פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התיעצות
    דנה
    17/08/2010

שלום רב.
    יש לי בעיה עם בני הגדול, בכדי שאסביר עצמי טוב וברור, עלי לכתוב הרבה.
    האם אני יכולה להתכתב דרך המייל?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות שלא בפורום

נעמה סבג שמש
    19/08/2010

דנה שלום,

הפורום נועד לענות לכם ולתת מענה אך גם לאפשר לאחרים ללמוד מכך.

לכן חשוב שדברים ייעשו בפורום.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לאמריקה של ילד בן 16
    גלית
    17/08/2010

שלום רב,
    אני גרושה ואמא לשני ילדים בגילאים 18.5 ו-16. עד לפני שנה שני הילדים היו בחזקתי, שאז הבן שלי התקבל ללימודים בבית ספר תיכון בעיר אחרת ועבר להתגורר עם אבא שלו כדי להיות קרוב לבית הספר.
    אדגיש כי הילד ואני היינו מאד קרובים אחד לשני והמעבר לאבא היה לי קשה, אבל השלמתי עם זה לטובתו נוכח העובדה כי הוא עבר ללמוד באחד בבתי הספר מן הטובים בארץ.
    במהלך השנים שני ילדיי היו נוסעים עם אביהם בחופשות הקיץ לארצות הברית (למשפחתו של האב) . אציין כי מדובר במשפחה בעלת אמצעים. הנסיעות מדי שנה גרמו לבן שלי להתאהב, כן, כן להתאהב בצורה עיוורת ממש באמריקה עד כדי כך שהוא מרגיש יותר אמריקאי מאשר ישראלי.
    הוא היה אומר שהוא בעתיד יעבור ללמוד שם ולגור שם ושאין לו מה לחפש בארץ וכי בארץ , לדעתו אי אפשר להצליח וכו'.
    מדובר בילד אינטיליגנט ודעתן, אם כי צעיר מדיי כדי לדעת מה הוא רוצה לעשות בחיים מגיל כזה.
    בחודשים האחרונים גמלה בלבו ההחלטה כי בעתיד כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה טובה בארה"ב הוא צריך לדבר אנגלית ברמה גבוהה ולכן הוא רוצה לעבור מעכשיו לארה"ב ולהתקבל שם לתיכון (בבורלי הילס) ולו כדי ללמוד אנגלית. אדגיש כי הילד מדבר אנגלית שוטפת וקורא ספרים עבי כרס באנגלית ובארץ נמצא בדוברי אנגלית (ולדעתי זה תירוץ)
    אבא שלו תומך במהלך ומוכן לעזוב את הארץ וללכת לארה"ב לשכור דירה ולרשום את הילד ללימודים שם. לטענת האב זאת הזדמנות של פעם בחיים והוא משאיר את ההחלטה בידי הילד.
    אציין כי אני לא מסכימה עם המהלך מכמה סיבות: ראשית הילד צעיר מדי לקחת על עצמו החלטות מעין אלה (על אף שהוא עקבי ודעתן ביותר), נראה כי מדובר בהזדמנות טרם זמנה והסיבה העיקרית היא שאחרי שנתיים הוא אמור לחזור לשלוש שנים לצבא- אז לעשות מהלך לשנתיים בשביל לחזור לשלוש שנים לא ראוי בעיניי. מעבר לכך, בתי חושבת שהאח והאבא צריכים להישאר בארץ כי גם היא זקוקה להם ולעצם היותם חלק ממשפחה הקרובה (והמצומצמת)
    כרגע בני באמריקה ואמור לחזור בסוף חודש זה. שאני אומרת לו את דעתי הוא לא מסכים איתי ואומר שלא יחזור ושהוא רוצה ללמוד שם. הוא טוען שלא יחזור לארץ בסוף החודש והוא החליט שהוא רוצה ללמוד שם וזה מה שיהיה (ככה זה שהוא מקבל גיבוי מהאבא). הבהרתי שעדיין מדובר פה בהחלטה של שני ההורים והאבא לא יכול לתת לילד להחליט ולתמוך בכל מהלך של הילד.
    הבן שלי לא מפנים ומטיח בפני שהוא לא חוזר ואומר "מה תעשי- תבואי תקחי אותי בכח"?
    אציין שאני מותשת ואובדת עצות ומבקשת הכוונה.

האם אני צריכה להתעקש להחזיר את בני ארצה? האם אני צריכה להרפות ולתת לו לעשות מה שהוא חושב שמתאים לו? האם זה נכון לעשות מהלך לשנתיים ואחר כך לחזור לצבא לשלוש שנים ואז שוב לעזוב לחו"ל...?

אנא עזרו לו.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לאמריקה של ילד בן 16

הוספת תגובה

• מעבר לאמריקה של ילד בן 16

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום גלית,
    תראי, אין כאן נכון ולא נכון מאוד ברורים. זה תלוי בהמון גורמים. לא את כולם אני יכולה לדעת, מו הסתם בגלל שכאן נשמע רק הקול שלך, ומאוד ייתכן שאם הייתי שומעת את האב למשל, התמונה הייתה נראית קצת אחרת.
    אני חושבת שזו החלטה שצריך לקבל בשיקול דעת, להתייעץ ולנהל דיאלוג.
    אני מניחה שיש עוד גורמים מתחת לפני השטח, מלבד "התאהבות באמריקה" שהביאו להחלטה הזו, אני לא יודעת מה הם, ולכן כל העניין נראה לי קצת יותר מדי מורכב.
    באופן עקרוני לדעתי יש לך זכות משפטית להתנגד ליציאת בנך מהארץ וייתכן שאף אפשר לאכוף אותה, אם את רוצה, כך שיש לך מה לעשות, אני לא יודעת אם כדאי לך להיכנס למאבק כזה, אבל יכול להיות שיואיל שבנך ידע שהאפשרות הזו קיימת.
    אני באמת חושבת שזה לא טוב ולא נכון שמוחקים את דעתך בצורה כזו, ואני גם לא יודעת מה הסיבה לכך ואיזו דינמיקה קדמה לכך.
    לכן אני ממליצה לך לבדוק את האפשרויות שיש לך כן להתנגד, לא כדי להשתמש בהן בהכרח אלא כדי להבהיר את המצב ולבקש מבנך ומאביו לפנות באופן משותף לייעוץ לפני שמחליטים החלטות משמעותיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסות ממוקדת יותר

גלית שלום
    17/08/2010

תודה על התשובה
    אציין כי לא קדם דבר משמעותי שגרם לבני לרצות לסיים תיכון באמריקה, מלבד ההתאהבות בצורה עיוורת באמריקה (ואני רצינית בקשר לכך- התאהבות נטו).

מאז שהוא קטן ולאחר שביקר בארה"ב מס' פעמים במהלך חופשות הקיץ הוא תמיד דאג לומר לי שכשיהיה גדול הוא רוצה לגור שם.
    רק שיש הבדל בין להיות גדול לגיל 16...
    היחסים שלי עם הבן שלי טובים אם כי נראה שהוא מוכן לוותר עליהם בשביל אמריקה.
    לאב זה יכול להיות נח כי חלק מהעבודה שלו בארה"ב ולכן הוא משאיר את ההחלטה בידי הילד.

באופן כללי האם זה מסלול נכון להפסיק לילד את הלימודים כאן בארץ, לנסוע לחו"ל לשנתיים ושוב לחזור לשלוש שנים לצבא ואחרי הצבא לנסוע שוב לחו"ל לארה"ב?
    זה מה שהוא מתכנן לעשות וזה נראה לי לא נכון לעשות.

האם זה נכון להשאיר החלטה כזאת לילד בן 16?

בני יודע שקיימת אפשרות משפטית שתוכל למנוע ממנו את השהייה שם, אבל לא נראה לי שאשתמש בה.
    הוא מטיח בפני- "מה תעשי? תבואי תקחי אותי בכח? אין לי מה לעשות בארץ, אני לא מרגיש מאושר בארץ ובאמריקה אני מאושר" וכו'.

מדובר בילד מחונך וחכם שלרוב לא מדבר כך , אולם "המצב" גורם לו להתבטא באופן הזה

מה גם שלבתי בת ה- 18 חשוב שהאבא ואחיה ישארו בארץ כי הם חלק בלתי נפרד מהמשפחה המצומצמת על אף שהיא לא בקשר יום יומי איתם ואוטוטו מתגייסת.

אודה להתייחסותך הנוספת.

גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום גלית,
    תראי, אם הייתי חושבת שזה אחראי מצידי להגיד לך משהו יותר חד משמעי, הייתי בהחלט עושה זאת. מי שעוקב אחרי תשובותי בפורום יכול לשים לב שכשיש לי משהו ממוקד וחד משמעי להגיד אני אומרת אותו בלי בושה וגם אם זה מכעיס ולא מוצא חן בעיני מישהו.
    פה יש מצב יותר מורכב. את מתייחסת לעניין של אמריקה, בלי לקחת בחשבון, את מה שאני בתור פסיכותרפיסטית נוהגת לקחת בחשבון, והוא שיש גם לא מודע בעולם. לא כל מה שמצהירים באופן גלוי ומודע, זה הדבר היחיד שיש.
    גיל ההתבגרות הוא גיל שיש בו רצון להתרחק מההורים או מאחד מהם. ילד שעבר לגור עם אבא בעיר אחרת ואחר כך רוצה לעבור בארץ אחרת מאמא שלו, ייתכן מאוד שיש עוד מורכבויות ביחסים שלו עם אמא שלו מעבר להתאהבות באמריקה. וזה לא אומר שהוא לא אוהב את אמא שלו. אבל כשילד אומר : מה תעשי לי , יש פה קריאת תיגר מסויימת , אי אפשר להתעלם מזה.
    לכן אני לא יכולה וגם לא מוכנה להגיד לך אם זה לטובתו לנסוע ולחזור כי אלה שאלות שאין עליהן תשובה אחת שמתאימה לכל המיקרים. יש ילדים שזה לא טוב בשבילם אבל יש ילדים שחייבים להשלים אולי תהליך נפשי כזה או אחר ודווקא במקרה כזה אולי יש מורכבות אחרת?
    כלומר כל תשובה כזו חייבת לקחת בחשבון מה הנזק מול התועלת וכאן אני לא יכולה לדעת את זה.
    לכן, לצערי, תצטרכי להסתפק בתשובה שכבר ניתנה לך, מאחר ואני לא מכירה אתכם מספיק טוב וכל המידע שיש לי הגיע רק מצד אחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישת יעוץ

גלית
    19/08/2010

שלום ,
    האם במסגרת תפקידה של אחת מהיועצות כאן - משהי מתמחה בפתרון בעיה מהסוג הזה?
    האם אפשר להגיע ליעוץ SOS לאחת מכן?

אודה לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגישת ייעוץ

סמדר ריינר
    19/08/2010

שלום גלית,
    את מוזמנת לפנות אלי טלפונית קודם כל, ונראה ביחד מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים
    מיקי
    17/08/2010

אהלן אני בן 18 אני בן להורים גרושים מאז גיל 3 אז בעצם אני לא ממש מכיר את ההרגשה לגדול עם אבא בזמן האחרון התחלתי לחשוב על הקשר עם אבא שלי ברצינות רציתי להתייעץ ולהבין עם התנהגותי נכונה או קצת כפוית טובה או שאולי יש לכם עצות בישבלי אז כחה ,מגיל 12 בערך הפסקתי לבקר את אבא שלי בביתו בסופי שבוע משום שאבא שלי עבר לגור עם חברה שלו בביתה עם שני ילדיה בהתחלה באתי אבל בעיקרון לא היה לי נוח כי לא היה לי חדר וכל הזמן שהייתי שם הרגשתי שמנסים לבדר אותי כדי שאני ארגיש בנוח אז לאחר זמן מה עד היום בעצם אני נפגש עם אבא שלי פעם פעמיים בשבוע לכמה שעות בקניון כדי לדבר ולאכול תוך כדי ,ובנוסף אבא שלי כל הזמן בא בטענות אליי למה אני לא בא אליו, אך אני לא מסכים מאותן סיבות. נוסף לכך עכשיו שאני כבר בן 18 אבי לא חייב לשלם מזונות אז ביקשתי ממנו דמי כיס כשביקשתי ממנו הוא סירב ואמר שזאת חוצפה שאני מבקש דבר כזה ואיים לספר לבנה של חברתו האם התנהגותי כפוית טובה או לא ? לדעתי אב צריך לדאוג לילדיו בכל מצב לא משנה מה הנסיבות האם אני צודק בבקשה תנו לי תשובה כי אני כבר לא יודע מי צודק ???????
    נ.ב רציתי להבהיר עוד משהו קטן הבקשה של דמי כיס זה לא אקט של סחטנות אלא של בדיקת דאגה ואכפתיות,אז האם זה יותר מדי לבקש רק כדי שתבינו אבא שלי היה משלם לאמא שלי מזונות מאוד מנימליות , אני יודע שלא בוחרים הורים והכל אבל אני מאוד רוצה לדעת אם התננהגותי נכונה או לא בבקשה תענו לי!!!!! תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ילד להורים גרושים

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום מיקי,
    לא הייתי ורצה להתייחס מי צודק ומי לא כי אני שומעת רק את הצד שלך ולא את הצד של אבא שלך. באופן עקרוני, זו לא חוצפה בעיני לבקש דמי כיס אבל זו גם זכותו של אבא לסרב.
    בדיוק באותה מידה, שבה זה בסדר שאביך מבקש שתבוא לבקר אותו, וזה בסדר גמור שאתה לא מרגיש נוח אבל כן פוגש אותו בדרכים אחרות. כלומר לא ניתקת את הקשר, לא דיברת אליו לא יפה, בסך הכל ביקשת לראות אותו בתנאים שיותר נעימים לך. אין צודק או לא צודק בעיני בעניין הזה.
    הייתי מציעה לך לא לעסוק במזונות שאביך שילם לאמך, כי זה לא עניינך, זה שייך להם, וזה לא אמור להעיב על הקשר שלך עם אביך.
    יש אנשים שמראים איכפתיות דרך כסף ויש אנשים שמראים קשר ואיכפתיות בדרכים אחרות.
    אני מבינה שלך יש שאלה לגבי רמת האיכפתיות של אביך כלפיך, אבל אני לא בטוחה שנושא דמי הכיס ירגיע את זה גם אם תקבל ואתם.
    מה שחשוב זה האם אביך מתעניין בך, חם כלפיך, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!!!!!!

מיקי
    17/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים
    שולה
    17/08/2010

שלום,
    לאחרונה בני בן ה- 6.5 סובל מטיקים. התופעה קרתה לאחר לידתי השלישית (לפני כחודשיים). תחילה החל למצמץ ולפני כחודש החלו להופיע תיקים רבים מורכבים . כמו כן הוא לעיתים מכה עצמו בחזה באגרופיו, מקלל והינו עצבני. בעבר כשילדתי את בתי השנייה, לפני כשלוש שנים , סבל ממצמוץ בעיניים וזה חלף לבד. כמו כן לילד היו דלקות גרון בטווח של כל חודש חודש וחצי עם סטרפטקוק במהלך השנה האחרונה והוא אמור לעבור ניתוח להסרת שקדים בקרוב. מבדיקת הדם שביצע לילד מס' גבוה מאוד של נוגדנים סטרפטקוקיים כ- 4000. הרופא הפנה אותנו לנוירולוגית והיא חושבת שהדבר נובע מהחיידק הסטרפטקוקי. יחד עם זאת הרופא המטפל חושב שזה נובע מהצד הרגשי/ פסיכולוגי. כמו כן הרופא הפנה אותנו לקרדיולוג שהתור אצלו ב- 20 לחודש. מדובר בילד מאוד שמח, תלמיד מצטיין (סיים כיתה א' בהצטיינות) , בעל התנהגות טובה , בן בכור ונכד ראשון, מאוד מפונק ורגיש.
    האם מדובר בתסמונת טורט (אין לנו במשפחה לאף אחד)? האם זה רגשי? האם תוכלו למסור לי רשימת פסיכולוגיים קליניים בבאר שבע שעובדים עם מכבי שירותי בריאות ומתמחים בטורט וטיקים? כיצד עלי לפעול להמשך טיפול בילד? האם זה יעבור?
    אשמח לתשובה בדחיפות,

בברכה,
    שולה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים

הוספת תגובה

• טיקים

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום שולה,
    לצערי אני לא מכירה פסיכולוגים שעונים על ההגדרה שביקשת, נראה לי שכדאי תפנו לקופת חולים מכבי ותבררו אם יש מישהו כזה שעובד איתם באיזור שלכם.
    אני כמובן גם לא יכולה לדעת ולאבחן כרגע באם זה טורט או לא.
    אפשרות נוספת היא שתנסו להתקשר למרפאת טורט בבית חולים שניידר, אולי להם יש רעיונות לאן אתם יכולים לפנות באיזורכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

שולה
    17/08/2010

שלום סמדר ותודה על תשובתך המהירה....
    ניסיתי להשיג את המרכז הרפואי שניידר אך מחלקת טורט בחופשה עד ל-1.9.2010, מעבר לכך האם יש גורם אחר שניתן לפנות אליו, האם הכוונה לפסיכיאטר ילדים של הרופא המטפל של בני גוררת אחריה רישום כזה או אחר/ השלכות לעתיד? האם פסיכולוג קליני בתור מאבחן ל-ת. טורט מספיק?
    אשמח לתשובתך ותודה מראש..
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום שולה,
    מי שמאבחן טורט הוא בדרך נוירולוג, זו לא בעייה פסיכיאטרית אלא נוירולוגית. זה נכון שלחץ נפשי מגביר את התופעה, אך היא נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים המשך

שולה
    17/08/2010

סמדר ,
    אני ממש מודה לך,
    ע"פ מה שהנוירולוגית אומרת לדעתה ההשפעה הינה מהחידק הסטרפטקוקי ...בכל אופן קבעתי תור לפסיכולוג קליני ופסיכורטפיסט אשר ינסה לבדוק האם יש שילוב של הפן הריגשי והפיזי(מהחידק)....ואז חוזרת למעקב אצל הנוירולוגית לבחינה נוספת /מעקב .
    מקווה שאני בדרך הנכונה..
    תודה רבה
    שולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    17/08/2010

שלום שולה,
    נראה לי שאת בדרך הנכונה, את עושה מה שנכון ומה שצריך, נראה לי הכי טוב שאפשר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    הילה
    16/08/2010

שלום רב!
    ביתי בת שנתיים ושבעה חודשים, היתפתחותה מוטורית ושפתית תקינים ואף מעבר למצופה ,
    ישנו קושי רב !!! בגמילה מחיתולים , כשהיא מרגישה צורך לעשות פיפי היא אומרת לי, אנחנו הולכות לשרותים היא מתישבת על הישבנון ולאחר שבריר שניה אומרת "סייימתי" בלי לעשות כלום ,זה יכול להיות 10 פעמים ביום , וכל זמן שהיא ללא חיתול היא מתאפקת.
    ניסיתי דרך ספרים (סיר הסירים)
    דרך קלטות
    פיפי פרס התלוי בחדר השרותים
    אני לא יודעת מה לעשות ,אשמח לקבל כל עצה שיכולה לסייע לי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• קשיים בגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

הילה שלום,
    בגמילה אין ברירה אלא להתלכלך, זה חלק מהתהליך. עלייך להחליט שאתן נפרדות מהחיתול, ואז להעביר את הילדה לתחתונים (תוך הסברים כמובן). כל עוד הילדה יודעת שהחיתול עשוי להגיע, היא תמשיך להתאפק. כשתעברו לחיתול יהיו פספוסים רבים, ועלייך לאפשר זאת לבתך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן 4.5 שנים
    אתי
    16/08/2010

שלום,
    בני הוא ילדי בכורי אח לנועה בת שנה וחודש.
    הוא ילד מאוד מאוד חכם, מפונק, שמקבל הרבה תשומת לב מכל המשפחה.
    הוא מאוד אוהב את אחותו, נותן לה נשיקות וחיבוקים כל הזמו, ממש מעריץ שלה.
    הבעיה היא: שלעיתים קרובות שאומרים לו לא הוא פשוט משתגע, בוכה, מדבר לא יפה, מאיים לזרוק חפצים ומרביץ. אנו עובדים איתו על הצבת גבולות, אבל הוא בשלו. לדוגמא הלכנו לקניון להחליף צעצוע שבתי קיבלה מתנה ליום הולדת, הוא רצה איזשהו משחק, ואמרנו לו לא הוא התחיל לבכות, לצרוח לא רצה לעזוב את החנות, הבהרתי לו שיש לו שתי אפשרויות והם: או להירגע ולהתנהג יפה ונלך לטייל או שברגע זה הולכים לבית, אותו לא עניין ופשוט אחרי 5 דקות חזרנו לבית. וכמובן שכל פעם הוא מבקש סליחה,
    ומבטיח להתנהג יפה והוא חוזר לאותו התנהגות.
    איך לעבוד איתו? אני כבר מיואשת....
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בני בן 4.5 שנים

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה, תודה

אתי
    17/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4.5

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום אתי,
    חשוב מאוד להיות עיקביים. כלומר להחליט מראש על מה לא מוותרים ועל כן, לעשות סדרי עדיפיות ולעמוד בהם. גם אם הוא משתולל נורא וקשה לסבול את זה.
    דבר שני, כשהוא מתחיל להתשתולל אין צורך בנאומים, הסברים ארוכים, משאים ומתנים וכו' אלא באמירה קצרה פעם אחת ודי.
    הדרך בה נהגת בחנות הייתה מצויינת, צריך פשוט להתמיד בזה ולהיות מאוד עיקביים. זה לא ישתפר מייד. אך עם הזמן, אם הוא יראה שהטקטיקה הזו לא עוזרת לו ואתם עיקביים בכך הוא יחדל מכך.
    בנוסף, כדי לחזק אותו על התנהגויות חיוביות שיש לו כדי שיהיה לו כדאי להגביר אותן ולא את השליליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר ופחדים אצל בן 6 וחצי
    עדי
    16/08/2010

שלום רב, אני לא יודעת מאיפה להתחיל. מצטערת מראש על אורך השאלה..
    מדובר בבן שלי הבכור, בן 6 וחצי שעולה לכיתה א' השנה.
    ילד חכם מאוד מאוד הרבה מעבר לבני גילו(!), חברותי, אהוב מאוד על הילדים, מצחיק, ביישן, מנומס, לא מקלל ולא מרביץ, עם לב זהב, מפעל הפיס ממש... אך רגיש רגיש רגיש!!
    נולד לו אח קטן לפני שנה וחודש ויש לציין שהוא עבר זאת ב"גבורה" והם מאוד אוהבים אחד את השני, חוץ מקריזות רגילות לא משמעותיות וקצת קנאה פה ושם לעיתים רחוקות...
    הבעיה היא כזו:
    הוא רגיש מאוד מאוד מאוד... אם אני כועסת עליו הוא מיד אומר לי: אל תכעסי עלי, אני אהיה ילד טוב, אני רוצה לפתוח דף חדש... דברים שממיסים אותי באותו רגע ולא ברור לי למה הוא מגיב בכזו קיצוניות.. יש לציין שאבא שלו הרבה יותר קשוח ותקיף, אך מיד לאחר כמה שניות נמס אל מול הפרצוף המתוק שלו...
    אם נלך לגן ציבורי, ויהיו שם ילדים יותר גדולים ממנו מעט, ויגידו לו, לדוגמה מאתמול: תסתלק מכאן, יה בהמה, ילד מעצבן וכו' וכו' כמו שילדים אכזריים יכולים להיות, אזי הוא ירוץ אלי בבכי קורע לב, מפוחד ומבוהל על איך שדיברו אליו.... בכי היסטרי!! וכל הערב לאחר מכן בבית, לא יפסיק לדבר על זה, איך הוא לא אמר להם ככה וככה, ושאני אבוא לדבר איתם ולהזהיר אותם, שלא נדבר על בכלל לחזור לגינה הזו שמא ניתקל שוב בילדים. פעם זה קרה עם כמה ילדים אתיופים שהגיעו לחצר בגן שלו בשעת משחק, וזרקו כמה קללות לגננת והוא לא רצה ללכת לגן שבוע שלם לאחר אותו יום, ופחד מילדים אתיופים... כל בוקר לווה בבכי ואי יכולת להיפרד.. שאבוא לקחת אותו לפני שיוצאים לחצר..
    בעיה נוספת, וסליחה על אורך השאלה.. אני פשוט מוטרדת מאוד.... אלו פחדים שנוצרים אצלו מכל דבר קטן שיכול לצוץ...
    לדוגמה: תרגיל שעשו בגן לרעידות אדמה הפחיד אותו מאוד, יום השואה הוא היה בהיסטריה ממש,(הוא אפילו שאל אותי מה עושים בכיתה א' ביום השואה וכמה חבל שצריך לדבר על זה גם בבי"ס) יום הזיכרון גרם לו לדבר על כמה שהוא לא רוצה ללכת לצבא ושהוא לא רוצה למות...היה לו פחד מחייזרים, פחד ממוות, פחד מרוחות ושדים, פחד מילדים גדולים ממנו, רתיעה מצעקות של גננת, של ילדים אחרים בגן שלא ישחקו איתו... וכו'... אין לזה סוף!
    נדמה שהוא כל הזמן מוטרד... וזה נורא עבור ילד כזה קטן והכי מפחיד אותי זה איך הוא יתמודד עם המעבר לכיתה א'. מה יעשה שם עם הילדים שיפגוש? שלא ישתפו אותו תמיד כשירצה? שהמורה תכעס ואולי תצעק עליו? הוא מיד ירצה לבכות!
    אני מנסה כל הזמן לדבר איתו, לומר לו שאני מבינה את הפחדים שלו אבל שאין באמת רוחות, וחייזרים וכו' וכו'.
    מה עושייייים?????? אני מאוד מודאגת!! אנא כמה טיפים, ומצטערת שכתבתי מגילה פה....
    תודה,
    עדי.shmul1

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדים

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום עדי,
    את מוזמנת לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים של ילדים. לגבי הרגישות - חשוב לא להזדהות איתו יותר מדי ול אלהתרגש מההתרגשות שלו, ולהגבי בענייניות וכן לתת לו כלים באמת, איך הוא יכול להגיב, מה ניתן לעשות במצבים כאלה וכו'.
    אם אתם לא מצליחים אתם יכולים לפנות להדרכת הורים מסודרת להמשך הכוונה יותר ספיציפית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, קראתי...

עדי
    16/08/2010

האם יש לך ספרים מומלצים בנושא זה?
    והאם לדעתך במצבו הנוכחי עלולים להיות קשיים בכיתה א' מעבר לקשיים הרגילים בהם נתקלים ילדים?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום עדי,
    לא עולים לי כרגע ספרים ספציפיים, אב אפשר בהחלט להיכנס לכ חנות ספרים מהרשתות ולעיין במדפי ספרות ילדים וגם להעזר במוכרת יש שפע של ספרים בנושא פחדים אצל ילדים אני בטוחה.
    לגבי כיתה א' - כן, סביר שזה יקשה עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן בן 7 רגיש מאוד מאובחן כגאון אבל

שגית
    18/08/2010

שלום אני כותבת לאחר שקראתי על המכתב שהאמא כתבה על בנה בן ה6 שהוא רגיש מאוד ופוחד.
    גם אצלי המצב דומה מאוד הפחדים מופיעים כל פעם משהו אחר במיוחד בשעות הערב לקראת השינה .
    כעס ובכי על כל דבר גם אם הוא טוב . אם כועסים עליו הוא בוכה בלי הפסקה .
    מה עושים ? הוא רגיש מאוד ומדבר מילים עם עוצמה כל חזקה עד שאני ממש מתחילה לבכות . האם אפשר לקבל איזה שהם כלים לעזור לו שזה לא יהיה ימשיך ויהיה יותר גרוע לקראת כיתה ב' שהוא עולה השנה הזאת . והתמודדות שונה משנה קודמת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7

סמדר ריינר
    18/08/2010

שלום שגית,
    אם קראת את השאלה בודאי קראת גם את התשובה...יש כלים והם ניתנו בתשובה, אם זה לא מספיק, אנא חדדי יותר מה חסר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 מתקשה להירדם לבד
    יפעת
    16/08/2010

שלום,
    בני בן ה-7 ישן בחדר עם אחיו הקטן וצריך שאני אהיה נוכחת בחדר עד שירדם...
    אני לא אוהבת את השיטה שמחזירה שוב ושוב את הילד למיטה עד שנרדם עייף ומותש ממאבק.

מה בכל זאת אפשר לעשות?

דא - במהלך הערב כשאני בבית הוא מרבה לשאול "אמא, איפה את?" ולפעמים גם בא לראות איפה אני...

שאלתי אותו למה הוא חושש והוא בכנות מקסימה אמר שהוא לא יודע, הוא מבין שאני בבית ושלא אלך לשום מקום בלי ללהגיד ושמיהו אחר ישאר ובכל זאת הוא פוחד....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 מתקשה להירדם לבד

הוספת תגובה

• חרדות בגיל 7

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

יפעת שלום,
    ההתנהגות שאת מתארת מבטאת חרדה, שהיא תואמת גילאים מוקדמים יותר מזה של בנך. אולי כדאי לחשוב קצת יותר מדוע הילד כה חרד, האם יש אנשים נוספים בבית שסובלים מחרדה או מדאגנות מרובה, האם הילד עבר משברים או שינויים דרמטיים בחייו וכדומה.
    לא בטוח שהבירורים האלה צריכים להיות עם הילד, הוא מבחינתו באמת לא יודע מה מפחיד אותו. אפשר להתייעץ עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה לילדים לקבל כיוון ראשוני.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאחד מרופאי/מייעצי הפורום
    איילת
    16/08/2010

שלום
    שאלה לי אליכם,
    בא עזרתכם במידת האפשר
    אודה מראש
    אני בחורה צעירה,
    כל חלום חיי היה בעצם לימודי הרפואה
    רציתי להציל חיים
    רציתי לרפא ולעזור.
    סבי מגיל צעיר שהייתי שיהיה בריא עד120 חלה במחלות שונות ואיבד תפקוד נורמאלי,תמיד מגיל קטן הסתכלתי מה עושים לו,ניסיתי להסביר לו על כל מיני צילומי רנטגן שקיבל,חקרתי וכו בדיקות שלו תרופות שקיבל
    מצד שני תמיד הייתי בחוגי רפואה פרחי רפואה ניצני רפואה נוער שוחר מדע וכל הנוגע בדבר
    בזמן אמת,אחרי שהוצאתי בגרות בהצטיינו תאך פסיכומטרי לא בדיוק 720 כפי שהם דורשים,לא התקבלתי.
    החלום הזה נעוץ לי בבטן כל חיי.כבר כמה וכמה שנים.הלכתי ללמוד ביולוגיה.תחום דומה.אך עדיין הלב רוצה רפואה.מנסה כל הזמן בכל הכוח לעבור ולהתקבל אך לא כלכך קל לי
    אני מאוד מבואסת.מאוד כוא לי על כך.אני מסיימת השנה בעה"ש את התואר שלי בציוני ם לא רעים-אם כי לא הצטיינות,אך מסיימת אותו בציונים נורמאלים.
    עדיין אני כלכך כל הזמן חושבת רפואה רפואה רק רפואה
    מרגישה עם עצמי לא שלמה בלי המקצוע הזה
    אני כלכך רוצה.זה גורם לי לפעמים בתוך עצמי להרגיש מבוזבזת-או לבכות,מעט מאוד להחצין כלפי חוץ אך זה עצוב לי.רוב חבריי לכתה הם רופאים כיום או עומדים להיות רופאים.היינו חמישיה או עשיריה של תלמידים מצטייינים בתחום המדע-כולם כמעט התקבלו-אני ועוד 1 לא....
    יש את התוכני תהארבע שנתית הזו היום של אונ תלאביב אבל התחרות גדולה והמבחנים קשים-אנסה בעה"ש רק לא בטוחה שאצליח.בפנים הלב אומר כן,אבל יש חששות
    ההורים הולכים אחרי בכל דבר,מנגד,כמה פעמים שמעתי את ההורים משוחחים על זה בינם לבין עצמם..כאילו אני לא שומעת,שרפואה לא תניב לי כסף ופרנסה גדולה,שאני צריכה להתחתן ולהביא ילדים והם מודאגים שמלימודים כל החחיים ותורנויות וקשיים רבים לא אצליח טוב
    מצד שני נורא רוצים שאהיה רופאה-זה תואר עם שם ועם כבוד\אני בעצמי כעט מבולבלת.לא יודעת מה לעשות.מרגישה רע.
    עכשיו יש לי את המבחני גמר של התואר שלי ואני מנסה ללמוד ולהצליח כמה שיותר בהם שבעה"ש הממוצע יהיה כמה שיותר גבוה
    מצד שני רציתי שלאול-מה בעצם הייתם מציעים לי לעשות,
    אניבת 20+ אני יודעת שזה פורום ילדים.אני קוראת וכותבת פה שנים מגיל קטן,מייעצת ומתייעצת.רציתי הפעם להיות המתייעצת,אם זה מותר.אם זה אפשר.אתם ממש נחמדים פה בפורום-סמדר-והד"ר הנחמדה שעונה כל הזמן
    בקיצור-למנוע כל יאוש
    מה היית םעושים?
    האים עוד אצליח?
    האים יצא ממני משהו?
    האים זה לא בזבוז אחרי לכך המון שנים של עבודה ולימודים קשים בסוף להיות מורה או להיות איזו עובדת לבורנטית באיזו מעבדה?זה מייאש אותי
    חלילה לא מזלזלזת וכל תפקיד במקומו מונח-אבל רציתי להציל חיים
    זה מה שרציתי לעשות\
    במדא כבר הייתי,לא בטוח שאשוב...
    לא מסתדר כרגע עם העבודה ולימודים
    אבל רפואה זה כל החלו ם שלי

לתשובתכם אודה

נועה רייס

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסות למייל שטרם נענה

איילת
    16/08/2010

שלום סמדר/נעמה/שירי או כל יועצת אחרת
    אשמח להתייחסות למכתב זה
    בברכה,
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

איילת
    16/08/2010

שלום
    שמה לב שמדלגים על ההודעות שלי היום
    אני מקווה שזה לא בגלל שיש פה מתחת נועות אחרות אשר לאחת מהם ביקשת לא לכתוב לך יותר סמדר

תודה רבה
    מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום בפעם השלישית.בקשת התייחסות למכ

איילת
    16/08/2010

שלום
    מבקשת להתייחס למה שכתבתי
    בתודה
    ערבנעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם-מספר פעמים דלגתם עלי -אנ

איילת
    17/08/2010

שלום
    אנא ענו
    תשובתכם חשובה לי
    כל טוב
    נועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת זרים
    גלי
    16/08/2010

באיזה גיל יש חרדת זרים? האם זה חובה שלילד תהיה חרדת זרים, בתי בת 8 חודשים והיא די חביבה על אנשים שפוגשת ולא מגיבה בבכי האם זהתקין?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת זרים

הוספת תגובה

• חרדת זרים

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום גלי,
    זה בסדר עדיין, זה לא חייב על השעון להתחיל בגיל 8 חודשים, גם בגיל 9 או עשרה חודשים זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להשאיר את הפעוטה בזמן חופשה?
    קרן
    16/08/2010

שלום רב,
    בתי בת 8 חודשים. בעלי ואני רוצים לצאת לחופשה בת 4-5 לילות.
    שאלתי היא האם אפשר להשאיר בגיל כזה את הילדה עם סבא, סבתא והמטפלת (אותה היא מאוד אוהבת), או שהיא עדיין צעירה מידי מכדי להשאר?

אודה מאוד לתשובתך,

קרן

הוספת תגובה

• השארת פעוטה בזמן חופשה

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום קרן,
    לצערי לא כל כך מומלץ, כיוון שתינוקת בגיל הזה עדיין לא מיבנה ואי אפשר להסביר לה שתחזרו וכן תחושת הזמן שלה לא ברורה וזה עלול לגרום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי, אז מה לגבי ילד בן שנה וחודש?

עדי
    16/08/2010

שנמצא איתי בבית עדיין ורק בספטמבר נכנס למסגרת? האם הוא יכול להישאר עם סבא וסבתא שהוא מאוד אוהב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השארת ילד בחופשה

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום עדי,
    לא מומלץ לפני גיל שנתיים, וגם תלוי לכמה זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליה
    איילת
    16/08/2010

.

לקביעת תור
    סגירה
    דליה

הוספת תגובה

• מענה

איילת
    16/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליה?

איילת
    16/08/2010

לא מצליחה לכתוב בפורום
    הוא כותב לי כל הזמן דליה
    אינני דליה
    איך משנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת זרים
    גלי
    16/08/2010

באיזה שלב יש חרדת זרים? בתי בת 8 חודשים ויש לה שני אחים גדולים בבית, היא תמיד מעדיפה להיות על הידיים שלי אבל כאשר אני הולכת או כאשר אנחנו רואים מישהו שאינה מכירה היא לא בוכה , האם זה תקין שאין לה חרדת זרים? יש לציין שהתפתחותה עד כה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת זרים

הוספת תגובה

• חרדת זרים

ד''ר שירי שדה שרביט
    18/08/2010

גלי שלום,
    לחרדת זרים יש טווח גילאים, ואצל כל ילד היא מתבטאת אחרת.
    איני רואה בעייתיות כלשהיא במה שתיארת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחתול
    מרב
    15/08/2010

הבת שלי, בת 8 מפחדת מאוד מהחתלתול שלנו שאומץ לפני 3 שבועות.היא לא רוצה למסור אותו אבל מאוד מאוד חוששת. כשהוא מתקרב אליה היא מתכווצת ובוכה ומבקשת שנסגור אותו בחדר. (כיוון שהוא קטן ואינו יצוא החוצה הוא בינתיים בחדר עבודה עם כל מה שצריך.) היה לנו חתול שנים רבות (היה כבר בוגר כשנולדה), שהיה בעיקר בחוץ, אבל גם נכנס הביתה. היא לא התרפקה עליו במיוחד, אבל הסתדרה עם העובדה.הבאנו אותו אחרי שגם היא לחצה זמן רב שנאמץ חיית מחמד. הוא שובב, קופץ לפעמים על הרגליים (בד"כ לא מכאיב ואם כן מינורי מאוד מאוד), יכול לקפוץ ולהפתיע פתאום. אנחנו לא מצליחים לשכנע אותה להרגע לידו. מנסים בצורה הדרגתית לאפשר לה להתקרב אליו כשבטוחה (למשל לשחק איתו עם חוט כשיושבת על שולחן גבוה) ללטף אותו כשהוא בידיים שלנו וכד', אבל זה קשה לה וזה מתסכל את כולנו. (ריבים עם האחים שרוצים לשחררו בבית)נאלצים בינתיים לסגור אותו בחדר עד שיוכל לצאת לגינה.
    מה כדאי לעשות? גם מהחתולים של השכנים היא מפחדת.
    מעבר לכך היא ילדה שמחה, נבונה, חברותית, תלמידה מצוינת ובעלת בטחון עצמי גבוה. קצת חששנית מדברים מסוימים, (בעיקר כאלו שמאתגרים אותה פיזית) אבל במצבים אחרים מבטאת אומץ וגבורה יוצאי דופן.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחתול

הוספת תגובה

• פחד מחתול

סמדר ריינר
    16/08/2010

שלום מרב,
    אנא עיינו בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-3 חוד'
    קרן
    15/08/2010

לבני בן השנתיים ו-3 יש רגרסיה בהתנהגות -לאחרונה הוא נצמד מאד למוצץ, בוכה מכול שטות וגם מקנא נורא לאחיו בן ה-7 חוד'.
    חשוב לי לציין שאחיו נולד אז ב-3 חוד' הראשונים היתה התנהגות די דומה לעכשיו אבל בהדרגתיות הוא די חזר לעצמו והיה נראה שהוא מתחיל אפילו לאהוב את הרעיון שיש לו אח קטן.
    לא ברור לי מה קרה בשבועיים האחרוניים שנראה שאין לו שום גבול- הוא מכה את אחיו וסתם ילדים בפארק, הוא צורח על ילדים, במשחקיה הוא רוצה לעצמו את כול המשחקים וצורח על מי שמתקרב (גם אם מדובר בילדים גדולים הוא לא ממש מפחד).
    אני גם מרגישה שאני מבקשת כול דבר עשרות פעמים וזה גם לא עוזר, מסבירה כול דבר בכמה וריאציות ולא עוזר- יש טעם באמת להסביר ולבקש כול דבר כ"כ הרבה פעמים? פעולות כמו ללכת להתקלח, לסיים לשחק בפארק, לאסוף את המשחקים, לא לזרוק אוכל על הריצפה,לא לקרוע את הספרים....
    אני ממש משתדלת לא להעיר ולכעוס על כול דבר אבל במצבים של אלימות , מצבים של בטיחות אני לא יכולה כמובן להבליג.
    אנחנו ממש משתדלים ברמה היומית אפילו לבלות איתו זמן איכות, להוציא אותו, לתגמל אותו על התנהגות טובה ,להעניק לו כמה שיותר חום ואהבה של ירגיש קנאה, ממש ברמה שלעיתים דוקא נראה לי שבא על חשבון אחיו הצעיר מתוך מחשבה שהוא פחות מבין (מה שנראה לי שגם לא בסדר)
    לעיתים נראה לי שאנחנו אפילו יותר מידי מפנקים אותו ועומדים דום לכול בכי שלו (אני במיחוד)
    ניסנו לבקש ממנו ללכת לחדר שהוא עושה משהו לא בסדר אבל זה לא ממש עוזר .
    אשמח לעצה בייחוד איך להתנהג במקרה של אלימות כלפי אחיו/ ילדים אחרים.
    ואם אכן יש טעם לבקש ולהסביר כול דבר פעם אחר פעם (כמו במצבים של הדוגמאות שצייניתי )

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ו-3 חוד'

הוספת תגובה

• גבולות גיל שנתיים

נעמה סבג שמש
    16/08/2010

קרן שלום,

אנחנו אף פעם לא מבקשים משהו כ"כ הרבה פעמים.
    אנחנו מבקשים פעם אחת, מזהירים פעם שנייה ופעם שלישית- עושים פעולה. בפארק? מרימה אותו והולכת, למשל.
    מעבר לכך- להכנס איתו לחדר להרגע, זה משהו שבהחלט עוזר. חשוב עשות זאת נכון ובעקביות.

יכול להיות שהקושי של בנך הוא כי אינך מציבה לו גבולות נכון. להגיד לא זה לא מספיק, צריך גם ליישם. להבהיר לו שיש תוצאות לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה