פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• גירושין
    דנה
    22/08/2010

שלום,
    אני נשואה 8 שנים עם 2 ילדים (בני 6 ושנה) מאז לידת הילד הראשון היחסים עלו על שרטון.
    כמס' חודשים אני בהחלטה לסיים את הקשר ונמצאת בתחילת תהליך גירושין.
    לאורך כל התקופה הילד הגדול היה חשוף למריבות ולהעלבות בבית.
    ב- 1/9 הילד עולה לכיתה א' ובהחלטה משותפת בעלי אמור לעזוב באותו היום.
    אני מתלבטת איך לספר לילד על התהליך בצורה הקלה ביותר( טרם דיברנו איתו) האם לבצע שיחה איתו לבד או בשיתוף בעלי?
    לתשובתכם המסורה והמהירה אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירושין

סמדר ריינר
    23/08/2010

שלום לך,
    ההחלטה לבצע את העזיבה ביום העלייה לכיתה א' היא החלטה רעה מאוד. אתם למעשה הורסים לילד שלכם בלי כל התחשבות את היום שהוא מחכה לו זמן רב, והוא חרד לקראתו בלי שום קשר. זה מעבר ליכולת שלו להכיל את כל זה, וזה פשוט לא פייר ולא נכון.ע מה אתם רוצים שהוא יבכה קודם? על כך שאבא הולך על כך שהוא חושש להשאר בד בכיתה שהוא לא מכיר? או על כך שהוא מתרגש לעלות לכיתה א'? אנא מכם דחו אותה בשבועיים לפחות אם לא יותר.
    בכל אופן, על ההחלטה צריך לספר לו בצורה משותפת, להסביר לו שאבא ואמא לא מסתדרים, זה לא אשמתו ולא קשורה אליו, שניכם ממשיכים לאהוב אותו בדיוק כמו קודם, וכן יש עדכן אותו בסידורים מעכשיו, שאבא עוזב והוא יראה אותו במימים אלה ואלה וכו'. יש לצפות אחר כך, גם אם לא מייד, לשאלות, חששות, חרדות, כעסים, ולתת להם מקום, והבנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך ל-גרושין...

שני
    24/08/2010

קודם כל תודה על התשובה המהירה ,חשוב לי לציין שבני היה בשנה שעברה בחטיבה צעירה מה ששונה בעצם מילד אחר שעולה לכתה א ומגיע מגן לבית הספר ,בנוסף עם כל הקושי שבעזיבת בעלי עבור הילד אני לא בטוחה שכדאי שיישאר מאחר והילד חשוף למריבות קשות שיש בהן לא פעם גם התבטאות מילולית מאוד לא יפה ,אני ממש אובדת עצות ...מה לעשות?בבקשה תעני לי במהרה ,תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    24/08/2010

שלום דנה,
    הילד שלכם היה עד למריבות עד עכשיו שבועיים לכאן או לשם זה לא מה שישנה. נכון שאם הוא היה בחטיבה צעירה זה קצת מקל, אבל עדיין עלייה ליום א' זה יום חגיגי עבור כל ילד, וחבל להרוס לו זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

שני
    25/08/2010

אני מאוד מודה לך על הייעוץ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור...

סמדר ריינר
    25/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד נטישה
    מירי
    22/08/2010

בתי בת 10.5. ביולי האחרון יצאנו לחופשה בהולנד ובגרמניה יחד עם חברים. הבן הגדול (17) של החברים לקח את בתי ואת אחותו לטיול על אופניים בכפר הנופש בו שהינו, באיזה שלב היה לו קשה לשאת את שתי הבנות ובתי ירדה מהאופניים. והוא אמר לה שתחכה הם יבוא והם נעלמו לה לכמה דקות. בתי מצאה את החדר שלנו אך הגיעה שהיא בוכה ורועדת כולה. מאז שחזרנו לארץ הילדה לא עוזבת אותי גם אם יצאתי מהבית והיא עם אחיה הגדול היא כל כמה דקות מתקשרת אליי, היא קמה מאד מוקדם בבוקר כדי לראות שלא יצאתי מהבית. היא לא מוכנה לישון אצל הדודים שלה למרות שהיא רוצה. אני רואה איך היא "נקרעת" בתוך תוכה. גיסתי לקחה אותה יחד עם ילדיה לקניון והיא אמרה לי שהיא לא עזבה אותה וכל הזמן היא דואגה לבנה הקטן שלא ילך לאיבוד.
    בתי קשורה אליי אך לא היתה במצב הזה מעולם. באחד הערבים היא פתאום אמרה לי "אמא את יודעת למה אני ככה? זה מאז שעזבו אותי בהולנד". אני מאד מוטרדת ודואגת ולא יודעת מה לעשות. אנא עזרו לי כדי שאדע כיצד לנהוג ולעזור לבתי.
    תודה מראש מירי

לקביעת תור
    סגירה
    פחד נטישה

הוספת תגובה

• פחד נטישה

סמדר ריינר
    23/08/2010

שלום מירי,
    אנא פינ לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת לפחדים אצ יידם ואם זה לא עוזר נראה לי שכדאי תפנו לגורם מקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרצופים עצובים בציורים- ילד בן 3.5
    שרון
    22/08/2010

האחיין שלי (בן אחותי) התחיל לאחרונה לצייר את האנשים הקרובים אליו בציורים ולכולם תמיד יש פרצוף עצוב (זה מאוד בולט בציור)

וכששואלים אותו את מי הוא מצייר אז הוא עונה שזה : אמא/אבא/זוהר (אחותו) ואז כששואלים אותו למה הפרצוף עצוב אז הוא עונה: "כי ככה אני רוצה"

שמעתי לא אחת כי ניתן ללמוד על רגשותם של ילדים מציורים ורציתי לדעת מה ניתן ללמוד מציור של פרצופים עצובים.

בתודה מראש.

שרון

הוספת תגובה

• פרצופים עצובים

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום שרון,
    ניתן לדעת כמבון כל מיני דברים על לא באופן כזה מנותק מהקשר ומפרטים. ייתכן שמדובר על כך שהוא קולט עצב במשפחה שלו. זו רק השערה. אם שואלים אותו בצורה ישירה מה בודאי שהוא לא יכול לענות, אבל אולי אם תבקשו ממנו לספר סיפור על משפחה, נניח על המשפחה של הדובי, אולי שם ניתן יהיה לקבל תמונה יותר מלאה, למה הם עצובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום סמדר

רוית
    23/08/2010

תודה על התשובה. אחותי כתבה את ההודעה עבורי. אני אמא של עמרי בן השלוש וחצי.
    היום בבוקר עמרי צייר פרצוף עצוב של סוס ים וכששאלתי אותו למה הוא עצוב הוא ענה שהוא לא יכול להיות עם חבר שלו שנמצא מחוץ למיים. שאלתי אותו האם הוא יהיה שמח כשהוא יפגש איתו הוא אמר שכן. באותו הדף הוא צייר אחר כך לויתן שמח.

חשוב לציין שעמרי הוא ילד שמח, מאוד חברותי עם הרבה שמחת חיים שכל מה שהוא רוצה לעשות זה לשחק ולהשתולל. הבית שלנו הוא בית חם ואוהב ועמרי מקבל הרבה תשומת לב גם ממני וגם מאבא שלו שעובד מהבית. יש לעמרי אחות בת 8 חודשים שהוא אוהב מאוד ומשחק איתה יפה לעיתים בהתלהבות שגובלת בהצקה. נראה שבינתיים אין קנאה בין האחים.
    אני מאוד אשמח להבין את המשמעות של הציורים והאם אני צריכה לעודד אותו לצייר פרצופים שמחים או פשוט לשאול אותו למה הפרצופים עצובים.
    המון המון תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרצופים עצובים

סמדר ריינר
    23/08/2010

שלום רוית,
    תראי, מאוד יכול להיות שחלק מהעניין של הפרצופים העצובים קשור לכך שלא כל מקבלים אצלכם בבית רגשות שליליים. זו השערה שלי, ואני כמובן לא יכולה לדעת בודאות אם היא נכונה כי אני לא מכירה אתכם. אבל אני מסיקה שייתכן ויש קושי כזה מתוך שתי תגובות שלך - אחת השאלה שלך אם לעודד אותו לצייר פרצופים שמחים. מה המשמעות של הצעה כזו? בעצם בכך אנחנו משדרים לו - תראה אצלנו בבית אין עצב ואין אנשים עצובים, תצייר בבקשה פרצופים שמחים, כי אנחנו בית שמח וכדאי שגם אתה תהיה כזה. תראה כמה תשומת לב אתה מקבל ובאיזה בית חם אתה גדל, למה לך להיות עצוב? ובכך שוב אין הכרה בכך שמותר גם להיות עצוב לפעמים.
    תגובה שניה שלך קשורה לזה שלדעתך אין בינתיים קנאה בין האחים. ההצקה? אה - זה מתוך התלהבות. תראי, יכול להיות, אבל לא יכול להיות שאין קנאה ואין רגשות שליליים אף פעם.
    לכל אדם יש רגשות שליליים לפעמים, זה לא אומר שהוא לא גדל במשפחה חמה והוא לא מקבל תשומת לב מאבא ואמא. לא כל רגש שלילי של ילד מעיד על כך שהוריו נכשלו בלהעניק לו תנאים אופטימלים. התשובה של הילד שלך לציור שאחותך תארה בפניה הקודמת - "ככה אני רוצה" מעידה על כך שהוא לא רוצה שיכתיבו לו מה להרגיש והוא רוצה שלפעמים יכבדו את הרגשות השליליים שלו ויתנו להם מקום ואילו התגובה שלו לגבי סוסון הים מדברת או על בדידות מסויימת או על געגוע, אולי לחבר מהגן שהוא לא פגש בגלל החופש, אולי לקרוב משפחה שהרבה זמן לא בא לבקר, אולי התגעגע אליכם כי נסעתם לסוף שבוע זוגי (מותר לכם:-) וכו'. חשוב שתבדקו איך תגובתיכם לרגשות שליליים של הילדים, האם אתם נותנים להם מקום או מייד מנסים לשכנע שבעצם הכל בסדר, זו לא קנאה אלא התלהבות, האם אתם מרסנים מייד טענות או תחושות קשות כדי שלא יעלו יותר - אם כן כדאי לחשוב איך להגיב אחרת באותם מקרים. במקרה של הסוסון למשל הייתי אומרת - "זה באמת עצוב" אם שמת לב, אחרי שנתת מקום לכך שהסוסון עצוב הילד התפנה לצייר לוויתן שמח, לא בגלל שאמרת לו לצייר לווייתן שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצביעה אל כל גבר ואומרת אבא
    סאן
    22/08/2010

יש לי ילדה מתרומת זרע בת שנה ושמונה חודשים
    שמתחילה לדבר עכשיו
    כל גבר שהיא רואה היא שואלת אותי אבא?
    אני חושבת שהיא מזהה את המבנה המשפחתי שאמור להיות ורוצה לדעת איפה האבא שלה
    איך אני אמורה להגיב כרגע
    בתודה לכולכם

הוספת תגובה

• משפחות בלי אבא

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום לך,

אכן מצב לא פשוט. נראה לי שהכי נכון הגיד לה כרגע, שיש משפחות עם אבא ויש משפחות בלי אבא, המשפחה שלנו יש בה את אמא ואותך (אפשר גם להגיד מי שייך למשפחה המורחבת - סבא, סבתא, דוד וכו') וזו המשפחה שלנו. זה לא אומר שהיא תפסיק בהכרח לעשות זאת, כי ייתכן שהיא רוצה שיהיה לה אבא, וזו זכותה לרצות, אך מבחינת ההסבר לא נראה שכרגע ניתן לעשות יותר מזה. כשהיא תבין מעט יותר אולי ניתן יהיה לתת ןלה הסבר מלא יותר על איך ילדים מגיעים ואיך גם היא הגיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שמפחד מרעשים
    דניאלה
    22/08/2010

שלום
    בני בן 3 ומפחד מאוד מרעשים חזקים כאלו שהם בעיקר מכניים- מקדחה, מכסחת דשא וכד'
    ברגע שהוא שומע, על פרצופו מתפשטת חרדה, הוא מתחיל לבכות ולופת אותי בחוזקה.
    אם מגיע איזה טכנאי לביתינו אנו צריכים להעבירו לחדר אחר וסגור כדי שלא ישמע ואם אנו עוברים ברחוב והגנן גוזם את השיחים- אני נאלץ לבקש ממנו שיפסיק כדי שנוכל לעבור או שאנו חוצים את הכביש לצידו השני כי בני קופא במקומו ולא מוכן לזוז.
    מה כדאי לעשות? איך אפשר לסייע לו בכך? כל ההסברים שלנו שמדובר רק ברעש שאינו עושה כלום - אינם מסייעים....
    אשמח לעזרתכם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 שמפחד מרעשים

הוספת תגובה

• גם בני מפחד מרעשים

יוסי
    22/08/2010

שלום רב,

בני בן השנתיים ושלושה חודשים, בכל פעם שהוא רואה בלון הוא נחרד, אם הבלון מתפוצץ, החרדה אפילו עולה שלב.
    מה לעשות?
    כך גם לגבי רעשים חזקים ואפילו צעקות של ילדים אחרים.
    מה ניתן לעשות בכדי לשפר את איכות חייו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר-אשמח אם תוכלי לחוות דעתך בבקשה

דניאלה
    22/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שמפחד מרעשים

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום איתן,
    אתם יכולים לנסות מספר דברים, אחד מהם, שמיועד לזמן הרעש עצמו הוא הסחת דעת, כלומר כשמתחילה הבהלה - להרגיע את הילד ולהציע לו פעילות אחרת שהוא אוהב, אפשר גם להציע לו לנפח בועות סבון, באופן הזה הוא גם מתרגל נשיפות שעוזרות להרגעה וגם מתאמן בפעילות שמסיחה את דעתו. עם הזמן, ייתכן שהוא ילמד את הטכניקה של הסחת דעת בעצמו והרעש פחות יציק לו. דבר שני, בזמנים ה"שקטים" אפשר לשחק איתו במשחקים שקשורים לחרדות שלו - למשל לקנות לו מקדחת צעצוע ולשחק איתו למשל שהוא קודח, ואתם מתחבאים מהרעש...וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה ורגרסיה בהליכה לשירותים
    ברק
    22/08/2010

בס"ד
    שלום. אני אבא לילד כמעט בן שלוש, אשר, ב"ה, נולדו לי תאומות לפני חודש.
    הילד התחיל גמילה לפני 5 חודשים, ונכנס אליה יפה מאוד. זמן קצר לפני הילדה התחילה אצלו רגרסיה והוא התחיל לפספס. יתרה מזו, כאשר אני כועס עליו הוא בכוונה עושה פיפי במכנסיים.
    השאלה היא איך לטפל בזה, האם בעונשים, האם בפרסים, האם לכעוס עליו. נסינו הכל, וזה עוזר קצת ואז הוא שוב חוזר לזה.
    אשמח לתשובה מהירה
    תודה רבה

הוספת תגובה

• קנאה ורגרסיה

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום ברק,
    הכעס לא עוזר, אין בו שום טעם. אני מאוד מקווה שהוא לא עושה במכנסיים כשאתה כועס עליו כי הו אמפחד מהכעס שלך... זו גם אפשרות. אין שום צורך לכעוס על ילדים כטקטיקה, לפעמים אנחנו כועסים כי אנחנו לא שולטים בזה, זה סיפור אחר וזו בעיה שלנו. יש הבדל בין כעס ותקיפות. כשרוצים לשים גבולות צריך להיות תקיפים וברורי, אך אין לזה שום קשר לכעס.
    עכשיו, אם אתה מבין שהילד מקנא, אז למה בכלל אתה כועס?
    אם אתה מבין מה עובר עליו, כדאי לדבר איתו על כך. שאתה מבין שהוא מאוד אוהב את האחיות שלו אבל גם קשה לו והוא כועס ומקנא, וזה טבעי, הווא גם קצת צודק כי הוא בעצתמו ילד קטן עדיין ואתם פאתום נורא עסוקים באחיות שלכם והוא מקבל פחות זמן איתכם. אז קודם כל רצוי קצת לשנות את זה, ולהבטיח לו וגם לקיים זמן איכות איתו בלבד, וגם לכבד את זה שלפעמים גם הוא קצת תינוק עדיין, ואם מתפספס לו - לא נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים ו5 חודשים
    עדי
    22/08/2010

קודם כל תודה רבה על תגובתך!
    רק אם תוכלי בבקשה לומר לי מה עליי לעשות כאשר היא מתחילה להרביץ,כי כאשר אני נוזפת בה היא מרביצה גם לי,וככל שזה נראה היא דיי אדישה לנזיפות שלי.
    האם עליי לקחת אותה לחדר?למקום שקט יותר?לקחת אותה הביתה?כי לפעמים גם כשאני מבקשת ממנה להפסיק היא עדיין ממשיכה.
    חשוב לי לציין לפנייך שכל ההתנהגות הזו התחילה גם לפני שנכנסתי להריון אך התגברה בחודשים האחרונים,אז עדיין יש סיכוי שזה קשור להריון עצמו?
    אשמח לתגובה
    בתודה מראש
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים ו5 חודשים

הוספת תגובה

• בת שנתיים וחמישה חודשים

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום עדי,
    זה יכול להיות קשור גם הריון וגם לחוסר גבולות. מה זאת אומרת היא מרביצה לך? אז חייבים להפסיק את מייד, פיזית, גם אם יש צורך להחזיק לה את הידיים עד שהיא נרגעת. כמו כן לא ברור לי איך את נוזפת בה, צריך לדבר ברגעים כאלה בטון תקיף וברור, ובקצרה, בלי הסברים, נאומים וכו', ואם היא ממשיכה להרביץ אז להפסיק זאת פיזית כמו שציינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילדותית מנערה
    גילה
    22/08/2010

שלום לך הפסיכולוגית. אני אם חד הורית עים ילדה אחת בת 14.7 . ביתי מהיותה ילדה קטנה דרשה ממני אהבה ייתרה. עד היום היא באה אליי ומבקשת חיבוקים ונשיקות. כמובן שאני כל פעם נותנת לה אהבה.אך יש הרגל נוסף שיש לי שאלה לגביו.היא אוהבת בלילה לבא למיטה שלי ושאני אדגדג אותה בגוף -לא באזורים אינטימיים -זאת אומרת יעשה לה נעים בגב בפנים ובידיים. כמובן שכל פעם עשיתי לה זאת אך זה כבר מעצבן אותי ואני חושבת שזה לא מתאים לגיל שלה שהיא כימעט בת 15. אני מפחדת שאים אני לא אדגדג אותה היא תבקש ממישהוא אחר וזה קצת מפחיד אותי .יש לציין שהיא רואה את אבא שלה פעם בשבוע והוא לא נותן לה מספיק אהבה -הוא אדם דתי שנימנע לגעת בה ובקושי הוא נותן לה נשיקה בראש.האים אני צריכה להמשיך לדגדג אותה או להפסיק הרגל זה? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות ילדותית מנערה

הוספת תגובה

• התהנגות ילדותית

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום גילה,
    בודאי שאת יכולה וצריכה להפסיק את זה, זה לא מה שיגרום לה לחפש במקום אחר. את יכולה לתת לה אהבה בדרכים שמתאימות לך זה לא חייב להיעשות בדיוק בתנאים האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שמונה וחצי חודשים...
    מיטל
    22/08/2010

הי,
    אני מקווה שביתי לא צעירה מידי בכדי שאפנה לפורום כזה...
    אני מנסה להקדים תרופה למכה ולנסות למנוע ממנה להפוך לילדה בכיינית ורוטנת.
    הקטנטונת צורחת המון, בוכה, מתלוננת. רוצה רוב הזמן על הידיים.
    אני מאוד משתדלת לא לספק לה במיידי את מבוקשה ולדבר איתה בנועם ולהסביר לה ברוך גם אם היא לא מבינה. להגיש לה צעצוע, להסיח את דעתה אבל לפעמים היא בשלה ושום דבר לא מעניין אותה ולא מרצה אותה חוץ מלהיות על הידיים.
    היא שואבת ממני המון אנרגיות ברגעים כאלה וזה לפעמים די מייאש...
    יכול להיות שהיא מתוסכלת מכך שהיא עדיין לא זוחלת ומגיעה לאן שהיא רוצה
    השאלה האם זה יתמתן כשתהיה יותר עצמאית?
    ברור לי שאני מקבלת אותה בכל מצב כי יכול להיות שזה המזג שלה אבל אני רוצה לעזור לה כי בטח גם לה לא הכי נעים לצעוק כל כך הרבה...

לקביעת תור
    סגירה
    בת שמונה וחצי חודשים...

הוספת תגובה

• לא קיבלתי מענה...

מיטל
    24/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    24/08/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הורים_לתינוקות_הורים_לפעוטות' id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התבכיינות ובעיות התנהגות
    עידית
    22/08/2010

שלום רב

בני בן 4.5, ילד נבון עם שמחת חיים, אך יש מספר בעיות. כאשר הוא רוצה משהו הוא מבקש בדרך כלל בהתבכיינות, אנו עונים לו שאנו לא נענה לבקשתו עד שלא יבקש את מבוקשו ללא התבכיינות, ואז הוא מתקן את עצמו, אך ברירת המחדל היא התבככיינות. לפעמים קשה לו לצאת מזה והוא ממשיך בשלו. מה הדרך הטובה להתמודד עם זה?
    דבר נוסף, לאחרונה הוא החל להציק ולהרביץ לאחיו בן השנה, אנו מגיבים באותו רגע ומאוד כועסים עליו. אני יודעת שזו דרך מסוימת למשוך תשומת לב, למרות שאנו מקדישים לו את הזמן הייחודי בשבילו, אולי זה נובע ממקום אחר. יש לציין שזה קורה כאשר אחיו הקטן נוגע בחפצים ששייכים לו, או כשהוא לא רוצה שהוא ייגע בחפצים מסויימים, אפילו בצעצועים שלו (של הקטנטן). איך להתמודד עם הקושי שלו לחלוק? אני בהחלט נותנת חיזוקים חיוביים כשהם משחקים ביחד, אבל נראה שזה לא מספיק.
    בנוסף, הוא לעיתים מתחצף אלינו ולא ממושמע כל כך, מציק לנו ולא מפסיק כשאנו מבקשים. זו תופעה של החודשים האחרונים, בדרך כלל הוא ילד די ממושמע אבל זה נראה שהוא מתמרד לאחרונה. מה עושים?
    אני מקווה שתוכלו לענות לי על סמך האינפורמציה הנ"ל

לקביעת תור
    סגירה
    התבכיינות ובעיות התנהגות

הוספת תגובה

• התבכיינות ובעיות התנהגות

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום עידית,
    אני לא מכירה מכירה אתכם מספיק אך נדמה לי שכפי הנראה אתם מתקשים בהצבת גבולות. ייתכן שאתם יודעים מה צריך לעשות, למשל לא לענות לילד עד שהוא מפסיק להתבכיין, אך ייתכן שאתם לא מספיק עיקביים בזה, מספיק שפעם אחת אתם מנסים להיענות לו כי כבר אין סבלנות או אין זמן או אתם רוצים כבר שקט ואז כל העבודה לא שווה וצריך להתחיל הכל מהתחלה, כי הוא יודע שלפעמים הוא כן יכול לקבל דברים בדרך הזו.
    דבר שני, ילד בן 4.5 אין לו מה לחלוק עם תינוק בן שנה. יש פה רק עניין של גבולות. הוא לא אמור לשלוט בתינוק ולהגיד לו במה לגעת. כמובן שמגיעה לו פרטיות ושליטה על החפצים ששייכים לו, ומותר לעזור לו למצוא דרכים לשמור עליהם, ולמנוע מהתינוק לגעת לו בהם אם הוא לא רוצה, אך במקומות שהוא מנסה לשלוט בכלל בדברים שהתינוק עושה או נוגע גם בצעצועים של התינוק, כאן צריך בצורה תקיפה וברורה לשים גבול, גם אם הוא לא מרוצה מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד משהו

עידית
    22/08/2010

תודה על התגובה המהירה.
    רציתי לדעת מה לעשות במקרה שהוא מרביץ לו, לשלוח אותו לפסק זמן או רק להזהיר?
    מה לגבי ההתחצפויות כלפינו וההצקות? הייתי רוצה לדעת יותר בפירוט איך עלינו להגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום עידית,
    תראי, אני באופן אישי לא בעד שיטת פסק הזמן, בטח לא בתור עונש, אם כבר אז כאמצעי להרגעה.
    כשהוא מרביץ צריך להפסיק את המכות מייד, בטון תקיף וברור, ואם י שצורך אז גם פיזית.
    כשהוא מתחצף כלפיכם חשוב להגיב גם בתקיפות ובצורה קצרה מאוד. בכלל כל התגובות כלפי התנהגויות שליליות צריכות להיות קצרות וברורות. בלי נאומים,הסברים, כעסים ודרמה. פשוט לשים לזה סוף בטון תקיף וברור. כמו כן אין לאפשר לו להתשמש בדרך הזו כדי לתקשר איתכם -כלומר לבקש משהו ובחוצפה או להורות לכם משהו באופן הזה - ברור שאתם לא נענים לזה.
    כמו כן כדאי לתת חיזוקים על התנהגויות חיוביות שלו, כדאי שיהיה כדאי לו להשתמש בהן יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שבע שנושכת
    יפה
    22/08/2010

שלום,

בתי בת שבע , נשוכת אותנו לעיתים קרובות. היא נעשתה תוקפנית יותר באופן כללי וכשאנו מעירים לה היא טענת כי זה בגלל "שאנחנו מתוקים".. נולד לנו בן לפני שנה וארבעיה חודישם ואנחנו מבינים שזה נובע על רקע של תסכול/קנאה וכו'. השאלה, מה עושים, מלבד להסביר , ללטף לחבק..
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת שבע שנושכת

הוספת תגובה

• ילדה בת 7

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום יפה,
    קודם כל באמת להסביר וללטף זה לא מספיק. צריך להבהיר בצורה ברורה ותקיפה שההתנהגות הזו לא מקובלת.
    דבר שני, אם אתם באמת משוכנעים שזה מגיע על רקע קנאה באחיה, אז אפשר דבר איתה איתה על כך. שאתם מבינים שהיא מאוד אוהבת את אחיה אבל גם כועסת על כך שאתם עסוקים בו כל כך, וזה טבעי ומובן, הרבה ילדים מרגישים כך כשנולד להם אח ואפשר להבטיח לה וגם לקיים - זמן איכות אישי איתה בלבד, אך לא לאפשר כזו התנהגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוד
    מאיה
    22/08/2010

שלום מזה שנה וחודשיים אני ובעלי לא מדברים עם אחותו ובעלה בשל סכסוך עבודה במסגרת הניתוק לא התראנו וזה כלל גם את 2 ילדיי (בתי בת 6 ובני בן שנתיים).
    לפני מספר ימים בלית ברירה הוחלט להשאיר את ילדי אצל חמתי בשל החופש הגדול ואי סידור.
    מזה מס' ימים אני נמצאת בתחושה כי אמרו לבתי הגדולה בת 6 לא לספר כי ראתה את אותה אחות וביתי חיה עם סוד בתוכה.
    ניסיתי לשאול האם ראתה מישהו בבית אך היא שותקת.
    אני מוטרדת מאוד איך הסיפור משפיע על ביתי? האם זה בסדר כי ילד ישמר סוד כזה מהוריו?
    והאם כדאי לשאול ישירות האם אמרו לה לשמור בסוד את הנושא?
    לתשובתכם המהירה אודה, אני מאוד מוטרדת!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סוד

הוספת תגובה

• סוד

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום מאיה,
    אני מציעה לך לא להעמיס על הילדה. אותה אין לך מה לשאול, אם כבר תשאלי את המבוגרים. את מעמידה אותה בקונפיקט נאמנויות קשה ולא הוגן. זה לא סוד כזה נורא ואיום, תנסי להרפות ממנו ולא לערב את הילדה בסכסוך שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה אצל ילדה בת 6
    אלכסנדרה
    22/08/2010

שלום רב,
    רציתי לשאול לגבי ילדה בת 6 , שמטופלת בריפוי ועיסוק וקלינאית תקשורת .
    קלינאית בתקשורת עלתה שיש זכרון לטווח קצר האם יש תרופות שמשפרות זכרון זה?
    לילדה יש קושי בשליפה, עם זאת הזיכרון החזותי מצוין.
    השארננו אותה עוד שנה בגן חובה מחשש שלא תוכל להתמודד עם הקשיים שאתם צריך להתמודד
    בכתה א .
    בבית כאשר אנו מנסים ללמד אותה חומר דידקטי היא מקשה מאוד וזאת למרות שאנו רואים יכולת למידה.
    אנו די מיואשים ולא יודעים מה לעשות האם יש תקווה לאפשר לה להכנ ס שנה הבאה למסגרת חינוך רגילה??????

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אצל ילדה בת 6

הוספת תגובה

• בעיה אצל ילדה בת 6

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום אכסנדרה,
    לא ידוע לי על תרופות כאלה ובכל מקרה זו שאלה לרופאים וכאן זה לא פורום רפואי.
    בכל אופן אלכסנדרה נשמע, נשמע לי שאתם מאוד לחוצים. אני לא בטוחה שיש סיבה ללחץ שלכם. ילדים רבים עוים לכיתה א' עם לקויות למידה שונות וקשיים שונים, מקבלים עזרה מתאימה ומתמודדים היטב. אני לא בטוחה שזה טוב שאתם יושבים איתה בבית עם חומר דידקטי כיוון שייתכן שהדבר נעשה תוך לחץ ודאגה ומגביר את תחושת חוסר היכולת וחוסר הביטחון שלה, וזה מוריד את הביצועים שלה עוד יותר, ואולי זו הסיבה שתאם מרגישים פער בין מה שהיא יכולה ומה שהיא עושה. היא בסך הכל ילדה קטנה וכבר מטופלת גם בריפוי בעיסוק וגם אצל קלינאית תקשורת - זה כבר המון לחץ עבורה. תרפו. גשו לפסיכולוגית של הגן לקבל הכוונה יותר ספציפית לגבי העתיד ולגבי מה כדאי לכם לעשות אם בכלל ואם כן אז איך. כי אין לכם את הכלים ללמד ילדה עם קשיי מידה ולכן אולי עדיף שתרדו מזה, לא בטוח שזה מקדם אותה וזה רק מוריד לה את הביטחון כרגע ומעלה את אווירת הלחץ בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות בגיל הרך
    רחל
    21/08/2010

אני סבתא ל2 נכדים בני 3.5 ו1.5 מאז שהבת גדלה לפעמים היל הגדול מכה אותה ושמתי לב כי בני מגיב בחומרה כלפי הילד הוא מתייחס לכל דבר ומשוחח עם הילד ונראה לי כי הילד פוחד מאביו לבי נכמר ואני חושבת שבני מגזים בחינוך נוקשה כלפי הילה בדובר בילד נורמטיבי חכם נבון וילד שקט לא שובב שנוהג כמו כל הילדים וגם לפעמים מכה את אחותו נא תנו לי עצה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות בגיל הרך

הוספת תגובה

• גיל הרך

נעמה סבג שמש
    21/08/2010

שלום לך רחל,

לא ברורה לי העצה את מבקשת. איך לנהוג עם הילד? מה לומר לבנך? מה זה אומר התנהגות נוקשה של אביו כלפיו. תפרטי בבקשה ואוכל לענות.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך בגיל הרך

רחל
    22/08/2010

אני חושבת שבני נוהג בנוקשות ורוצה לקבל עצה מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    26/08/2010

רחל שלום,

כל עוד בנך אינו מרגיש צורך לפנות לעזרה ואינו רואה בעיה, לא נוכל לייעץ לו באופן ישיר.

אם לך יש יכולת להשפיע עליו ולדבר אליו בצורה עדינה, העבירי אליו את המסר.

אפשר להפנות אותו גם לתוכן ומאמרים מתאימים כדי ללמדו "הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית"

קשה לעזור בצורה עקיפה אלא אם כן יש לך השפעה על התנהלותו. אולי דרך בת זוגתו תוכלי להשפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד משקר
    טליה
    21/08/2010

שלום יש לי ילד בגיל 6 שמשקר באופן קבוע וכששאלתי אותו למה הוא משקר הוא ענה לי שהוא מרגיש שלא אוהבים אותו האם זה יכול להיות מניפולציה כדי להעביר את האשמה אליי

לקביעת תור
    סגירה
    ילד משקר

הוספת תגובה

• ילד משקר

סמדר ריינר
    22/08/2010

שלום טליה,
    ילדים בגילאים האלה משקרים לפעמים, זה טבעי ותואם גיל, כי אין להם תמיד כלים אחרים מספיק מפותחים עדיין להתמודד עם הפערים בין העולם הפנימי שלהם למציאות. אין טעם לשאול אותו למה הוא משקר, כי הוא לא יודע לענות לך תשובה כזו מורכבת.
    אם התשובה שנתן היא מניפולטיבית או לא אני לא יכולה לדעת, כי אני לא מכירה אתכם מספיק.
    את יכולה לשאול את עצמך האם הוא בדרך כלל מגיב בצורה מניפולטיבית? האם קרה משהו לאחרונה שעלול לגרום לו להרגיש פחות אהוב? הולדת אח? משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה