פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פחד מבריכה
    לימי
    01/07/2010

היי
    אני אם לתאומים בני שנתיים ועשרה חודשים (שני בנים) כאשר אנחנו מנסים לקחת אותם לבריכה רק ההודעה על כך מעוררת בכי והיסטריה וכשמגיעים זה מחמיר , תחילה הם לא זזים מהכיסא ואחר כך הולכים לכל מקום רק לא למים, ברצוני להוסיף שאין בעיה באמבטיות, או בכל קשר אחר למים. מה עושים ? ומה הבעיה ?
    תודה לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד מבריכה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    01/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזיבת ילדה בת שנה וחצי ל-5 ימים
    אורה
    01/07/2010

שלום,אנחנו זכינו בטיול לחול ל 4 לילות אך אסור לנו לקחת איתנו את הילדה שלנו. אנו שוקלים אופציה לבקש מהמטפלת שלה לקחת אותה לתקופה הזאת. הילדה מאוד אוהבת את המטפלת והמטפלת אוהבת אותה, בבוקר הולכת אליה בשמחה בלי להתסכל לאחורה בדרך כלל (להבדיל מאנשים זרים וסתם שהיא לא רגילה אליהם). היא מטופלת אצל המטפלת בבית במשך היום. לפניכן עזבתי את הילדה לשני לילות מקסימום כשאז האבא שלה נשאר והפעם מדובר ב- 4 לילות כששני ההורים עוזבים.
    אני מאוד חוששת מצד אחד איך היא תגיב, האם, מלבד הקושי הזמני שיהיה לה לא תיגרם לה איזה טראומה לטווח ארוך, חרדת נטישה או משהו, מצד שני חבל להפסיד כזה פרס של פעם בחיים.
    השאלה שלי האם חששותיי מבוססים או שסביר להשאיר ילדה עם אדם שהיא מכירה לתקופה הזאת?
    אודה מאוד על תשובה מהירה שכן יש לאשר השתתפות בטיסה בקרוב:)
    תודה רבה,
    אורה

הוספת תגובה

• עזיבת ילדה בת שנה וחצי ל-5 ימים

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום אורה,
    זה אכן גבולי ביותר, ולא כל כך מומלץ. בגיל הזה לילדה אין עדיין תפיסת זמן, וגם קשה להסביר לה שאתם תחזרו, ואכן יכולות להיות תגובות קשות וייתכנו גם השלכות מסויימות לעתיד, אך את זה קשה לנבא זה קשור בעוד הרבה גורמים.
    אם בכל זאת חשוב לכם לנסוע, טוב שאתם משאירים אותה עם דמות שהיא מכירה ושאתם סומכים עליה, רצוי אם ניתן שמטפלת תהיה איתה בבית שלכם, אם זה לא ניתן, כדאי להביא איתה לבית המטפלת חפצים אהובים ומוכרים שלה מהבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אורה
    02/07/2010

תודה על התשובה- שהאמת מקשה עוד יותרבהחלטה- כי לא מדובר מצד אחד באיזה צורך חיוני שאין מה לעשות ומפחיד לקחת סיכון. מאוד מאוד יעזור לי אם תוכלי בבקשה לסקור בקצרה את הגורמים שעלולים להשפיע על קיון הנזק- שאולי אוכל להשוות על המצב אצלנו...
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    02/07/2010

שלום אורה,
    אני מצטערת שאני רק מקשה על ההתלבטות, הלוואי ויכולתי לעזור יותר. אני לא בטוחה שניתן לעשות סקירה כזו ושזה באמת יעזור לכם, לא מדובר פה במדע מדוייק. יש גורמים שונים שמתערבים בהתפתחות של ילד שקשורים לקשר עם ההורים, האם הוא בטוח או לא, לנתונים מולדים של הילד , מבחינת רמת הפגיעות החרדה והרגישות ולסתם מזל ,שלא ניתן למדוד אותם במדוייק ולצפות אותם. לכן אני לא יכולה להבטיח לכם במאה אחוז שלא תהיה פגיעה בילדה.
    חמישה ימים בגיל הזה זה גבולי מאוד, וכאמור אין כרגע לילדה יכולת להבין שזה זמני ושאתם תחזרו, וזה הגורם המרכזי לנזק אפשרי. אני באופן כללי לא בעד, אך אני בהחלט מבינה את ההחמצה שאתם אולי חשים ואת הרצון שלכם לנסוע בכל זאת, אני מקווה שתחליטו את ההחלטה הנכונה ביותר עבורכם ותהיו שלמים איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה- יש החלטה

אורה
    03/07/2010

תודה רבה,
    החלטנו שכהנאה לא ניסע אלא אם יסכימו שניקח אותה יחד איתנו:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    03/07/2010

שלום אורה,
    אני חושבת שקילבתם החלטה טובה, ואני מאחלת לכם הרבה נסיעות ופרסים בהמשך...:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה חרדות ושאלה עיקרית!!!!!
    עומר (שם בדוי
    01/07/2010

היי, אז ככה, אני מרגיש ממש מתוסבך יש לי המון חרדות והן רק הולכות ומתקבעות אצלי בחיים. אני כבר די יודע את השמות שלהן: הפרעה כפייתית (שאני סובל ממנה כבר שנים רבות בערך כמו 5-6 שנים), חרדת נטישה, הפרעת פאניקה, הפרעת חרדה מוכללת. ועוד משהו אני די מפחד מרוחות וכל מיני דברים כאלה, אני חושב לפעמים שאולי אחוז בי דיבוק שגורם לי לעשות כל מיני פעולות טקסיות ודברים כאלה, או שאני תוהה הרבה דברים לגבי העולם -האם באמת יש אלהים, מה יש מחוץ לחלל, האם יש בכל אחד נשמה, ממה נוצר האדם, האם זה באמת מאלהים - ואלה תהיות שלפעמים ממש גורמות לי לצאת מדעתי ולהרגיש כאילו אני מתחרפן, בנוסף יש לי כל מיני מצבים, שפתאום אני חושש שאני עומד לחטוף התקף לב או משהו ואני רק בן 16 ובריא תודה לאל. ד"א יש לי גם כל מיני מחשבות מיניות מגעילות על אנשים קרובים וזה די דוחה אותי ואני מנסה להתעלם מהם אבל זה לא כל כך עובד. אני ממש מספר כאן את הכל עליי, כל מה שאני מרגיש וכל מה שעובר עליי מקווה שבאמת יש לכל הדברים כאן פתרון.
    מה לעשות עם זה? לפנות לפסיכולוג? כבר הייתי בטיפול פעם, אבל לא בנושאים האלה אם אני זוכר טוב (אם כבר מדברים על חרדות אני לא יודע אם זאת חרדה אבל על כל דבר שאני לא בטוח בו ב200 אחוז אני מרגיש צורך לומר "אם אני לא טועה" או משהו בסגנון
    משהו בראש מכריח אותי להגיד את זה).
    ולשאלה העיקרית כאן, כמו שאמרתי יש לי חרדת נטישה, כשאני מתרחק לזמן רב מהבית, נגיד נסיעה לטיול שנתי וכו' עולות בי חרדות, אני מתחיל לבכות ללא הפסקה על הריחוק מהבית, רק המחשבה על כך שאני צריך לעבור יומיים שלמים מבלי לראות את הבית משגעת אותי, היא לא נותנת לי מנוחה, ואני מרגיש שזה הורס לי את האיכות חיים, אני לא יודע בדיוק אם זה גם געגועים למשפחה, אני לא כל כך חושב, אני די מתרכז בריחוק הזה מהבית לזמן רב (כמו יומיים). עוד מעט יש לי נסיעה לאילת עם חברים, זה יוצא בערך עוד כחודש וחצי ואני תוהה אם לנסוע או לא, אני יודע שנסיעה לאילת לחמישה ימים!!! תשגע אותי ואני מפחד שוב לבכות ולרצות הביתה כל הזמן, משהו נוסף הוא שאני מכיר את החברים האלה רק מתחילת השנה, ואני לא בטוח אם אני ארגיש בנוח לסוע איתם, או שפשוט אני מנסה להפיל על זה את החרדת נטישה מבלי לשים לב, אז ככה לעניין, אני מתלבט אם לנסוע או לא, אני מקווה להתחיל טיפולים פסיכולוגיים אבל אני לא יודע אם זה באמת יפתור את הבעיה ואני אוכל לנסוע עוד חודש וחצי והכל יהיה בסדר, אני צריך להחזיר תשובה בקרוב מאוד לחברים שלי אם אני נוסע איתם או לא כי הם רוצים לסגור בית מלון באילת. אין לי כל כך מושג מה לעשות, אני מפחד לנסוע, ואת האמת שאני מעדיף להשאר בבית לפי דעתי, כי הפחד הזה של להתרחק מהבית למשך חמישה ימים!!!! זה משגע אותי.
    מה לעשות, בינתיים, האם להגיד כי אני נוסע, אם אני אומר שכן אני לא יכול לחזור בי ואני אהיה חייב לנסוע או לשלם את הכסף על הבית מלון מבלי לנסוע.
    בבקשה עזרה דחופה!!!
    תודה

הוספת תגובה

• חרדות ושאלה עיקרית.

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום עומר,
    בודאי שאפשר וצריך ואפילו דחוף לטפל בחרדות שלך. ולכן כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי בהקדם. ייתכן שגם ימליצו לך, אולי באופן זמני, לשלב טיפול תרופתי במקביל לטיפול הפסיכולוגי כדי להגביר את היעילות שלו.
    לגבי הטיול לאילת, אני מקבלת את הרושם שאתה לא ממש רוצה לנסוע כרגע, ולכן עדיף שתתרכז בלפתור את הבעיה שלך, וכשתרגיש יותר רגוע תוכל לנסוע בהמשך השנה, אולי בחגים, אולי לפחות זמן, זה בודאי לא הטיול האחרון ויהיו עוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

עומר (שם בדוי
    01/07/2010

ויתרתי על הטיול ואני אפנה לפסיכולוג.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) ובהצלחה.

סמדר ריינר
    01/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה ומזדהה

נעמה
    08/09/2010

שלום עומר.
    למרות שההודעה שלך פורסמה כבר לפני חודשיים היה חשוב לי בכל זאת לכתוב לך. את מה שאתה מתאר עברתי בעצמי, כולל הלילות הקשים מחוץ לבית כתוצאה מחרדת נטישה, את החרדה הגדולה ואפילו את הצורך להוסיף, "נדמה לי", אחרי כל משפט, בין אם אני בטוחה במה שאמרתי ובין אם לא. אני מבינה מאוד מה אתה עובר וכשקראתי את מה שכתבת הרגשת כאילו אתה מתאר את חווית שנות העשרה שלי. אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי שנים רבות אוני יכולה להגיד בלי צל של ספק, והיום גם בלי "נדמה לי", שלולא הטיפול הייתי היום בן אדם אחר, והחיים שלי היו הרבה יותר קשים ואומללים. הצורך להגיד "נדמה לי" נשמע לי כמו מה שהתחלתי לסבול ממנו לא מזמן - OCD. תמיד הייתי אדם חרדתי אבל השנה היה לי משבר וזה התפרץ בצורה מאוד אגרסיבית פתאום ולכן התחלתי לקחת תרופות. אני רוצה לחזק את מה שהציעו לך פה ולגבות אותו בנסיון אישי: בזכות הטיפול אני חיה היום. חיה באמת. טיפול פסיכולוגי הוא אחד הדברים שאני הכי מודה עליהם. וגם לתרופות, שלקח לי הרבה זמן להתרגל לרעיון של לקחת אותן, אני חייבת תודה. מה שאני בעצם אומרת לך פה הוא אל תפחד לקבל עזרה. איש מקצוע מוכשר יכול להיות ההבדל בין חיים טובים לבין הסבל שאתה חווה עכשיו. וגם אם היה לך נסיון לא טוב עם מטפל אחד, לא צריך לוותר. אני הלכתי לשלושה מטפלים במהלך החיים ורק בפעם השלישית זה הצליח. זה תלוי הרבה בבן אדם שיושב מולך, וזה גם הרבה עניין של כימיה. אל תתייאש ותן לטיפול ואולי גם לתרופות צ'אנס נוסף - זה יכול להיות מה שישנה את החיים שלך.

מחזקת את ידיך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 - בעיות ריגשיות
    סיג
    01/07/2010

ביתי בת 3.5 , בת יחידה (לצערי אנחנו מנסים ויש בעיה), נמצאת כרגע במסגרת גן פרטי ,מקבלת מאיתנו תשומת לב רבה , בכיתה בה היא נמצאת הינה בין הילדים הקטנים (פער של כ 12 חודשים עד חצי שנה), יש מספר ענינים בקשר להתנהלות חברתית בגן שאני לא יודעת איך להגיב או כיצד לפעול?
    1. יש בגן ילד שמוגדר כחבר שלה , זה נחמד, אבל לפעמים יש בניהם גיפופים , למשל שמתראים או נפרדים מחבקים אחד את השניה, לא ברור לי איך להתייחס לכך ומה לומר לה בעניין . יש לציין שאותו ילד הוא בן 4.5 , ילד חכם ונחמד מאוד, אך יש לו בעיה בהתפתחות השפתית שלו ולמרות שביתי קטנה ממנו היא כבר מזמן מדברת בשטף
    2.כבר מס' פעמים שביתי פונה אלי ואל בעלי ומספרת כי "אף אחד לא חבר שלי בגן" , או "אף אחד חוץ מ אותו ילד לעיל ב 1" , לא ברור לי כיצד יש להתייחס לנושא הזה, כי ראשית לדעתי יש לה חברים בגן , הרבה פעמים כשאני מגיעה איתה לגן ילדים פונים אליה ומנסים לספר לה דברים והיא לא תמיד נחמדה אליהם וגם לא מעוניינת לשתף. אבל , אני מניחה שאם היא מעלה את זה יש רקע למצוקה מסויימת בעניין . כמו כן היא מספרת על המון מיקרים שבהם ילד מסויים אמר לה כך או אחרת ונראה שזה מאוד מעליב אותה .
    3. היא מאוד רגישה ונוחה להעלב גם איתנו, למרות קשר הדוק מאוד ביני לבינה בזמן האחרון יש המון פעמים חיכוחים - מספיק שאמרתי לה משהו פעוט איך לעשות או איך לבצע , כדי שהיא תעלב ואז זה יפתר אחרי חצי שעה של בכי תמרורים והתחנפויות , בזמן האחרון זה פשוט מתיש להעביר איתה אחה"צ שלם . לדעתי זה ברור שהיא מפעילה עלי אמצעי לחץ וממש בודקת את הסף בו אני יכולה לעמוד.
    4. לפעמים במהלך שיחות שאנו מנהלים איתה , היא מאוד כועסת לגבי מחמאות או גילויי חיבה, למשל "את ילדה מקסימה" והיא אומרת - לא אני לא! תגידי לי שאני לא ... או יותר גרוע , אם אני כועסת עליה היא מנהל איתי את מלחמת ההעלבויות ואז אומרת לי שאני מכה אותה, בתגובה אני אומרת בשקט שאני אף פעם לא הכתי ולעולם אני לא יכה אותה ושאפילו שאני כועסת אני עדיין אוהבת אותה- במקום שזה ירגיע אותה היא עוד יותר זועמת דורשת ממני "תכי אותי" , אני לא מבינה מאיפה זה בא ומה זה אומר?
    יש לציין כי אביה חרדתי מאוד לגביה ובכלל וזה משמש לכשעצמו כר למריבות ביני לבינו . רק עכשיו אחרי הרבה מאוד זמן שאני פועלת בעניין זה הם מצליחים לפתח קשר טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3.5 - בעיות ריגשיות

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום לך,
    לא כל כך הבנתי מדוע את קוראת לחיבוק ונשיקה בפרידה "גיפופים" וממה את לחוצה? זאת נשמעת לי התנהגות סבירה בהחלט בין שני ילדים קטנים שקשורים זה לזו.
    נדמה לי שאת מבינה בעצמך שהעובדה שביתך היא כרגע בת יחידה, כפי הנראה גורמת לבעלך ואולי במידה מסויימת גם לך להיות עסוקים בה מאוד, רגישים אליה מאוד, חרדים סביבה מאוד, וזה כנראה קצת יותר מדי ומחליש אותה.
    דוגמה לכך היא הבהלה שלך סביב "הגיפופים", דוגמה שנייה היא ההתחנפויות שאת מתארת כשהיא בוכה. כשאת מתחנפת ונורא חשוב לך שהיא לא תבכה את מחלישה מאוד את הסמכות ההורית שלך מולה וזה רק מגביר את התופעה.
    אם ברור לך שהבכי שלה הוא בלי סיבה אמיתית, אסור לך התחנף שם אלא יש צורך להגיב בצורה ברורה וסמכותית, על כך שהבכי הוא לא במקום כרגע ולא יעזור להשיג את המטרה.
    כל שאר התהנהגויות שאת מתארת לדעתי באות לבטא את הצורך שלה לקבל ממך תגובה חזקה ולא תגובה כמהה, חלשה, ורכה. רכות יש לה מכם מספיק, והיא כבר מתבלבלת אצלה ונתפסת בתור חולשה, גם אהבה כבר נדמית לה בתור חולשה ולכן היא לא רוצה לקבל את האהבה שלך, ואומרת לך להגיד לה דברים שליליים. כמבון שאת לא צריכה להגיד לה, וגם לא להכות אותה, אב לדעתי זה פשוט בגלל שהיא רוצה ממך סוג של חוזק וגבול.
    נראה לי שכדאי מאוד שתפנו שניכם להדרכת הורים כדי לסייע לכם לחזק חלקים במיונויות שלכם מולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות יתר והתפרצויות זעם
    ורד
    01/07/2010

שלום,
    אני אם ל-3 (14.5 ,11, 5.5) שני בנות ובן אמצעי הבן מאוד רגיש עושה "סרטים" מכל דבר קטן
    מתפרץ ובוכה .
    הילד פגיע מאוד במסגרת מצבי ההתפרצות הוא אף הגיע למצב של יציאה מהבית בכעס .
    היה אף מקרה בבית הספר של התפרצות בכיתה הילד נעלם לשעתיים ורק אחר שנמצא הודיעו לנו
    ונקראנו לשיחה.הופננו לטיפול ויעוץ פסיכולוג.
    (הבעיה קצת יותר מורכבת אך לא ניתן לפרט בפורום)
    מה ניתן לעשות במצב זה והאם טיפול פסיכולוגי יכול לעזור?
    מה יכול להיות משך הטיפול הפסיכולוגי? לאיזה טווח

אנא עזרתכם, אני פשוט מבולבלת

הוספת תגובה

• רגישות יתר והתפרצויות זעם

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום ורד,
    טיפול פסיכולוגי בהחלט יכול לעזור, כדאי שהוא יהיה מלווה בהדרכת הורים עבורכם.
    הילד סובל ממצוקה כלשהי, בטיפול אמורה להיות מאובחנת המצוקה ולפי האבחנה יש להתוות את דרך הטיפול.
    משך הטיפול לא ניתן לחיזוי מראש, כי זה תלוי בהרבה גורמים, ביניהם מידת שיתוף הפעולה שלכם ושל הילד, וכן מהם הגורמים לבעיה.
    ישנם טיפולים קצרי מועד לטיפול בהתפרצויות זעם, אך יעילותם לא תמיד וודאית. מה גם שכאן אתם מדברים גם על רגישות יתר ובכי, ולכן ההתרשמות שלי שלא מדובר כאן רק על שליטה בהתפרצות אלא בפגיעות יותר עמוקה, ולכן אני מציעה שתערכו בסבלנות לטיפול ארוך טווח יחסית של מינימום שנה ואם יש צורך אז יותר.
    קחו בחשובון שאתם עומדים לקראת גיל ההתבגרות, וכדאי לעשות טיפול מעמיק בבעיה לפני שהעניינים מסתבכים בלאו הכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גל נפטרים מהמוצץ?
    עדינה
    01/07/2010

בבקשה אל תגידי תלוי בילד...אני צריכה "טווח מיספרי" ...תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גל נפטרים מהמוצץ?

הוספת תגובה

• פרידה מהמוצץ...

נעמה סבג שמש
    01/07/2010

עדינה שלום,

הטווח הגילאי הוא בין שנתיים לארבע. וכן, זה תלוי בבשלות של הילד, בבגרות שלו, בהכנתו לכך מראש.
    יש ללמד ילד להרגע בכוחות עצמו, ללמד אותו מהם התחליפים האפשריים להרגיע את עצמו בהתקפי זעם.
    לאחר המשימה הזאת, תוכלי לעבור לגמילה אמיתית מהמוצץ.

כשעושים זאת נכון ובעיתוי הנכון- זה עובד!

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושלושה חודשים לא נרדם לבד
    ליאת
    01/07/2010

כמעט מאבדים את הסבלנות...
    הוא ישן איתנו במיטה זמן רב... שותה מים בכמויות כל הלילה...
    הצלחנו להוריד מעט את מינון המים... רק שני בקבוקים לפני השינה כל אחד מלא במעט מאוד מים...
    הצלחנו כבר שבועיים לדאוג שהוא נרדם במיטה שלו, ולא יורד ממנה... אבל כן עובר אלינו באמצע הלילה... בעיקר כי בא לנו וגם כי אין לנו כח לנוע בין החדרים...
    אבל התסכול העיקרי הוא שלוקח לו איזה שעה- שעה וחצי להירדם והוא מתעקש שנהיה לידו... לא מוכן שנעזוב את החדר..
    לא מוכנה עדין לשיטת החמש דקות... נראה לי מעט טראומתי....
    האם יש הצעות אחרות?
    נשמח לשמוע...

הוספת תגובה

• לא נרדם לבד...

נעמה סבג שמש
    01/07/2010

שלום לך,

שיטת החמש דקות היא טראומטית ולא כדאית, בטח לא בגיל הזה.

אתם צריכים להיות עקביים. המושג"כי אין לנו כח להתמודד באמצע הלילה", מממש אינו רללונטי כאשר אתם רוצים ללמד ילד ולהקנות לו הרגלים בריאים. בליווי הקניית הרגלי שינה התק' הראשונה תמיד לא פשוטה, אבל זה שווה כל רגע!

תקבלי החלטה אמיתית ותוכלי להתחיל.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמולה
    דורוש
    30/06/2010

שלום רב
    אני אתחיל בזה שהבת בת 2 ו8 וחודשים שלי גמולה כבר 3 חודשים וגם לפני 3 חודשים אני ילדתי את בית השניה,
    הגמילה הלכה טוב מאוד היא מהר נגמלה גם ביום וגם בלילה
    עכשיו בחודש האחרון אני שמתי לב לפחות
    שכל פעם שאני כועסת עליה או כל מישהו אחר או שהיא בוכה היא עושה פיפי במיכנסיים
    בשבועים האחרונים זה קורה המון
    ואז היא בוכה אמא אמא
    יש לצין שבדרך כלל היא מאוד מקפידה ללכת כשיש לה צרכים
    ממה הפעולה הזו שלה יכולה לנבוע זה מתסכל קצת אני לא כועסת עליה שהיא עושה את זה אבל לא יודעת איך להתמודד אם זה ואיך להתמודד תודה רבה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    גמולה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    01/07/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10
    שרון פסח
    30/06/2010

שלום
    בני בן 10 בן בכור לאחותו בת 5.5., תלמיד טוב מאוד, יש לנו בעיה איתו שאנו מנסים להתמודד בעזרת המון שיחות אך ללא הועיל, הוא תמיד מאשים את עצמו בכל מה שמתרחש לדוגמא הוא רב עם אחד הילדים בכיתה והילד השני מציק לו מרביץ לו והוא מחזיר לו ברגע שהמורה שואלת מה קרה הוא אף פעם לא אומר לה שהוא הציק לו או הרביץ לו פשוט מודה בכל ולוקח את כל האחריות על עצמו ותמיד נענש , שאני מסבירה לו שהוא צריך להגן על עצמו הוא אומר שזה לא מעניין אותו ולא אכפת לו לקבל עונש זה סתם עונש כך הוא אומר, מה שיוצא מזה שתמיד מאשמים אותו וחבל כי הוא ילד מאוד טוב ועוזר תמיד ואהוב, מה עליי לעשות על מנת לעזור לו לא לגרום לעצמו להרס עצמי ולדעת להגן על עצמו, האם עליי לפנות לייעוץ. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 10

הוספת תגובה

• ילד בן 10

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום יפית,
    זו אכן נטייה מוזרה, שלא ברור לי כרגע מהיכן היא נובעת, כיוון שחסרים לי הרבה פרטים עליו ועל המשפחה.
    יכול להיות שהוא לא מאמין שיקשיבו לו? אולי הוא לא מאמין שהמורה באמת תעזור לו? האם זה קורה בעוד הקשרים? האם זה קורה בבית גם?
    האם הוא ילד יותר מדי טוב שמתנדב לקחת על עצמו יותר מדי באופן כללי? לא רק אשמה?
    מה מצבו החברתי? האם הוא מהווה קורבן בכיתה? האם יש לו התנהגויות קורבניות?
    תנסו לתת לי יותר פרטים ואני אנסה לעזור יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10

שרון פסח
    01/07/2010

תודה על התשובה המהירה.
    לגבי הקשרים אחרים שהוא אכן נוהג כך, אז בבית שהוא משחק עם אחותו הוא כן אומר לי מה קרה, אבל אם אנחנו מנסים ליישב את העניין הוא מיד מוותר ומעניש את עצמו.
    הוא ילד חברותי אהוב על המורים תלמיד טוב מאוד.
    בעיה נוספת שיש לו היא שהוא לא משתף אותנו בכלום ממה שנעשה בבית הספר , רק לעיתים רחוקות מאוד, תמיד הוא אומר הכל בסדר היה כייף היום בבית הספר גם אם קרה משהו שהפריע לו והציק לו מאוד כאילו הוא מנסה להתמודד אם הכל לבד.
    לגבי העונשים הם לא מענינים אותו בכלל הוא מתייחס לזה כאילו העונש לא משמעותי ואין בעיה הוא יקבל אותו. האם אני צריכה לקחת אותו לטיפול מסויים על מנת לעזור לו, אני לא רוצה שמגיל זה הוא יוותר על כל דבר ולא יתמודד.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 10

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום יפית,
    נשמע לי שיש כאן אכן מעבר לנושא האשמה, ילד שמנסה להיות נורא טוב ולא להכביד. ציינת שהוא אהוב על המורים, ואני מניחה שחשוב לו מאוד למצוא חן בעיני מבוגרים ולא להכביד עליהם, כך גם לגביכם, לכן הוא נשאר עם הרבה דברים לבד ולא מספר. זה לא ילד שלא מתמודד, להיפך, הוא מתמודד יותר מדי ולבד. את מתכוונת בטח שהו אלא מתמודד עם עימותים, אבל זה לא נכון, כי עובדה שהוא רב עם ילדים בבית הספר, רק כשזה נוגע למצב שבו המורה מתערבת הוא מעדיף לנקוט בטקטיקה הזו.
    אני בהחלט חושבת שנכון יהיה שתפנו לייעוץ עבורכם ועבורו, כדי להבין יותר טוב איך אפשר לעזור לו עם העניין הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון לאוכל
    גילה
    30/06/2010

שלום לך הפסיכולוגית. ביתי בת 14.5 הולכת לישון ממש מאוחר .אתמול קמתי לשירותים בשעה 4 ליפנות בוקר והיא עדיין הייתה ערה עים המחשב.כמובן שדרשתי ממנה להיכנס למיטה אך למוחרת היא קמה בשעה 2 בצהריים. היא לא אוכלת ארוחות מסודרות כלל ובקושי אוכלת ביום. איך עליי להיתנהג איתה בקשר לאוכל האים אני צריכה לידרוש ממנה לאכול או לעזוב אותה לנפשה ? יש לציין שהיא נערה בגוף יפה ולא מלאה כלל גובה 170 ומישקל גופה 53 קג. עכשיו בחופש היא לא אוכלת ארוחות מלאות וזה מדאיג אותי שהיא אוכלת מעט .

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר רצון לאוכל

הוספת תגובה

• חוסר רצון לאכול

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום גילה,
    אצ מתבגרים רבים בזמן החופש הגדול מתהפכים היום והלילה ומשתנים סדרי האכילה. לא בטוח שצריך לדאוג מזה. אם לביתך אין הפרעת אכילה כל השנה, אלא רק משתנות שעות האכילה שלה בחופש, הייתי מניחה לזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 שובב..
    אמא
    30/06/2010

בני בן 5 ילד שובב עם טמפרמנט גבוה. מציק לילדים, צובט אותם, לעתים גם מרביץ, מתלונן שמשעמם לו בגן. אינו מסוגל לשבת ולשחק. מסיחים את דעתו בקלות. בבית קשה לו קצת להעסיק את עצמו מאז שנולדה אחותו (בת שנה וחצי). ברור לי שזה קשור לחוסר תשומת לב שנמנעת ממנו לעומת מה שהיה רגיל.כפעוט השקעתי בו המון. מסיום הגן הייתי יושבת איתו אחד על אחד ומשחקים וכל כולי הייתי בשבילו. ומאז שנולדה אחותו פחות או יותר התנהגותו השתנתה. ואינני מצליחה להחזירו למה שהיה. הוא הפך לילד שובב שלא מסוגל לשחק במשחק לאורך זמן מה שפעם היה שונה לחלוטין. כושר הריכוז שלו היה פשוט מדהים, יכל להתעסק במשחק גם אם יש רעש מסביבו והיה מאוד שקוע לכן אינני חושבת שזה בעיות של קשב וריכוז. יש לציין שמזה חודשיים הארכתי לו את זמן השינה בכדי לנצל את הזמן איתו ולשחק רק איתו כשהילדה ישנה. בעלי עובד משמרות כך שלא קל לי לתמרן בין שניהם והקטנה דורשת את שלה ולא נותנת לי יותר מדי לשבת עם בני לבד.
    הגננת בגן מספרת שקשה לה איתו בגן שהוא לא מקשיב לה, ושהוא מרביץ ומציק לילדים. דיברתי איתו וכעסתי עליו וניסיתי להבין למה הוא עושה זאת והוא אמר שפשוט הוא אוהב להרביץ לילדים. איננו נוהגים באלימות מכל סוג שהוא בבית ואנו מאוד קשוחים כשצריך וחד משמעיים. אינני אוהבת להעניש כי זה משפיל אך לפעמים אני כן עושה זאת בלית ברירה. כיצד עליי לנהוג? מה אנו עושים לא בסדר? איך אוכל לגרום לו להפסיק להציק ולהפריע בגן לילדים. אני מאוד מודאגת ואינני יודעת מה עוד ניתן לעשות. אנו מדברים איתו על זה כל הזמן ולפעמים זה נרגע וחוזר חלילה. האם כדאי לשקול אבחון לבעיות קשב? האם בעיות קשב הוא משהו מולד או משהו שעלול להתפתח אח"כ? חשוב לציין שבבית יש לו גבולות ברורים מאוד והוא הרבה יותר רגוע ממה שמספרים שהוא בגן. דבר נוסף וסליחה על המגילה. בני היה מטופל אצל קלינאית לגבי שיבושי דיבור מהאף כמעט שנתיים ועכשיו יצאנו להפסקה הדיבור השתפר אבל קיים עדיין קושי באותיות השורקות (נאמר שהטיפול בזה בגיל 6).

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 שובב..

הוספת תגובה

• בן 5 שובב

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום לך,
    אני לא יכולה לדעת לגבי הפרעת קשב, כיוון שייתכן והפרעת הקשב הייתה קיימת גם קודם אך פחות באה לידי ביטוי כשהוא קיבל תשומת לב של אחד על אחד. ייתכן שבקשר ביניכם, כשישבתם ביחד למשל, את עשית כל מיני דברים , בלי להרגיש, ש"פיצו" על כך שהוא לא היה מרוכז, למשל שיחקת בשבילו וכו', והוא נשאר רגוע כי נהנה מתשומת הלב ולא כי באמת התרכז.
    כמו כן ייתכן שהקושי הגדול שבא לידי ביטוי כרגע הוא בגלל שהשינוי היה מקיצוניות אחת לשניה בלי הדרגה, ובנך לא פיתח כלים כדי "להחזיק" את עצמו בכוחות עצמו בלי תשומת לב צמודה.
    לכן אני מציעה שתיפנו למכון להתפתחות הילד, אפשר דרך קופת החולים שלכם, ותעשו שם אבחון כללי כדי לבדוק ממה נובעים הקשיים של הילד, ייתכן שיש יותר ממקור קושי אחד, וייתכן שיהיה מתאים בהתאמה לתוצאות האבחון לתת לו טיפול ריגשי ולכם הדרכת הורים איך לתת לו את הכלים החסרים, איך הוא להרגיע את עצמו ולהעסיק את עצמו גם כשהוא לא בקשר של אחד על אחד צמוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך...

אמא
    30/06/2010

דווקא כשהיה קטן הוא היה מסוגל להעסיק את עצמו לבד. כמובן שהייתי הרבה יותר נגישה אליו ויותר פנויה לעזור לו. אבל מעבר לזה היה מסוגל לשבת עם משחק פשוט למשך כמעט שעה בלעדיי. היו מקרים (לעיתים רחוקות) בהם לא הייתי יכולה לשבת איתו גם כשהיה קטן ומספיק שהייתי נותנת לו משחק שאהב היה יושב ומשחק גם לבד. וגם כשהייתי יושבת לצידו ומשחקת איתו הוא היה משחק לבד עם הדרכה ממני ולימדתי אותו המון. היה סקרן וקשוב לי ואין מצב שהיתה לו בעיית קשב בקטנותו כי באמת כושר הריכוז והזיכרון שלו היה די יוצא דופן. עד כדי כך שאנשים מסביב היו מתפעלים ממנו. זה ילד מאוד פיקח שמאוד אהב ללמוד ולהקשיב לסיפורים. פאזל היה המשחק המועדף עליו היה מרכיב 13 חלקים בגיל קצת פחות משנתיים. מספרים ידע לזהות מגיל שנה וחצי וצורות היה מבחין וזוכר כ - 15 סוגים. אין ספק שהשקעתי בו המון ואהב את זה גם. לכן אם את אומרת שבעיית קשב היא מולדת כאמא אני כמעט בטוחה בעצמי שלא זאת הבעיה.
    כיום לדוגמא בנושא הפאזלים הוא מסוגל להרכיב לבד 100 חלקים וכשאנחנו מרכיבים יחד הוא מבקש את הפאזלים של 150 חלקים כי זה יותר קשה לו. גם בבית כשאני יושבת איתו לשחק הוא מרוכז (כשלא עייף מדי) אך בגן הוא משועמם וזה לא מעניין אותו. רוב המשחקים שמעניינים אותו זה משחקים של גיבורי על ו"מלחמות" ובנוסף גם משחקי הרכבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום לך,
    תראי, אני לא חושבת שיהיה נכון לאבחן הפרעת קשב או לשלול אותה בפורום באינטרנט. גם ילדים עם הפרעות קשב יכולים להתרכז מאוד בדברים מסויימים ופחות בדברים אחרים.
    אני מציעה לך לפנות לגורם מקצועי ולבצע הערכה יותר מעמיקה של מצבו של הילד כרגע והגורמים למצב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורם מקצועי?

אמא
    01/07/2010

למי עליי לפנות? פסיכולוג ילדים או לגשת לקו"ח לאבחון כללי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גורם מקצועי

סמדר ריינר
    01/07/2010

שלום לך,
    תנסו לפנות קודם כל למכון להתפתחות הילד, כי שם יש צוות רב מקצועי שיכול לבדוק היבטים שונים של הבעיה ולא רק את ההיבט הפסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה

גילי
    07/07/2010

האם תוכלו להמליץ לנו על פסיכולוג /ית ילדים לפגישות קבועות באזור נתניה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי אבא-ילדים
    ניצה
    30/06/2010

שלום,
    אני גרושה מזה 4 שנים. יש לי 2 בנים (6,9). הילדים לא רוצים ללכת לאביהם הואיל ועברו מס' חוויות לא נעימות בעבר, אלימות פיזית, הזנחה, השפלה ועוד.
    כעת אחרי שנים של יחס לא ראוי לילדיי, האב שנישא שנית, רוצה יותר את הילדים ומבקש שיישנו
    אצלו וישהו אצלו יותר. הילדים מצידם מתנגדים.
    האם אני צריכה לחזק את הילדים שכן זה באמת מה שהם מרגישים, או שמא עלי לתת צ'אנס לקיום יחסי ילדים-אבא? אני לא סומכת על האב. הוא חסר אחריות, אך הוא אוהב את הילדים ורוצה אותם.
    נא ענו לי בהקדם. אני לא יודעת כיצד להמשיך.

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי אבא-ילדים

הוספת תגובה

• יחסי אבא - ילדים

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום ניצה,
    זו סוגייה כבדת משקל מדי בכדי לדון בה רק באינטרנט. ראשית, ההחלטה לא ממש נתונה בידייך או בידי הילדים, אלא בודאי יש הסכם גירושין שמתווה את סדרי הראייה ובו צריך לעמוד ואותו צריך לקיים. כמובן, אם הילדים נתונים בסיכון, צריך לשקול זאת מחדש, אבל אולי רצוי שזה ייעשה על ידי גורם אובייקטיבי, שיתרשם מהילדים וממכם, יבדקו האם אכן הסיכון לשלומם של הילדים במחיצת האב עדיין רלוונטי, וישקול מה הנזק היותר גדול עבור הילדים - קשר הדוק עם אב שהם חוששים ממנו או קשר מוחלש עם אב שהם בודאי גם זקוקים לו והוא חסר להם בכל מיני רמות בחייהם.
    גם העובדה שהילדים מקבלים את הרושם שהם יכולים להחליט על הקשר עם אביהם וכביכול "לפטר" אותו באופן מלא או חלקי היא לא כל כך בריאה עבורם, ונותנת להם כוח מעבר לגיל שלהם וליכולת שלהם, מצד שני גם ההרגשה שמכריחים אותם ללכת למקום בו הם לא מוגנים בהחלט מעוררת קשיים רבים גם היא.
    לכן אני חושבת שזו סוגייה שצריך להתעמק בה בעזרת אנשי מקצוע, למשל מהרווחה, כדי שיסייעו להגיע להמלצה בעניין, שיכולה דרך אגב לכלול גם הדרכה לאב כדי שיוכל להתמודד עם הילדים ללא אלימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר???
    אייל
    30/06/2010

שלום אני ואישתי נשואים שנה ויש לנו ילד בן חודש, רכשנו דירת דופלקס(2 קומות בבניין משותף) והמעבר לדירה יהיה בעוד כ שנתיים. הדירה מתוכננת שבקומה השנייה של הבית יש "מסטר בדרום" (40 מ"ר חדר שינה עם יציאה לגג) ובקומה הראשונה חדרי ילדים + סלון + מטבח.

האם יש סיכון בזה שההורים והילדים אינם נמצאים באותה קומה?

האם דבר זה יכול להשפיע בצורה קלשהי על התפתחות הילדים?

אשמח לקבל את דעותייך בעניין

בברכה אייל

לקביעת תור
    סגירה
    האם אפשר???

הוספת תגובה

• האם אפשר

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום אייל,
    תתחדשו על הדירה:-)
    אין כל סיכון התפתחותי בכך שהילדים לא באותה קומה. כמובן שהדבר הוא תלוי גיל. תינוק בן חודש לא הייתי שמה בקומה אחרת, גם כי זה לא נוח לקום אליו בלילה אם יש צורך, וגם כי באופן אישי לא הייתי רגועה שאין לי אפשרות בתור אמא לבדוק מה קורה איתו במהלך הלילה. בגילאים יותר מאוחרים זה נראה לי פחות בעייתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קילוף ציפורניים
    שרון
    30/06/2010

בני בן 5.5 ילד חכם,יש לו המון חברים, ללא בעיות התנהגות אך מרבה לקלף את ציפורניו, הוא אינו כוסס אותן בפיו אלא מקלף אותן בכל הזדמנות, ברגע שהוא מרגיש שהציפורן מעט בולטת או ארכה הוא חותך אותה עם היד השניה. הרופא הציע טיפול פסיכולוגי לבדוק מאין נובעת הבעיה. הטיפול מאד ארוך ומאד יקר,חוצמזה אין לו שום בעיה אחרת בשום בחינה, הוא לא עצבני להפך ילד רגוע וסבלני. מה יכולה להיות הבעיה????????.

לקביעת תור
    סגירה
    קילוף ציפורניים

הוספת תגובה

• קילוף ציפורניים

סמדר ריינר
    30/06/2010

שלום שרון,
    טיפול פסיכולוגי לא חייב להיות ארוך ויקר, יש גם טיפולים בחינם במערכת הציבורית.
    יכולות להיות כל מיני בעיות, אני רק יוכלה להעלות השערות, בי הכרות מעמיקה יותר לא בטוח שהן נכונות. השערה אחת הי אשייתכן שזו דרך שנועדה להשיג תשומת לב והתייחסות, אם זה כך, אז כדאי אכן לתת תשומת לב והתייחסות אך לא על זה, ומזה להתעלם.
    ייתכן גם שהוא כן לחוץ וחרד וזה פשוט לא בא לידי ביטוי בעוד דרכים, אבל זה באמת כך וזה נגרם ממצוקה שאותה כדאי לברר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שמרביצה
    מ
    30/06/2010

שלום רב,
    הילדה שלי בת שנה וחודשיים.
    כשילדים אחרים ניגשים לגעת בה, עוד לפני שהם שולחים יד, היא דוחפת אותם או בועטת בהם חזק.
    אני מבינה שהיא עושה זאת כי היא למדה שהם מכאיבים לה בכל פעם כשהם נוגעים בה (כמובן שלא בכוונה).
    איך אני מלמדת ילדה בגיל כזה להגן על עצמה ולא לתת לילדים אחרים לגעת בה אם לא נעים לה, ועם זאת שלא תרביץ להם.
    דרך אגב, כשמבוגרים רוצים לגעת בה והיא לא רוצה היא מסמנת להם לא עם הראש, אבל היא ראתה שעם ילדים זה לא עוזר אז היא מרביצה.

תודה רבה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שמרביצה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    30/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה