מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התמודדות עם התקפות זעם בעקבות אחותרוית10/04/2010
שלום רב,
לפני שלושה שבועות התווספה תינוקת חדשה למשפחה, אחות קטנה לבתי בת ה-4. מהשנייה הראשונה היא לא הסתירה שהיא מקנאה בה ובכל פעם שהתינוקת בסביבה היא מרגישה צורך לגעת בה וקצת למעוך אותה ולקפוץ לידה בצורה מסוכנת ובקיצור לעשות הכל כדי להרגיז. ואכן זה מאוד מרגיז אותי ואני ממש לא יודעת איך להתמודד עם זה. האם להתייחס ולהעיר לה על כל התנהגות לא נעימה ו/או להעניש או פשוט להתעלם ולקוות שיעבור? יש לציין שבאופן כללי היא נהייתה יותר חצופה וגם עם זה אני לא יודעת מה הדרך הטובה ביותר להתנהג. אשמח לקבל עזרה.
תודה מראש,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמודדות עם התקפות זעם
סמדר ריינר10/04/2010שלום רווית,
קודם כל מזל טוב:-)
בודאי שזה מרגיז. אני לא חושבת שצריך להתעלם מזה. צריך לקחת את הילדה הצידה, לחבק אותה, ולהגיד לה שאתם מבינים שקשה לה, ושהיא מקנאה באחותה הקטנה, כי עד עכשיו היא הייתה לבד, וקיבלה המון תשומת לב, ועכשיו אתם עסוקים עם עוד תינוקת. אב אתם מאוד מאוד אוהבים אותה, ולפעמים כשמתחשק לה היא גם יכולה, לחזור קצת להיות תינוקת, ואמא ואבא יפנקו אותה. כדאי גם להבטיח לה ולעמוד בזה - זמן לבד איתכם או עם אחד מכם ללא אחותה באופן קבוע. מעבר לזה צריך להגיד לה, שלמרות שאתם מבינים את הקנאה שלה, אסור לה להכאיב לאחותה ואתם לא תרשו זאת. יש לכם בלב מקום לשתיהן, ויש גם יתרונות להיות ילדה גדולה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת כבר מה לעשות!!:(שני10/04/2010
שלום רב, איני בטוחה כי פניתי למקום הנכון, אך אני סובלת מבעיה חמורה מאוד שמקשה עלי לתפקד ביום יום.
יש לי בעיה בהטלת שטן במקומות ציבוריים, בין אם זה בית הספר או אצל חברות ומקומות כמו קניונים וכו'. אני פשוט כל הזמן מתאפקת, ואיני מצילחה לעשות את צרכי, והדבר נובע מלחץ כושלהו, אני נלחצת ואיני מרגישה בנוח.
עכשיו הדבר החל עוד מהילדות, עוד מאז שהייתי בערך בגיל 6 וחצי בכיתה א'.
היו לנו ילדות שהיו מציצות לילדות אחרות בשירותים, ועושות המון רעש, ועוד מימי ילדות זה היה מלחיץ אותי, אך הבעיה היא כי המצב החמיר.
פעם זה לא היה כל כך מפריעה לי כי הייתי לומדת 5-6 שעות ליום, וכיום אני לומדת בסביבות ה- 8-9 שעות ליום והדבר חמור יותר.
הודה לכם מאוד אם תוכלנו לעזור לי, לתת לי עצות כיצד ניתן להתמודד עם הבעיה שלי, או לאן לפנות?
תודה מראש: שיר:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב שכחתי להוסיף...
שני10/04/2010....כיום אני בת 17
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך שירו'ש
סמדר ריינר10/04/2010שלום לך,
אני מבינה שאת רוצה לפתור את הבעיה בלי לערב את ההורים שלך. כי אם את מוכנה לערב אותם, את יכולה להיעזר בהם כדי למצוא טיפול פסיכולוגי פרטי מתאים.
מה שאת צריכה זה מטפל, פסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד בשיטה קוגניטיבית התנהגותית ושיכול ללמד אותך שיטות להתגבר על החשש שלך.
אם את לא מוכנה לערב אותם זה יותר קשה, ואני לא בטוחה שאפשרי. תנסי לפנות לתחנה לבריאות הנפש באיזור מגורייך ותבררי אם יש להם טיפול קוגניטיבי התנהגותי או אחר לבעיה שלך ואם הם מוכנים שתבואי בלי לפגוש את הורייך ולידע אותם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות?AS75SA10/04/2010
למי אני פונה אם ביתי בת ה-3 מספרת לי שהבייביסטר שלה
נגעה לה באיברים הפרטיים ??
כרגע הכי חשוב לי שילדתי תקבל את הטיפול הדרוש בנושא !!
למרות שכביכול היא לא הראתה שום מצוקה או שינוי בהתנהגות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות
סמדר ריינר10/04/2010שלום לך,
את יכולה לפנות או באופן פרטי לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים באיזור מגורייך, או לאגדת אל"י אם יש להם סניף באיזור מגורייך, את צריכה לציין שמדובר בילדה בת 3 וייתכן שהעבודה המתאימה היא איתכם ההורים ולא ישירות איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד להתנהגגליה ולני10/04/2010
שלום וברכה,
שמי גליה אם חד הורית לבני- איתי בן השנתיים.לאחרונה (בשלושה ארבעה חודשים אחרונים) אביו של בני נכנס לחייו לראשונה,הוא לא הכיר אותו לפני כן.(יש לציין שאביו ואנוכי לא היינו נשואים או בני זוג כלל וכלל). התדירות בה אביו בא לראותו היא פעם בשבועיים,כל שבת שניה. בתחילת התהליך הוא היה מגיע אלינו ונמצא איתו כמה שעות לבד או גם בחברתי, לאחר מכן הוא היה לוקח אותו לנסיעה מחוץ לבית ונמצא איתו כשעתיים שלוש ומחזיר אותו הביתה. בהתחלה לא היתה לאיתי שום בעיה להיכנס לאוטו ולנסוע איתו בלעדיי אך בשלוש פעמים אחרונות זה היה מלווה בבכי והוא לא היה מוכן להיפרד ממני אבל לאחר כ-5-10 דק' של נסיעה הוא היה נרגע וחוזר לעצמו.
אני מאוד רוצה שהוא ישהה בחברת אביו כמה שאפשר וכרגע זה מה שהוא יכול לתת אבל מצד שני כואב לי מאוד "להכריח" אותו ללכת,אני מרגישה כאילו שאני נוטשת אותו וזה ממש לא פשוט. אין לי ספק שאביו עושה הכל כדי שאיתי יהנה מהחוויה אבל בכל זאת הוא בוכה כל פעם. חשוב לדעת שאיתי מאוד קשור אלי ובכל מקרה קשה לו להפרד ממני אפילו כשאני שמה אותו במעון גם אחרי שמונה חודשים הוא עדיין מתקשה להיפרד ממני ולפעמים בוכה .
מבקשת עזרה דחופה,מה אני צריכה לעשות??
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי פרידה
סמדר ריינר10/04/2010שלום גליה,
לבנך יש קשיי פרידה שייתכן שהם קשורים באופן לא מודע לקשיי פרידה שלך ממנו ולמה שאת משדרת לו, למרות שבאופן מודע אין לי ספק שאת רוצה שהוא ייפרד בקלות גם בדרכו לגן וגם בדרכו לאביו.
לכן לדעתי הפיתרון הוא שתמצאי טיפול לעצמך כדי לברר את מקור חרדות הנטישה אצלך, ואיך לייצר מצב שאת יכולה לשחרר באמת את הילד ולא רק באופן חלקי, שלא ממש עובד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה בכל זאת?
גליה ולני10/04/2010היי שוב..
זה נכון שלא פשוט לי למסור אותו לאביו ואני מאמינה שזה גם בגלל הסיבה שגם לי זה דיי חדש ואני צריכה זמן התאקלמות אבל בכל אופן אני כן מנסה לעבוד על עצמי בעניין הזה, לעומת זאת במעון אני ממש לא חוששת ואין לי בעיה להשאיר אותו עם המטפלת ואני אומרת את זה בוודאות גמורה אז ככה שזה קצת מבלבל..
אז מה לעשות בנתיים? לשלוח אותו גם אם הוא בוכה או לתת לו קצת יותר זמן להתרגל לנוכחות של אביו?בכל זאת הוא רואה אותו אחת לשבועיים והוא בסך הכל בן שנתיים...
אודה לתשובה יותר ספציפיט. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי פרידה
סמדר ריינר10/04/2010שלום גליה,
כדאי לעשות את הפרידה הדרגתית, להיות קצת זמן ביחד איתם, להכין את הילד בהתאם למידת הבנתו לפרוצדורה של התהליך - "עכשיו אבא יבוא, נשב קצת ביחד ואחר כך תלך עם אבא" כשאבא בא לחזור על זה:"עכשיו נשב עם אבא ואחר כך תלך עם אבא ואחרי זה תחזרו לאמא שוב" ואחרי שתשבו קצת ביחד להגיד שוב, שעכשיו הוא ואבא הולכים, ואחר כך יחזרו. אפשר לתת לו משהו מהבית, בובה או חפץ שהוא אוהב שילוו אותו, ולעשות את הכל בלי דרמה וכמה שיותר ענייניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד בידייםליאת10/04/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו9 מאוד עצמאי בהתנהגותו ורוצה הכל לעשות לבד וממש אין לי בעייה עם זה להיפך אך
הבעיה מתחילה כשיוצאים מהבית אם מורידים אותו לרצפה הולך לאן שבא לו ובורח לא מוכן להחזיק יד ואז יוצא מצב שתמיד או באופניים שלו או בידיים כי זה מתיש מה עושים???? איך משנים את זה שיתן יד או שיקשיב. בד"כ ילד טוב עם גבולות אך במצב זה לא מצליחים להשתלט או למצוא פתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד בידיים
ליאת10/04/2010פספסתם אותי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
ליאת11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגמול התנהגות
נעמה סבג שמש12/04/2010שלום לך,
במצב בו הילד אינו נותן יד, למרות הצורך ההכרחי בעניין, את מבהירה לו שיש שתי אפשרויות: או יד או הביתה. באותו הרגע תחזרי איתו הביתה. כך, הוא יבין את משמעות העניין.
ברגע שאת מרימה אותו על הידיים את נותנת חיזוק חיובי להתנהגות.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת חמש סיפרה את עצמה לבד..רוית10/04/2010
שלום,
למה ילדים בשלב מסויים מתנסים בלחתוך לעצמם את השער..???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5
סמדר ריינר10/04/2010שלום רוית,
את שנמעת מזועזעת, אולי בגלל שהתוצאה מפתיעה וגורמת להלם קל...
לילדה שלך אין שום בעיה, זו פשוט סקרנות נורמלית של ילדים, שעדיין לא תמיד יודעים לחשב את התוצאות מראש, כי אין להם ניסיון.
הכל בסדר, הילדה שלך בסדר, והשיער יגדל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אופייניים לילדיםאתי10/04/2010
שלום
רציתי לדעת מהם הפחדים האופייניים לילדים בכל קבוצת גיל (בעיקר החל מגיל 6).
נאמר לי שהתפרסמה לאחרונה כתבה בנושא במעריב, אך לצערי פיספסתי אותה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אופייניים לילדים
סמדר ריינר10/04/2010שלום אתי,
לא נוכל להתחיל לפרט כאן עכשיו את כל כמות הידע הזו.
ראיתי בגיליון "לאישה" של חודש ינואר כתבה כזו בדיוק, אני בטוחה שתצליחי לאתר את הגיליון באחת המספרות או אצל הקוסמטיקאית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת אכילה ילדה בת 6רויטל09/04/2010
שלום רב,
ילדתי בת ה-6, ילדה בכורה לפעוט בן שנה וחמישה חודשים.
ילדה מדהימה, חכמה וטובה. כל אדם שבא איתה במגע נדהם מהאופן שבו היא מדברת ומביעה את עצמה. ילדה עם חושים מפותחים ומחודדים למדיי.
עד השבוע האחרון היא אכלה באופן מסודר, ארוחת בוקר, ארוחת עשר, ארוחת צהריים, ארוחת ארבע וארוחת ערב. מלבד ירקות חיים כגון עגבנייה ומלפפון היא אוכלת הכל. אחר הצהריים בבית היא אוהבת לאכול חטיף או שוקולד.
לפני שבוע אחרי ארוחת הערב, היא טענה כי היא חשה בבחילה ומיד לאחר מכן הקיאה. לאחר שרחצנו אותה היא טענה שהיא מרגישה טוב ושהיא רוצה לישון.
לא ייחסנו לארוע זה חשיבות יתרה ותירצנו זאת בכך שאולי היא אכלה יותר מידי.
למחרת היא כבר לא רצתה לאכול וטענה כל הזמן שהיא לא רעבה לאחר מכן התירוצים התחלפו ב"אני עייפה" וכך הגענו לסוף היום ללא אוכל כלל.
ביום שלאחר מכן אותו הדבר, אך היא ניסתה לאכול, ניסיון שהסתיים בהקאה.
כך קרה גם בימים שלאחר מכן. על חטיפים וממתקים היא לא רוצה לשמוע.
ברצוני לציין שהילדה לא עברה איזשהו משבר או היתה עדה לאירוע חריג. מאחר והימים ימי חופשת פסח, היינו עסוקים איתה ועם אחיה כל הזמן בטיולים, ביקור משפחה והנאות. היא עטופה כל הזמן בחום, אהבה ומשחקים.
ביומיים האחרונים כשבילתה את רוב היום בגן, אכלה לדיברי המטפלות רגיל ויפה. ( לא ראו שום דבר חריג ושום הקאה).
בנוסף ביקרתי איתה אתמול אצל רופא ילדים שערך לה בדיקת ספירת דם ושתן והכל תקין. לדבריו זוהי תופעה פסיכולוגית וייעץ לי לא "להתעסק" בכך ולתת לילדה מספר ימים לחזור לעצמה. אם הבעיה לא תפתר נפנה לגורמים מתאימים.
הילדה טוענת שבכל פעם שהיא רואה אוכל יש לה תחושת בחילה ומיד מקיאה.
אני מוטרדת וחרדה, אשמח לייעוץ,
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6
סמדר ריינר10/04/2010שלום רויטל,
זה קצת מוקדם לאבחן הפרעת אכילה אחרי שבוע. וזה גם כנראה לא מדוייק להגיד ש"הילדה לא עברה איזשהו משבר או הייתה עדה לאירוע חריג" הייתי מנסת זאת "לא עברה משהו שאנחנו יודעים עליו" ייתכן שהיא מרגישה משהו שגורם לה להגיב כך, ואתם לא יודעים מהו. גם אם אתם עוטפים אותה כל הזמן בחום אהבה ומשחקים. משהו בכל זאת קשה לה.
כדאי לשים לב גם לכך שבגן היא כן אוכלת, כלומר ייתכן שזה משהו שקשור לבית וליחסים בבית .
הייתי לוקחת אותה לשיחה בנפרד ושואלת אותה אם משהו מציק לה בלב, אם יש משהו שלא נוח לה, קשה לה, מפחיד אותה או עצוב לה. אם היא מעלה משהו, זה יכול להתחיל לתת כיוון איפה לחפש את הבעיה. אם היא לא מעלה דבר, והעניין לא מפסיק, כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטתחלי09/04/2010
ילדה בת שנתיים אני מחפשת לה גן קיבלתי המלצה מחברה שהילדה שלה הייתה בגן מדהים פתוח מ 6.30-18 (!) ועולה רק 1800 ש"ח בחודש.
הבעיה היחידה - הצוות מדבר רק רוסית והילדה שלי ממש לא....
הילדים שם רובם עם זוג הורים רוסי חלק יש שם חצי רוסי חצי ישראלי הצוות יודע גם עברית אבל היות והילדים יודעים רוסית הם מדברים רוסית.
כבר הייתי כמעט סגורה על גן שמדברים בו עברית פתוח 7.30-16 עולה 2500 ש"ח גם עליו יש המלצות חמות...
מה עושים ?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות
סמדר ריינר09/04/2010שלום איה,
השאלה היא איזה שיקולים את מכניסה להתלבטות שלך. אם את רוצה כמה שיותר שעות ללא הילדה שלך, ושיעלה לך כמה שפחות - התשובה ברורה.
אם גם חשובה לך טובת הילדה שלך, שזקוקה לצוות שמדבר בשפתה וצריכה גם כמה שעות עם אמא שלה ביום לפני שהיא הולכת לישון - גם התשובה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3 ורבע מיבבמרגלית09/04/2010
שלום רב שמי מרגלית אני אם לילד מקסים בן 3 ושלושה חודשים
בשנה האחרונה בכל פעם שהוא רוצה דבר מה(יכול להיות חטיף ויכול להיות ממתק או כל דבר אחר)
לפני שהוא מבקש הוא בוכה בכי תמרורים כשאני שואלת אותו לפשר הבכי הוא עונה לי מה הוא רוצה .אני הסברתי לו כמה וכמה פעמים שהוא ילד בוגר והוא יודע לדבר(בני ילד מאוד מפותח) (הוא יודע את כל האותיות מא' ועד ת' והוא גם מזהה אותיות. ) והוא רק צריך לבקש אך זה לא עוזר אני .רוצה לציין שזה בא לידי בטוי כמעט בכל מצב. נ"ב בני מאוד אהוב אהוב בגן ובכלל ,ואני מציבה לו גבולות כשצריך כך שלפי דעתי זה לא פינוק כי כבר מגיל קטן הוא ידע שאם הוא מגזים אני אומרת לו איתי אתה עובר את הגבול.
בתודה מראש מרכגלית
אנא יעצו לי מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 3 ורבע
סמדר ריינר09/04/2010שלום מרגלית,
הפיתרון פשוט מאוד. כל פעם שהוא מבקש ככה, לא להענות לו. גם לא לנסות לברר איתו. פשוט להגיד שעד שהוא לא נרגע את לא יכולה להבין. שירגע ואז יגיד בשקט מה הוא צריך.
אם תהיי עיקבית בכך, זה יעבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן עשר עם התנהגות קשהלירן09/04/2010
שלום,
בני הוא בן עשר. מראשית לידתו הוא היה עם טמפרמנט מאוד קשה. מאוד רכושני, נוטה להתווכח, קולני. אין לי ספק כי יש לו גם בעיה רגשית. הוא חווה גירושים בגיל 5. בשנה האחרונה, שיקמתי את חיי ולפני כמה חודשים נישאתי בשנית. לבעלי יש ילד בן 13. לי יש ילד נוסף בן 8. בעוד שני הילדים מקבלים את השינוי במשפחתנו באושר רב, בני בן העשר עושה את כל המאמצים להרוס הכל.
עלי לציין כי גם לפני שהתחתנתי התנהגותו הייתה על גבול הבלתי נסבלת.
בלימודים, השגיו נמוכים למדי, למרות הפוטנציאל הטמון בו.
ההתנהגות בבית ומחוצה לה היא פשוט לא סטנדרטית. עד כדי כך שאנו כמעט לא מזמינים אף אחד אלינו מפאת הבושות שהוא עושה. אין לו בעיה לצעוק ליד אנשים, להתנהג בחוסר טאקט מוחלט.
ילד שקם בשעות מאוד מוקדמות של הבוקר, מפריע לכל הסובבים. מתווכח עם כולם לאורך כל היום, קולני מאוד, חסר שקט, משמיע קולות כל הזמן, אגרסיבי נורא.
המצב מאוד עגום. עצוב לי מאוד שזה כך. ברור לי שיש לו בעיה רגשית אך לאחרונה נראה כי זה על גבול של בעיה נפשית.
לפני כשנה וחצי הוא קיבל ריטלין, על מנת להוריד את רמת האימפולסיביות שלו. הריטלין לא השפיע עליו במיוחד ומעבר לתופעות לוואי קשות לא ראיתי שזה תורם והפסקתי לי לו את הטיפול בעצמי.
אני לא חושבת שהבעיה שלו נוירולוגית.
מדובר בילד עם ביטחון עצמי מאוד נמוך ועם פחדים לא מעטים.
ניסיתי את כל מה שרק אפשר: רכיבה על סוסים, טרפיה באומנות, הידרוטרפיה, טיפול בבע"ח, טיפול פסיכולוגי, נוירולוגי, טבעי, מה לא.....
אני פשוט על סף יאוש מאוד גדול.
החיים בבית ומחוצה לו במצב הזה הם בלתי נסבלים גם עבורו וגם עבורנו.
אין לנו רגע אחד של שקט.
אודה לכם אם תוכלו לתת לי כיוון שיוכל לעזור כאן.
תודה - לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן עשר
סמדר ריינר09/04/2010שלום לירן,
נשמע שניסית הרבה דברים, אבל הפסקת אותם כנראה בשלב כשלהו. המצב שאת מתארת דורש פסיכותרפיה של פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, באופן אינטנסיבי, אולי יותר מפעם בשבוע, משולב עם הדרכת הורים אינטנסיבית גם היא (לפחות פעם בשבועיים אם לא טיפול נפרד להורים), את זה צריך להמשיך לפחות שנתיים שלוש, ולהתמיד.
גם לגבי הריטלין, לא כתבת מה ניסית לעשות כשראית שזה לא עוזר ויש תופעות לוואי, מלבד זה שהפסקת את זה. האם פנית לרופא המטפל וביקשת תחליף? האם בדקת את הנושא או פשוט הפסקת בעצמך?
פיתרון קסם לא יהיה פה, צריך להשקיע ולהתמיד ולא לעבור מדבר לדבר בלי להתייעץ ולבדוק מה הבעיה כשמשהו לא עובד, לפני שמפסיקים אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדי בן העשר
לירן11/04/2010סמדר שלום,
תודה על תגובתך.
עלי לציין כי הדברים שניסיתי לא היו קפיצה מדבר לדבר כי אם פרק זמן של לפחות חצי שנה של טיפול שהסתיים.
לגבי הריטלין - דיברתי עם הנוירולוג שהחליף לו לפחות כשלוש פעמים את הסוג (ריטלין LA, קונצרטה וכו'). לאחר שדיווחתי לו על התופעות שמהם הילד סובל, ביניהם: נידודי שינה קשים, חוסר תאבון, הזיות בלילה והגברת החרדות הוא אמר שאכן תופעות אלו לגיטמיות ובכדי לנטרל אותם הוא הציע לי כדור פסיכיאטרי (אם אני לא טועה - רספירדל). לא הייתי מוכנה שהבן שלי יקבל את הכדור הזה. משראיתי שהריטלין לא מועיל לא כלל (מה גם שלפי מבחני ה- TOVA שעשה לא הוכח כי לילד יש הפרעת קשב וריכוז. הסיבה היחידה לנטילת הריטלין הייתה בעקבות אימפולסיביות בהתנהגות) ומשראיתי שילד אם בעיה רגשית קשה הופך למטופל באמצעות כדורים פסיכאטרים, הפסקתי את הריטלין.
ההתנהגות עם ובלי נשארה אותו דבר. השוני היחיד זה התאבון המפורז שהחל אצלו מאז הפסיק את הריטלין.
לאור כל האמור לעיל, לאן את מציעה שאפנה? אינני מחפשת פתרון אינסטנט אך גם לא ייתכן שאבזבז את מיטב כספי עבור פסיכולוגים שלא רואים מהם דבר.
תודה - לירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בן 10
סמדר ריינר11/04/2010שלום לירן,
אם במבחן TOVA לא נמצא שהילד זקוק לריטלין, את צודקת שאין טעם לתת אותו. הבעיה היא לא אורגנית אלא ריגשית כפי הנראה. טיפול של חצי שנה זה לא נקרא התמדה. בטח לא במצב הזה. זו בהחלט קפיצה מדבר לדבר. טיפול פסיכולוגי לוקח זמן, וחייבים להתמיד, במצב שלכם לפחות שנתיים שלוש. בנוסף לא כתבת דבר לגבי הדרכת הורים. יכול להיות שדווקא טיפול או הדרכה עבורכם היא זו שתשפיע על הילד יותר מכל. אבל גם בכך צריך התמיד מעבר לחצי שנה.
זו העיצה היחידה שאני יכולה לתת לך כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 לא מוכן לאכולDD08/04/2010
בני בן 6, נולד עם פגם גנטי, אשר משפיע על המוח. כתוצאה- עיכוב התפתחותי רב תחומי- לא הולך לבד (עם הליכון) לא מדבר. משתמש בלוחות תקשורת שאנחנו בנינו לו, לא בסמלים הרגילים.
יש לו לוח תקשורת של כל מה שעושה בבוקר, וזה מאוד עזר לנו עם שגרת הבוקר.
בנוסף לעיכוב ההתפתחותי, יש לו גם פרכוסים, מקבל תרופות, אך הוא אינו מאוזן.
לפני כשנה התלחנו בדיאטה קטוגנית למניעת פרכוסים. הדיאטה לא עזרה, היינו איתה כשנה.
עקב הדיאטה (כנראה) הילד פיתח התנהגות מאוד לא נעימה ליד האוכל- הוא מרביץ, זורק את האוכל ומתעצבן. יש לציין כי בעבר היה אוכל מקסים. היה אוכל הכל, גם עם כפית וגם עם מזלג.
היום הכנתי לו לוח לאוכל. הוא ככ שמח שיש לו בחירה, בנוסף לאוכל גם נתתי לו בחירה באיזו צורה לשתות.. הוא שמח לקבל את הכוס עם הקש, אותה ביקש, רק ברגע שהתקרבתי אליו- הוא העיף אותה.
מאז היה לו מצב רוח רע כל הערב.
בדיוק הערב היינו אמורים להיות אצל הקלינאית תקשורת. בעלי הלך אליה עם הילד, עם אוכל ועם הלוח החדש. הילד פשוט לא שיתף פעולה, והעיף הכל.
הקלינאית אמרה ברחמים- בטח נורא קשה לכם.. איזו מן אמירה??
אנחנו מרגישים כי ממנה לא תבוא הישועה לעזרה התנהגותית.
אנחנו מרגישים כי 2 דברים מקשים עליו-
1- אנחנו. משהו בנוכחות שלנו מפריע לו לאכול.
2- השתיה. הוא נורא צמא, והוא רוצה לשתות ושמח לראות את הכוס, אך ברגע שהכוס קרבה אליו, הוא מתעצבן.
תודה מראש על ההצעות. אני יודעת שקשה להציע דברים מבלי להכיר את הילד, אבל.. בכ'ז..
תודה
דידי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 6 לא מוכן לאכול
סמדר ריינר09/04/2010שלום דידי,
לא כתבתם דבר על ההתפתחות הריגשית שלו, ואיזו התייחסות הוא ואתם מקבלים לכל העניין הריגשי. אני מבינה מהתגובה שלכם לדברי קלינאית התקשורת שהתייחסות לרגשות נראית לכם כמו רחמים, אבל זה לא בהכרח כך. נראה שאתם עסוקים מאוד במשימתיות עם הילד ואין עצירה רגע להסתכל על העניין הריגשי, אולי כי אתם מפחדים ליפול שם, להתפרק, ואתם לא רואים איך זה יכול לעזור.אבל אי אפשר להתעלם מהעניין הריגשי יותר, הילד שלכם מבטא אותו מאוד חזק.
מעשית לגבי השאלה שלכם, אולי אפשר לעשות מהשתיה והאכילה משחק, להשתמש בבובות, להצמיד לו לקשית מדבקה עם פרצוף מצחיק, לעשות קולות מצחיקים עם השאיבה של השתיה בקשית וכו'.
ולהתחיל לשים לב לעניין הריגשי, גם אצלכם וגם אצלו, נראה שהייתם עסוקים בהתמודדות מעשית עד היום, ואני יכולה להבין אתכם, אך ייתכן וזה לא מספיק יותר.
ייתכן וכדאי לכם לפנות לטיפול ותמיכה עבור עצמכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5 התקף חרדה ושיעולרוני08/04/2010
לבני בן החמש היה יומולדת בגן, וכאשר עמד מול כולם והיה צריך לבחור משהו, החל לפתע לבכות ולהשתעל עד כדי כמעט הקאה, במשך מספר דקות. לאחר מכן לאט לאט נרגע כשיצא ממרכז תשומת הלב.
בדרך כלל הוא ילד בריא, רגוע ומאושר, רק רגיש מאוד. הוא לא רגיל לעמוד מול כיתה שלמה.
יש לו ברקע אסתמה קלה וכשהוא מתאמץ הוא בדרך כלל משתעל.
האם זה היה התקף חרדה? האם עלינו לעשות משהו בנדון?
האם זה מעיד משהו על העתיד?
תודה מראש על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 5
סמדר ריינר08/04/2010שלום רוני,
זה עוד מוקדם להגיד אם זה אומר משהו לגבי העתיד. מה שאת מתארת זה סוג של חרדת קהל. אתם יכולים להסתכל ב"עמודת שאלות נפוצות" לגבי השאלה בנוגע לפחדים של ילדים, ולראות אם יש שם טיפים שיכולים לעזור לכם.
אם נראה לכם שזה מחמיר, או מפריע לתפקוד באופן כלשהו, ואתם לא מצליחים להתמודד, אפשר לנסות לפנות לטיפול בחרדה, אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שליליתדידי08/04/2010
שלום,לביתי בת ה11 יש חברה טובה שיש בה את כל הדברים השלילים שיש באדם.
היא שקרנית כרונית,גונבת וחטטנית וכו'.
ביתי מודעת לכל הדברים הנ"ל ונפגעה ממנה רבות אך עדיין נפגשת איתה וטוענת שהיא יודעת שהיא שקרנית אבל כייף לה איתה.
אציין שהיא גרה בבניין שלנו כך שגם קל להן להפגש ולחזור מבית הספר יחד.
אני והוריה של החברה בקשרים טובים והם עצמם אינם יודעים איך להתמודד עם ביתם כמובן שהם מודעים להתנהגותה.
מה אני עושה?אני לא מעוניינת שהן יהיו חברות ואיני רוצה להטיל וטו.
ביתי היא ההפך ממנה ,מאד אמינה וישרה ויש לה חברות נוספות.
אשמח לדעתכם בעניין דידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרם קיבלתי התיחסות תודה
דידי09/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???מדןע לא עןנים????
דידי13/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה שלילת
נעמה סבג שמש14/04/2010דידי שלום,
הטלת וטו רק תיצור מצב בו ביתך עלולה להבין שדווקא שקר והסתרת מידע היא הדרך הנכונה.
להפך, דאגי לכך שהבילויים המשותפים יהיו דווקא בביתכם. כך תוכלי לפקח יותר על הנעשה ולהיות מעורבת.
תוכלי גם להבהיר לביתך שזה בסדר שאת נפגשת איתה, כל עוד את מודעת לחסרונותיה.
דאגי לכך שהפגישות לא יהיו על חשבון מפגשים עם חברים נוספים.
יכול להיות שדווקא התכונות הללו מושכות את ביתך. יש בה את כל מה שהיא לעולם לא תעשה, וע"י צפייה היא "משלימה" התנהגות זו.
כל עוד את מודעת ועוקבת וזה במינון סביר, זה בסדר.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהקרן07/04/2010
לבני בן ה-3 חוד' יש קושי להרדים את עצמו- תמיד שמגיע רגע השינה ואני מניחה אותו במיטה הוא מתחיל לבכות בהיסטריה ולא עוזרים נסיונות ההרגעה שלי -כמו ליטוף,שיר, נענוע קל של העריסה... הוא אוהב להירדם על הידים שאני מנענעת אותו או בעגלה שהיא בתנועה כמובן.
אני לא מעונינת שהוא התרגל להרגלים כאילו , בייחוד לאחר ניסיון רע שהיה לי עם הבן הבכור שלי שהוא בן שנתיים שרק לפני כ-5 חוד' התרגל לישון יחסית ללא בעיה במיטה שלו.
ביומיים האחרוניים אני מנסה להתעקש שהוא יישן במיטה שלו ולנסות לא להישבר מהבכי שלו ומאד קשה לי עם זה, בכלל קשה לי לעמוד מול הבכי של שני הילדים שלי והאמתי מהניסיון עם הגדול הניסיון להענות לכול בכי בילדות כמה שיותר מהר לא ממש נראה לי שהוכיח את עצמו- בני הגדול די מפונק,קשה לו לשמוע לא או להמתין למשהו בסובלנות.
אשמח לעצה איך להרגיל את הקטן לישון לבד והאם זה בסדר לתת לו לבכות עד שירדם - יש לי קצת רגשי מצפון שהוא בוכה ואני תמיד חוששת שיגרם לו איזה שהוא נזק אם אני יתן לו לבכות יותר מידי ( שחיכתי עד שהוא נרדם במיטה לבד לקחת איזה עשר דק' שברובם הוא בכה בהיסטריה ואני עמדתי לידו וכול הזמן ליטפתי אותו וניסיתי להרגיע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה
סמדר ריינר08/04/2010שלום קרן,
לטעמי גיל 3 חודשים הוא מוקדם מדי כדי לנסות לחנך כך את הילד. תתחילי בגיל הרבה יותר מאוחר ובצורה הדרגתית. זה אכן גורם לו נזק בגיל הזה שהוא בוכה כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
קרן08/04/2010תודה רבה על התגובה.
אז בנתיים זה בסדר להרדים אותו על הידיים הוא בנענוע של העגלה עריסה?
באיזה גיל נראה לך שצריך להרגיל ילד לישון בכוחות עצמו?
כמו כן באיזה גיל היית ממליצה להוציא אותו מהחדר השינה שלנו ולהעביר לחדר הילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה
סמדר ריינר08/04/2010שלום קרן,
אני חושבת שלהעביר אותו לחדר אחר אפשר כבר עכשיו, ולראות לפי הקצב שלו מתי הוא מצליח להירדם לבד. עד גיל שנה וחצי, שנתיים זה בסדר גמור עדיין.הוא עדיין תינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)