מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן שנה ו3 חודשים עם התקפי זעםריטה15/08/2010
הילד שלי בן שנה ו 3 חודשים לפני כחודשיים החל להתנהג בצורה מבהילה. כל פעם שאינו מקבל משהו שהוא רוצה הוא דופק עם הראש ברצפה בחוזקה וצורח ולעתים נותן לעצמו מכות בראש.
מה לעשות אני נואשת, אני משתדלת לא להתייחס בתקווה שיחלוף לו אבל הוא לא מפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף זעם
נעמה סבג שמש16/08/2010ריטה שלום,
ישנן שתי גישות: האחת- להעלם, השנייה- להסביר.
אני דוגלת בגיל כזה בגישה השנייה. לומר לילד: לא! אסור להרביץ בראש, זה מאד כואב, אני לא משה.
הוא יעלב אבל ילמד את המשמעות. תמנעי ממנו גם בעזרת מגע, חיבוק, יד על ראשו.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם התקפי זעם בין אחיםמיכל15/08/2010
מקרה שקרה כך היה :
אני דודה של שני אחים בני 9 ו 10
לפני כחודש יצאנו לבילוי משותף לחגוג את יומהולדתו של הקטן יואב.
ביציאה נתתי לגיא שתי אפשרויות לבילוי (באולינג וקארטינג) אך הוא בחר ללכת לסימנמה סיטי לחפש מתנה לעצמו.
העברנו שעתיים או יותר בחיפוש אחר מתנה עבורו
אני לא נקטתי עמדה ונתתי להם לה סתובב יחד
פעמים הודעתי לו שהזמן שלנו הולך ומתקצר
וכשעבר הזמן - הוא התחרפןןןןןןן ממש
נהיה אלים , קילל וגידף את אחיו והאשים אותו בחוסר ההצלחה למצוא מתנה
באוטו הסברתי לו שיש לו אפשרות להמשיך להיות זועף ואז הערב יגמר כך . או שישינה פאזזה ואז נוכל לנסות להנות מהערב וללכת לאכול במקום שהוא אוהב.
הוא באמת שינה פאזה והלכנו יחד לאמקרה שקרה כך היה :
אני דודה של שני אחים בני 9 ו 10
לפני כחודש יצאנו לבילוי משותף לחגוג את יומהולדתו של הקטן יואב.
ביציאה נתתי לגיא שתי אפשרויות לבילוי (באולינג וקארטינג) אך הוא בחר ללכת לסימנמה סיטי לחפש מתנה לעצמו.
העברנו שעתיים או יותר בחיפוש אחר מתנה עבורו
אני לא נקטתי עמדה ונתתי להם לה סתובב יחד
פעמים הודעתי לו שהזמן שלנו הולך ומתקצר
וכשעבר הזמן - הוא התחרפןןןןןןן ממש
נהיה אלים , קילל וגידף את אחיו והאשים אותו בחוסר ההצלחה למצוא מתנה
באוטו הסברתי לו שיש לו אפשרות להמשיך להיות זועף ואז הערב יגמר כך . או שישינה פאזזה ואז נוכל לנסות להנות מהערב וללכת לאכול במקום שהוא אוהב.
הוא באמת שינה פאזה והלכנו יחד לאכול.
היום לעומת זאת -
טירוף מטורף עוד יותר:
לאחר שהוא ביקש ממני בשבוע שעבר שאקח אותו לבילוי נוסף כפיצוי..
היום הודעתי לו בספונטניות שאני פנויה
ונפגשנו אני הוא ואחיו הגדול (אסף) .
נסענו לבילוי בבאולינג כמו שהוא ביקש. והתחיל נחמד עד שהוא (יואב) קלט שהוא עומד להפסיד.
אז התחילו דמעות , ריחוק , כעס, ..בשום אופן לא הסכים לדבר איתי
ביקש שלא אגע בו ואתרחק (ובינתיים עצר את אסף מלשחק כי התור היה של יואב) .
נעלם כל פעם שלא הצליח לפגוע בכדור .
ניסיתי לתפוס אותו ולחבק אותו ולומר לו שזה רק משחק וזה יכול להשתנות אבל אי אפשר היה . הוא רק צעק - שאעזוב אותו. וכשעזבתי - ברח ונעלם
נבהלתי נורא כי לא מצאתי אותו וגררתי את אסף איתי לחפש אותו . בסוף מצאנו אותו ושוב הוא ברח . צעקתי לו שאם הוא לא מגיע עכשיו זו הפעם האחרונה שאני לוקחת אותם לבילוי.
הוא אמר שלא אכפת לו. אז אמרתי לו שבכל אופן הוא חייב לחזור איתי למעלית .הוא לא היה מוכן להכנס למעלית עם אחיו.
האשים אותו שהוא רמאי ושקרן .בקיצור – אלימות מילולית וכשנכסנו לאוטו – גם פיזית
כעסתי עליו ואמרתי לו שלא יעיז להכות את אחיו ושאני דורשת התנצלות. ושלא יעיז לקרוא לו בשמות
אולי עשיתי גם טעות כשאמרתי לו שבמשחק הזה אי אפשר לרמות ושלפעמים מנצחים ולפעמים מפסדים. נראה לי שזה רק שיגע אותו יותר.
בכל מקרה הגענו הבייתה מאוד מבואסים
הוא בדמעות אפילו לא אמר ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך .. סליחה על האורך...
מיכל15/08/2010אחיו נהנה מהמשחק – אבל אחר כך ... היה צריך לספוג את כל הגידופים של יואב.
עוד דבר –
כשהיינו באוטו דיברתי עם אסף ואמרתי לו שאני שמחה שלפחות הוא נהנה וגילינו שאולי הוא לא טוב בכדורגל אבל הוא ממש טוב בבאולינג.
אולי גם זו הייתה טעות
יואב ניסה לרדת מהעץ בשלב מסוים ולהגיד לי שאם הייתי נותנת לו הזדמנות להרגע ומציעה לו עוד משחק אז הוא היה נרגע
אמרתי לו שעם כל האהבה אי אפשר לשחק תמיד לפי איך שהוא רוצה. ואי אפשר לנחש מה הוא רוצה כשהוא כל כך עצבני.
אחר כך הוא אמר שהוא חושב שהוא פשוט היה רעב ולכן התעצבן.
ושהוא יודע שאני לא אסכים יותר שנצא לבילוי כזה
אמרתי לו בתגובה שאני מודה שמאוד כועסת על ההתנהגות שלו. שמאוד נבהלתי ודאגתי כשוהא נעלם והתנהגות כזו לא מקובלת עלי.
הוא אמר שהוא לא מוכן ללכת יותר לשום מקום עם אחיו הגדול.
בקיצור
השאלה היא מה לעשות עכשיו
אחרי שאמרתי לו כשהוא נעלם שאם הוא לא חוזר אני לא אקח אותו יותר לשום מקום (והוא לא חזר) .
האם ללכת אליו מחר ?
להתנצל?
לקחת אותו לבילוי לבד ?
מה עושים ?
תודה רבה וסליחה על האורך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר16/08/2010שלום מיכל,
לא, חשוב שתהיי עיקבית ותעמדי במה שאמרת, וחשוב גם שתחזירי את שרביט החינוך להוריו, כי הם אלה שאמורים לשים לו גבולות ולא את.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מיכל16/08/2010סמדר תודה על תשובתך..
אם כך את ממליצה לעמוד במילה שלי ולא לקחת אותם שוב לבילוי משותף .. עד מתי ?
וכשהוא ישאל אותי על כך מה לומר לו?
לנסות להוציא ממנו הבטחה שהדברים לא יקרו שוב ?
מה לעשות במידה והוא לא יהיה מוכן למפגש משותף
האם בהיותי דודה שלו אני צריכה גם (כמו הוריו) לתת לו זמן איכות אישי ?
נכון ששרביט החינוך אצל הוריו אבל חשוב לי שבדינמיקה איתי הילדים לא יפגעו ממני, או בכלל יפגעו נפשית מחוסר עקביות למשל או מהערות לא במקום שלי....
אשמח לעצתך ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר16/08/2010שלום מיכל,
תראי אם את מוכנה לההמשיך להתמודד עם ההתנהגות שלו באופן הזה - אז את יכולה להמשיך לקחת אותו. אבל זה לא ישתנה. זה לא ישתנה עד שהוריו יעשו משהו עם זה. זה לא תפקידך, ולא, את לא אמורה לתת לו זמן אישי כמו הוריו, את לא חלק מיחידת ההורים.
אם את רוצה להמשיך לקחת אותו זה בסדר, אבל אין טעם שתגידי בהמשך דברים שאת לא עומדת בהם.
הדבר היחיד שהילד הזה נפגע ממנו כרגע, להערכתי, הוא מכך שאף אחד לא שם לו גבולות באופן אפקטיבי, וזה גם לא תפקיד שלך.
את יכולה לקחת אותו לחוד, לזמן אישי אם זה יותר קל לך, אבל לא כחלק מהשקפה שאת ממלאה עבורו צורך כמו ההורים שלו, אלא בגלל שכרגע אין אפשרות להסתדר איתו במפגש משותף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה-גיל הטיפשעשרהאיילת15/08/2010
שלום
קראתי את כל ההודעות בעמוד הזה,
אני קבועה כאן בפורום-הפעם רוצה לכתוב ולא דווקא לקרוא,
שמי נועה(לא אף אחת מהנועות ב3 עמודים האחרונים),
אני בחורה בסוף שנות ה20 לחיי,
יש לי אחו תקטנה בת 17.
לאחרונה-מדובר על תקופה של 3 חודשים לערך+_,
הנערה חוזרת הבייתה ורק מנבלת את הפה,
וזה רק אלי-אחותה,
בגלל שאני גדולה ממנה בכעשור,היא מרשה לעצמה לחשוב שהכול שלה
אני גרה עדיין בבית.עוזרת המון ווההורים מקבלים אותי בה"ש.
אנחנו משפחה דיי חמימה.
הילדה ילדה טובה וחרוצה,אחראית מקסימה.
לא יודעת מה קרה לה-הנוער של בי"ס של היום,לומדי םכל מיני מילים
בבית מעולם לא הייתה מילה רעה,מעולם לא קיללו הרימו יד אפילו לא צעקו.
הילדה לא יודעת לקבל ביקורת,
אך נותנת כבוד לכל הבוגרים ממנה-פרט לאחותה.כלפי חוץ היא מקסימה מתנהגת כילדה טובה ירושליים,גם לייד ההורים-שותפת כילים מכבסת וכו,
אבל אני...נשארת פה קורבן.
אני נוהגת לבשל לה,לדאוג לה,לעזור לה בשיעורים,לעשות מה שהיא רק רוצה,מקטן עד גדול-ממש עוזרת לה יותר מידי אפילו,
מנגר,היא התחילה להתנהג בצורה משונה ולפעמים גם להורים זהנמאס
היא אומרת לי כל הזמ ןשעברתי את 18 ומקומי לא בבית-לועגת לי,נותנת לי פקודות כאילו היא מכית שלי בצבא,
זה בוקר אור קופה מה שלומך כלבונת לכי תביאי לי איקס וואי זד זנזונת וכל מיני אחרים
אני מנסה להתעלם-אך זה הפך כבר דיי לשגרה
ניסיתי לא פעם לצעוק עליה,לא לענות להף,להעמיד אותה במקומה,לבקש סיוע של ההורים,
אך להורים כבר נמאס והם אפוטרופוס עלי הועלי כבר לא לכן הם נוהגים בגלל שהיא הקטנה לתת לה הכול לפנק אותה ולא להקשיב לי
אני-ממני היא בה"ש למסה המון-תלמידה טובה וילדה טובה חברה טובה בת ת ונכדה טובה
לי זה מאוד כואב ומפריע הענין הזה
אני עכשיו סטודנטית,בשנתי השניה ללימודים,
מסיימת בעה"ש,
על כל הקשיים שיש שם-עם חומר לימודי והעדר שעות פנאי-נורא מעצבן שלפחות בבית...אין את התמיכה הזו והאהדה הזו
אודה מאוד לעזרתך
מה תמיעי,
מה תגידי
כיצד את היית נוהגת ומה לעשות?
יש לציין שטיפול פסיכולוגי לא יהיה מוסכם על אף אחד מבני המשפחה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי אחיות
סמדר ריינר15/08/2010שלום נועה,
אותי מעניינת השאלה לא מדוע אחותך מתנהגת כך אלא איך את הגעת למצב קורבני כזה? זו השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך. האם את ממשיכה לעשות את כל הדברים האלה למענה גם כשהיא מתנהגת כך? אם כן, אז אולי כדאי שתפסיקי?
בנוסף כדאי שתגייסי את הורייך שיבררו מה קרה לה ומה עובר עליה, זה לא תפקיד שלך.
את יכולה אם את רוצה לברר איתה האם היא כועסת עלייך על משהו? אם כן כדאי לדבר על זה בצורה מסודרת ובלי קללות.
תשימי גבול ככל הניתן ביניכן, אל תשרתי אותה ואל תעזרי לה אם היא מתנהגת אלייך לא יפה, והפעילי לחץ על הורייך לפתור את הבעיה כי הם מנהלים את הבית והם אחראים עליה.
בכל מקרה, יכול להיות שבאמת אם כל כך לא טוב לך בבית - אולי זה באמת הזמן לצאת. גיל 28 הוא בהחלט גיל שבו מגיעה לך פינה משלך ויחס מכבד. אני יודעת שזה לא קל מבחינה כלכלית, אבל זה אפשרי, באמצעות מילגות ועבודה אפשר להסתדר, וגם רצוי בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
איילת15/08/2010שלום סמדר
כיצד זה בדיוק התחיל?
אין לי מושג-לא יודעת להסביר לך
היא בכתה י"ב
החברות לשכבה-יש להן פה מלוכלך.יש ל ה כמה חברות טובות והיא נצמדת רק לבנות בית הללו אבל בכתה עצמה הבנים הבנות כל הזמן לקלל ולשיר שירים ארסיים ולעשן ולשתות ולעשות פשעים ופה ושם
שלא נדע
בקיצור...זה התחיל בבחינות הבגרות בערך קצת פה שם לפני כן...
היא הביאה חברות הבייתה ללמוד איתם.אני בעצמי סטודנטית שמביאה חברים ולומדת איתם וכו
פתאום ככה בהדרגתיות עולה החלה להגיע הבייתה עם קללות
היא יש לה מלא זמן פנוי-חופש גדול וכו אז היא שותפת כלים ועושה דברים בבית מסדרת מנקה וכו
אני לומדת מקצוע קשה מאוד-ביוטכנולוגיה ולכן לימודי הם 8 עד 8 5 ימים בשבוע ושישי לסירוגין פעם כן פעם לא
אני כל שניה שבבית מנצלת ללימוד לבחינו תהגמר הל קלות ולסידורים אישיים
אני כן בזמני הפנוי מכבסת,עושה קניות,מבשלת המון-כשסבתא או אבא לא מבשלים לנו או אמא מכינה משהו...אני תמיד מכינה\היא גם תופסת שלטון כל הזמן-מדליקה טלויזיה היא מכבה לי,אני לא רואה טלויזיה אף פעם חוץ מחדשות עם בשבוע חודש וכו
\עד שכבר תופסת את השלט היא מכבה לי או מעבירה לי..
היא מתנהגת מוזר כלפפי...
נגיד אני מבשלת משהו שהיא לא אוהבת ויש ריח אז היא אומרת לי נועה סגרי הדלת,אני לא סוגרת עד שהיא לא תמיד נועה תסגרי את הדלת בבקשה כי למעשה אין לה משרתים והיא יכולה לסגור לבד ואם רוצה שתגיד תסגרי בבקשה ולא נועה לכי תעשי לכי תביאיוכו
עוד דוגמא...אני מאוד אוהבת שירים ישראלים.כל פעם שטוב לי בלב ושרה לעצמי כשהיא לא לומדת או ישנה או משהו-להנעתי ביומיום היא משתיקה אותי ומקללת.
אותו כנל לגבי נגיד אם מישהו בא ואני לא פותחת דלת כי היא קרובה יותר לדלת הבית כשמצלצלים אאז היא לא תפתח לו בכוונה כדי שאני אקום מפה ואטרח\קיצר לכי תביני מה עובר פה...
וזה רק אלי...
לעבור דירה אני לא יכולה.גם אין לי כסף כי משסיימתי צבא אני נכנסתי לתואר ה3 שנתי הזה...
והתגייסתי מאוח ר אז גם השתחררתי מאוחר ...
לא רק קשה כלכלית ואין לי איך לעבוד עכשיט אחרת ברצון-אלא שגם טוב לי בבית...יש לי פה את החיים שלי הדברים שלי החברים הקרוס=בים שלי וכו\חבר עדיין אין וגם שיהיה אני ילדה של בית-לא בטוח דעש החתונה אגור במקום אחר
אבל....בכל זאת סמדר-מה את מציעה לעשות?יש לך מושג או שמץ של מושג מאיפה זהבא?
תאמיני לי ניסיתי הכול-להתעלם ממנה,להפעיל לח בחזרה,אם היא שולטת לא לענות לה,אם מנסה לקחת משהו לחטוף בחזרה ....לדבר עם ההורין ניסיתי בכל צורה
\הבעיה היא שלא ממש שמים על כלכך כי אבא עובד מאוד קשה וחוזזר בלילה מאוחר ושישי שב ת נח...ואמא היא עובדת מאוד קשה אבל יש לה גם זוג הורים חולים שיהיו בריאים עד120 וכל הסיפורים האלה מחלישים אותה והיא מתרגזת
אין לי עוד אחים
אנחנו רק 2-אחותי היא כל היקר לי יחד עם הורי וחשוב לי שנסתדר ונהיה חברות הכי טובות
את יכולה להבין בטח את דבריי,
אני מקווה שתוכל לעזור
צרליעלהמצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
לא ניסית הכל, לא נסית לדבר איתה על זה, וזה מה שהצעתי לך גם בתשובתי הקודמת. לדבר לא ממקום של נזיפה, או מריבה, אלא ממקום של אחות שאוהבת את אחותה ורוצה להבין באמת מה קורה. החברים שלה שמנבלים את הפה זה לא הסבר. הם ניבלו את הפה גם קודם. משהו קרה לה או ליחסים ביניכן. תנסי פשוט לדבר איתה, כששתיכן במצב רוח טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איילת15/08/2010שלום סמדר יקרה,
אני לא כתבתי זאת כנראה קודם(שכחתי לציין)
כאחת הדברים מעבר לשתיקה להתעלמות או נזיפה,ביצעתי כמה שיחות חבריות איתה לכאשר הייתה נחמדה
יש לה קטעים כאלה
זה יום שלם התנהגות מגעילה אבל שהיא צירהכ אותי או רוצה אותי או חייבת לספר לי משהו ישר קוראתלי
למשל-עשתה צו ראשון בעה"ש שיהיה לה רק טוב,
רצתה פרטים מה מו מי
עשתה מבחן קבלה מאה רצתה לבשר רק לי כי אני עזרתי לה בהתכוננות,
כל מיני כאלה..אתה מבינה..
ניסיתי שיחות חבריות של-למה את עושה לי את זה?האים נפגעת ממני?משהו לא בסדר?
למה אתכל הזמן שולטת,נותנת ביקורת-זה לא נעים
אחותך גרה פה ותגור פה עד שתתחתן ותביא ילדים בעה"ש עם בעל טוב וכו את לא צריכה להגיד זאת
היא טוענת בתור התקפה שאני לא עושה כלום בבית כאשר היא לא שמה בחשבון שנכון שיש לי מבחני גמר תואר עכשיו באוניברסיטה אך אני מבשלת לה ומכבסת לפני שבת הכול,שלי שלה לא משנה לא מחשבנת,עושה קניות,ובעיקר לומדת כי מה לעשו תאלו החיים ואחכ לא יהיה לי מקצוע אם לא אחרוש ואלמד בזה הרגע-זה שיש לה בתור תיכוניסטית חופש גדול זה לא אומר שאני לא עושה כלום
היא לפעמים שוטפת כלים מלא פעמים-אני מגבה ושותפת פעמים אחרות-היא שמה לה רק למה שהיא עושה אך שאני עושה זה לא מזיז לה\בקיצור נוצר כאן משהו מוזר
מה את מציע הלי לעשות?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אז היא כן כועסת עלייך, אז אולי תשבו ביחד ותחלקו ביניכן את המטלות באופן שאף אחת לא תרגיש פרייארית.
היא צודקת, זו לא בעיה שלה שאת לומדת, אם אתן אחראיות על המשימות בבית, כי אתן ילדות גדולות וזה מוסכם שאלה התפקידים שלכן, אולי כדאי שתמצאו פיתרונות יצירתיים איך לחלוק את המטלות באופן שלא יפגע בלימודים שלכן. העובדה שאחותך בחופשה לא אומרת שהיא אמורה לעושת יותר מטלות ממך, להיפך, זה הזמן של החופש שלה והיא רק ילדה, זה הזמן שלה ליהנות. לכן אין כאן אחת שצריכה לעשות יותר או לעשות פחות אלא שתיכן צריוכת למצוא דרך מוסכמת היות שיוויוניות בעניין הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר
איילת15/08/2010שלום סמדר
אחותי שוטפת כלים פעם אחת בשבוע מי שעושה הכול זה לרוב אני\אני עושה כביסות שהיא עוד לא יודעת לכבס אני עושה בישולים שהיא עוגד לא יודעת
אני שוטפת כלים שלי אחרי כל ארוחה כמעט היא שוטפת מרוכז פען בשבוע או 2 וזו בחירתה שלה
אני עושה נקיון לחדרים
היא לא וכו \היא לא עושה הרבה ממני יותר
היא נהנית כל החופש וזה שהיא מנקה זו בחירה שלה אמא לי לא נותנת לה לנקות גם לא אבא והיא רוצה לעזסור ככה גם אני
חונכנו טוב\היא אמרה שהיא לא כועסת עלי היא גם כל פעם מתנצלת אחרי שמקללת בטענה של "נפלט לי" אבל זה מרגיז כבר
אגב סמדר החופש רק חודש והדבר הזה 3-4 חודשים ושהיא למדה היא לא עשתה כלום בבית
\מה אני אגיד לך
סיפור מוזר
היום היא באה מהקנטרי אליו רשומה בחיבוק וחיוך,שעתיים לפני קראה לי כלבונת...
צלצלה בערב-מאמי תעשי לי אוכל,הגיעה הבייתה לכי תביא לי לכי תעשי לי ולא תודה לא כלום וציווים ולשום גסה
מה עושים?
אני לא חושבת שאני אשמה-ואיך בכלל מתמודדים-מה דעתך?
תודה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
סמדר ריינר16/08/2010שלום נועה,
תראי את קצת סותרת את עצמך. את טוענת שכשוחחתם היא אמרה שהיא כן כועסת. אז תחליטי - הי כועסת או לא?
שנית אם היא מתייחסת אלייך בצורה הפכפכה, את לא חייבת לשתף פעולה עם זה ולהתפייס איתה כל כך מהר בלי שיש התייחסות לשמות שהיא קראה לך קודם. אם הי ארואה שהי איכולה לדבר אלייך איך שהיא רוצה ואחר כך את מתפייסת איתה מייד, אין לה סיבה לשנות את התנהגותה.
תראי נועה, אני מודה שאני קצת מתקשה להבין מה קורה גם כי את אומרת דברים והיפוכם וגם כי אני כנראה שומעת פה רק את הצד שלך, תנסי לעבור על מה שנכתב פה עד עתה, ותראי אם בכל זאת את יכולה להיעזר כאן במשהו. אני מרגישה שמעבר לזה כרגע אני לא יכולה לעזור יותר.
זהו גם פורום בנוגע לילדים ואם יש בעיה עם אחותך, הורייך הם אלה שצריכים לפנות ולקחת אחריות, זה לא נכון שאני אמשיך לדון בזה איתך כשכל המשפחה שלכם כנראה משתפת פעולה עם משהו לא נכון. באופן הזה אנחנו תמיד מגיעות למבוי סתום וזה לא מקצועי ולא נכון להמשיך לנסות לעזור לך כך.
צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצאת לחופשה בלי התינוקליאת קיסרי15/08/2010
שלום רב,
אני אמא לתינוק בן שנה. חזרתי לעבודה כשבני היה בן שמונה חודשים ומאז הסבתות שלו שומרות עליו במהלך השבוע בחלקים שווים. אציין כי בני מאוד קשור לסבתות ולסבים שלו ואף ישן אצליהם מדי פעם (לא ליותר מיומיים שלושה).
לאחרונה אני ובעלי החלטנו כי אנחנו רוצים לצאת לנפוש שבועיים בתאילנד, אולם אנחנו מאוד מתלבטים אם לקחת את בננו.הסבתות והסבים מאוד לוחצים שנשאיר אותו אצליהם על מנת שנוכל לנוח ולבלות. האמת היא, שאנחנו מאוד רוצים לנפוש לבד אבל המחשבה שלא נראה אותו שבועיים (13 ימים בדיוק) קשה לנו ואף גורמת לנו לחשוב שלא נהנה מהטיול.
רציתי לשמוע את חוות שעתך בעניין זה.
תודה רבה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה בלי התינוק
סמדר ריינר15/08/2010שלום ליאת,
זה עדיין לא גיל מתאים לצאת לחופשה כל כך ארוכה ללא הילד. ילד בגיל הזה עדיין לא מבין הסברים וגם מושג הזמן לא ברור לו. במשך שבועיים הוא עלול להאמין שנעלמתם לעולמים. החרדה והכאב שייגרמו וכן חוסר אמון בכם יהיו גדולים וכולכם תשלמו על כך מחיר כשתחזרו. לדעתי חבל, עדיף שתתאפקו עוד שנה שנה וחצי, וגם אז הייתי יוצאת רק לחמישה ימים בערך, לא יותר. שבועיים זה המון זמן עבור תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ושמונה לא ישן בלילהאבי15/08/2010
שלום רב,
הבן שלי בן שנה ושמונה הוא כל הזמן מתעורר בלילה בהתחלה תירצנו את זה בגלל שיניים אחר כך בגלל האוכל ועוד ועוד....,
ועכשיו שאין תירוצים נשארנו ללא שינה כבר שנה ושמונה שכל לילה בערך משלוש אנחנו מתעוררים לקול של צרחות (פעם היה בכי היום כבר צורח) ואנחנו אובדי עצות לחלוטין הדבר משפיע על העבודה שלנו ואנחנו כבר מרוטי עצבים!!!!
לא מצאנו פתרונות ואנחנו דוגלים בפתרונות שלך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט לא ישן
נעמה סבג שמש16/08/2010אבי שלום,
סיבת ההתעוררות הלילית בגיל הזה היא התשומת לב אליו מורגל בינכם בהתעוררות זו. לא פירטתם איך אתם מגיבים.
בכל מקרה, חשובה התנהגות אסרטיבית והחלטית והבהרה שעכשיו לילה וחוזרים לישון.
דברו איתו על הדברים עוד לפני השינה, במהלך היום. ספרו לו על ילד שבוכה בלילה ואמא ואבא אמרים לו לחזור לישון.
קנו מדבקות. הבטיחו לו שיקבל מדבקה בבקר אם יישן יפה.
היו סבלניים ועקביים.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך..לא נכנס בהודעה 1 הכול.איילת15/08/2010
אז ממשיכה:
בקיצור סמדר,החרם הזה רדף ורדף אבל אני מרגישה שנפלתי קורבן וזה לא אני או התנהגותי,
החברים שלי היום תודה לאל,הם חברים טובים-וטובים מאוד...רק שהן רחוקות\יש לי אחת מהשרון ועוד 2 מהשרון מישוב אחר-שלושתן למשל מנוער שוחר מדע...שמרנו קשר שנים.
יש לי את אלו שלומדות רחוק בב"ש בטכניון באילת וכו אבל שומרים קשק אימלי...
יש 2 שלומדות באונ אך לא במקצוע שלי ולכן היי ביי ויוצאות יי הולדת אך אחת למליון נפגשו ת כי תכלס כולן חורשות
אני כן מרגישה איפהשהוא לעיתים מחוסרת חברה-אבל מנסה לשפר,מנסה להכיר בתחנת אוטובוס,בימי הולדת,בקפיטריה וכו,
מקווה בעה"ש ששנה הבאה יצלח ואכיר אנשים טובים וחברים לחיים
דבר נוסף שרציתי להגיד...
בעצם הענין הוא שאני רוצה לדעת מה לא בסדר....ולהשתנות אך מאידך מרגישה שלא אני לא בסדר....
לגבי הציונים-הבחינה בעה"ש עוד 6 ימים והנה מ3000 עמושים למדתי 20...מקוווה בעה"ש שמהיום אחה"צ אשב ואלמד וכן אצליח...
לא ייתכן שבן אדם יקבל מאה בכל הבחנים עבודות ודוחות ובמבחן סופי ירד ל 7-6-5 רק בגלל משהו לא ידוע משבר סמוי או דחיינות
בקיצור-מה ממליצה לעשות?
אולי יש דבר אחר שאפשר לעשות?
האים יש עיסוקי מרגוע או עיסוקי עידוד שמכירה?
האים מכירה דרכים פרט ללימוד בחברה אם אין חברה כלכך ...לעלות את המוטיבציה והחשק ללמוד
אולי בכלל הכול מהחום?מהחדר הקטן והמוצף חום ללא מזגן בו 5 מאוורירים לא עוזרים?
אולי אנ יכן בסדר וסתם חושבת שלא בסדר?
אולי אני לא בסדר...
אי כבר מבולבלת מאוד\מה תוכלי להציע<
בברכה
תודה
תודה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מעבר למה שהצעתי לך אין לי כרגע מה להציע. אני באמת לא חושבת שהפורום הוא תחליף לייעוץ מעמיק יותר.
זו כמובן בחירה שלך אם ללכת לטיפול או לא, ואני מאחלת לך הצלחה רבה בכל דרך שתבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים וחצירויטל15/08/2010
הי,
אני ממש זקוקה לעצה ומעט הכוונה.
בזמן האחרון ההתנהגות של בני הפכה ממש לא קלה ונראה שיש קושי מכל כיוון אפשרי:
אוכל, נהיה ממש בעייתי, אני משתדלת לתת לו שתי אופציות לפני הארוחות, הוא יבחר בא' וישנה את דעתו עשר פעמים. לאחר שכבר מחליט ואני אכין את מה שביקש יחליט פתאום שהוא לא רוצה. כל ארוחה הפכה ממש לסיפור.
הוא התחיל להרביץ בשבועות האחרונים, לפעמים כשכועס, כשלא מקבל מה שרוצה, או לפעמים סתם. הוא יכה כל אחד, אותי, את אביו, סבא וסבתא וכו'. בהתחלה אמרו לי בגן לא לעשות מזה עניין שזה יעבור, אולם אני רואה שזה הולך ומחמיר. הערתי והערתי, בסופ"ש האחרון התחלתי להושיב אותו בפינה אבל בינתיים זה לא מפסיק וזה כבר ממש מטריד אותי. בנוסף ההתנהגות שלו כשאנחנו מחוץ לבית היא פשוט בלתי נסבלת. בעיקר במקומות סגורים, כמו בסופר, בקניון או כשמתארחים. אם בקניון או בסופר בשניה שלא מסתכלים עליו הוא בורח, פשוט רץ בלי להסתכל אחורה , בלי פחד שילך לאיבוד פשוט נעלם, מושך דברים מהמדפים וכו'. אצל אנשים אחרים אני פשוט מרגישה לא נוח כל הזמן, הוא משתולל, מושך, פותח כל דבר אפשרי, הוא כמו רוח סערה שמעיף כל מה שרק אפשר או נקרה בדרכו.
בקיצור, פשוט מטיש ואני כבר אובדת עצות. אשמח לקצת הכוונה.
תדוה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים וחצי
סמדר ריינר15/08/2010שלום רויטל,
נשמע שיש בעיה קשה של גבולות. את מנתרגשת כשהו אמשנה את דעתו באוכל, והו אמנצל זאת כדי שללוט בך. אם הו אלא אוכל מה שאת נותנת - אז שלא יאכל ארוחה אחת, זה לא סוף העולם.
דבר שני, כשהוא מרביץ צריך להפסיק זאת פיזית ומייד, ולדבר בטון ברור ותקיף, לא לנהל איתו משא ומתן, לא להיכנס להסבר, נאומים ובודאי שלא להתחננויות כמו שלדעתי קורה לך בנושא האוכל. אם יש צורך להחזיק אותו דקות ארוכות עד גמר ההתפרצות - יש לעשות גם את זה. כנ"ל כשהוא משתולל. יש משהו אצלכם שכנראה משדר לא מספיק החלטיות והוא מפרש זאת כחולשה. אם אתם לא מצליחים- ייתכן וכדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת להמשך הכוונה ספציפית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת ילד שני... ברוך ה.אפרת15/08/2010
בעה עוד חודש אני אלך ללדת את ילדי השני... יש לי אוצר בבית, ילדה בת כמעט 3 וחצי, בספטמבר תתחיל גן חדש וגם בעה יוולד לה אח. היא ילדה פיקחית ומדהימה ואנחנו מדברות על הקרב ובא. היא מתרגשת ומדברת על התינוק שיגיע, על המעבר לגן חדש... התחלתי השבוע להסביר לה שאמא תעדר כמה ימים ותחזור עם התינוק, כמובן שאני מתכננת להביא אותה לביקור בביה"ח, זא שהיא תראה אותי בימים האלה. יש לציין שאני מאוד קשורה לביתי ואנחנו המון יחד! כמובן שיש לה מקום להיות, יש את ההורים שלי שהם דמויות מאוד משמעותיות בחיים שלה ולזה אני לא דואגת! החששות כמובן זה שאני לא יחסר לה יותר מדי, שהיא לא תחשוב שנעלמתי וכד. אשמח לטיפים אפילו ברמה הטכנית ובטח ובטח ברמה הריגשית. כמה לדבר? לשאול אותה? בכלל כל העיצות האפשריות אשמח מאוד לשמוע! אני רוצה שהימים האלה יעברו עליה הכי טוב שאפשר. אני אמורה ללדת בעה ב-20-09 וכמו שאתן יודעות בתקופה זאת מתחילה גם שנת הלימודים והיא תהייה בגן חדש. אז כמובן שאעשה את המקסימום להיות איתה וללות אותה. יש לציין שאני בעצמי עובדת במערכת החינוך כך שיש לי מחויבות גם למערכת. אבל כמובן שכרגע ביתי היא לפני הכל! מקווה שלא היה ארוך מדי והבנתן את כוונתי ושאלותיי. מחכה ומצפה לתשובה ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידת ילד שני
סמדר ריינר15/08/2010שלום אפרת,
נראה שאת כנראה קצת יותר מדי חרדה או מרגישה מאשמה כלפי הילדה שלך, אם הסברת לה והכנת אותה, אין מעבר לזה מה לעשות. זה ל אאומר שתמיד היא תהיה מרוצה מזה שאת עסוקה עם אח חדש או שלא תהיי חסרה לה בבית החולים, אבל זה טבעי ואין דרך למנוע את זה לגמרי, את צריכ הלהקבל את זה כחלק מהעניין ולא לנסות להילחם בזה כל כך הרבה. מותר לילדה שלך להרגיש גם דברים שליליים כלפי הסיטואציה.
ידה בת 3 וחצי היא מספיק גדולה אם מסבירים לה, להבין שלא נעלמת.
שיהיה במזל ולידה קלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודנ על התשובה המהירה...
אפרת15/08/2010אני דווקא לא חושבת שאני חרדה, סיפרתי הכל על מנת שתדעו את כל הנעשה בעניין, אבל זה בסדר! אני באמת יודעת שהכנתי אותה בדרך הטובה ביותר. בכל אופן תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבורים מוחשיים על המוותדנה15/08/2010
שלום רב!
גילו אצל סבתא שלי מחלה שהיא סופנית, יש לי שתי בנות, בנות ארבע וחמש, הן מאוד קשורות אליה, סבתא שלי היא הדמות הכי דומיננטית בחיים שלנו ( יותר מההורים שלי ושל בעלי) , עוד לפני הגילוי של המחלה, הגדולה שלי התחילה לדבר על מוות ולומר שהיא לא רוצה שסבתא תמות/ אמא תמות/ אבא ימות.. ושהיא בעצמה לא רוצה ....
השאלה שלי היא בנוגע למצב הנוכחי והגילוי, האם הכנה מוקדמת תעזור לה בהתמודדות, אם כן , מה לומר? או להשאיר את הדברים כפי שהם ולתת לזמן לעשות את שלו?
תודה מראש,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות במשפחה
סמדר ריינר15/08/2010שלום דנה,
יש מקום להכנה מסויימת אבל זה מאוד תלוי בשלב שבו הסבתא נמצאת, ואם אתם יודעים בכמה זמן מדובר. לא הייתי מתחיה לדבר על זה שנה מראש. אבל אם סימני המחלה ניכרים עליה והילדות שמות לב, אז אפשר לומר שהי אחולה. כשיתקרב הזמן שבו יהיה מתאים להתחיל להיפרד ממנה, בטווח של שבועות, או ימים, לםי טווח ההתרעה שיהיה לכם, אז הייתי עוברת לדיבור יותר קונקרטי, על כך שסבתא חולה, והיא צריכה ללכת למקום שנחים בו, או תעלה לשמיים או כל דיבור אחר שנראה לכם נוח ומתיישב עם האמונות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד ילדיםדינה פאל15/08/2010
ביתי הבכורה, בת 41/2 הייתה השנה בגן תת חובה. סירבה לאורך כל השנה באופן נחוש ועיקבי להשתתף בכל פעילות שהתקיימה בגן. סרבה להשתתף בחוגים סרבה להיות אמא של שבת ואף סרבה להשתתף במסיבת סיום שנה. היא יודעת ומכירה את כל החוגים וידעה בע"פ את מסיבת סןף השנה אך מסרבת בכל תוקף להשתתף. לאורך כל השנה וגם בשנה שעברה דאגנו לא להחריח אותה להשתתף וכך נהגו גם הצוות המקצועי. היה ניסיון חד פעמי לנסות לדרבן אותה להשתתף אך כשלא הצליח חזרנו לעיקרון "כשהיא תירצה היא תשתתף". הדבר היחיד שהיא הסכימה להשתתף היה כוכבת השבוע בו הוענקה לה תשומת לב מיוחדת. יש לציין שמאז שנולדה היא מקבלת המון חיזוקים חיוביים ולפעמים אני חושבת שיתר על המידהבעבר היא אף אמרה לי "די להגיד לי כל הכבוד"...
שאלתי: האם אנו נוהגים נכון, האם ישנן אפשרויות נוספות שלא חשבנו אליהם? מה ניתן לעשות על מנת לעזור לה. האם אני צריכה לשנות משהו בהתיחסות שלי? האם זה יעבור מעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עידוד ילדים
סמדר ריינר15/08/2010שלום דינה,
לא ציינת האם יש לה חברים, הםא משתתפת בצורה פעילה בשעת מפגש בגן? תנסי גם לתת יותר פרטים על הילדה ועל המשפחה, ואני אנסה לעזור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה (לדעתי מוקצנת) אצל ילדה בת 3לי15/08/2010
ראשית תודה מראש על העזרה, ביתי בת 3 ילדה מלאת שמחת חיים,בטחון ותעוזה (בסלנג נינג'ה קטנה :) ) לפני כחודש התחילה להגלות התנהגות מוזרה, היא פוחדת ברמות קיצוניות מעט רעש והיא שמה ידיים על האוזניים עוצמת עיניים ובוכה "אני מפחדת..אני מפחדת" לוקח לי זמן רב לשחרר אותה מהמצב ,חיבוקים,נשיקות,שקט מוחלט מסביב ועדיין לוקח לה זמן לחזור לעצמה, שבוע שעבר אחרי מסיבת יום ההולדת שלה (באמצע המסיבה היא ברחה לחדר עםא ותה התנהגות שלעיל) בלילה היא התעוררה בוכה ידיים על האוזניים וביקשה שקט (לילה...הכל שקט..עדין היא ביקשה שקט, כאלו שבתת הכרה היאר עדין שומעת את רעש המסיבה).זו ילדה שמסיבות זו חגיגה בשבילה, היא רוקדת ושרה ונהנית מהשואו ותפאום...???
היא ילדה שלא פחדה מהחושך או להיות לבד, היא ליוותה את אחיה הגדול ממנה בשנתיים לחדר בערב כי בהוא פוחד מחושך "בוא אני אדליק לך אור" ועכשיו היא בוכה אם היא לבד בסלון גם בבוקר, או לבד שותה את השוקו "אמא,אני לבד..." ,היא לא הולכת לשירותים לבד "אמא בואי איתי אני פוחדת לבד".
היום בשיחה עם הגננת הבנתי שהמצב בגן חמור הרבה יותר, היא ממש רועדת שם מכל זר שנכנס לגן (רועדת במלוא מובן המילה) , כל רעש גורם לה להתקף בכי ועידות , היא לא ישנה טוב (וזו ילדה ש"מתעלפת" כשמגיעה שעת השינה), הפרידות שלה הפכו קשות מאוד עד שאני שאירה אותה בוכה דבר מעולם לא קרה. בעבר הייתי פשוט מגיעה לגן והיא קפצה לידיים של המטפלת ומנפנפת אותי החוצה :|
שמתי לב שההתנהגות החלה לפני כחודש ואכן היה מאורע שונה בגן, היתה התקנה של 3 מזגנים חדשים בגן, בבוקר בזמן שהילדים היו בגן, כשהם התחילו הבנתי שהיא רעדה ובכתה במשך כל הזמן ונצמדה אל המטפלת האהובה עליה.
האם מאורע כזה יכול להיות כל כך טראומטי שיגרום לשינוי כל כך קיצוני אצל הילדה? אם כן אז איך אני עוזרת לה לחזור להיות היא? ואם לא, אז מה יכול לגרום לשינוי הזה? איך אני יכולה לעזור לה ולהבין את מקור הבעיה כדי לטפל וכדי למנוע החמרה... אני אפילו לא רוצה לחשוב על משהו נורא יותר.
אני רוצה להבין מה קורה לילדה שלי ואשמח לעזרה במקביל כמובן לעזרה מקצועית שאני מנסה להשיג לה (וכידוע לוקחת זמן, וזמן בילדים זה קריטי)
תודה רבה רבה על עזרתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
סמדר ריינר15/08/2010שלום לי,
אכן פניה לגורם מקצועי נראית כרגע במקום. בינתיים את יכולה לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה שנוגעת לפחדים אצל ילדים, וגם לנסות ללמד אותה טכניקות הרגעה של נשימות, למשל דרך ניפוח בועות סבון גדולות, באופן הזה היא נושפת נשיפות ארוכות ויש לכך אפקט מרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החרדה נורמלית?
לי15/08/2010תודה על תגובתך המהירה, אולם לא הבנתי האם נראה שההתנהגות שלה נורמלית לשלב ההתפתחותי...לחוויה האחרונה שעברה (המזגנים) או שההתנהגות מצביעה על משהו אחר?
אני רוצה לדעת האם יש מקום לדאגה מעבר לעובדה שהילדה שלי חווה פחד?
מעבר לתמיכה , לעזרה הנקודתית , לתחושת הביטחון שאני אעניק לה....
מקווה שהבנת את השאלות שאני שואלת (מה נאמר מעבר לנכתב)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם החרדה נורמלית
אני מבינה שאת אולי חוששת שביתך עברה פגיעה מסוג כלשהו, אולי מינית על ידי מישהו ולכן נבהלה כשראתה את איש המזגנים.
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לשלול את זה, אבל זו לא אפשרות שהכרחי שקרתה.
עם זאת החרדה מוגזמת ולא טבעית, וכן כדאי לטפל בה, או בעזרת ההנחיות העמודת שאלות נפוצות או באמצעות טיפול מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה סמדר
לי15/08/2010שוב, אלפי תודות.
קשה לי להאמין שהיא עברה התעללות, אני אמא "חרדתית" כלומר נמצאת עם הילדים בכל נשימה שהם נושמים מלבד בגן, בגן אני סומכת על הצוות (זה גן פרטי-דרך קיבוץ) שמלווה אותה כבר שנתיים, אבל כאמא, כל עוד הילד לא איתי אני סומכת בערבון מוגבל.
השינוי שחל בה קיצוני לי מידי, והתגובות שלה נראות לי קיצוניות ולא נורמליות, יתכן ואכן זה רק איש המזגנים הזר והרעש וההמולה וגרם לה לטראומה כל כך קשה אל יתכן ולא ולכן אני חופרת לדעת את האמת, לדעת שאני לא תולה התנהגות בשלב התפתחותי ובסוף אפספס איזושהי "צקעה" של הילדה שלי.
אני מעדיפה להיות חרדתית מידי ולא בת יענה.
לכן אשאל, איש מקצוע הכוונה ליועצת התפתחותית? אם אוכל לקבל את התואר אותו אני צריכה לחפש על מנת לעזור לילדה שלי אודה לך מאוד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
את צריכה לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושיןמירי14/08/2010
לפני חודש עזבתי את בית ואני פרודה וילדים איתי שלוש ימים בשבוע ופעם בשבועיים אצל בעלי,
אני לא יודעת אם זה קשור הבן שלי הקטן שבין שש סובל נורא מהתקפי זעם כגון עם הוא רוצה משהו חייבים לבצע עם לא הוא מתחיל להרביץ לי ולדבר אלי לאיפה, שהוא רגוע אפדשר לדבר איתו והוא גם מבטיח וכמובן לא מקיים, אני לא חושבת ולא יודעת עם עונש זה פיתרון טוב מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
ליאת גרוס14/08/2010שלום מימי
גירושים הם משבר משמעותי עבור ילד בן 6, גם כשהכל נגמר יפה, מה שבד"כ לא קורה.
ההתנהגויות שאת מתארת מאפיינות מאד ילד אחרי גירושים. ייקח זמן עד שתיצרו שיווי משקל חדש והילד יהיה קצת פחות זועם. עדיף שהוא מבטא את רגשותיו מאשר שומר בלב.
כדאי לנסות לשמור על יחסים תקינים עם אב הילדים. לשדר מסרים דומים, לא ללכלך זה על זה בנוכחות הילדים ולתת לילד מקום לדבר על רגשותיו בלי שירגיש שהוא חייב להיות נאמנן לאחד הצדדים.
כרגע הוא כועס. תאמרי לו שאת מבינה את הכעס וזה באמת מצב קשה לכולם. תסבירי לו שזה לא קשור אליו. תקשיבי לרגשותיו ותני מקום של כבוד לאב.
עם הזמן זה יהיה קל יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה אצל בת שנה ואחד עשר חודשיםחלי14/08/2010
בתי נגמלה מטיטולים במהירות ובקלות לפני כחודשיים. לפני כשבועיים גמלתי אותה גם מהנקה, עבר די בסדר אך ניתן להבחין בתגובה רגשית לעיניין. אני מציינת כי לדעתי זה קשור לנסיגה בכל נושא הגמילה- מסרבת ללכת לשירותים, איפוק יתר, הקקי בורח חופשי (וזה לא היה אפילו בהתחלה!). בעלי חושב שכדאי להחזיר את הטיטול ולא להילחם. מה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגרסיה
סמדר ריינר15/08/2010שלום חלי,
מועדי הגמילה היו כנראה קורבים אחד שני מדי. במילה בכלל מומלץ לא להילחם ולא ללחוץ. כל הנושא צריך להיות בשליטתה של הילדה עם הכוונה שלכם אך לא לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתנת יתר בילד בן 4 וחציליזה14/08/2010
בני בן ארבע וחצי ומזה כחודש וחצי הוא הולך לעשות פיפי בצורה מופרזת מהרגיל.
היינו אצל הרופא מספר פעמים ובדיקת השתן תקינה וכך גם רמת הסוכר..הרופא טוען כי יתכן וזו תגובה רגשית או לחץ נפשי אך אין שום שינוי משמעותי בחיי הילד(הוא ילד יחיד אין הריון ברקע או גירושין או כל אירוע חריג אחר)יש לציין שהוא מתנהג רגיל פרט לכך הוא שמח ופעיל מקבל המון אהבה וגם מחזיר..
במהלך הלילה אין פספוסים ולעיתים לא קם במהלך כל הלילה לשירותים. במהלך היום ישנם חלקים בהם הוא פתאום "נח "לשעה שעתיים אך לעיתים הוא יכול ללכת ממש כל כמה דקות והוא עושה כמויות יחסית קטנות בכל פעם ולפעמים אומר שהוא לא רוצה לשתות כי מייד יש לו פיפי...
אינני יודעת איך להתייחס והאם להמשיך להתעלם כפי שהציע הרופא או שמא לדבר איתו על העניין שכן אולי זה יכול דווקא לעזור .בני הוא ילד תחרותי במקצת ושונא מאוד להפסיד עד כדי כך שלעיתים נמנע לשחק אם יש לו החשד שיחסי הכוחות הם כאלה שאינם מבטיחים ניצחון שלו האם יש קשר בין הדברים? אנה עיזרו לי...האם המודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתנת יתר
סמדר ריינר14/08/2010שלום ליזה,
אני לא מציעה לך לדבר איתו על הסימפטום עצמו בצורה ישירה, כי ייתכן והתייחסות יתר לבעיה תגרום לכך שהוא מקבל ממנה רווח משני ואז היא תימשך.
אם את חושבת שהוא תחרותי מדי, אפשר להתייחס לזה בלי קשר להשתנה. גם באמירה מילולית שזה ל אנורא גם לטעות וגםלהפסיד, אם זה בדוגמה אישית של התיייחסות הומריסטית לטעויות והפסדים שלכם ההורים, ואם זה על ידי כך שתשחקו איתו, ותלמדו ואתו ליהנות מעצם הפעילות בלי קשר לתוצאה שלה.
כמו כן חשוב שכשאתם נותנים לו חיזוק חיובי על ההצלחות שלו - החיזוק יתיחס למאמץ שהוא השקיע ולעצם הניסיון ולא לתוצאה או לכישרון שלו , גם כשהתוצאה מוצלחת. אמירות כמו "אתה ילד חכם" גורמות לו לחוש שמצפים ממנו תמיד להצליח למרות שהוא לא תמיד יודע מה חכם ומה לא ואין לו שליטה על הכישרון שלו ואילו אמירות כמו "מאוד השקעת" או "מאוד התאמצת" נותנות חיזוק למה שכן יש לו שליטה עליו ומוריד ציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניבות של כסף בביתאמא מודאגת14/08/2010
אני אמא לשלושה ילדים. לאחרונה יש לנו גל של גניבות כסף בבית. פעמיים נגנב כסף מביתי ופעם אחת מבני הבכור, החשד באופן טבעי נופל על הבן הצעיר. ניסינו לברר, להתעמת , כעסנו .... והוא עדיין לא מודה. אנחנו אובדי עצות- ברור לנו שאי אפשר להתעלם ולהמשיך לסדר היום , אנחנו לא רוצים להאשים אותו או אף אחד אחר לשווא, אבל התופעה ממשיכה וממשיכה. מה עושים? עם מי מתייעצים?
אני מקווה לתשובה מהירה כי אנחנו נואשים!
תודה , אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניבות של כסף בבית
סמדר ריינר14/08/2010שלום לך,
אולי חסרים לי פרטים, אבל לא הבנתי אם יש שלושה ילדים מדוע החשד נופל באופן טבעי על הילד הצעיר, הרי יש עוד ילד או ילדה, לא?
בכל אופן אם ילד אכן גונב, בדרך כלל הדבר מצביע על מצוקה כלשהי. לא ציינת מה גילו, אבל אולי כדאי, בלי קשר לגניבות לנסות ברר יותר האם משהו מציק לו. אפשר לעשות זאת בדרך משחקית ועקיפה, למשל לשחק במשחק דמיון משותף ולשאול - אם פיה הייתה נותנת לך שלשו משאלות - מה היית בוחר? אפשר ללמוד מכך הרבה על עולמו הפנימי ועל מה שחסר לו והוא מנסה, בצורה לא יעילה ולא מודעת אולי לגנוב כדי להשלים. לא מדובר בחסך חומרי, אלא ריגשי. וזה גם לא קשור אם אתם הורים שנותנים או לא, אלא זו מצוקה שלו שכדאי לברר ולראות איך עוזרים לו בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)