מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חרדותיפעת16/07/2010
בני בן שבע וחצי, בן בכור,מאז ומעולם ילד חששן וחרד, לאחרונה בשל אירועים מינוריים (בעיני) החרדות עלו מדרגה. יש לו מחשבות טורדניות (שוב בעיני) והוא חושש אפילו לעבור לחדר אחר בלי ליווי. אני יודעת שאני יכולה 'להשתיק' בעזרת תגובות פחות מכילות אבל אני לא בטוחה שזאת הדרך.
קראתי בשאלות נפוצות את המלצותיכן ולשמחתי יישמתי בעצמי כמעט את כולן. יש לי תחושה שאנחנו מעבר לנורמאלי לגילו. מה הלאה? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
סמדר ריינר16/07/2010שלום יפעת,
אם צודקת שתגובות פחות מכילות זה לא דבר שפותר את הבעיה. נשמע שכעת הזמן לפנות לטיפול. את יכולה לחפש מטפלים או במסגרת ציבורית של משרד הבריאות, שם הטיפול הוא בחינם, או דרך רשימת מטפלים שעובדים במחיר מסובסד עם קופת החולים שלך או לקבל המלצה ממכרים או מפסיכולוגית בית הספר על מטפלים פרטיים מומלצים באיזור מגורייך או כמובן לפנות לאחת מאיתנו שנמצאת באיזור מגורייך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשאין חברים לילדאילנה15/07/2010
בני בן 6.5 ילד מקסים ורגיש מאוד, עולה לכיתה א', הובחנו אצלו הפרעת קשב וריכוז.
נמצא כרגע בקיטנה חיצונית - מכיר כמה ילדים בודדים מהקיטנה, כבר שבועיים שהוא בקיטנה אבל לא אמר דבר, היום בערב ראינו יובל המבולבל והיה קטע שיובל אמר שלפעמים הוא עצוב - אז שאלתי את בני האם גם הוא מרגיש לפעמים עצב? והוא ענה לי שכן, שאלתי אותו מתי זה קרה שהוא היה עצוב והוא סיפר לי שאין לו חברים ובגלל זה הוא עצוב, והוא לבד בקיטנה ואין לו אפילו חבר אחד ומאוד עצוב לו ואפילו החבר שהוא מכיר שהיה בגן שלו לא מסחק איתו.
שאלתי אותו האם הוא ניסה להיתחבר או לשחק אם מישהו - והוא אמר שכן אך ללא הצלחה.
השאלה שלי - איך אני מעודדת אותו? נורא כאב לי מה שהוא סיפר אבל מצד שני שמחתי שהוא שיתף אותי כי הוא מאוד מסוגר וקשה לו לדבר על הרגשות שלו, אמרתי לו שאם לא כיף לו בקייטנה אז לא חייבים להמשיך - ושנחשוב ביחד בשבת ואז נחליט האם הוא ימשיך או ישאר, ואם הוא נישאר אז אפשר לנסות למצוא פתרונות שיהיה לו חברים בקיטנה.
אני די חוששת היות והוא עולה לכיתה א' ואני חושבת שיש לו בעיה עם הערך העצמי שלו - עם הביטחון. ואני מאוד רוצה לעזור לו להיתמודד , חשוב לציין שהוא חושב שלא רוצים אותו ולא רוצים לשחק איתו, היום אני מבינה שהוא היה לוקח צעצועים לכל מיני מקומות על מנת לרכוש חברים, אולי המיומנות הזאת לוקה בחסר.
אשמח אם תציעו לי את הטיפול הכי מתאים ליקר לי מכול. :-)
תודה רבה ולילה טוב
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשאין חברים לילד
סמדר ריינר16/07/2010שלום אילנה,
אכן כואב לראות את הילד סובל ועצוב. עם זאת לעודד אותו, כמו שאת מבינה לבד זה לא מספיק. צריך ללמד אותו מיומנויות חברתיות. תנסי להזמין דרך ההורים ילדים הבייתה, וכך גם לעזור לו לקשור קשרים וגם לראות איך הוא משחק, ולנסות להבין מה חסר במויומנוית החברתיות שלו, ולראות יותר טוב איפה הבעיה, מה הוא לא מבין/ לא עושה נכון. במקביל לחזק את היכולות שלו, מרות הפרעת הקשב הוריכוז יש בודאי דברים שהוא טוב בהם, אולי ספורט, אולי משהו אחר, חשוב לאתר את הדברים האלה ולטפח אותם וכך לחזק את היבטחון העצמי שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת פעוטון מתאיםאיה15/07/2010
שלום,
בני בן שנה וחודשיים, יליד אפריל, שוהה בבית תינוקות בקיבוץ. מתוכנן "לעלות" לפעוטון בקיבוץ בספט' הקרוב. מאחר ויש באפשרותי לבחור בין שני פעוטונים, שאלתי היא מה עדיף:
להכניסו לגן בו הוא יהיה "גדול בין קטנים" ועם מטפלות שהוא מכיר כבר מבית התינוקות,
או לגן בו יהיה "קטן בין גדולים" ואינו מכיר אף אחד מאנשי הצוות... ?
אין לו שום בעיות התפתחותיות, במהלך השנה בה היה בבית התינוקות היו לו "בעיות שינה" (לא הסכים בשום אופן לישון במיטה... עד היום ישן שם בעגלול....) המטפלות מייחסות את זה לקושי בהסתגלות לשינויים ונושא ה"ניפרדות" (?) שלו....
אני חד הורית וייתכן שהוא קשור אליי יותר (?)
מצד אחד אני סומכת עליו ורוצה ש"יתמודד" ולא לגונן עליו מדי, ואני רואה איך הוא מאותגר ע"י הסביבה כל הזמן (מחקה מייד כל פעולה שרואה), מצד שני... אולי הוא צעיר מדי וזה לא הזמן ל"התמודדיות" ???
האינטואיציה שלי אומרת שעדיף שיהיה צעיר בין בוגרים, אבל אשמח לקבל עוד זויות התייחסות...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסות...?
איה19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת פעוטון
נעמה סבג שמש20/07/2010איה שלום,
קשה לענות על שאלה כזו כי זה מאד תלוי בילד, ביכולות שלו ובהתפתחותו הרגשית.
באופן כללי, אני אישית מעדיפה בגיל כזה שיהיה בין הגדולים, כי קטן יכול פחות להגן על עצמו. שוב, זה בכלליות, וזה ממוקד לגיל שנה.
עם זאת, תחושה של אמא בדר"כ חזקה. התייעצי עם הצוות לגבי יכולתו הרגשית וכך יהיה קל יותר לקבל החלטה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאפק לעשות קקיעדינה15/07/2010
שלום,
בני בן 3 ו 10 חודשים. שנה ארוכה הוא סבל מעצירות שנגרמה כתוצאה מהתאפקות לעשות קקי. הוא נגמל מחיתולים לפני כחצי שנה ובד"כ עושה קקי בשרותים. הוא טופל בפגלקס שהקל עליו להוציא את הצואה ולאחר תקופה ממושכת של שימוש בפגלקס הוא למד סופופף להפסיק להתאפק וללכת לשרותים ברצון. התקופה הזו נמשכה כחודש ולאחר מכן עוד פעם חזר להתאפקויות ולסירוב ללכת לשרותים, לפעמים "בורח" לו בתחתונים אחרי הרבה זמן שלא עושה קקי. בלית ברירה חזרנו שוב לפגלקס.
הוא ילד חמוד ומאושר, בגן ובבית אין לו קשיים מיוחדים ולא עבר לאחרונה שום שינויים שעלולים לגרום לו למתחים או לחצים.
רציתי לבדוק אתכם 2 דברים:
א. מוכרת לכם התופעה הזו?
ב. האם נראה לכם שכדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי?
אודה לכם על תגובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
סמדר ריינר16/07/2010שלום עדינה,
אכן מוכרת התופעה, היא נקראת אנקופרזיס ואכן צריך לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנתיים מפחד ממקלחתמודאגת15/07/2010
שלום וברכה בני בן השנתיים אח לתאומה ילד פיקח מאוד,שמח וחיוני החל בשבוע האחרון לפחד מאוד מרחצה באמבטיה.רק מגיעה שעת האמבטיה והמילה מוזכרת הוא צורח ובוכה.הוא אומר שהוא מפחד מסבון.עד כה הוא נהנה מאוד מהרחצה המשותפת עם אחותו התאומה.בעבר,כשסבון נכנס לו מעט לעיניים הוא היה בוכה,אבל אח"כ נרגע והאמבטיה הייתה נמשכת.היו פעמים שהוא רצה שרק אני או אבא נרחץ ולא משהו אחר אבל זה לא הגיע למצב שכרגע הוא ממש לא מוכן להתרחץ.ניסינו בכיור בבית, הוא הסכים.אבל אצל סבתא,דודה הוא לא מסכים בשום פנים להכנס לאמבטיה אפילו.אנחנו עושים אמבטיה קצרה שמלווה בצרחות אימים.מה ניתן לעשות? הימים חמים ואי אפשר לוותר על רחצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באינטליגנציה רגשית
נעמה סבג שמש20/07/2010שלום לך,
זהו גיל שלא מעט ילדים מסרבים להתרחץ בו.
כדאי לדבר איתו על הנושא שלא באופן ישיר. כלומר:
להקריא לו סיפור (או להמציא כזה) בנוגע לילד שלא כ"כ אוהב להתרחץ, אבל בחר להכניס איתו משחק למקלחת , שישמח איתו.
אפשרי לו להכניס איתו משחק כדי לשחק במים. דאגי שהסבון יהיה כזה שלא ישרוף בעיניים, לכו ביד לבחור סבון לאמבטיה. הביעי התלהבות וכך גם הוא "יידבק" בהתלהבות ויתרגש.
המחיזי עם בובות אמבטיה.
אם תתמידי מס' ימים ותהיי עקבית, את תראי שיפור!
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבת שלי יש בעיהאורנה15/07/2010
יש לי ילדה בת 12 שבלילות היא מתחילה לבכות בגלל שאני הולכת לישון ויש איזה מחנה קיץ שהיא אמורה ללכת אליו ואני לא יודעת מה לעשות עם יש פה מישהו שיכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 12
סמדר ריינר16/07/2010שלום אורנה,
האם תוכלי לפרט מעט יותר על מבנה המשפחה שלכם, על הילדה עצמה ומתי התחילה הבעיה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אורנה16/07/2010יש לנו במשפחה 4 ילדים היא הקטנה אבל שניים מהאחים הגדולים כבר לא גרים בבית אז בדרך כלל זה רק היא ואחותה הגדולה, יש לה המון חברים אבל היא לא רוצה להיפגש איתם כל החופש היא אומרת שלא בא לה וחברות שלה מתקשרות והיא אומרת לי להגיד שהיא לא בבית ורק בשבוע האחרון היא התחילה עם הבעיה הזאת והיא אמרה שלפני שנה או שנתיים היה לה את זה וזה הפסיק ועכשיו זה חזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר16/07/2010שלום אורנה,
תנסי להבין ממנה יותר, מה זאת אומרת שהיא בוכה כי את הולכת לישון? כי היא מפחדת להישאר לבד? איפה האבא ? אם היא מפחדת אז ממה בדיוק היא מפחדת? מה יכול לקרות כי את הלכת לישון? יבוא גנב? יקרה לך משהו? איזה חרדות יש לה לגבי העניין הזה?תנסי לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה לגבי פחדים אצל ילידם האם יש משהו שיכול לעזור לכם, אחרי שתבררי שוב ממה היא פוחדת.
כיוון נוסף לבדיקה, וזה כיוון לבדיקה עם עצמך, מהן בדיוק התחושות שלך לגבי זה שהילדה הכי קטנה שלך מתבגרת ומועד עזיבתה את הבית הולך ומתקרב (למרות שהוא רחוק עדיין), איך זה בשבילך שהיא תיסע למחנה והבית יישאר כמעט ריק מילדים? איך זה בשבילך שעוד כמה שנים הוא באמת יישאר ריק מילדים? זו מחשבה שמעסיקה אותך?
ייתכן שבאופן לא מודע, גם אם אל דיברת על כך עם הילדה מעולם, ואולי גם לא עם עצמך, התחושות האלה, אם הן קיימות עוברות אליה, ומיתרגמות אצלה לחרדה לעזוב אותך. חומר למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 12
אורנה16/07/2010היא אומרת שהיא לא יודעת למה היא בוכה האבא נשאר ער והיא תמיד רואה סרטים עם אחותה הגדולה והיא לא מצליחה להסביר לי למה היא בוכה יכול להיות שיש לה חרדת נטישה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 12
סמדר ריינר17/07/2010שלום אורנה,
בהחלט יוכל להיות, לכן הפניתי אותך לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה על פחדים של ילדים. אם זה ל אעוזר לכם אוי כדאי לשקולל פניה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוננות בילדיםdidi15/07/2010
אני מתנצלת מראש אם ההודעה בוטה מידי
לפני כמה זמן התארחתי אצל חברה וראינו את ביתה בת ה-5 מאוננת
היום שוב סיפרה לי חברה שלי שביתה ממשיכה לעשות זאת ובנוסף היא מפתחת התנהגות אלימה
יש לציין שנולדה לה תינוקת לפני מס' שבועות
יש לי תחושה שזה מעבר לאוננות רגילה ואסביר למה
1. היא מורידה בגדים ונוגעת בדיוק במקום
2. היא מחדירה דברים למקום כל מיני חפצים
ונראה שהיא יודעת בדיוק מה יהנה אותה... אני מזכירה שזו ילדה בת 5!!!
יש לציין שזו משפחה דתית אשר אינה נחשפת לטלויזיה וכד'
ולי אישית נשמע מוזר שילדה בת 5 תדע בצורה כל כך מדוייקת כיצד לבצע זאת
בנוסף ההתנהגות השונה היא (לפי מה שהבנתי) חיבוקי דוב ומבטי שנאה כלפי התינוקת ובנוסף ממש נראה שהיא מנסה לחנוק התינוקת ע"י החדרת האצבעות לנחיריים וחסימת הפה
אני מתארת לכם רק שני מיקרים שהוסברו לי אבל הבנתי שיש מעבר
רציתי לברר האם זו התנהגות רגילה במצב הנוכחי של כניסת אחות נוספת למשפחה, יש לציין שהאחים האחרים גדולים ואותה ילדה היתה המלכה בבית
האם מוטרדת אך חוששת להתייעץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות בילדים
סמדר ריינר15/07/2010שלום לך,
יש בהחלט משהו מטריד בהתנהגות הזו ולו רק בגלל העובדה שהיא נעשתה לעינייך, ואו שאף אחד לא הסביר לילדה שאלה לא דברים שנעשים ליד אנשים או שהסבירו וזה לא עזר וזאת מעבר למעשים עצמם. גם ההתנהגות שלה כלפי תינוקת כל כך רכה יש בה משהו בהחלט קשה.
חשוב שתעודדי את ההורים לפנות לייעוץ מסודר, יש גם מטפלים בילדים שהם דתיים, ונראה לי חשוב מאוד שהם יפנו ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד ש"נדבק" לילד אחרעינת15/07/2010
בני בן שנתיים ו 8 חודשים. בגן שלו יש ילד שהוא מאוד אוהב, עד כדי אובססיה, והוא כל הזמן רוצה לשחק עם הילד הזה (למשל כשהילד עולה על בימבה - הוא מנסה גם לעלות יחד איתו על אותה בימבה). הילד השני (בן שנתיים וחודש) לא תמיד מתלהב מחיבוק הדב הזה, והרבה פעמים דוחף את בני או נושך אותו.
בני מאוד נעלב כשהילד השני דוחף אותו (למשל כשהוא רץ אליו לחבק אותו והשני דוחף אותו ממנו), אבל ממשיך לאהוב את הילד הזה ולבקש את קירבתו.
האם אני אמורה להתעלם מהמצב ולתת לבני להבין לבד שהוא לא אמור להתקרב כל כך לילד השני? או שעלי להסביר לו לשמור יותר על מרחק?
אני מנסה לשכנע אותו שילך לשחק גם עם ילדים אחרים בגן אבל הוא מתעקש לשחק עם אותו ילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד ש"נדבק"
סמדר ריינר15/07/2010שלום עינת
,קודם כ יש לחשוב על הסיבות שגורמות לבנך להידבק. האם הו אחושש מחברתם של ילדים אחרים? האם לא יודע איך לגשת אליהם? האם יש סיבה אחרת?
בכל אופן בהחלט יש מקום להתחיל להעביר לבנך קצת מיונויות חברתיות - איך ניגשים לילדים, איך שמים לב כשמישהו לא מעוניין, איך משחקים ביחד ולא "נדבקים" למישהו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא חושבת שהוא חושש מילדים אחרים
י15/07/2010אני יודעת שיש לפחות עוד ילדה אחת שהוא מחבב, וכשהיא מגיעה לגן ובוכה כשאמא שלה הולכת הוא מנחם אותה, וכשמגיעים לגינה עוד ילדים מהגן הוא שמח לראות אותם ומשחק איתם.
הוא פשוט אובססיבי לילד הזה ואין לי מושג איך ללמד אותו באיזה מינון לשחק איתו ואיך לשים לב שאינו מעוניין :-(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר15/07/2010שלום לך,
אני לא טענתי שהוא בהכרח חושש מילדים אחרים, אלא רק הבאתי זאת כדוגמא להסבר אפשרי מדוע הוא נדבק דווקא לילד הזה. שלילת ההסבר הזה לא פותרת אותנו באמת מלהמשיםך ולחשוב על איזה צורך עונה לו ההידבקות הזו, כי אם קיים צורך כזה הוא עלול לשוב ולצוץ עם ילדים0 אחרים או באופנים אחרים.
בכל אופן את בהחלט יכולה להסביר לו כמו שהצעת שצריך קצת להתרחק לפעמים, שכדאי לשחק יותר עם ילדים אחרים ולא רק עם הילד הזה, שהבימבה לא מיועדת לשני ילדים אלא רק לילד אחד כל פעם, שזה לא נעים לילד אחר שמצטופפים איתו על הבימבה או על דברים אחרים, שלפני שקופצים על מישהו או מצטרפים אליו צריך לשאול אם הוא מוכן, ולא בכוח, שכשמישהו אומר די צריך לעזוב אותו כי לא נעים לו, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשההההיולה15/07/2010
שלום,בני בן ה3 ( בספטמבר, בע"ה) אמור לעלות לגן עירייה, כיום הוא בגן פרטי .
אני מאוד מתלבטת היות והמטפלת בגן הציעה לי להשאירו שנה נוספת בפרטי כי לדעתה הוא יותררגיש, ישלו נקודות שבירה בהן הוא זקוק ליתר תשומת לב, זקוק לסיוע באוכל .לציין כי בני ישן בצהריים בגן, הוא אמנם גמול ביום ובלילהאבל לא יודעלנגב לבד את צרכיו, זקוק לעזרה כאשרהולך לשירותים, עושה צואה בסיר, לא עצמאי בלבישת בגדים ונעילת נעלים. מבחינה קוגנטיבית הוא בסדר לגילו.
החשש שלי מהשארות בגן הפרטי היא שהוא יהיה הכי גדול והילדים שיהיה איתם הם יהיו קטנים ( הקטן בן שנתיים!)ויש אולי 3 שיהיו קטנים ממנו בכ3-4 חודשים . השאלההאם גן עירייה, והימצאותו עם ילדים גדולים ממנו יכול לגרום לו לתסכול
לציין כי הוא מעט רגיש, אבל אוהב לשחק עם ילדים גדולים יותרולפחות 6 מילדי הגן הוא מכיר.
אודהעל סיוע בקבלת ההחלטה הכה גורלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
סמדר ריינר15/07/2010שלום יולה,
אולי כדאי שפשוט תבררי קודם כל עם הגננת ש גן העיריה אליו הוא מיועד, מה היא חושבת על מצבו והאם יש באפשרותה להתמודד עם ילד שעושה בסיר וצריך האכלה. אם התשובה היא שלילית, הרי שתיחסך לך ההתלבטות. אני מתקשה להאמין שהגננות בגן העירייה יישבו להאכיל אותו, או יושיבו אותו על סיר, אבל אולי אני טועה.
אני לא חושבת שזה נורא כל כך שהוא יישאר עוד שנה בגן הפרטי זה כנראה תואם יותר את צרכיו הריגשיים בכל זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות ופחדיםגינת15/07/2010
שלום,
בתי (אחת מתאומים) בת שנה ועשרה חודשים. כבר תקופה די ארוכה עם ביישנות ופחד מאנשים מבוגרים (בעיקר מנשם מבוגרות). בשבועות האחרונים ללא סיבה המצב מחמיר: היא מבוהלת מיותר דברים (כולל גם רעשים), בוכה כשרואה אנשים מבוגרים (גם כאלה שרגילה לראות כבר תקופה ארוכה) ובלילות ישנה פחות טוב ובודקת כמה פעמים שאני לידה (אני נשארת בחדר שלה עד שמפסיקה לבדוק).
האם מצב זה נורמלי? והאם יש דרכים לעזור לה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר15/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 בעיות התנהגותטל15/07/2010
הי בני הוא ילד נבון ואוהב להוביל לנהל את אחיו בן ה5
להתערב לנו בשיחות
אינו נותן כבוד לסובבים אותו כולל מבוגרים - מדבר בגובה העניים ולפעמים חסר טאקט
בבי"ס הו חוטף כאפות מכמה בנם אלימים ולכן אנו מעבירים אותו השנה לב"יס אחר
ורק לזה שהוא מסכים שהוא פחות טוב
גם בנושא הזה אני במתח אך מה שיותר מטריד אותי שאני לא מצליחה להגיע אליו
הוא תמיד מדבר בטון כועס או שולט כאילו הוא כל הזמן מותקף או שהוא פשוט מזלזל בנו
ובעיקר בי,אביו לפעמים מדבר אלי בכעס ולא פעם מתיחחס בחוסר כבוד מילולי בעיקר בגלל העובדה שאני לא עובדת ומציג אותי כ"לא עושה כלום" והבן הגדול רמז והתנהג כמו אביו
אך מעבר לזה הוא מדבר גם למבוגרים בחוסר כבוד או נימוס
אני יודעת שלאביו יש חלק ניכר בהתנהגותו כי אביו כועס עליו המון על התנהגותו וזילזולו בלימודים{שם מצילח לו בקלות יחסית} או על חוסר אכפתיות מחוגים אבל בעיקר אנו כועסים אבל כי הוא מציק לאחיו הקטן בכל הזדמנות וגם כשאחיו שמתרצה והולך שבי אחריו הוא מנפנף אותו במילים לא נעימות ואם כבר שיחק איתו זה תמיד נגמר בבכי מצד האח הצעיר
וכמובן שאנו כועסים עליו נותנים סנקציות אך הדבר לא עוזר
הוא ממשיך בשלו כאילו משהו חסר לו ועד שלא ישגו לא יפסיק את מלחמתו
אני נואשת מה יהיה כיגדל לא נוכל לסבול את התנהגותו התוקפנית והכעסנית
הוא משתמש לרוב במשפטים כמו: לא מעניין או'תי לא בא לי ,בחיים לא אעשה את מה שרצית
וכו'
מצד שני יש בו גם טוב לפעמים הוא עוזר לנקות בית. מכונית או סתם אוסף את העלים בחצר..
לאביו הוא טיפה יותר" דופק חשבון "אבל נראה שהוא מצפה ממנו למשהו
אולי שינוי ביחס
היה ביננו הסכם חדש שיקרא לנו בגכל פעם שאחיו מציק לו כדי שלא נכעס עליו
והסכם שני שיתייחס אלינו בכבוד כי אחרת ימשיך לקבל אותו יחס,אני יותר קשובה ורכה אך גם תקפה וזה לא עובד הוא ממש מזלזל בי
בעבר היה משתף ומדבר ועכשיו הוא לא מנדב יותר מידי אינפ'ו' מה עושים עם ילד כזה
האם יש לנו פה בעיה ריגשית או התנהגותית
לא פעם אמרתי לו שאם היתה מצלמה לא היה מאמין שזה הוא
ואני עדיין רוצה לעשות זאת
בקיצור {סליחה על האריכות הדברים}
מה לדעתך הבעיה
סליחה על המעברים מדבר לדבר אני בלגנסתית {add{* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 בעיות התנהגות
סמדר ריינר15/07/2010שלום טל,
נראה שאת מבינה באופן חלקי מה הבעיה, אם האב מתנהג בזלזול ובאלימות מילולית בודאי שיש לכך השפעה, בנוסף יש השפעה גם להתנהגות שלך, האם את יודעת להיות אסרטיבית גם מולו וגם מול בעלך? האם שניכם יודעים להציב לו גבולות? האם אתם נותנים לו גם תפקידים הוריים - כמו לקבל החלטות לגבי אחיו וכו' ואחר כך הוא באמת מרגיש עצמו בוגר ולא מקבל סמכות?
נראה לי שיש הרבה עבודה ולכן כדאי שתפנו לטיפול משפחתי או לפחות להדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4.5 מרביץאמא14/07/2010
היי אציין כי זו פעם ראשונה שאני כותבת לכן כי לפעמים אני מוצאת תש' לשאלות משאלות שנשאלו ואתן מדהימות וקשובות בצורה מדהימה.
אני אמא לילד בן 4.5 ותאומים בני 10 חודשים ושאחד מהם חלה והיה מאושפז תקופה בבי"ח אבל עכשיו אנחנו בבית והוא מקבל טיפול תרופתי בבית,התאום שלו ילד מאוד בכיין וזה מתבטא בכך שהוא כל הזמן צריך תשומת לב ,לא נרדם בקלות ,רוצה רק ידיים וצעצועים לא מעניינם אותו ואם כן לכמה דקות.
אבל ברצוני לשאול על בני הבכור הוא ילד מאוד חכם מאודדדדד ואוהב את האחים שלו בצורה שגם אותנו מפתיעה עוזר לנו המון בלשמור על אחד מהם בזמן שאנו מטפלים בתאום האחר וכו'
המון דברים מעניינים אותו אבל בעיקר וההנאה הכי גדולה שלו היא סביב העבודה שלי בעלי שכוללת כלי רכב למינהם.
אנחנו משתדלים שיהיה לנו זמן איכות איתו לבד גם מחוץ לבית פעם איתי או עם בעלי,בעלי לוקח אותו למקום עבודתו מידי פעם ונותן לו לחוות את ההערצה שלו למקור העבודה שלו
אנחנו מודעים לכך שהטיפול באחים שלו לוקח ממנו המון תשומת לב ומציינם בפניו שאנו מודעים לכך
ומאוד אוהבים אותו על התמיכה שלו וההבנה,מפרגנים לו כאשר מתנהג יפה או עושה משהו שאנחנו מבקשים ממנו,מצ'פרים אותו מחבקים ומנשקים.
הבעיה היא כאשר אנו בחברת המשפ' שגם להם יש ילדים הוא משחק איתם נהנה יודע שכך צריך להתנהג אבל ברגע שאחד הילדים אפילו סתם אומר משהו שלא "מתאים"לו הוא מרביץ,נושך או עוקץ.
אני קצת יותר מתונה מבעלי כי כמו שאמרתי אני קוראת באתר שלכן ומתעניינת בפסיכולוגיית ילדים אבל בעלי לא ממש והוא ישר מתפרץ עליו בצעקות עונשים וזה קורה גם לעיני הילדים איתם הוא היה משחק .אציין כי הסברנו לו שיכול להחזיר מכות כשמציקים לו אבל לא על כל דבר ובטח לא לכול אחד
אני רוצה לעזור לו ולאו דווקא לנו כי הוא מבין שברגע שיעשה את זה הוא יקבל צעקות ויתחיל הסיפור מחדש(המודעות והפחד בעיניים שלו באותו רגע)מה אפשר לומר לו איך להביע את הרגשות שלו אולי יש משהו שאנחנו לא בסדר בו? אנחנו אוהבים אותו כל כך שחבל לנו שלפעמים אנחנו נאלצים להגיע למצבים כאלה.
תודה רבה וסליחה על ההאריכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4.5 מרביץ
ליאת גרוס15/07/2010גידול תאומים בשנה הראשונה מאד קשה וסוחט. על אחת כמה וכמה כאשר אחד חולה והשני בוכה כדי לקבל גם הוא תשומת לב ודאגה. הילד הגדול נהייה ענק מול השניים הקטנים האלו. הוא צריך להבין, להתחשב, לעזור, לשמור וכו'. צריך להיות ממש בוגר ומתחשב. נכון שאתם מנסים גם להיות איתו אבל העובדה היא שמקומו הבלעדי נלקח ממנו והדרך לקבל מקום היא להיות ילד טוב בוגר שאוהב את האחים שלו.
אבל הוא רק בן 4.5. המצב לא פשוט לו. הוא לא מושלם ולא אמור להיות מושלם. מותר לו לכעוס. מותר לו לקנא. מותר לו להביע את עצמו. ומותר לו להיות גם קצת ילד רע.
חשוב לתת לגיטימציה לרגשותיו. לעזור לו לבטא כעס וקנאה, ולתת לו מקום לא רק כאח נפלא. נכון שזה לא פשוט בשנה הזו. תראו זה יהיה קל יותר בהמשך.
תבדקו אם נוהג להיות אלים גם בגן. אם זה בעיקר במשפחה, כדאי לשאול את עצמכם למה. מה קורה לו שם. מה הוא מרגיש.
אם זה גם בגן זה מביע קושי להתמודד עם בני גילו- שם לא צריך לקחת את תפקיד השומר והאוהב.
קשה לי לייעץ מבלי לדעת יותר מה קורה שם. אפשר וכדאי להעביר לו את המסר גם בלי לאבד שליטה ולצעוק. לפעמים גם לא חייבים להתערב.
מה לדעתכם הוא מרגיש בבית ?
מה הוא מרגיש מול הילדים האלה ?
מה הוא רוצה? מה הוא צריך?
מה כלכך מאיים על בעלך במצבים אלו ?
איך נותנים לילד עם שני תאומים קטנים להיות ילד?
במידת הצורך ניתן וכדאי לפנות לייעוץ מעמיק יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא מתחלק בצעצועיםליאת14/07/2010
שלום
הבן שלי בן שנתיים וחצי ולא נותן לאחיינית שלי כשבאה לבקר בצעצועים שלו .הוא ממש רכושני לדברים שלו ...כשהוא מבקר אצלה היא דווקא נותת לו.
מה אני אמורה לעשות במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא מתחלק בצעצועים
סמדר ריינר14/07/2010שלום ליאת,
ילדים בגיל הזה הם פעמים רבות מאוד רכושנים. לא צריך להתרגש מזה, זה בדרך כלל מתמתן בהמשך. את יכולה לנסות להכין אותו לביקורים שלה, לסכם איתו מראש באיזה משחקים הוא כן מוכן לתת לה לשחק, ולחזק אותו ולשבח אותו על כך (אתה ממש ילד נדיב, ובוגר, כל הכבוד). אם זה מצליח - מה טוב, אם לא, לא נורא.
אני מבינה שלא נעים לך בפני האחיינית או הוריה, אך מאחר ומדובר בקרובי משפחה שלך, הם יכולים להבין את המצב, הוא עדיין ילד מאוד קטן, ובינתיים כשהם מבקרים אותו עם הילדה הם יכולים להביא לה דברים מהבית לשחק איתם עד שזה יעבור לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתחלים בצעצועים בין אחיות?????סמייל14/07/2010
אז ככה הילדה הגדולה עוד מעט בת 4 אוהבת מאוד לשחק אבל לא מאפשרת לאחותה בת ה 7 חודשים לגעת במשחקים(אחותה זוחלת ץ)
הסברתי לגדולה שאם יש משחקים שהיא נורא אוהבת שלא תשחק מולה
מה אני אמורה להגיד ?????????????????
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלקות בין אחיות
סמדר ריינר14/07/2010שלום סמייל,
אי אפשר לדרוש התחלקות אם אין במקביל שמירה על הטריטוריה והפרטיות. כלומר הילדה צריכה לדעת שמותר לה לשמור על מה ששלה ושאם רוצים לחלוק צריך לבקש רשות. כרגע אחותה לא יודעת עדיין לבקש רשות, וגם לא משתמשת במשחקים באופן תואם, בטח מכניסה אותם לפה וכו' ויכולה גם להרוס אותם, לכן אין טעם לצפות להתחלקות בשלב הזה, אלא לסייע לה לשמור על מה ששלה. אתם צריכים לעזור לה בכך שכשהקטנה מתקרבת מרחיקים אותה, נותנים לה צעצוע אחר במקום, מאפשרים לגדולה לסגור דלת אם היא רוצה, או לשים מכשול - כריות או רהיט כדי שהקטנה לא תתקרב ותיקח לה, וגם להציע לה אם יש משהו שהיא כן מוכנה לתת כשרגע היא לא משחקת איתו והוא מספיק עמיד כדי שהקטנה לא תהרוס אותו, להציע, אבל לא להכריח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גןאור14/07/2010
שלום,
בני בן שנתיים ושמונה חודשים והולך לגן פרטי. לפני מספר חודשים הודיעה הגננת שהיא מכרה את הגן לגננת אחרת שתפעיל אותו באותה מתכונת. לאחר מספר פגישות עם הגננת החדשה והתרשמות לא טובה ממנה, החלטנו לרשום אותו מספטמבר הקרוב לגן אחר.
איך מסבירים לו שהוא כבר לא הולך לגן הקודם, אלא לגן חדש? איך מצדיקים לו את זה? בנוסף לכך הגן הקודם מאוד קרוב לביתנו ואנחנו חולפים על פניו ביומיום לא פעם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר גן
ליאת גרוס14/07/2010שלום אור.
ילדים רבים עוברים מסגרות פעם בשנה ולרב, מלבד מספר ימי הסתגלות, הם עושים זאת די בקלות. פשוט מספרים להם שעוברים לגן חדש. נפרדים מהם באופן הדרגתי (יום ראשון נשארים איתם. יום שני עוזבים לשעה וכך הלאה). וזהו.
נשמע לי שאת קצת חוששת מהמעבר ומהאופן בו זה ישפיע עליו. כמה שאת תדאגי יותר כך גם הוא. הוא קולט אותך . אם תהיי שלמה ובטוחה, הוא ייקח את זה בקלות. תסמכי עליו שיתמודד ועל עצמך שעשית את הבחירה הנכונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)