מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 6 עם הרטבה ובריחת צואהמאירה05/07/2010
בס"ד. שלום. בני בן ה 6 סובל זה זמן רב מהרטבת יום ולילה. בחודשיים האחרונים החלה גם תופעה של בריחת צואה. הדבר גורם לו צער רב וכמובן גם לנו. איננו יודעים למה ליחס את הבעיה. כיצד הרטבה קשורה לאיבוד צואה? האין אלו שתי מערכות שונות? יש לנו הפניה מאורולוג לביצוע אולטרסאונד כליות ודרכי שתן (למרות שביצע זאת בעבר) וכן הפניה לנוירולוג אך האם יתכן בכל זאת שהבעיה פסיכולוגית בלבד? שמנו לב כי בעית בריחת הצואה החלה כאשר הסבא אליו הילד קשור, חלה מאוד. אגב, כתוצאה ממצבו הילד מחפש לאחרונה מוצץ מאחיו הקטנים. יש לציין כי הוא מקסים מבחינה תקשורתית וחברתית והוא בעל בטחון עצמי. מהיכן תבוא הישועה בע"ה??? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 עם הרטבה ובריחת צואה
סמדר ריינר05/07/2010שלום מאירה,
כמו התשובה שנתנה קודמתי זהורית, אכן יש באמת לשלול בעיה רפואית, ואם זו נשללה יש לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.
יש הגיון רב בכך שייתכן ומקור העניין במצוקה ריגשית כלשהי, אולי באמת בהקשר למות הסב, אולי עוד דברים, כנ"ל לגבי המוצץ. כל הדברים האלה מציינים רגרסיה ורצון לחזור להיות ילד קטן.
ייתכן שהסב נתן לו במיוחד הרגשה שמותר לו להיות ילד קטן אצלו, ולא רק ילד גדול עם אחריות ודרישות, והוא מאוד מתגעגע לזה, וייתכן גם שעקב מות הסב חל שינוי במשפחה, אתם אבלים ואולי פחות פנויים אליו ריגשית, וייתכנו גם סיבות אחרות, אותן כדאי לברר עם ליווי פסיכולוגי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהסתגלות למקומות חדשים וחרדהשרי05/07/2010
שלום רב,
בתי בת 5.10 בספטמבר תעלה לכיתה א'. יש לה שני אחים קטנים(אחד מהם תינוק) בתי תמיד הייתה מהילדות "שמתמסרות / מתחממות לאט" בסיטואציות חדשות ולא מוכרות. בנוסף לכך היא גם ביישנית מול זרים (בבית איתנו ההיפך הגמור לזה). יש לה המון חברות . לאחרונה היא מעדיפה להפגש איתן רק בבית שלנו וממציאה כל מיני סיבות למה לא ללכת לחברה. (מספיק שהיה דבר קטן היא זוכרת אותו ומאותו הרגע היא לא תשוב יותר לבית של החברה. לארח אותה אצלנו אין לה בעיה).
על כל דבר שקשה לה או לא נעים לה היא מסרבת ללכת והיא אומרת שמשעמם לה. על סיטואציות חדשות היא מסרבת ללכת בטענה שזה קשה מדיי. אני חייבת לציין שהיא ילדה נבונה וחכמה לגילה ואין קושי קוגניטיבי.
בימי הולדת היא "נדבקת" לי לרגל ולא משתתפת אם המסיבה שונה מעט ממה שציפתה, לדוגמא בגינה ולא בבית או בגימבורי ולא בבית.(אני מכינה אותה מראש וזה לא עוזר)
לאחרונה, היא גם "נדבקת" אליי לכל מקום בבית (תמיד הייתה באזור שלי ולאחרונה זה החריף). אם לרגע אני הולכת היא אחריי. אני הולכת לשרותים בלי ליידע אותה והיא קולטת אחרי מספר שניות היא מתחילה בחיפושים וממש דופקת על הדלת שאצא. אם אני מחתלת את התינוק היא לידי או לפחות מציצה לראות שאני שם. זה כבר ממש מפריע לי באופן אישי.
לפני כשבועיים יצא לה לעשות פיפי במיטה בזמן שהיא ערה (זה היה 3 פעמים( כששאלתי למה היא אמרה שהיה לה נעים במיטה והיא לא רצתה ללכת לשרותים. מאז נפסק.
לאחרונה צפינו בקלטת שלה כתינוקת והיא אמרה שהיא מתגעגעת אליי. אני חייבת לציין שהיא לא מראה סימנים גלויים של קנאה עקב הולדת התינוק . היא מאושרת וחיכתה לו.
אני מבלה איתה הרבה, אבל לא יוצא לי לבלות איתה ממש לבד. (קושי ארגוני).
איך ניתן להקל עליה בהסתגלות ? מה דעתך על הפחד הזה להשאר דקה לבד בביתשלה הפרטי ? מה ניתן לעשות עם הסרוב החדש ללכת לחברות ? אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הילדה
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2010סימה שלום,
ראשית אני חושבת שתיארת יפה את הסגנון של בתך - טמפרמנט שנקרא בשפה המקצועית "מתחמם לאט". לבתך יש סגנון התמודדות של המנעות מתקשורת עם סביבה חדשה, עד שהיא חשה בטוחה ואז משתלבת היטב, כפי שכמות החברות מעידה. זה סגנון אישיותי שעלינו לבדוק שלא יהיה מוקצן מדי, כלומר שבשלב מסוים היא אכן תתערה בסביבתה.
על הנטייה המוקדמת של בתך, מתווסף הקושי שיש לה עכשיו, שחובה להתייחס אליו. בתך כרגע משדרת לך שהיא זקוקה לנוכחותך הרבה. ייתכן שסיום הגן והעליה הקרובה לכיתה א' מעוררים מתח וחרדה, יחד עם הלידה, שהיא תיאלץ להיות גדולה, ולא תוכל להיות לעתים תינוקית ומתפנקת. אני מזכירה לך שהיא בסהכ עדיין לא בת שש, והיא כנראה זקוקה לך עדיין גם לזמן אישי ופרטי. ההתעקשות שלא להתרחק מהבית, עשויה להיות נובעת מחשש שלה, שאם אתם ההורים תראו שהיא מסתדרת, תהיו עוד פחות פנויים אליה.
בתך זקוקה כעת גם ממך וגם מאביה, להשקעה אישית ופרטית. ברור לי כי ההתארגנות היא לא קלה אולם הדבר נחוץ לבתך - אפשר לשלב אותה בפעילות שלך כמו ללכת לסופר יחד. לילדים בגילה אין עדיין חוש זמן מפותח ולכן גם אם תקחי אותה מהגן לבד ותבלי עמה כשעה, זה גם בסדר. כמובן שאת יכולה לעשות חלוקת תפקידים עם בעלך, כדי שלכל אחד מהילדים יהיה מעט זמן פרטי עם כל אחד משניכם. חשוב לי לציין שבכיתה א' ילדים זקוקים מאוד לליווי ותמיכה קרובים של ההורים. את כבר יודעת מנסיון העבר עם בתך, שאם היא מקבלת את הזמן להסתגל, היא בסוף מתחממת ומתאקלמת, והיא צמאה לכך גם עכשיו.
בהצלחה בהסתגלויות הקרובות,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. דבר נוסף...
שרי05/07/2010ראשית ברצוני להודות לך על הדברים. אשתדל להיות איתה יותר בזמן איכות של כיף וחיבוקים.
דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת הוא לגבי העניין שהיא הולכת אחריי לכל מקום בבית. זה כבר לא נראה בעיניי עניין של תשומת לב אלא ממש חרדה. היא בודקת כל הזמן היכן אני, נלחצת כשלא רואה אותי.
לא נטשתי אותה אף פעם כך שזה לא מזה...
לדוגמא היום הייתה אצלנו חברה. בתי ובני שיחקו בסלון עם החברה.
אני הלכתי לחדר להחליף לתינוק חיתול ותוך כדי גם שיחקתי איתו. באותו הזמן ראיתי אותה פעמיים מציצה וכשראתה אותי אמרה "הא" כלומר את פה. לא רצתה לדעת מה אני עושה עם התינוק אלא רק לראות שאני נוכחת.
שאלתי אותה בארוחה מדוע היא עושה זאת והיא השיבה שהיא פוחדת שאני אלך. שאלתי אותה לאן אני יכולה ללכת בלי להודיע לה ? היא אמרה לזרוק אשפה או לסוע ברכב. כשחדדנו את הנושא אמרה שרק לזרוק אשפה. ניסיתי לדבר איתה על זה, אבל נראה לי שזו לא הסיבה האמיתית... בשלב מסוים בקשה שאפסיק לדבר איתה על הנושא.
מה ניתן לומר לה או לא לומר לה כשעושה זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט06/07/2010סימה שלום,
לגבי זמן האיכות הפרטי איתה, הוא לא חייב להיות רק כיף או חיבוקים, אלא חשוב שהוא יהיה פרטי. פחות חשוב מה תעשו יחד, כמו העובדה שבאותו הזמן את שלה בלבד. וכמובן לדאוג שיהיה לה גם זמן דומה עם אבא.
אני לא יודעת אם היה משהו סביב הלידה, תוך כמה זמן חזרת הביתה ואם היא מקשרת את הטיפול באחיה לכך שאת עלולה להיעלם. בכל מקרה, התגובה הטובה היא להבטיח לה שלא תיעלמי לה סתם כך, ושאת לא מתכוונת ללכת. אולי היא גם קולטת שקשה לך להיות כך בבית אחהצ עם שלושה ילדים קטנים לבד, ומגיבה לקושי שאולי את מתקשה לבטא באופן ישיר. זו השערה, תחשבי אם היא מתאימה לכם כי אני איני מכירה אתכם. בתך זקוקה ממך למסר מרגיע, שאת לא תיעלמי לה, ותמיד תהיי איתה ותשמרי עליה, ואינך משאירה אותה בבית לבד גם כשיש לך סידורים במקומות אחרים.
סביר להניח שעוד מספר חודשים, לאחר ההסתגלות לבית הספר, החששות הללו ישככו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקט מיניאמא05/07/2010
בתי בת ה-3 החלה לגלות את המיניות שלה ולעיתים היא נוגעת באיבר מינה.
אתמול נוכחתי לראות שהיא "בונה" מגדל מכריות בסלון, יושבת עליו ומחככת את איבר מינה שהסתכלתי עליה היא התביישה ואמרה לי "אל תסתכלי" (זה היה בביתה של אחותי לעיני ולעיני האחיינית שלי).
אני חייבת לציין שנחרדתי היות וזה נראה לי אקט מאוד "בוגר" לגילה הפעוט.
לאחר מכן היא עשתה זאת שוב ואמרה שהיא בונה "מגדל פושפוש" (כינוי לאיבר מינה) ושלא נסתכל.
אני לא ידעתי איך להגיב לזה
יכול להיות שראתה מישהו בגן עושה זאת?
איך עליי להגיב. אין לי בעיה עם זה שהיא נוגעת באיבר מינה, אבל האקט האחרון נראה לי מאוד מוגזם לגילה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוננות
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2010לאמא שלום,
זה אכן מביך ולא נעים לראות, אך אוננות היא תופעה טבעית בגילה של בתך. היא עדיין לא מינית ולא מחפשת פרטנר אלא גילתה כי מגע באיזורים מסוימים הוא מהנה. בתך מבינה כי אוננות היא דבר פרטי, וכדאי גם לומר לה זאת, שלא מתאים לעשות את הדברים הללו בסלון אלא הם נעשים באופן פרטי. ייתכן שראתה מישהו, אבל אין הכרח בכך. ילדים רבים בגילה מגלים מעצם הסקרנות הטבעית, איך מגע בגופם מרגיש. רק במידה והאוננות הופכת לתדירה הרבה יותר וממשיכה להיעשות בציבור, יש מקום להציב גבולות יותר ברורים ולבדוק יותר את הנושא, כרגע הנתונים שתיארת הם נורמטיביים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אוננות
אמא08/07/2010השאלה מהי התדירות שאמורה להדאיג?
היום למשל היא הצמידה חיתול טטרה לאיבר מיני בחוזקה ואמרה לי לא להסתכל....
אתמול היא נצמדה מאחוריי ועשתה את "הפעילות" עליי ממש וביקשה שאסתכל על הטלוויזיה
כעסתי עליה ואמרתי לה שזה דבר פרטי ולא עושים זאת בפרהסיה ובטח שלא על אנשים (היא הפנימה כי היום לא עשתה זאת עליי).
נראה שכל יום זה מעסיק אותה לפחות פעם פעמיים ביום.
האם יכול להיות קשר גם להיותי בהריון מתקדם? מקווה שלא תפתח אובססיה זה ממש מבהיל
כיצד להתייחס?
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט10/07/2010נראה שהאוננות היא אכן בתדירות גבוהה מהרצוי. ייתכן שזו אחת הדרכים של בתך להרגיע את עצמה, גם לאור המתח שקשור בהריונך. רצוי לעבוד איתה על דרכים לווסת מתח והתרגשות, ולהרגיע את עצמה בדרכים שאינן מערבות את איבר המין. למשל, לשחק עם חיתול טטרה בחלקים אחרים של הגוף, לצייר, לשחק בבצק, וכמובן לדבר איתך ולשחק עמך משחקי תפקידים.
כדאי גם לפנות לרופא, גם כדי לשלול בעיה רפואית (כמו פטריה או פצע באיזור), וגם לבחון את האפשרות שייתכן ויש לבתך ויסות חושי לא מאוזן שהאוננות היא סימפטום אחד שלו.
בכל מקרה, כדאי שההתייחסויות יהיו גם לכך שהאוננות היא נעשית באופן פרטי, וגם להסיח את דעתה ולנסות להקל עליה מבחינה רגשית בדרכים אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תגובהניב05/07/2010
שלום,
פרסמתי הודעה באתר אך לא קיבלתי תגובה.
האם השאלה שלי אינה מתאימה לפורום זה ועם
מי עלינו להתייעץ
תודה
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראה תשובתי בהמשך עמוד זה
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתמודדהילי05/07/2010
שלום
בני בן ה3.5 התחיל להגיד כל מני משפטים כמו אני אביא רובה ואני אהרוג אותך דברים מהסוג הזה
איך אני אמורה להגיב להתעלם או להסביר ? אם אפשר עוד שאלה יש לו עוד מנהג לאחרונה שכשהוא מתעצבן הוא זורק דברים כמו כסא מפלסטיק שיש לידו או כל דבר אחר שיש לו ביד
אני במקרה זה מרחיקה אותו וכועסת עליו אבל אני לא יודעת אם אני עושה נכון
אשמח לעצה
תודה מראש
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתמודד עם תוקפנות הילד
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2010הילי שלום,
באופן כללי, אני לא חושבת שיש ערך חינוכי בהתעלמות ממלים או פעולות של ילדים. ייתכן כי בנך מבטא באמצעות הדברים שהוא אומר, תוקפנות טבעית שהוא מרגיש, וקשה לו לבטאה באופן יותר הולם או תואם. הכעס הוא נורמטיבי אולם את זו שתחליטי האם הביטוי שלו כלפייך באופן הזה הוא מתאים או לא (למשל, כן טבעי שבנים בגילו ישחקו ברובים ובמשחקי מלחמה, והדבר לא יחווה כהתנהגות קיצונית מדי). בכל מקרה, כשבנך נוהג באופן שאינו מקובל עלייך, עלייך לומר לו שאת לא מסכימה שידבר כך לאמא, "זה דיבור לא נעים", ולבקש שיחזור על בקשתו ממך בצורה אחרת. אם הוא חוזר על הביטויים השליליים או זורק דברים, חשוב להציב לכך גבולות, כמו להפסיק את הפעילות המשותפת עמו עד שיתנצל על מעשיו. רצוי גם לתת לו פסק זמן כשהוא כועס.
כדאי גם לבדוק במקביל האם יש זמנים בהם הילד נוהג כך יותר, האם הדבר דומה כלפייך וכלפי אביו, ולראות כיצד לעזור לו להפחית את ההתנהגויות הללו ולבטא כעס באופן מתאים יותר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטפלת או תינוקייה?!?שני וילצינסקי04/07/2010
שלום,
בני יואב בן 5 חודשים. בחודש הבא אני אמורה לחזור לעבודה.
מלבד להתלבטות האם בכלל לחזור או להישאר איתו עוד בבית.. איני מצליחה להחליט מה טוב יותר עבורו? להישאר עם מטפלת (כך יוכל לקבל טיפול אישי והיענות מהירה ורגישה לצרכיו) או תינוקייה (בה יחשף לתינוקות נוספים בני גילו או גדולים ממנו, תכנים, שירים וסדר יום קבוע).
מחקרים שמצאתי בנושא טוענים שעד גיל שנתיים לערך חשוב יותר לילד לקבל טיפול אישי מאשר לחשוף אותו לסביבה חברתית. האם הדבר נכון? מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטפללת או תינוקייה.
סמדר ריינר04/07/2010שלום שני,
אני מסכימה עם הדיעה ששמעת. טיפול אישי בהחלט עדיף בגיל הזה, הוא לא יפיק כרגע שום דבר מחברת ילדים אחרים, אין לו את הכישורים להתעניין בהם בכלל, יש לו משימות התפתחותיות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צעקות של ילדה בת 10 חודשיםמירל04/07/2010
שלום שמי מירל יש לי בת בת 10 חודשיים ילדה חייכנית ושמחה בזמן האחרון היא כל הזמן צועקת בקול מאוד רם בגן ובבית מה אלי לעשות להתעלם מהנושא או לומר לה בקול כועס לא לצעוק בהתחלה התעלמתי מהעניין זה לא עזר אז התחלתי לומר לא בטון גבוה לא לצעוק זה לא עוזר שאלתי היא למה בעצם היא צועקת ואיך להגיב לנושא אשמח לקבל תגובה
תודה מראש
מירל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעקות ש ילדה בת 10 חודשים
סמדר ריינר04/07/2010שלום מירל,
בודאי שלצעוק עליה זה לא יעזור היא לא מבינה וזה רק מבהיל אותה. יכולות להיות סיבות רבות לצעקות שלה, לא ברור לי איזה מין צעקות אלה. אלה יכולות להיות צעקות של מצוקה, ואז צריך לברר מה המצוקה, כמו שעושים עם בכי של תינוק, ואלה יכולות להיות צעקות של שמחה, היא גילתה שיש לה קול, ושהיא יכולה לעשות איתו דברים, והיא רוצה להשמיע אותו לעולם. זה דבר משמח ונעים והוא יעבור לבד כשיהיו עניינים חדשים שהיא תתעניין בהם.
תנסי להנות מכך שיש לך בת חיונית ואנרגטית, וקבלי זאת בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות עם ילדים בעידן השפעגל04/07/2010
שלום,
מהן הדרכים לחנך ילדים לערכים של הערכה של כסף בעידן שבו הם מקבלים כל מה שהם צריכים ורוצים?
היום אמרתי לילדים שלי (3.5 , 7) שהולכים לשבת קצת בקונדיטוריה השכונתית ואחר כך לאכול ארטיק, באופן בלתי מתוכנן גם הם שתו אייס קפה (לילדים) ואכלו עוגיות.
לאחר שיצאנו הבת אומרת - מה עם הארטיק? ומתעצבת כשאני אומרת לה שנראה לי שמיצינו את הפינוקים להיום.
זה כך לגבי כל דבר, בעידן שבו קונים לפעמים גם בלי סיבה, פיצפקעס, כלי כתיבה, ספרים וכל מה שצריך (או נדמה שצריך) מה המשמעות של מתנות?
איך מלמדים אותם להעריך את הכסף?
אנו נותנים לה דמי כיס כל שבוע 10 שקלים, אך בעצם למה הם אמורים לשמש אם ממילא היא מקבלת מה שהיא רוצה? אילו דברים כדאי לומר לה שהיא תקנה בדמי הכיס שלה ואילו אנחנוו נממן?
לא רוצה למצוא את עצמי בעוד כמה שנים עם ילדה שאין לה שום גבולות ובאה בדרישות כל הזמן ועוד מתנהגת ככפוית טובה. מה עצתכם?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם עידן השפע
סמדר ריינר04/07/2010שלום גל,
נושא הארטיק בדוגמה הספציפית שנתת לא קשור לתרבות השפע הוא קשור לעיקביות של הורים וקיום הבטחות. אם חשבת שאייס קפה ועוגיות זה מספיק וזה מבטל את הארטיק שהובטח להם, היית צריכה להגיד להם את זה בטרם הזמנתם:"אם אתם רוצים אייס קפה ועוגיות זה במקום הארטיק - תחליטו מה עדיף לכם" ואז אולי הם יתקשו לוותר בכל מקרה אבל לפחות היית הוגנת. לבטל משהו בדיעבד זה לא אמין, והם יתקשו להאמין לך בהמשך כשתבטיחי דברים.
לגבי השאלה ששאלת, את צריכה להחליט מהן מגבלות התקציב שלך, מה את חושבת הילדה צריכה ולמה את מייעדת את דמי הכיס שלה. אין כאן תשובת בית ספר, זו החלטה שלך, ולא כל כך משנה מה תחליטי העיקר שתהיי עיקבית. אם את מחליטה שאת מספקת משחקים, ספרים, בגדים, מזון וכו' - דמי הכיס יכולים לשמש כשהיא לא נמצאת איתך, אלא למשל עם חברות והן נכנסות ביחד לחנות ממתקים או חנות של פיצ'פקעס ורוצות לקנות ארטיק, גומייה לשיער וכו'.
אני לא בטוחה שזה כל כך מתאים לגיל הזה אלא יותר לגילאים שילדים מסתובבים לבד, מגיל 10 נניח. כרגע לדמי הכיס שאת נותנת לה יש משמעות סמלית בלבד, שהיא תוכל להרגיש עצמאית במידה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רגשיתשרון פסח04/07/2010
שלום בני עוד מעט בן 10, יש לו בעיות רגשיות, הוא תמיד חושב שצוחקים עליו ולא איתו
אני מנסה להסביר לו שלא צוחקים עליו אלא איתו אבל הוא לא מקבל את זה, זועם ולפעמים אף בוכה , איך עליי לעזור לו להתמודד אם הבעיה הזאת. למי לפנות באיזה שיטת טיפול
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ריגשית
סמדר ריינר04/07/2010שלום שרון,
לא בטוח שצריך טיפול. האם את יכולה לתת דוגמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה רגשית
שרון פסח05/07/2010תודה על התשובה המהירה
לדוגמא: הוא ילד חכם ואם אומרים לו בבית הספר דפוק טיפש הוא טוען שצוחקים עליו כל הזמן.
דוגמא אחרת אם יש לו משהו וצוחקים על הדבר הוא חושב שצוחקים עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה ריגשית
סמדר ריינר05/07/2010שלום שרון,
אני מבינה שאתם רוצים שהוא פחות ייקח ללב, או יגיב יותר בצורה יותר אסרטיבית או קלילה. עם זאת הדרך בה בחרתם לעשות זאת אולי לא מתאימה. כי כשמישהו אומר לו שהוא דפוק, ייתכן מאוד שהוא באמת צוחק עליו, הוא לא צוחק איתו, הבן שלכם לא חושב שזו בדיחה. להגדיר את הדברים כך זה מבלבל את הילד ולא מדוייק. ילדים יורדים זה על זה פעמים קרובות ובהחלט מתכוונים לפגוע באותו רגע.
אתם יכולים להגיד לו שזה לא חשוב, ללמד אותו לענות, או לא להתייחס וכו', אבל לא לבלבל את שיפוט המציאות שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות טראומטיותרם04/07/2010
שלום רב,
ילדתי בת ה-2.5 היתה עדה לפציעת ראש של בן דודה, איתמר, בגן הילדים אליו שניהם הולכים.
כל פי דבריה יתכן ואף האשימו אותה (גננת/סייעות) בגרימת הפציעה.
כבר בדרכה הביתה סיפרה לי כי קיבלה מקה ברגל וכי כואב לה מאוד.
מאז, בכל פעם שאנחנו מדברים על המקרה או אפילו מזכירים את שם בן דודה, היא מתפרצת בבכי וטוענת כי כואבת לה הרגל או הראש.
הסברתי לה כי איתמר בסדר וכי הוא מרגיש טוב. בנוסף אמרתי לה שהדבר לא קרה באשמתה ואין לה מה לדאוג אך היא ממשיכה להתפרץ בכל פעם שמזכירים האירוע או את איתמר.
איך עלינו לפעול על מנת לעזור לה להתגבר?
תודה,
רם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות טראומתיות
סמדר ריינר04/07/2010שלום רם,
תנסו כמיטב יכולתכם להבין מה באמת קרה שם. אחר כך, תנסו לבנות סוג של סיפור שיעשה לה סדר וייתן שם לתחושות שלה. היא כנראה מאוד נבהלה.
משהו כמו: "שיחקתם ביחד, ופתאום איתמר נפל, ובכה וירד לו דם, ובטח פחדת ואחר כך הגננת באה וכו'" תנו גם לבטא את עצמה בציור, או בכל דרך אחרת. חשוב שתסגרו את הסיפור בכך שעכשיו זה כבר עבר, והפצע מחלים, אפשר גם להראות לה את זה, ואפילו לצייר לה כדי שיהיה לה יותר מוחשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעשות אבחון?אוקסנה04/07/2010
שלום. ילד בן 4 שנים. צריך בעוד חודש לעבור איבחון בהתפתחות הילד. רק יש לי בעיה. ילד השנה היה הרבה חולה. וכל פעם שאנחנו אולכים לעיר ו.... הוא חושב שאולכים לק"ח ובוכה כל הדרך. גם כשמסבירה לו שלא אולכים לק"ח זה לא עוזר. הוא נכנס לפחד, שאחרי זה גם אני נכנסת לפחד. האם כדאי לי להסביר לפסיכולוג על זה, בשביל לבטל איבחון? אני לא אמא שמסוגלת לעשות לילד מה שהוא לא רוצה. ואני גם לא חושבת שאיבחון יכול להצליח אם ילד יפחד מסביבה בהתפתחות הילד כי מבחינתו זה ק"ח. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעשות אבחון
סמדר ריינר04/07/2010שלום אוקסנה,
תנסי לדבר עם הפסיכולוג בטלפון קודם כל. תסבירי לו את הבעיה. אני לא בטוחה שצריך לבטל את האבחון, אבל אולי כדאי שקודם כל את תדברי עם הפסיכולוג, ואולי אפילו תיפגשי איתו לפני שאת מביאה את הילד, ואולי זה יעזור לך לפחד פחות וככה זה גם ישפיע מבחינה פסיכולוגית על הילד וגם הוא יפחד פחות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אוקסנה04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) ובהצלחה.
סמדר ריינר04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעשות אבחון בבית
שולה04/07/2010יש פסיכולוגים שמגיעים הביתה לעשות אבחון, בגיל הזה אפילו עדיף ואז בטוח שיתוף הפעולה שלו יהיה מקסימלי. זה רק פרטי ולכן יקר יותר. אני יודעת שאבני דרך עושים את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה05/07/2010אם זה היה אבחון רק עם פסיכולוג לא הייתי מודגת ככה. זה גם קלינאי תקשורת ועוד.... ובהתפתחות הילד! פשות לא נראה לי שפסיכולוג שלנו יכול להבין מצב הזה. תודה על עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטוף בין בני אותו מיןניב04/07/2010
בני בן 8 . ילד חכם מאוד מצחיק מקובל מאוד חברתית ומפותח מבני גילו.
בדרך כלל עסוק בפעיליות ספורטיביות כגון כדורגל סקייטבורדים גלישה וכו..
הוא ילד מלא אהבה יודע לתת ולקבל אהבה בלי סוף.
אישתי ואני שמנו לב שכשהוא משחק עם חבר הגדול ממנו בשנה מידי פעם הם מלטפים
אחד לשני את השיער. כשהם רואים טלויזיה יושבים קרובים אחד לשני . מידי פעם מלטפים
אחד את השני.
לא היה אפילו ניסיון להסתיר את זה.
כשדיברנו איתו על הנושא ושאלנו אותו הוא צחק והסביר שיש לילד שיער יפה ומידי
פעם הם מלטפים אחד לשני את הראש.
שאלתי היא האם לתייחס לדבר באופן תמים או שדרושה התיחסות אחרת.
האם התנהגות כזאת מקובלת בשכבת הגיל הזאת
תודה מראש
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליטוף בין בני אותו מין בגיל שמונה
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2010ניב שלום,
ההתנהגות שאתה מתאר נחשבת עדיין נורמטיבית בטווח הגיל של בנך. עם זאת, במקביל כדאי להרבות יותר במסרים על גבולות הגוף והמגע התואם בין ילדים. וכמובן על אמירת "לא" כשמשהו לא מתאים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 עם בעית התנהגותיותלאה04/07/2010
בני בן 6. מגיל שנתיים ,כשהוא נכנס למסגרת, קיבלנו תלונות על התנהגותו. בגיל 5.5 הלכנו איתו לרופא התפתחות (שהוא גם נוירולוג). הוא המליץ לאבחן אותו באבחון פסיכו-דידקטי. עד עכשיו לא עשינו אבחון בשל עלות הגבוה ובשל גילו הצעיר.
הוא מראה סימנים של ADHD או ADD ומסגרת הנוכחית לא מעוניינת לקבלו לכיתה א' בשנת הלימודים הקרובה, גם בטענה שאין להם את הכלים לתת לו.
אנחנו לא יודעים היכן להכניס אותו עכשיו בגלל שייתכן שהוא זקוק לחינוך מיוחד/כיתה מקדמת או שפשוט הילד משועמם ומתפרע בשל זה.
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם בעיות התנהגותיות ממושכות
ד''ר שירי שדה שרביט05/07/2010לאה שלום,
אתם מזניחים בעיה רפואית-פסיכולוגית ממושכת של בנכם, ובכך מבלי להתכוון, אתם פוגעים בהתפתחותו התקינה. ניתן לטפל ביעילות ובהצלחה בהפרעות קשב וריכוז, אולם זמן ממושך ללא טיפול עלול להקשות מאוד על ההתמודדות עם הבעיה. עקב הבעיה הלא-מטופלת, כרגע אין לו מסגרת חינוכית והוא עלול להמשיך ולשלם מחירים אם לא תבדקו לעומק את קשייו. דווקא ככל שילד צעיר יותר, כך ניתן לסייע לו יותר ולהקל על תפקוד נורמטיבי ומותאם.
יש לפנות לפסיכולוגית הגן בדחיפות ולברר על עריכת אבחון בשירות הפסיכולוגי-חינוכי ללא תשלום או בסבסוד מסוים!
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרים כפוליםחגית04/07/2010
היי אני אמא ל3 ילד בן 15 ילד בן 12 וילדה בת 8 רציתי לדעת בקצרה מה הוא מסר כפול אצל ילדים איך אני כאמא יודעת לא לשדר לילד מסר כפול יש לי בעיה מאוד קשה עם הבת שלי בת ה 8 . שלדעתו של בן זוגי אני משדרת לילדה מסרים כפולים אני אפילו לא יודעת אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרים כפולים
סמדר ריינר04/07/2010שלום חגית,
את צריכה לתת יותר פרטים, במה לדעתו את נותנת מסרים כפולים ואיך. מסר כפול זה למשל כשאומרים משהו אחד אבל עושים משהו אחר, למשל הורים שאומרים לילדים לא לשקר אבל כשמישהו מתקשר אליהם והם לא רוצים לדבר איתו הם אומרים לו להגיד שהם לא בבית. או דרך אחרת להעביר מסר כפול הוא להגיד דברים שסותרים זה את זה - למשל - להיגד לילדה שהיא צריכה להיות יותר חברותית אבל לפסול כל חברה שהיא מביאה הבייתה ולהעביר לה מסר שאף אחת לא מספיק טובה בשבילה, אז איך היא תתחבר? וכו'. כמו שאת רואה יש הרבה דוגמאות לזה ואני לא יכולה לדעת מהו הדבר שבן זוגך טוען שאת עושה. אני מניחה שיש לו דוגמאות למה שהוא טוען, תנסי לבדוק את זה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים חווה אלימות והסתגלות לגןsheron04/07/2010
שלום רב!
ביתנו בת שנתיים. מבחינה שפתית מדברת משפטים פשוטים (אני רוצה עוגיה למשל..).התחלנו לשלוח אותה לגן לפני כחודשיים בגיל שנה ו10 חודשים. נציין כי היתה תקופת הסתגלות לגן וקשיים של התחלה של כשבועיים ,שלושה עד שהיא כבר מבקשת בד"כ ללכת לגן בבוקר ונראית די שמחה על כך ואינה מתקשה בפרידה. בשבוע שעבר ראינו סימן של נשיכה על זרועה וכששאלנו על כך היא הרבתה לבכות ואף לנשוך את עצמה בפעמים שהזכרנו לה זאת וגם בעת תיסכולים קטנים למדי בנוסף משכה לעצמה בשיערה. תגובתינו היתה לנסות להסביר לה (במילים פשוטות כמובן)שהיא טובה ונחמדה ואסור לאף אחד לנשוך אותה (גם לא את עצמה)אלא רק לנשק וללטף בעדינות ולשחק איתה. מכיוון שהבנו כבר אז שמדובר בילד כלשהו מהגן אז גם אמרנו בפניה באופן של הצגה ופניה לדמות דמיונית ש:"זה לא נחמד/ לא טוב לנשוך","אסור לך לנשוך את נעה" , "נעה חמודה וטובה רק משחקים איתה בעדינות.."
מאוחר יותר לאחר שיחה עם הגננת התברר לנו שכנראה זה ילד מסויים שמרבה לנשוך ילדים כשהוא מתחיל להיות עייף והוא עושה זאת ללא התראה,באופן לא צפוי בלי שהגננות יספיקו למנוע ממנו.
בנוסף, ציינה הגננת שכשהוא עצבני ומכה הוא גם נוהג למשוך בשערותיו עד כדי מריטה מה שקצת הזכיר לנו את ההתנהגות החדשה של ביתנו בעת תסכול.
לאחר שנודע לנו על זהות הילד דברנו עם ביתנו עוד קצת על המקרה ועל משמעותו תוך ציון זהותו של הילד. ואז החלטנו כבר לא להזכיר לה את המקרה ,כי היא היתה מאוד בוכה כשנזכרה. התגובות הרגשיות של הבכי קצת פחתו ,אך עדיין לפעמים אנו רואים שבעת תסכול קטן שנגרם לה בבית (לדוג' אמא אומרת לה לחכות קצת ועוד מעט נלך לפארק..) היא חוזרת על ההתנהגות של נשיכה עצמית ונסיון צביטה או הכאבה עצמית אחרת וממלמלת משהו כמו אני אנשוך אותי... או לא טוב לא טוב.. תוך כדי בכי
זה ממש נורא לנו לראות אותה ככה! בחיים היא לא התנהגה כך ולא פגעה בעצמה !
כשהבנו שאין כל כך סיכוי שהילד יעוף מהגן בעיקר כי כבר סוף השנה מתקרב החלטנו שלא לשלוח אותה לגן לפחות עד שנה הבאה שהוא כבר לא יהיה שם.
בנוסף חשבנו שאולי לא כדאי לקלקל את ההסתגלות הטובה למסגרת של גן שכבר היתה ואולי לבוא יחד איתה לאיזה פעמיים לגן לשם איזשהי חוויה של פרידה עם טעם טוב מהגן עד שנה הבאה כשתחזור. וגם להדגיש חוויות חיוביות (שאנחנו מקווים שקיימות) מהגן בעת הביקור המשותף.
ההתלבטות הקשה שלנו היא האם בכלל לשלוח אותה לגן הזה בשנה הבאה. אנו חוששים שאולי נוצר אצלה קשר ריגשי שלילי חזק ומוכלל בין החוויה הקשה לבין הגן הזה בכלל על כל משמעויותיו והחוויות הקשורות בו, כי כעת זה נראה כאילו היא לא רוצה ללכת לגן כששואלים אותה.
מה דעתכם על כך וכן על רעיון ביקור הפרידה המשותף? יעיל או שאולי זו טעות?
.
המון תודה מראש על זמנכם ותשובתכם,
גיל ושרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים חווה אלימות
סמדר ריינר04/07/2010שלום שרון,
נראה לי שקצת נבהלתם יותר מדי. דבר כזה יכול לקרות בכל גן והוא יכול לקרות לה שוב. מה שאתם רואים עכשיו הוא לא בהכרח הטראומה שלה מהילד ומהגן אלא דרך שהיא אימצה להתמודד עם תסכול. כדי שזה ייפסק צריך ללמד אותה הדרכים אחרות (קשה לך לחכות עכשיו, אז אפשר לשחק בינתיים במשהו אחר, לא צריך לנשוך).
לדעתי אין סיבה לא לשלוח אותה לגן בשנה הבאה. ובודאי שאפשר לבצע פרידה כמו שרציתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות עם החבר החדש של אמא
סיון04/07/2010תודה רבה על התייחסותך.
האם זה הכרחי לקחת את הילדים לשיחה יחד עם בן זוגי הנוכחי ולהסביר להם לפני המעבר יחד?
נכון לעכשיו אין הוא סמכותי כלפיהם ו/או משליט סדר ומחנכם. אני מניחה שביום מן הימים כשנעבור למגורים משותפים זה יהיה הכרחי על מנת שגם כבודו יהיה במקומו מונח.
מה לעשות? האם להמשיך לענות על השאלות? להשתדל לא לבוא במגע מולם? (הכוונה לנשיקה על הלחי, חיבוק ליטוף), להעניק יותר תשומת לב גם מצד בן זוגי, ז"א שיותר יחבק יותר ינשק יבוא במגע עימם?- אולי ככה הם ירגישו יותר ביטחון? האם לבקש מאביהם להתראות עימם יותר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה התגובה לא מיודעת להודעה זו
סיון04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי סמדר,
sheron04/07/2010תודה רבה רבה על התגובה המהירה (!)
ועל ההרגעה:)
שרון וגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) שמחתי לעזור
סמדר ריינר04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתם להיסטריה
לילי05/07/2010נשיכות זה לא נעים, אבל הילדה תחווה עוד הרבה "התגוששויות" במהלך ההתפתחות שלה ובמהלך שהייתה עם ילדים בני גילה. נראה לי שאתם נותנים משקל מאוד כבד לסיטואציות שזה יגרום לילדה יותר נזק מן הנושא עצמו. הילדה שלכם גם יכולה לנשוך ילד אחר .. כדאי גם להיות ערוכים לכך.
מלבד זאת, גננת לא אמורה למסור להורים את זהות הנושך ובוודאי שלא להוסיף עוד פרטים אחרים עליו. אני לא הייתי שולחת אותו לאותו הגן מן הסיבה הזאת בלבד, או מלבנת את הנושא עם הגננת.
צריך ללמד את הילדה התמודדות אסרטיבית ולא התפלסות יתירה.
מצטערת, זאת דעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)