פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך לספר על פרדה לילד בן 3
    שלומית
    24/06/2010

אני ובעלי החלטנו להיפרד לכן יוצא מצב שכל אחד מאיתנו חוזר לבית הוריו והילד (בן 3 ) נשאר איתי איך מספרים לו שאמא ואבא לא יגורו יותר באותו בית ושלומרות הכול אנחנו אוהבים אותו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך לספר על פרדה לילד בן 3

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מספרים על פרידה לילד בן 3

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום שלומית,
    בדיוק כמו שאמרת את זה:-)
    רצוי לעשות שיחה משותפת, ששניכם תהיו נוכחים בה, ולהגיד לו שאבא ואמא לא מסתדרים כל כך טוב, ולכן אתם נפרדים, אבל אתם לא נפרדים ממנו, וממשיכים לאהוב אותו. תסבירו על הסדרי המגורים והראייה החדשים, ותיערכו לענות לשאלות שלו ולהכיל את החששות, הכעסים, העצב וההתנהגויות שייתכן ויבואו עכשיו בסבלנות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה מועד לספר

שלומית
    24/06/2010

האם עדיף לספר לו מתי שבעלי יוצא מהבית או לפני כדי לראות איך הוא מקבל את או שזה בעצם יבלבל אותו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה מועד לספר

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום שלומית,
    כדאי להכין אותו מעט לפני , כיוון שהוא בודאי רואה גם את ההכנות, ולהגיד לו בעוד כמה זמן זה יקרה, ולאפשר לו לשאול שאלות, לבכות אם הוא רוצה וכו'. סביר להניח שהו אלא כל כך יקלוט בהתחלה, אבל לא חשוב, אתם תחזרו על המסר מספר פעמים בהמשך והוא גם יקלוט עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד שמכניס אצבעות לעיניים
    לילך
    24/06/2010

שלום,
    יש לי ילד בן שלוש וחצי ומאז שהוא ממש קטן, הוא היה מכניס אצבעות לעיניים - שלי, של בעלי,
    לכולם.
    הבעייה היא שעם הזמן ניסיתי כל פעם מחדש, בדרכים שונות , למגר את העניין, אך כל מאמציי עלו בתוהו. יש לו אחות קטנה, בת שבעה חודשים וגם לה הוא עושה את זה. כמובן שאני עוצרת את זה בזמן כי אחרת הוא עלול לגרום לה נזק בעיניים וגם לכל אחד אחר.
    בגן, מקפידים ושומרים שזה לא יקרה עם ילדים אחרים ובבית אני שומרת שהדבר לא יקרה בינו לבין אחותו. יש לציין כי בחודש האחרון הילד מאוד תוסס ועצבני, בעיקר בגן. בבית אני פחות רואה את זה, אבל מה שכן זה שיש מצבים שהוא לא מוכן לקבל "לא" ועומד על שלו ומתעקש.
    בגן זה הגיע למצב שההורים מתלוננים בגלל שהילדים כבר לא רוצים להיות לידו כי הוא מציק להם
    והם מתלוננים בבית בפני ההורים על זה שהוא מכניס אצבעות לעיניים.
    אני כל הזמן מעירה לו, מסבירה לו, מדברת איתו והוא מקשיב ומצדיק אותי ואומר "בסדר אמא", אך הדבר חוזר חלילה. שהוא עושה זאת לי או לבעלי או לאחותו, הוא מקבל מכה על היד כדי שיבין את העניין אך אני רואה שזה לא ממש עוזר.
    ראוי לציין שהילד עבר שינויים - נסיעה לחו"ל, חזרה לארץ, מעבר דירה וגנים בחו"ל וכאן הוא בגן קבוע. פרק הזמן הקבוע והיציב ביותר הוא מאז שחזרתי מחו"ל, גרנו קצת אצל סבתא ועברנו לדירה משלנו. פעמיים בשבוע אנחנו ישנים אצל סבתא ויתר הימים בבית. הילד מאוד קשור לסבתא וגם כשאנו לא אצלה הוא רוצה ללכת אליה. לפעמים הוא מתמרד ומתעקש ללכת אליה כשהכיוון שלנו הוא לבית שלנו.
    אני אשמח לשמוע את דעתכן בנושא, כי אני לא יודעת מה לעשות. תודה.

הוספת תגובה

• ילד שמכניס אצבעות לעיניים.

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לילך,
    לא הבנתי מדוע אתם ישנים פעמיים בשבוע אצל סבתא. בכל אופן, אכן נשמע שיש הרבה מעברים בחיים של הילד, והא כנראה לא מצליח להכיל את עצמו מספיק טוב. צריך להקפיד על סדר יום קבוע וסדר קבוע בשבוע, רצוי שהילד יישן באותה מיטה כל יום, עם טקס של סיפור ושינה, וכן שבאופן קבוע דמות אחת תיקח אותו מהגן, ויהיה המשך סדר יום מסודר בהמשך היום שכולל גם זמן איכות עבורו, התייחסות ריגשית אליו וכו'. כפי הנראה המצב שנוצר היום הוא שחלק גדול מההתייחסות שהוא מקבל, היא סביב בעיות ההתנהגות שלו והוא התחיל להתרגל לשתומת לב שלילית. לכן צריך להמעיט בהתייחסות להתהגויות השליליות (למעט מניעה פיזית שלהן כמובן) ולהרבות בחיזוקים חיוביים על דברים חיוביים שהוא כן עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גניבות אצל ילדה בת 8
    דני
    24/06/2010

שלום,
    בתי בת 8 ילדה מדהימה, טובה ומקובלת מאוד מבחינה חברתית, השבוע היא חיטטה בתיק של המורה בצהרון ולקחה סוכריה, למרות שנתפסה על חם לא הודתה במעשה, בערב שוחחתי איתה ואמרתי לה שבכל מקרה היא תענש אבל אם תודה תקבל עונש פחות חמור מאשר לא תודה ואני אגלה שהיא שיקרה. כמובן שהיא הודתה ולאחר שיחה והסברת הנושא על כל היבטיו הבטיחה שלא תעשה זאת שוב.
    אבל זאת לא תופעה חדשה, גם כשהיתה קטנה תמיד היתה לוקחת דברים ללא רשות,מפלחת צעצועים מחברות ומבתים וכו' ולפני כמה חודשים חיטטה לילדים בתיקים ולקחה מדבקות.
    אני יודעת שזה די נפוץ, אבל אני לא יודעת אם אני מגיבה נכון, הפעם ממש כעסתי עליה ואמרתי לה שאני ממש מתביישת לשמוע כאלו דברים והיא קיבלה עונש (אין חברות ואין יציאות במשך שבוע +אין מחשב), חשוב לי להבהיר שלא חסר לה שום דבר, מדבקות יש לה בכמויות, אומנם סוכריות אני מאוד מגבילה אותה.
    בנוסף, גם הבטיחה שתתנצל ולא התנצלה עדיין, נתתי לה הזדמנות נוספת לעשות זאת היום, אני יודעת שזה קשה לה אז הצעתי לה לכתוב מכתב התנצלות.

מה עלי לעשות ואיך להתמודד עם התופעה הזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    גניבות אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• גניבות אצל ילדה בת 8

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לך,
    תראי, אין טעם בעונשים בעניין הזה, ובכלל. מעבר להשפלה ולכאב שהם גורמים לילד, הם לא פותרים את הבעיה, כמו שאת רואה בעצמך.
    ילד בגיל הזה שגונב זה מצביע על מצוקה ריגשית כלשהי, עד שלא פותרים אותה הגניבות לא ייפסקו ולא משנה כמה תענישי.
    בדרך כלל גניבה בגיל הזה מעידה על משהו שהילד מרגיש איבד והוא רוצה להחזיר לעצמו. משהו שקשור לחום ואהבה ולא לדברים חומריים, וכביכול הגניבות החומריות אמורות לפצות על זה, אבל זה כמובן לא עוזר לו ולכן כל פעם הוא גונב מחדש מתוך תקווה לא מודעת שהפעם זה יעזור.
    הייתי בודקת מתי ביתך איבדה משהו בקשר איתכם? האם התחלתם לעבוד יותר שעות? האם היו גירושין או אבל כבד במשפחה, האם זה קרה כשנולד לה אח חדש ומאז לא נפתר? האם היא רוצה שתהיו יותר שעות בבית?
    ייתכן שכדאי לחשוב על כך ולדבר על כך, ולמצוא דרך להחזיר לה את מה שאיבדה, על ידי זמן איכות איתה או באופנים נוספים של שנוי היחס והקשר ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיבת סיום בהול
    ורד
    24/06/2010

אנו גרושים לילדתי יש היום מסיבת סיום, היא מסיימת גן חובה ועולה לכיתה א'.
    אביה הודיע לה כי לא יוכל להגיע למסיבת הסיום שלה לאור העובדה כי הוא מקבל תואר היום (תואר שלישי).
    ילדתי הסבירה לו כמה חשוב לה שיגיע, שאין זו מסיבת סיום רגילה אלא מסיבה לפני עליה לכיתה א', שמסיבה כזו יש פעם בחיים בעוד שהוא כבר חגג בעבר קבלת תארים אחרים. הסבירה לו כי אם הוא אוהב אותה אז שיגיע.
    אך אין עם מי לדבר, ילדתי מתוסכלת מהנושא, כיצד עלי להתנהג, להסביר וכ'..

לקביעת תור
    סגירה
    מסיבת סיום בהול

הוספת תגובה

• מסיבת סיום בהול

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום ורד,
    אין כאן הרבה מה להסביר, ואת בטח לא יכולה להסביר התנהגות של מישהו אחר שאת לא אחראית עליה. את רק יכולה להיות איתה בתחושות שלה, להבין אותה שזה עצוב, ושהיא הייתה רוצה שזה יהיה אחרת. יחד עם זה חבל להיות עסוקה רק בזה ובמה שאין, וכדאי לה להתייחס גם לכך שבכל זאת יש מי שכן בא למסיבה שלה, וליהנות מהדברים הכייפים שכן יש במסיבה, ושזה באמת מאוד משמח שהיא מסיימת גן ועולה לכיתה א', ויהיו בהמשך עוד אירועים שאבא אולי יוכל לבוא אליהם, ואולי גם אבא יוכל להתייחס באופן אחר לאירוע המשמח שלה, גם אם הוא לא בא (את זה כמובן כדאי להגיד בתאום איתו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח אחות
    ורד
    24/06/2010

שלום אני אמא לילדה בת שש וחצי, ילדתי כמהה לאח או אחות , היא יודעת כי אנו מנסים להרות, לצערי קיימים קשיים רבים (אנו מתחילים הפריה חודש זה).
    ילדתי אינה מבינה מדוע אלהים אינו מגשים לה את הבקשה, מדוע אמהות אחרות כן בהריון ואמא שלה לא. הדבר כל כך מעסיק אותה עד שהיא מנסה למצוא פתרונות (אמא יש לי רעיון אני אדליק מדורה, ככה עם העשן הבקשה שלי תגיע לאלהים) חולמת על זה בלילות מצבי רוח וכדומה.
    מה עושים? כיצד מסבירים?

לקביעת תור
    סגירה
    אח אחות

הוספת תגובה

• אח אחות

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום ורד,
    אני לא חושבת שיש הסבר שירגיע את הכמיהה של ביתך, שהיא מובנת. אפשר רק ללוות אותה בכך ולגלות הבנה לצער שלה.
    אפשר גם להגיד לה שיש בחיים דברים שמצליחים ודברים שלא, או לא מייד, ושכדאי לה להיות עסוקה גם בדברים שכן יש לה, (ולמנות אותם ביחד) כדי שיהיה קצת פחות דגש רק על מה שאין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 6.5 מסרב לנקות את צרכיו.
    אתי
    24/06/2010

שלום רב,
    בני בן 6.5 , מסרב לנקות את צרכיו(צואה), בכל יום הוא מחזיר תחתונים עם צואה עליהם מהגן , וכשהוא מתקלח הוא מסרב לגעת בכל האזור של הישבן בטענה שזה מגעיל אותו ודורש שאני אנקה.
    למרות כל שיחותינו בנושא, אין כל מגמת שיפור. מה יכולות להיות הסיבות ומה עושים?

לא יודעת אם זה קשור, הוא גם מסרב לאכול דברים רבים, נשארנו עם טווח אוכל מאוד מצומצם ואם הוא לא מקבל את האוכל שהוא רוצה(לחם עם שוקולד/ שניצל/ פסטה/ ביצה) הוא יכול לא לאכול יום שלם כלום.

תודה מראש,
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 6.5 מסרב לנקות את צרכיו.

הוספת תגובה

• בן 6.5 מסרב לנקות את צרכיו

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום אתי,
    לא ציינת האם זה משהו שקרה בזמן האחרון או שזה תמיד היה כך?
    בכל אופן המצב נשמע לי טעון בדיקה וטיפול יותר רציניים. אני מציעה שתפנו לאבחון וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8
    אמא
    23/06/2010

שלום!
    בני עבר אבחון פסיכיאטרי אשר אבקש להתייחס לתוצאותיו
    הוא הוגדר בחוסר בשלות רגשית ובבעיות תקשורת (לא PDD)
    האם ניתן להתגבר על הבעיות האלו עם טיפול טוב ואם כן מהו הטיפול שאפשר לתת לילד על מנת שיתקשר יותר טוב.
    לגביי חוסר בשלות רגשית-האם עובר?האם ידביק עם השנים את הפער?
    אודה לתשובתכם המהירה
    נ.ב
    הילד נמצא בטיפול רגשי ואנחנו ההורים בהדרכת הורים במקביל.תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8

הוספת תגובה

• ילד בן 8

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום לך,
    תראי, אתם נמצאים בטיפול ובהדרכת הורים, והילד אובחן על ידי פסיכיאטר, ואין ספק שלמטפלים שמטפלים ומאבחנים אתכם ואותו יש תשובות הרבה יותר מלאות ומדוייקות מאשר לפורום שמקבל מכם פרטים מועטים בלבד.
    לכן אני ממליצה לכם בכל לב להפנות שאלות אלה לפסיכיאטר עצמו ולשאר הגורמים המטפלים.
    ולעניין עצמו:
    לא ברורה לי האבחנה בנוגע לבעיית תקשורת שהיא לא PDD, אז למה בכל זאת הכוונה? איך הדברים באים לידי ביטוי?
    לגבי בשלות ריגשית - זה מאוד תלוי מה הגורמים לחוסר הבשלות הריגשית, האם זו כל האבחנה? האם יש סעיפים נוספים באבחנה? איך חוסר הבשלות באה לידי ביטוי וכו'.
    כמו שאתם רואים הפורום לא יכול באמת לשמש תחליף לאנשי המקצוע איתם אתם בקשר ומכירים את המקרה לעומק.
    תהליך אבחון של ילד הוא תהליך קשה ומעורר חרדה, לא ברור מה ימצאו, מה המשמעות של הממצאים, מה זה אומר עלינו כהורים, האם זה יעבור, וכו'. אלה שאלות חשובות שחשוב לעכל אותן ולהתמודד איתן בליווי צמוד של מי שנתן אותן, וזה עניין של תהליך, לא של תשובות בית ספר כלליות שמתאימות לכל מקרה.
    אם אתם נמצאים בטיפול ובהדרכת הורים אתם ללא ספק בדרך הנכונה, חיזרו עם השאלות להדרכה, ועם הסבלנות והאמון מצידכם בגורמים המטפלים סביר להניח שהכל ייראה לכם עוד זמן קצר קצת יותר קל וברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8

אמא
    23/06/2010

שלום סמדר
    תודה לך שענית לי ,אני מניחה שאת צודקת
    לגביי תקשורת לקויה לדוגמא כשהפסיכיאטר ישב איתו הילד לא שיתף פעולה בשיחה וכך גם עם כל אחד
    לגביי חוסר בשלות רגשית הוא מתנהג ממש כמו ילד קטן ובבית ישנם גבולות פשוט זו הבעיה שלו.שאלתי היא האם באופן כללי לא באופן ספציפי לילד שלי ניתן להתגבר ולהדביק את פער חוסר הבשלות הרגשית
    שוב תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לך,
    כמובן הכל תלוי בגורמים לכך. האם זה משהו מולד או משהו שקשור בדינמיקה משפחתית או שילוב שלהם. זה בדרך כל שילוב, ובדרך כלל עם טיפול טוב ושיתוף פעולה טוב עם הטיפול, בהחלט אפשר להביא לשיפור משמעותי, וגם להדבקת הפער במקרים מסויימים.
    עכשיו לגבי האבחנה של הפסיכיאטר, ייתכן בהחלט שהפסיכיאטר לא הצליח לאבחן באופן מלא את הילד בגלל חוסר שיתוף הפעולה שלו, ולכן הוא כתב פשוט מה שהוא כן היה יכול לראות.
    להערכתי אתם נמצאים כרגע בשלב שאין בו תמונה אבחנתית מלאה, וכדאי לחכות בסבלנות להתפתחות הטיפול, כי ייתכן שתוכל להתקבל תמונה מלאה יותר רק עם הזמן ולא בפגישות חד פעמיות עם הפסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לבירור
    ש
    23/06/2010

שלום יש לי ילדה בת 11 שאני ואימה התגרשנו. הילדה מטופלת אצל פסיכולוגית שלא טרחה ליידע אותי על עצם קיום הטיפול ולא קיבלה את אישורי. היא התבססה על הנחה מוטעית ע"י האימא שאני מיודע.
    בנוסף ביקשתי לקבל רשימה של טיפולים שהילדה עברה ותאריכים והפסיכולוגית מסרבת לתת. מה אני יכול לעשות בנוגע לדברים הנ"ל????
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לבירור

הוספת תגובה

• שאלה לבירור

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום לך,
    ההתנהגות שאתה מתאר היא אכן לא תקינה. במשרד הבריאות יש גוף שנקרא "מועצת הפסיכולוגים" ניתן לברר את הטלפון שלהם באינטרנט (תקליד בגוגל "מועצת הפסיכולוגים"), תנסה לברר שם מה ניתן לעשות במקרה כזה. (בהנחה שהפסיכולוגית של ביתך היא פסיכולוגית קלינית).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה?
    לילך
    23/06/2010

יש לי ילדה בת 2.2 עד לפני שבוע לא היתה לי שום בעיה עם הילדה ,ילדה נוחה, נבונה במיוחד,מאז שחזרנו במחופשה באילת (לפני שבוע) הילדה התהפכה- היא כל הזמן הולכת אחריי או אחרי בעלי ,ואם עוזבים אותה לרגע מתחילה הסטריית בכי,היא לא מוכנה ללכת לישון לבד ומבקשת שמישהוא ישב לידה(כמובן שאנחנו לא נענים לה) לפני כן לא היתה לה שום בעיית הירדמות.היא בכיינית במיוחד ולא נותנת לי לזוז ממנה למטר.
    מה עושים?
    יש לציין שביום שבת האחרון התחלנו גמילה מחיתול,בינתיים עם הרבה פיספוסים אולי זאת הסיבה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• ?

לילך
    24/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לילך,
    לא נשמע לי שההתנהגות נובעת מתהליך הגמילה כי את בעצמך מתארת שהיא התחילה קודם. בודאי שלא מתאים להתחיל גמילה כשהילדה במצב כזה. לא הבנתי ממה שכתבת האם הייתם באילת עם הילדה או בלעדיה. אם הייתים בלעדיה, נראה לי שדי ברור שזו הסיבה, זו תגובה להיעלמות שלכם, מבחינתה.
    במצב כזה לא נכון להתחיל גמילה, ולא נכון להתעקש על הגבולות כאילו התגובה שלה נובעת מפינוק.
    אתם צריכים כרגע לרכוש את אמונה מחדש, ויש צורך בהרבה סבלנות וגמישות. חשוב להסביר לה כל פעם שהולכים ממנה לאן הולכים כדי שתהיה לה שליטה. היא כנראה לא יכלה להבין לאן אתם הולכים כשנסעתם לאילת, גם אם הסברתם לה, כי אורך זמן כזה לא מוחשי לה והיא חשבה באמת ובתמים שלא תחזרו יותר, והיא חוששת כל פעם מחדש שזה יקרה שוב.
    תנו לזה זמן לחזור ליציבות, ובינתיים הרבה הבנה. כן כדאי לשבת על ידה עד שתירדם בתקופה הקרובה. אחר כך יהיה ניתן להפסיק זאת באופן הדרגתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אבל...

לילך
    24/06/2010

תודה לך על התשובה
    אבל העניין הוא שהילדה כן היתה איתנו בנופש אני אף פעם לא משאירה אותה ליותר מכמה שעות אצל אף אחד ,לכן ההתנהגות לא מובנת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה

סמדר ריינר
    24/06/2010

שלום לילך,
    אם כך ייתכן שקרה משהו בעצם הנסיעה לאילת שערער את ביטחון שלה, אולי השינוי במקום, בסדר היום, או שינויים נוספים שקרו לה שם ושהיא לא יודעת להסביר לעצמה במילים, גרמו לה לאבד ביטחון בסביבתה הבטוחה. (האם קרה שהלכה שם לאיבוד? האם קרה שהיא ישנה בחדר והתעוררה ואתם לא הייתם, אפילו כמה דקות או הייתם במקלחת והיא לא ידעה איפה היא ומי נמצא איתה?)
    צריך להמתין בסבלנות, לחזור לשיגרה, אפשר לנסות להגיד לה במילים שמובנות לה שאולי היה לה קשה כשנסעתם לאילת כי היא לא מכירה שם, ועכשיו אתם בבית, והכל בסדר.
    גם אפשר להקריא לה סיפור על ילד שפוחד להישאר לבד, וגם לשחק עם הבובה שלה, שמפחדת להישאר לבד ואיך עוזרים לה, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    לימור
    23/06/2010

הי,

נולדה לנו תינוקת חדשה לבית כיום היא בת 4 חודשים, יש לנו בת נוספת בגיל שנתיים שמאז ומתמיד לא ישנה טוב בלילה, התעורריות וחזרה לישון בעיות הירדמות וכד'...
    בשבועות האחרונים ביתי בת השנתיים מתעוררת כל לילה בצעקות ובכיות, מבקשת להגיע אלינו למיטה, לא רוצה לישון, מבקשת חלב (למרות שמגיל 10 חודשים לא אוכלת בלילה), בוכה נורא מפריעה לישון.
    גם כאשר מביאים אותה למיטה שלנו לא עוזר היא ממשיכה לבכות, זזה נורא,בועטת וכד'...
    רק אחרי תיסכולים וצעקות שלי לבסוף חוזרת למיטה שלה ונרדמת לפעמים עם סיפור,בקבוק חלב או ליטופים.
    יש לציין כבר מראש אני מנסה את נושא הליטופים, שיר חיבוק וכד' אבל זה לא עוזר!!!
    ברור לי שזו תופעה בגלל התינוקת ואנחנו מאוד משתדלים לתת לגדולה תשומת לב אישית

הצילו מה עושים? האם יש מישהו שיכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• קשיי הרדמות,אחות חדשה וקושי בגבולות

נעמה סבג שמש
    23/06/2010

לימור,

אינך עקבית בהתנהלותך, ואין לילדה גבולות ברורים.
    את מביאה אותה למיטתך, אח"כ מחליטה להחזירה.

את צריכה להתנהג באותה הצורה. להחליט מה הגבולות האדומים שלך ולהתקדם משם בהדרגה. אין מדובר במטה של קסם. מדובר בתהליך המצריך הרבה סבלנות וכוח רצון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה שאמא שלה לא מרשה לה לבוא
    סמייל
    23/06/2010

היי
    הילדה שלי בת 4 עוד מעט יש לה חברה טובה בגן שהיו נפגשות המון אחהצ

בזמן האחרון כל פעם שמזמינים אותה אמא שלה טוענת שהיא לא יכולה יש לה כל מיני תירוצים (כמובן שעם ילדים אחרים היא נפגשת )

מה אני אמורה להגיד לבת שלי שהיא כל הזמן רוצה להזמין את החברה???

(יש לה עוד חברות בגן אבל הבת שלי אוהבת להזמין אותה מאוד)

הוספת תגובה

• חברה שאמא שלה לא מרשה לה לבוא...

נעמה סבג שמש
    23/06/2010

שלום לך,

הייתי מטפלת בבעיה מהיסוד.
    מדוע אינה רוצה להגיע אליכם? האם מדובר בקושי בהתחברות בין הבנות? קושי חברתי? קושי בתקשורת האמהות?

אולי יש אפשרות לתקן.

בכל מקרה, לביתך את צריכה לומר שזה באמת מאד מאכזב שהחברה לא יכולה ולכן תצטרכו להנות בדרך אחרת. שקפי את הרגשתה, תאמרי שאת מבינה."לא נורא" אינו מתאים פה. תתני לה את המקום להתאכזב אבל תמשכי אאותה למעלה, למקום חיובי, עם רעיונות יצירתיים לבילוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 9 רגיש
    ניקול
    23/06/2010

בני בן התשע הינו רגיש מאוד, אומנם היום פחות מבעבר, אך ביטוי הרגישות היא בהעלבות מהירה, בתגובה של בכי על דברים לא משמעותיים ובתחושות פיזיות חזקות כאשר הוא מתרגש , למשל אתמול המורה בחנה אותם בעל פה חומר שהוא למד והתכונן אליו, כשהיא שאלה אותו- הוא מתאר שפעימות ליבו גברו, שנבלעו לו המילים ושממש חש שליבו רוצה לצאת ממקומו מרוב חוזק הפעימות, . ברצוני לעזור לו להתמודד עם אותה התרגשות וייעצתי לנשום עמוק לאורך התהליך , איך אעזור לו , האם מדובר בבטחון עצמי נמוך ?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 9 רגיש

הוספת תגובה

• ילד בן 9 רגיש

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלם ניקול,
    מדובר בחרדה, ייתכן שזהו סוג של חרדה חברתית (הפחד עלה כשהמורה שאלה אותו בכיתה ליד כולם), או של חרדה מבחינות, או שילוב שלהן.
    יש לכך טיפול קצר מועד.
    אתם יכולים לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בשיטה קוגניטיבית התנהגותית, רצוי בשילוב ביופידבק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אנה
    23/06/2010

שלום רב.

בימים האחרונים התחלנו בתהליך של גמילה מחיתולים עם בני בן ה2.8 חוד'.
    בתחילה איפשרנו לו להתהלך בבית בלי חיתול ולאפשר גישה חופשית לסיר. בשלב זה לא עלו בעיות מיוחדות והוא גילה שמחה גדולה לאור הצלחותיו.

ביום ראשון האחרון, בהמלצת הצוות בגן, הבאנו אותו לגן לראשונה בלי טיטול. הוא מאד שמח אך מהר מאד הסתבר כי הוא מתאפק ולא מוכן לעשות את צרכיו בגן. כך היה ביום הראשון, וגם היום, לאחר 4 ימים הוא מסרב לשבת בסיר בגן.
    חשוב לציין כי הוא מודע, וכי מצב רוחו והמוטיבציה שלו עדיין גבוהים. כשאנו מגיעים הביתה אין שום בעיה והוא עושה את צרכיו בסיר בלי לפספס.
    אני מעט מודאגת משום שהגננת מוסרת שלא נתקלה במקרה כזה בעבר וכי אינה יודעת מה לעשות.
    אני מאד חוששת שתיווצר בעיה של התאפקות ובעיקבותיה לחצים ופחדים שלא היו קיימים עד כה.

האם הבעיה של ילד השולט בצרכיו באופן מוחלט בבית, ולא מוכן לשבת על סיר בגן הינה בעיה מוכרת?
    כיצד ניתן לפתור קושי זה ולעודד אותו לעשות את צרכיו בגן?

אני מאד מוטרדת מכך ואשמח לדיעה מקצועית בנושא.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    23/06/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלתי גם שם אבל אני רואה

אנה
    23/06/2010

שתעבורת התגובות שם מאד איטית.
    אשמח לשמוע גם מניסיונכן.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. שאלתי גם שם אבל אני רואה

אנה
    23/06/2010

שתעבורת התגובות שם מאד איטית.
    אשמח לשמוע גם מניסיונכן.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלומות-חרדות של בת 6
    לילך
    23/06/2010

שלום רב,
    בתי חלמה הלילה שבני בן השנתיים נדרס ונזרק לפח. בלילה היא סירבה לספר את החלום מחשש שיתגשם. בבוקר היא יזמה את השיחה וסיפרה את החלום.
    כמובן שהסברתי לה שהחלומות הם רק הפחדים שלנו, אך נראה לי קצת מוזר שילדה בגיל זה חולמת חלומות כאלה ולא חלומות על מפלצות ופיות..
    אני מבינה שהיא קולטת את החרדות שלי, על אף שאני מאוד משתדלת לא לדבר עליהן בקול.
    אשמח לעצה איך אוכל להקל עליה מחרדות שלא צריכות להעסיק ילדה בגילה.
    תודה,
    לילך.

לקביעת תור
    סגירה
    חלומות-חרדות של בת 6

הוספת תגובה

• חלומות חרדות של ילדה בת 6

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום לילך,
    זה לא מוזר שהילדה חולמת חלומות כאלה. בחלומות יוצאים כל מיני חלקים שלנו שאנחנו לא תמיד רוצים לקבל. יכול להיות שהחלום הוא לא רק חרדה, אלא גם משאלה, כן. לפעמים בא לנו שמישהו שאנחנו מאוד אוהבים ימות, ואז נוכל להרוויח כל מיני דברים, במיוחד אם אנחנו מקנאים בו, הוא תינוק ואנחנו כבר גדולים וצריכים ללכת לבית הספר אולי בשנה הבאה, להכין שיעורים וכל מיני דברים (זה א אומר שאנחנו לא שמחים גם ללכת לבית ספר בו זמנית, נניח, ואני משתמשת בבית ספר רק כדוגמה, זה יכול להיות גם דברים אחרים).
    מאחר והבת שלך היא בודאי ילדה טובה ומוסרית ביסודה, חלום כזה ורצון כזה בכלל מאוד מפחיד אותה.
    משמעות אחרת של החלום יכולה להיות שלקראת גיל 6 וכניסה לבית ספר היא חוששת שהתינוקת בתוכה "תמות" והיא לא תוכל לחזור להיות ילדה קטנה.
    וכן, יכול להיות גם שחרדות שלך משפיעות עליה.
    עדיין לא הייתי נורא מתרגשת, נותנת לה לבטא את החלום, אולי גם בציור, ומרגיעה אותה, ומסתפקת בזה בשלב הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצייה חברתית
    אמא דואגת
    23/06/2010

הילד בן 7 וחצי עשה מעשה קונדס כדי לרצות את מנהיגי הכיתה, כדי שירגיש שגם הוא בעניינים.
    הוא יודע שהמעשה אסור אך לאחר שהפצירו בו עשה המעשה.
    מה עושים? איך מענישים? עם עליית הגיל המעשים עשויים להיות יותר חמורים?
    מה שלא יהיה הוא תמיד שואף להיות בחברתם של המנהיגים.

המורה יודעת ודיברה איתו ועם הילד שהפציר בו לעשות המעשה, אך לא עירבה אותנו (ההורים).
    אנו שמענו זאת מאחת האמהות שקיבלה את המידע.
    עדיין לא שוחחנו עם הילד, מאחר ואנו רוצים לעשות זאת עם כל הכלים המתאימים.

לתשובתכם המהירה אודה
    אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    רצייה חברתית

הוספת תגובה

• רצייה חברתית

סמדר ריינר
    23/06/2010

שלום לך,
    ענישה היא לא הדרך בעיני, זה רק ישפיל אותו ולא ילמד אותו כלום. הייתי משוחחת איתו, מסבירה שוב, בהחלט נוזפת ומבהירה את חומרת המעשה, וחושבת איך אפשר לחזק את ביטחונו העצמי בדרכים אחרות כדי שלא ייאלץ להבליט את עצמו כך. למשל חוג בספורט שהוא טוב בו וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה