מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות חריגה אצל בן שנהרונית25/04/2010
שלום רב,
שאלתי נוגעת לבני בן השנה וחודש,בן זקונים,רביעי במספר.
הילד מתוק ומפונק,כולם משחקים איתו ומנשקים אותו כל היום,פשוט בבת עיננו,עם זאת שמתי לב שבכל פעם שהוא מתעצבן מעט או שמשהו לא ניראה לו הוא מתחיל לבכות לדפוק את הראש ברצפה,או בקיר או בלול,בעצם במה שנמצא לידו. זה מפחיד,זה ניראה מפחיד וגם מסוכן כי הוא יכול לעשות לעצמו נזק,אני אומרת לו בצורה תקיפה"אסור" ומחזיקה את הראש שלו שלא יטיח אותו והא מפסיק באמת.
השאלה היא,מדוע בכלל הוא פיתח את דפוס ההתנהגות הזה? והאם זה אומר שהילד בעל טמפאמנט סוער ועצבני? כי אנחנו מגדלים אותו עם כל האהבה שבעולם.
דרך אגב,אחותו שגדולה מימנו בשלוש שנים הייתה עוצרת את הנשימה שלה ונהיית כחולה כשהייתה קטנה ומשהו היה מעצבן אותה או כשהייתה בוכה. הרופא אמר שהיא פשוט ילדה חכמה שיודעת להשיג מה שהיא רוצה.האם גם פה זה העניין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות חריגה אצל בן שנה
סמדר ריינר25/04/2010שלום רונית,
הבן שלך כפי הנראה פיתח את ההתנהגות כיוון שאין לו עדיין כלים אחרים לתאר ולהגיד מה קשה לו. עם הזמן, ועם התגובה המזועזעת שלכם, כפי הנראה לעניין, הוא התחיל גם להרוויח רווח משני של תשומת לב ודרמה.
טוב מאוד שאת אומרת לו אסור בצורה תקיפה והוא מפסיק. בהמשך כדאי ללמד אותו גם כלים נוספים - למלל עבורו את הסיטואציות - למשל כשהוא לא מקבל משהו, הוא נעלב, מתעצבן ומרגיש רע אבל אין לו מילים לזה, הוא יודע שמשהו לא בסדר אבל לא לגמרי אפילו יודע מה. לכן כדאי להגיד לו משהו כמו:"זה מעצבן נורא שלא קיבלת את הסוכריה, אולי במקום זה נשחק קצת עם הכדור" וכו' כלומר לעזור לו להבין מה קורה לו במילים ולהציע אלטרנטיבה. בהמשך הוא יוכל להגיד בעצמו במילים מה קורה ולמצוא דרכים להסתדר בלי לדפוק את הראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זהבה25/04/2010אני מודעת לכך שטעיתי בכך שמעולם לא הכנתי אותה למצב שבו ייכנס גבר לביתנו. כשהכרנו הוא היה מגיע לביתנו כחבר של המשפחה. עם הזמן היא שמה לב לקירבה בינינו ופשוט אסרה עלינו לשבת אחת ליד השני ובטח של יהיה מגע פיזי (להחזיק ידיים וכדומה). בתי נפגשת איתו אחת לשבועיים. בשבתות שהיא נמצאת איתי ולא אצל אביה, אנחנו נוסעות אליו להעביר את השבת . היא כן רוצה ללכת אליו כיוון שכיף לה אצלו ובבית שלו הוא מקבל אותה יפה, קונה לה ארטקים וממתקים שיהיה לה כיף, בימים חמים ממלאים לה בריכה במרפסת, ואנחנו יורדות לגן המשחקים שמתחת לבית שלו רק שתינו ואפילו הוא קנה כלבה כיוון שהוא יודע שהיא מאוד אוהבת כלבים, ומתי שהיא רוצה הכלבה באה אלינו לבית. בלילה כשאנחנו ישנות אצלו אני ישנה איתה באותה מיטה כדי שלא תרגיש מנודה. הכל בסדר עד לרגע שאני יושבת לידו ולא לידה (ואני ממש משתדלת להיות רוב הזמן איתה),או משהו שדומה לזה. אנחנו רוצים לעבור לגור ביחד , אבל במצב כזה זה יהיה בלתי אפשרי. נראה שהיא ממש שונאת אותו. אני מדברת ומסבירה לה שכמו שלה יש חברים גם לי יש חברים והיא צריכה לכבד אותם ולהתנהג יפה, אני כל הזמן אומרת לה כמה שאני אוהבת אותה ושאותה אני אוהבת לפני כולם, ואני קונה לה מתנות אין סופיות ומחבקת ומנשקת, אבל היא משוכנעת שאין דבר כזה שאני יאהב אותה יחד עם עוד מישהו. אני מגיעה למצבים שלפני שאנחנו הולכות אליו אני מתחננת אליה שתתנהג בנימוס. וזאת לא היא כי היא ילדה מאוד חכמה ומאוד מנומסת בד"כ.
היא מספרת לאנשים שהיא שונאת אותו. אני ממש אובדת עצות. זה כבר 8 חודשים. אני לא רוצה שזה יימשך שנים. היום זה הוא, ואם אעזוב אותו בשבילה, זה יכול להיות מישהו אחר. מה עליי לעשות כדי להשכין שלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאמא יש חבר חדשזהבה25/04/2010
בתי בת ה 5 לא מקבלת בשום פנים ואופן את העובדה שיש לי חבר.
אני אם חד הורית. התגרשתי כשבתי הייתה בת שנה והיא בתי היחידה.
מאז שהיא זוכרת את עצמה, זה תמיד רק היא ואני. תשומת הלב שלי תמיד הייתה ב 100% רק אליה.
כבר 8 חודשים שיש לי חבר. כשהיא רואה אותו היא מקפידה מאוד להתחצף אליי (מה שהיא לא עושה בדרך כלל), לקרוא לי מגעילה, לירוק עליו, להרביץ לו ולהשפיל אותו עד כמה שהיא יכולה.
היא כל הזמן אומרת לי שאני לא אוהבת אותה כי יש לי חבר ושאני אוהבת רק אותו. היא מספרת גם לאבא שלה שאני לא אוהבת אותו. היא בוכה וצורחת כל הזמן כשאנחנו איתו. היא ילדה מאוד פיקחית ובוגרת. ההתנהגות הזאת לא מתאימה לה. אולי אני לא בסדר? אני לא יודעת מה לעשות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא יש חבר חדש
סמדר ריינר25/04/2010שלום זהבה,
זו אכן סיטואציה מורכבת, ונראה לי שלא ניתן שהיא תעבור בלי קשיים. עם זאת חסר לי מאוד בתאור שלך מה הן התגובות שלך לעניין, איך הפגשת את הבת והחבר, איך השתנו חייה של ביתך מאז שהחבר קיים בחייכן, מה תדירות הקשר ביניכם, איך הכנת את הילדה להגעתו וכו'.
לכן לא כל כך הבנתי את שאלתך בסוף "אולי אני לא בסדר" איך אני יכולה לדעת אם לא תארת? וכן "מה אני יכולה לעשות" איך אני יכולה לדעת אם לא תארת מה כן עשית?
אם תתני יותר פרטים אשמח לנסות לעזור לך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
זהבה25/04/2010אני מודעת לכך שטעיתי בכך שמעולם לא הכנתי אותה למצב שבו ייכנס גבר לביתנו. כשהכרנו הוא היה מגיע לביתנו כחבר של המשפחה. עם הזמן היא שמה לב לקירבה בינינו ופשוט אסרה עלינו לשבת אחת ליד השני ובטח של יהיה מגע פיזי (להחזיק ידיים וכדומה). בתי נפגשת איתו אחת לשבועיים. בשבתות שהיא נמצאת איתי ולא אצל אביה, אנחנו נוסעות אליו להעביר את השבת . היא כן רוצה ללכת אליו כיוון שכיף לה אצלו ובבית שלו הוא מקבל אותה יפה, קונה לה ארטקים וממתקים שיהיה לה כיף, בימים חמים ממלאים לה בריכה במרפסת, ואנחנו יורדות לגן המשחקים שמתחת לבית שלו רק שתינו ואפילו הוא קנה כלבה כיוון שהוא יודע שהיא מאוד אוהבת כלבים, ומתי שהיא רוצה הכלבה באה אלינו לבית. בלילה כשאנחנו ישנות אצלו אני ישנה איתה באותה מיטה כדי שלא תרגיש מנודה. הכל בסדר עד לרגע שאני יושבת לידו ולא לידה (ואני ממש משתדלת להיות רוב הזמן איתה),או משהו שדומה לזה. אנחנו רוצים לעבור לגור ביחד , אבל במצב כזה זה יהיה בלתי אפשרי. נראה שהיא ממש שונאת אותו. אני מדברת ומסבירה לה שכמו שלה יש חברים גם לי יש חברים והיא צריכה לכבד אותם ולהתנהג יפה, אני כל הזמן אומרת לה כמה שאני אוהבת אותה ושאותה אני אוהבת לפני כולם, ואני קונה לה מתנות אין סופיות ומחבקת ומנשקת, אבל היא משוכנעת שאין דבר כזה שאני יאהב אותה יחד עם עוד מישהו. אני מגיעה למצבים שלפני שאנחנו הולכות אליו אני מתחננת אליה שתתנהג בנימוס. וזאת לא היא כי היא ילדה מאוד חכמה ומאוד מנומסת בד"כ.
היא מספרת לאנשים שהיא שונאת אותו. אני ממש אובדת עצות. זה כבר 8 חודשים. אני לא רוצה שזה יימשך שנים. היום זה הוא, ואם אעזוב אותו בשבילה, זה יכול להיות מישהו אחר. מה עליי לעשות כדי להשכין שלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר25/04/2010שלום זהבה,
נראה לי שנוצר מצב ששניכם משתדלים יותר מדי והילדה מנהלת אתכם. המצב שאת ישנה איתה במקום איתו הוא לא במקום. תפסיקו לפחד ממנה. זה לא בריא בשבילה גם.
אז היא כועסת ומתחצפת, אז מה? למה כל כך חשוב שהיא תאהב אותו? היא בסך הכל ילדה בת 5, הוא צריך כמובן התנהג אליה יפה אבל לא חייב לקבל את האישור שלה להיות עם אמא שלה, יש הבדל.
תפסיקו לרצות אותה כל הזמן. תהיה תקופה קשה, אבל אם תהיו עקביים והיא תעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהפרדות בגןקרן25/04/2010
בני בן השנתיים כבר מגיל 8 חוד' בגן (אותו גן). לקח די הרבה זמן עד שהוא התחיל להיכנס לגן ללא בכי -בכי שלפי הגננות היה ממש לדקה שתיים אחרי שהלכנו.
לאחרונה מהרגע שילדתי שזה כבר 4 חוד' שבעלי לוקח אותו לגן לבד (לפני כן שנינו ההינו מכניסים אותו לגן) הוא לא מפסיק לבכות- בכי גם של גג דקה שתיים אחרי שיוצאיים.
ניסינו להסביר לו, לתת חיזוקים, הפתעות אבל כלום לא עוזר כול בוקר אותו התסריט- מה אפשר לעשות כדי להקל עליו?
אגב שקרה שהצטרפתי לבעלי ובאתי איתו לגן זה לא עזר- הוא אפילו בכה יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי...
קרן25/04/2010חשוב לי לציין שהוא מאד אוהב את הגן והרבה פעמיים שאנחנו באים לקחת אותו הוא רוצה להישאר עוד קצת, ככה שלא נראה לי שיש לו בעיה עם הגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי בכניסה לגן
סמדר ריינר26/04/2010שלום קרן,
בדיוק תשומת הלב היתרה שאתם נותנים לתופעה הזו היא מה שמחזק אותה. לראיה כשהצטרפת - זה הגביר את הבכי. הניחו לזה, הוא לא כל כך סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מצב שדילגתם עלי?
קרן26/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה פתאומיתורד25/04/2010
אני אמא לילדה בת שש וחצי, התגרשתי כאשר ביתי היתה בת שנה וישר נכנסתי למערכת יחסים עם
בה אני נמצאת עד היום. מערכת היחסים עברה לא מעט ירידות (שתי פרידות) להן ביתי היתה מודעת
האחת בהיותה בת שלוש והשניה בהיותה בת חמש.
לפני כשנה וחצי לאחר פרידה (קצרה מאוד), בן זוגי ואני עברנו לגור יחד, וכשמונה חודשים אנו מנסים
להיכנס להריון. בתי מודעת לנסיונות, כמהה מאוד לאח/אחות ומאוד אוהבת את בן זוגי והוא אותה.
לצערי מערכת היחסים עלתה שוב על סרטון, אין לי מושג כיתד אני הולכת להתמודד בשנית עם הפרידה, באותה שניה שאני חושבת על הפחדים שלי, האהבה, פיספוס האמהות וכו'.
איך אני מסבירה לילדה בת שש, שהדבר יפתיע אותה ובגדול, איך עלי להתנהג מולה מה עלי לומר לה על שאלה שבוודאי תשאל "מה לא יהיה לי אח".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה פתאומית
סמדר ריינר25/04/2010שלום ורד,
אני חושבת שאת שואלת בעצם לא רק מה להגיד, אלא איך לעמוד ריגשית בתגובה של ביתך, שתשקף לך גם את הצער הרב של עצמך שבלאו הכי קשה לך להכיל אותו כרגע.
מבחינת מה להגיד, אין כאן הרבה ברירות, אלא להגיד את אמת.:לפעמים קורה שבני זוג לא מסתדרים. ואז בדרך כל מנסים לדבר על זה ולפתור את זה, ואם זה לא מצליח - נפרדים. נכון בזמן הקרוב לא יהיה לה אח, אבל אמא מקווה שבעתיד יהיו עוד הזדמנויות והיא תפגוש מישהו והם יסתדרו ביניהם יותר טוב ויוכל להוולד אח קטן בכל זאת.
התגובה של הילדה תהיה בודאי כאב ואכזבה, ואת גם כך כואבת ומאוכזבת ויהיה לך קשה לראות את זה, אבל לצערי אין הרבה ברירה, זו תקופה קשה, וצריך לעבור אותה, אין לי פטנט למעקף, לצערי.
בעתיד הייתי ממליצה לך פחות לשתף את הילדה בנסיונות להביא ילד, זה לא לגילה ולא עניינה.
כמו כן הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול בתקופה הזו (אם את לא בטיפול)כדי שיהיה מי שיכיל אותך, וכדי שתוכלי לשקם את עצמך ולמצוא זוגיות מתאימה ויציבה יותר בפעם הבאה. נראה לי שמגיע לך משהו יותר טוב, וכדאי לך לשאול את עצמך, בעזרת איש מקצוע או בלעדיו איך אפשר למנוע הגעה למקום הקשה והמאכזב הזה כל פעם מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםמיכל24/04/2010
שלום רב!
ביתי בת השנתיים וחודשיים, ראתה את בן דוד שלה משתמש בסיר, התלהבה ורצתה גם.
למחרת קנינו לה סיר+סיפר של ציונה (היה לך רק של נפתלי) היא שמחה, ובמשך 3 ימים עשתה יפה פיפי וקקי בסיר(כמובן שלפעמים גם ברח לה בתחתונים),אמרנו לא נורא ,ניקינו ביחד. כשהצליח בסיר נתנו ושרנו "פיפי פרס" בכל פעם ,זרקנו יחד תפיפי לשירותים...
לאחר היום השלישי המוצלח החליטה שרוצה רק חיתול. לא לחצתי . מדי פעם אני שואלת אם רוצה לעשות בסיר או אם בא לה תחתונים והיא עונה שלא ובזה אני עוזבת את הנושא.
האם התגובה בסדר? האם לשכוח מהנושא?
הרי זה בא מרצונה והיא הצליחה הרבה פעמים כן לעשות כולל קקי, אז הגיוני שמבחינה פיזית מוכנה.
אז מה יכולה להיות הבעיה?
לגבי הגן הם לא שיתפו פעולה, אמרו שרק אחרי שלפחות 4,5 ימים עושה רק בסיר נעבור גם לגן.
מדי פעם הגננת אמרה ששואלות אותה אם רוצה.בגן יש עוד ילדה אחת שגמולה אבל רק לאחר שנגמלה לגמרי בבית התחילו גם בגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטולים
סמדר ריינר25/04/2010שלום עינת,
נראה לי שחשוב מאוד להניח לה כרגע. היא מסוגלת אבל כנראה עוד רוצה להיות ידה קטנה לכמה זמן. עכשיו זה כבר לא הרצון שלה, עם הזמן כשהיא תראה עוד ילדים בגן עושים בשירותים או בסיר יכול לחזור לה הרצון.
בסוף כולם נגמלים, אל תדאגו. אם יש משהו שיכול לעכב את הגמילה זה רק הלחץ שלכם. עיזבו את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות ערבלי24/04/2010
יש לי 2 בנים בני 3 ו-6. באופן קבוע בשעת ארוחת הערב הם לא יושבים לשניה בודדת, קמים, קופצים, רצים, בורחים, צוחקים. וכתוצאה גם לא אוכלים. עונש (ללכת לחדר) וצעקות לא עוזרים. זה הפך כבר לסיוט אחד מתמשך. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות ערב
סמדר ריינר24/04/2010שלום לי,
למיטב ידיעתי שאלת את שאלתך לפני זמן מה ועניתי לך תשובה מפורטת. לא נתת כל פידבק על התשובה שקיבלת, והנה מופיעה שאלתך שוב, מחדש, כאילו לא נענתה.
אשמח לדעת האם לא ראית את התגובה שקיבלת, אם כך אז אשמח לענות לך שוב.
או שאולי התשובה לא סיפקה אותך מסיבה כלשהי, או שלא הבנת אותה, גם אז אשמח לדעת זאת כדי לראות מה אפשר לתקן.
בכל אופן, כדי שנוכל לסייע חשוב להמשיך דיאלוג מהמקום בו הוא הופסק, אחרת מתקבלת תחושה לא נעימה שהעבודה שאנחנו משקיעות כאן בהתנדבות בכלל לא מקבלת התייחסות, וכן נוצר עומס נוסף על הפורום בשל שאלות שחוזרות ע עצמן כשאנחנו בקושי משתלטות על השאלות הקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 שמסרב בתוקף ללכת לבי"סנעמה24/04/2010
23.04.10 10:13
שלום
מדובר בבני כיתה ב' , יש לי שני ילדים נוספים, בת 10 ובן 3
קצת אחרי תחילת הלימודים השנה סירב ללכת לבי"ס , בטענה שהוא פוחד להיות בבי"ס ולא כיף לו.
ייחסנו זאת למשבר של תחילת השנה , אציין שיש לו השנה מחנכת חדשה ושבשנה הקודמת לא היו בעיות מהסוג הזה . . איכשהו העניין דעך וחזר להיות פחות או יותר תקין , ילד שלומד היטב, שמח , תקשורתי , פתוח.
לאחר חופשת הפסח , הבעיה חזרה במלוא העוצמה ועלתה מדרגה . הילד מדבר על פחדים שיש לו בביס ושהוא לא מסוגל להיות בבי"ס ,ניכשהוא נשאל אם מישהו פגע בו הוא עונה שאף אחד לא עשה לו כלום, שאינו יודע ממה הוא פוחד , ושלא מצליח לסלק את המחשבות הרעות מהראש.
במהלך היום הוא נפגש עם חברים , משחק , אוכל היטב ,מלא שמחת חיים , ואילו כשיורד הערב , הוא נזכר שמחר יש בי"ס וחוזר על כך שהוא פוחד ופוחד ופוחד ולא יודע ממה. מדי פעם הוא זורק מעין" תירוצים" ש קשה לו בלימודים ( למרות שציוניו מעולים) , ופעם אחרת אומר ששונא את המורה אך גם כאשר נמצאת ביום חופשי הוא אינו רגוע . ,הוא טוען שהוא רוצה לעבור לביס אחר ששם לומדים גם בני דודיו ,וכי הבי"ס הנוכחי רע.
הצוות החינוכי מעורב מאוד , ומשתדלים להקל עליו בדרכים שונות ולאתגר אותו, אולם לא עוזר דבר.
הילד בשלו. הנושא הפך למעמסה כבדה עלינו ההורים, איננו בטוחים כיצד עלינו לנהוג ,
הוא חוזר ואומר שיברח מביס אם יכריחו אותו להיות בו . אתמול נשאר כל היום בחצר עד סוף הלימודים, היום לא הסכים להיכנס בשער.
אנחנו אובדי עצות . בבקשה עזרו לנו !!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 שמסרב ללכת לבית הספר
סמדר ריינר24/04/2010שלום איריס,
תנסו לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" בשאלה הנגועת לפחדים של ילדים האם יש משהו שנראה לכם מתאים ליישם עם הילד שלכם. אם אתם לא מצליחים או שזה לא נראה לכם רלוונטי מהכרות עם הילד, נראה לי שכדאי שתפנו לטיפול לפני שהמצב יתחיל להחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3 ו - 7 חודשיםאוקסנה24/04/2010
שלום. עד גיל שלוש ילד היה בבית ולא יודע להרביץ. שנה ראשונה בגן. מרים ידים על אבא, סבא, ולפעמים על ילדים אחרים (לא חזק). כל פעם שאני רואה שהוא מרביץ אני מסבירה לו "שאסור להרביץ". אבל כשאני רואה ילדים אחרים מרביצים לילד שלי והוא בא עלי אומר "קבלתה מכה" אני מתחילה לחשוב שזה טעות להסביר לילד "אסור להרביץ". ילד שלי בן 3 ו-7 חודשים. ילדה בת שנה וחצי נתנה לו מכה הילד שלי ברך ומפסיק לשחק (מתרחק מילדים). לי קשה לראות ילד בורך ממשחקים אחרי שמרביצים לו. כשאני מבקשת מהורים להרגיע ילדים שלכם, לשחק בלי ידיים, ההורים לא עושים חשבון. ילד כבר 4 חודשים לא בגן מסיבה שחולה כל 3-4 ימים. ילד כבר מחוץ לגן. ומה שקורה שגם בגן שעשויים הוא לא מסתדר בגלל מכות מילדים אחרים. מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם....
אוקסנה24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה איתי? תודה
אוקסנה25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אפשרות לתשובה?
אוקסנה25/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל השאלות שאחרי עם תשובות......
לא חשוב26/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך להסתדר בחברה
ד''ר שירי שדה שרביט27/04/2010אוקסנה שלום,
העולם החברתי הוא מורכב - לכל אחד מהאנשים יש מאפיינים שונים ודרכים אחרות להביע את צרכיהם ורצונותיהם. הבן שלך היה הרבה זמן בבית וכעת עליו ללמוד איך להתנהל בחברה. לא ייתכן שהוא יימנע מפעילויות בסיסיות והכרחיות בגילו (כמו גן וגינת משחקים), בגלל תגובות של כמה ילדים, לא?
כדאי לחשוב מתי בדיוק הוא מעורב במכות, מתי הוא מקבל ואולי מתי הוא מעורר תוקפנות מצד הסביבה. אולי גם הרגישות שלו ו/או שלך לתגובות מסוימות היא מאוד גבוהה, ואחרים לא יראו התנהגות מסוימת כתוקפנות. כמובן שחשוב מאוד למנוע ממנו אלימות, אבל אולי אתם תופסים משהו כתוקפני, בעוד שזו התנהגות טבעית. למשל, לא ברור לי למה בגן השעשועים ירביצו לו? זו לא התנהגות נפוצה מצד ילדים בני שלוש להרביץ לילדים זרים, ועוד בגינת משחקים בה נוכחים מבוגרים.
בנוסף, כתבת בתחילת דברייך שבנך "לא יודע להרביץ". חשוב שתדעי כי תוקפנות, כעס ותסכול הם רגשות אנושיים טבעיים, וכל הילדים נוהגים באלימות מתישהוא בגיל צעיר. ההיעדר של תוקפנות אצל בנך, הוא גם מטריד. אולי זו הזדמנות עבורך לחשוב כמה בבית אתם מאפשרים לו לבטא מגוון של תחושות ותגובות, גם כשזה לא קל לכם ההורים להתמודד עמן.
כמו כן, רצוי שתשוחחו עם הגננת ותבקשו ממנה לסייע לילדכם בהתמודדות עם אלימות בגן, וכמובן שהצוות החינוכי ישים לכך יותר לב.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבי"סרחל24/04/2010
בני בן ה- 6 , תלמיד כיתה א' נוהג להפריע במהלך שעות הריכוז בבית הספר. לדברי המורה הוא מפריע לילדים אחרים ולמהלך התקין של השיעורים. מורות נוספות פנו אלינו וביקשו שנשוחח עימו. בבית, הוא נוהג לדחות משימות ולהתמרד כמעט תמיד כאשר מבקשים ממנו לבצע משימה. ראוי לציין שהוא ילד חכם מאוד, הוא התלמיד הטוב ביותר בכיתתו. ולפני כמה חודשים ספורים הועלתה האפשרות אף להקפיצו כיתה (אנו סירבנו). שוחחנו עימו על הנושא ואף והחלטנו לא לאפשר לו להפגש השבוע עם חברים עד שיחה מחודשת עם המחנכת - שהשבוע תבני טבלה שתעקוב אחר התנהגותו יום יום. שאלתי: האם זו דרך נכונה לנהוג? האם אוכל לקבל רעיונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבית הספר
ליאת גרוס24/04/2010שלום רחל
ייתכן שבנך משועמם ועל כן מפריע. במידה וכבר יודע היטב את החומר, בית הספר צריך למצוא דרך יצירתית לאתגר אותו במטלות לימודיות ואחרות. טבלה יכולה לסייע רק אם גם הוא רוצה להשתנות ומוכן לשתף פעולה. כדאי לערב את פסיכולוגית בית הספר בתהליך.
כדאי לשוחח גם עם הילד ולבחון את רגשותיו ורצונותיו.
כדאי להבין מה הגורם להפרעות. האם בעיית קשב? שיעמום ? חוסר גבולות ? בעיה בקשר עם המורה? בהתאם לסיבה ניתן לחשוב על פתרון יעיל. ניתן לערב איש מקצוע .
על מנת להחליט אם כדאי להקפיצו יש צורך באבחון מעמיק שכולל גם בדיקה של בשלותו הרגשית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו רק קנאה?הילה24/04/2010
ילדי בן 7 שנים, נולד לו אח לפני 4 שנים כשהיה בן שלוש, הוא מאוד אוהב את אחיו והם מסתדרים יפה!
אבל מאז הוא לא מתנהג יפה למשפחה הקרובה (סבא, סבתא, דודים וכו'), לפני כן הוא היה ישן אצל סבא וסבתא ללא בעיה ומאז שנולד אחיו הוא לא מוכן לשמוע על כך. אני מרגישה שכל הזמן צריך ללכת "בין הטיפות", הוא עונה לא יפה, מתחצף, צועק (לא כל הזמן)..
אחיו בן ה- 4 מאוד דומיננטי,מצחיק וקשקשן.. האם זו רק קנאה? למי אני יכולה לפנות לקבלת ייעוץ?
אנחנו די מיואשים ולא יודעים כיצד לנהוג..אשמח לקבל תגובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה?
ליאת גרוס24/04/2010שלום הילה
מתוך דברייך לא נראה לי שמדובר כלל בקנאה. פשוט הילד גדל ומשהו השתנה.
לא צריך ללכת בין הטיפות. צריך לטפל בבעיה ולהבהיר באופן ברור מהו דפוס ההתנהגות המקובל. יש להשתמש בסנקציה שנקבעת מראש במידה ולא עומד בדפוס זה.
יש לחזק מאד התנהגויות חיוביות ונאותות כלפי המשפחה הקרובה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילדה צועקת כל היוםליאת23/04/2010
אני אם לבן 6 ובת 3.5. בשבוע האחרון חלה תפנית בהתנהגות הקטנה היא מרטיבה כמעט כל יום בבית(ולא בגן) במהלך אחה"צ פעם עד פעמיים, זאת לאחר גמילה מוצלחת בגיל 2.5. דבר זה תסכל אותץי נורא והיו מס' פעמים שאף כעסתי עליה כי ראיתי שההסברים שהיא כבר בוגרת וכו' כבר לא עוזרים ובנוסף היא גם צורחת ומדברת בצעקות אליי לאביה ולאחיה. המצב בלתי נסבל ואינני יודעת כיצד להגיב לשני תופעות אלה, היום החלטתי שאני מתעלמת מהצעקות שלה ולא מעירה לה, אנא התייחסו גם ליחסים בינה לבין אחיה לגבי הצעקות משום שהוא מתפלא כשאינני מעירה לה על הצעקות.
תודה וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה צועקת כל היום
סמדר ריינר24/04/2010שום ליאת,
אם מדובר בשינוי פתאומי של השבוע האחרון סביב הרטבה והתנהגות, סימן שמשהו קרה לה.
זו התראה על מצוקה.
נסי לברר מה קורה בגן ובבית, תשאלי אותה אם הכל בסדר, אם משהו קרה לה או משהו מפחיד אותה.
אין טעם לצעוק עליה, זה רק מגביר את המצוקה שלה ולא פותר את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעללות נפשית בילד בגן טרום חובהענת23/04/2010
שלום רב,
אני אמא לילד ב 4.5 שלומד בגן טרום חובה. בתחילת שנת הלימודים התנהגות בני היתה תקינה לחלוטין ובמשך הזמן התחלנו לקבל דיווחים מהגננת כי הילד מתבודד בגן ואינו מסוגל לקיים קשרים עם חבריו לגן. יש לציין כי בני ילד חכם ונבון בעל יכולת מילולית גבוה מאוד ביחס לגילו והדבר הפתיע אותנו מאוד. קיימנו שיחה עם הגננת וניסינו להבין היכן הבעיה. במהלך השנה שמנו לב כי הוא אינו מוזמן גם על ידי חברי הגן בשעות אחהצ ולשאלותינו עם מי הוא משחק בגן תשובתו היתה לבד.
לאט לאט הוא התחיל גם להשתמש באלימות כלפי הילדים ע"מ לרכוש את תשומת ליבם.
בהמלצת הגננת ומתוך דאגה למצבו פנינו למכון להתפתחות הילד ע"מ לנסות ולאבחן את הבעיה.
מכיוון שבבית ובמסגרת חברתית מחוץ לגן הבעיות אותן ציינה הגננת לא קיימות כלל ויש פער עצום בין הילד בגן לילד שאנו מגדלים בבית. תוצאות האבחון היו חיוביות הילד בעל אינטלגנציה גבוה מכפי גילו חברותי והכל בדיוק ההפך ממה שנאמר בגן ולמרות זאת המשכנו לפעול בשיתוף עם הגננת על מנת למגר את הבעיה בגן. לאחרונה גילנו כי הגננה מתעללת בילדנו נפשית ופיזית!!! הורים מהגן ראו אותה מרימה אותו מהיד באויר על מנת לקחת אותו ל"עונש" המלווה בצווחות והשפלות מול ילדי הגן.
לא פעם היא תייגה אותו כילד מופרע וכל ילדי הגן יודעים שאין טעם להזמין אותו למשחק כי הוא אלים ולדבריה אל הילדים "כבר לא יצא ממנו שום דבר".
הילדים אימצו את דעתה של הגננת ולא מעוניינים לשחק עימו.
בנוסף לכך הוא אויים על ידי הסייעת כי אם לא יתנהג יפה היא תתקשר לעירייה ותבקש שיזרקו אותו מהגן שלה.
מיותר לציין כי אנו נסערים מאוד מהנושא והחלטנו לא לשלוח את ילדנו שוב לגן עד שימצא הדין עם הגננת והסייעת.
בגן יש עוד 15 ילדים אשר עוברים עם הגננת חוויות קשות מסוג זה או אחר... ילדים עם רגרסיה בהתנהגות בריחת שתן ישיבה מתחת לשולחנות וכד...
אשמח לקבל עצה מה ניתן לעשות במצב מעין זה על מנת למנוע מהילד עוגמת נפש נוספת!
האם יש לי הזכות לקבל מלווה אישי לגן אשר יהיה צמוד אליו בכל שעות הפעילות?? אני ממש מרגישה שאם אשלח אותו לבד לגן , כמו ששלחתי אותו לגוב האריות!
אשמח לעזרה בדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות נפשית
סמדר ריינר24/04/2010שלום ענת,
אכן עוברת עליכם חוויה איומה. נראה לי שכל המשפחה זקוקה כרגע לעזרה כדי לעכל את הסיפור הזה, ואת תחושת האשמה שאולי מתלווה אליו שאולי הגנתם עליו מספיק, למרות שעשיתם כמיטב יכולתכם.
אני לא יודעת אם יש לכם זכות לסייעת או לא זו שאלה מינהלית חינוכית ולא שאלה פסיכולוגית.
מבחינה פסיכולוגית זה עניין זכות אלא האם זה נכון.
לדעתי סייעת צמודה משדרת חרדה וחוסר ביטחון לילד שלכם ומסמנת אותו כחריג, כאשר הוא גם ככה מרגיש מסומן ככזה.
אני מציעה שתפנו לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכותריסט שעובד עם ילדים, לטיפול בטראומה שאולי נוצרה אצל הילד והדרכת עבורכם כדי לסייע לילד ולכם לחזור לשיגרה בריאה ונורמלית מהר ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעללות בגן טרום חובה
שרונה23/04/2014שלום רב,
לצערי גם אני נמצאת באותה הסירה, אך מנגד אני לא זו שראיתי את הסימנים וזאת מאחר והבן שלי לא ממש מבטא את עצמו.
הבן שלי בן 5 ונמצא בגן טרום חובה.
הסייעת הקודמת שלו בגן יצרה איתי קשר וסיפרה לי על מהלך התנהלות הגננת בגן אם הבן שלי אשר כולל ענישה בחדר סגור או בפינת בובות למשך חצי יום ומעלה, הגננת גם לוקחת אותו למעון לעונש, מנדה אותו משאר הילדים בגן וכ"ו.
לאחר ששמעתי את זה התחלתי להבין יותר את הסימנים של מצוקה: הרטבה במיטה בלילה באמצע השבוע ( אך בסופ"ש הוא יבש), כשאני כועסת עליו הוא מתרחק ממני ונבהל.
לצערי הרב אני לא הבנתי זאת,
למי אני צריכה לפנות? האם להתעמת אם הגננת או קודם לערב מישהו בחיר?
נותר לילד שלי עוד חודשיים בגן.
אודה לכול תשובה שתאיר את עיניי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא יקרה
מורן25/04/2010ולמה בעצם את רוצה לשלוח אותו לאותו גן???
ישנם הרבה גנים מעולים שיעלו לו חזרה את הבטחון העצמי
ואת הגננת הזאת צריך להכניס לבית הסוהר
עד מתי יקרו דברים כאלה???? אנחנו משקיעים ומטפחים ומישהי עם בעית בנפש כנראה מגיעה והוורסת הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 וחצי מסרב להיכנס בשער בי"סנעמה23/04/2010
שלום
מדובר בבני כיתה ב' , יש לי שני ילדים נוספים, בת 10 ובן 3
קצת אחרי תחילת הלימודים השנה סירב ללכת לבי"ס , בטענה שהוא פוחד להיות בבי"ס ולא כיף לו.
ייחסנו זאת למשבר של תחילת השנה , אציין שיש לו השנה מחנכת חדשה ושבשנה הקודמת לא היו בעיות מהסוג הזה . . איכשהו העניין דעך וחזר להיות פחות או יותר תקין , ילד שלומד היטב, שמח , תקשורתי , פתוח.
לאחר חופשת הפסח , הבעיה חזרה במלוא העוצמה ועלתה מדרגה . הילד מדבר על פחדים שיש לו בביס ושהוא לא מסוגל להיות בבי"ס ,ניכשהוא נשאל אם מישהו פגע בו הוא עונה שאף אחד לא עשה לו כלום, שאינו יודע ממה הוא פוחד , ושלא מצליח לסלק את המחשבות הרעות מהראש.
במהלך היום הוא נפגש עם חברים , משחק , אוכל היטב ,מלא שמחת חיים , ואילו כשיורד הערב , הוא נזכר שמחר יש בי"ס וחוזר על כך שהוא פוחד ופוחד ופוחד ולא יודע ממה. מדי פעם הוא זורק מעין" תירוצים" ש קשה לו בלימודים ( למרות שציוניו מעולים) , ופעם אחרת אומר ששונא את המורה אך גם כאשר נמצאת ביום חופשי הוא אינו רגוע . ,הוא טוען שהוא רוצה לעבור לביס אחר ששם לומדים גם בני דודיו ,וכי הבי"ס הנוכחי רע.
הצוות החינוכי מעורב מאוד , ומשתדלים להקל עליו בדרכים שונות ולאתגר אותו, אולם לא עוזר דבר.
הילד בשלו. הנושא הפך למעמסה כבדה עלינו ההורים, איננו בטוחים כיצד עלינו לנהוג ,
הוא חוזר ואומר שיברח מביס אם יכריחו אותו להיות בו . אתמול נשאר כל היום בחצר עד סוף הלימודים, היום לא הסכים להיכנס בשער.
אנחנו אובדי עצות . בבקשה עזרו לנו !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לשאלה זו
סמדר ריינר24/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדה שמתעלמת שמדברים איתהרינה22/04/2010
נכדתי בת שנתיים וחצי נולדה לה אחות לפני חמישה חודשים
היא ילדה מקסימה אבל מתעלמת.....אם קוראים לה היא מתעלמת אם מבקשים ממנה לסדר את החדר וכו.היא נמצאת בגן והגננת מודיעה לאמא שיש לה יום קשה היום פתאום היא קמה באמצע המשחקים עם הילדים ומתחילה לדחוף את הילדים או שמתחילה בדרך אחרת להציק
ברצוני לציין שמעניקים לה המון תשומת לב בעיקר האמא האבא רוב הזמן בעבודה
איך מגיבים להתנהגות של ההתעלמות ומה הסיבה שפתאום היא מתחילה להציק לילדים בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדה שמתעלמת
רינה22/04/2010סליחה שלא שמתי לב ולא הודתי לכם
בברכה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהעדנה22/04/2010
בני בן 11.נולד לו אח לפני חודשיים וחצי .הוא היה מאד נרגש מהאח החדש וקיבל אותו מאד יפה.ועכשיו התהפכו הדברים:הוא חסר סבלנות מציק לאחותו בת 6 מדבר לא יפה-כל גילויי הקנאה התפרצו אצלו.כל פעם שהתינוק בוכה הוא מתעצבן כזה וצועק"אוף עוד פעם הוא".היום הוא אמר לי "הלוואי והייתי הוא"ואז כתב לי שהוא מקנא מאד וכתב משפט זה המון פעמים באותו הדף.אצין שאנחנו מקדישים לו זמן לבד איתי או עם בעלי ולא נראה לי שהוא סובל בבית מחוסר צומת לב ובכל זאת...איך אני אמורה להגיב לכל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאה
סמדר ריינר26/04/2010שלום הילה,
תנסו לדבר איתו ולשאול אותו במה הוא בעצם כל כך מקנא, ומה הוא מציע כדי לעזור לו ולפתור את הבעיה. כשהוא אומר שהלוואי והוא היה אחיו הוא יכול להתכוון להרבה דברים, אולי הוא רוצה להיות קטן שוב, אולי אתם נותנים לו הרבה תשומת לב אבל זו תשומת לב מסוג מסויים, שנותנים לגדולים. גם לא ציינת מה אתם עושים כשאתם מבלים איתו הרבה זמן לבד. זמן לבד יכול להיות בהכנת שיעורים, בהסעה לחוגים, בלעשות איתו דברים שקשורים להישגיות וזה כמובן הכל חשוב, אבל אולי לא מה שהוא רוצה וצריך. ייתכן שסוג תשומת הלב שהוא מחפש זה משהו אחר, למשל, פשוט להתגלגל איתו, לחבק אותו, לפנק אותו, להתפעל ממנו כמו שהוא בלי דרישות, כמו שאנחנו מתנהגים עם ילד ממש קטן ולפעמים שוכחים שגם גדולים צריכים את זה לפעמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)