מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרטבת לילה אחרי שנים של גמילהדנה21/06/2010
שלום רב
בתי בת 7 חזרה להרטיב בלילה בתדירות גבוהה, זאת לאחר שנגמלה מהרטבה כליל בגיל שלוש. זה קורה בחודשיםי האחרונים, אחת ליומיים-שלושה. אני מכירה את האופציה שיתכן שמשהו עובר עליה מבחינה נפשית, שהיא נתונה ללחץ או למתח כלשהם, אבל אני חייבת לציין שלא חל שום שינוי בהתנהגותה, ואם חל - אז להיפך. היא יותר פתוחה, פעם היתה לה חרדת קהל ברמה שלא הסכימה להשתתף במסיבות כיתתיות והיום היא אפילו נהנית מזה. היא ילדה יותר שמחה, הולכת ברצון לחברים ולחוגים, חברותית, אוהבת, מחבקת ומנשקת בלי סוף. היא גם ילדה מאוד פתוחה ומשתפת במה שקורה לה, מודעת לעובדה שאסור לשמור סוד מאמא ואבא (קראנו ביחד ספר בנושא). עם זאת, שאלתי אותה לא אחת, ברגע שהתאים, אם מישהו מציק לה, אם מישהו מעולל לה משהו שהיא לא רוצה, ואם היא מסתדרת עם כל החברות, ותשובותיה לא מספקות תשובה להרטבת הלילה.
שאלותיי הן:
1. האם בהכרח החזזרה להרטבת לילה מעידה שמשהו לא טוב עובר עליה?
2. איך פותרים את הבעיה?
תודה רבה
דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2010דנה שלום,
כדאי ראשית להתייעץ עם רופא הילדים לשלילת סיבות רפואיות לבעיה.
במידה ואלו נשללות, כדאי לפנות להתייעצות עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים, כדי לשלול בעיות נוספות. לעתים הגוף מבטא משהו שקשה לילדים או מבוגרים לומר במלים. אולי זאת התגובה הגופנית לכך שהיא נפתחה לעולם ופחות מפחדת במהלך היום. ייתכן גם שלא, וכדאי שמי שייעץ יכיר אתכם ויתאים לכם את ההתערבות המתאימה. הרטבת לילה זו בעיה שעשויה לגרום שוב להסתגרות (למשל, בתך עלולה לחשוש ללכת לישון אצל חברה שמא תרטיב שם), ולכן כדאי לטפל בה במהירות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 12תמר21/06/2010
שלום, יש לי ילדה בת 12 המסיימת כיתה ו' ועולה לחטיבת הביניים. הילדה שלי תלמידה מצטיינת ומוכשרת בתחומים רבים ובהחלט מקבלת הערכה על השגיה בראש ובראשונה ממשפחתה וכמובן מבית הספר.
מזה כמה שבועות שבתי נתקלת ביחס בלתי אוהד בלשון המעטה מאחת הבנות בכיתה. זו מנסה למשוך אחריה חברות אחרות, מקניטה אותה, מעליבה ופוגעת עד כדי ניסיון ליצירת חרם כנגדה. בתי סובלת מאוד היא משתדלת להתעלם ולא להגיב לנסיונות אלו אולם זה מחלחל עד להתפרצות קשה של בכי בלילה האחרון והדגשה על כך שאנחנו לא מבינים לגמרי את ההתמודדות שלה.
אני פניתי כבר לפני כמה ימים למחנכת שאכן הראתה אמפטיה גדולה ואמרה שבתי היא אכן ילדה נהדרת ומתעלה על עצמה בכך שאינה מגיבה. היא הבטיחה לבדוק את העניין ומכיוון שבעלי ואני היינו צריכים לנסוע לחו"ל ביקשתי שהילדה תוכל לפנות אליה בכל בעיה שלא תהיה. המחנכת ניסתה לפתור את העניין ע"י כך שפנתה לילדה המסיתה ושאלה מדוע היא עושה חרם על בתי וזו הכחישה וטענה שלא נכון ושבתי משקרת. מיותר לומר שדרך הטיפול הסב נזק יותר מאשר תועלת שכן הוא גרם לעליהום יותר גדול על הילדה ופניות של ילדים אליה בטענה שהיא משקרת וכמובן הערות נבזיות בפייסבוק.
בתי אינה מעונינת בהתערבותנו שכן לטענתה "יורדים" עליה שהוריה מתערבים על אף שביקשתי מן המחנכת שזה יעשה בצורה שקטה כדי למנוע זאת. בתי טוענת שאין מה לעשות ואנחנו לא יכולים לעזור לה. אנחנו הצענו רעיון לשבת ולדבר עם הורי הילדה ועם הילדות ביחד כדי לפתור זאת אולם המחנכת אמרה שאינה יודעת ועליה לבדוק מול היועצת.
אנחנו מבקשים בכל לשון של בקשה לקבל איזו עצה, הנחיה אולי לפנות לפסיכולוג שידבר עם הילדה. אנחנו פשוט לא יכולים לראות אותה מתיסרת כל כך וכתוצאה מכך גם בחרדה גדולה לקראת מה שיקרה בחטיבת הביניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרם לקראת סוף השנה
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2010תמר שלום,
אין ספק כי קשה להתמודד עם חרם בכזו נקודת זמן בשנה, לקראת היציאה לחופש.
לא ציינת אם לבתך יש חברות אחרות, את מי היא בחרה ללמוד עמה בחטיבה ומי בחרו אותה. במידה ויש קשרים חברתיים אחרים מספיק חזקים, אפשר להיות פחות מוטרדים מהנושא. אם לבתך אין חברות אחרות, מדובר בקושי שאולי הוא נרחב יותר מהסיפור הנוכחי. לא ברור גם סביב מה אותה ילדה "נטפלה" לבתך, והאם גם בתך תורמת לנידוי החברתי שלא בכוונה.
יש כאן סוגיות רבות לחשוב עליהן, אבל כן כדאי בשבוע שנותר עד סוף שנה"ל, לדרוש מהמורה שתעשה ככל ביכולתה לפשר בין הילדות ולאפשר להן לתקשר באופן הולם יותר, ולהיפרד מביה"ס בצורה נעימה יותר. אני חושבת שמדובר בילדות קטנות, יש מקום לעירוב ההורים במידה והדבר חורג מריב חברות נורמטיבי.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמכה את אחיהמיכל21/06/2010
לליאת שלום רב.
אני אמא לילדה בת 6 וילד בן 12. בתי מידי פעם מכה את אח שלה לעיתים בלי שום סיבה מוצדקת ולעיתים כי גם הוא היכה אותה. אני מנסה דרך עונש ומנסה גם לשוחח איתה על כך בשקט, ונראה ששום דבר לא עוזר. כאשר אני שואלת אותה למה את מרביצה לו היא עונה לי כי הוא עיצבן אותי.
אני כבר מאוד מתוסכלת וחסרת אונים, ואינני יודעת כיצד לפתור את הבעייה הזו.
אשמח מאוד לשמוע את עצתך בעניין, שכן אני מרגישה קצת מיואשת. תודה ויום נעים, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בין אחים
ד''ר שירי שדה שרביט21/06/2010ליאת שלום,
לא ברורה לי אמירתך כי הילדה לעתים מכה את אחיה "כי גם הוא היכה אותה". במקרה כזה מדובר באלימות בין אחים, ולא בהפניית האחריות לילדה בלבד. כדאי לחשוב קצת, באיזו מידה המכות של בתך הן תגובה להקנטות של אחיה, או ניסיון ליצור איתו קשר כלשהוא לאור יחסים מרוחקים; האם האלימות היא דרך לתקשר עמכם ההורים לגבי דברים שהיא זקוקה להם. או שבתך מתקשה לפתור מחלוקות עם אחיה בדרכים תואמות יותר ובאמצעות דיבור.
מומלץ שאתם ההורים תשוחחו יחד עם הילדה, ותנסו להבין את נקודת מבטה. לאחר מכן, חשוב לקיים שיחה משפחתית, בה אתם תבהירו את גבולות האלימות בבית, ותחזקו את הילדים על פתרון מחלוקות באופן הולם. כמו כן, רצוי לקבוע מראש תגובה לאלימות ולעמוד בכך, לגבי שני הצדדים.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 11 לא רוצה ללכת לבית ספרענת21/06/2010
בוקר טוב
אני גרושה+2 ילדים הילד בן 11 לאורך כל השנה מידי שבוע שבועיים אינו רוצה ללכת לבית ספר ולא מכין שיעורי בית לא אוהב ללמוד יש לו שעות תיגבור ילד מאוד נבון כאשר הוא רוצה יכול להוציא 100 בשקט
אומר שלא טוב לו שם אמרנו לו שנעביר אותו בית ספר אינו מעוניין מפחד כנראה משינויים אני ממש
אובדת מרגישה שאני מאבדת אותו..דברתי עם האבא אמר שיבוא אליי ויכניסו את הילד למוסד בגלל שהילד עושה מה שהוא רוצה
זקוקה לעזרה נורא
בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 11 לא רוצה ללכת לבית הספר
סמדר ריינר21/06/2010שלום ענת,
לא ציינת מה למה לילד לא טוב בבית הספר. לא בטוח שמעבר בית ספר הוא הפיתרון.
אומנם לא ציינת הרבה פרטים אך אני מקבלת את הרושם, שהקושי של בנך יכול להיות מורכב מהרבה גורמים, גם הגירושים, גם אולי קושי שלך בהתמודדות עם סמכות הורית, גם חוסר ביטחון שלו ותחושת כישלון ונחיתות שאולי יש לו, גם אם לא בצדק, ועוד.
לכן זה נראה לי מורכב מדי לייעוץ כאן בפורום, ואני ממליצה לך לפנות לפסיכולוגית בית הספר ולבקש הפניה לייעוץ מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד נעלב מהרהילה21/06/2010
שלום בני בן ה5.5 רגיש מאוד הגננת שלו אומרת שבגן הוא יותר מידי תחרותי הוא נעלב עם לא פונים אליו ראשון עם הוא לא מנצח במשחק - הוא לוקח הדברים קשה מידי . אני רוצה לדעת עם זה לא אמור לעבור שהוא יהיה בוגר יותר או שיש צורך בטיפול יעוץ ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילד נעלב מהר
סמדר ריינר21/06/2010שלום הילה,
קשה לנבא אם זה יעבור או לא, זה תלוי בהרבה גורמים. תנסו אתם לשחק איתו בבית באווירה ספורטיבית עום הרבה הומור, כולל אם אתם מפסידים, תנסו להעביר לו את המסר גם מילולית וגם בדוגמא אישית שמותר לטעות, זה אפילו משעשע, טעויות אפשר לתקן וכו'.
שימו לב לקראת הכניסה שלו לכיתה א', האם רמת החרדה שלו עולה ואם זה מחמיר, אם כן אז כן כדאי לפנות לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4.10 עם בעיותלינה20/06/2010
בתי ילדה מאוד חכמה ומפותחת ,אך יש מספר בעיות בהתנהגות שלה שאני ובעלי לא יודעים איך להתמודד איתם בצורה נכונה .
מאז שהיא היתה תינוקת היא היתה מאוד דעתנית ובעלת אופי לא פשוט בכלל . כל דבר שהינו רוצים
שהיא תעשה לפי רצוננו היה מוביל למלחמות בבית. היא מאוד אגוסנטרית ומאז שנולד אח קטן במשפחה המצב רק מחמיר. היא לא מקבלת שום תשומת לב למישהו אחר עם זה אחיה הקטן
או אנחנו אחד לשני. עם מזמינים אותה לחגיגה ויש טקס לכבוד בעל השמחה היא מתחילה להתעצבן ולבכות שלא היא זאת שבמרכז הארועה. לפעמים היא יכולה לצעוק שעות כמשהוא לא כרצונה כדי למשוך תשומת לב
עד שזה מגיע למצב שהיא לא מסוגלת להרגע. בנוסף שמנו לב שהיא הרבה פעמים מענגת את עצמה
שזה נראה לנו קצת מוקדם לגיל שלה. ניסינו להסביר לה שאסור לגעת באיברים במקומות "ציבוריים"
בבית ומחוצה לו, אבל כל פעם שהיא רואה טלביזיה אנחנו שמים לב שהיא עושה את זה.
מקווה לקבל חוות דעת מקצועית אולי הגישה שלנו לא נכונה ואנחנו מגזימים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 4.10
סמדר ריינר20/06/2010שלום לינה,
אתחיל מנושא האוננות, כי זה פשוט יחסית. זה לא מוקדם מדי לאונן בגיל הזה, זה טבעי ונורמלי גם בגילאים יותר צעירים. זה נכון שהיא לא אמורה לעשות זאת במקומות ציבוריים.
לגבי שאר הקשיים שתארתם, קצת חסרות דוגמאות, אבל אנסה להתייחס באופן כללי.
באופן כללי כדאי לבחור על מה מקפידים ומתעקשים עם ילדים ועל מה לא. יש נושאים שחשוב שהילדה תשמע בקולכם - כמו שעת שינה, סדרי שינה בכלל (לישון במיטה ולא אצלכם), שמירה על בטיחות, התנהגות לא אלימה כלפי ילדים ומבוגרים וכו'.
ישנם נושאים שפחות חשוב להתעקש עליהם, אני לא יודעת למה את מתכוונת כשאת אומרת שהיא לא עושה דברים לפי רצונכם ולכן קשה לי כאן לפרט יותר.
אחרי שצימצמתם את הנושאים שסביבם אתם רבים, כדאי לעצור רגע ולהתסכל מה כן הילדה עושה בסדר? האם כדאי לתת לה חיזוקים ותשמות לב על הדברים האלה? כי ייתכן ונוצר מצב שהיא מקבלת הרבה התייחסות על ההתנהגות השליליות שלה, והיא לא יכולה להפסיק אותן כי הן מזכות אותה בתשומת לב. מתן תשומת לב על ההתנהגויות החיוביות והתעלמות מהשליליות יגרמו לכך שבאופן הדרגתי ההתנהגויות השליליות ייעלמו, והחיוביות יתגברו.
בנוסף כדאי להקדיש לה מספר שעות בשבוע באופן בלעדי עם אחד ההורים שבזמן הזה עושים כיף ביחד -עבודת יצירה, משחק משותף, טיול בחוץ וכו'.
תנסו את ההמלצות האלה לתקופה של כשבועיים, ובידקו האם חל שיפור, האם אתם מצליחים לעמוד בזה וכו'. אם קשה לכם ניתן לשקול פנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מכינים ילד כבן שלוש לניתוח עםרני20/06/2010
הרדמה כללית ואשפוז של יום.מודה לכם מאוד באמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת ילד לניתוח
סמדר ריינר20/06/2010שלום רני,
אני מציעה לכם להתייעץ עם הצוות הרפואי, ולקבל הפנייה לפסיכולוג רפואי שאמור לעבוד בכל בית חולים, כדי להתייעץ גם איתו. בעיקרון כדאי להסביר לו באופן כללי מה הולך להיות, להסביר את הסיבה - מה כואב בגוף ובמה צריך לטפל, אפשר להגיד באופן כללי שהרופא יעשה שהוא יישן, וכשהוא יתעורר אבא ואמא יהיו לידו, ואולי יהיו לו קצת כאבים, ואתם תישארו איתו בבית חולים עד שהרופאים יגידו שהכל בסדר.
אני באמת מציעה לכם להתייעץ עם הצוות הרפואי בצורה יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רני20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ובהצלחה:-)
סמדר ריינר20/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק אב עם ביתו - דיגדוגיםטליה20/06/2010
ביתי בת החמש, ואביה (בעלי), מרבים לשחק במשחקים שיש בהם מגע גופני: משחקי דיגדוג, צביטות, וכשהילדה מבקשת להפסיק, האב ממשיך בטוענה שהילדה נהנית. (למען האמת המשחקים היחידים שהם משחקים ביחד הם עם מגע גופני: כך גם במשחק "תופסת", הם צובטים זה את זו).
דרשתי מבעלי להפסיק, הסברתי שהוא עובר את הגבול בין משחק לבין חושניות ומיניות. אבל, הוא לא מפסיק ומתעלם מדרישתי.
הילדה נהנית מהמגע הזה, ומחפשת את אביה כשהוא לבדו בחדר השינה, למרות שהיא צועקת די די מספיק.
האם מותר לאב לשחק כך עם ביתו? ואם לא, אזי איך אפשר להפסיק ולמנוע זאת? (כאמור, גם כשאני דורשת להפסיק, הוא לא מפסיק...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק אב עם ביתו
סמדר ריינר20/06/2010שלום טליה,
לא ברור מהתאור שלך איפה את חושבת שהמשחקים עוברים את הגבול לכיוון של מיניות? האם יש נגיעה באיזורים מסויימים? או משהו אחר שגורם לך להרגיש שזה מוגזם?
גם לא ברור העניין עם הבקשה של הילדה להפסיק, האם היא מבקשת להפסיק אבל נשארת שם ואיך שהוא מפסיק מבקשת עוד? האם היא בוכה וצורחת ומנסה לברוח משם והוא לא מניח לה?
ובעיקר לא ברור מהתאור שלך מה את חושבת שקורה שם שנראה לך מיני ולמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחק של אב עם ביתו
ליאת גרוס21/06/2010שלום טליה
משחק פיזי, הכולולל דגדוגים, חיבוקים ומגע הוא מאד נורמטיבי בין אב וילד בין 5. זוהי השתוללות טבעית ובריאה אשר אינה כוללת כל אלמנט מיני. אני מצטרפת לשאלתה של סמדר וטוענת כי העובדה שהילדה באה לקבל עוד מעידה על האופי המשחקי של החוויה. כאשר מדגדגים אותה היא אומרת די עקב הדגדוג ואז מבקשת להמשיך.
אני מציעה לא לתפוס את המשחק כמשהו מיני. כל עוד הוא אינו נוגע בה באיזורים מוצנעים. החשיבה שלך בכיוון עלולה להזיק ואף לפגוע ביחסים בינך לבין בעלך. גברים בדר"כ אינם נמשכים לביתם בת ה5. יש אלמנט של משיכה בגיל הרבה יותר בוגר ואז לרב האב והבת מתרחקים זה מזה.
שווה לבדוק מדוע לקחת את זה לשם...
בכל אופן. הניחי להם להשתולל. לפעמים כדאי אפילו להצרף...
תהני
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שעולה לכתה אאנה20/06/2010
שלום!
אנחנו משפחה שחיה ביישוב קטן ,אב אם ו - 2ילדים .
ילדינו אינם נמצאים במסגרת הגנים היישובית בגלל חוסר שביעות רצון שלנו מהמערכת.
הינם מתחנכים ביישוב סמוך.
כעת בננו הבכור עולה לכתה א' , כפי הנראה היחידי מבין ילדי הגן שבו נמצא שהולך לבית ספר שאליו רשמנו אותו (לא עולה עם שאר הילדים לאותו בית הספר מאילוצים שונים ).
לפני כשבוע ליווינו אותו ליום הכרות עם בית הספר ועם ילדי כתתו לעתיד.
בננו האהוב היה בחרדה איומה , ממש מעוות פיסית בפניו מרוב לחץ ובחלק מהזמן היה נראה אפילו פעולות פשוטות קשה לו לבצע - מעין פחד משתק.
בננו ילד מקסים,חברותי ,קצת חסר ביטחון לעתים עם דימוי עצמי נמוך .
רצינו לדעת כיצד כדאי להקל עליו את המעבר וליצור נתיב נינוח עד עלייתו לכתה א' .
איננו מכירים ילדים בני גילו אשר נוכל להכיר לו אותם לפני תחילת השנה ולא מתוכננים ביקורים נוספים בבית הספר .
נשמח לקבל כל רעיון,הצעה
תודה אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שעולה לכיתה א'
סמדר ריינר20/06/2010שלום אנה,
אולי אפשר לבקש מבית הספר טלפונים של ילדים ולקבוע עם הוריהם בחופש כדי שכן תהיה הכרות. בנוסך כדאי לשוחח איתו על חששותיו, לתת לו לבטאם במילים ובציורים, ולפי מה שהוא מעלה, לנסות להציע לו פתרונות והרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכו' מומלץ/מומלצת לילדה במודיעיןלאה20/06/2010
מחפשת פסיכו' מומלץ/מומלצת לילדה בת 6 במודיעין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג במודיעין
ליאת גרוס21/06/2010שלום לאה
אני מקבלת בכפר האורנים (סמוך למודיעין)
אשמח לעזור.
הת מוזמנת להתקשר...
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ב ת 3.5הדס20/06/2010
היי,
בתי בת 3.5 (ילדה יחידה) ולאחרונה שמתי לב שהיא "דוהרת" , כלומר נשכבת על ביטנה ועושה תנועות דהירה, (כמו בקיום יחסי מין), האם זה מעיד על משהו? אולי משה קרה בגן?
אנא עצתך.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3.5
סמדר ריינר20/06/2010שלום אירית,
ביתך מאוננת. זה דבר טבעי ונורמלי. צריך להסביר לה שמה שהיא עושה בודאי נעים לה אך עושים את זה בפרטיות בחדר ולא ליד כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבאת ילד מנישואים קודמים לחתונהמשה19/06/2010
שבוע טוב,
אני מתחתן בקרוב בשנית והייתי רוצה להתיעץ לגבי הכנה של הילד שלי (מנישואים קודמים). איך ניתן להכין אותו לחתונה? הוא בן חמש...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת ילד מנישואים קודמים לחתונה.
סמדר ריינר19/06/2010שלום משה,
קודם כל מזל טוב.
לא ציינת האם הילד מכיר את החברה שלך, כמה זמן הוא מכיר, באיזה אופן וביאזו אינטנסיביות ביליתם יחד וכו'.
אם הילד מכיר אותה היטב, יודע שאתם גרים יחד, רגיל אליה, יצאתם לבילויים משותפים ,יש לו קשר טוב איתה וכו' - אז יאן כאן שום בעיה מיוחדת, ואני מניחה שיהיה לו טבעי יחסית כשתודיע לו שאתה והחברה אוהבים אחד את השנייה ואתם מתחתנים. אם ישתנו דברים בחייכם אחרי החתונה כדאי להכין אותו לכך - לספר לו על שינוי במגורים, איך זה ישפיע עליו, איך ייראה הבית, איפה יהיה החדר שלו, האם וכיצד זה ישפיע על הסדרי הראייה שלכם וכו'.
אם הילד בכלל לא מכיר את החברה או לא ידע שיש כזו, אז כאן זה יותר מסובך, כדאי לערוך הכרות, להרגיל לאט ובהדרגתיות לנוכחות שלה, ליזום בילויים משותפים וכו' לפני החתונה, ואז כאמור לשתף כמו שציינתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
משה20/06/2010הילד מכיר את החברה היטב ואוהב אותה מאוד. הוא מבלה איתנו יחד כל סופשבוע שני במשך החצי שנה האחרונה והוא מרגיש איתה מאוד בנוח ומקבל את זה שאנו מתחתנים, הוא אפילו דבר על זה מהתחלה, הוא אמר שהוא רוצה שנתחתן... אנחנו גרים יחד והוא מגיע אלינו לדירה וישן בה.
השאלה היא מה לעשות בזמן החתונה, האם זה מתאים שהוא יהיה נוכח? האם זה מתאים שיהיה תחת חופה? ובכלל אילו הכנות נוספות יש לעשות לקראת היום הזה... אני מאוד רוצה שהוא יהיה איתי באירוע. השאלה היא איך יהיה האירוע הזה מבחינתו...
שוב תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר20/06/2010שלום משה,
לא נראה לי שצריכהל היות בעיה להביא אותו לאירוע. כדאי להכין אותו ולהגיד לו מה הולך להיות, ולדאוג שיהיה מבוגר שצמוד אליו בזמן שאתה עסוק בלארח. צריך להכין אותו לזה שיכול להיות שלא כל הזמן תהיה פנוי אליו, בהחלט אפשרי שהוא יעמוד איתכם מתחת לחופה, ואפשר לפני זה להסביר לו על מהות הטקס במילים שמובנות לו. צריך לקחת בחשבון שייתכן והוא לא יחזיק מעמד ויהיה עייף במהלך הערב, ומי שיהיה איתו יוכל לדאוג להשכיב אותו במקום שקט, לטפל בו או לנסוע איתו הבייתה אם יש צורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב לגבי תספורתחן19/06/2010
תודה על התשובה הקודמת,
אני אמא לילד בן 3 ויש לו שיער ארוך בלונדי ומתולתל אנחנו לא רוצים לספר אותו
אבל הפחד שלנו זה שהילד יש לו תדמית מסויימת עם שיער ארוך ושהוא יוריד אותו השאלה היא אם לא יהיו לזה השלכות בגיל גדול יותר
האם שמספרים ילד בגיל גדול יותר יש בעיות של תדמית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תספורת
סמדר ריינר19/06/2010שלום חן,
אני לא בטוחה שהבנתי מה השאלה בדיוק, אני אנסה לענות לפי מה שהבנתי. אולי אתם מתכוונים האם העובדה שהילד הולך עד גיל מאוחר עם שיער ארוך יהיה לו דימוי נשי?
אם זו הכוונה - אז לא בהכרח. יש ילדים עם שיער ארוך כל החיים וזה לא מה שקובע את התדמית שלהם. השאלה היא איזה התנהגות הולכת עם התדמית, ואיזה מסר משודר מהבית , בתוך איזה סביבה אתם חיים ואיך היא מקבלת את זה וכו'.
אין כאן תשוה חד משמעית כל כיוון כי התמונה היא מורכבת מעוד הרבה נתונים, אורך השיער הוא לא הדבר היחיד שקובע אבל הוא יכול לתרום לעניין התדמי במקרים מסויימים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עמוס במידערותם19/06/2010
אני גננת. בגני ילד כבן 3 ושבעה חודשים. ילד מקסים וחכם מאוד. ילד טוב. הפנתי אותו לטיפול אצל קלינאית תקשורת מאחר שהוא מדבר מהר מאוד. ובצורה לא ברורה. כרגע הוא בטיפול. בנוסף לכך הוא לא מפסיק לדבר(בצורה חריגה) .וגם שצריך להקשיב(במפגשים לדוגמא) הוא תמיד מתפרץ, וקשה לו לשלוט בעצמו.הוא לא מפוקס ולא ממוקד מצד אחד. אני שואלת שאלה על דבר אחד והוא עונה לי על דבר אחר. וגם אחרי שאני מנסה למקד אותו הוא יחזור על אותה תשובה (זה יכול להמשך כך מספר פעמים). עולם האסוציאציות שלו רחב מאוד. יחסית לילד בגילו יש לו הרבה מאוד ידע (מלמדים אותו הרבה בבית, אפילו יהרבה מידי) ולפעמים יש תחושה שנוצר אצלו עומס במידע.
ולכן הוא כל הזמן חייב להוציא ולהוציא. מצד שני יש לו זיכרון מדהים , ושאני מצליחה לפקס אותו, התשובות שלו מראות על קשב וריכוז. קיימת בעיה, אני לא מצליחה לשים עלייה את האצבע. אני לא יודעת למה לשייך התנהגות זו. האם זה משהו ריגשי, קוגנטיבי?יש לציין שהוא תמיד מחפש חיזוקים חייובים. ויש משהו מרצה בהתנהגות שלו. האם חוץ מהטיפול אצל הקלינאית, אני צריכה לשלוח אותו לעוד טיפול אולי ריפוי בעיסוק. האם זה יחלוף מעצמו, ומספיק שננסה לעזור לו להתפקס ולהתמקד?ואולי אני צריכה לדבר עם הוריו ולהנחות אותם להפסיק להלאות אותו במידע רב מידי לילד בגילו. אשמח לקבל עזרה, אני כבר מבולבלת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עמוס במידע
סמדר ריינר19/06/2010שלום רותם,
אני חושבת שאת גם מעמיסה על עצמך קצת יותר מדי...את לא אמורה לאבחן את כל זה. אולי תפני אותם למכון להתפתחות הילד או לפסיכולוג התפתחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עמוס במידע
רותם19/06/2010אם היית קוראת לעומק את מה שכתבתי, היית מבינה שאני לא מנסה לאבחן את הילד הזה. אלא רק מנסה להבין מה עובר עליו, וכיצד אני יכולה לעזור לו. חשבתי שתעזרי לי להבין קצת את כלהעניין הזה, וממה הוא נובע, אבל כנראה שזה לא המקום הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד עמוס במידע
סמדר ריינר19/06/2010שלום רותם,
נשמע לי שאת כועסת מהתשובה שקיבלת. צר לי אם כך הובנתי. לא התכוונתי שאת מנסה להיכנס לשטח לא שלך או מנסה לעשות איבחון מקצועי לילד, הבנתי היטב שכתבת שזו לא המטרה. אבל נראה לי מסובך מדי כרגע לאבחן אפילו ממה נובע הקושי, אם זה קוגניטבי או ריגשי מבלי לראות בעיניים דוגמאות ספציפיות וייתכן שיש כאן מקום לאבחון של צוות רב מקצועי במכון להתפתחות הילד, בדיוק כדי להחליט לאיזו מקצוע שייכת הבעיה.
ודבר נוסף, התשובות כאן בפורום ניתנות בהתנדבות, קורה שיש אי הבנה או שתשובה לא מספקת. כדאי במקרה כזה להגיב בבירור ענייני, לשאול שוב, לחדד, וכו'. תגובה תוקפנית יש בה משום כפיות טובה, וזה לא נראה לי הוגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות בת 12אני19/06/2010
יש לי אחות בת 12 ואני מאוד דואגת לה...
היא האחות הכי קטנה בבית, מאוד מפונקת, ילדה מאוד מקובלת, מפותחת לגילה שמאוד חשוב לה איך היא נראית...ילדה מקסימה.
לפני כמה זמן החלה להתנהג מוזר, לבכות בלי לדעת למה, שהיינו שואלים אותה למה היא לא מזמינה חברים היא הייתה עונה שפשוט לא מתחשק לה לראות אותם, לשחק איתם.
לא מזמן המורות בבית ספר פנו לאימי והביעו דאגה ממצבה, כי בבית הספר היא מרבה להתלונן על כאבי ראש ,סחרחורות,משהו שמציק לה בגרון, נצמדת למורה, עושה עיקופים גדולים כדי שלא יראו אותה, היא כבר לא יוצאת מהבית אח הצהריים, לא נפגשת עם חברים, רק במחשב וטלוויזיה. גם בימים מאוד חמים היא לוקחת לבית ספר בגד ארוך ובשיא החום מסוגלת ללבוש אותו.
היא גם חסרת סבלנות בבית, אפילו אם דופקים לה על הדלת של החדר היא ישר מתחילה לצרוח וגם לא כל כך חשוב לה להתנצל אחר כך.
היא נפגשת עם יועצת בית הספר פעם בשבועיים, ואמי הייתה איתה במפגש אחד עם פסיכולוגית בבית חולים.
הפסיכולוגית אמרה שהיא חוששת שמדובר בחרדות ושהילדה גם לא מפרידה בין דמיון למציאות, ושהיא מודאגת ורוצה לקבל עוד חוות דעת על הילדה ולכן תשב איתה בחדר עם חלון חד צדדי ועוד רופאים יאבחנו אותה.
אני ממש דואגת, הייתי רוצה לדעת אם לפי מה שסיפרתי לך המצב נשמע ממש חמור..
אני לא רוצה שהיא תתחיל לקבל תרופות פסיכיאטריות כי זה נשמע לי מוגזם, כי אולי זה בעצם חלק מגיל ההתבגרות...
האם זה משהו שהיא תצטרך לחיות איתו? או משהו שעם הזמן ועם כל מני פגישות עם פסיכולוגים יכול לעבור?
האם יש לך עצות איך להתנהג איתה בבית?
היא גם כבר לא אוהבת לשבת איתנו בארוחות היא ישר מחפשת סיבות לברוח, היא דומעת הרבה בלי סיבה...
תודה אשמח לקבל תשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות בת 12
סמדר ריינר19/06/2010שלום לך,
הדאגה שלך לאחותך מובנת ומאוד נוגעת ללב. אם יש בעיה בהבחנה בין דמיון למציאות, כפי שנאמר לכם בבית החולים אכן זהו מצב חמור. כשקורה דבר כזה לבן משפחה, שעד לא מזמן הכל היה בסדר איתו, זה דבר שקשה מאוד לקבל, ולהאמין לו.בכל אופן, אם יש בעיה בהבחנה בין דמיון למציאות זה כבר לא חלק מתופעות נורמליות שמלוות את גיל ההתבגרות.
צריך לזכור,שכל זה עדיין לא ברור כרגע, כי כל העניין נמצא בתהליך של בדיקה, ונראה לי שאין ברירה כרגע אלא להמתין ולראות איך התהליך מסתיים, ואז לראות את מתמודדים הלאה.
לגבי עיצות איך להתנהג איתה בבית נראה לי שעדיף שתשאלו את הפסיכולוגית שראתה אותה, כי לה יש תמונה יותר טובה של המצב.
בכל אופן, לפי התאור שלך אני לא בטוחה שכרגע יש הרבה מה לעשות כי לא בטוח שההתנהגות שלה מונעת ממניעים הגיוניים, וצריך להמתין לגיבוש דרכי טיפול מתאימות.
הדבר היחיד שצריך להקפיד עליו הוא לשמור עליה שלא תסכן את עצמה, אבל אני מבינה מהתאור שלך שהיא לא עושה כרגע דברים מסוכנים אלא בעיקר נמנעת ומסתגרת.
לסיכום אני מציעה שתנסי להתאזר בסבלנות, ולהמתין לסיום הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)