פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתי צריך להתערב
    סמייל
    18/04/2010

במשחק בין שתי חברות בנות שלוש וחצי ????

לדוגמא : שהילדה שלי משחקת עם חברה אם החברה לא רוצה להביא את המשחק שנמצא אצלה אז הילדה שלי פונה אלי האם אני אמורה להתערב אן להגיד להן להסתדר לבד ????

או האם הילדה שלי פונה אלי שהחברה שלה דיברה לא יפה אליה האם להתערב????

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי צריך להתערב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי להתערב

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום לך,
    ההתערבות לא צריכה להיות להגיד לחברה להתנהג אחרת אלא לייעץ לילדה שלך איך להתמודד - אז תבקשי שוב, אז תמתיני שהיא תסיים עם המשחק, אז תשחקי בינתיים במשהו אחר וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד מאונן, בן שנתיים וחצי
    יוליה
    18/04/2010

שלום!
    הסיפור שלי קצת מסובך. הנקתי את הילד שלי עד גיל שנתיים, עשיתי לו גמילה בעזרת מריחת חרדל על הפטמה וזה עבר תוך יומיים (אחרכך סיפרו לי שזו היתה שיטה אחזרית). אני אציין שגם עד גיל שנתיים הוא ישן איתי במיטה, אבל עבר בהתלהבות רבה למיטה משלו. מן הסתם הוא היה נרדם עם ציצי בפה עד הגמילה ולאחר מכן רק בחיבוק. שבוע לאחר הגמילה הוא נכנס למקלחת וראה את הציצי האהוב אליו, שקצת הספיק לשכוח ממנו. מאז הוא נרדם עם יד על הציצי. הנושא הזה התחיל להציק לי וגם תהליך ההירדמות נהיה ארוך מאוד. התחלתי לנסות להגביל אותו בזמן: 5" דק' ציצי והולכים לישון". זה לא בדיוק עבד, היו בכי והיסטריה. ניסיתי להגיד לו שהציצי עייף או כאוב, שוב היסטריה ואז בכלל נרדם אחרי שעתיים.
    לאחרונה הוא מצא לעצמו פתרון: ברגע שאני אומרת שעכשיו ציצי הולך לישון, היד ישר עוברת לטיתול, וככה הוא נרדם.
    זה גם נהיה בילוי בוקר מהרגע שהוא מתאורר.

איך להתיחס לזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד מאונן, בן שנתיים וחצי

הוספת תגובה

• ילד מאונן בן שנתיים וחצי

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום יוליה,
    לא כל כך הבנתי איך זה הגיע מצב שהוא שוב רואה את הציצי שלך במקלחת. האם את מתקלחת איתו? האם הוא יושב ומתבונן בך במקלחת? אם כן זה מיותר. מאחר הוא לא יונק, הגיע הזמן לשמור על הפרטיות של האיברים שלך, הוא לא אמור להיחשף אליהם.
    לגבי האוננות עצמה, אין בכך כל רע, צריך להגיד לו שאת זה עושים רק בפרטיות, כל עוד הוא עושה את זה רק לבד וזה לא תופש את כל היום שלו ובא על חשבון פעילויות אחרות, אין סיבה לא לאפשר את זה.
    פרטיות זה אומר גם לא לידך, וגם שאת לא תהיי לידו עם ציצי חשוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הירדמות...

יוליה
    21/04/2010

תודה רבה על התשובה!
    לגבי המקחלת, הוא נכנס במקרא כי שחחתי לסגור את הדלת. זה לא קורה שוב. והוא לא ראה כלום מאז. אבל הוא בכל זאת תמיד רוצה לשים שם יד. אני מרשה לו רק את האזור הפתוח של החולצה ושלא יגלוש מתחת לחולצה, אבל הוא כל הזמן מנשה ואני כל הזמן חוזרת על עצמי שוב ושוב- "רק למעלה אפשר לשים יד".
    מה שמדעיג אותי בעניין ה"יד בתחתונים" זה שהוא נרדם עם זה ככה. ודאגתי שזה לא יהפוך להרגל חדש וקבוע.

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הירדמות

סמדר ריינר
    21/04/2010

שלום יוליה,
    את מודאגת מהדברים הלא נכונים, ומהדברים הנכונים את לא מודאגת:-)
    זה לא נכון בעיני לאפשר לו לשים לך יד על הציצי. עניין האוננות לפני השינה הוא טבעי ולא מזיק, ודווקא ממנו אין לך מה להיות מודאגת. למה זה מפריע בדיוק?
    את יכולה לנסות להרגיל אותו הירדם עם סיפור וכוק, אבל אם הוא צריך את המגע הזה עם עצמו לפני השינה מה זה בעצם משנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של תינוק
    קרן
    18/04/2010

בחודש האחרון בני בן ה-3 וחצי חודשיים רוב היום בוכה בייחוד שהוא עייף הוא בוכה בהיסטריה ומאד קשה להרדים אותו (הוא בעיקר נרדם עם נענוע על הידים שלי או בטיול בעגלה), לקחתי אותו לרופאה לבדיקה לראות אם יש משהו לא בסדר ולא נמצא שום דבר.
    הוא בעיקר רגוע בטיול בעגלה או על הידיים שלי, ברגע שמניחים אותו לבד בעגלה,באוניברסטיה -גג תוך 5 דק' הוא מתחיל לבכות ולרוב הוא נרגע שאני מגיעה ומשחקת/מרימה אותו.
    במשך היום אני איתו בבית אז קל לי יותר להרגיע אותו אבל בערבים אני צריכה לפנות זמן לבני הגדול בן השנתיים. אני אשמח מאד לעצה -אני לא מצליחה להבין מה לא בסדר ומאד קשה להתמודד עם בכי ברוב שעות היום -איך צריך להגיב לבכי שלו?-מאד קשה לי לרוץ כול פעם להרגיע אותו ואני בטוחה שלא תורם הרבה שלעיתיי אני כבר הופכת להיות חסרת סבלנות.
    חשוב לי לציין שבחודשיים הראשוניים בכלל לא הרגשתי אותו -הוא היה אוכל, נרדם לבד, מעסיק את עצמו שהיה ער, קם עם חיוך ולא ברור מה קרה לאחרונה.
    דבר נוסף בשבוע האחרון קרו מס' פעמיים שלא הגעתי מיד שהוא בכה ונראה לי שהוא אפילו הפך להיסטרי יותר.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי של תינוק

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    18/04/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=268 id=link]הורים לתינוקות, הורים לפעוטות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    שרון
    18/04/2010

אני בהריון וביתי בת ה5 יודעת כי כדאי שהיה תינוק ההורים מזדוגים. היא שואלת איך עושים את זה זה מה לאמר לה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום שרון,
    את האמת כמובן. יש ספרי ילדים שמתמחים במתן הסברים לגילאים האלה, פעם היה ספר"איך באים ילדים לעולם" אני מניחה שהיום יש ספרים יותר חדישים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון

שרון
    19/04/2010

הילדה יודעת שיש לאבא זרע ולאמא בייצית וברגע שנפגשים נוצר עובר שהוך לתינוק. היא רוצה לדעת בדיוק את האקט הפיסי איך אבא מעביר לאמא את הבייצית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון

סמדר ריינר
    19/04/2010

שלום שרון,
    לא ברור לי מה הבעיה לספר על האקט. בכל אופן בספרים המיועדים לכך יש בדרך כלל הסבר על כך שאבא ואמא אוהבים אחד השני, מתחבקים במיטה ואז אבא מכניס את הפין שלו לפות של אמא וכך עובר הזרע.
    זה בהחלט משהו ילדה בגילה יכולה כבר לדעת, צריך להדגיש שהעניין קשור באהבה ועושים אותו רק כשמבוגרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית התנהגות
    שרון
    18/04/2010

ביתי בת 5 נכנסת ללחץ והיסטריה כאשר משהו לא מסתדר כמו שצריך או כאשר אוסרים עליה לעשות דברים.הילםדה גם די רגישה ונעלבת בקלות.
    מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית התנהגות

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    18/04/2010

שלום שרון,
    לא ציינת מה אתם עושים כשזה קורה, ומאיזה דברים בדיוק זה קורה. אני אענה לך באופן כללי, שכאשר הי אנכנסת להיסטריה צריך לשמור על קור רוח, לתת לה להירגע או הרגיע אותה ואחר כך לדבר איתה על דרכים חלופיות לפרש את הסיטואציות ולהגיב עליהן.
    אם תתני דוגמאות יותר מפורטות אוכ לפרט יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לסמדר

שרון
    19/04/2010

סמדר שלום
    זה קורה תמיד כאשר משהו לא מצליח לה למשל לא מצליחה להדליק טלביזיה משהו התקלקל
    אח שלה קיבל מכה וכדומה
    בנוסף יש גם בעיה שהרבה פעמים הילדה מקנאה באח שלה בן השנתיים ואומרת שכל הזמן מתיחסים אליו ואותה לא אוהבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

סמדר ריינר
    19/04/2010

שלום שרון,
    קודם כל חשוב להתייחס ברצינות לקנאה שלה באחיה, דברו איתה על כך שהיא בודאי מאוד אוהבת את אחיה, אבל גם לפעמים מרגישה כאילו אוהבים אותו יותר, וחשוב לכם שהיא תדע שאתם מאוד אוהבים אותה ולקבוע זמנים קבועים בשבוע שבהם אתם מבלים רק איתה ומחזירים לה את התחושה שלכמה זמן היא שוב הבת היחידה שלכם ומרכז עולמכם.
    בשאר הפעמים שהיא בוכה חשוב לנחם ואתה וללמד אותה דרכים חלופיות לפרשנות של הסיטואציה ולתגובה, ביניהם הומור.
    למשל שלפעמים לא מצליח, גם לאבא ולאמא לא מצליח, לפעמים יש לנו ידיים שמאליות...:-) אז מנסים שוב, כל דבר כמעט אפשר לתקן. זה לא אומר שאת לא בסדר, לפעמים מצליח ולפעמים פחות וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש לתקופה קצרה
    אמא לתאומות
    17/04/2010

שלום,
    אני אמא לתאומות מקסימות בנות שנה. הן נמצאות בגן מגיל חצי שנה ולאחרונה התעוררו בעיות עם הגן כך שאיני יכולה להשאיר אותן שם.

יש לנו מסגרת חדשה לספטמבר אשר לא יכולה לקבל אותנו כיום, והפתרון שנמצא לאחר הרבה התלבטויות, הוא להעביר לגן אחר לתקופה של 4 חודשים. המעבר יהיה בראשון למאי. אנחנו הולכים איתן לגן החדש כל יום שישי על מנת שיכירו ומקווים שהמעבר יהיה בסדר.
    הן ילדות "זורמות" וללא קשיים חברתיים מלבד חרדת זרים קלה ונורמלית לגילן.
    השאלה אם זה יכול לגרום להן לאיזשהו נזק לעבור אחכ שוב למעון החדש ולמה עלינו לשים לב.
    תודה על כל תשובה, נראה לי שלי קשה יותר מלהן...

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן חדש לתקופה קצרה

הוספת תגובה

• מעבר לגן חדש לתקופה קצרה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/04/2010

לאמא שלום,
    אני מתארת לעצמי שאת ובן זוגך לקחתם בחשבון את המשמעות של העברת הגן והמצוקה הזמנית שתיגרם לילדות, כשהחלטתם על שינוי המסגרת. בוודאי החלטתם על האופציה המתאימה ביותר לבנותיכן לפי שיקול דעתכם ההורים.
    כמובן שייתכנו קשיים בהסתגלות לכל מסגרת, שעשויים להיות מוגברים יותר דווקא בספטמבר כשהן תהיינה לקראת שנה וחצי. דווקא במאי צפוי פחות קושי. בתקופה הזו הן בוודאי יהיו זקוקות לכם יותר אחה"צ ואולי יותר תלותיות. במידה ואתם זמינים עבורן יותר, והצוות בגן החדש יהיה רגיש אליהן - לא צפויה השפעה ארוכת טווח לשינויים.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי

אמא לתאומות
    18/04/2010

אכן לקחנו את השיקול הזה בחשבון, רק שלא תמיד יש את הפתרון האולטימטיבי... רציתי לשמוע דעה מקצועית לגבי המעבר הכפול, והאם יש סיכוי שזה ממש יכול לפגוע בהן ויכול לגרום לשינוי התנהגותי לטווח הארוך.
    אנחנו נהיה זמינים עבורן יותר מתמיד בתקווה שהן יעברו זאת בקלות האפשרית.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שואלת פעם שלישית-אודה להתייחסות
    מיטל
    17/04/2010

שלום,

הבת שלי תהייה בת שנתיים במאי.
    לא זכור ליליה אחד של שינה רצפוה בשנתיים האלו. רציתי לדעת אם יש מה לעשות בנושא.
    היא מתעוררת 4 פעמים בלילה בממוצע, מגיעה לחדר השינה שלנו, אנחנו מחזירים אותה למיטה, קצת ליטופים והיא חוזרת לישון.
    4 פעמים אולי לא נשמע הרבה אבל אנחנו מותשים, (ולדעתי גם היא).
    אני יודעת שיש מחזורי שינה וכולם מתעוררים. אבל האם יש שיטות לגרום לה לחזור לישון בלי שתקום מהמיטה.יש מוצצים מסביבה והדובי שלה איתה, אבל היא עדיין קמה. השינה שלה, אגב, חלשה מאוד.
    (מתעוררת בקלות)
    חשוב לי לציין שהיא הולכת לישון "לפי הספר". ארוחת ערב, מקלחת, סיפור והיא נרדמת לבד במיטה שלה בלי שום קושי
    אשמח לעצות,

תודה!

הוספת תגובה

• קשיי שינה

ד''ר שירי שדה שרביט
    17/04/2010

מיטל שלום,
    אין שום סיבה שילדה בת כמעט שנתיים לא תישן לילה שלם, כשהיא בריאה.
    לצערי, חלק מהסיבות שדפוס חוסר השינה הרציף קיים, הוצג כבר בשאלתך - יצרתם מנהג בו בתכם מגיעה למיטתכם בלילה, מעירה אתכם, יש ביניכם אינטראקציה (ליטופים, אולי דיבורים בנוסף) ורק אז היא הולכת לישון. בסדר דברים שכזה, ברור שלא יהיה סדר ושאין לה סיבה לנסות להתמודד לבד עם ההתעוררות. כל התעוררות קלה הופכת ל"אירוע".
    הפתרון לכך הוא לחלוטין התנהגותי - הסבירו לבתכם כי מעתה אין לקום אליכם למיטה במהלך הלילה, וכל אחד ישן במיטתו. כשהיא מגיעה אליכם, החזירו אותה מיד למיטה באמירת משפט אחד קצר - "עכשיו לילה, חוזרים לישון במיטה" (או בנוסח דומה), והשכיבו אותה במיטה ללא עיסוק מוגזם. בבוקר רצוי לשבח אותה על כך שישנה ברציפות ולא הפריעה לשנת ההורים. תוכלו להשתמש גם בלוח ובפרסים. העובדה שהיא יודעת להירדם היטב היא מצוינת, ותוכלו להזכיר גם לה זאת, שהיא יודעת להירדם ושהיא גדולה.
    במקביל, כדאי לחשוב מה בתכם מחפשת מכם בלילה - האם אחד מכם פחות נמצא במהלך אחהצ והערב וזו הזדמנות לפגוש אתכם, האם לכם קשה להיפרד ממנה בלילה וכדומה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בין אחים
    לי
    17/04/2010

שלום, רציתי לשאול מה עושים כשילד בן 6 מציק ללא הרף לאחיו בן ה-3 (צביטות, כאפות, בעיטות, וכו וכו) וכלום לא עוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    הצקות בין אחים

הוספת תגובה

• הצקות בן אחים

סמדר ריינר
    17/04/2010

שלום לי,
    אין תשובות מתכון למה עושים. תלוי כמובן ממה נובעת הבעיה. את לא ציינת שום פרטים כמעט, ולכן קשה לכוון בצורה מדוייקת, אני יכולה רק להעלות השערה. השערה אחת אפשרית היא שהילד בן ה-6 מקנא באחיו הקטן, שמקבל סוג אחר של תשומת לב שהוא בגילו כבר לא מקבל, אבל לעומת זאת בגלל שהוא הגדול, באים אליו בכל מיני דרישות.
    אם יש משהו בשערה הזו, כדאי לשבת ולשוחח איתו על מה שהוא אולי מרגיש, לבדוק את זה איתו, ולאפשר לו זמן עם ההורים ללא אחיו, זמן שב והוא מקבל תשומת לב נעימה וכייפית רק אליו, אולי גם בא לו לפעמים להתפנק וכו'. כדאי לעשות את זה באופן קבוע, ולתת לו תחושת ביטחון שהזמן שלו תמיד יגיע והוא לא חייב להתחרות על כך עם אחיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצקות בין אחים

מיכל
    20/04/2010

הי לי,

האם יכול להיות שהגדול מגיב להצקות של הקטן ואת לא רואה את זה?
    מניסיוני האישי, לעיתים קרובות האחים הקטנים מתוחכמים יותר ממה שאנחנו מניחים,
    והם מפסיקים להציק כשאנחנו ההורים בסביבה.
    זה מוביל לכך שאנחנו כועסים על הגדולים שלא בצדק.
    בנוסף, כדאי לזכור שגם הבכור הוא עדיין ילד קטן שדורש תשומת לב רבה.
    כדאי לשוחח עם הגדול ולשמוע ממנו איך הוא רואה את הדברים (או פשוט להסתכל מדי פעם
    מהצד כשהם לא רואים).

שיהיה בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילד בן 4.5
    אלי עדי
    17/04/2010

היי שלום

רצתי להעלות בעיה אצל בני בן ה- 4.5 במשך כ- שנתיים הוא סובל מפחדים ,מדובר על פחדים מבובות גדולות ,ליצנים ,רעש חזק (מיקרופון,הופעות) אנחנו כבר מיואשים מכיוון שאי אפשר לצאת איתו לאף מקום מסיבות יום הולדת וכו" ,הילד נורמטיבי לחלוטין יש לו הרבה חברים שבאים אליו והוא הולך אליהם רוב הזמן צוחק ונמצא במצב רוח חיובי .
    לפני כ- 8 חודשים נולד לו אח קטן ,אבל בעיה זאת קיימת מיזה כ- שנתיים .
    לדוגמה ביום שבת שעברה היתה מסיבת יום הולדת לחבר מהגן ,בקיצור הכל היה בסדר עד שהוא שמע שיש קוסם ביום הולדת ואז הוא לא היה מוכן להיכנס בכלל למסיבה .
    אנחנו מיואשים מבקשים עזרה או הפנייה לייעוץ מקצועי ,חלק מהאנשים שמכירים את הבעיה אומרים לנו שזה עובר בגיל 6 בערך .
    רציתי לדעת מה אפשר לעשות (טיפול) זה ממש מפריע לנו .
    דבר נוסף אנחנו משפחה נורמטיבית לחלוטין ללא חוסר של חום או אהבה בנינו (אני ואשתי ) .
    תודה רבה

מחכים לתשובה

אלי .ע

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילד בן 4.5

הוספת תגובה

• פחדים

סמדר ריינר
    17/04/2010

שלום אלי,
    אתה מציין בסוף דבריך שאתם משפחה נורמטיבית ללא חוסר של חום ואהבה. אני מבינה שהאמירה הזו מציינת חשש שהתשובה שתינתן תצביע על כך שאתם הורים לא טובים או שיש בעיה במשפחה ובגללה הילד סובל.
    חשוב לי לציין שאין לי ספק שכל האנשים שפונים לעזרה בנוגע לילדיהם הם הורים אוהבים מאוד, זה לא אומר שלא קורה לפעמים שיש בבית דינמיקה שלא שמים אליה לב ומשפיעה על הילד. זה קורה אצל כולנו, גם במשפחות של הפסיכולוגים בעצמם:-)
    עכשיו בנוגע לפחדים, אתם יכולים לפנות לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה העוסקת בפחדי ילדים וראות אם יש שם משהו שיכול לעזור לכם.
    אם אתם לא מצליחים בכל זאת, כדי לכם לפנות להדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים, משום שבדרך כלל נהוג לא לטפל בילד כל כך קטן אלא לנסות לעזור לו דרך הוריו. קיימת גם אפשרות לטיפול דיאדי, זה טיפול שמשלב הורה וילד ביחד בחדר, ונהוג להשתמש בו יותר בגיל הרך. אם אתם מעוניינים אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלכם באיזור מגוריכם או לחפש המלצה למטפל פרטי ממכרים או מהגננת בגן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מגן פרטי לגן עירייה
    קרן
    17/04/2010

שלום, לאחר שהייתי עם ביתי בבית , בגיל שנתיים ו 5 חודשים היא נכנסה לגן פרטי. היא השתלבה מצוין וטוב לה שם. בשל היותה הגדולה ביותר בקבוצה היא התחברה עם עוד 2 חברים שהכי קרובים לגילה ורק איתם היא משחקת, עם האחרים שהם קטנים בחצי שנה ויותר היא כלל לא מתקשרת. בספטמבר שנה הבאה היא תהיה בת 3 וחצי, ושוב הכי גדולה בגן, האם להמשיך עוד שנה באותו הגן הפרטי? או לעבור לגן עייריה שבו יהיו בני גילה ואף גדולים ממנה? חשוב לי לציין שאין לה ביטחון עצמי רב, והיא איננה מנהיגה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מגן פרטי לגן עירייה

הוספת תגובה

• מעבר לגן עירייה

ליאת גרוס
    17/04/2010

שלום קרן
    לא נראה לי נכון להשאירה שנה נוספת עם ילדים קטנים ממנה. הפער בשנה הבאה רק יגדל. העובדה שהיא מעמדיפה לשחק עם בנות גילה מעידה על התפתחות תקינה וצורך חברתי בריא. חשוב לספק לה אפשרות לבחור את חברותיה מתוך מבחר של בנות בגילה. בשנה הקרובה הנושא החברתי יהפוך משמעותי בהרבה מכפי שהיה עד כה. גם מבחינה קוגנטיבית חשוב שתחשף לגירויים המתאימים לה ולא לקטנים ממנה. ניתן לשקול מעבר לגן פרטי הכולל בעיקר ילדים בגילה או לגן עירייה. יש גני עירייה טובים מאד. תלוי הרבה בגננת. ביטחון עצמי נבנה מתוך התנסויות. תאמיני בה ותני לה לפרוח במקום המתאים לגילה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן
    יעל
    16/04/2010

שלום
    בני בן שנה ושבעה חודשים והיה איתי בבית כל הזמן הזה. אחרי הפסח הכנסתי אותו לגן פרטי
    ביום הרשאון הייתי איתו שעה והלכנו ביום השני די לחצו עליי ללכת אז השארתי אותו לשעה בערך
    שמעתי אותו בטכה מאוד אך לאחר מספר דקות הבכי פסק . ביום השלישי נפרדתי ממנו והוא החל לבכות , הלכתי ושוב שמעתי שהבכי פסק אחרי כמה דקות . חזרתי אחרי שעתיים בערך.
    ביום הבא לאחר שבת קרה המשבר ... רק נכנסנו לתוך הגן הוא החל לבכות ולא הפסיק נשארתי שם איתו כשעתיים למרות שנראה היה שהצוות מאוד לא שבע רצון וטענו אף שאולי אני מזיקה לתהליך בגישתי הלחוצה (יש לציין שאני באמת במשבר מסוים לאחר שישבתי עם ילדי שנה ושבע בבית נורמלי לא?) הלכתי איתו הביתה. לאחר אותו יום בני לא חש בטוב והשארתי אותו בבית 3 ימים . ביום הרביעי הלכנו יחד הינו בחצר (מעדיף את החצר) ואז הוא נכנס עם הילדים אחת המטפלות לקחה אותו בידיים ואמרב\ה לי לחכות בצד שוב החל הבכי קורע הלב אך לאחר כמה דקות פסק הלכתי לשעה ומשהו וחזרתי לקחתו.
    אני מאוד מודאגת כי יש להבין שמדובר בילד חברותי במיוחד ושמח שם הוא נראה די עצוב(תמונה שצולמה) אמנם משחק קצת אבל ממש לא אוהב להיכנס לגן עצמו
    האם התהליך נראה בסדר ומה עושים מכאן ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן

הוספת תגובה

• כניסה לגן

ליאת גרוס
    17/04/2010

שלום יעל
    להכניס ילד ראשון לגן זה לא פשוט. אני זוכרת את עצמי מחוץ לדלת מחכה שהבכי יפסיק ובוכה יחד איתו. יחד עם זאת חשוב שתביני שהוא זקוק לתקופת הסתגלות והיא לא אמורה להיות קלה. אם הכל פועל נכון אז אחרי מקסימוםי שבועיים- שלושה צפויה שגרה רגועה והוא אמור לחזור לעצמו. חשוב שתביני שהקושי שלו תלוי בקושי שלך. ככל שתהיי לחוצה יותר כך יהיה לו יותר קשה. ככל שתישארי יותר בגן כך הוא יהיה מבולבל יותר ויבכה יותר. כל עוד הוא יודע שתבואי לקחת אותו אם יבכה, הוא יבכה. מרב שאת מנסה להיענות לצרכיו את פוגעת בו.
    תשחררי. תסמכי עליו ועל הצוות. הוא אמור לבכות קצת. עובדה שבימים הראשונים אחרי שהלכת הוא נרגע. תעסיקי עצמך בדברים אחרים.
    זיכרי. את אמא טובה. גם אם הוא קצת בוכה ולא בא לו להיפרד. בסופו של דבר בגן ילמד דברים חדשים, ישחק עם חברים וכו'. וגם את תוכלי לחזור לעבוד ולהתפתח כאשה. זה חשוב.

קחי בקלות...

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביתי בת ה3 וחצי..
    ליאת
    16/04/2010

שלום רב,
    ביתי בת 3 וחצי (פגית שבוע 33, עברה ניתוחים רבים, בעיות בריאות בושט , אסטמה, מטופלת במעקבים בשניידר ובין היתר במעקב בהתפתחות הילד, ביו לה ריבוי נוזלים באוזניים ולכן עברה ניתוח כפתורים,עברה אשפוזים רבים ).
    1. שפה: כיום , כ5 חודשים לאחר הניתוח, שירה החלה לדבר מספר מועט של מילים .
    מטופלת אצל קלינאית מידי שבוע. ברצוני לדעת האם להחליף קלינאית ? הופנתה לגן שפתי.
    2. בעיות שינה- היא רוצה לאני אישן לצידה לאחר טקס ההרדמה, ולעיתים באמצע הלילה היא איננה מרגישה אותי לידה היא באה אלינו. ואני מחזירה אותה ונרדמת לצידה וחוזרת אלינו וחוזר חלילה..
    מה עלינו לעשות בנידון?
    3. גמילה מטיטולים: לפני כ5 חודשים, נולד לה אח קטן(שהיא מאד אוהבת)- עד אז היא הייתה בדרך לגמילה סופית, אבל מהלידה היא רצתה טיטול. כיום, התחלנו גמילה מחדש- לא מיוזמתה אך היא הולכת לשירותים ולעיתים, כמו כולם בהתחלה, מפספסת.
    לסיכום, האם לדעתך, הילדה צריכה לפנות לטיפול פסיכולוג ילדים? האם יתכן שכל הבעיות הנ"ל נוצרו בעבקות טראומות שעברה מלידתה?
    אודה למענה- ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ביתי בת ה3 וחצי..

הוספת תגובה

• ילדה בת 3 וחצי

סמדר ריינר
    16/04/2010

שלום ליאת,
    את מעלה מספר שאלות, ואכן אתם כהורים מתמודדים עם קשיים רבים וזה דבר לא פשוט להכלה.
    לגבי נושא הקלינאית, נראה לי שזה לא הפורום הנכון, וכמו כן לא ציינת כמה זמן אתם כבר מטופלים. אני ממליצה לך לפנות לפורום הפרעות דיבור באתר זה עם השאלה הזו ולציין את הנתונים אודות הניתוחים באוזניים ומשך הטיפול אצל הקלינאית.
    לגבי בעיות השינה - את לא אמורה להירדם לידה אלא לשבת לידה עד שהיא נרדמת. ייתכן שיש לה פחדים בלילה אותם היא מתקשה לבטא בגלל הקושי השפתי שלה. כדי להעשיר ולהגביר את השימוש שלה בשפה חשוב למלל עבורה את התחושות שאולי היא חשה, גם אם היא לא מסוגלת לחזור על המילים, ייתכן שהיא יכולה להבין אותם. לכן חשוב שתתייחסו לאפשרות שאולי יש לה פחדים בלילה, במסגרת טקס ההרדמה תקריאו לה סיפורי ילדים שקשורים להתמודדות עם פחדי לילה, ותציעו לה פתרונות (כמו לישון עם בובת אריה למשל או רעיון אחר שלקוח מספר שקראתם ביחד). כמו כן את יכולה להסתכל בעמודת "שאלות נפצות" בתשובה בנוגע לפחדים ולראות אם יש משהו שאתם יכולים לאמץ. לא התייחסת בתאור שלך למידת ההבנה של הילדה אלא רק למידת הדיבור שלה, אם היא מבינה יותר ממה שהיא מדברת, אני מקווה שהרעיונות שהצעתי יהיו שימושיים עבורה.
    לגבי נושא הגמילה לא הבנתי אם יש שם שאלה ,אם כן עכדני אותי ואנסה לעזור.
    אני לא חושבת שהילדה זקוקה כרגע לטיפול לפי התאור שנתתם, אבל ייתכן שאתם זקוקים לתמיכת והדרכת הורים מדי פעם כדי להתמודד יותר טוב עם העומס שהקשיים ההתפתחותיים שלה יוצרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחות ערב
    לי
    15/04/2010

שלום,
    יש לי 2 בנים בני 3 ו-6. באופן קבוע בשעת ארוחת הערב הם לא יושבים לשניה בודדת, קמים, קופצים, רצים, בורחים, צוחקים. וכתוצאה גם לא אוכלים. עונש (ללכת לחדר) וצעקות לא עוזרים. זה הפך כבר לסיוט אחד מתמשך. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחות ערב

הוספת תגובה

• ארוחות ערב

סמדר ריינר
    16/04/2010

שלום מיטל,
    יכול להיות שכדאי לך לקחת יותר ניהול ויוזמה בארוחה מעבר להכנה שלה, גם בהפעלה שלהם ובמשיכת תשומת הלב שלהם. למשל למנות אותם כ"תורנים" של הגשה ופינוי, לעורר נושאים לשיחה, לפנות אליהם, לדבר איתם, לעורר משחקים ותחרויות קטנות תוך כדי (בואו נראה מי אוכל יותר גבינה, מי שמסיים את הסלט מקבל מעדן חלב) ולתת הרגשה שאת מאוד איתם, מעורבת איתם, משוחחת איתם ומשחקת איתם תוך כדי, ולא רק מגישה ומצפה שהם ישבו בשקט ויאכלו, זה משעמם אותם והם גם מרגישים לבד בסיטואציה ולכן מבדרים אחד את השני. אם האבא נוכח בשעות האלה כדאי כמובן להיעזר בו בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 גונב
    רון
    15/04/2010

שלום רב ברצוני להתייעץ עמכם בני בן ה-7 בכיתה א ילד חכם מאוד תלמיד טוב ילד ראשון במשפחה ולו אח בן 4 .אנו משפחה רגילה ללא בעיות ועם אמצעים מעניקים לילדים המון תשומת לב ולרוב יש להם כל דבר חדש שיוצא, הילדים לעולם לא היו במסגרות של צהרונים ועכשיו גם אנו מקבלים אותם מבית הספר והגן .
    לאחרונה ישנה תופעה אצל הגדול שהוא גונב מחברים דברים קטנים כדוגמת פוגים ולוקח מחנות צעצועים קטנים.כמו כן ישנה אצלו תופעה שהוא מנסה להרשים ע"י אמירות שלא קרו לדוגמא "הצלחתי להגיע במשחק לשלב גבוה מאוד" (הוא רואה אותי משחק ומגיע לשלבים גבוהים למרות שהרבה פעמים אני נותן לו לנצח) או למשל שרק הוא ענה בכיתה תשובה וקיבל פרס .
    ישבנו ודיברנו איתו על חומרת מעשיו פעם כעסנו מאוד ובפעם האחרונה היום ישבנו ודיברנו ואף שאלנו האם משהוא מפריע לו ושהוא יכול לדבר איתנו על הכל וכמה אנחנו אוהבים וסומכים עליו ואף אמרתי לו שבפעם הבאה הדבר לא יעבור לסדר היום גם אם אני יצטרך לקחת אותו למשטרה.
    מה אנחנו עוד יכולים לעשות אנחנו ממש לחוצים מזה גם בגלל הגניבות וגם בגלל תופעת השקרים ואנחנו ממש לא לוחצים עליו למצוינות תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 7 גונב

הוספת תגובה

• בן 7 גונב

ליאת גרוס
    17/04/2010

שלום רון
    הגניבות והשקרים שאתה מתאר אינם קשורים למחסור טכני או למוסר לקוי. גניבות בגיל זה מעידים הרבה פעמים על סוג של מצוקה רגשית וכך גם שקרים. נראה כי בחוויה שלו הוא מרגיש צורך לרצות או לקבל יותר תשומת לב. לפעמים החוויה של הילדים לא קשורה ישירות להתנהלות ההורים ולכן לא צריך לחוש אשמה אך חשוב להבין מה קורה בעולמו הרגשי ולראות כיצד אפשר לתת לזה מענה.
    כדאי לפנות לפסיכולוגית בית הספר או לאיש מקצוע אחר. נראה לי כי במקרה זה הפתרון הוא סביב התחום הרגשי ולא דרך הטפות ואיומים. כמובן שחשוב לגנות שקרים וגניבות ולהעביר מסר שהדבר אסור אך במקביל נסו לברר לעומק את הגורם הרגשי ולטפל בו.

בהצלחה

ליאת ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות בילדים
    ליהי
    15/04/2010

הבת שלי בת 7 כמעט ומלאה בחרדות.
    היא פוחדת לישון לבד. להיות לבד - בעיקר בלילה(לבד בחדר כי ברור שאני לא משאירה לבד בבית).
    ללכת ברחוב בלילה - למרות שזה איתי.
    לדבר על דברים ( רעידות אדמה , תרגילי כוננות למילחמה , סיפורים שאומרים בהם לילדים לא ללכת עם זרים וכו').
    האם ניתן להוריד את החרדות ללא טיפול בילדה?
    אני ובעלי מוכנים ללכת לייעוץ - אבל לא רוצים לשלוח עדיין אותה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בילדים

הוספת תגובה

• חרדות בילדים

סמדר ריינר
    16/04/2010

שלום ליהי,
    כן ניתן. קודם כל תנסו לבדוק בעמודת "שאלות נפוצות" בתשובה על פחדים אצל ילדים האם יש דברים שאתם יכולים לנסות בבית. אם זה לא עוזר אפשר לפנות להדרכת הורים עבורכם בנושא כדי שהמטפל ינחה אתכם איך לטפל בחרדות של הילדה בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה