מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 2.5 גמילה מטיטולליז אזולאי24/03/2010
שלום ד"ר,
אני מנסה בשבוע האחרון לגמול את ביתי בת שנתיים ו-5.
היא יושבת בסיר או בישבנון אך רק עם מכנסיים או טיטול וקמה לאחר מס' שניות. קניתי לה בובה שעושה פיפי בסיר, אך זה לא עוזר. במהלך היום בגן היא עם טיטול, וכשאנו מגיעים הביתה אני שמה לה תחתון. כמובן שיש פיספוסים והמון פיפי על הרצפה. אני אומרת לה, שבפעם הבאה כשיש פיפי שתשב בסיר. כאשר היא עם טיטול היא אומרת לי כשיש בטיטול פיפי או קקי. איך עלי להמשיך את הגמילה? הגננת בגן מוכנה לעזור לי. היא ביקשה שבחופש פסח אתחיל איתה ואז היא תמשיך איתה בגן.
יש דרכים נוספות לגמילה נכונה?
תודה, ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול
ד''ר שירי שדה שרביט27/03/2010ליז שלום,
התחלתם רק השבוע את הגמילה. התקדמי עם בתך בקצב המתאים לה. אין אפשרות להאיץ את התהליך שהוא אישי וייחודי אצל כל ילד. כשאתן בחופש יחד, אל תחכי לכך שהיא תבקש ללכת לשירותים אלא קחי אותה כל חצי שעה. לא תמיד "ייצא משהו" אך הדבר מקטין את הסיכוי לפספוסים. ילדים לא יודעים לזהות את הרגע לפני הפיפי/קקי אלא מזהים אותו כשהוא מתרחש. רק לאחר זמן הם מצליחים לגלות מה הם הרמזים הגופניים המקדימים. כרגע אין לבתך תשומת לב רבה לאיברים אלו של גופה והיא תפתח את ההיכרות עמם ואת המודעות להם.
חופשת פסח היא אכן זמן טוב להתחיל. חשוב לא לשדר לילדה מתח ולהצטייד בכמות רבה של תחתונים ובגדי החלפה גם מחוץ לבית. כאשר בתך מצליחה חשוב להחמיא לה מאוד ואפשר גם להשתמש בפרסים.
בהצלחה וחג שמח,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער אצל בת שנה וחציברכה24/03/2010
ביתי היחידה בת השנה וחצי תולשת לעצמה את השיער במהלך שנתה בכמויות מכובדות.
אין הדבר מתבצע בצורה סדירה אלא רק מידי פעם (אחת לשבועיים- שלושה) ולעיתים לפני השינה בגן.
לא נעשו לאחרונה שינויים בבית או בגן, אנחנו זוג מאושר ואוהב והכל באמת בסדר.
אני מוטרדת- האם/כיצד לטפל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער
ד''ר שירי שדה שרביט27/03/2010ברכה שלום,
לא הייתי ממהרת לייחס את תלישת השיער לתכנים פסיכולוגיים כלשהם, כפי שאנו עושים עם מבוגרים. כעת מתאים יותר להתבונן על תלישת השיער כאמצעי הרגעה עצמית שבתך מצאה. ייתכן שלא קל לה להגיע למצב של הירגעות והרפיה וההתעסקות עם השיער מאפשרת לה זאת.
נסו לתת לה גירויים אחרים להתעסק בהם בעת ההירדמות, כמו מוצץ, בקבוק מים, בובת פרווה או חיתול בד. אם אתם מבחינים שהיא מתעסקת עם השיער, חשוב להוריד את ידה מהראש, ללטף אותה ולהרגיע.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה קרובהיעל24/03/2010
שלום רב
בתי בת 3 שנים ואני מתעתדת ללדת בכל רגע.כמובן שהסברתי לה שאני אעדר גם בלילה ושאחזור הביתה, שהיא תבוא לבקר אותי וכו'.
האם יש לכם עצות טובות כיצד למזער את החרדה וחוסר הוודאות שהיא נמצאת בו?יש לציין כי מאז שנולדה תמיד ישנתי בבית ולצערי, היא עדיין מתעוררת בלילות, מה שעשוי להיות לה קשה אם לא תראה אותי שם...
אשמח לתשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה קרובה
סמדר ריינר24/03/2010שלום יעל,
אני לא יודעת על דרכים נוספות. אני חושבת שאם אמרת לה והכנת אותה זה מספיק. גם יותר מדי הכנה יכולה לגרום נזק כי זה יכול לשדר לילדה שהיא אמורה להיות בחרדה ממשהו ולכן עושים לה כל כך הרבה הכנות.
סביר להניח שרמת מסויימת של חרדה תהיה, ויסבירו לה, מי שישגיח עליה בלילה כשאת תלכי, שאמא הלכה ללדת את התינוק החדש. את חושבת שילדה בת 3 לא יכולה להבין את זה? למה את כל כך מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה ללידת אח
נעמה סבג שמש25/03/2010הייתי ממליצה להקריא לה ספרים בהקשר זה ולהמחיז איתה הצגות, מעין תיאטרון בובות בנושא. כשהיא תדובב דמות אולי תדבר גם על רגשותיה..
את מוזמנת לקרוא באתר שלי מאמרים בנושא.
שיהיה בקלות!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא משתפת פעולה עם אבא שלהאושר23/03/2010
שלום,
ביתי בת שנה ו9 חודשים. בסיטואציות מסוימות היא אינה מוכנה לשתף פעולה עם אבא שלה. לדוגמא, לא מוכנה שהוא יחזיק אותה בידיים, מעדיפה אותי על פניו, לפעמים היא ממש מביעה מחאה ודוחפת אותו. זה קורה באמצע השבוע כשהוא נמצא הרבה בעבודה ולמעשה הזמן שלה איתו מאוד מצומצם. בסופי שבוע כשיש להם הרבה זמן ביחד, היא מאוד חמה כלפיו, מחבקת ומנשקת ויוזמת איתו משחק או נענית ליוזמה שלו.בנוסף, יש שעות מסוימות שהתנהגות זו מופיעה, כגון שעות הבוקר אחרי ההתעוררות ושעות הערב לפני השינה. יש לי כל מיני פרשנויות להתנהגות שלה, אשמח לשמוע את דעתכן ואשמח לשמוע על דרך התמודדות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעברים ביום
סמדר ריינר24/03/2010שלום אושר,
שעות המעבר לשינה והמעבר משינה והתעוררות הן שעות מאוד רגישות במהלך היום אצל כולנו, במיוחד אצל תינוקות וילדים קטנים. לצורך הההסתגלות למעבר הילדה שלך זקוקה למגע ובטוח ומוכר, וקשה לה באותם רגעים להסתגל למשהו פחות מוכר. היא כרנאה רגילה לאמא.
יש לי גם הרגשה, שבלי לדעת אני נקלעת פה לויכוח ביניכם, ההורים, בלי קשר לילדה, שהילדה היא אולי הטרמפ שעליו עולים לצורך הויכוח הזה - בנוגע לכך שבעלך לא מספיק נוכח לדעתך בבית.
נראה לי שכדאי לעשות הפרדה פה - בבוקר לאפשר לילדה להתעורר בלילה ללכת לישון באופן שהכי פחות מכניס אותה ללחץ, וביניכם לסדר את העניינים בלי שום קשר.
אם אבא יוכל להיות יותר אולי יהיה לה יותר נוח להיעזר בו בשעות האלה, אבל את זה צריך להסדיר בלי קשר אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שש שחושף את איבר מינוורד23/03/2010
שלום לכן,
בני בן השש מתעניין בשנה האחרונה באיבר מינו.
לאחרונה אמרה לי אמא בגן כי בני שיכנע בנים בגן שיראו לו איבר מינם וכן הראה להם את איברו.גם בבית הוא מראה לנו מידי פעם את איבר מינו וכן נוגע באיבר מינו של בני הצעיר ממנו.
אמרתי לו כבר מספר פעמים שמותר לו לחשוף את איבר מינו וכן לגעת בו כשהוא בחדר, אבל בנוכחות אנשים זו התנהגות שאינה מקובלת.
כמו כן, כעסתי עליו והענשתי אותו כשנגע בבני הצעיר.
גם בגן הבנתי מהגננת שהיא דיברה איתו אבל מסתבר שזה לא עזר.
אני מתלבטת מה לעשות אך יודעת שיש לטפל בזה דחוף על מנת שלא יפגע מזה חברתית כאשר אמהות הגן יספרו זאת.
אודה על עזרתכם,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 6 שחושף את איבר מינו
סמדר ריינר24/03/2010שלום ורד,
נראה שבנך מוצף במחשבות שקשורות למיניות ולאיבר המין ולא כל כך שולט בצורך שלו לעסוק בכך. יכול להיות שמדובר במצב שחורג מסקרנות מינית רגילה.
נראה לי שכדאי לפנות לטיפול מסודר ולבדוק מאין זה נובע, ואיך לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכיינית בת 3שיר23/03/2010
שלום,
יש לי שתי בנות 3.4 ו- 1.2.
עם בתי הגדולה אני כמעט ולא זוכה ברגעים של נחת. מעטים הבקרים בהם יצאנו לגן עם עיניים יבשות (מדמעות). כמעט בכל בוקר היא מוצאת סיבה לפרוץ בבכי "הבגד הזה לא יפה/מתאים", "לא חיכית לי" , " אני קראתי לך ולא ענית לי" , "אני רציתי לרדת ראשונה" , "אני לא אהיה חברה שלך" וכו'. כמובן שהבכי ממשיך גם כשחוזרים מהגן (סיבות יש בשפע).
עיקר המקרים בהם הבכי מתגבר הוא כאשר היא רוצה לבקש משהו היא פונה בטון בכייני ודרישה לביצוע (למשל, "תסדרי לי את השיער, עכשיו"), אני מסרבת להיענות לבקשתה כאשר היא בוכה ואז היא ממשיכה לבכות שעה שלמה.
השיטה שאני מיישמת בשלב הזה - בכל פעם שהיא בוכה אני מתעלמת ממנה (כמובן רק כשמדובר בבכי ללא סיבה). אני מבקשת ממנה לפנות אליי כשתרגע ואז אני אקשיב לה. אומרים "אם אין קהל - אין הצגה". השיטה הזו פעלה מצוין בעבר, אבל לאחרונה משהו חסר.
בנוסף, היא מציקה לאחותה כל הזמן. חוטפת לה משחקים, דוחפת אותה (בלי שאני אראה), מחבקת ומנשקת אותה בניגוד לרצונה וסתם הצקות קטנות שגורמות לקטנה לבכות. סה"כ בתי הקטנה מאוד שקטה ונוחה - עד שהגדולה חוזרת מהגן... אני לא חושבת שמדובר בקנאה כי היא זוכה ליותר תשומת לב כאשר היא בקרבת הקטנה.
לאחרונה החלטתי לנקוט בשיטה חדשה - אני ניגשת לקטנה, מנחמת אותה ולא מעירה יותר מדי לגדולה (גם תשומת לב שלילית זו תשומת לב). מה דעתך?
אני רוצה להדגיש שהבכי שלה נראה לי מוגזם, אבל אני בהחלט מאמינה שהכל תלוי בתגובה שלי לעניין, לכן חשוב לי לקבל הכוונה כיצד עליי לנהוג בשתי הבעיות שהצגתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 3 שבוכה
סמדר ריינר24/03/2010שלום שיר,
אני מבינה שאת מרגישה מאוכזבת ושחוקה מהקשר עם ביתך. זה באמת מאוד לא נעים כשלילד שלנו שאנחנו משקיעים בו כל כך הרבה יש כל הזמן טענות.
נראה לי שכבר נוצר מצב ששתיכן שכחתן שאתן נורא אוהבות אחת את השניה, והקשר ביניכן נהפך לזירת קרב, שכל אחת מרגישה שעוד מעט יגיע משהו לא נעים, וכמו נבואה שמגשימה את עצמה -זה קורה.
את מציינת שהיא מקבלת הרבה תשומת לב, השאלה איזו תשומת לב. נראה לי שהבת שלך רגילה לקבל תשומת לב באופן שהיא עושה משהו מרגיז ועל זה היא בהחלט מקבלת הרבה תשומת לב.
השאלה אם ניתן לשקם את היחסים ביניכן ולהתחיל מחדש. האם ניתן לבלות איתה זמן לחוד, ללא אחותה וביוזמתך, לא שהיא נאלצת כל הזמן להרגיש שהיא נלחמת על מקומה באמצעים של משיכת תשומת לב באופן שלילי, אלא שאת מיוזמתך מבטיטחה לה ומקיימת זמן של שתיכן ביחד, משהו נעים וכיפי, שבו היא מקבלת חיזוקים חיוביים רק לדברים הנעימים שלה, לזה שהיא יפה, חמודה מצליחה לבד לעשות כך או אחרת. במהלך המפגשים האלה היא אולי תנסה לחזור למדפוס המוכר של תלונות ובכי כי זה מה שהיא מכירה, חשוב לא להתרגש מזה ולא להיעלב מכך שאת באת עם כוונה טובה ושום דבר לא נראה לה, אלא לדבר איתה על כך שאמא מאוד אוהבת אותה, ואת מנסה שיהיה לכן כיף ביחד, ולהתפשר איתה על מה שהיא מתלוננת, לא ללכת בכוח נגד (פעם פעמיים בשבוע, בשבוע, לא כל הזמן:-)
ולחכות קצת ולראות איך זה משפיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו טוב, ילדה בת 3 שבוכה :-)
שיר24/03/2010תיארת בדיוק את תחושותיי לגבי הימצאות בשדה קרב מול ילדה בת 3, עם כל מה שמשתמע מכך: התנצחויות, מאבקי כוחות (מדובר בילדה סופר נבונה). אני בהחלט אקח לתשומת ליבי את נושא הקצאת זמן איכות לבד איתה.
לגבי העצה שלך, אני מקפידה מאוד לשבח ולעודד את בנותיי בכל הזדמנות. אני משבחת על כל דבר הכי קטן שאפשר ("יופי שהחזרת למקום לבד", "אני מאוד שמחה שסיימת את כל האוכל", "כל הכבוד שהמתנת בסבלנות עד ש..."). שום דבר לא נעלם מעיניי, כל פעולה שלה זוכה ממני לתגובה מחזקת. אני יכולה להגיד בביטחון מלא, שבמהלך היום אני יותר משבחת מאשר נוזפת, לא כי יש לי יותר סיבות לשבח אלא אני מודעת לחשיבות של החיזוקים החיוביים לעידוד התנהגות טובה.
חשוב לי לציין, שלא הרגשתי סיפוק מהקשר שלי עם הגדולה מאז שהיא נולדה. רק לפני שנה בערך בעקבות שינוי בהתנהגותי כלפיה (יותר סבלנות ורוגע, פחות צעקות, שימוש בהבעות פנים שמחות) הקשר השתפר פלאים, קיבלתי ילדה חדשה במתנה, לא האמנתי כמה אני יכולה להינות מהילדה שלי. אבל עכשיו אני לא מצליחה לשחזר את ההצלחה הקודמת שלי. הילדה גדלה, הצרכים מעט השתנו, אולי דרושה טקטיקה אחרת?
האם עליי להתעלם באופן גורף מכל התקף זעם שלה ולחכות שתרגע כדי להבהיר עמה את הבעיה?
מה לעשות במצבים בהם היא מציקה לאחותה?
לאחרונה לאחר שאני מתעלמת מהתקף הזעם שלה היא נעשית מתוסכלת ולכן מכה אותי. כיצד להגיב? אולי בכל זאת כדאי להעניק לה את מלוא תשומת הלב בכל התקף זעם גם אם ללא סיבה מוצדקת? לדעתי, היא עדיין לא יודעת כיצד להתמודד עם התסכול שמציף אותה, ולא מצליחה להירגע לבד.
תודה רבה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו טוב...:-)
סמדר ריינר25/03/2010שלום שיר,
תראי, להתעלם לא עוזר, כך את מדווחת. אני חושבת שאפשר לתת הכרה למה שעיצבן אותה, זה לא אומר בהכרח שחייבים לתת לה את מה שהיא רצתה וגם לא באותו רגע.
אלא יותר להגיד משהו שמחזיק את הקושי שלה עבורה, שלא תישאר איתו לבד. כמו למשל " זה מעצבן שאני לוקחת את אחותך על הידיים, גם את רוצה, אני יודעת חמודה, תמתיני קצת ואני אשב איתך לבד לראות איזה ציור הכנת..." וכו'.
בנוסף, את מתארת שהייתה התחברות קשה ילדה מאז שהיא נולדה ומדי פעם התחושה הזו חוזרת למרות שאת מנסה לשקם.
זה דבר שקשור אלייך, לילדות שלך, לקשר שלך עם אימך, ולכל מיני דברים שהילדה הזו מייצגת אצלך באופן לא מודע.
אם את רוצה לטפל בזה יותר לעומק, הדרך היא בטיפול עבור עצמך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף !!!שמרית23/03/2010
שלום רב בני בן שנה וחצי , אני ואביו נפרדנו עוד כשהייתי בהריון הייתה תקופה של מס' חודשים שהוא בא לראות אותו והילד היה מאושר כל הזמן אמר אבא אבא ומאז אין שום קשר , אינני יודעת איך להתנהג ים הילד שהוא שואל על אבא מה להסביר ? מרוב לחץ אני משתדלת לא להגיד את המילה אבא אבקש את עזרתכם כיצד להתנהג האם יש ספרים או קלטות בנושא
יש לציין שהילד מאושר ושמח , אני מפחדת שאני אגרום לו לתסכולים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שואל על אבא
סמדר ריינר23/03/2010שלום שימרית,
את לא תגרמי לא תסכולים, החיים כן. אין מה לעשות זה מצב מתסכל. זה מצב שאכן יעיב לעיתים עלל האושר והשמחה של בנך, את לא יכולה למנוע את זה. את יכולה לעזור לו להכיל את זה בכך שאת נותנת מילים למה שהוא מרגיש, ונותנת לו להרגיש שאת מבינה אותו והוא לא לבד עם זה.
כשהוא שואל על אבא, צריך להגיד שאבא לא יכול לבוא, וזה עצוב ואת יודעת שהוא (הילד) מתגעגע.
בהמשך, כשהוא יגדל תוכלי לתת יותר פרטים, חשוב להגיד את האמת בצורה פשוטה בלי להגזים ובלי להשמיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוכן להפסידרוני22/03/2010
הבן שלי בן 7, בכיתה א'. בד"כ ילד טוב שקט וממושמע. יחד עם זאת, הוא פשוט לא מוכן להפסיד במשחקים או בכל דבר אחר. אם הוא מפסיד אז הוא מתחיל לבכות ולהתעצבן (ולא משנה אם הוא ניצח 5 פעמים לפני כן), מנסה לשנות את החוקים ("תרים בחזרה את הקלף" "זה לא נחשב" וכל מיני), או מאשים את היריב ב"רמאות". כתוצאה מזה כל משחק עם הילד הוא מאוד לא נעים, ובמקום שהוא יהנה זה הופך למקור לבכי ולעצבים. לאחרונה פנה אלינו גם המדריך שלו בחוג לשחמט ותאר לנו תופעות דומות בחוג. אני מתאר לעצמי ששורש הרע הוא בכך שבשנים עברו אישתי נתנה לו לנצח כל הזמן ולא הקפידה איתו על כללי המשחק (העיקר שהילד יהיה מבסוט), אני לעומת זאת פחות מוותר ולא נותן לו לנצח כל הזמן (אני רוצה שיתעל את ההפסדים לכיוון של לימוד והפקת לקחים ושיבין שנצחון זה לא חזות הכל). למרבה הצער, הוא לא מתעל את הדבר למקום הנכון ובמקום לחשוב במה הוא שגה כך שיוכל להשתפר ולנצח בסיבוב הבא, הוא סתם מתעצבן ומתוסכל, ולא משנה כמה אני משתדל להסביר לו.
מהשיחה שלנו עם המדריך בחוג הבנו שאמנם כל הילדים לא אוהבים להפסיד אבל התגובות שלו הן חריגות.
אני מודע לכך ששגינו בעבר, אך השאלה היא מה אפשר לעשות, כי אנחנו אובדי עצות ולא יודעים איך "לשנות את כיוונה של הספינה" אני חושש שבעתיד ילדים פשוט לא ירצו לשחק איתו (כבר קרו לו מספר "פיצוצים" עם חברים על רקע זה).
אודה לעצתכם הטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מוכן להפסיד
סמדר ריינר22/03/2010שלום רוני,
קודם כל צריך לעזור לו לעכל ריגשית את ההפסד ולא מייד לדרוש ממנו להשלים איתו. כלומר תגובה כמו - זה באמת מעצבן, עכשיו בוא נחשוב איך אפשר לשחק יותר טוב בפעם הבאה היא תגובה טובה יותר מ-"אתה לא יודע להפסיד, תפסיק להתנהג כך". כי אז הוא גם צריך להכיל את זה שהוא הפסיד וגם את זה שאתם לא מרוצים מהתגובה שלו, וזה יותר מדי בשבילו ואז הוא בכל לא מקשיב וההתנהגות שלו רק מחמירה.
דבר נוסף שאני יכולה להציע לך הוא, שכשאתה משחק איתו במקום להיות בעניין של אם לנצח אותו או לא, תנסה בתור אבא לשחק בתור יועץ שלו, כלומר במקביל למשחק שלך להציע לו כל הזמן דרכים איך לשפר את המשחק שלו וללמד אותו לשחק יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתקיםמיכל22/03/2010
שלום רב!
בתי בת 5.5 כל הזמן מבקשת ממתקים. בניסיון להגבילה, גם כי זה לא בריא וגם בגלל הנטייה להשמנה, היא מקבלת ממתק אחד רק אחרי ארוחה. אבל לצערי, למרות שהיא מודעת להגבלה היא כל הזמן מבקשת וכשלא מקבלת נכנסת לאיסטריה. לאחרונה שמתי לב שהיא אומרת שהיא רעבה בשעות שבד"כ היא לא כדי לקבל את הממתק אחרי האוכל. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתקים
סמדר ריינר22/03/2010שלום מיכל,
את חייבת לשמור על עיקביות, ביתך כנראה למדה שמרות שאת אומרת לא, אם היא ממש לוחצת היא כן מקבלת. היא תיכנס להיסטריה כמה פעמים, כשהיא תראה שזה לא עוזר היא תפסיק לבד. כשהי אאומרת שהיא רעבה בשעות אחרות ביום אפשר כמובן להציע לה ירק, פרי, קרקר או מעדן חלב במקום ממתק.
אני יכולה להבין את הצורך להגביל צריכת ממתקים לילדים, אך עיסוק בנטיה להשמנה של ילדה בת 5.5 יכול להיות מוקדם מדי, ולתת הרגשה של קיפוח וחריגות. מספיק לנמק שזה לא בריא לשיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלא אוכל בגןאודי22/03/2010
יש לי בן מקסים בן 5 שלפני מספר חודשים הפסיק לאכול בגן את ארוחת הבוקר והצהריים. ניסינו לדבר איתו ולהבין את מקור הבעיה אך הוא אינו מוכן לשתף ולהסביר למה הוא לא אוכל. יש לציין שבבית הוא אוכל בצורה תקינה , בסופי שבוע ובערב ללא בעיות מיוחדות.
הילד רעב והגננת מספרת שהוא רוצה לאכול אך ממש מכריח את עצמו לא לאכול כלום.
אני מאוד מודאג - מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלא אוכל בגן
סמדר ריינר22/03/2010שלום אודי,
בהמשך למה שדיברנו, ייתכן שהילד נכנס לסוג של מאבק כח בגן, לא ברור למה. כדאי קודם כל לנסות לעודד אותו לרדת מהעץ בשקט, בלי הרבה עניינים. הייתי מציעה לגננת לתת לו פינה נפרדת לצייר ודרך אגב מגישה לו שם צלחת, אם הוא רוצה שיאכל. אחר כך, אם זה הולך, הייתי מקרבת את הפינה אל שאר הילדים בהדרגתיות ובודקת אם בשלב מסויים הוא מוכן כבר לשבת עם כולם. בכל מקרה בלי לחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוצפה וקוצר רוחאמא22/03/2010
שלום רב!
ביתי בת 4+ בחודשיים האחרונים החלהן לדבר אלינו באופן חוצפני מאוד. "לכי מפה", "מה איכפת לך","סתמי", "די לכי". ואף ירקה עלינו מס' פעמים. היא צוחקת לנו בפנים ועושה כל מיני תנועות מטופשות עם הידיים שמעירים לה.(כאילו לא סופרת אותנוו...)
מיותר לציין שבבית אנחנו לא מדברים אחד לשני בצורה כזאת, קשה לי להאמין שהיא אימצה את כל הרפרטואר הזה בגן...למרות שאין לי דרך לדעת.
ניסינו שיטה של מדבקות, עונשים(בלי טלויזיה), וכד' אבל זה נראה כמשהו שמשתרש והופך לסגנון דיבור חדש ומטריד מאוד!!! הבהרתי לה בכל דרך אפשרית שזה לא מקובל וכך לא מדברים אלינו ואצלנו בבית אחד לשני. אך הדיבור הולך ומשתרש וזה מדאיג ומלחיץ מאוד, כי החוצפה חוצה את גבולות הבית ויוצאת גם החוצה למבוגרים אחרים וילדים.
אני ממש סובלת מזה כי זה לגמרי לא הסגנון שלנו ומעולם לא היה בביתנו, כאילו נחתה רוח "ארסית" על הבת שלי ומסרבת לצאת. אני מרגישה גם חסרת אונים כי שום דרך פעולה לא עוזרת איתה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוצפה וקוצר רוח
סמדר ריינר22/03/2010שלום לך,
חסרים קצת פרטים לגבי התופעה שאת מתארת, האם זה כל הזמן כך, האם סביב סיטואציות מסויימות או שעות מסויימות ביום, האם קרה משהו במשפחה לאחרונה, או משהו לה, אם תוסיפי קצת פרטים, רצוי גם דוגמא אחת מפורטת יהיה יותר קל להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רב הזמן זה מקצין לפני השינה
אמא22/03/2010לדג' -כשאני מביאה אותה לחברה היא נוזפת בי "לכי כבר" נו " לכי כבר" אני עונה לה:"את ילדה גדולה ורוצה להשאר כאן אצלX ואמא תלך הביתה אבל זה לא נעים לי שאת פונה אלי כך תאמרי אמא אשמח .אוכל להשאר לבד כאן?"
כשצריך ללכת היא מרננת בכל רם למדי...עם מחוות גוף של דחיה "לכי מכאן, אל תבואי, לא רוצה ללכת, די אל תגעי בי,וכד')
מיותר לציין שזה מביך עד מאוד ודקה אחרי זה שהיא באוטו כאילו שכחה מזה.
ניסיתי להבטיח לה משהו קטן אם תנעל את נעליה ותבוא יפה איתי ונפרד יפה מהמארחים, לפעמים זה עובד, אך הקטע של "לכי מכאן" והצעקות וההפגנתיות מפריעים לי למען האמת קשה לי להסביר לה כמה זה מטריד, או לתת לה משהו להחליף את זה.
כאילו יאללה אמא תתקדמי אני יכולה גם בלעדיך את ממש נודניקית.
או בערב לפני השינה: היא בורחת ומתחבאת מתחת לספה ומסרבת לצאת, צועקת מה איכפת לך לא רוצה לישון ועוד פנינים מלווים ביריקות לפעמים וננננננה. כאלה...או ביציאה מהאמבטיה קפיצות והשתוללות חסרת רסן.
מתסכל בקיצור.
באופן כללי היא מאוד אוהבת ויודעת להביע את רגשותיה, זה נראה מאוד כמו התנהגות טינאג'רית של צורך בעצמאות ומרידה בנו.
לא ברור אם זה מתאים לגיל בכלל....זה לא ממש מתאים לה.
ולא - לא היו שינויים בחודשים האחרונים בשום תחום בחיינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת 4
סמדר ריינר22/03/2010שלום לך,
נשמע לי שמה שקורה לילדה שלכם זה מה שנקרא בפסיכולוגיה "תגובת היפוך", כלומר דווקא בגלל הקושי של הילדה להיפרד לקראת שינה או אצל חברה היא עושה תגובה של הפוך על הפוך כאילו היא רק רוצה להיפטר ממכם. זו הגנה שעוזרת לה להיות עצמאית יותר.
זה לא נובע בדיוק מחוצפה אבל הסגנון נראה כך. מדובר בילדה קצת קטנה מדי בכדי להיות ערה לרגשות האחר מול תגובה כזו.
לכן אני מציעה לכם לא להזדעזע כל כך, לא להתרשם מזה נורא, ואם אפשר אז גם להתייחס לזה בהומור.
תנסו להקדיש קצת זמן, לא באותם רגעים בהכרח, לדיבור על פרידה, גדילה ועצמאות, למשל על ידי הקראת סיפורים בנושא קושי ללכת לישון, או קושי להיפרד מאבא ואמא בדרך לגן או לחבר, כדי לתת לה אפשרות חלופית להזדהות ולהכיל את רגשותיה בעניין מלבד הדרך שהיא בחרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, הארת את עיניי
אמא23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רב הזמן זה מקצין לפני השינה
אמא22/03/2010לדג' -כשאני מביאה אותה לחברה היא נוזפת בי "לכי כבר" נו " לכי כבר" אני עונה לה:"את ילדה גדולה ורוצה להשאר כאן אצלX ואמא תלך הביתה אבל זה לא נעים לי שאת פונה אלי כך תאמרי אמא אשמח .אוכל להשאר לבד כאן?"
כשצריך ללכת היא מרננת בכל רם למדי...עם מחוות גוף של דחיה "לכי מכאן, אל תבואי, לא רוצה ללכת, די אל תגעי בי,וכד')
ניסיתי להבטיח לה משהו קטן אם תנעל את נעליה ותבוא יפה איתי ונפרד יפה מהמארחים, לפעמים זה עובד, אך הקטע של "לכי מכאן" והצעקות וההפגנתיות מפריעים לי למען האמת קשה לי להסביר לה כמה זה מטריד, או לתת לה משהו להחליף את זה.
או בערב לפני השינה: היא בורחת ומתחבאת מתחת לספה ומסרבת לצאת, צועקת מה איכפת לך לא רוצה לישון ועוד פנינים מלווים ביריקות לפעמים וננננננה. כאלה...או ביציאה מהאמבטיה קפיצות והשתוללות חסרת רסן.
מתסכל בקיצור.
באופן כללי היא מאוד אוהבת ויודעת להביע את רגשותיה, זה נראה מאוד כמו התנהגות טינאג'רית של צורך בעצמאות ומרידה בנו.
ולא - לא היו שינויים בחודשים האחרונים בשום תחום בחיינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רב הזמן זה מקצין לפני השינה
מתסכל בקיצור.
ולא - לא היו שינויים בחודשים האחרונים בשום תחום בחיינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנתיים ועשרלולית22/03/2010
שלום
יש לי ילדה מקסימה בת שנתיים ועשר ואני בשבוע 32 להריוני
לאחרונה היא התחילה לבכות בבוקר כאשר אני נפרדת ממנה בגן
ועד עכשיו הכל היה בסדר היא הייתה הולכת לגן בשמחה נותנת נשיקה ושלום
הבכי נפסק די מהר והיא משתלבת ומשחקת ושמחה בגן
אין התנהגות שונה בבית וגם דיברתי איתה והיא לא ציינה משהו מיוחד
רציתי לדעת ממה זה יכול להיות ?האם יש קשר להריון?
מה לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקשיי פרידה
נעמה סבג שמש23/03/2010שלום לך,
אכן נשמע שיש קשר להריון, אם לא קרה דבר אחר יוצא דופן.
האם דיברתם איתה על ההריון. אתם מכינים אותה לבאות? יש ספרים מעולעם בנושא כמו הפילפלים והאח החדש של איתמר.
את מוזמנת לקרוא את מאמריי באתר זה ובאתר שלי כדי להתכונן טוב יותר ליום המיוחל.
כרגע, תני לה את התשומת לב אותה היא מבקשת והיי רגישה לשינוי הצפוי. השתדלו שלא להרבות לדבר לידה על הנושא, אלא דברו איתה.
שיהיה במזל,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישהאושרת22/03/2010
שלום, יש לי שני בנים בגלאי 6 וארבע וחצי. הקטן מבניהם הלך לאיבוד לפני כשנה באדלאידע בעיר למשך כחצי שעה כשמצאנו אותו הוא לא בכה ואמר שהשוטר שמר עליו עד שבאנו .
כיום הוא לא רוצה ללכת לחברים אלא רק שיבואו אליו. לימי הולדת רק אם אנחנו נשארים איתו ובפארקים הוא ממש חרד ללכת לאיבוד ורוצה שכל הזמן נהיה לידו.
אני חייבת לציין שבמשך החודשים הראשונים לאחר שהלך לאיבוד לא ראינו שום תופעות כאלו וזה התחיל כארבע חמישה חודשים לאחר המקרה הזה.
בבוקר ששמים אותו בגן הוא נפרד בקלות וגם מסכים ללכת לחברים רק אם לוקחים אותו ישירות מהגן (האמהות האחרות) ברגע שהוא רואה אותנו ההורים הוא כבר לא מוכן ורוצה לבוא הביתה.
החרדה מתבטאת בבכי ולחץ
אם תוכלו לייעץ לי איך לעזור לו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתם, תודה
אושרת23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדת נטישה
נעמה סבג שמש23/03/2010אושרת שלום,
במקרה שכזה עליכם לחזק את בטחונו תוך מתן דוגמאות שוטפות ממצבים בחיי היומיום בהם הכל מתנהל כשורה.
החרדה שאתם מתארים נראית לו דורשת התערבות מקצועית באופן ישיר מול הילד כדי להחזיר לו את האמון.
זה נורמלי שהתגובות לא קורות מיד לאחר המקרה.
הייתי פונה לייעוץ. מעולה שאתם ערניים,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אושרת23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשבה סלקטיבית וחוסר שיתוף פעולהשרון22/03/2010
שלום רב,
בני בן ארבע כמעט, ילד אנרגטי, נבון ומלא שמחת חיים. אח בכור לתינוק בן 5 חודשים שאותו הוא מקבל יפה מאד.
יחד עם זאת מאד מפריע לנו שהוא מתעלם לעיתים מדברנו. זה קורה כשאני שואלת "מה אתה רוצה לאכול" או כשמבקשים ממנו להרים משהו מהרצפה או להביא משהו.
לא מדובר בבעיית שמיעה אלא בחוסר רצון להתייחס לדברי. כשאני מתכופפת אליו ושואלת שוב מה הוא רוצה לאכול ומדוע הוא לא עונה לי אז לרוב התשובה "כי אני לא רוצה כלום".
לגבי איסוף דברים הוא עונה שאינו יכול, קשה לו וכו'.
איני קושרת התנהגות זו להולדת אחיו, אמנם קיימת קנאה אולם מאז הולדת האח חלה רגיעה בהתהגותו של האח הבוגר גם לדעת הגננת.
דבר נוסף שמפריע לנו הוא סרובו לעשות פיפי לפני השינה. הוא נגמל במשך היום לפני כשנה וכחודש לאחר שנגמל ביום הורדנו גם את הטיטול נלילה. במשך כחודשיים הואהרטיב לסרוגין וצאז הוא מרטיב כמעט כל לילה. אנחנו מדברים על הצורך לשים לב וכשיש פיפי לקרוא לאמא/אבא אבל זה כבר לא קורה בכלל (לעיתים קם יבש אבל לא יוזם פיפי בלילה)
ברור לי שהגמילה בלילה עלולה להמשך זמן רב אלא שלא עברנו ליתולי לילה וכעט נראה לי שמאוחר מידי (מזהה טיטול כסממן לתינוקיות).
כאמור מה שמפריע לי זה הסרוב לעשות פיפי לפני השינה כי "אין לי" (אקט שמביא אותנו לידי כעס).
סליחה על אורך ההודעה. ההתיעצות כפולה כי אולי יש קשר בין הדברים.
אודה מאד להתיחסותכן .
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשבה סלקטיבית
סמדר ריינר22/03/2010שלום שרון,
יכול להיות שהילד חש שמנדנדים לו לפעמים, וכול להיות שבאופן הזה הוא משיג שליטה. בכל אופן חשוב לא להיכנס שם לדפוס שאתם נורא זקוקים שהוד מעלתו יגיב. אם הוא לא עונה מה הוא רוצה לאכול - שלא יאכל, למה אתם מתעקשים? אחר כך הוא יהיה רעב ויצטרך ללמוד מהניסיון.
לגבי המקומות שבהם הוא לא מרים או מביא - קודם כל תבדקו אם אתם לא מנדנדים לפעמים יותר מדי ומפריעים לו באמצע משהו שהוא שקוע בו. יכול להיות שהוא צריך שיניחו לו קצת והוא מתעלם ממכם כי הוא צריך שקט ושיעזבו אותו. לגבי דברים בהם שיתוף הפעולה שלו קריטי, נסו לעבור לשיטה של חיזוקים חיוביים כשהוא כן נענה במקום כעס וחיזוקים שלילייים כשהוא לא נענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה בהחלט נתת לי
שרון22/03/2010חומר למחשבה (בעיניין הנדנוד), נשתדל להמנע.
האם יש לך תובנות בעיניין הסרוב לעשות פיפי לפני השינה. האם זה גם אמצעי כוח ואם כן מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר22/03/2010שלום שרון,
לגבי נושא הפיפי זו דוגמא מתאימה בעיני למתן חיזוקים חיוביים לפעמים שהוא כן עושה מה שאתם מבקשים. תגידו לו שכל פעם שהוא עושה פיפי לפני השינה הוא מקבל מדבקה, ובסוף השבוע אם הוא אסף מספיק מדבקות הוא מקבל פרס קטן. אם הוא לא עושה פיפי - תניחו לו, אל תכעסו ואל תלחצו אבל גם אל תתנו מדבקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה ניישם את ההמלצה כבר
שרון22/03/2010ממחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון חרדההגר21/03/2010
האם אבחנת חרדה אצל ילדים שונה מאשר אצל מבוגרים ע"פ ה-DSM?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על ההודעה שלי
הגר22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)