פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחייה וכעס על הכאת אח קטן
    רויטל
    11/04/2010

שלום רב,
    בתי הבכורה בת שנתיים ו-3 חודשים, מאוד פקחית ומפותחת, מאוד וורבאלית וכיום בודקת כל גבול אפשרי ומאתגרת אותנו כהוגן. לרוב אני משתדלת לתת לה את מלוא תשומת הלב ולהכיל את התסכולים, הכעסים וה"מבחנים" שהיא מעמידה לנו ולהגיב עניינית תוך העברת מסר ברור של-מה מותר ומה אסור. אך לפעמים, כמו כל בן אדם גם לי יש ימים של חוסר סבלנות וחולשה. בימים אלה מאבק הכוחות ביני לבינה "מאתגר" ביותר ואז גם אני "נופלת" למלכודת הכעס, הצעקות והעונשים ("לכי לחדר עד שאקרא לך וכו'").
    שלשום בערב היה אירוע שמבחינתי היה חריג ואני חרדה מאוד לגביו: לאורך היום בתי לא התנהגה יפה ובדקה גבולות כל הזמן. כל אותו יום הייתי מאוד חסרת סבלנות כלפיה והיא מצידה הגבירה את התנהגותה הלא יפה. השיא היה שהיא נתנה מכה לאחיה הקטן (בן 8 חודשים) והוא מאוד בכה. התגובה שלנו ההורים היתה כעס מאוד גדול עליה וצעקות של "מה עשית לו?". היא לא ענתה, נראה היה שהיתה מבוהלת מהבכי של אחיה ומהתגובה שלנו והסתכלה על ספר שהחזיקה ביד. בתגובה חטפתי לה את הספר ושוב שאלתי בצעקה "מה עשית לו?". ואז היא אמרה שנתנה לו מכה. צעקתי "למה". היא לא יודעת כמובן להסביר בגילה למה. צעקנו עליה שתיכנס למיטה ושהיא הולכת לישון. היו לנו אורחים וללכת לישון היה גם הפסד של להיות עם האורחים. היא בכתה מאוד וצרחה שהיא רוצה שאקח אותה בידיים. צעקתי עליה שאין ידיים, שלא מגיע לה והחזקתי את אחיה בידיים עד שנרגע. בשלב מסויים לאחר שנרגע והשכבתי אותו במיטה גם יצאתי מהחדר ואמרתי לה בטון כועס "לילה טוב". בת זוגי נשארה בחדר, אך היא רצתה רק אותי ולא הפסיקה לצרוח. בשלב מסויים גם בת זוגי יצאה מהחדר והשארנו אותה עוד 10 דקות צורחת לבד בחדר (עם אחיה שנרדם בינתיים). לאחר שכבר הרגשתי שאני לא יכולה יותר לשמוע אותה ככה(עברה כבר לפחות חצי שעה מתחילת האירוע), נכנסתי לחדר וניסיתי שוב להסביר לה למה אני כועסת. אך דבר ראשון היא רצתה רק שאחבק אותה. חיבקתי אותה והיא לא רצתה לשחרר אותי בכלל וחיבקה אותי חזק מאוד. תוך כדי חיבוק דיברתי איתה והיא הבינה למה כעסנו עליה. לאחר כמה דקות, עליתי איתה למיטה, חיבקתי אותה והרדמתי אותה תוך כדי שאמרתי לה שאני אוהבת אותה, שהאמא השניה שלה אוהבת אותה וכך גם אחיה הקטן. למחרת דיברנו איתה על זה רק מהבחינה של מה שהיה ולמה כעסנו והיא הבינה. היא מתנהגת כרגיל והכל בסדר ולמחרת היה לנו יום מדהים, אבל אני כל הזמן מסתובבת בתחושה שהגזמנו עם התגובה שלנו ושאולי יש לה טראומה מזה שעזבתי אותה לבכות ולצרוח ודחיתי את בקשותיה לחיבוק וידיים. אשמח לקבל הערות והארות לאירוע זה. תודה,
    רויטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחייה וכעס על הכאת אח קטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחייה וכעס על הכאת אח קטן

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום רויטל,
    כל ההורים טועים לפעמים, אך החוכמה היא לדעת לתקן, ולתת לילד הכרה על כך שקרה לו משהו קשה ואתם טעיתם. אם זה נעשה זה מוציא את העוקץ מהטראומה. הטראומה נגרמת לרוב לא מהמעשה עצמו אלא מכך שלא הייתה הכרה בפגיעה מאוחר יותר. זה לא אומר שמותר כל הזמן לפגוע ואחר כך להכיר בכך כמובן, אך נראה לי שהעיקרון ברור.
    נראה לי שכדאי גם לדבר עם ביתך על הקנאה שלה באחיה, לתת לגיטמציה לקנאה, ולמצוא דרכים לתת לה זמן לחוד איתכן או לתת לה לחזור להיות תינוקת מפעם לפעם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות ...
    רוני
    11/04/2010

שלום רב,

לבתי בת השש יש שערות על הידים והיא מאוד מתביישת בהן ועכשיו שהגיע הקיץ היא לא מוכנה ללכת עם חולצות קצרות רק לאחר שיכנועים מרובים...,היא מבקשת להוריד את השערות.
    השאלה שלי היא האם לשתף איתה פעולה או להסביר לה שזה מה שיש והיא צריכה ללמוד לאהוב את עצמה עם הדברים הטובים וגם הדברים שפחות נראים לה.
    נראה לי שכבר בגיל שש להתחיל עם הורדת שיער בשעווה זה מוקדם מידי? אשמח לשמוע את דעתך . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות ...

הוספת תגובה

• התייעצות

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום מירב,
    השאל המי קובע מה מוקדם מדי. האם גם לדעתך השיעור שלה מוגזם והופך אותה לחריגה בין ילדות בנות גילה? האם קרה שלעגו לה? או שהרצון שלה מונע מתחושה אחרת, שלא כל כך מתאימה למציאות ולרמת השיעור שלה, ושבאופן כללי היא בדרך כלל לא מרוצה מעצמה ומהחיצוניות שלה ורוצה לתקן את עצמה כל הזמן?
    אם זה המקרה השני אז לא נכון להיענות לכך, אך אם זה המקרה הראשון, כדאי אולי להיוועץ עם רופא עור ולשקול בחיוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    טלי
    11/04/2010

ביתי בת שנה וחודש (פגית שבוע 32שהתה חודש בפגיה)יש לי בעיה קטנה איתה. היא אינה מוכנה שאני אעזוב אותה אפילו לזמן קצר מאד אינה מסכימה להיות אצל אף אחד יותר מכמה דקות ואם אני צריכה לצאת ברגע שאני יוצאת מתחילות צרחות. היא נמצאת כל היום איתי במשפחתון בבית . היא מאד חברותית ומשחקת מאד יפה עם הילדים אך צריכה שאני אהיה לידה כל הזמן.
    שאלתי :מה ניתן לעשות כדי להרגיל אותה לא להיות צמודה אלי כל הזמן????
    מחכה לעצה

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• עיצה

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום טלי,
    שני דברים: 1. את יכולה להנסות להרגיל אותה באופן הדרגתי להתרחקות שלך. לשבת לידה, לשבת לידה קצת יותר רחוק. לבשת לידה ולהתקרב ולהתרחק תוך שמירת קשר עין, לשבת יותר רחות ולהחזיק ביניכן חוט או בד שמקשר ביניכן והיא יכולה למשוך בו ואת מושכת חזרה והיא מרגישה אותך, וכו'.
    2. ייתכן מאוד שהחרדה שלה מושפעת מחרדה שלך שקשורה להיותה פגה ולחרדה העצומה שליוותה את תקופת חייה הראשונה שלא ברור היה אם היא תשרוד או לא ולא היה אפשר לזוז ממנה מרוב פחד וחשש שמהו יקרה ולא תתפסו בזמן. לכן ייתכן וכדאי לך גם לקבל קצת ייעוץ עבור עצמך כדי שתוכלי להתשחרר מהחרדות שלך אולי יש לגבי הילדה הזו ומשפיעות עליה ומשתקפות דרכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    קרן
    11/04/2010

שלום רב,
    ביתי בת 6 , לפני כחודשיים עברנו לבית חדש מרווח יותר ,בחודש הראשון לא הייתה שום בעיה ופתאום הילדה מפחדת להיות לבד בחדרה או בכל חדר אחר בבית לא מוכנה ללכת לשרותים לבד או לכל חדר אחר , בלילה היא ישנה עם אור בחדר + טלויזיה + או ר במסדרון והיא מבקשת שאדליק גם במטבח ממש חצי בית מואר , הקראתי לה סיפורים בנושא פחד , שוחחתי עימה והסברתי לה שהיא בבית וזה מקום מוגן ואמא ואבא שומרים עליה אך דבר לא עוזר
    מה אוכל לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום קרן,
    אנא פנו לעמודת "שאלות נפוצות" לשאלה העוסקת בפחדים ובידקו האם יש משהו שאתם יכולים לאמץ. אם לא, או אם זה לא עוזר, תוכלו לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית רגשית
    שחף
    11/04/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3 (בת יחידה בעקבות קושי להיכנס להריון)ילדה מאושרת, חייכנית, אוהבת לשחק (גם בגפה, גם איתנו וגם עם ילדים אחרים).
    הבעיה היא שהיא לא אוהבת לשחק עם כמות גדולה של ילדים, כאשר היא נמצאת עם ילד אחד או שניים אז היא פורחת ומשחקת יפה ונהנת, כאשר יש המולה והרבה ילדים היא נמנעת מלשחק עם הילדים, נצמדת אליי או אל אביה.
    בגן אין לה הרבה חברים, יש מספר ילדים איתם משחק, היא נמנעת מלשחק עם ילדים שהם אגרסיביים - המנעות מאוד בולטת.
    הגננת חושבת שהדבר נוגע לבעיה תחושתית וכי היא זקוקה למגע חזק, מסאגים חזקים , חיבוקים חזקים וכדומה. אני לעומתה חושבת שהילדה פשוט עדינה מאוד ורגישה, נשארה איתי בבית עד גיל חצי שנה, רגילה להתנהגות נורמטיבית, רגועה, ללא צעקות, ללא התנהגויות אגרסיביות בבית. אני חושבת שהיא נרתעת מילדים אגרסיביים (לא רק אגרסיביים פיזית אלא גם מילולית) בעקבות מה שהרגלנו אותה בבית (אולי טעות מצדנו, אולי גוננו עליה יותר מידי). אני חושבת שהיא ביישנית (כמוני) ורגישה (גם כמוני).
    האם יש צורך באבחון כלשהו? בטיפול כלשהו?
    האם הגננת צודקת ?
    מה עליי לעשות?

תודה מראש, שחף

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות חברתית רגשית

הוספת תגובה

• התנהגות חברתית ריגשית

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום שחף.
    לא כל כך ברורה לי הבעיה. מדוע יש ציפיה מילדה בת 3 שיהיו לה "הרבה חברים" כמה זה הרבה חברים?
    היא עדיין קטנה, מותר לה להירתע מהמולה ובטח שמותר לה ואולי אף כדאי לה להירתע מחברים אגרסיביים. האם הילדה סובלת? האם היא בודדה? האם היא דחויה?
    לי נראה שכרגע הכל די נורמלי, תנו לה לגדול לאט לאט, ובקצב שלה.
    אני כמובן לא יכולה לדעת אם הגננת צודקת כי אני לא מכירה את הילדה, בכל אופן לא הבנתי את הקישור בין זה לבין קשיים חברתיים וריגשיים, מה גם שאני לא מתרשמת מהתאור שלכם שיש בכלל קשיים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך ישיבה בסיר (תהליך גמילה)
    ליאת
    11/04/2010

היי
    הבת שלי בת שנה וחודשיים כמעט, אחרי שבוע של גמילה, התהליך עבר בצורה נהדרת והיום לא מפספסת בכלל. וגם אם כן זה פספוס אחת לכמה ימים ורק של פיפי.
    לפעמים אחרי שהיא עושה בסיר היא מבקשת לשבת שוב ויושבת פרק זמן ארוך יותר למשל 5-6 דקות ולפעים יותר.
    אני לא נותנת לה להרגיש שזה לא בסדר אלא מעודדת אותה לקרוא לפיפי/קקי לצאת, היא לא מראה סימנים כאילו היא יושבת לשם המשחק אלא אומרת שיש פיפי בדרך. לפעמים יוצא לה פיפי בסוף הישיבה ולפעמים גם לא היא קמה ואומרת אין.
    האם לתת לה למשיך לשבת בסיר פרקי זמן ארוכים, לי אישית זה חא מפריע פשוט רציתי לדעת על מנת לא לטעות

תודה רבה

הוספת תגובה

• תהליך גמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/04/2010

ליאת שלום,
    נראה שתהליך הגמילה הולך טוב מאוד, טפו טפו. בדר"כ הקשיים מופיעים כשילדים מפחדים מהאסלה/סיר ונמנעים מללכת לשירותים, ולפיכך לא נראה לי שיש בעיה עם ישיבה ממושכת על הסיר לעת עתה. כמו כן, כדי לתת שתן/צואה יש צורך בהרפית השרירים וייתכן שלבתך לוקח זמן להרפות את המתח. לאחר שהגמילה תהיה יותר מקובעת, יהיה אפשר לקצר את הזמנים, אבל - יש עוד זמן עד אז.
    בהצלחה בהמשך התהליך,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצמדות לשיער האם
    א
    11/04/2010

שלום,

ביתי בת שנה ו-9 חודשים.
    היא אוהבת לשחק עם השיער שלי.
    היא עושה את זה במיוחד כשהיא עייפה או צריכה להירגע.
    לי באופן אישי זה לא מפריע מכיוון שזה לא נעשה בתדירות גדולה ועדיין אין לנו ילד נוסף....
    היא גם אינה זקוקה לשיער על מנת להירדם בלילה/יום.
    אבל לאחרונה היא נהייתה תלותית בי מאוד, בוכה כשאני יוצאת מהחדר לעומת יחס אדיש כלפי אבא/סבתא – מה שלא היה בעבר.
    לי נראה שזה קשור לתלות שהיא מפתחת כלפי השיער.
    רציתי לשאול אם אני צריכה לגמול אותה ובאיזה אופן?
    למשל האם להתחיל להגיד לה שאסור לגעת בשיער של אימא מדי פעם / בבת אחת?
    האם להקפיד שתמיד יהיה אסוף כדי שלא תתפתה?
    האם כדאי להחליף אותו בחפץ אחר כמו חיתול?

תודה רבה,
    א

לקביעת תור
    סגירה
    הצמדות לשיער האם

הוספת תגובה

• היצמדות לשיער האם

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום לך,
    בהחלט כדאי לגמול אותה, בהדרגתיות ולא בבת אחת. וכדאי לנסות להציע לה משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי גדילה
    אמא
    10/04/2010

שלום, יש לי בן בן 3.5 ואני צפויה ללדת בקרוב ילד נוסף.
    לאחרונה בני בן ה-3.5 עובר תקופה לא קלה לנו, בה הוא מיילל הרבה, עושה המון דווקא וזה לא אופייני לו. ייתכן שיש קשר ללידה המתקרבת אם כי קשה לומר. הוא גם באמת גדל מאוד בחודשים האחרונים והפך לילד וזה ניכר בסיטואציות בהן יש עוד חברים או משפחה עם ילדים קטנים ממנו. פתאום לא הוא זה שמתלהבים ומתרגשים ממנו. ונראה שהוא מחפש את זה כי בעבר זכה להמון התפעלות מהסביבה (מאיתנו הוא עדיין זוכה להתפעלות). לפני יומיים, לאחר שהיו אצלינו אורחים עם ילד קטן שזכה להמון יחס, בני אמר לי שהוא רוצה להיות חמוד. אני חשה שזה מציק לו ולא יודעת איך להקל עליו, בעיקר לאור הלידה המתקרבת.
    אני מרגישה שהוא מאבד משהו בלתי נמנע ולא יודעת איך לעזור לו. בעינינו הוא עדיין חמוד אך לעיתים דווקא כאשר הוא מנסה להיות חמוד (מיילל, מדבר כמו תינוק), יוצא שאנו מתעצבנים עליו.
    מה שעוד מטריד אותי זה שכבר עכשיו אנחנו מתעצבנים עליו הרבה באופן יחסי בגלל התנהגותו וזה עוד לפני שנולד התינוק.

נשמח לשמוע עצה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קשיי גדילה

הוספת תגובה

• קושי בגדילה

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום לך,
    אכן בנך מאבד משהו בלתי נמנע ואת לא יכולה למנוע ממנו. את יכולה לדבר איתו באופן גלוי על כך שהוא כבר יותר גדול, וזה גם כיף, כי יש דברים שהוא יודע לעשות שבעבר הוא לא עשה, וזה גם לפעמים לא כיף כי בא לו להיות תינוק שוב. אתם יכולים לעושת איתו הסכם, שכשבא לו היות תינוק, במקום לילל, הוא יגיד לכם שעכשיו בא לו להיות תינוקי, ואתם תשחקו קצת בלהיות תינוקי, תפנקו אותו, והוא ידבר כמו תינוק במשחק ואחר כך, כשיימאס לו יחזור להיות גדול.
    כמובן שזה במקום להגיד לו שבשבילכם הוא תמיד חמוד, ולחבק אותו, כשהוא אומר את הדברים שציינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה עם קשיים רגשיים
    שלומית
    10/04/2010

אני אם חד הורית ומאוד חוששת לילדתי : בת 7.6 מצויה בקשיים: קשה לה להרדם בלילות, מתלוננת על חולשה בגוף וכאבים לעיתים תכופות, בוכה המון היות ולא מוכנה לקבל את העובדה שאני ואביה לא ביחד, קשה לה מאוד ליצור קשרים חברתיים ונפגעת המון מחברות, בעלת בטחון עצמי נמוך ותחושות לא נעימות אופפות אותה בחלק נכבד מהזמן.
    חשוב לציין שאביה מתראה עימה בין פעם לפעמיים בשבוע בזמנים קבועים בדרך כלל. ואני משוחחת עימה המון על כך שתמיד נהיה לצידה ותמיד אתמוך בה וזה שההורים לא יחד זה לא אומר שלא אוהבים אותה וכו' אך היא עונה שהיא מודעת לכל אך קשה לה עם העובדה הזו.
    אשמח לקבל טיפ כיצד לפעול והמלצה לפסיכולוגית באזור ראשל"צ שתוכל להשיב לביתי את בטחונה וחיוכה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה עם קשיים רגשיים

הוספת תגובה

• ילדה עם קשיים ריגשיים

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום שלומית,
    לא ציינת כמה זמן עבר מאז הגירושים. ייתכן שמה שעובר על ביתך הוא מותאם וטבעי, גם התגובה שלך נשמעת טובה, ואולי זה לא עניין לפסיכולוג אלא פשוט לזמן, בתוספת המשך ההכלה שלך כדי שהמצב מעט יירגע.
    יכול להיות שהציפיה שהילדה תחזור להיות שמחה כמו קודם היא קצת מוקדמת מדי.
    בכל אופן, לצערי אני לא מכירה אישית פסיכולוגית מהאיזור שציינת, אך תוכלי להיעזר בהמלצה מפסיכולוגית בית הספר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך

שלומית
    15/04/2010

קודם כל תודה על ההיענות, בנוסף, בהמשך לשאלתך: אני ואביה גרושים מזה כשנתיים מאז שהילדה היתה כבת חמש. אך היא חוותה לצערי שתי פרידות: אחת נוספת כשהיתה כבת שלוש ומאז היה נסיון להיות שוב יחד אך זה לא צלח ובמהלך הנסיון הזה נולדה לה אחות וכעת היא חשה כאב גדול גם על אחותה שלא ידעה מה הם חיי משפחה תקינים לדבריה. האם זה טבעי שגם כעבור שנתיים אין שיפור ברגשותיה ובתחושותיה של ביתי?? אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום שלומית,
    אכן המצב שאת מתארת הוא מכביד וקשה, אני לא בטוחה שהכל קשור לגמרי רק לגירושין, אבל אני מבינה שזו הסיבה המודעת והמוצהרת.
    אני חושבת שאכן כדאי שתפנו לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטיות מיניות אצל ילד בן 5
    אורית
    10/04/2010

שלום רב. בני בן 5, אמצעי בין בת 9 וחצי, ובין בן שנה וחצי. הילד חכם מאוד. אבל: הוא נוהג לשחק עם בנות בגן כל הזמן מאז שהיה קטן מאוד (שנתיים). איננו מתעניין כלל במשחקים "של בנים", כלומר משחקי מלחמה, דמויות מלחמתיות מערוצי הילדים השונים. הוא אוהב לשיר ולרקוד, אוהב לשחק עם בובות.הוא מאוד אוהב להיות עם אחותו וחברותיה. בחברת בני גילו מהגן הוא לא אוהב להיות. נכון שהוא גם משתולל בבית, קופץ על הספה וכו', אבל אשקר אם אומר שאינני מודאגת! בחוץ הוא מאוד ביישן בימי הולדת של ילדים מהגן.הוא נצמד אליי וזה כבר מרגיז מאוד! מה ניתן לומר עליו: האם בוודאות ניתן לומר שהוא יהיה הומו? האם אוכל לשנות את זה ע"י התנהגות מסויימת שלנו? האם זוהי "הפרעה" שמקורה בגנים? מה הרפואה היום יודעת בנידון ממחקרים שנעשו? מה ניתן לעשות כדי שהוא ישתחרר כאשר הוא נמצא בחברה?

לקביעת תור
    סגירה
    נטיות מיניות אצל ילד בן 5

הוספת תגובה

• נטיות מיניות אצל ילד בן 5

סמדר ריינר
    11/04/2010

שלום אורית,
    ככל הידוע לי אין מחקרים חד משמעיים לגבי המקור של הומוסקסואליות. כפי הנראה כמו הרבה דברים, ייתכן כאן שילוב של נטייה מולדת עם נתונים נוספים. כמו כן כמו שלא כל ההטרוסקסואלים הם אותו דבר, גם גם ההומסקסואלים הם אנשים שונים ומגוונים שבאו כל אחד עם רקע שונה וגורמים שונים בהתפתחות שלו, אני מאמינה שישנם כאלה שנטיה המולדת היטתה את הכף אצלם וכאלה שזה לא היה העניין היחיד.
    בכל אופן כיום לא רואים בכך הפרעה אלא סוג של נטיה.
    לא ניתן כמובן לדעת כבר עכשיו אם בנך יתפתח להיות הומסקסואל.
    מנסיוני, לפעמים בנים בגיל הזה שמשחקים רק עם בנות או מפתחים התנהגויות נשיות, יש במשפחתם, לעיתים, לא תמיד, קושי שקשור להבעת תוקפנות. אותם בנים חוששים לעיתים מהתוקפנות של עצמם וחוששים להתפתח כבנים כדי לא להפוך לאלימים והרסניים מדי.
    קודם כל השאלה אם בנך סובל ממצוקה כלשהי. אני מבינה שמבחינתו העובדה שהוא משחק עם בנות לא מפריעה לו. כן יש לו תחושה של ביישנות בימי הולדת. וכאן, אני מבינה מתגובתך, שייתכן שהוא זוכה לתגובה כעוסת מצידך (את כותבת שזה מרגיז מאוד ומשתמשת בסימן קריאה!). התגובה הזו שלך מעלה אצלי את השאלה עד כמה הוא מקבל יחס סובלני ואמפתי כאשר הוא מראה חולשה.
    ביישנות בימי הולדת בגן זו תופעה נפוצה מאוד. הוא זקוק להכלה ולאמפתיה, זה יעבור לו. אבל ייתכן שהתגובה שאת חשה בתוכך, מאפיינת את היחס שיש בבית לתגובות של חולשה אצל האחר. זה היחס שאני מתכוונת אליו שיכול לגרום אצל הילד לחשוש מתוקפנות, ולהתפתחות של התנהגויות מהסוג שציינת. אם ההשערה שלי נכונה, יכול להיות שהדבר שאתם צריכים לשנות בהתנהגותכם הוא דווקא את הסבלנות למצבי חולשה, בושה, בכי וכו', לא רק כלפיו, אלא בכלל בבית. (כשמישהו בוכה, האם אתם כועסים? לועגים? נותנים לו להבין שזו לא דרך וחייבים התגבר ולהיות חזקים כל הזמן?)
    אני מקווה שעזרתי. בכל אופן אם את עדיין מוטרדת תמיד אפשר לפנות לייעוץ מסודר, כשיראו אתכם ויכירו ניתן יהיה לתת תשובה יותר מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיית צרכים בתחתונים בגיל 4.5 שנים
    ליאת ר.
    10/04/2010

בני גמול מטיטולים מגיל שנתיים וחצי, כיום הוא בן ארבע וחצי ועד היום הוא עושה צואה בתחתונים.
    היו לנו תקופות קצרות מאד בהן עשה צואה בשירותים. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים למי לפנות. הוא אינו מוכן לשבת בשירותים ויש ימים שעושה צואה מספר פעמים ואנו נאלצים להיות סביבו ולנקות אותו
    כל הזמן. אי אפשר לצאת מהבית לשום מקום בלי להתארגן עם בגדי ותחתוני החלפה.
    עשינו בדיקות לבדוק אם הבעיה היא פיזית והכל תקין. הוא טוען מצד אחד שהוא מפחד מהשירותים
    אך מצד שני לעיתים מאד רחוקות יושב בשירותים ועושה יציאה מלאה.
    למי לפנות? מה לעשות? אנחנו אובדי עצות.

הוספת תגובה

• עשיית צרכים בתחתונים בגיל 4.5 שנים

ליאת ר.
    10/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה חלקית

ד''ר שירי שדה שרביט
    12/04/2010

ליאת שלום,
    נראה שבנך בעצם לא סיים את תהליך הגמילה. סביב הקקי התקבעו פחדים שלו ומאבק כוחות מולכם, ונראה כי הנושא מנהל את הבית. לבן שלכם כנראה יש איזהשהוא רווח משני מההתעסקות הרבה שלכם ביציאות שלו, אולם הוא משלם את המחיר הרב ביותר מכולכם.
    יחד עם המחשבה שלכם מה עומד מאחורי ההתנהלות הזו, כדאי לעבור לתוכנית התנהגותית ברורה לגבי הגמילה, ולשתף בה את הצוות החינוכי בגן. בקצרה, רצוי שתכינו תוכנית של חיזוקים ופרסים, ותעבירו לו את האחריות להודיע מתי הוא צריך ללכת לשירותים. תוכלו להיעזר בעמוד השאלות הנפוצות של הפורום לרעיונות. במידה והדבר אינו צולח היטב, תוכלו לפנות להדרכה קצרת-מועד אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המומחה בטיפול קוגניטיבי התנהגותי לילדים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות
    נטע
    10/04/2010

שלום לכם. בני בן שנה ו-9 חוד'. נמצא במסגרת ביתית (בבית שלנו) עם מטפלת כ-4 פעמים בשבוע. יומיים נוספים עם סבא/סבתא. מזה כשבועיים אנו שמים לב כי הוא מכה את עצמו בפניו. בכל פעם שהוא חש כעס/רוגז מסביבתו הוא מייד עוצר מכל פעילות ומכה את עצמו מפניו. גם כאשר הוא עושה משהו שעלול לסכן את עצמו/כאשר אנו כועסים עליו,מייד מבין וכאילו "סוטר" לעצמו. שמתי לב לכך שהוא עושה זאת כאשר הוא בסביבת ילדים. העניין מעלה כמה שאלות . הייתכן שהמטפלת "מפליקה" לו? הוא אולי כאשר יורדת לגינה הוא רואה דפוס התנהגות שכזה בחברת פעוטות נוספים? ובכלל..מהי המשמעות לכך...כיצד ניתן לטפל וכו...אנו מוטרדים מכך. יש לציין כי הפעוט מדבר כמעט משפטים שלמים,מבין הכל,מאד חיוני,חכם בעיקר,ושמח במיוחד. לתשובתכם אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות

הוספת תגובה

• התנהגות

סמדר ריינר
    10/04/2010

שלום נטע,
    בהחלט ייתכן שאחת ההשערות שלך נכונות לגבי מקור ההתנהגות, וכדאי לבדוק זאת. בנוסף כדאי לעצור את ההתנהגות הזו, להחזיק את היד, לחבק אותו, להגיד לו שלא נותנים מכות לו לעצמו ולא לאחרים, גם כשאתם כועסים אתם אוהבים אותו ואסור לו להרביץ לעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ואיך מודיעים לילדה בת 3 על מות
    מיקי
    10/04/2010

אבי נפטר לפני יומיים ושאלתי היא האם ואיך מודיעים לילדה בת 3 על מות סבה? הילדה יודעת שתקופה ארוכה הוא לא הרגיש טוב ואף היה מאושפז. כמו כן יש לי ילדה בת שנתיים- מה לגביה?

הוספת תגובה

• כסבא נפטר

סמדר ריינר
    10/04/2010

שלום מיקי,
    חשוב להגיד ולהגיד את האמת. סבא היה מבוגר, ועייף. אם אתם מאמינים בזה אפשר להגיד שהוא הלך לנוח בעולם אחר, והוא עלה לשמיים והוא רואה אותנו משם. אם לא,אפשר להגיד שהוא הלך למקום שבו מתים, ואנחנו לא יכולים לבקר אותו שם אבל הוא תמיד נשאר בלב שלנו ובתמנות במחשב ובאלבום, ואפשר לצייר לו ציורים וכו'.
    לכל אחת מהילדות לפי מידת הבנתה. אני לא יודעת מה הרמה המילולית של בת השנתיים, אבל בגדול המסר הוא דומה, ובכל מקרה יש להגיד את האמת ולא משהו שישתמע ממנו כאילו סבא עומד לחזור.
    לא להגיד בכלל פירושו שמישהו יכול להעילם ואנחנו לא נתייחס לזה. הילדות ישימו לב לכך שהוא איננו ולא יוכלו להסביר זאת לעצמם כיוון שכביכול אי אפשר לדבר על זה כי זה לא קרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי רגשי
    ליטל
    10/04/2010

שלום,

שאלתי בפורום הזה לפני מספר ימים לגבי ילד בן 3.5 עם קושי רגשי.
    בקצרה - ילד שעבר משבר גדול מאוד בחודשים האחרונים בעקבות מעבר לעיר אחרת פעמיים, אשפוז ארוך של אמא ולידת אחות.
    כרגע אובחן כסבול מהיפוטוניה קלה עם קשיים במוטוריקה גסה ועדינה, בתחום השפתי - מעט שיבושי היגוי עם שיפור ניכר בחודש האחרון בכל התחומים. בבדיקה אצל נוירולוג - חוסר בשלות מוטורית ורגשית.
    מעבר לתשומת לב וזמן איכות מה עוד עלי לעשות על מנת להקל על הקושי הרגשי שהוא, לעניות דעתי, המקור לכל הקשיים?

אודה מאוד לתשובתך,
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    קושי רגשי

הוספת תגובה

• קושי ריגשי

סמדר ריינר
    10/04/2010

שלום ליטל,
    את כותבת :"זמן איכות ותשומת לב" אבל לא ברור איזה זמן איכות ואיזו תשומת לב. בזמן שאת נמצאת איתו חשוב להיות קשובה לקשיים שהוא מעלה בצורה ישירה או עקיפה - כאשר הוא מתוסכל, בוכה, כועס וכו' - התגובה שלך באותו זמן איכות היא מה שמשנה לא עצם זה שאת פיזית איתו, למרות שגם זה מאוד חשוב.
    חשוב לתת תגובות שנותנות הכרה ומילים לקשיים שלו ("זה לא נעים כשזה לא מצליח לנו, עכשיו ננסה שוב ונתקן") ולתת פתרונות חלופיים (למשל לתקן כשלא מצליח), חשוב שהוא ילמד בזמן שאת איתו, מעבר לחום ולאהבה שהם מאוד חשובים, להכיר את עצמו, להבין מה הוא מרגיש ("עכשיו אתה עצוב כי לא הצליח לך") ואיך אפשר להתמודד, בהתחלה ביחד ואחר כך באופן הדרגתי בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    הילה
    10/04/2010

אני אמא לילדה בת כמעט 8 ולילד בן 4.

הבת שלי פוחדת ללכת לישון בלילה עקב חלומות רעים.
    היא ישנה עם אחיה אך ברגע שהוא נרדם היא מפחדת מאנשים שיכנסו לחדר ויחטפו אותה.
    אנחנו יושבים על ידה עד שתרדם. אך היא מתעוררת כמעט כל שעה.
    היא ממש חרדה היא קמה עייפה לבי"ס .
    זה גורם לכעסים לפעמים ולמריבות, אנחנו מנסים להישאר רגעוים אך העייפות גוברת...
    זה ממש מתסכל במיוחד אותה.
    הבטחנו לה מתנה בסיום התהליך חיית מחמד זה דירבן אותה קצת שהיא הצילחה להרדם אחריו לילה אחד אך לשווא זה חזר והיא רוצה שנשב על ידה עד שתרדם, היא לא מציחה להירדם.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    10/04/2010

שלום הילה,
    אתם מוזמנים לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשובה שמתייחסת לפחדים, ולראות אם משהו שם יכול להתאים לכם. אם זה לא עוזר, כדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה