פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• האם ללמד להחזיר?
    אמאל'ה
    03/04/2010

הנסיך שלי בן שנתיים
    ילד מאוד עדין ורגוע, שעד עכשיו היה בגן של ארבעה ילדים בלבד
    מעולם לא צעק, לא הרביץ, לא נשך ולא משך...
    עכשיו עובר לגן מאוד גדול עם ילדים בני גילו
    ואני, כי קצת חששתי, לימדתי אותו להחזיר למי שמרביץ/דוחף אותו
    (כי שזה קרה הוא מאוד בכה ונעלב ורציתי שילמד לשמור על עצמו)
    האם זוהי טעות ללמד להחזיר?
    האם זה מגרה אותו ליזום אלימות?
    איך בכל זאת אגדל ילד שלא מלשין לגננת ואחר מכן למורה שהרביצו לו
    אלא ידע להתמודד לבד (ולא יחטוף מכות מהילדים האלימים של היום)

אשמח לתשובה אם זה בסדר ללמד להחזיר
    חג שמח
    אמאל'ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם ללמד להחזיר?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם ללמד להחזיר

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום לך,
    אני חושבת שאתם עסוקים בדילמה הזו בגיל קצת מוקדם מדי. ילד בן שנתיים שמערב את הגננת הוא לא מלשין. ילד בגיל ההתבגרות, יכול להיתפס ככזה בסיטואציות מסויימות.
    לילד כל כך קטן אין כלים להתמודד לבד, והוא זקוק לעזרת המבוגרים וזו לא הלשנה.
    בהמשך, כשהוא יתפתח, יהיו לו יותר כלים, של ביטחון עצמי, אולי הוא יהיה טוב בספורט, אולי יהיה מקובל חברתית, אולי יהיה לו מענה לשון חד, והוא ימצא את הדרך שלו, ואם לא, ניתן יהיה לחשוב איך לעזור לו, אולי חוג הגנה עצמית, או ג'דו.
    כרגע, לא מדובר בילדים אלימים מסביבו אלא ילדים קטנים שגם הם לא למדו ואין להם כלים לווסת תיסכולים ולכן חשוב שהגננת תהיה מעורבת, תיתן פידבק להורים ותלמד גם את הילדים האחרים דרכים נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן + לידה של אח חדש
    אודליה
    03/04/2010

ביתי אמורה להכנס לגן בחודש ספטמבר הקרוב, היא תהיה בת שנתיים.
    ובחודש זה אני אמורה ללדת את בני השני.
    אני חוששת שזה יקשה עלייה את הכניסה לגן
    האם זה יכול להשפיע על ביתי, ואם כן,
    האם יש משהו מסויים שאני יכולה לעשות כדי להקל על ביתי

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן + לידה של אח חדש

הוספת תגובה

• כניסה לגן + לידה של אח חדש

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/04/2010

אודליה שלום,
    אין ספק כי תהיה הצטרפות של כמה אירועים מאוד משמעותיים עבור בתך כפי שחשבת. העולם המוכר לבתך משתנה באופן דרמטי, הטיפול בה יהיה פחות אישי מבעבר וההורים פחות זמן איתה ופחות פנויים. צפוי שהיא תהיה יותר בחרדה, שתבוא לידי ביטוי בהיצמדות מוגברת אליכם, התנהגות כעסנית ואולי גם רגרסיה מסוימת (למשל להשתמש יותר במוצץ, בבקבוק, פחות לדבר וכדומה). כל אלו הם תגובות טבעיות וזמניות שסביר שיחלפו לאחר מספר חודשי הסתגלות.
    תוכלו להתכונן לכך במספר דרכים: ראשית הכרחי שאבי הילדים יהיה מאוד מעורב בבית ובמיוחד עם הילדה הגדולה. תנסו לראות איך אתם מחלקים את הזמנים והמשימות ביניכם כך שיתאפשר ליווי הדרגתי של הגדולה בגן החדש. כמובן חשוב לעדכן את הצוות בגן בלידה הצפויה כבר עם הכניסה לגן(אף על פי שהם יבחינו בהריונך המתקדם...). כמו כן כדאי לתכנן שימוש בעזרה שניתנת לכם מצד בני המשפחה, באופן שיתאים לצרכים של כולכם. למשל - לעשות אמבטיה לתינוק בבוקר ולבקש מסבתא לטייל איתו אחהצ במשך חצי שעה, בה תוכלי לבלות עם הגדולה (למשל, לקחת אותה מהגן בלעדיו כדי שתוכלי להיות פנויה אליו).
    סביר להניח שההסתגלות תארך מספר חודשים ולאחר מכן בתך תתרגל למציאות החדשה בבית ובגן, ואף תהיה יותר פנויה להרוויח ממנה.
    בהצלחה ולידה קלה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אודליה
    04/04/2010

תודה על תגובתך
    האם כדאי לי לשקול להכניס את ביתי לגן כבר עכשיו ?
    אני יכולה לרשום אותה לגן אחר ובספטמבר להעביר אותה לגן שרשמתי אותה
    כבר
    האם זה יעיל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/04/2010

עדיף להימנע משינויים נוספים מלבד המעבר לגן בספטמבר ולידת האח. כל כניסה חדשה למסגרת היא שינוי המצריך הסתגלות ולכן מעבר בין גנים עלול להקשות על בתך עוד יותר. תני לה את החום והאהבה שמקבלת במסגרת הנוכחית, במיוחד אם מדובר במשהו יותר אינטימי או אם היא איתך. וכך היא תגיע לשינויים מנקודת מוצא טובה.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לחוצה ..
    לידיה
    02/04/2010

אני יודעת שזה פורום של ילדים ,
    אבל יש לי שאלה ..
    אמא שלי מפחדת שאני אצא עד שעות מאוחרות למסיבות וכאלה אני בת 16 וחצי יש לי חבר כבר הרבה זמן הם מכירים והיא עדיין מפחדת ..
    גם שאני יושבת מתחת לבניין היא יושבת ומחכההה שאני העלה ...
    זה יכול להשפיע עלי בעתיד ? שאם אני לא יוצאת עכשיו כשאני אתגבר אני אצא בלי לחשוב פעמיים ? - מה אפשר לעשות כדי שהיא תפסייק עם ההתנהגות שללה @?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לחוצה ..

הוספת תגובה

• אמא לחוצה

סמדר ריינר
    03/04/2010

שלום לידיה,
    את לא יכולה ולא צריכה לעשות כלום כדי שאמא תפסיק עם ההתנהגות שלה. את צריכה להמשיך להיות בת 16, כמובן לא להגזים, להודיע מתי את חוזרת, לעמוד בזה, להיות זמינה בטלפון הנייד וכו'.
    מעבר לזה, אמא זו אמא ואת זו את ואת תמשיכי בחיים שלך. הלחץ של אמא הוא בעיה שלה.
    בדרך כלל בחיים אנחנו לא יכולים לשנות אנשים אחרים ואת ההתנהגות שלהם, כמוש אמא לא יכולה לשנות את ההנהגות שלך ואת לא מפסיקה לצאת או להיפגש עם החבר שלך. אנחנו יכולים לשנות את ההתייחסות שלנו להתנהגות שלהם. את צריכה להחליט שאת ממשיכה בחייך ולוקחת את זה פחות אישית, ועם פחות אשמה. אם את לא עושה שום דבר לא בסדר, השאר הוא עניין של אמא. לא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממשך

לידיה
    04/04/2010

היא גם חרדה כשאני הולכת למקום כלשהוא אפילו שזה משפחה שללה ולא ישנה בלילה ,
    אני מכירה הרבה אנשים שבגלל שכפו עליהם להיות דתיים כשהם גדלו הם יצאו מזה אבל ממש יצאו מזה התחילו לשתות לא דפקו חשבון להורים הכל בגלל הילדות שלהם ...
    יש מצב שזה יקרה גם אצלי ?
    שכל זה שהיא ככה עכשיו ולא משחררת ולא כלום אני אגדל ואשחרר את עצמי יותר מידי בלי גבולות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום לידיה,
    התשובה היא לא. זה תלוי בך ואיך שתיקחי את זה. אם תיקחי את זה קשה, תחשבי על זה כל הזמן, ותהיי נורא מוטרדת מזה, אז אולי כן. אם תצליחי להפנים שזה לא קשור אלייך אלא רק אליה, ואת יכולה וצריכה המשיך לחיות את החיים שלך אז זה לא חייב לקרות לך. לאמא שלך אין כזה כוח עלייך, למרות שכרגע זה נדמה לך ככה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלכות צפייה בסרט
    שחר
    02/04/2010

שלום

הכנו מספר סרטי וידאו על בני בן ה שנה ושבעה חודשים ורצינו לדעת האם יש השלכות התנהגותיות או פסיכולוגיות כלשהן היועות לכך שהוא צופה בסרטים אלו על עצמו.
    תודה
    שחר

לקביעת תור
    סגירה
    השלכות צפייה בסרט

הוספת תגובה

• השלכות צפייה בסרט

סמדר ריינר
    03/04/2010

שלום שחר,
    לאיזה השלכות הכוונה? קשה לענות באופן כללי, זה תלוי כמובן במידת ההתפתחות של הילד ומה הוא מבין. באופן כללי אם מדובר בסרט שמתאר חוויות נעימות אין סיבה לדעתי שיהיו השלכות לא טובות, אם זו הכוונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה
    ורד
    02/04/2010

התחלתי שלשום גמילה וגם אתמול והיום על הבוקר הלבשתי לאורי בן 2.9 שנים תחתונים ומידי פעם שאלתי פיפי ... אמר לא .....וכן הלאה מס' פעמים . שניה אחרי ששאלתי אתמול וקרה פעמים השתין על הרצפה. כמובן ניקיתי ללא כעס ....וגם היום אותו סיפור . היום אותו דבר יש "פיפיי פרס" לא עבד עשה פיפי בתחתון החלפתי ואח"כ קקי בתחתון. מה לא עושה נכון. וגם אומרת לו "בוא נלך לאסלה , לא רוצה".

אמרתי לו פיפי פרס - לא עזר.

עזרה בבקשה אבודות עצות. מה עושים?.

קראתי בשאלות הנפוצות לגבי גמילה יכול להיות שלבני יש פחדים אשר מתוטארים . אז מה עושים עם הפחדים הללו? ואיך להוציא אותם?

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה

הוספת תגובה

• סבלנות?

סמדר ריינר
    02/04/2010

שלום ורד,
    את מצפה שזה יעבוד תוך יום? צריך הרבה יותר סבלנות מזה. כדאי שתדברי עם הורים סביבך ועם הגננת, ותקבי קצת פרספקטיבה, יהיה לך יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא אוכל ובוכה הרבה
    עמי
    02/04/2010

הילד שלנו בן כ2.5 שנים והוא בגן פירטי רוסי ללא חצר ( "והגננת" לא מוסממכת(( ושאהר הזמן הוא עם הסבא שלו הגר איתנו המדבר רוסית בילבד ,הילד לא אוהב את הסבא בלשון המעטה . הבעיה שהילד לא רוצה לאכול או אוכל מעט מאוד ובוכה הרבה
    רצוי לצין שאני ובת זוגי לא בקשר טוב ואני נאלץ למעט מלהיות בבית עקב מריבות שלנו שהילד נוכח בהם לעיתים . יש לנו עוד ילד בן 4 חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא אוכל ובוכה הרבה

הוספת תגובה

• ילד לא אוכל

סמדר ריינר
    03/04/2010

שלום עמי,
    לא ברור מה השאלה שלך. אתה מתאר ילד שמצבו לא טוב, ואתה גם מתאר את הסיבות לכך, אז מה בעצם אתה שואל? איזו עזרה אתה מחפש?אם תהיה יותר מפורט יהיה יותר קל לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מיואשת- התקפי זעם של הבת
    מרינוש
    01/04/2010

שלום רב,

בתי בת שנה ותשע וגילתה שכאשר לוקחים לה משחק או לא נותהנים לה משהוא שהיא רוצה היא מיד מתחילה לצרוח ולבכות ולהשכב על הריצפה ולהתפרע.

זה קורה בבית, זה קורה ברחוב - זה בעצם מתרחש בכל מקום.

יש לציין שמדובר בילדה מאוד פקחית ומאוד עקשנית.

אנא עזרה מה אני צריכה לעשות כדי להפסיק את התופעה ומה עשיתי לא בסדר כדי שזה יקרה.
    אני מנסה להתעלם עד שזה מגיע לרמה שבה היא שורטת את עצמה או נשכבת בבתוך בוץ וכו' ואז מנסה להרגיע. הבנתי שאין עם מי לדבר ברגע הזעם ולכן אין סיבה להסביר.
    מה שכן היא לא מקבלת ממני את א בוכה בגללו. אני ובעלי עקביים בנושא. אך התופעה מדאיגה אותי מאוד.

תודה מראש

הוספת תגובה

• התקפי זעם

סמדר ריינר
    02/04/2010

שלום מרינוש,
    יכול להיות שבאותו רגע אין טעם להסביר, אבל אולי אחר כך כשהיא כבר נרגעת, אז כן.
    בכל אופן אם תוכלי לתאר דוגמאות, מתי זה קורה, למה זה קורה יהיה יותר קל לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא יואשת המשך

מרינוש
    02/04/2010

שלום סמדר,

זה קורה כאשר לדוגמא היא משחקת בלהעביר מים מהבקבוק שלה לבקבוק אחר לכוס אחרת והכל נשפך ואז אני לוקחת לה והיא מתעצבנת שלקחתי את המשחק שלה.

או כאשר לדוגמא מנסה להזיז כסא כבד והוא לא זז אני מסבירה לה שתקח את עגלת הבובות שלה כי הכיסא לא יזוז ואז מתחילה התפרצות הזעם.

בעקרון זה קורה כשאני לא מרשה לה או לוקחת לה משהוא שהיא משחקת איתו או כאשר היא אינה מצליחה לעשות משהוא (סב הסבלנות שלה מאוד נמוך).

אז מתחיל התקף זעם שבו היא נשכבת על הריצפה וזורקת את עצמה בצרחות לכל כיוון.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכולת לשחק

סמדר ריינר
    02/04/2010

שלום מרינוש,
    נראה שהבת שלך רוצה לחקור את העולם, בדרך אופיינית וטבעית לילדים בגילה, ואת מנסה להסביר לה שיש מציאות והיא צריכה להבין, שכיסא לא יזוז או שמים נשפכים. העניין הוא יישתכן שכאן יש מקום להדרגתיות וגמישות גדולה ביותר בעזרה את נותנת לביתך סביב היכרותה עם העולם.
    למשל, כשהיא חוקרת מה קורה למים כשמעבירים אותם מכלי לכלי, במקום לקחת לה את המשחק, אפשר להגיד משהו כמו:" זה נורא מעניין מה קורה פה, אבל פה קצת קצת מרטיב, בואי נלך לכיור ונשחק שם" באופן הזה את נותנת כבוד ומקום לסקרנות שלה לעולם, ועוזרת לה לפתח אותה בתנאים יותר מתאימים.
    או למשל בנוגע לכיסא, אפשר לעשות את משחק: "אוי, הכיסא לא זז, בואי נתאמץ...ביחד, וואו, הוא לא זז, אבלת תראי, תראי מה קורה לעגלה, הנה היא זזה, הופה..." וכו',
    תנסו להבין מנקודת המבט שלה איך אפשר לרכך את המפגש שלה עם המציאות שלא תמיד נעימה ולהסביר לה ולהפוך את למשחקי ושמעשע.
    הבעיה כאן היא לא בעיה של גבולות, אלא של איזו קבלת פנים העולם עושה לה ואיך אתם מתווכים לה את העולם. העולם מספיק נוקשה גם ככה, והיא תלמד את זה בעצמה, אל תדאגי, ככל שתהליך ההסתגלות שלה יהיה יותר ידידותי ומעודד סקרנות כך ההתפתחות שלה תתקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

מרינוש
    02/04/2010

סמדר,

אני מודה לך על מה שכתבת ואכן יש לא מעט אמת בדבריך ואני אנסה ליישם את זה
    ברצוני לשתף אותך בדוגמא נוספת שארעה היום ולשמוע ממך מה דעתך. ביתי אוהבת שאני משמיעה לה ברכב את דיסק השירים הקבוע שלה. כאשר אני מעוניינת לשים מוסיקה אחרת ברקע או חדשות היא צועקת וצווחת תוך כדי ששורטת את פניה כי היא מתטסכלת שלא עשיתי את מה שביקשה.
    היום אמרתי לה שאני אשים לה את השירים אחרי שנשמע חדשות . מה שלא עזר והתחילו צרחות במשך כ-עשרים דקות עד שהגענו לבית וכאשר הגענו הפלא ופלא היא היתה רגועה כאילו כלום לא קרה.
    האם הדוגמא עדיין לא קשורה להצבת גבולות לדעתך. ?

אני פשוט רוצה להבין כיצד להתנהג נכון במיוחד בגיל הזה - שהוא גיל מכריע בקביעת גבולות וכישורים חברתיים.
    ואני מתחילה להתיאש .

שוב תודה על כל העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    03/04/2010

שלום מרינה,
    זו אכן דוגמה קצת שונה מהדוגמאות הקודמות. לפעמים אין ברירה וילד צריך להסתגל למציאות, כמובן שלא ייתכן שהיא תכתיב כל הזמן איזו מוזיקה שמים באוטו.
    אני חושבת שכאשר יהיו לה כלים נוספים, שיתפתחו עם שינוי ההתייחסות הכללית שלכם למקומות שבהם היא מתוסכלת, זה ישפיע עם הזמן גם על אירועים כאלה.
    הייתי לוקחת באוטו דברים שהיא יכולה להסתכל בהם או לשחק איתם, והייתי מכינה אותה לפני הנסיעה מראש, שלפעמים נשמע את המוסיקה שלה ולשפעמים דברים של המבוגרים, ובזמן הזה היא יכולה להסתכל בספר תמונות שלה. אני חושבת שהיא בוכה ומתוסכלת לא רק בגלל שהיא חושבת שהיא מכתיבה עכשיו את העניינים אלא בגלל שהמוסיקה באוטו מחזיקה אותה, נסיעה לילד קטן זה קשה, הוא לא יכול לנוע, אין לא שליטה על הסיטואציה, הוא לא תמיד יודע לאן נוסעים, כמה זמן זה ייקח, הזמן לא מוחשי לה. לפעמים אם אנחנו נותנים לה כלים אחרים להחזיק את עצמה יהיה לה יותר קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 שמפחד
    תמר
    01/04/2010

בני בן 8 וחצי. מפחד מחושך - אך נרדם עם מנורת לילה ונשיקת לילה טוב ללא בעיה. חושש להשאר בחדר בבית לבד - אך מוכן בתנאי שיהיה מישהו איתו באותה קומה. מתעורר לעיתים בלילות מסיוטים (פעם בכמה שבועות).
    לפני כשנתיים חווה הפסקת חשמל של מספר דקות בעת ששהה עם מספר ילדים בחדר משחקים בבית חברים , כשאנו בחדר לידו (בסלון). מאז בעצם החל לפחד מחושך אבל, כאמור, שולט בו ברמה מסויימת.
    דבר נוסף: סיפר שלפני כמה חודשים ננעל בתא השרותים בבית הספר (בשל מנעול חלוד). רק לאחר שזחל מתחת לדלת התא הצליח להחלץ.
    לאחרונה הפחד מתעצם: בכל פעם שיורד גשם ויש חשש להפסקת חשמל הוא מתחיל לפחד "מראש". גם לאחר שצידנו אותו בפנס לעת מצור. בנוסף, התחיל לפחד משהייה בבית קולנוע בעת הקרנת סרט, למרות שמאוד מאוד אוהב ללכת לסרטים.
    בעת קניות בסופר בשעות אחה'צ המאוחרות החל פתאום לבכות ממש בפאניקה ולאחר שדובבתי אותו אמר כי הוא מפחד שינעלו את הסופר ואנחנו (כל המשפחה) "נתקע" בפנים בלי יכולת לצאת.
    אין הנחתום מעיד על עיסתו אולם מדובר בילד אינטליגנטי לגילו. הוא מדבר על כך שיש לו בעיה וגם מתבייש בה ואינו מוכן למשל להזמין חברים לישון אצלו כדי שלא יראו כמה הוא מפחד בלילה, בחושך.
    האם לנו כהורים יש דרך להתמודד עם המצב או שרק טיפול מקצועי יעזור?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 8 שמפחד

הוספת תגובה

• ילד בן 8 שמפחד

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום תמר,
    אתם יכולים לנסות לקרוא בעמודת "שאלות נפוצות" את התשבוה שמתייחסת לפחדים של ילדים ולנסות לראות אם יש שם דברים שמתאים לכם לנסות.
    אם לא תצליחו תמיד אפשר לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעה באיבר מין
    עינבל
    01/04/2010

בני בן 7 ושלושה חודשים לאחרונה החל לגעת באיבר מינו - אין לי בעיה עם זה שהוא מכניס את היד ונהנה - אבל חוץ מיזה באמצע היום הוא כל הזמן נוגע באיזור של איבר המין כאילו מגרד לו וזה מפריע לי. אני מעירה לו ולפעמים גם צועקת שזה מוגזם זה קורה הרבה פעמים ביום.שאלתי אותו בהתחלה אמר שמגרד לו אחר כך אמר שהוא מרים את הבולבול למעלה כי זה לא נוח לו שזה למטה
    מה לעשות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    נגיעה באיבר מין

הוספת תגובה

• נגיעה באיבר המין

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום עינבל,
    כדאי לדבר עם הילד (אם אבא שלו יכול לעשות זאת זה עדיף) על כך שזה נעים לגעת שם, וזה בסדר גמור, אבל את זה עושים רק בפרטיות.
    אם אתם מתרשמים שהוא לא יכול לשלוט בזה ולמרות ההסברים הוא לא מצליח להימנע, אז כדאי להתחיל לברר ממה זה נובע. זה יכול לנבוע מכך שהוא נחשף למיניות בצורה לא מותאמת (אולי נחשף לסרט פורנוגרפי או למיניות של מישהו בבית או בחוץ בצורה שהציפה אותו בגירוי) או שזו הדרך שלו לנחם את עצמו כי הוא לא מרגיש מספיק מוחזק ריגשית. את זה אני לא יכולה לדעת כי אין לי מספיק פרטים עליו ועליכם, וייתכן שהדבר מחייב פניה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 וחצי שסובל מאותה בעיה
    תמר
    01/04/2010

אני אמא לילד בן 7 וחצי שכל הזמן עושה במכנסיים. וגם הוא בדיוק כמו הילדה של ענת יכול להישאר עם זה שעות ע"ג שעות. אומר כל הזמן שאין לו, בוכה אם אני רוצה לקחת אותו לשירותים, אובדת עצות כבר לא יודעת מה לעשות. יש לציין שהוא מתבייש בזה מאוד מאוד ולא מוכן שאשתף אפ אחד בזה.

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום תמר,
    קודם כל אתם צריכים לפנות לרופא ולשלול בעיה רפואית, המידה ואין בעיה רפואית, אתם צריכים לפנות לטיפול, ובהקדם. זה לא ייפתר לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנת צבעים אצל ילדים.
    נירה מזרחי
    01/04/2010

בני בן שנתיים ושמונה חודשים, אני מנסה לעבוד איתו על אבחנת צבעים אבל בכל פעם שאני מראה לו צבעים שונים הוא טוען שזהו צבע אדום וכאשר אני מתחילה את האות הראשונה של הצבע לדוגמה: י... אז הוא אומר ירוק כ... אז הוא אומר כחול אבל לא יודע להבחין בכך בפעם הראשונה שאני מראה לו את הצבע ותמיד עונה צבע אדום. האם יכול להיות שזהו עיוורון צבעים או שהקליטה שלו לא מהירה, אני אציין שהוא מפותח מאוד ומדבר מאוד מאוד יפה לגילו, יש לי עוד ילדים ואני יודעת להבחין.
    האם יש לילד בעיה ולפנות לאיש מקצוע?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנת צבעים אצל ילדים.

הוספת תגובה

• היי נירה

יעל
    01/04/2010

כמובן שכדאי לחכות לך לתשובה מקצועית
    אבל בנתיים - כדי להרגיע - לילדה שלי היה בדיוק את אותו הדבר רק בגיל מוקדם יותר (בערך עד גיל שנה ו10 חודשים) - הכל היה אדום. כשהראנו לה משהו שחור היינו אומרים לה שזה צבע ש...והיא הייתה משלימה ..דום, כך עם כל הצבעים - י...דום, כ...דום. וזה עבר לבד.. במיוחד כשהילדה נכנסה לגן.
    שמעתי מהרבה אמהות שזו תופעה מוקרת..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנת צבעים

מהא
    01/04/2010

רינה שלום,
    הרבה ילדים בהתחלה קוראים לכל הצבעים באותו צבע שמוצא חן בעיניהם ,תופעה זו היא תפועה מאד טבעית בקרב ילדים צעירים ולא רק נמצאת בתחום של צבעים אלא בדברים שאהובים על הילד, במיוחד בגיל צעיר שבו הילד עדיין בתהליך של רכישת שפה, בשלב זה במיוחד בגיל שנתיים מתחיל הילד לשים לב לרמזים החברתיים שסביבו במקרה הזה מתחיל לשים לב שהצבעים כולם אינם "אדום". כלומר הם מתחילים לרכוש שמות תוך כדי הסתמכות על רמזים חברתיים (כמו מה אומר ההורה ואיזה צבע זה נקרא באמת) מעבר לרמזים התפיסתיים של הילד עצמו.
    במידה ותופעה זו נמשכת לתקופת זמן מסויימת אז עדיף לך להתייעץ עם איש מקצוע
    מקווה שעזרתי
    מהא –סטודנטית לתואר שני בחינוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 סבתות נפטרו ואחותי כל הזמן בוכה
    אלינה
    01/04/2010

שלום רב,
    אני בת 27 ויש לי אחות קטנה בת 5 ,לפני שנה שתי סבתות נפטרו בפתאומיות בהפרש של חצי שנה .הטרגדיה הזאת קשה למבוגרים אבל לא חשבנו שאחותי תיקח את זה כל כך קשה.ההסברנו לה שהם היו מבוגרות ומאוד חולות כדי שאסוציאציה עם מוות תהיה לה עם בן אדם מאוד מבוגר וחולה שלא תפחד מזה ,הוסבר לה שסבתות שומרות עליה למעלה .העניין הוא שהיא הייתה קשורה לשתי הסבתות מאוד הם כל יום שמרו עליה וטיילו איתה וזה קשה לה.אבל בתקופה אחרונה היא מתחילה לבכות הרבה ושואלת שאלות שאנחנו לא יודעים מה לענות כמו למשל אם סבתות רעבות?האם קר להן?כואב להן משהו? הסברתי לה שהכל בסדר איתם אבל היא לא יכולה להבין אין הם אוכלות למעלה והאוכל לא נופל ,אז הסברתי לה שרק הנשמה עולה למעלה ושצריך להיזכר ברגעים יפים עם סבתות.רציתי שתעזרו לי מה להגיד לה שקצת תרגע,אולי יש צורך להראות לה את הבית החדש של סבתות שתדע שאפשר לבוא לבקר אותם האם זה נכון או פתרון אחר.
    תודה ענקית מראש.

הוספת תגובה

• 2 סבתות שנפטרו

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום אלינה,
    מה שנשמע לי מטריד בסיפור שאת מתארת הוא שהדבר קרה כבר לפני שנה, ועדיין אחותך מאוד מוטרדת וכל הזמן בוכה.
    בעיני זה לא עניין של הסבר כזה או אחר שיעשה קסם ויפתור את הבעיה.
    אני יותר חושבת שאחותך הקטנה היא לא היחידה במשפחה שלא עיבדה את האבל ולא עיכלה אותו, אך משום מה הבכי יוצא דרכה. ייתכן שהבעיה היא משפחתית ולא רק שלה.
    אם זה נכון, ייתכן שהדרך הנכונה להתמודד היא לפנות לטיפול משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תיאור

אלינה
    01/04/2010

סמדר תודה לך קודם כל על התשובה,
    העניין הוא שבבית לא מדברים בכלל על סבתות במיוחד לא בנוכחות אחותי ,בבית לא מורגשת אווירת אבל בכל זאת את חושבת שצריך לפנות לטיפול משפחתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום אלינה,
    דווקא בגלל שלא מדברים על זה בבית זה מחזק את ההשערה שלי. לתחושות לא מדוברות יש עוצמה חזקה ביותר, וילדים קולטים דברים גם ללא מילים. ייתכן שהעובדה שהנושא לא מדובר מעידה על הדחקה של ולא על כך שהוא עובד ונגמר, ולכן יש קשיים שמופיעים בדרכים שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תיאור

אלינה
    01/04/2010

סמדר תודה לך קודם כל על התשובה,
    העניין הוא שבבית לא מדברים בכלל על סבתות במיוחד לא בנוכחות אחותי ,בבית לא מורגשת אווירת אבל בכל זאת את חושבת שצריך לפנות לטיפול משפחתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית הליכה לשינה ילד בן 4
    ענת
    01/04/2010

העובדות-
    תאומים בת ובן בני 4 ישנים ביחד באותו החדר.
    יש טקס שינה קבוע מגיל אפס שכולל מקלחת, שירים, סיפור, חיבוק ונשיקה ונכנסים למיטה.
    הבעיה-
    כבר תקופה ארוכה מאוד הבן לא מצליח ללכת לישון יפה. גם אם כל אחה"צ והערב שקטים ונעימים, הכניסה למיטה מלווה בכל ערב בבכי, וכעס מצידו. הוא מתחיל בשניה שהפרידה מאיתנו מתקרבת להתלונן שכואב לו הראש/בטן/אוזניים/רגליים. עשינו לו בדיקות דם כדי לוודא שאין סיבה פיזיולוגית לתלונות.
    חשבנו שעיקביות ואסרטיביות מצידנו יעזרו והבעיה תעלם אבל אין שינוי כבר כמה שבועות ואנחנו מאוד מתוסכלים.
    מה ניסינו?
    - לדבר איתו ולהבין למה כ"כ קשה לו ללכת לישון. לחבק, לעשות נשימות, לעזור לו להרגע.
    - לשבת לידו כמה דקות.
    - לעשות טבלת חיזוקים.
    - להכנס לחדר להחזיר אותו למיטה להגיד לו בצורה רגועה שעכשיו לילה והולכים לישון, סופרים עד 5 אם הוא לא נרגע יוצאים מהחדר. זה יכול לחזור על עצמו 10 פעמים עד שהוא מוותר ומפסיק לבעוט בדלת ולצרוח.
    - להכנס כל 5 דקות, להחזיר למיטה ולצאת.
    - לתת לו טיפות רסקיו להרגעה.

אנחנו מרגישים שניסינו הכל, שדיברנו איתו עשרות פעמים ושאין שינוי. נשמח לכל כיוון והצעה.

תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    בעית הליכה לשינה ילד בן 4

הוספת תגובה

• בעיית הליכה לשינה

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום ענת,
    ייתכן שהבעיה שמתבטאת בשעת השינה לא קשורה ספציפית לשינה אלא באופן כללי לקושי ריגשי של הילד. תנסו לבדוק האם הוא מקבל איתכם זמן לבד, והאם ההחזקה הריגשית שלו במשך היום היא מספקת עבורו. אולי הוא צריך יותר התייחסות במשך היום, למשל זמן לבד עם כל אחד מההורים, התייחסויות ייחודיות רק לו, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמדר תודה רבה

ענת
    06/04/2010

מדהים איך הצלחת לקלוע לבעיה של הילד מבלי להכיר אותו
    לקחתי את תשובתך לתשומת ליבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-) ותודה לך:-)

סמדר ריינר
    06/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית גמילה
    טל
    01/04/2010

שלום רב!

בני בן 3.5 ונמצא 8 חודשים ללא טיטול. מהתחלה היו בעיות ואין לי ספק שעשיתי שגיאה בעצם הגמילה.

המצב היום הוא שבגן הוא לרוב ניגש לשירותים מיוזמתו אך יש גם פספוסים לפעמים.

בבית הוא אף פעם, אבל אף פעם לא יבקש שירותים ואפילו ילחם בי כאשר פעם בשעתיים אני אקח אותו לשירותים.

כאשר הוא מפספס זה לא מעניין אותו, לא מפריע לו להיות גם יום שלם עם קקי או פיפי, פשוט לא מפריע לו ולא מציק לו ואין לו בעיה תחושתית.

אני חסרת אונים לחלוטין. מה עושים.

לקביעת תור
    סגירה
    בעית גמילה

הוספת תגובה

• שמתי לב שבעמוד הזה בפורום

טל
    01/04/2010

לא עניתם אל שאלות גמילה. יש סיבה? זו לא התמחות שלכם?
    לא רוצה להמתין לחינם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/04/2010

טל שלום,
    העובדה שבנך בגן ניגש לשירותים מיוזמתו ולרוב מצליח, ואילו בבית לרוב הוא אינו מעוניין להיגמל, מרמזת על כך שייתכן ונושא הגמילה והשירותים הפך לתחום של מאבק בינך לבין ילדך. כדאי לחשוב איך להקל את המתח בנושא. אולי להפסיק לשבוע את השיחות והדיבור על הנושא, ולעשות אחרי שבוע "ריסטרט", ולהתחיל מחדש. כדאי גם להתמקד בתשבוחות ובחיזוקים ולא ב"פספוסים". אולי כדאי שאביו ייקח את המושכות בכל הקשור לגמילה בבית ובכך יפחית מעוצמת העימות שביניכם.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים של פעוטות
    יעל
    01/04/2010

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים ו4 חודשים. התפתחות רגילה לכל דבר, את אחיה הקטן קיבלה בגיל שנה וחצי בלי בעיות, חשוב לציין שהיא בעלת דמיון מפותח מאוד.
    ליפני כמה שבועות התחילה להגיד על כל מיני דברים לא הגיוניים "פוחדת", למשל "פוחדת מפרפר" , "פוחדת ממשאית", "פוחדת..." זה יכול להיות מקום שהיא לא מכירה, או בית או משהו דמיוני. קשה להצביע ברגע נתון ממה בדיוק היא פוחדת. הגננות גם אמרו שבזמן האחרון היא משחקה יותר לבד או נמצאת ליד מבוגר ולא ליד הילדים. גם יש כל מיני חלומות מפחידים, למשל היום היא סיפרה שהירח קיבל מכה ברגל.
    השאלה היא, האם בכלל בגיל הזה הילדים מבינים נכון את מהות המילה "פחד". איך ניתן לבדוק או להסביר לה מה זה פחד?

אני משארת שהיא קיבלה מכה מאיזה ילד בגן, כי כבר כמה פעמים היא סיפרה שילד (כל פעם זה שם אחר) הרביץ לה. אני יודעת שבגיל הזה הילדים נוטים "לספר סיפורים" כבר קרה שעל עקיצת יתוש היא אמרה שאמא עקצה אותה.
    איך אפשר לעזור לילד להתגבר על הפחדים שלא מובנים?
    ההתנהגות שלה לפעמים גורמת לי לשחוב שהיא "ראה דברים" ואיני רוצה לזלזל בזה. או לזלזל בדמיון שלה. האם יש צורך לפנות לעזרה מקצועים או לחכות ולתת לדבר לעבור?
    האם זה שלב התפתחותי?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים של פעוטות

הוספת תגובה

• פחדים של פעוטות

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום יעל,
    ילדים בהחלט מבינים בגיל הזה את משמעות המילה פחד. הפחדים של ביתך הם אמיתיים. ניכר שעומה הפנימי מאוד מבולבל.
    לא סיפרתם על המשפחה, כמה אתם, כמה שעות ביום היא נמצאת איתכם, מי משגיח עליה, וכו'. ייתכן שהילדה לא מרגישה מוחזקת ריגשית, ואין לה כלים להסביר לעצמה את העולם.
    זהו גיל שמתעוררים בו פחדים בלאו הכי, ובמקרה שלה הבלבול הפנימי שלה מועצם.
    תנסו להקדיש לה יותר זמן, להקריא לה סיפורים, לשחק איתה, להסביר לה על העולם, ללוות את החוויות שלה במילים, וחכו לראות אם כעבור מספר שבועות יש שינוי מסויים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    01/04/2010

את בהחלט צודקת, הילדה נמצאת בגן ובערב מעט מאוד זמן איתנו, מה גם ששנינו עובדים הרבה שעות ואני גם לקראת סיום התואר שלי ומאוד לחוצה בגלל זה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    01/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה