מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צרחות והשתוללות במקלחת ולפני השינהורד22/07/2010
שלום,
הבן שלי, בן 3. מאז שנולד צרח הרבה והשתולל
כמעט מכל דבר כך שקשה לי לייחס זאת לתקופה האחרונה
אבל בתקופה האחרונה אני פשוט מרגישה שאני מתמוטטת.
הוא צורח במקלחת, לא מוכן להתפשט, בוכה כל זמן המקלחת,
בוכה ומכה בזמן שאני משכיבה אותו לישון, יורד מהמיטה עשרות פעמים,
מתעורר בלילה בצרחות, בוכה בבוקר שהוא לא רוצה לגן
ובגן אומרים לי שהוא מתנהג יפה ומבצע כל מה שמבקשים.
פעם, כשלא האמנתי צפיתי בו מחלון הגן מבלי שיבחין בי
והייתי בהלם. כאילו אני צופה בילד אחר. הוא היה שקט, קשוב,
ישב יפה בריכוז, השתתף בפעילות ואז התחלתי לחשוב שיש לו בעיה
רק בבית. מרגע שהוא נכנס הבייתה הוא משתנה
ואני משתגעת. לא מצליחה יותר להיות מאופקת. כשהוא צורח אני
צורחת עליו בחזרה כי אני כבר מתוסכלת מאדדדדדדדדדדדדדד.
מה לעשות? אני מיואשת לגמרי!!!
בבקשה עזרו לי!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרחות והשתוללויות
סמדר ריינר23/07/2010שלום ורד,
לא ציינת שום פרטים על המשפחה, על סדר היום שלכם, ועל מה עוד אתם עושים ביחד. לא ברור מהתאור שך אם יש אבא בתמונה או שאת חד הורית. אם יש אבא - לא ציינת מה הוא אומר על העניין כי מהתאור שך זה נשמע שכל ההתמודדות היא רק שלך.
אשמח אם תצייני עוד פרטים- איך נראה סדר היום שלכם, מה עוד אתם עושים יחד, איך זה הולך, כמה שעות הוא בגן וכמה שועת הוא בבית וכן מה מבנה המשפחה, ואז אנסה לעזור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות והשתוללויו
ורד23/07/2010תודה על התגובה המהירה. לי ולבעלי אילו נישואים שניים. יש שתי בנות גדולות (הגדולה מנישואי הקודמים. בת 10, והאמצעית מנישואיו הראשונים בת 7). הן מסתדרות בינהן אך לא משתפות אותו במשחקן (הוא מפריע להן). סדר היום הוא כזה: בבוקר הוא מגיע לגן בשמונה ואני אוספת אותו בארבע וחצי. בבוקר הוא בוכה שאינו רוצה להגיע לגן וגם שם בוכה אבל אח"כ נרגע ובמשך היום מתנהג יפה.
בעלי חוזר בסביבות שבע וחצי. אני יורדת איתו לגינה או משחקת איתו במשחקים (חצי שעה) או שהוא צופה בטלויזיה. בסביבות שמונה ארוחת ערב (לא רוצה לאכול כל דבר וזורק את הסכו"ם), צרחות נוראיות בזמן המקלחת (בדר"כ בעלי מקלח) ואח"כ אני מספרת סיפור/שניים ואז באות הצרחות שהוא לא רוצה לישון, יורד מהמיטה וכו'. זה נמשך כל ערב בערך חצי שעה של צרחות. בלילה הוא קם המון. בצרחות. שנינו ניגשים אליו אבל זה לא עוזר. צריך לשבת לידו או לשכב איתו במיטה. זה מתיש. מה לעשות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 3
סמדר ריינר24/07/2010שלום ורד,
תודה על הפירוט.
תראי, מדובר בילד קטן מאוד עדיין, שמבחינה ריגשית יוצא שהוא להחזיק את עצמו לבד כמעט כל היום. עד ארבע הוא בגן, ושם אין כל אפשרות לקבל התייחסות אישית לאורך זמן, וכשהוא בא הבייתה האחיות לא לוקחות אותו אליהן, בצדק, זה לא מתאים לגיל שלהן ולא תפקידן, והוא מבלה איתך כחצי שעה וגם זה לא תמיד. טלוויזיה זה לא פיתרון לילד כל כך קטן לאחר צהריים שלם. הוא זקוק להרבה יותר ליווי ותשומת לב לאורך היום. לא ציינת מה את עושה כשהוא רואה טלוויזיה, אני מנחשת, ותקני אותי אם אני טועה שיש לך מספיק מה לעשות בזמן הזה בבית אחרי יום עבודה שלם.אחרי יום שלם הוא למעשה מחזיק את עצמו לבד, בלילה הוא מתפרק, ובצדק. הוא זקוק ליותר זמן עם אביו, ולהחזקה ובילוי משותף הרבה יותר צמודים לאורך היום. תנסו לראות אם אתם יכולים להשיג קצת או עזרה או לחלק אחרת את מטלות היום כך שמישהו ממכם יהיה איתו אחר הצהריים, יקח אותו לגינה, וכו' ליותר מחצי שעה, זה לא מספיק. כנ"ל גם ההשכבה לישון, כדאי שתכלול טקס שכולל סיפור, התייחסות ריגשית למה שעבר במשך היום, וכו'. אולי יש אפשרות שפעם פעמיים בשבוע אביו יחזור יותר מוקדם, אולי יש אפשרות שאחת הסבתות תבוא לסייע או לקנות עזרה - כך שאת תוכלי להתפנות להיות איתו כל אחר הצהריים, בגילו אי אפשר להשאיר אותו לבד עם הטלוויזיה לשלוש ארבע שעות אחרי יום שלם שהיה בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3
ורד24/07/2010שוב תודה על התגובה המהירה אבל נראה לי שלא הסברתי את עצמי כראוי.
כתבתי חצי שעה לגבי משחק איתו (משחקי קופסא) אבל בגינה אני מבלה איתו לפחות שעתיים (נדנדות, גלידה, רכיבה על אופניים וכד') וכן, יש גם ימים שהוא צופה בטלויזיה אבל לא יותר משעה וחצי. אני מרגישה שאני נותנת לו המון תשומת לב. אני עובדת כרגע מהבית ומשתדלת לסיים את כל עבודות הבית בשעות היום, במקביל לעבודתי ,על מנת להיות פנויה איתו אחה"צ. אבל במשך היום אני נמצאת עם הגדולה שכרגע לא בקייטנה או עם שתי הבנות וצריכה גם להעסיק אותן בחופש הגדול כך שאחר הצהריים אני די עייפה ועדיין עושה כל שביכולתי. אני ערה לכך שבעלי לא משקיע בו מספיק אבל באופיו אין לו יותר מידי סבלנות למשחקי ילדים. וגם פה נשאלת השאלה איך הם יכולים להעביר זמן איכות בכיף מבלי שהוא יצטרך לשבת על הרצפה ולשחק איתו כי אחרי דקה בערך הוא (בעלי) מאבד סבלנות.
יכול להיות שדווקא עודף תשומת הלב שלי היא הבעייה כאן? שהוא יודע שהכל סובב סביבו ושהצרחות שלו מוציאות אותי מדעתי ואני ניגשת אליו בכל פעם ומנסה לרצות אותו והוא מנצל זאת? אני חייבת לציין שבזמן הסיפורים לפני השינה הוא ילד מקסים. הוא מזמין אותי "לעשות כיף". כך הוא קורא לזמן הסיפור לפני השינה. אני ממחיזה לו את הסיפורים והוא נהנה מאד ומשתף פעולה. ואז מגיע זמן השינה והבכי מתחיל.... מה אני עושה לא נכון? אני מתה לדעת כי עם הגדולות היה לי כל כך קל וכל מה שעשיתי עבד מצויין. עכשיו אני מרגישה שאני נכשלת ואני מלאה רגשות אשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3
סמדר ריינר25/07/2010שלום ורד,
אכן נראה שנוכחות האב קצת חסרה כאן. יש בהחלט דברים שאבא יכול לעשות חוץ מלשחק על הריצפה, במיוחד עם בן - התגוששויות, מלחמת כריות, משחקי כדור וכו'.
אני לא חושבת שעודף תשומת הלב הוא הבעיה, אבל בהחלט ייתכן שהוא שם לב שאת מתרגשת יותר מדי מהבכי שלו, ואז אין א שום סיבה לחדול מכך. את צריכה לומר לו שכשהוא בוכה וצורח את לא יכולה להתייחס, וכשהוא ירצה הגיד לך משהו בשקט תשמעי אותו. מעבר לזה פשוט להניח עניין, לא להיכנס לדרמה שלו, לא לנאום לו נאומים, לא להיכנס להסברים ארוכים, לא להיכנס למשאים ומתנים ולא לצרוח בחזרה. פשוט להגיד משפט אחד קצר, ברור ותקיף ולהתעלם ממנו עד שהוא נרגע. חשוב להתמיד בכך ולהיות עיקבית כי רק כך הוא יבין שהשיטה הזו לא עובדת יותר וחבל להשקיע בה אנרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
ורד25/07/2010אני אנסה זאת. תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ובהצלחה:-)
סמדר ריינר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשור להצבת גבולות?אמא22/07/2010
בתי בת 3 ילדה עקשנית ודורשת המון תשומת לב
מאידך חברותית ועם הזמן אני חייבת לציין מתחילה להיות יותר קשובה, ממושמעת (הכל יחסי).
שמתי לב שהיא איתנו בבית היא משתפת פעולה ומקשיבה לנו.
הבעיות מתחילות שאני יוצאת מחוץ לבית בין עם זה מפגש עם חברים (שלה מהגן), קניון, מפגש עם אחותי (לה יש בת בת 6 ותינוק בן 4 חודשים). היא מתחילה לנסות לסחוט אותי בממתקים וזה מוביל לבכי וצעקות, זה יכול להגיע לרמה של כעס ותסכול שהיא מרביצה לי קלות או סתם צעקות, חוסר הקשבה, אי רצון לחזור הביתה שצריך וכו'.
דבר נוסף הרבה מהוויכוחים מתחילים בשל רצונה לאכול (ממתקים למשל) וסירוב שלי או התנהגות שעושה לי בושות למשל אנחנו יכולות להיות אצל חברה מהגן ואז היא מבקשת מאמא של החברה מילקי או ממתק ואם אומרים לה "תיכף קודם אוכלים ארוחת ערב" היא צורחת ועושה בושות, לעיתים היא גם פותחת את המקרר.
גם אצל סבא וסבתא שלה התופעה דומה היא צורחת לארטיק או מרשמלו.....בבית היא יותר מאופקת.
כיצד רצוי להגיב? אני בדרך כלל יוצאת משיווי משקל וצועקת עליה (בעבר היינו מוותרים לה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים
סמדר ריינר22/07/2010שלום לך,
נראה לי שיש קושי מסויים בבית שקשור ספציפית לעניין האכילה והממתקים ולא רק לגבולות באופן כללי. לא תארת מה אתם עושים ביחד ומה עוד כולל הקשר ביניכן חוץ מעניין הגבולות והממתקים. לעמים צורך בממתקים יכול לנבוע מרצון לפצות את עצמה על תשומת לב או אהבה שהייתה רוצה. זה לא אומר כמובן שאת לא אוהבת אותה או לא נותנת תשומת לב, אבל אולי משהו שם לא מספיק ברור לה, והיא צריכה יותר. לא תארת למשל האם אתן משחקות יחד, איזה דברים אתן עושות יחד ואיזה עוד סוג של תשומת לב היא מקבלת ממך כשהיא לא בוכה בגלל ממתקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתקים
אמא24/07/2010אני אפרט אנחנו משחקות הרבה יחדיו והיא מקבלת המון תשומת לב אני משתדלת לקחת אותה המון לחברים ולגני שעשועים.
אכן "המריבות" על האוכל מתחילות ברגע שאנחנו לא משחקות, שאני עייפה, שהיא משועממת ולא נמצאת בגן שעשועים ומקבלת פחות תשומת לב.
השאלה הנשאלת היא האם בכל פעם שאינה עסוקה ולי אין אפשרות לשחק איתה עד אינסוף (היא מקבלת המון תשומת לב ודורשת גם המון) היא צריכה לפנות ישר לאוכל????
ואביא דוגמא, היינו אצל חברה מהגן, איתה היא פחות משחקת וישנה פחות כימיה בין השתיים, היא לא שיחקה איתה ומצאה עצמה משחקת עם עצמה, לאחר זמן מה ביקשה לאכול, נתנו לה פסטה ומשנגמרה לה הפסטה היא צעקה "עוד אוכל עוד". החברה נתנה לה קצת פסטה משלה והיא החלה לבכות שזה קצת ולא מספיק לה וכל זה נובע משיעמום!!!.
שהיא נמצאת אצל סבתא שלה היא פחות מקבלת תשומת לב ממני ופחות משחקים (יותר טלוויזיה), מה לעשות, גם לי מותר לדבר עם סבתא קצת? אז היא מתחילה לדרוש ממתקים בלי הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתקים
סמדר ריינר24/07/2010שלום לך,
מדובר בילדה קטנה מאוד, וכנראה עוד אין לה דרכים להחזיק את עצמה והיא מצאה את מנגנון האכילה. ברור שזה לא טוב, אך מאחר והיא כל כך קטנה, מתפקידנו ללמד אותה מנגוננים אחרים. אחת הדרכים להתייחס לצרכים שלה כאשר אי אפשר להיות איתה באופן הטוטאלי שבו היא דורשת זאת, היא לתת לה הצעה לתעסוקה ומשימה. למשל:" בזמן שאני וסבתא מדברות, את תציירי לנו ציור יפה, וכשתסיימי תבואי להראות לי" באופן הזה את תידרשי להתייחס אליה נאמר אחת לכמה זמן ולא תוכלי "לנפוש" שעה שלמה, אבל זה נראה לי עדיף. או למשל :" עכשיו אמא תהיה בחדר השני ותקפל כביסה, ואת תסכלי בתכנית בטלוויזיה. מדי פעם אמא תעשה לך "קוקו" מהחדר השני, וכשתסיימי את התכנית תבואי לעזור לי לקפל, נקפל ביחד". כלומר לתת לה מה לעלשות במקום וגם לתת לה מעין תחנה מוגבלת בזמן, שהי אתדע שעוד מעט אתן מתחברות שוב, כשהתכנית תיגמר או כשאת תסכלי עליה מרחוק ותעשי לה "קוקו" ותבדקי מה שומה או כשהיא תסיים לצייר. לאט לאט אני מקווה זה ייתן לה תחושה של שליטה טובה יותר בזמנים שהיא נדרשת להיות עם עצמה והיא תוכל להירגע ולהיות פחות תובענית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא25/07/2010תודה על התגובה המהירה. אנסה זאת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) בהצלחה.
סמדר ריינר25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממוותגל22/07/2010
הילדה שלי בת 4.וחצי בימים האחרונים היא ניכנסת להתקפת בכי ופוחדת על אח שלה שזה הילד שלי בן שנתיים וחצי ואומרת כל הזמן אמא אני פוחדת על נועם שלא ימות וגם שלא יהרגו אתכם ואומרת שהיא לא מצליחה להפסיק את המחשבות האלה
השאלה שלי היא מה אני צריכה להגיד לה
יש לציין שהיא היתה עדה לכך שהאח שלה רץ וקיבל מכה בדלת ירד לו דם והיא מאוד פחדה
וגם בימים האחרונים שהיא רואה שאני עצובה ועם דמעות בעיניים כי אמא שלי מאוד חולה
אני לא יודעת מה לענות איך אפשר לעזור לה
אני מחבקת ומנשקת אותה ואומרת שאני ואבא פה כדי להגן עליכם
בתודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממוות
סמדר ריינר22/07/2010שלום גל,
את עושה בסדר גמור. כפי הנראה עוברת עליכם תקופה לא פשוטה כרגע, אולי זה קשור לכך שאת לא פנויה לגמרי ריגשית בגלל הדברים שעוברים עלייך, והילדים מגיבים לזה.
חשוב שגם את תקבלי תמיכה בתקופה הזו אם ניתן, גם עזרה בבית ואולי גם תמיכה נפשית מחברות או בטיפול עבורך, ייתכן מאוד שהחרדות שלך סביב המחלה של אימך מיתרגמות לפחד ממוות אצל הילדה. ילדים לפעמים מרגישים דברים גם אם אנחנו לא אומרים אותם במפורש, במיוחד כשיש קשר חזק.
בנוסף את יכולה לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה המתייחסת לפחדי ילדים לגבי טיפים שונים בהתמודדות עם פחדים.
בהצלחה, ושהיה לך קל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתקיםב22/07/2010
בני בן ה- 3.5 כל הזמן מבקש ממתקים, ללא הפסקה, הוא מאוד מאוד אוהב ממתקים, וצורח ומשתולל כשלא מקבל ולא נכנע ולא מפסיק לנג'ס בעניין. יכול 3 שעות לנדנד על סוכריה ולא להפסיק ולצרוח. אני רואה שיש לו צורך בעניין יותר מילדים אחרים, גם בגן אמרו לי שכשיש ממתקים הוא ממש יכול לאכול בלי כל הפסקה, בבית אנחנו מקפידים על תזונה בריאה, ומשתדלים להגביל את כמות הממתקים, יש לנו מלחמות קשות עם הסבתות והסבים בעניין הממתקים, והם כל הזמן מגיעים עם ממתקים ואנחנו מולם במלחמות בלתי פוסקות ומצד שני במצוקה מול ילד צורח.
1. מה עושים?
2. ברור לי שלא ניתן למנוע לחלוטין ממתקים ממנו. כמה ממתקים סביר שילד בגיל זה יוכל לקבל ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים
נראה לי שממתק אחד ביום זה סביר בהחלט. לגבי מה עושים - פשוט לא נכנעים. הוא ממשיך לבכות במשך שלוש שעות כי הוא יודע שבשעה הרביעית אתם תיכנעו. חייבים להיות מאוד עיקביים בעניין הזה- ואז הוא יבין שזה לא עוזר לו.
לגבי הסבים והסבתות יש שתי אפשרויות - או להבהיר בצורה מאוד ברורה שזה לא מתאים יותר או אם אתם מרגישים שזה בלתי ניתן -כשהם מגיעים תרפו מעניין הממתקים. אין טעם לפתות ילד במשהו ואחר כך לאסור עליו. קחו בחשבון מראש שבשיגרה אתם מאפשרים לילד ממתק ביום וכשסבתא ושסבא באים אתם מרפים מהשיגרה הזו ולא נכנסים למאבקים מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה מאוד!
ב22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להיגמל בביתיוני22/07/2010
ביתי בת שלוש(עוד3 חד) כל שעות היום נמצאת איתי אני עובדת בגן בו היא נמצאת היא גמולה מטיטול מגיל שנתיים. כאשר אנו בגן היא מבקשת לשירותים אך כאשר אנו מגיעות הביתה היא ישר עושה במכנסיים ועוד צוחקת ואומרת לי"אמא עשיתי פיפי" וכשאני מגיבה(בסבלנות שכבר לא נשארה לי)ואומרת לה שלא נורא זה בלי כוונה היא אומרת לי אני לא עושה יותר פיפי במכנסיים אני עושה רק בשירותי שזה(ההתנהגות הזו)כבר לא מותירה לי הרבה ברירות אלא רק לזרום איתה ניסיתי כמובן בהמון דרכים שונות ומשונות ולפעמים היא במשך שבוע עושה בשירותי אך אחרכך זה שוב חוזר מקווה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה להיגמל בבית
סמדר ריינר22/07/2010שלום ליבי,
לא ציינת האם הייתה תקופה שהיא הייתה גמולה בבית או שמאז ומתמיד זה היה כך. בכל אופן לא נראה שלבתך יש בעיה בגמילה, אלא זה נשמע לי יותר משהו שקשור לקשר ביניכן.
אני לא יודעת למה זה קשור בדיוק ומתי זה התחיל. האם זה התחיל מאז שאת עובדת באותו גן שבו היא נמצאת? האם את בהריון או שנולד אח? האם זו דרך שלה להשיג התייחסות ותשומת לב? האם היא מנסה לרמוז לך שהיא זקוקה עדיין לפעמים להתייחסות כמו לתינוקת? האם היא מקנאה בילדים האחרים בגן שאת מטפלת בהם והם קטנים ממנה והיא רוצה גם טיפול כזה ממך? נדרשת כאן חשיבה יותר מעמיקה מה היא מתקשרת איתך בהתנהגות הזו, כרגע אין לי די פרטים כדי להבין זאת טוב יותר, את יכולה אם את רוצה לתת יותר פרטים או להמשיך לחשוב בעצמך בהתאם לשאלות שהעליתי או שאלות נוספות שיעלו אצלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ממפגשים חברתיים?י. ב.22/07/2010
ביתי עוד מעט בת 9 . היא ילדה מאוד מקובלת חברתית ותלמידה מאד טובה. הילדה גם משתתפת במספר חוגים ותמיד מצוינת לטובה.
לאחרונה הבחנו אצלה מעין חרדה ממפגשים חברתיים ואתן דוגמאות:
1. למסיבת הסיום של חוג השחיה שכללה מעין תחרות ( היא השחיינית המובילה בקבוצתה) היא סרבה ללכת
2. ליום טיול בצופים ביחד עם חברותיה הטובות סרבה ללכת בטענה של כאבי בטן.
3. כשהזמינה חברות לישון אצלה סרבה להשתתף איתם במשחק חברתי.
אנא ייעצו לי כיצד לנהוג והאם מומלץ איזשהוא מיפגש ייעוץ
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ממפגשים חברתיים
עדיין לא ברור מתוך הפרטים שנתת האם החרדה שלה היא מהמצבים התחרותיים שקורים בתוך סיטואציה חברתית או מעוד משהו.
ייתכן שכדאי אכן לפנות לייעוץ, יכול להיות שהדבר נובע מצורך שלה תמיד להיות הכי טובה ובמצבים שונים זה מלחיץ אותה יותר מדי, או שיש בנוסף עוד דברים שאני כרגע לא יכולה לדעת ללא הכרות יותר מעמיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מרופאיםרעות21/07/2010
שלום רב.
בני אופיר עוד חודש בן שנתיים. בערך מגיל שנה החל להפגין פחד מרופאים, ואף מדמויות "סמכותיות" שנוגעות בו או מאיימות עליו, כמו למשל מוכר הנעליים בחנות שניסה למדוד את כף רגלו. לדעתי החוויה הטראומטית הייתה חיסון בטיפת חלב, אם כי קדמו לו כמובן חיסונים קודמים.
נאמר לנו שזה נורמלי, אך מחודש לחודש זה הלך והחמיר.
הליכה לרופא ילדים היא חוויה לא קלה. בחדר ההמתנה הוא יחסית בסדר, אך ברגע שנכנסים לחדר הרופא הוא מתחיל לבכות, והוא מאד מבוהל במהלך הבדיקה. בסיומה הוא מסוגל "לסלוח" ואומר לרופא בי בי.
לפני כיומיים נאלצתי לקחת אותו איתי למרפאה אליה קפצתי כדי להחזיר בדיקת שתן, והוא לא הפסיק לבכות עד שיצאתי, ולא עזר שהסברתי לו שאנחנו כאן עבורי ואף רופא לא יבדוק אותו.
היום הזמנו רופא לביתנו כדי לבדוק לו את הרגל (היא התנפחה בגלל עקיצה ודאגנו). הכנתי את אופיר מראש לכך שיבוא רופא. הוא הגיב בבהלה וניסיתי להרגיעו. כשהגיע הרופא (אופיר לא הכיר אותו) אופיר התחיל לצעוק ולבכות כל כך חזק, שהרופא לא הצליח כלל לבדקו. הילד כמעט הקיא מרוב בהלה.
מה כדאי לעשות? איך אני יכולה להרגיעו ולווסת את רמת החרדה שלו? האם יש ספר ילדים שעוסק ברופא שיכול להרגיע אותו? אולי כדאי לקנות לו בובה של רופא?
המון תודות
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מרופאים
סמדר ריינר22/07/2010שלום רעות,
אני חושבת שהרעיונות שלך טובים. אני כמעט בטוחה שיש ספרי ילדים שעוסקים בביקור אצל רופאים, את יכולה להלתעניין בחנויות הספרים. בנוסף אפשר לקנות לו אולי תיק עם כלי רופא בחנות צעצועים ולתת לו להיות הרופא, ולבדוק אתכם ואת הבובות.
בהמשך כשקצת יגדל יהיה אולי יותר קל להסביר לו ולדבר איתו, אם בכל זאת זה יימשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותpizza21/07/2010
שלום רב.
1. יש לי ילדה יחידה בת 4 וחצי, בשנה האחרונה כמעט לכל הילדים בגן שלה נולדו אחים קטנים. כמובן שגם היא מאוד רצתה וכל הזמן דיברה/מדברת על הנושא, הייתה תקופה שבה היא "הכניסה אותי להריון", הייתה שמה בגדים בצד ל"אחות הקטנה" ואילו אנחנו הסברנו לה שגם היא תהיה אחות גדולה עוד כמה זמן כשהיא תהיה גדולה יותר.
הגיע היום ואני בהריון, חיכינו זמן מה והחלטנו לספר לה, היינו בטוחים שהיא תתעלף מרוב אושר אך להפתעתנו היא הגיבה במשפטים כמו "מה פתאום אין לאמא שום תינוק בבטן" ו"הרופא טעה" ו"אני עדיין לא גדולה מספיק" ומאז אי אפשר לדבר איתה על הנושא כל פעם שאומרים מילה בנושא היא מגיבה בכעס "מה פתאום, אין לאמא שום תינוק בבטן!" כמובן שהפסקנו מלהזכיר את הנושא.
אך איך עליינו לנהוג איתה ומדוע היא מגיבה בצורה כזו?
2. לבתי יש שיער מתולתל ויפה אך מן הסתם כדרכו של שיער מתולתל הוא לא ארוך מאוד כי הוא נוטה להתכווץ. היום היא התארחה אצל חברתה בעלת שיער חלק וארוך מאוד. הן התקלחו יחדיו והאמא של אותה ילדה סיפרה לי שבתי הסתכלה בהלם על השיער הארוך של בתה ושאלה למה לה יש שיער כזה ארוך ולה קצר.
הערב פתאום החלה בתי לבכות למה יש לה שיער מתולתל? שהיא "לא יפה בכלל" והיא "רוצה שיער חלק", ש"אלוהים לא עשה אותי יפה" ועוד ועוד "פנינים" שקשה לי להאמין שיוצאים מפייה של ילדה בת 4 וחצי. איך מתמודרים עם כזה דבר חוץ מכל החיזוקים שהיא מקבלת באופן יומיומי מכל הסובבים אותה (כמובן שמדובר בילדה יפה שאף אחד לא אמר לה מעולם אחרת).
מקווה שלא הגזמתי באורך...
אודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2שאלות
לגבי השאלה הראשונה, ילדתך מגיבה באופן טבעי, לכל ילד יש מצד אחד שמחה על הודלת אח ומצד שני קנאה וכעס. בתך פשוט מבטאת את זה בדרכה. היה לה נוח יותר יותר שזה יהיה בשליטתה, כלומר שהיא תחליט ל"הכניס" אותך להריון, וכשזה מיוזמתך זה פחות מקובל עליה. כפי הנראה יש לה מעט צורך בשליטה, והיא אוהבת שהדברים ייעשו בדרכה ומיוזמתה. עליכם המשיך לנהוג באופן טבעי, אתם לא יכולים לא להזכיר את זה בנוכחותה לנצח, מה גם שעוד מעט זה ייראה ולא ניתן יהיה להתעלם מזה. אתם תמשיכו בחיים והיא תגיב כמו שנראה לה, ואתם לא צריכים להתרשם מזה יותר מדי. אפשר אם אתם רוצים לדבר איתה על כך שאולי יש לה קצת חששות מהולדת אח, שמצד אחד פעם היא מאוד רצתה אח, כי היא רצתה אח כמו שיש לחברות שלה ואולי גם רצתה עוד מישהו לשחק איתו, ומצד שני, עכשיו היא לא רוצה כי היא רוצה להמשיך להיות הילדה שלכם לבד, וגם זה בסדר, היא בכל אופן תמשיך להיות הבת האהובה שלכם ולפעמים גם יהיה לכם זמן איתה לבד גם אחרי שהתינוק יבוא וגם זמן איתו ביחד.
לגבי הבעיה השניה, שוב עולה הקושי של בתך לקבל דברים שלא בשליטתה, וזה בסדר גמור, זה מתאים לגיל, אני חושבת שאתם קצת צריכים להתרגש מזה פחות, אפשר להגיד לה שזה לא כיף לה שהי אלא יכולהל לבחור איזה שיער יש לה, אב גם כך היא יפה, וזהו. לא הייתי עושה מזה סיפור כל כך גדול, כי זו יכולה להיהפך להיות דרך להשגת תשומת לב, אם הי ארואה שאתם נורא מתרגשים כשהיא לא מרוצה. אלה החיים, תנו לה קצת זמן זה יעבור לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה :-)
pizza22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר22/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן טרום טרום חובה או גן טרום חובה?דקלה21/07/2010
שלום,
אני שוברת את הראש עם הדילמה הזו כבר שבוע ואודה לכם אם תוכלו לעזור לי לקבל החלטה.
בני בן 3.8 יהיה בספטמבר, כרגע נמצא במעון של נעמ"ת. הוא נולד בדיוק ביום שקובע האם ילך לטרום טרום חובה או טרום חובה.
בגלל גילו שיבצו אותו לגן טרום חובה שבו גננת מוצלחת מחד ומאידך יהיו בו ילדים גן בני 4-5 כך שהוא יהיה הכי צעיר. אני מתלבטת האם לא כדאי להתעקש שילמד בטרום טרום חובה שם יהיה הכי גדול ויצבור בטחון.
הילד פיסית מפותח אך רגשית ממוצע ואולי קצת נמוך לגילו.
מה דעתכם?
אודה מאוד מאוד מאוד על כל התייחסות,
דקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת גן
ליאת גרוס22/07/2010שלום דקלה.
אכן דילמה יש המון משתנים שאינם בשליטתך ולכן באמת אי אפשר לדעת מה נכון. סביר שכל בחירה שתעשי תהיה טובה. יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן. את זה את כבר בטח יודעת.
אם את חשה שרגשית עדיין אינו בשל דיו, את יכולה להשאירו שנה נוספת בטרום טרום ולאפשר לו להתחזק ללא צורך להתמודד עם גדולים ממנו. חשוב לקחת בחשבון גם מיהי הגננת בגן זה ועד כמה את חשה שהילד מתפתח ונהנה שם. חשוב להתייחס גם למספר הילדים. נתון חשוב נוסף- קרבת החברים לביתך. בגיל 4+ כבר הולכים הרבה אחד לשני אחה"צ. קחי גם את זה בחשבון בהתלבטויותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ליאת נתת לי נקודות למחשבה
דקלה25/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות תקופה מאוד ארוכהאפרת21/07/2010
שלום רב
הבן שלי בן שנה וארבעה חודשים.ילד מקסים חייכן,חברותי,מאוד אנרגטי,לטעמי לעיתים היפר.התפתח מאוד יפה,הולך ורץ כבר בגיל שנה.התופעה שמאוד מאוד מטרידה אותי היא-בגיל 10 חודשים הילד התחיל לנשוך(שן ראשונה יצאה ב-9 חודשים)לא ייחסתי כל כך חשיבות,מהסיבה שהילד מאוד קטן ולא מבין,לקראת גיל שנה הילד ממש התחיל לנשוך,ואז כבר התחלתי להסביר לו שאסור לנשוך,זה כואב ולא נעים,וכך התופעה המשיכה ללא שיפור,ואז ניסיתי לומר את אותם משפטים כאשר הוא נושך בטון כעוס וקצת גבוה,גם לא חל שיפור,בהמשך ניסיתי בנוסף לאחר שאני מסבירה לו שאסור לנשוך וכו...,להושיב אותו על הספונת הקטנה בעוד שאני מסבירה לו כי הוא יושב בספה כי הוא נשך וכי זה כואב ולא נעים...,הילד מבין את המשמעות שמה שהוא עושה זה לא בסדר כי תמיד אחכ הוא מנסה לחבק ולנשק.חשוב לציין כי נושך גם אותי וגם את בעלי,ןאת כל הבני דודים שלו.במקביל נכנס לגן לפני חודש וחצי וגם שם נושך.אני הולכת איתו לג'ימבורי וגם שם אין פעם שלא נושך.חשוב לציין שלפעמים אני מגלה שעושה זאת מהתלהבות ואהבה ולפעמים אני לא מוצאת את הסיבה.אני מבינה שזה שלב התפתחותי,אבל זה מלווה אותנו כבר חצי שנה,אני ממש חוששת ועיתים גם לא נעים לי הסיטואציה למשל בג'ימבורי(חשוב לציין כי לא כל ההורים מבינים את התופעה).אני כבר לא יודעת איך לפעול,האם אני פועלת בדרך טובה,האם יש דרך למזער את התופעה.כבר שקלתי לפנות לאיש מקצוע.אני מתעסקת בזה המון ומבקשת עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות
סמדר ריינר21/07/2010שלום אפרת,
זו תופעה מאוד אופיינית לגיל, וחלקה נובע מכך שבנך עדיין לא יודע לבטא את עצמו אחרת. אחת הדרכים לעזור לו הי אלנסות להבין מה הוא רוצה ולמלל זאת עבורו, כשאתם מצליחים. זו גם דרכו לבטא אהבה לפעמים, אצל ילדים קטנים אהבה ותוקפנות מעורבבים לפעמים. אפשר גם לתת לו דרכים חלופיות לבטא את התוקפנות שלו - למשל בובה מגומי שאפשר לנשוך אותה וכו'. זה יעבור עם הזמן, גם חשוב לא לתת יותר מדי התייחסות לזה. להפסיק את זה- כן, אך בקצרה, לא נאומים, עונשים וכו', גם כי זה לא עוזר וגם כי זו עלולה להיות דרך להשגת תשומת לב בהמשך, אפילו כשהצורך עצמו יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי מצוקה אצל פעוטותמ.ג.21/07/2010
שלום רב,
אני אימא ל2 ילדים, ילדה בת כמעט 3 ותינוק בן 10 חודשים.
לפני כשלושה שבועות הילדה החליטה שאינה מעוניינת במוצץ וזרקה אותו מהחלון "לחתולים".
הגמילה היתה יחסית קלה מלבד כמה פעמים שדרשה ודיברה על הנושא, אבל ללא אפקטים מיוחדים.
סביב אותה התקופה חל מפנה משמעותי בהתנהגות של הילדה: כל דבר שלא פועל כרצונה מלווה בבכי היסטרי עם דמעות, תהליך הרדמות בלילה לוקח כ3 שעות, המון מלחמות והמון בכי. היא מתלוננת המון על כאבים, פעם בטן, פעם רגל, פעם באיבר המין, אבל בעיקר בבטן. אני מזהה כי לא מדובר על כאב אמיתי כי כשהיא איתנו היא שוכחת מכל כאב וחוזרת לעצמה. היא קמה בלילה המון, טוענת שיש "אריה" בחדר ומסרבת ללכת לישון, מתגנבת למיטה שלנו בלילות, ובאופן כללי היא לא רגועה ושמחה כבעבר.
בגן מצביעים על אלימות וחוסר משמעת שהלכו החריפו בשבוע האחרון.
חשוב לי לציין שהיא אף פעם לא היתה קלה, היא מאוד חכמה, מאוד דעתנית, ומאוד מאוד עקשנית. אבל בחודש האחרון המצב "ירד מהפסים" לחלוטין. אני מנסה לדובב אותה בשאלות, אבל היא לא עונה דברים שמצביעים על תקרית שונה או טראומה כלשהי. היא מקבלת המון תשומת לב, המון אהבה, המון פרגון ויחס, אבל גם המון כעס והמון גבולות בעיקר ממני (האבא קצת יותר חלש בנושא החינוך).
אני לא יודעת אם לקשר את השינוי למוצץ, אבל אני רואה מעבר לכל ספק שהילדה עוברת משהו שאינה מצליחה לבטא. אני רוצה לעזור לה ולא יודעת איך וזה מאוד מתסכל!!.
נמאס לי לחיות במלחמות- אני רוצה את הילדה שלי בחזרה!
אני עזרו לי! למי אוכל לפנות? איזה גורם יוכל לסייע לי בהבנת מצבה של הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי מצוקה אצל פעוטות
סמדר ריינר21/07/2010שלום לך,
את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם הגיל הרך או למכון להתפתחות הילד מטעם קופת החולים בה את חברה, ולבקש הדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילות של ילדאוקסנה20/07/2010
שלום. ילד בן 4 שנים שמפחד מרופאים ומק"ח בזמן אחרון שואל אותי "אמא אולכים לרופא?" או שאילה אחרת "אמא רוצה לק"ח?" . פעם אמרתי לו "אתה רוצה רופא? אז נלך לרופא". ילד ההתזבן. ואם אני אומרת לו "רופא אלך לישון" ילד מסתובב. מה קורה פה? זה שאילות לא מתימות לילד שלי כי הוא פשוט רועד מרופאים או ק"ח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות של ילד
סמדר ריינר21/07/2010שלום אוקסנה,
שמתי לב שאת שואלת כאן בפורום פעמים רבות בנוגע לפחדים של הילד שלך מקופת חולים ומרופאים, זכור לי שהפניתי אותך לעמודת "שאלות נפוצות", אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לפסיכולוג בעניין כדי לטפל בכך לעומק. אם אני זוכרת נכון, דיווחת כאן בעבר שהפנו אותך מהגן לאבחון עבור הילד. האבחון יכול מאוד לעזור גם להבין את הפחדים שלו ולהתאים טיפול. לכן אל תחששי, פני לאבחון והתייעצי עם הפסיכולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהשרית20/07/2010
שלום,
יש לי ילדה מקסימה בת שנה ותשיעה חודשים , אשר ישנה כבר לחוד מגיל שישיה חודשים וכן יודעת לישון לבד ללא שום עזרה ,חשוב לציין שישנה כול הלילה עם דובי ומוצץ .
הבעיה היא שמהיום בו נולדה עד היום היא לא ישנה אף פעם לילה שלם, בגיל יותר צעיר ניסיתי דייסות -ולא עזר , כול פעם שנופל המוצץ היא בוכה עד שניגשים אליה , הדבר קורה בערך כ 10 פעמים בלילה .
נישארתי חסרת כוחות , וכמומכן אני דואגת לבריאות הילדה וחשוב לי לעזור לה לרכוש הרגלי שינה גכדי שתיזכה לרוגע ושינה טובה .
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
ליאת גרוס24/07/2010נראה לי שהבעיה העיקרית היא הקושי להירדם ללא מוצץ. כל פעם שהיא ללא מוצץ היא מתעוררת ורק זקוקה לכך שיחזירו את המוצץ אל פיה. אולי זה הזמן להתחיל גמילה ממוצץ. נכון שזה נחשב מוקדם אבל זה כלכך יעזור לה ולך. אפילו אם תתרגל לישון עם אצבע, תוכל להמשיך לישון.
מה דעתך לנסות לגמול אותה ממוצץ בלילה. נסי להרדים אותה ללא מוצץ ואם תתרגל לא תזדקק לך על מנת להירדם שנית. נכון זשה לא יהיה קל...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בין אחיםשירלי20/07/2010
שלום,
יש לי שתי בנות בגילאים שלוש וחצי ושנה וחצי.
הגדולה באופן קבוע "מציקה" לאחותה הקטנה וגורמת לה לבכות.
בדרך כלל ההצקות אינן מתבטאות באלימות של ממש (דחיפות, בעיטות), אלא מלוות בחטיפת חפצים מהיד, מגע לא נעים, חסימת מעבר, וכד'. לעיתים היא "סתם" ללא סיבה תופסת את הרגל של אחותה או מחבקת אותה באגרסיביות ולא משחררת גם כשהקטנה בוכה .
מהצד נראה שהיא נהנית מ"העליונות" הפיסית שיש לה על אחותה. הבחנתי פעמים רבות בחיוך מסופק על פניה כאשר אחותה בוכה חסרת אונים.
חשוב לציין, הגננת טוענת שהדיווחים שלי אינם מתיישבים עם התנהגות הבת הגדולה בגן והאינטראקציה שלה עם ילדים אחרים. כמו כן, התנהגות זו אינה מתבטאת מול ילדים אחרים כאשר אני הולכת איתה לגינה .
אני עסוקה כל היום בלגעור ולנזוף בגדולה. המצב קשה ובלתי נסבל. אני מרגישה חוסר אונים מול הניסיונות שהגדולה מעמידה אותי בהם.
לאחרונה ניסיתי להעיר פחות על מעשיה אבל לא חל שיפור. אני מרחמת מאוד על הבת הקטנה שצריכה לסבול את ההצקות האלו.
חלק חשוב נוסף שדוחף אותי למצוא פתרון מיידי לבעיה הוא שלאחרונה הבת הקטנה התחילה לדחוף ילדים אחרים בגינה. התנהגות שמאוד לא אופיינית לה- היא הייתה מאוד חברותית ונעימה. היא הופכת לעויינת כלפי הסביבה שלה כניראה בגלל היחס שהיא סופגת מאחותה.
ידוע שההמלצה היא לא להתערב במחלוקות בין האחים . האם זה נכון גם בגילאים אלו (הקטנה רק בת שנה וחצי)?
איך אני מתמודדת עם הבעיה הזו???
עזרה, דחוף!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בין אחים
סמדר ריינר21/07/2010שלום שירלי,
בודאי שעלייך להגן על הקטנה, היא הרי תינוקת. אבל בזה לא תיפתר הבעיה, כי כמו שאמרת את לא יכולה כל היום לגעור ולהשגיח.
יש צורך להתייחס גם לקנאה של הגדולה בקטנה ולצרכים הריגשיים שלה. בעבר היא הייתה המרכז, אב כנראה שנוצר תהליך שבו כרגע לא ברור לה מקומה והיא יכולה לקבל אותו בעיקר דרך ההצקות שלה לקטנה ותשומת הלב השלילית אומנם שהיא מקבלת ממך עקב כך. ילדים מעדיפים תמיד לקבל תשומת לב שלילית מחוסר תשומת לב בכלל.
לכן במקביל להצבת גבולות מאוד ברורים בעניין ההצקות, כדי שתדברי עם הגדולה על כך שקשה לה, ושאת רוצה להתייחס אליה גם בנפרד, ואת זאת יש כמובן לבצע, השתדלי לקבוע זמני איכות איתה ללא אחותה מדי פעם וליזום התייחסויות חיוביות להתנהגויות חיוביות אחרות שלה ולא רק להצגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף אחד לא רוצה לשחק איתיגלית20/07/2010
בתי בת ה4 הרבה פעמיים שאני שואלת אותה ,עם מי שחקת בגן? היא אומרת לי אעם אף אחד, אף אחד לא רצה לשחק איתה, שאלתי את הגננת והיא אמרה שהילדה מסתדרת מצויין והיא אף פעם לא לבד ויכול להיות שהיא מתכוונת לסטואציה מסויימת שהיית, ממה יכולה לנבוע התשובה של הילדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אך אחד ל ארוצה לשחק איתי
סמדר ריינר21/07/2010שלום שירי,
ייתכן שהתשובה של הילדה נובעת מרגישות לנושא שהיא מזהה אצלך וזו נהפכה להיות דרך לקבל התייחסות. תשאלי את הגננת מי הילדות שהיא משחקת איתן ותתחילי לקבל רושם יותר מדוייק מי החברות של הילדה והאם באמת הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)