פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן 4 ועוררות מינית
    מוטרדת
    19/08/2010

שלום רב,

אני מאד מוטרדת ממשהו שקרה היום ולכן אשמח לתשובה בנושא.

בני בן ה4 הוא ילד מקסים , מתוק ותמים ככל הילדים בגיל הזה. היום, הוא נכח בחדר בזמן שלבשתי חזיה ופתאום הוא אמר לי שדוקר לו בבולבול. כמובן שנכנסתי להלם מסוים אולם ניסתי להמשיך כרגיל וביקשתי ממנו לצאת ולשמור על הדלת של החדר ולהיות "השומר של החדר". מעבר לזה לא שוחחתי איתו על זה והוא גם לא הזכיר זאת יותר.

האם זה נורמלי? מה עלי לעשות? כיצד היה עלי להגיב? האם זה אומר מעתה שעלי להיות יותר זהירה ולדאוג שהוא לא יראה אותי ערומה?

אנא עזרו לי
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 4 ועוררות מינית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 4 ועוררות מינית

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום לך,
    אכן זה נורמלי ואכן עלייך לדאוג שלא יראה אותך יותר עירומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 -- צורח
    לי
    18/08/2010

יש לי ילד בן 3 , שבמידה ולא מקבל משהו -צורח ואם אומרים לו לא ...בוכה בלי הפסקה .
    עברנו לארץ חדשה לא מזמן והסימפטומים האלה יתגברו . לגבי המעבר עצמו עשינו לו הכנה טובה ומוקדמת לעניין .
    איך עלי למתן את המצב ומה עלי לעשות בכדי לגרום לו להבין -- שלא כל מה שהוא רוצה הוא יקבל ולא על כל דבר התשובה היא כן .
    אשמח לסיוע ועזרה בנדון .
    תודה לי .

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 -- צורח

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום לי,
    הדרך היא מאוד פשוטה, - לא להיענות לצרחות. זה לוקח זמן אך אם תהיי עיקבית הוא יבין שהטקטיקה הזו פשוט לא יעילה ויזנח אותה.
    כשהוא צורח, צריך להגיד ו פעם אחת, ורק פעם אחת, ובטון ברור ותקיף, כשהצרחות לא יעזרו, אמרתם לא וזה לא, ובזה לעזוב את העניין. לא להסביר, לא לכעוס, לא לנהל דיונים, לא הטפות מוסר, לא הסברים ובטח שלא התחננויות. כל אה מגבירים את ההתייחסות שהוא מקבל על ההתנהגות ולכן מחזקים אותה.
    אחרי שאמרתם פעם אחת, הוא ימשיך לצרוח עד שיתעייף. זה יקרה מספר פעמים עד שהוא יבין שזה לא יעיל.
    כאן חשוב מאוד להיות עיקביים, כי אם פעם אחת תהיו עייפים או חסרי סבלנות ותתנו לו את מה שביקש רק כדי שיהיה שקט - צריך יהיה להתחיל הכל מהתחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4
    yaaeell
    18/08/2010

שלום,
    בני בן הארבע מתחיל מעט להדאיג אותי. הוא ילד נפלא ורגיש, אך מעט קריר כלפי הסובבים אותו ואינו מתחבר בקלות.הדבר שמדאיג אותי מאוד הוא הטוטאליות שלו - אם הוא אוהב משהו, למשל כדורגל, הוא מדבר על כדורגל 24 שעות, אינו מתעניין בשום דבר אחר, מבקש לצפות בכדורגל כל הזמן ועולמו סובב סביב הנושא. כבר חודשיים שזה כך (מאז המונדיאל האחרון) למרות שתמיד אהב כדורגל.לפני חצי שנה זה היה סביב דמויות שנחשבו בעיניו כוחניות - הוא שיחק עם הדמויות ושוב נדמה היה שכל עולמו סביב זה. זה גם בדברים הקטנים - אני לא יכולה לקנות לו עוד זוג סנדלים לשם הגיוון מאחר והוא לא יסכים לנעול את החדשים אז שלא יזרוק את הישנים. אין אצלו "פעם זה ופעם זה" ואי אפשר לעניין אותו בשום דבר לימודי, חווייתי מלבד הנושא התורן . מה אני עושה ?
    דבר שני, מאז שהיה תינוק , הוא מתחבר לדמויות גבריות וממש כמעט ומתעלם מדמויות "נשיות" כמו אחיות שלי, הסבתות שלו , הגננת שלו וכו. האם זה נורמלי? האם זה ישתנה ? הוא לא אוהב לדבר עם הגננות והסייעות והוא נכנס לגן חדש ...
    תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה ...

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

• בן 4

ליאת גרוס
    19/08/2010

שלום לך
    קשה לי להתייחס לנושא הטוטאליות והקרירות לסובבים כי איני מכירה מספיק את הילד והמשפחה. יחד עם זאת חשוב לי להגיד שהנושאים כדורגל וגיבורים הם נושאים מאד נורמטיבים להתעניינות בגיל זה. ייתכן שהצורך שלו להתעסק בדמויות גבריות ו/או חזקות נובע מחוויה של חולשה ורצון לייחס לעצמו את הכוחות . דרך המשחק וההתעסקות עם דמויות אלו הוא חווה עצמו חזק וגיבור יותר ומתחזק. רב הבנים בגיל זה חווים זאת (אולי אצלו קצת יותר) וזה עובר עם הזמן.
    שאלות למחשבה: האם הוא אכן חווה חולשה ובאיזה מידה ?
    מה המסר המשפחתי סביב מעמד נשים לעומת גברים ?
    עד כמה קיים קושי בן אישי? האם יש לו חברים בני גילו איתם מסתדר יפה ?
    עד כמה מודע ומתייחס למה שקורה סביבו ולא רק למה שמעסיק אותו?
    נסי לענות על שאלות אלו ונמשיך לחשוב יחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות וחוסר בטחון עצמי
    סיגל
    18/08/2010

בני בן ה-14 ביישן מאוד כאשר נמצאים בחברת אנשים נוטה לא לדבר ובמקום זה להתעסק עם אחיו הקטן בן ה-3 .כשנמצא בבית נוטה להסתגר בחדרו מול המחשב ונמנע מקשר איתנו כשקוראים לו לבוא כי צריכים ממנו משהו הוא מגיב בזעם .
    הוא נמנע מפעילויות חדשות כי לדעתי מרגיש חרדה מהלא נודע .
    גם כשהיה קטן תמיד היה סגור ומופנם אך לא ייחסנו לזה חשיבות כי חשבנו שעם הזמן זה יעבור אך המצב החמיר והיום כשהוא בגיל ההתבגרות הדבר מאוד בולט .
    לפעמים כשהוא נפגש עם חברים אני צופה מהצד ורואה שאינו משתתף בשיחות בעצם "הוא שם אבל לא שם". כשאני מנסה לדבר איתו ולתת לו כיוונים ועצות הוא מגיב בכעס קשה מאוד לתקשר איתו.
    חשוב לציין שהילד מאובחן בבעיית קשב וריכוז ונוטל ריטלין וגם לאחרונה עשינו לו איבחון פסיכודידקטי ושם מצאו גם מספר לקויות למידה.
    אני יודעת שכל זה מתקשר אחד לשני אך בכל זאת רוצה לעזור לו לפחות בקטע של הביישנות וחוסר הביטחון.
    השאלה היא לאיזה תחום של רפואה לפנות כי יש היצע כל כך גדול בנושאים האלה

תודה מראש סיגלית  

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות וחוסר בטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביישנות וחוסר ביטחון עצמי

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום סיגל,
    זה טוב את רוצה לעזור לבנך, זה לא קשור תחום של רפואה אלא של פסיכולוגיה. את צריכה לזכור שמאחר ומדובר בילד גדול, בגיל ההתבגרות, הרצון שלך לא מספיק, הוא גם צריך לרצות. לכן קודם כל כדאי לבדוק איתו אם הבעיה בכלל מפריע לו ואם הוא רוצה ללכת לטיפול כדי לנסות לפתור אותה. אם כן, מה טוב, ואז את צריכה למצוא פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם נוער כדי שיטפל (או תטפל) בבנך. אם הילד לא רוצה, אז מה שאני ממליצה לך הוא עדיין לחפש פסיכולוג/ית או פסיכותרפיסט/ית כדי לקבל ממנו ממנו הדרכת הורים איך לעזור לילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ותשעה בוכה ללא אבחנה
    מיכל
    18/08/2010

שלום,

אני אמא לשלושה ילדים בת 5 וחצי ,בן שנתיים ותשעה חודשים, ובת ארבעה חודשים.

בתי בת החמש וחצי ילדה שתלטנית שבד"כ מתנהגת למופת ואולי אפילו מנסה לרצות אותנו ההורים, הבעיה היא שבני בן השנתיים ותשע מתנהג בצורה מאוד תוקפנית כשמשהו אינו נראה לו ולא לשביעות רצונו, הוא ישר כועס ומביע זאת על ידי השתטחות על הרצפה בכי ללא הפסקה וצרחות רמות עד אשר יקבל את רצונו,עם זאת כאשר מתרחשת "ההתקפה" הוא מרביץ ואם הריב בינו ובין אחותו הוא מרביץ לה עד שזו תוותר, ואם היא לא וויתרה אנו משדלים אותה לוותר באמתלה שהיא הגדולה והוא הקטן.
    הוא מאוד אוהב אותה ובכל רגע שהיא לא לידו הוא מחפש אותה גם את התינוקת הוא מאוד אוהב ומחבק בעדינות אך כשזה מגיע למצב שלא עושים כדברו השלווה מתהפכת וכל הבית נכנס לכוננות ספיגה וכולם מתקפלים מפחד- מה עושים?
    האם יש לעובדה שהוא ילד אמצע השפעה על התנהגותו הקיצונית?
    אציין שכשמגיעים חברים חדשים הוא נסגר ולא רוצה לשחק איתם ועושה להם תנועות הרחקה, האם זה מעיד על אופן התפתחותו החברתית בעתיד?

תודה

מיכל

הוספת תגובה

• בן שנתיים בוכה ללא הבחנה

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום מיכל,
    לא זה לא קשור לכך שהוא ילד אמצעי אלא לכך שאתם לא שמים לו גבולות ומוותרים לו כל הזמן. זה בהחלט יכול להשפיע על אופן התפתחותו החברתית בעתיד כיוון שאם בבית כולם עושים מה שהו ארוצה איזו סיבה יש לו לצאת לחברה שדורשת ויתורים, ילידם אחרים לא יוותרו לו כל הזמן, למה הו אצריך להשקיע זמן והתחבר אם בבית הוא המלך?
    אתם עושים כרגע נזק לילד, וגם אחותוח הגדולה משלמת מחיר מאוד כבד. אתם חייבים להפסיק לפחד ממנו ולשים לו גבולות ומייד. אם אתם לא מצליחים, אנא פנו בדחיפות להדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר דימיוני לילדה בת 4
    אמא מודאגת
    18/08/2010

ילדתי ברוך השם נורמטיבית אך היא ממציאה בזמן האחרון חבר דימיוני בשם דן שהיא בחרה שהיא דואגת לו כמו אמא האם יש לי סיבה לדאגה או שזה נורמטיבי? אודה על תשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר דימיוני לילדה בת 4

הוספת תגובה

• חבר דימיוני

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום לך,
    חבר דימיוני זה נורמטיבי לחלוטין, כל עוד הילדה יודעת שהוא דימיוני כמובן, ולא חושבת שהוא אמיתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענישה בגיל שנתיים
    יעלי
    18/08/2010

שלום
    יש לנו ילדה בת שנה ועשרה חודשים. כרגע, כשהיא עושה משהו לא בסדר אנחנו רק נוזפים בה בקול תקיף וזה די מספיק (נראה שהיא מעוניינת לרצות אותנו). עם זאת, ברור לי שיגיע הרגע שבו זה לא יספיק ויהיה צורך בענישה של ממש ואני מעוניינת להיות מוכנה לרגע הזה.
    האם מה שנקרא "פסק זמן" זו שיטה שמתאימה לגילה? אין לי ספק שהיא לא יודעת לכמת דקה ככה שנראה לי מוזר להגיד לה להישאר שם דקה או שתיים. מצד שני להגיד לה ללכת לחדר עד שאני אומר לה לצאת זה נראה לי לא פייר...מה דעתכן? האם יש שיטות אחרות שמומלצות לגיל כזה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    ענישה בגיל שנתיים

הוספת תגובה

• ענישה

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום יעלי,
    למה ברור לך שיגיע הרגע שבו תצטרכי להעניש? עונשים לא עוזרים בדרך כלל הם רק גומרים להשפלה של הילד. עדיפה על כך שיטה של חיזויקם חיוביים להתנהגויות חיוביות - עונש הו אסוג של חיזוק להתהנגות שלילית כי כל התייחסות להתנהגות שילית מחזקת אותה מכיוון שזהו סוג של תשומת לב. ילדים מעדיפים תשומת לב שלילית על העדר תשומת לב בכלל. לכן כל התייחסות מעבר אמירה תקיפה וברורה להתנהגות שלילית רק מחזקת אותה, כולל עונש.
    שיטת פסק הזמן לא נועדה להיות עונש אלא נועדה אפשר לילד להירגע. אני לא בעדה בכל מקרה, אבל אם כבר משתמשים בה, אז לא כענישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 "מכור" לכסף
    מורן
    18/08/2010

אחי בן ה-8 מתעסק כל היום עם כסף. הוא חושב רק על זה והוא מסתובב כל היום עם הארנק שלו. הוא מבקש כסף כל היום. כשהוא רואה כסף העיניים שלו נוצצות. אפילו כשאמרנו לו לבקש משאלה (לא זוכרת באיזה הקשר) הוא ביקש מאלוהים כסף. הוא כל הזמן אומר שהוא רוצה שיהיה לו הרבה כסף והוא כועס על כך שהוא בן 8 ולא יכול לעבוד.
    אין לי מושג מאיפה דבר כזה נובע כי לא חסר לו כלום, ההורים שלי דואגים לו להכל תמיד.
    ההורים שלי קצת מתסוכלים מהמצב הזה אבל אני יותר מתוסכלת. אני מאוכזבת מכל העניין הזה, לא הייתי רוצה שאח שלי יהיה רודף כסף כל החיים שלו. הוא מסתכל על כסף כאילו זה הדבר הכי חשוב בחיים למרות שאנחנו מדגישים ואומרים לו שזה ממש לא הדבר הכי חשוב בחיים. מה אפשר לעשות? ומאיפה דבר כזה נובע?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 "מכור" לכסף

הוספת תגובה

• ילד בן 8 מכור לכסף

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום לך,
    כשמישהו מכור למשהו, לא משנה מה, אוכל, כסף או דברים אחרים זה לא מעיד על חוסר בכסף או באוכל, אלא על חוסר ריגשי כלשהו. הורייך, ולא את, צריכים לבדוק את זה יותר לעומק ואולי ללכת איתו לטיפול או להדרכת הורים. אנא העבירי להם תשובה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריב אחים
    דנה
    18/08/2010

יש לי שלושה בנים (6,9,12.5). הם כל הזמן רבים!!!!! לכל אחד יש דרך משלו: הקטן (6) רב במכות, כשלא נראה לו משהו הוא צורח ומרביץ לאחים שלו. האמצעי (9) רב בבכי. הוא צורך ומתעצבן אם הוא הוא מצליח, מפסיד או לא מקבל מה שהוא רוצה ומתחיל לבכות כמו ילד קטן. הגדול (12.5) רב בעצבים. הוא כל הזמן צורח על האחים שלו, ומאוד מאוד עצבני כלפיהם. מדבר אליהם בטון תוקפני ולא נעים ומתייחס אליהם רק תוך מתן הוראות (לך, תביא, תעשה וכו').
    אני מנסה שלא להתערב אבל הם כל הזמן, כל הזמן רבים ואז כולם צורחים, בוכים ומרביצים.
    במקרים שאני מתערבת- אני לא מצליחה להרגיע את הרוחות, ובמקרים שאני לא מתערבת- בני הגדול מתעצבן ואומר לי שאני כל הזמן מוותרת להם ושהם צריכים לקבל עונשים (מדובר על ריבים רגילים לחלוטין בין אחים, לא משהו חריג-מבחינת תוכן הריב).
    אינני יודעת כיצד לנהוג.
    גם כשהם מאוד משתדלים להתנהג יפה, הם לא מצליחים והכל נגמר בריב ועצבים של כולם.
    ישנם פעמים שאני מתעצבנת עליהם וצורחת על שלושתם ומרגישה אח"כ נורא. כי אני צורחת ברמות (אבל לצערי גם זה לא עוזר).
    לצערי, פעמים רבות אני צועקת על הבן הגדול, כי אני מצפה ממנו שהוא לא יכנס איתם לריבים המטופשים שלהם.
    וככה נוצרים הרבה מצבים שגם אם שני הקטנים רבים, הגדול נכנס לתמונה בכדי להפריד בינהם אבל הוא עושה זאת בעצבים וצרחות, ואז אני צורחת עליו שהעזרה הכי טובה שהוא יכול לעשות זה לא להתערב בינהם. והוא עונה לי שהוא מתערב כי אני לא מתערבת והם צריכים לקבל עונש.

ככה כל הזמן יש בבית אווירת מתח, צרחות ועצבים.
    אני מיואשת ולא יודעת איך לנהוג ומה לעשות.
    תודה מראש על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ריב אחים

הוספת תגובה

• ריבים מתמשכים

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

דנה שלום,
    חבל לשמוע על כך שהבנים שלך מעבירים את הזמן המשותף שלהם בעיקר בריבים ולא מספיק בהנאה מהגילאים הקרובים ביניהם ותחומי העניין המשותפים. ראשית, חשוב שלא רק את תוטרדי מהנושא אלא גם אבי הילדים. עליכם לחשוב יחד מתי הריבים מתרחשים וסביב מה הם, ומה בתגובות שלכם מחריף את עוצמת הריב. אולי הדבר מתרחש כי הילדים יותר מדי ביחד בלי פעילויות אחרות, אולי הם רבים על משאבים שהם חווים כמוגבלים ועוד.
    לאחר מכן, יש להזמין את כל הילדים לשיחה ולומר להם שאתם מתכוונים שהמצב בבית יפסיק. להגדיר מערכת של פרסים על התנהגויות חיוביות וסנקציות על התנהגויות שליליות. עדיף להימנע מלתת לאח הגדול תפקיד של לדאוג לקטנים, לרוב זה גורם לאנטגוניזם, וכפי שראית זה לא שינה את המצב בביתכם.
    עליכם ההורים לבדוק כמה אתם נוכחים בבית ובאיזה אופן, כמה פעילויות משותפות מהנות יש בבית ובאיזו מידה כל ילד מרגיש צורך להיאבק על מקומו.
    במידה והיחסים בבית לא משתפרים, תוכלו לפנות להדרכת הורים ממוקדת בנושא, או לקבוצת הורים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

דנה
    18/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור.

ד''ר שירי שדה שרביט
    19/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים
    קרן
    18/08/2010

שלום רב,
    אני אמא לתאומים בני שנתיים וחצי, נועם ואופיר, בן ובת, בריאים, מפותחים ומקסימים. בתי, אופיר, הביעה מוכנות להיגמל מהטיטול לפני חודשיים לערך, והגמילה הייתה קלה יחסית, עד כדי כך שלא הבנתי מה עושים כזה ביג דיל מגמילה.. היום אני מבינה מהו הקושי עליו כולם מדברים, משום שלאחרונה היא מפספסת באופן קבוע, ונדמה כאילו היא עושה זאת בכוונה. אני אומרת את זה משום שהיא ישנה ללא טיטול כבר מההתחלה, וכמעט לא מפספסת, למעט מקרים חריגים. אך במשך היום למרות שאני תמיד מזכירה לה ושואלת אם היא צריכה פיפי או קקי, היא עונה בתוקף שלא, ומיד אח"כ עושה את צרכיה על הרצפה/ספה/וכיוב. בהתחלה חשבתי שאני לא צריכה להתייחס ושזה יעבור מעצמו, אך זה לא עובר ואני (מודה ומתוודה) לא שולטת בתגובות שלי ומגיבה בצורה זו או אחרת, לפעמים בכעס או אכזבה. אני מודעת לעובדה שייתכן שזה מה שמונע ממנה לעבור שלב, אך אינני יודעת איך להתמודד עם זה.יש לקחת בחשבון שנועם הבן החל מבקש לעשות את צרכיו באסלה ולא בטיטול, והוא דווקא מאוד מחויב לזה וכמעט לא מפספס, אך עדיין ישן עם טיטול כי הוא עדיין קם בבוקר עם טיטול ספוג בפיפי. אציין שאני בת 33 והם ילדיי היחידים בינתיים. 
    אני מודה ומקווה לעזרה מבורכת.
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מטיטולים

הוספת תגובה

• גמילה מטיטולים

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

קרן שלום,
    לא הבנתי ככ ממה שכתבת, מהי בדיוק שאלתך. מה שאת מתארת הוא תהליך גמילה שמתקדם בצורה הצפויה, ולעתים יש פספוסים. לכל ילד יש את הקצב שלו, וחשוב לכבד זאת ולא לערוך השוואות בין הילדים.
    מה שכן חשוב להדגיש, הוא הפרשנות השלילית שלך לפספוסים של בתך - לא הייתי מפרשת את זה כפעולה שמכוונת נגדך, "דווקא" כדברייך, אלא מבינה שזהו חלק טבעי מהתהליך. ההתייחסות לפספוס צריכה להיות עניינית ותו לא, אחרת הפספוס יהיה יותר ממה שהינו, ובאמת עלול להיות מופנה כלפייך. זה ממש לא המצב כעת, וחשוב להשאיר זאת כך.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6
    א.ג
    18/08/2010

מדובר באחייניתי, ילדה כבת 6. ישנם 2 בעיות שמדאיגות אותי. האחת היא שהילדה כמעט ואינה אוכלת. היא נהנית לאכול רק ממתקים ובשאר המאכלים היא כמעט ואינה נוגעת. גם כאשר היא מקבלת את האוכל שהיא עצמה בוחרת היא יכולה רק לטעום ולא לאכול יותר. היא טוענת שאינה רעבה ולא יכולה לאכול יותר. מבדיקות רפואיות עולה כי היא אינה סובלת מתולעים.
    דבר נוסף שמדאיג אותי זה שבאופן קבוע כאשר פונים אליה ברוב המקרים היא אינה מגיבה כלל. ישנם מצבים שעומדים מולה ומדברים בקול רם והיא עדיין אינה מגיבה, אלא רק לאחר מספר פעמים. לא ידוע לנו על בעיות שמיעה שיש לילדה. הילדה אמורה לעלות השנה לכיתה א' ואני חוששת שהדבר יפגע בה במסגרת ביה"ס.
    האם זו תופעה חולפת ומה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 6

הוספת תגובה

• ילדה בת 6

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום לך,
    נשמע שיש מקום לפנות לאחבון יותר מעמיק לגבי מצבה של הילדה והסיבות להתנהגותה. אני מציעה שתעבירי את ההמלצה הזו להורי הילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו8 חודשים
    שירה
    18/08/2010

שלום רב
    בני בן שנה ו8 חודשים החל לסטור לי על הפנים, ולא כדבר שראה בבית כי אין לו מהיכן , אני חד הורית אמא ל2, הגדול בן 12 ודי עצמאי, משחק עם הקטן רק לידי כי הוא לא במסגרת, ולא משאירה את שניהם לבד. לאחרונה הקטן החל להכות גם את אימי וגם אותי, שאנו אומרות לו לא הוא לא מוכן לקבל זאת וממשיך בבכי להכות. הוא מפונק מן הסתם עקב היותו הקטן בבית ולא יורד כמעט מידיי. אם אני נעלמת לו אפילו דקה לשירותים הוא פורץ בצרחות אימה. כמו כן בזמן האחרון קם בלילה מתוך שינה, עם עיניים סגורות צורח, וכשאני לוקחת אותו לידיי להרגיעו הוא מכה אותי על פניי וראשי בלי הפסקה, רואים גם שעושה זאת מתוך שינה, כמו בחוסר מודעות לזמן ולמקום.
    גם דופק לעצמו ראש בקיר כל הזמן, במיוחד אם אומרים לו לא על משהו. האם זה פינוק יתר?
    אשמח להדרכה, לא יודעת כבר איך להתנהג איתו.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן שנה ו8 חודשים

הוספת תגובה

• פעוט בן שנה ו-8 חודשים

סמדר ריינר
    18/08/2010

שךום מירב,
    אפשר קרוא לזה פינוק יתר ואפשר לקרוא לזה כנראה סתם חוסר גבולות. ייתכן שאת משדרת חולשה וחוסר ביטחון וואלי גם חוסר עיקביות והילד מרגיש חרד ולא מוחזק, והמכות שהוא נותן הן גם ביטוי לזה.
    אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים מסודרת כדי לקבל הכוונה יותר ספיציפית איך להציב גבולות לילד, רצוי כמה שיותר מוקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בשירותים
    איילה
    17/08/2010

בני בן ה-4.5 כבר נגמל מטיטולים ועושה פיפי בשירותים.
    לגן ובכלל הוא הולך עם תחתונים ולא עם טיטולים.
    מה שכן, הוא לא מוכן לשבת בשירותים כאשר יש לו יציאות. הוא מוכן לעשות רק בטיטול ולא בשום מקום אחר.
    בגלל זה, הוא גם מתאפק בגן ויש לו יציאות רק שהוא מגיע הביתה.
    העניין הזה גורם לו לעצירויות וגם לחוסר נוחות כשיוצאים החוצה.
    מה עושים? הוא לא מוכן בשום פנים ואופן לשבת על האסלה גם לא כשאני לידו.
    תודה.
    איה.

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בשירותים

הוספת תגובה

• ישיבה בשירותים

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום איה,
    אני מציעה לך לפנות ל"עמודת שאלות נפוצות" לתשובה המתייחסת לשאלתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירותים

איילה
    18/08/2010

הסתכלתי אבל לא מצוינת שם תשובה כללית ביותר.
    איך אנו יכולים לעזור לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירותים

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום איה,
    יש שם תשובה והיא לא כללית אלא מאוד ברורה, אתם אמורים להניח לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7
    יפעת
    17/08/2010

שלום, לי יש ילד בכור בן 7 שיש לי איתו מספר בעיות. קודם כל ברצוני לציין שהוא ילד טוב מאוד, וממושמע. אחת הבעיות שלי איתו זה חוסר ביטחון שהוא מפגין בנוכחות חבריו כמו לא לוקח חלק במשחק כיוון שחלילה יפסיד, אני מנסה להסביר לו שאם הוא היה לוקח חלק אז אולי הוא כן היה מנצח וחוץ מזה לא תמיד מנצחים והעיקר שנהנים.. אבל זה לא ממש עוזר..אני לא יודעת מה להגיד לו על מנת לתת לו את הבטחון העצמי הזה שלו, איפה לחזק אותו, הוא מאוד פסימי ורואה רק את השלילי.
    בעיה שניה שלי איתו זה יחסיו עם אחיו הצעיר ממנו בשנתיים. הבעיה מתאפיינת בניצול צורם של בני הקטן, למשל בני בן ה-7 צריך ממש להתחנן בפניו וממש להשפיל את עצמו:" אם תשחק איתי אני אתן לך כך וכך ...." או לפעמים במהלך משחק הבן הקטן מסרב להמשיך לשחק אז הבן הגדול "נותן" לו לנצח רק כדי שיהיה מרוצה וימשיך לשחק איתו והבן הקטן ממש מנצל את זה וממש נהנה מהכח הזה, מה עושים במצב כזה? אני לא רוצה לנקוט צד.
    בעיה שלישית היא עניין האוכל שלו, הילד לא אוכל טוב ולפעמים , לעיתים קרובות מאוד הארוחות נמשכות המון זמן משהו כמו 30-50 דקות לארוחה , דבר שממש מרגיז ומעכב את כל פעילות הבית. נקטתי בכל מיני שיטות וממש כלום לא עוזר, אפילו לא עונשים , ניסיתי גם להרפות ולהראות שזה לא מזיז לי אבל מצאתי את עצמי נמצאת עם ילד שפשוט אין לו תחושת רעב! הוא יכול להישאר בלי אוכל 6-7 שעות, זה ממש הזוי.
    בכל מקרה אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית

לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7

הוספת תגובה

• ילד בן 7

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום יפעת,
    לגבי הארוחות - לדעתי לא התמדת מספיק זמן םע עניין הלהרפות מהנושא. אז מה אם לא אוכל 6 או 7 שעות? בסוף הוא יהיה רעב ויאכל. חוסר הביטחון שלו כפי הנראה נובע הרבה מתוך הגנת יתר שלך ולכן הוא לא לומד לסמוך על כוחותיו ועל תחושותיו, למשל תחושת הרעב.
    את צודקת כשאת אומרת לו שלא חשוב הניצחון, השאלה אם גם אתן משחקים איתו בבית,ואם כן מי מנצח? חשוב שלפעמים תנצחו ולפעמים תיתנו לו לנצח וגם חשובאיך אתם מגיבים לטועיות שלכם ושלו וכו'. למשל להגיב בוהמור כשאתם טועים וכו'.
    כמו כן לאחרונה נעשה מחקר שבודק מתן חיזוקים חיוביים לילדים ושם נמצא שעדיף לתת לילדים חיזוקים חיוביים על המאמצים שהם עושים (התאמצת והשקעת הרבה) מאשר לתוצאה או לתכונות אופי (הצליח לך כי אתה חכם) באופן הזה הם לומדים שהמאמץ שלהם מוערך ושזה טוב ומספיק להתאמץ, על זה יש להם שליטה ואת זה הם יכולים לעשות, על הצלחה או על כישרון לא תמיד יש להם שליטה, ולכן הם חרדים להפסיד ולהיכשל. כך שכדאי ליישם גם את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי...שאלת חינוך
    ירדנה
    17/08/2010

שלום רב, אני אם חד הורית לילדה בת שנתיים וחצי ולא נשואה. הבת שלי היא מאוד עקשנית ורוצה הכל מה שהיא מבקשת. כשאני עונה לה בשלילה היא צורחת ובוכה, וכשאני בא להרגיע אותה היא עוד יותר מתעצבנת...היא גם מרימה יד, צובטת, בועטת, לפעמים גם נושכת אותי, את אבא שלה (שהוא אבא לכל דבר אפילו שאנחנו לא נשואים) וכמעט כל מי שנמצא סביבה. כשאומרים לה לא לעשות זאת היא לא מקשיבה וממשיכה במעשיה. אני לא יודעת איך לחנך אותה. התייעצתי עם אנשים שאני מכירה וכל אחד נותן לי פתרון אחר וזה מאוד מבלבל. אני אוהבת את הבת שלי מאוד, ורוצה לחנך אותה נכון, ומפחדת שאני עושה משהו לא נכון. חשוב לי לציין שאבא שלה מאוד מפנק אותה, הייתי אומרת קצת יותר מדי. הוא מאמין שאסור לתת לילדים לבכות וכשמבקשים משהו אז פשוט לתת אם זה ביכולתינו. אני לא מסכימה עם זה כלל. אשמח לעזרתן. תודה מראש.

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום ירדנה,
    תראי לגבי האבא קשה לי לייעץ לך, אני חושבת שאת מבינה בעצמך שזה לא נכון והיא זקוקה לגבולות. כשהיא בוכה אחרי שלא קיבלה את מה שרצתה אין צורך להרגיע אותה, פשוט תניחי לה. כמתרגשים יותר מדי מהתנהגות מסויימת ונותנים הרבה התייחסויות אליה היא מתגברת. נסי להתייחס יותר להתנהגויות החיוביות שלה כדי שהן יתגברו ופחות לשליליות. לא נורא אם היא בוכה. כשהיא תראה שהבכי לא משיג את מטרתו, היא תבכה פחות. חשוב שתדברי בטון תקיף וברור, ותאמרי את מה שיש לך פעם אחת, בלי לשכנע, להיכנס למשא ומתן והסברים. זה משדר חולשה ופותח פתח להתווכחות ולבכי.
    חשוב מאוד גם להקפיד על עיקביות. אם את מנסה להגיד לא על משהו ואחר כך את אומרת על אותו דבר כן - לא עשית כלום.
    אם את לא מצליחה, אנא פני להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי...שאלת חינוך

ירדנה
    18/08/2010

סמדר שלום,
    תודה על תגובתך. מה לעשות עם זה שהיא מרביצה, צובטת, נושכת וכל זה??? ולמי אני פונה בשביל ההדרכה? יש אפשרות לקבל הדרכה אחד על אחד? תודה, ירדנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום ירדנה,
    כשהיא מרביצה וצובטת צריך להפסיק תא זה באופן מיידי ותקיף, גם פיזי םאיש צורך ואם יש צורךאז להחזיק אותה חזק עד שהיא נרגעת ומפסיקה להרביץ.
    כדי לקבל הדרכת הורים את צריכה לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, את יכולה באופן פרטי או דרך קופת חולים או משרד הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה