מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פנייה לפסיכולוג ילדיםדגנית19/07/2010
ברצוני להתיעץ עם פסיכולוג ילדים לגבי בעיה של בני בן ה- 10 אין לי מושג כיצד לחפש פסיכולוג מתאים. אודה לכם על ההכוונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש פסיכולוג
נעמה סבג שמש20/07/2010דגנית שלום,
לעל איזה סוג בעיה את מדברת?
באיזה איזור את מחפשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל 8 ו-6שמרית19/07/2010
שלום
יש לי בן כמעט בן שמונה ובת אחותי בת 6
יש לציין כי בני ילד טוב אחראי תלמיד מצטיין גם בלימודים וגם בעזרה לזולת.
גם הילדה רגילה חברותית
בדרך כלל היו לא כל כך מסתדרים בניהם. והביקורים המשפחתיים היו מאד מעיקים.
השבוע כשנפגשנו קרה דבר מוזר היה שקט
ואז כשבעלי הלך לבדוק מה קורה היות והיה יותר מידי שקט
הוא ראה את הילדה שוכבת על בני. וכשהוא נכנס הם קצת הופתעו ובני אמר שהיא מחבקת אותו.
בבית לא ידעתי איך להתייחס לדברים וניסיתי לגשש ולראות במה מדובר אז בני אמר שיש דברים פרטיים שהוא לא חייב לשתף אותי.
כמובן שלא אמרתי שאני יודעת משהו על הארוע הספציפי
אני לא מפסיקה לחשוב על כך ורוצה מאד עזרה כיצד עלי לנהוג.
אני חושבת שצריך להציף את הדברים היות והוא נפגש אחר הצהריים הרבה עם חברים ואני לא רוצה לחשוב....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחקים מיניים של ילדים
ד''ר שירי שדה שרביט19/07/2010שמרית שלום,
אני לא יודעת אם מה שקרה עם הבת-דודה היה חד פעמי או לא, אני כן יודעת שסקרנות מינית היא דבר טבעי, חלק מהחיים. הבן שלך הוא עדיין ילד צעיר ברשות הוריו, שברור שאינו מבחין בין סקרנות מינית טבעית לבין מעשים שאינם תואמים. לכן לדעתי זהו תפקידך ההורי לשוחח עם בנך (יחד עם בעלך), בצורה לא שיפוטית ומבלי להעביר לו את החרדה שלכם, להבין ממנו מה התרחש שם, ולהסביר לו על מגע מתאים ולא מתאים. גם את כתבת שאת חושבת שנכון "להציף את הדברים" ואכן כדאי שיפתח בעזרתכם את ההבחנה ואת ההיכרות עם גבולות הגוף. כמובן שחשוב מאוד לשמור על שיחה לא שיפוטית ולא מאשימה חלילה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנסת דברים לפהמיכל19/07/2010
שלום, בתי בת שנה ושלושה חודשים מתוקה וסקרנית.. ורציתי לבדוק האם יש גיל שבו מפסיקים/ ממעיטים להכניס כל דבר לפה? מבחינתה כל דבר עובר דרך הפה ואני מודעת שזו אחת מהדרכים העיקריות לבחון את העולם החדש שניגלה אליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר19/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מאווירוניםרוני19/07/2010
לביתי בת השנתיים וחצי יש פחד הגובל בחרדה (כך נראה) כאשר יש אוירונים,מסוקים באויר. זה מתבטה בכך שהיא כל הזמן דרוכה על זה - כל הזמן שואלת איפה אוירון? וכשמגיע האוירון, היא פשוט מתחילה לצרוח בהיסטריה. אני במקרה זה חייבת להחזיר לה את היד, ואני אומרת לה לעשות ביי לאוירון והיא אכן עושה, אבל זה לא עוזר לפעם הבאה. שאלתי את הגננת איך היא מתנהגת בגן כשיש אוירון, היא מצידה אןמרת שהיא בסדר גמור (מוזר). אשמח לעצות בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מאווירונים
ד''ר שירי שדה שרביט19/07/2010רוני שלום,
חרדה ממכשירים המשמיעים רעש לא טבעי, היא מוכרת ושכיחה בגיל של בתך. ילדים רבים בגילה חוששים ממכונות לא מוכרות שיש להן רעש חזק וצורם, כמו אופנוע, שואב אבק וכדומה. החרדה היא טבעית, כיוון שהפחד מרעשים כאלו מוטבע בנו ביולוגית.
ככל שהאובייקט המפחיד הופך למוכר יותר, ויש מספיק הזדמנויות בהן הילדה מגלה שהמטוס עבר עך לא השמיע רעש מוגזם והיא לא נפגעה, כך הוא פחות ופחות מפחיד. את יכולה להכניס הביתה מטוס קטן ומסוק צעצוע כדי שהכלי יהיה יותר מוכר, אולם הפחד יחלוף מאליו עם הגדילה, ולא הייתי מתייחסת אליו בצורה מופרזת. כמובן, כשעובר מטוס, אפשר לחבק אותה ולהרגיע אותה עד שהרעש יעבור, ואז לחזור לשגרה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקבוק במקום תרופהמאיה19/07/2010
ביתי בת שנה וחצי. נהגה לישון לילות מלאים עד לפני כחודש.
מזה חודש, יש לנו לילות נוראיים איתה. לדעתי, בגלל השיניים למרות שאינני רואה אותן: ההתעוררויות הרבות, איך שהיא תופסת את הפה ובוכה, מריירת ונושכת כל עצם באגרסיביות...
אין לה מוצץ וטי-ג'ל לא עוזר.
הדבר היחידי שמרגיע אותה ועוזר לה לישון הוא בקבוק. לא מים, אלא חלב.
אז נתנו לה כי אחרת היא מתחילה להיכנס להיסטריות, צרחות - עד שצריך לתת לה תרופה להרגעה.
ואני מעדיפה לתת לה בקבוק במקום תרופה...
אבל לאט לאט נראה לי שהיא התרגלה לקבל בקבוק והיא קמה 2-3 בלילה לקבל בקבוק!
היא לא מסיימת בקבוק שלם (אצלה זה 180 מ"ל) ואנחנו גם מדללים אותו בהרבה מים ומעט פורמולה. בקבוק מים היא דוחה וצורחת.
חשוב לציין שאין הבקבוקים באים במקום ארוחת ערב, שאותה היא אוכלת מאוד יפה.
מצד אחד, זה מפריע לי כי היא קמה בשעות מסוימות, כמו תינוק שצריך ארוחה. מצד שני, אם זה מה שעוזר לה לעבור את התקופה הלא נעימה הזו של השיניים, היא הרי לא מקבלת מוצץ ואין לה סמרטוט שהיא ישנה איתו, אז זה כנראה מה שמרגיע אותה..
האם נכון להפסיק את מתן הבקבוקים בלילה?
חוץ מזה רציתי לשאול איך כדאי לקרר את חדר הילדים?
אשמח לשמוע את דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר19/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היאוש!!!!!מגיע!!ליאת19/07/2010
רציתי לשאול 2 שאלות אני ממש משוועת לעזרה!!
יש לי מתוק בן שנים 5 ומתוקה בת 7 חודשים.הילד שלי לא מפסיק להציק לקטנה.דורך עליה בועט בה יושב עליה בכל הזדמנות.גם שהוא משחק איתה פתאם הוא מחטיף לה.מה לא ניסיתי.תשומת לב רק לו.מתנות.עונש בחדר אם הוא מציק.נשיקות .סליחות.כלום לא עוזר אין לי רגע מנוחה.לפעמים הוא הולך עליה ואומר מה לא ראיתי אותה בכלל!!אני ממש מפחדת עליה ולא מתייחסת אליה בככל בקרבתו..
מה לעשות?????
איך אני צריכה לנהוג?לכעוס?לוותר??להתעלם??
דבר 2:
הגגננת גם אמרה לי שהוא מנסה להיות בגן במרכז ולא ממש מצליח אז הוא מתוסכל בגלל זה וצריך להשאר עוד שנה{לציין שהוא ילד חכם כבר כמעט יודע לקרוא הכל ואין לו שום בעיות קשב.}להשאיר אותו?זה בגלל הלידה?לציין שלא חסר לו כלום יש לו כל מה שילד היה חולם.אבל אין לו ממש חברים בשכונה ורב היום הוא לבדו.
מה אעשה?תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
סמדר ריינר19/07/2010שלום ליאת,
נראה שמשהו מציק לילד שלך, הוא בודד, אין לו חברים ומחפש נואשות תשומת לב. ייתכן שניסית לתת לו תשומת לב, אך אינני יודעת כמה זמן ניסית, מה כללה תשומת הלב, איזו התייחסות הו אמקבל בשאר הזמן, וכו'.
לגבי השארתו בגן לא כל כך הבנתי, הוא בן 5, הוא בגן עירייה? השארתו בגן זה אומר במקום כיתה א', ? אם הוא בגן עירייה, יש פסיכולוגית לגן, וכדאי שתתייעצי איתה יותר לעומק, ולא תסתמכי רק על המלצת הגננת.
אני מתרשמת שנוצר מצב שהילד לא בטוח שחושבים עליו ועסוקים בו כשהוא לא מתפרע, והוא מתקשה לקחת מקום אצל אנשים וילידם בדרך אחרת, וזו נראית לי סיבה לייעוץ קצת יותר מעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להרדים ילד בדיגדוגים עדינים כל לילהמרדכי19/07/2010
בני בן 4 התחיל לבקש לדגדג אותו בגב כל ערב לפני השינה זה התחיל אם הדודה ונמשך עד היום
שאלתי היא האם זה בריא ואו לא בריא מה זה יגרום לילד טוב או רע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרדים ילד
סמדר ריינר19/07/2010שלום מרדכי,
לא הבנתי מה לדעתך יכול להיות רע בזה, אולי יש משהו שלא חשבתי עליו. בכל אופן לי לא נראה שיש בזה רע, לכל משפחה יש את הטקסים שלה לפני השינה, זה יכול לכלול שיר, סיפור, חיבוק ונשיקה, וגם דיגדוגים אם זה מה שמרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזמירי18/07/2010
אני אמא לילד בן שנתיים.
רצייתי לשאול באיזה גיל מאבחנים הפרעות קשב וריכוז ומי יכולב לאבחן אותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר19/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר שמעניין אותי מאודאילה18/07/2010
אני מורה בתפקידי, בשנה הקודמת (2008) הייתי מורה לכיתה ב', וישנו ילד אחד שעד היום, שנה אחרי, עדיין יוצר עימי קשר ומתרגש מאוד כאשר אני משוחח עימו, יצויין שהילד ממשפחה נורמטיבית לחלוטין ואף טובה מאוד, הורים טובים שמשקיעים בילדיהם, נוסף על כך שהם מעודדים את הקשר של בנם עימי ומרוצים היחס שלי אליו. עוד פרט שאולי חשוב לצורך העניין הוא שאינני מלמד בבית ספר שהוא לומד, לימדתי שם רק את הכיתה שלו ועזבתי, לא התייחסתי אליו יותר מאחרים בשנה זו או משהו כזה.
כמובן שלי אין בעיה עם זה, ואני שמח לגרום לו אושר, אך מעניין אותי מאוד מה גורם לילד להרגיש כך? האם זה טוב להמשיך את הקשר הזה? האם נראה שזה ימשך עוד שנים?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שנקשר
סמדר ריינר19/07/2010שלום איציק,
לא ניתן ללא הכרות עם המשפחה לדעת מה גורם למצב הזה. לעיתים גם במשפחות נומרטיביות מאוד נוצרים מצבים שבהם הילד מחפש דמות מחוץ למשפחה. במקרה הזה ברור שהוא מחפש דמות גברית וייתכן שזה מעיד על כך שמשהו בקשר עם אביו לא מספק אותו, או שהאב עסוק ולא זמין אליו, או שהאב הוא דמות חלשה בבית והוא מתקשה להזדהות איתו, או משהו אחר שאני לא יכולה לדעת. בכל אופן אם זה מזיק או לא זה לוי מאוד במינון ובהבהרת הציפיות. לא ציינת מה תדירות הקשר עד כמה שמפחה מערבת אותך, וכו'. קשר טלפוני או אינטרנטי אחת לכמה זמן או אפילו ביקור פעם בכמה זמן זמן זה סביר, אבל אם תכיפות הקשר מתרבה מעבר לנוחות שלך והציפיות משופנות לאיך מתחילות להכביד, בהחלט יש מקום לשים גבולות לקשר.
הקשר יכול להימשך שנים אך גם להפסיק, תלוי בצריכם של הילד ובאופן התפתחותו.
בכל אופן חושב שתשים לב ל אלהיסחף מתוך אי נעימות לקשר שאחר כך תרגיש שאתה לא מצליח לסיים אותו בלי לפגוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בין חברים לגןאמא מודאגת18/07/2010
שלום,
בני בן ה- 4 ילד שמח וחברותי מאוד, בגן יש לו מס' רב של חברים בנים ובנות איתם הוא משחק מדי יום, אך למרבה הצער יש ילד אחד אשר לאחרונה נודע לי שבאופן קבוע מציק לו ונצמד אליו כל הזמן ושכאשר בני משחק עם ילד אחר הוא מושך אותו ומנסה לקחת אותו אליו ולשחק איתו. לעיתים העניין גולש למריבה בינהם כי בני לא רוצה לשחק איתו אלא להמשיך את המשחק שהתחיל עם החבר האחר. העניין בא לידי ביטוי בכך שהחבר רוצה לשבת דווקה על הכיסא שבני יושב או על הנדנדה שבני תפס ואז כאשר בני לא מאפשר לו זאת הוא עובר לאלימות פיזית. בגן מנסות הגננות להפריד ביניהם ככל האפשר אך לא תמיד הן נמצאות באותו הרגע בקרבתם וכך לא יכולות למנוע את המריבה הבאה. רצוי לציין שבני דווקה כן אוהב לשחק עם אותו ילד אך לעיתים קרובות מאוד מתלונן בפני על הצקותיו ומספר לי על מיקרים רבים בהם הוא מושך אותו בידיו כאשר בני משחק עם ילד אחר.
נראה לי ולגננות שהילד מאוד מקנה בבני ומאוד רכושני אליו בצורה יוצאת דופן.
בשנה הבאה הם ימשיכו להיות ביחד בגן והעניין מאוד מדאיג אותי. אני לא מעוניינת שילד יפריע להתפתחות החברתית של בני בגן.
מה אפשר לעשות.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בין חברים לגן
סמדר ריינר19/07/2010שלום לך,
אינ באמת לא יודעת אם יש בשלב הזה הרבה מה לעשות מלבד להפעיל שוב את הגננת, להורות לבנכם להתרחק מהילד, ולהנחות אותו לקרוא לה כל פעם שהילד נטפל אליו ולא לא לחכות באופן פאסיבי עד שהיא רואה לבד מה קורה. בנוסף יש אפשרות לדבר עם הורי הילד ולהסביר להם את המצב, ולבדוק עד כמה הם מוכנים להירתם לפיתרון - להסביר לילד שלהם ולבדוק מה קורה איתו כי ההתנהגות שלו גם היא מעידה על מצוקה שלו.
אם כלום לא עוזר, ככל שתשמיעו יותר ויותר את קולכם מול הגננת כך היא, אני מקווה, תירתם יותר לפעול מול הורים הילד כדי שיטפלו בו וגם תטפל כמיטב יכולתה בבעיה בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 עם סלקטיביות נוראית באוכלנטליס18/07/2010
בתי בת 5בעייתית מאד באוכל ואינה פתוחה לטעמים נוספים פרט לממתקים ועוגות.
כל ארוחה מסתכמת במריבה ובפירורים מעטים שאוכלת מן הקציצה.
בזמן האחרון היא מבקשת שאקח אותה מוקדם מהגן לפני שעת האוכל כי מכריחים אותה לאכול שם.
נושא האוכל פשוט שנוא עלי.
שאלתי אותה מה היא רוצה לאכול ואני אביא לה ותשובתה הייתה חביתה מאחר ואין שום מאכל בשרי שהיא מוכנה לטעום.
מה עליי לעשות?האם לאמר לגננת לא להכריח אותה?האם להותירה רעבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5
סמדר ריינר18/07/2010שלום לך,
אני לא רואה טעם להכריח אותה, אלא אם כן הייתם אצל הרופא והוא טען שהיא חייבת לאכול דברים מסויימים.
הייתי אומרת לגננת לא להכריח אותה ואם מה שהיא כן אוכלת הוא מספיק מזין הייתי מכבדת את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שמונהעינת18/07/2010
שלום
בתי בת שמונה תלמידה טובה מכינה יפה שיעורי בית ויודעת להעסיק את עצמה יפה.
הבעיה היא עם אחיה. יש לה אחות בת שלוש וחצי ואח בן שנתיים הענין שהיא לא יודעת "לשחק" איתם היא מנסה לחנך אותם: צועקת עליהם,מתווכחת איתם כאלו הם חבריה לכיתה. המון פעמים
אני מעירה לה שאם יש בעיה רצינית אני או בעלי נמצאים בסביבה שתקרא לנו, אני לא מבקשת ממנה לוותר על כל דבר ששיך לה והוא חשוב לה אבל על סתם צעצוע אני מצפה ממנה לקצת בגרות לוותר
להבין שהם עדין תנוקות אבל זה נורא קשה מה לעשות? דבר נוסף שקשה איתה זה שכל דבר כמעט שאומרים לה מתחיל משא ומתן ( אבל אני חושבת ככה... ואם אני יעשה ככה אז יקרה ככה...) יש נושאים שאפשר לדבר על זה אבל יש מקרים שככה אני או בעלי החלטנו וזה פשוט מעייף וסוחט לנו את כל האנרגיה שלנו ובסוף אנחנו גם מרימים את טון הדיבור שלנו משהו שאנחנו לא אוהבים? מה גם שהקטנים לומדים ממנה!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שמונה
סמדר ריינר18/07/2010שלום עינת,
משהו לא ברור לי. ילדה בת שמונה אין לה כל כך עניינים משותפים עם ילדים בגילאים האלה. לכן היא יכולה להיות איתם זמן קצר בלבד, בודאי לא לשחק איתם אחר הצהריים שלמים. לפי מה שאת מתארת מדובר כנראה במשהו שקורה כל הזמן, ולכן סוחט המון אנרגיה, כי הוא לא מתנהל טוב. אם ההבנה שלי נכונה, אז בעצם הילדה נמצאת עם הקטנים במשך אחה"צ או במשך היום בחופש כשאתם עסוקים בעניינים אחרים, ואם זה כך והבנתי נכון - זה ממש לא מתאים. את הילדים הקטנים אתם צריכים למצוא דרך להעסיק והילדה צריכה לשחק עם ילדים בני גילה. מדי פעם יהיה לה חיכוך אות שניים עם הקטנים והיא לא תסכים לוותר, אב זה לא משהו שאמור לקרות יותר מפעם ביום נגיד, אלא אם כן אתם בונים על כך שהיא תהיה איתם כל היום או הרבה זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד לא אוהב לשחק עם ילדיםאמא18/07/2010
בן 5 שנים. לא אוהב לשחק עם ילדים אחרים בכלל. וגם לא יודע לקבל ולתת אהבה להורים. אנחנו הורים מאוד אוהבים אותו ומה לא עושים לא אולך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
לא נתת שום פרטים כמעט. מה הוא כן עושה כל היום, איך זה בא לילדי ביטוי, האם הוא יוצר קשר עין כשמדברים איתו, מה הגננת אומרת, האם זה תמיד היה כך או התחיל בשלב מסויים. אנא תני קצת יותר פרטים כדי שניתן יהיה להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אמא19/07/2010שלום. כשיוצאים בחוץ הוא צועק על ילדים. אנו הורים אומרים לך תשחק עם ילדים הוא צועק לנו"אני! אני!" ומרביץ לעצמו בבטן. ילד יכול להיות כל היום טוב תוך שניה להשתנות לילד לא רגועה כמו: שוב לצעוק ולהרביץ לעצמו. כשמסבירים לו אסור להרביץ ושזה כואב לבטן זה לא אוזר. ילד גדל לבד בבית. עד לפני חודשיים ילד היה אוהב לשחק עם חבר שלו. ילד שלי היה רץ אחרי לשחק ומאוד אהבנו זה. עכשיו ילד שלנו הוא ילד אחר. לא רוצה כלום. בגן אומרים שהוא אוהב גן אבל לא רוצה לשחק עם ילדים. שילדים רוצים לשחק איתו הוא לא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר20/07/2010שלום לך,
אני חייבת להודות שההתנהגות שאת מתארת לא כל כך מובנת לי, כפי הנראה קרה משהו לפני חודשיים שגרם לשינוי בהתנהגות. ההתהגות שאת מתארת נראית מחוץ להקשר וקשה מאוד לההבין אותה, לפחות לפי הרקע שנתת. התהנגותו גם מצביעה על מצוקה (מרביץ לעצמו). אני מציעה שתיגשו לגורם מקצועי, שיכיר אתכם ואותו יותר לעומק ויסייע להעריך במה מדובר. אם הוא בן 5 ובגן עירייה אולי כדאי להתחיל מפסיכולוגית הגן, והיא תוכל להתרשם יותר ולהפנות אתכם לגורם המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותאמא18/07/2010
שלום .
בתי בת שנה וארבעה חודשים נמצאת בגן של מישהי מהמשפחה שלי מגיל 5.5 חודשים. היחס לבתי הוא מצויין , מלא חום ואהבה ואני מוקירה על כך . הבעיה היא התכנים וסדר היום בגן . לדוגמא כשהילדים מתקבלים בבוקר הטלויזיה דולקת וכך גם במשך היום . אני גננת במקצועי בגן חובה ,ואני יודעת שאני רואה דברים בצורה אחרת מאשר שאר האמהות . ניסיתי להעיר בצורה עדינה מספר פעמים לגבי הטלויזיה אך ללא הועיל.
כעת אני מאוד מתלבטת לגבי המשך שהות בתי בגן זה . מצד אחד אני יודעת שמרעיפים עליה אהבה ודואגים לצרכיה הבסיסיים , ומצד שני אינני רוצה שתהיה חשופה או מאידך לא תחשף לתכנים מעשירים ומפתחים .
בתי אמורה להשאר שם עד גיל 3.5 כלומר עוד שנתיים לפני המעבר לגן עירייה. ברור לי שחום ,אהבה וביטחון הם המפתח להצלחה אך האם זה אומר שעליי להתעלם מהדברים האחרים ? במיוחד שהיא תחשף להם או לא תיחשף עד גיל 3.5 ?
אודה על תשובה
אמא מתלבטת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות
למה לדעתך בתך נחשפת שם? האם הטלוויזיה פתוחה על ערוצי ילדים או גם על תכניות חדשותיות ותכניות למבוגרים? אם זה כך זה אכן בעייתי במידה מסויימת. עם זאת, זה לא אומר שהיא לא נחשפת לתכנים אחרים, אם הטלוויזיה פתוחה זה במקום תכנים אחרים בהכרח? אני מניחה ששרים שם שירים, מספרים סיפורים וכו'. כלומר זה אחרת אם הטלוויזיה היא התכנית החינוכית היחידה שיש שם או שהיא רק ברקע. זה שם את הדברים בפרופורציות קצת אחרות. אם יש לגן תכנית, ואם התכניות שברקע הן בדרך כלל תכניות שתואמות גיל - אז זה הרבה פחות בעייתי.
אם אין כל תכנית והתכניות הן לא מותאמות ושזה כל מה שיש ברור שזה לא יכול לספק ילדה עד גיל 3.5.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3.5אתי18/07/2010
שלום רב,
בתי בת 3.5 הולכת לגן פרטי.
אתמול בשעות הערב סיפרה לי ולבעלי ש 2 ילדים בגן ביקש ממנה להוריד את הבגדים, כולל התחתונים, היא הסכימה והם גם נגעו בה, באותה הנשימה היא גם סיפרה שזה קרה בחצר בגן ושילד
גדול היה שם והוא גם ביקש ממנה להוריד את התחתונים וגם נגע בה בציצי.
שאלתי אותה אם הגננת הייתה בחצר באותו הזמן, היא אמרה שאורטל העוזרת גננת הייתה בחצר,
אבל היא לא ראתה אותם.
דיברתי עם הגננת והיא אמרה שלא היה ולא נברא.
מה לעשות?
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3.5
סמדר ריינר18/07/2010שלום אתי,
תראי, זו אכן סיטואציה לא פשוטה, ואני אגיד לך בכנות, תגובת הגננת לא ברורה לי, אם היא מייד ענתה שזה לא היה זה קצת מוזר, היא הרי לא באמת יכולה לראות כל פינה בגן ובחצר, ומספיק שהיא הייתה עסוקה לכמה שניות עם ילד מסויים כדי שזה יתרחש והיא לא תשים לב, לכן תגובה יותר הגיונית מצידה צריכה להיות - "צריך לבדוק את זה, אני לא ראיתי ואם זה נכון אז חמור מאוד, צריך לברר" ונוקטת בפעולות בירור - מה שמות הילדים, איפה בחצר זה היה וכו'. זה בנוגע לגננת. לכן נראה לי שחשוב לא לתת לזה לעבור ככה, ולחזור אליה לבירור יותר מעמיק. זה דבר אחד.
דבר שני לגבי הילדה, חשוב להבהיר לה שגופה הוא ברשותה, ושהיא לא חייבת לתת לאף אחד לגעת בו או לראות איברים פרטיים שלה. לברר איתה מה הרגישה באותם רגעים, והאם היא פחדה. אם אתם והיא מרגישים שהילדה לא מוגנת בגן הזה כרגע, אז לא לשלוח אותה עד שהעניין יתבהר, ובכל מקרה גם אם הוא לא יתבהר, חשוב להאמין לה, ולמצוא מסגרת בה היא בטוחה כולל הוראות איך לשמור על עצמה, כמו שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)