פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שובבות יתרה?
    גליה
    11/07/2010

שלום

יש לי ילדה בת 4.5 וילד בן שנתיים וחצי כשהם נימצאים ביחד הם שובבים ביותר בגינה הם משחקים הכל בסדר אבל שאנחנו הולכים הם רצים ואני צריכה לרדוף אחריהם אני פוחדת מהכבישים .בבית כל הזמן קופצים על המיטות כשאני אומרת למשהו שצריך להפסיק אז הם בוכים
    כבר אמרו לי שהם בוכים מכל דבר (אני רגישה אליהם מאוד)
    הם לא כל כך ממושמעים כך אני חושבת ואני לא יודעת אם אני טועה. צריך לתת לילדים להישתובב אבל במידה מסוימת? הם זה טוב לקחת אותם הרבה לגן משחקים? אולי הילד קטן מדי וזה הגיל שלו לרוץ כל הזמן
    איך ללמד אותם כשאמא עומדת אז צריך לעמוד ולא לרוץ?
    אני חסרת אונים אני מרגישה שקשה לי אני רואה חברות שמטיילות עם הילדים הילדים עומדים לידם ולא זזים מהמקום ואני צריכה להתרוצץ כל הזמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שובבות יתרה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שובבות או גבולות

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום גליה,
    ייתכן שכדאי שתפני להדרכת הורים כדי ללמוד איך להציב גבול בצורה אפקטיבית. כנראה שיש משהו באופן שאת אומרת את הדברים שנשמע לילדים חלש ולא רציני. את כנראה גם מתרשמת מכל בכי שלהם ונסוגה, לא שומרת על עיקביות וכו'. כשאת מבקשת מהם לא לרוץ ,זה צריך להיעשות בטון תקיף וברור, אין צורך לכעוס או לצעוק, אלא להיות אסרטיבים, כמו כן חשוב לשמור על עיקביות, ולא חייב להישאר לא כשאת מחליטה משהו, גם אם הם בוכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5

פולי
    11/05/2011

סמדר שלום
    רשמת לאמא קודם שכדאי לה לפנות להדרכת הורים כדי ללמוד איך להציב גבול בצורה אפקטיבית. איפה ניתן למצוא הדרכת הורים? מפני שלי ישנה אותה בעיה ואני עקבית מאוד עם בתי ואני אכן אומרת לבתי תקיף וברור, ואני מאוד אסרטיבית, ועדיין בתי לא מקשיבה שאנחנו בגינה למשל היא מטפסת על מקומות מסוכנים ולא מקשיבה ושהיא רוצה משהו ולא נותנים לה היא יכולה להיכנס להתקף בכי עצום ולא להפסיק. מה עושים במקרה כזה למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4.5 - תגובה

סמדר ריינר
    11/05/2011

שלום פולי,
    את יכולה לפנות לאחת ממנהלות הפורום, או לבקש המלצה מפסיכולוגית בית הספר על איש מקצוע באיזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה אצל תינוקת
    מיטל
    11/07/2010

שלום רב,
    יש לי תינוקת בת שנה ו-4 חודשים. הנקתי אותה מהרגע שנולדה. בגיל 4 חודשים התחלתי לתת לה טעימות וכיום היא אוכלת תפריט מגוון. היא הולכת למעון מהשעה 7 בבוקר ועד 4 וחצי אחר הצהריים. (אני עובדת.) אני מניקה אותה כל בוקר בשעה 6, בצהריים כשחוזרים מהגן אני מניקה ובערב לפני השינה-ככה היא נרדמת בלילה. (היא לא שותה מבקבוק ולא לוקחת מוצץ.)
    הבעייה שלי היא כזו: סדר היום שלנו הוא אחרי שהיא חוזרת מהגן ואחרי שאני מניקה אותה אנחנו הולכות לגן משחקים, בתקווה שהיא תתייעף, לאחר מכן אני רוחצת אותה ואז היא אוכלת ארוחת ערב. בסביבות השעה 8 בערב בדר"כ אני מרדימה אותה על ידי הנקה.. הבעיה שהיא מתעוררת לי במשך הלילה ואינה ישנה לילה רצוף בכלל...
    אני לא מוציאה אותה מהמיטה שלה בלילה, אני מציעה לה מים אומרת לה לילה טוב עוד פעם ושוב נשיקה ואני יוצאת מהחדר.. כלום לא עוזר הילדה לא מפסיקה לבכות במשך שעות וגם לא מתעייפת מהבכי..
    מה עלי לעשות? אני עובדת עצות... בבקשה עיזרו לי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית שינה אצל תינוקת

הוספת תגובה

• שינת תינוקות

נעמה סבג שמש
    11/07/2010

מיטל שלום,

ביתך רגילה להרדם על הציצי. לכן, זו גם הדרך בה היא מצפה להרדם שוב בכל התעוררות בלילה. כאשר תלמדי אותה להרדם ללא "משענת", ללא עזרה שלך, אלא באופן עצמאי, היא תוכל גם להרדם שוב בלילה ללא צורך בעזרה שלך.
    את מוזמנת לקרוא על כך מאמר באתר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיטל
    12/07/2010

תודה על התשובה, אך יש לי שאלה נוספת,
    האם את חושבת שיתכן שהיא אולי אינה שבעה?
    יתכן והיא רעבה כי לא אכלה מספיק במשך היום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלפוחית עצבנית
    עינב
    11/07/2010

שלום רב
    אני אמא לילדה בת 4.5 ובן 10 חודשים. בשנה האחורנה, עם הולדת הבן, חלו שינויים בכל המשפחה וכמובן גם בילדה. בחודש האחרון היא התחילה לעשות פיפי בכל רגע ובמשך כל הצהריים רצה לשירותים. בדקתי, ובגן אין מתן שתן תכוף וכמו כן הלילה שלם ויבש. במקביל ערכנו בדיקות שתן שיצאו תקינות. המצב מפריע מאוד ואם יוצאים לגן שעשועים או לקניות אז כל כמה דקות צריך לקחת את הילדה לשירותים. היא אומרת שיש לה פיפי, וגם מתלוננת על תחושה שיש עוד פיפי מיד אחרי שיצאה מהשירותים. בשבוע האחרון גם ברח לה פיפי בספה בצהריים.
    שאלתי היא האם מוכר מצב כזה של "שלפוחית עצבנית", פסיכוסומטי? ומה עלינו לעשות בכדי להפסיק את התופעה??? להתעלם? להעיר? הפתעות?
    תודה רבה מהורים

לקביעת תור
    סגירה
    שלפוחית עצבנית

הוספת תגובה

• שלפוחית עצבנית

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום עינב,
    את בעצמך מציינת את הסמיכות בין הופעת התופעה לבין השינויים במשפחה. נראה שזו הדרך שהילדה מוצאת כרגע כדי לקבל התייחסות. מעבר לכך, יש משהו בסימפטום שרומז על רצון לרגרסיה ולהיות תינוקת שמרטיבה, אולי כמו אחיה. יש לציין שאני לא מתכוונת שזו מניפולציה שהילדה עושה בכוונה, אלא שזו יותר דרך לא מודעת לקבל ממכם שוב התייחסות אליה כאל תינוקת. כדאי לנסות לדבר איתה, בלי קשר להרטבה, על כך שאתם בטוחים שהי אמאוד אוהבת את אחיה אבל אוי הי אגם מקנאה, וזה בסדר. בטח בא לה לפעמים להיות תינוקת בחזרה, קצת לזכור איך זה, ובטח בא לה גם לפעמים להיות לבד איתכם, בלי התינוק שלוקח כל הזמן את תשומת הלב, כמו שהיה פעם. תנסו להקדיש לה מדי פעם זמן לבד איתכם, ואפשר לשחק איתה בתינוקת, להחליף לה בכאילו, לתת בקבוק, וכו', ואחר כך לתת לה לחזור להיות גדולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל - מתי נכון ?
    פלפלת
    11/07/2010

שלום רב,
    אני אמא לפעוטה בת שנה ו 7 חודשים , ורבלית מאד ומטיבה לבטא עצמה ; מתוקף עבודתי נסעתי פעמיים לחו"ל - 9 ימים כאשר היתה בת שנה ו 4 ימים כאשר היתה בת שנה ו 4 חודשים . בפעם הראשונה קיבלה אותי בכעס אותו הבנתי והכלתי ולקח מספר שעות עד שהתרצתה לבוא אלי ; בפעם השניה לאחר 4 ימי העדרות קיבלה אותי באדישות יחסית - לא התלהבה אך גם לא דחתה . אציין כי באותו היא טופלה ע"י מטפלת ובגיל שנה ו 5 נכנסה לגן . מאז לא נסעתי שוב

בתי קשורה מאד להוריי וכאשר אנו יוצאים מדי פעם לבילוי ערב קצר , השם שומרים עליה בביתינו או בביתם.

אנו מעוניינת לצאת לחופשה קצרה ( 4 ימים), אנו עובדים קשה מאד וחייבים מעט מנוחה אך חוששים שאולי זה מוקדם מדי ששני ההורים " יעלמו לה " ל 4 ימים ולא רוצים לגרום לה חרדה או מצוקה גם אם המחיר הוא ויתור על חופשה ; למרות שאנו יודעים שהיא תהיה בסביבה אוהבת קרובה ומחבקת מאין כמוה.

1.מהו הגיל בו " נכון יותר "לנסיעה קצרה של שני ההורים ?
    2.אילו מאפיינים קוגניטיביים או מה צריכה להיות רמת בשלות של הפעוט ע"מ שהעדרות קצרה ההורים תהיה עבורו קלה יותר ?

אודה לתשובתכם המקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל - מתי נכון ?

הוספת תגובה

• נסיעות לחו"ל

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום לך,
    לא מומלץ לנסוע לנסיעות כאלה של שני ההורים לפני גיל שנתיים. רצוי שהנסיעה תהיה אחרי שהילד יכול להבין באמת הסבר שההורים שהם עומדים לחזור. לילד בגיל שנה וחצי פחות ברור, גםאם הוא מאוד מפותח וחכם שההעדרותך היא זמנית בלבד. בגלל שמושג הזמן לא ברור לו וכן קביעות אובייקט לא מספיק מבוססת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הירדמות
    האם המודאגת
    11/07/2010

שלום רב לצוות המטפל,
    יש לי ילדה בת שנתים ותשע. היא ילדה מתוקה ונעימה אך שלבי ההירדמות שלה ארוכים מאוד. היא לא מסוגלת להירדם לבד לכן אנו יושבים לידה בחדר עד שהיא נרדמת.לעיתים זה לוקח עד שעה .
    דבר נוסף היא מתעוררת כמעט כל לילה לעיתים לפיפי, מים או חלום שהעיר אותה. החזרה לשינה היא תהליך לא קצר(עד שעה) כי שוב אנו מוצאים את עצמנו יושבים לידה עד שתירדם כי היא לא מוכנה להיכנס לבד למיטה ולהרדים את עצמה עצמאית.
    יש לי מספר שאלות:
    1. האם זה נכון לשבת לידה עד שתירדם? וכמה זמן אני צריכה להיות לידה?
    2. כמה זמן בממוצע לוקח לילד להירדם בגילה? והאם זה נורמאלי שייקח לה עד שעה?
    3.כיצד גורמים לילד להירדם עצמאי ללא ליויי הורים?
    4.מה עושים כשבורחת השינה לילד שהתעורר בלילה?
    5.האם יש צורך לקחת אותה למעבדת שינה?

בברכה,
    האם המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הירדמות

הוספת תגובה

• בעיית הרדמות או שגרה לא בריאה?

נעמה סבג שמש
    11/07/2010

שלום לך,

כמו שזה נשמע, לא מדובר בבעיה רפואית אלא בהתנהלות לקוייה שלכם, ההורים.
    יצרתם שגרה בה אתם צריכים לשבת לידה עד שתירדם. איך בדיוק אתם עוזרים לה? האם זה מלווה במגע? שיחה? או ק בנוכחות שלכם?
    זה בהחלט נשמע כמו הרגל לקוי שיש לשנות.
    איני מאמינה בשינויים בן יום. מאד חשוב לעשות זאת בהדרגה ובשלבים.
    את מוזמנת לקרוא על כך באתר שלי.
    באופן כללי אומר: חשוב מאד לעבוד דרך האינטליגנציה הרגשית, שיטה בה אני דוגלת ומאמינה, ולאחר הכנה נכונה יש להתחיל תהליך הדרגתי והתקדמות ע"פי צרכי הילדה וסגנון ההורות שלכם.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתה א'
    אלי
    10/07/2010

הבן שלי, ילד בן 6, אובחן כ- pdd nos בתפקוד גבוה, בגן שלו יש ילד נוסף גם כן עם אותה בעיה, אך בתפקוד נמוך.
    שניהם חברים מאוד טובים, משרים בטחון אחד עם השני ואוהבים אחד את השני.
    הבעיה מתחילה כאשר הבן שלי חוסם לעצמו את האפשרות מלהתחבר עם ילדים אחרים, לא מוכן ללכת לאף חבר או להזמין חבר אחר אליו - אם לא החבר הקבוע שלו, אז אף אחד אחר לא.- דבר שמאוד מפריע לי.
    אני מאוד מתלבטת לגבי 2 דברים: הראשון, האם להעביר אותו כיתה, ואז יאלץ למצוא חברים אחרים.
    השני, בעוד שנתיים אנו עוברים דירה לאזור אחר, כך שבכל זאת יאלץ לעבור לבי"ס אחר, וכך גם להיפרד מהחבר שלו. - האם לעשות לו את השינוי בהעברה כיתה גם עכשיו וגם בעוד שנתיים??
    בבקשה עזרה.
    אלי.

לקביעת תור
    סגירה
    כתה א'

הוספת תגובה

• כיתה א'

סמדר ריינר
    11/07/2010

שלום אלי,
    לא הייתי גורמת זעזועים נוספים בחיי בנך מעבר למה שיש גם כך. עלייה לכיתה א' היא צעד מספיק קשה לכל ילד, בודאי לילד שסובל מ-PDD, לא הייתי מגבירה את רמת החרדה שלו על ידי לקיחת הדבר המוכר היחיד שיש לו בכל הסיטואציה.
    הבן שלך מתקשה ליצור קשרים לא רק בגלל החבר, אלא גם ובעיקר בגלל ה-PDD, ולא בטוח שניתוקו מהחבר יפתור את הבעיה ואולי אף יחריף אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל....
    מיטל
    10/07/2010

היי, ביתי בת 4 עוד מעט ואני אם חד הורית שהחליטה "בשיא חוצפתה" לנסוע לניו יורק לראשונה בחיי, זו הפעם הראשונה שניפרד-אני ונויה ליותר מ24 שעות.
    חברות המליצו לי שכדאי להכין מן "טבלת ייאוש" עם מדבקה לכל יום כדי שכך היא תדע מתי אני חוזרת, אני גם לא כל כך יודעת איך להסביר לה למה אני נוסעת בלעדיה. הנסיעה בעוד שבוע ועדיין לא סיפרתי לה. איך לעזאזל עושים את זה? אני בלחץ מטורף....מישהי?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל....

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל

סמדר ריינר
    10/07/2010

שלום מיטל,
    לא ציינת לכמה זמן את נוסעת. בכל אופן ניכר שאת חשה אשמה רבה בשל כך. לילדה שלך לא יהיה קל, אך זו לא סיבה לא לנסוע, בתנאי כמובן שאת נוסעת לפרק זמן סביר. לא הייתי עוזבת ילדה בגיל הזה לחודש נניח, משהו באיזור השבוע, פלוס מינוס זה קצת יותר מתקבל על הדעת.
    את צריכה לנסות להגיד לה בהקדם ובצורה הכי עניינית שאפשר: "אני נוסעת לחופשה, זו חופשה של מבוגרים, היא לא מתאימה לילדים, את תישארי עם סבתא (נניח) ואני אשמור איתך על קשר כל יום, פעם אחרת אנחנו נעשה חופשה של ילדים בבריכה/בקיבוץ וכו'."
    ייתכן שהיא לא תגיב בהתחלה, היא אולי גם לא כל כך תקלוט את המשמעות ואת מושג הזמן, ולכן צריך להזכיר לה כל יום בשבוע הקרוב "את יודעת, עוד כמה ימים אמא נוסעת ואת תישארי עם סבתא לאה".
    בזמן שתהיי בחו"ל חשוב מאוד אם יש אפשרות - לשמור על קשר יום יומי באמצעות הטלפון או הסקייפ, רצוי בשעה קבועה, אם זה מסתדר.
    ייתכן שבהמשך כשהיא תקלוט, היא תגיב בכעס או בבכי, זה בסדר, צריך לתת לכך מקום והכרה - "אני יודעת שזה לא כיף לך, מותר לך לכעוס, אבל אמא רוצה לעשות קצת דברים של מבוגרים. בינתיים גם את תעשי כיף עם סבתא". לא להדוף את הכעס שלה ולא לומר לה לא לכעוס.
    אם יש לה חששות, למשל איך היא תסתדר, איך יקחו אותה לקייטנה, איך היא תירדם בלילה, פחד שיקרה לך משהו וכו', לכל דבר יש לתת מקום, להרגיע, ואם יש אפשרות אז גם לתת פיתרון. בעיקרון עדיף שהיא תישאר בבית בסביבה המוכרת, וכן רצוי שדמות אחת קבועה תהיה איתה כל התקופה, וכדאי שיהיו הוראות שיאפשרו לדמות המשגיחה לטפל בה בצורה שמתאימה לה, וכן רצוי להיכן תכנית לימי החופש שלה, אם היא בקייטנה אז בשעות אחר הצהריים.
    זהו, מעבר לזה, נסי ליהנות ולא לשדר לה אשמה כאילו את עושה לה משהו נורא ואיום.
    נסיעה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה המהיר

מיטל שחר
    12/07/2010

אבל האם בכל זאת לעשות מן סוג של טבלת ימים כדי שתהיה לה אינדיקציה ליום שאני חוזרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבלת ימים

סמדר ריינר
    12/07/2010

שלום מיטל,
    תראי, אני חושבתשאם יש לך אפשרות לדבר איתה מדי יום, אתן יכולות את הספירה של הימים לעשות ביחד. אחרת אני חוששת שהצורך למלא את הטבלה בזמנה החופשי , ובודאי צריך גם שמישהו יזכיר לה, ולא בטוח שזה תמיד מתאים שמזכירים את זה ברגעים שהיא עסוקה במשהו אחר אורוצה לשכוח את זה. לכן לא הייתי מייצרת מצב שבו היא חייבת להזכיר לעצמה את ההעדרות שלך בכל מיני רגעים ביום שזה לא רלוונטי מבחינתה.
    אלא אםכן מי שמגיח עליה יוכל למלא את בעצמו ולשמור אצלו, ולהראות לה את זה לצורך המחשה רק כשהיא שואלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר למיטת מעבר..
    נטלי
    10/07/2010

שלום רב:
    בני בן שנה ושבעה חודשים ועד היום הוא ישן איתנו ההורים בחדר במיטת תינוק, יש לנו עוד חדר בבית ,החדר של הילדה הגדולה .רכשתי לקטן מיטת מעבר והשאלות שלי הן:
    1. בגלל סיבות של צפיפות ונוחות לילדה אני כנראה אמקם את המיטה אצלנו בחדר ורציתי לדעת אם ומה הנזק שיכול להגרם מכך? האם כדאי להמנע או שזה בסדר?
    2. בגיל הזה כמובן שהוא מטפס ויורד כמעט מכל דבר אפשרי וברור לי שזה יקרה גם מהמיטה שלו החדשה. עם הילדה היו לי הרבה בעיות בנושא השינה והירדמות עצמית לכן אני מבקשת איזשהי עצה כיצד עליי לנהוג כאשר ירד מהמיטה? להחזיר אותו גם אם יבכה? לישון לידו? יש משהו שאפשר וכדאי לעשות כדי להקל על המעבר?
    תודה רבה..
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למיטת מעבר..

הוספת תגובה

• מעבר למיטת מעבר

סמדר ריינר
    10/07/2010

שלום נטלי,
    לגבי שינה עם ההורים יש דעות שונות, למשל עיקרון הרצף. אני יכולה להגיד רק את דעתי:-)
    לדעתי מאוד לא רצוי שיישן איתכם בחדר. ילד לא אמור לישון "בתוך" האינטמיות של הוריו, גם אם נדמה לכם שהוא ישן ולא מתעורר מכך. זה לא בריא עבורו ומציף אותו בתכנים, במראות ובקולות שאין לו כלים להתמודד איתם.
    כדאי לעשות את המעבר צורה שתיתן לו הרגשה שזה דבר טוב עבורו, לבחור מצעים חדשים ונעימים, לערוך טקסי שינה מספקים - סיפור אם הוא כבר שומע סיפורים, או שיר ערש, חיבוק ונשיקה, אם יש צורך להשאיר אור קטן. בשום פנים ואופן לא לישון לידו, בהחלט להחזיר אותו אם הוא יורד, ולהעביר מסר בצורה רגועה אך ברורה ותקיפה שמקומו במיטתו בלילה. כשהוא בוכה, אפשר לגשת אליו, לתת ליטוף קצר ולחזור מאוד בקצרה על המסר שעכשיו הולכים לישון ולצאת משם. אם תהיו עיקביים בכך, אחרי מספר לילות זה יסתדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט שלא מדבר בגן
    שיר
    10/07/2010

בני בן אוטוטו 3, נמצא בגן פרטי. .בעבר היו לו קשיים חברתיים בגן (סירב לשבת עם ילדים בשולחן, נטה להתבודד, חוסר יוזמה ונמנע מפעילויות). לאחר אבחונים רבים נקבע כי אין לו בעיית תקשורת אלא בעיה רגשית ובטחון עצמי נמוך.
    טיפלנו בו בשיטת גרישפאן שקידמה אותו מאוד והיום הוא הרבה יותר נינוח בגן, משתתף, יושב בשולחן וכו'. הבעיה היחידה שנותרה היא שהוא אינו מדבר בגן, הגננת מספרת שאם רוצה עוד כריך בא.הבוקר הוא רק מביט בה ולא אומר דבר, רק אם מציעה לו עוד כריך הוא לוקח. דוג' אחרת, יש תחפושת שהוא מאוד אוהב וצריך לעזור לו ללבוש אותה אז הוא עומד ליד הגננת ולא מבקש ממנה לעזור לו אלא רק מביט בה והיא שואלת אם רוצה שתלביש לו והוא משיב שכן. חשוב להדגיש שאם פונים אליו ושואלים אותו שאלות אז הוא כן עונה.
    בבית איתנו הוא מבקש כל מה שרוצה בלי שום בעיה.
    שנה הבאה היה אמור ללכת לגן עיריה אך בשל זאת העדפנו להמשיך בפרטי עם אותה גננת (חמה ואוהבת שמודעת לכל קשייו) כי אנו חוששים שילך שם לאיבוד.
    שאלתי: ממה יכול לנבוע הדבר וכיצד מטפלים? איך לעודד אותו כן לפנות לגננת? האם טיפול באמצעות בע"ח יכול לעזור?
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט שלא מדבר בגן

הוספת תגובה

• פעוט שלא מדבר בגן

ליאת גרוס
    10/07/2010

שלום שיר. את מתארת בעיה של אילמות סלקטיבית חלקית. כדאי לקרוא על הנושא. זהו בעצם ביטוי לרגשי נחיתות וחוסר ביטחון, וחוסר יוזמה. ניתן להתיחחס לזה כסוג של חרדה חברתית. אני מבינה כי סובל מכך כבר זמן רב ויש שיפור בהרגשתו. כדאי להמשיך מה שאתם עושים.
    יש אחוז מסויים של ילדים עם אילמות סלקטיבית והבעיה יותר שכיחה ממה שנדמה. ברב המקרים , עם הטיפול המתאים הבעייה נפתרת. לא הייתי ממליצה על טיפול באמצעות בע"ח כי הבעיה היא חרדה חברתית ולא קשורה לבע"ח. מאד הייתי ממליצה על טיפול של פסיכולוגית חינוכית או התפתחותית המתמחית בטיפול באילמות סלקטיבית selective mutizem.
    בינתיים חשוב לא תלחץ מצד אחד אך תחזק אותו כשמדבר (גם כשזה ביוזמתה). מכיוון שעונה לה , שזה יופי, הייתי מרבה בשיחה ביוזמתה עד שיחוש בנוח. חשוב שהיא תמשיך לנסות להבינו גם בלי מילים. שלא תעשה עניין גדול סביב נושא הדיבור שלו כדי לא להלחיץ אותו יותר. פשוט לתת לו לחוש בנוח.
    במקביל פנו לטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4 עולה לגן טרום חובה משולב
    ענת
    10/07/2010

שלום התבשרנו כי ילדתנו בת ה- 4 (ילידת יולי) שובצה לגן טרום חובה משולב עם גן חובה. במקביל קיימת אפשרות להעביר אותה לגן טרום חובה משולב עם גן טרום טרום חובה. (ככה זה בעירנו המוזרה). בתי מסיימת עתה גן פרטי אינטימי שהייתה בו 3 שנים. אני מתלבטת מה יהיה עדיף עבורה, אני חוששת שמעבר מגן פרטי חממה לגן עירייה הוא מסםפיק קשה ולא צריך להוסיף לקושי הזה גם את הקושי שבהתמודדות עם ילדים גדולים ממנה כמעט בשנתיים מה דעתך? מצד שני מבחינה קוגנטיבית היא מאד מתקדמת ונראה ששילוב עם ילדים גדולים יותר דווקא יכול למשוך אותה למעלה מה דעתך? מאיזה עוד אספקטים צריך לבחון את הדילמה

הוספת תגובה

• ילדה בת 4

סמדר ריינר
    10/07/2010

שלום ענת,
    העניין הקוגנטיבי פחות רלוונטי בעיני. לדעתי עדיף שתהיה עם ילדים בני גילה. לטפח כישורים קוגנטיביים אפשר תמיד, לתקן נזק ריגשי או חוסר ביטחון - קשה הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה לגן טרום חובה

ליאת גרוס
    10/07/2010

שלום ענת
    אכן קשה להחליט. תלוי בילדה ובנטייה הפנימית שלך. רב הסיכויים שכל החלטה תהיה טובה. אישית הייתי מעדיפה ילדים גדולים יותר מאשר ילדים קטנים יותר, אבל לא לכל אחד זה מתאים.
    הייתי מתייחסת למשתנים נוספים חשובים והם: מסז הילדים בגן, היחס בין מספר הילדים לאנשי הצוות והכי חשוב מיהי הגננת מיהי הסייעת ועד כמה הן רגישות, מוכשרות, יודעות להתמודד עם בעיות משמעת בגן. וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לחו"ל עם ילדה - בבקשה עזרה..
    ענבר
    10/07/2010

שלום,
    בעלי ואני שוקלים ברצינות מעבר לחו"ל בעקבות הצעת עבודה שקיבל. יש לי בת בכורה בת 5.8 שנים (תהיה במעבר בת 6) ותינוק (בן חצי שנה כיום). הבת מסיימת כיום גן חובה. בעקבות העובדה שהיא מעט ילדותית (אם כי לעיתים פתאום מבליחה בה בגרות מדהימה) וכן שיש לה "קוצים בישבן" (לא היפר בשום אופן, להפך אוהבת מאוד "לנוח" ולישון) כמו גם קשיים נוספים כגון לתאר חוויה בצורה מאורגנת, זקוקה להסבר שני ושלישי על מנת לקלוט, מעט מפוזרת במחשבה, "צפה" וכו' רשמתי אותה לשנה נוספת בגן חובה ובמקביל פניתי למכון להתפתחות הילד, מילאתי את הטפסים ולאחר כחודשיים קיבלנו הפנייה מהועדה לעו"ס, קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק. פגשנו את העו"ס שאמרה שכרגע לא רואה צורך בהפנייה לרופאת קשב וריכוז ושנמתין לאבחון אצל הקלינאית והמרפאה בעיסוק (עדיין ממתינים כבר למעלה מ- 3 חודשים).
    בעקבות ההצעה שקיבל בעלי לאחרונה (אחרי כל בפרוצדורה המתוארת לעיל) אנחנו מאוד מעוניינים (ממגוון סיבות) להיענות בחיוב אך חוששים לגבי הילדה. האם אנו עושים דבר שיסב לה נזק או שמא השד אינו נורא כל כך. האם אי ידיעת השפה ביעד העתידי תשפיע לרעה יותר מאשר על ילד רגיל למרות שהיא תעשה "שנת גן נוספת" בדיוק כפי שתוכנן בארץ (יצויין כי לי יהיה מספיק זמן להקדיש לילדה לפחות בשנה הראשונה ויתכן שגם לאחר מכן). המעבר הוא לכ- 5 שנים. איך אפשר לדעת תשובה לכך או לפחות כיוון ... מתנצלת מראש על אורך ההודעה אבל ניסיתי להביא כמה שיותר פרטים. תודה, אמא ואבא

הוספת תגובה

• מעבר לחו"ל

סמדר ריינר
    10/07/2010

שלום ענבר,
    אתםן אכן בדילמה מאוד רצינית, ואני בהחלט מבינה אתכם. נראה לי מעט לא רציני לנבא דבר כזה ללא הכרות עם הילדה וללא פרטים על ארץ היעד והתנאים שם.
    אם אתם רוצים אפשר תחת הכותרת "רילוקיישן" בגוגל למצוא אתרים של מכונים שמתמחים בייעוץ למשפחה במעברים מהסוג הזה, אולי שם תוכלו לקבל ייעוץ יותר ממוקד לצרכים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למתנה
    אביטל
    10/07/2010

מה עושים עם ילד בן 4 שבכל פעם שהוא מקבל מתנה הוא מביע אי שביעות רצון ולפעמים גם כעס. לפעמים הוא אומר שהוא לא רוצה את המתנה וזורק אותה. במקום שמחה ואמירת תודה הוא מגיב באופן שלילי.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה למתנה

הוספת תגובה

• תגובה למתנה

ליאת גרוס
    10/07/2010

שלום אביטל.
    ראשית חשוב לא להעלב . זה מה שמרגיש, וזה מה שמבטא. כשיגדל קצת ידע לעשות את ההצגות הנכונות במקום המתאים.
    שנית, אפשר (ממקום רגוע וחסר אגו) לאמר לו שאם הוא לא רוצה את זה אז לא צריך ולקחת את זה. אם יגיד שרוצה תשאירו לו. אם לא - אז לא. לא חייב. חשוב לא לקנות לו משהו אחר במקום. כמו כן, אם מדובר על מתנות ממכם או מסבא וסבתא כדאי ללמוד ללכת יחד איתו ולא לקנות לו כהפתעה.
    למה את חושבת שמגיב ככה? האם באמת לא אוהב או שיש לו מסר נוסף להעביר? מה בעצם מכעיס אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ש"מפספס" רק בבית
    מרים
    09/07/2010

הי,

בני בן שנתיים וחצי, ללא חיתול ביום מזה כארבעה חודשים. לאחרונה שמתי לב שהוא "מפספס" ועושה פיפי במכנסיים רק כשהוא בבית. בעוד שבבית הוא מסוגל לעשות פיפי במכנסיים מדי שעה, הרי שבחוץ (בגינה, אצל אנשים זרים, במקומות ציבוריים) הוא מסוגל להתאפק במשך שעות!

מה עושים?

תודה,
    מרים

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ש"מפספס" רק בבית

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    10/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל בן שנתיים
    שירה
    09/07/2010

בני בן השנתיים וחודשיים הוא ילד מאוד מילולי, פעיל וחברתי. בחודשים האחרונים שמנו לב לתופעת הפחדים שהולכת וגוברת אצלו. בהתחלה יחסנו את זה לעובדה שהוא למד להגיד ולהשתמש במילה "מפחד", אבל לאחרונה נראה שהוא מפחד מיותר מידי דברים ואפילו הגננת העירה בעניין.
    הוא מפחד מדברים "למעלה" למשל מנורות חשופות ועפיפונים.
    הוא מפחד מחיות שמופיעות בספרים \ סרטים, בעיקר עכביש וכל מיני חיות שמזכירות לו עכביש
    הוא מפחד מהכתוביות בטלוויזיה (בסוף סדרה \ סרט)
    כשנוסעים באוטו הוא מפחד מרעש של מכוניות גדולות לידינו..
    ובאופן כללי מכל מיני דברים שצצים בדרך.

הוא מבדיל בין דברים שהוא "נבהל" מהם (בדרך כלל אלו דברים מפתיעים ולא באמת מפחידים) לבין דברים שהוא "מפחד" מהם.

חשוב לציין שהוא לא ילד פחדן מטבעו - הוא לא מפחד ממים \ ים \בריכה \ לעלות על מתקנים שזזים \ בעלי חיים וכל מיני דברים אחרים שילדים בגילו בדרך כלל פוחדים מהם.

אנחנו פשוט לא יודעים איך להתמודד עם הסיטואציה הזו! האם להגיד לו שזה בסדר לפחד ואנחנו שומרים עליו? האם להגיד לו שאין ממה לפחד ולהסביר מה הוא רואה? האם להגיד לו להפסיק לפחד כבר? כי ניסינו כל שיטה כזו במשך זמן מה ולא היה שינוי בכלל, עכשיו מה שקורה זה שמרוב חוסר סבלנות אנחנו מתחילים ב"לא נורא אני שומר עליך" ומסיימים ב"די לפחד כבר!"

מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל בן שנתיים

הוספת תגובה

• פחדים אצל בן שנתיים

סמדר ריינר
    10/07/2010

שלום שירה,
    פחדים בגיל הזה הם טבעיים והם חלק מתהליכים התפתחותיים. יש להניח שהם יתמתנו עם הזמן. אם אכן הוא וורבאלי אפשר לנסות להקריא לו סיפורים שהנושא שלהם הוא התגברות של ילדים על פחדים, וכן לצייד אותו "בכלים" יצירתיים להתגוננות מפני הדברים המפחידים. כל מיני דברים שיאפשרו להרגיש קצת פחות קטן וחסר אונים מול עולם שגדול עליו, להרגשתו, ולחזק אצלו את התחושה שגם הוא יכול להיות גיבור, כמו למשל הילד בסיפור שהתגבר על הפחדים. אפשר ביחד להכין מסיכה שכשהוא לובש אותה הוא פחות מפחד, או להכין מבדים ישנים גלימה שנותנת לו כוח, וכו'. תוך כדי משחק ויצירתיות הוא יכול תרגל תחושה של התגברות וכוח שכנראה חסרה לו עכשיו. דווקא בגלל שהוא ילד נבון כל כך הוא קולט את העולם ואת חוסר האונים שלו מולו באופן שהוא מעבר לכלים הנפשיים שיש לו כדי להתמודד. כלים אלה יכולים להיות מחוזקים על ידי משחק ודמיון והזדהות עם גיבור בספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוהבת אותך
    תותי
    09/07/2010

לאחרונה שתי הגננות של בתי בת ה 5 ספרו לי (כל אחת בנפרד על סיטואציה שהייתה לה), על כך שהיה מקרה בגן שהילדים השתוללו או לא סדרו את המשחקים. הגננןת העירה וכנראה הביעה את כעסה. הילדים נרגעו או סדרו.
    ואז...
    הילדה שלי באה לגננת ואמרה לה אני אוהבת אותך.
    זה נשמע מאוד מתוק ונעים ואולי מרגש.
    אבל...
    כיוון שזה חזר על עצמו עם שתי הגננות, יש לי הרגשה שהילדה אומרת זאת כדי להרגיש בסדר כלפי הגננת ושהיא גם תאהב אותה. היא מנסה להחליק את הדברים ע"י האמירה.
    נדמה לי שכך היא מנסה לרצות אותה.
    איך מעבירים מסר, שגם אם מישהו כועס עליך את אומנם יכולה לתקן את דרכייך אבל זה לא נורא אם כועסים עלי ולא צריך לנסות לרצות.
    * רוצה לציין שאני גרושה ואולי הבת מרגישה שבכל מקום: הבית שלנו, אצל אביה ובגן עליה להיות בסדר.....
    מה עושים ואיך לפחות בזמן שהיא איתי אני יכולה להבהיר לה שאותי היא לא צריכה לרצות
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אני אוהבת אותך

הוספת תגובה

• ילדה שמרצה

סמדר ריינר
    09/07/2010

שלום תותי,
    תאורטית, אפשר פשוט להעביר לה את המסר, מילולית, שכשכועסים לא מפסיקים לאהוב. עם זאת הייתי בודקת האם יש לה עוד התנהגויות מרצות. האם היא ילדה נורא טובה, שמכעיסה לעיתים רחוקות בלבד, מוותרת ומסכימה לדברים רוב הזמן, מתחשבת ולא מבקשת דברים שיכבידו? אם זה לא כך, אז כנראה שבסך הכל הכל בסדר, והיא לא ילדה כל כך מרצה, אלא פשוט קשה לה לסבול שיש אווירה של כעס. אם זה כן כך יש מקום לבדוק, מדוע היא עושה זאת. העובדה שאתם גרושים, לבדה לא מסבירה זאת. ייתכן אומנם שעקב הגירושין, הייתם באופן זמני פחות פנויים אליה ריגשית כי הייתם עסוקים בקושי שלכם והיא למדה לא להכביד. עכשיו, אם כבר התחזקת ואת יותר פנויה (ועובדה ששמת לב למשמעות של מה שהגננת סיפרה, וזו כבר התחלה טובה), כדאי לשים לב האם עוברים אליה מסרים סמויים וגלויים שאי אפשר מה שהיא רוצה, שתוותר, שלא תסבלו ממנה התנהגות קצת יותר תינוקית וקצת יותר עקשנית לפעמים, שאמא עייפה וחלשה וצריך להתחשב בה וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה