מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדה מכיתה א'עודד24/08/2010
שלום רב,
בני בן 6 ו-3 חודשים. בעקבות המלצת השירות הפסיכולוגי בגן הוחלט לא להעלותו לכיתה א בגלל מה שהוגדר כחוסר בשלות רגשית. רק לפני פחות מחודש סיימנו תהליך אבחון(אצל פסיכיאטר) שבסופו נאמר שלילד אין בעיה רגשית אלא בעיה של ADHD ושלא רואים כל סיבה מדוע לא להעלותו לכיתה א(עם טיפול תרופתי, הדרכה וכו')' וכי עוד שנה בגן לא תתרום כלום.
לאור ההמלצה הנ"ל החלטנו להעלותו לכיתה א'. בישרנו לבני כי לבסוף החלטנו שילך לכיתה א(נתנו לו את ההסברים שצריך-לא אפרט על מנת לא להאריך). כל זה קרה 3 שבועות לפני הכניסה לבי"ס. יש לציין שבמהלך החצי שנה האחרונה הכנו אותו לכך שישאר שנה נוספת בגן והדגשנו בפניו את היתרונות. הוא גם אינו רוצה ללכת לכיתה א' ורוצה להישאר שנה נוספת בגן.
בנוסף, הוא לא עבר את כל מיפגשי ההכנה שהיו לשאר הילדים.
עכשיו חזרנו מפגישה עם היועצת של בי"ס(שעשתה לו סיור בבי"ס ודיברה איתו). לאחר הפגישה הוא אפילו יותר חרד ממה שהיה מקודם. אומר שלא רוצה לחזור יותר לבי"ס לעולם. לא רוצה ללמוד כל היום.
מה עושים???? איך אפשר לעזור לו? מה יכול להקל עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממעבר לכיתה א ו-ADHD
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2010עודד שלום,
על הילד שלך מועמסים כרגע מתחים עצומים - גם השינוי הפתאומי, וגם ההכרה בכך שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז. אני חושבת שהילד מבטא מתח טבעי שכל אחד מאיתנו היה מרגיש אם היה במקומו, ואולי הוא גם מבטא את המתח שלכם ההורים מפני השינוי שחל גם עבורכם באופן מאוד מהיר ופתאומי. לא ברורה לי לגמרי ההחלטה לשנות כיוון ככ קרוב לתחילת השנה.
כיוון שהמליצו לכם כבר לפנות להדרכת הורים, מומלץ לעשות זאת בהקדם ולהיעזר באיש המקצוע - פסיכולוג או פסיכותרפיסט המומחה בקשיים מסוג אלו - בסיוע לבנכם להתמודד.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותדינה24/08/2010
אחד מילדינו הוא ילד שלי בלבד, מקשר קודם.
הילד לא יודע שבעלי לא אבא שלו, אך מאז לידת ביתנו המשותפת, הוא מתחיל לשאול את עצמו שאלות
(הוא לא דומה לאף אחד בבית, הוא שונה מאוד)
רצינו להתייעץ לגבי דרכים כיצד לספר לו (אם בכלל) ואיך להתמודד בהמשך הדרך.
יש לציין שכרגע הוא בן 8.5 ובתנו בת שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתרת סוד עצום
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2010דינה שלום,
לא ברור מדוע בחרתם ואיך הצלחתם לשמור בסוד עובדה משמעותית כ"כ מפני הילד. אני הייתי מטילה ספק בכך שהוא לא מבין את המצב באופן חלקי ולא קלט עד היום דבר מהסביבה. ייתכן שעם הגדילה ועם לידת אחותו, השאלות המנקרות הפכו מטרידות יותר.
אני ממליצה שתפנו לפסיכולוג או פסיכותרפיסט המתמחה בילדים שידריך אתכם וילווה אתכם בדיבור על הסוד ביניכם ההורים, ואחכ לחשוב איך ומתי לספר לילד. זה עניין מאוד מאוד קריטי ומשמעותי, וליווי של איש מקצוע נחוץ כאן לטעמי.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
דינה24/08/2010כנראה שלא הובנתי מספיק, לכן אפרט את הסיפור מתחילתו:
נכנסתי להריון כשהייתי רווקה, והחלטתי להשאיר את התינוק. האבא הביולוגי לא רצה כל קשר לכך ונעלם מהתמונה לחלוטין. בהמשך הדרך, כשבני היה בן כ- 4 חודשים הכרתי גבר, ובהמשך עברנו לגור יחד (אני, הוא ובני). הילד גדל איתו, ומכיר בו כאבא מאז ומתמיד. בהמשך אני ובן זוגי גם התחתנו. יש לציין שבעלי לא החסיר כלום מהילד מבחינה פיזית ורגשית, ואפילו אימץ אותו מבחינה משפטית. הוא מגדל אותו כבנו לכל דבר, ואפילו אומרים לו שהוא דומה לו ולא לי.
לא ראינו צורך לספר כלום לילד מפאת גילו הצעיר, אך כמו שציינתי מאז לידת ביתנו המשותפת והתבגרות הילד, רואים שהוא שונה משאר המשפחה. התינוקת דומה מאוד לי ולבעלי, והילד לא דומה לנו (גם לא לי). לכן התעורר הצורך לספר לו. השאלה היא האם נכון בכלל לפתוח את הסיפור בגיל צעיר כל כך? אני חוששת שהוא לא יבין את המשמעות וישאר מבולבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2010דינה שלום,
אתם לא המשפחה היחידה בה סודות מסוג זה התחילו מעמדה של תמיכה בילד ואהבה רבה של כל הצדדים, ולאחר שנים פתאום מתחילים להופיע גם היבטים אחרים של הסוד, שמתחיל לתפוס "חיים" משל עצמו. ברור לי שקיבלתם בעבר החלטה משיקולים שונים וטובת הילד עמדה למול עיניכם. ללא היכרות מעמיקה יותר עמכם, לא ניתן לומר האם עכשיו הזמן המתאים או לא, וגם לא ברור האם תכננתם אי פעם לספר לו זאת. בכל מקרה, כעת השאלה עולה גם מהילד, דבר שעלול לרמז שהוא יודע או מרגיש יותר מכפי שהייתם רוצים.
נהדר שאבי הילד אימץ אותו ומתפקד כאבא לכל דבר. זה נפלא עבור בנכם ועבורך. אולם ייתכן והחלטות שקיבלתם בעבר היו מתאימות לתקופה ההיא, והיום כולכם במקום אחר. ייתכן גם שלא, אבל לא ניתן כפי שכתבתי, להתייחס לכך באופן מעמיק יותר ללא היכרות. לכן אני חוזרת על המלצתי לפנות להתייעצות עם איש מקצוע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מחוץ לביתעדנה24/08/2010
בני בן 11 ישן מידי פעם אצל בן דודו,אליו הוא מאד קשור.בפעמים האחרונות בכל פעם שהוא חוזר הוא מאד עצבני ואף בוכה לפתע.לבן הדוד יש בית יפה ותמי יש שם את כל השיכלולים למינהים וזה מאד משפיע על הבן שלי.כשהוא חוזר הוא מלא תלונות:"אוף אין פה מה לאכול...."ועוד כהנה וכהנה תלונות.הוא לא סתם מתלונן אלא נהיה ממש עצבני ואף בוכה ולוקח לו יום יומיים להרגע.מצד אחד הוא מאד אוהב ללכת לשם וכיף לו אך מצד שני בכל פעם שהוא חוזר הוא נראה מרוסק כזה.אין לי ענין למנוע ממנו את הביקורים ובכל זאת-מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מחוץ לבית
סמדר ריינר24/08/2010שלום דנה,
קודם כל חשוב לא להתרשם מהתלונות האלה, הן נשמעות לי לא במקום. זה הבית שלכם, יש לכם בודאי הרבה מה להציע ולא הכל נמדד בחיים באופן חומרי. ניתן לשבת עם הילד ולשוחח איתו בצורה גלויה, הוא ילד גדול. ולהגיד לו - תראה, כל פעם שאתה חוזר אתה נראה מאוד מבואס ממה שחסר כאן בבית. אבל זה הבית שלנו, לטוב לרע. יש גם דברים שיש כאן ואולי אין שם, ולא הכל בחיים נמדד באוכל ובשכלולים, מה שהכי חשוב זו אהבה וגם ערכים. עכשיו זו בחירה שלך, אם אתה חוזר כל הזמן ומתבאס, תעשה את השיקול שלך אם אתה רוצה לעבור את זה כל פעם. או שתלך פחות, או שתלך אבל תחליט לא להתבאס אלא לשמוח במה שיש לך, או שתמשיך כך אבל זו הבעיה שלך, וזו בחירה שלך.
זהו וכאן הייתי עוצרת ומניחה לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות עם ביתי בת 8שלומית23/08/2010
שחברה שלה הכעיסה אותה- בזמן השהיה בביתה הן רבו וביתי אמרה-" אם לא תפסיקי אלך הביתה", החברה התגרתה ואמרה שהיא פוחדת ללכת, וכדי להוכיח את הנקודה שלה- ביתי קמה והתחילה ללכת הביתה תוך כדי חציית כבישים עם תנועה מסוכנת. יש להוסיף כי המרחק אינו גדול בין הביתים אך לא מבוטל בשל הכבישים שיש לחצות בדרך. האמא של החברה צעקה, התחננה, ביקשה ואף התקשרה אלייכ די לדווח מה קורה, אבל ביתי, כבר החלה ללכת בלי לחשוב יותר מידי.
כדי להשלים את התמונה אוסיף כי ביתי ילדה נבונה ואחראית ברוב הזמן ותמידה חרוצה בבית הספר, אך קרו כבר מקרים נוספים של אי ציות להוראות, זילזול רב בסמכות ההורית שלי ושל בעלי, זילזול בבקשות חוזרות ונישנות של סבא/ סבתא להתנהגות הולמת, כולל שימוש בשפה פוגעת כלפי האחים/ אחיות בבית וכלפנו. איך אפשר לגרום לה להתנהג כמו שצריך?
לאחר זמן מה היא מבקשת סליחה בצורה אמיתית וכנה, אך לעיתים אף באותו היום שוב חוזרת ההתנהגות המזלזלת שלה.
אני מודה מראש לכל התגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8
סמדר ריינר24/08/2010שלום שלומית,
נשמע לי שיש כנראה קושי בסמכות ההרית שלכם. ייתכן שאתם לא מספיק עיקביים תקיפים וברורים.
גם תגובתה של האמא של החברה לא מספיק ברורה בעיני. כשילד עומד לסכן את עצמו, לא מתחננים, לא מאבדים את העשתונות, אלא אם יש צורך מונעים פיזית (כן, כן, איך היא הייתה מרגישה אחר כך אם ביתך הייתה נפגעת חלילה בתאונה? או איך היא הייתה נוהגת אם ביתך הייתה מכניסה בכוונה יד לאש?) מהילד לעשות מה שבא לו.
אם אתם לא יודעים מה ואיך לשנות, ייתכן וכדאי שתפנו להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפת יתר למחשבדני23/08/2010
בני בן ה-12 מבלה כמעט את כל זמנו במשחק מסויים מול המחשב
ובחופש הגדול נמצא מול המחשב עד שעות מאוחרות
הוא סובל מבעית קשב וריכוז וחרדות אין לו כמעט חברים והמחשב משמש מעין
תחליף לחברים ולבריחה מהמציאות.
כשאני מנסה לצמצם את חשיפתו למחשב הוא מגיב בהתפרצות זעם .
שאלתי האם בכלל במקרה זה עלי להגביל את משך הזמן שהוא נמצא מול המחשב ?
ואם כן לכמה שעות ?
בברכה
חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפת יתר למחשב
סמדר ריינר24/08/2010שלום דני
הגבלת החשיפה למחשב היא לא פיתרון. הילד שלך בורח למחשב כיוון שכפי שאתה מתאר יש לו כנראה בעיות אחרות, ייתכן שהוא מרגיש חסר ביטחון, אולי חסרות לו מיומנויות חברתיות וכו'. המחשב זה הפיתרון שהוא מצא וכעת אתה רוצה לקחת לו אותו ולהשאיר אותו שוב בלי כלום. הגבלת החשיפה למחשב תוכל להעישות לאחר שתעשה עבודה רצינית לגבי שאר הבעיות שלו. כדאי לברר מדוע הוא נמנע מחברה ולנסות לפתור את זה קודם כל, או בבית לבד, או בפניה לטיפול או הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון לילד בן 5אמא23/08/2010
ברצוני לדעת האם אני יכולה לבקש אבחון לבעיית קשב/ היפראקטיביות לבני בן ה- 5 מבלי שאצטרך חוות דעת של הגננת. הייתי רוצה שהילד שלי יאובחן ללא ידיעת הגננת או אנשים אחרים. למען שמירה על הפרטיות ומניעת סטיגמות על בני. אם כן כיצד עליי לפעול? למי לפנות?
אני חברה בקופת חולים לאומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בגיל 5
ליאת גרוס24/08/2010שלום לך
כדאי לקבוע תור לנוירולוג דרך קופת חולים ( הזהרה: זה תור ארוך) ולהתייעץ איתו בנוגע לאי שיתוף הגננת. הבעייה היא שהמדד הכי טוב לקיומה של ההפרעה והשפעתה הוא התנהגותו בגן.
לדעתי יש מקום לטיפול תרופתי בבעיית קשב בגיל זה רק אם המצב חמור ופוגע מאד ביכולתו להתנהל ולקלוט מידע מהסביבה. אחרת חכי עד שיגיע לבית הספר. ואם החלטת לא לטפל תרופתית בשלב זה הייתי מחכה גם עם האבחנה. מה בוער? נגיד תדעי שיש אז מה?
בגיל 5 עדיין קשה לעשות אבחנה מבדלת בין בעיית קשב וילדותיות (בשלות רגשית נמוכה)
מדוע את חוששת שיש בעיית קשב ? עד כמה זה פוגע בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמולה??הילה23/08/2010
שלום, יש לי ילדה בת שנה ו11 חודשים שנגמלה מטיטול בגיל שנה ושבע, לאחרונה, בערך כחודש,
היא עושה את צרכיה באופן כמעט מוחלט בתחתונים, גם בלילה וגם ביום.
זה לא נראה כאילו בורח לה והיא לא מצליחה לשלוט בזה אלא יותר כאילו היא עושה דווקא... היא ממש עומדת מסתכלת עלינו ועושה בתחתונים, למרות שהיא יודעתלבקש ומודעת להשלכות וההשלכות (הרטיבות) מפריעה לה מאוד אך היא ממשיכה.
התגובה שלנו לעניין מאוד מתונה כגון"לא נורא...בפעם הביא נספיק....תפתיעי אותנו וכו'...
ואפילו פיפי פרס אך כל זה ללא הצלחה, אני כבר מאוד מתלבטת האם להחזיר אותה לטיטול?????
אנא עזרו לי!! נגמרים לי המצעים והבגדים הנקיים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2010הילה שלום,
במידה ובתך כבר היתה גמולה מזה שלושה חודשים, אין שום סיבה לחזור אחורנית. אפשר להשאיר חיתול בעת השינה כי זה קצת מוקדם לגילה (גם בצהריים וגם בלילה). חשוב שתקחו בחשבון שייתכן שעכשיו "נפל לה האסימון" והיא קלטה את משמעות הגמילה, וכעת בודקת מה המשמעות של עשיית הצרכים לא בשירותים, איך אתם מגיבים וכדומה. לכן כדאי לחזור שוב לתהליך הגמילה, עם פרסים והתייחסות מתונה, אבל להסביר גם שהיא כבר גמולה ולא עושה בתחתונים.
כדאי גם לחשוב באיזו מידה הרגרסיה בגמילה נובעת מהיציאה לחופש וטשטוש המסגרת, במידה והיא נמצאת בגן. אולי בתחילת ספטמבר כשהיא תחזור לשגרה, יהיה יותר קל לגמול.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 וקצת ושינוי התנהגותליאת23/08/2010
שלום לכם,
ילדנו בן 3 וקצת. גמול מזה מספר חודשים ילד חכם ומאוד תקשורתי ומילולי.
בזמן האחרון, כלומר בערך שבועים שלושה אנו רואים שינוי קיצוני בהתנהגות:
1. חזר לפספס פיפי בשירותים
2. חרדות נטישה - לא נותן לנו לצאת מטווח הראיה שלו.
3. התקפי זעם מאוד חזקים.
4. חוסר גמישות כללית וחוסר יכולת להתמודד עם דברים שהוא לא מקבל את מה שרוצה.
יש לציין שהוא ילדון מאוד רגיש, שתמיד היה עם צורך חזק בנוכחות שלנו.
כמו כן, הוא בעל דימיון עשיר (הגיע כעת לגיל של גיבורי על והוא מדמה שהוא סמי הכבאי רוב היום).
אנחנו מזהים מצוקה ולא יכולים לחשוב על המקור שלה, שכן חוץ מאשר חופש גדול אין שינוי בבית.
ההתמודדות עמו היא לא פשוטה ואנו נתקלים בהתנהגויות לא פשוטות לאורך כל היום.
יש לציין שהיה בפעוטון עד 8.8 ועכשיו בבית עימי (אמא שלו) ואחיו הגדולים (אחות בת 6 ואח בן 9).
בשנה הבאה עולה לגן עירוני.
בינו לבין אחיו יש מריבות (בעיקר עם האח הגדול. אחותו לרוב מוותרת לו).
כיוונים ומחשבות להתמודדות?
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3
סמדר ריינר23/08/2010שלום ליאת,
באמת לא ברור. האם את מוכנה לפרט יותר מה עשיתם ביחד בזמן שאתם בבית? מי היה נוכח? מה היה סדר היום והאם היו שינויים בסדרי השינה בלילה ו/או בצהריים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עשינו ומה השתנה
ליאת23/08/2010ובכן, לגבי סדרי שינה, אז כמובן ששינת צהרים שהיה די רגיל אליה בגן נגוזה. אבל זה זמן רב שאינו ישן בצהרים בסופי שבוע.
הקפדנו שילך לישון בשעה הרגילה - בין שמונה לתשע.
השתדלנו כל יום לצאת לאן שהוא - בריכה, משחקיה, טיול, יום כיף, ים.
כלומר, כמעט לא היו ימים שהיינו רק בבית. לאור העובדה שהיו המון ימים נורא חמים, אז אי אפשר היה להיות בחצר יותר מדי, רק בערבים (אנחנו גרים במושב).
בנוסף, השכן, שהוא חבר טוב שהילדון משחק איתו לא מעט, נסע למשך תקופה לארה"ב לסבא וסבתא אז הוא היה גם כן חסר.
שיחקנו גם משחקי קופסא בבית (הוא לא מת על זה). שיחקנו קצת בפלסטלינה ויצירה (גם לא ממש מת על זה) משחקי דימיון וכמובן לא מעט טלויזיה (שהוא לא רגיל לכך. כלומר, הוא לא צפה המון בטלוויזיה לפני החופש הזה).
כמו כן, מכיוון שהיה הרבה יותר באינטראקציה עם האחים שלו, אז גם היו יותר מריבות. היינו בבית אני ושני אחיו. בסופי שבוע ובימים מסויימים, גם אבא הצטרף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3
סמדר ריינר23/08/2010שלום ליאת,
אני באמת לא יודעת ממה זה יכול לנבוע. הדבר היחיד שהשתנה הוא השינוי במסגרת. כלומר אין קייטנה, אלא "קייטנת אמא". ייתכן שעקב התרופפות המסגרת גם התרופופ גבולות נוספים, לעיתים זה גם קשה להורה אחד להסתדר ימים שלמים עם שלושה ילדים ואז נעשים כל מיני ויתורים, אין עיקביות, הילד מנדנד ואומרים לו לא אבל הוא משועמם ומנדנד וחם אז מוותרים לו ואז הוא מבין שאין סיבה לוותר כי אם ינדנד טיפה יותר הוא כן יקבל, ואז נהיה ממש תובעני, כי זה עובד, ואז הוא מרגיש שאמא או שני ההורים בעצם חלשים, ואז בפנטזיה שלו הפנימית אין מי שיגן עליו ואז מתחילות חרדות.
תנסו להחזיר קצת מסגרת וגבולות, חכו גם לתחילת השנה לראות עם הדברים חוזרים למסלול עם החחזרה למסגרת. אם ניסיתם לחזור למסגרת ולגבולות והילד חזר לגן ועדיין המצב חמור כמון שאת מתארת או מחמיר, אולי כדאי לגשת לאבחון יותר מעמיק כדי לבדוק מה הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה ללימודיםשירי23/08/2010
בני בן חודשיים וושלושה שבועות כאשר יהיה בן ארבעה וחצי חודשים אני אצטרך לחזור ללימודי.
הלימודים הם יום בשבוע אך לצערי מ10 בבוקר ועד 22 בלילה משמע אני לא אראה אותו יום שלם.
אני מנסה להתארגן על סיוע מהמשפחה .פעמיים בחודש סבתא עד ארבע ואז בעלי יקדים ויחזור מהעבודה ויקח אותו. ועוד פעמיים בחודש אני בבעייה (עד 16 ,כי שוב אז בעלי מגיע)כנראה שאצטרך לקחת מטפלת.
חשבתי לקחת אולי מטפלת מאיזור הלימודים כדי שתוכל לקפוץ לאוניברסיטה איתו ואני אוכל להניק(בעייה נוספת) וגם לראות אותו אך אני מאמינה שאתקשה לעשות זאת כי זה לא איזור מגוריי ואני גם לא רוצה שהיא תסתובב עם בני יום שלם הלוך וחזור בקיצור אני מאוד מבולבלת ולא יודעת מה טוב ובשביל מי טוב, אני לא יודעת מה לעשות ובעיקר מאוד מתקשה עם העובדה שלא אהיה עם בני יום שלם.
מה אתן חושבות או ממליצות
תודה וסליחה על הסרבול פשוט אני בעצמי מאוד מבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה ללימודים
ד''ר שירי שדה שרביט24/08/2010שירי שלום,
יש משפחות רבות בהן האם נאלצת לחזור לעבודה לאחר מספר חודשים והילדים מתפתחים באופן תקין. במידה ואת תהיי ביתר הימים מספיק שעות עם בנך, והוא יהיה עם דמויות מוכרות (כמו מטפלת קבועה), אזי לטעמי זה בסדר גמור לחזור ליום לימודים בשבוע, גם אם הוא ארוך. אם הילד בשעות אחהצ עם אביו, מה טוב. עלייך לקחת בחשבון כמה מטלות יש לך בבית להכין שקשורות בלימודים, ומי ישהה עם בנך בזמן הזה.
אני מתארת לעצמי שהלימודים הללו חשובים לך, אחרת השאלה לא היתה מטרידה אותך. בתכנון מתאים של הזמן ועם תמיכה מספקת, תוכלי לשלב את האימהות וההנקה עם העיסוקים האחרים שלך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעשה מגונה - דחוף !!!אמא מודאגת23/08/2010
יש לי 3 בנים בני 9,6,3. בני בן ה-6 לפני מס' חודשים היה נוהג להוריד מכנסיו בשביל "הצחוק" בבית וגם לעיתים נדירות מאוד בגן הערתי לו על כך בעזרת הגננת ודיברנו איתו כל אחת בנפרד שהגוף שלו פרטי ומותר לו להיות סקרן אבל רק כשהוא לבד עם עצמו ולא ליד אחרים וכו' וזה באמת חלף ועבר.
לפני מס' ימים הוא חזר הביתה מטיול יחד עם אביו שני אחיו והם טיילו יחד עם הבני דודים שלו בגיל 12 ו-9 , והוא סיפר לי שיש לו סוד רק שלו ושל הבן דוד בן ה-12 אחרי ששידלתי אותו הוא סיפר לי את הסוד שהבן דוד ביקש שבני יראה לו את איבר מינו תמורת נקודות שהוא יקבל אצלו והוא הסכים והראה לו ואח"כ הבן דוד ביקש שבני ינשק לו את איבר מינו ובני אמר לי במילים אלה: "אמרתי לו לא רוצה מה אני מפגר" ניסיתי לבדוק שוב ושוב אם זה נעשה והוא אמר לי שלא. בשום אופן לא. דיברתי איתו על חומרת הענין שאסור לו להראות לאף אחד וטוב שהוא סיפר לי וכו' התקשרתי לאמא של הילד הפוגע וסיפרתי לה היא ביררה את הענין עם בנה והוא כתב לה במכתב שעשו לו משהו דומה והוא היה סקרן לראות מה זה. שאלתי היא, קודם כל האם נהגתי כשורה? דבר שני, מה עלי לעשות בנוסף? האם לדבר איתו שוב? לתת לבן דוד לבקש ממנו סליחה ולהסביר לו שזה לא היה בסדר? יש לציין שאמא של הבן דוד אמרה לי שהיא תטפל בענין של הבן שלה דיברה עם פסיכולוגית ילדים וכו' בסה"כ בני נראה לי בסדר, לא נראה שעובר עליו משהו אבל אני נורא מודאגת קשה לי נורא עם הסיפור ואני רוצה לדעת שפעלתי נכון, בכל זאת יש ביניהם קשרי משפחה מאוד קרובים והם בטוח ייפגשו מה עלי לעשות? אשמח לתשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעשה מגונה
סמדר ריינר23/08/2010שלום לך,
פעלת בסדר גמור, אני חושבת שעכשיו הילד שלך יכול להיות יותר רגוע כיוון שהוא יודע שיש אוזן קשבת עבורו במקרים כאלה והוא מוגן. חשוב שתעדכני אותו שטיפלת בעניין ושאם דבר מעין זה יקרה חשוב חשוב שיספר לכם שוב.
אפשר להוסיף כמה דברים - קודם כל לשבח אותו על התגובה שלו ועל איך שהוא שמר על עצמו יפה.
כדאי גם לנסות לדבר איתו יותר על מה שהרגיש, מעבר לעניין העובדתי של מה קרה. יש ילדים שמרגישים פחד, כעס, גועל וכו', וחשוב שידע שגם בזה הוא יכול להרגיש חופשי לשתף אותך ושאת תקבלי את זה. הוא לא חייב ואם הוא לא רוצה זה בסדר אבל שיידע שיש אפשרות כזו.
חשוב להדגיש בפניו שוב שזו לא אשמתו.
אם את עדיין לא רגועה, ייתכן וכדאי להקפיד שהוא לא יהיה לבד עם אותו ילד במפגשים המשפחתיים.
שימי לב האם יש שינוי בהתנהגותו בימים הקרובים האם יש חרדות או קשיים בשינה או דברים אחרים. אם הכל בסדר - מצויין. אם יש קשיים, כדאי לדבר איתו שוב ולהתרשם מרמת המצוקה שלו, אם קיימת מצוקה עקב המקרה, ייתכן שכדאי לשקול קבלת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעשה מגונה - המשך
אמא מודאגת23/08/2010קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה עזרת לי מאוד, רציתי לשאול משהו נוסף לגבי הילד ה"פוגע", כמו שציינתי הם בני דודים וחברים מאוד טובים עד למקרה זה ואני נורא מוטרדת, אמא שלו הציעה שבנה יתנצל בפני בני ויגיד לו שהוא לא יעשה לו כלום בגלל שהוא סיפר לי כי חלק מה"סוד" שלהם היה שמי שמגלה את זה מרביצים לו, הבהרתי לבני באותו יום שהבן דוד בשום אופן לא ייגע בו. השאלה היא אם זה כדאי או שעדיף פשוט, כביכול, שישכח מזה אפילו שלי נורא קשה לשכוח... אני חושבת שאצלי הטראומה הרבה יותר גדולה.. כמו שאמרתי קודם תודה מראש על התשובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר23/08/2010שלום לך,
ההצעה של אמא שלו באה מכוונה טובה, עם זאת אני חושבת שכדאי לשאול את בנך אם הוא מעוניין בכך ואם זה חשוב לו."יוסי רוצה להתנצל בפניך, אתה רוצה לשמוע אותו?" אם לא - אז לעזוב את העניין. אתם משגיחים עליו וזה מה שחשוב. ייתכן שבנך לא יהיה יותר "חבר טוב" עם אותו בן דוד, וזה בסדר ויש לכבד זאת. אין טעם לחבר ביניהם בכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל בתי בת ה-3דין23/08/2010
יש לי שלישית בנות בנות 3 ואחת מהם סובלת מפחדים.
היא לא אוהבת את החושך, מפחדת מתמונות מסויימות אצל אנשים בבית, דמויות של גבר בסרט מצוייר מפחידים אותה ועוד. בנוסף היא האחות הכי ביישנית מבין השלושה.
רציתי לדעת אם יש דרך שאני יכולה לעזור לה להתגבר על פחדיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר23/08/2010שלום דין,
את מוזמנת לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה וגןגליה23/08/2010
אנחנו עוברים דירה ולכן מעבירים את ביתי בת 4.7 לגן טרום חובה יש לנו אפשרות להשאיר אותה בגן הקודם אבל זה מצריך נסיעות וכו אנו מתלבטים האם כדאי להעביר אותה לגן החדש כי גם ככה המעבר לבית חדש זה קושי בפני עצמו היא ילדה עדינה ורגישה אבל מאוד חברותית גם ככה בשלב מאוחר יותר היא תצטרך לעבור לגן אחר אז עדיף לעשות את זה כבר ועכשיו? או בשלבים קודם דירה ואחר כך גן
ואיך אפשר להקל עליהם את מעבר הדירה (יש לי ילד בן שנתיים וחצי) אני כל הזמן מכינה אותם ומדברת על זה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה וגן
ליאת גרוס24/08/2010שלום גליה
לדעתי כדאי להעביר אותה גן קרוב לבית החדש משום שבגיל זה הנושא החברתי אחר הצהריים מתחיל להיות חשוב ולא כדאי שהמרחק יפגע בהליכה לחברים והגעתם אחר הצהריים. גם הנסיעות יכולות להיות מטישות לאורך זמן.
תסמכי עליה שתתמודד.
בהצלחה ותתחדשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 -הוספת פרטים כבקשתכםשולה23/08/2010
שלום
לפני כשנה לבני בן השש היו טיקים בעיניים ובגוף וקפיצות. הטיקים עברו
אבל מאז ומתמיד (וזה מחמיר) הוא נוהג להציק לילדים מתוך אהבה
למשל הוא קופץ על האחיין שלו בן השנתיים וחצי ומלטף את ראשו ומחבק אותו חזק ומנסה להרימו גם כאשר התינוק בוכה ולא רוצה וגם כאשר אומרים לו לחדול
אבל ללא הואיל הוא ממשיך ללטף חזק את ראש התינוק ולחבק אותו חזק
ממה זה יכול לנבוע? האם עליו לעבור בדיקה כלשהיא?
האם זו בעיה נוירולוגית? או התנהגותית? ואם כן לאן לפנות?
אנו לא יודעים מה יקרה כשילך בקרוב לכיתה א'
אנחנו ארבעה במשפחה הורים + ילד בן שש + ילד בן ארבע
משפחה נורמטיבית ביותר. אני עובדת במשמרות.
יש לציין שהילד מאוד מאוד בררן באוכל בלשון המעטה ובקושי מסכים לאכול.
ילד שידע לקרוא כבר בגיל מוקדם ביותר.
שוב תודה
מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר23/08/2010שלום שולה,
זו לא נשמעת בעיה נורולוגית. לפחות לא לפי התאור שאתם נותנים כאן. לא ציינת איך הוא מתנהג עם ילדים שהם לא תינוקות. האם שם ההתנהגות שלו היא כן מותאמת לסיטואציה?
האם בדברים אחרים הוא כן לומד מהערות שלכם מה נכון ומה לא?
ומדוע אתם מודאגים דווקא מהמעבר לכיתה א'? הרי אם הבעיה היא עם תינוקות - שם אין תינוקות, אז ממה אתם חוששים?
אנא ענו לי בהמשך להודעה זו, על ידי כפתור "הוספת תגובה" אל תפתחו בבקשה הודעה חדשה כי יהיה לי קשה לקשר את התשובה כמהשך למה ששאלתם ועניתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן שש
שולה26/08/2010הילד אמנם מציק לילדים קטנים אך גם לילדים גדולים ממנו למשל חבר של המשפחה שלנו הוא בן 11 ובננו בן השש גם נוהג לקפץ עליו למרות שאוסרים עליו.
לנו הגדולים יותר הוא לא עושה את זה.
אם כן כיצד לפתור את הבעיה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 6
סמדר ריינר26/08/2010שלום שולה,
חסרים הרבה מאוד פרטים והתאור שלכם הוא מאוד חלקי. מתאור של ילד שמחבק תינוקות קיבלנו יללד שאולי יש לו בעיית התנהגות כללית יותר. זה נשמע אחרת לגמרי. מה הגננת אומרת? איך הוא מתנהג בגן? איך עם ילדים בני גילו? האם הגננת הצביעה על בעיה כלשהי בהתנהגות שלו? התמונה מאוד לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 6
שולה27/08/2010היינו השבוע עם חברים בסוף שבוע במלון והחברים התלוננו שבננו בן השש שעולה לכיתה א' "שיגע" את הבן שלהם בן העשר, בננו לא יושב לרגע , קופץ, משחק, אין לו תחת לשבת לרגע , ילד חכם מאוד אך בעל אנרגיות מרובות.
מה עושים? לאן עלינו לפנות? האם יש לו חוסרים בויטמינים שעלינו לבדוק?
נודה לעזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ילד בן 6
סמדר ריינר27/08/2010שלום שולה,
ייתכן שהילד חסר שקט. אך אני שמה לב שאני שואלת אתכם שאלות ולא מקבלת ממש מענה. לא ברור לי למה. קשה מאוד לעזור לכם כך. שאלתי בתשובה הקודמת שלי מספר פעמים לגבי הגן ומה הגננת אומרת, לא קיבלתי כל התייחסות מכם. יש סיבה לשאלות שאני שואלת, ובלי לקבל להם מענה מלא ומדוייק לא אוכל לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירה וגןיפית23/08/2010
שלום,
אנחנו עוברים ישוב ולכן מעבירים את ילדינו גנים. (בן 4 ובן שנה).
מעבר הבית אמור להיות בסמוך לעליה לגן החדש. האם כדאי לנסות לדחות את מעבר הבית בשבועיים? אני לא רוצה שיהיו יותר מדי שינויים בבת אחת אבל אין ברירה.
איך להקל על בני בן ה-4 את המעבר? הוא ילד רגיש מטבעו למרות שהוא חברותי ואני בטוחה שהוא יסתדר לאט לאט בגן החדש.
תודה ושבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה וגן
ליאת גרוס24/08/2010שלום לך
במידה וקיימת אפשרות פשוטה לחכות שבועיים הייתי מחכה למרות שגם אם לא- זה לא נורא.
על מנת להקל עליו צריך קודם כל להיות רגועים ולשדר לו שזה דבר טוב ושסומכים עליו שיתמודד. נסי לחבר אותו לילדים מהגן חדש לפני תחילת הלימודים. לכי עימו לגן שעשועים קרוב לגן החדש ונסי להכיר ילדים. קחי אותו לטיול מקדים באזור של הגן.
ניתן לשלבו בהדרגה . שעתיים יום ראשון, שלוש בהמשךור ק אחרי כמה יומיים שלושה השאירי יום שלם.
אל תדאגי - ברב המקרים אחרי תקופת הסתגלות קצרה הכל בסדר.
בהצלחה ותתחדשו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק בשלישיההילי22/08/2010
שלום
אני אמא לילד בן 3.5 הוא מאוד חכם ושובב
הוא נפגש עם חברים אחר הצהריים ויש לנו קצת בעיות אם זה אם הוא נפגש עם חבר אחד הכל טוב הוא משחק איתו יפה , הבעיה מתחילה כשזה מתחיל להיות שלישיה שני הילדים האחרים מתאחדים נגדו מציקים לו ואפילו לפעמים מרביצים לו הוא מיצדו בא להתבכיין והגיד לי שמציקים לו
אני לוקחת את זה מאוד קשה אבל אני לא מראה לו אני אומרת לו או להתעלם או להחזיר ופשוט להתמודד
לפעמים האמהות האחרות מעירות לילדים שלהם ואני לא יודעתאם זה נכון
מה לעשות? אני מפחדת שזה יתפתח לבעיה חברתית כשיהיה גדול יותר
איך אני צריכה לנהוג בכדי שזה לא יהיה קטסטרופלי
דרך אגב החברים הם ילדים מהגן שהוא מכיר כבר שנתיים
בגן הגננת אומרת שהוא אהוב ומשחק יפה עם כולם
אשמח לתשובה מהירה לפני תחילת הלימודים הוא עובר לגן חדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק בשלישיה
סמדר ריינר23/08/2010שלום נאוה,
לא הבנתי אם הבעיה היא תמיד עם אותם ילדים. אם כן, ואם הוא מסתדר יפה בגן עם ילדים רבים, בכל לא בטוח שהבעיה היא אצלו. וכן, אם האימהות מעירות לילדים שלהן הן צודקות בלי קשר אם הבעיה היא אצלו או לא הם לא אמורים להציק.
תנסי לצפות פעם אחת במחשק שלהם ולהבין את הדינמיקה שקורית וכך יהיה לך מושג טוב יותר אם זה משהו במיומנויות של בנך או שזו סיטואציה ממש לא הוגנת והוא זקוק להגנה בה וזה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)