פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• 2 בתים לילדים האם זה טוב??
    מיכל
    20/07/2010

שלום רב,
    אנחנו זוג הורים שהתגרש רישמית לפני חודשיים, יש לנו 2 ילדים שהגילאים שלהם 6 ו-3 שנים.
    יחסינו הסתיימו יפה מאד אנחנו חברים טובים, יש הסכמה מלאה לגבי הסדרי ראייה.
    האבא רואה את הילדים פעמיים בשבוע בימים קבועים וכל סוף שבוע שני,ובימים אלה הילדים ישנים אצלו.
    שאלתי היא האם זה שהילדים מתחלקים בשני בתים זה דבר חיובי או שזה יכול לבלבל אותם???
    ישנם כאלה שאומרים שעדיף לילדים בית אחד חדר אחד שמקנה להם ביטחון,ויש אחרים שטוענים אחרת .מה נכון??? לראות את האבא הם ייראו איןבזה ויכוח השאלה זה רק לגבי הלינה.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    2 בתים לילדים האם זה טוב??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• 2 בתים לילדים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2010

מיכל שלום,
    אני לא חושבת שיש בנושא הזה "נכון" ו"לא נכון" באופן גורף. יש לבדוק כל מקרה לגופו, בהתאם למשפחה ובהתאם לאופי הילד. באופן כללי ניתן לומר, שחלק מההכרה המשפחתית בגירושין הוא הלינה אצל אבא, ולא רק לשהות עמו יחד. לאבא יש בית חדש שלילדים יש בו מקום לגיטימי, וחשוב שכל חברי המשפחה יכירו בכך. כמו כן, בדרכ ילדים מסתגלים לסידורי המשמורת והראייה. ילדים שסובלים מקשיי התארגנות קשים או קשיי קשב וריכוז עלולים להתקשות לארגן את שיעורי הבית והתיק כשהם אינם בסביבת הלמידה המוכרת יותר, ואצלם המעברים עלולים להיחוות קשים יותר.

בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שירי

מיכל
    22/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתוללות
    קרן
    20/07/2010

שלום , בני בגיל שלוש ושמונה חודשים נמצא בבית בחופשה עם שני הוריו ושתי אחיותיו בגלאי 14 ו10
    הוא לא בקיטנה ורוב הזמן הוא צופה בתוכניות טלויזיה ברצף : דורה ובוץ.
    מרכיב פאזלים מדי פעם מצייר קצת ומשתולל.
    ביחוד לקראת שינה קופץ על המיטה שלנו הוא ישן יחד עם ההורים וצופבה בטלויזיה שם בועט בשהורים
    קופץבצורה פראית .אתמול ושלשום אמרנו לו שאם ימשיך כך נוציא אותו מחדרנו הוצאנו אותו הולמס דקות הוא יצא בכה הבטיח שלא יחזור הכנסנו אותו ושוב חזר על כך זוהי נראית השתוללות חסרת רסן ללא שליטה .
    פעמים החזקנו לו את הידדים והגלים ואמרנו לו שכך לא מתנהגים.
    מה עושים ?

לקביעת תור
    סגירה
    השתוללות

הוספת תגובה

• השתוללות

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2010

קרן שלום,
    אולי לא מסרת מספיק פרטים על סדר היום שלכם, אך איכשהוא נראה לי שלא מתוכננות מספיק פעילויות המתאימות לילד בן שלוש, פעילויות של הוצאת אנרגיה, ריצות, קפיצות וטיפוס שהם נדרשים בגיל הזה, בוודאי לבן. אני מציעה שתקחו אותו לפחות אחהצ לגינה או מגרש משחקים בו יוכל להוציא אנרגיה, לשחק בכדור וכן להתרועע עם ילדים אחרים. כשהוא ימצא מקום לבטא את האנרגיות הטבעיות של גילו, הוא יוכל לשכב אתכם במיטה באופן רגוע יותר.
    כמו כן, ייתכן שחלק מההשתוללות קשור בכך שהוא מבין שאתם רוצים בקרוב להרדים אותו, והוא מתנגד לכך ומנסה "למשוך" את שעת ההרדמה.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים שהתחיל לגמגם עקב טראומה
    אב לילד בן 2
    20/07/2010

שלום לכם
    אני אב לילדה בת 5 וילד בן שנתיים וארבע חודשים,
    ביום חמישי לפני שבועיים ,אשתי והילדים שחקו ברחבה מתחת לבית ,רחבה סגורה ומלאת ילדים קטנים ,פתאום הגיע אופנוע שנכנס לשטח הפרטי והמוגן הזה ,הוא נסע בפראות ,עשה רעש ממש חזק ,וביצע סללום בין הילדים ,כל הילדים הקטנים נכנסו להיסטריה ורצו להוריהם בבכי מטורף וכך גם בני ,
    מאז הילד לא מפסיק לדבר על אופנוע ,הוא מתעורר מידי פעם בלילות בבכי ומדבר על הרעש וכד, והכי גרוע הוא התחיל לגמגם ,בעיקר בתחילת משפט ובעיקר במילים שהמתחילות באות א ,למשל אבא אמא וכו,
    בכל מקרה לפעמים נדמה שהגמגום הולך לעבור והגימגום יורד....ולפעמים הגמגום מתחזק ,קשה לנו לראות אותו ככה ואנו לא יודעים כיצד לפעול ,האם לדבר איתו על זה . האם לקנות לו אופנוע צעצע שלא יפחד ? מה עושים ? אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה

הוספת תגובה

• גמגום בגיל שנתיים

ד''ר שירי שדה שרביט
    20/07/2010

לאב שלום,
    בנך אכן עבר חוויה מאוד מפחידה, שהותירה רושם עליו אף לאחר שבועיים. יחד עם זאת, חשש מרעשים וממכשירים המשמיעים רעשים לא טבעיים (דוגמת אופנוע, מטוס, שואב אבק וכדומה) הוא מוכר וטבעי בגיל של בנך. בנוסף, גם גמגום הוא תופעה מוכרת ושכיחה, ולא הייתי בהכרח מקשרת בין האירוע לתחילת הגמגום. גמגום הוא תופעה התפתחותית שמתרחשת בגילאים שנתיים עד ארבע לערך, לא בהקשר של אירוע מפחיד.
    לכן הייתי מתייחסת למתרחש כאל שתי תופעות נפרדות:
    לגבי הפחד מהאופנוע, בדר"כ פחד שוכך ככל שהילד נחשף לדבר המאיים, כשהוא בצורה פחות מאיימת. לכן הרעיון שלך לקנות אופנוע צעצוע הוא מצוין. כמובן שזה יכול להיות צעצוע קטן ופשוט, שבנך יוכל לשחק בו.
    לגבי הגמגום, כדאי פשוט להניח לכך ולאפשר לבנכם לסיים את המילה/משפט שרצה לומר, ולא לדחוק בו.

שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד קשור לאמא
    מעין
    20/07/2010

הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים וסה"כ ילד מאוד נוח. הבעיה היא שהוא קשור אליי מאוד.
    כשהוא לבד עם אבא שלו הכל בסדר אבל ברגע שהוא רואה אותי כאילו משהו משתנה והוא עוזב הכל ובא אליי. אז אם אבא שלו מנסה להתקרב אליו הוא מתחיל לבכות או מעיף אותו ממנו.
    לאחר זמן מה הנושא קצת נרגע ואם אני בחדר הוא ילך לשחק איתו אבל אם אני יוצאת מהחדר הוא בא אחריי.
    כעת אני בהריון ומאוד מלחיץ אותי מה יקרה לאחר הלידה או אפילו עכשיו שנהיה לי יותר קשה להרים אותו ולקלח אותו אבל לפעמים הוא רוצה רק אותי.
    הנושא יוצא המון ויכוחים ביני לבין בעלי ואני ממש לא יודעת איך לשנות את זה.
    אני אשמח לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד קשור לאמא

הוספת תגובה

• ייעוץ משפחתי

נעמה סבג שמש
    20/07/2010

מעין שלום,

מאד חשוב שבעלך ואת תהיו אחידים ומגובשים בטיפול במצב.
    למרות שהילד מעדיף אותך, את צריכה להבהיר לו שיש מצבים שלא תהיי זמינה לו.
    הוא לא יכול להיות זה שמחליט מי מקלח אותו ומי מרדים אותו. פה נכנס נושא הגבולות שהופך להיות משמעותי בגיל זה, ובעיקר לפני הולדת אח נוסף.

עם זאת, חשוב לעשות סדר. תגדירו לילד מראש מי מטפל בו באותו הערב, הכינו אותו מראש וכך יהיה לו קל יותר לקבל זאת.
    כל עוד הילד רואה את הקושי שלך להותיר לאבא להתמודד עם העניין, ואף שומע ויכוחים ביניכם בנושא, יהיה לו קשה לקבל את השינוי.

תתמידו. החליטו איך אתם עושים את הדברים ותמנעו ממצב בו הבכי מנהל אתכם.
    בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב ללכת לחברים בלי ההורים
    ליאורה
    20/07/2010

שלום רב. בני הוא בן 6 וחצי, ילד חברותי אשר שמח לארח חברים בביתו. הינו מסרב באופן עקבי להתארח בביתם של חברים בלעדיי או בלי בעלי. מוכן אף לוותר על מפגש עם חברים אם הדבר אומר שלא אוכל להיות במפגש. הינו מתקשה לאמר לנו מה מןנע ממנו ללכת לחברים לבדו, כנראה שחושש. ניסינו מס' דרכי התמודדות - להגיע תמיד איתו לחברים בתקווה שיתבגר מעט ויסכים לשהות לבדו אך ללא הועיל. חשבנו למנוע ממנו לארח חברים בביתו עד שיסכים להתארח לבדו. הננו אובדי עצות. נשמח לקבל הכוונה מה הדרך הטובה ביותר להתמודד עם נושא זה מבלי לפגוע בילד.

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

נעמה סבג שמש
    20/07/2010

ליאורה,

מצב שכזה הוא תוצאה של...
    של מה?
    חשוב לדעת יותר על הילד ועל המשפחה.
    הכוונה ללא פירוט לא תועיל בצורה מספקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי - ילדה בת 3
    דור
    19/07/2010

שלום רב,

ברצוני להתייעץ על תופעת בכי מתמשכות אצל בנותיי התאומות בנות ה-3

ברגע שאינן מסתפקות במתן תשובה שלילית או חוסר סיפוק הן בוכות ללא הפסקה, גם לאחר נסיונות להרגעה והסבר המצב מילולית.
    יש לציין שהבת הבכורה שלי שירה בת 5 כבר מתלוננת בעצמה על הבכי.

אודה לעזרתכם המקצועית בטיפול בנושא.

תודה ,

דורית

לקביעת תור
    סגירה
    בכי - ילדה בת 3

הוספת תגובה

• בכי שמנהל הורים

נעמה סבג שמש
    20/07/2010

דורית שלום,

כנראה שהתאומות למדו שהבכי הוא יעיל להשגת המטרה.
    כנראה שההסברים שאת נותנת רק מחמירים את המצב.
    עלייך לעבוד על הצבת גבולות.

את מוזמנת לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאת אחים??
    אלהלה
    19/07/2010

שלום רב לכולם!
    אני אמא לילד בן שנה ו10 חודשים ותינוק בן 11 חודשים. מאז שהתינוק השני הגיע לעולמינו ה"גדול"
    בכל רגע נתון מנסה להכאיב לו. מרביץ נושך מושך בשיער. מה כבר לא ניסיתי. אני יודעת שזו קינאה אבל כמה עוד אפחד להשאיר אותם ביחד?? איך לגרום לפעוט שעוד לא בן שנתיים להפסיק את הפעילות האגרסיבית נגד אחיו?
    דרך אגב לפי דיווחים מהמעון הפעוט שלי מרביץ ונושך ילדים אחרים גם.
    ועוד דבר קטן. מדוע כאשר אני או אבא שלו נמצאים בסביבה הוא פשוט יוצא מהכלים? שובר הורס מרביץ צורח.....לפי מה שהבנתי מאנשים כנו אמא שלי ומטפלת הוא מתנהג לגמרי אחרת כאשר אני למשל לא בסביבה.....
    אנא עיזרו לי!!

לקביעת תור
    סגירה
    קנאת אחים??

הוספת תגובה

• הדרכת הורים

נעמה סבג שמש
    20/07/2010

שלום לך,

אם הדבר קורה גם בגן, אז המצב אינו כזה רק בנוכחותך.
    הסיטואציה שתיארת מאד מורכבת:
    קנאת אחים, בכי, אלימות, חוסר בסמכות הורית, בעיה בהצבת גבולות, השפעת נוכחותך באיזור.
    קשה לתת הכוונה בצורה כה כללית.
    נשמע שהילד נמצא במצב של קושי והוא צריך עזרה והכוונה. הקושי הרגשי מתבטא בהתנהגות זו.

הדרכת הורים יכולה מאד להועיל.
    את נמצאת במצב לא פשוט. שני קטנטנים במקביל זה לא קל.
    לעת עתה, את מוזמנת לקרוא מאמרים באתר שלי ולקבל מעט הכוונה. את מוזמנת גם לכתוב לנו שאלות נקודתיות, עם פירוט.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן עיריה ילד קצת מיוחד
    מאיה
    19/07/2010

שלום רב
    אני אמא לילד בן 4.5 שהיה במסגרות חינוכיות פרטיות עד היום ובשנתיים האחרונות בגן אנתרופוסופי. ילדי מוכשר ומוסיקלי ותנועתי אך אנו(ההורים) יודעים ומרגישים כי קיימת בעיה בתקשורת חברתית כנראה בגלל משהו רגשי/התפתחות השפה(ילד שסבל מבעית שמיעה בגלל אוזניים). התיעצנו בעבר עם יועצת מוסמכת בנושא גבולות אך כעת עם סיום הגן והמעבר ל"ג'ונגל העירוני" אני מרגישה שעלי לחזק אותו יותר בעיקר מבחינת התקשורת הבינאישית שלו.
    ילד סקרן שאוהב חברה מאוד אך לעיתים מתקשה בהבנת הסיטואציה החברתית. אני חרדה ולא יודעת כל כך למי לפנות. מצד אחד פוחדת לשים עליו תויות ולדבר על אבחונים כאלו ואחרים מצד שני לא רוצה להתעלם מהבעיה.
    יש לנו בת תינוקת בת שנה ושלוש שיודעת לדרוש את התשומת לב שלה. שנינו יודעים שהוא(הילד)זקוק לתשומת לב יותר גדולה מאיתנו בגלל הרגישות שלו,התמימות
    מבקשת את עצתכם למי לפנות
    תודה רבה
    מאיה

הוספת תגובה

• מעבר לגן עיריה

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום מאיה,
    כדאי לכם פנות למכון להתפתחות הילד דרך קופת החולים שלכם, ולברר את מהות הבעיה בצורה קצת יותר מעמיקה. לדעתי אין צורך לחשוש מסטיגמה זהו אבחון כמו כל אבחון רפואי שהייתם נדרשים לו עם כל בעיה רפואית אחרת מה גם שהייתה בעיית שמיעה בעבר, וראוי שיהיה מעקב התפתחותי כלשהו. מרכזים מהסוד הזה מחוייבים לסודיות ואין סיבה שיעבירו מידע למערכת החינוך ללא רשותכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה וחידוד

מאיה
    22/07/2010

הי סמדר
    תודה שחזרת אלי.
    היינו כבר באבחון בגיל שנתיים של המכון להתפתחות הילד ואני חייבת שזה לא היה הכי מקצועי ומקיף. מאז היינו כבר פעמיים אצל קלינאית תקשורת פרטית במכון טוב. פעם 1 בגיל שנתים וחצי קצת יותר ופעם 2 לפני כמה חודשים. הקלינאית בעיקר ציינה עבודה על שפה,אוצר מילים וכישורי שפה אבל לא מבחינה תקשורת ובטחון ששם היא לא מצאה שום בעיה וכך אני גם רואה את הילד חברותי בעל בטחון עצמי נורמלי וסקרן. העניין הוא יותר בניואנסים של סיטואציות חברתיות ואיך אני מחזקת אותו במקומות הללו.
    כמו כן הוא בד"כ נמנע מעבודה הדורשת מוטוריקה עדינה לאורך זמן כמו ציור,כתיבה,תפירה .יודע להשחיל חרוזים ומידי פעם מוכן אבל לרוב מעדיף עיסוק גופני יותר-יש לך עצה איך אני יכולה לחזק את המיומנות הזו גם?
    אלפי תודות
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/07/2010

שלום מאיה,
    תראי, אם את מרגישה שאת יודעת בעצמך מה הבעיה, והיא מאוד נקודתית, אז בהחלט אפשר לנסות לעבוד עליה לבד. אם את מרגישה שאת מבינה איפה הוא טועה בהבנת סיטואציות זה משהו שאולי אפשר להסביר לו בשפה שמובנת לו. את לא הבאת דוגמאות לכך ולכן קשה לי להתייחס יותר ספציפית. תנסו לשים לב האם יש סיטואציות מסויימות שהוא תמיד לא קולט, מה הוא לא קולט בדיוק, האם הוא מפרש תגובות כדחיה למרות שהן לא תמיד כאלה? האם להיפך - הוא לא יודע להבחין מתי ילד אחר לא מרוצה ממשהו וכדאי להפסיק? אלה דברים שניתן ללמד אותו לשים לב.
    לגבי מוטוריקה עדינה - אני לא מומחית בריפוי ועיסוק, אבל מכיוון ההתמחות שלי אני רק יכולה לייעץ לך שאולי כדאי לעשות דברים בצורה כמה שיותר משחקית וכיפית, ואם הוא רוצה אז מצויין ואם לא אז בלי לחץ. ייתכן שבשל העובדה שהיו לו כבר כל מיני קשיים, והוא עבר אבחונים יש לו חשש מפני תחושות הכישלון והאכזבה ואולי גם לכם וייתכן שזה מוסיף לחץ ולכן הוא עוד יותר נמנע. אם קיים לחץ כזה אולי כדאי לנסות לשים לב לכך ולהשתדל להרפות ממנו ואז דברים ילכו יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בגיל 7
    אורית
    19/07/2010

בני כבן 7 עדיין מרטיב כמעט מדי לילה במיטה , האם זה קשור לבעיות קשב וריכוז?
    מה כדאי לעשות? מה כדאי לברר?
    עדיין לא עשינו לא אבחון.

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה בגיל 7

הוספת תגובה

• הרטבת לילה בגיל 7

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום אורית,
    זה לא בהכרח קשור להפרעת קשב וריכוז, אתם יכולים לחפש את האתר של ד"ר קושניר ולהתקדם משם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5 לא חברותי
    איילת
    19/07/2010

בני בן 3.5 ולא חברותי כלפי ילדים.
    הוא מאוד מסוייג מחברתם, לא יוזם איתם משחק בגן, לא מצטרף אליהם למשחק (אלא בתיווך הגננת),אפילו נירתע מהם, וכן הגננת סיפרה שאם ישבו נניח במעגל בשעת ריכוז הוא יקח צעד אחורה וישב מרוחק כאילו התפישה שלו את ה'ספיייס' שלו היא מוטעית.
    מדובר על ילד מאוד יצירתי ונבון, מצייר פיגורטיבי כבר שנה וחצי בערך, רוקד ועושה כירויוגראפיות, משחק מקסים במשחקי דמיון, אוהב לשיר ויודע לשיר יפה, עושה הצגות.. בקיצור יש לו עולם עשיר.
    כמו כן הוא ילד עם אינטיליגנציה רגשית של אדם מבוגר, לא ייבכה ו/או יעשה 'סצנות' ליד זרים/אנשים שהם לא אני או אבא שלו, מאוד רגיש לסובב אותו.. ינסה תמיד לא להעליב.. ומאוד רגיש כלפי כולם.
    הוא ילד מאוד טוב וממושמע.. הוא מדבר יפה ומשתמש במילים גבוהות אם כי קצב הדיבור מעט איטי.
    מבח' מוטורית הוא מאוד איטי, התחיל ללכת מאוחר, ובכלל ילד זהיר ורגוע ביותר מעדיף לשבת ולצייר במקום להתרוצץ..
    חשוב לציין שאני אדם לא מאוד חברותי (אני חד הורית, הגירושים התרחשו כשהילד היה תינוק) וגם אני מאוד אוהבת את הלבד שלי וכך גם הוריי שגרים אלינו בשכנות. וגם אבא שלו אדם לא יותר מדי חברותי.. האם כל המתואר נישמע מדאיג? האם כדאי לפנות לייעוץ פסיכולוגי?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5 לא חברותי

הוספת תגובה

• בן 3.5

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום אבישג,
    כן, אני חושבת שייתכן וקיימת קצת סיבה לדאגה, כי יש הבדל בין צורך בספייס ואהבת הלבד לבין קושי אמיתי ליצור קשר אפילו עם ילד אחד או שניים. נשמע שהילד שלך ממש נרתע מקשר, וזה מצב שונה מילד או מבוגר שיש לו יכולת ליצור קשר אך לעיתים או אפילו לעיתים קרובות הוא מעדיף לא להשתמש בה.
    אני בהחלט מציעה לך לפנות לייעוץ, מקסימום יתרשמו שאין סיבה לדאגה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת גרוטסקי...
    אורית
    19/07/2010

שלום רב,

יש לי ילד בן שנתיים ו-3 חודשים. לפני כחודשיים התחלנו בתהליך גמילה מחיתולים, בצורה מאוד מבוקרת ונעימה. מידי פעם עשה צרכיו בשירותים ומידי פעם בסיר, אך אנו צריכים לתזכר אותו ללכת בכל פעם מחדש כדי שלא יטיל צרכיו על הרצפה. לא תמיד זה עוזר ולעיתים קרובות הוא עושה צרכיו על הרצפה. מה שמפריע לי הוא שהעניין לא כל כך מציק לו. ניסיתי להשאיר אותו עם תחתונים כדי שירגיש את תחושת הרטיבות ויקשר את היותו יבש לעשיית צרכים בסיר/בשירותים, אך ככל שעובר הזמן נראה לי יותר ויותר שהוא נהנה מהעניין. הוא אוהב לגעת בפיפי שלו על הרצפה ושם את ידו בפה לאחר מכן. בזמן האחרון, החל גם לדחוף ידו לתוך החיתול, לגעת בקקי ולמולל אותו בידו והגרוע מכל להכניס את ידו לפה....!!!(סליחה על הגרוטסקיות). כמה וכמה פעמים הסברנו לו את חשיבות ההגיינה ועשיית צרכים בשירותים בצורה מאוד עדינה כדי לא לגרום לטראומות, אך נראה כי הוא נהנה עד מאוד מהתעסקות זו ומרגיש טוב עם זה.. אציין כי הוא מביע עניין רב גם מעשיית הצרכים של הכלב בעת טיול בחוץ, הוא נורא רוצה לגעת ומאוד מתלהב מהעניין...

אני שואלת : למה בעצם הוא עושה את זה ? (ככה מגלים את העולם??) האם הוא אינו מוכן עדיין לגמילה מחיתול ? (למרות שמבקש להישאר בלי חיתול ומודיע לנו שיש לו צרכים לשחרר), האם צריך לחכות שיתבגר קצת יותר ולהתחיל מחדש בתהליך ?
    איך אני אמורה להתייחס לעניין של נגיעה בצרכים, כדי לא לפתח אצלו קושי בהתליך הגמילה/בדימוי העצמי ?

תודה רבה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה
    קצת גרוטסקי...

הוספת תגובה

• קצת גרוטסקי

סמדר ריינר
    21/07/2010

שלום אורית,
    נראה לי שיש מקום להבהיר לילד שלא טוב לגעת בקקי ולא טוב להכניס אותו לפה. אם הוא נהנה מהמרקם ומההתפלשות אפשר לתת לו במקום זה לשחק בבצק יצירה או בפלסטלינה.
    תנסו לתת חיזוקים חיוביים שיעודדו עשיית הצרכים במקום המיועד להם (פיפי פרס) ואל תחששי להעביר מסר ברור בנוגע לניקיון וללמה מותר ומה אסור, בלי לבזות את הילד כמובן, אין מקום להשתמש במילים מגעיל, או פויה אבל בהחלט במילים: אסור, לא טוב, ולא נקי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח בן 2.5 מרביץ ומתנהג בפראות עם אח
    מירי
    19/07/2010

בני הפעוט בן שנתיים וחצי מרביץ ויורק עלינו ועל אחותו בת השנה וחמש,מתנהג בפראות וצועק המון.הוא לא בגן יש להם מטפלת בבית שלנו.בספטמבר הוא יהיה בגן.מה עושים? איך מענישים אותו?תודה על העזרה

הוספת תגובה

• בן 2.5

סמדר ריינר
    20/07/2010

שלום מירי,
    אין טעם להעניש אותו, זה גם לא יעזור וגם יגרום להשפלתו המיותרת. מדובר בילד קטן מאוד, שאין לו דרך אחרת כרגע לבטא את קנאתו באחות שהיא קטנה ממנו ומקבלת התייחסות של קטנים. אם הוא מבין קצת, כדאי לדבר איתו , לעזור לו להבין מה הוא מרגיש, לתת לתחושת מילים, כך יש סיכוי שהו איוכל להוציא אותם לא רק דרך הידיים. להגיד לו משהו - "אתה גם אוהב את נועל'ה אבל גם כועס ומקנא, לפעמים בא לך להיות רק אתה בלי נועה ולקבל אותנו לעצמך" תחושות אלה הן מובנות ולגיטימיות וצריך לתת להן מקום. אחר אפשר להגיד לו: "אנחנו אוהבים אותך מאוד, ואם לפעמים בא לך להיות תינוק מכו נועה, אפשר קצת גם ואחר כך תחזור להיות הגדול" תנסו להקדיש לו קצת זמן לחוד, בלעדיה, ולפנק אותו מדי פעם, כמו תינוק. אחר כך הו אבעצמו ירצה לחזור להיות הגדול, כי גם לזה יש רווחים...
    כמובן שיש מקום להבהיר בתקיפות באותו רגע שבו הוא מגלה תוקפנות כלפי אחותו שההתנהגות הזו היא לא במקומה ולהפסיק אותה מיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות נכדתי בת ה-3.5
    טובה
    19/07/2010

שלום,
    לבתי יש בת בת 3.5 בן בן 5.5 ותינוק שנולד כעת. מזה תקופה די ארוכה הבת בת ה3.5 מתנהגת בצורה קשה. הכוונה היא שאם הדבר הוא לא בדרך שלה, היא מתפרצת בבכי סוער. למשל לגבי בגדים, או שהיא יכולה להחליט פתאום שהיא לא רוצה להכנס לאוטו לנסוע לגן, הבכי כל כך היסטרי שאפילו האדם הכי סבלני יכול לצאת מדעתו. בהתחלה חשבנו שזה אולי קנאה, אבל היא מקבלת את כל תשומת הלב כפי שאחיה מקבלים. היא גם נוהגת לקנטר את אחיה: " לי יש ולך אין..." לפעמים בא להורים חשק אפילו להכות אותה, אבל זה ברור שלא זאת הדרך. אז מה עושים?

בברכה
    טובה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות נכדתי בת ה-3.5

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5

סמדר ריינר
    20/07/2010

שלום טובה,
    מעב רלקנאה ייתכן שיש משהו בסמכות ההורית של ההורים שלא נעשה בצורה מספיק ברורה. זה לא אמור להיעשות במכות כמובן, אלא בטון ברור, בעיקביות סביב המקומות של אמוותרים לה גם עםנוח וכו'. ייתכן שהם מבליגים ומוותרים הרבה עד שכבר אי אפשר יותר ואז בא להם להרביץ, זה לא אמור להגיע למצב הזה. הגבולות צריכים להינתן הרבה קודם ויש לשמור עליהם בעקיביות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם הבת של החבר שלי
    שירי
    19/07/2010

אני יוצאת עם גבר גרוש למעלה מחודשיים, יש לו בת מקסימה בת שנתיים. יש לי גישה מאוד טובה לילדים. בהתחלה כשהיא הכירה אותי היא הייתה ממש חברה שלי, וכאשר היא התחילה להבין שאני חברה של אבא שלה, ונשארת לישון איתו בלילה אז היא כנראה מתחילה לקנאה, ולא מוכנה להתקרב אליי, ולקבל ממני דברים, האם להרפות קצת ולא ללחוץ?
    בלילות כשהיא ישנה אצלו (אצלנו), היא מתעוררת בלילה ומתעקשת לעבור למיטה שלנו, קשה לו שהיא בוכה ואז אנחנו מוותרים ונותנים לה להישאר. אבל האם זה נכון? אולי עדיף להתעקש איתה ולהילחם עוד קצת עד שהיא תבין שזה לא המיטה שלה. ויש לה מיטה משלה. או שלתת לה זמן?

הוספת תגובה

• איך להתמודד עם הבת של החבר

סמדר ריינר
    20/07/2010

שלום שירי,
    אין טעם ללחוץ על הילדה, פשוט תמשיכי להיות את, תציעי לה את קרבתך אך אל תיעלבי מתגובותיה והניחי לה לווסת את הקשר כרצונה.
    זה לא נכון בעיני לאפשר לה לישון איתכם במיטה, וכדאי להרגיל ואתה לישון במיטתה, בעדינות אך באופן ברור ועיקבי להחזיר אותה למיטתה כל פעם, להרגיע אותה ולחזור למיטתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות מאוחרת בשעות הצהריים
    גילה
    19/07/2010

שלום לך הפסיכולוגית..ביתי כימעט בת 15 .היא הולכת לישון בשעות מאוחרות מאוד כימעט בשעה 4 ליפנות בוקר כל יום ומיתעוררת בשעות הצהריים בערך בשעה 2 בצהרים כל יום. כיצד לינהוג בסוף החופש ומתיי עליי להקים אותה מוקדם שתיהיה מוכנה ליקראת הלימודים ? תודה מראש

הוספת תגובה

• שינה

נעמה סבג שמש
    20/07/2010

גילה שלום,

אם אין לך "בעיה" עם העובדה שכך מנוהלת השגרה שלה, תציעי לה בשבוע האחרון של החופשה להתחיל להתערב בשעון הביולוגי ולישון בלילה ולתפקדביום. כדאי שתעשי זאת במהלך שבוע בצורה הדרגתית.
    תהנו מהחופש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה