פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת שנתיים ועשרה חודשים
    גל
    25/08/2010

ילדתי היא ילדה שובבה . סקרנית (גם לשלילה היא עושה דברים מסוכנים. אין דבר שהיא לא מתעסקת איתו) לעולם אי אפשר להשאיר אותה לבד . גם אם אני במטבח והיא צופה בטלווזיה אני כל הזמן מסתכלת עליה. כל הילדים בגילה שאני מכירה לא מתנהגים כמוה. אפילו ההורים אומרים לי שהיא שובבה וכל הזמן מחפשת הרפתקאות. הדבר נמשך המון זמן ולא מפסיק . אני מותשתתת . חסרת סבלנות ממעטת לצאת איתה למקומות ( כי היא בורחת בריצה ) כולם משחקים היא תמיד תמצא משהו אחר שמאוד מעניין , לטפס על הגדר , להכניס ידיים לאסלה. למרוח את כל המשחת שיניים על הרצפה . לטפס על השיש ולפתוח ארונות והרשימה עוד ארוכה.
    מצד שני היא ילדה מאוד מפותחת שכלית . מדברת שוטף עם אוצר מילים עשיר ומביעה את עצמה נהדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סכנות וגבולות

נעמה סבג שמש
    26/08/2010

שרית שלום,

נשמע מדברייך שילדתך היא ילדה פקחית, אמיצה וסקרנית.
    עם זאת, נשמע שהיא אדון לעצמה וגבולות אינם חלק מחייה.
    כדי לעזור לה, עלייך לתחום אותה במסגרת, להגדיר מותר ואסור, ולהבהיר לה מה ההשלכות של מותר(חיזוק התנהגות) ומה ההשלכות של אסור(מה תפסיד מכך).

את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא מאמרים בנושא.

בהצלחה!

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 פסימי
    לימור
    25/08/2010

יש לי ילד בן 5 חכם ונבון,אבל תמיד רואה את חצי הכוס הריקה. אם הולכים לים אז הוא לא נהנה כי הים סוער, אם הולכים למשחקיה, הוא לא הספיק וזה לא פייר. אם קונים משהו לו ולאחיו, אז הוא בטוח שלאחיו קנינו יותר ושאחיו "מרוויח" יותר ממנו (אני חייבת לציין שלקטן אנחנו בקושי קונים משהו, רוב המשחקים/בגדים עוברים מהגדול). תמיד הוא מעלה את האפשרות "שדופקים אותו", ו"שזה לא פייר". האם יש דרך להראות לו את חצי הכוס המלאה ולשנות את דרך חשיבתו?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 פסימי

הוספת תגובה

• בן 5 פסימי

ליאת גרוס
    26/08/2010

שלום לימור
    הרבה ילדים בגיל זה הם כאלו. תמשיכי להראות לו את החצי המלא כדי שילמד. אל תעלבי מהערותיו ואל תרגישי אשמה כך שתנסי לפצות אותו. אם יראה שזה עובד עלייך ימשיך התנהגות זו.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה שמנה בת 5.5
    גל
    25/08/2010

ביתי שמנה . איך אני אמורה להגיב כאשר אני נמצאת במקום כלשהו (בגן או בגן השעשועים וכו') וילד או ילדים קוראים לה שמנה או שמתחילים לצחוק והיא ישר מבינה שזה עליה.
    האם להתערב ? האם לתת לה לענות לבד? ואם כן במה לכוון אותה?לפעמים היא רוצה ללבוש בגדים כמו של הבנות בגן ואני לא מסכימה בתירוצים שונים. כי הבגדים האלה מתאימים לילדות דקיקות וזה פשוט לא מתאים לה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמנה בת 5.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5

סמדר ריינר
    26/08/2010

שלום שרית,
    באמת שאלה מורכבת. אני חושבת שמדובר עדיין בילדה קטנה, שלא יודעת להגן על עצמה. לכן, לדעתי בהתחלה תצטרכי להגן עליה. גם זה תלוי בסיטואציה. אם ילדים ממש פונים אליה ולועגים לה, יש לדעתי בהחלט מקום בשלב הזה להעיר להם ולהגן עליה. אם ילדים צוחקים בינם ולבין עצמם, אני לא יודעת אם יש מה להעיר להם על זה אבל בהחלט יש מקום להתייחס אליה ולהגיד לה שאולי היא חושבת שזה קשור אליה וזה לא נעים לה וזה באמת לא יפה. אחר כך, בבית כדאי לדבר איתה, על כך שבטח היה לה לא נעים, ואולי זה קורה לה גם כשאת לא לידה, וזה לא בסדר שילדים מתנהגים אליה כך, ושעליה לפנות לגננת ולמי שנמצא כדי להפסיק את זה. זו סוג של אלימות, וכמו שבכל אלימות בגיל כזה יש מקום לטיפול של מבוגרים בעניין כך גם כאן.
    בהמשך אפשר גם להדריך אותה להתעלם מילדים כאלה, אם מדובר בילדים שהיא לא מכירה, ואין לה עניין איתם. אם מדובר בילדים עימם היא משחקת וחברה שלהם, כאן יש מקום שהיא תאמר שזה לא מתאים ותפסיק את המשחק המשותף. יש מקום גם לחזק את הביטחון העצמי שלה, כי בודאי מעבר לעניין ההשמנה יש לה תכונות חשובות וחיוביות ואותן צריך להדגיש.
    לגבי נושא הבגדים, את פשוט צריכה להגיד את האמת, לא בצורה מעליבה כמובן, אלא שאלה בגדים שלא מתאימים לה כי לכל אחד יש מבנה גוף אחר ולמבנה הגוף שלה זה לא מתאים.
    עכשיו נשאלת השאלה האם את מעוניינת לטפל בבעיית ההשמנה עצמה. לא פירטת לגבי זה, וייתכן שאת מטפלת בזה, אך אם לא אולי כדאי לשקול לעשות זאת, גם משיקולי בריאות וגם בגלל שמאוד ברור שזה מפריע לילדה מבחינה חברתית וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    27/08/2010

בעיית ההשמנה בטיפול משנולדה. בנתיים ללא הצלחה . הכי הרבה שהצלחנו להשיג זה עצירה בהשמנה(כי היא לא מפסיקה לעלות במשקל) וגם העצירה הזאת הייתה אחרי תקופה ארוכה של הגבלה (היא כל הזמן רוצה לאכול שזה לפעמים ממש מעצבן- מהרגע שהיא מתעוררת היא כבר חושבת מה היא רוצה לאכול בבוקר בצהרים ובערב) היא לא ממש מבינה מה רוצים ממנה ( היא בעצם מבינה טוב מאוד אבל שוכחת אחרי דקה) זאת בעיה שמטרידה אותי בכל דקה מהיום כבר המון זמן . אני כבר מיואשת ונורא חוששת מהעתיד שזה אומר עלייה לביה"ס (זה נראה כאילו זה מבנה גוף ואפילו שהיא אוכלת מעט זה לא ממש עוזר) היא בחוג ספורט.ביקרנו אצל מומחים. דיאטנית עשינו בדיקות אך ללא הועיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    28/08/2010

שלום שרית,
    זו נשמעת אכן בעיה כאובה מאוד ובטח מאוד מתסכל שלא מצליחים כרגע להתמודד איתה. כיוון נוסף שאני לא יודעת אם בדקתם, יכול להיות קשור לכך שאולי לתיאבון המוגבר שלה יש סיבות פסיכולוגיות ולא רפואיות.
    בכל מקרה ייתכן ורצוי שתשקלו פנייה לייעוץ פסיכולוגי, או כדי לברר גורמים פסיכולוגיים אפשריים לבעיה או אם זו בעיה שכנרגע לא נראה הפיתרון שלה באופק - ללמוד איך חיים איתה, כי נראה שכרגע באמת נגרם סבל רב גם לכם וגם לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בכיתה א' - קצת מלאה

רוחל'ה
    29/05/2011

שלום רב,

ביתי בכיתה א', היא מלאה קצת, לא שמנה אך קצת מלאה - ישנם ילדים בבית ספר חלקם גדולים יותר, וחלקם בכיתה (בעיקר הבנים), המכנים אותה שמנה. היום היא סיפרה לי שילד בכיתה ג' קרא לה שמנה בהפסקה מול החברות שלה וזה ממש לא נעים לה.
    כיצד עלי להגיב? לגשת לילד ולדבר איתו? מה להגיד לו? היא גם אומרת שלפעמים כמה בנים מהשובבים יותר קוראים לה לפעמים שמנה. כיצד עלי להדריך אותה להגיד להם משהו בחזרה? לשתוק ? או אולי להכנס אליהם בהפסקה? להתקשר להוריהם? אני לא רוצה שהיא תגדל כך?

היא אוכלת בריא ביותר, היא לא אוכלת פחמימות יתר על המידה, ולא חטיפים. אשמח לקבל גם יעוץ האם לקחתת אותה לדיאטנית? י שלה חוג בלט פעם בשבוע, ובנוסף על פעמיים ספורט בכיתה, זה נראה לי מספיק. מה עלי לעשות?

תודה רוחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בכיתה א' - קצת מלאה - תגובה

סמדר ריינר
    30/05/2011

שלום רוחל'ה,
    אם את חושבת שהילדה שלך לא שמנה אז אין מה לקחת אותה לדיאטנית רק בגלל מסרים חברתיים כאלה או אחרים.
    אני גם לא חושבת שזה מתאים שתדברי עם הילדים או אם הוריהם.
    אני חושבת שמה שחשוב הוא ללמד את בתך להיות מרוצה ממה שהיא ולנסות להתרגש פחות ממה שכל מיני ילדים שחלקם לא מכירים אותה אומרים לה.
    את צריכה להסביר לה שהבעיה היא אצלם, שבדרך כלל מי שלא מרוצה מעצמו מציק לאחרים, שלכל אחד יש כל מיני דברים שפחות נעימים לו אצל עצמו, יש ילדים שיש להם משקפיים, יש ילדים שקשה להם בלימודים וכו', אף אחד לא מושלם וזה בסדר גמור,גם לא הילדים שמציקים לה וגם חשוב שתגידי לה שלדעתך היא בכלל לא שמנה, וילדים שמסיבה כלשהי לא נוח להם עם עצמם תמיד ימצאו משהו להגיד למישהו, זה בכלל לא קשור אליה.
    את בהחלט יכולה ללמד אותה לענות או להתעלם לפי בחירתה. ככל שיהיה לה פחות איכפת גם הם פחות יציקו לה, הם רואים שהיא מגיבה לזה כנראה ולכן הם ממשיכים.
    אפשר לבדוק אפשרות איך לגייס את החברות שלה ולענות לילדים האלה ביחד. פשוט להגיד להם שיתסלקו ושהם לא מעניינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו-7 חודשים
    ג'ני
    25/08/2010

בת שלי בת שנתיים ו-7 חודשים ילדה נבונה יש לה זכרון מעולה מדבר די טוב לגילה מפותחת מבחינה קוגנטיבית. בזמן האחרון מאוד מפחד מדברים שלפני כן לא הייתה פוחדת כלל. היא מפחדת מדמיות בטלוויזיה שלפני כן לא. פעם אחד היינו בקניון היא ראתה איזשהי דמות אישה (תמונה) וכל פעם שאנחנו רוצים לחזור לקניון היא בוכה (בכי של פחד רועדת לפעמים) ואומרת פוחדת לא רוצה ללכת.
    היום ראתה סרט של יובל המבולבל שיא ראתה אותו הרבה פעמים והתחילה לבכות כי יש שם מפלצת ביקשה לסגור טלוויזיה בכתה בכי הסטרי של פחד. שאלה האם זה נורמאלי לגילה? אני מרבה לדבר איתה ואומרת שלא צריך לפחד זה לא אמיתי זה רק בטלוויזיה זה לא כל כך עוזר
    תודה אשמח לקבל עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שנתיים ו-7 חודשים

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים ו-7 חודשים

סמדר ריינר
    26/08/2010

שלום ג'ני,
    כן פחדים הם דבר נורמלי לגילה. אפשר להציע לצייר מפלצת, או שחק בזה כך הי אתוכל להפוך את העניין למשהו שיותר בשליטתה, נסי גם לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא מוכן לשמוע
    אוקסנה
    25/08/2010

שלום. ילד בן 4 שנים. יהיה שנה שניה באותו גן עם אותו צוות. חודש שהינו אני וילד ביחד. חודש היה לא רגיל. צחוקים, לא חולים, משחקים ו...! עכשיו מנסה לפעמים להזכיר לו על הגן ועל צוות, ילד לא רוצה לשמוע אותי כשאני מדבר על גן. מחבק וחונק אותי מחיבוק. חיבוק הזה מלחיץ אותי לא יודעת למה. האמת גם אני לחוצה על שינויים שאני והוא צריכים לעבור. אבל אני עושה הכל שילד לא ירגיש לחץ ממני. אני לא יכולה להגיד שלילד היה לא טוב בגן. ועם זה הוא לא מוכן לשמוע. מה עושים? אני גם בלי זה לחוצה על שנה חדשה ועוד יותר לחוצה כשרואה אותו במצב "אמא! על תדברי על גן"! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד לא מוכן לשמוע

הוספת תגובה

• חזרה לגן

נעמה סבג שמש
    26/08/2010

אוקסנה שלום,

רוב הילדים לא אוהבים שמדברים איתם על חזרה לשגרה, כאשר כיף להם בבית עם אמא.

בצעי את הכניסה לגן נכון ובהדרגתיות.
    הכיני אותו לכך, הזכירי לו את הגננת והחברים, והוא יסתגל בהדרגה.
    את מוזמנת לקרוא על כך מאמר באתר שלי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 מופנם ןרגיש. גן עירייה או פרטי
    סיגל
    25/08/2010

יש לי בן 3 שהוא רגיש מאד ומופנם. רשמתי אותו השנה לגןן עירייה . יהיה בין הקטנים בגן מתוך כוונה להרים אותו למעלה. עולות לי עכשיו חששות לגביו
    האם אני עושה נכון? אולי זה ישיג תוצאה הפוכה?
    אחותו הצעירה ממנו בשנה גם עם אופי דומה ( ירושה מהאמא) אך זה עשה לה טוב לשימחתי גן עיריה.( לאחר התאקלמות לא קלה של חודשיים).

יש בכלל תשובה לשאלה כזו או שאני אדע רק לאחר שאכניס אותו לגן?

ו

הוספת תגובה

• קטן בן גדולים..

נעמה סבג שמש
    26/08/2010

היי,

לא הבנתי את המושג"מתוך כוונה להרים אותו למעלה".
    האם קשה לו עם מבוגרים ממנו, האם אינו מספיק מפותח לגילו?

קשה לי לענות לך אם זה המעשה הנכון כאשר איני מכירה את הילד ויודעת את רמתו ההתפתחותית.

בברכה,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ו-3 שמרביץ
    קרן
    25/08/2010

בני בן השנתיים ו-3 החל בחודש האחרון להרביץ לילדים סתם כך ללא שום סיבה, מדובר בעיקר בילדים שהוא לא מכיר,בדר"כ עם חברים שהוא מכיר הוא משחק בסה"כ יפה וגם בגן לעיתים רחוקות הוא מרביץ. הסברתי לו מספר פעמים שככה לא מתנהגים , שככה לא משחקים וכו וכו וזה לא ממש וזר והתופעה חוזרת על עצמה פעם אחר פעם.
    היום שזה שוב חזר על עצמו פשוט העלתי אותו הביתה .
    הבעיה שאני לא רוצה שכול פעם שהואמכה ילד בפארק לעלות אותו הביתה כי זה נראה לי קצת קשה מידי . אשמח מאד לעצה בנושא?
    אגב יש לו אח קטן בן 8 חוד' שלאחרונה נראה שהוא מקנא בו יותר ואגב גם אותו הוא מכה מידי פעם.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ו-3 שמרביץ

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ

ליאת גרוס
    26/08/2010

שלום קרן. ייתכן כי מרביץ כי מקנא אבל כך או כך את צודקת שאת מעבירה מסר שזה אסור.
    אני חושבת שכדאי קודם לאיים בעלייה למעלה ואם ממשיך להכות אז לממש את האיום ולהעלות אותו הבייתה. התקווה היא שאחרי כמה פעמים המסר יעבור והמכות יפסקו כך שלא תצטרכי להתמיד בעונש.
    מקווה שיעבוד.

במקביל כדאי לבדוק אם דרך המכות הוא לא מבטא איזה קושי רגשי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמעט בן שלוש
    מורן
    25/08/2010

שלום
    בני עוד חודשיים בן שלוש
    ובזמן האחרון יש לו מן גמגום קל במילה הראשונה במשפט לדוגמא:
    אאאאאא אמא אני אוצה אטיק
    הגמגום הוא בדר"כ במילה הראשונה
    אמרו לי שהרבה ילדים מדברים כך בגילאים הללו
    וזה בגלל שהוא חושב מהר ורוצה להוציא מהר את המשפט
    אבל אני עדיין מוטרדת
    והשאלה היא אם זה ממשיך עד מתי לחכות עם זה? או אולי לבדוק את זה כבר עכשיו?
    יש לכן המלצות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כמעט בן שלוש

הוספת תגובה

• כמעט בן 3

סמדר ריינר
    25/08/2010

שלום מורן,
    זו לא כל כך שאלה פסיכולוגית, אלא יותר מתחום קלינאות התקשורת, אם זה מטריד אותך את יכולה לפנות קלינאית תקשורת דרך קופת החולים שלך ולבדוק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ילד כמעט בן ארבע יליד סוף דצמב

דנה
    25/08/2010

תודה רבה סמדר,

רציתי רק הברהרב קטנה יש דמויות מאוד גבריות בבית אך הוא יותר זמן איתנו עם הבנות בעלי נמצא איתו ומטפל בו ברגע שהוא מגיע הביתה בערך ב 6 בערב ועד שהוא הולך לישון שזה 8-30 אחיו הגדול בן 19 כמעט ולא בבית אבל השאלה העיקרית האם התנהגות זו נורמלית לגילאים הללו?או שהיא חריגה והאם בכל זאת אני צריכה יעוץ אותי זה מטריד ובעלי אומר לא לעשות עינין וזה יעבור התיעצתי עם גננות והן אמרו לי שזה טבעי וזה יחלוף.אני זוכרת את הילד הגדול גם אהב עגלות ובובות אבל לא זכור לי ברמה כזו.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד כמעט בן 4

סמדר ריינר
    26/08/2010

שלום דנה,
    זו לא התנהגות נורמלית במובן שלא כל הילדים נוהגים כך כחלק מההתפתחות שלהם. יש ילדים רבים שיש להם העדפות כאלה בגיל הזה, בנך הוא לא היחיד לפעמים זה חולף ולפעמים לא. בכל אופן, הדאגה בלאו הכי לא תעזור, ולכן אין בה טעם. אם את בכל זאת מודאגת ייתכן ורצוי שתפני לייעוץ מסודר כדי לבדוק איך כדאי לך להתמודד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 פוחדת
    אורית
    25/08/2010

ביתי בת 5 בזמן האחרון פוחדת ללכת לבד לשירותים . היא אומרת שזה בגלל החיידקים קריוס ובקטוס.(לפני כחודש סיפרתי לה את הספר )ומאז היא פוחדת. השאלה אם זה הגיוני שרק מזה היא מפחדת או שאני מפספסת פה מצוקה אחרת .

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 פוחדת

הוספת תגובה

• בת 5 מפחדת

סמדר ריינר
    25/08/2010

שלום אורית,
    לא ניתן לדעת בלי להכיר אתכם האם יש פה מצוקה נוספת או לא. בכל אופן נסי לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים האם יש שם משהו שיוכל לעזור לכם, ואם זה לא עוזר והבעיה ממשיכה להפריע ניתן לשקול פנייה ליעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן כמעט 4
    דנה
    25/08/2010

יש לי ילד מקסים עולה לגן טרום טרום חובה של העיריה מאוד מפותח שיכלית בן זקונים לאח ואחות גדולים הוא מאוד נמשך לנעליים של גדולים ובעיקר שלי ושל אחותו וגם של חברות בגן בעיקר אם הם עם עקב הוא מאוד אוהב בובות הוא לוקח את השפתונים של אחותו וגם אוהב כל מיני קשתות לשיער וכו... האם זה נורמלי ? אני קצת מוטרדת הוא תמיד אומר אני לא בת אבל אני אוהב בנות וגם את הנעלים של הבנות וכו... הוא גם אוהב צבע ורוד למרות שהוא יודע שבנות יותר אוהבות צבע זה הוא אומר שמותר לא לאהוב את הצבע הזה וזה בסדר אין לי בעיה עם זה אבל מטריד אותי המשיכה לדברים של בנות האם בגלל שיש לו בבית 2 דמויות עיקיריוות שהן בנות? אני צריכה לטפל בבזה ?
    אודה לך מאוד אם אקבל תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן כמעט 4

הוספת תגובה

• בן כמעט 4

סמדר ריינר
    25/08/2010

שלום דנה,
    לא ניתן לדעת בלי להכיר אתכם ממה הדבר נובע. בכל אופן אם את "צריכה" או לא "צריכה" לטפל בזה זו שאלה ערכית, ולא רק פסיכולוגית. הילד הוא עדיין מאוד קטן, לא ניתן בודאות לדעת את הנטיות שלו על עפ"י ההתנהגות הזו. אם את מרגישה או חושבת שהדבר נובע מהעדר דמויות גבריות דומיננטיות בחייו, אולי יש אפשרות לחבר אותו לכאלה - לעודד מעורבות של אחיו בחייו, או לערב מישהו מהמשפחה המורחבת שיבלה איתו יותר זמן. עם זאת חשוב לא לשדר חוסר שביעות רצון ממנו כפי שהוא, אלא רק להציע פעילויות נוספות עם דמויות גבריות.
    אם את עדיין מוטרדת ייתכן וכדאי שתפני לייעוץ מסודר בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאפקות בקקי לבת 3
    שירן
    24/08/2010

בתי כמעט בת 3 סבלה מס חודשים מהתאפקות לקקי ,תקופה שזכורה כסיוט עבורה ועבורנו.עם חלוף הזמן חזר לה הבטחון והיא עושה קקי רק בטיטול ורק בבית ולא בגן.פיפי בשירותים כרגיל .ב4 חודשים האחרונים של הגן היא מתאפקת יום שלם בגן ולא עושה פיפי. כשהיא מגיעה ב-4 היא עושה בבית .היא סיפרה שהיא פוחדת שהבטן שלה תיפול לשירותים. זה ברור שזה שייך לחוויה מהגן שכן רק שם היא לא מוכנה להיכנס לשירותים ובכל מקום אחר כן. הבעייה כעת היא שחלה ריגרסיה שוב והפעם היא מתאפקת לקקי שוב מס ימים סובלת ומשתוללת בבית ,הפכנו למוגבלים בחופש בשל כך,היא ממלמלת לעצמה "אין לי קקי" ברצף כאילו עובדת על עצמה .ההתנהגות בזמן ההתאפקות חמורה יותר מההתאפקות ממנה סבלה לפני חצי שנה. אני אובדת עצות וחרדה ממש ,חבל לי שהיא נכנסת לגן חדש בתחושת איפוק שוב מאשר הציפייה שהייתה לנו שבגן החדש היא תסכים לעשות לדבריה.איזה סוג של טיפול עלינו לקבל? פסיכולוגית ?איזה בדיוק יש מלא התמחויות? אשמח להמלצה למישהי בצפון הארץ מומחית .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התאפקות בקקי לבת 3

הוספת תגובה

• ממתינה להתייחסות

שירן
    27/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה
    יעל
    24/08/2010

שלום,
    בני בן שנה בדיוק, מתוק ועדין, מפותח מאוד לגילו ומלא ביטחון עצמי.
    הוא שלושה חודשים בפעוטון שבו היה עד עכשיו הקטן ביותר, ולאחרונה הצטרף ילד שקטן ממנו בשנתיים.
    בשבועיים האחרונים שמתי לב שהוא הפך להיות קצת פראי. הוא צבט ילד חזק בנוכחותי ובנוכחות אימו, ללא שום סיבה (היה נראה כסקרנות וכגישוש אחר היכולות שלו, וכוח ההשפעה שלו), ובחוג שחייה היום צבט ילד ש"הפריע לו" בשתי ידיים ובחוזקה.
    גם איתנו הוא מתחיל להיות מאוד דעתן, צועק ועושה עצמו בוכה ברגע שלא מקבל בדיוק מה שהוא רוצה.
    הוא ילד שמאוד אוהב לאכול, וכשהוא מבחין שמכינים לו את האוכל שלו הוא מתחיל לזעוק "מאם מאם" בלי הפסקה, דורש לזרז את העניינים. הוא עושה את זה גם בגן.
    אני מניחה שזה טבעי, שזה קשור לגן, ולגיל, ולטוסטסטרון :)
    אבל אשמח לדעת באילו דרכים אפשר להבהיר לילד בן שנה שלא מרביצים, מכאיבים וצועקים בלי סיבה.
    יש לציין שהוא מאוד קשוב, מבין, מפנים ומחקה, ובתשעים אחוז מהמזן מקסים, נוח ואוהב אנשים, חייכן ואטרקטיבי באופן כללי. מלידה...
    תודה,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה

הוספת תגובה

• בן שנה

סמדר ריינר
    25/08/2010

שלום יעל,
    ההתנהגות ש בנך היא טבעית לגיל. הדרך להסביר ו לא להרביץ - דומה לכ לגיל -בטון ברור ותקיף להגיד אסור, להפסיק זאת פיסית וכו'. אך זה לא מספיק. זה לא עניין של רק להסביר מה אסור, אלא גם לתת כלים אחרים לבטא את רצונותיו -למלל אותם עבורו, וכן להציע לו אלטרנטיבות (למד ואתו לחכות, לקחת משהו אחר במקום מה שרצה ואי אפשר וכו'). כשהוא ילמד לדבר סביר להניח שיוכל לבטא את עצמו במילים ופחות דרך הידיים. זה גם תלוי בכם כמה תמללו עבורו רגשות ותעזרו לן לחבר דברים שהוא מרגיש (זעם תסכול, רצון, כאב וכו') למילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יעל
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור...

סמדר ריינר
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הבעיה אצל בני - מודאגת
    גל
    24/08/2010

אני אמא לילדה בת 6 וילד בן 3. מאז היה בן שנה וחצי בערך והפסיק לאכול מרק טחון, הוא איננו אוכל מזון מוצק כמו עוף, בשר, פסטה וכו' (אוכל חם). אוכל 5 דברים בלבד (יוגורט, קורנפקס, חביתה ומיני מאפים (יבש)). בנוסף לכך, לא אוהב ללבוש חולצות קצרות, פוחד לדרוך על רצפות שונות (למשל בקניון הומה אדם), ביישן מאוד, לא אוהב להתלכלך ולא אוהב ריחות שונים.
    מבחינת התפחות (גובה - משקל) הוא באחוזון 50 (סה"כ הלחם שהוא אוכל "מפטם" אותו והוא גובה אם כי לא עולה הרבה במשקל. קשה לנו עם העובדה שהוא צם בגן - לא אוכל כל היום עד שאני באה הביתה ונותנת לו את מה שאוהב. בגן אמרו שקשה לו לקפוץ, לעבור במנהרות בהתעמלות ופוחד מאוד מבובות תיאטרון.
    אחרי דיאטנית, אנדוקרינולוג וגסטרו שקבעו שהוא בסדר, האם יש מקום לדעתך לפנות לטיפול פסיכולוגי/נפשי?

הוספת תגובה

• אבחון

סמדר ריינר
    24/08/2010

שלום גל,
    אני חושבת שכדאי שתיפני לאבחון במכון להתפתחות הילד, שכולל רופא התפתחותי ו/או מרפאה בעיסוק, נשמע לי שבנך סובל בין השאר מרגישות טקטילית שזו רגישות של העור למרקמים מסויימים וייתכן שיש לו רגישיות נוספות שכדאי לאבחן, במכון להתפתחות הילד יוכלו להמליץ לך אם צריך לפנות הלאה גם לאבחון על רקע ריגשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנה וארבע
    יעל
    24/08/2010

אני מגדלת ילד מדהים ומתוק לבד. הוא נולד מתרומת זרע. הוריי נפטרו לפני שנולד, כך שאין לו גם סבא וסבתא. הוא ילד עדין וטוב, ולאחרונה נכנס למשפחתון. אפשר לומר שטוב לו שם. הוא שורד. אבל לאחרונה אני חוששת שהוא יכול להיות שמח רק כשאני איתו.
    אתמול נאלצתי לעזוב את הבית אחה"צ למבחן ארוך, והשארתי אותו אצל חברה טובה שהוא מכיר ואוהב.
    הוא צרח מבכי במשך שש שעות. שום דבר שהיא עשתה לא הואיל. כלום.
    כשאני לידו, עם אנשים, גם בסביבה שנראה שנעים לו בה, הוא רוצה להיות צמוד אליי. אם אני מניחה אותו - לידי כמובן - הוא מיד מתחיל לבכות. גם אם ברור לגמרי שאני נשארת לשבת לידו ולא מראה סימני התרחקות.
    אני רוצה לעבור תהליך של ייעוץ ושינוי איכותי אחרי שאתמול הבנתי שמשהו כאן לא תקין. אני רוצה להקנות לו עצמאות, ובכך בעצם להיטיב עם שנינו. אני זקוקה להמלצה - לאן לפנות, ומעדיפה שזה ייעשה בעיר מגוריי, חיפה.

אשמח לעזרתכם.

בתודה,
    שירה, אמא של יאיר.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן שנה וארבע

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2010

שירה שלום,
    חלק מההתנהגויות שתיארת - כמו קושי להיפרד ממך - הן קשורות גם בגיל ובשלב ההתפתחותי של יאיר, ולא הייתי מייחסת אותן לסיטואציה המשפחתית שלכם בלבד.
    לגבי טיפול בחיפה - אני מכירה מספר מסגרות ציבוריות לגביהן כדאי לך לבדוק האם תוכלי לקבל בהן מענה. לדוגמא:
    היחידה לשלום הילד, מכון חנה חושי להתפתחות הילד, מרכז רפואי בני ציון: 04-8374039
    מרכז רפואי "רמב"ם": 04-8543871
    תחנה לטיפול בילד, בנער ובמשפחה חיפה: 04-8626402

שווה לבדוק את האפשרויות הללו.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעסיק את עצמו
    אמא
    24/08/2010

בני בן 5
    לדעתי, בהרבה מובנים מאוד מפותח - לפי הגננת אף מחונן.
    דווקא בדברים הקשורים בחיי יום יום - פחות עם רגליים על הקרקע. יש לו חוסר עניין במשחקים רגילים שילדים בגילו משחקים.

לילד עולם דמיוני מאוד מאוד עשיר והוא מסוגל להעסיק את עצמו שעות במשחקי דמיון מורכבים (משחק בסיפורים שלמים עם דמויות - אבירים, טירות, דרקונים )
    בחודש האחרון היה הרבה בבית - ועוד יותר נכנס לכל זה.

הוא נפגש עם חברים ואוהב את זה, אבל אני כבר ורואה פער בין תחומי עניין שלהם ושלו.

אני חוששת שהוא פיתח עולם שלם שרק הוא מכיר ובגן יהיה לו פחות מעניין לשלב ילדים במשחקים שלו או להשתלב בשלהם.
    האם לנסות להוציא אותו מזה? או לזרום איתו למה שהוא אוהב?

אין לי ספק שהוא ילד לא סטנדרטי וברור שנצטרך להתמודד עם זה לטוב ולרע...
    השאלה היא אם זה סביר לאפשר לו לשחק שעות במשחקים שלו? או לנסות לכוון אותו לדברים אחרים?
    זה נורמלי שילד יכול לשחק שעות בלי לערב אף אחד?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מעסיק את עצמו

הוספת תגובה

• מעסיק את עצמו

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/08/2010

לאמא שלום,
    קשה לענות מבלי להכיר את הילד באופן מעמיק יותר. לא כתבת האם יש לבנך אחים, בני דודים, חברים - ואיך הקשר שלו איתם. באיזו מידה אתם כמשפחה מבלים עם משפחות אחרות עם ילדים, ומה קורה לו כשהוא נפגש עם ילדים בני גילו.
    באופן מאוד מאוד כללי, אם התפקוד החברתי שלו תקין כשהוא נחשף לילדים אחרים (בגן או במפגשים אחרים) והוא לא מביע רתיעה ממפגש חברתי, אזי איני רואה בעיה בעולם הדמיון שתיארת.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה