מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הסדרי ראיה לתינוקתענת14/07/2010
יש לי תינוקת בת 10 חודשים. אביה ואני נפרדנו ועלינו לקבוע הסדרי ראיה עבורה.
מה מקובל ובריא בגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרי ראיה לתינוקת
נעמה סבג שמש15/07/2010ענת שלום,
תינוקת בגיל הזה, בעיקר אם היא יונקת, זקוקה לאימה. אב הוא דמות חשובה ודומיננטית, אבל לילדה בגיל כזה יהיה קשה לראות את אבא פעמיים בשבוע בלבד. גם סופ"ש שלם לא בא בחשבון או בכלל שינה מחוץ לבית, שלא במקום הקבוע והמסודר שלה.
חשוב להפגש איתה בסביבות יחסית מוכרות ולטווח זמן קצר, מס' פעמים גדול.
מקווה שתצליחו למצוא את העמק השווה כדי למקסם את התנאים עבורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהות מינית אצל ילדיםרוני13/07/2010
שלום,
רציתי לדעת מתי מתגבשת הזהות המינית אצל ילדים?
בני בן ה- 3.9 שואל אותי מדוע בחרתי שהוא יהיה בן ולא בת...כשאני מסבירה שאין זו בחירה שלי ושואלת אותו מדוע הוא היה רוצה להיות בת אז הוא אומר כי היה רוצה להתחפש לשלגיה וללבוש שמלה...מה זה אומר? האם זה מעיד על נטייתו המינית?
עוד אני רוצה לציין כי בגן הוא משחק רב הזמן אם לא כל הזמן עם בנות.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהות מינית אצל ילדים
סמדר ריינר14/07/2010שלום רוני,
זהות מינית מתגבשת באופן סופי אצל ילדים רק בגיל ההתבגרות. לא ניתן כרגע לדעת באופן וודאי וסופי לגבי הזהות המינית של בנך. אם את רוצה להתייעץ יותר לעומק אני ממליצה לך לפנות לבית חולים שניידר למחלקה שמתמחה שם בעניין זהות מינית אצל ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית אצל ילדים
רוני14/07/2010האם את יודעת איזו מחלקה בשניידר מטפלת בזה? פניתי למס' מחלקות ואף אחד לא מתעסק עם זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית אצל ילדים
סמדר ריינר14/07/2010שלום רוני,
תפני למחרפאה לרפואה פסיכולוגית, ותשאלי שם על הנושא, הוביל ואתו שם פסיכולוג בשם ד"ר תומר שכנר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית אצל ילדים
רוני15/07/2010תודה רבה על ההתייחסות.
תומר שכנר כבר לא עובד שם, יש לך מישהו אחר להמליץ עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהות מינית אצל ילדים
סמדר ריינר15/07/2010שלום רוני,
לא, לצערי לא מישהו ספציפי לתחום הזה. אם תומר שכנר אל עובד שם אבל המחלקה ממשיכה להתקיים כדאי לכם לפנות אליה בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות מינית אצל ילד בן 9אלמוני13/07/2010
שלום,
היום בני בן ה-9 התוודה כי ב-3 הזדמנויות שונות הוא היה עם ילד אחר והם התחבקו ונצמדו אחד לשני. (בכל פעם עם ילד אחר)
בפעמיים מתוך השלוש הם היו ללא בגדים כשבפעם אחת הילד השני ניסה להחדיר את איבר מינו לישבנו של בני.
דיברתי עם אישתי ואנחנו לא יודעים אך להתנהג, מה לומר לו ולמי עלינו לפנות לעזרה.
האם צריכים לכעוס עליו ? האם יש לו נטיות הומוסקסואליות?
אנחנו ממש אובדי עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית אצל ילד בן 9
סמדר ריינר14/07/2010שלום לך,
קודם כל יש לברר בן כמה היה הילד השני, והאם הכל היה מרצון הדדי של שני הצדדים ולא הייתה כפייה. עם הכל מרצון והילדים הם בני אותו גיל פחות או יותר ולא נניח הילד השני היה בעצם נער (אם זה כך אז נעברה עבירה כלפי הילד שלכם ואז צריך לטפל בזה אחרת), אז צריך להגיד לו שמין זה דבר טוב ונעים, ואתם מבינים שהוא סקרן, אך הוא עדיין צעיר מדי מכדי לבצע אקטים כאלה, והוא צריך חכות שיגדל. אין צורך לכעוס עליו, ואין גם טעם זה לא יעזור, זה רק יגרום לו לחוש בושה והשפלה אך לא יפתור את הרצון לנסות זאת שוב.
לא ניתן כרגע לדעת אם יש לו נטייה הומסקסואלית, התנסויות כאלה קורות בגיל ההתבגרות בעיקר לנערים שהם גם לא הומסקסואלים, בכל אופן גם אם כן, כעס לא יעזור כרגע.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חרדה?פרפרים13/07/2010
שלום רב,הפנתי שאלה בפורום של הפרעות שינה בילדים והפנו אותי לפורום חרדות-אני מקווה שאני במקום הנכון (-:
בתי בת 4.5 שנים, בלילות ישנה במיטנו(מעבירים אותה למיטתה וחוזרת אלינו בכל פעם מחדש), ידוע לנו ממה שחולקת איתנו (לאחר שאנו שואלים), שמפחדת מחיות בלילה,ניסיתי לתת לה ספריי קסם,שרביט קסם כל זה ללא הצלחה.עד לפני שנה גרנו בדירת 2 חדרים וגדלה איתנו בחדר אחד,כיום יש לה חדר שחולקת עם אחותה הקטנה (בת שנה וחצי),בשנתה מתהפכת הרבה פעמים ודוחפת את רגליה מתחת לגופי ממש בחוזקה עד שאני חשה כאב
מה ניתן לעשות?חשוב לי לציין כי מדובר בילדה נורמטיבית ללא בעית הרטבה (נגמלה מחיתול לילה לפני כ-4 חודשים בלבד),ילדה אוהבת ונאהבת,ללא בעיית אלימות או התקפי זעם וללא מצבי רוח משתנים
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
סמדר ריינר13/07/2010שלום לך,
קודם כל אני מפנה אותך לעמודת "שאלות נפוצות" לשלאלה שמתייחסת לפחדי ילדים. דבר שני אני ממליצה לך בכל לשון של המלצה לא לתת לה לישון במיטתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח שלי בן ה11 מכור למחשב.דניאלה13/07/2010
אני מאוד מודאגת. עוד לפני שהתחיל החופש הגדול הוא נהג לשחק במחשב שעות על גבי שעות אבל בגלל שהיה בי"ס אז עוד היה נסבל. מאז החופש הוא פשוט לא יוצא מהחדר. מהשניה שהוא קם-אני מוצאת אותו יושב בחדר חשוך כי הוא אפילו לא פותח את התריסים, עם מזגן, אייפוד ביד ומחשב.
כשאני שואלת אותו אם הוא רעב הוא בד"כ צורח עליי ובסופו של דבר אוכל ארוחת בוקר (כמה שעות טובות אחרי שהוא מתעורר) וצהריים בשעות מאוד מאוחרות. בקיצור-היום שלו מסתכם בד"כ במחשב מצאת החמה עד צאת הנשמה.
הוא אגרסיבי ברמות מפחידות, אי אפשר לדבר איתו, כשבאים לדבר איתו הוא לא מוריד לשניה את העיניים מהמחשב. ההורים לא מצליחים לעשות עם זה כלום...לדעתי הם גם לא מנסים יותר מידי...
אני ניסיתי להסביר לו בטוב ובצורה רגועה כמה זה רע אבל כמובן שהוא לא הקשיב וצעק עלי. אז התחלתי לכבות לו את המחשב אבל בד"כ זה לא בעיתי מבחינתו להדליק אותו שוב... ובטבע שלו הוא ילד טוב, הוא פשוט סטה מהמסלול... מה לעשות איתו ? אני אובדת עצות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח מכור למחשב
סמדר ריינר13/07/2010שלום דניאלה חמודה,
לא סיפרת מה גילך, בכל אופן דאגתך נוגעת ללב. עם זאת ממש לא מתפקידך לקחת תפקיד הורי על אח שלך. זה לא טוב עבורך, כי יש דברים אחרים בגיל הזה שאת אמורה לעשות מען עצמך -ללמוד, לפתח את קשרייך החברתיים, את קשרייך עם המין השני וכו', זה לא טוב עבורו, כי ילד בן 11 אמור לקבל השגחה של מבוגר מנוסה ולא של אחותו המתבגרת, וזה לא טוב עבור הורייך שזה מפחית מהסמכות שלהם בבית.
לכן אני ממליצה לך להעביר בחזרה את העניין להורייך, אם לא איכפת להם, את יכולה לנסות ללחוץ עליהם יותר, אבל בשום פנים ואופן לא לקחת אחריות במקומם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 "מקלל"אייל13/07/2010
אני לא יודע מאיפה הוא שמע את המילה "מטומטם" אבל מאתמול הוא מוצא איפה "להשחיל" את המילה הזאת וגם נראה שהוא יודע מה המשמעות שלה (או לפחות נדמה לנו ככה).
מה עושים כדי שיפסיק להשתמש במילה הזאת ואלו שיגיעו כנראה בהמשך בתרם הוא יוכל להבין את משמעותם האמיתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר13/07/2010שלום אייל,
נשמע לי קצת יומרני לצפות שהוא יפסיק להשתמש במילה הזו, לא מציאותי, ילדים אומרים כאלה דברים. אבל בהחלט נשמע לי סביר להעביר מסר שזו מילה לא יפה ואתה מבקש שיפסיק להגיד אותה. עצם המסר חשוב, גם אם בהמשך הוא יגיד בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתתפות במשחקיםשני13/07/2010
בהמשך לשאלתי הקודמת בתי בת שנה ושבעה חודשים ומגיל 4 חודשים אמא שלי שהיא סבתא שלה היא המטפלת שלה אך אמא שלי מטפלת בעוד 3 בנות מלבד בתי כאשר אחת בת גילה ושתיים השניות בנות שנה. ביתי לפי מה שאמרה לי אמא שלי מאוד קשה ולא נותנת לילדים שאצלה בעיקר לזו בת גילה לגעת בכלום בשום משחק לא לגעת בעגלה ובכל דבר אחר ופשוט בוכה וממש מתעצבנת כשהיא נוגעת שאלתי היא האם זה קשור לעובדה שסבתא שלה מטפלת בה והיא נמצאת שם לפעמים יותר מהרגיל והיא מרגישה שהכל שייך לה וברצוני לדעת איך ניתן להסביר לה לחלוק איתם את הדברים ולא לבכות ולצרוח כי היא כבר ממש משגעת את אמא שלי עד שתיכנס בספטמבר הקרוב לגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות במשחקים
סמדר ריינר13/07/2010שלום עינת,
זה קצת מוקדם לצפות מילדה בת שנה ושבעה חודשים לחלוק משחקים עם ילדים. תחכו עם הציפיה הזו לפחות עד גיל שנתיים. בגן אולי יהיה לה טיפה יותר קל, כי היא תהיה קצת יותר גדולה וגם זה לא אצל סבתא שלה אלא של כולם, אבל עדיין זה יהיה קשה וכך גם לילדים אחרים בגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות מיניתגלי13/07/2010
שלום רב,
בני בן 4.5 מרבה לגעת באיבר מינו (יותר מילדים אחרים ,לפי טענה של גננת ).
מה צריכה להיות תגובתי ?
האם התנהגות כזאת היא נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות מינית
סמדר ריינר13/07/2010שלום גלי,
זו לא התנהגות נורמלית כשהיא נעשית בחברה. תגובתך אמורה להיות שאת מבינה שזה נעים לו וזה בסדר גמור אבל זה דבר שעושים בפרטיות ולא ליד אנשים וילדים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 ושינוי התנהגותאביגיל13/07/2010
שלום,
יש לי 2 בנים, האחד בן 4 והשני בן שנה.
הבן הבכור ילד חכם מאד, מפותח מאד וממושמע, מסודר ומוגדר לכל הדעות כ"ילד טוב".
בכל חייו ניתן לומר שעבר 3 שינוי התנהגות.
הראשון כשנולד אחיו הקטן - משבר צפוי שעבר אחרי כשלושה חודשים.
השני - לאחר שנגמל מחיתול, כנראה שחווה יחד עם זה משבר קל שהתבטא בהתנהגות חצופה ולא ממושמעת שחלפה לאחר כחודש.
והמשבר הנוסף קורה עכשיו - הילד פשוט השתנה לגמרי, מרביץ, מתחצף, מדבר לא יפה, הן בבית והן בגן.מציק ומרביץ לאחיו הקטן - בקיצור חסר שליטה. גם בגן לא כל כך מבינים מה עובר עליו ולא מצליחים להתמודד איתו.
אנחו מאד משתדלים להציב גבולות ברורים בבית ולהעניש כשהוא מתנהג כך, אך הוא מחייך חזרה וכלום לא עוזר.
אין ספק שהוא מבין לגמרי שהתנהגותו אינה מקובלת, אך נראה כי אינו מעוניין ו/או מסוגל להפסיק.
אנחנו לא מזמינים חברים - לא מזיז לו. אין טלויזיה - לא מזיז לו.
בקיצור - שום איום (ואנחנו מקיימים כל איום) לא עובד.
חשבתי שאולי כיוון שאחיו גדל ודורש יותר תשומת לב - הוא גם מנסה לעורר את תשומת ליבנו.
חשבתי לנסות לבלות איתו יותר לבד, להעניק לו תשומת לב אישית - אך כרגע זה נראה כפרס שלא ממש מגיע לו.
אשמח מאד לקבל עצה, עזרה.
תודה רבה
נ.ב - פעם הוא גם היה מאד בעניין של פאזלים ומשחקי קופסא ועוד'. היום - אין לו סבלנות לכלום אלא אם כן מישהו מאיתנו יושב לידו ומשחק איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 ושינוי התנהגות
סמדר ריינר13/07/2010שלום אביגיל,
אני באמת לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מה קרה ולמה דווקא עכשיו. אני יכולה להעלות כרגע רק השערות. למשל שאולי הבעיה היא מאוד הפוכה, כלומר שזה לא שאין מספיק גבולות בבית אלא אולי אין מספיק יכולת לקבל את העצמאות שלו והתוקפנות שלו. תוקפנות היא דבר מאוד בריא וטבעי, אבל חלק ממה שקורה איתה הוא שהרבה פעמים כשלא נותנים לה מקום, היא דווקא מתגברת ונהפכת לאלימות ממש.
השערה נוספת שעולה בדעתי היא שלא ברורה לי התפיסה שלפיה ראיתם שכשאתם מעניקים לו זמן ותשומת ב זה נראה כפרס שלא מגיע לו. תשומת לב אישית זה דבר שמגיע לילד בל קשר להתנהגותו. זה חיוני להתפתחות שלו. בדיוק כמו שלא הייתם מפסיקים להאכיל אותו כי הו אלא מתנהג יפה. זה מזון ריגשי וזה חשוב. אולי ניסיתם את זה זמן מה וכשזה לא עזר הרגשתם מרומים ופגועים והפסקתם את זה. לדעתי זו טעות. אני גם לא יודעת כמה זמן ניסיתם את זה. צריך להנהיג את זה באופן קבוע, שלא קשור להתנהגות.
דבר שני, העונשים, כפי שראיתם בעצמכם, לא עוזרים. העניין הוא, שהם גורמים נזק. עונשים גורמים לילד השפלה, ולכן הוא גם לא מוכן באופן פנימי ועמוק לשתף פעולה עם המסר שאתם מנסים להעביר דרכם.
לכן אני מציעה שתחזרו לתכנית של זמן איכות אישי עם הילד, חישבו ובידקו מהן ציפיותכם ממנו, כמה חיזוקים חיוביים הוא מקבל על דברים חיוביים שהוא עושה, מה זה בעיניכם "ילד ממושמע ומסודר" ואם ההגדרה הזו לא מקשה עליו מדי ועוצרת את החופשיות, הספונטיות והעצמאות שלו.
אם אתם מתקשים עדיין להתמודד, או שיש סיבה אחרת שלא חשבנו עליה, כדאי לפנות לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד להיות חיילקריף נורית13/07/2010
שלום,
בני בן 6.5 עולה לכיתה ב' ( אנו גרים באזור הדרום), מאז מבצע עופרת יצוקה בני מעלה בפני את העובדה כי הוא מפחד להיות חייל כי הוא לא רוצה למות.
כבר מספר חודשים שהוא לא מדבר על זה אולם בשבוע האחרון הוא שואל אותי: " אמא את לא מפחדת שאני אמות כשהיה חייל?" או " אני לא רוצה להיות חייל רק טייס כי טייס הוא למעלה ולא יכולים להרוג אותו".
אני הסברתי לו שאצלנו במדינת ישראל כל אחד חייב להתגייס לצבא ולהיות לחייל, והוא לא צריך לפחד למות כי לא כל החיילים מתים.
ברצוני לשאול אתכם מה אני אמורה לענות לילד? האם אני יכולה להתעלם מהפחדים שלו כי יש עוד הרבה שנים עד שהוא יהיה חייל ואני מניחה שהוא ישנה את דעתו.
תודה נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחד להיות חייל
סמדר ריינר13/07/2010שלום נורית,
תראי, אני לא חושבת שצריך כבר מגיל כזה להתעקש ולענות לו שכל אחד חייב להיות חייל. אנחנו באמת לא ידועים מה יהיה, ומישהו שכל כך מפחד - גם איא אפשר להכריח אותו להיות חייל, ואת צודקת שיש לו עוד הרבה שנים והו אבל בהחלט יכול לשנות את דעתו עד אז. את זה את גם יכולה לומר לו. אני הייתי אומרת לו שיש עוד המון שנים, אנחנו לא יודעים אם הוא ירצה להיות חייל, איזה חייל הוא יהיה קרבי או לא, ואם עד אז הוא ירגיש נורא מפוחד תמיד אפשר יהיה לעזור לו. תשובה כזו לגיל הזה היא מספיקה, ואל תדאגי, הוא לא יצא משתמט בגללה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף זעםרעות13/07/2010
הבת שלי בת שנה, בימים האחרונים התחילה ממש מאין התקפות זעם כמו של ילדים יותר גדולים,
בוכה, מורידה ראש לרצפה, ממש נעלבת.... לדוגמא: אם היא מביאה לי סיפור שאקריא לה ואני מניחה אותו בצד / או לא מקריאה היא מתחילה לבכות ולהתעצבן
השאלה שלי היא איך להגיב ? קשה להתעלם כמו שאפשר לעשות עם ילד גדול וקשה להסביר
איך להתייחס לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר13/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת בכל זאת
רעות13/07/2010בכל זאת אם תוכלי להתייחס, בפורום השני הן לא עונות כלל....
אני מעריכה את דעתכן גם אם זה לא בדיוק התחום...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם
סמדר ריינר13/07/2010שלום רעות,
הסיטואציה לא כל כך ברורה לי. הילדה מביאה לך סיפור ואת מניחה אותו בצד או לא מקריאה - לא ציינת האם בא הסבר עם האקט הזה שלך ואם כן איזה, עד כמה הילדה מבינה, הרי אם היא שומעת סיפורים אני מניחה שהיא מתקשרת באופן כלשהו ויש דברים שאפשר להסביר לה. אנא פרטי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רעות13/07/2010תודה סמדר שהגבת בכל זאת.
הילדה מבינה יחסית יפה, ואני גם מסבירה לה אך כמובן היא עדיין רק בת שנה.
למשל עם הסיפור, שמתי בצד ואמרתי תכף נקריא, אבל היא לא ממש מבבינה מה זה תכף, ופשוט התחילה לבכות בכי נעלב כזה, שמה ראש על הרצפה והתעצבנה...
המקרה עם הספר הוא רק דוגמא, למשהו שלא עושים כמו שהיא רוצה באותה שנייה...
קשה לה עוד להבין "קודם נישן ואז נלך..." או "קודם נחליף חיתול ואז..."
אני רק תוהה אם זה באמת התקפי זעם, בגיל כזה ? או שזה העלבות כזו ?
ואיך להגיב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/07/2010שלום רעות,
זו התהנגות טבעית לגיל, כיוון שעוד קשה לתפוס זמנים והסברים, לא צריך להתרגש מזה יותר מדי, יש לחזור על ההסברים ולהרגיע אותה, עם הזמן והעיקביות היא תבין, זאת העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות קטנהיעל13/07/2010
שלום
יש לי בן בן שנתיים ו 5 חודשים ולפני כחודש נולדה לו אחות.
הלידה היתה קשה והייתי שבוע בבית חולים ולאחרי מאוד כעס עליי- לא הסכים להתייחס אליי בכלל אם היה מישהו אחר בסביבה שלו. לשמחתי זה עבר לו מאחר ודאגתי לבלות איתו הרבה זמן רק שננו- אבל התחילו כמה בעיות איתו שאשמח לקבל עצות איך להתנהג
1. בחודש האחרון התחיל לדבר הרבה יותר- גם מבחינת אוצר המילים וגם מבחינת התוכן של המשפטים שאומר- ובשבועיים האחרונים התחיל לגמגם- כשהוא מתחיל לדבר הוא חוזר על המילה הראשונה הרבה פעמים- זה לא קורה לו כל הזמן אבל לעיתים מאוד קרובות- וזה דבר שלא היה קודם. האם זה קשור להתמודדויות החדשות שהוא עובר או שזה משהו שדורש טיפול של קלינאית או בכלל יכול להיות שייך למשהו אחר?
2. בכל פעם כשהתינוקת בוכה הוא מתחיל לבכות- בהתחלה בכי שקט- נעלב כזה ואם לא שמים לב ישר זה עובר לצרחות- הוא הולך לפינה או מסתובב עם הראש לקיר ובוכה- לא מוכן לדבר ורק מחזיק את בקבוק המים שלו כמו מוצץ בפה. אם אחד מאיתנו יוצא עם התינוקת מהחדר כדי שלא יחווה את הבכי שלה הוא עוד יותר מתעצבן והולך עם מי שלוקח אותה. איך להתנהג עם זה? אנחנו מנסים לדובב אותו והוא לא מגיב בסוף יוצא שאנחנו כועסים עליו שהוא לא מגיב לנו ולא מדבר והוא עוד יותר נעלב ובוכה וזה הופך למעגל של בכי מתמשך.
3. בכל פעם שמעירים לו על משהו הוא צועקוזורק את עצמו על הרצפה, מתעצבן ושוב בוכה בלי שאפשר יהיה להרגיע אותו. הוא פתאום כאילו מסתגר ולא מוכן לדבר יושב עם בקבוק המים שלו עד שהוא גומר אותו.
דבר נוסף שקרה לו הוא מתעורר ב 5:30 בכל בוקר ומתחיל לבכות בצרחות
עם התינוקת הוא מתנהג ממש מקסים- מנשק ומלטף אפילו נראה יתר התלהבות לפעמים- אבל לא עושה לה שום דבר שמראה כעס כלפיה ישירות.
מה עושים ואיך מתנהגים במצבי הבכי האלה שהוא לא מוכ לדבר ולהסביר מה קרה לו? אני מפחדת שהוא לא יהפוך לילד עצבני שלא ניתן לתקשר איתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות קטנה
סמדר ריינר13/07/2010שלום יעל.
לגבי הגמגום אי אפשר לדעת בודאות מה זה קשור בלי לבדוק אותו לכן אני כן ממליצה לך לפנות לקלינאית תקשורת.
לגבי שאר ההתנהגויות, נדמה לי שמה שקורה הו אשבנך חש את חוסר האונים שלכם ואז נוצר מעג קסמים - אתם נלחצים, הוא נלחץ יותר ומחריף את ההתנהגות שלו וחוזר חלילה. אחת התוצאות היא שהוא גם משליט עליכם טרור כי אתם כבר לא יודעים מה לעשות כדי לא לפגוע בהוד מעלתו, להישאר עם התינוקת בחדר, לצאת איתה, ונשמע שאתם כמעט מתחננים בפניו שיפסיק לבכות, וזה כמובן מגביר את הבכי.
מותר לכם בהחלט להתייחס לבכי שלו כשאתם בחדר עם אחותו, להציע לו ליטוף וחיבוק, אבל אם הוא ממשיך לבכות זה לא נורא, אל תתחילו להשתגע סביב זה. אל תצאו איתה מהחדר ואל תנהלו את כל הבית לפי הבכי שלו. אם הבכי מתגבר למרות ההתייחסות האמפתית שלכם, פשוט תתעלמו. אל תיכנסו לדרמה שלו.
לגבי הבכי שלו כשמעירים לו - גם כאן לא צריך להרגיע אותו בכל מחיר. תגובה קצרה ותקיפה - ואחר כך עזבו אותו לנפשו, לא סוף העולם אם הוא בוכה, הוא לא חייב להיות רגוע כל הזמן ובכל מחיר ואתם לא הורים רעים אם לא הצלחתם להרגיע אותו. אל תהיו קהל לדרמה שלו כי זה מגביר אותה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- by sonmiky13/07/2010
Shalom,
My son , 5 years old, suffers from missing friendship in the kindergarden and is reacting to this very physically. He disturbs childen sitting next to him during meetings in the kindergarden as well as he will starts to push them or beat them when they decline playing wit him. I saw on various occations that he retreats to his own world as another reaction and is lately unable to receive a " NO" from us. He reacts with long shouting and crying. The kindergarden stuff also confirmed me a light concentration leap, though he can play and build a whole town with lego for hours or watch a movie for 3 hours if needed. On the other side when waiting in a line with other children for whatever reason he will kiss them or do anything else just not waiting in line silent.When I talk to him he claims his reations based on the behaviour of the children to him but I can see his physical reactions also at home towards his small sister.
I very much want to break this circle of physical reactions but am running out of sources. His father and me tried for a whole year all possibilities to break this circle without success. Would it be possible to send me a contact in the area of rishon le zion for advise or if needed treatment? Your help is very much appreciated and any answer can be in hebrew as well.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חברתית אלימה
סמדר ריינר13/07/2010שלום מיקי,
אכן נראה מתאים שתפנו לטיפול. אני לא מכירה אישית מטפלים לילדים באיזורכם, אבל יכולה להמליץ על המרפאה הציבורית של משרד הבריאות, או אם בנכם לומד בגן עירייה כדאי להתייעץ עם פסיכולוג הגן לגבי המלצות באיזור.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהthank you and one more small quest
miky15/07/2010Shalom Lach
First of all many thanks for your fast reply. Would you agree that I call you for a treatment?
Thanks a lot
Michal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברצון רב.
סמדר ריינר15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות חרדתית אצל ילדהרוני גולן12/07/2010
שלום. חברתי נמצאת על סף התמוטטות בשל ילדתה בת ה-10 שכל לילה מתעוררת, צורחת שעות,רצה לשירותים עם פיפי. הבדיקות הרפואיות תקינות. ההורים לא צעירים. יש להם בעיות כלכליות וחוסר השינה בלילה הורס אותם. האבא מתנהג כמו סבא מפנק ומרחם והאמא קשה יותר ונכנסת למריבות עם הילדה. מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חרדתית אצל ילדה
סמדר ריינר13/07/2010שלום רוני,
נשמע שאין הסכמה בין ההורים לגבי דרך הגידול של הילדה, זה דבר שגורם לחוסר עיקביות, ומבלבל את הילדה. לכן כדאי לבדוק האם ההורים יכולים להגיע להסכמה ביניהם, או ללכת לייעוץ כדי לעשות זאת. ללא עיקביות קשה יהיה לטפל בבעיית השינה של הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדויות חברתיותגלית12/07/2010
שלום רב, יש לי שתי שאלות:
1. ביתי כמעט בת 4. ילדה חברותית, הולכת למעון מגיל ינקות. מאד מפריע לי שהיא מעריצה ילדה בת גילה: עושה מה שהיא עושה, רצה לאן שזו רצה,בוכה בתיסכול נוראי אם בטעות פוגעת בה וזו לא סולחת. איך להגיב? זה מביך אותי וגם כואב לי.
2. לילדה כל הזמן חשוב לרצות (לספק) אותי (אימה). היא כל הזמן שואלת אם אני אוהבת אותה (לדוגמא אפילו אם אני סתם עייפה). כל הזמן חשוב לה שאחייך. יש לציין שהיא בת יחידה, מקבלת אהבה רבה מאיתנו ההורים, אין הרבה כעסים, יש גבולות סבירים, יש הרבה מחמאות ופידבקים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדויות
סמדר ריינר13/07/2010שלום גלית,
יש בעיני קשר בין הקשר של בתך עם החברה לקשר שלה אלייך. היא עושה מה שנקרא בפסיכולוגיה "העברה". משום מה הילדה לא מרגישה בטוחה בקשר איתך וגם לא בטוחה בעמידות שלך ובחוזק שלך. זה ממלא אותה חששות וחוסר ביטחון לגבייך ולגבי עצמה. זה בא לידי ביטוי גם בקשרים החברתיים שלה.
ממה זה נובע, אני לא יכולה לדעת, את מציינת שיש הרבה אהבה , אין הרבה כעסים ויש גבולות סבירים וזה יפה מאוד, אך כנראה בכל זאת קורה משהו שאתם לא אובייקטיבים לגביו ולא מזהים אותו שכנראה כן דורש התייחסות.
את מציינת לגבי הדרישה שלה שתחייכי, וזה מביא אותי לשער, שאולי את נראית לה חלשה ועצובה מסיבה כלשהי. ילדים קולטים הרבה דברים גם אם הם א נאמרים במפורש. גם אם מעולם לא בכית לידה.
בכל אופן אם אתם לא מצליחים לעלות על הסיבה אולי כדאי ללכת לייעוץ מסודר כדי לבדוק את הדברים על שיתוף מישהו נייטרלי ואובייקטיבי שרואה את הדברים0 מבחוץ ויכול להצביע על הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדויות
גלית13/07/2010אבקש 2-3 דוגמאות כלליות מדוע ייתכן שהילדה לא בטוחה בקשר עימי. אני יודעת שאת מעדיפה לא לפרט כי יכולות להיות סיבות רבות כמספר האנשים בעולם, אך בכל זאת.
לא פשוט ללכת לייעוץ (מסיבות שונות), לכן אם תוכלי להיות מעט יותר קונקרטית ולתת לי עצות איך להגיב כאשר אני רואה גילויי הערצה, לא חיוביים בעיני, כלפי החברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדויות
סמדר ריינר13/07/2010שלום גלית,
אני באמת לא יודעת אם אני יכולה לתת לך דוגמאות כלליות. המחשבה שהייתה לי ואני לא יכולה לדעת אם היא נכונה או לא קשורה לכך שאולי הילדה חשה סוג מסויים של עצב ממך, לא ברור לי מדוע, כי אני לא מכירה אותך.
אני מבינה שהתשובה שלי מאוד מתסכלת אותך, ואולי גם לא מקובלת עלייך אבל לצערי היכולת למצוא פתרונות בפורום לכל בעיה היא מוגבלת, זו ההשערה שלי וייתכן שהיא גם לא נכונה, כי אין לי די פרטים לתת תשובה יותר מפורטת.
אני מבינה שלא פשוט לכם לפנות לייעוץ, אבל אני לא מכירה כרגע דרך יותר טובה להבין את מורכבות בעיה שאת מציגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)