מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר לגן חדשמירית14/04/2010
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים.בגיל שנתיים וחודש הכנסתי אותה לראשונה לגן.ההסתגלות הייתה קשה מאוד.כיום היא הולכת לגן בלי יותר מדי בעיות.לפעמים היא לא רוצה ולפעמים היא כן רוצה. ממה שהיא מספרת וגם המטפלות בגן שהיא לא רוצה לשחק עם שאר הילדים בגן. כמעט בכל יום שאני באה לאסוף אותה מהגן אני רואה שהיא יושבת לבד על הספסל.
בנוסף היא ילדה מאוד סגורה כלפי ילדים אחרים או חברים שלנו.עם המשפחות שלנו היא מאוד פתוחה ואוהבת לשחק בעיקר עם סבתא שלה.בסה"כ בבית היא ילדה מאוד מאוד שמחה אבל ברגע שהיא נמצאת עם ילדים אחרים היא נסגרת ולא מוציאה מילה.אני עוד אציין כי היא ילדה שהרבה חולה מפתחת הרבה דלקות אוזניים.כרגע היא נמצאת בטיפול אלטרנטיבי לגבי האוזניים.
שנה הבאה היא אמורה לעבור גן לטרום טרום חובה ואני מאוד מתלבטת האם זה לא יעשה לה טראומה שוב לעבור מסגרת אחרי שנה ולהכיר ילדים וגננות חדשות (לאחרונה אני לא כ"כ מרוצה מהגן שהיא נמצאת בו). כמובן שהגננת אומרת שאני עושה טעות גדולה מאוד שאני מעבירה אותה לגן אחר.האם זו באמת טעות גדולה?אני לא רוצה שהילדה שלי תעבור טראומה כלשהי.
היא גם ילדה שמפחדת מכשלונות למשל אם היא לא מצליחה להרכיב פאזל היא לא תרצה לשחק בו יותר וכל פעם שאני מציעה לה שנרכיב ביחד פאזל היא מתנגדת.וזו דוגמא קטנה.ואם אני מתקנת אותה בכל מיני דברים כמו דיבור היא נעלבת הולכת הצידה או שהיא פורצת בבכי.הגענו למצב שאף אחד לא רוצה להעיר לה חוץ ממני.כי אני יודעת שאין ברירה.
איך אני יכולה לעזור לה ולעודד אותה לשחק עם ילדים אחרים?
ואיך אני יכולה ללמד אותה לא לפחד מכשלונות?
האם לדעתך אני צריכה לפנות איתה לפסיכולוג ילדים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים של הילדה
ד''ר שירי שדה שרביט15/04/2010מירית שלום,
נראה לי שיש דבר אחד המשותף לקשיים שציינת, והוא מתח מסויים שבתך מצויה בו בעת אינטראקציה חברתית, מתח שעשוי גם להציף את מי שבא איתה במגע. היחסים שהיא יוצרת הם מאוד מדודים ומתוחים, וקשה לה עם שינויים, ספונטניות ותפיסת הפרספקטיבה של הזולת (כמובן שאני לוקחת בחשבון את גילה).
אולי היא גם מקבלת ממך או ממכם ההורים, חשש מאוד גדול שאם דברים לא יסתדרו בעולם בדיוק כפי שהיא רוצה, זה דבר נורא. את חוששת מטראומה במעבר הגן, והיא מתקשה לקבל את הדיעה של הסביבה בכל מיני עניינים, ובסופו של דבר מרבית האנשים נמנעים מלומר לה את דעתם. זה לא מצב טוב ויעיל עבור הילדה, היינו רוצים שהקשרים החברתיים שלה יזרמו יותר בכיף והיא תוכל "לחזור לשגרה" אחרי עימות עם הסביבה.
כדאי לעזור לה לקשור קשרים עם הילדים שבגן עימם היא מתראה שעות ארוכות כל יום - להזמין לביתכם, לקבוע עם אמא אחרת בגינה, וכדומה. וכשהם נפגשים, לעזור לה מעט בתקשורת עם הילד האחר, לסייע בפתרון קונפליקטים ולגבש אותם סביב פעילות משותפת מהנה. לא ניתן לדעת ללא היכרות עמכם אם הגן מתאים לה או לא, אולם לרוב עדיף לילד להחליף כמה שפחות מסגרות. ממה שתיארת וללא היכרות נוספת, נראה לי שגן טרום-טרום עלול להיות גדול ומציף עבורה מדי. עדיף להישאר במסגרת אינטימית כל עוד היא טובה.
אם את מרגישה שקשה לך להקל עליה בקשריה החברתיים, תוכלי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג/פסיכותרפיסט המתמחה בילדים.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיים של הילדה
מירית15/04/2010קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה...את ציינת שעדיף להשאיר אותה במסגרת אינטימית.
השאלה מה זה אינטימי היום היא נמצאת בגן עם עוד 35 ילדים.שנכון זה מחולק לקבוצות אך רוב היום הם ביחד ויש 3 מטפלות.אני לא מרגישה שהיא מקבלת יחס אישי וזה מכל מיני דברים שקרו לדוגמא שבאתי לקחת אותה הביתה ראיתי שהיא בוכה ולקח עוד 5 דקות עד שנכנסתי לגן ועד שאני לא באתי אף אחד לא ניגש לבדוק למה היא בוכה.אז ההתלבטות שלי מאוד קשה האם להשאיר אותה בגן הנוכחי או לא.בנתיים אני מנסה לעזור לה להכיר את הילדים שיהיו איתה בטרום טרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההישארות בגן
ד''ר שירי שדה שרביט17/04/2010מירית היי,
נראה שבשתי הבחירות בגנים יש יתרונות וחסרונות. בכל מקרה בגן טרום טרום יש צורך להסתגל לשתי צוותים חינוכיים/טיפוליים במידה והיא נשארת גם בצהרון שם. טוב מאוד שאת עובדת איתה על הקשר שלה עם ילדים אחרים. לדעתי כדאי גם שתשוחחי עם הצוות ותבררי עמם איך הם מתרשמים מבתך, כיצד הם מגיבים כשקשה לה בגן וכדומה. כך תוכלו לקדם את שיתוף הפעולה ביניכם ואת תחושי יותר נוח בגן הנוכחי - גם אם היא תהיה בו עוד ארבעה חודשים, שהם זמן לא מועט.
שבוע טוב,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצהסיגל14/04/2010
ביתי רק בת שנה וחודש וכבר התחילה לאמר - לא רוצה ללא הפסקה.
היא מבינה מה היא אומרת ומשתמשת בזה בכיף לאורך כל היום.
ולעיתים מלווה את הלא רוצה עם מכות לי ולאביה.
וכשאומרים לה לא,היא ממשיכה בכוונה עם פרצוף שובב.
פתאום היא כבר לא הקטנה החמודה שהייתה,בבת אחת השתנתה לי.
אני יודעת שיש שלב של רצון לעצמאות,אבל בגיל שנה וחודש?
אשמח לקצת יותר אינפורמציה ואיך כדאי להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה
נעמה סבג שמש14/04/2010סיגל שלום,
גם בגיל שנה וחצי חשוב שתהיי מאד אסרטיבית מולה, וכשהיא מכה תאמרי לה: אנחנו לא מרביצים! ותאחזי את ידיה.
זה לא משנה מהו גילה. אל תוותרי על כך.
לגבי זה שלמדה לומר לא רוצה. תאמרי שיש דברים בהם את מחליטה ויש דברים בהם אמא מחליטה.
אל תבקשי דבר מה מס' פעמים אלא פשוט נקטי פעולה.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותמירה14/04/2010
שלום רב,
יש לי 3 ילדים. בן בכור בן 8, בן אמצעי בן 6 ותינוקת בת חצי שנה.
לאחרונה החלו שינויים בהתנהגות אצל בני האמצעי. השינויים באים לידי ביטוי במספר מישורים :
1. כל פעם שצריך ללכת למקום כלשהו כגון : גן, חבר, חוג ... הוא מתחיל להתלונן על כאבים בבטן ובגרון. (כל פעם מדובר על אותם כאבים) אני ממש צריכה להוציא אותו מהבית בבכי...יודגש שהוא מתלונן על הכאבים רק בסיטואציות אלו.
2. לא אוכל כמו שצריך. הוא ממצה את הארוחה לאחר מספר ביסים ועורך מו"מ על כמה ביסים עוד נותר לו לאכול.
3. מדבר בצורה תינוקית.
4. כרוך סביב חבר אחד בלבד בגן בצורה מוגזמת. בתחילת השנה היו לו עוד 2-3 חברים שהיה משחק איתם.
ברצוני להדגיש שלאור כך ערכתי לו לאחרונה את כל הבדיקות האפשריות והילד בריא לחלוטין. ברור לי שכנראה מדובר במשבר בעקבות לידת האחות החדשה במשפחה אבל אני ממש אובדת עצות כיצד להתמודד עם ההתנהגות שלו. אשמח לקבל טיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות
ד''ר שירי שדה שרביט15/04/2010מירה שלום,
האם ניסית לשאול את בנך אם משהו מטריד אותו? האם שוחחת עם הגננת ושאלת איך הוא מתפקד בגן מלבד היצמדותו לחבר?
אני הייתי במקרה הזה הולכת עם מה שאת משערת לעצמך, על הקשר בין התנהגותו ללידת אחותו. תגובות כאלו הן טבעיות, ונובעות מהחשש של האח הגדול למקומו במשפחה - אולי ההורים מתייחסים רק למי שתינוק, ורק למי שמקשה על ההורים (זו דרך לקבל יחס וקשר). אני מבינה שעד לאחרונה בנך היה הילד הקטן, ועכשיו את מן הסתם פחות פנויה אליו מבעבר. ייתכן והוא תופס את היציאה מהבית כמשהו שמנתק ביניכם עוד יותר, ולכן אינו רוצה לעזוב אותך. הוא מן הסתם מבין שאת נשארת בבית עם אחותו.
גם אם אתם מדברים איתו מספיק על כך שהוא נשאר חשוב לכם, מעשים במקרה הזה משפיעים יותר ממלים - הילד שלך מסמן לך שהוא זקוק לך ולאביו. לכן רצוי מאוד להשקיע בו זמן אישי ופרטי, ללא נוכחות אחיו. הזמן יכול להיות קצר, אולם ההשקעה ותחושת האינטימיות היא חשובה. כמו כן, נסו להימנע מחיזוק התנהגויות בוגרות בלבד - הוא בסהכ עדיין ילד בגן ילדים, וטבעי שידבר בקול תינוקי. זה עדיין תואם לגיל ואין בכך כל רע.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוחניותד14/04/2010
שלום רב,
בני בן שנה+ הוא מגלה כוחניות ואלימות כלפי ילדים אחרים, הוא מושך בשערות, דוחף אם הוא משחק עם ילדים אז הוא לוקח בכוח את הדברים שיש בידם שאלה שלי, האם זו התנהגות טבעית? ואיך ניתן לווסת אותה, ומה התגובות שצריכים להגיב על מנת להפחית התנהגויות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוחניות
סמדר ריינר14/04/2010שלום לך,
זו אכן התנהגות טבעית בגיל הזה, כרגע הוא עדיין לא מבין שזה מכאיב לצד השני וזה לא בסדר, ואולי גם קשה לו לבטא את עצמו בדרכים אחרות כי אין לו מספיק מילים. כדי לנסות למלל עבורו את הסיטואציה, לקרוא לדברים בשם (אתה רוצה גם, אב עכשיו אי אפשר) לאסור עליו כמובן ולהפסיק את האלימות באופן מיידי, אבל אין טעם לכעוס, כיוון שהוא עוד קטן ובאמת לא מבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגותמירה14/04/2010
בוקר טוב
הבן שלי בן שנתיים וחצי, ילד יחיד. חמוד ופעיל.
כל יום אחרי הגן מגיע להורים שלי עד שאני מגיעה לקחת אותו.
לפני 3 חודשים אבא שלי ניפטר ובהתחלה היה קשה כי הוא היה מתעורר בלילה ורוצה אותי, היה מרביץ לי ולאמא שלי אבל זה חלף.
אלא שבימים האחרונים הוא שוב מרביץ לאמא שלי. סתם בלי סיבה. לא כל יום אבל מידי פעם
כשהיא לא נותנת לו את מה שהוא רוצה
כשהיא מדברת בטלפון הוא לוקח לה את הטלפון וזורק אותו
בנוסף, וזה כבר הרבה מאוד זמן, כל פעם שהוא משחק במשהו ונמאס לו אז הוא שהוא זורק אותו לרחוק או שהוא מכניס אותו למיתחת לספות בסלון...
כמה שאני מסבירה לו לא עוזר
הוא בכלל אוהב לזרוק חפצים לכל עבר.
ניסיתי לגמול אותו מהטיטולים אבל התשובה שלו היא שהוא תינוק ולכן הוא צריך לעשות בטיטל ולא בשירותים...
למרות שפיפי מוכן לעשות בשירותים מידי פעם
בכל פעם שאני מנסה להוציא משחק קופסא, פאזל הוא ישר אומר - קשה לי , לא יודע... לא מגיע לחלקים...
למרות שהוא יודע ואם רוצה עושה בשניות
אני מרגישה שהמשחקים משעממים לו ולא מעניינים אותו או שהוא מחפש תשומת לב.
מצד שני אם אני אתן לו מברג הוא ישר יפרק וירכיב חלקים
או אם אני אשחק איתו במחשב משחק שבץ נא הוא יכול לשחק הרבה זמן
בגן הוא הכי קטן אבל כמו שאמרו לי הכי פיקח ומבין.
בגן כמו שהבנתי הוא בסך הכל ילד טוב אבל אם משעמם לו ולא מעניין לו בשעת הריכוז הוא יכול לקום ולתת מכה לאחד הילדים...
מה אפשר לעשות?
איך אפשר לגרות אותו?
האם מצביע על בעיה?
האם ניתן לאבחן בגיל הזה?
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
סמדר ריינר14/04/2010שלום מירה,
מעניין שאחרי תאור כל ההתנהגויות את שואלת איך אפשר לגרות אותו ולא שואלת איך אפשר לטפל בהתנהגויות שלו. נשמע לי שיש לך הנחה שהוא פשוט משועמם ולכן כל זה קורה. ואולי אפילו את גאה במידה מסויימת שיש לך ילד כל כך מוצלח, ולכן הוא מתנהג כך, וההתנהגות היא קצת מקור לגאווה באינטילגנציה שלו ולא משהו שנראה לך שצריך להפעיל לגביו סמכות.
לא כתבת האם את חד הורית, ואם לא היכן אבא שלו בכל הסיפור.
אני לא בטוחה שהבעיה היא השיעמום של הילד. אם זו הבעיה תמיד אפשר לאתגר אותו יותר, או לקנות לו משחקים מעבר לגילו.
נשמע לי שהוא הבוס בבית. זה לא קשור לאינטילגנציה, זה קשור לסמכות שלכם כלפיו.
התגובה ההולמת לכך היא לא התגאות באינטילגנציה שלו שכביכול גורמת לכך אלא הפעלת סמכות. כשהילד מרביץ לכן או לא למקבל מה שהוא רוצה צריך להפסיק זאת באופן מיידי. אחר כך אפשר לדבר איתו בנחת על התסכול שלו ועל כך שלא תמיד אפשר לקבל מה שרוצים, אפשר לחשוב על תחליפים יצירתיים או המתנה עד שניתן יהיה לקבל וכו'.
אם תיקחו חזרה את מושכות בבית ותפסיקו להתפעל מהאלימות שלו כי הוא נורא אינטילגנטי, גם נושא הגמילה ונושאים אחרים יזרמו יותר חלק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מירה14/04/2010שלום,
אני לא מנסה לגונן על ההתנהגות של הילד וצר לי אם זה מה שהסקת
להפך
אני מנסה למצוא דרכים איך לגרום לו להיות נורמטיבי
אבא שלו מגיע מהעבודה כל יום בשעה 20:00 ולכן הוא פחות דומיננטי.
אני בסך הכל מנסה למצוא דרכים לגרות אותו למשחקים שיעננינו אותו ולדעת איך להתיחחס ואיך לגרום לו לשמוע בקולי ושיפסיק להתנהג כמו שתיארתי את ההתנהגות שלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר14/04/2010שולום מירה,
לא טענתי שאת מגוננת על ההתנהגות, אלא שיש אצלך חלק שגם מתפעל מהחוכמה שלו שמונע ממך לפעמים להיות סמכותית כשהוא עושה דברים שהם גם חכמים אבל גם חצופים. כך זה נשמע לי, ואולי טעיתי.
בכל אופן חשוב להיות סמכותית. לדבר בטון סמכותי, להיות עיקביים, ברורים, להפסיק התנהגות חצופה או אלימה שלו מייד, וכו'.
אם אתם לא מצליחים כדאי לפנות להדרכת הורים כדי ללמוד איך לעשות זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינאה בין חברות...כרמית13/04/2010
שלום.
ביתי בת ה 10 היא ילדה מקסימה,מוצלחת, רגישה מאוד,תלמידה טובה, אהובה על חבריה. אך לאחרונה ישנה בעיה.... היא התחברה עם ילדה והפכו לחברות טובות אך לאותה חברה יש חברה טובה מקודם... החברה מ"מקודם" חשה כנראה קצת בצד ועשתה להן "פרצופים". הן ניסו לשחק יחד אך תמיד ישנו מתח וביתי מרגישה בצד... בזמן האחרון ביתי חוזרת מבית הספר בוכה ומתוסכלת...
טוענת שהבנות שיחקו ולא התיחסו אליה...אמרה שהרגישה דחויה... ושאין לה באמת חברה אחת טובה אמיתית שהיא רק שלה. ישנה קינאה וזה טיבעי.. אך היא כל כך רגישה וכל כך נעצבת מהעיניין ואומרת שמעכשיו תהיה לבד כי 3 זא הולך...
מה אייעץ לה? איך להתייחס לנושא? כואב לי לראותה כך... אמא מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו על שאלתי???...
כרמית13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגות אצל ילד בן 5.5מירה13/04/2010
שלום רב,
יש לי 3 ילדים. בן בכור בן 8, בן אמצעי בן 6 ותינוקת בת חצי שנה.
לאחרונה החלו שינויים בהתנהגות אצל בני האמצעי. השינויים באים לידי ביטוי במספר מישורים :
1. כל פעם שצריך ללכת למקום כלשהו כגון : גן, חבר, חוג ... הוא מתחיל להתלונן על כאבים בבטן ובגרון. (כל פעם מדובר על אותם כאבים) אני ממש צריכה להוציא אותו מהבית בבכי...יודגש שהוא מתלונן על הכאבים רק בסיטואציות אלו.
2. לא אוכל כמו שצריך. הוא ממצה את הארוחה לאחר מספר ביסים ועורך מו"מ על כמה ביסים עוד נותר לו לאכול.
3. מדבר בצורה תינוקית.
4. כרוך סביב חבר אחד בלבד בגן בצורה מוגזמת. בתחילת השנה היו לו עוד 2-3 חברים שהיה משחק איתם.
ברצוני להדגיש שלאור כך ערכתי לו לאחרונה את כל הבדיקות האפשריות והילד בריא לחלוטין. ברור לי שכנראה מדובר במשבר בעקבות לידת האחות החדשה במשפחה אבל אני ממש אובדת עצות כיצד להתמודד עם ההתנהגות שלו. אשמח לקבל טיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי התנהגות
ליאת גרוס17/04/2010שלום מירה
נשמע שבנך עובר משבר לא פשוט שבא לידי ביטוי באופן פסיכוסומטי ובדרכים אחרות. ייתכן כי הדבר קשור ללידת אחותו אך לא בהכרח. האם קרו דברים נוספים שיכולים להסביר את המשבר ? האם היה משהו בתקופה בה החל שינוי ההתנהגות? האם היו משברים דומים בעבר או שזהו שינוי מאד מפתיע ? האם רב היום שמח ?
העובדה שלא רוצה לצאת למקומות מרמזת כי הקושי הוא בחוץ. כנראה בתחום החברתי. ייתכן שקרה משהו שהעליב אותו או הפחיד אותו. ייתכן כי אינו חש בטוח וקומפטנטי להתמודד עם דרישות העולם שבחוץ. הוא לא אוכל כי לחוץ וחרד. כך או כך כדאי נסות להבין את הגורם ולסייע לו.כדאי לנסות להקל עליו בטרם יעלה לכיתה א' בשנה הבאה, דבר שעלול להעמיק את המשבר.
לדעתי מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע. טיפול טוב יכול להביא לשיפור מהיר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתוליםמיקי13/04/2010
שלום,
בני בן שנתיים וארבעה חודשים. בתחילת פסח נגמל מחיתולים. הגמילה היתה חלקה ביותר, כבר ביום הראשון הראה נכונות לעשות צרכיו בחצר או בסיר ולא פספס אף לא פעם אחת. הוא היה מאוד מרוצה מהעניין.מהשירותים עצמם הוא פוחד. כך היה בשבוע וחצי של חופש פסח. מאז שחזר לגן מהחופשה, לפני כשבוע, הוא מסרב לעשות צרכיו בגן. מתאפק שם שעות, בוכה וסובל, עד שמשתין על עצמו או ששמים לו חיתול והוא עושה בו. כשאני באה לקחת אותו, ברגע שאנחנו יוצאים מהגן הוא חוזר להיות גמול כמו קודם ועושה בסיר ובחוץ בטבעיות גמורה. אני חוששת שזה קשור לכך שהוא לא אוהב במיוחד את הגן, מעולם לא שמח ללכת לשם בבוקר ובנוסף נראה לי שניסו לשכנע אותו בהתחלה לעשות בבית השימוש (כי כך הגננת מעדיפה) וכנראה שזה הרתיע אותו ומאז הוא לחוץ שם.עכשיו מציאים לו בחוץ או בסיר והוא מסרב.היום לראשונה הוא הראה קצת התנגדות לעשות צרכיו גם איתי בבית ואפילו ביקש חיתול. נקודה נוספת חשובה היא שבשבוע האחרון התחיל קצת לגמגם. קראתי שזה לא חייב להיות קשור לטראומה אבל במקרה זה אני חוששת שאולי כן. מה עלי לעשות על מנת למזער את הסבל והנזק? האם לחזור לחיתולים? האם לנסות כך עוד?
אשמח לתגובה
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
סמדר ריינר14/04/2010שלום מיקי,
נראה שהקושי הוא בעצם החזרה לגן ולא בגמילה עצמה. לכן, כדאי להתייחס לקושי הריגשי שלו קודם כל. אני לא יודעת כמה ניתן לדבר איתו, אבל אם ניתן חשוב לנסות לברר איתו אם משהו מפחיד אותו או קשה לו ולטפל בזה. לתת הנחיה מתאימה לגננת ולדבר איתה על הקושי של הילד בגן. אחרי שמדברים על הקושי ומתמודדים איתו, ניתן להחזיר אותו למסלול הגמילה בבית באמצעות פרסים וחיזוקים חיוביים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת מעברמיטל13/04/2010
היי,
ביתי בת שנה ושמונה ולפני שבועיים וחצי העברנו אותה לישון במיטת מעבר ( עם מיטת התינוק היא היתה נוסעת בחדר ומאוד מתעצבנת מההגבלה בתנועה).
הילדה מאוד אוהבת את המיטה וישנה בה מעולה הבעיה היחידה שלנו היא שכשמשכיבים אותה לישון היא יורדת מהמיטה ובאה לסלון....
אנחנו כמובן מחזירים אותה למיטה ללא תגובה של דיבור וכד'...אבל היא ממשיכה ולא מתייאשת...
הטקס נמשך בין חצי שעה לשעה כל יום...
אני רוצה לציין שבמיטת התינוק היא הייתה נרדמת בלי בעיות...
מה ניתן לעשות?
תודה, מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינת תינוקות\ פעוטות
נעמה סבג שמש14/04/2010מיטל שלום,
עשו זאת בהדרגתיות. בתחילה תהיו לידה.
נסו את שיטת המדבקות וכל יום תתגמלו על התנהגות טובה.
האם טקס השינה כולל סיפור? אם לא, זה זמן טוב להוסיף אותו ולהבהיר מה יקרה בסופו. אם קיים, להבהיר מה משמעות היציאה מהחדר: המנעות מסיפור.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכודידקטיחלי13/04/2010
אני רוצה לעשות לבת שלי אבחון פסיכודידקטי היכן מומלץ לעשות זאת. יש היום כ"כ הרבה מכונים.
איזה הכי גדול והכי טוב ?
האם יש החזר מקופת חולים על אבחון כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכודידקטי
סמדר ריינר14/04/2010שלום חלי,
נראה לי שכדאי לך להתעניין אצל פסיכולוג בית הספר לגבי האפשרויות באיזור מגורייך. ככל הידוע לי קופות החולים לא ממנות זאת.
גם לא תמיד המכון הכי גדול הוא הכי טוב. יכול להיות שכדאי לך ללכת למישהו פרטי שעובד לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילדה בת 10אמא מודאגת ..13/04/2010
שלום, אשמח אם תוכלו להפנות ו/או לעזור לי בבעיה שאני מתמודדת עימה לאחרונה. ביתי בשלושה חודשים האחרונים מתלוננת מידי פעם על כאבי ראש. כאמור, כאבי הראש הינם רגעיים וחולפים כאשר הילדה מתעסקת בדבר מה שמעניין אותה ולחילופין כאשר חוזר לה המצב רוח. בעבר היו לה הרבה התקפי fefa שזו מחלה וירלית כמעין דלקת גרון שהיתה מלווה בכאבי ראש וחום גבוה. בשנים האחרונות היא מקבלת את ההתקף אך אם מעט כאבי ראש וכמובן הם הסימפוטום של כאבי בטן לפעמים עם חום ולפעמים בלי. אך מה שמתריד בענין זה המחזוריות של כאבי הראש שהם בד"כ באים אחרי יום לימודים, נסיעה ברכב, טיול לא שגרתי ולפעמים סתם ככה. ניגשנו לרופא ילדים מספר פעמים, הנל ערך לה בדיקות דם כלליות ואמר לנו שבגלל שהיא ילדה מאוד פרפקציוניסטית היא נתקפת בכאבי ראש. חשוב לי לציין כי ב- 99 אחוז מכאבי הראש אנו לא נותנים לה משככי כאבים וזה חולף לאחר שתיה, אוכל, ואפילו סתם כך חולף כמו שציינתי לאחר שהיא עוסקת במשהו שמאוד מעניין אותה. שאלתי - האם להמשיך ולעשות בירור רפואי או לתת פשוט לתקופה לעבור? האם זה קשור לתשומת לב יתרה. היא ילדה שמאוד נלחצת ממבחנים, וממצבים לא שיגרתיים. מה לעשות? איך להמשיך" לפנות לנוירולוג? כאשר אני אומרת לה זה יעבור,,, זה באמת אחר כך עובר לה? אבל אני לא יכולה להתעלם עוד ... אודה באם תוכלו לסייע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 10
סמדר ריינר13/04/2010שלום לך,
אני לא יכולה לייעץ לך אם להמשיך בבירור הרפואי. נשמע לי שקיבלת תשובה אבל את לא סומכת עליה. אם את רוצה להמשיך בירור רפואי כמובן שיש בכך הגיון אבל לא הפורום הזה הוא הכתובת להתייעצות רפואית מהסוג הזה. עם זאת יש גם הגיון בכך שלכאבים אולי יש מקור פסיכולוגי, ואם זה כך כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות פהאיריס13/04/2010
שלום רב
בני בן 6 וחודשיים, לאורך כל שלבי ההתפתחות שלו אני שמתי לב שיש לו התנהגויות שחוזרות על עצמן לאורך תקופה ואז מתחלפות בהתנהגויות אחרות למשל: לאחר גמילה ממוצץ בגיל 4, הוא התחיל ללקק את אצבעותיו וחפצים שונים. לאחר זמן מסויים התדירות פחתה. באותו זמן נולד לו אח קטן,והחלה ההתנהגות האובססיבית של נשיקות וחיבוקים אבל בצורה מוגזמת, והדבר נמשך עד היום. לאחרונה שמתי לב שהבן שלי במהלך כל היום ופעילויות שונות במשך היום עושה תנועות של פתיחת פה (מוריד את ראשו ופותח את הפה) כשערתי לו על זה הוא אמר שמשהו מפריעה לו בגרון (בדקתי ואין שום דבר). אני מרגישה שמגיל קטן יש התעסקות יתר סביב הפה, כאילו שהוא זקוק לתחושה הזאת סביב הפה. מה עלי לעשות, האם התנהגות כזאת נורמאלית ותעבור עם הזמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות פה
סמדר ריינר14/04/2010שלום איריס,
זה לא עניין של נורמלי או לא נורמלי, אלא משהו שנוח לו. יש לך בן שחלק מחווית הקשר החום והביטחון עוברת אצלו דרך הפה, וזה כך במידה מסויימת אצל כולנו, לכן חלקנו נורא אוהבים לאכול, לעשן וכו'.
אם זה לא מפריע לו חברתית או בתפקוד כדאי שתניחי לזה, כי התייחסות מוגזמת לכך יכולה לפגוע בביטחון שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוות של ביל חייםברנדה13/04/2010
יש לנו כלבה בת 15
לצערנו הסוף שלה מאוד קרוב
היא גידלה את שלושת הילדים (בת 14, בן 11 בן 8)
מה לעשות ברגע שיקרה? הם צריכים לראות את הכלבה מתה? הם בטח יבקשו לקבור אותה- לתת להם?
תודה
ברנדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוות של בעל חיים
סמדר ריינר14/04/2010שלום ברנדה,
אין כאן תשובת בית ספר. מדובר בילדים גדולים, אני חושבת שראוי ונכון דבר איתם ע מה שהם רוצים ולכבד זאת. אם הם לא רוצים להיות עדים למותה, אולי כדאי לשקול לסיים זאת אצל וטרינר, אם הם ירצו לקבור אותה הייתי מאפשרת להם. מה שחשוב הוא פחות מה מחליטים לעשות אלא איך מדברים על כך, וחולקים רגשות ועצב כל המשפחה ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר גןשולמית13/04/2010
שלום בני בן שנתיים וחצי בגיל שנה הכנסתי אותו למשפחתון שם היה שנה, בספטמבר לאחר מכן (כמעט גיל שנתיים), עבר לגן של ילדים גדולים יותר , הוא מאד אוהב את הגן ואני גם מאד מרוצה, בחודש האחרון עברנו למושב דרומית למקום בו גרנו, רשמתי את בני לגן במושב לשנה הבאה, וכרגע החלטנו שהוא ייסע לגן הקבוע שלו (בעלי עובד ליד) על מנת לא להעמיס עליו מעברים,ובספטמבר הוא יעבור לגן במושב. הגן שרשמתי אותו בספטמבר הינו גן מועצה ולכן אני לא יכולה להכניס אותו לגן זה כבר עכשיו, האופציה היא להכניס אותו כעת לגן פרטי במושב ולאחר מכן שוב להעביר אותו לגן המועצה..
כבר שבוע שהוא נוסע בבוקר ויש פקקים בדרך הלוך הוא נוסע שעה ויותר ובחזור ארבעים וחמש דקות עד שעה ויותר. בנוסף אנו מעירים אותו מוקדם, אני מודאגת מאד, מצד אחד לא אוהבת את המצב שהוא נוסע הרבה, וגם נמצא פחות בבית ומצד שני האופציה שיעבור גן עכשיו לשלושה חודשים ובספטמבר יעבור שוב לגן חדש גם מדאיגה אותי כי אני לא רוצה שיהיו לו הרבה מעברים.
ברצוני לציין שמדובר בילד חברותי מאד שבשני הגנים שנקלט אליהם הסתגל בצורה נורמלית לחלוטין.
אשמח לעצתך, וכמו כן אשמח להבין מדוע יש להפחית במעברים.
תודה רבה
שולמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע אין תשובה
שולמית15/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר בגן
שולמית15/04/2010ברצוני לציין שאכניס אותו לגן במושב שיש בו 4 ילדים שיעברו איתו לגן המועצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אינני מקבלת תשובה?עינת13/04/2010
שלום. בני בן ה- 8 סובל מזה תקופה אחרונה מפחדים וחרדות לאחרונה אף החריף המצב אשר בא לידי ביטוי בכך שאינו יכול לשהות לבדו בחדרו או בכל אחד מהחדרים בבית. אנו חייבים ייעוץ דחוף בתחום ורצוי אף טיפול משותף איתו. אשמח לקבל המלצה על פסיכולוג ילדים מאזור רמת גן/גבעתיים/ת"א אשר מתמחה בתחום זה. תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
סמדר ריינר13/04/2010שלום עינת,
אענה לך בכנות. אני עומדת כאן במצב מאוד לא נעים. אני מטפלת בילדים ובחרדות, ומטפלת באיזור רמת גן, והדבר מצויין בכרטיס שלי שמוצג בפורום.
אני עובדת ימים כלילות במענה שכולו בהתנדבות לשאלות הרבות בפורום הזה. התגמול שלי לעבודה קשה ומורכבת הזו הוא הסיפוק שבעזרה וגם העובדה שהפרטים שלי מופיעים כאן וכך אנשים יכולים לפנות אלי אם הם רוצים באופן פרטי.
את מבקשת שאמליץ לך על פסיכולוג מרמת גן. מה אני אמורה לעשות? להמליץ לך על עצמי? לעבוד כאן בפורום בהתנדבות כל כך הרבה ולהמליץ לך על מישהו אחר?
אם את מעוניינת כמובן שאת יכולה לפנות אלי טלפונית, אם לא אנא פני לפסיכולוגית בית הספר של בנך ובקשי ממנה המלצה מתאימה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)