פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות אובססיבית...
    דורית
    22/06/2010

שלום רב.
    יש לי ילדה בת 8.5 שתמיד שמתי לב מגיל צעיר לאובססיות אצלה שאני רואה שרק מתגברות.
    זה התחיל בגיל צעיר מלגרד את הרגל ולא להפסיק כשאנחנו הולכים ברגל ,אז לא הבנתי שזאת אובססיה ,לקח לי זמן לקלוט בדיעבד.
    בכל אופן עליתי על העניין גם בגלל מחיקות מרובות במחברת שלה,לפעמים ללא כל סיבה עד שיום אחד אמרתי לה במקום למחוק מילים תמחקי סתם על דף ריק(זה מהווה הטרדה ועיכוב בזמן הכנת השיעורים),בתקופה מסויימת היא שיחקה עם הצוואר שלה כל הזמן ואמרה שלא יכולה להפסיק כשכעסתי אז היא אמרה שהיא מרגישה שם משהו אבל ידעתי שזה עוד אחת מהאובססיות.
    לפני כמה זמן היא החלה לדפוק נגד עין הרע כמוני לפעמים(אני עושה את זה סתם מתוך הרגל נראה שהיא לוקחת את זה ברצינות רבה ורצה לחפש עץ כשאין במקום).
    היום היא סיפרה לי שאם היא נוגעת בקיר בטעות היא חייבת לגעת בו עוד איזה 20 פעם וסיפרה לי שאתמול הניחה את הגומיה על השידה והיתה חייבת להזיז אותה המון פעמים ממקום למקום כי היא לא יכלה להפסיק,אני מוכרחה לומר שהסיפורים שלה התחילו ממש להטריד ואף להפחיד אותי והיא הודתה שהמחיקות והעניין עם הצוואר זה גם כי היא לא יכולה להפסיק.אמרתי לה שאני מבינה ושאני יודעת מה עובר עליה ושאני יעזור לה והכל יהיה בסדר.
    אני אוסיף ואציין שאנחנו-הוריה, גרושים אבל ביחסים מאוד טובים(לדעתי זה קשור כיון שאני יודעת שזה מטריד אותה שאנחנו לא יחד על אף שאנחנו בנפרד מאז שהיא בת 2.5 שנים)
    למי פונים לשם התחלה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות אובססיבית...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות אובססיבית

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום דורית,
    אכן נראה שיש צורך פנות לטיפול. אתם צריכים לחפש פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם ילידם באיזור מגוריכם. אפשר לפנות באופן פרטי, או דרך רשימת מטפלים שעובדים עם קופת החולים שלכם באופן מסובסד (פרטים יש בדרך כלל באתר האינטרנט של הקופה) או דרך מרפאה ציבורית של משרד הבריאות ששם הטיפול הוא בחינם (פרטים באתר האינטרנט של משרד הבריאות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממוות
    אמא
    22/06/2010

שלום,
    בני הבכור בן 10.5 ומפחד מאוד ממוות. הנושא בנוגע לפחדיו עולה בהרבה מאוד לילות.(למרות שלא חווה מוות של משהו קרוב).
    כאשר שאלנו אותו ממה בדיוק הוא מפחד הוא ענה שהוא מפחד למות. לדבריו: כשאהיה חייל, מתאונת דרכים, מחלה.
    למרות נסיונות חוזרות ונישנות שלי ושל בעלי להסביר לו שכשחייל אז מלמדים אותך להתגונן, ובכביש יש להיות ערני וזהיר ובמקרה של מחלה אנחנו נהפוך עולמות כדי שבמידה (חס וחלילה) יהיה חולה נמצא את הפיתרון להבריא אותו.
    יש לציין שנושא המוות מעסיק אותו רק בלילה כשהוא הולך לישון ואינו משבש לו את מהלך היום.
    אנא עיזרו לי להוריד לו את החרדה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממוות

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום לך,
    אנא פני עמודת "שאלות נפוצות" לשתובה שנוגעת לפחדים אצל ילדים ובידקי אם יש שם דברים שאתם יכולים ליישם עם בנך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מבן זוג
    דניאל
    22/06/2010

אני ובן זוגי נפרדנו לפני מס' ימים לאחר תקופה של שנה יחד ומגורים של חודשיים סה"כ, ילדי בן ה
    5.5 נקשר ומאוד אוהב את בן זוגי, הוא היה מקדיש לו, משחק איתו והיווה דמות אב, למרות שלא חסר לו אבא שמגיע פעמיים בשבוע אבל בכל זאת הוא מאוד מאוד אוהב אותו. שאלתי היא איך אני מסבירה לילד את העלמותו של אדם אהוב מחייב, האם עדיף לומר את האמת או לומר שנסע לעב'
    בחו"ל. אני רוצה למנוע טראומה שיכולה לגרום לחרדת נטישה.
    תודה מראש ורד

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מבן זוג

הוספת תגובה

• פרידה מבן זוג

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום דניאל,
    רצוי וחשוב לומר את האמת. אי אמירת האמת תגרום טראומה יותר גדולה. אם תגידי שנסע לעבודה, עדיין הילד לא יבין למה הוא לא חוזר? למה הוא לא מתקשר? זה לא הסבר רציני, לא הסבר אמין, ומה שהוא גורם זה שהילד מרגיש שעזבו אותו, מרגיש שלא קיבל תשובה מספקת, שאי אפשר באמת לשאול על זה, ולכן אי אפשר לדבר על כך שהוא נפגע, שהוא לא מבין לא מה עוזבים אותו, אולי הוא יחשוב שהוא אשם בכך אבל הוא לא יכול להגיד את זה כי כביכול אין סיבה - הוא עזב לעבודה, וגם שאי אפשר להאמין למבוגרים. וזה מה שגורם באמת לחרדת נטישה.
    לכן צריך להגיד את האמת - אני והבן זוג לא הסתדרנו יותר, ולכן נפרדנו. זה לא קשור אליך, אתה ילד טוב ונהדר. ואז לתת לו להוציא את העצב הכעס והמחשבות שלו, גם אם לא ייצאו באותו רגע זה יקרה מאוחר יותר. וכן זה יהיה קשה, לשניכם, אבל אין ברירה. צריך לעבור את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 לא משתף אותנו במה שקורה לו בגן
    שי
    22/06/2010

בשנה הנוכחית הוא לא מספר מה למד בגן ומה עובר עליו הוא פשוט נסגר
    אנחנו לקראת בדיקה אצל רופא אבל הייתי מעוניין לשמוע דעתכן

הוספת תגובה

• בן 4 לא משתף

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום שי,
    חסרים יותר פרטים, מה זאת אומרת לא משתף? לא משתף מיוזמתו? לא עונה ככשואלים? מה הוא אומר? שהוא לא רוצה לדבר? שלא היה כלום? שהיה משעמם? האם בדברים אחרים כן משתף? איך נראה המצב רוח שלו והתפקוד שלו באופן כללי? לקראת איזה בדיקה אצל הרופא אתם? מה אתם רוצים לבדוק? בקיצור השאלה לא כל כך ברורה כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות במשפחה
    טל
    22/06/2010

לפני כשבוע וחצי נפטרה חמותי בני בן השש וחצי היה קשור אליה מאוד הוא ובתי בת השלוש וחצי היו נכדיה היחידים , לצערי בעקבות סרטן נדיר היא נפטרה לאחר חודש וחצי , כול התקופה בני לא דיבר הרבה על הנושא ומה שדיברנו איתו היה ממש בעדינות לגבי סבתא כדי לא לגרום לו טראומה ,אתמול בלילה הוא קם בבהלה ואמר שסבתא הופיע לו בחלום ודיברה איתו ואמרה לו שיהיה נס והיא תחזור, וכול הזמן מהלילה הוא לא הפסיק לדבר ושהוא מתגעגע אליה איך אפשר לשוחח עם ילד והאם זה יכול להחמיר וצריך להתייעץ עם מישהו או שזה יעבור לבד ושהזמן יעשה את שלו ,
    והאם דבר עזה יכול לגרום לו טראומה רצינית,

לקביעת תור
    סגירה
    מוות במשפחה

הוספת תגובה

• מוות במשפחה

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום טל,
    קשה לי להתייחס כי לא בדיוק פירטת מה אמרתם לו עד עכשיו, מה זאת אומרת "דיברנו בעדינות", אני צריכה לדעת יותר פרטים לגבי מה אמרתם וכיצד הוא הגיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות במשפחה

טל
    22/06/2010

כול זמן שהסבתא היתה בבית חולים סיפרנו לו שהמצב שלה קשה שהיא מטופלת בבית חולים לצעאנו הכול קרה כלכך מהר והיא נפטרה סיפרנו לו שסבתא נפטרה ושהיא שומרת עלינו מלמעלה ותמיד תשאר חלק מאיתנו בזיכרונות גם שהוא עמד לבכות והחזיק את עצמו הסברתי לו שזה בסדר לבכות וזה בסדר להיות עצוב ושיש לו המון אוהבים מסביב, ןהוא באמת היה בסדר אפילו אמר לי שיש לו מלאך ששומר עליו תמיד ורק אתמול בלילה לאחר חלום שחלם קם סהרורי ובעקבות החלום סיפר לי שחלם שסבתא הופיע בחלום ואמרה שיהיה נס והיא תחזור ושאל שאלות אם מי היא נמצאת בשמיים ומי שומר עליה ואם יכול להיות נס עניתי לו על הכול שהיא נמצאת במקום טוב שבו היא לא סובלת יותר , האם להתייחס לכול השאלות ולקחת את הילד לייעוץ או מה כדי להסביר ולתת לזמן לעשות את שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוות במשפחה

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום טל,
    לא נראה לי שיש סיבה לקחת את הילד לייעוץ, התגובה היא סבירה ונורמלית. כן כדאי להתייחס לשאלות שלו, לפי האמונה שלכם. אם אתם מאמנים בכך אפשר לומר לו שאלוהים שומר עליה, או מלאכים, או כל תשובה אחרת שמתאימה לכם ולו.
    ניתן לשבת לצייר איתו איך נראה לו המקום שסבתא נמצאת בו, ולכתוב לה מכתב, ככל שתיתנו לו לבטא ולעבד את זה כך יוקל לו. לא בכוח כמובן, אלאל כל פעם שהו אמעלה את זה. זה עוד יעלה, זה נושא כבד וקשה וטבעי שיהיו תגובות כאלה.
    אם אתם רואים שהוא ממש לא ישן, לא מתרכז, לא מתפקד וכו' אז יש מקום לפנות לייועץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים
    ממי
    22/06/2010

שלום

הבן המקסים של בן 3 שנים בן יחיד (גרושה)
    בזמן האחרון עושה בעיות בכניסה בבוקר לגן , כשאני שואלת למה הוא לא רוצה ללכת הוא עונה "אני רוצה אותך"
    אני יודעת שהוא מאוד קשור אליי ואני אליו והוא מעדיף להיות איתי או כשאני בסביבה
    דיברתי עם המטפלות שוב ושוב אבל הם לא רואות שום בעיה, הם טוענות שזה פינוק
    ונסיון להכתיב לי ושאני צריכה להיות חזקה , לקבוע עובדה וללכת
    התשובה שלהם לא ממש סיפקה אותי והחלטתי לערוך תצפיות על הבן שלי במהלך שהותו בגן
    כמו כן ניסיתי קצת יותר לדובב אותו .
    הוא סיפר על ילדים שמרביצים בגן ועל כך שמשעמם לו.
    רשמתי אותו למרכז ספורט שכולל חוגים ובריכה על מנת שיהיה לו יותר מעניין ושאני אראה בעיניים איך הוא מסתדר וכו
    בימים שהיינו שמתי לב שהוא נורא רוצה חברים אבל לא בטוח או לא יודע איך לגרום להם לשחק איתו
    הוא ניגש לילדים בבריכה ילד ילד ושואל כל אחד מהם איך קוראים לך?
    הילידם מסתכלים עליו בתמיהה ולא עונים.
    אח"כ הוא מצא דרך אחרת והתחיל להשפריץ עליהם מים וזה קצת הדאיג אותי כי היו ילדים גדולים שזה לא מצא חן בעינהם .
    אני יודעת שהוא לא רוצה להציק , הוא ילד טוב רק רוצה לשחק.
    הסברתי לו בבית שאם הוא רוצה הוא צריך לפנות לילדים ולשאול אותם אם הם רוצים לשחק איתו וראיתי שהוקל לו.
    יש לציין שאני כל הזמן לוקחת אותו לפארקים, גני שעשועים, טיולים והוא נפגש כמה פעמיים בשבוע עם הבת של חברה טובה שלי .

מה עליי לעשות ? איך לגרום לילדים שירצו יותר לשחק איתו?

לקביעת תור
    סגירה
    חברים

הוספת תגובה

• חברים

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום ממי,
    אני חושבת שזה יפה שאת לוקחת את הנושא ברצינות ומשקיעה בו. יחד עם זאת אני לא בטוחה שתצפיות שעשית בבריכה מייצגות גם את מה שקורה לו בגן. בבריכה זה מקום פחות מוכר, בלי מסגרת מובנית, עם ילדים יותר גדולים שהוא לא מכיר, ולא בטוח שבגן הוא כל כך חסר אונים כמו שנראה לך בבריכה.
    מעבר לזה את יכולה לדבר עם אימהות של ילדים מהגן ולתאם איתם שיבוא אליכם או אתם אליהם ולראות מה קורה ומשם להמשיך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ביישן?
    רותם
    22/06/2010

יש לי בן 4.4 וכבר מגיל שנתיים ראינו שכאשר תשומת הלב התרכזה בו (ימי הולדת) נסגר, בכה ולא שיתף פעולה. הוא לא השתתף במסיבות סיום (גם לא השנה), היה לו קשה כאשר נכנסה דמות חדשה לגן (ולקח לו זמן רב עד שהשתתף בחוגים שהתקיימו בגן לאורך כל השנים). היום הוא בגן טרום טרום חובה והדבר עדיין ניכר בו. השנה התווסף קושי בהתחברות עם ילדים אחרים. מתחילת השנה הוא משחק רק עם שתי בנות -שאחת מהן היא בת דודתו והשניה דומה לו מאוד באופייה- והוא לא יוזם כמעט לחלוטין משחק עם אחרים ובעיקר עם בנים (נראה לי שהוא מרגיש מאויים, הוא ילד עדין), גם כשבנים מהגן פונים אליו הוא לא ממשיך את האינטראקציה. ניכר מאוד שהוא כן מעוניין בחברה אך לא יודע איך לעשות זאת ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בילדים יותר מוחצנים. בבית ובקרב האנשים המוכרים והקרובים לו המצב אחרת לגמרי אך תמיד כאשר יש אירוע (יומהולדת) או כשמצטרפים ילדים חדשים הוא "נדבק" אלינו, שותק, רוצה ללכת הביתה או לא מעוניין ללכת מראש. יש לציין כי בד"כ לקראת הסוף או כאשר הוא "נפתח" הוא מאושר.
    הגננת המליצה שנחבר בינו לבין ילדים מהגן ועשיתי זאת אבל לא מספיק כך שבגן בעצם לא היתה המשכיות
    הבעיות הן: 1) מאוד קשה לי לראות אותו חסר אונים (כי אני יודעת שהוא רוצה)
    2) אני בעצמי כל הזמן מתביישת. מתביישת להתקשר וליזום, כל הזמן שואלת את עצמי אם אני מארחת כפי שצריך ובקיצור מלאת חששות.
    באופן כללי אני לא נראית ביישנית אבל זה משהו שקשור באיזשהו חוסר בטחון והשאלה הגדולה היא מי כאן הבעיה, אני או הוא?? ומה ניתן לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ילד ביישן?

הוספת תגובה

• ילד ביישן

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום רותם,
    אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מי הבעיה, וכנראה זה משולב, אבל בודאי שקשה לך לעזור לו כשאת בעצמך חסרה את המיומנויות.
    השאלה היא האם אביו של הילד יוכל להיות מעורב פה יותר. העיצה של הגננת היא טובה וכדאי ליישם אותה, ואם את מתקשה, אולי תנסי להעזר באב.
    אפשרות נוספת היא ללכת לטפל בביישנות של עצמך באופן מסודר, ואז אחרי זמן מה יהיה לך הרבה יותר קל לעזור לו וללמד אותו מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה "עצבנית"
    עדנה
    22/06/2010

שלום
    יש לי 2 ילדים (17,6) בתי בת ה- 6 עולה לכיתה א . נראית קטנה עדינה ושקטה מאד במיוחד עם אנשים מבוגרים ממנה יש אנשים שהיא לא מדברת איתם בכלל כמו למשל חמותי ודודים מסויימים.בגן ובחברה היא מקובלת ויש לה חברים וחברות.
    בבית ההתנהגות שלה שונה. היא בדרך כלל ילדה טובה אבל מסוגלת פתאום להתפרץ על כל מיני דברים היא מאד מפונקת וקשורה אלי ואם אני הולכת למשל רק עם אחיה לאיזה מקום היא משתוללת ומגיבה בזעם זורקת דברים וחפצים וצורחת לא מוכנה להשאר עם אביה וגם לדוגמה אם אומרים לה משהו שלא נראה לה מסוגלת להתפרץ לבכות ולצרוח וגם נמצאת כרגבע בקטע שלא מוכנה ללכת לחברים ורוצה רק שיבואו אליה. מה חעשות אם הקטע של ההתקפים ? לא יודעת אם יש די בהצבת גבולות. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה "עצבנית"

הוספת תגובה

• ילדה "עצבנית"

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום עדנה,
    כשביתך מתפרצת וזורקת דברים או נוהגת באלימות יש לעצור זאת פיזית. אם המטרה שלה היא למנוע ממך ללכת - אז כמובן שאסור לתת לזה להשפיע על פעולותייך.
    כשהיא נוקטת בטקטיקה של התפרצות כשמשהו לא נראה לה - אסור לתת לה להפיק רווחים מההתנהגות הזו, לא לתגמל אותה בתשומת לב יתרה סביב העניין ובטח לא לתת לה להשיג את מבוקשה בעניין הזה, גם אם מאוד עייפים באותו יום והיא עושה הרבה רעש. חייבים להיות עיקביים בעניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים וביישנות אצל ילד בן שנתיים
    שירה
    22/06/2010

שלום!
    אני אמא ליובל, ילד בן שנתיים, מקסים נבון מאוד, סקרן ותקשורתי בבית בקרב המשפחה.
    מאז ומתמיד היה ילד רגיש ודי ביישן, בעיקר בקרב ילדים אחרים, ופתוח יותר עם מבוגרים.
    לאחרונה כשאנו יוצאים לסביבה שהוא לא מכיר, או שיש סביבו אנשים רבים הוא נצמד אלי חזק, מתבכיין (כלומר, לא ממש בכי אמיתי) ומבקש הביתה. בשבוע שעבר היינו במסיבה בגן שלו (הגן קטן והיה צפוף) והוא התנהג כך, והשבוע זה חזר על עצמו כשהלכנו לשעת סיפור (מקום חדש), למרות שהיו שם רק עוד שני ילדים ושתי אימהות.
    לאחרונה יש לו הרבה פחדים, מרעשים חזקים כמו שואב אבק או אופנוע שעובר בקרבת מקום, בביקור בים או בבריכה, הוא תופס אותי או את אביו בחזקה, בפחד, ולוקח לו זמן עד שהוא מתחיל להשתחרר ולהנות.
    כמו שציינתי, הוא הולך לגן, (מספטמבר), בגן הוא כן משתתף ונהנה, אך ההסתגלות היתה קשה וכשנכנסים אנשים שהוא לא מכיר הוא נצמד לגננת.
    אציין מקבל המון חום ותשומת לב, והרבה זמן איכות גם איתי וגם עם אביו.
    ההתנהגות הזו קצת מדאיגה אותי ואני לא יודעת למה לייחס אותה וכיצד עלי לנהוג
    אשמח לשמוע תגובה או עצה
    תודה!

הוספת תגובה

• פחד וביישנות

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום שירה,
    מדובר בסך הכל בילד בן שנתיים. לכל ילש יש את הקצב שלו להתסגל לעולם. את מציינת שהו אכן נפתח ומסתגל, אב בקצב אחר. לכן נראה לי שהדאגה עדיין לא במקומה. צריך סבלנות ולאפשר לו ללכת בקצב שלו. כשזה קורה, כדאי להגיד דברים מרגיעים, לעודד להתקדמות ולהסתגלות אבל בלי לחץ. אתם כנראה נוהגים נכון כי את אומרת שהוא כן משתחרר ונהנה אך זה לוקח לו זמן. זו תגובה תקינה וטבעית שמאפיינת הרבה ילדים בגילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימי הגרושה "מעבירה" אחריות על אחות
    מורן
    22/06/2010

אני חייבת את עזרתך אני ממש במצוקה עם אמי לגבי מצב שחוזר על עצמו כמעט אחת לשבוע.
    היא כל שבוע מתקשרת אלי כדי לבקש ממני לקחת את אחותי בת ה-13 שתישן אצלי וכשאני מסבירה לה שמאוד משעמם לה אצלי כי אין לה טלוויזיה, היא כועסת עלי.
    זה כבר ממש מעצבן וגורם לי להרגשת אי נוחות במשך כל היום. היה ברור לי שעכשיו כשהתחיל החופש הגדול היא תנסה "להפיל" עלי את אחותי ללא סוף כי אין לה בית ספר אז מבחינתה שהיא תשב אצלי בבית ימים על גבי ימים (כך היא גם עשתה שנה שעברה היא לא רצתה לבוא לקחת אותה) . בנוסף, היא גם מנדבת אותה לניקיונות. אמרתי שזה לא מסתדר כי באמת מאוד משעמם לה אצלי וזאת היא גם אמרה לאמי, עד שזאת האחרונה כביכול כועסת עלי שלא נוח לה אצלי.
    אמי לא מצליחה להבין שעכשיו יש לי משפחה (בעל וילד בן שנה) ואני לא לבד שאני יכולה להביא את סיוון אלי מתי שמתחשק לה כי גם לבעלי זה לא נוח כי אז אנחנו מוגבלים, ובנוסף, אחותי יושבת עם פרצוף דיכאוני בסלון שמראה על חוסר הנעימות של כולנו.
    אז זה הסיפור, אני זקוקה לעזרתך בדחיפות לפני שאני בסוף החופש הזה אני אמצא בבית הדין לגירושים.
    מה אני עושה?
    תודה רבה,
    מורן

הוספת תגובה

• אמא שמעבירה אחריות על האחות

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום מורן,
    ייתכן שאת צריכה פחות להטריד את עצמך בשאלה מה אימך מבינה ומה לא, ולדאוג לעצמך. אמא שלך תכעס, לא נוח לה להבין שיש לך חיים כי ייתכן והיא מרוכזת בעצמה. השאלה למה זה כל כך מפריע לך שהיא כועסת ולמה את צריכה את ההבנה שלה?
    אם את חושבת שזה לא מתאים שאחותך תבוא את פשוט צריכה להציב שם גבול ברור, גם אם זה לא ימצא חן בעיני אימך, ולחיות עם זה שהיא כועסת עלייך. זה עניין שלה. גם את כועסת עליה,ובכל זאת הי אממשיכה בשלה.
    אם את גדולה ויש לך משפחה משלך צריך להיות לך טיפה פחות משנה מה אמא חושבת. את לוקחת אחריות על חייך ואימך תצטרך לחיות עם זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיניות בגיל 7
    גילת
    22/06/2010

בן אחותי בן 7 נוקט התנהגות מינית במיוחד. הוא מאוד עסוק ב"להציץ" למחשופים של בנות בכל גיל (נערות וגם מבוגרות), הוא מלטף בנות במידה מוגזמת לדעתנו (בהסכמתן) וגם מתחכך באחותי במידה שנראית לנו מוגזמת.
    האמהות של בנות גילו אומרות לאחותי שבנותיהן מאוהבות בו. אחותי (וכולנו) קצת מודאגים.
    מעבר לזה הוא ילד חכם, מוכשר, ספורטאי, לא נוקט באלימות...מה דעתך ומה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    מיניות בגיל 7

הוספת תגובה

• מיניות בגיל 7

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום גילת,
    צריך להעביר מסר ברור לגבי התנהגות הלא רצויה שהיא לא מתאימה וצריך להפסיק אותה. אם הוא מתחכך באחותך כיצד היא מגיבה? האם היא מעבירה מסר ברור, פיזי ומילולי שההתחככות לא מתאימה? האם ההתחככות היא בעלת אופי מיני או בעלת אופי ילדי ומתרפק? אם הוא מתחכך באיברים מסויימים, בצורה שניראית מינית ולא מקבל מסר מיידי להפסיק זאת - זו בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רישום שני אחים לאותו משפחתון
    פורטי
    21/06/2010

שלום!
    בספטמבר הקרוב בתי תהיה בת שנה ו 3 חודשים, ובני יהיה בן שנה ו 5 חודשים.
    בני במשפחתון, ובתי בבית עם מטפלת (אחותי...).
    אני מתכננת להכניס גם אותה למסגרת.
    יש לי כמה דילמות:
    1. לגבי הבן - אם ישאר באותו משפחתון - יהיה הכי גדול שם (בהפרש של 4-5 חודשים מאחרים), ומלבד זאת יהיה עם אחותו באותה כיתה (יש רק כיתה אחת). אני כמובן מחפשת את טובת הילד, ואני לא יודעת האם זה שהוא הכי גדול שם יכול לפגוע בו? בהתבגרותו? והאם זה שיהיה עם אחותו באותה כיתה טוב או לא טוב לשניהם?
    2. עומדת בפני אפשרות להכניס את בני לכיתת הבוגרים בנעמת ואת בתי לכיתה הבינונית בנעמת. מדובר בכיתות של כ 30 ילדים. לדעתי בני גדול מספיק ובוגר מספיק להתמודד, למרות שבוודאי יהיו קשיים בהתחלה. הייתי שמחה לשמוע דעה מקצועית בנושא. ובנוסף אני לא יודעת מה עדיף לקטנה שלי? מסגרת קטנה או גדולה? (היא ממש קטנה פיזית (מתחת לאחוזון 3), אבל אין "בעיות" כמו עדינות יתר או רגישות יתר או פחד מזרים. ילדה מאוד חייכנית רעשנית וחברותית).
    יותר מאשמח לקבל דעות מקצועיות, אני שואלת הורים חברים ומשפחה וככל שאני מתייעצת יותר ככה אני מתבלבלת יותר...

הוספת תגובה

• רישום למשפחתון

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום לך,
    נראה לי שטעית בגילאים, בודאי התכוונת שבנך בן שנתיים וחמש ולא שנה וחמש...
    בכל אופן, לדעתי עבור ביתך עדיפה מסגרת קטנה, בכלל לילדים כל כך קטנים עדיפה מסגרת קטנה בעיני. זה לא שייך כמה היא חברותית ולא חוששת מזרים היא עדיין קטנה וזקוקה ליחס יותר אישי. מעבר ממטפלת ביחס של אחד על אחד למשפחתון הוך להיות קשה בהתחלה בלאו הכי , זה ממש לא מתאים מעבר לגן גדול.
    כמו כן זה אכן לא מתאים ששניהם יהיו באותה כיתת גן, זה לא יאשפר להם את החופש להתפתח כ אחד לענייניו, במיוחד בנך הגדול.
    לגבי נעמת עבור בנך הגדול אין לי דיעה, זו החטה שלך לגבי הבת הקטנה, כמו שאמרתי אני חושבת שעדיפה מסגרת קטנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיון אישי

אמא
    23/06/2010

אני נאלצתי להכניס לאותו משפחותן שתי אחיות - האחת בת שלוש והאחת בת שנה שנה וקצת. עשיתי זאת בחשש רבולמרבה הפתעתי השהות ביחד העצימה מאד את הקשר בינהןם וכל אחת מהן בפני עצמה, בן למדו להקשיב זו לזו ולשחק יחד ונראה שהן פיתחו בינהן תקשורת מדהימה וכבוד הדדי. אני נותנת את כובד המשקל למטפלת שידעה כנראה לעשות זאת על הצד הטוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על מהירות התגובה

פורטי
    22/06/2010

את צודקת, אכן טעיתי בגיל...
    עזרת לי מאוד, החלטתי לרשום את הקטנה למשפחתון ואת הגדול לנעמת. הדעה שלך רק חיזקה אותי.
    שוב תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, בהצלחה:-)

סמדר ריינר
    23/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    אורית
    21/06/2010

אני שואלת שוב שאלה מאחר ולא נעניתי...
    שלום,
    יש לי בת 2.7 אחות לבן 1.3 ידה מאוד נבונה. מפותחת מבחינה מילולית ושיכלית, מביעה מאוד יפה רגשות. חשוב לציין שזאת ילדה שבחשיפה ראשונה לחידושים יותר נלחצת ונמנעת אך מתרגלת בהמשך. בגיל צעיר יותר היתה גם מפחדת וחוששת אך מתרגלת וזורמת.
    בתחילת נושא הגמילה לפני מספר חודשים היא מאוד נלחצה ובכתה ולא הסכימה בשום אופן לעשות בסיר או בשרותים וממש צרח ואמרה שרוצה את החיתול שלה. לצערי טעיתי והחזקתי אותה קצת בכוח... לא היתה לה בעיה לעמוד ולעשות פיפי באמצע החדר בעמידה על הרצפה. היא שולטת לגמרי יכולה להתאפק אך מסרבת לעשות בישיבה במקומות המיועדים לכך. לאחר מספר ימים החזרתי את החיתול ואמרתי לה שיא תרצה תגיד לאמא ותעשה. היא הולכת איתי לשרותים מוקסמת מורידה את המים מוחאת כפיים ומחמיאה על יציאותי :)כשאני שואלת אותה אם היא רוצה גם כמו אמא היא עונה :התבלבלת אמא אני תינוקת וצוחקת. בגן רוב הילדים בני גילה גמולים היא שמחה בשביל מי שעושה מלווה אותו לשרותים ומסתכלת ואומרת בהלהבות: אתה גדול יופי תקבל הפתעה.
    אני מצטערת שלחצתי עליה ומרגישה שהתהליך נפגע מזה והייתי רוצה להתייעץ כיצד עלי לנהוג.\\יום טוב
    תודה אורית

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• גמילה

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום אורית,
    את מבינה יפה שלחצת יותר מדי, אבלייתכן שהלחץ עדיין נמשך בדרכים אחרות. נשמע שהנושא מאוד נוכח בבית, ועסוקים בו והוא מרחף באוויר כל הזמן. כדאי לנסות להניח לו יותר.
    כמו כן, ביתך אמרה לך שהיא עדיין תינוקת. היא רוצה להיות קטנה. כפי הנראה היא לומדת מסיבה כלשהי, שלגדול, זה לא רווח כזה גדול, אלא רק הפסד, צריך לוותר, צריך להתאפק וכו'.
    יעזור גם אם תדברו איתה על הנושא, שמותר לה לה גם להיות קטנה, אפיו כשהיא יותר גדולה, לפעמים לקבל פינוקי, לקבל בקבוק, להתרפק, וכו'. וכמובן גם ליישם ולעמוד מאחורי זה. לשדר מסר שבגדילה יש בה מקומות לגיטימים שלפעמים אפשר לחזור ולהיות קטן, ושאתם תאפשרו את זה והיא לא מפסידה הכל אם היא תגדל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד אפילפטי
    ר
    21/06/2010

שלום,
    בני בן השבע אובחן כחולה באפילפסיה (לא היו לו ממש התקפי פרכוסים, אבל התחילו "טרום" התקפים וחזיונות בזמן שינה, והנוירולוג המטפל המליץ להתחיל טיפול בכדורים).
    איך לספר לו על כך שהוא חולה וצריך להתחיל לקבל תרופות על בסיס יומיומי? האם לקרוא למחלה בשמה?
    כמו כן, מה לגבי הסביבה? האם מומלץ לספר ולהתנהג בפתיחות? אנחנו כהורים, מרגישים שאין לנו מה להסתיר, אבל לא רוצים שזה יפגע בדרך כלשהי בילד.
    אציין כי לדברי הנוירולוג, אין משמעות תפקודית, והוא יכול להתנהג כמו כל ילד בגילו (למעט הצורך בהשגחה בבריכה / ים).

לקביעת תור
    סגירה
    ילד אפילפטי

הוספת תגובה

• ילד אפילפטי

סמדר ריינר
    21/06/2010

שלום לך,
    כדאי אכן לספר לילד את האמת, כולל שם המחלה והכדורים, אחרת איך אתם מתכוונים לתת לו אותם? אמירת האמת תפתח פתח לעיבוד השאלות והתחושות שבודאי יש ו סביב מצוב וחושב לאפשר דיבור גלוי על כך. לגבי הסביבה, אם אין השפעה יום יומית לא חייבים לספר לכולם, אך כן ישי לדאוג לעדכן את המבוגר האחראי - המורה בבית הספר, מדריך בקייטנה וכו', ולהנחות אותם מה לעשות במקרה של התקף אם יקרה, וכן לדאוג ולבקש שימרו על סודיות ועל הפרטיות של בנכם ולא לחלוק את מידע עם ילדים או מי שלא נוגע לעניין.
    אם הילד רוצה ומוכן לספר בפתיחות לכולם, ואתם חשים שהוא חש בטוח עם זה, אז באמת אין סיבה להסתיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה והמשך

ר
    22/06/2010

ברור שנספר לו. לא חשבנו אחרת.
    השאלה שלנו היתה באשר למלל עצמו והאם יש הכרח לקרוא למחלה בשם או שאפשר פשוט להסביר שיש איזושהי בעיה חשמלית במוח (או משהו בסגנון)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום לך,
    בהחלט אני חושבת שיש מקום לקרוא למחלה בשמה. לא ברור לי מדוע לא? כל הסתרה שאתם מייצרים בשלבים האלה יהיה אחר כך קשה יותר ומסובך יותר לצאת ממנה.
    ילידם גם קולטים דברים ומבינים שיש פער בין מה שנאמר להם לבין עוד דברים וזה רק מגביר את החרדה והקושי ולא מוריד אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית..
    יסמין
    21/06/2010

שלום, ישלי 2 שאלות בנוגע לאחותי העקשנית.
    אוקי אז,אחות בת 6 ושנה הבאה היא עולה לכיתה א'. עם זאת כאשר אנו מדברים איתה בבית על העניין של עלייתה לכיתה א' היא צועקת שהיא רוצה להשאר כל ימייה בגן.
    ניסינו לומר לה שיהיה לה כייף, שהיא תוכל ללמוד מילים חדשות לכתוב מילים ולדעת חשבון, ושאמא תקנה לה תיק חדש לבית הספר, אך שום דבר אינו מעניין אותה.
    איך אפשר להסביר לה את העובדה הזו?

שאלה שנייה:
    היום בערב תתקיים מסיבת סיום בגן של הילדה, אני מציינת כי זו השנה האחרונה בה היא מסיימת את הגן ועולה לכיתה א'.
    כבר כמה שבועות שאנו מנסים לשכנע אותה לבוא למסיבת הסיום אך היא עונה בשלילה.
    הילדה ראתה בעיתון איזה צעצוע שהיא התלהבה ממנו ואמרה לאימי שהיא רוצה אותו, אחרי כמה שעות של בכי וצרחות אימי אמרה שהיא תקנה לה בתנאי שתבוא למסיבה, הילדה אמרה כן ואמא קנתה. עכשיו כשהגענו ליום המסיבה היא איננה מעוניינת להגיע למסיבה היא טוענת שאיננה רוצה לרקוד מול כולם כי היא מתביישת(משהו שלא קרה בשנים קודמות בהיותה בגן), אז אימי אמרה לה אל תרקדי רק תבואי והיא עדיין לא מעוניינת. אימי ניסתה להסביר לה שהיא תהיה נורא עצובה אם לא תבוא. ניסינו מלאא דברים אך שום דבר אינו עוזר.
    אני מוסיפה שהילדה היא הקטנה בבית מבין 3 אחים/ת מעליה, והיא דורשת המוןן תשומת לב מבני הבית.

אשמח אם תעני בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עקשנית..

הוספת תגובה

• ילדה עקשנית

סמדר ריינר
    21/06/2010

שלום יסמין,
    בטח איחרתי את המסיבה:-)
    בכל אופן לי זה נראה מאוד ברור למה אחותך לא רוצה לעלות לכיתה א' - כולנו רוצים לפעמים להישאר קטנים, בלי חובות ובלי לחצים , מי לא רוצה?
    לגבי התאור שלך את ההתנהגות של אחותך בבית ועניין המסיבה, נראה לי שכדאי שתשאירי להורייך את הבעיה, זה תפקידם. אולי כמו שאחותך רוצה להישאר קטנה מדי, את קצת רוצה להיות גדולה מהר מדי. זו לא דאגה שלך, בגילך את לא אמורה לדאוג לחינוכה של אחותך אלא לעניינים שלך, לימודים, חברות, וכו'.
    בהצלחה,סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובהה

יסמין
    21/06/2010

פשוט גם אימי רצתה לשמוע מגורם חיצוני מה אומרים על זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    22/06/2010

שלום יסמין,
    עדיין אמא לא אמורה לערב אותך ולשלוח אותך לשאול, היא אמורה לשאול בעצמה, לקבל תשובה, לראות אם היא מתאימה לה, אם היא מבינה אותה אם היא יכולה ליישם אותה. לשאול שאלה פסיכולוגית בפורום זה לא כמו לשלוח ילד להביא חלב מהסופר - אמא היא זו שצריכה ליישם את התשובה, לא את, ולכן היא צריכה להיות בדיאלוג עם מי שנותן אותה ולא את.
    ובנוסף עצם העירוב שלך בעניין הזה מעמיס עלייך דאגות שהן לא לגילך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה