פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לתת משהוא
    רותי
    31/08/2010

שמתי לך שבני בן 3.10 כשהוא היה מגיע למעון בשנה שעברה .הוא יהיה מבקש שניתן לו בבוקר עוגיות כדי שיחלק לחברים שלו , ומה שהיה קורה זה שלחלק הוא היה נותן וחלק לא.
    השנה הוא עובר לגן עירייה וזימנו אותנו למפגש הכרות של הילד עם הגן ועם ילדים נוספים .
    ובחרתי לקחת אותו בהליכה רגלית , כשכל הדרך הוא קוטף פרחים (יוזמה שלו) וכשהגענו לגן הוא רצה לתת את הפרחים לילד שהוא מכיר משנה שעברה .
    הילד השני לא רצה לקחת את הפרחים ובני נשאר עם הפרחים בייד ,(נעלבתי בשביל הבן שלי )
    מצד אחד אני דיי מרוצה מהלב הרחב של בני ,ומצד שני אני דיי דואגת שהחברה לא תנצל אותו
    אך להסביר לבן שלי שאפשר לבחור חברים גם מבלי לרצות לתת להם משהוא .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לתת משהוא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לתת משהו

סמדר ריינר
    31/08/2010

שלום רותי,
    בנך כפי הנראה חש חסר ביטחון ולא ער למה יש ו לתת גם ככה בלי מתנות. חושב לחזק את הביטחון לו, להזכיר לו את התכונות החיוביות שלו, ולמה לדעתך ילדים בכל מקרה ירצו ויאהבו להתחבר איתו (כי הוא נחמד, כי הוא משחק יפה, וכו'), כדאי להזמין ילדים הבייתה וליצור מצב שבו בנך משחק איתם אחד על אחד ויוצר חברויות שיתנו לו ביטחון להגיע בבוקר לגן ולהתקבל על ידם בלי מתנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת ארבע בגן עם בנות כמעט שש
    ענת
    30/08/2010

ביתי התחילה גן שבו יש טרום חובה וחובה יחד. זה עתה מלאו לה ארבע. בגן 17 בנות "גדולות" ו-13 "קטנות". הא מדברת על אחת הילדות הגדולות (קרוב לשש) וכמה הייתה רוצה להיות חברה שלה וסיפרה לי שאף אחת לא שיחקה איתה בחצר וכמה היא רוצה להיות חברה של אותה ילדה גדולה. כשבאתי לאסוף אותה ואחת הילדות ה"קטנות" (בגילה) רצתה להתנדנד איתה היא אמרה לה "לא רוצה להתנדנד עם קטנה". קשה כרגע לשוחח שיחה ממשית עם הגננת בעניין.. מדובר בילדה שהייתה הכוכבת של הגן הקודם בין ביתר כי הייתה בין הגדולים. איזה כלים אני יכולה לתת לה להתמודדות? האם שילוב שתי קבוצות גיל כאלו הוא בכללאפשרי? האם ניתן להפיק מזה גם דברים חיוביים לילדה? כיצד יכולה הגננת להעצים גם את ילדות הטרום חובה (יש עליה לחץ שתכין טוב את החובה לכיתה א')? אני מאד חוששת לבטחונה העצמי היות והיא אינה מודעת לפערים האובייקטיבים הגדולים הקיימים בין קבוצות הגיל ועלולה ליחס הבדלים אלו לכך שהיא כביכול פחות טובה או מוכשרת- אנא עיזרו לי לחזק את הילדה בצורה נכונה, תודה רבה, ענת

הוספת תגובה

• אנא תשובתכם זה חשוב לי מאד- תודה!

ענת
    31/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות מנהלות הפורום לעניין

ענת
    01/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי ויענו לך כבר,חשוב לי לקרוא

כוכי
    01/09/2010

אצלי זה אותו סיפור טרום חובה אם ילדים בני 4 , 5, 6 , הגיעה לגן בלי חברים או חברות.

לגמרי לבד בגן חדש מול ילדים שבאו מגנים אחרים אבל ביחד, ראיתי אותה היום וליבי נצבט
    זאת ילדה מלאת ביטחון עצמי שבאה ממסגרת פרטית ששם הייתה הכוכבת
    ואני רוצה קצת עזרה ותמיכה איך לגרום לה להרגיש טוב, או להאמין שהזמן יעשה את שלו.

בהצלחה לשנינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן רב גילאי

ליאת גרוס
    02/09/2010

שלום ענת
    אני מסכימה איתך כי חסרונות הגן הרב גילאי עולות על היתרונות. יחד עם זאת השד לא נורא כלכך. תני לה כמה שבועות למצוא את מקומה. זה בסדר אם תחווה שיש גם ילדות גדולות ומפותחות ממנה. אפשרי לה להתחבר לגדולות וקטנות כרצונה. עודדי אותה לשחק עם מי שבא לה והסבירי לה כי לא הגודל משנה אלא תכונות ותחומי עניין .
    לדעתי הכי כדאי לשוחח עם הגננת. כך תדעי כיצד היא נתייחסת לקטנים ומתמודדת עם הרב גילאיות. סביר שהיא יודעת מה היא עושה. ייתכן מאד ששיחה עימה תרגיע אותך. אם תראי בעייתיות גם בהמשך בקשי לשוחח עם פסיכולוג הגן. הוא (או היא)יוכל להדריך את הגננת באופן שלא יאיים או יבקר את התנהלותה.
    והכי חשוב. תני לשנה להתחיל. אל תילחצי מכלום עד אחרי החגים. תני לזמן לעשות את שלו. רב הבעיות נפתרות מעצמן ואם תתפתח בעיה תסמכי על עצמך ועל ביתך שתדעו להתמודד.
    שנה טובה ונפלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליאת על תשובתך המרגיעה

ענת
    02/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות הגן החד גילאי

שלי נפתלי
    30/04/2015

הי ליאת וכל מאן דבעי,
    כמרכזת ועדת החינוך ביישובי, אני מחפשת בנרות איש/אשת חינוך שסבור כי גן חד גילאי עדיף על גן דו גילאי, ומוכן להסביר את הנושא על פי תפישתו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתרונות הגן החד גילאי - תגובה

פז שפירא
    01/05/2015

הי לכל מי שהתעניין בנושא,

לגן חד גילאי ולגן רב גילאי יתרונות וחסרונות. למשל, בגן חד גילאי, לצוות הגן יש פחות מורכבות באשר לתכנים ובאשר לצרכים של שתי קבוצות הגיל. כמו כן, לילדים יש מבחר רב יותר של ילדים איתם ניתן להתחבר מאותו הגיל. מאידך, בגן רב גילאי ישנה אפשרות ללמוד דברים חדשים שלא ניתן בגן חד גילאי: הגדולים יכולים ללמוד להושיט עזרה לקטנים וכך לרכוש דימוי עצמי גבוה יותר והקטנים יכולים לחקות את הגדולים ולהחשף לתכנים שלא היו נחשפים אליהם בגן חד גילאי.

במידה וילדה גדולה בגן לא רוצה להתחבר לילדה קטנה, אין זה אומר שכל הילדים הגדולים לא ירצו להתחבר לקטנים. דווקא ישנם ילדים גדולים שהחיבור עם ילד קטן יתאים להם. ניתן להסביר לילדה שלא כל ילד רוצה להתחבר, שזה עצוב ומתסכל אך זהו המצב וניתן לחשוב על ילדים אחרים איתם אולי תרצה להתחבר. כמו כן, לגבי אותה הילדה הגדולה, ניתן לבדוק אם היא תרצה להגיע למפגש עם ביתך אחה"צ וכך אולי יווצר קשר שיאפשר משחק משותף בגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיבוץ פעוטון / גן טרום חובה
    עמי
    30/08/2010

שלום רב
    אני ואשתי מתלבטים לגבי שיבוץ ביתנו היא נולדה 10/12/08 וכרע משובצת בכיתת בינונים בפעוטון המועצה לפי הגיל שלה בשנה הבאה תהיה לה את האפשרות להתחיל גן טרום חובה ( התאריך הקובע השנה 9/12/07 שסביר שזה גם מה שיהיה שנה הבאה ) אז השאלה היא מה לעשות להשאיר אותה בכיתה הבנונים בפעוטון ושנה הבאה לתת לה עוד שנה בכיתה של הגדולים בפעוטון או להעביר אותה לכיתת הגדולים בפעוטון ושנה הבאה כבר לטרום חובה .
    הילדה מפותחת לגילה מדברת יודעת לספור להקשיב לסיפורים ועוד

הוספת תגובה

• שיבוץ בפעוטון

ליאת גרוס
    30/08/2010

שלום עמי
    התאריך נקבע על פי הלוח העברי ומשתנה משנה לשנה. כדאי לבדוק היטב מה יהיה תאריך החתך בשנה הבאה לפני ששוברים את הראש. יכול להיות פער של 10 ימים ויותר בין שנה לשנה.
    תשאל את עצמך מה הכי מתאים לה כרגע. כיתת הבוגרים או הבינוניים בפעוטון? מה ממליץ הצוות בפעוטון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא מרוצה
    אמא
    30/08/2010

יש לנו ילד בכור בן 7 ועשרה חודשים , הוא מאוד אחראי חכם כמו כן הוא מאוד רגיש, לעיתים הוא עדיין מרטיב במיטה אך בסך הכל הוא עצמאי מתקלח לבד, לוקח בגדים מהארון, ומתארגן בזריזות.
    הבעיה העיקרית איתו היא שהוא תמיד לא מרוצה וכל הזמן יש לו תחושה שהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה, בבוקר הוא פותח את המקרר ומבקש מעדן אפילו שהוא יודע שלא אוכלים אצלנו מעדן בבוקר, הוא מעונין לשים בבקבוק קרח שלו מידי בוקר תרכיז על אף שהוא יודע שאצלנו נוהגים לשים מיץ רק בראשי חודשים וימי שישי, הוא רוצה לשים א.שוקו בכמות רבה על אף שאצלינו שמים רק כפית אחת , בכל הזדמנות הוא טורח לומר שאסור לו כלום והוא ממש לא שמח במה שהוא מקבל והוא יהיה מרוצה ברגע שייתנו לו יותר, הניסיון שלנו מראה שגם כאשר אנחנו נותנים לו יותר ומאוד מתאמצים עדיין הוא לא מסופק ומחפש דברים אחרים כדי להתלונן התחושה שלנו מאוד קשה וגם כאשר אנחנו מנסים לשקף לו שהוא מקבל המון דברים שלאחרים אין הוא לא משתכנע.
    אשמח לשמוע את עצתכם כדי שילדנו יהיה מרוצה ושמח יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא מרוצה

הוספת תגובה

• תגובה

אמא
    30/08/2010

למה לא עונים לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא מרוצה

סמדר ריינר
    30/08/2010

שלום לך,
    קודם כל בשום מקום לא כתוב שילד צריך היות כל הזמן לא מרוצה. אז הוא לא מרוצה, אז מה? אם זה נורא מציק לכם וככה הוא מקבל התייחסות - יש סיכוי שזה ימשיך כל הזמן.
    עם זאת, אני לא בטוחה שהעניין הוא שהילד שלכם סתם לא מרוצה כי הוא רוצה עוד. יכול להיות, אני לא מכירה אותכם, אבל יכול להיות שיש בבית שלכם המון חוקים. אפילו חוק שקובע כמה אבקה שמים בשוקו. זה קצת מגביל את יכולת הביטוי האישית של כל אחד. הרי לכל אחד יש טעם אחר, ויכול להיות שהילד שלכם רוצה קצת אפשרות לביטוי אישי ולשליטה על הטעם שלו. לקבוע מתי ממתיקים במיץ, מתי אוכלים מעדן וכמה כפיות אבקה שמים בשוקו זה נשמע לי קצת נוקשה מדי, ולא נותן מקום לכך שלכל אחד יש טעם אחר. אני מבינה שמה שעומד מאחורי זה הם שיקולים בריאותיים, אבל יכול להיות שהילד שלכם רוצה יותר חופש בחירה ולא בהכרח יותר משאבים ואולי יש מקום ליותר גמישות בחוקים הבייתיים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 אחרי כוויות
    ayalamol
    30/08/2010

שלום רב. בני בן 8 מאושפז בתל השומר עם כוויות נרחבות וצורך בהשתלה לאחר שילד אחר (שהיה חבר טוב שלו ) שפך עליו מים רותחים מתוך התקף זעם. בני סובל מכאבים נוראים ויש לו המון כעס על הילד הפוגע. אני מאד חוששת גם מפגיעה נפשית ורצה כמה שיותר להקטין את הנזק. נאמר לי שבבית חולים אין פסיכולוג ילדים שיכול לדבר עם בני. מה אני יכולה לעשות ? לחקות עד שנשתחרר ולפנות לקופת חולים ? עד כמה דחוף טיפול פסיכולוגי במקרים כאלה ? האם יש איזה גופים שמטפלים במקרים כאלה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 אחרי כוויות

הוספת תגובה

• בן 8 אחרי כוויות

ליאת גרוס
    30/08/2010

שלום לך
    אכן סיפור מזעזע שאין כדוגמתו. תהיו חזקים ואני מאחלת החלמה מהירה וקלה.
    הילד צודק שהוא כועס. תני לו לבטא כעס זה, לכעוס להתעצבן.
    אני אישית לא מכירה גוף שיכול לסייע. נסי להתייעץ עם העובדת הסוציאלית של בית החולים.
    אם הילד חזק , סביר שיצליח להתמודד בעצמו עם הטראומה. יחד עם זאת פגישה או שניים עם איש מקצוע לעיבוד החוויה אכן יכולה לעזור. גם רעיונות לדרכים להתמודד עם הכאב יכולים לתרום.
    נסי להתייעץ סביב הנושאים: "התמודדות עם טראומה". ו"התמודדות עם כאב".
    בינתיים תני לו לספר כמה פעמים שירצה על מה שקרה. עודדי אותו לדבר על זה. אל תלחצי.
    עודדי שחברים יבואו לבקר והוא יחוש נאהב.
    לדעתי לא כדאי לתת לילד האלים לבקר בשלב זה. מישהו צריך לעזור גם לו אבל זו לא הבעייה שלכם.
    פנייה לאיש מקצוע דחופה רק אם נסגר ולא מדבר על האירוע או מדבר באופן לא רציף ולא הגיוני או שהזכרונות חוזרים שוב ושוב ללא שליטה. אני מקווה שזה לא המצב.
    החלמה מהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא רוצה לדבר על זה

ayalamol
    01/09/2010

האם זה שהוא לא רוצה לדבר על הנושא יכול להיות סימן לבעיה? הוא סיפר פעם-פעמים כאשר שאלתי , הצלחתי להבין את הסיפור במלואו רק לאחר מספר פעמים ויותר הוא לא מדבר על זה. מדבר על הכל חוץ מזה. כשכואב מאד מביע המון כעס על הילד ודורש לקחת אותו ל"בית משפט", אבל כשכמרגיש יותר טוב - לא מדבר על זה כלל וכששואלים מראה אי רצון לחזור לזה. האם זה חכול להיות סימן שהוא מדחיק את זה פנימה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוויות לילד בן 8

ליאת גרוס
    02/09/2010

קשה לי לתת תשובה חד משמעית. סליחה.
    מצד אחד חשוב שידבר על זה כי דיבור עוזר לעבד ולעכל את החוויה מבחינה רגשית. מצד שני לא נכון ללחוץ עליו. כדאי להתייעץ עם מישהו נוסף.
    אני מסכימה איתו שצריך להעניש באופן חמור את הילד הפוגע. החוויה של בנך שמישהו שפגע בו יצא בלי תגובה עלולה להחמיר את הקושי. הוא זקוק לאיזה שהיא תחושת שליטה במצב ואפשרות להחזיר.
    אם את במצב מתאים - בדקי מה קורה עם הילד השני. לדעתי כדאי לך להגיש תלונה במשטרה. תראי לבנך שאת פועלת למענו ולא תתני לדברים לעבור... אם קשה לך ערבי את בעלך או קרוב משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלושה בנים
    רותי
    29/08/2010

יש לי 3 בנים רצופים 1.5 , 2.5, 3.5. כשאני בבקשת מהם ללכת לישון ,לאכול .הגדול והאמצעי מתחילים לצעוק לא רוצים ,לא באלי , ואני מתחילה לאיים בעונשים או בשוחד כדי שיעשו את מה שבקשתי .
    אני מרגישה רע מאוד עם זה , אבל אפסו כוחותיי האם יש לכם דרך יותר יצירתית בשבילי .

לקביעת תור
    סגירה
    שלושה בנים

הוספת תגובה

• שלושה בנים

ליאת גרוס
    30/08/2010

שלום רותי.
    בגילאים שאת מתארת זמני השינה הם עדיין לא תוכנית כבקשתך. לא צריך לבקש מהם אלא להודיע להם שהגיע זמן השינה וללות אותם למיטות. לא איומים ולא שוחד פשוט ליווי צמוד, נעים אך אסרטיבי לשלב קריאת הסיפור במיטה. אח"כ חיבוק, נשיקה ולישון. היזהרי. את משתמשת בשיטות שמחלישות את מעמדך. אל תתני להם לשלוט. זה לא טוב להם ולך.
    בהצKחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני,כעסן
    יעל
    29/08/2010

שלום ,

ילדי הוא בן שלוש ועשרה חודשים , בחודשים האחרונים כל דבר שהוא רוצה מלווה בצעקות.
    הוא כל הזמן מרים את הקול וכועס על הסובבים אותו. גם כשאנו מסבירים לו שזה לא מנומס לצעוק ומעירים לו כשהוא צועק הוא ממשיך בדרך זו.
    זה מחמיר בעיקר שהוא נמצא אצל אימי(סבתו) , בחופשה היא שמרה עליו לא פעם וטענה שיש לו התקפי עצבים. שהוא יכול לשבת שעתיים לשחק, לראות טלביזה ופתאום נכנס "לקריזה" של צעקות והתנהגות לא הולמת .
    כמו כן יש לו אח בן שנתיים שהתנהגות של אחיו משפיעה עליו ואני רואה לאחרונה שגם הוא למד שכל פעם שהוא רוצה משהו הוא צועק.

מה עלי לעשות מעבר להסבר שאני מסבירה לו כל הזמן שלא צועקים וזה לא יפה , וכשהוא מבקש משהוא לעיתים אני לא נותנת לו את זה עד שהוא מבקש בצורה יפה וללא צעקות.

אודה להתייחסותכן

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עצבני,כעסן

הוספת תגובה

• ילד בן שלוש ועשרה חודשים

סמדר ריינר
    30/08/2010

שלום יעל,
    אני לא בטוחה שהבן שלך הוא עצבני וכעסן, יותר אני מתרשמת שחוסר המסגרת בחופשה גורמת לו להרגיש תחושה שהוא לא מספיק מוחזק וזו התגובה שלו.
    ילד בן שלוש ועשרה חודשים לא יכול להעסיק את עצמו לבד כל היום אצל סבתא - לשחק שעתיים ולהתסכל בטלוויזיה, בלי שום תכנית ופעילות מונחית על ידי מבוגר או לחילופין תכנית שכוללת קצת הוצאת מרץ ולא רק לשבת שעתיים ולשחק ולראות טלוויזיה. בעצם נדרש ממנו להחזיק את עצמו לבד כל היום, או לעשות רק דברים של לשבת בשקט וזו דרישה מוגזמת בגיל שלו.
    אני מניחה שעם החזרה למסגרת ולגן יהיה לכם יותר קל להחזיר אותו למסלול. בחופשה הבאה כדאי לבנות תכנית יותר מוגדרת של תעסוקה עבורו, שכוללת הצואת מרץ, משחקי כדור, בריכה וכו' כחלק מהפעילות היומית ואופן מובנה שמהווה מסגרת מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון
    מיכל
    29/08/2010

שלום,
    בני בן שנה ובעוד מס ימים ייכנס לפעוטון. עבודתי מתקיימת בשעות שונות ,ב-3 ימים אוכל לאסוף אותו בשעה 16:00 וביומיים הנוספים ב-1300 .ברצוני לדעת מה יותר נכון לבני ,לאסוף אותו בשעה קבועה או בשעות מוקדמות יותר שאוכל לבלות איתו זמן נוסף . תודה מראש מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לפעוטון

הוספת תגובה

• כניסה לפעוטון

ליאת גרוס
    30/08/2010

לדעתי פעמיים בשבוע ב13:00 זה נפלא. אם את מתלבטת תני לו שבועיים שלושה להתרגל ל16:00 בלי להתבלבל ואז קחי אותו מידי פעם מוקדם. ופעם ב... פרגני לעצמך צהריים שקט.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מתאפקת לקקי
    שירן
    29/08/2010

בתי כמעט בת 3 סבלה מס חודשים מהתאפקות לקקי ,תקופה שזכורה כסיוט עבורה ועבורנו.עם חלוף הזמן חזר לה הבטחון והיא עושה קקי רק בטיטול ורק בבית ולא בגן.פיפי בשירותים כרגיל .ב4 חודשים האחרונים של הגן היא מתאפקת יום שלם בגן ולא עושה פיפי. כשהיא מגיעה ב-4 היא עושה בבית .היא סיפרה שהיא פוחדת שהבטן שלה תיפול לשירותים. זה ברור שזה שייך לחוויה מהגן שכן רק שם היא לא מוכנה להיכנס לשירותים ובכל מקום אחר כן. הבעייה כעת היא שחלה ריגרסיה שוב והפעם היא מתאפקת לקקי שוב מס ימים סובלת ומשתוללת בבית ,הפכנו למוגבלים בחופש בשל כך,היא ממלמלת לעצמה "אין לי קקי" ברצף כאילו עובדת על עצמה .ההתנהגות בזמן ההתאפקות חמורה יותר מההתאפקות ממנה סבלה לפני חצי שנה. אני אובדת עצות וחרדה ממש ,חבל לי שהיא נכנסת לגן חדש בתחושת איפוק שוב מאשר הציפייה שהייתה לנו שבגן החדש היא תסכים לעשות לדבריה.איזה סוג של טיפול עלינו לקבל? פסיכולוגית ?איזה בדיוק יש מלא התמחויות? אשמח להמלצה למישהי בצפון הארץ מומחית .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 3 מתאפקת לקקי

הוספת תגובה

• מדוע אין התייחסות מצד מנהלות הפורום

שירן
    30/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 3 מתאפקת לקקי

סמדר ריינר
    31/08/2010

שלום שירן,
    אני מצטערת אני לא מכירה אישית פסיכולוגיות לגיל זה בצפון הארץ. תנסי לברר דרך מכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר תודה רבה
    אמא
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה
    לסמדר תודה רבה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) שמחתי לעזור

סמדר ריינר
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאחותי ,איני יודע למי לפנות.
    חסוי
    28/08/2010

שלום ,אני בן 18 ,ויש לי אחות בת כמעט 8 ,ורק אני יתן רקע ,אבא שלה היה לו שלושה נשים ,השלישית זו אמא שלי ,ויש לו מהאשה הראשונה ילד ,ומהשניה שלושה ילדים, אחד בן 19 השניה בן 17 ,והשלישי בן 14 .
    אמא שלי הכירה אותו בעקבות שנפרדה אשתו ממנו בשכונה אצלנו לפני 12 שנה בערך ,ומאז הם ביחד ,לאחר מכן אשתו השניה עברה עם בניה לעיר אחרת ועד לפני שנה הם חיו שם וחזרו לשכונה לגור עם הסבתא.
    ומאז אני הייתי נוסע אליהם עם חבר של אמא שלי , עד שגדלתי ,כשהייתי שמה ראיתי שאינם מחונכים כלל ,ואין להם שום גבולות ,הילד הצעיר היה מרביץ לפעמים לאמא שלו ,עד כדי שהייתי רואה שהיא תופס בשערותיה ומוריד אותו עם הראש כלפי מטה ,וכן ישנם קללות בלי סוף בבית שם ,וכן האמא שמה צורחת לפעמים עליהם ,ואני הייתי נוכח בתור ילד שמה שנים ,והדבר היה גורם לי ללחץ .
    וגם כאשר עברו חזרה לשכונה כמובן המשיכה ההתנהגות הזאת.
    לאחר שאחותי נולדה ,היה לוקח אותה אבא שלה אליהם ,ואני מאוד חששתי שתפגע ,וגם כעת אני חושש ,ומאז שהם עברו לשכונה ,אחותי יכולה ללכת בעצמה לשם ,וכך היא עושה ,וכן לפני מספר שבועות הזמינו לביתם משטרה מפני התנהגות אלימה מצד הילד הצעיר ,וזרק חפצים וגם כמובן שהיו קללות ,אותו ילד שרצו לקחת אותו לפנימיה כך אני יודע ולהוציא אותו מרשות אמו .
    אני חושש להתפתחות הנפשית של אחותי בעקבות שהולכת לשם ,אני מפחד שתפגע ואיני יודע מה לעשות מספר שנים כבר, וזה לא הכל ,
    חוץ מזה אבא של אחותי לא נותן לה גבולות ,ונותן לה לעשות מה שהיא רוצה ,ממש ללא גבולות ואף ראיתי שאותי מרביצה לו לפעמים ,ואני מאמין שכל זה היא ראתה שם ,שהיה לוקח אותה תדיר לשם מאז שהיא קטנה ,גם אותו אבא לא שם גבולות לילדים האחרים שלו.
    בנוסף לכך עד לפני שבועיים ,אמא שלי החליטה להפרד ממנו ,דבר שנעשה מספר פעמים בשנים האחרונות וגרם לאחותי צער ,ועד אז הוא היה ישן בחדר של אחותי ונוצר מצב שעד עכשיו אחותי ישנה עם אחד מההורים .
    בנוסף לבעיה זו ,ישנה בעיה אחרת ,יש לנו שכן שגר שנים מאלינו ,ויש לו בת בת 17 ,שהיא לא מצליחה בלימודים ,והיא מרגישה "אחות" לאחותי ,שטויות , ולאותה נערה יש חברים ,והם מתנהגים בצורה לא טובה ,לגיל שלהם והיא מעלה את אחותי אליה הביתה ,ואף מספרת שהיא אחותה ,ואחותי צריכה להיות חשופה להתנהגות רעה ,וכן יש אצלנו בשכונה שכנים ,שנחשבים עבריינים בחוק ,שהשכנה היתה לפני שנה בערך בקשר איתם ,ולקחה את אחותי אליהם לבית תדיר ,ואחותי שוב היתה צריכה להיות חשופה להתנהגות בלתי הולמת .אני ניסיתי לדבר עם אמא שלי בקשר לזה שלא תלך לאחים שלה וגם לא תתן לה ללכת לשכנה ,ואמא שלי אומרת שהם אחים שלה והיא צריכה ללכת וכן לגבי השכנה היא מסכימה לה ללכת ולקחת את אחותי.
    וזה מגיעה עד לכך שאחותי צריכה היתה להיות סביב חברים שלה ששותים אלכוהול ומדברים כפי שמדברים .ועד לפני מספר חודשים דודה שלי באה לגור אצלנו בת 33 ומאז השכנה באה הרבה אלנו ונראה שמנסים לעשות את אחותי יותר "נשית".

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    29/08/2010

שלום ערן,
    נראה שאכן אחותך נמצאת בסיכון. אתה צודק. במקרים אחרים הייתי אומרת לך שזו לא אחריותך, ועליך לפנות להורים כדי שהם יקחו אחריות במקומך. במקרה הזה אני מבינה שאתה חש שגם ההורים לא מבינים או לא יכולים לעזור. ייתכן שאתה צודק. במקרה כזה, אני ממליצה לך בדחיפות רבה מאוד לפנות ללשכת הרווחה העירונית ולספר את כל מה שסיפרת כאן, וגם ליועצת בבית הספר של הילדה וגם שם לספר את כל זה. פשוט תעתיק את כל מה שכתבת, על נייר, ותמסור עותק אחד ברווחה ועותק אחד בבית הספר לידי היועצת. דחוף.
    אתה יכול גם לשלוח עותק אחד לאגודת אל"י, אתה יכול להשיג את הכתובת שלהם באתר שלהם באינטרנט. (להקיש אל"י בגוגל וזה עולה מיד).
    בהצלחה.
    אם אתה זקוק לעזרה נוספת, אתה יכול לפנות אלי שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה, אשמח לקבל עדכון.

סמדר ריינר
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה עם אדבר איתם פנים אל פנים?

חסוי
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והאם אפשר לתקן את הפגיעה שנוצר בה ?

חסוי
    29/08/2010

אם נוצר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    29/08/2010

שלום ערן,
    אפשר לטפל בה אם נוצרה פגיעה, וזה ישפר את מצבה, ולכן כדאי לעשות זאת כמה שיותר מהר. אתה יכול לדבר איתם פנים אל פנים, אני ממליצה לך לגבות את פנייתך בכתב. כשדברים מדווחים בכתב זה יכול לשפר את המחוייבות לטפל בהם כמו שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ב'

סמדר ריינר
    29/08/2010

ערן,
    אם אתה זקוק לעזרה בעניין הפנייה בכתב לרשויות, אתה מוזמן לפנות אלי טלפונית ואני אעזור לך בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מול אנשים
    אריאלה
    28/08/2010

לאחרונה בני בן ה 3 וקצת נלחץ פתאום אם יש מפגש של הרבה אנשים במתחם אחד, (אך לא בקניונים למשל)אפילו אם זה בני משפחה מורחבת..במפגשים משפחתיים גדולים למשל, הוא מבקש ללכת הביתה ואם אני מתמהמהת קצת בתגובה שלי אז מגיע גם בכי קצת היסטרי. מה שאני עושה זה -אני מרימה אותו, מחבקת ולפעמים אם ניתן גם יוצאת איתו החוצה מהמקום עד שיירגע, וזה הרבה פעמים חולף..ואז אפשר לחזור שוב פנימה. הוא צריך זמן הסתגלות למצבים המוניים כאלה.. שאלתי :האם זה נורמלי? ואיך עליי להתייחס לזה בעתיד , ואיך לעזור לו.. נ.ב. חושבת שזה קשור בעיקר למפגש שנוכחים בו מבוגרים, ופחות עם ילדים. מחכה לתשובתכם ....תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מול אנשים

הוספת תגובה

• חרדה מול אנשים

ליאת גרוס
    30/08/2010

שלום אריאלה
    את מתארת תגובה נורמלית מאד. הילד גדל ומבין דברים שלא הבין בעבר. הוא כבר לא מרוכז רק בעצמו ובאדם הצמוד לו ומתחיל לשים לב יותר לסביבה. הוא מבין שיש מצבים פחות בטוחים וחש כי אין לו את הכלים להתמודד. העובדה שאת קשובה אליו, ומצליחה להרגיע אותו היא סימן נפלא. עם הזמן יפנים את ההרגעה שאת מספקת לו וידלמד להרגיע את עצמו. במקביל יבין שהרבה אנשים זה לא בהכרח מפחיד.
    העולם הגדול מפחיד קצת לילדים קטנים... תמשיכי כפי שנהגת עד היום ותראי שהזמן יעשה את שלו.
    במידה ויש הקצנה שמגבילה משמעותית את חיי היום יום - כתבי אלינו שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אריאלה
    30/08/2010

תודה, ליאת. הרגעת אותי מאוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאם נהיה לנו שד קטן בבית....
    לימור
    28/08/2010

שלום רב,
    רציתי להתייעץ לגבי ילדה בת 2.9
    עד לפני כחודש היתה ילדה רגילה בהחלט ולא סרבנית
    פתאם בחודש אחד נהפכה לעצמאית, מרדנית, כעסנית וללא גבולות
    זה חודש שניסינו בו גמילה – שלא שיתפה איתה ממש פעולה – אז הפסקנו
    זה חודש שבו היא בחופשה מהגן ונמצאת אצל אחת הגננות כמטפלת פרטית
    זה חודש שבו סיפרנו לה שאמא בהריון ויש לה 2 תינוקות בבטן – היא לא ממש מבינה מה זה אומר
    אני יודעת שנשמע שהיה עליה עומס רב אבל האמת שאנחנו משקיעים בה ובחברות איתה הרבה זמן.
    אם היא עושה משהו אסור (מטיחה דברים על השולחן) ואני מבקשת להפסיק היא ממשיכה לעשות לי דווקא, כרגע הפתרון שלי הוא לא להיכנס איתה לריבים ודיבורים מיותרים, אם היא לא מפסיקה אני פשוט מרימה אותה לחדר ל"עונש מחשבה".
    היא אומרת המון "אני לבד" "רק אני" "זה שלי מהבית"
    בקיצור – מראה עצמאות ואני משתדלת לתת לה לעשות את כל מה שאפשרי לבד, לא ממעיטה מערכה.
    אם משהו לא נראה לה היא כועסת וצועקת.
    כמעט כל מה שאני מבקשת/דורשת ממנה – נענה בשלילה
    בקיצור הרגשה של מרד מצידה.
    מה עושים? איך מתמודדים? מהם דרכי ענישה/עונשים אפקטיביים לגיל הזה?
    תודה רבה
    לימור

הוספת תגובה

• ילדה בת 2.9

סמדר ריינר
    28/08/2010

שלום לימור,
    נשמע שאתם קצת מבולבלים. מצד אחד אתם מתארים את עצמכם כחברים שלה ("משקיעים בחברות איתה הרבה זמן") ומצד שני מחפשים איך להעניש אותה. שני הדברים בעיני הם לא הדרך האופטימלית. הורים הם לא חברים של הילדים, הם הורים. מצד שני עונשים הם לא הדרך םבעיני להעביר סמכות הורית. הם גורמים להשפלה של הילד ובדרך כלל אינם מועילים או מועילים לטווח קצר מאוד.
    את מתארת יציאה מהשיגרה, וכמות רבה של שינויים משמעותיים שקורית כרגע. גם אם היא לא מבינה מה משמעות ההריון הכפול, יש להניח שהי אחשה היטב שאת עייפה יותר ויש עוד דברים שמעסיקים אותך ואת אביה.
    יש להניח שעם החזרה לגן והשגיר יהיה קל יותר, נראה שבחודש האחרון נגרם בלבול רב, ועצם החזרה לסדר יום יכולה מאוד להקל.
    בנוסף אין צורך בעונשים אלא בהעברת מסר ברור מי ההורה - לעיתים יש צורך לדבר בטון תקיף ולקבל החלטות, אם מצד אחד אתם חברים שלה, רוצים לרצות אותה או שמים ואתה במקום שהיא שווה לכם ואחר כך נותנים לה הוראות - בודאי שהיא לא נשמעת לכם, כי המסר הוא כפול ומבלבל.
    אם השנה מתחילה והחזרה לשיגרה לא מסייעת למצב ואתם לא מצליחים להעביר את הסמכות ההורית שלכם בצורה אפקטיבית, כדאי לשקול פניה להדרכת ההורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה לא הובנתי נכון...

לימור
    28/08/2010

ראשית תודה על התגובה
    כשציינתי שאנחנו חברים שלה התכוונתי שאנחנו משקיעים הרבה זמן בלהיות איתה ולא לתת לה תחושה שקורה משהו שונה.
    מבלים איתה הרבה אחה"צ בפעילויות שונות ומשחקים איתה במשחקים שלה בבית.
    בעונשים התכוונתי בעצם לדרכים להעמיד אותה על מקומה בזמן התנהגות בלתי הולמת. הכוונה שאם היא מטיחה דברים בשולחן ואני מבקשת להפסיק אז ברור /שאני מבקשת זאת בטון תקיף אבל היא לא מפסיקה וממשיכה בשלה - הייתי רוצה לדעת מהם הדרכים להציב לילד גבולות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    29/08/2010

שלום לימור,
    יכול להיות שלא הבנתי אותך נכון, אבל גם יכול להיות שהשימוש במילה "חברים" לא הייתה מקרית, ואם זה מתאים לך אולי כדאי לך לבדוק עם עצמך מדוע השתמשת דווקא בה ומה היא מעידה, אם בכלל, על תפיסת ההורות שלך ועל המסר שאת משדרת.
    באשר להצבת גבולות - כשילד גורם נזק פיזי, או פגיעה פיזית והאמירה לא עוזרת - צריך לעצור את הפגיעה גם באופן פיזי - כלומר להחזיק את היד של הילד ולמנוע ממנו את המשך הפגיעה.
    משהו כנראה באופן שבו אתם מציבים גבולות לא נתפס נחוש ותקיף מספיק למרות שלכם אולי נראה שכן. הורים רבים ואמרים לא לילד ולא חשים שהלא נאמר בנימה לעיתים חלשה, מתחננת וכו'.
    כמו כן, חשוב מאוד לא להסביר הסברים, לא להיכנס למשא ומתן, אלא לתת תגובה קצרה וברורה, שניתן להבין ממנה בצורה מוחשית שהיא סופית ולא נתונה למשא ומתן. הורים רבים חיושבים שצריך להסביר לילד כדי שהוא יבין. זה לא מתאים לכל סיטואציה, בסיטואציות מסויימות ילדים מפרשים את ההסבר כסוג של הצטדקות של ההורה או חולשה שלו. מה גם שאין כאן מה להסביר, הילד מבין טוב מאוד שמה שהוא עושה אסור. כמו כן חשוב מאוד להקפיד על עיקביות. כלמור לבדוק טוב טוב עם עצמכם אם לא קורה לפעמים שהיאמרוויחה מההתנהגות שלה כי אתם מחפשים שקט או שאין לכם כוח ולכן נותנים לה מה שהיא רוצה לאחר התנהגות כזו. מעבר לזה אני לא מכירה אתכם ולא יכולה לדעת אם מה שאתם עושים מתאים או לא, כן אם אתם בכל זאת לא מצליחים אני ממליצה לפנות להדרכת הורים מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, כנראה הטעות שלנו היא אכן

לימור
    29/08/2010

שיחות ההסברה ולא התגובות החד משמעיות הנוקבות
    ננסה לאמץ את השטיה שהצעת לנו
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנועות כפיתיות
    אמא
    28/08/2010

תודה על התגובה המהירה. הילדה נוגעת עם העצבעות על העינים לאחר מכן על הפה ובית החזה
    לפעמים בסדר הפוך

לקביעת תור
    סגירה
    תנועות כפיתיות

הוספת תגובה

• תנועות כפייתיות

סמדר ריינר
    28/08/2010

שלום לך,
    ייתכן שאת שמה מתארת הוא סוג של התנהגות אובססיבית. המקור של התנהגות זו הוא בחרדה, ויש צורך לפנות לטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה חוזרת מחיתול - דחוף!
    מיואשת
    28/08/2010

ביתי בת3 וחצי,אחות לאח תאום ושני אחים גדולים יותר
    נגמלה בגיל 2 וחצי מחיתולים והכל זרם נהדר, עד לאותו יום שהחליטה שהיא לא עושה יותר קקי בשרותים (סליחה על המילה,פשוט הכי נוח), אלא רק בחיתול
    ניסיתי בכל דרך להוריד את החיתול סופית ונראה שככל שאני מנסה היא מתנגדת יותר
    אני מאוד רוצה שהיא תחזור לעשות בשירותים ולהפסיק כבר עם החיתולים במיוחד שאחיה התאום כבר לא משתמש וחזרתי לקנות חיתולים רק בשביל הקקי שלה
    למה זה קורה ? מתי זה עובר ואיך אפשר לעזור לזרז את התהליך, ידוע לי שגם בגן החדש היא לא תוכל להשתמש בחיתול כי הם לא מחליפים וכולם בגן גמולים ממזמן
    הגן מתחיל בקרוב.....צריכה עזרה דחופה אם אפשר....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה חוזרת מחיתול - דחוף!

הוספת תגובה

• אם אפשר לקבל תגובה אני אשמח...

מיואשת
    29/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שמחה לתשובה ממנהלות הפורום...

מיואשת
    31/08/2010

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה חוזרת

סמדר ריינר
    31/08/2010

שלום עמית,
    תראי, אני לא בטוחה שיש לי פיתרון שיניח את דעתך. במצבים כאלה הלחץ הו אהדבר הכי גורע. ככל שתלחצי כך הילדה תתנגד לך יותר. אני לא מכירה אתכם ולא יודעת למה זה קורה. אני כן יודעת שכל ענייני הקקי למיניהם וההתנגדויות קשורים למאבקי כוח בין ההורה לילד בדרך כלל. ייתכן שהיא מרגישה שאת יותר מדי כוחנית איתה באופן כלשהו, אבל על הסוגרים שלה אין לך שליטה, זה המקום שנשאר בשליטתה. לכן הפיתרון היחיד הוא להרפות משם את הלחץ ואולי מעוד תחומים שבהם את לוחצת עליה או כופה את דעתך יותר מדי. אני לא יודעת אם זה פיתרון למחר בבוקר לגן. לגבי זה - את צריכה להתייעץ עם הגננת, לספר לה מה קרה ולחשוב על פיתרון משותף איך והאם הילדה תוכל להיכנס לגן בלי שילחצו עליה בנושא כי הלחץ רק יחמיר את מצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה