פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עוננות אצל ילד בגיל 3 וארבע חודשים
    מרגלית
    20/04/2010

שלום רב אני אם מודאגת לבני בן השלוש וארבעה חודשים.
    מאז שהוא קטן הוא היה נוהג לפני השינה לעונן , לא ייחסתי לזה חשיבות כי אני יודעת שאין לתינוקות וילדים בגילו את האקט המיני . אך בזמן האחרון הגננת מדווחת לי שהוא התחיל לעונן בכל מקום.(עד לפני שבוע הוא יישן איתי כי לא הייה לי מיטה בשבילו) לפני שבוע כשקניתי לו מיטה לפי מהשהגננת אומרת המצב יישתפר אך בבית ביומיים האלה של החג זה שוב חזר שלפני השינה או כשהא עייף הוא שוב עונן. אני מודאגת, כי בספטמבר הוא יילך לגן עיריה ואני פוחדת שגם שם הוא יעונן שאלותיי הם :איך אדע שהוא במצקה? אילו סימנים יש ומה אוכל לעשות .נ"ב אני אם חד הורית
    אני כן מציבה לו גבולות,אני מציעה לו אחת משתיי אפשרויות וכן הלאה. אני מאוד אודה לכן באים כן תתייסו להודעתי ותתני עיצות בכבוד רב :מרגלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוננות אצל ילד בן 3 ו-4 חודשים

סמדר ריינר
    21/04/2010

שלום מרגלית,
    לא ציינת מה כן עשית בנושא מלבד רכישת מיטה עבורו, שזה צעד מאוד חשוב. קודם כל צריך לדבר איתו על כך, להגיד לו שאת מבינה שהוא עושה לעצמו נעים בפין, וזה בסדר גמור, אך זה דבר שעושים בפרטיות ולא ליד אנשים.
    כמו כן, בנוסף לכך שהפרדת את המיטה שלו, חשוב שלא תסתובבי לידו עירומה, אם נהגת לעשות כך עד היום כי אולי חשבת שבוא לא מבין, וכן להקפיד בבית על סגירת הדלת מקלחת ובשירותים בעת השימוש בהם.
    תני לזה קצת זמן, ואם זה לא עוזר פני להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי לא בסדר אני או היא??????????
    טלי
    20/04/2010

שלום יש לי ילדה בת 5 וחצי וילדה בת שנה ועשרה חודשים.ביתי הגדולה ילדה קשה שמתנהגת בצורה לא יפה היא צועקת מתחצפת מרגיזה ומורדת בכוונה מלאה בכל מה שמבקשים ממנה לעשות.
    אני אציין שאני משתדלת להיות הכי בסדר ולהתנהג בהתאם לעצות שקיבלתי אך ברגע האמת כל מה שנאמר לי שצריך לעשות מתחלף ברמת עצבים גבוהה מאוד מצידי ולעיתים אף מכה ביד.
    אם אהיה כנה אני לא הכי סבלנית בעולם וקשה לי במהלך היום יום שלי ואני פשוט לא מבינה אם אני או ביתי צריכות יעוץ
    אני מפחדת וחוששת שאני עושה נזק ועוד יותר חוששת שזה יחמיר ויהיה בלתי הפיך
    בעלי אף הוא חסר סבלנות ותקשורת אפילו איתי
    בנוסף לכך הילדה שלי חסרת ביטחון תמיד מפחדת שאברח לה מפחדת להתנדנד בנדנדות היא מתביישת לדבר ליד זרים ולעיתים ליד משפחה קרובה היא לא יוזמת קרבה עם בנות דודות וחברות שהיא בקשר איתם של עעם בשבוע עד אשר הם יעשו זאת
    אוף אני מיואשת ויש כל כך הרבה דברים שיש עוד להגיד שחשובים אני מקווה לפחות שהתמונה ברורה יחסית אשמח לקבל תשובה מהירה ויעוץ לאן ומה צריך לעשות

הוספת תגובה

• מי לא בסדר

סמדר ריינר
    21/04/2010

שלום טלי,
    אני לא חושבת שזה עניין של מי לא בסדר, אלא ששתיכן נורא סובלות ואתן זקוקות לעזרה.
    יש אפשרות לשלב עזרה לשתיכן או בטיפול דיאדי שבו אתן משתתפות ביחד או בטיפול עבור עם הדרכת הורים עבורכם ההורים, או טיפול משפחתי לכל המשפחה.
    אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים לפנות באופן פרטי או לא. אם אתם מעוניינים באופן פרטי, אתם צריכים לחפש באיזור מגוריכם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, ללכת אליו לפגישת הכרות ולקבל המלצה ממנו לאיזה סוג טיפול כדאי להמישך. המלה על פסיכולוג או פסיכותרפיסט באיזור מגוריכם ניתן לקבל או ממכרים בסביבה או מהגננת של הילדה או פסיכולוגית של הגן אם יש.
    אם אתם מעוניינים לפנות למרפאה ציבורית, אתם יכולים הלתעניין אצל רופא המשפחה או שוב אצל הגננת וא פסיכולוגית הגן, איזה מרפאות של שמרד הבריאות או של קופת החולים שלכם יש בסביבה.
    אפשרות נוספת היא טיפול מסובסד על ידי מטפלים שעובדים עם קופת החולים שלכם, את זה ניתן לברר באתר האינטרנט של של קופת החולים שלכם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא מוות
    שלי
    20/04/2010

שלום,

אני אמא לילד בן 4. כנראה בעקבות יום הזיכרון לחללי צה"ל שאל אותי בני שאלות על המוות
    האם כולם מתים? האם גם אני אמות ואם כן מי תהיה אמא שלו? ושהוא לא רוצה להיות מת.
    אני מרגישה שאלו שאלות ברמת הבנה יחסית גבוהה לגילו אני לא יודעת האם זה נכון והאם עניתי נכון... עד היום הוא נתקל במקרה מוות אחד של סבתא של בעלי שהיה לפני שנה שכן העסיק אותו קצת אבל לא אירוע שהיה קשה עבורו. אמרתי שהיא נפתרה כי היא היתה מאוד מאוד מאוד זקנה ומאוד מאוד מאוד חולה ושלשאלות האחרות עניתי שזה יקרה עוד מלא מלא זמן ושאני אפילו עוד לא סבתא ושאני תמיד אהיה אמא שלו ושאמא יש רק אחת. אשמח לדעת מה כדאי לענות אם הוא שואל שוב ואם הוא לא מעלה את האם כדאי ליזום שיחה נוספת?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות בנושא מוות

הוספת תגובה

• שאלה בנושא מוות

סמדר ריינר
    21/04/2010

שלום שלי,
    הגיל שבו הילד שלך מתעניין בנושא המוות הוא גיל סביר בהחלט, וגם התשובות שענית לו הן סבירות, לא נראה לי שיש צורך להעלות זאת שוב מיוזמתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שלי
    21/04/2010

סמדר שלום,

תודה על התגובה,
    מה הן התשובות המדוייקות יותר שכדאי לענות אם הנושא יעלה שוב מצדו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    21/04/2010

שלום שלי,
    למה את חושבת שיש תשובות מדוייקות יותר? אני לא מכירה תשובות מדוייקות יותר. מה שענית לו זה בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוקת שמרביצה לאחיה
    מיכל
    20/04/2010

בתנו בת שנה וארבעה חודשים. לפני כחודש החלה ללכת למשפחתון שבו שלושה ילדים והשתלבה בו יפה. יש לה שני אחים גדולים, בני שש ועשר שמתייחסים אליה ברוך ובאהבה גדולה. אולם, לאחרונה היא החלה לדחוף אותם ולהרביץ להם בכל פעם שהם מתקרבים אליה ורוצים לגעת בה.
    מאז שהסברנו לה שזה לא יפה לדחוף ולהרביץ במילים ובתנועות היא החלה ללות את הדחיפה/מכה בתנועה של אסור, אבל זה לא עצר מבעדה.
    במקביל, היא גם לא מוכנה שאני או בעלי נרים את האחים או ילד אחר. בנוסף, כשילדים אחרים נוגעים לה בחפץ שאיתו היא משחקת היא מזיזה להם את היד.
    גם מול הסבא והסבתא שטיפלו בה במשך כשנה היא מגלה חוסר עניין וסבלנות פתאום.
    לעומת זאת, את המטפלת במשפחתון היא מאוד אוהבת וייש לציין שאל מול תינוקות שקטנים ממנה היא יותר סובלנית.
    האחים שלה נעלבים ולנו זה לא נעים. נשמח לעצתכם כיצד עלינו לנהוג מולה ומול אחיה בהקשר זה.

לקביעת תור
    סגירה
    תנוקת שמרביצה לאחיה

הוספת תגובה

• תינוקת שמרביצה לאחיה

סמדר ריינר
    20/04/2010

שלום מיכל,
    נראה לי שכדאי לכולם לזכור שמדובר בתינוקת, ולכן כדאי להסביר לאחים שאין סיבה להיעלב ממנה, היא לא כל מבינה את המשמעות של ההתנהגות שלה עבור האחר, וקשה לה לדמיין שנפגעים ממנה. ייתכן שההתנהגות שלה מושפעת מהמעבר שהיא חווה עם הכניסה לגן. ייתכן שהיא השתלבה יפה אך זה לא אומר שהיא לא חווה קושי סביב העובדה שהיא מגלה שהיא לא היחידה ויש עוד ילדים בגילה במסגרת. זה קשה לה והיא כועסת ומקנאה על כך שהיא לא יחידה בעולם, כעס שיוצא כרגע על דמויות נוספות בבית.
    אין טעם לכעוס על כך ולהיעלב, זה לא גיל שאפשר לדרוש ממנה הבנה של ההתנהגות הנדרשת. חכו חצי שנה לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עקשן
    רבקה
    19/04/2010

שלום לכולם,
    הבן האמצעי שלי חודש הבא יהיה בן 4 שנים, הוא ילד חברתי וחכם. אבל, המורה שלו בגן תמיד מתלוננת מהעשקנות שלו מזה שהוא מסרב ללכת לפי הכללים והחוקים שלה בגן. הוא אוהב לעשות רעש וקולות בזמן שהם שרים יחד ומתחבר לילדים המרעישים והמפריעים כמוהו!! היא גם אומרת שהוא לא אוהב לשבת הרבה זמן ולשחק משחקי הרכבה או ציור. הוא אוהב יותר לרוץ להסתובב או להפריע לילדים אחרים! היו לי חששות שיש לי ילד היפראקטיבי, אבל הוא לא רץ כל הזמן בבית ויושב הרבה שעות מול הטלויזיה. אומנם הוא באמת לא אוהב לצייר ולשחק משחקי הרכבה אבל אני לא חושבת שהוא היפראקטיבי. בעניין העקשנות, הוא מאוד עקשן ולא מציית להוראות. אם לא אגיד לא שהוא ייענש על התנהגות מסויימת, אז הוא לא מציית ועושה מה שבא לו. בבית אני מאוד סובלת מהתהגותו, מזה שהוא מסרב לשמוע לבקשות שלי,מתעלם מהעונש שאני מטיחה בפניו ועושה את מעשיו ומתחבא או מנסה להחביא את מה שעשה! אני אתן דוגמה: אתמול נתתי לו לשחק בבועות סבון במרפסת והסברתי לו שאסור לשחק בזה בבית, רק בחוץ כי זה מלכלך. אחרי שסיימנו לשחק שמתי את בקבון הסבון במטבחון. היום בבוקר לקח אותו והתחיל לעשות בועות בבית ושפך סבון על הרצפה במטבח ואני לא ראיתי, החלקתי ונפלתי!! חיפשתי אותו והוא היה מתחבא אחורי דלת החדר כי ידע שיקבל עונש! הוא אוהב לשחק הרבה במים גם בגן הוא תמיד עם שרבולים ספוגים במים. הוא כבר נענש כמה פעמים על זה אבל אני כל הזמן מוצאת אותו עומד ליד הברז ומשחק במים. זה רק דבר אחד משלל הדברים שהוא עושה בידיעה שאסור לעשות. העונש כבר לא עוזר, אפילו המורה בבית ספר אמרה שהישיבה הקצרה ב"כסא החשיבה" { העונש כפי שהיא קוראת לו} כבר לא משפיע עליו. יש לציין שכאשר הוא נמצא בחדר כעונש, הוא מנסה לצאת בסתר, או מתנצל 1000 פעמים בקול רם על מה שעשה. אפילו ניסיתי תגמול על התנהגות טובה, אבל גם זה לא עזר. אודה לכם מאוד אם תיעצו לי איך להתמודד איתו כי אני מפחדת שהמצב יתדרדר ואולי בבית ספר יסמנו אותו כילד בעייתי וינסו להוציא אותו! תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עקשן

הוספת תגובה

• ילד עקשן

סמדר ריינר
    20/04/2010

שלום רבקה,
    לא הבנתי אם הילד בגן מדוע יש לו מורה? האם זו מסגרת חרדית? בכל אופן נראה לי שהילד שלך לא מסתדר עם נוקשות. כדאי קודם כל להחליט על מה מקפידים איתו, לעשות סדרי עדיפויות ובשאר הנושאים לתת לו יותר חופש. אם הוא אוהב לשחק במים אז אפשר להגדיר לו זמן ומקום לכך ואפילו לשחק איתו, לשים את הפקק בכיור ובאמבטיה, למלא מים, לשים בפנים בובות גומי, ולשחק יחד איתו, להשפריץ וליהנות, אפילו שהמקלחת מתלכלכת, ואחר כך לנקות. ילד צריך שישחקו איתו ויאפשרו לו ולא רק יאסרו עליו. ילד שאוהב לרוץ ולשחק צריך למצוא לו פעילויות שמתאימות לו ומשלבות עבודה עם הגוף. הוא בסך הכל ילד בן 4, תנסו קצת להרפות. עם זאת בדברים שהם קריטיים - כמו שעות שינה, או אלימות כלפי ילדים אם יש כזו וענייני בטיחות - כאן צריך כמובן להקפיד.
    אם ההנחיות שלי לא מסתדרות לך או שזה לא עוזר אני ממליצה לפנות להדרכת הורים מסודרת, לפני שהמצב יחמיר ויהיה יותר קשה לתקן אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בת שנתיים
    יעל
    19/04/2010

ביתי בת שנתיים ילדה פעילה מאוד ומקסימה ככל שהיא גדלה היא התחילה מה שנקרה ל"סובב אותנו על האצבע" היא בודקת את הגבולות שלנו ואני לא יודעת איך צריך להתנהג בשביל שזה יחלוף לה. לדוגמא כשהיא לא מקבלת משהו היא ישר מתבכיינת או נשכבת על הרצפה. כשהיא לא מתנהגת יפה היא מקבלת מכה ביד והיא צוחקת. אני מרגישה שהיא נותנת לי פקודות תביא לי וכו.
    היא ילדה מקסימה יש לה הרבה שכל אבל אני רוצה שזה יעבור לה. מה אני אמורה לעשות להתעלם לא ממש עוזר היא מפגינה וממשיכה לשכב על הריצפה או שהיא צוחקת.
    אשמח מאוד לשמוע את דעתך/הצעתך בעינין ומה עלי לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות בת שנתיים

הוספת תגובה

• התנהגות בת שנתיים

סמדר ריינר
    19/04/2010

שלום יעל,
    מה זה נקרא שלהתעלם לא ממש עוזר? כמה זמן ניסית? חצי שעה? יומיים?
    זה לוקח זמן וצריך עיקביות וסבלנות. צריך לשאת את הצעקות שלה הרבה זמן, היא אמורה להתעייף לפניכם. תאמיני לצרוח זה לא פחות מעייף מלשמוע צרחות.אם תעשה את זה הרבה זמן וזה לא יעזור לה, לא יהיה לה טעם להמשיך לעשות את זה.
    במקביל כדאי לתת חיזוק להתנהגויות שהן כן מתאימות, כך שהיא תלמד - מתי שהיא מתנהגת נכון יש יחס ומתי שלא אין. אם תתמידי בזה מספיק זמן היא תתאים את עצמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה סקרנית
    אדוה
    19/04/2010

אני אמא לבת אחת (כרגע בסוף הריון שני), הילדה בת 8, מאוד חכמה ומפותחת מילולית, כמו גם בוגרת לגילה, לאחרונה גיליתי שהילדה גילתה את נפלאות הגוגל, היא נכנסת ומחפשת תמונות מכל מיני סוגים, כולן נוגעות לנושא המיני.
    בתוכן החיפוש מצאתי מילים כמו: נשיקות, נשים בעירום מלא, נשים עושות פיפי, חזה יפה, בנים מזיינים, בנות מזיינות ועוד כהנה וכהנה...
    אני מכירה את ילדתי ויודעת שאת המילים היא שומעת מכל מיני גורמים וחברים מחוץ לבית, אני מבינה את סקרנותה לגבי הנושא אולם גם חוששת שהיא מגיעה למקומות הללו מוקדם מידי.
    שוחחתי עימה על הנושא, הסברתי שאני כל הזמן עוקבת אחר גלישתה באינטרנט מאחר ויש בו סכנות. הסברתי שאין לה מה להתבייש בסקרנותה, אולם עדיף שתיגש אלי בשאלות בכדי שאוכל לנתב אותה לתשובות הנכונות, מאחר ובחיפוש שלה היא יכולה להגיע לתשובות שהן מסולפות ואינן קשורות למציאות.
    בחיפושיה היא חיפשה רק תמונות ולא אתרים, כלומר היא מחפשת תשובה ויזואלית לכל מיני דברים שכנראה נמצאים ומטרידים את דמיונה.
    חברה אמרה לי שילדות כיום מתחילות את גיל ההתבגרות מוקדם מאיתנו.
    האם הבת שלי מתחילה את דרכה אל גיל ההתבגרות?
    האם סקרנותה מוקדמת מידי?
    לאיזה תוכן עלי לחשוף אותה? האם עלי לספק תשובה כנה לכל שאלותיה? האם ישנם דברים שעלי לעצור? כיצד עוצרים מידע מבלי לגרום לה נזק?
    אשמח אם תפנו אותי לתוכן מתאים לגיל זה בכדי שאוכל לענות לביתי.

מאז שיחתנו היא לא פנתה אלי בשאלות, זאת למרות שהסברתי בשיחה כי אני מאוד ליברלית (בשפתה כמובן), שהיא יכולה לשאול כל דבר, שאינני כועסת עליה, השיחה היתה נעימה, אולם ראיתי שהיא הרגישה נבוכה עד מאוד.
    בעבר כבר היו לנו שיחות בנושאים, ואף קניתי לה ספר לילדים שמסביר איך באים תינוקות לעולם.
    דיברנו גם על אוננות (היא נהגה לגעת בעצמה בפומבי), גם שם הסברתי שזה בסדר לגעת וזה בסדר לחקור, רק יש לעשות זאת באינטימיות וכשהיא לבדה...
    אני מקווה שאני פועלת נכון, אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    הילדה סקרנית

הוספת תגובה

• מדוע אני לא מקבלת תגובה?

אדוה
    21/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי ביישן או יש לו בעיה פסיכולו
    סמאר
    18/04/2010

היי, אני מאוד דואגת למצבו של הבן שלי, הוא בן 5וחצי הוא לא מרים את ראשו מול האנשים, לא
    אומר שלום אלא הוא מושיט יד , לא מדבר בקול רם, מה שמדאיג אותי שהוא מאוד פתוח וטבעי עם
    בני גילו והשכנים אבל עם ילדים ואנשים גדולים ממנו במס' שנים לא מוכן לשתף פעולה, אפילו עם הדודים והדודות מצד האב, מצד אמא הוא פתוח אולי בגלל שוא תמיד שמה, אבל מה עם השאר....
    עוד דבר מפחיד אותי אפילו לא מוכן לדבר איתי כשיש אנשים בקול אלא עושה תנועות...
    כולם אומרים הוא ביישון הוא יתפתח לאט לאט מבחינת פתיחות עם האנשים אבל אני מאוד דואגת.

אשמח מאוד אם תתנו לי תשובה מרגיעה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר ריינר
    19/04/2010

שלום סמאר,
    דווקא אם הבן שלך מתקשר היטב עם בני גילו זה אמור פחות להדאיג אותך, הוא יוצר קשר עם אנשים. מותר לו להיות ביישן כל עוד זה לא מפריע לתפקוד שלו. אם זה יימשך עוד הרבה ויפריע לו להשיג דברים תנסו לטפל בכך אצל איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות בת שנתיים

יעל
    19/04/2010

ביתי בת שנתיים ילדה פעילה מאוד ומקסימה ככל שהיא גדלה היא התחילה מה שנקרה ל"סובב אותנו על האצבע" היא בודקת את הגבולות שלנו .ואני לא יודעת איך צריך להתנהג בשביל שזה יחלוף לה. לדוגמא כשהיא לא מקבלת משהו היא ישר מתבכיינת או נשכבת על הרצפה. כשהיא לא מתנהגת יפה היא מקבלת מכה ביד והיא צוחקת. אני מרגישה שהיא נותנת לי פקודות תביא לי וכו.
    היא ילדה מקסימה יש לה הרבה שכל אבל אני רוצה שזה יעבור לה. מה אני אמורה לעשות להתעלם לא ממש עוזר היא מפגינה וממשיכה לשכב על הריצפה או שהיא צוחקת.
    אשמח מאוד לשמוע את דעתך/הצעתך בעינין ומה עלי לעשות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    מאיה
    18/04/2010

עברתי לפני מס' ימים הפלה בוששת בשבוע 21.
    זהו הריון שלישי וביתי הגדולה בת 5.5 ידעה כי אני בהריון והיא מצפה לאחות בקיץ הקרוב.
    טרם סיפרתי לילדה על מה שקרה וזאת כי אינני יודעת מה ואיך לומר לה
    מבקשת עזרתכם איך מספרים לילדה על ההפלה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה

סמדר ריינר
    19/04/2010

שלום מאיה,
    חשוב להגיד לילדה שמה שהיה לך בבטן זה עוד לא תינוק, אלא עובר, ולא כל העוברים מתפתחים להיות תינוקות. לכן מההריון הזה לא יהיה לכם תינוק.
    אם יש לכם תכנית לנסות שוב אפשר להגיד לה שתנסו שוב להביא תינוק ואתם מקווים שעד פסח הבא כבר יהיה תינוק חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה כלים .. (לאחר יעוץ)
    דניאלה
    18/04/2010

עמית (בת 6) ממשיכה "לטלטל" אותנו.
    היינו בקניון וכשלושת ילדיי אכלו פיצה היא פתאום ירקה לצלחת של אח שלה, כשכעסנו עליה היא נתקפה בהתקף זעם וצרחות וקללות, החזקתי אותי צמודה אליי ע"מ שתרגע אבל זה הצחיק אותה והיא פשוט צחקה לאורך כל ההצמדה.
    כשהתיאשתי ושמתי אותה בפינה לעונש עד שתרגע היא קיללה אותי בקולי קולות, הדבר היחיד שעבד זה לקנות ממתק לאחים שלה ולא לא.
    היום בבית היא לא הסכימה לצחצח שיניים וללכת למיטה למרות אזהרותיי שהיא לא תוכל לשמוע את הסיפור שלפני השינה, אז היא "פספסה" את הסיפור ואז החל מסע צרחות, קללות אימים איומים..
    אני חייבת לציין שלאחר היעוץ היא מקבלת תשומת לב אישית רבה מאוד וחיזוקים חיובים לאורך כל הדרך.
    אני צריכה כלי מעשי מה לעשות באותו הרגע שהיא "לא שמה עלינו, אין לי יותר כלים.
    מה אני עושה כשאני באמצע הרחוב והיא מתעצבנת על משהו אז היא מסרבת לבוא איתי.
    מה עושים עם כל הקללות והמכות שהיא שולחת בנו?

אשמח לעצה,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה כלים .. (לאחר יעוץ)

הוספת תגובה

• כלים

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום דניאלה,
    לעמית עדיין קשה להתרגל לשינויים שאתם מנהיגים, וייקח זמן עד שיהיה שינוי. מה שבולט לי בסיטואציה שתארת, שאתם מגיבים נוראה מהר ואולי אף קצת בזעזוע לפרובוקציות שלה. אני לא בטוחה שכל כך דחוף לכעוס על כך שהיא ירקה לצלחת של אחיה. לא שזה בסדר, אבל היא זקוקה ליותר קור רוח. כשאתם מזדעזעים מכל דבר שהיא עושה, וצועקים זה מתפרש גם כסוג של חולשה ולא של חוזק.
    אם אנחנו יוצאים מתוך הנחה שכך היא מקבלת תשומת לב, אז לא כל כך מהר חייבים לתת לה אותה. כשהיא צורחת נורא, אז קשה להתעלם מזה ואז זה לא יעזור אם אני אגיד לכם להתעלם כי אי אפשר לעמוד בזה, אבל כשהיא עושה מעשי קונדס, צריך להישאר קצת יותר רגועים ולא להפוך אותה למרכז העניינים וכל הבילוי נשכח.
    הייתי מנקה את הצלחת של איתמר ומעבירה נושא - כלומר מחפשת איך למצוא לעמית מקום בדרך אחרת - לתת לה תפקיד, לשלוח אותה לשלם, להביא שתיה, וכו'.
    אני מניחה שהיא ירקה כי היא הרגישה אבודה ולא מוחזקת, ולא ידעה איך לקחת מקום. במקום לתת לה מקום דרך היריקה שלה, מהיריקה עצמה הייתי מתעלמת ומנסה לייצר לה מקום דרך משהו יותר חיובי, או דרך לתת לה תפקיד כמו שהצעתי קודם או להגיד לה:" נראה לי עמיתי שאת קצת משתעממת לנו פה, אולי תספרי לנו קצת מה עשית היום בגן?" וזהו, בלי לעשות יותר מדי עניין. היריקה הי אקריאה לעזרה, לכן מעצם הקריאה לעזרה לא הייתי מתעלמת אב לא הייתי עושה ממנה כוכבת הערב בגלל שהיא ירקה.
    היא מנסה לקבל מקום ואז נהיית דינמיקה של מי מנצח את מי במקום מי אוהב את מי ואיך עושים לעמית מקום. אין טעם להכניע אותה, ויריקה לתוך צלחת של אחיה, עם כל הגועל שבדבר זה לא בדיוק פשע שמקביל לרצח עם:-)
    הילדים שלך בודקים את החוזק שלך, וכשהם מרגישים חוסר אונים או איבוד עשתונות מצידך הם משתוללים עוד יותר. להיות חזקה עם הילדים זה לא בהכרח ללמד אותם שפויה לירוק, את זה הם כבר יודעים, אלא להישאר בשליטה, רגועה, עם רעיונות יצירתיים איך להמשיך את הערב בלי לצאת יותר צודקת או מנצחת מהם.
    מקווה שאני מובנת....
    סמדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף

סמדר ריינר
    18/04/2010

שוב שלום,
    בנוסף אני מציעה, אחרי שכבר באים הבייתה ונרגעים, לתפוס כמה דקות עם עמית ולהגיד לה: "היום כשהיינו בקניון, נראה לי שהרגשת אבודה, ושיעמם לך, ואז ירקת בצלחת של איתמר. אני מציעה שאם קורה לך שאת מרגישה שאת צריכה אותי באותו רגע או רוצה התייחסות ממני - פשוט תבקשי, לא צריך בשביל זה לירוק. גם אם אני לא אהיה פנויה באותו רגע, אני אזכור את הבקשה שלך ואתייחס אלייך אחרי כמה דקות" (בזה צריך גם לעמוד כמובן:-).
    כמו שאת צריכה כלים, גם עמית צריכה כלים כדי להבין את עצמה ולדעת איך להתנהג אחרת כשהיא במצוקה כלשהי. אם רק תאסרי עליה את הכלים שיש לה (לירוק ולצעוק) ולא תתני לה כלים חלופיים (להבין מה קרה לה ולבקש את מה שהיא צריכה) כל העונשים והכעסים בעולם לא ישנו את ההתנהגות, כי אין לה כלי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך המהירה סמדר

דניאלה
    18/04/2010

עם זאת, צריך לדעת גבולות.
    כשאני קונה אוכל לאחד הילדים והוא באמצע האוכל ואני צריכה לזרוק את הכל לפח כיוון שאחותו ירקה לו בצלחת והוא מן הסתם לא יסכים לאכול מזה יותר, לא נראה לי שאפשר לעבור על כך לסדר היום.
    ומה עושים כשהיא נעצרת באמצע הרחוב ולא מוכנה לבוא איתי כיוון שאחותה הזמינה היום חברה והיא לא? אני לא יכולה להשאיר אותה באמצע הרחוב, אח שלה בורח לכיוון השני, מה עושים?
    אני מקבלת את נושא "החזקת המחשבות וסדר היום ופועלת לפיו היטב, אבל יש גבולות שהם בל יעברו, לא לעשות עניין מיריקה? מזה שצריך לקנות אוכל חדש סתם בגלל קפריזה של ילדה? נראה לי מוגזם.

בכל מקרה המון תודה,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה וגם...

דניאלה
    18/04/2010

כמובן שהיא מקבלת אמצעים אחרים לתקשורת, היא הרי מקבלת חיזוק מיובי מידיי ותשבוחות על כל תקשורת חיובית שהיא יוצרת, על כל מגע חיובי בינה לבין האחים שלה או בינה לביננו.
    היא מקבלת הסבר על מה החיזוק החיובי גם, חיבוקים, נשיקות אהבה בלי גבול, הפתעות קטנות ואין סוף הסברים וחיזוקים על כל התנהגות חיובית, לכן התמיהה על ההתפרצויות השליליות האלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    19/04/2010

היי דניאלה,
    אני חושבת שנדמה לך שאת שמה גבולות כשאת כועסת עליה על כך שירקה לצלחת של אחיה, אבל בפועל זה לא מצליח. היא גם לא עושה את זה בגלל שהיא לא יודעת שזה אסור. לכן מה יוצא לך מזה שאת עושה מזה סיפור?
    יש גם בלבול בציבור בין חיזוק חיובי וחיזוק שלילי.
    חיזוק חיובי זה לא אומר שאנחנו עושים לילד משהו חיובי. חיזוק חיובי הוא כל התייחסות להתנהגות פרובוקטיבית שגורמת להגברת ההתנהגות. המילה חיובי מתייחסת לזה שזה מחזק את ההתנהגות לא אם זה נעים או לא. זו יכולה להיות גם התייחסות שלילית. עצם העובדה שהילד קיבל התייחסות כלשהי הגבירה את ההתנהגות שלו.
    תסכתכלי על מה שקרה לכם אתמול בערב ותביני שאת נתת חיזוק חיובי, כי ההתנהגות הלכה והתגברה, למרות שנדמה לך ששמת גבולות ונתת חיזוק שלילי.
    החיזוק השלילי היחיד שיש הוא התעלמות.
    מה שאני הצעתי הוא התעלמות מההתנהגות אבל התייחסות לרגשות שעמדו מאחוריה. את יכולה בהחלט להחליט שזה לא מתאים לך ולהתעלם בכלל, אם את מסוגלת. את צריכה להגיד לילדה כשהיא מתנהגת כך את לא תתייחסי, ורק כשהיא מבקשת התייחסות כמו שצריך את תתייחסי.
    לדעתי בקניון בחוץ, יהיה לך קשה לעמוד בזה כי הילדה שלך צריכה החזקה ולהשאיר אותה בהתעלמות גורפת יגרום לה גם להתייאש ולהתפרק.
    לכן במקרה שלכם, לדעתי הפשרה הכי טובה, היא לא להיכנס למעגל של מאבק כוח וכעסים, ולהעביר את התקשורת תוך כדי המשבר לתקשורת שמבינה מה קורה ונותנת מענה לצורך שעלה.
    אם הילדה תלמד שמקומה מובטח בלי הפרובוקציות, היא לא תצטרך להשתמש בהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אני מתכוונת לנסות את זה

דניאלה
    19/04/2010

ומבטיחה להיות עקבית.
    כשניפגש אדווח לך על התוצאות
    ושוב המון תודה על המענה והסובלנות.

דניאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכיף:-) ובהצלחה...

סמדר ריינר
    19/04/2010

היי דניאלה,
    תראי, את יכולה להגיד לה שלירוק לצלחת של אחיה זה לא יפה, אם את אומרת את זה בקור רוח. הדרמה והכעסים גורמים לה לחשוב שהיא מנהלת אותך ואת מאבדת את שיווי המשקל ונראית אשז בעיניה חלשה. כשנדמה לה שאמא חלשה ולא מציחה להתמודד היא נהיית חרדה, ואז היא משתוללת עוד יותר.
    אם את מסוגלת להגיד את בקור רוח ואז להעביר את תשומת הלב לאפיק חיובי יותר את שוברת את מעגל הקסמים שנכנסתם אליו לש מאבקי כוח, עלבון ודרמה.
    זה אולי לא יעבוד מייד, אבל לאט לאט היא תבין שמשהו התשנה, וזה יתרום לתשתית של מניעה להיוותרות הדרמות האלה בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה וגם...

דניאלה
    18/04/2010

כמובן שהיא מקבלת אמצעים אחרים לתקשורת, היא הרי מקבלת חיזוק מיובי מידיי ותשבוחות על כל תקשורת חיובית שהיא יוצרת, על כל מגע חיובי בינה לבין האחים שלה או בינה לביננו.
    היא מקבלת הסבר על מה החיזוק החיובי גם, חיבוקים, נשיקות אהבה בלי גבול, הפתעות קטנות ואין סוף הסברים וחיזוקים על כל התנהגות חיובית, לכן התמיהה על ההתפרצויות השליליות האלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה וגם...

דניאלה
    18/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות יוצאת דופן של ביתנו במסיבה
    מורן
    18/04/2010

שלום לכולן/ם,

ביתנו הבכורה כבר בת 14 חודשים והיא מתחילת השנה במעון של ויצו.
    היום היה טקס יום הזכרון בפעוטון ושמנו לב שביתנו מתנהגת שונה משאר הילדים ו"קצת" נלחצנו. אתאר את שקרה ונודה אם תוכלו להרגיע אותנו או לומר לנו אם עלינו לתקן/לעשות משהו או להגיע לייעוץ.

כולנו ישבנו בריבוע מסביב למרכז השטיח כשמרכזו ריק. כל הילדים ישבו בחיקם של ההורים, רק שלנו התעקשה לעמוד ולקפצץ במקום. כשהחלה ההפעלה והושמעו שירים, כל הילדים נופפו בדגלים וסרטים כשהם יושבים בחיק הוריהם והיא התעקשה שנניח לה לרוץ למרכז השטיח ושם היא עשתה הצגות של קפיצות, זחילות ועמידות מוזרות כדי (לדעתנו) למשוך את תשומת הלב של ההורים האחרים. אנחנו לא ידענו מה לעשות, לרוץ אחריה או לתת לה ללכת והרגשנו נורא לא נעים. לכל אורך הפעילות היא היתה עצמאית והתרוצצה לבדה כשאחנו רצים אחרים אחריה בזמן שכל הילדים היו רגועים עם ההורים שלהם.לשמחתנו החיוך היה מרוח לה על הפנים כל הזמן אבל תאמינו לי, אנחנו רצינו לההפך לבלתי-נראים כמו שהיינו בשבילה מרוב בושה.
    אנחנו טועים במשהו? האם ישנה משמעות להתנהגות זו של ביתנו? מה עלינו לעשות?

בתודה,

הוספת תגובה

• התנהגות יוצאת דופן

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום מורן,
    אני לא יודעת את גילאי שאר הילדים במסיבה, אולי כולם בגילה ומתנהגים בשקט, אבל אין שום דבר יוצא דופן בתנהגות של ביתכם יחסית לגילה. קשה לי להאמין שתינוקות בני שנה וחודשיים אמורים להבין את משמעות יום הזיכרון ולשבת בשקט בחיק הוריהם בטקס שהם לא מבינים בכלל.
    הבת שלכם בסדר גמור, אל תילחצו, ותשמחו על שמחת החיים שלה, ואל תדרשו ממנה דברים כאלה בגיל הזה. זה מה שלא נורמלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים
    אתי
    18/04/2010

בני בן שנתיים ותשעה חודשים התחלנו את תהליך הגמילה מחיתולים בפסח האחרון, בהתחלה היה ממש בסדר והילד שיתף פעולה ישב בסיר ,הלך לשירותים ועשה את צרכיו, וגם שיתף פעולה בגן ניגש לשירותים ועשה את צרכיו, היו פיספוסים מעטים אך נראה כי התהליך זרם, אולם בשבוע וחצי האחרון הוא עושה את צרכיו על עצמו, גם בבית וגם בגן ולא משתף פעולה מה עושים? איך ממשיכים הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים

הוספת תגובה

• דחוף

אתי
    19/04/2010

תענו לי בבקשה, דחוף מאוד, בנוסף הילד מתאפק שעות עד שלבסוף עשה על עצמו את צרכיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה
    טל
    18/04/2010

שלום
    יש לי בן בן 10, אני אם חד הורית לעוד ילדה בת 16
    הבן בן עשר מסרב בכל תוקף לקבל טיפול כלשהו לחוסר מוטיבציה ללמוד, הלימודים לא מעניינים אותו, כל מה שניסיתי לא עזר למרות כל הקושי שלו. עם בעיית קשב וריכוז הולא לוקח חצי כדור ריטלין ולא באופן קבוע. מורים פרטיים לא עזרו פה מכיוון שלא היה לו הרצון ללמוד
    האם יש איזה דרך לגרום לו לחזור למסלול לימודי
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מוטיבציה

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום טל,
    הדרך היחידה לגרום לו לחזור למסלול לימודי, למרבה הפרדוקס והתסכול היא להניח לעניין ולהפסיק להפו אותו לנושא מרכזי. ככל שאת רוצה יותר שהוא ילמד כך הוא מרפה מהרצון הזה, וככל את תרפי מהרצון יש סיכוי שהוא יתחיל להרגיש שאיכפת לו.
    ייתכן גם שהוא חווה כשלונות וחוסר ביטחון והוא לא רוצה לגשת לעניין הזה יותר.
    יכול להיות שמורים פרטיים לא עוזרים גם כיוון שיש לו קושי להתרכז או לקויות למידה נוספות ושיעורים ממורים פרטיים בשיטות הרגילות רק נותנים לו הרגשה שהוא טיפש ולא מבין.
    כדאי לדבר איתו ולשאול אותו למה הוא לא רוצה ללמוד, האם לא נעים לו, הוא לא מצליח להתרכז, חושש מכישלון, ולחשוב יחד איתו מה עוד ניתן לנסות ואיך לעזור לו, להגיד לו שזו לא בושה, וגם אם לא יצליח בלימודים תמשיכו לאהוב אותו,
    אם הוא סובל מלקויות למידה יש לאבחן זאת ולתת לו שיעורים עם הוראה מתקנת ולא עם מורים רגילים.
    כמו כן יש לשים לב במה הוא כן חזק בלימודים, כדי להבין מזה מאיפה נובעים הקשיים ולחזק לו את הביטחון במה שהוא כן טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות ילדה בת 2 ו9' חודשים המשך .

אמא
    18/04/2010

תודה על התשובה המהירה ומה לגבי קבלת סיטרה על הפנים שלי... אם היא מקבלת סירוב היא ישר נותנת סטירה... אין ניתן לטפל בזה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה לבת שנתיים ו9 ח'
    אמא
    18/04/2010

קודם אני שמחה לגדל את הנסיכה שלי בת שנתיים ו9 ח' עוד מעט.
    ילדה שמחה ביום יום ומגיעה לגן בכיף ובלי בעיות. בגן חברותית מאוד וכל הילדים אוהבים אותה.
    היא ילדה שאוהבת ספרים ובמיוחד סיפורי אגדות כמו סנדרלה, היפה והחיה, הנסימה הנרדמת ....
    לאחרונה אני חשה שינוי בהתהגותה כלפי עצמה וכלפיי אני .. לדוגמה :
    היא עומדת מול המראה ומתחילה לנזוף בעצמה, ולדבר כאילו שהיא מדברת עם מישהי אחרת ואני שואלת אותה עם מי את מדברת אז היא אומרת את שמה... אומרת בכעס: את לא יפה, לא טובה, אני כועסת עליך, את רשעת ואני לא רוצה לאהוב אותך. ואפילו משתפת אותי בזה שהילדה הזו לא טובה.
    אני כמובן מנסה להעיר לה על זה שהילדה הזו היא הכי יפה וטובה בעלום והיא מושיבה בשלילי ואני פה מתעלמת ועוברת לעשות איתה משהו אחר.
    וזה כמובן מתבטא בזה כשאני אומרת לה "לא" , היא מקה אותי, אומרת לי טיפשה, אני לא אוהבת אותך, אני אוהבת את אבא ... ושוב אני מסבירה בטון נוח שזה לא יפה מה שהיא עושה ובכל זאת ממשיכה ובמיוחד הכי מפריע לי שהיא נותנת סטירות על הפנים עד שזה מרגיז אותי ולא מצליחה להפסיק אותה אלה אחרי שאני צועקת עליה וזה מרתיע אותה.
    לא היה שום שינוי בבית או בגן חוץ מזה שחברה הכי טובה שלה בגן עברה לגן אחר מסיבות כלכליות שלא נוגעות בגן או בגננת. האם זה משפיע...
    מחכה לתגובתכם ותודה מראש .

הוספת תגובה

• התנהגות מוזרה לבת שנתיים ו-9

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום לך,
    בילדה שלך, כמו בכל אחד מאיתנו, יש חלקים שליליים וחלקים חיוביים, חלקים אוהבים וחלקים שונאים, והיא צריכה שיכירו בכולם. יכול להיות שהיא מרגישה שאת משדרת משהו שלפיו כל הזמן חשוב לראות רק את הטוב, ולהתנהג יפה, ואז היא לא יכולה לקבל את החלקים האלה של עצמה ומשליכה אותם על דמותה במראה.
    במקום לענות לה שזה לא יפה לדבר כך, תנסי לענות שלפעמים מרגישים כך, לפעמים היא אוהבת את אבא וכועסת על אמא, ולפעמים היא כועסת על אבא ואוהבת את אמא, וזה בסדר...אין שום דבר לא יפה בזה.
    גם את לפעמים כועסת ואחר כך סולחת ואת אוהבת אותה בכל מצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתן סטירה

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום לך,
    אם היא נותנת לך סטירה, את צריכה להחזיק את היד שלה ולהגיד שאת לא מרשה, ואם היא רוצה היא יכולה הגיד שהיא כעוסת עלייך במילים, אבל להרביץ אסור.
    צריך להגיד את זה בטון תקיף וברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסרב ללכת לגן
    אודליה
    18/04/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 3 וחודשיים שאהב מאוד ללכת לגן. לאחר חופשת חג הפסח שבילינו יחד הוא מסרב ללכת לגן , ובוכה בכי שקורע לי את הלב , הוא גם לא מוכן יותר לישון את שנת הצהריים בגן .
    הגננת אמרה לי שהוא במשך כל היום בוכה לסירוגין שהוריו יגיעו כבר לקחת אותו וכמובן שהוא איננו ישן צהריים בגן .
    ילדי הוא ילד דיי בוגר לגילו - כששאלתי מדוע אינו רוצה ללכת לגן - אמר כי כבר לא כייף לו בגן והוא רוצה להישאר בבית.
    עברו כבר שבועיים מחופשת הפסח וכל בוקר הופך להיות קשה יותר .
    אודה לעזרה באיך להתמודד עם כך , ומה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה
    מסרב ללכת לגן

הוספת תגובה

• שואלת שוב ...תחזרו אליי

אודליה
    19/04/2010

שלום רב,
    יש לי ילד בן 3 וחודשיים שאהב מאוד ללכת לגן. לאחר חופשת חג הפסח שבילינו יחד הוא מסרב ללכת לגן , ובוכה בכי שקורע לי את הלב , הוא גם לא מוכן יותר לישון את שנת הצהריים בגן .
    הגננת אמרה לי שהוא במשך כל היום בוכה לסירוגין שהוריו יגיעו כבר לקחת אותו וכמובן שהוא איננו ישן צהריים בגן .
    ילדי הוא ילד דיי בוגר לגילו - כששאלתי מדוע אינו רוצה ללכת לגן - אמר כי כבר לא כייף לו בגן והוא רוצה להישאר בבית.
    עברו כבר שבועיים מחופשת הפסח וכל בוקר הופך להיות קשה יותר וסיוטי יותר ....
    אודה לעזרה באיך להתמודד עם כך , ומה עליי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה