מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ריטליןעדינה26/06/2010
האם תוכלי לאמר לי מה ידוע (מדעית) לגבי השפעות ארוכות טווח של שימוש בריטלין.
האם יש ממצאים של מחקרים שבדקו את ההשפעה על המשתמש לאחר שנים רבות? אם כן מה הם?
(אני מתלבטת אם לתת לבני או לחפש אפשרויות טיפול חלופיות כמו הומופטיה או טיפול קוגנטיבי התנהגותי וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
סמדר ריינר27/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=136 id=link]הפרעות קשב וריכוז[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
ליאת גרוס03/07/2010שלום עדינה.
אינני שולטת לעומק במחקרים בנושא אך יכולה לשתף אותך שכפסיכולוגית בית ספר, נתקלתי ביותר מ15 מקרים בהם תרופות הומאופתתיות לא היו יעילות וטיפול תרופתי בריטלין הוביל לשינוי עצום ואדיר ושחסך לילד עוגמת נפש רבה הן בתחום הלימודי והן בתחומי הרגש, ההתנהגות והחברה.
את יכולה פשוט לנסות לתקופה של חודש ואז לקבל החלטה. הרי זה כמו אקמול. יעיל לזמן קצוב. עד כמה שידוע לי אין השפעות ארוכות טווח. לא לכולם זה מתאים.לא לכולם זה עוזר. במקרים שכן, ההשפעה ברורה וחותכת.
מחקרים כן מוכיחים כי הכי יעיל לעשות טיפול קוגנטיבי התנהגותי במקביל לטיפול תרופתי. טיפול שייתן לו כלים, כאשר אין לו את היכולת אינו כדאי. גם מתן יכולת (בעזרת ריטלין) ללא הכוונה ומתן כלים, אינו אידיאלי. על כן המצלתי היא שילוב של טיפול התנהגותי ותרופתי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטירת חיית המחמדאתי26/06/2010
איך אספר לביתי בת ה 7 שחיית המחמד האהובה שלנו - חתולה נפטרה ?
האם לספר את האמת שהחתולה נפטרה מהכשת נחש?
או לספר לכשתשאל שהלכה לאיבוד.?
איך צריך להתמודד אם סיטואציה שכזו. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטירת חיית מחמד
סמדר ריינר27/06/2010שלום אתי,
לא הייתי אומרת שהלכה לאיבוד, כי אז הילדה יכולה פשוט לחכות לה המון זמן. הייתי אומרת שנפטרה, לגבי הסיבה, אתם כאן אתם יכולים להפעיל שיקול דעת לגבי רמת החרדה שהדבר ייצור אצל הילדה. אם אתם אומרים לה את האמת, צריך גם לציין איך אתם שומרים שדבר כזה לא יקרה שנית או למישהו מבני המשפחה. במקרה כזה, זו בהחלט אפשרות, להגיד משהו כמו : "החתולה נפלה ונפצעה מזה כנראה היא נפטרה", זה נשמע לי פחות מעורר חרדה מהכשת נחש. לא נראה לי הכרחי במקרה כזה הגיד את האמת עד הסוף.
כמובן אתם צריכים לזכור שכשאתם מספרים משהו שהוא למעשה שקר, הוא יכול להתגלות בדרך אחרת. הסיבה שכאן אני חושבת שזה פחות נורא היא שבכל זאת מדובר במוות של בעל חיים, ולא חלילה של בן משפחה למשל, ששם הרבה יותר קשה לשמור על סודות כאלו לאורך זמן, והם גם הרבה יותר קריטיים לאיבוד האבל והאובדן (כלומר אל תסיקו מזה לגבי מקרים אחרים....).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מצויין התנהגות משתנה- מה עושים?אדם26/06/2010
אנחנו זוג הורים עם 5 ילדים - איך מתמודדים עם ילד שהתנהגות שלו משתנה מקצה לקצה.
הסבר: יום אחד הוא הילד הכי טוב בעולם ויום אחד הוא מופרע קצת (מציק לאחים שלו/זורק דברים וכדומה)
מה עושים?
איך ניתן לעזור לו?
בנוסף:
א . אנחנו לא מחסירים מימנו כלום והוא מקבל יחס מיוחד עם הרבה אהבה ביגלל שאנחנו רוצים מאוד לשנות את המצב.
ב . כשהוא נימצא אצל מישהו אחר (סבא וסבתה, דודה) לא מפסיקים לדבר עליו שהוא פשוט ילד מצויין ונפלאה עוזר וכדומה.
מה עושים איפה אפשר לקבל עזרה או סיוע אנחנו רוצים מאוד להצליח בחינןך ילדנו.
תודה מראש
ושבוע טוב ומבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מחפש מקום במשפחה
ד''ר שירי שדה שרביט27/06/2010לאדם שלום,
כנראה לא סתם הילד שלכם מקסים אצל אחרים, ואתכם הוא מרשה לעצמו להביע חלקים אחרים. יש לי תחושה, שאולי כשהוא "הילד הכי טוב בעולם" כדבריך, הוא זוכה לפחות יחס מאשר כשהוא לא נעים ומושך תשומת לב שלילית.
לא כתבת בן כמה ילדך, אפשר לשוחח עמו ולשאול אותו לנקודת מבטו על המצב - במידה והוא לא קטן מדי. גם ילד בן 4 יכול להשיב באופן ברור יחסית על התנהגותו. ובנוסף, נראה לי שבנכם זקוק ליחס אישי מכל אחד מההורים, ואז הוא לא יזדקק למצוא את היחס הזה בדרכים שהן פחות טובות לטווח הרחוק.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם התנהגות משתנה
אדם27/06/2010תודה רבה
הילד בן 5 .
מה שאני מבין מתשובתך שאנחנו צריכים לתת לו יחס טוב ומיוחד בזמן שהוא מתנהג יפה ולא בזמן שהוא כועס (זורק דברים ומקלל) אותנו.
ברצוני להוסיף שבזמן שהוא כועס הוא דואג לתת על הדרך לתת מכה לכל מי שנמצא בדרכו וכאשר הוא מגיע לחדר שלו הוא מעיף כל דבר שנמצא לידו.
העונש שאני נותן על התנהגות לא טובה זה להכנס לחדר (עם דלת פתוחה) - זב בסדר?
אנחנו מאוד רוצים להצליח איתו ואני שוב מדגיש הוא ילד מצויין (דרך אגב יש לו תשובות לכל דבר ודרך חשיבה של גדולים-פשוט מדהים).
אנחנו פשוט אוהבים אותו ורוצים בהצלחתו (עולה לכיתה א')
זקוקים לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עם התנהגות משתנה
סמדר ריינר28/06/2010שלום אדם,
אני מרשה לעצמי להעיר שנדמה לי שלא הבנת כל כך את כוונתה של שירי. להגיד שאתם צריכים לתת יחס טוב בזמן שהילד מתנהג לא יפה זאת לא בדיוק הכוונה.
העיצה שנתנה שירי לגבי לתת ליד זמן איכות איתכם - זה לא בהכרח בזמן שהוא מתנהג לא יפה אלא באופן כללי.
מה שהוצע לכם הוא לשוחח איתו ולשמוע מה קורה לו, למה לדעתו הוא מתנהג כך, האם משהו מציק לו, האם הוא כועס על משהו או מרגיש מצוקה.
ייתכן שהוא לא יידע בדיוק לענות לכם באותו רגע, או שהתשובות יהיו מעורפלות, זה לא משנה, עצם המסר שאתם מוכנים להקשיב הוא חשוב ויכול להיות שיביא תגובות שונות במשך.
רצוי גם לתת התייחסויות להתנהגויות טובות שלו, כי המצב שנוצר הוא שאתם מתייחסים, לא משנה אם התייחסות נעימה או לא, להתנהגות השלילית שלו, ואז הוא לומד שרק התנהגות שלילית מזכה בהתייחסות כי התנהגות חיובית היא מובנת מאליה.
אתם צריכים להבין כי עבור ילד כל התייחסות, שלילית או חיובית עדיפה מחוסר התייחסות בכלל.
לכן אם תפחיתו את ההתייחסות להתנהגויות הקשות שלו ותגבירו התייחסות להתנהגויות החיוביות שלו, יש סיכוי שהאחרונות יתגברו.
לגבי עונשים, אני לא בעדם, הם משפילים את הילד ולא מביאים שום שינוי. הייתי מפסיקה עם זה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמספר סיפורים פרי הדמיוןשרית26/06/2010
שלום, בני בן שבע ותשעה חודשים כעת מסיים כיתה א. הוא ילד רגיש מאוד וחכם סיים את הלימודים בהצלחה ומסתדר בכיתה מבחינה חברתית. הוא רוכב על סוסים ומאוד אוהב את זה, אבל אני פונה אליכם כי השבוע התקשרתי למדריכת הרכיבה להודיע על ביטול שיעור ובמהלך השיחה היא שאלה אותי מתי הוא יופיע הטלוויזה?, לא היה לי מושג על מה היא מדברת ומסתבר שהוא סיפר לה שהוא משחק כדור רגל בקבוצה מקצועית והוא נבחר מכל ילדי הקבוצה ללוות שחקן של נבחרת ישראל בעליה למגרש (בתחילת משחקים שמשדרים באמת ראיתי שאת השחקנים הבוגרים מלווה שחקן ילד, כנראה משם הרעיון). הסיפור כולו המצאה, הוא היה בתחילת שנה בשני שיעורים בקבוצה כזאת אבל לבסוף החלטנו יחד לוותר. בתחילה הסיפור הצחיק והביך אותי בו זמנית, אך כעת אני מודאגת. אין לי שום מושג איך להגיב? לשאול אותו ישירות? לנסות בעקיפין? ומה זה בעצם אומר, האם הילד שקרן? מה גורם לו לספר כאלה סיפורים?
אודה לכם מאוד אם תוכלו לכוון אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שמספר סיפורים פרי הדמיון
סמדר ריינר26/06/2010שלום שרית,
זו תופעה שקורית הרבה אצל ילדים בגילאים האלה. הוא רצה לקבל התייחסות מיוחדת מהמדריכה, קצת תשומת לב, ואולי גם יש לו פנטזיה לא ממומשת סביב עניין הכדורגל, אז הוא סיפר את הסיפור הזה ונהנה כמה דקות מתשומת הלב של המדריכה. זה עדיין לא הופך אותו לשקרן, הוא בסך הכל ילד. לא הייתי מתרגשת מזה, והייתי מניחה לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר, תודה רבה זה מרגיע מאוד
שרית27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור:-)
סמדר ריינר27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהעדי26/06/2010
שלום, ביתי תחגוג 5 חודשים ב-1.7. עד לפני כשבועיים, היינו מניחים אותה במיטה וכעבור 2-3 דק' הייתה נרדמת ללא כל עזרה מצידנו. במהלך דק' אלו היא בכתה במקצת ותוך זמן קצר נרדמה. לפתע, לפני כשבועיים נראה כי איבדה את היכולת להירדם לבד (לא ברור מדוע) וכעת, אנו נאלצים לנענע אותה במיטת תינוק על מנת שתירדם למשך 2-3 דק'. חשוב לציין כי היא מתעוררת בלילה פעם אחת על מנת לאכול וחוזרת לישון ללא כל עזרה. הפחד שלי שהיא תצטרך עזרה בלהירדם גם באמצע הלילה. לא ברור לי מדוע איבדה את היכולת להירדם לבד. מה אוכל לעשות? אני פוחדת שהיא תפתח תלול בנענוע ולא תדע להירדם ללא זאת. אודה להמלצה, עצה. מה אפשר לעשות על מנת לחזור וללמד אותה להירדם לבד. (במידה ורלוונטי, לעת עתה ניזונה מהנקה בלבד, עולה במשקל יפה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
נעמה סבג שמש29/06/2010שלום עדי,
כל שינוי קטן בגיל הזה יכול להשפיע גם על נושא השינה. האם צומחות לה שיניים, חוותה מחלה, שינה מחוץ לבית, געגוע לאחד ההורים, כניסה למסגרת וכו...?
כעת, השתדלו להרדימה במיטה גם ע"י מקסימום מגע ותשומת לב. יהיו כמה ימים קשים אבל תוכלו להחזיר את המצב לקדמותו. אל תתפתו להרדים כך באמצע הלילה. גם אם יקח זמן, תמנעו מכך.
עם סבלנות והתמדה זה יסתדר.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמרביץ לעצמו ולאחריםאמא של יונתן26/06/2010
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים , ילד מקסים חכם ואנרגטי..
בערך בגיל שנה התחיל להתנהג בצורה כזו שכאשר לא מקבל מה שרצה, או כאשר לא מבינים אותו הוא מכה... אותנו ההורים וילדים בגן
אם הוא לא מצליח להכות, הוא מכה את עצמו בצורה של להטיח את הראש ברצפה/ שולחן/ קיר או כל מה שאפשר...
אני אציין שבהתחלה נבהלנו ומיד הרמנו אותו וחיבקנו ונישקנו, אח"כ ניסינו את שיטת ה"להתעלם" וזה עזר בהתחלה אבל לא חלף. היום הוא משתמש בכוח בכל סיטואציה שלא לרוחו - כמו לבעוט ולנסות לברוח בזמן החלפת חיתול או הלבשה, או להשכב על המדרכה ולהטיח את הראש במדרכה,
הוא טיפוס מאוד עקשן ואנחנו כבר נואשים ובסה"כ מנסים להציב גבולות.
אשמח לקבל תשובה כיצד עלינו לנהוג כאשר הוא מכה אותנו או ילדים אחרים? וכיצד לנהוג כאשר הוא מטיח את הראש ברצפה (אם אנו מתעלמים זה מגיע למצב של סימנים כחולים על המצח) ?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמרביץ לעצמו ולאחרים
ד''ר שירי שדה שרביט27/06/2010לאמא של יונתן שלום,
נראה שליונתן אין עדיין מספיק דרכים מתאימות להרגיע את עצמו ולהתמודד עם תסכול, כעס ואכזבה. ככל שהיכולת השפתית שלו תתפתח, כך הוא יוכל יותר לבטא רגשות מורכבים ולקיים משא ומתן עם אנשים אחרים. חשוב מאוד להציב גבולות מיידיים כאשר הוא פוגע באחרים או בעצמו (שני הדברים חמורים בעיניי באותה המידה). לא נראה לי שהתעלמות תעזור עם יונתן. חשוב קודם כל לעצור את ההתנהגות המסוכנת/אלימה ולחבק אותו בעוצמה עד שיירגע. נסו למצוא תנוחת-חיבוק בה הוא לא יכול לפגוע בכם בידיו או ברגליו (לעתים חיבוק מאחורנית הוא יעיל בהיבט הזה). כשהוא מכה אתכם או ילדים אחרים, חשוב להגיב מיד בתקיפות, ובמידת הצורך לתת לו להירגע במקום מתאים, כמו חדרו.
את כל התגובות שלכם יש ללוות תמיד במלים, כשאתם גם מרגיעים אותו, וגם מתייחסים לדבר שבעטיו הוא מבטא כעס (רצית את הצעצוע, ואחרי ש-X ישחק בו, יהיה תורך. כולם מחכים בסבלנות לתורם... וכדומה). וכמובן, יש לחזק את יונתן תמיד על התנהגויות נאותות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
אמא של יונתן27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא נוסעת לחודששוש26/06/2010
שלום, יש לי בת בת שנה וחמישה חודשים. בעיקבות צרכי עבודה אני נוסעת בעוד שבוע לחודש בחו"ל. הורי שגרים קרוב יעזרו לבעלי בשעות שהוא עובד. היא מאוד קשורה אליהם ונמצאת אצלם הרבה. אני שלמה ורגועה עם ההחלטה לנסוע אך האם ניתן לעשות עוד דברים מעבר לשיחות סקייפ וטלפון והרבה זמן אמא עד הנסיעה, שיעזרו לה להסתדר בחודש הזה? יש לנו גם בן בן 5 וחצי ולגביו אני יותר רגועה כי הוא בוגר ומבין ואפשר להסביר לו שאני אחזור.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא נוסעת לחודש בגיל שנה וחמישה חוד
ד''ר שירי שדה שרביט27/06/2010שוש שלום,
צר לי לומר לך זאת, אולם היעדרות אמא במשך חודש היא בלתי נסבלת מבחינת ילדה בת שנה וחמישה חודשים. משך ההיעדרות שלך - גם אם היא תהיה עם דמויות קרובות אחרות - הוא בלתי נסבל מבחינת ילדה בגיל של בתך. אני אגב גם לא חושבת שזה נכון עבור ילד בן חמש וחצי. תקשורת דרך סקייפ וטלפון לא מחליפה את נוכחות האם.
ההיעדרות הממושכת עלולה לפגוע ביכולת של בתך לתת אמון בסביבה המכילה והצפויה שלה. אני ממליצה על קיצור הנסיעה באופן משמעותי, או פיצולה לשתי תקופות עם תקופה של לפחות שבוע בישראל בין לבין.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמרביץ לאחותוגילי26/06/2010
בני בן שנתיים וחצי מרביץ (וצוחק אח"כ) לאחותו בת ה4 מזה כשנה. ניסיתי להכניסו לחדר אחרי כל מעשה כזה אך הוא טוען שיתנהג יפה יוצא מהחדר וחוזר לסורו.
בסה"כ הוא ילד אינטיליגנטי עם שפה עשירה לגילו אם כי מעט שובב.
מה אפשר לעשות מעבר לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בין אחים
ד''ר שירי שדה שרביט27/06/2010גילי שלום,
מעבר להצבת גבולות עיקשת, ואולי גם עונש אם ההתנהגות ממשיכה, כדאי גם לבדוק מדוע היא מתרחשת - האם הילד מגיב לתוקפנות או קנטרנות מצד אחותו, האם זו הדרך שלו ליצור עמה קשר, וכדומה. בירור הסיבה ומענה לה יכול להפחית במידה רבה את הסיכוי שההתנהגות תתרחש שוב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות בין אחים
ליאת גרוס27/06/2010שלום גילי
אני רוצה להציע סיבה נוספת לסיבות הטובות שציינה שירי. ילדים רבים מציקים לאח כדרך לזכות בתשומת לב. בדקי האם תדירות המריבות משתנה בנוכחות מבוגרים שונים.
בדקי האם מרוויח דבר מה מהתנהגותו.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גילי28/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט בן שנה ושמונה-קושי סביב אמבטיהמופתעת26/06/2010
אחייני המדהים בן שנה ושמונה, ילד יחיד, נמצא עם אחותי בבית ושנה הבאה יכנס למסגרת גן.
ילד פיקח,שמח, כבר מדבר ומתבטא באופן שמשאיר את כולנו פעורי פה.
לפני כשבוע וחצי עבר ממיטת תינוקות (לול) למיטת מעבר, המעבר היה נפלא, הוא ישן לילות שלמים,
הולך לישון בכיף גדול וקם לבד מהמיטה למיטת הוריו תוך קריאות שמחה.
לא ברור אם סביב המעבר למיטה "של גדולים" או לא, החל קושי סביב עניין המקלחת, דבר שבעבר היה רץ אליו בשמחה כרגע הופך למקום של בכי ואימה.
המון התעסקות ביומיום לאחרונה סביב נקי/מלוכלך, כבר מודיע מתי עושה צרכים ומתי צריך להחליף חיתול, בנוסף קושי סביב חול בגינה שפעם היה מאוד אוהב, וגם סביב עליה למתקנים/מגלשות.
(אני מבינה שהוא נמצא בשלב באוראלי אך לא בטוחה איך הקושי סביב המקלחת מתקשר לכך)
אחותי וגיסי לא מוותרים על המקלחת ולא משדרים לחץ סביב העניין ועל מנת להסיח את דעתו (צעצועים/ קצף כבר לא עוזרים) מספרים לו בכל ערב במקלחת סיפור והוא מדי פעם משף פעולה אך רוב הזמן בוכה.
יש לציין שאחייני אינו בוכה ללא סיבה, ואם רוצה/זקוק למשהו יודע לבקש בדרך שכולנו מבינים.
מה יכולה להיות הסיבה ואיך ניתן להקל עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי סביב אמבטיה
ד''ר שירי שדה שרביט27/06/2010שלום,
קשה לדעת האם יש קשר בין המעבר למיטה החדשה ושינוי ההתנהגות, מבלי לדעת קצת יותר פרטים עליכם. אולם נראה לי שהקשר, אם קיים, הוא קלוש. במידה ואף אירוע לא קרה מלבד שינוי המיטה, הייתי יותר קושרת את ההתנהגויות האלו לגדילה של הילד, ולכך שהוא מנסה להפעיל יותר השפעה ושליטה על הסביבה. חשוב שההורים יתעקשו היכן שצריך להתעקש, ויקלו ראש היכן שניתן. אם הוא בוכה במהלך המקלחת, אפשר לקלח אותו פשוט במהירות ולא להאריך ב"שעשועים" דוגמת הסיפור שמספרים לו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמקלחת כולל חפיפת ראש נמשכת 2 דקות
מופתעת27/06/2010הסיפור הוא על מנת להסיח את דעתו, הוא לא גורם להארכת המקלחת.
אני חושבת שיש אפשרות לדעת מתי ילד מנסה לעשות מניפולציות ומתי יש מצוקה אמיתית, וכאן נראה כי יש מצוקה אמיתית.
ובכלל, אין שום סימנים במשך היום לתפעל את הסביבה שלו.
מה גם שכתבתי כי יש יותר עניין של נקי/מלוכלך והצהרה מתי עושה קקי/פיפי בחיתול.
מההרגשה שלי יש קשר בין השלושה אך לא התייחסת לכך.
משהו נוסף שתוכלי להעיר/להאיר אולי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילות עם בכיטלי26/06/2010
שלום רב,
קצת רקע לבעיה שנוצרה:
בני הוא בן 9 חודשים.
הרגלנו אותו להרדם לבד במיטתו. היתה תקופה שהוא היה ישן כל הלילה ברצף (או שמתעורר 1-2 פעמים. אז הייתי משכיבה אותו, מכסה בסדין והוא היה נרדם בלי שום בעייה).
לפני כ-3 שבועות הוא מאוד חלה בוירוס. היה מתאורר בליליות עם חום וכמובן הייתי מרימה אותו על הידיים, נותנת לטו תרופות ומרדימה על הידיים. הוא היה חולה יותר משבוע.
היום, ברוך השם הוא בריא, אך עכשיו הוא ממשיך להתעורר בלילות ובוכה (כנראה התרגל שאני מרימה אותו ומרדימה על הידיים).
המליצו לנו לתת לו לבכות לבדו כמה דקות ואז להכנס להרגיע אותו, להשקיב ולצאת שוב. וכך עד שירדם. השיטה אכן עובדת!
!!! השאלה היא - עד כמה זה בריא לפסיכולוגיית הילד. האם זה לא פוגע במערכת העצבים שלו?
תודה מראש, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר שירי שדה שרביט26/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לספר לילדים ומתיניר26/06/2010
שלום,
אני יהודי והתחתנתי עם לא יהודייה מצד האם עכשיו אנחנו בנפרד.(חתונה רפורמית,כך ששנינו רווקים)יש לנו 2 בנים עוד מעט לפני בר-מצווה. האם לספר להם מהי דתם ואיך לעשות זאת.
יש לציין שהאם מעדיפה לא לדבר ולשתוק ואני לא שלם עם זה בכלל ורוצה לספר .
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לספר לילדים
סמדר ריינר26/06/2010שלום ניר,
זו שאלה מסובכת מאוד, כיוון שאין ביניכם הסכמה. בודאי שאי אפשר להסתיר סוד כזה לנצח, עוד שלוש שנים הבנים יוכלו להוציא תעודת זהות, ואני מניחה ששם האמת תצטרך להתברר.
לכן עדיף שהגילוי ייעשה ביוזמתכם, בצורה מסודרת ואמינה.
אתה שואל ומציין שהעיתוי כרגע הוא טרום בר מצווה. זה עיתוי שיש לו משמעות, כיוון שלא לדבר איתם על כך עכשיו משמעותה לגרום להם לעשות משהו שבעתיד יתברר להם כלא לגמרי אמיתי.
עדיף בעיני, שהבנים יבחרו אם ואיך לחגוג בר מצווה אחרי שהם יודעים את האמת, ולא מתוך עיוורון אליה. אחרת תהיה להם תחושה שאירוע מאוד משמעותי בחיים שלהם היה שיקרי, וחבל. כי האמת הרי הוללכת להתברר בסופו של דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עצה.לימור25/06/2010
שלום,ביתי בת 10 ומסיימת השנה כיתה ד', בבית ספר חרדי לבנות. באמצע השנה היא עברה כיתה, כיוון שבכיתה הקודמת היה לה קושי חברתי. בכיתה הנוכחית, מבחינה חברתית, המצב השתפר מאוד. בחודשיים האחרונים, אני מקבלת לפחות פעמיים בשבוע טלפון מהמחנכת על כך, שביתי מפריעה לה ללמד, מציירת בשיעור, מבקשת לצאת, עונה בלי להצביע וכד'. כיוון שביתי מקבלת ציונים גבוהים בכל המבחנים(בין 90-100), הטענה שלי הייתה שייתכן ומשעמם לה בשיעור. המחנכת הסכימה ויחד עם זאת היא טענה ובצדק שקשה לה לנהל כך שיעור עם כל ההפרעות האלה. ביתי חווה את יחס המורה אליה כחוסר אהבה. היא אומרת " אימא, המורה מעירה לי על כל דבר קטן, היא פשוט לא אוהבת אותי". לפני שבועיים, באחת הסיטואציות בכיתה, מול המורה, ביתי אמרה לה "המורה מה את רוצה ממני" . המורה קיבלה זאת מאד קשה ואף רצתה להשעות אותה ליום מבית הספר. רק לאחר שיחה שלי עם המנהלת, ההשעיה בוטלה.מאז שלחתי עם ביתי מחברת, שבה המורה כותבת לי בכל יום איך ביתי מתנהגת וכשאני קוראת זאת, נראה לי שהמורה מצפה ללמד בובות ולא ילדות.(למשל,היא כותבת שביתי התנהגה יפה כל היום אך חבל שבשיעור האחרון היא השתתפה בלי להצביע). חשוב לי לציין שגידלתי את ביתי מקטנותה, באופן כזה שכאשר אני מבקשת ממנה משהו, אני מסבירה לה לרוב מה הסיבה לבקשה, וכמעט תמיד היא שמחה לעשות.יש לביתי קושי לקבל הוראות באופן שרירותי וייתכן שכאן שורש הבעיה.המורות בכיתות הקודמות קיבלו בהבנה את הקושי הזה ונהנו מאד ממנה בשיעורים. ביתי כבר לא אוהבת ללכת לבית הספר, אני חושבת שהגישה של המורה לא נכונה והיא לא מוכנה לשנות אותה, לצערי. גם ההסברים שלי לביתי על כך שלכל מורה יש דרישות אחרות ושצריך ללמוד להסתדר, לא קידמו את הנושא.אני מאד מבקשת עצה, איך לעזור לביתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצה
סמדר ריינר25/06/2010שלום לימור,
את מפרטת מאוד יפה את הבעיה על היבטיה המורכבים. אני מסכימה איתך שייתכן והמורה נוקשה מדי, ואני גם מסכימה איתך שביתך תצטרך ללמוד להסתדר איתה ובחיים בכלל כשלא מקבלים אותה לגמרי כמו שהיא.
דבר אחד חסר לי בתאור המפורט שלך, הוא איזשהוא הסבר של ביתך למה באמת היא מתפרצת למשל בלי לחכות? האם זה הכרחי? האם קשה לה להתאפק? אם כן מדוע? זה נכון שלא צריך להתייחס לילדים כמו לבובות, עדיין, להתפרצות עם תשובה בלי לחכות לרשות יש משמעות גם מבחינת העובדה שהיא מקפחת כך זכות של ילד אחר להגיד מה הוא חושב, גם הפרעה למהלך התקין של השיעור על ידי המורה, ועוד.
יכול להיות (וכאן אני מציעה זאת מאוד בזהירות, כי אני לא מכירה את ביתך) שביתך גדלה עם הרגשה מסויימת שאם היא חכמה,או מוצלחת, או שווה, מגיע לה קצת יותר, שאחרים יחכו לתורם, שיתגמשו איתה וכו'. אולי זו אחת הסיבות שהיא לא הסתדרה חברתית בכיתה הקודמת. וכאשר זה לא מתבצע לשביעות רצונה סימן שלא אוהבים אותה. כי אם אוהבים אותה איך אפשר לא לקבל את צרכיה כראשונים וחשובים יותר?
אם זה המצב, ישנה סבירות גבוהה שאתם מטפחים את הגישה הזו כלפיה בבית, וכדאי לחשוב על כך.
יכול להיות שמשדור לה מסר בבית, שלה מגיע יותר, ושהחוכמה שלה או ההצלחה שלה מפצה על התנהגויות לא מתחשבות. אולי גם אתם מוצאים את עצמכם מוותרים לה בתחומים שמאוד לא נוח לכם לעשות זאת רק מתוך התפעלות מהאופן בו היא מתנהלת. שלא לדבר אל אחים או אחיות אם יש לה, והאם גם הם מוצאים את עצמם נדרשים לוותר לה.
עד כאן ההשערות שלי, שאני מקווה שלא הלכתי איתם רחוק מדי, כאמור לאור העדר ההכרות המספקת...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבקשת העצה
לימור25/06/2010שלום סמדר,
תודה רבה על תשובתך. בנוגע ליחסים בבית עם אחיה הקטן, בסיטואציות שמישהו צריך לוותר, היא מוותרת, ברובן ככולן.ייתכן וההפרעות בכיתה מגיעות מהמקום הזה.תשובתך פותחת לי כיוון חדש של חשיבה על הנושא,ואשמח לקבל ממך הארות נוספות,אם ישנן. שוב תודה ושבת ברוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר26/06/2010שלום לימור,
ייתכן שבסיטואציות שמישהו בבירור קטן ממנה, קל לה לקחת את תפקיד הגדולה, ואילו בסיטואציות של קבוצת השווים או מול סמכות התגובה שלה שונה.
אני הייתי מתחילה בלברר איתה, מה קורה לה בפנים ומה עובר לה בראש כשהיא למשל מתפרצת בכיתה והאם היא מבינה כמה זה מפריע ופוגע באחרים או שהדרך היחידה שהיא יכולה להתסכל על זה היא סביב הקיפוח שלדעתה מורתה גורמת לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לימור27/06/2010שלום סמדר,
אני מודה לך מאד, אעשה זאת. תבורכי על העזרה שאת נותנת, לימור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-) ובהצלחה. שמחתי לעזור.
סמדר ריינר27/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 3 שתולשת שיערשירי24/06/2010
שלום,
אני אמא לילדה בת 3 שנוהגת לתלוש שיער.
אנו מאוד מוטרדים מהתופעה, הבנו שזו ככל הנראה בעיה רגשית.
יש לציין כי מעבר לזה היא ילדה שמחה, מקסימה ומלאת אנרגייה.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה
סמדר ריינר24/06/2010שלום שירי,
מדובר בבעיה שנקראת טריכוטילומניה, ויש לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי לטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלבות מילדיםכרמית24/06/2010
בני בן 8 אוהב לשחק רק עם בנות. יש לו רק חברות בנות.
ילדים בכיתה מתחילים להעליב אותו לקרוא לו קריאות גנאי , לקרוא בשמו בשם של בת, ומאוד מציקים לו. הוא מאוד נעלב מזה ומספר לי על כך.
מה אני אמורה לענות לו? איך אני יכולה לתמוך בו שירגיש הכי טוב שניתן?
כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלבות מילדים
סמדר ריינר24/06/2010שלום כרמית,
את יכולה לומר לו שילדים וגם לפעמים אנשים מבוגרים לא מקבלים את מי ששונה מהם או מתנהג בצורה שונה. זה לא בסדר, זה לא יפה, זה מעיד על החולשה שלהם, אבל ככה זה לפעמים. אם הוא מחליט לשמור על הייחודיות שלו ולעשות רק מה שמתאים לו ולא מה שמקובל, לפעמים זה כרוך במחיר כזה. זה לא אומר עליו שום דבר לא טוב, ואת מאוד גאה בו על האומץ שלו להמשיך לנהוג כמו שמתאים לו, ואת מאוד אוהבת אותו ומקבלת את הבחירות שלו, ואת יודעת שהוא ילד מקסים ומדהים, ויש עוד הרבה אנשים שתומכים בו ואוהבים אותו, למשל המשפחה והבנות שמשחקות איתו, ומי שלא זו בעיה שלו, ואת מציעה לו פשוט להתעלם. אם אותם ילדים יראו לאורך זמן שזה לא מזיז לו, יש סיכוי שהם יפסיקו עם זה ויחזרו לענייניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות אחרי מחלהליאת24/06/2010
שלום בני בן 2.5 עבר מחלת וירוס לא קלה של שבוע וחצי עם שתי ביקורים בבית חולים עם הרבה בכי לפני לקיחת תרופה ובדיקות של רופאים .ברוך השם יומיים בסדר רק שמאז שהבריא מתנהג בחוסר סבלנות ,מקלל "סתומה" ומרביץ קלות לעיתים.
אפילו הדיבור שלו נהייה קשוח.
שאלותיי אליך
א.מה לדעתך הסיבה לשיוני ההתנהגותי הזה?
מה עושים כשילד מקלל ומרביץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות אחרי מחלה
סמדר ריינר24/06/2010שלום ליאת,
ייתכן באמת שהשינוי בהתנהגות קשור למחלה. כשהוא מקלל ומרביץ יש להפסיק זאת מייד ובתקיפות. עם זאת, במקביל, כשהוא רגוע, כדאי לדבר איתו על מה שקרה לו מבחינה בריאותית בזהמן האחרון, ולבנות סיפור מסגרת שיעשה לו סדר באירועים וירגיע אותו. החל משיחזור, של מה קרה: "היו לך כאבים, והיה לך קשה ונבהלת, ואולי חשבת שזה יימשך כל הזמן, ואז הלכנו לבית חולים, ואבא ואמא חיכו לידך ולא הבנת בהתחלה מי האנשים האלה ואבא ואמא הסבירו לך שהם רופאים ורוצים לטפל בך ולעזור לך..." וכו'. אפשר לעשות זאת גם דרך בובה, שמספרים עליה סיפור - "אתה יודע שלבובה היה כאב אוזניים, והרופא נתן לה תרופה... והיא פחדה מאוד, אבל עכשיו היא התגברה" וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות אחרי מחלה
ליאת גרוס27/06/2010כיוון חשיבה נוסף לקשר בין המחלה להתנהגות.. ייתכן מאד שכאשר הילד היה חולה, ריחמת עליו, בצדק, פינקת אותו, איפשר לו יותר והגבולות התרופפו. זה קורה לרב האימהות כשהילד חולה. הקושי הוא לחזור לשגרה אחרי שהילד מבריא כי גם האם וגם הילד התרגלו למשהו אחר.
לשדר מסר שזהו. נגמר. הוא כבר בריא וחוזרים לחוקים. בבית לא מקללים ומרביצים. בהחלט לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)