מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובססיה למנעולים אצל ילדיםצחי22/04/2010
בני בן 4 והוא ממש מכור למנעולים ושרשראות ברמה שליד כול מנעול או שרשרת (ברזל) שהוא רואה הוא חייב ממש לגעת גם בגן הוא "סוחב" את המפתחות של הגן מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובססיה למנעולים
סמדר ריינר22/04/2010שלום צחי,
לא ציינת שום פרטים על הילד ועל המשפחה, על התופעה (מתי היא התחילה) ומה הילד עצמו אומר כששואלים אותו על כך.
אם תוסיף יותר פרטים אנסה לעזור לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- ילדה מזוכיסטית בת 6.5 שנים.גליה22/04/2010
שלום הילדה היום חזרה מבית הספר ואמרו לי שהיא הביאה מקל לאיזו ילדה
וביקשה שתרביץ לה . הילדה כמובן לא רצתה ורצה לספר למורה על זה.
אז הבת שלי באה למורה עם המקל וביקשה ממנה להרביץ לה .
הזדעזעתי מאוד לשמוע ואין לי מושג איך להגיב. השאלה שלי היא למה היא מתנהגת ככה?
וממה זה נובע? זה מלחיץ אותי מאוד . שאלתי אותה כמובן למה היא ביקשה שיתנו לה מכות
והיא אמרה לי לא יודעת. והאם זה נראה לה נורמאלי אז היא אמרה לי שלא. אז למה היא מתנהגת ככה?
בבקשה תעזרו לי -דחוף . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מזוכיסטית
סמדר ריינר22/04/2010שלום גליה,
זה באמת מוזר, אך אין לי אפשרות לדעת ממה זה נובע כי לא סיפרת שום פרטים נוספים על הילדה ועל המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד הסטרי מרופא שינייםדני22/04/2010
בני בן 4.5 פוחד מאוד מרופא שיניים, אם אני רק מזכירה את השם "רופא שיניים" הוא נכנס להסטריה וצעקות. לקחתי אותו מס' פעמים לבדיקה ולא מצליחים להתקרב אליו, קבעתי תור באסותא לרופאה מומחית לילדים וגם היא בקושי הצליחה להתקרב אליו, העניין הוא שכדי לקחת אותו לשם אני חייבת לשקר ולאמר לו שהוא בא איתי לסידורים, אחרת אין מצב שהוא יכנס לבניין אפילו.
יש לו טיפולים שחייבים לבצע אבל רק בהרדמה כללית (כי אינו משתף פעולה), אני מאוד חוששת מהרדמה כללים ורוצה לבצע עוד נסיון אצל רופא פרטי שבעבר הצליח לטפל בו בטישטוש (בשביל איכות צריך לשלם, אין ברירה),אני מאמינה שעם גישה נכונה של רופא מקצועי וטוב שיודע לטפל בילדים אפשר יהיה לטפל בו, הבעיה שלי היא ששוב אאלץ לשקר לו ולא לספר שהוא הולך לרופא שיניים, האם אני יוצרת פה נזק נוסף? אינני רואה דרך אחרת להביא אותו לשם.
בנוסף, איך אפשר לעזור לו להתגבר על הפחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מרופא שיניים
סמדר ריינר22/04/2010שלום לך,
בשום פנים ואופן לא לשקר לו, כי אז הוא לא יאמין לך לעוד דברים והחרדה וחוסר האמון שלו רק יגדלו. תבדקי בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שנוגעת לפחדים האם יש משהו שנראה לך שאת יכולה ליישם. אם לא, או שזה לא עוזר, כדאי לגשת להתייעצות עם פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים בגישה קוגניטיבית התנהגותית, בערך מגיל 5 אפשר לעבוד עם ילדים בגישה הזו, וייתכן שיתאפשר גם עם הבן שלך. בגישה הזו נהוג לעובד במספר מועט יחסית של מפגשים (בסביבות 12). רצוי לבחור מטפל שעובד בגישה בשילוב ביופידבק, שנמצא יעיל במיוחד בעבודה עם חרדות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פחד מרופא שיניים
דני23/04/2010תודה על תשובתך,אני יודעת שזה לא בסדר לשקר לו,אבל יש לו טיפולים דחופיםואני חייבת לקחת אותו לרופא,יש לנו תור ביום שלישי הקרוב ואין זמן עכשיו למפגשים עם פסיכולוג, אם יש לך עיצה יותר קונקרטית אני אודה לך מאוד, איך אני מביאה אותו לרופא ביום שלישי? אם אני רק מתחילה לדבר על זה הוא מתחיל לבכות ולהשתולל, לשלוח אותי עכשיו לטיפול פסיכולוגי זה לא פתרון יעיל כרגע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר24/04/2010שלום לך,
בתשובתי הקודמת הצעתי מלבד פניה לפסיכולוג, גם לעיין בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה הנוגעת לפחדים של ילדים ולבדוק האם יש שם משהו שאתם יכולים ליישם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנתים וחצי ולידת תינוקת חדשהדורוש22/04/2010
שלום בתי בת השנתים וחצי בזמן האחרון כל פעם שאנחנו כואסים עליה כשהיא עושה משהו לא בסדר היא מעווטת את הפנים שלה ועושה פרצוף עם פה פתוח מוזר כזה וניתקעת איתו
העם זה נורמלי?יש לצין שילדתי לפני כחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
נעמה סבג שמש22/04/2010שלום לך,
מה זאת אומרת נתקעת איתו?
עושה פרצוף של כועסת וזה עובר לה? אם כן, אז זה בסדר.מותר לה להביע את רגשותיה.
עצם העובדה שנולד תינוק חדש בהחלט יכול ליצור התנהגויות חדשות. מלאו את צרכיהואת עולמה הרגשי.
אני מזמינה אותך לקרוא מאמרים שכתבתי בנושא באתר שלי. יש גם כתבות מהתקשורת אליהן התראיינתי. זו יוכל לעזור.
מזל טוב ובהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביישנות או חוסר ביטחוןמורן22/04/2010
שלום לך,
בני יונתן בן שנתיים ושמונה חודשיים, יש לו אח גדול בן חמש. לאחר שיחה שאני יזמתי עם הגננת התברר לי שבמפגשים עם הגננת בבוקר הוא לעיתים מכניס ידיים לפה ואף לעיתים קוצץ ציפורניים. הוא עושה זאת גם שיש סיטואציה בגן שהוא לא יודע מה לעשות. יונתן ילד שמדבר יפה ומבטא את עצמו יפה, אבל מאוד אוהב את המוצץ. בגן אסור להם להיות עם המוצץ.
5שאלתי היא האם החוסר במוצץ שקשור כמובן לתחושות בפה גורם לו להכניס את הידיים או שזה גם קשור לחוסר ביטחון וביישנות? יונתן לא ילד ביישן, יוצר תקשורת טובה עם החברים בגן.
בנוסף חשבנו עם הגננת שאולי תשב לידו כמה מפגשים מישהי מהמטפלות שהוא קשור אליה וגם לתת לו משהו לידיים כדי שיעזור לו עם התחושה(לדוגמה חפץ שהוא מביא בבוקר). האם יש עוד כלים או דברים שאנו כהורים יכולים לעשות כדי לעזור ליונתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרכי הילד?
נעמה סבג שמש22/04/2010מורן שלום,
אותי מאד מקומם להבין שגן מחליט למי מותר או אסור מוצץ בצורה גורפת!
גמילה צריכה להעשות בעבור כל ילד כאינדיבידואל ולא ע"פי חתך גיל.
לכל ילד יש את הצרכים שלו.
אם הוא לוקח מוצץ בבית, ואינו מכניס ידיים לפה בבית, יכול להיות שזה הרגל שהוא יצר לו כתחליף. ו
ומי אמר שהרגל זה נכון וטוב יותר?
ומדוע להצמיד לו מישהי? למה להפוך אותו לחסר בטחון כאשר הילד מסתדר נהדר ויודע להתבטא?
מצטערת, הגישה לא מקובלת עליי. קצת אינטליגנציה רגשית וראיית הדברים מנק' המבט שלו והכל יהיה פשוט יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר כיתה בגןקארין22/04/2010
בוקר טוב,
בני בן שנה ו8 חודשים ,לאחר חג הפסח הועבר לכיתת בוגרים מתנוקיה (שם היה בן הגדולים).
מאז עברו שבועיים והילד עדיין לא מצליח להסתגל,הוא כל היום מבקש לשבת על כיסא האוכל (שהוא גבוה מה שמיכול להעיד שהוא אולי מפחד מהילדים)ביום הראשון נשכו אותו ביום השני חזר עם שריטה ולפני יומיים ננשך שוב.
שוחחתי עם המטפלות והגננת מס' פעמים ואף כעסתי על כך.
לא מקובל עלי שהילד ישב 8 שעות בכיסא אוכל - אני מבינה ששם הוא מרגיש בטוח אבל עברו מאז שבועיים וכל יום שהוא יושב שם הוא מתרגל יותר לכיסא.
שבוע שעבר הגננת הוציאה את הכיסאות אוכל מהכיתה והוא כל היום בוכה ורוצה לשבת על הכיסא.
הוא נעשה מאוד מפוחד ומבוהל,לא ישן טוב בלילה כשאנו מגיעים הביתה אחרי הגן הוא לא מפסיק להשתולל כי מן הסתם צריך להתפרק אחרי 8 שעות שישב בכיאס.
השאלה שלי היא מה לעשות?
אני צריכה לציין שבסוף שנה אנו עוברים דירה והילד יעבור גם לגן חדש
האם כדאי להחזירו ליתנוקיה עש למעבר לגן החדש בספטמבר?\
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר ללא הדרגתיות
נעמה סבג שמש22/04/2010ליאור שלום,
הילד ממילא עובר גן בעוד מס' חודשים!
מדוע הוא צריך לחוות גם עכשיו שינוי ומעבר? ממילא לא יישאר עם אותה קב'.
השינוי לא נעשה בצורה הדרגתית ולכן הוא קשה. צריך היה לאפשר לו "לבקר" שם לפני מעבר סופי.
בהחלט הייתי מוותרת. מה פתאום שילד ישב 8 שעות ל כיסא???
ממש ממש לא חכם ולא לעניין. יש מליון דרכים אחרות לעשות זאת.
במקרה הזה- הילד כבר חווה מספיק. תנו לו להיות במקום שטוב לו.ממילא ייכנס לקב' חדשה בהמשך.
וגם אז, בבקשה, בהדרגתיות. קראי בבקשה באתר שלי מאמר על כך בטרם תקיימי שינוי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הודעה לילדים שאבא עזב את הביתשירה22/04/2010
שלום, אנו הורים לשני ילדים קטנים (6.5,3.5) אביהם עזב את הבית לפני כחודשיים ולא סיפרנו להם על כך וניסינו לשמור על שגרתם עד כמה שאפשר. מאחר ואנו לקראת המהלך הבא של כנראה לסיים את הנישואין החלטנו שחשוב כבר להודיע לילדים וזאת ע"מ שהימנע מתירוצים. השאלה הנשאלת הינה לגבי מועד ההודעה. האב ביום ב' הקרוב עתיד ליסוע לסין למשך כשלושה שבועות. האם נכון להודיע לילדים ביום ו' הקרוב שזה לפני נסיעתו או להמתין לחזרתו? או להמתין לחזרתו ולחכות עוד קצת ? מהו המועד הנכון שפחות ייפגעו והלם ההודעה יהיה עדין ככל שניתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה לילדים
סמדר ריינר22/04/2010שלום שירה,
אם חיכיתם עד עכשיו, חכו עד לאחר הנסיעה. להודיע הודעה כזו וליהעלם זו נטישה קשה.
ובנוסף, אחרי ההודעה יהיו לילדים תגובות ולא נראה לי הוגן שאת תתמודדי איתן לבד, לא עוד אלא שאחרי חזרתו יופנה אליו כעס עצום לדעתי, ולכן גם לו לא משתלם לעשות זאת כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אחרי החזרה
שירה22/04/2010מהו הזמן המומלץ לאחר החזרה מזכירה כי מדובר בנסיעה של יותר משבועיים? מייד או להמתין עם זה ימים/שבוע? מי עדיף שידבר במהלך השיחה האב (זה שביצע את הבחירה) או אני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן אחרי החזרה
סמדר ריינר22/04/2010שלום שירה,
זו שאלה טובה, כיוון שלמשוך את זה עוד זה אומר להמשיך לשקר ואין טעם, ולהגיד מייד זה לא כל כך נותן אפשרות מספקת למשפגש מחדש אחרי שלא ראו אותו הרבה זמן.
לדעתי רצוי לאפשר מפגש שלו עם הילדים, מתנות, חיבוקים ונשיקות ולמחרת כבר לספר.
מבחינת מי ידבר - אין משמעות למי שבחר את הבחירה, זה לא עניינם. ההחלטה כדאי שתהיה מוצגת כהחלטה של שניכם, ואתם שניכם יכולים לדבר כל אחד בתורו. את ההחלטה מי פותח בשיחה אתם צריכים לתאם ביניכם אבל זה לא קשור לטובת הילדים, זה קשור לעניינים ביניכם. כדאי מעתה ואילך להשתדל לעשות הפרדה בקשר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמסרבת לבוא אל אבא שלהשרון21/04/2010
שלום
בן זוגי ואני חיים כשנה ביחד והכרנו ממש בסמוך לגרושיו (לפני שנתיים) לבן זוגי 2 בנות 13,4.5.
כשהכרתי אותו בחלק מהזמן לא ישנו הבנות בביתנו כלל. עם הזמן הן החלו לישון כל סוף שבוע שני ואף באחד מימי הסדרי הראיה באמצע השבוע.
חשוב לי לציין כי ניכר שהן מאוד נהנות ואנו משתדלים לנסוע ולעשות דברים נעימים וליצור תחושת משפחה בבואן אלינו. יצרתי איתן קשר מצויין והקשר עם אביהן הולך ומתחזק.
לאחרונהביתו הקטנה לא רוצה לישון באמצע השבוע ובכל פעם שבא לאספן (פעמיים בשבוע) היא מסרבת לבוא כל פעם בתואנה אחרת ויש צורך לשכנע אותה רבות. (היום אמרה שמשעמם לה כאן)
הצעתי לבן זוגי שיציע לגרושתו שתצא לפארק או לכל מקום מחוץ לבית ושם תפגוש אותו ובכך תקל עליו אך היא מסרבת. היא גם אמרה לו היום "שהילדה צריכה לרצות בעצמה ללכת לאבא שלה". הם שניהם לא מאמינים בלהכריח. אני מתרשמת מתגובותיו שאינו פונה לעזרתה או לטכס עצה משותפת.
אני סבורה שהעניין הוא תקופתי בשל צורך שיש לה להיות קרובה לאמא שלה כרגע או בצורך לבדוק גבולות, אך בן זוגי מתוסכל מהעניין ולא מעוניין במניפולציות שונות על מנת להביאה לכאן.
גרושתו אף סיפרה לו שהילדה אמרה שלא רוצה שאבא שלה יבוא לל"ג בעומר.
אני פונה בעיקר בשמו לקבל עצה בעניין. איך גורמים לילדה להגיע ביתר קלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמסרבת לבוא לאבא שלה
סמדר ריינר22/04/2010שלום שרון,
ילדה בת 4 לא אמורה לרצות לבד לבוא לאבא. היא אמורה לבוא אליו, נקודה. זה בכלל לא נתון להחלטתה, זה לא חוג או יום כיף, אלה סדרי ראיה שהמבוגרים מחליטים עליהם ולא הילדים. מצד אחד נראה שבן הזוג שלך מעדיף לנקוט עמדה פאסיבית בנוגע לאבהות שלו, ולראיה את מבררת כאן עבורו. אומנם זה מאוד מציק לו אבל הוא לא עושה כמעט שום דבר אקטיבי בעניין.
מצד שני יש כאן גם עמדה של האם שלהערכתי מרגישה מאויימת מהמשפחה שנוצרת בלעדיה עצלכם בבית וגורמת בדרכה לילדה הקטנה, החוליה החלשה בשרשרת, להישאר איתה.
אני חושבת שאת צריכה לזוז הצידה, ולפנות מקום בן זוגך לטפל בעניין. זה גם עניין שלו ולא עניין שלך וגם המעורבות הרבה שלך גורמת לגרושתו להרגיש מאויימת שאת נוטלת ממנה את האימהות על בנותיה, והיא משתמשת בנשק שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה חמיתוליםמרינוש21/04/2010
שלום,
ראשית אני רוצה להגיד שהפורום מדהים וההמלצות מצוינות.
שנית, ביתי בת השנה ועשרה חודשים התחילה גמילה מחיתולים עצמאית בעקבות תהליך גמילה שעוברים שני ילדים בגן וסיפור של הסיר של נפתלי.
רכשנו לה ישבנון והרכבנו אותו יחד (מה שהיה מאוד כיף). מבקשת לשבת עליו ןולעשות פיפי וקקי למעט זמן ואז כמה ועושה בחיתול או על הריצפה.
אני לא רוצה ללחוץ עליה מאחר והרצון מגיעה מהילדה שאף משווה את עצמה לשני הילדים, ברור שהיא יודעת לאתר מתי יש לה פיפי וקקי כי עושה את צרכיה לאחר מכן (פרט לפעמיים שעשתה באסלה).
כיצד להתנהג נכון?
כמו כן איך אני יודעת אם עשתה פיפי באסלה? הישבנון צר ולא רואים או שומעים. לא רוצה להציק לה .
תודה רבה
חפשו בפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד לתגובה !
מרינוש22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפה של מישהו אחרעדי21/04/2010
הבן שלי בן שנתיים וארבעה חודשים. הוא ילד נהדר, ממושמע ונעים (עד לפני כחודש). בזמן האחרון הוא אינו מעוניין שאף אחד יתקרב אליו כולל לא אבא שלו. בעלי מסיים לעבוד מאוחר ורואה אותו אולי חצי שעה לפני השינה ובנוסף בסוף שבוע וכנראה בגלל הזמן המועט שהם מבלים יחד הוא מעדיף אותי.
אך יש הבדל בין העדפה לבין שהוא לא מעוניין בכלל שהוא יתקרב אליו והוא כל הזמן צועק דיי אבא מספיק, לא רוצה אבא וכו'.
עוד דבר הוא שכאשר אנו נמצאים באירוע משפחתי או אפילו סתם ארוחה אצל הוריי הוא נדבק לאחותי ואינו מ וכן שאף אחד יתקרב אליו כולל לא אבא שלו ואפילו לא אני וצועק שהוא לא רוצה אמא שזה ממש מוזר זה כבר קרה בשלוש פעמים האחרונות שנפגשנו עם משפחתי. זה מעצבן ואף מעליב הוא פשוט לא נותן לי להתקרב.
האם זה נורמלי ומוכר?
מה עליי לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה של מישהו אחר
סמדר ריינר22/04/2010שלום עדי,
אני לא מכירה את התופעה הזו, ואני לא בטוחה שזו תופעה. יכול להיות שברגעים מסויימים הילד שלך נלחץ, ורוצה שיניחו לו, ואני חושבת שזה מה שצריך לעשות באותו רגע, אולי באירועים משפחתיים הוא חווה אותך לחוצה, או מדברת בקול רם, או סתם לבושה יפה ומאופרת וזה נראה לו שונה מהיום יום, הוא רוצה רק שקט.
מדובר בילד בן שנתיים ולכן כדאי שתזכירו לעצמכם שזה קצת מגוחך להיעלב ממנו.
מותר לילד להגיד לפעמים שהוא לא רוצה את אבא או את אמא, זה לא אומר שהוא לא אוהב אתכם יותר, ולא צריך להתייחס לכל מצב רוח שלו כל כך ברצינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה אצל אחי הקטןמורן21/04/2010
כבר תקופה ארוכה אני ובני משפחתי שמים לב לבעיה אצל אחי הקטן שבעוד חודש הוא בן 8.
הוא גונב מבני המשפחה חפצים יקרים כמו כסף למשל. היום הוא גנב לאחי הגדול את הפלאפון שלו ואמא שלי גילתה את זה. זאת כבר פעם שנייה שהוא גונב לו את הפלאפון. אחרי כל גניבה הוא מבטיח שלעולם לא ייעשה את זה אך הוא חוזר לגנוב!
אנחנו לא יודעים למה הוא עושה את זה, לא חסר לו כלום ברוך השם, ההורים שלי דואגים לו להכל.
אני לא יודעת אם זה חשוב לציין שיש לו ADHD- הפרעות קשב, הוא לוקח רטלין על בסיס יומי, ההתהנהגות שלו בכלליות לא טובה, הוא מרבה לקלל ולפעמים צועק ומשתמש באלימות כשמשהו לא מוצא חן בעיניו.
בבקשה תעזרו לנו, ההורים שלי הרוסים מההתהנהגות שלו. אנחנו משפחה טובה שמתבססת על ערכים ולא מבינים מאיפה צצים לו לראש הרעיונות האלה כמו גניבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שגונב
סמדר ריינר21/04/2010שלום לאחות,
ילד שגונב הוא לרוב ילד שסובל ממצוקה ריגשית מסויימת, זה לא קשור לערכים בגיל הזה בהכרח וגם לא למחסור חומרי. כדאי שתפנו יחד איתו לטיפול כדי לברר מה מציק לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה אני אובדת עצות
עדי22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 8 ללא חבריםטלי21/04/2010
צהריים טובים,
בני הוא בן 8, ילד אמצעי בין ילדה בת 11 ותינוקת שזה עתה נולדה - 3 חודשים.
כל יום כשהוא חוזר מבית הספר ואני שואלת אותו עם מי שיחק או מה הוא עשה בהפסקה הוא מספר שהיה לבד. כשאני שואלת מדוע הוא משיב כי כל הבנים משחקים כדורגל ואני לא אוהב כדורגל. יש עוד 2 בנים בכיתה שלא משחקים כדורגל אבל הוא טוען שלא משחק איתם כי הוא לא מוצא אותם וגם הם מסתובבים סתם בלי מעש. אני רוצה לציין שמדובר בילד רגיש, שקט, צנום וממש לא אוהב תחרותיות..אני ממש בדילמה..האם להניח לו כי כשאני שואלת אותו אם זה כיף ללכת סתם ככה אז הוא עונה שכן. זה לא מפריע לו. אולי כדאי להחליף בית ספר בשנה הבאה? בבית הספר הזה יש רק כיתה אחת ולכן אין מגוון גדול של ילדים.
אני חייבת לציין שבהפסקות הוא גם משחק עם החברים של אחותו (כיתה ה') וזה גם דבר שלא טוב.
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת חשובה
טלי21/04/2010שכחת.י להוסיף שאחר הצהריים הוא מזמין 3-2 חברים קבועים עמם הוא אוהב לשחק אבל גם כן בתדירות של אחת לשבועיים או לשבוע איך שמסתדר לנו
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד ללא חברים
סמדר ריינר21/04/2010שלום טלי,
כרגע לפי מה שתארת לא ברור אם זו בעיה שמציקה לו או לך. כנראה שיש לו יכולת ליצור קשרים חברתיים, והוא בוחר מתי ואיך לעשות זאת. הייתי מבקשת אינפורמציה גם מהמורה, יש לי הרגשה שהוא יותר מחובר ממה שנדמה לך.
בכל אופן בשנה הבאה כבר תהיה לו אפשרות להצטרף לתנועת נוער, וכדאי להציע לו את זה, בנוסף לא ציינת האם הוא הולך לחוגים כי גם שם יש אפשרות לפגוש ילדים שמתעניינים באותם דברים כמוהו ולא רק בכדורגל. הייתי מציעה לו ואחר כך מניחה לזה, אלא אם כן הוא יתלונן שקשה לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טלי21/04/2010תודה רבה על התשובה המהירה
עם המורה אני מדברת כל הזמן והיא אומרת לי שהוא פשוט לא מתחבר עם הילדים היותר "שובבים" והוא סוג של ילד רגוע ושקט. עם זאת, היא אומרת שהוא חסר בטחון ואני מסכימה מאד איתה. הוא הולך לרכיבה על סוסים לצורך חיזוק הבטחון העצמי ולחוג כדורסל אחרי בית הספר ושם הוא עם עוד ילדים והוא מסתדר.
את אומרת שנניח לזה? כי גם אני וגם אבא שלו ממש חושבים על זה המון ולוקחים ללב.
בכל אופן, תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בעקבות תינוק חדש במשפחה...חופית21/04/2010
שלום רב, ביתי בת שנה וחצי נמצאת בגן כבר 3 חודשים. יש לי גם תינוק קטן בן שלושה שבועות. שאלתי היא - עד היום הילדה שלי נשארה בגן רק עד השעה 13:00 (כי הייתי בבית) אבל עכשיו אני רוצה להתחיל להשאיר אותה עד 16:00 בגן. איך עליי לעשות זאת והכי חשוב מתי מומלץ? האם כשהתינוק יהיה בן חודש זה מספיק זמן בכדי שלא תחשוב שאני נוטשת אותה? יש לציין כי היא מאוד אוהבת אותו וכל הזמן מנשקת אותו. השינוי בעקבות הלידה בא בעיקר בזה שהיא כל הזמן רוצה שאני ארים אותה ואסתכל עליה וכל דבר הופך להיות סצנת בכי, בקיצור - פינוק (אני ממשיכה לתת לה ים של יחס ותשומת לב...). אשמח לייעוץ במהרה. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תשובה?
חופית22/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאח חדש למשפחה
נעמה סבג שמש22/04/2010שלום חופית,
הדרישה של ביתך בתשומת לב אינה נתפשת בעיניי כפינוק.
בסה"כ, היא חוותה חוויה לא פשוטה, והיא צריכה לחלוק בדבר הכי יקר לה. סביר להניח שזה לא יהיה קל. איך את היית מרגישה לו בעלך היה מביא הביתה אישה נוספת?
את בהחלט יכולה לערוך את השינוי ולתת לה לישון בגן, אבל עשי זאת בפועל רק לאחר שתשוחחי איתה על הנושא, יום ועוד יום. תראי שהיא מפנימה. בתחילה תשארו לראות איך כולם נכנסים למיטת, שתבין מה הולך להיות. תבחרו ביחד את השמיכה, הדובי, החיתול והמוצץ איתם היא הולכת לישון ורק אז תשאירי אותו בגן.
אם גם בגן המטפלות ידברו איתה על כך ויראו לה היכן ישנים, זה יכול להקל עליה.
אם תראי שקשה לה, הגיעי מיד כשהיא מתעוררת. תראי על כמה הדרגתי נכון ורצוי לעשות זאת.
בהצלחה!
וד"א- את מוזמנת לקרוא מאמרים שלי באתר, או כתבות עבורן התראיינתי.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת וחשובה לא פחות!
חופית22/04/2010בקשר לבכורה (בת שנה וחצי) - בעקבות לידת אחיה היא כל הזמן מתעצבנת - על כל דבר אפשרי! אומרת על כל דבר "די" גם אם מלטפים אותה,רוצה כל הזמן שירימו אותה והתחילה גם להשטתח על הרצפה. איך להגיב לכל אחר מהמצבים האלו? להתעלם מהצעקות ומה"די" או להתייחס? להגיב להשטחות על הרצפה או להתעלם ולהמשיך הלאה? אנא יעצו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד תינוק והשני גם
נעמה סבג שמש22/04/2010חופית שלום,
כרגע לא פשוט לה לכן, איפה שאפשר לוותר ולעגל פינות, עשו זאת.
חשבו מה הקווים האדומים שלכם ועל מה אינכם מוכנים להבליג, ואז- חשוב שתהיו עקביים.
בכל מקרה, שקפו לה את רגשותיה בכל סיטואציה ותתנו שם לכל רגש אותו היא חווה. יהיה לה קל יותר להתמודד.
אל תשכחו , גם היא תינוקת. כמו בכתבה אליה התראיינתי בעיתון "להיות הורים", המופיעה באתר שלי, "אחד תינוק והשני גם".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמצב החמיר
חופית05/05/2010שלום ותודה על העזרה. יש לי התייעצות נוספת...
לאחרונה המצב החמיר. כל עניין הוא בכי. האמת היא שאני לא יודעת איך להתמודד עם זה. אין לי בעיה עם בכי רק לא כשהוא כל היום ועל כל דבר. אני מבינה אותה שהיא חרדה בעקבות השינויים אבל לא מצליחה לעזור לה. אני לא בטוחה האם לנחם אותה בכל בכי או עליי להתעלם בחלק מהמקרים. מה עושים במצב כזה? מה נראה לך הדרך הנכונה? אני מרגישה שאני כבר לא מצליחה להתמודד נכון עם המצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים בוכה כשמגיע לגןקרן21/04/2010
שלום, בני בן שנתיים
הולך לגן מספטמבר האחרון....ההתחלה היתה קלה, לאחר תקופת התאקלמות של כשבוע שמח ללכת לגן ולא היו בעיות מיוחדות. בהתחלה היו בגן 6 ילדים....במשך הזמן, התחלף הצוות מס' פעמים, עם כי, הגננת נשארה. בחודש האחרון הוא מביע התנגדות ללכת לגן (לא ממש אומר, אבל כששואלים: רוצה ללכת לככן , הוא אומר לא לא לא) וגם כשאנחנו מגיעים לגן הוא לא רוצה לעזוב אותי וממש נצמד אליי. כל עוד אני שם, הוא מסכים לשחק ולעשות דברים אבל ברגע שהוא קולט שאני מתכוונת ללכת הוא בוכה מאוד. זה עובר לו אחרי כמה דקות....
היום בבוקר, אבא שלו לקח אותו לגן, וכמובן הוא בכה ולא רצה להשאר וגם נרגע אחרי כמה דקות.
אבל עכשיו התקשרו אלי ואמרו לי שהוא בוכה ולא ניתן להרגיע אותו ושאולי נבוא לקחת אותו מהגן.
זו הפעם הראושנה שזה קורה, ואני חוששת שמא הגן לא מתאים לו.
מתי צריכות להדלק לי נורות אזהרה? מה אני אמורה לעשות? אילו שאלות עליי לשאול את הגננת?
אשמח לתשובה מהירה! כיוון שאני מרגישה חסרת אונים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מבינה גדולה אבל...
חופית21/04/2010עצם זה שהתחלף הצוות כמה פעמים בחודשים האחרונים צריכה להידלק לך נורה אדומה... אבל בלי להלחיץ, יכול להיות שזה שום דבר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן שנתיים בוכה
סמדר ריינר21/04/2010שלום לך,
כדאי לשאול את הגננת מה קרה שהוא התחיל לבכות, ומה הן עשו כדי להרגעי אותו. גם כדאי לברר אם לא עשית זאת מדוע התחלף הצוות, ומה בכלל קורה בגן. האם את מרגישה שאת יכולה לסמוך? האם את מקבלת דיווחים אמינים מה קורה עם הילד שלך? האם את משוחחת עם הורים אחרים לגבי שביעות רצונם מהגן?. לאחר תקופה כל כך ארוכה אמור להיות לך קצה חוט של דיעה לגבי הגן הזה, אינטואציה כלשהי. נסי לבדוק את מה שהצעתי ובידקי איך את מרגישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות הילדדני21/04/2010
שלום,
בן שלי, בן 15.5 לזוג גרוש וגר עם אמו ואחותו בת 16.5.
לאחרונה החלו איתו בעיות, המתבטאות בכך, שאינו הולך לעיתים קרובות לבית ספר, יש לו ירידה גדולה בהישגים בלימודים (לפני מספר שנים היה מצטיין בכיתה ואילו היום יש לו הרבה נכשל).
המצב שלו מאוד מורכב, עם אחותו הם לא מדברים, אמו כל הזמן צועקת עליו, הגיע אף זמן שהילד רצה לעזוב את הבית ועבר לשבועיים לדודה, שם דווקה חל שיפור בתפקודו ובמצב רוחו.
יש לציין שהילד מכור למחשב , יושב מול המחשב כל רגע פנוי עד הלילה. ולא מצליח לקום בבוקר.
אני לא רואה הרבה את הילד, כשאני נפגש איתו, אני מנסה לשכנע אותו להתחיל ללמוד, אך לא מצליח.
יש לי הרגשה שהילד יש לו חרדה : לפעמים הוא לא ניגש לבחינות, כי הוא פוחד להכשל. ייתכן והוא גם נכנס ללחץ בזמן בחינה, כי לפעמים הוא יודע את החומר ובסוף נכשל. יש לו עוד כמה סימנים מוזרים, כגון : הוא מתבייש להוריד חולצה בבריכה. יש לו כבר שנים לפעמים רעד בכפות ידיים - אני לא יודע מה זה אומר.
יש לו גם אנמיה וחוסר ברזל.
אני דואג ופוחד שהילד מתדרדר.
מה לעשות?
האם יש הסבר להתנהגות זו של הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות הילד
סמדר ריינר21/04/2010שלום דני,
יכולים להיות הרבה הסברים. אחד מהם דרך אגב הוא שאולי חסר לו קשר עם אבא שלו. אתה מציין שאתה לא רואה אותו הרבה ולא ציינת למה, כי הוא לא רוצה? כי אתה לא רוצה? אתה לא יכול? עד כדי כך רע לו שהוא עבר באופן זמני לדור אצל הדודה, איך אתה מסביר שהוא לא עבר אליך? אבא אמור להיות אחראי על הילד לפני הדודה.
אם תיתן יותר פרטים לגבי השאלות האלה ייתכן ויהיה לי יותר קל לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצר לי
דני21/04/2010שעוד לפני שאת מבינה ומתעמקת בסיפור, את הולכת ישר לתקוף את האבא של הילד.
אבל אם זו הגישה של הפורם הזה - אני מעדיף לשאול את השאלות בפורום אחר.
במקום לעזור בנושא הילד (וזה כשאני לפעמים מתקשר 6-7 פעמים ביום והילד לא עונה לי לפלאפון).
אבל חבל להכנס לעצם העניין כי הגישה כאן ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
סמדר ריינר21/04/2010שלום דני,
אני מצטערת אך ממש לא הייתה לי כוונה לפגוע. אני לא תקפתי, אני שאלתי כדי לברר, ובאמת אחת השאלות שלי הייתה האם הילד לא רוצה קשר איתך.
אני חושבת שאם הילד לא עונה זה נורא עצוב, ואשמח אם תהיה מוכן כן להיכנס לנושא כי הוא נראה לי קשור לשאלה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)