מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד שמפחדטליה21/08/2010
הילד שלי בגיל 6 השני מבין חמישה ילדים הוא נורא מפחד ללכת לשירותים לבד ולישון לבד בלילה אפילו כשאני מבקשת ממנו להביא לי משהו מבחוץ הוא רוצה ליווי וגם שאני נכנסת להתקלח ולשירותים הוא יושב ליד הדלת ומחכה שאני יצא
שאלתי אותו ממה הפחד הוא טוען שמפחד שאיש זר יכנס ויגנוב אותו או מחיות מה עושים עם זה איך עוזרים לו להתגבר יש לציין שאני עברתי תקופה של חרדות כשהוא היה בן שנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר22/08/2010שלום טליה,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה שמתייחסת לפחדי ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עולה ל-אאינה21/08/2010
שלום, אני אמא לילדה העולה ל-א ואני זקוקה לעזרה. לפני שנה ב-2 לספטמר ביומה השני בגן חובה שהיה גן חדש עבורה ילדתי ננעלה בשירותים. כעבור מספר דקות ילדים שמעו אותה בוכה ואמרו לגננת שבאה לשחררה. מאז אותו היום הילדה מפחדת להכנס לשירותים בכל מקום. גם כשנכנסת איתי לשירותים מחוץ לבית היא בודקת פתחי אוויר - האם ישמעו אותנו במידה ויקרה משהו. במהלך שנה היא סירבה לצאת לטיול עם הגן בטענה שיהיה לה פיפי והיא לא תוכל ללכת לשירותים (כמובן שהיא גילתה לי את זה בסוד). היום לפני כיתה א לקחתי אותה לבית הספר הראתי לה שירותים, נכנסנו ביחד וראינו שאין שום סכנה ולמרות זאת היא עדיין טוענת שלא רוצה לעלות לבית הספר כי היא תצטרך ללכת שם לשירותים. אשמח לקבל טיפים איך להתמודד עם המצב כדי להמנע מנזק עתידי. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר22/08/2010שלום אינה,
אנא פני לעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שנוגעת פחדים אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות על גיל שנהשרה21/08/2010
יש לי 2 שאלות על גיל שנה וחודשיים
1. הבת שלי כאשר מתעצבנת (למשל כשלא מובנת או כשלא מקבלת מה שמבקשת) מושכת בשיער של עצמה חזק וגם בחולצה כאילו לנסות להוריד אותה. האם זה תקין ? אני יודעת שלגבי השיער יש אבחנה כזו בפסיכיאטריה ולכן זה מדאיג אותי
2. האם זה שלב של חרדת זרים ? כך אני מרגישה שעובר עליה. תוכלי להסביר לי קצת על המשמעות של חרדה זו וכיצד להתמודד עימה ?
הרבה תודה על העצות הנפלאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה וחודשיים
סמדר ריינר21/08/2010שלום שרה,
1. התופעה שאת מתארת תקינה. תופעה של תלישת שיער כשהיא פתולוגית לא קורית בהקשר של התעצבנות דווקא. עם זאת בהחלט כדאי ללמד אותה דרכים אחרות לבטא תסכול, למלל עבורה את מה שהיא חשה ("זה באמת מעצבן שאי אפשר עכשיו, אנחנו נמתין קצת ובינתיים נשחק עם הבובה, אנחנו לא מרבצים ולא מושכים בשיער)
2. עדיין הגיל הזה יכול להיחשב כגיל שבו קיימת חרדת זרים, אין שום התמודדות מיוחדת, מעבר ללנסות להרגיע אותה, זה עובר עם הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחציעדי21/08/2010
שלום,בתי בת שנתיים ו-5 חודשים,לאחרונה החלה אצלה התנהגות מאוד תוקפנית,היא מאוד אלימה,כל מי שמנסה לדבר איתה היא ישר מגיבה בהרמת יד,בין אם זה ילד או מבוגר,היא אינה עושה זאת כלפיי או כלפי אבא שלה,אלא אם הערנו לה על זה שהיא הרימה יד ונזפנו בה.
כמו כן היא נוהגת באלימות כלפי מי שמנסה לקחת משחק שלה,או משחק שהיא משחקת בו או אפילו סתם משהו שנמצא לידה.
מפריע לי אישית שהיא מצטיירת כילדה אלימה,סוררת ולא מחונכת,ואת זה אני אומרת בהתאם לתגובות שאני מקבלת מהסביבה.
יש תקופות שאני מאוד אדישה להתנהגות שלה ויש תקופות שקשה לי להתעלם מכך.
חשוב לי לציין שאני בהריון בחודש 5 ועדיין החלטנו לא לספר לה.
ההתנהגות הזו צצה בחודשים האחרונים וגורמת לי לתיסכול רב,יותר מכך אני רואה עד כמה היא מתוסכלת שזה עוד יותר מגביר אצלי את הכאב שבכך.
בתי היא ילדה מאוד חכמה,מדברת בשפה מאוד עשירה,מתוחכמת ויודעת בדיוק מה היא רוצה,לכן זה לא מסתדר לי עם ההתנהגות הזו.
אשמח לעצות כיצד לנהוג,מה לעשות עם זה ואם יש לכם רעיון מדוע זה קורה.
בתודה מראש עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי
סמדר ריינר21/08/2010שלום עדי,
ייתכן שיש קשר בין ההריון שלך לתוקפנות של הילדה אפילו שעדיין לא סיפרתם לה, כי ייתכן והיא חשה שאת פחות פנויה אליה, אולי את לא תמיד מרגישה טוב או יותר עייפה וכו'. לכן כדאי כבר כן לספר לה במיוחד שאני מניחה שבשלב הזה גם כבר רואים וייתכן והיא שומעת דיבורים על כך במשפחה או השכנות שעוצרות ומדברות איתך וכו'. ילדים מבינים יותר ממה שאנחנו מתארים לעצמנו. ככל שהדיבור על כך יהיה גלוי יותר, ניתן יהיה לעבד את התחושות שלה בנוגע לכך בלי שהיא תצטרך להוציא אותן על ידי אלימות.
כדאי לספר לה ולתת מקום לכל התחושות שיעלו, כולל זעם,חרדה וקנאה,(כמובן שגם תחושות חיוביות ונעימות של אהבה וציפייה), ולת להן מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6שולה21/08/2010
שלום
לפני כשנה לבני בן השש היו טיקים בעיניים ובגוף וקפיצות. הטיקים עברו
אבל מאז ומתמיד (וזה מחמיר) הוא נוהג להציק לילדים מתוך אהבה
למשל הוא קופץ על האחיין שלו בן השנתיים וחצי ומלטף את ראשו ומחבק אותו חזק ומנסה להרימו גם כאשר התינוק בוכה ולא רוצה וגם כאשר אומרים לו לחדול
אבל ללא הואיל הוא ממשיך ללטף חזק את ראש התינוק ולחבק אותו חזק
ממה זה יכול לנבוע? האם עליו לעבור בדיקה כלשהיא?
האם זו בעיה נוירולוגית? או התנהגותית? ואם כן לאן לפנות?
אנו לא יודעים מה יקרה כשילך בקרוב לכיתה א'
תודה מראש
מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר21/08/2010שלום שולה,
לא ציינת שום פרטים נוספים לגבי בנך ולגבי המשפחה. ההתנהגות שאת מתארת ל אנשמעת לי קשורה לטיקים או עניין נוירולוגי כלשהו. זהו כנראה עניין התנהגותי אבל מה מקורו קשה לי לדעת ללא פרטים נוספים.
האם זהו המקרה היחיד שבו אתם מתקשים שים לו גבול והוא לא נענה להוראותיכם? האם הו אילד יחיד? האם נולד/ה ו אח/ות לאחרונה? האם ייתכן שמדובר בקנאה כלפי תינוקות שגוזלי0ם ממנו תשומת לב וזה מעורבב עם האהבה או נראה כמו אהבה?
קצת קשה לי לדעת כרגע. אם תספקו פרטים נוספים אוכל לנסות לסייע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עזרה לא יודעים מה לעשות בבקשהורד21/08/2010
ניסתי לחפש בפורום פתרון לבעיה שלנו ולא מצאתי כולל בשאלות הנפוצות. אנא תענו לי כבר פניתי לפורום ולא נענתי בתשובה לשאלתי.
והבעיה: אורי בן 3 שנים גמול מפיפי כולל בלילה ללא בעיה (לעיתים רחוקות פיספוסים) יש בעיה חמורה עם הקקי עושה רק בתחתונים ולא מבקש או שאנו פונים אליו לעשות קקי בסיר אינו רוצה (פונים אליו בשעות ישדוע לנו מתי יש קקי) וקורה ששואלים אומר אין ומיד אח"כ עושה בתחתונים (לא צריך לומר שלא נעים לנקות) כן משתף פעולה בניקיון רץ לאמבטיה ופתוח את הברז וכולי...
לפני שבוע ביקשתי ממנו לעשות בסיר ועשה ויום למחרת חזר לקקי בתחתונים ובעבר עשה קקי באסלה. אנו חושבים שעושה בכוונה כיום לא כועסים מנקים ולא מדברים לעיתים בעלי מדבר ביקשתי מבעלי לנקות ולא לדבר לא תמיד מצליח לשתף פעולה מכיוון שאנו חושבים שאורי עושה בכוונה.
קראתי מהתשובות שיש לילדים פחד מאסלה ומהמים ........ להזכירכם אורי עושה פיפי באסלה ולא פוחד.
אורי נבון וחכם יודע לבקש ....מה עושים? אבודי עצות......מבקשים תמיכה , עזרה, מה להגיד איך מצליחים שיעשה באסלה.........דחוף. אנא תענו לנו הפעם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
סמדר ריינר21/08/2010שלום ורד,
במיוחד אם אתם צודקים בתחושתכם שהילד עושה בכוונה, כדאי מאוד שתניחו לו עם זה. נושא הגמילה מקקי הו אכר פורה להתפתחות מאבקי שליטה בין ההורה והילד. ככל שילד חש שיש לחץ סביב העניין הוא עלול להתעקש יותר.
כמו שאת אומרת, הילד נבון וחכם, הוא יודע שזהו שלב שמצופה ממנו והוא יודע איך עושים את זה. עכשיו, אחרי שיסמנתםן את המטרה, תנו לו בקצב שלו.
לא ל הזכיר, לא לכעוס, לא להתאכזב, פשוט להניח לזה. הוא בעצמו ירגיש שלא בנוח יחסית לילדים אחרים ויחסית לעצמו עם הלכלוך וכו' - אם לא תהיה לו מטרת על לעשות לכם דווקא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן שנה ותשעה חודשים מכהנעמה20/08/2010
שלום בני מכה ילדים אחרים בלי הכרה ובלי סיבה הניראת לעין מזה חודש
הוא אומר מילים בודדות ומבין הרבה משפטים
אני נבוכה ללכת איתו לגינה הציבורית הוא דוחף כל ילד שנמצא בסביבה
בכל פעם שהוא עושה זאת אני ובעלי אומרים לו שאסור אני לא בטוחה שהוא מבין
באילו משפטים עלי להשתמש ?
האם עלי להרחיק אותו ממשחק או גגינה כשהוא מתנהג כך?
האם יכול להיות שהוא מחכה את בני הדודים שלו אותם הוא רואה פעם בשבוע?
לאחרונה אני ובעלי התווכחנו לידו האם זו יכולה להיות הסיבה?
מחכה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנה ותשע
סמדר ריינר20/08/2010שלום נעמה,
זו תגובה טבעית והתנהגות טבעית, ילדים בגיל הזה מכים כי לפעמים אין להם כלים אחרים להביע את רצונם או את התסכול שלהם. חשוב לא לשפוט ילד בגיל הזה בעיניים שמיועדות לגיל הרבה יותר גדול. הציפייה שתהיה "הצדקה" למכות היא ציפייה שדורשת יותר מדי בגרות מפעוט בן שנה ותשע. במקום זאת, כדאי לתת לו כלים חלופיים לבטא את עצמו, בעיקר דרך מתן מילים מתאימות לקושי שהוא חש באותו רגע, אולי הוא רוצה את הצעצוע בדיוק - צריך להגיד לו "אתה רוצה את הצעצוע עכשיו, זה מעצבן אותך שיעלי משחקת בו, עכשיו אנחנו נמתין עד שיעלי תסיים, אנחנו לא מרביצים, ובינתיים נשחק בכדור הזה פה". כמובן שאם יש צורך אז מפסיקים את המכות פיזית באותו הרגע, ובטון ברור ותקיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם זה נכון?אוקסנה20/08/2010
שלום. אם זה נכון שדרך ציור של ילד אפשר לברר על פחדים שלו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סמדר ריינר20/08/2010שלום אוקסנה,
כן, זה נכון. פסיכולוגים ואנשי מקצוע לומדים במיוחד במסגרת הלימודים שלהם לפענח רגשות של ילדים דרך ציורים, כיוון שילדים לא תמיד יודעים להסביר את עצמם במילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אוקסנה21/08/2010שלום. אפשר לצרב ציור של ילד בשביל שתעזרו לי לראות פחדים שלו? אבל אצלו זה לא ציור רק קישקושים!!! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר21/08/2010שלום אוקסנה,
לא, זה לא נעשה בצורה כזו, אלא אמורים לשבת עם הילד ראות ולהבין את תהליך הציור שלו ושתהיה אפשרות לשאול אותו שאלות ולהתרשם ממצב הרוח שלו תוך כדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי. תודה.
חסוי21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבעיה אצל הנכדהיעל20/08/2010
לאחרונה שמתי לב שנכדתי בת 8 מחפשת סוג של תשומת לב בקרבת הגברים , למשל היינו בארוע ואז היא הניחה את הראש על איזה קרו משפחה, בפעם אחרת היא מתיישבת על החתן שליע שהוא לא אביה,כל מיני צירופים,האם יש בתופעה סימנים המצביעים על איזו מצוקה שהילדה עוברת, אני לא שיתפתי בחרדות את בנ י משפחתי .
אבקש את התייחסותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לבעיה אצל הנכדה
סמדר ריינר20/08/2010שלום יעל,
אם אכן הילדה יוצרת קירבה לא מותאמת עם גברים שהיא לא מכירה ואין לה קשר איתם זה בהחלט משהו שצריך לבדוק ממה הוא נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם תיסכול ילד בן 9חנה20/08/2010
שמי חנה ויש לי שלושה ילדים , בן 9,בת 7 ובת 3.6 . בני הבכור מאוד אוהב לנצח ולפעמים גם עסוק בהשוואת הצלחתו לאחרים ,כשאינו מצליח תיסכול גדול פוקד אותו , דבר הבא לידי ביטוי בהתנהגות בכיינית ,בחוסר אמונה בעצמו ובכעס . אני חייבת לציין שהתנהגות זו אינה חדשה לנו ואנו מתמודדים איתה מאז שהיה ילד קטן.
לאחרונה , הלכנו למשחק באולינג, עם חברים שילדיהם בערך באותם הגילאים. חשוב לציין שכל עוד הצליח הכל היה בסדר , אך ברגע שלא הצליח הגיב באותה התנהגות בכיינית ובפרצוף זועם . חשוב לציין , שביקשתי ממנו להתרחק מהמסלול וולא לשחק ,לאחר מכן ביקשתי מילדיי לאסוף את הדברים וללכת הביתה לפני תום המשחק ..בני ממש התחנן לא ללכת והבטיח להתנהג יפה. השתכנעתי ואכן הוא התגבר על ההתנהגות הבכיינית והמשיך לשחק , הוא גם הגיב יפה על כך שסיים אחרון.
שאלתי היא ,האם פעלתי נכון , ומה ביכולתי לעשות כדי לסייע לו בעתיד להתמודד עם תיסכולו עקב אי הצלחה .
יום טוב , חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר להתנהגות של הילד
נועם20/08/2010הילד חווה רגשות מסוימים כמו תסכול וכעס
האם זה נכון ל"העניש" את הילד על רגשות
שהוא חווה? או האם אפשר לשקף לילד
את הרגשות שהוא חווה ולהראות לו שאת
מבינה מה עובר עליו במצב של הפסד
בתור התחלה. האם היית רוצה שיענישו
אותך כשאת כועסת או לא מבינה מדוע
את מרגישה כאב במצב מסוים או שאת
רוצה שיבינו אותך ויהיו אתך בכאב שלך.
ילד לא שונה בהרבה ממבוגר. לעשות
סנקציות זה להעביר לילד מסר סמוי
לא להרגיש כי אין סבלנות לרגשות שלו.
ילד צריל חיבוק פיזי ונפשי שבסך הכל
ילמד אותו שהפסד זה חלק מהחיים אבל
זה לא ריך לכאוב כל כך.
מאחל לך שתגדלי אותו נחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישגיות
סמדר ריינר20/08/2010שלום חנה,
אני חושבת שתגובתך פתרה אוי את הבעיה בטווח הקצר, עם זאת, לא בטוח שנפתרה הבעיה בטווח הארוך.
לא מדובר כאן בדיוק בהתמודדות עם תסכול אלא בהישגיות מאוד גדולה וצורך להיות מושלם, או נורא מוצלח.
התמודדות עם תסכול זה משהו יותר כללי - נניח אם הילד לא מקבל מה שהוא רוצה, ארטיק למשל. לא נראה שזו הבעיה של הילד שלך אלא שיש לו ציפיות מאוד גבוהות מעצמו, וביטחון עצמי רופף שמותנה בזה שהוא מביא "קבלות" כל הזמן. המצב הזה כפי הנראה קשור להיותו ילד בכור וכן לציפיות שאולי משודרות לו ,באופן סמוי וא גלוי, ובאופן מודע או לא מודע וסוג החיזוקים שהוא מקבל.
כשנותנים חיזוקים חיוביים לילד, חשוב להתייחס בעיקר למאמץ שהשקיע ופחות לתוצאה וכן פחות לתכונות כלומר פחות נכון להגיד לילד: "אתה מוכשר וחכם ולכן הצלחת" אלא :"מאוד השקעת, כל הכבוד על המאמץ ", כמו כן כדאי לשחק איתו, לפעמים להפסיד ולפעמים לנצח, לתת דוגמה איך אתם מתייחיסם להפסד שלכם, רצוי להתייחס בהומור לטעויות שלכם, ולדשר את המסר שכולם טועים לפעמים, שאפשר לתקן טעויות, ובכלל לתת הרבה התייחסות לדברים שהוא עושה שלא קשורים להישגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האחייןנועם20/08/2010
שלום למומחות
יש לי אחיין בן כמעט 4 שאני מאד אוהב.
ושהוא מאד אוהב אותי ונראה שצמא
לתשומת הלב שהוא מקבל ממני.
אלא שאני לא בקשר טוב עם הוריו
אחי וגיסתי. ולא מתכוון להגיע אליהם
הביתה לביקורים.
יוצא שאני נאלץ לפגוש את הילד פעם
בהרבה זמן. זה קורע אותי ולפעמים
אפילו יוצר אשמה. קיויתי שהאחיין קצת
יתנתק ממני אבל זה לא קורה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האחיין
סמדר ריינר20/08/2010שלום נועם,
אני לא בטוחה שהבנתי את שאלתך. מה עושים בקשר למה? אתה רוצה למצוא דרך לפגוש את האחייו יותר? אתה רוצה למצוא דרך שהאחיין ישכח אותך ולא יכאב לו?
אכן אתה מתאר מצב לא נעים, אך לא ברור לי מה האופציות העומדות לרשותך ומה ההתלבטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום סמדר
נועם21/08/2010נראה שזה מצב בלתי פתיר כרגע. אבל בכל זאת.
השינוי וההתרחקות שנוצרה ביני לבין האחיין
נבעה משני דברים
האחד החלטה של האם להפסיק להביא אותו
לבייבסיטינג אצל הסבתא שם הייתי פוגש אותו
ושם הוא קיבל תשומת לב ואהבה בלי להתחרות עם יתר האחים.
וזה העלה את הבטחון העצמי שלו בצורה ניכרת.
האם החליטה להפסיק עם זה.
דבר שני עברתי לדירה רחוקה יותר פיזית.
אני חושב שהדבר היחיד שאולי אני לא עשיתי מספיק
זה להסביר לילד את הסיבות לשינוי
למה עברתי דירה כי הוא שאל אותי למה אני לא מגיע
הרבה לבית של סבתא כמו פעם.
שאלתי אותו למה הוא כבר לא בא לסבתא כמו פעם
והוא ענה "אמא לא רוצה" עצוב אבל זו המציאות.
סבתא שלו, אמא שלי, כל כך אוהבת את הילד ונתנה
לו כל כך הרבה אהבה בתקופה שאמא שלו סבלה
מדכאון אחרי לידה וכעת היא ניתקה אותו בצורה
דרסטית ואכזרית לטעמי בלי הסבר מניח את דעתו
של הילד. זה מעורר בי תסכול וכעס.
לכן אני חושב שהדרך שלי היא פשוט להסביר לילד
כמה שאני יכול את הסיבות שלי.
האם יש ערך בהסברה שכזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחיין
סמדר ריינר21/08/2010שלום נועם,
זו שאלה למה אתה מתכוון בלהסביר לו את הסיבות שלך. מדובר בסך הכל בילד בן 4. יש גבול למה שהוא יכול וצריך להבין, ויש גבול למה שכדאי להעמיס עליו.
אני חושבת שהסבר כללי על כך שאתה גר רחוק עכשיו, הוא מספיק. אני אפילו לא בטוחה שהוא יכול להבין למה.
חלק ממציאות החיים שהיא שיחסים בין אנשים משתנים, וכן הרגלי הקירבה מרחק ביניהם. זה לא תמיד דבר רע.
אני לא מכירה את הנסיבות המשפחתיות שלכם, אבל ייתכן מאוד שאחותך עושה נכון שאחרי שהיא התאוששה היא מוצאת את מינון הקירבה והמרחק ממשפחת המוצא שמתאים לה ולמשפחתה, וחשוב שתכבד זאת, ושתשתדל לא להעביר מסר אחיינך שפרידה חלקית או פרידה בכלל היא דבר נורא ואיום שאי אפשר לעמוד בו והוא לא צודק.
פרידות חלקיות ומלאות הן חלק מהחיים, הן עצובות אומנם, אבל לפעמים הן מאוד בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נועם21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרשות לבן 14 מחשב בחדר או לא ?אירית19/08/2010
שלום,
בני בן 14 , מאוד מעוניין שיהיה לו מחשב בחדר.
הילד אחראי בד"כ, אך עם זאת בגיל ההתבגרות... הוא מודע לסכנות "האורבות" בשימוש במחשב ותקשורת עם אנשים דרך המחשב .
מה דעתכן ?
תודה ,
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב
ד''ר שירי שדה שרביט19/08/2010אירית שלום,
אני לא חושבת שיש כאן נכון ולא נכון. גם אם יהיה מחשב בסלון או במרחב משותף אחר בבית, הילד יכול להשתמש בו לצרכים אחרים כשאינכם בבית. חשוב יותר שתדאגו לכך שמספר תנאים יתקיימו לגבי המחשב - הגבלת שעות הפעילות, שיחה על גלישה בטוחה ונכונה וכזו שאינה, וכן שתחסמו את הגישה לאתרים שאינם מותאמים לגילו, באמצעות ספק האינטרנט.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי השאלה
חסוי01/10/2010לדעתי צריך לסמוך לפעמים על הנער בן 14 , זה תלוי כמה הנער אחראי ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבה של ילד בן 5טליה19/08/2010
שלום רב,
אני צריכה את עזרתך , יל לי ילד בן חמש שלאחרונה הגזים קצת בבקשותיו שנקנה לו מתנות ומשחקים. זה הפך להיות ממש מוגזם , כל שיחה איתו היתה "תקנו לי את זה, ואת זה. מתי נקנה?...". האמת שגם אנחנו קצת הגזמנו בקניית משחקים בכל הזדמנות שבילנו בחוץ. החלטנו לשים לזה סוף ושוחחנו איתו ועם אחיו הקטן (3.5) ואמרנו להם שזה לא צריך להיות ככה ומתנות אנחנו קונים בימי הולדת , חגים וכשיש משהו מיוחד... הוא קיבל את זה והפסיק לבקש. לאחר שבוע בערך הוא היה בקייטנה והביא איזה משחק קטן , ככשאלתי אמר שחבר שאני לא מכירה נתן לו. פעם שניה הוא הביא פלסטיק קטן להכנת ארטיקים ואמר שחילקו להם שם . הפעם השלישית כבר הבנתי שמשהו לא בסדר קורה. ביום האחרון של הקייטנה מצאתי בתיק שלו צעצוע גדול בתיק. כששאלתי אותו הוא ענה שנתנו להם לבחור צעצועים ביום האחרון. ניסיתי לברר איתו האם הוא משקר, אמר שלא. הסברתי שאני לא אכעס אם לקח ללא רשות רק אסביר שזה לא בסדר אבל הוא חייב להגיד לי את האמת ולא לשקר. התעקש ואמר שהוא לא משקר. לאחר בדיקה הבנתי שלא נתנו להם צעצועים. אשמח אם תוכלי להגי לי כיצד להגיב למקרה זה? ברור לי שזה חסך בגלל השינוי שעשינו אבל אני לא רוצה להגזים מידי בתגובה ולהסביר לו נכון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבות בגיל 5
ד''ר שירי שדה שרביט19/08/2010טליה שלום,
לרוב אנו מתייחסים לגניבה, כמבטאת ניסיון של הילד להשיג באופן קונקרטי משהו רגשי שהוא מרגיש שחסר לו. ייתכן שהילדים חשים גם מכם, שיש הצדקה להרבות בצבירת חפצים, צעצועים, מתנות ומשחקים. אולי הילד הבין מבלי שרציתם, שבאמת מה שיש לו זה מעט ולא מספיק, ושהסתפקות בקיים אינה ערך שאתם מחשיבים. מומלץ שתחשבו ביניכם מה הביא אתכם לקניות המרובות ומה אתם ניסיתם לתת לילדיכם באמצעותן.
במקביל להצבת הגבולות ולהסבר לגבי הפסול שבגניבות, כדאי לחשוב מה קרה שגרם לילד לרצות כ"כ בצעצוע, איך התפקוד החברתי והאישי שלו היה בקייטנה ובכלל, באיזו מידה התחבר עם ילדים אחרים או שהרגיש שהצעצועים הם הדרך שלו לזכות בכוח על הסביבה וכדומה. כל אלו הם עניינים שכל הילדים וההורים עסוקים בהם, וכדאי שאתם ההורים תחשבו יחד איך לספק את הצרכים הרגשיים והחברתיים של בנכם בדרכים אחרות.
לדוגמא, אמנם הצבתם גבולות של צמצום הרכישות ועמדתם בכך יפה, אולם חשוב ללוות את הדבר גם בהסבר על כך שמה שיש לנו זה מספיק, אולי לא קונים לך צעצוע אבל אתה יכול לשחק בקיים עם אמא ואבא, וכדומה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן עירייה - התלבטותמירי19/08/2010
שלום,
אני אמא לבן מקסים (איך לא...??) שיהיה בן 3.6 בספטמבר.
הוא נמצא באותו גן פרטי מזה שנתיים - כאשר השנה כמעט כל חבריו הבוגרים עוברים לגן עירייה. הקבוצה של הבוגרים תהיי מורכבת מקבוצת הקטנים שעולים שהם בגילאי שנתיים + וקבוצה של ילדים חדשים שמצטרפים לגן שחלקם יהיו סביב הגיל שלו - בכל אופן, במידה והוא נשאר באותו הגן הוא יהיה הבוגר מביניהם. אני מרוצה מהגן, הצוות של הגן, התכנים - ובכלל באופן כללי.
בשיחות שהיו בתחילת השנה עם הגננת כהכנה למעבר לגן עירייה - הגננת המליצה שאולי עדיף להשאיר את בני עוד שנה בגן הפרטי. - הילד הוא מפותח ברמה השכלית, שפתית, חברתית ויחד עם זאת הוא לא מהילדים שתופסים את הבמה ברגע שמגיעים למקום חדש, לוקח לו זמן לבטוח ולהרגיש בטוח במקום חדש. הוא עדין ורגיש והגננת חשבה שעצם זה שישאר עוד שנה יחזק לו את הבטחון העצמי ודווקא בגלל שיהיה הבוגר - הוא יהיה המוביל, הגדול וכו'.
בתחושות שלי אני נוטה להסכים עם הגננת- אבל אני כבר לא בטוחה שזה הדבר הנכון עבור בני. אולי הוא צריך לעבור לגן עירייה ולהתמודד, אולי לא כדאי להשאיר אותו 3 שנים רצופות באותו גן, אולי העובדה שהוא הבוגר - תעכב אותו ולא תאתגר אותו? הוא מתחבר עם ילדים די בקלות, חולק יפה משחקים ובשנה הנוכחית הוא התחבר עם ילדים גדולים מגילו (בני 4+).
שוב, הילד נבון, מפותח וורבלית, אין לו בעיות של קשב וריכוז - הוא עדין ורגיש וכשהוא כועס (ולפעמים זה יכול להיות מדבר שולי) צריך את תשומת הלב הנוספת שכרגע הוא מקבל בגן.
מה עושים? איך מחליטים מה יהיה נכון לילד?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות לגבי מעבר לגן עירייה
ד''ר שירי שדה שרביט19/08/2010מירי שלום,
אני לא חושבת שאף החלטה לכאן או לכאן היא דרמטית, אולם יש מספר היבטים שכדאי לקחת בחשבון. ראשית, מה יהיה גיל הילדים שיהיו בגן הקיים בשנה הבאה, ומה יהיה הפער בין בנך לבינם. שנית, בגיל של בנך החברים מתחילים למלא תפקיד משמעותי, וייתכן שאם ייכנס לגן עם ילדים מוכרים יהיה לו יותר קל. בנוסף, וזה אולי החשוב מכל - לא הבנתי ממה שכתבת שלבנך יש קשיים חברתיים או אחרים בולטים, אלא אפילו להיפך. תיארת אותו כילד ש"לוקח לו זמן לבטוח ולהרגיש בטוח במקום חדש". זו נטייה שהיא לגיטימית, ולא תמיד היא משתנה עם הגיל. לכן השארת הילד בגן עם ילדים קטנים ממנו, לא בהכרח תשנה אותו ותהפוך את המעבר לגן הבא קל יותר. בהקשר הזה שאלה כן חשובה היא האם הוא אמור לעבור למסגרת של גן בה יהיה שנתייים (למשל טרום חובה יחד עם חובה) או שצפוי לו לפחות עוד מעבר אחד בהמשך. אם הגן הבא הוא לשנה בלבד, אזי זה נותן יותר משקל לגן הנוכחי - כמובן בהתחשב בגילאי הילדים שיהיו בו.
כפי שכתבתי, יש מקום לכל החלטה וכדאי לקחת את ההיבטים שציינתי בנוסף למה שכתבת, גם בחשבון.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים- קקיחן19/08/2010
שלום רב
בני בן השנתיים וחודשיים נמצא בתהליך גמילה. הוא היה מוכן לכך עוד מלפני אך העדפנו לחכות עם זה. הכל התחיל כשהיינו בבריכה והוא רצה להשקות את העץ, מאז לא רצה לעשות פיפי בטיטול. זרמנו עם זה והכל הולך חלק בנושא הפיפי, עד כדי כך שלאחר יומיים גמילה לא הרטיב יותר בלילה.
גם בגן אין כמעט פספוסים.
אך בנושא הקקי קיים חשש. עוד לפני שהורדנו את הטיטול הוא עשה פעמיים קקי באסלה והיה ממש שמח. לאחר שעברנו לתהליך הגמילה הוא אומר שיש לו קקי, אך לא מצליח להוציאו בשירותים. עולה- יורד עולה יורד המון פעמים מהאסלה וממנה ולא מוציא. היו פעמים שכן הצליח וקיבל פרסים והמון מחמאות, הוא היה מאוד שמח אך זה לא נמצא במגמת שיפור.
הוא אומר שכואב לו הטוסיק כשיש לו קקי והוא נמצא על האסלה אך לא מצליח, יורד במהירות ואמר- "אין קקי"
אני מנסה להיות הכי סבלנית שיש, אומרת אם אין אז לא חייב, מחכה בסבלנות עם כל הנסיונות אך לעיתים זה נמשך ככ הרבה זמן שאי אפשר יותר.
מה עלי לעשות? ניסינו גם סיר אבל הוא לא ככ מתחבר אליו.
תודה
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט19/08/2010חן שלום,
את מתארת תופעה נפוצה, של "היתקעות" זמנית בתהליך הגמילה.
אני מפנה אותך לעמוד "שאלות נפוצות", שם מפורטת ההתייחסות במצבים שכיחים אלו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מחיתולים קקי
חן19/08/2010תודה רבה.
לא רשום שם מה אני אמורה לעשות? אנחנו מאוד סבלניים איתו עד כדי כך שישובים איתו בשירותים כמה שצריך, קוראים סיפור ומשחקים וכדומה... האם להחזיר חיתול רק עבור קקי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה מחיתולים
ד''ר שירי שדה שרביט19/08/2010חן שלום,
לטעמי עדיף להימנע מהחזרת החיתול רק עבור קקי. עדיף להמשיך עם הילד בתהליך הגמילה. הוא מבטא חרדה וקושי שהם טבעיים, ורצוי לאפשר לו לעלות ולרדת מהאסלה כמה פעמים שיצטרך. אבל חשוב שתשאירו אותו שם, מבלי לקרוא סיפורים, לשחק משחקים ועוד. הדברים הללו לעתים רחוקות מסייעים, ובוודאי שאינם טובים לטווח הרחוק. כדאי לחזור להתייחס לחדר השירותים בתור מה שהינו - מקום להוציא בו את הפרשות הגוף, ולא לעשות סביבו חגיגה. כמובן שמומלץ להרבות בפרסים כשהוא מצליח, חיזוקים ומחמאות. כשיש פספוסים או התאפקות, התייחסו לכך באופן ענייני, והרבו לתת לילד שתייה ומאכלים ש"מרככים" את הקיבה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
חן19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)