מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ויסות רגשי - הפרעת קשב בילדה בת 9אבא שי08/07/2010
בתנו המקסימה בת ה 9 עברה בשנה האחרונה התדרדרות רגשית הולכת ומחמירה. מאז גן חובה אנחנו מודעים לקושי שיש לה במיקוד וריכוז ועשינו נסיונות לסייע לה במגוון דרכים כמו ריפוי בעיסוק שהצליח לא רע ברמה המוטורית, אבחון הפרעת קשב דרך קופת החולים ואף מורה / מאמנת לטיפול בליקויי למידה / ויסות רגשי.
למרות שהיא משתפת פעולה בשמחה ואהבה עם העזרה ותשומת הלב שאנו מנסים לספק לה -בשורה התחתונה אין שיפור במצבה אלא רק התדרדרות.
מבחינה לימודית אין לה אף בעיה מהותית ויכולתה להתמודד עם החומר הנלמד בכל המקצועות טובה עד מצוינת, פרט למספר גבוה מעט של איחורים (רובם באשמתנו) התעודה שלה וחוות הדעת של המורים מצויינת.
מבחינה רגשית לעומת זאת נראה לנו שהילדה פשוט סובלת. היא נוטה לתגובות היסטריות ומופרזות לכל הערה או נזיפה על התנהגותה היכולות לנוע בין "תמיד מאשימים אותי" ל"אני אשמה, אני מטומטמת" ואף חמור מזה. היא יכולה לפרוץ בבכי היסטרי על רקע של כל שטות או חרדה תיאורטית.
גם מבחינה חברתית מצבה לא טוב ואין לה אף חברה טובה מבין מעט הבנות שבכיתתה וגם חברות ותיקות יותר לא ממש קרובות אליה. היא חווה תסכול וקנאה אדירים באחיה הקטן בן ה 5 שהוא ילד חמוד ופופולרי ותמיד מארח או מתארח.
ברור לנו שנדרשת לה עזרה מקצועית יותר אך אנו מתלבטים האם ללכת לכיוון של אבחון פסיכו-דידקטי מתוך השערה שכל הבעיות נגרמות על רקע הפרעת קשב וריכוז או לפנות ישר לאיבחון פסיכולוגי מתוך הנחה שהבעיות הנן על רקע פסיכולוגי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים ריגשיים
סמדר ריינר09/07/2010שלום שי,
זה מאוד ברור שקיים כאן קושי ריגשי שהוא נפרד מענייני הקשב והריכוז. כלומר גם אם הבעיה נובעת במקור מהחריגות והקשיים שנגרמים על ידי הפרעת הקשב והריכוז צריך לתת לזה מענה ריגשי, זה לא סותר אבחון פסיכודידקטי, אם כי אני לא מבינה מה אבחון כזה יכול הרבה חדש לכם, אולי הקלות בביתה הספר? אתם הרי ממצים דרכי טיפול רבות שנוגעות לקשיים שלה שנובעים מבעיית הקשב, למעט ריטלין, שמומלץ לכם לשקול.
לדעתי אין צורך באבחון נוסף, אפשר ישר לגשת לטיפול פסיכולוגי ולהדרכת הורים עבורכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- בעיית ויסות רגשי- ילדה בת 9
אבא שי09/07/2010סמדר שלום,
תודה רבה על תשובתך.
אין לנו ספק שצריך לטפל בבעיות הרגשיות אך אשתי מבקשת להבהיר כמה דברים-
ברצוני לחדד כי הילדה עברה איבחון באמצעות שיחה קצרה בלבד בקופת החולים. המאבחנת הגיעה למסקנה כי לילדה אין הפרעת קשב וריכוז אלא קושי בהתארגנות והפנתה אותה לטיפול אצל מורה להוראה מתקנת.
אנחנו לא היינו שקטים מתוצאות האיבחון במיוחד כשהסימנים להפרעת קשב וריכוז בולטים מאד וממשיכים כגון: קושי לשבת הרבה זמן בכיתה, חולמנות, נגיעה בחפצים במהלך השיעור, בעיות חברתיות ובעיות בויסות הרגשי.
לכן, אולי יש מקום לעשות איבחון נוסף ומעמיק יותר?
תודה,
רינת ושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר09/07/2010שלום שי,
אכן תוספת הפרטים משנה מעט את התמונה.יש אפשרות לעשות אבחון פסיכודידקטי מלא, שכולל גם את החלק הפסיכולוגי. אני ממליצה לכם לפנות לאחד המכונים העוסקים בכך, מכיוון ששם בדרך כלל עובדים בצוות רב מקצועי שכולל גם מאבחנות דידקטיות וגם פסיכולוגיים קליניים וחינוכיים, ואני מקווה שיוכלו להתאים עבורכם את הייעוץ והאבחון המתאימים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נוסף
סמדר ריינר09/07/2010שוב שלום,
חשוב שתדעו שאבחון פסיכודידקטי לא מאבחן הפרעת קשב אלא רק ליקויי למידה. הפרעת קשב וריכוז לא נעשית רק על ידי הסימפטומים , שאותם אכן תארת, אלא על ידי אבחנת המקור. כלומר האם המקור לבעיית הקשב והריכוז או אורגני או ריגשי. אם הבעיה היא אורגנית, היא מתגלה באמצעות מבחן שנקרא מבחןTOVA שבודק מספר מטלות והביצוע שלהן תחת השפעת ריטלין ולא תחת השפעת ריטלין. אם יש הבדל בביצועים - המשמעות היא שיש הפרעת קשב על רקע אורגני. אם לא, אז כפי הנראה המקור לבעיה הוא ריגשי.
לכן, כדאי שתיגשו ותערכו אבחון אבל אל תצפו לצאת ממנו עם אבחנה חד משמעית של קשב וריכוז אלא רק המלצה האם או לא לבצע מבחן TOVA והאם יש גורמים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- געגועים לאמאמאיה08/07/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בכורה באוקטובר היא תהיה בת 6 ולה אח קטן בן 5 חודשים.
הגדולה בת ה-5 כל הזמן רוצה אותי ליידה.שנה שעברה היא הייתה בגן חובה עם גננת מקסימה חמה ואכפתית וכל הזמן היא הייתה מוצאת "תירוץ" שהיא מתגעגעת אליי ובוכה,או היו מצבים שהיא הייתה אומרת שכואב לה משהו בגוף כדי שיתקשרו לספר לי שאני יבוא ויקח אותה. בפעם הראשונה לקחתי אותה ואז ראיתי ששהכל בסדר אז דיברתי אם הצוות בגן ומאז כל פעם שהיא הייתה אומרת להם שכואב לה הם לא היו מתייחסים ומעסיקים אותה במשהו אחר.
יש לה בעיה אם פרידות שנה שעברה רק לקראת סוף שנה שהיא הבטיחה שהיא תיפרד ממני יפה לקחתי אותה לגן אבל כל השנה לא יכולתי רק בעלי כי היא הייתה מייאשת אותי עד שהייתה נפרדת ממני בבכי נוראי וגם באמצע היום היא הייתה בוכה אם מישהו העליב אותה או לא רצה לשחק איתה היא הייתה יושבת בפינה ובוכה.ואני חייבת לציין שהגננת כל הזמן חיזקה אותה.
גם עכשיו היא בקייטנה וכל בוקר יש לי בעיה של פרידות אבא שלה לא יכול לקחת אותה אז אני כל בוקר מתעקבת שם אחרונה והיא בוכה.
מה עושים שהילדה כל הזמן בוכה ומספרת שהיא מתגעגעת לאמא? ומה יהיה שנה הבאה בכיתה א'.
אני חייבת לציין שהיא ילדה חברותית ומאוד אוהבים אותה.
אבל היא מספרת שקשה לה להגבר.
הייתי שנה שעברה אצל יועצת דרך העיריה והיא אמרה לי שזה עניין של גיל.
האם זה נכון ,אם כן מתי זה יעבור לה ואם לא מה עושים
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר געגעועים לאמא
סמדר ריינר09/07/2010שלום מאיה,
זה עניין של גיל אבל לא רק. לכן חשוב מאוד שכשאת מביאה אותה לגן והיא מתחילה ב"טקס" הפרידה שלה, לא להפוך את זה לדרמה ולא להתחיל לדבר איתה, להפציר בה וכו'. פשוט להגיד בצורה עניינית שלום וללכת. ככל שעושים מזה יותר עניין, כך זה משמר את הדפוס. גם לא לדבר איתה על כך בבית, לשכנע אותה לקבל ממנה הבטחות וכו'. זה נהפך להיות עניין שדרכו היא מקבלת התייחסות ולכן זה נמשך.
מעבר לזה כדאי לחשוב האם בעקבות ההריון והלידה של אח חדש היא מרגישה באמת עזובה יותר על ידך. כדאי לנסות להקדיש לה זמני איכות במשך השבוע ללא אחיה, אבל לעשות זאת בנפרד מעניין הפרידה בגן שאליו צריך להתייחס כמה שפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לפני שינהאינה08/07/2010
שלום,
בתי בת שנה וחמישה חודשים. מגיל שלושה חודשים ועד לפני כשלושה שבועות היא הייתה רגילה לישון לבד ובאופן רציף ללא בעיות. היינו שמים אותה במיטה והיא הייתה נרדמת לבד. במקרים שהיא הייתה מתעוררת בלילה היא הייתה מרדימה את עצמה ללא בעיות. לפני כשלושה שבועות היא התחילה לעשות בעיות בהרדמות. כשאנחנו שמים אותה במיטה היא מתחילה לצרוח ולא מסכימה שנעזוב את החדר. כשאנחנו עומדים ליד המיטה שלה היא מניחה את הראש אבל כל חצי דקה מרימה אותו כדי לוודא שאנחנו עדיין שם. אם אנחנו יוצאים מהחדר היא מתחילה לצרוח. כמו כן, עד לפני שלושה שבועות היא הייתה רגילה לישון עם דלת סגורה, ועכשיו היא ממש צורחת אם אנחנו מנסים לסגור את הדלת. אם היא מתעוררת בלילה היא מתחילה לצרוח עד שאנחנו באים לחדר. במהלך היום אין שום שינוי בהתנהגות שלה, היא משחקת וצוחקת כרגיל וכך גם בגן. ניסינו לחשוב על איזה שינוי שקרה בבית, אבל לא עלה בדעתנו על שינוי כלשהו.
כיצד עלי לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות?
נעמה סבג שמש11/07/2010אינה שלום,
יכול להיות שמדובר בחלימה ובעקבות כך ישנם חששות ופחדים.
אל תעזבו את החדר, שבי ליד הדלת כהתחלה, וכשתחוש בטחון תוכלי לצאת.
תעשי את הדברים בשלבים ולא בבום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קייטנהאוקסנה08/07/2010
שלום. ילד במסגרת גן טיפולי, חובה קייטנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קייטנה
סמדר ריינר08/07/2010שלום אוקסנה,
מה זאת אומרת חובה? אין כאן חובה או לא חובה. אבל נראה לי שבהחלט מאוד רצוי. זה קשה מאוד ללא מסגרת קיץ שלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה08/07/2010אני לא רוצה ילד בקייטנה. עזבתי עבודה לחודשיים בשביל להיות עם ילד יותר זמן. פסיכולוג של גן אומר ילד צריך להיות בקייטנה. אם ילד לא בקייטנה מוציא דוח ללשכת הרווחה. מה לעשות?????? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
הפסיכולוג רוצה את טובת הילד שלך, תנסי אם את יכולה לסמוך עליו בעניין הזה, יהיה לך מספיק זמן עם הילד אחר הצהריים ובשאר הימים בחופש שבהם אין קייטנה.
אם את בכל מקרה לא רוצה, והוא ידווח לרווחה, אז תסבירי להם כשהם ישאלו אותך, אני לא יודעת מה הם יעשו בעניין הזה, השאלה אם את מוכנה לחכות ולראות מה יקרה, או שאת מעדיפה לסמוך על הפסיכולוג ולבלות עם הילד בשאר הזמן שנותר וגם זה יכול להיות כיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה08/07/2010איך שילד בגן הוא חולה אחרי 3-4 ימים. כל השבוע אני נמצאת עם ילד בבית יש לנו צחוקים, משחקים....! זה מאוד חסר לי. שיאלה: אם בכלל כדאי לפחד מלשכת הרווה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
זה יפה שאת נהנית עם הילד כשהוא בבית, אבל זה לא תפקיד של ילד לבדר את אמא שלו. ילד צריך להיות במסגרת כדי לגדול ולהתפתח כמו שצריך עם ילדים בגיל שלו.
הרווחה וגם הפסיכולוג מתכוונים לטובת הילד שלך. אם לאורך זמן תתנגדי להם, יש באפשרות הרווחה לבקש מבית משפט אישור להעביר את הבן שלך לפנימייה או למשפחה אומנת. זה לא אומר שהם בהכרח יעשו את זה או יעשו זה מייד, אבל זה תהליך שיכול לקרות אם את תחליטי לאורך זמן לא לשתף פעולה עם ההמלצות שלהם.
בעיקרון ברווחה מעדיפים שכל הילדים יגדלו עם האימהות שלהם, אבל אם יש בעיות שונות בגידול של אותם ילדים, וצריך לעשות כל מיני דברים כדי לעזור לילדים, למשל לאפשר להם קייטנה, טיפול, מועדונית, וכו' וההורים לא נותנים אז הולכים על האופציה הזאת. כך שלדעתי לא צריך לפחד אבל כן כדאי לשתף פעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אוקסנה08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת בבקשה תעזרו ליפנינה08/07/2010
שלום אני אם ל2 בנים בן 4.5 ובן 2.5 לאחרונה בני בן ה- 4 וחצי מרבה לנשוך את אחיו הקטן נשיכות מאוד חמורות עד כדי כך שמשאיר סימן כחול מיידי. אציין כי בני ילד מאוד חכם ואינטיליגנט ואיני מצליחה בשום דרך להפסיק את התנהגותו זו או אף למתן אותה .יתרה מכך בכל פעם שאני מרחיקה אותו לחדרו לאחר שנשך את אחיו הוא מחמיר את תגובתו ומשליך חפצים בכל הבית אני נואשת ומוצאת עצמי יוצאת מדעתי בכל פעם שזה קורה. הינני בריון בחודש השמיני ווהתנהגותו של בני ומה שהיא גורמת לי להרגיש מביאים אותי להתמוטטותךל נפשית ופיזית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4.5
סמדר ריינר08/07/2010שלום פנינה,
בשעה שאירוע כזה קורה אכן צריך להגיב מהר ובתקיפות כמו שאת אכן עושה. חשוב וכדאי לגייס גם את האב למשימה בשעות שהוא בבית. מעבר לזה, בנך כנראה חושש מאוד לאבד את תשומת הלב והאהבה שלו לקראת הולדת התינוק החדש, וכפי הנראה גם כך הוא כבר די מקנא באח שכבר יש לו. כדאי לדבר איתו על כך, שקנאה היא טבעית ואתם מבינים אותו,ושחשוב שיידע שאתם אוהבים אותו מאוד למרות שאתם כרגע מקדישים לו פחות זמן ושתנסו לתקן את זה. ואף להקדיש לו זמן איכות במשך השבוע לבד בלי האחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שכל הזמן בוכהליהי שמר08/07/2010
יש לי ילד בן 5 וחצי, שמכל דבר בוכה, הוא לא יודע לדבר אם מפריע לו משהו, או אם מישהו מפריע לו, או אם משחקים משחק והוא מפסיד, או אם מתחילים משחק והוא לא ראשון או הבגדים בבוקר לא מוצאים חן בעניו, או התוכנית שרואים בטלוויזיה... בקיצור מהכול !!!!!!
הוא תמיד מתמם, כאילו מבחינתו הכול בסדר, הוא תמיד בסדר, ואם הוא מבקש משהו ממני, ואני חושבת שזה לא מגיע לו אז הוא מתחצף ברמות שאי אפשר לתאר כמו: את כן תיקני לי, את תיראי את זה, את כן תביאי לי ועכשיו. אם אני מביאה צמיד לאחותו הגדולה - לו לא אכפת אם זה של בנים או של בנות גם הוא רוצה ועכשיו!!! אני מסבירה לו שלא כל מה שאחותו מקבלת הוא צריך לקבל, בדיוק כמו שאני מסבירה לה. היא מבינה את זה אבל הוא לא מבין!!!
הוא רגיש מידי, יש לי עוד ילד בן שנה ועשרה חודשים שהוא תמיד מתווכח איתו ולא מצליח להבין שהוא תינוק וקטן ממנו, הוא רוצה שאני ירים אותו כמו שאני מרימה את אח שלו, ולשחק איתו את אותם המשחקים שאני משחקת עם אחיו שהם משחקים שמתאימים לתינוקות ולא לו, אבל אני משחקת איתו ועם אחיו את המשחקים ומנסה לשתף אותו.
כשהוא בוכה אני אומרת לו שאני לא מבינה אותו ושיירגע ויאמר לי מה הבעיה ולמה הוא בוכה כי רק ככה אני יוכל לעזור לו, אז פעם אחת הוא נרגע וגם בפעם השנייה, אבל כשהוא מתחיל להגזים עם הבכי אני כבר לא מוצאת את עצמי ולא מתייחסת אליו, אני לא מבינה כמה ילד יכול לבכות ולבכות ולבכות מכל דבר שטותי.
לא ציינתי שאני בהריון מתקדם, אבל ההתנהגות הזאת היא כבר כמה שנים.
אולי תוכלי לייעץ לי איך להתנהג איתו בזמן זהוא בוכה, כי הוא חושב שכל דבר הוא יכול להשיג עם בכי או עם התחצפות, או עם זלזול בדברים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שכל הזמן בוכה
סמדר ריינר08/07/2010שלום ליהי,
תראי, זה מאוד פשוט. הוא חושב שכל דבר הוא יכול להשיג עם בכי, פשוט כי הוא באמת משיג. אם תהיי עיקבית ולא תתרשמי מזה, זה ייפסק. טוב מאוד שאת אומרת לו שעם בכי את לא מבינה, את רק צריכה להתמיד. פעם אחת נכנעת כי רצית שקט בבית - וכבר קילקת הכל. ודבר נוסף - תפסיקי להסביר לו. זה לא עניין של הבנה. ההסבר לא עוזר כאן אלא רק גורם לך להיראות חלשה ומתחננת. דברי בטון תקיף וברור ופעם אחת בלבד, בלי הסברים - אם אתה בוכה אני לא מבינה. או "אם אמרתי לא - זה לא" וזהו, אל תוסיפי מילה יותר, עד שיירגע.
במקביל, כדאי לחזק אותו על התנהגויות חיוביות שלו, אפילו אם הן קטנות נורא, כדי לחזק אותן על חשבון ההתנהגויות השליליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפי במיטה לפני השינהש08/07/2010
שלום רב,
בתי בת השלוש גמולה מחיתולים כבר כחצי שנה. הגמילה עברה נהדר, היא יזמה את המהלך ותוך שבוע-שבועיים שכחנו מחיתולים (גם בלילה).
לאחרונה יש לה מדי פעם פספוסים, בעיקר בשל התנגדות שלה להפסיק פעילות וללכת לשירותים. אני לא מתרגשת מזה, ואני מניחה שזה יעבור. הבעיה העיקרית התחילה בשבוע האחרון.
כאשר היא הולכת לישון היא נכנסת למיטה ועשר דקות מאוחר יותר היא יוצאת מהחדר ומודיעה לי בחיוך - אמא עשיתי פיפי במיטה. אני יודעת שזה נעשה במודע וכנראה בשביל תשומת לב כלשהי, אבל אין לי מושג איך להתנהג במקרה הזה.
ברור לי שלא מדובר בבעיה פיזית, אלא בהפגנת כוח כלשהי... בכל הימים שזה קרה עד היום לא אמרתי לה דבר, רק הלכתי לחדר, החלפתי סדין ופיג'מה, החזרתי אותה למיטה וביקשתי שבפעם הבאה תאמר לי שיש לה פיפי ותקום לשירותים - אבל היא ממשיכה בשלה... נראה כאילו היא מאוד נהנית מכל העניין ואפילו מנסה לעזור לי לנקות את המיטה הרטובה.
לצערי מדובר במשהו שחזר על עצמו כבר יותר מארבע פעמים, יום אחר יום, ולכן אני חוששת שזה יהפוך למנהג...
חשוב לי לציין שאני גם משתדלת לגרום לה לעשות פיפי לפני הליכתה למיטה, אבל איכשהו תמיד יש לה עוד קצת פיפי, והמיטה נרטבת...
מה עלי לעשות? האם לדבר עמה ולהסביר לה שזה מפריע לי או להמשיך להתעלם?
זה מאוד מתסכל...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפי המיטה
סמדר ריינר08/07/2010שלום לך,
נשמע שהילדה עושה לך דווקא. צריך להתחיל לחשוב מדוע. האם יש ביניכן מאבק כוחות כלשהו? האם זה בא לידי ביטוי בעוד תחומים? האם יש ביניכן ויכוחים לאורך היום סביב כל מיני דברים? האם השתנה במשהו בבית לאחרונה? האם את בהריון? האם נולדו אח או אחות? האם יש לך ציפיות מהילדה להתנהגות בוגרת וגדולה כל הזמן וזה יותר מדי בשבילה?
תנסי לחשוב בכיוונים האלה ובהתאם לכך להתחיט איך לפעול. ההתנהגות הזו היא רק סימפטום, אם מבינים על איזה צורך הוא עונה, אפשר לפתור את הבעיה בדרכים מגוונות, אבל קודם כל צריך להבין את מהות הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש
ש08/07/2010נכון, סמדר, זה ברור לי שהיא עושה דווקא ושזה נעשה במודע. הבעיה שאני לא יכולה להצביע על שום דבר חדש שקרה לאחרונה ולא על שינוי ביחסים ביננו.
באופן כללי היא ילדה מאוד עקשנית שמאז ומעולם עומדת על שלה ופעמים רבות אנו נתקלים איתה במאבקים לא פשוטים. מה שכן אנו מתמודדים עם זה מיום לידתה וזה לא משהו חדש...למדנו להתעלם מהדברים הלא חשובים, לחזק אותה שצריך ולנסות לא להתרגש.
אני באמת לא יודעת מה לעשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני מבינה שלא קרה שום דבר חדש במשפחה, ואם כן אז נשארנו עם עניין מאבקי הכוח. כנראה נראה לכם שאתם כבר למדתם להתמודד איתם, אבל המציאות מראה כרגע אחרת. יש כאן כנראה משהו לא פתור. מדובר בילדה מאוד קטנה, כך שזה לא לגמרי נכון לשים את הכל בלבד עליה. כדי שילדה כה קטנה תוגדר כעקשנית, צריך להיות מישהו מהצד השני שמתעקש מולה, אחרת הכל זורם...
אני מניחה שכאן כדאי לכם לפנות להדרכת הורים כדי לראות איפה בכל זאת משהו נשאר לא פתור עם העקשנות במשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מפוחדתלירון08/07/2010
בחודשים האחרונים ילדתי בת השנה ושמונה נוהגת לקום בצעקות של בכי במהלך השינה בלילה.
היו לה 2 מקרים לא נעימים עם אחת הגננות שאינה המטפלת הישירה שלה, בפעוטון שבו היא נמצאת,
באחד המקרים אותה הגננת נעלה לה בכח זוג נעליים ב3 מידות יותר קטנות מהמידה שלה.
היא אף נוהגת לבקש מילדתי לבצע פעולות בטון מאד פיקודי, ואז הילדה ממש רצה להתחבא מאחורי
יש לציין כי, את המטפלת הישירה שלה היא מאד אוהבת, כך שבדרך כלל כשאנחנו הולכות לגן ונ' נמצאת שם היא רצה אליה מחבקת ומנשקת אותה ונכנסת לגן בשמחה
לאחרונה כאשר אנחנו נכנסות לגן והיא רואה את אותה גננת שאינה המטפלת הישירה שלה היא מחזיקה לי את היד, נעצרת, משתתקת, קוברת את ראשה בין הרגלים שלי ופשוט לא רוצה להיכנס לגן. עד שהמטפלת הישירה שלה מגיעה אני לא יכולה לעזוב את הגן.
כשפנינו לבעלת הגן והעלנו בפניה את הנ"ל, היא טענה כי בין אותה מטפלת לא ישירה לבין ביתי יש מערכת יחסים נפלאה.
מה כל זה אומר? האם יש סיבה לדאוג? האם עלי להוציא את ביתי מהגן? האם יש להתעמת עם אותה גננת או בעלת הגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מפוחדת
סמדר ריינר08/07/2010שלום לירון,
זה מאוד תלוי בכם, אני לא הייתי מרגישה נוח לשלוח את ביתי לגן שבו היא לא מרגישה מוגנת. לא נשמע לי שבעלת הגן מוכנה לקחת אחריות על הבעיה. אם אתם חושבים שתשיגו משהו באמצעות עימות - עשו זאת, אני לא כל כך מתרשמת כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתראמא מודאגת08/07/2010
שלום,
בתי תהיה בת 5 באוגוסט.
מאז שנולדה נדמה לנו שהיא רגישה בצורה קיצונית.
בתור תינוקת היתה בוכה המון- ללא סיבה נראית לעין ועם הזמן המצב הלך והחמיר .
כל דבר אצלה מלווה בבכי- מבקשים ממנה להרים משהו שהפילה לרצפה- בוכה... קוראים לה לבוא לאכול- בוכה.... אחיה בן השנתיים חוטף לה משהו מהיד- בוכה....
גם כשהיא מבקשת משהו - זה בד"כ מלוווה בבכי.
בגן- התמונה דומה- הגננת מדווחת על התפרצויות בכי וזעם חוזרות ונישנות.
גם באינטטרקציות חברתיות -במהלך משחק עם חברה למשל, הרבה פעמים שוברת את הכלים, אם משהו לא לרוחה- רבה עם החברה וזקוקה להתערבות של אחד ההורים כדי לפתור את הבעיה.
המצב מחמיר כל הזמן והדבר היחיד שמרגיע אותה זה מוצץ (שאליו היא מכורה ברמה של סם לדעתי).
בתי היא הבת הבכורה, נכדה ונינה בכורה משני הצדדים, מקבלת הרבה חום ואהבה.
היא ילדה מאד חכמה - יכולת וורבלית וידע כללי- הרבה מעל הממוצע של בני גילה.
אנא- עזרו לי לעזור לה לקחת את החיים יותר בלות...
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
כדאי ללמד אותה תגובות חליפיות, מה עוד ניתן לעשות מלבד בכי - ניתן לבקש, ניתן להמתין, וכו'.
אם אתם מרגישים שכלום לא עוזר, נשמע לי שכדאי לפנות לטיפול ולהדרכת הורים כי המצב שאת מתארת נשמע לי כבר ברמה שהוא מאוד מציק, וגם קשה לפיתרון רק מתוך עיצה ביעאנטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעת עסקים לחו"ל לשבוע ללא התינוקליטל07/07/2010
שלום רב
אני עומדת בפני בקשה לטוס לארה"ב לשבוע לנסיעת עסקים
הילד יהיה בן 5 חודשים
זה במהלך ספטמבר ולכן בדיוק הוא יהיה כשבועיים שלושה במשפחתון עד 17:00
האם זה עלול לגרום לנזק רגשי ?
האם העובדה שדמויות כמו אבא וסבתא שאותן הוא מכיר יהיו איתו ישפיעו על הנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה ללא תינוק בן 5 חודשים
נעמה סבג שמש08/07/2010ליטל שלום,
לצערי, עזיבת תינוק בגיל הזה, תקופה קצרה לאחר שנכנס למסגרת חדשה, יכולה להשפיע עליו ולגרום לחרדה.
זה אינו מצב אידיאלי כלל.
עד כמה הסבתא ןהאבא מטפלים בו בפועל? עד כמה הם דומיננטים? אם זה כבר נעשה, אז דאגי לכך שלפחות יהיה בסביבתו הטבעית ולא יעבור מקומות או מטפלים.
אני מקווה שהוא לא תינוק יונק.
את יכולה לקרוא מאמר על כך באתר שלי, וגם כתבה בנוגע לחופשות ב "מהתקשורת".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 ולא מוכן להסתפרתמי07/07/2010
בני בן 9 לא מוכן להסתפר. מה שבעיקר מפריע לי זה שהוא ממש פיתח אובססיה לגבי השיער. כל הזמן מסתרק, מסתכל בראי ונוגע ומסדר אותו.בעלי אומר שחייבים לספר אותו גם בניגוד לרצונו.. באיזשהו אופן זה גם נראה קצת נשי כל ההתגנדרות הזאת. אני מפחדת שאם נספר אותו בניגוד לרצונו זה יעשה לו איזשהי טראומה.מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 לא מוכן להסתפר
סמדר ריינר07/07/2010שלום תמי,
את צודקת זה בהחלט יכול לגרום טראומה. לא סיפרת איך הוא מתפקד בכלל, מבחינת לימודים, חברים, התנהגות וכו'. אם הכל בסדר אצלו, אז מה זה בעצם מפריע? אם זו התנהגות שמעידה על נטייה לנשיות, לא התספורת תפסיק את הנטייה, אם היא קיימת אז היא קיימת.
אם אתם חוששים בעניין הנטייה שלו וזה מדאיג אותכם באמת ואתם רוצים להתייעץ איך להתייחס לזה, אתם יכולים לפנות לבית חולים שניידר, יש להם מחלקה במתמחה בכך, ואולי הם יוכלו לייעץ לכם בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים אליםדנית07/07/2010
בנ הבכורי בן שנה ושמונה ילד שמדבר שוטף מגיל שנה וחצי ומבין את כל הנאמר לו נוטה להרביץ בסיטואציות הבאות:
כאשר לא מקבל משהו שביקש ואז מוציא את הזעם על ההורים מי שבאותו רגע היה איתו חוטף סטירות בפנים או שזורק לנו את המשקפיים ואז ישר מנשק או שממשיך להרביץ במקרים נוספים הוא מרביץ לאחיו הקטן בן 5 חודשים על מנת להכעיס אותנו כי לא קיבלאת מבוקשו
לעיתים מרביץ שיש הרבהאנשים בבית ואז יש לו יותר מידי צומת לב למשל לאחותי לסבתא וכו
בנוסף לסבא שלו שהוא קשור מאוד הוא החיים לא ירביץ גם אם לא יתן לו את מבוקשו
בבקשה כיצד יש לנהוג במצבים ההללו הסברים לא עוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל דבן שנה ושמונה
סמדר ריינר07/07/2010שלום דקלה,
מדובר בילד קטן מאוד, הוא עוד לא בן שנתיים, יש לו עוד 4 חודשים, זה הרבה זמן. זו התנהגות טבעית בגיל הזה, וזה לא אומר שהוא יגדל להיות ילד אלים. כשזה קורה, צריך פשוט להפסיק את זה פיזית בלי לעשות מזה הרבה סיפור, כי כמו שזיהית יפה זה נותן לו המון תשומת לב. להפסיק את פיזית זה אומר להשתמש בטון נחרץ וברור, להגיד פעם אחת וזהו ואם יש צורך גם להחזיק אותו פיזית עד שהוא נרגע.
דבר נוסף, אסור בשום פנים ואופן להיענות לרצונות שלו כשהוא מתנהג כך, ופה צריך היות מאוד עיקביים, כי ייתכן שלפעמים אתם מתעייפים ומוותרים ו רק כדי שיהיה כבר שקט וזו טעות חמורה, כי אם נענים לו אפילו פעם אחת הו אתמיד יחזור לקוות שזה יקרה שוב ואז אין לו אינטירס להפסיק תא ההתנהגות הזו.
כמו כן כדאי ללמד אותו, לא כשהוא בשיא הקריזה, אלא כשהוא רגוע, דרכים חלופיות להתמודדות עם תסכול, למשל לקבל משהו אחר חליפי למה שהוא רצה, למשל להמתין, למשל לבקש יפה וכו'. ייתכן שהוא קטן מדי כדי להפנים את זה אבל צריך להתמיד וחלזור על כך אולי כמה חודשים הו איכול להפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 לא מתמודד עם עלבוןיעל07/07/2010
בני בן 3, ילד נורמטיבי, קצת עדין אך בהחלט חברותי וחביב. הוא הולך לגן מגיל שנה וחצי והקבוצה שם מונה 36 ילדים. אין לו כימיה עם הגננת והיא מאד נוקשה כלפיו, ערכנו כמה שיחות עמה ללא הועיל. היא ראתה שיש לו חבר הכי טוב ופנתה להוריו של אותו ילד בהמלצה שיפסיק לשחק עם בני בטענה שהם משתוללים ואכן כך היה. בני היה מאד מאד מתוסכל ועצוב ובמשך חודש התנהג כאילו הוא ממש באבל (כל זה קרה בערך במאי) כשילדים מעליבים אותו (ואני מדגישה מעליבים- לא מתקוטטים או לוקחים לו משהו אלא בפירוש אומרים לו לך מכאן או אל תשחק איתנו) הוא עומד ולא יודע להכיל את העלבון ואז הוא צורח 4-5 צריחות כמו חיה פצועה. אז הוא נרגע ומתעייף -זה מחזה קשה וקורה אך ורק בגן. ניסינו להסביר לו אינספור פעמים או לשנן איתו מנטרות מה לעשות כשמעליבים אותו ודבר לא עזר. בגן הגננת מדגישה בפני ללא דיסקרטיות את בעית הצרחות וכמה שזה בלתי נסבל בעיניה והבעיה היא גם שיצא לו שם של צרחן. ילדים שאנחנו פוגשים בפעילויות אחה"צ אומרים לו הנה הצרחן, אני לא חבר שלו כי הוא צורח וכו'. בגן הוא משחק לבד ואף אומר לנו- אני אוהב לשחק לבד, הכי טוב לבד ועוד אמירות כאלה. שאלותי- האם לסיים את השהות בגן עד לספטמבר אז הוא מתחיל גן חדש? איך מתמודדים עם הצרחות כדי שלא יקרו בגן החדש? איך להתמודד עם השם שיצא לו? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3
סמדר ריינר07/07/2010שלום יעל,
ילד בן 3 לא יכול להתמודד עם עלבון כזה. נשמע לי מהתאור שלך שבגן קורה נידוי שלו בעידוד הגננת. בעיני זה מאוד בעייתי. אני חושבת שאכן כדאי להפסיק את השהות שלו בגן, רצוי בכל זאת עם עריכת פרידה סבירה מהגננת והילדים. לפי מה שאת מתארת הוא צורח בצדק. לכן אם אלה הנסיבות היחידות שבהן הוא צורח - אין צורך בשום טיפול, פשוט צריך לתת לילד יחס הוגן ואז הוא לא יצרח. עכשיו צריך לשקם את הביטחון עצמי שלו, ולהחזיר לו את התקווה, האמירה שלו שעדיף לשחק לבד היא אמירה של ייאוש. צריך לעודד אותו, להגיד לו שמה שקרה הוא לא הוגן, ולא מגיע לו, להכיר לו ילדים חדשים מחוג, מקייטנה, מהשכונה וכו', להזמין אותם הבייתה, בהתחלה אחד על אחד, לתת לו לשחק איתם, ולהחזיר לו את הביטחון שהוא ילד נחמד וחברותי ויכול לשחק וליהנות ולהיות אהוב, ומה שקרה לגמרי לא באשמתו ולא קשור אליו.
אלא אם כן אתם מתרשמים שעוד קודם קרו דברים שבגללם ילדים התקשו לשחק איתו ולהתחבר איתו. מהסיפור שאת מספרת כרגע, זה לא עולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להסביר לילד בן 6.5 וילדה בת 4קג07/07/2010
שלום רב,
ברצוני להתייעץ כיצד להסביר לילדי בן 6.5 ובת 4
שהדוד שלהם (אח שלי) הינו הומוסקסואל?
אחי יצא לפני שנים מהארון ומשפחתי קיבלה זאת ברוח טובה, היחסים במשפחה טובים ואין כל מתיחויות סביב נושא זה. עד כה לא דיברתי עם ילדי על כך היות ושנראה לי כי הינם צעירים מדי.
אך, הנושא הינו מדובר במשפחה ואני כמובן מעדיפה שילדי יקבלו ממני הסבר ולא יזונו מאמירות כלליות שנאמרות באויר.
חשבתי להסביר להם על שונות באופן כללי ועל כך שיש דברים שאנו בוחרים ויש דברים שהם לא בבחירתינו. יחד עם זאת אינני יודעת כיצד להתייחס לנושא עצמו בגיל ככ צעיר.
אודה על יעוצכם בעניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להסביר.
סמדר ריינר07/07/2010שלום לך,
אני חושבת שאת בוחרת נכון להסביר ולא להתעלם. אני לא בטוחה שצריך להכינס לעניין של בחירה או לא, פשוט להסביר שיש כל מיני סוגים של אהבה וכל מיני סוגים של משפחות, ויש אנשים שאוהבים אנשים מהמין הנגדי ואנשים שמתאהבים באנשים מהמין שלהם. את לא צריכה להיכנס הסבר למה זה קורה ואם זו בחירה או לא, כי האמת היא שאף אחד מאיתנו לא יודע. זה פשוט הטעם שלו, כמו שאתם אוהבים צבע מסויים או אוכל מסויים או מתאהבים בילדה מסויימת בגן ובילדה אחרת לא - אז זה הטעם שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 שנתקל בספר הריון ולידהאילת06/07/2010
בני בן ה6 היה אצל חבר ,והוציא ממדף הספרים את הספר הריון ולידה של שילה קצינגר, הוא נחשף לתמונות קשות ואיני יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6
סמדר ריינר07/07/2010שלום אילת,
תתארי בבקשה קצת יותר את תגובת הילד, וגם מה התמנות הקשות, ומה הידע שלו בכלל על הגעת ילדים לעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)