פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בחברה
    נטלי
    15/04/2010

שלום רב:
    הקטן שלי בן שנה וארבעה חודשים וכבר מההתחלה היה קשור אליי מאוד אך גם לאביו ואחותו הגדולה.הוא מתפתח יפה, אוהב לשחק, לצחוק ולבלות איתנו. העיניין הוא שעושה רושם שהוא לא אוהב אף אחד אחר!! בכל פעם שבאה אליי חברה למשל הוא עושה פרצוף עצוב וכועס ולא רגוע ולא משנה כמה היא תנסה להתחבב עליו הוא פשוט לא מעוניין. זה נכון גם לגבי אחים שלי ובני משפחה נוספים.גם אמא שלי שמאוד קשורה אלינו והיא באה הרבה לבקר לוקח לו הרבה זמן כל פעם מחדש להתקרב אליה. גם כשמנסים "לקנות" אותו במשחקים ולקרוא לו לשחק איתנו ביחד הוא לא מוכן ורץ לפינה ומתרגז רק כשהם הולכים הוא חוזר להיות הילד הרגיל השובב והמתוק. גם אם למשל נותנים לו מחמאה כלשהי (כל הכבוד למשל) הוא ממש מתרגז מהם. השבוע הכנסתי אותו למשפחתון עם עוד 6 ילדים כי חשבתי שחברה תעשה לו טוב אך אני רואה וגם הגננת מספרת שהוא לא מתחבר לאף אחד ורוב הזמן מתבודד עם עצמו ומשחק לבד.
    האם יש הסבר לתופעה? זה עבור? מה אני יכולה לעשות אם בכלל?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחברה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בחברה

נטלי
    17/04/2010

..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתת לילד זמן

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/04/2010

נטלי שלום,
    ההתנהגות של בנך היא נורמטיבית לחלוטין ותואמת לגילו. ילדים (ומבוגרים) שונים זה מזה בתכונות שונות, ונראה שבנך זקוק לזמן הסתגלות לדברים ואנשים חדשים. שינויים קצת מערערים אצלו את האיזון והביטחון, ודרוש לו זמן להתארגן להבין מה קורה וכיצד לתפקד. אני מתארת לעצמי שאצל בתך הגדולה הדברים היו מעט אחרת, ואולי גם את נוטה "לקפוץ למים" מהר יותר מבנך.
    אולם הטמפרמנט שלו שונה, וחשוב מאוד לכבד זאת. אחרת בנך יגדל בתחושה שמשהו אצלו לא בסדר ושהוא איטי/פחדן, וכדומה. אולי כשלא יופעל עליו לחץ, הוא ירגיש יותר נוח ובטוח להתקרב. שבוע ראשון בגן הוא מאוד קשה, ולא צפוי שהוא כבר יפנה לילדים אחרים וישחק איתם. במיוחד כשבגילו כלל אין משחק משותף בין ילדים, אלא הם נוטים לשחק זה ליד זה במקרה הטוב.
    לכן המלצתי לך - תנו לו את הזמן ואת הקצב להסתגלות שלו!
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עצבני
    סנדרה
    15/04/2010

שלום לכולם!

אני מבקשת יתייעצות לגבי הבן שלי שהוא בן 7,5 שנים. לפני שנה נולדה לו אחות והוא מאוד שמח לה
    גם בשנה אחרונה אנחנו עברנו דירה והגענו למקום ממש נחמד,השכנים שלנו יש להם גם ילד באותו גיל כמו הבן שלי והם אפילו הולכים לאותה כיתה,אני לוקחת אותם.
    בזמן אחרון הבן שלי התחיל להיות ממש אגרסיבי וזה כלפי כולם,כולל סבתא שלו (אמא שלי),וגם סבתא של השכן שלנו וגם כלפי השכן (הילד) עצמו. הם כמו כל הילדים לפעמים רבו ,אבל בדרך הם משחקים ביחד בלי בעיה. אני לא יודעת מה קרה לו בזמן אחרון ,אבל ברגע שהוא מקבל התקפי זעם
    וזה לא משנה בגלל מה,לא קיבל משהוא ביקש,לא השאירו לו ללכת לאן שהוא רצה,אז הוא פשוט צורח,זורק דברים,מרביץ לילדים וגם למבוגרים,מנסה לגרש מהבית,צועק שהוא שונא את כולם וזה מגיעה פשוט למצב שילד רועד מרוב העצבים בצורה לא נורמלית.
    אנחנו בהתחלה ניסינו לתת לו אונשים כמו אי קבלת מחשב,או אי צפיה בטלויזיה,אבל זה לא עוזר
    ניסינו גם לדבר איתו,להסביר שהוא עדיין ילד קטן וההיתנהגות הזאת פשוט לא מקובלת,הוא מקשיב,אבל למחרת הוא שוכח ומתחיל שוב לצעוק ולזרוק דברים

אני מאודה מבקשת אם מישהו יכול להסביר לי למה הוא מתנהג ככה,אני עכשיו שוב בהריון,אולי חסר לו תשומת לב וככה הוא גרם שיסימו לב אליו?

אשמח לקבל תגובות
    תודה
    סנדרה

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עצבני

הוספת תגובה

• ילד עצבני

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום סנדרה,
    בהחלט ייתכן שההשערה שהעלית היא נכונה. הוא עבר הרבה דברים בשנה האחרונה, גם התנתק ממקם מגורים שהוא הכיר, וגם נולדה לו אחות שגוזלת הרבה תשומת לב אחרי ש-6 שנים הוא היה בן יחיד, וגם עוד מעט זה הולך לקרות שוב, וגם בטח הוא התחיל גם בית ספר בזמן הזה ועזב את הגן, אלה המון מעבירם ושינויים בבת אחת. אין ספק שיש לו סיבות להרגיש מוטרד ולא מוחזק.
    כדאי לדבר איתו על כך שאולי הוא מרגיש אחרת בתקופה האחרונה, אולי הוא מקנא וכועס, וזקוק ליותר התייחסות. תנסו להקדיש לו זמן לבד איתכם מספר פעמים בשבוע, ולוודא שאכן במהלך היום אתם לא מפספסים אותו, אם הוא מתנהג יפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא מדבר טוב לגילו
    לימור
    15/04/2010

הראל בן שנתיים ו 7 חודשים , הבעיה היא בעיה שדיבור הוא לא מדבר טוב לגילו (אוצר מילים) קושר ביטוי מבטא רק אות ראשונה של אותה מילה לדואמא: איך קוראים לך? תושבה . אה. אני לא יודעת מה לעשות שנה הבאה לאיזה גן לרשום אותו גן ערייה או פרטי לא ניראה לי שבחודשים הקרובים הוא ישלים את הפער.

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא מדבר טוב לגילו

הוספת תגובה

• ילד שלא מדבר טוב

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום לימור,
    מה ההתלבטות בעצם? זה נשמע ברור שבגן קטן יותר יהיה לו יותר קל, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללכת לישון

לימור
    18/04/2010

הבן שלי בן שנתיים ו 7 חודשים בשעות בערב שמתארגנים לשינה כל ערב אני או בעלי משכיבים אותו לישון בצורה שאנו ישנים לצידו עד שהוא נירדם ולפעמים אנו יושנים לצידו חצי לילה (שוכחים את עצמנו) אני ובעלי רוצים לדעת האים בצורה שלהגיד לילד "הגיע הזמן לישון" להשכיב אותו ולצאת מהחדר למרות שאנו יודעים שהוא ירד 100 פעם מהמיטה . האים זו דרך טובה או שיש לך דרך אחרת?
    או שהוא קטן מידיי ?

תודה
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד לא מדבר טוב לגילו

מהא
    18/04/2010

לימור שלום,
    המידע שצרפת אינו מספיק לגבי התפתחות השפה אצל ילדך, בכל מקרה אני יכולה להציע לבדוק האם זה עבור אותיות ספציפיות או בכלל, למשל: אם את שואלת את הילד מה זה (מסמנת על שקית של במבה) והוא אומר באבא. תגובתו אכן טבעית לחלוטין בתהליך של רכישת שפה למרות שלא שהוא לא ביטא את כל האותיות. בקשר לגן עדיף שהיה בגן קטן ומתאים לו שבו הוא ירגיש יותר בנוח מכל הבחינות שפתית רגשית וחברתית ולאחר מכן להעביר אותו לגן אחר.
    מקווה שעזרתי
    מהא-סטודנטית לתואר שני בחינוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה
    ליטל
    15/04/2010

שלום רב,

הבן שלי בן 3.5. לפני כ-8 חודשים עברנו מגבעת שמואל לבית סבא וסבתא בבת ים (עד למעבר לדירה חדשה). המעבר היה קשה לו מאוד שכן, היו לו חברים שם מגיל 0, אליהם הוא היה מאוד קשור, במיוחד לילד אחד.
    באותה עת אני התאשפזתי לשמירת הריון וחזרתי הביתה עם תינוקת, ולאחר כחודש עברנו שוב לדירה שכורה בחולון (קרובה מאוד לדירה שקנינו). הילד עבר משבר עמוק מאוד ועד לא מזמן דיבר על החברים מהגן הקודם.
    לאחרונה נדמה כי הוא באמת נפרד רגשית מגבעת שמואל וחדל להזכיר את חבריו הישנים. כמו כן, הוא פיתח חברויות חדשות, ויש לו חבר צמוד חדש.
    כעת, נראה שהילד מתחיל להתאושש מעט מהמשבר. כששאלתי אותו לפני מספר שבועות אם הוא רוצה לנסוע לגבעת שמואל לפגוש חבר (שהוא מאוד מאוד אהב בזמנו) הוא ענה בשלילה.
    אנחנו עדיין בקשר עם ההורים של החבר הזה שמעוניינים מאוד להיפגש, אך בגלל התקופה הבלתי אפשרית שעברנו מאוד מאוד חוששים לגרום שוב לרגרסיה.

לתשובתך אודה,
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה

הוספת תגובה

• מעבר דירה

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום ליטל,
    אתם צודקים. לא שאני בטוחה שתהיה רגרסיה, אבל אם שאלתם והילד לא רוצה אין טעם ללחוץ. הוא התאקלם ויצר משהו חדש, לא לזעזע לו את זה, בטח אם הוא אמר שהוא לא רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו...

ליטל
    20/04/2010

תודה רבה על המענה. אני באמת חושבת שנניח לזה ולא נציף מחדש את הזכרונות.

הופתעתי מאוד לגלות שכשהוא מצא אלבום משנה שעברה הוא לא זיהה את החברים הישנים, ואף קרא להם בשמות של החברים החדשים, על אף שיש לו זיכרון צילומי מדהים.

ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוגמנות לילדה בת 4.5
    רחלי
    15/04/2010

יש לי ילדה בת 4.5 שטוענים שהיא יפיפיה...(אני לא אובייקטיבית לי זה ברור..)
    היא אוהבת להצטלם ולעשות פוזות למצלמה... היא נורא רוצה להיות דוגמנית והיא מחקה את התנועות שלהן מהטלויזיה. והשבוע החלטתי לרשום אותה לסוכנויות. אבל פתאום צצו הרבה אנשים שמייעצים לי לא להרוס לה את הילדות,ולא לפרסם תמונות שלה בפייס מחשש לפדופילים וכל מיני דברים שגרמו לי לתהות האם אני עושה את הדבר הנכון....
    ועוד משהו..אם כן מה אני צריכה לדעת לפני שאני חותמת חוזה עם סוכנות? (פנו אלי שתיים לבוא לעשות בוק)

לקביעת תור
    סגירה
    דוגמנות לילדה בת 4.5

הוספת תגובה

• דוגמנות לילדה בת 4.5

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום רחלי,
    לגבי החוזה כדאי להתייעץ עם עו"ד, זו לא המומחיות שלנו.
    תראי, זו ילדה מאוד קטנה, להכניס אותה כבר בגיל כזה למצב שלכל מיני מבוגרים יש כל מיני ציפיות ממנה, לעמוד שעות, להיות סבלנית, לקבל התייחסות מודגשת רק למראה שלה בעוד שיש לה בודאי עוד כל מיני תכונות, זה הרבה לחץ והרבה הצפה לילדה שנמצאת בגיל שבו היא רק רוצה לשחק ולעשות מה שבא לה ולא מה שבא לאיזה צלם שמרוויח עליה כסף.
    אם בכלל, הייתי עושה משהו חד פעמי בלבד ולוקחת משם את הילדה שלי ברגע שמתחיל להיות לה משהו לא נוח. זה לא שווה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת גן
    עינת
    15/04/2010

האם גן לילד בן שנתיים ו 10 חודשים, שבו יהיו 11 ילדים (והוא מהגדולים), הוא "חממה" שממנה הילד יגיע לא מוכן לגן עיריה בשנה הבאה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת גן

הוספת תגובה

• שאלת גן

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום יעל,
    לא כתבת איפה הילד עכשיו, מה האלטרנטיבות, האם הוא בגן קטן כרגע או עם מטפלת או אמא בבית. גם לא ברור לי - אם הוא לא יגיע מוכן לגן עירייה בשנה הבאה אז הפיתרון הוא שיעבור עכשיו לגן לא מתאים?
    אנא הבהירי יותר פרטים ואת השאלה ואנסה לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד נמצא כבר כמעט שנה בגן

עינת
    15/04/2010

בו יש 15 ילדים ו 3 נשות צוות, וסה"כ די טוב לו (אנו חושבים שאולי לאחרונה קצת פחות מבעבר).
    בשנה הבאה, כשיהיה בן שנתיים ו 10 חודשים, בעלת הגן תעלה את מספר הילדים ל 25, עם אותו מספר נשות צוות.
    בגלל עליית מספר הילדים וירידה מסויימת באיכות הצוות אנו שוקלים להעביר אותו לגן אחר, בו יש צוות מעולה אבל אולי מספר הילדים קטן מידי?
    הוא יהיה הילד ה - 11. מתוך 10 הילדים יש 4 בגילו או קטנים בחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום יעל,

זו החלטה מאוד גבולית, כי מצד אחד מספר הילדים בגן עולה אבל הגן עצמו, פיזית (כן ,גם לזה יש משמעות) נשאר אותו מקום וכן הצוות, מצד שני גם לגן קטן יותר יש יתרונות, מצד שלישי, זה שהגננת רוצה להעלות ל-25 זה לא אומר שכל ההורים שהיום ילדיהם בגן ירצו להשאיר את הילדים ובאמת יישארו ובאמת יהיו לה 25... כמעט בטוח שאתם לא המתלבטים היחידים.
    נתון נוסף שכדאי לקחת בחשבון הוא מיהו הצוות בגן השני, והאם יש לכם המלצות עליו והאם אתם מרוצים מהצוות שיש כיום. גם להורים לוקח זמן ליצור קשר ואמון עם צוות חדש, וגם על זה כדאי לחשוב.
    תנסו לשקלל את כל הנתונים האלה ולראות מה חשוב לכם ולפי זה להחליט.
    אני הייתי מעבירה גן במקרה הזה רק אם הצוות שם ממש מדהים ואם אני ממש לא מרוצה מהגן הנוכחי. מספר הילדים הוא לא הנתון היחיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער שהסתבך
    נטע
    15/04/2010

שלום..
    לאחרונה משפחתי גילתה שלבן הדוד שלי (הדוד גרוש והילדים נמצאים אצל גרושתו) היה מעורב בפריצות לבתים וחנויות. תאמת די הופתענו! כי אני באה ממשפחה טובה ומוצלחת ורחוקים מכל הדברים האלה, וגם בן הדוד הזה שלא היינו ממש בקשר קרוב איתנו נראה לנו ילד טוב ירושליים, עדין וביישן.
    לפני כמה ימים היה משפט ועד לדיון הבא הוא הורחק מאיזור מגוריו. אימי הצדיקה לקחת אותו על חסותה וכרגע הוא אצל אמי בבית.
    היום כנראה אלך לשם ואראה אותו, רציתי לדעת איך כדאי לפנות אליו ומה כדאי להגיד לו, האם כדאי לדבר אליו בתוקף? האם כדאי להגיד לו שלא האמנו שהוא מסוגל לעשות דבר כזה?
    אם תוכל לכתוב לי בכמה משפטים רק שאבין מה הכיוון...זה מאוד חשוב תקוותנו היא לעזור לו לצאת מכל זה.
    בברכה,
    מור

לקביעת תור
    סגירה
    נער שהסתבך

הוספת תגובה

• נער שהסתבך

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום מור,
    מדובר בעניין מורכב, שלא התחיל היום, והמצב כרגע האו לא שמה שאתם תגידו או לא יגרום לו לצאת מזה. הוא צריך לעבור את ההליך המשפטי, לקבל את מה שמגיע לו ולקבל טיפול ושיקום לצד הענישה כדי לצאת מזה.
    באופן עקרוני אני חושבת שזה לא נכון שכל המשפחה תתחיל לחנך אותו, וכל אחד יהיה לו מה להגיד לו.
    יש לו שני הורים וזה מתפקידם לחנך, אני לא בטוחה שזה עניין של כולם. אי אפשר שיהיו עשרות רבי חובלים לספינה.
    אני חושבת שאם אתם מבקרים אותו, חושב להתעניין, לשמוע פרטים, לשמוע את הגירסה שלו, לרשום לעצמכם ביניכם לבין עצמכם עד כמה הוא נשמע לכם אמין, מבין מה הוא עשה, מתחרט, לוקח אחריות, ולפי זה להחליט כמה ואם בכלל אתם יכולים ורוצים לעזור לו.
    קודם כל תנסו להתמצא בפרטים ולהבין מה קורה. מעבר לזה, את עיקר הליווי והתמיכה צריך לתת להוריו, כולל לעזור להם להכיר במה שקרה ומה זה אומר על מה שקרה למשפחה שלהם ולילד שלהם.
    כרגע יש יותר תהליך של עיכול והבנה, ופחות הטפת מוסר ובטח לא ממכם לילד, את זה תשאירו להוריו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער שהסתבך

נטע
    15/04/2010

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת.
    אני מבינה שהטיפול לא צריך להעשות על ידנו, אך מכיוון שהיום אני רואה אותו פעם ראשונה לאחר ששמעתי מה קרה ,אני מרגישה שאני לא יודעת איך להתחיל את השיחה איתו. מבינה שצריכה להקשיב, לשמוע פרטים..אך מעבר לזה לא להגיד לו כלום עכשיו? אני לא רוצה שזה יראה כאילו אנו מקבלים את זה בקלילות.. כן חשוב לי להגיד לו דעתי על העיניין אך איך כדאי להגיד את זה??
    ד.א הנער בערך בן 14-15.
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער שהסתבך

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום מור,
    להתחיל את השיחה כמו כל שיחה, מה שלומך? מה קורה? בא לך ספר מה בדיוק היה?
    זה לא נקרא שאתם מקבלים בקלילות, כי אתם לא יודעים מה בדיוק היה אז איך אמורה להיות לכם דיעה? את זה בדיוק המשטרה בודקת. לא כל תגובה שהיא לא תגובה חמורה נורא ומזדעזעת בדרמטיות המשמעות שלה היא אדישות. אתם נמצאים בשלב של בירור הדברים ולא של קביעת עמדה נחרצת. המערכת כבר תבדוק ותעניש אותו.
    אם תישארו רגועים וענייניים אין סיבה שהוא יבין מזה שלוקחים את העניין בקלילות.
    אתם יכולים להגיד משהו כמו שאתם מקווים שהוא לא אשם (אם הוא טוען כך) אך אם הוא אשם,הוא יצטרך לקבל את מה שמגיע במקרים כאלה, ולחשוב איך הוא מכלכל את צעדיו בהמשך חייו. אין לדעתי טעם בהתלהמות מיותרת, כי הוא ייסגר ולא יקשיב לזה בלאו הכי, ואין גם מקום להזדהות עמוקה עם העוול שנגרם לו כל עוד לא ברור שזה המקרה.
    מה שאני מציעה זו תגובה מאוזנת באמצע, שלא תומכת במעשים כאלה, אבל גם לא מתנפלת עליו, יש מספיק מי שיעשה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער שהסתבך

נטע
    15/04/2010

אוקיי תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    15/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר קשה אצל ילדה בת 9.5
    סיגל
    15/04/2010

הילדה שלי סובלת לאורך כל השנה ממשבר חברתי , מאז שהחברה הטובה שלה עזבה אותה בסוף שנה שעברה.
    מאז שהייתה בגן היתה לה תמיד חברה טובה אחת שעליה היא בעיקר סמכה. בשנה הזאת אין לה את זה .המצב הולך ומדרדר וכולל חוסר רצון ללכת לבית ספר , רצון לשנות בית ספר .אף אחד לא שומע לי , לא שם לב אליי , אני אויר .
    מדובר בילדה חכמה (לא בעיות לימודיות בכלל),כל לילה אנו מנהלים שיחה בנושא .וללא מוצא
    מה לעשות ????????
    האם אתם הייתם ממליצים לשנות בית ספר .
    יש לנו עוד מעט שיחה עם פסיכולוגית פרטית,מה הייתם מציעות לעשות בינתיים,אבודיםםםם
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משבר קשה אצל ילדה בת 9.5

הוספת תגובה

• משבר

סמדר ריינר
    15/04/2010

שלום סיגל,
    ממש לא לשנות בית ספר. יש לילדה שלכם בעיה חברתית שקשורה אליה ולא לבית הספר. ייתכן שהי אחסרת ביטחון או ביישנית, או שיש בעיה אחרת. בכל אופן זה לא מצב רגיל שבונים רק על חברה אחת. ילדה בגילה צריכה שיהיו לה מספר אופציות חברתיות. בגיל הזה ילדים הולכים לתנועת נוער, צופים או תנועה אחרת באיזור המגורים, ושם יש הזדמנויות חדשות להכרויות חברתיות.
    טוב אתם עושים שאתם פונים לטיפול, בינתיים צריך לעודד אותה להתמודד, לנסות ליזום פניות לילדים אחרים, למצוא נושאים משותפים, מה היא אוהבת, במה היא מתעניינת, האם היא מתעניינת במה שילדים אחרים מתעניינים? כוכבי טלוויזיה, חוגים, בגדים, לא משנה מה, כדאי לחשוב ביחד על נושאים לשיחה ואולי אף לתרגל סימולציות איך ניתן לפתוח בשיחה לאט לאט ולנסות להשתלב.
    אין טעם שתשקעו יחד איתה בחוסר אונים ותקבלו את תמונת המציאות שהיא מציירת כאילו אין מוצא. השתמשו בנסיון החיים שלכם - איך אתם התחברתם? מה אתם עשיתם כאשר הרגשתם מבודדים חברתית? וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות ילדים
    שמרית
    14/04/2010

שלום, בתי בת השש וחצי מרגישה צורך לפחות פעם ביום לאונן.. ככל שניסינו להבין מדוע היא עושה זאת לא הצלחנו, פנינו לאנשי מקצוע, חשבנו שישנו איזשהו חסך במשהו אצלה אך לא נמצא שום דבר, נאמר לי שזו תופעה שכיחה אך לא שמעתי על ילדיםאחרים שעושים זאת , יש לציין שהתופעה החלה אצלה מגיל שלוש והיא עולה ויורדת בתכיפות שלה. אנא עזרו לי משום שרוב אנשי המקצוע לא יודעים איך להתמודד עם הבעיה. יש מישהי שפנתה אליכם עם בעיה דומה (14/8/09) ולא קבלה מענה וחבל ..בבקשה תענו מסתבר שיש עוד ילדים כאלה..תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות ילדים

הוספת תגובה

• אוננות מוגברת

ד''ר שירי שדה שרביט
    15/04/2010

שמרית שלום,
    יש אוננות טבעית שמופיעה אצל ילדים והיא חלק מההתפתחות הנורמטיבית.
    קשה לדעת ללא היכרות עמכם, באיזו מידה האוננות של בתך היא מוגברת, האם היא מתרבה בתקופות של מתח מסוים, האם היא מהווה דרך להרגעה עצמית ואמצעים אחרים להתמודדות הם פחות מפותחים, וכדומה.
    לא יודעת אם יש לה "חסך" כדברייך, אבל אני ממליצה לברר את הנושא עם פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים. כדאי שאדם עם ניסיון בנושא ישמע מכם קצת יותר ויכיר את הילדה. כך הוא יוכל להעריך עד כמה האוננות היא בטווח המקובל ואם היא מוגזמת. אני לא יודעת לאלו אנשי מקצוע פנית, אולם מטפלים המתמחים בילדים מכירים את הנושא.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות

דידי
    15/04/2010

שלום שמרית אני ממש המומה ממך ואני לא מומחית אלה אמא.
    איזו בעיה זו שהילדה נהנת ומאוננת?לך זה לא קורה?!
    לדעתי זה ממש נפלא וממחקרים מראים שכעובר כבר מאוננים .
    מה שאת כן צריכה לעשות זה להסביר לביתך שהכל בסדר ומותר לה להנות אך לעשות זאת בחדרה ולא ליד כולם משום שזה משהו אישי .
    אני מקווה שלא תלמדי אותה שאוננות זה אסון כדאי שתתפתח ותגדל ושתדע להכיר את גופה.
    דידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה קשה !
    שירלי
    14/04/2010

אני אמא לשניים הגדולה שלי בת שנתיים וחודשיים ומאז שהיא נולדה אני איתה בבית. ארגנתי לי עוד ילדים שאני מטפלת בהם והם חברים שלה. הקטן בן 4 חודשים. והדילמה שלי היא כזו, האם לרשום אותה לגן או שתשאר איתי בבית עוד שנה, בספטמבר היא תיהיה בת שנתיים ושבע.

בבית יש לנו אזור גדול מאוד הוא מיועד למשחקים (כל הסלון ופינת האוכל) אנחנו יורדים לגינה כל יום כשיש מזג אוויר מתאים לכך. אני דואגת שיהיה סדר יום קבוע של שירים, משחקים. ארוחת בוקר, סיפור, גינה קצת טלויזיה כדי שאני אארגן את הארוחת צהריים אחר כך שנת צהריים ושוב משחקים, ציורים ועוד. אצלי יש יחס אישי לכל ילד ואין הפליות בין הילדים (זה מאוד קשה אבל אני חושבת שאני מצליחה ליצור אווירה שאין בה הפליות גם כלפי הילדים שאני מטפלת בהם) כשאני מדברת או משוחחת איתם זה תמיד בגובע העיניים. אני כמעט ולא מרימה את הקול ודואגת לשמחה ולמידה וכמובן חינוך ומשמעת טובה.

בספטמבר הילדים הגדולים שאני מטפלת בהם יעזבו אותי לטובת גן וישארו אצלי ילדים קטנים. (הבן שלי ועוד תינוקת קטנה ממנו, אולי בעתיד יבואו עד ילדים) וחשבתי להוציא גם את ביתי למסגרת של גן ואני אמשיך לעבוד בבית עם ילדים. אך לצערי בגנים אין יחס טוב כמו שהיא מקבלת בבית. אין כבוד לילד, לפעמים מושכים אותם מהידיים, אין השגחה צמודה בשעת האוכל. הילדים רבים ונפצעים הרבה יותר ועוד אבל שם יש יותר ילדים בני גילה. (גם שם היא תיהיה בין הילדים הגדולים) (הגן הוא מגיל שנה וחצי ועד שלוש)

הילדה שלי גמולה מחיטולים, יודעת לספור עד 10 יודעת את כל הצבעים, מציירת יפה שרה את כל שירי החגים שאני מלמדת אותה והיא מאוד חברותית שמחה רוב הזמן ומדברת יפה והרבה, כמו בני גילה ומעלה.

מצד אחד היא צריכה פעילויות, משחקים וקונפליקטים עם בני גילה ומצד שני היא גם צריכה יחס אישי בזמן האוכל. (היא אוהבת לאכול הרבה ויש לה בעיית השמנה היא מסוגלת לאכול תמיד מהר ובלי הפסקה. צריך להזכיר לה ללעוס ולאכול לאט). אני מפחדת שהיא תשמין כי גם עכשיו יש לה עודף משקל קטן.

חשבתי להשאיר אותה איתי בבית ולרשום אותה לשני חוגים בערב ואני אשתדל לקחת אותה יותר לגינה ולג'ימבורי כדי שהיא תוציא אנרגיה. אבל אני לא שלמה עם עצמי כי לכל אחד יש מה להגיד. חלק טוענים שאם לא ארשום אותה לגן אני העשה לה עוול ויש שחושבים אחרת.

מה לעשות?

תודה וסליחה על אורך המכתיו שירלי

נ.ב.

אין באזור שלי גנים עד השעה 13:00 כבר חשבתי על זה ולא מצאתי.

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה קשה !

הוספת תגובה

• דילמה

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום שירלי,
    נשמע שאת לא כל כך סומכת על אף אחד שיוכל לטפל בבת שלך טוב כמוך, ואת מתקשה לשחרר אותה.
    לא ציינת כמה ילדים יש בגן אליו את שולחת. לא בכל הגנים מתייחסים לילדים בחוסר כבוד. את צריכה למצוא גן מתאים, תמורת פשרות אחרות של מחיר או ריחוק מהבית, ולנסות לשלוח את ילדתך בביטחון ואמונה, תוך בדיקה כמובן ויד על הדופק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם ועוד..
    דניאלה
    14/04/2010

זקוקה לעצה,
    בתי בת ה 6 נתקפת בהתקפי זעם בערך כל שעתיים.
    זה יכול להיות כי אחד האחים שלה הציק לה, או שהיא לא קבלה מה שהיא רוצה באותו הרגע בו היא רצתה בו.
    כשמבקשים ממנה לסדר משחק שהיא פזרה או שלא מאפשרים לה ממתק לפני ארוחת הערב.
    היא צורחת בקולי קולות, מעיפה חפצים, ולעיתים אף מכה את אחיה בן השנתיים וחצי.
    אני לא מאפשרת לה אף פם לקבל את מה שרצתה לאחר התקף הזעם ולכן אין לה חיזוק חיובי לגביו.
    בתמורה היא מקבלת עונש להיות בחדר ל 5 דקות.
    שום דבר לא עוזר, אני אובדת עצות נראה שהיא צורחת עליי בערך כל היום.
    אני חושבת לקחת אותה לפסיכולוגית ילדים, אשמח לקבל פרטים וגם בנתיים כאן - מה עליי לעשות שום דבר לא עוזר יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי זעם ועוד..

הוספת תגובה

• התקפי זעם

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום דניאלה,
    נשמע לי שמערכת היחסים עם הילדה הידרדרה זמן ארוך עד שהגיעה למצב כזה. אתם בטח מרגישים חסרי אונים, מותשים וכועסים והיא מרגישה בודדה ודחויה.
    אין טעם בעונש שאתם נותנים לה, הוא גם לא עוזר וגם מחזק את תחושת הבידוד והדחיה שלה וגורם לה נזק.
    עד שתגיעו לטיפול, תנסו למצוא על מה ניתן לחזק אותה באופן חיובי, מה בכל זאת טוב אצלה או היא עושה טוב.
    כרגע היא רגילה לקבל תשומת לב רק בדרך הזו צריך לאפשר לה לקבל תשומת לב גם באופנים אחרים, על התייחסויות שלכם להתנהגויות חיוביות שלה (גם צריך לחפש אותן במיקרוסקופ) אם היא אכלה יפה, התלבשה והלכה לגן/בית ספר כל דבר.
    כמו כן בזמן ההתקף עצמו יש להפסיק את האלימות אם ישנה ולהחזיק אותה פיזית, עד שהיא נרגעת.,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדויק..

דניאלה
    15/04/2010

היא מקבלת חום ואהבה לאורך כל היום וחיזוקים חיובים על כל "פיפס" שהיא עושה.
    שכחתי לציין זאת, אין לה הזדמנות לחוש דחויה, לכן התמיהה על ההתנהגות השלילית הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    15/04/2010

היי דניאלה,
    לא אמרתי ולא רמזתי שהיא לא מקבלת אהבה. אבל באותם רגעים שהיא משתוללת ואתם כועסים היא מרגישה דחויה, לא בגלל שאתם מתכוונים, ולא בגלל שניתן לעשות את זה אחרת כרגע, אבל זו מציאות מצטברת מבחינתה, זו חוויה שקורית לה הרבה ואין לה באותם רגעים דרך לחבר בין האהבה והחום שהיא מקבלת בהזדמנויות אחרות לבין אותם רגעים שהיא מרגישה שהיא הילדה הכי רעה בעולם. (אני בכוונה מקצינה קצת כדי להמחיש את החוויה).
    אני לא דיברתי על הסיבה להתפרצויות שלה אלא על התוצאה של המעגל הסגור שנכנסתם אליו. עכשיו כבר קשה להבחין בין סיבה לתוצאה. זה כמו הביצה והתרנגולת. אתם כועסים והיא מרגישה רע, ואז היא משתוללת ואתם עוד יותר כועסים ואז נוצרת חוויה של דחייה אפילו שאתם מאוד אוהבים אותה בשאר הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיוניי התנהגות קיצוניים
    קרן
    14/04/2010

אנו במשפחה ביתי בת 9 וחצי ובני בן שש ואני בהריון בחודש התשיעי עםבן נוסף בעזרת השם.
    בתקופה האחרונה בני בן השש התחיל להתנהג בצורה קיצונית הן בגן והן בבית,
    בג זה מתבטא בזה שהוא יכול להיות ימים שלמין מקסים,משתתף,פעיל וחברותי ופתאום כשהוא מחליט הוא מתפרע,מפריע לגננת ולשאר המורים, מציק לחברים ועושה שטויות כדי להצחיק את החברים.הגננת אומרת שהיא להפעמים אינה יודעת איך להתנהג איתו.
    בבית הוא מקבל תשומת לב מלאה ממני ומאביו אנחנו כל הזמן סביבו אך גם איתנו הוא לא תמיד מקשיב,עושה דברים בכונה,משתולל וזורק דברים לכל עבר בחודש האחרון כשהוא משחק עם חבריו הוא פשוט שוכח מהכל ומגיע אליי כאשר בורח לו קיבה במכנסייםכשאנחנו צועקיםהוא בוכה ואין לו תשובות למה עשה כך או כך. לאחר הבטחות שלו שזה לא יקרה שנית מהר מאד נשכח הדבר וחוזר שוב.
    יש לציין שהוא מראה רצון ,אהבה,וציפייה לאח הקטן שלו הוא מחבק ומנשק כל הזמן.
    אני מפחדת שהוא צריך לעלות בשנה הבאה לכיתה א' והוא יתנהג בצורה כזאת ושם כאשר המשמעת יותר נוקשה ורצינית.
    האם לפנות לעזרה מקצועית?
    האם זאת קנאה לאח שיוולד?
    איך להתמודד איתו? בעונשים או ברכות? (ניסינו לא תמיד עוזר)
    אנא עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שיוניי התנהגות קיצוניים

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום קרן,
    ציינת שבורח לו קקי במכנסיים, זו תופעה שנקראת אנקופרזיס וצריך לטפל בה אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים (כמובן אחרי ששוללים קיום בעיה רפואית) יש כנראה מאבקי כוח ביניכם ובין הילד הזה, וייתכן וזה שייך גם לשינויי ההתנהגות שלו וגם לאנקופרזיס ובטיפול ובהדרכת הורים יוכלו לסייע לכם בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכריח בת 5 ללמוד
    סיגל
    14/04/2010

שלום רב
    לבעלי ולי השבוע היה ויכוח לא קטן.
    הבת שלי בת5 בגן טרום חובה, היא יודעת לספור, יודעת א-ב, כותבת עד 10, יודעת לזהות קצת אותיות.
    בעלי חושב שהיא צריכה כבר לכתוב ולקרוא...
    אז השבוע והשיב אותה ונתן לה לכתוב שורות של אותיות, היא שתפה קצת פעולה והפסיקה ,כי אמרה שעייפה.
    אז בכל זאת, הוא התעקש שתמשיך, סירבה, רצתה לשחק במחשב ולראות טלויזיה.
    אני התערבתי ואמרתי שהיא עייפה, ומותר לה לראות ולשחק במה שהיא רוצה

אני שמעתי, שמכריחים ילד ללמוד בגיל הזה, ללא רצונו, יש אפשרות שישנה בעתיד כל מה שקשור ללמידה.
    דבר שני, גם במשחקים של הילדים בכל הסוגים, הם לומדים כל דבר וגם במשחקי ממחשב.

אני מאמינה שאני צודקת בעניין, בעלי כעס אלי, שהייתי נגדו ליד הילדה, אבל לא יכולתי ...

נא להסביר לי, אם אני צודקת או לא?

תודה
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    להכריח בת 5 ללמוד

הוספת תגובה

• להכריח בת 5 ללמוד

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום סיגל,
    את צודקת במאה אחוז, אבל לא על זה היה הויכוח עם בעלך אלא על כך שהיית נגדו ליד הילדה, ויכול להיות שכדאי שתתאמו ביניכם עמדות לחוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישנה
    סמדר
    14/04/2010

יש לי בת שהיא כיום בת 7 לפני כשנה עברנו דירה ומאותו היום אינה מסוגלת לישון לבד בחדרה.
    היא מצאה לעמצה הרבה דרכים חלופיות כמט שינה בסלון הוא אם אחותה בחדר הוא איתנו בחדר.
    נכון להיום אינה מסוגלת לישון בחדרה ואם כן נרדמה קמה בבהלת בכי 3 פעמים בלילה.
    מה עלי לעשות ואיך להרגילה לישון שוב במיטה????
    הפנו אותי לפסיכולג ילדים האם לפנות?
    אני קמה מדי לילה מחזירה אותה למיטה מלטפת את ראשה וחוזרת לישון דבר החוזר על עצמו 3 פעמים בלילה.

נ.ב - מדי פעם היא קמה בבהלה ובבכי וטוענת שיש מישהו ליד הקיר והיא מנסה לתפוס אותו וממלמלת מתוך שינה ובוכה בכי קורע לב.

תודה עלך תשובתכם
    אמא מודאגת מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    לא ישנה

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום סמדר,
    ביתך סובלת מפחדים בלילה. כדאי לברר יותר ממה היא מפחדת, ואז תנסי לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה שמתייחסת לפחדים האם יש שם דברים שאת מרגישה שאת יכולה לנסות כדי לעזור לילדה להתמודד עם הפחדים.
    אם את לא מצליחה, אפשר בהחלט לפנות לטיפול פסיכולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילד בן 9 ד ח ו ף
    ענת
    14/04/2010

בני הקטן בן 9 מפונק מאוד, לא מוכן להישמע לנו ההורים, במידה ואינו מקבל את מבוקשו מתפרץ בזעם צועק משתולל ולעיתים מכה,
    לאחרונה היו מספר ימים (לא רצופים)בהם החליט לא ללכת לביה"ס,איננו יודעים מה לעשות, אנו מענישים אותו ושוללים ממנו את הגישה למחשב, הוא מבקש סליחה מביע חרטה, אך ההתנהגות חוזרת על עצמה מידי כמה ימים,
    אציין כי יש לו אחים גדולים בני 18+15 והוא מאוד מפונק.
    לתשובה מהירה אודה.

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילד בן 9

סמדר ריינר
    14/04/2010

שלום ענת,
    האם ביררתם מדוע הו אלא רוצה ללכת לבית הספר?
    בכל אופן את טוענת שהוא מאוד מפונק, אז קודם כל צריך להםסיק לפנק אותו. אם הוא מתפרץ בזעם כשהוא לא מקבל את מבוקשו, סימן שקורה לפעמים שאתם נשברים ונותנים לו את מבוקשו כשהוא מתפרץ, אז את זה צריך להפסיק לעשות, אפילו כשהוא מתפרץ ממש חזק. חשוב מאוד להיות עיקביים בזה.
    כשהוא מכה צריך להפסיק את המכות מייד, ואם זה נדרש אז להחזיק אותו חזק עד שהוא נרגע.
    גם לא ברור לי איך קרוה שהו אלא הולך לבית ספר. הוא פשוט נשאר במיטה ולא קם ואתם לא יודעים איך להקים אותו? יש לו סיבות שבגלן הו אלא רוצה ללכת? הוא משתולל כשאתם דורשים ממנו ללכת?
    אם תתני לי יותר פרטים אנסה לענות לך בצורה יותר מדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה