מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על מקרהסמי18/07/2010
שלום,
אני צריך הסבר למקרה הבא:
הוריו של א' נסעו ברכב שלפניו. הוא התעקש לנסוע ברכב עם סבא וסבתא ברכב שלהם. פתאום נשמעה דפיקה חזקה, צעקות, ו א' ראה את הוריו שוכבים פצועים על הכביש, תאונת דרכים. הוא שמע את יבבות האמבולנס, ראה את האנשים רצים ומכניסים מהר את ההורים לאמבולנס, ואחר כך לא ראה אותם במשך ימים אחדים וארוכים.
מאז היום ההוא, א' סובל מהתקפים של טשטוש בראייה, מגמגום, ומחלומות רעים. כשהוריו חזרו הביתה, הוא לא היה מוכן לישון בחדרו, פחד מאוד מגנבים והיה מוכן לישון על הרצפה ליד פתח חדר השינה שלהם, ובלבד להיות קרוב אליהם ולא לפחד. כשאמרו שיהיה תרגיל ירידה למקלטים ויהיו סירנות, א' סירב ללכת לבית הספר, ובכה עד שאמו הסכימה לקחת אותו איתה למקום עבודתה.
איך הסימפטומים קשורים לאירוע? והאם מדובר כאן על פוסט-טראומה ומחלת נפש??!
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי
תודה מראש
סמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיפה קשה
ליאת גרוס18/07/2010שלום סמי. נראה ברור שהסימפטומים קשורים לאירוע. הילד חווה מצב בו הוריו היו בסיכון ממשי. האשליה בה חי עד אז שהוא והוריו בטוחים נתערערה באופן פתאומי. הדברים להם נחשף היו מערערים גם אדם מבוגר לא כל שכן ילד שאלו הם הוריו. הוא כבר לא יכול להיות בטוח . הוא חרד שמא יקרה דבר מה להוריו או לו. תגובתו אכן מאפיינת פוסט טרואמה כי הוא חווה חוויה טרואמטית לכל הדיעות. זוהי אינה מחלת נפש אלא תגובה נורמלית לטראומה.
חובה לספק לו טיפול רגשי אצל פסיכולוג המתמחה בעיבוד טראומה. ככל שהטיפול יהיה מהר יותר לאחר האירוע כך גדולים סיכויי הצלחתו. חוסר טיפול עלול לקבע את הסימפטומים ואולי אף להחמירם.
לא ברור לי מה גילו של א'. אך כך או כך החוויה מצריכה טיפול מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמי19/07/2010המוון תודות על התגובה..
אבל רציתי לדעת מה הקשר בין המקרה עצמו לבין מה שקורא לו.. למה הוא סובל מטשטוש בראיה?? מה הקשר.??. למה הוא מגמגם?? למה הוא מפחד מגנבים ומעדיף לישון ליד הוריו?? ולמה הוא מפחד מהסרינות ??
כאילו איך אנחנו מבינים את הסיפטומים שלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה בעקבות טראומה
ליאת גרוס22/07/2010שלום סמי
הילד חווה טראומה. בעקבותיה חש חוסר יציבות וביטחון בעולם. הוא נמצא במצס תמידי של חרדה הן מפגיעה בעצמו והן מפגיעה בהוריו וניתוקו מהם שזה פגיעה עקיפה בעצמו. למעשה הוא נמצא בחוויה של חרדה יומיומית מתמשכת. על הפחד הזה מתלבשים כל מיני דברים טבעיים שקורים בגיל זה.זה ברור למה מפחד מגנבים ומעדיף להיות צמוד להוריו. זו דרך אחרת להביע את החשש שלו.
בנוסף, חרדה או מצוקה רגשית באים לידי ביטוי פעמים רבות באופן פסיכוסומטי כלומר גופני. נטייה קלה ולא מורגשת לגמגום עלולה להתעצם מאד ברגעי לחץ וחרדה. ייתכן שכנ"ל לגבי טשטוש בראייה אך חשוב לשלול קודם סיבה רפואית אחרת.
כך או כך, כדאי לפנות לטיפול. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמי19/07/2010המוון תודות על התגובה..
אבל רציתי לדעת מה הקשר בין המקרה עצמו לבין מה שקורא לו.. למה הוא סובל מטשטוש בראיה?? מה הקשר.??. למה הוא מגמגם?? למה הוא מפחד מגנבים ומעדיף לישון ליד הוריו?? ולמה הוא מפחד מהסרינות ??
כאילו איך אנחנו מבינים את הסיפטומים שלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבותיעל18/07/2010
שלום
בני בן 9, חווה בשבוע האחרון מחשבות טורדניות שאינו מסוגל להבין מדוע זה קורה לו. לפני שנה קרוב משפחה מת בגיל צעיר ומאז הילד מתחיל לחשוב כנראה על מוות. אני מנסה להכיל ולהרגיע אך יש החמרה בשבוע האחרון. הוא בוכה ואומר שיש בראשו מחשבות ש"זה לא אני" כך טוען. זה מציק לו, והוא לא מרוכז כמו שהוא רגיל. מדובר בילד נבון ופיקח.אני מודאגת מאוד וביום ד' פונה לפסיכיאטר ילדים.
בינתיים אשמח להבין את פשר התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות טורדניות
ליאת גרוס18/07/2010שלום יעל
טוב שאת פונה לפסיכיאטר. מחשבות טורדניות זו אכן חוויה מאד לא נעימה הנובעת מחרדה בלתי נשלטת. החשיבה הטורדנית היא נסיון של מעוות ובלתי נשלט להחזיר תחושת שליטה ולהפחית את החרדה. נשמע שהאירוע של מות קרוב המשפחה לא עובד מספיק עבורו. יש צורך בעבודה רגשית אצל אדם המתמחה בעיבוד טראומה מסוג זה. במידת הצורך ניתן להיעזר במקביל גם בתרופות פסיכיאטריות ולהורידן באופן הדרגתי.
בהצלחה. ואל תדאגי... עם טיפול יעיל זה יעבור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים דרמטי ועקשןרוני18/07/2010
שלום רב, בננו בן השנתיים היה מגיל אפס דרמטי מאוד, בכל פעם שעושים משהו שלא נראה לו באותו רגע - פצח בצרחות רמות והשתוללות חסרות פרופורציה. תמיד בכה בכי עז מכל שטות, כמו למשל אם הקרקר שהוגש לו לא היה זהה למה שהוא רגיל, אם החולצה לא מצאה חן בעיניו וכו'. לעיתים פשוט לא התאפקנו מלצחוק (לא בפניו כמובן) מהבכי הפתאומי וחסר הפרופורציה על שטויות.
באחרונה, כשגדל, המצב החמיר בכך שהוא גם נהיה עקשן כפרד בדברים מסוימים, ואם לא מקבל מה שרוצה - בכי דרמטי של דקות ארוכות.
הבוקר למשל רצה לקחת צעצוע מסוים לגן, שאינו מתאים. מספר דקות ניסינו להסביר לו בצורה יפה, הוא התעקש, ומשלקחנו לו ושמנו בצד, החלה דרמה של צרחות, נשכב על הרצפה דקות ארוכות וסירב לזוז.
יש בינינו ההורים חילוקי דעות האם לנקוט ביד קשה, להראות לו מי בעל הבית ומי הקובע, או להתעלם ממנו עד שייכנע ולא לתת לו להרוויח מהבכי.
יצויין שהוא ילד שני, הגדול (חמש+) לא היה בכלל קשה כזה ולכן אנו נבוכים. אין לו בעיה של חוסר תשומת לב, להיפך, אמא בבית כמעט תמיד. הוא בגן מזה 3 חודשים, ודי מבסוט שם.
תודה מראש על עצתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים
סמדר ריינר18/07/2010שום רוני,
חשוב מאוד אכן לא לתת לוקהל לדרמה שו ולא לתת לו להרוויח מהדרמה. יד קשה היא רק הפיכת העניין לעניין יותר גדול וזאת נהיית הדרך שדרכה הוא משיג תשומת לב. עבור כל ילד, תשומת לב שלילית עדיפה על העדר תשומת לב בכלל. לכן כניסה למאבקי כוח איתו רק הולכת לקבע את הדפוס. הדרך היא לגרום לכך שהדפוס לא ישתלם לו. במקביל כדאי ליזום התייחסויות אליו שלא תלויות בדרמה אלא על דברים אחרים, מתן חיזוקים חיוביים על התנהגויות יותר בוגרות שלו כו', במטרה להגביר אותן ולהמעיט את ההתנהגות שאתם מכנים "דרמטית". דבר נוסף, לא הייתי מכנה אותו "דרמטי ועקשן" גם לא בפניו, ובודאי שלא בפניו, בלי להרגיש, אתם מקבעים אותו בתוך תפקיד בדרך הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער- ילד בן שנה+עדן18/07/2010
הילד בן שנה ו 4 חודשים.
לפני חמישה חודשים עברנו דירה – עקב כך הוא עבר גן ועבר לחדר משלו.
באותה תקופה של המעבר (התחיל לפני המעבר), הוא התחיל למשוך לעצמו בשיער.
נראה שזה נובע מחוסר ביעות רצון מצידו – כשלא נותנים לו משהו.
התעמתי בתקווה שהזה ייעלם.
את משיכת השיער החליף במשיכת ריסים. התעלמתי. שמתי לב שמשיכת הריסים
נעשית כשהוא עייף, מקביל לשפשוף עיניים.
שמחתי מאוד שעניין השיער נפתר והריסים הם תוצאה של עייפות.
אך מאז המעבר עניין השיער חזר והדבר מחמיר.
הוא תולש לעצמו שיער. מושך חזק ולא עוזב ומסתכל עליי לראות תגובה.
לפני 3 שבועות משך תלש קבוצת שיער נכבדת לילדה בת 10
דופק את הראש כשעצבני, בעיקר כשהוא עייף ולא נרדם, או כשלא נותנים לו משהו.
הוא ישן טוב, ישן לילה שלם 9-10 שעות, במהלך היום ישן עוד שעתיים בממוצע.
אוכל, יונק, שותה. אולי זה קשור למתיקות במהלך היום?
אני משתדלת לא לתת דברים מתוקים, אך לפעמים נותנת.
את הגן שלו אני לא אוהבת – הגן הקודם היה מדהים, פה יש תחושה של כאוס.
שנה הבאה הוא עובר גן בתקווה שהגן יהיה רגוע יותר.
בגן הנוכחי יש גם גדולים, הם עושים הרבה רעש – צעקות ובכיות על כל דבר קטן
(מעבר לבכיות של גן רגיל). אין אלימות – בדקתי בכמה דרכים.
מה זה יכול להיות???
ביום בבוקר הנקתי אותו ואחרי ההנקה הוא תלש שיער וממש שמעתי את התלישה.
זה מתסכל נורא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה
סמדר ריינר18/07/2010שלום עדן,
מדובר בבעיה שנקראת טריכוטילומניה, והיא דורשת טיפול, את יכולה לפנות למרפאה לגיל הינקות ש קופת חולים כללית ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה או למרפאת אם -תינוק באיכילוב, יש להם נסיון בטיפול בבעיה הזו בגילאים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוקת בת שנה וחצי מושכת שיער
שרון19/03/2013שלום,
לאחרונה ביתי בת השנה וחצי החלה למשוך לעצמה בשיער וכשהיא עושה זאת היא מסתכלת לראות איך אני מגיבה והיא צועקת מכאב. היא עושה זאת ממש למס' שניות ומפסיקה.
עברנו דירה לאחרונה והיא החלה לישון בחדר לבד, אבל ההתנהגות הזאת לא החלה מיד ולא נראה לי שבהכרח יש קשר לזה כי היא מראה שהיא מרגישה בטוחה בביתה ובחדרה החדש ומרבה לשחק בו. כמו כן, היא מבטאת את עצמה יפה מאוד וכבר החלה לקשקש ולדבר.
שאלתי את הגננת אם ידוע לה משהו על תופעה דומה בגן אך היא אמרה שלא.
מה לעשות? להתעלם או להגיד לה לא לעשות זאת ושעושים "טובה"? (ניסיתי את שניהם)
האם ייתכן שהדבר נובע מחוסר ביטחון או הערכה עצמית נמוכה? כי בגן היא יחסית שקטה מאשר בבית ובסה"כ ילדה עדינה.
אציין כי היא מוקפת בחום ואהבה בבית והבית מאוד שמח ורגוע.
אודה לתשובתך ועזרתך כיצד לפעול וממה זה נובע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדן18/07/2010יש לך המלצה על מקום בירושלים?
בנוסף, המצב בבית קצת לחוץ, יש ריבים ולפעמים צעקות - יכול להיות שזה קשור?
מה אני יכולה לעשות בנתיים עד הטיפול? האם אני יכולה לעשות משהו ללא צורך בהתערבות חיצונית?
האם ההבחנה וודאית או שזה משהו שיחלוף?
ואחרון, ראיתי שיש עניין של התקרחות, חלקים שנשארים קרחים ולא צומח שם שיער, האם גם פה לדעתץך זה המקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר18/07/2010שלום עדן,
מאוד ייתכן שזה קשור ללחצים ולצעקות. לדעתי ההבחנה היא וודאית אבל כמובן שצריך להכיר את הילד כדי לדעת, לא הייתי בונה על זה שזה יחלוף ללא טיפול.
אני לא מכירה בירושלים, תנסי להתקשר למקומות שהצעתי ולבקש מהם הפניה למקום בירושלים.
בהצלחה.
זה לא עניין של מה תעשי עד לטיפול, רצוי שתגיעו בהקדם לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיות פשוטהענת מ18/07/2010
בתי בת 5 והיא החליטה שהיא לא רוצה שאני יקנה לה בגדים יפים אלא רק בגדים פשוטים וזה אומר שאנחנו רואות שמלות בחנות עליי להגיד איזו שמלה פשוטה ורק אז היא מסכימה לקנות אותה אם יגידו לה איזו שמלה יפה את לובשת אז היא מתקנת ואומרת פשוטה. מה גם שהיא רוצה כל הזמן ללכת עם פיג'מה שוחחתי איתה על העניין ושאלתי אולי אמרו לה להיות פשוטה מי אמר מה אמרו והיא אמרה שככה בא לה ואף אחד לא אמר לה כלום העניין מטריד אותי מכיוון שכל ילדה בגיל הזה רוצה להיות יפה ולבושה כמו נסיכה מה לעשות האם זה מקרה נורמאלי? תודה על תשובתך ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיות פשוטה
סמדר ריינר18/07/2010שלום ענת,
כנראה עומד משהו מאחורי העניין הזה של בתך, ששווה לדעתי להתעמק ולנסות להבין מה. אולי היא לא רוצה לעורר קנאה, אולי לא רוצה להתחרות בך, האם יופי ושמלות זה עניין חשוב לך? או להיפך, לא חשוב לך? אולי לא רוצה להתחרות בילדות אחרות? ייתכן שזה גם משהו אחר, שאני לא יודעת כיוון שאני לא מספיק מכירה אתכם.
בכל אופן אין כאן משהו לא נורמלי, לא הייתי לוחצת עליה, ומאפשרת לה לעשות כרצונה, אבל כן בינתיים מנסה להבין יותר טוב, לאו דווקא בהכרח על ידי שאלות שמופנות אליה אלא יותר על ידי חשיבה והתבוננות בדינימיקה המשפחתית והחברתית של הילדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממפלצותרוזלין שחאדה17/07/2010
שלום רב,
בן שלי הוא בן 7 כיום הוא ילד מאוד אמיץ ונבון, בגיל חמש הוא התחיל לפחד ממפלצות הפחד התעצם עד כדי כך שהוא לא היה מוכן להיכנס לשירותים לבד בבית. פניתי לפסיכולוגית והתברר שהפחד שלו נבע מהקייטנה שהיה בה ששם הקרינו סרט שכנראה לא התאים לגילו ואז היה צריך ללכת לשירותים והיה שם חושך ומפחיד וכנראה קישר את זה לפחד. לאחר כמה מפגשים עם הפסיכולוגית הפחדים שלו עברו, היום בגיל שבע הפחדים שלו חזרו הוא לא מוכן אפילו ללכת למטבח להביא כוס מים חייב שיהיה איתו מישהו אפילו אם זה אחיו הקטן, לפעמים אם אני מרימה קצת את הקול עליו אז ישר הוא מפחד ואומר לי אל תצעקי בבקשה זה מפחיד. אני חייבת לציין שבבית שלי אין כמעט צעקות והקשר ביני לבעלי מצויין כך שהוא לא נחשף לצעקות. הבאתי לו סיפור על המפלצת שבארון שהיא מפלצת ידידותית והילד בסיפור הולך לישון עם המפלצת. לצערי הסיפור הזה רק הזיק מאז הוא לא מסכים ללכת לישון שהארון פתוח והרבה פעמים הוא מתעורר בלילה מבוהל מאוד. אני ובעלי מאוד מנסים לעזור לו אפילו קנינו לו כלב על מנת לעזור לו בפחדים. שמתי לב גם שהפחדים שלו מופיעים במיוחד בתקופה של לחץ בבית למשל עכשיו אנחנו עוברים לבית חדש ומאוד לחוצים בבית.
אשמח לקבל עזרה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממפלצות
סמדר ריינר18/07/2010שלום רוזלין,
את מוזמנת לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה לגבי פחדים אצל ילדים, ולראות האם יש עוד דברים שיכוים לעזור לכם. אם זה לא עוזר, כדאי שתחזרו לטיפול ממושך ויסודי יותר מאשר מספר פגישות אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה12317/07/2010
האם זה נכון לדעתכן להשאיר תינוקת בת שנה (שרגילה להיות עם אמא כל היום) עם סבתא שהיא מכירה היטב מהבוקר מוקדם עד הערב באופן חד פעמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סמדר ריינר17/07/2010שלום לך,
ייתכן וזה יהיה קצת קשה אבל זה אפשרי. כדאי ורצוי אם יש לך אפשרות לתת לה להישאר עם סבתא לפרקי זמן קצרים יותר לפני כן, כדי שתתרגל לכך שיש מצב שהיא עם סבתא ואמא איננה וחוזרת אחר כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ משפחתי.נורית17/07/2010
שלום. יש לי ילד בן 6.5, נבון מאוד ועולה לכיתה ב'. בנוסף יש לנו בת, בת 4 , נסיכה אמיתית. וכרגע אני בהריון בחודש 5. בחודש האחרון אני חשה במצב רוח מאוד כעוס אצל בני, הוא עם מבט כועס בעיניו, מרבה לריב עם אחותו, לצעוק בבית ולהרים את קולו, מתחצף המון ואני מרגישה על עצמי שאיבדתי את כל הסבלנות. אני משוחחת איתו המון, שואלת אותו אם משהו מפריע לו אבל הוא נענה בשלילה. יש לציין שתמיד מאז שנולד הרגשתי קושי בגידולו כנראה בגלל מנת יתר של תשומת לב (ילד בכור) , גם בעלי מאבד את סבלנותו כלפיו ונוצרת בעיה בבית שיש מתח עז, ובכלל נראה כי הילדה נשארת תמיד בצד כי כל תשומת הלב מופנית לגדול. אני בעלת תואר שני בחינוך, אני קוראת , מתייעצת ומייעצת, אבל מרגישה שכוחי וסבלנותי הגיעו לקיצם כשאני מעירה(לשווא) לילד.
שאלתי היא. האם את חושבת שעלינו ללכת לטיפול משפחתי, עם הילד? רק ההורים? מה עושים שחשים כי הילד "הולך" לאיבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ משפחתי
סמדר ריינר17/07/2010שלום נורית,
נשמע שאת חשה חוסר אונים וכאב רב, אני יכולה להבין אותך. מהפרטים שתארת נשמע לי שייתכן שבנך לא מרגיש מוחזק ריגשית, ואולי הוא מקבל הרבה תשומת לב אבל בדרך כלל היא כנראה שלילית וגם לא תמיד מתייחסת אליו ריגשית אלא יותר למעשים שלו. ייתכן שלא קיבלת מענה כששאלת אותו אם מפריע לו משהו כי אולי השאלה הייתה כללית מדי בשבילו וגם אולי היא נשאלה בהקשר של אחת ההתנהגויות השליליות שלו והוא לא חווה אותה כהתעניינות כנה אלא כחלק מהביקורת על התנהגותו.
תנסי לקבוע זמני איכות איתו בנפרד מאחותו, שבו תעשו יחד דברים כייפים, בלי ביקורת ובלי דרישות ממנו.
אם אתם רוצים לפנות לטיפול זה בהחלט מבורך, אני חושבת שכדאי שתיגשו לפסיכותרפיסט או פסיכולוג שעובד עם ילדים ואחרי ההכרות הוא יוכל להמליץ לכם יותר לעומק האם כדאי טיפול לילד או רק הדרכת הורים. אני באופן כללי יותר בעד הדרכת הורים אם ניתן, כיוון שאז הילד פחות מרגיש "מסומן" כאילו הוא הבעייתי, מה שבלאו ייתכן ומתחיל לקרות כבר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אלרגיטל17/07/2010
הילד שלי בן 5 אלרגי לכל מיני סוגי מזונות
מתי לדעתכם אפשר יהיה (או בכלל לא) לאכול לידו דברים שלו אסור אך לא מסכנים אותו
אני שואלת מבחינה נפשית, הקנאה ..
אני בעד שידע שלא לכולם אסור מה שלו אסור, אבל גם לא רוצה שיחשוב שאני עושה בכוונה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אלרגי
סמדר ריינר17/07/2010שלום טל,
זה לא קשור לגיל שלו אלא ליכולת שלך לעמוד בכאב שלו. קנאה ותסכול תמיד יהיו, בכל גיל, ונראה לי שקשה לך, ואני מבינה אותך לעמוד בכך.
לא ציינת האם הילד כבר יודע על המיגבלה שלו, אם לא אז בודאי שהאכילה של מזונות כאלה כרורכה גם בלספר לו על כך וזה מאוד קשה.
עם זאת, הילד גם מנהל חיים בחוץ, בגן, בקייטנה, בודאי הולך לחברים ואוכל אצלם והוא יצטרך להתמודד עם הדברים האלה ואולי כבר צריך.
לכן זה לא עניין לדעתי של גיל הילד, אלא עניין של מתי את מוכנה נפשית לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבותנטע17/07/2010
שלום לכם. בני בן ה-6 ילד מאד רכושני וקנאי לכל מה ששיך לו (משחקים,ובכלל..כל החדר) הוא אינו משתף את אחיו הקטן (שנתיים) כמעט. ודואג לסלקו מין החדר ששייך לשניהם. זה קורה כל יום והמריבות ביניהם כמעט ואינן משתנות. אני טוענת ומסבירה שלו ש"הכל" שייך לשניהם והוא אינו מסכים. הצעתי לו להעביר את משחקיו "הגדולים" למקום אחר שהקטן לא יוכל להגיע,אך הוא אינו מעוניין שבכלל יתקרב. מעבר לזה שהם מאד אוהבים אחד את השני, הקטן "נשאר" כאילו מסכן וכל הבית "עומד על רגליו" כתוצאה מהיחס של הגדול לקטן. מה עושים?? איך גורמים לגדול לשתף ולתת יותר?? יוצא שבסופו של דבר הגדול לא זוכה לתשומת לב מאיתנו ההורים, בעקבות יחסו אל אחיו הקטן. תודה על תשומת לבכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות
סמדר ריינר17/07/2010שלום נטע,
ההסבר שהכל שייך לא לשניהם הוא בעייתי, כי הוא נותן לבך הגדול הרגשה שאין לו שום לגיטמיציה לפרטיות ושם אפשרות לשמור דברים שהם רק שלו. יש מקום לצייד אותו בתיבה או ארגז, רצוי אפילו להוסיף לו אפשרות לנעילה, ששם הוא יכול לשים את מה שחשוב לו (לא "משחקים לגדולים" אלא מה שחשוב לו) כדי שאחיו לא ייקח לו. חשוב לסייע לו בזמנים מסויימים לשמור על זמן פרטי שבהם הוא יכול לשחק בחדר בלי הפרעה, ובלי שאחיו "נדחף". אם תעזרו לו לשמור על המרחב שלו, יהיה לו יותר קל לחלוק בהמשך עם אחיו מתוך רווחה ונדיבות ולא מתוך תחושה של הגנה על מרחב שאין לו.
בנוסף חשוב שגם תתנו לו מדי פעם בזמנים קבועים זמן איכות איתכם בלי אחיו ובלי תנאים, כלומר בלי קשר להתנהגותו. זה לא פרס על התנהגות טובה או לא אלא צורך התפתחותי שלו, בדיוק כמו שלא תמנעו ממנו אוכל כיוון שהוא לא משתף את אחיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהשירי16/07/2010
שלום אנחנו עוברים דירה עוד חודש להורים של בעלי יש לי ילדה בת שנתיים שמאוד קשורה לבית לחדר שלה כאשר מזיזים רהיט מסויים בבית היא ישר מתחילה לבכות עד שאנחנו לא מחזירים למקום הבית הוא הבטחון שלה השאלה שלי איך להכין אותה שהבית לא יהיה יותר ומה לומר ולעשות בבית של חמתי תודה רבה אני מאוד מפחדת מהמעבר הזה רק בגלל התגובה שלה אני לא שהיא תיכנס לתסביך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר17/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסיסת ציפורניים ועודננה16/07/2010
שלום,
בתי בת 4 תמיד היתה ילדה מאוד אורלית (הכל לפה) חשבנו שזה רק שלב התפתחותי אך העניין המשיך, כעת היא כוססת ציפורניים ו/או אם יש לה דבר אחר ביד (שרוך, משחק ספר וכו') גם אותו תכניס לפה.
הכל נעשה כמובן בהיסח הדעת, רואים שהיא לא שמה לב למה שעושה, אם מעירים לה היא מתעצבנת (כאילו נתפסה בקלקלתה)
הילדה מאוד מפותחת קוגנטיבית לגילה, מבחינה רגשית נראה כי תואמת את הגיל (אם י היא ילדה מאוד רגישה), סה"כ ילדה בעלת בטחון עצמי גבוה, מרגישה ויודעת שהיא מאוד אהובה, הן בסביבה הבוגרת (משפחה וכו') והן בגן הילדים.
לא יודעת אם יש קשר אבל לפני כחצי שנה החלה להתלונן על כאבים בחזה, כל הבדיקות המקיפות שנעשו לה לא נמצאה שום בעיה.
רצינו לבדוק איך מתמודדים עם "הבעיה האורלית", האם יכול להיות קשר בכאבים בחזה.
אבקש לציין (למרות שמבחינתנו זה לא "אשיו") שלילדה שתי אמהות, והיא נמצאת בסביבה מאוד תומכת ואוהבת מצד כל המשפחה המורחבת והסביבה החברתית - שוב, לא יודעת אם זה קשור, אולי בגלל האינטלגנציה הגבוהה שלה מעבדת תהליכים שאנחנו לא מודעות אליהם
אשמח לחוות דעתכן המקצועית.
ננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כסיסת ציפורניים ועוד
סמדר ריינר16/07/2010שלום ננה,
נראה שהילדה מרגישה סוג של מתח, חרדה או לחץ וכסיסת הציפורניים מרגיעה אותה. גם הכאבים עליהם מתלוננת בחזה יכולים להיות קשורים לכך.
אני לא יודעת עליכם מספיק פרטים ואין לי מושג אם זה קשור לעובדה שיש לה שתי אימהות או לדינמיקה מסויימת בבית או לדברים אחרים.
באופן כללי זה כנראה רומז על כך שאין לה אמצעים יותר טובים להכיל את חרדותיה. מהן אותן חרדות וממה הן נובעות אני כרגע לא יכולה לדעת.
לגבי כסיסת הציפרניים עצמה אני לא חושבת שיש טעם להעיר לה על כך כרגע.
ייתכן שזה קשור גם לאינטילגנציה הגבוהה שאת מדווחת עליה, וייתכן שהיא מעבדת דברים לבד כי יש משהו בסיוע לעיבוד שלא נעשה עבורה אולי בצורה מספקת.
כלומר ייתכן שהיא נחשפת למידע שאו שהוא מעבר לגילה או שהוא מועבר בצורה שלא שלא מובנת לה ולכן רמת החרדה שלה עולה.
למשל לא ידוע לי איך היא מעבדת את העובדה שיש לה שתי אימהות, איזה שאלות היא שואלת על כך ואיזה תשובות היא מקבלת. זה יפה שזה לא אישיו מבחינתכן, אך זה לא אומר שזה לא אישיו מבחינתה, מה היא עושה עם זה בפנים ואיך היא מסבירה את זה לעצמה אני לא יכולה לדעת כי לא מסרתם על כך פרטים.
זה מה שאני מה שאני יכולה לשער כארע על סמך הפרטים שמסרתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למה שכתבת
ננה17/07/2010אני מבינה שרב הנסתר על הגלוי.. אך האם לאור התיאור שלי, את ממליצה בשלב זה לערב גורם מקצועי או שכדאי אולי להמתין ולראות אם תופעת כסיסת הציפורניים נעלמת (וגם הכאבים בחזה)?
תודה על התגובה
ננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר17/07/2010שלום ננה,
אפשר להמתין, אבל כן הייתי אומרת לה משהו על כך שהמצוקה שלה נראית, כי אחרת ההמתנה היא כמו התעלמות.
משהו כמו למשל: אולי כואב לך בחזה, כי קצת קשה לך בלב, אולי עצוב לך, או שאת מודאגת או מרגישה דברים, אם את רוצה לשאול או לדבר על דברים שקשים לך חשוב לנו לשמוע".
ייתכן שלא תהיה תגובה באותו ברגע, אך ייתכן שבהמשך פתאום יצוץ משהו, שייראה לא מחוץ להקשר, פתאום תדווח על חרדה, או על משהו שקרה לילדה אחרת, לא לה,או תשאל איך מגיעים ילדים לעולם, או איפה אבא שלה וכו' - חשוב לשים לב טוב טוב כי אולי היא מתחילה לדבר על עצמה וזה במקום הכאב בחזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שבע פלוסאמא16/07/2010
שלום
יש לי ילדה בת שבע פלוס תעלה השנה הזאת לכיתה א מכיוון שנשארה שנה בגן חובה החלטנו וגם באבחון הפסיכולוגי שנעשה המליצו לנו על השארות שנה נוספת בגן חובה . לפי דעתי הילדה שלי חברותית לפי דיווח הגננת משחקת עם חבריה לגן אלה שמתאמים לאופי שלה ולא עם בנות שלטניות וחזקות ממנה . בבית משחקת עם אחותה בת השלוש וארבעה חודשים מאד אוהבות לשחק ביחד למרות שרבות לפעמים . משחקות כמעט רוב הפעמים במשחקים סוציודרמטיים (להיות אמא או אבא תינוקת אחות ) . גם כאשר אני מזמינה לה חברה הביתה תמיד בסופו של דבר תשחק במשחק סוציודרמטי גם אם היא בבריכה למשל בכל מקום אפשרי תשחק במשחק זה . השאלה היא האם המשחק הזה מתאים לגיל שלה ?. למרות שהשארותה בגן כי תרמה קצת עדיין בתי מאד קשה לה לדחות סיפוקים . עדיין לא מתמודדת לפי דעתי אם קושי כמו לנסות להתקלח לבד כל דבר צריך להזכיר לה מה צריך לעשות . משחקי קופסא כמעט לא מענניים אותה בסוף תמיד תחזור לשחק משחק סוציודרמטי .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שבע פלוס
סמדר ריינר16/07/2010שלום לך,
הילדה שלך בסדר גמור, מותר לה שמשחקי קופסה יעניינו אותה רק יותר מאוחר. ילדים בגיל הזה משחקים משחקי דמיון ומשחקי תפקידים וזה בסדר גמור.
גם אם היא לא תשחק משחקי קופסה - שום אסון לא אסון לא יקרה. אני מניחה שמאחר והיא ילדה חברותית בקרוב היא תשחק מה שילדים אחרים ירצו, ואם הם ירצו משחקי קופסה - גם את זה היא תעשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6זהבה16/07/2010
בתי בת ה-6 עולה לכיתה א. בשנה האחרונה בגן קיבלתי מדי פעם תלונות מהגננת שהיא מכה ילדים והיא עושה זאת בד"כ כתגובה להתגרות/עלבון מילולי, דחיה של ילדים אחרים לשתפה במשחקים וכד'.
עכשיו בחופש הילדה נמצאת בקייטנה עם ילדים שלא הכירה קודם וכבר בימים הראשונים שמעתי תלונות שהיא מכה ילדים אך מברור איתה מסתבר שזה מגיע בתגובה להתגרות מצד הילדים. אני מנסה מאד מאד להסביר לה בכל מיני דרכים שאסור להרביץ אך זה פשוט לא נקלט. בימים האחרונים אני מבינה שהילדה דחויה בקיטנה אין לה חברים ולדוגמא בטיולים כבר פעמיים ציינה שאף אחד לא רוצה לשבת לידה באוטובוס. יש לציין שכפי שאני רואה זאת בתי דווקא מאד מאד חברותית אך לא מצליחה למצוא את הדרך הנכונה לתקשר עם ילדים ולפעמים עושה זאת בצורה אגרסיבית מדי.
אשמח מאד לקבל התייחסות כואב לי מאד לראות את בתי סובלת ולא ארצה שמצב זה ילווה אותה גם בכיתה א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר16/07/2010שלום זהבה,
אם את מבינה מה מונע מביתך להתחבר, כבר אנחנו במצב יותר טוב. עכשיו צריך ללמד אותה קצת מיומנויות חברתיות כדי שתוכל לראות איך עושים את זה אחרת. את צריכה להגדיר לעצמך מה את רואה שהוא אגרסיבי בפנייה שלה לילדים, למה לדעתך דוחים אותה? הרי המכות באו אחרי הדחייה אבל יש משהו באופן שהי אפונה שגורם לילדים לדחות או שהיא מפרשת התהנהגויות שונות כדחיה ולא תמיד זה באמת כך. וללמד אותה לשאול, לבקש רשות, לא לפרש כל סירוב כדחיה. למשל להציע לה פרשנות חלופית למצבים בהם היא נעלבת. לא כל פעם שילד לא רוצה מה שהיא רוצה זה נגדה. אולי הוא רוצה משחק אחר? אולי הוא לא רוצה עכשיו כי הוא באמצע משהו אבל אם היא תמתין ותשאל שוב הוא ירצה אחר כך? כדאי להתבונן טוב טוב איך היא ניגשת, איך היא משחקת, האם היא יכולה להשהות את הסיפוקים שלה תוך כדי משחק או חשוב לה להשתלט, להכתיב את הטון? צריך קצת יותר פירוט כאן כדי שתוכלי להבין מה לעזור לה לתקן, ופשוט להסביר לה את זה, שצריך לוותר, שלילדים לא נעים שהיא רוצה תמיד להחליט, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות רגשיתרינת16/07/2010
שלום, יש לי בת בגיל שנה וחצי. מבחינת דיבור היא מפותחת מאוד לגילה - מנהלת שיחה במשפטים שלמים, שרה שיר באורך מלא לבד ויודעת לבקש מה שהיא רוצה. בחודש האחרון אנחנו - גם אני וגם הגננת, שמנו לב לשינוי בהתנהגות. עד עכשיו יכולתי לשים אותה בגן בלי שהיה לה אכפת אם הלכתי או לא. לאחרונה היא בוכה כשאני הולכת ובגן רוצה כל הזמן שיהיו לידה או שירימו אותה. היא לא מאפשרת לגננת להקריא סיפור - רק צורחת ללא הפסקה ומנסה לשלוט בסביבה. גם כשיש ימי הולדת בגן היא רק בוכה. אם עד עכשיו היא הייתה נכנסת לחדרה לבד ומשחקת בצעצועים אז היום היא מבקשת שאהיה על ידה. גם כשאני קרובה אליה היא קוראת לי "אמא בואי". הגננת טוענת שמביחנה רגשית היא נהיתה תלותית ולא מפותחת. אני רוצה לציין שהיא הבכורה ושאני כרגע בהריון מתקדם. השאלה שלי היא כיצד לנהות איתה כדי לשנות את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר16/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)