פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• סקרנות מינית?
    8888
    12/07/2010

יש לי ילד בן 6 מאוד סקרן מינית. לאחרונה שמתי לב שהוא מרבה להסתכל על טוסיקים במיוחד עכשיו בבריכה ובים . האם הדבר טיבעי האם יש שלוחח איתו על כך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקרנות מינית?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקרנות מינית

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום לך,
    תלוי אם המבטים האלה מפריעים לסביבה ואם זה נראה מאוד בוטה וחודרני. סקרנות לכשעצמה אינה דבר רע, כל עוד זה לא מציק לאף אחד.
    מעבר לזה, אם נראה לך שהוא עסוק מדי במיניות, לשוחח איתו זה לא מה שיפסיק את העיסוק, אלא יש לבדוק האם הוא לא חשוף מדי לתכנים לא תואמים, בבית, בטלוויזה או בשכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מספרים על סבתא שנפטרה?
    עינת
    12/07/2010

לבני , כמעט בן 3, יש סבא אחד וסבתא אחת. הוא יודע שלאמא יש אבא ולשאבא יש אמא.
    אתמול הוא שאל אותי "איפה אמא שלך?"

אני אפילו לא זוכרת ממש עניתי מרוב שלא התכוננתי לשאלה (משום מה, למרות שהיו לי כמה שנים להתכונן). זה היה משהו בסגנון "אמא שלי איננה" והוא רק הסתכל עלי בתמהון ולא המשיך לחקור.

1. מה נכון להסביר בגיל כזה?
    האם להתחיל להשתמש במושג "מתה"? למרות שאין בגיל הזה עוד תפישה של מוות?

2. אם הוא ישאל אותי ממה היא מתה (משהו שבטח לא מספרים לילדים), האם אפשר לשקר ולהגיד שממחלה ורק בגיל מבוגר לספר את האמת?

3. אם אני אגיד לו שהיא נפטרה ממחלה, זה עלול לעורר בו חרדות (כמו למשל שגם הוא יחלה)?

הוספת תגובה

• איך מספרים על סבתא שנפטרה

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום יעל,
    את צודקת שלילדים בגיל הזה בדרך כלל עדיין אין תפישת מוות, אבל זה לא אומר שלא משתמשים לידם במושג "מתה" אלא שהם פשוט לא קולטים עד הסוף את הסופיות של העניין.
    הרי בגן מסבירים להם למשל ביום הזיכרון שחיילים מתו, או בחגים שבהם יש נציחון של היהודים כן מדברים על הרג ומלחמות..
    את יכולה לומר, אם זה מתאים לך, שסבתא מתה, ועלתה לשמיים ושם היא נחה. אני לא בטוחה שבניסוח כזה הוא ישאל אותך ממה היא מתה, כי הוא לא לגמרי מבין את המושג, אולי הוא ישאל למה היא הלכה לנוח - את יכולה להגיד שהייתה מאוד עייפה. ואם הוא ישאל אם גם הוא יכול לעלות לשמיים - את יכולה לענות לו שרק בגיל מאוד מבוגר. גם יותר מבוגר מאמא ואבא. יכול להיות שהוא ישאל אותך שאלות לגבי המקום הזה בשמיים, ואז אפשר לספר לו על גן עדן או לתת לו לצייר איך לדעתו זה נראה בדמיון, ולהשאיר את זה ככה.
    אני מקווה שזה יעזור לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ענת
    12/07/2010

יש לי ילד בן 5.5 וילדתי לפני חודש
    מאז הלידה הילד לא הפסיק להציק לתינוק ולכן צעקנו עליו המון.
    מספר ימים לאחר מכן הגדול חלה עם חום(40 מעלות) למשך 5 ימים.
    בקופ"ח לא מצאו כלום וגם בבגיקות דם כל היה תקין וטענו שהדבר כנראה פסיכולוגי?
    האם יתכן חום גוף שלא יורד בגלל מצב פסיכולוגי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום עדינה,
    לא ידוע לי על תופעה כזו, אם כי להרבה תופעות גופניות יש גורמים פסיכולוגים. עם זאת זה נשמע לי קצת מסוכן כי מדובר בחום גבוה ואני מציעה לכם לא לוותר בעניין הבירור הרפואי, ואם יש צורך אז גם לפנות לחוות דעת שניה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמירה מטרידה של ילד בן 6
    נטע
    12/07/2010

שלום
    לאחרונה כאשר בני בן ה-6 כועס עלינו – בד"כ כתוצאה מזה שהוא לא מקבל מה שהוא רוצה
    הוא בוכה ואומר שלא בא לו להיות בבית הזה ושעדיף לו למות.

מיותר לציין שזה הורס אותי לשמוע אותו אומר דברים כאלה
    אנא יעצו ממה זה יכול לנבוע ואיך לטפל בעניין הזה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אמירה מטרידה של ילד בן 6

הוספת תגובה

• אמירה מטרידה

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום נטע,
    אכן אמירה מטרידה. קצת קשה להתייחס כיוון שלא כתבת שום פרטים על המפשחה ועל הילד. אמירות כאלה יכולות לנבוע מכל מיני גורמים, כמספר הילדים בעולם - כך מספר הגורמים. אין ספק שזה מעיד על מצוקה מסויימת. ייתכן וקיימת אצלו תחושת עוול וקיפוח. אולי הוא הילד הגדול בבית, ונולד לו אח או אחות, וככל שהוא גדל בהרגשה שלו רק דורשים ממנו יותר ונותנים לו פחות? אולי הוא מרגיש שלא מבינים אותו, ושכל פעם שהוא מתלונן על משהו משתיקים אותו וא מסבירים לו למה עליו לוותר והוא בלאו הכי מוותר המון? אלה הדברים שאני יכולה כרגע להעלות בדעתי. תבדקו אם זה נראה לכם מתאים, ואם לא אנא שתפו ביותר פרטים כדי שנוכל לחשוב ביחד ממה זה נובע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 מאוהב
    שרונה
    12/07/2010

בני בן ה-7 ילד חכם ביותר עם כושר ביטוי מעל הממוצע , מאוהב בילדה מהכיתה
    לאחרונה הוא גילה שהיא "מאוהבת בילד אחר" והוא מגיב בביטויים קורעי לב - נשבר לי הלב.. זה מעציב אותי ואפילו בכה בגלל הדבר.
    אני יעצתי לו להניח לזה, כי יש זמן לדברים הללו וכרגע כדאי שיתרכז בלהיות ילד, לשחק, ללמוד וכו'.
    אך עדיין, אני מרגישה שהדבר קשה לו.
    כיצד עלינו להגיב לנושא?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 מאוהב

הוספת תגובה

• ילד מאוהב

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום שרונה,
    אין הרבה מה לעושת מלבד ללוות אותו בכאבו עד שיעבור לו. זה אכן עצוב וגם מאכזב ומעליב, זה קורה בחיים, מותר לעצור ולהיות עצובים ואחר כך להמשיך הלאה. הוא יעשה את זה בקצב שלו, והוא זקוק כרגע רק לתמיכה ולהבנה שלך. אין לך אפשרות ו למנוע ממנו את מכאובי החיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות
    מיכל
    12/07/2010

בני בן החמש וחצי הוא ילד לפי הספר. שובב במידה, חברותי, ממושמע, אוהב סדר וחוקים, סקרן, וכחן וכו' וכו'. אין די מחמאות כדי לתאר אותו. בשנה האחרונה שמנו לב שתופעות פיזיולוגיות כמו שיעול, משיכה באף ותולעים הופכות ל"טיקים" קבועים אחרי סיום הטיפול. ניסינו טיפולים רפואיים וטבעיים מכל הסוגים עד שהבנו שאין תולעים ואין פיסורה ואין שיעול אמיתי או נזלת וכל זאת הוא מגרד בישבן, מושך באף ומשתעל כל שעות היום. כשהוא נכנס בלילה למיטה כל התופעות נפסקות מיד.
    לשם השלמת התמונה יש לו אח בן שנתיים ועשרה חודשים, שכמו כל אח קטן אלוף בהצקות. הגדול מעולם לא הרים עליו או על כל אחד אחר יד, אבל יודע להגיב כשאין ברירה.
    אנחנו כמובן מתעלמים לחלוטין מהתופעות. האם יש פתרון, או שצריך להמשיך להתעלם ולחכות שזה יעבור לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות

הוספת תגובה

• תופעות פזיולוגיות

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום מיכל,
    אני לא בטוחה שמדובר בעצבנות. יותר נראה לי שהוא למד לקבל התייחסות טיפולית כשהוא חולה והוא כנראה חש צורך להמשיך את זה גם כשהוא בריא. לכן כדאי לדעתי לתת לו את ההתייחסות שהוא רוצה בלי קשר לזה, ואז אולי הוא לא יצטרך להמשיך בתופעות האלה כדי לקבל את מה שהוא רוצה. נסו להקדיש לו זמן נפרד בלי אחריו, לעושת ביחד דברים כייפים שהוא אוהב, וגם לתת לו להיות "תינוק" אם בא לו, כלומר לקבל פינוק בלי להיות חולה, מדי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות פיזיולוגיות

מיכל
    12/07/2010

תודה.
    ובכל מקרה להתעלם מהתופעות עצמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות פיזיולוגיות

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום מיכל,
    לא הייתי ממש מתעלמת, כי זה פוגע ומעליב, אבל לא הייתי עושה עניין גדול מהן. הייתי נותנת התייחסות אמפתית וקצרה - שזה בטח לא נעים לו, או משהו כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות פיזיולוגיות

מיכל
    12/07/2010

תודה.
    ובכל מקרה להתעלם מהתופעות עצמן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחצי
    מיכל
    11/07/2010

תקשורתית מאוד, ורבלית, ילדה מאוד שמחה הזוכה לתשומת לב רבה.
    עדין לא הולכת רציף לבדה- הולכת סביב רהיטים ולבדה מספר צעדים (עומדים בפני אבחון פזיוטרפי)
    לעיתים די קרובות היא צובטת בחוזקה- לרוב את האהובים עליה ?(אותי, בעלי ואימי) ולעיתים רחוקות יותר ילדים אחרים או את עצמה. לפעמים הצביטות הן על רקע תסכול, אך לרוב לא-
    היא צובטת ללא רקע נראה לעיין. ניסינו לומר שזה לא כואב ולא נעים לנו להיו במחיצתה כעת ולהתרחק לזמן קצר- זה עזר קצת. החשש שלי היא שכך יוצא שהיא ננזפת לעיתים קרובות והיא כזו ילדה טובה ובסה"כ בת שנה וחצי. כמו כן, אני לא רוצה לתת לה הרגשה שהיא לא בסדר או "רעה" חס וחלילה. לזמן קצר, ניסינו אף להתעלם מהצביטות, אך זה רק החמיר את התדירות וגם קשה להתמיד בכך, כי זה באמת כואב..
    אשמח מאוד להכוונה.
    לילה טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנה וחצי

הוספת תגובה

• צביטות

נעמה סבג שמש
    11/07/2010

מיכל שלום,

אין צורך לנזוף בה, אבל כן ראוי לאחוז את ידה ולומר: אסור לצבוט, זה כואב לאמא, אנחנו לא צובטים. כדאי לתת לה כרית מסויימת שנועדה לכך שיצבטו אותה.
    כדאי גם ללמד אותה תחליף לצביטה, למשל, ליטוף.

זה נכון לחנך אותה ולכוון אותה, למרות גילה הצעיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסינו להגיב כפי שיעצת

מיכל
    11/07/2010

ללא שינוי מהותי. אנחנו לא נוזפים ולא מעירים בטון כועס, אך בחוויה שלה יתכן והיא מרגישה ננזפת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "אני ילד טוב"
    מירי
    11/07/2010

שלום,

יש לי בן בן 3.9.
    בחודש האחרון פתאום הוא התחיל להגיד כל הזמן "אני ילד טוב".
    יש לציין שאנחנו אף פעם לא משתמשים בביטוים מסוג זה - ילד טוב, ילד רע.
    יש לנו גם ילדה בת שנה. הילד מאוד מאוד אוהב אותה ולא מראה כלפיה שום עוינות
    אבל אין ספק שהוא מקנא ודואג למעמדו. לפני כחודש הוא אפילו אמר לי בפעם הראשונה "את אוהבת רק אותה" - זה קרה אחרי שהחזקתי אותה על הידיים.
    אני משתדלת להרעיף עליו המון אהבה, שבחים, חיזוקים חיוביים - אין ספק שיותר יחס חיובי ממה שהוא מקבל - קשה לקבל.
    בימים האחרונה חלה ממש אסקלציה בשימוש בביטוי - "אמא, אני ילד טוב."
    המצב הוא שאי אפשר לזרוק לילד שום הערה, אפילו הכי תמימה בעולם ולאו דווקא נזיפה - בלי שהוא יעשה פרצוף מסכן ו(אבל באמת מסכן) ומפוחד ויאמר "אמא אני ילד טוב".
    בהתחלה חשבתי שזו מניפולציה ושהוא רוצה "להוריד" אותנו ממנו.
    אך עם הזמן אני מבינה שהמצוקה שלו היא אמיתית. הוא מאוד פגיע ורגיש, נעלב מהסביבה שלו מכל שטות ופורץ בבכי - זה היה שם תמיד, גם לפני שאחותו נולדה. אבל בחודש האחרון משהו קרה ואני לא מצליחה להבין מה.
    אנחנו תמיד עונים לו - כן, אתה ילד טוב. לא מתעלמים ולא מתווכחים איתו. עד שהוא לא מקבל תגובה - הוא לא מרפה. הוא כאילו צריך את האישור התמידי שהוא ילד טוב.
    היום אפילו אמרתי לו שזה בסדר לא תמיד להיות ילד טוב, ושאנחנו אוהבים אותו מאוד גם אם הוא ילד פחות טוב.
    שאלתי האם מישהו בגן אמר לו שהוא ילד רע. הוא אמר שלא.
    אין לי ספק שיש כאן בעיה - והשאלה שלי היא האם לשתף איתו פעולה ולקוות שזה יעבור או שכדאי לטפל בזה?

תודה רבה,

מירי

לקביעת תור
    סגירה
    "אני ילד טוב"

הוספת תגובה

• אני ילד טוב.

נעמה סבג שמש
    11/07/2010

מירי שלום,

ילד בגיל כזה הוא ילד שאפשר לנהל איתו שיחה, לתחקר ולהבין דברים. למשל: מי עוד בגן ילד טוב? יש ילדים שאינם טובים? למה? מה קורה לילד שהוא לא ילד טוב?

האם יכול להיות שבגן קיום תיוג כזה? ההתבטאות הזאת קצת מטרידה. הייתי מציעה לבדוק עם אמהות נוספות אם יש שימוש בביטוי זה או בביטוי דומה.

דבר נוסף: לא הייתי עונה לו:"כן, אתה ילד טוב".. ההיתי מבהירה לו שאין דבר כזה ילד רע או ילד טוב. יש התנהגות שאינה טובה ויש התנהגות טובה. הייתי גם נותנת לו דוגמאות.
    את החיזוק שהוא צריך הייתי נותנת בדרך אחרת: גם כשאתה מתנהג לא יפה ואני כועסת, אני עדיין אוהבת אותך. אני אמא שלך ואני תמיד אוהב אותך.

לגבי אחים- הייתי מקריאה לו קצת ספרים המדברים על אחים, מפתחת שיחה בעניין. כשמדברים על אחרים תמיד יותר קל לספר ולתרום מידע.זו דרך אידיאלית לדובב אותו.

תמיד חשוב לשקף רגשות: אני ילד טוב? הא, אני מבינה שאתה מרגיש עכשיו שאתה בוגר ומתנהג יפה, הבנתי למה כוונתך. האם אני צודקת?
    תתארי לו במילים את החוויה.
    קראי במאמריי באתר שלי על אינטליגנציה רגשית.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כעסים
    ניני ולילי
    11/07/2010

יש לי ילד בן 4 וחצי שרוב הזמן במצב של כעס וחוצפה.
    אני נותנת לילדים שלי המון תשומת לב ולא מבינה מדוע הוא מתחצף אלי כול הזמן וכעוס כול הזמן וזה לא רק איתי אלא גם עם בעלי החברים בגילו.
    היתי שמחה לקבל עצות מה לעשות איך להתנהג ולהבין מדוע זה קורה.
    ובכדי להסביר הילד נהנה בגן ובצהרון מקבל המון יחס ואהבה ולכן דבר זה לא מובן לי.

לקביעת תור
    סגירה
    כעסים

הוספת תגובה

• כעסים

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום לך,
    אולי תתני דוגמאות, למה את קוראת כעס וחוצפה, מה הילד עושה ואיך את מגיבה, יהיה לי יותר קל לייעץ לך . כמו כן אולי תשלימי כמה פרטים לגבי המשפחה, לגבי איזו תשומת לב את מתכוונת בדברייך שהוא מקבל, מתי התחילה הבעיה והאם קרו בתקופה האחרונה שינויים בבית או במשפחה, כמו הולדת אח, הריון, פרידות, משברים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה
    טובה
    11/07/2010

שלום,
    שני בספטמבר יהיה בן 3 ו-3 חוד'
    אני מתלבטת אם להעבירו לגן עירייה או להשאירןו עוד שנה בגן פרטי
    אתן תקציר של הדילמה:
    להלן יתרונות להשאיר בגן הפרטי:
    1. גם לפי מה שאנ י מרגישה וגם לפי דברי הגננת הוא מפותח מאוד פיזית(גבוה) ו
    קוגניטיבית . אך רגשית פחות בשל( הוא מאוד רגישתמפונק ודורש תשומת לב)
    2.הוא מאוד אוהבת את הגננת והגן העכשיו
    3.התקבלנו לגן עיריה לא בשכונה שלנו וזה לא הגרעין שיעלה איתו לכיתה א'
    4הוא לא מכיר אף ילד בגן העירייה שאליו התקבלנו
    חסרונות להשאיר עוד שנה בגן הפרטי:
    1.הוא יהיה הכי גדולכל הילדים בגילו ומעלה עוזבים ת תשאר קב' יילדים קטנה בת 5 ילדים בני שנתיים וחצי, רבע לשלו, שלוש- סהכ קב' של 5 ילדים והוא הגדול מבינהם ויש עוד קב' של צעירים- מכאן אני מפחדת שאעשה לו עוול והוא ישתעמם במשך השנה
    2.גן עירייה שאליו הוא התקבל הינו גן חדש שיפתח וכל הילדים יהיו חדשים בגן עירייה ץ אם אכניס אותו שנה הבאה יכול להיות מצב שבו יהיו חבורות משנה שעברה וקושי ההתאקלמות יהיה קשה יותר-

אני ממש בדילמה - מצד אחד עוד שנה בגן פרטי תוכל לתת לו בטחון רגשי ,מצד שני אני פוחדת שההפך הוא הנכון והקושי יהיה יותר גדול בגיל 4 כאשר יכנס לגן שבו כבר יש חבורות ו או אולי לא ידע איך לתפקד בין כל כך הרבה ילדים\
    מה עלי לעשות ?
    אודה על המלצה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בשלות לגן עירייה

הוספת תגובה

• בשלות גן עירייה

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום טובה,
    אכן דילמה מורכבת, בסופו של דבר ההחלטה תהיה שלך, ותצטרכי להחליט איזה מחיר לשלם כי לכל בחירה יש מחיר.
    עם זאת כמה הערות - יש הרבה דברים שאין לנו שליטה עליהם ואי אפשר לצפות אותם. כך לגבי ההשערה שלך לגבי החבורות בשנה הבאה - סביר להניח שיתקבלו גם ילדים חדשים לגן ולא כולם יהיהו בחבורות. קונסטלציה בתוך גן זה דבר שקשה מאוד לבנות עליו ולצפות אותו, ולכן מבחינת הטיעונים שהבאת זה טיעון שנראה לי לא וודאי בכל ולכן חלש יחסית.
    נושא נוסף שרציתי להדגיש הוא נושא הבשלות. קשה לי בלי להכיר את הילד לדעת אם ההגדרה "רגיש, מפונק ודורש תשומת לב" היא הגדרה שנובעת מבשלות, כלומר עם הזמן זה יעבור, או שזה נובע מגורמים נוספים שלא בהכרח הזמן יפתור אותם. אם זה נובע מגורמים נוספים, ייתכן שבמקום להשאיר אותו בגן פרטי, או בנוסף לזה צריך לטפל בהם, וזה מה שיעזור לו להשתלב בגן עירייה. כמו כן לא כתבת דבר לגבי המיומנויות החברתיות שלו. האם מתחבר עם ילדים, האם אהוב על ידם, האם יודע לשחק, ליזום וכו'.
    קיימת אפשרות להזמין ילידם מהגן העתידי הבייתה, לעזור לו לשפר את המיומנויות החברתיות שלו אם יש שם בעיה, לעבוד קצת בעניין הפינוק שלו, לתת לו כלים להתמודדות כמשהו לא הולך לו וכו'.
    מקווה שעזרתי קצת להרחיב את הראייה,

בכל אופן בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

טובה
    12/07/2010

תודה לך על התשובה .
    אודה לך אם תסברי לי איך אדע כי הבשלות הרגשית אכן תעבור או שיש לטפל בזה
    בקשר למיומנויות ההתחברות עם הילדים ומשחק הוא די דומיננטי בתחילה הוא ביישן אך אחר כך הוא די מוביל , אהוב על חבריו ויודע לשחק.
    אני ממש בדילמה כי בגן העכשיוי תשאר קב' קטנה של 5 ילדים בערך והוא הגדול מבינהם...
    איך יודעים אם זו בעיה של רגשיות שיש לטפל זה או שזו בשלות ואז כדאי להשאירו בגן
    הגננת אומרת שהוא די גבולי מבחינה רגשית לדעתה
    אוסיף עוד פרט שאולי שכחתי לומר זיש לו אחות קטנה כמעט בת שנה שקיבל אותה בצורה יפה( כמובן שיש קנאה - אבל יחסית היא קטנה )
    ועוד משהו הוא שהגן עירייה שאליו התקבלנו הוא לא הגרעין שאיתו ילך לכיתה א'- עד כמה זה משמעותי? ואז האם להעביר שנה הבאה עוד גן לשכונה שלנו או לחלופים לחכות לגן עירייה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום טובה,
    אני לא יודעת איך תוכלי לדעת אם זה יעבור או לא, כי אין לי מספיק פרטים ומספיק דוגמאות. אם תתני יותר דוגמאות למה שאת מכנה "פינוק" או חוסר בשלות אולי אוכל לסייע לך יותר.
    ריבוי מעברים זה לא דבר טוב, והעברה לכיתה א' כשהוא לא מכיר אף אחד זה גם לא דבר טוב. ייתכן שכרגע המוצא הטוב ביותר הו אלהשאיר אותו באותו גן, עם המחיר שייתכן וישעמם לו חלק מהזמן, ולחכות להשמה טובה יותר לגן בשנה הבאה שאיתו הוא יילך לכיתה א'. גם אם ייכנס לגן בשנה הבאה, למרות שיהיו שם ילדים ותיקים יהיו שם גם מס' ילדים חדשים כמוהו אני מניחה, וכן נראה מבחינה חברתית הוא לא מתקשה להשתלב, ותוכלו לסייע לו על ידי הזמנת ילדים הבייתה עוד מתקופת החופש וכו'. נדמה לי כרגע שזו הבחירה הכי פחות גרועה כרגע, כמובן שזה לא מדע מדוייק וכל מיני דברים יכולים לקרות, אך אלה דברים שנראים לי חלק מהחיים וניתן להתגבר עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

טובה
    13/07/2010

"פינוק ורגישות ותשומת לב " מתבטאת בכך שהוא אומר לנו כל הזמן שהוא אוהב אותנו ( זה מאוד כיף לנו)
    קשה ו עדיין עם דחיית סיפוקיםאבל אנ עוד עובדת עימו על זה- במיוחד לאחר שנולדה לו האחות .
    כשאנו נמצאים במקוטם שונה הוא זקוק לי ו או לבעלי שנתמוך בו ונהיה לידו - בגן שעשועים אם מישהו חוסם את המגלשה הוא חוזר אלינו בטענה שנבוא איתו כי הוא פוחד.
    מצד שני אם הוא מכיר את הילדים ואחרי שפגה הביישנות הוא משחק מאוד יפה, הוא אהוב ודי דומיננטי.
    אני חוששת שעוד שנה אחת בגן פרטי אולי תעשה לו עוול מבחינת שעמום, תקח אותו אחורה ואולי בגיל 4 יהיה לו קשה לעבור את המעבר לגן עירייה ( כי יהי רגיל יותר לתשומת לב, פינוק ... ) וגם העובדה שתהיה קב' קטנה ביותר-5 ילדים של ילדים בגילאי שנתיים וחצי עד 3 כשהוא בן שלוש ורבע.
    מה שכן אני בטוחה שילדים גדולים ובמיוחד בנים ( שזה משהו שחסר לו בגן העכשיוי) יעשה לו טוב ( יצא לי לראות איך הוא מעריץ בנים גדולים ממנו)..
    מה לדעתך המקצועית יותר חשוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

סמדר ריינר
    13/07/2010

שלום טובה,
    אני חושבת שכל דבר נמדד יחסית לאלטרנטיבה. לדעתי יהיה יותר קשה לעשות שני מעברים קשים רצופים שנה אחרי שנה בלי להכיר אף אחד פעם לגן ופעם לכיתה א'. לכן לדעתי עדיף לחכות עם המעבר לגן שנמצא מחוץ לשכונה, לקבל עוד שנה בגן פרטי ולעלות לגן שאית ויעלה לכיתה א'.
    השיעמום ל אנראה לי קריטי, המילה עוול היא קצת מוגזמת בעיני במהקשר הזה. גם לא כל כך הבנתי מה מפונק אצלו. ההתנהגויות שתארת לא נראות לי קשורות לפינוק.
    בלי קשר לעניין הבשלות, או הפינוק, ההגדרות לא כל כך נראות לי רלוונטיות כרגע, אלא מה שחשוב הוא שאם הוא עדיין לא לגמרי מתאים לגן עירייה, כדאי שיישאר בגן עם קטנים וכדאי לחסוך לו מעברים בעתיד כי הם לדעתי יגרמו נזק רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה

טובה
    14/07/2010

תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    14/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    אוקסנה
    11/07/2010

שלום. ילד בן 4 שנים. היה כל 3-4 ימים בק"ח. היום מפחד מק"ח. עבר ניתוח שקש שלישי לפני כי 3 חודשיים. פחדים גדלו. מסבירה ו..... לא עוזר. האם יש דרך אחרת לטפל בזה? אם אפשר תנו לי כל אפשרויות לטפל בזה. לי חשוב מאוד לטפל בזה כי פחד שלו עוברים עלי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום אוקסנה,
    תנסי לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם. אם לא, או את לא מצליחה, כדאי לפנות לפסיכולוג כדי לקבל עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית דיבור ריבוי שפות
    אולגה
    11/07/2010

שלום רב,

אני מבקשת עזרה בקבלת עצה מקצועית!
    שמי אולגה, אני אמא לילד (יונתן) בן שנתיים וארבעה חודשים. אני ובעלי דוברי רוסית ומאוד חשוב לנו שיונתן גם ידע לדבר רוסית. אנו מקפידים מאוד לדבר איתו רוסית בבית. אבל הבעייה היא שהוא הולך לגן לדוברי עברית, וכך יוצא שחצי יום הוא שומע ולומד עברית וחצי יום רוסית. הדבר, כנראה מאוד מבלבל אותו ולכן הוא מתקשה להתחיל לדבר, הוא אינו מסוגל להרכיב משפט של שני מילים, אך הוא מפטפט המון בשפה שלו. בביקור האחרון בטיפת חלב, הרופאה המליצה לנו לעבירו לגן של דוברי רוסית על מנת שתיהיה לו שפה אחת. אני בהתלבטות נוראה לגבי זה, שמעתי ש"גן רוסי" יש חינוך נוקשה יותר (דומה לחינוך דתי) בנוי על ערכים, לא שזה דבר רע, אבל זה בהחלט שונה מהגן שבו הוא נמצא עכשיו, ששם החינוך הוא חופשי (ליברי). אני מכירה הרבה ילדים יוצאי "גנים רוסיים" שהם מאוד מפותחים מבחינה אינטלקטואלית וורבלית. אני חוששת שהעברתו ל"גן רוסי" יכולה לגרום לטראוומה, בגלל השוני? וגם מבחינת המרכיב החברתי אינני בטוחה האם זה עלול ליצור בידול תרבותי או חברתי מול מי עתידיים להיות חבריו בגן הבא או בבית הספר, איך זה יוכל להשפיע עליו ועל מערכות היחסים עם צברים בני גילו בעוד כמה שנים?
    *חשוב לציין שאיני מרוצה מהגן הנוכחי ויצרך לחפש מקום אחר לילד.
    עזרתכם מאוד חשובה, אני חייבת להגיע להחלטה בזמן הקרוב בכדי לשריין מקום.

לקביעת תור
    סגירה
    בעית דיבור ריבוי שפות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    11/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר שלום!

אולגה
    11/07/2010

סמדר שלום,

יכול להיות הייתי לא מספיק ברורה, אך מה שמעיינין אותי זהו דווקא אספקט הפסיכולוגי של הבעיה. בעית דיבור, אני כמעט לגמרי בטוחה, תתפטר ברגע שהילד ישמע רק שפה אחת. אבל השיקול הוא לא רק שיקול ורבלי. שיקול שכולל גם מרכיב חברתי וגם מרכיב חינוכי. שניהם בשתי משמעויות כל אחד.
    חברתי - גן רוסי, עלול ליצור בידול תרבותי או חברתי מול מי שעתידים להיות חבריו בגן הבא או בבית הספר. דוקא זה כן עלול לגרום לו חוסר נוחות מסויים. בעוד שנתיים או שלוש, אינני יודעת איך זה ישפיע עליו ועל מערכות היחסים שיפתח עם צברים בני גילו.
    חינוכי - חינוך בגן העברי שונה לגמרי מחינוך בגן הרוסי. מה עדיף יותר לילד?
    בעייה היא שצריך להגיע להחלטה הכי נכונה לגבי בחירת הגן, כך שהילד יפגע כמה יותר פחות בעתיד. בבקשה, תקראי עוד הפעם את השאלה שלי ותעזרי לגבש איזו שהיא דעה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבוי שפות

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום אולגה.
    אני דווקא קראתי היטב את שאלתך. אני לא בטוחה לגבי מה שהרופאה אמרה לך. אני לא מבינה הרבה בתחום, אך ממה שידוע לי, התאוריה בדבר ההשפעה של ריבוי שפות על עיכוב בדיבור לא כל כך נחשבת היום כנכונה. לכן העברתי אותך לפורום ההתפחותי, ובאופן כללי הייתי ממליצה לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת לגבי העניין הזה.
    לגבי הפן הפסיכולוגי, זה מאוד תלוי מה אתם רוצים ואיך אתם רוצים לגדל את הילד שלכם. אם אתם רוצים שהוא יגדל בתוך התרבות והחברה הרוסית שיש כאן, עם כל היתרונות (רמה אינטלקטואלית גבוהה, משמעת וערכים מסוג מסויים) ועם החסרונות שיש בזה (חוסר שייכות לחברה הכללית) או שאתם רוצים לגדל אותו באווירה חופשית יותר, עם אופציה להשתייך לחברה הכללית.
    זו שאלה ערכית תרבותית יותר מאשר פסיכולוגית.
    כפסיכותרפסטית שהתחנכה ולמדה בגישות מערביות, ברור שיש לי נטייה כלפי האופציה השנייה, אני חושבת שהיא בריאה וטובה. אני חושבת שחשוב שהתפתחות קוגנטיבית לא תבוא על חשבון רווחה נפשית וריגשית, ואני מאמינה בחופש (במידה כמובן) כתנאי לגדילה טובה ויצירתית.
    עם זאת לא בטוח שזה פייר שאני אייעץ לכם מתוך המקום התרבותי שאני באה ממנו, פסיכולוג רוסי אולי ייעץ משהו אחר.
    לכן אתם צריכים להחליט מה חשוב לכם, מה אתם הייתם רוצים עבור הילד שלכם, איך הייתם רוצים לראות אותו כבוגר - ולפי זה לכוון את החינוך שאתם נותנים לו היום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך!

אולגה
    12/07/2010

סמדר שלום,

תודה על תגובותך, את פשוט חיזקת את הדעה שלי! כמובן אני רוצה שילד שלי ירגיש הכי שייך לסביבה הכללית, מי אם לא אני ידעת בדיוק מזה להיות שונה....

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, ובהצלחה:-)

סמדר ריינר
    12/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתתפות במשחקים
    שני
    11/07/2010

ביתי עוד מעט בת שנה ושבעה חודשים ומגיל קטן היא תמיד היתה מתעצבנת אפילו בצורה מוגזמת כאשר מישהו היה נוגע לה באחד המשחקים או הדברים שלה. לציין כי אפילו שהיא משחקת בבתים של אחרים בדברים שהם לא שלה ורוצים לקחת לה אותם היא ממש מתעצבת ומתחילה לבכות. ניסיתי באותו מצב להסביר לה שזה לא שלה אבל ללא עזרה . ברצוני לדעת איך אני אוכל ללמד את ביתי לחלוק משחקים או דברים אחרים כיוון שמרוב בכי וצרחות של הילדה אני מרגישה שאני לא יכולה להישאר באותו מקוםופשוט מתקפלת משם. לציין כי ביתי לא בגן אלא אצל מטפלת עם עוד 3 ילדים בני גילה כאשר גם שם היא כמעט ולא מסכימה לאף אחד לגעת כמעט בכלום.
    שאלה נוספת היא שאני אמורה ללדת באמצע אוגוסט ואני מתארת לעצמי שתהיה לי בעיה עם הילדה הגדולה בשל אופייה הקשה לחלוק. איך אוכל להסביר לה על התינוקת שאמורה להיוולד

לקביעת תור
    סגירה
    השתתפות במשחקים

הוספת תגובה

• השתתפות במשחקים

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום עינת,
    ייתכן שאת דורשת מהילדה קצת יותר מדי. ילדים בגיל הזה לא אמורים עדיין לחלוק. ייתכן שאת רואה ילדים בגילה שפחות רכושניים ממנה אבל זה לא אומר שכך צריך להיות. תניחי לה לפחות עד גיל שנתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשלות לגן עירייה
    סיון
    11/07/2010

שלום רב,

בתי שמגיל 4 חודשים נכנסה למשפחון וכיום בת 3- כבר שנה בגן פרטי. האם להעביר אותה לטרום טרום חובה אף על פי שהגננת טוענת שהיא תלך לאיבוד שם? מדובר על ילדה דומיננטית,מדברת שוטף, גמולה מטיטולים, ילדה שלא נותנת שיתעלמו ממנה..למה הכוונה תלך לאיבוד?
    בספטמבר תהיה בת 3 ו- 3 חודשים.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בשלות לגן עירייה

הוספת תגובה

• בשות לגן עירייה

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום סיוון,
    אני לא מכירה את הילדה והגננת כן, ולכן נראה לי שצריך לשאול אותה למה הכוונה. אני מניחה שיש לה נימוקים שאותם לא הבאת, ולכן כל תשובה שאתן לך תתבסס על נתונים חלקיים וחבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מכלבה בת 11
    עליזה
    11/07/2010

יש לנו 2 כלבים מדהימים. יש לי 2 בנות בגילאי 4וחצי ו3, שנולדו לבית עם הכלבים.
    הגענו לשלב שבו הווטרינר ממליץ להרדים את הכלבה הגדולה מסוג לברדור. מבחינה חיצונית הכלבה נראית בריאה לחלוטין, לא ניתן להאמין שזו כלבה שצריך להמית, אך בגופה יש גידולים, היא 5 חודשים אחרי ניתוח מסובך, עושה שתן על עצמה. עשינו בדיקות דם וכו', ובעלי לא רוצה שהיא תמשיך לסבול.
    אני לא יודעת איך לספר לבנות, האם לאחר המעשה, להגיד שאין יותר לאקי, האם לספר קודם? המליצו לי על ספר ילדים בנושא. קראתי את את התגובה למיכל על ציור וכו'.בעלי לא רוצה לקבור את הכלבה, אלא דרך הווטרינר ואני לא בטוחה שזה נכון. אנו מאוד מאוד קשורים לכלבה (ישנה איתנו במיטה, יש לה ספה ותנאים דה לוקס)וגם לנו קשה להתמודד. אני לא מפסיקה לבכות רק מהמחשבה. האם תוכלו לעזור לנו? לייעץ לנו מה נכון לעשות? איך להיפרד מהכלבה? ומה לעשות עם הבנות?
    לא כל אחד מבין את הכאב, וקשה לי עם המחשבה שלא אראה אותה יותר. עברנו איתה הרבה דברים בתקופה שהיא איתנו.
    מחכה לתשובתכם
    תודה תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מכלבה בת 11

הוספת תגובה

• פרידה מכלבה

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום עליזה,
    אכן סיטואציה כואבת מאוד לכל המשפחה. לדעתי כדאי להגיד לבנות לפני ההרדמה ולאפשר להן להיפרד מהכלבה, ללטף אותה, לחבק אותה, להגיד לה שלום, לאחל לה שלא תסבול יותר, לצייר לה ציור וכו'. ילדות בגיל הזה, ובודאי הקטנה שבהן, לא בהכרח יכולות להבין את המשמעות של סופיות המוות. לכן כדאי להסביר להן בצורה הכי קרובה למה שהן יכולות להבין. למשל שאתם לוקחים אותה לוטרינר, כי היא מאוד חולה, זקנה ועייפה, והוא ייתן לה זריקה, ואז למשל, אם זה מקובל עליכם להגיד שהיא תעלה לשמיים ושם היא תנוח, אתם לא תוכלו לראות אותה יותר, אבל היא תישאר בלב שלכם ותמיד תזכרו אותה והיא אותכם.
    אל תחששו לבכות, תנו לבנות להביע את הרגש שלהן, ותנו לזמן לעשות את שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה