פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילדה בת 5
    נועה
    28/06/2010

שלום רב,
    אני אם חד הורית מבחירה לילדה מקסימה שתהיה אוטוטו בת 5. בזמנים מסויימים ובלתי צפויים מראש בגלל תשובה שלילית שלי למשהו שהיא מבקשת או חוסר תשומת לב שלא בכוונה היא יכולה להתפרץ בזעם לזרוק כל מה שעומד לידה להכות אותי לצרוח ולבכות ואין דבר שיעצור אותה.
    יש לי בעיה של הצבת גבולות ואני חושבת שאני רכה מדי איתה אך במצבים האלה אני בחוסר אונים לפעמים אני בלתי ברירה מחטיפה לה פליק או שניים שתרגע אך זה לא עוזר. האם יש לכם טיפ או עצה לתת לי כיצד לא להגיע למצבים אלו איתה וכיצד ניתן לרסן אותה כך שלא תחזור על ההתנהגות הזו.
    העניין של המכות שהיא נותת לי חוזר על עצמו די הרבה לאחרונה , האם זה דבר שקורה גם אצל אחרים ?
    תודה רבה
    נועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות של ילדה בת 5

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות של ילדה בת 5

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום נועה,
    זה מצב שקורה גם אצל אחרים, אך זה לא הופך אותו לתקין.
    אם את מודעת לקושי שלך להציב גבולות, אולי כדאי שתיגשי להדרכת הורים מסודרת כדי לשפר את המצב הזה.
    ייתכן שהידה חווה אותך כחלשה מדי, ואז זה הופך ואתה ילדה לא מוגנת על ידי הורה חזק ואסרטיבי. זה גורם לה לחרדה ולהתפרצויות זעם.
    מעניינית ההגדרה שלך "לא בכוונה" כאילו עדיין יש בך רצון נורא גדול להכחיש את התוקפנות שיש בה ולהמעיט בערכה.
    בזמן ההתפרצויות ובמיוחד כשהיא מרביצה לך, צריךם לעצור זאת מייד, גם אם יש צורך בעצירה פיזית. לא על ידי מכות, כמובן אלא על ידי חיבוק שלה מאחרו תוך החזקת הידיים שלה וגם הרגליים אם יש צורך, עד שהיא נרגעת.
    אחרי שהיא נרגעת, כדאי לשוחח איתה על מה שקרה, וללמד אותה דרכים חלופיות להתמודד עם תסכול, כמו להסתפק במשהו אחר, להמתין, וכו'.
    כמובן שבשום פנים ואופן אסור להיכנע לדפוס ולספק את מה מה שהיא רצתה כדי שיהיה שקט כי מחזק את הדפוס.
    אני ממליצה לך ללכת להדרכת הורים מסודרת כי בלי עבודה יותר מעמיקה על גבולות ועל היחס שלך לתוקפנות יהיה קשה לשנות מהיסוד את מצב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספקטרום אוטיסטי
    אמא
    28/06/2010

שלום רב

יש לי שאלה - יש לי ילד בן 8 שנמצא בספקטרום האוטיסטי אך אינו מוגדר כיליד אוטיסט

האם על ידי טיפולים טובים ניתן להתגבר על הקשיים או שצריך להשלים עם המצב לנצח?

אודה לתשובתכן.תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ספקטרום אוטיסטי

הוספת תגובה

• ספקטרום אוטיסיטי

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום לך,
    כמו כל דבר בחיים, גם כאן אין לדעתי תשובות שחור לבן. זה תלוי בהמון גורמים, גם בתוך הספקטרום יש כל מיני דרגות וקשיים. אני מניחה שלילד תמיד תהיה בעיה כלשהי, אבל יש בהחלט ילדים שעם טיפולים טובים אפשר להביא לתוצאות די טובות ולהשתלבות טובה בחיים ובחברה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת חבר של האם לילדים
    איילת
    28/06/2010

שלום לכם
    אני אם לתאומים בני 5.5 גרושה מזה כחמש שנים, האב לא משטתף בגידול ו/או חינוך של הילדים כלל, פעם בחודשיים שלושה מגיעה לכמה דקות אומר שלום ואם יש לו מצב רוח ממש טוב, אז גם מביא להם שקית במבה. דמות אבאית מאוד חסרה להם
    לפני כשנה וחצי הכרתי גבר , אנחנו עדיין לא גרים יחד אבל הוא מגיע אלינו המון, והילדים מאוד קשורים אליו. כמה פעמים הם (הילדים) קרו לו "אבא" ... אנחנו אמרנו להם שהוא לא אבא בשבילם
    ואז הם שאלו " אז מי אתה בשבילנו?"
    אמרנו שחבר של אמא , אבל זה כאילו לא מספק אותם והם כל הזמן חוזרים אל השאלה - מי אתה בשבילנו ...
    אני לא יודעת מה לענות להם...
    בבקשה תעזרו לי
    תודה מראש
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    הגדרת חבר של האם לילדים

הוספת תגובה

• הגדרת החבר של האם לילד

סמדר ריינר
    29/06/2010

שלום איילת,
    אכן נוגע ללב הרצון של הילדים שלך להשתייך ולמצוא דמות אבהית. עם זאת באמת לא קיים בשפה העברית כינוי מתאים לתפקיד של בן זוגך עבורם. הדבר היחיד שנראה לי מתאים כרגע, הוא להגדיר אותו כ"חבר משפחה" כך הוא שייך לא רק לך אלא גם להם במידה מסויימת.
    אם וכאשר תעברו לגור יחד, אני מניחה שהצורך בהגדרה מילולית קצת יירגע כי הם ירגישו יותר בטוחים בנוכחותו בחייהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות רגשית בן 10
    עדינה
    28/06/2010

ילדי בן 10 ילד מקסים. יש לו חדר משלו. הוא עדיין ישן רק עם בובות מסוימות ( לא מוכן לישון בלי אותן בובות-דמויי בע'ח אפילו "מכסה" אותם בשמיכה לפעמים וכד'), משחק בלגו ומכוניות קטנות (ממציא לעצמו סיפורי דמיון) וצופה בתוכניות ילדים כמו בוב הבנאי, תומאס וכד' . האם זה נורמלי?
    (יש לציין שעם זאת שהוא מאוד נבון ואינטליגנטי הוא בעל לקויות למידה וקשיי קשב.)

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות רגשית בן 10

הוספת תגובה

• התפתחות ריגשית ילד בן 10

סמדר ריינר
    28/06/2010

שלום עדינה,
    אלה הן אכן התנהגויות שאופייניות לגיל צעיר יותר. עכשיו נשאלת השאלה למה זה מפריע, ואיך התפקוד החברתי שלו, האם משתלב בחברת בני גילו, האם מסתדר עם מסגרת בית הספר ועם המטלות הלימודיות, אם כן, זה לא כל כך מזיק שיש לו גם הרגלים כאלה.
    אם הוא מתעניין רק בבוב הבנאי ובכלל לא מתעניין במה שמשותף לבני גילו, לא מוצא את מקומו בחברה ולא מסתדר עם מטלות הגיל - התנהגות סבירה בבית הספר, למידה תקינה בהתחשב בלקויות הלמידה שלו כמובן וכו', אז יש מקום לפנות לטיפול ולראות מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה
    ליאת
    28/06/2010

אני אם לבן 6.5 ובת 3.5. בעייתי היא עם בתי הקטנה. בקיץ שעבר היא נגמלה מתיתול לגמרי, גם ביום וגם בלילה. זאת אומרת שמאז הגמילה עברה שנה.
    לפני כחודשיים היא החלה להרטיב ביום. בגן היא יבשה במשך כל היום! זה קורה רק בבית, או יותר נכון כשהיא לא בגן. היא פשוט מתאפקת ולא ניגשת לשירותים וכשאני פונה אליה לגשת להתפנות היא אומרת שאין לה... וכשהיא כבר לא יכולה יותר להחזיק היא רצה לשירותים וכבר מפספסת, ברב המקרים לא את הכל אלא רק חלק בתחתונים, כלומר הם לא תמיד רטובים לגמרי.
    קצת רקע: במשך השנה האחרונה היא היתה בגן עירייהכאשר מ-1 בצהרים היה מגיע צוות של צהרון לגן שם היא שהתה כשעה. לפני כחודש היא התחילה לבכות כאשר הצוות של הצהרון היה נכנס לגן, ומאז היא לא רצתה ללכת לגן בכלל. היא אפילו סיפרה לי שהיא פוחדת ה2 מטפלות בצהרון ואני מאמינה לה מכיווןם שהם מאוד קשוחות וחסרות סבלנות (קרה לה בתחילת השנה פעם אחת שהיא פיספסה בצהרון). לכן החלטתי להוציא אותה מהצהרון. וב1 אני לוקחת אותה הביתה.
    בנוסף לפני כשנה נולדו לאחיותיי 2 תינוקות מדהימות ולפי דעתי היא מאוד מקנא בהן, כי היא לעיתים מחקה את אופן דיבורן.
    אך אני לא יודעת למה לשייך את הרגרסיה הזאת.
    למה דעתך זה קרה לה?
    ומה עושים?(עד עכשיו מה שעשיתי זה להגיד לה את בוגרת לכי תקחי לך לבד תחתונים מהמגירה אך נראה לי שזה רק מתחזק כי נראה שהיא מתלהבת מההחלפות, אני מודה שגם כעסתי מס' פעמים כי זה מוציא מהדעת! בעיקר מכיוון שהיתה גמולה באופן מושלם. אתמול החלטתי שאני לוקחת את כל התחתונים ואומרת לה שאין הכל בכביסה - בכל פעם שהיא מפספסת)אינני יודעת אם זה נכון...

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה

הוספת תגובה

• רגרסיה

סמדר ריינר
    28/06/2010

שלום אילנה,
    אני א מספיק מכירה אתכם כדי לדעת בודאות למה זה קרה ולמה עכשיו. ייתכן בבאמת שיש לה רצון לחזור להיות תינוקת. על כך אפשר לדבר בצורה גלויה, שאולי גם לה בא לפעמים להיות קטנה וזה בסדר, אפשר לדבר דיבור תינוקי לפעמים, להתפנק אצל אמא, אפילו לקחת בקבוק אם בא לה ואחר כך אפשר לחזור להיות גדולה, לשחק עם ילדים בגילה, לישון במיטה של גדולים וכו'.
    אולי אם תינתן הכרה לצורך הזה והיא תוכל לבטא אותו בצורה גלויה, היא לא תצטרך להשיג זאת בדרך של מאבק כמו שנעשה כרגע דרך הפיפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי להפרד מאמא בגן
    חנה בן משה
    28/06/2010

שלום

ביתי היא בת 3 שנים והולכת לגן מגיל שנה. היא מאוד אוהבת את הגננות ויש לה הרבה חברים. ישנם מקרים שקשה לה מאוד להפרד ממני בבוקר והיא בוכה. במקרים אלו הגננות מעודדות אותי (וגם בלחץ) שאפרד ממנה מהר ככל האפשר --כך יהיה לה יותר קל. פרידה ממושכת הן אומרות מזיקה להתאקלמות הילדה. היום בבוקר הילדה פרצה בבכי מר שהקשה עלי את הפרידה...הרגשתי שאני צריכה להשאר איתה בכדי להרגיע אותה ולא לעזוב אותה בוכה ..כמו שהודרכתי. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי להפרד מאמא בגן

הוספת תגובה

• קושי להיפרד מאמא בגן

סמדר ריינר
    28/06/2010

שלום חנה,
    אני חושבת שהגננות צודקות. אם במהלך היום היא נרגעת מהר, סימן שחלק מהסיפור בכניסה מיועד אלייך. אם לא תשתפי עם זה פעולה, זה ייפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה
    שני
    28/06/2010

אני אמא שלתאומות בנות שנה ושלושה חודשים. לפני מס' ימים חזרתי לאחר שהות של 4 ימים בחו"ל הבנות נשארו עם אביהן והסבתות. לאורך הימים בהם לא הייתי בבית אחת הבנות הייתה צמודה לסבתא ולא הסכימה להפרד ממנה.
    כאשר חזרתי חוזרת אותה התנהגות גם איתי, היא לא מוכנה לרדת מהידיים בוכה כל היום, לא נותנת לי להתייחס לאחותה. אפילו במשפחתון אותו אוהבת היא בוכה כל הזמן ולא מוכנה לרדת מהידיים של הגננת. אינניי יודעת מה לעשות ואיך להקל על החרדה הזו, באופן טבעי אני רוצה לנחם אותה ולגונן עליה אך ברור לי שזה לא יפתור את הבעייה.

לעזרתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    28/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהרדמות
    מעיין
    28/06/2010

שלום,

בני בן שנתיים וחצי, בד"כ ילד רגוע ושמח שלא עושה בעיות.
    לאחרונה קשה לו להירדם בלילה, הוא נכנס למיטה בערך ב8 ולמרות שהוא כבר מאוד עייף לוקח לו בערך שעתיים עד שהוא נרדם, הוא מסכים להיות לבד אבל הוא כל הזמן מבקש דברים- סיפור, בקבוק וכו', מסתובב מצד לצד, הוא ממש לא רגוע.
    נוסף לכך הוא מתעורר בבוקר בערך ב5 וחצי למרות שהוא עדיין עייף.
    שעות השינה לא מספיקות לו ולכן במשך היום הוא בוכה ומתעצבן המון על כל דבר.
    אני רואה שהוא עייף במשך היום כי הוא משפשף עיניים, מפהק ומבקש לנוח אבל לא נרדם.
    אוסיף שהוא ישן בצהריים בערך שעתיים אבל גם משנת הצהריים הוא קם עצבני ובוכה.

אני לא יודעת איך אוכל לעזור לו לישון את מספר שעות השינה שמספיקות לו, אני לא מבינה למה הוא קם בבוקר אם הוא עדיין עייף, ומה מפריע לו להירדם בלילה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהרדמות

הוספת תגובה

• קושי הרדמות בגיל שנתיים וחצי

נעמה סבג שמש
    29/06/2010

מעיין שלום,

ילד בגילו ניתן לדובב, נסי על ידי המחזה ובדרך עקיפה , להבין מה מטריד אותו.

כדאי גם לקצר את שנת הצהריים שלו.

לגבי הקימה בבקר. אם השעה היא קבועה, התערבו בשעון הביולוגי וצרו מצב של עוררות פיזיולוגית ע"י לטיפתו תוך כדי שינה, כדי לשנות את שעת הערות.
    אם עדיין יקום בשעה זו, תתעקשו שעדיין לילה ולא קמים מהמיטה. רק כך תוכלו להשפיע ולשנות.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סב שנפטר
    אמא
    28/06/2010

שלום, אבי נפטר לפני כחצי שנה לאחר מחלה לא ממושכת. הבן הקטן שלי שהוא בן 5 - סיפרתי לו על מצב אבא שלי לפני שנפטר וגם על המוות. הוא יודע שסבא נפטר ממחלה ושהוא מת ועכשיו הוא בשמים והוא מסתכל ואיתנו משם. לאחרונה הוא בוכה המון, נזכר בסבא ומאוד מתגעגע. לא לקחתי אותו לבית העלמין להראות לו את הקבר וחשבתי האם זה יהיה נכון לקחת אותו לשם כדי שיראה אפה סבא? כי בכל זאת פתאום סבא - שהיה צעיר ומאוד אהוב עלי הנכדים , נפטר והוא בשמים? נעלם? חשבתי שאם אקח אותו ונשים פרחים ליד הקבר ואסביר לו את המקום החדש של סבא זה אולי יקל עליו. האם זה יהיה בסדר לקחת ילד קטן לבית העלמין?

לקביעת תור
    סגירה
    סב שנפטר

הוספת תגובה

• סב שנפטר

סמדר ריינר
    28/06/2010

שלום לך,
    זה בסדר לקחת ילד קטן לבית העלמין. מה שקורה כנראה כשאביך נפטר בנך עדיין לא היה בשל להבין את סופיות המוות. ואז התאים ההסבר לגבי השמים. כיום הוא מבין יותר וההבנה כואבת לו, יש מקום אם את רוצה לקחת אותו לשם, ולהסביר לו, אם זה מתאים לך שהנשמה נפרדת מהגוף, הנשמה בשמיים והגוף בקבר, ואתם מבקרים אותו כל שנה, כי כך אתם זוכרים אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10 מתעורר כל לילה ופוחד
    גידי
    28/06/2010

בשבועות האחרונים ילדינו בן ה-10 מתעורר כל לילה ולילה ובא למיטתנו וטוען שפוחד לחזור לישון בחדרו. ניסינו כל מיני דרכים להחזיר אותו למיטתו אבל שוב אחרי כמה דקות הוא חוזר וטוען שלא יכול להירדם מפני שהוא מפחד ומה שיוצא בסופו של דבר שהוא נשאר לישון במיטת ההורים.
    הוא ישן באותו חדר עם אחיו הקטן ובדרך כלל נרדמים ללא בעיה יחד.
    האם כדאי להיות יותר קשוחים איתו כשמתעורר ולא לוותר לו או לנקוט בדרכים אחרות?

הוספת תגובה

• ילד בן 10

סמדר ריינר
    28/06/2010

שלום גידי,
    קודם כל כדאי להתעניין למה הוא פוחד, ממה, אתם יכולים לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאה שמתייחסת לפחדים אצל ילדים ולראות אם אתם יכוים להיעזר בזה.
    בדרך כלל לא מומלץ לאפשר שינה במיטת ההורים (להשקפתי) עם זאת זה מוזר וחריג שילד בן 10 פתאום מתחיל לבקש זאת. לכן לפני שמחליטים אם לנהוג בקשיחות או לא כדאי לברר יותר לעמוק מה קרה ולטפל בזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מפיפי בלילה
    אמא
    27/06/2010

שלום רב, בני בן ה-4 רוצה להיגמל מפיפי בלילה. הוא גמול מפיפי ביום כבר שנתיים. אנחנו לא לוחצים עליו, הוא יזם הורדת חיתול אבל זה לא הולך. רציתי לשאול איך יודעים באיזה גיל כדאי לפנות לקבל פעמון, האם כדאי להרפות כרגע ולחזור לחיתול? איפה ניתן לקרוא חומר רציני בנושא זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מפיפי בלילה

הוספת תגובה

• גמילה מפיפי בלילה

סמדר ריינר
    28/06/2010

שלום לך,
    את יכולה להקליד בגוגל "הרטבת לילה - ד"ר קושניר" ולקבל באתר מידע שנוגע לבעייתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    28/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "גזענות" בגיל 3
    נעה
    27/06/2010

שלום,
    יש לי ילדה נבונה ומתוקה בת 3. לזעזועי, היא החלה משתמשת בהבחנות בין אנשים "שחורים" ל"לבנים". שתי דוגמאות - כשראתה בחור כנראה ממוצא אתיופי, היא אמרה לי שהיא לא אוהבת אנשים שחורים.כששאלתי למה, לא היתה לה תשובה, פשוט לא אוהבת. במקרה השני, אמרה שהיא לא אוהבת את סבתא (אמא שלי!!) כי יש לה צבע אחר, חום. ושיש לה שם משפחה אחר, לא כמו שלנו. (בכוונתה למשפחה הגרעינית ולהורי בעלי).
    מה עושים עם זה????

אציין כי היא מעולם לא שמעה בבית התטאות גזענית כלשהי, אבל גם שאולי לדאבוני הרוב המוחלט של חבריה לגן הם מה שהיא מכנה 'לבנים'....

לקביעת תור
    סגירה
    "גזענות" בגיל 3

הוספת תגובה

• "גזענות" בגיל 3

סמדר ריינר
    27/06/2010

שלום נעה,
    גזענות, בכל גיל,היא בעצם פחד מהשונה. אני חושבת שבגיל 3 זה עדיין מוקדם "להאשים" את ביתך בגזענות, אני מניחה שאין תודעה פוליטית מעמיקה מאחורי התגובות שלה, אבל יש כנראה תהליך פסיכולוגי הגנתי שהיא משתמשת בו כדי להתמודד עם הפחדים שלה גם ממי ששונה ממנה, כי אז הוא לא דומה לה אז היא מרגישה שהיא לא יכולה לצפות אותו, וגם כנראה סביב הצבע השחור שאולי מקושר אצלה לפחדים שונים: מהלילה, מתוקפנות, וכו'.
    תנסי לדבר איתה על כך שאולי היא לא אוהבת אותם כי משהו נראה לה מפחיד? ייתכן ששיחה יותר גלויה על הפחד, תסייע להתמודד איתו בדרך אחרת. אם היא תשתף פעולה עם הקו הזה, ייתכן שניתן יהיה לברר יותר מה ממפחיד אותה, מה לדעתה יכול לקרות, ואיך אפשר להתמודד.
    בעיקר לא הייתי מזדעזעת, זה לא אומר שהיא תגדל להיות גזענית, היא בסך הכל ילדה בת 3, מותר לה לה עדיין לסדר את העולם איך מתאים לה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה רפואית
    אביבה
    27/06/2010

יש לי בת 22 שגרה עדיין בבית. הלכנו יחד לעשות בדיקת דם. היא קבעה תור לרופאת משפחה והלכה בעצמה לקבל תשובה. התשובה היתה תקינה והרופאה שלחה אותה לבדיקה נוספת. היא מתעקשת שלא אלך איתה לבדיקה.
    כיצד עלי לנהוג? להמשיך להתעקש, לתת לה לעשות כרצונה ולא ללכת איתה או אולי להפתיע אותה ביום הבדיקה ולהופיע?

תודה, אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה רפואית

הוספת תגובה

• בדיקה רפואית

סמדר ריינר
    27/06/2010

שלום אביבה,
    הבת שלך היא מעל גיל 18, ועלייך לקבל ולכבד את בקשתה. אם יקרה משהו באותה בדיקה, והיא תרצה בכך, היא תוכל להתקשר אלייך.
    יכול להיות גם שהיא הולכת עם מישהו אחר ואת לא יודעת מכך, וגם זו זכותה. לבוא ולהפתיע אותה נגד רצונה זוהי פגיעה בפרטיות שלה, וזה ממש לא מה שחסר לה כרגע.
    אני מבינה שגם את דואגת וחרדה, ולכך תצטרכי למצוא פיתרון אחר, לדבר על כך עם חברה טובה, לבקש מביתך להתעדכן במהירות האפשרית וכו', אך בשום פנים ואופן לא לכפות את עצמך עליה ברגע רגיש ביותר שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרדות

ליאת גרוס
    27/06/2010

שלום אביבה
    קראתי את דבריה של סמדר ואני מסכימה עימה לחלוטין. אני רוצה להוסיף כי עלייך לעודד כל התנהגות עצמאית מצידה ואף לדחוף לכיוון זה. בהדרגה ובאופן מותאם כמובן. כיצד תוכל ביתך להיות עצמאית, לגור לבדה, להינשא, ולהיות אם צעירה , אם לא תוכל לפעןל ולהתמודד עם דברים הרבה יותר רציניים מבדיקת דם.
    העןבדה שהיא מבקשת ממך לא לבוא מעידה על הצורך שלה להתמודד לבד. תני לה.
    לא קל לשחרר ילדים אבל זה חשוב.
    היא תסתדר ותתמודד. עכשיו את צריכה להתמודד עם זה שהיא מתמודדת בלעדייך. זכרי זה לטובתה ובעצם גם לטובתך. תהיי חזקה ההתמודדות שלך לא פחות קשה משלה.
    תסמכי עליה
    בהצלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד "מפונק"
    יוסי
    27/06/2010

שלום
    יש לי עוד שאלה שבת זוגתי ואני דנים בה לפעמים
    הבן שלה בן 3 ולטעמי מאוד מפונק (אני משווה ל 2 הילדים שלי בותו טווח גילאים 4-6).
    אחת ה"שיטות" שלו הם בכי קורע לב ודמעות שבאמת קשה להתעלם מהם.
    כל פרידה וגם אם לשעה כרוכה בסימפוזיון. אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה (ידיים,צעצוע,גלידה...וכו...)הוא מתחיל אם אותו הבכי.אם הוא מקבל מכה (ולו החלשה ביותר) כנ"ל.אם הוא לא מרגיש טוב אז הוא פשוט נתלה על הצוואר (שלנו) ולא יורד.
    אני חושב שצריך להתעלם ברוב המיקרים כי זה פשוט כלי "ניגוח" שלו בכדי לקבל את מה שהוא רוצה, השאלה אם זה נכון או האם ישנה דרך אחרת?
    בדרך כלל כשהוא מתחיל עם הסצינה של הבכי אני ניגש אליו,יורד לגובה שלו ומדבר איתו (מסביר לו,מבקש שיפסיק כי זה לא יעזור...וכו) אבל איך מפסיקים עם זה בכלל?
    ל-2 הילדים שלי לא הייתה ההתנהגות הזו (ברור לי שכל ילד מגיב אחרת).
    אני חושב שכל זה נובע מעודף פינוק וחוסר גבולות.
    נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד "מפונק"

הוספת תגובה

• ילד "מפונק"

סמדר ריינר
    27/06/2010

שלום יוסי,
    אני חושבת שהתגובה פה היא לא גורפת, וגם אין לה פיתרון אחד שמתאים לכל הסיטואציות.
    אני חושבת שכשילד חולה, זה טבעי שהוא נתלה על הצוואר, ומותר לבקש פינוק מסויים כשחולים, במיוחד בגיל שלוש...
    לגבי הרגעים שבהם נראה שהוא עושה דרמה ממשהו פעוט, אכן רצוי להתעלם.
    אם הוא בוכה כשהוא לא מקבל מה שהוא רוצה, כמובן שחשוב מאוד לא להיכנע לבכי, לא לתת לו את מה שהוא רוצה ולהיות עיקביים בכך, אך גם חשוב, אחרי שהוא נרגע, לספק לו כלים אחרים להתמודדות. כלים שישרתו אותו גם באניטראקציות חברתיות בהמשך. כמו למשל, אם לא קיבלתי את הצעצוע, אז אני יכול להמתין כשיגמרו לשחק איתו, אני יכול לשחק במשהו אחר בינתיים, אני יכול וותר ולהתגבר כמו גדול וכו'...
    אני חייבת לומר שאת כל מה שכתבתי כאן, כתבתי על סמך מה שאתה תארת. לא קיבלתי את התאור של בת זוגך להתקפי הבכי שלו, וייתכן שאם הייתי מקבלת גם את הראייה שלה לדברים התמונה המתקבלת הייתה שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין עם ילדה בת 6
    מיטל
    27/06/2010

אשמח לעזרה ולהכוונה אם אפשר.ביתי בת 6 עומדת להתחיל כיתה א בשנת הלימודים הקרובה.כדי שתתקבל לבית ספר אותו רצינו עבורה עברנו דירה ממש מול בית הספר החדש והיא חווה פרידה מחבריה הישנים והתחלה חדשה..בנוסף למעבר(ואחרי כשבוע בלבד בדירה החדשה)החלטנו להתגרש.נכון לכרגע איני יודעת אם אוכל להמשיך ולהתגורר איתה בדירה הזו או אם יהיה עלינו לעבור שוב ובנוסף עלינו לשבת איתה ולספר על ההחלטה שלנו להפרד.איני יודעת אם זה אינו רצף של החלטות ושינויים רבים מדי עבורה?כיצד אני ממזערת את הנזק הנפשי שעלול להגרם לה.האם יש גוף המייעץ כיצד להסביר לילדים על גירושין?אשמח מאוד לתשובתם ועזרתכם והמון תודה.מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין עם ילדה בת 6

הוספת תגובה

• גירושין עם ילדה בת 6

סמדר ריינר
    27/06/2010

שלום מיטל,
    את אכן צודקת, זה הרבה יותר מדי פרידות, משברים, מעברים ושינויים לילדה בת 6. אם יש אפשרות להמתין עם ביצוע הפרידה שלכם - זה יכול להיות משמעותי מאוד.
    הרי גם אם מתגרשים - זה לא בדיוק קורה מחר, זה עניין מאוד מורכב.
    אם לא, צריך כרגע להתייחס למעבר הדירה שלכם כאילו הוא סופי, אם יהיה שינוי ולא תוכלי להחזיק את הדירה- תתמודדו עם זה בהמשך. לא הייתי מעמיסה אינופורמציה לא וודאית כרגע.
    אין צורך ב"גוף" המייעץ איך להסביר אך בהחלט ייתכן שיהיה צורך בייעוץ איך מתמודדים אחרי ההסבר.
    מבחינת ההסבר, מה שרצוי לעשות הוא ליזום עם הילדה שיחה משותפת, ששניכם נוכחים בה, ולהגיד לה שאבא ואמא החליטו להיפרד, כי הם לא מסתדרים ביחד, זה לא קשור איה ולא באשמתה, אתם שניכם אוהבים מאוד, בדיוק כמו מקודם. ואז יש להסביר את מה שידוע לכם כעת ע הסדרי המוגרים והראייה שהולכים להיות. ייתכן שהי אלא תגיב בהתחלה, כי היא לא כל כך תקלוט. בהמשך יהיו תגובות שלה, שיכולות לבוא בצורה של בכי, כעס, חרדות, חששות שאלות, וקשיי הסתגלות. יש לקבל זאת בהבנה וסבלנות, עדיין לשנות לשמור על גבולות ושיגרה, לענות לשאלות ולנסות להרגיע.
    אם תרצו עזרה ממשוכת בהמשך, ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באזור מגוריכם באופן פרטי, או לתחנה ציבורית של משרד הבריאות או להתעניין בקופת החולים שלכם לגבי רשימת מטפלים שעובדים במחיר מסובסד דרך הקופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה