פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות רגשיות??
    שירין
    30/06/2010

שלום רב, בן של בן זוגי בן 13, הוא עבר בגיל 4 טראומה שבא איבד את אימו,האב לא היה במערכת יחסים נורמטיבית עד היום, הילד הוא לא השקיע בלימודים , בכניסה לחטיבה עשו לו מבחן IQ והוא קיבל תוצאה גבוהה ביותר אפילו מנהל בית הספר הופתע מהציון,לדעתו מדובר בילד מחונן מאוד, אך במבחנים הוא אינו מראה את הידע הנדרש ומביא ניכשלים, בשיחה עם מנהל בית הספר לגבי אי ההבנה של המצב, הועלה הרעיון כי אולי זהו הפרעת קשב או בעיות רגשיות...אף הציעו את הרעיון לפנות לנוירולוג ילדים, מה עלינו לעשות? אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות רגשיות??

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ריגשיות

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום שירין,
    עליכם לעושת מה שהמליצו לכם. למה ההתלבטות? פנו לנוירולוג ואחר כך לפי הממצאים תמשיכו הלאה אם יש צורך לבדוק גם בעיה ריגשית. או נסו לקבוע פגישה עם פסיכולוג בית הספר כדי לחשוב ביחד לאן לפנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות רגשיות?

ליאת גרוס
    03/07/2010

שלום שירין. נקודה נוספת:האם מבחן הIQ נעשה במסגרת אבחון פסיכודידקטי? אבחון כזה אמור לבחון לעומק גם את התחום הרגשי וגם סימנים לבעיית קשב. אבחון פסיכודידקטי טוב יכול לתת כיוון והסבר לקשיים בתחום הלימודי. ייתכן גם כי לילד לקויות למידה שאינן קשורות בהכרח לבעיית קשב או בעייה רגשית. אבחון פסיכודידקטי טוב יכול לעשות אבחנה מבדלת ולתת המלצות יעילות להורים ולבית הספר.
    אם לא עשיתם אבחון מלא אולי כדאי להשלים. ואם כן, כדאי להתיחחס בשאלה גם לדברים שנמצאו שם בנושא הרגשי והקשבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבורות בגן
    שרי פישר
    30/06/2010

הבאתי את בני בן ה5 וחצי לגן היום וחבר מהגן אמר לו "אתה לא בחבורה"
    בני ענה לו "די יואב"! אני לא התערבתי אך הלכתי לגננת ואמרתי לה את הדברים
    האם עליי להיות מודאגת שבני לא יודע להסתדר ולענות בחברה??

לקביעת תור
    סגירה
    חבורות בגן

הוספת תגובה

• חבורות בגן

שרי פישר
    30/06/2010

מחכה לתשובה אני בלחץ !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבורות בגן

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום שרי,
    למה את בלחץ? ולמה את חושבת שבנך לא יודע לענות? נשמע לי שהוא בהחלט ענה...
    ילידם ואמרים כל מיני דברים, זה לא אומר שמחרת הם לא משחקים ביחד, או שבנך לא יכול להשתייך לחבורה אחרת...האם בדקת מה זה אומר? האם באמת אין לו עם מי לשחק? לא בטוח שמצב נורא כפי שהוא מצטייר לך או שבנך לוקח אותו קשה כמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי בבית הספר
    ליאת
    30/06/2010

שלום , ביתי מסיימת את כיתה א'

עד לפני שבועיים הילדה הלכה לבית הספר בכיף, בלי בעיות לימודיות או חברתיות

בשבועיים האחרונים היא בוכה בבית ובבית הספר טוענת שהיא לא מבינה מה המורה רוצה
    טוענת שהיא לא מבינה את חומר הלימוד (למרות שבבית היא עונה על שאלות יפה מאד)

לאחרונה היא מבקשת שאני אלווה אותה לתוך הכיתה וגם אדבר עם המורה כל יום , בבית הספר היא צמודה למחכנת , לא יוצאת להפסקות וברגע שהמחכנת בחדר מורים היא מחכה לה בחוץ.

כשאנו שואלים אותה אם מישהו מציק, או מישהו העליב אותה, היא אומרת שלא ושרק היא מרגישה לחץ כל היום.

איך אוכל לעזור לילדתי?

לקביעת תור
    סגירה
    בכי בבית הספר

הוספת תגובה

• בכי בבית הספר

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום ליאת,
    נשמע שביתך נמצאת בחרדה, זוהי התנהגות חרדתית. לא ברור לי עדיין ממה החרדה נובעת. כדאי לברר יותר לעומק מה קרה לפני שבועיים. לא בהכרח בבית הספר, ייכתן שזה משהו שקשור בבית, ורק בא לידי ביטוי בבית הספר. אם אתם לא מצליחים להבין ממה זה נובע כדאי לפנות לטיפול מסודר, כדי לנסות לקבל הבנה יותר מעמיקה מה הבעיה ואז גם אפשר יהיה לדעת מה לעשות איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביישנות והססנות.
    אלינור
    30/06/2010

שלום רב,

בתי בת 3, פוקדת גן עם עוד 30 ילדים בכיתתה, בבית הורים ואחות בת שנה ו-4.
    עוד מינקות תמיד הבחנו שהיא ילדה מעט מופנמת. לסבתות היא הסכימה להתקרב רק אחרי גיל שנה וחצי. לסבים, אשר הקשר פחות הדוק איתם, היא עדיין בקושי מוכנה להתקרב. תמיד היה פחד או הססנות מאנשים זרים עד כדי בכי. בבית היא מתנהלת בחופשיות גמורה, רצה ומשתוללת. היחסים מצויינים עם אחותה הקטנה - דואגת לה, מחבקת אותה ולעיתים באופן טבעי יש גם ריבים קטנים. התפתחותית היא מתקדמת יפה, יודעת למנות עד 10, מכירה חלק מהאותיות, שפתה עשירה, מוטורית היא מאד פעילה, רצה ומתרוצצת.
    בגן יש לה מעין חבורה קטנה של כ- 3-4 חברים, עימם היא משחקת.

אולם מנהלת הגן פנתה אלי להעיר את תשומת לבי על כך התנהגותה בגן מופנמת והססנית באופן מעט חריג לבני כיתתה וגילה. למעט אותם החברים עימם היא מרגישה בטוחה ואותם היא מכירה, היא כמעט ולא משחקת עם ילדים אחרים. היא מאד זקוקה למקום הבטוח שלה, המוכר והידוע ומאד חוששת להתנסות בדברים חדשים - גם חברויות חדשות, גם הפעלות ופעילויות בגן (למשל בחוג מוסיקה היא משתתפת מעט מאד), ולמעשה גם בתחומים אחרים כמו אוכל (היא מאד סלקטיבית באוכל, אוהבת מספר מאכלים מצומצם ומהססת לנסות מאכלים חדשים).

כאשר מגיעים למקום חדש או פוגשים אנשים חדשים או מצבים חדשים ואנחנו בסביבה היא מסתתרת מאחורי רגלינו בביישנות והססנות, ועל פניה ארשת של מבוכה וחוסר בטחון. לעיתים עושה פרצופים שמראים כי היא מאד מובכת ולא יודעת איך להתגבר על כך.

יש לציין כי בתחילת השנה היה לה מאד מאד קשה, לקח חודשיים עד שהיא החלה להתחבר עם ילדים. אבל מאז יש מגמת שיפור - היא רכשה מעט חברים, וגם תפריט האוכל שלה התרחב, היא פחות בוכה ויותר עצמאית.

האם לדעתכן זהו דפוס התנהגות באמת חריג עד כדי צורך בבירור יותר מעמיק ועבודה, או לקבל את העובדה שזה כנראה אופיה, היא אמנם תתחזק עם השנים וההתבגרות, אבל ככל הנראה תמיד היא תהיה טיפוס יחסית מופנם והחיים לא יהיו מאד קלים לה?...

תודה רבה
    אלינור

לקביעת תור
    סגירה
    ביישנות והססנות.

הוספת תגובה

• ביישנות והססנות

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום אלינור,
    נשמע לי מהתאור שלך שהילדה כן מסתגלת למצבים אך זה לוקח לה יותר לאט. נראה לי שכדאי לכבד כרגע את הקצב שלה, ולשים לב אם בעיתיד תתעורר בעיה יותר חריפה סביב העניין הזה והיא תתקשה להסתגל למצבים - אז כדאי יהיה להשקיע יותר מאמץ שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שנותן מכה
    הילה
    29/06/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 15 חודשים שלא נמצא במסגרת גן.
    לאחרונה אנו נתקלים בבעיה והיא: כאשר הילד מתלהב ממשהו או לחילופין לא מקבל משהו שהוא רוצה התגובה היא מעין מכה עם היד.
    אנו נוהגים להגיד לו "אסור" ומסבירים לו שזה לא בסדר אך אין שום שיפור .
    שאלתי היא האם להמשיך בדרך הזו או לא להתייחס להתנהגות הזו וכך לא לתת לה מקום .
    אני מודה מראש אם תוכלו לכוון אותי מה לעשות הכי נכון,
    רונן.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שנותן מכה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    29/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית הירדמות
    יעלי
    29/06/2010

שלום ותודה מראש!
    בתנו בת שנה ותשעה חודשים, אני אמורה ללדת ילד נוסף כל יום. לפני כחודש הילדה למדה לצאת ממיטת התינוק שלה ולכן נאלצנו להעביר אותה למיטת מעבר (שבה היא חופשיה לצאת). בזמן האחרון, כנראה בהקשר הלידה המתקרבת, היא פיתחה נטייה מוגזמת להידבק אלי (מה שלא היה קודם). זה התחיל בגן, כשפתאום היה לה קשה להיפרד ועכשיו זה מתמקד בעיקר בלילות. אם אני לא בבית ובעלי משכיב אותה היא בוכה אמא אמא אבל נשארת במיטה ונרדמת תוך חמש דקות. אם אני משכיבה אותה היא מתחננת שאשאר לשבת לידה וכשאני קמה ללכת היא נכנסת להיסטריות. גם במשך הלילה היא 'באה לבקר' אותנו ומבקשת שאבוא לשבת לידה עד שתירדם. מה שאני עושה בינתיים זה להישאר איתה עד שהיא נרגעת ואז לצאת ולחזור אליה ולומר לה - הנה חזרתי, אני רק פה בחוץ וכו'. אבל - זה יוצא שלוקח לי כשעה (!!) להרדים אותה בערב (במשך הלילה פחות). אציין שעד לא מזמן היא היתה נרדמת בקלות וישנה רצוף בלי בעיות. אני די מתוסכלת מהמצב ולא יודעת אם אני מתנהגת נכון (עובדה שלבעלי כ"כ קל איתה...). האם יש לכם הצעות לעזרה? האם זה באמת נראה קשור ללידה? ומה ההצעות שלכם לאחר הלידה, אז המצב רק יהיה יותר גרוע...
    תודה רבה!!
    אמא עצובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעית הירדמות

הוספת תגובה

• בעית הרדמות והכנה ללידה

נעמה סבג שמש
    29/06/2010

שלום לך,

ברוך שלכל ההתנהגות של ביתך יש קשר ישיר ללידה.
    האם הכנת אותה ללידה, עד כמה שניתן? (את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי וגם כתבה ב"מהתקשורת, שפורסמה בעיתון "להיות הורים".)
    כדאי לעשות את זה ולעשות זאת נכון.

לגבי נושא השינה- גם הלידה הצפויה וגם המעבר למיטת מעבר יצרו יחד את הרגרסיה.
    זה לא שאינך עושה את הדברים נכון. היא פשוט רוצה אותך ולכן לאבא קל יותר.
    חשוב שתעשי את הדברים בהדרגה. תשבי בחדר, קרוב לדלת, תתני לה להתרגל לכך שאת רחוקה ואין מגיע ואז תעברי ליציאות מהחדר. תצטרכי להיות סבלנית ועקבית. זה לא נפתר בין יום.
    בגישה בה אני דוגלת, הורות ברוח האינטליגנציה הרגשית, חשוב לעשות את הדברים בצורה הדרגתית.
    בהצלחה ולידה קלה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שנושך בלי סיבה
    שני
    29/06/2010

בני בן שנה ועשרה חודשים. מזה כחודשיים במעון.

הוא נושך את אימי המבוגרת, בלי כל סיבה נראית לעין. ואני חסרת אונים.
    היום הגננות אמרו שהוא נשך 4 ילדים.

אציין שיש איחור בדיבור.

היינו בג'ימבורי - הוא נהנה מאוד ואז ראה ילדים אחרים - קטנים ממנו - והתנפל עליהם ללא כל סיבה, משך בשערות ודחף.

אני מודעת לעובדה שלא ניתן לדעת מדוע עושה זאת, אבל מה עליי כאמא להגיד/לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שנושך בלי סיבה

הוספת תגובה

• ילד שנושך בלי סיבה

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום שני,
    ייתכן שיש קשר בין האיחור בדיבור לבין הנשיכות. ייתכן שבנך לא יודע לבטא את עצמו ואת התסכול שלו בדרך אחרת. העובדה שאנחנו לא יודעים מה הסיבה לנשיכה לא אומרת שאין סיבה. מבחינתו ייתכן ויש סיבה. חלק מהעניין הוא לנסות כן להבין מה קורה לו, ולנסות למלל זאת עבורו, כדי שהוא ילמד לאט לאט להבין את עצמו ואף לבטא את עצמו. למשל, ייתכן שהו אלא רצה שעוד ילדים שיחקו בג'ימבורי, הוא רוצה זאת רק לעצמו. זה כמובן בלתי אפשרי, אבל אפשר להבין את זה. להבין זה לא אותו דבר כמו להצדיק. אפשר להגיד לו משהו כמו :"באו עוד ילדים, אתה לא רוצה שיקחו לך את המקום, אתה רוצה שיהיה רק שלך, אבל אולי אפשר לשחק איתם ביחד?" וכו'.
    זה לא כל כך משנה אם אתם מבינים את הסיבה הנכונה או לא, מה שמשנה זה עצם הניסיון להבין, והטכניקה של לתת מילים לרגשות אפשריים ולתחושות. הוא לאט יפנים את הטכניקה, גם אם לא תמיד הבנתם נכון את הסיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדת של ידלה בת 5 ים הטרדה
    גוטמן בר
    29/06/2010

שלום רב

לביתי בת החמש התגלו לאחרונה מוקדי התקרחות בראשה, לאחר בירור מול רופאי עור בכירים הוסבר לי כי הבעיה אינה רפואית אלה בעיה רגישית/ סטרס.

בחנתי את כל האפשרויות שביתי תיהיה במתח והתשובה היחידה שהגעתי אליה שיש ילדה בגן
    שכל יום מעמידה אותה במצבי לחץ כגון " אם לא תביאי לי או תעשי לי אני לא יהיה חברה שלך וגם אומר לאחרים לא להיות חברים שלך:. בהתחלה לפני ההתקרחות תגובתי היתה מאוד נוקשה והבאתי את ביתי למצב שבו היא עומדת ביני לבין חברתה. כיום אני מנסה להגיב באופן חיובי ואף הזמנתי את החברה אלינו הביתה. הבעיה שתופעה זו רק חוזרת בכל מיני ורסיות נוספות ואינני יודעת איך להתמודד במצבים האלו מבלי להכניס את ביתי ללחץ רגשי מיותר וביעבד גם את עצמי .

חשוב לציין כי הנני אם חד הורית, אבקש את עזרתכם בכדי למנוע החמרה במצב ההתקרחות ולעזור לי ולביתי להתמודד עם מצב שבו ילדתי משופעת ריגשית ונשלטת בידי ילדה אחרת.

הוספת תגובה

• התמודדות של ילדה עם הטרדה

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום בר,
    נראה לי שמצה קצת יותר מורכב מרק הטרדה של ילדה. עובדה שאותה ילדה לא מטרידה ילדים אחרים אלא "נדבקת" רק לביתך. יש משהו כנראה שקורה לביתך שגם היא נמשכת לילדה הזו, וזה נובע מכל מיני גורמים. נראה לי שזו לא בעיה שתיפתר מתשובה בפורום וכדאי שתיגשי לייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת מוות
    גילה
    29/06/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת 6 ששואלת אותי בזמן האחרון על הנושא של מוות. היא ילדה מאוד חכמה ואסרטיבית באופיה, ולא מוותרת בד"כ עד שלא מקבלת תשובה חד משמעית.
    אתמול אמרה לי שהיא לא רוצה לגדול מכיוון שכשניהים זקנים - מתים.
    ואז שאלה: כשאני אהיה זקנה, אני אמות? ניסיתי לא לענות חד משמעית, לעומת זאת לא רציתי לבלבל אותה.... אמרתי שיש לה עוד הרבה זמן, היא צריכה להנות מהרבה דברים כמו: ביה"ס, חתונה, ילדים וכו... אבל הילדה לא ויתרה: כן או לא? לא עניתי לה.
    אם השאלה תחוזר על עצמה - מה אני אמורה לענות לילדה בת 6 שדורשת ממני תשובה חד משמעית בנושא?
    אודה על תשובתכם...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת מוות

הוספת תגובה

• שאלת מוות

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום גלית,
    למה את נרתעת מלענות את האמת? זה הגיל שבו ילדים תופסים את המשמעות של המוות והם חרדים עקב כך. אי אפשר למנוע מהם את החרדה על ידי מניעת האמת, כי הילדה שלך כנראה כבר יודעת את האמת, היא מבקשת אישור וגם הרגעה. שאר הדברים שאמרת לה הם בסדר גמור, רק בתוספת האמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ לאחותו
    גילה
    29/06/2010

שלום!
    בהמשך לתשובתכך לגבי הילד שמרביץ (יש לי פשוט סיפור דומה), הבנתי מתשובתכם שילד בן 2.5-3 שמרביץ לאחותו (בת 6) מנסה לזכות לתשובת הלב שלה או להתקשר איתה.
    קודם כל תודה על התשובה, זה באמת נראה לי נכון. הוא מנסה לדגדג אותה ואם היא לא רוצה, הוא מרביץ לה.
    אבל העניין הוא שהוא מרביץ גם לי, לאביו ולסבתא. הוא עושה את זה ואח"כ צוחק או שאני מענישה אותו והוא ממש בוכה ומבקש סליחה. ואחרי 5 דקות חוזר על התנהגותו.
    השאלה שלי - האם כל פעם שהוא מרביץ צריך להעניש אותו (כמובן אחרי הזהרה, כי זה יכול להגיע עד 10 פעמים ביום),או לעשות משהו אחר?
    שאלה אחרת - מה לומר לאחותו (בת6) שבד"כ לא מחזירה לו אבל גם בוכה כשהוא מרביץ לה?איך להסביר לה נכון שהוא רוצה תשומת לבה? מה עליה לעשות כילדה?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד שמרביץ לאחותו

הוספת תגובה

• ילד שמרביץ לאחותו

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום גלית,
    לא ציינת שום פרטים על סדר היום שלכם, מה אתם עושים ביחד ומה אתם עושים הילד. ייתכן שזו פשוט דרכו לקבל התייחסות ותשומת לב באופן כללי ולא רק עם אחותו. אם זה כך צריך לחשוב איך מארגנים עבורו סדר יום מובנה ומאורגן שבו הוא מקבל יחס הרבה יותר צמוד, גם בלי שהוא מרביץ. למשל לשבת איתו אחר הצהריים ולצייר איתו, לעשות עבודות, לשחק, לרדת לגינה וכו'.
    בזמן שהוא מרביץ ,צריך להפסיק זאת פיזית ומילולית בתקיפות, אך אין טעם להעניש, אתם רואים לבד שזה לא עוזר, אלא פשוט להפסיק זאת ולעבור הלאה. התייחסות מוגזמת לעניין הזה רק מגבירה את הדפוס, כי ילדים תמיד מעדיפים התייחסות גם אם היא שלילית על חוסר התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם בכי
    קרן
    29/06/2010

בני בן החצי שנה כמעט ולא יכול להעסיק את עצמו ורוב הזמן אם אני לא מרימה אותו, משחקת אותו , יוצאת איתו לטיול הוא פשוט בוכה . ניסיתי לשים אותו בעגלה, ברצפה, לול ולהיות לידו ולנסות לעשות דברים אחרים חוץ מלהתייחס רק עליו וזה בדר"כ לא הולך- רוב הזמן הוא צריך פשוט שיצמדו אליו וייתנו לו את כול תשומת הלב.
    עד עכשיו השתדלתי לרצות אותו, מאחר ומאד קשה לי עם הבכי שלו ואגב זה ילד שני, יש לי בן גדול בן שנתיים וחודשיים שגם די התרגל להשתמש בבכי שלו כאמצעי לתגובה, הייתי בטוחה שאני אתחסן מעט עם הילד השני- אבל לא ממש.
    אני ממש זקוקה לעזרה עוד חודשיים אני שמה אותו במעון עם 20 ילדים (לצערי, עקב אילוציים כלכליים) ואני ממש חוששת שיהיה לו קשה
    זקוקה לעצה בדחיפות איך להגיב לבכי שלו וגם של אחיו הגדול

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם בכי

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    29/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכול זאת...

קרן
    29/06/2010

לצערי הפנתי מס' פעמיים הודעות לפורום זה אך לרוב לא קיבלתי מענה....
    אשמח לקבל תשובה בכול זאת אם ניתן, התיעצתי עמכן מס' פעמיים ( בעיקר לגבי בני בן השנתיים) ומבחינתי התשובות היו רחבות ,מספקות ומועילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל זאת

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום קרן,
    תראי, אני לא יודעת אם התשובה שלי תמצא חן בעינייך, אבל למיטב ידיעתי תינוק בן חצי שנה לא אמור לדעת להעסיק את עצמו.
    ייתכן גם שיש משהו בקשר שנוצר ביניכם שלא כל כך מאפשר לו את המרחב להיות יותר רגוע, אני לא יודעת, וייתכן גם שזה הטמפרמנט שלו.
    לשים אותו במצב הזה בגן עם 20 ילדים זה אכן פיתרון גרוע מאוד, ואני ממליצה לך לשקול מה ניתן בכל זאת לעשות, כי פיתרון שיהיה לך זול בטווח הקצר יכול היות מאוד יקר בטווח היותר ארוך.
    אני ממש מצטערת שאין לי פיתרון יותר טוב להציע לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

קרן
    29/06/2010

תודה סמדר על התגובה,
    לצערי אני מודעת לכך שלשים ילד במעון של 20 ילדים הוא לא פתרון אידיאלי כלל וכלל ,
    אבל מה לעשות שהחיים לא תמיד מזמנים לנו פתרונות אידיאליים.
    ממש לא בחרתי לעשות זאת כדי לחסוך עלויות אלא יותר מחוסר ברירה כי אין תקציב אחר.
    בתור עובדת סוציאלית בטח יצא לך להיתקל לא פעם עם מצבים מהסוג הזה ומעניין אותי לדעת מה היית מייעצת להם- ללכת לגנוב אולי כדי שיהיה להם פתרונות אידיאליים יותר בשביל הילדים?!
    לצערי לא קל בכלל לגדל ילדים ולתת להם את כול הדברים האידאלים שהייתי רוצה, מה שכן אני אדע לא לחסוך בחום ואהבה בזמן שהם היו איתי (שלמזלי בין הדברים הבודדים אבל החושבים יותר שלא עולים כסף).
    דרך אגב בעלי גדל במעון ויצ"ו והוא יצא בסדר גמור, נראה לי שאפילו יותר ממני שגדלתי בחממה אצל הסבתא ובמסגרות קטנות יותר בילדות....
    כול מה שנשאר לקוות שהחששות היו לשווא והוא אכן יקלט כראוי.
    בכול אופן תודה רבה על התגובה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרן

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום קרן,
    אני מצטערת אם הכעסתי ופגעתי בך, אני בהחלט מבינה שישנם אילוצים כלכליים, ולכן, אם שמת לב הצעתי לך לשקול פיתרון אחר ולא אמרתי לך למשל שאת חייבת למצוא פיתרון אחר. ברור שההחלטה היא שלך ויכול להיות שאין לך ברירה, ואני בהחלט מכבדת את זה.
    בכל אופן את פנית לפורום פסיכולוגי ולא לפורום כלכלי, ולכן מתפקידי להאיר את הפן הזה, ושאר השיקולים הם שלך.
    אין לי שום דבר נגד מעונות, אבל שאלת לדעתי וגם התעקשת לקבל אותה, ולכן אמרתי אותה, יכול להיות שבעלך ועוד הרבה ילדים גדלו במעונות והכל מצויין, אבל את מתארת מצב מסויים שכבר עכשיו הוא לא אידאלי, ולדעתי גם הולך להחמיר עם ההשמה במעון.
    בכל אופן, אני מאוד מקווה שאתבדה, ואני שוב מתנצלת ומצטערת אם פגעתי ועל כך שלא יכולתי לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה סמדר

קרן
    30/06/2010

תודה על ההתיחסות, זה בסדר ...
    סה"כ התעקשתי לקבל תשובה כי בעבר התייעצתי איתכם וקיבלתי ממך עצות שיכולתי ליישם ומאד עזורו לי, רק שבמקרה הזה לצערי לא אוכל ליישם פתרון אידיאלי...
    בכול אופן תודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות
    דנה
    29/06/2010

שלום,
    יש לי ילד בן שנתיים וחצי - מהיום שנולד הוא רק צורח.
    בתחילה קישרנו לשיניים / גזים / אוזניים / אי היכולת לדבר.
    יש לו אחות בת 4 .
    כיום הילד מדבר חופשי , מאוד חכם אבל כאשר הוא לא משיג משהו או אומרים לו לא או משהו לא מתנהל לפי מה שהוא רוצה הוא צורח אבל בווליומים שלא ניתן לשמוע - הוא לא בוכה רק צורח.
    אני מעירה לו פעמיים יפה ובפעם השלישית אני מכניסה אותו לחדר ואז הוא יוצא ומבצע מה שמבקשים ממנו.
    הוא מאוד קשור אליי אבל אני לבד במערכה וממש מתמוטטת .
    לא היה לי רגע שקט מהילד מהיום שהוא נולד - ימים ולילות.
    דרך אגב, הילד בגן ושם הוא מתנהג יפה מאוד מלבד פה קצת ושם קצת .
    בבקשה עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    צרחות

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום דנה,
    הצרחות הם כנראה הדרך שבה הוא למד לקבל התייחסות. נשאלת השאלה איזו התייחסות הוא מקבל כשהוא לא צורח. אולי כדאי לייצר מצבים של חיזוקים חיוביים ותשומת לב חיובית שבאה ביומתך ולא רק אחרי שהוא עושה בלאגן וצורח.
    דבר שני, את מציינת שאת לבד במערכה, זה באמת מאוד קשה, וייתכן שבנסיבות חייך זה הכרחי, אבל אם ניתן לעשות גם עם זה משהו, ולערב את האב יותר - זה בהחלט עשוי לעזור.
    הייתי ממליצה לך גם ליזום זמן איכות לבד עם הילד מדי שבוע באופן קבוע, שבו תעשו דברים כייפים ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    30/06/2010

ראשית תודה,
    אני חייבת לציין שוב שזה ילד שמגיב על כל דבר שלא נראה לו בין אם זו תגובה ממני ו/או מאחותו , ילדים בגן או כל אחד אחר בצרחות.
    אין אפלייה בקבלת ההתייחסות שאני מעניקה לו בינו לבין אחותו - הבעיה שהוא רוצה הכל ועכשיו ואם לא מתחילות הצעקות.
    כאשר הוא לבד הוא פשוט ילד אחר - לפני כשלושה שבועות הוא עבר ניתוח והיה בבית שבוע לבד איתי - אני חייבת לציין שזו הפעם היחידה שנהנתי מהילד - הוא הקשיב למה שביקשתי ולא התנגד.
    כנראה שהוא באינטראקציה עם ילד נוסף בייחוד אחותו הוא מנסה לזכות ביתר תשומת לב ממני - הוא מאוד מאוד קשור אליי - אבל אני חוזרת ואומרת שאין אפלייה בהתייחסות בין הילדים.
    הצרחות הן בכל מקום בית , גינה , ג'ימבורי.
    אני פשוט לא יכולה לשמוע אותן.
    אם הוא למשל עושה דברים לא טובים אני מבקשת פעמים יפה לסדר ובפעם השלישית מכניסה אותו לחדר , הוא צורח ולא בוכה !!! ואז יוצא ומבע את אשר אני מבקשת ממנו.

בבקשה טיפים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום דנה,
    לא כל כך הבנתי מדוע את מדברת על אפליה, אני לא רמזתי או טענתי שיש אפליה בינו לביון אחותו.
    אני רק הצעתי לתת לו תשומת לב נפרדת. זה לךא קשור לאפליה בכלל.
    עובדה כשהוא היה איתך לבד בבית הוא התנהג אחרת, סימן שהו א זקוק ליותר התייחסות נפרדת. אין לזה שום קשר להתייחסות שאת נותנת או לא נותנת לאחותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    30/06/2010

סליחה אם הבנת אותי לא נכון , הכוונה שלי שמבחינתי ההתייחסות לא שונה בינו לבין אחותו - כלומר שהוא לא צריך ל"התעלות" על עצמו על מנת לקבל יחס בכלל ולכן אני שואלת למרות היחס שהוא מקבל ושווה לחלוטין למה הוא ממשיך לצרוח כדי להשיג מה שהוא רוצה - הרי בלי צרחות בנועם הוא יקבל מה שהוא מבקש או לחלופין לא אבל למה הצרחות הנוראיות האלה?
    הרי זה מלחמת כוחות ואני לא נשברת מולו !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    30/06/2010

כמו כן, אין לי כרגע כ"כ את האפשרות לתת לו תשומת לב נפרדת
    אז מה הפתרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום דנה,
    ראשית כשהוא צורח כדי לקבל דברים, בודאי שצריך להקפיד שהוא לא יקבל אותם בדרך הזו, ולהיות מאוד עקביים, גם אם הוא צורח עד לב השמיים וצריך לקנות אטמי אוזניים:-) יש להגיד לו שאם הוא רוצה הוא יקבל רק אם יבקש יפה ובלי צרחות.
    ככל שהוא יותר צורח צריך פחות להתייחס ולהשתדל להתייחס אליו בצורה מוגברת כשהוא לא צורח או להתייחס יותר ובהדגשה להתנהגויות חיוביות שלו כדי לגרום להן להתגבר ולהתנהגות של הצרחות לדעוך.
    לצורך כך יש להבין שגם התייחסות שלילית היא התייחסות והיא מחזקת התנהגות במקום להחליש אותה. כלומר לילד עדיפה התייחסות שלילית על פני אי התייחסות בכלל.

ולגבי זמן איכות בנפרד - הייתי בכל זאת ממליצה לך לנסות למצוא פיתרון לכך ולנסות ליישם זאת, גם אם מעט, פעם בשבוע לשעה, בזמן שאחותו אצל חברה נניח, או אם יש אפשרו לקבל עזרה מהבעל או מהמשפחה הקרובה, או אפילו להזמין בייביסטר לצורך העניין. לדעתי זמן איכות מדי פעם עם כל אחד מהילדים יכול לשנות מאוד את האווירה בבית ואת הקשר ביניכם. גם את עשויה מאוד ליהנות מכך. נשמע לי מהתאור שלך שכרגע לא ברור אם ומתי את נהנית מהקשר איתו, נשמע לי שבעיקר הקשר הזה מעייף ומתסכל גם עבורך וגם עבורו, ומגיע גם לך ליהנות קצת מהבן שלך ולא רק לסבול, ונראה לי שבזמן לבד איתו הוא יהיה הרבה יותר רגוע ונעים, וגם לאחר תקופה זה יקרין על שאר הזמן שלכם ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום דנה,
    לפעמים לא מספיק יחס שווה. לפעמים ילד צריך יחס בלעדי. הוא רוצה להיות לבד עם אמא או עם אבא. זה לא קשור לאחותו, זה קשור לזה שילד לא רוצה ולא צריך כל הזמן לחלוק, אפילו אם החלוקה היא שווה. זה אחרת לגמרי לקבל תשומת בלעדית מדי פעם, כשמקשיבים רק לך, עסוקים רק בך, ואפשר פשוט להיות ביחד, ומשהו חדש ונעים מתפתח בחוויה באופן שונה מאשר אם יש עוד מישהו ברקע באותו זמן או מישהו שצריך לקבל גם בו זמנית אפילו אם לך ולו נותנים אותו דבר. זה לא העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    01/08/2010

בוקר טוב,

בהמשך לכל אשר נאמר - הילד ממשיך בהתנהגות אבל יש לי שאלה מדוע ההתנהגות של הילד מחוץ לבית משתנה לכיוון חיובי?
    דהיינו אם אנחנו בקניון / ג'ימבורי ' ים או כל מקום אחר הוא לא צורח , הוא מקשיב ואפילו מבצע את אשר מבקשים ממנו? בעוד שבבית הוא נלחם איתי / אחותו ראש בראש עם צרחות שממש מעייפות אותי ?!
    למה השינויים בהתנהגויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    01/08/2010

שלום דנה,
    כתבת שהצרחות ממשיכות אבל לא ציינת האם ניסית ליישם את מה שהוצע לך, ואם כן אז איך, כמה זמן וכו'. הרי ברור שהבעיות לא ייפתרו בעצמן, צריך לעשות שינוי, ולא ברור לי אם הצרחות ממשיכות למרות נסיונות לשנות או לא.
    ייתכן מאוד שההבדל בהתנהגות בין הבית ליציאות החוצה הוא שבבית פשוט נורא משעמם לו. גם כשאתם נמצאים בבית צריך לחשוב ולהשקיע עבודה באיך להעסיק אותו, הוא לא יכול להעסיק את עצמו. הוא זקוק, כמו שציינתי בתשובותי הקודמות - להכוונה ולתשומת לב אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    01/08/2010

תודה על תגובתך המהירה.

ראשית הצרחות בבית לא פסקו.
    מעבר לכך זה בלתי ישים לבצע את אשר הצעת - אין לי עזרה
    אני מנסה בבית לשחק איתם ביחד יותר או להפריד ביניהן ולשחק איתו.

הבעיה היא שהוא מאוד מאוד קשור אליי ולא מוכן לוותר / או לחלוק אותי.
    אני מאוד משתדלת להעסיק אותו בכל יום אחה"צ והוא מתנהג למופת - אבל כאשר הוא מגיע הביתה הוא רוצה אותי נטו - וכאשר זה נעשה בלתי אפשרי הוא צורח.
    אני עייפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    01/08/2010

שלום דנה,
    לתת לו זמן נפרד ולנסות לקבל עזרה היו רק שתיים מההמלצות שהמלצתי לך. היו עוד מספר דברים שכתבתי עליהם -חיזוקים חיוביים, עיקביות לא לתת לו את מה שהוא רוצה כשהוא צורח וכו'.
    אני גם לא יודעת כמה סמכותיות את מפעיה בואתם רגעים, באיזה טון את מדברת, האם את נכנסת להסברים, נאומים, בקשות, משאים ומתנים או רק אומרת פעם אחת בתקיפות ועוזבת, כי כך צריך. הילד מנהלת איתך דיאלוג באמצעות הצרחות, וייתכן שאת משתפת פעולה עם הדיאלוג הזה. לא קיבלתי ממך פידבק לגבי ההצעות הנוספות שלי, כך שאינני יודעת מה לייעץ לך עוד. תנסי את מה שהצעתי ותעדכני אותי אם זה הולך, ואם לא תתארי מה קורה בדיוק כדי שאוכל לנסות לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה מור
    01/08/2010

סמדר שלום,

אני מאוד מודה על הניסיון לעזור. אני טיפוס מאוד שחור /לבן אין אצלי מו"מ אין אצלי להישבר אני אומרת פעם אחת יפה ולא נכנעת במידה וזה לא עוזר והוא ממשיך נטו לצרוח וזה מלווה לעיתים בלצחוק לי בפנים אז אני מכניסה אותו לחדר עד שהוא יוצא ומבצע את מה שביקשתי אבל זה מתיש.
    דוגמא היום אחרי הגן היינו בג'ימבורי ולאחר כשעה וחצי ביקשתי ממנו לנעול סנדלים כי הולכים ללא כל בעיה ביצע את אשר ביקשתי אבל התמונה התהפכה כאשר הגענו הביתה הילד פשוט התשנה ואם הוא לא קיבל את הארוחה ברגע שביקש - צרח , אם ביקשתי ממנו לשים את הסנדלים במקום צרח וכן הלאה וזה משחקים מתישים שאני לא נשברת אבל הנפש שי לא עומדת בכך יותר.
    עוד שבוע הם יוצאים לחופש ואני ממש חוששת ממה שהולך להיות - אני מותשת מהילד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    01/08/2010

שלום דנה.
    מצויין, עכשיו אנחנו מתחילות להתקדם, כי אני מקבלת תמונה קצת יותר מוחשית על מה שקורה. בצדק את מותשת. את משקיעה הרבה אנרגיה בלרסן אותו ולהכניע אותו, וייתכן שזה קצת מיותר.
    יש מקומות שלא שווה להתעקש עליהם. ואז מראש צריך להחליט על מה מתעקשים ועל מה לא. בזה מורידית אחוז ניכר מהמאבקים. איפה שכן כדאי להתעקש, לעמות זאת, גם לא תמיד חייבים לנהל שם מאבק דרמטי, הכניס אותו לחדר, להתווכח וכו'. הויכוח כמוהו כמשא ומתן - הו אמייצר תשומת לב לאיזורים שאנחנו רוצים לצמצם אותה. להגיד פעם אחת - פירושו להגיד פעם אחת, ואם משיך לצרוח - מתעלמים.
    ילד בן שנתיים, אם אני זוכרת את הגיל נכון, לא חייב לשים סנדלים במקום כשהוא בא הבייתה. זה מקום קצת מיותר להתעקש עליו. הו אמגיע הבייתה עייף ורעב, אין לו כוח להחזיק את עצמו, וזה לא הזמן ולא הגיל לחנך לסדר. את נאבקת יותר מדי, וחלק מהדברים אולי לא תואמים את הגיל. ייתכן שאת שואפת לשלמות מסויימת, הילד לא יכול לעמוד בזה ואולי זה יותר מדי בשבילו.
    כשבאים הבייתה בשש בערב, הוא צריך שיאכילו אותו ויכינו אותו למקלחת, ולפעמים גם לזה הוא עייף בחום כזה אחרי יום בחוץ, אין מה לדרוש ממנו כל מיני דברים שאת מבקשת. זה יותר מדי.
    תעשי לעצמך סדרי עידיפויות שמותאמים לגיל. ייתכן שאת נכנסת להמון מאבקים מיותרים. את מתישה רק את עצמך ואת הילד את לא מחנכת כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    02/08/2010

יש פה איזה פיספוס - קודם כל הילד בן שנתיים ותשעה חודשים ומאוד מסודר ומאוד מבין - הוא בעל אנרגיות מרובות והוא ממש לא עייף שהוא חוזר בשש בערב הוא יכול להשכיב אותך ואותי לישון ביחד !!!
    זה שאלה של מי מתעייף קודם - זו ממש מלחמת כוחות נטו וזכייה על תשומת הלב שלי נטו לבד !!!
    הפספוס הוא שעל כל דבר שלא נראה לו הוא צורח בבית בלבד וגם אם מדובר על פעילות / בקשה / הערה שכן מתאימה לגילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    02/08/2010

שלום דנה,
    יכול להיות שהוא מבין והוא מסודר, עדיין את יכולה לבחור על מה להתעקש ועל מה לא. קחי בחשבון שיש ילדים שדווקא לפני השינה הם מתפרעים וזה מרוב עייפות ולא מרוב אנרגיה. אבל זו לא הנקודה. הנקודה הי אסדרי העדיפיות שלך על מה כדאי לך להיכנס למאבק כוחות ומה יוצא לך מזה. האם המחיר שווה את התועלת.
    הסמכות ההורית שלך לא נפגעת כהוא זה אם מראש את מחליטה על מה לא להילחם ועל מה כן. היא נפגעת אם נלחמים על הכל ובסוף מתפוצצים, או מוותרים (אני לא אומרת שזה מה שקורה אצלך אלא רק כדי להסביר לך למה אין חשש בויתור מראש, החשש הוא בויתור אחרי שהחלטת להילחם).
    אני בהחלט ממליצה לך להחליט על סדרי עדיפיות לגבי מה את מתעקשת ולראות אם את יכולה לצמצם את הרשימה. בזמן ובכוחות שמתפנים אפשר להינות ביחד, להקשיב לילד, ולצבור חוויות חיוביות, וזה גם חשוב. אפילו אם הסנדלים לא יהיו במקום. (זו דעתי ואת לא חייבת לאמץ אותה כמובן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

דנה
    04/08/2010

שאלה אחרונה- לעניות דעתי יכול להיות שקיימת בעיה כלשהי באינטראקציה שלי עם הילד ולהפך - או כל בעיה רגשית אחרת.
    האם את חושבת שזה משהו שמצריך טיפול או שמא זה יעבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרחות

סמדר ריינר
    04/08/2010

שלום דנה,
    אני מאוד מסכימה איתך ושמחה שהגעת למסקנה הזו. לדעתי יש עקשנות ונוקשות מסויימת אצל שני הצדדים, וזה מה שמקשה עליכם להסתדר. משהו קצת דומה קרה בינינו, ולראיה השרשור הארוך של השאלות והתשובות שאין לו תקדים לדעתי בפורום הזה:-)
    אני בהחלט ממליצה לך לפנות לטיפול, או להדרכת הורים עבורך או לטיפול דיאדי שבו שניכם משתתפים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגשנות
    מירב
    29/06/2010

שלום,
    בני בן 2 ו8 חודשים.התפתחות שפתית מוטורית תקינה .
    הילד רגשן מאוד וזה בא לידי ביטוי כשמישהו בגן בוכה (בכי של צרחות, היסטרי) הוא מצטרף אליו בבכי. זה נראה כאילו שהוא מבוהל או מפוחד ממנו.
    אם אחותו קיבלה מכה והיא בוכה, או שאני מרגישה לא טוב הוא פשוט יכול לבכות איתי.
    זה התחיל מגיל צעיר יותר כשהתקרבו אליו תינוקות הוא נבהל מהם, לקח לו זמן להתקרב/ לתת אמון.
    יש מידה של שיפור אך עדיין התופעות חוזרות.

מה המשמעות?איך להתייחס?

תודה
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    רגשנות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    29/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 לובשת בגדים מאוד גדולים
    סיוון
    28/06/2010

שלום רב
    לפני שנתיים החלה ילדתי בת ה- 7 (היום) לשנות את דפוסי הלבוש שלה- זה החל מהפסקת לבישת גופיות או חולצות עם שרוול קצר, לאחר מכן החרימה את המכנסיים הקצרים (גם בימי חמסין) והטייץ שהיו עד אז המכנס האהוב עליה ביותר. אז התחילה לבקש שהבגדים לא יהיו צמודים וזה הלך והחריף והחריף הגענו למצב שאני קונה לה בגדים במחלקות של נשים, היא מתעקשת שהמידה תהיה כמה שיותר גדולה מיותר לציין כמה שזה נראה מגוחך.עכשיו החלה תופעה חדשה במקום פיג'מה היא לובשת בגדים שלי ושל בעלי. אין המדובר בילדה שמנה אלא סטנדרטית לחלוטין אולי יש לה טיפה בטנונת חמודה. בנוסף היא מאוד חברותית ואהובה עם המון חברים וחברות בכיתה. בכעלת ביטחון עצמי גבוה תמיד משתתפת בכיתה ובכל טקס ובטוחה מאוד בעצמה. ניסיתי לגשש מולה בעדינות האם מישהו העליב אותה הוא מציק לה ביחס לגופה והיא אמרה שלא, שאלתי גם את המורה. החלטתי שאני מניחה לעניין ושתלבש מה שהיא רוצה. לפני יומיים בתום מסיבת הסיום שמעתי את אחד מחבריה לכיתה קורא לעברה "ביי שמנה" אמנם לא ראיתי שהיא נעלבה ממנו ואף החזירה לו בגידוף אחר.. הסברתי לה 1. איך להתמודד עם הקנטות שכאלה. 2. אמרתי לה שהבגדים הגדולים מאוד שהיא לובשת יוצרים אשליה שהיא ילדה ענקית בעוד שהיא ממש לא. (שלא לדבר על זה שהיא ילדה יפהפיה ועדינה וחכמה מאוד). אני מיואשת ומחפשת כיוון להמשך פעולה אם בכלל. אשמח להכוונה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7 לובשת בגדים מאוד גדולים

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום סיוון,
    לי עוד לא ברור למה היא לובשת בגדים כאלה. את יוצאת מתוך הנחה שהיא חושבת שהיא שמנה? על סמך מה? האם היא אמרה לך? אולי היא פשוט רוצה סגנון ייחודי לה? ואלי ישי סיבה אחרת? משהו כאן עוד לא ברור לי. גם לא ברור לי למה זה מפריע והאם זה מלווה בעוד תופעות מפריעות (בעיית אכילה או בעייה אחרת בתפקוד).
    גם את התגובה שלך להקנטה של הילד לא הבנתי. הילדה כנראה התמודדה יפה, לא נפגעה, וענתה, גם לא ברור אם זה היה בצחוק או שבאמת התכוונו להעליב אותה, לכן לא כל כך ברור לי למה התערבת?
    יכולה להיות סיבה נוספת ללבוש הזה של ביתך והיא שהיא ורצה לטשטש את גבולות הגוף שלה כסוג של הגנה מפני חודרנות. אולי היא חשה שמתערבים לה לעיתים יותר מדי, שגם כשהיא מתמודדת יפה יש הערות ונאומים וכו' (אני לא באמת יודעת אני רק מעלה השערות כרגע).
    הייתי לוקחת אוויר ומרחב, ומנסה לקחת צעד אחורה, לראות האם זה באמת מפריע למשהו, אולי זה מפריע רק לך. כדי ליצור שינוי, זה צריך להפריע גם לילדה וזה צריך לבוא ממנה,
    את גם לא חייבת לאפשר לה ללבוש בגדים שלך ושל בעלך, נראה לי שכן דרושה הפרדה של גבולות בין הבגדים שלכם ושלה ונראה לי קצת לא מתאים שיתאפשר שימוש לה בבגדים שלכם בחופשיות כאילו הם שלה. היא יכולה ללבוש מה שהיא רוצה במסגרת האפשרויות שעומדות לרשותה בגילה.
    בקיצור יש הרבה דברים שלא ברורים כרגע מבחינת המטרה של הלבוש הזה וטשטוש הגבולות שבא לידי ביטוי דרכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתנהג גיל 11
    הילה
    28/06/2010

שלום, אבקש עצתכם איך עלי להתנהג עם בתי שהינה בת 11.5 שנים, שלאחרונה התחילה להתנהג בזלזול ובחוצפה אלינו , אציין כי הינה ילדה חברותית ותלמידה מצטיינת ממש ההפך מהתנהגותה בבית.
    הינה שואפת תמיד להגיע לציונים גבוהים עד כדי כך שלפעמים לפני בחינה כלשהיא היא נכנסת למתחים וכל שיחותנו עמה כי אפשר להסתפק בציונים מתחת ל90 ללא הועיל.
    המצב הופך לבלתי נסבל שכן התנהגותה הופכת את האוירה בבית לעכורה ואיני יודעת מה לעשות זו ילדה שמקבלת הכל לא רק מהבחינה החומרית , וגם כל שיחותי עמה בענין והבטחותיה כי לא תחזור על התנהגותה לא מועילים וזה כבר מספר שבועות שאין ערב או לילה בלי ויכוחים עמה, אודה לתשובתכם ובהזדמנות זו אם הינכם חושבים כי עלי לפנות לעצת מומחה אודה להמלצה למי לפנות.

לקביעת תור
    סגירה
    איך להתנהג גיל 11

הוספת תגובה

• איך לטפל בבני בן האחד עשרה?

רמי
    26/01/2012

שלום רב.
    יש לי ילד בן 11 וקשה לי להציב לו גבולות.
    אני ואמו גרושים והיחסים טובים.
    רוב הזמן הילד עומד על זה שהמילה האחרונה תהיה שלו,מורח את הזמן,הערב למשל נאבק איתי על עוד זמן במחשב,עשה כאילו יורק,צעק,הוציא לי את הסוללות מהפלפונים,אי אפשר היה לדבר איתו,אמר שהוא ילך לאמו,אנו גרים בקירוב,יצא,התקשרתי לאמו וסיפרתי לה,היא התקשרה אליו ותוך דקות חזר,כי היא לא היתה בבית.הוא ילד מאוד חכם ומתוק.לא ידעתי ולא יודע מה לעשות.
    תודה על כל עזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתנהג גיל 11

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום הילה,
    לא כתבת שום פרטים על המשפחה ועלל הילדה מעבר עניין המתח של הציונים, כך שקשה מאוד לדעת מה ההסיבה למה שקורה כרגע בבית.
    אני רק יכולה לשער שאולי זו ילדה בכורה שתמיד קיבלה הרבה קרדיט ואחריות בבית והחלה לתפוס עצמה אולי כחזקה מההורים ולכן מתחיל להיות לה קשה לקבל מרות ממכם?
    עם זה מהצב צריך לשנותו, ולהחזיר לכם את הסמכות ולהוריד ממנה תפקידים ,גם ריגשיים שמעמיסים עליה (האם אתם משתפים אותה בעניינים אישיים שלכם, בהחלטות שלא היא אמורה לקבל?)
    בכל אופן אם אתם מעוניינים לפנות לייעוץ, אתם יכולים לפנות לפסיכולוגית בית הספר ולקבל המלצות למטפלים באיזור מגוריכם, או כמובן לפנות לאחת מאיתנו, אם אתם גרים באיזור שאנחנו מקבלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לפנות ליעוץ?

הילה
    29/06/2010

סמדר, תודה רבה על המענה המהיר, אכן כן מדובר בילדה בכורה אחות לאח בן 7 שסיים כיתה א,
    ואיתו הייתי צריכה לשבת קצת יותר בשיעורי הבית ואף מעבר לכך, וכך קיבלה בתי עצמאות מוחלטת בכל הקשור לשיעורי הבית . אציין גם שהינה עוסקת בחוגים ספורטיבים הדורשים ממנה מאמץ רגשי ופיזי ומצוייה היא בחברה תחרותית מאוד.
    אציין כי הלחץ להצליח בהכל מבחינתה בצורה מושלמת לא בא מהבית, אנו תמיד אומרים ומסבירים לה שלא ההישיגים הם העיקר ויש דברים אחרים שעליהם צריך להסתכל.
    האם הינך מצדדת בעונשים כגון לא להזמין חברים או לא להפעיל המחשב מה שמעורר אצלה זעם רב, או לנסות עמה בדרך אחרת ללא עונשים?
    דאגתי היא מה יהיה בעתיד כאשר באמת הדרישות ממנה יהיו גבוהות יותר, איך אפשר יהיה למתן את החרדה והלחץ שתהיה משוחררת בלי הלחץ של מה יהיה אם לא אצליח לקבל ציון גבוה או שלא תהיה בין הטובים ביותר בחוגים בה היא משתתפת..
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לפנות לייעוץ

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום הילה,
    לא, אני לא מצדדת בעונשים. עונשים רק גורמים להשפלת הילד ואינם משיגים דבר. אם שמת לב לא אמרתי דבר לגבי האם אתם משדרים לה לחץ להישיגיות. הדגש שלי היה אחר, האם אתם בלי לשים לב דורשים ממנה אחריות ריגשית ו/או אחרת שהיא מעבר לגילה. לכך לא התייחסת. אני לא יודעת אם בגלל שלא הבנת אותי או בגלל שזה לא נכון לדעתך.
    כן צריך לשדר מסר תקיף וברור שהתנהגות לא תקינה לא תתקבל, אבל מעבר לזה צריך בהחלט לברר אם יש מצוקה נוספת, ואם אתם לא מצליחים לעשות את זה לבד, כדאי לפנות לייעוץ.
    התייחסות נכונה למצוקה שלה, אם יש, אמורה להוביל גם להורדת רמת הלחץ והחרדה שלה לגבי הציונים.
    ילד הישגי ששואף לשלמות זה לא דבר שנובע תמיד מלחץ הישגי מצד ההורים אלא יכול לנבוע גם מעוד דינמיקות שפועלות בבית, שגורמות לו להרגיש בוגר מעבר לגילו ולכן גם בודד וחרד, חרדה שההתמודדות איתה יכולה לבוא לידי ביטוי בניסיון להשיג שליטה ולהיות מושלם והישגי. מטרת צורת ההתמודדת הזו היא לא לחוש חוסר אונים, כשיש דברים שהם גדולים עלי, לא בהכרח בלימודים אבל זה בא לידי בלימודים וגם בניסיון לשלוט בכם על ידי ההתנהגות של שהשתנתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בנושא

הילה
    30/06/2010

לגבי שאלתך האם אנו דורשים ממנה אחריות גבוהה לגילה, בכלל לא נהפוך הוא .

אך אולי נובע הדבר מזה שלבתי חברה טובה שהינה מוכשרת והשגית מאוד בכל , האם קרבה זו יכולה לגרום ללחץ כלשהו מצידה ?
    ותודה רבה על המענה לשאלותי שנתן מס' נקודות למחשבה, גם אני אגב לא בעד עונשים אך לפעמים איני רואה כל ברירה אחרת.
    ושוב תודה וחופשת קיץ נעימה לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום הילה,
    ייתכן שעניין החברה משפיע, אני לא בטוחה שניתן לתלות בזה את כל העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה