פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רגישות
    גלית
    15/03/2010

שלום לך
    אני אם חד הורית מבחירה לילד בן כמעט 4, ילד חכם ומקסים
    לאחרונה דיברה איתי הגננת והציעה לי ללכת איתו לטיפול היות והוא מאוד רגיש ובוכה הרבה כששאלתי במה זה מתבטא היות ואני לא רואה את זה בבית אמרה שכשלא מקשיבים לו הוא בוכה.
    ומעיר לילדים שלא מקשיבים לגננת, הוא מאוד נצמד לגבולות ומעיר לאחרים שלא עושים זאת
    שאלתי אם זה מפריע לו מבחינה חברתית והיא אמרה שבכלל לא שהוא ילד מאוד אהוב על כולם
    פשוט חבל להם שהוא בוכה בגלל דברים כאלו.
    היום יצאתי עם הגן למוזיאון וראיתי דוגמא למה שסיפרה הגננת, חילקו את הילדים לזוגות לפני שעלו לאוטובוס, כשירדו מהאוטובוס בת הזוג שלו ירדה לפניו וכשהוא ירד ולא ראה אותה התחיל לבכות כששאלתי מה קרה אמר שהוא לא מוצא אותה.

שאלתי היא האם לדעתך אני צריכה ללכת ליעוץ איתו? האם זה לא עניין של בגרות

אודה על עצתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגישות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגישות

ליאת גרוס
    15/03/2010

שלום גלית. כן ייתכן שזהו עניין של בשלות רגשית אבל נראה שיש כאן גם משהו נוסף. קשה לי להגיד רק על סמך מה שכתבת אבל עולים מדברייך סימנים לסוג של חרדה משינויים. חשש ממצבים של עמימות בהם לא הכל ברור וידוע. אולי קושי להתמודד עם מצבים בהם הדברים אינם בשליטתו או שאין לו תחושת שליטה. האם זה מדבר אלייך ? האם נושא זה מהווה קושי גם עבורך ?
    לדעתי ייעוץ יכול לעזור. בגיל זה לא הייתי ממהרת לשלוח אותו לטיפול אלא מסתפקת בהדרכה עבורך ועבור הגננת לאחר שהמטפלת תפגוש אותו פעם אחת ותשוחח עם הגננת.
    בינתיים נסי לשים לב האם צדקתי באבחנתי . תני לו תחושה כי הוא יכול להתמודד בעצמו ואת לצידו אם צריך עזרה. חזקי אותו בהתמודדותו עם מצבים עמומים.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלית
    16/03/2010

היי ליאת
    קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה.
    לגבי האבחנה אני באמת לא יודעת יכול להיות שאת צודקת לגביו
    בכל אופן אני לא חושבת שזה בא ממני כי אני בשנים האחרונות התמודדתי עם הרבה שינויים
    ואם אפשר להעיד על עצמי התמודדתי די יפה אבל יכול להיות שזה נובע גם מהעובדה שאין לו אבא, סבא או סבתא?
    בכל מקרה הייתי רוצה לדעת אם תוכלי להמליץ לי על מטפלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב.

גלית
    16/03/2010

אני גרה בחולון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגישות

ליאת גרוס
    18/03/2010

שלום גלית.
    לצערי לא מכירה פסיכולוגים באזור. מכירה ברחובות אבל זה נראה לי די רחוק מחולון.
    נסי להתייעץ בשירות הפסיכולוגי החינוכי של העירייה. בטח יש להם שמות טובים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4.5
    ליטל
    15/03/2010

שלום לך
    בני בן 4.5 ילד מאוד חכם ופיקח קולט ממש כל מה שקורה סביבו בצורה מדהימה, הקושי היחיד שיש לנו איתו הוא לשבת איתו וללמד אותו מספרים, אותיות הוא פשוט מתחיל להיות חסר סבלנות (גם אם זה ממש דרך משחק) מתחיל לקפוץ במקום ולהסתכל לכל עבר ואומר לא רוצה ללמוד לא בא לי אני יודע לבד ....
    לימדנו אותו לרשום את השם ואת זה הוא מצליח רק אות אחת כמראה וזה בסדר...
    נכון שכל ילד הוא בפני עצמו אך אני רואה שכל ילדי הגן יודעים ולומדים ומנסים והוא פשוט מסרב...
    ניסינו כל דרך הוא פשוט לא מוכן להקשיב ואני מאוד רוצה עצה איך לעשות זאת משום שזה השלב הקירטי מבחינת קליטה...

אודה לתשובתך אמא דאגנית...

לקביעת תור
    סגירה
    בן 4.5

הוספת תגובה

• בן 4.5

סמדר ריינר
    15/03/2010

שלום ליטל,
    אין ברירה את חייבת להפסיק ללחוץ עליו. הוא מרגיש את הלחץ שלך גם כשאת מנסה שחק איתו. הוא ילמד לבד בקצב שלו או בגן. להיפך, אם תנסי בכח עכישו את עלולה לגרום לו לנזק ולדחייה מכל הנושא של למידה ואחר כך המצב רק יחמיר והוא באמת לא ירצה לקלוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי בדיקת פסיכולוג
    מונה
    15/03/2010

שלום,היתי עם בני בהתפתחות הילד וכמובן אחרי הבדיקות עבר בדיקה עם פסיכולוג,והילד הפתיע את הפסיכולוג והמורה שחשבו לפני הבדיקה שישאר עוד שנה בגן חובה,ואתמול בועדה הפסיכולוג אמר שמזמן לא פגש ילד ברמה כזו חכם!ויותר טוב לו לעלות לכתה"א".אני כאמא כל הזמן הרגשתי שהוא כלכך חכם אבל היתי מודאגת מזה שהוא לא מבצע משימות.
    ואחרי שהשתכנעתי שישאר עוד שנה בגן,הכל השתנה בין יום ללילה.
    האם צריכים לעבוד לפי מה שהפסיכולוג אמר או שיש עוד זמן לקבל החלטה סופית אם להשאירו בגן או להעלות אותו לכתה"א".
    הפסיכולוג אחרי הבדיקה אמא לבני שאתה ילד מצוין ואתה יכול לעלות לכתה"א"!והילד העביר את המסר שאני כן יכול!

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי בדיקת פסיכולוג

הוספת תגובה

• עלייה לא'

ליאת גרוס
    15/03/2010

שלום מונה
    נכון להשאיר ילד בגן רק אם אינו בשל רגשית ו/או קטן בגילו ו'ואו קיים קושי מוטורי או שפתי משמעותי שניתן לעבוד עליו באמצעות טיפול בשנה הקרובה. אנני יודעת מדוע המליצו בגן להשאירו שנה נוספת. זה מאד לא מקצועי מצד הפסיכולוג לאמר לבנך שהוא יכול לעלות לא' בטרם קיבלת את את ההחלטה.
    מדוע הילד אינו מבצע משימות ? האם יש סבירות גבוהה שלא יבצע משימות בשנה הקרובה אם יעלה לא'? האם יש משהו שאפשר וצריך לעשות על מנת שיבצע את המשימות ? האם זקוק לטיפול של קלינאית או מרפאה בעיסוק? האם גדול בגילו ? ובקיצור האם שנה נוספת בגן תשפר את מצבו ותתרום לו רבות לקראת העלייה לא' ? האם הישארות עלולה להזיק לו ? האם רב החברים איתם נוהג לשחק עולים או נשארים ?
    נסי לענות על שאלות אלו. התייעצי עם אדם עליו את סומכת. את לא חייבת להחליט עכשיו. לדעתי ניתן לנסות לבצע הרשמה כפולה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה והנה התשובות

מונה
    15/03/2010

כדם כל תודה רבה,אני כתבתי לכם על בני לפני כמה חודשים,והיום התמונה יותר ברורה,בני נולד פג בשבוע 34,והיום הוא בן 5.6 התפתחותו היתה מתאיתה לגילו,עד אמצע השנה השניה בגן טרום חובה המורה פנתה אלי שהילד מתקשה,איתי מתחמק משולחנות יצירה ומהרכבת פאזלים,ומוסח בקלות,ובקשה ממני לעבוד איתו בבית ולהפנות אותו להתפתחות הילד,ומיד הפנתי,עברו כמה חודשים והילד עלה לגן חובה והמורה החדשה הכירה אותו מקדם כי שני הגנים" שכנים"!והיא גם ראתה שיש לו קשיים ואנחנו בנתיים מחכים לבדיקה בהתפתחות הילד!חבריו בגן כבר גילו שיש פער בניהם,ואני כל הזמן מנסה לדחוף אותו ולהתעלם מההשבאות בינו לבין האחרים.
    וכמובן מודאגת.וסוף סוף לפני חודש הינו בהתפתחות הילד ובקשו ממנו כמה בדיקות ואח"כ לחזור,וגם המליצו לשלב גננת שיח בהקדםוכמובן בדיקת פסיכולוג.אתמול הפסיכולוג ישב עם הילד בגן והופתע יחד עם המורות מהתשובות מהציורים מההעתקות והמחשבות שלו ומייד היתה לנו יחד ועדה והפסיכולוג אמר שהוא כמעט לא פגש ילד כזה חכם ושהוא עבד איתו יפה והשתלב טוב ואז בועדה אמרו שהילד לא צריך גננת שיח ואינו צריך להישאר עוד שנה בגן.אני והמורה הופתענו ובקשנו עוד ועדה בסוף השנה.ועכשיו אני מבקשת ממך עיצות מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי בדיקת פסיכולוג

מונה
    16/03/2010

אני מבקשת המלצות ועצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי בדיקת פסיכולוג

מונה
    17/03/2010

בבקשה הבהרתי את המצב קודם,ומבקשת עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה לא'

ליאת גרוס
    18/03/2010

שלום מונה
    אני עדיין לא מבינה מה ההתלבטות בעצם. מה את חושבת שהכי נכון לו?
    האם קיים פער בינו לבין האחרים ובמה הוא מתבטא ? מה תאריך הלידה שלו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לעזור לבני?
    עוד אימא
    14/03/2010

בני הבכור בן 5, ילד רגיש מאוד וחכם, בתקופה האחרונה צפות אצלו בעיות בריאותיות רבות, כאלו שכבר סבל מהן בעבר וגם חדשות, עצירויות, בעיות נשימה, כאבי גדילה וכאבי ראש, רוב הקשיים צפים בשעות הערב, בזמן עייפות, ופעמים רבות אף מתעורר באמצע שנת הלילה בבכי מכאבים שונים. אנו עורכים את הבדיקות הרפואיות שרופאת הילדים ממליצה ולמרות שהיא לא מודאגת כלל, אני מרגישה כאימא שבני מבקש עזרה כלשהי.
    הגננת בגן מדווחת על קושי שלו לייצור קשרים חברתיים עם בני גילו , קושי עם שינויים, וקושי לבטא את הרגשות שלו, בנוסף היא מתלוננת שהוא "ילד טוב מידי", מנקודת מבטי אני רואה תמונה קצת שונה.
    בבית אני רואה שכשבאים חברים הם לרוב משחקים באופן זורם ויפה למרות שלפעמים הוא מדבר "בשפה שונה" משלהם הם מצליחים להתגבר על זה ללא התערבות שלי, גם בבית כמו בגן אני חווה את הקושי שלו עם שינויים. בנושא ביטוי הרגשות, לעומת הגננת, אני מרגישה שיש לו יכולת ביטוי לרגשות גבוהה ביותר, אולי אפילו יותר משל רובנו. אני מרגישה שבבית הוא כן מרשה לעצמו לפרוק גם צדדים לא מושלמים שבו, ואני עדה לכך שהוא רגיש מאוד לכל "רעד" ביציבות של הבית, מתחים כספיים, מתחים ביני לבין בעלי, למרות המאמצים שלנו שאלו לא יעברו דרכו, הוא כמו רדר להם.

הייתי רוצה לשחרר אותו קצת מאחריות הכבדה שהוא לוקח על כתפיו,
    הייתי רוצה להעניק לו את התמיכה שלה הוא זקוק.
    חשוב לציין שאני וגם בעלי חוששים מטיפולים ריגשיים נפשיים עבורו, בעיקר כדי שלא יתוייג בגילו הצעיר "כילד בעייתי".

אשמח לעצות,
    תודה מראש,
    עוד אימא.

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד לעזור לבני?

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    15/03/2010

שלום לך,
    אם את חוששת מתיוגו של הבן אז לכו אתם להדרכת הורים בלי לערב אותו. אתם כנראה עושים משהו בלי להרגיש שמעמיס עליו, מעבר לזה שהוא מאוד רגיש. כדי לגלות איך המנגנון הזה עובד אצלכם בבית ולמה הוא כל כך מושפע ממנו, צריך להכיר אתכם יותר, בייעוץ מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה שקרה...
    עדי
    14/03/2010

שלום רב,
    היום קרה לי דבר עם בני בן ה-5 שאף פעם לא קרה ואני תוהה מה הסיבה לזה...
    שיחקנו בגן שעשועים עם חברים, הודעתי לו שאני נוסעת לרגע (עם בני בן ה-3) וחוזרת במהירות. לא הייתה כל התנגדות מצידו ולא רצה להצטרף. בזמן הזה הוא נותר לשחק עם החברים וחברתי השגיחה עליו.
    כשחזרתי מצאתי את החברה בהיסטריה: "הוא נעלם לי הרגע ואין לי מושג איפה הוא".
    עזבתי הכל ורצתי לחפש אותו בסביבה וקראתי בשמו אינפור פעמים, הייתי על סף בכי כשפתאום ראיתי אותו יוצא מבין השיחים (לידנו). חברתי כעסה עליו והוא התחיל לבכות.
    חזרנו כמובן הביתה, כשכל הדרך אני כועסת ומנסה להבין למה עשה זאת.
    אחרי שנרגעתי, דיברתי איתו וביקשתי שיסביר למה נכנס בין השיחים ולא ענה לי כשקראתי לו, הוא אמר שהחבר שלו שיחק עם אחרים ולא שיתף אותו במשחק.
    בני מאוד רגיש ועדין.
    מה לעשות במקרה כזה?
    מה הסיבה שלא ענה לי כשקראתי לו?
    אני רוצה להימנע ממקרה נוסף.
    אשמח לעזרה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה שקרה...

הוספת תגובה

• מקרה שקרה

סמדר ריינר
    15/03/2010

שלום עדי,
    היה לבנך יום לא כל כך מוצלח, החבר שלו לא שיתף אותו, והוא נורא נעלב אבל אמא לא הייתה כדי ללכת להגיד לה, אז הוא הסתגר בתוך עצמו והעניש את כולם על כך שעוזבים אותו, דוחים אותו ונעלמים לו (אפילו שקודם לא היה לו איכפת שהלכת, הוא לא ידע שיפגעו בו ויעליבו אותו והוא יצטרך אותך). אחר כך גם החברה שלך וגם את כעסתן עליו. יום קשה ועמוס לכל הדיעות.
    הוא בסך הכל ילד קטן, והוא לא יכול להיות מודע לרמת הדאגה שהדבר מעורר כשהוא נעלם. הוא רק בן 5.
    קודם כל כדאי לחבק אותו חזק, ולנחם אותו על כך שהיה לו יום קשה אתמול, הוא נעלב מהחבר וגם ממכן.
    אחר כך להגיד לו שאת מצטערת שכל כך כעסתן עליו, אבל להבא אסור בשום פנים ואופן להיעלם כך כי נורא דאגתן וחשבתן שמשהו קרה לו.
    זה מספיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שהארת את עיניי

עדי
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קיבלתי תשובה! בבקשה תענו לי...

מאיה
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה- בת חודשיים
    לימור
    14/03/2010

הי,
    יש לי תינוקת בת תשעה שבועות. היא ישנה ממש מעט במהלך היום. למעשה היא ישנה בין עשר לעשרים דקות בכל פעם. אנחנו לא מצליחים להבין למה וכבר ניסינו כל מה שאנחנו מכירים.
    היא מאוד מתעייפת אחרי שהיא ערה סדר גודל של שעה וחצי שעתיים ואז היא מתחילה לבכות, אנחנו מרדימים אותה (בדרך כלל תוך נענוע קל ועל הידיים), היא נרדמת, אנו מניחים אותה בעריסה או בעגלה או במיטת מבוגרים [כבר ניסינו את כל האפשרויות]. לא עוברות חמש, עשר או עשרים דקות והיא מתעוררת. פעמים נדירות – 40 דקות. פעם אחת ביום, בד"כ לקראת הערב או הלילה היא תופסת תנומה של שלוש שעות. אבל בכל שאר השעות ביממה היא מתעוררת כבר דקות.
    הבעיה היא שהיא עדיין עייפה ולכן מקטרת.
    לאחרונה התחלנו להחשיך את החדר, ללחוש וכו' [כי שמנו לב שהיא מאוד רגישה לכל רחש קל] אבל זה קשה מאוד כי יש לנו עוד ילדה בת 3.5 בבית שגם כך אכולה רגשות קנאה. בנוסף זה לא תמיד עוזר.
    בקיצור- אנו ממש חסרי אונים. עייפים, חסרי סבלנות ואובדי עצות.
    אנחנו לא חושבים שזה גזים, כי היא מתפתלת מי יודע מה. אנחנו חושבים שאולי מה שתורם לזה ומעיר אותה זה אוכל שעולה לה, אבל גם אם משכיבים אותה הרבה אחרי האוכל, זה קורה. אגב- היא מתעוררת בין אם היא על הבטן ובין אם היא על הגב.
    אנא עצות!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה- בת חודשיים

הוספת תגובה

• אני לא מומחית אבל

ע
    15/03/2010

גם הבן שלי היה ככה הוא היום בן 8 חודשים ופשוט למדתי שהוא מעדיף לישון לבד במיטה שלו.ולא על הידיים...
    הוא ישן על הבטן, וגם אם הוא קצת מקטר אני לא מרימה אותו והוא חוזר לישון.
    כמובן, לא לתת לו לבכות ממש, אלא קיטורים קטנים של התעוררות ראשונית. שמתי לו מוצץ והוא חוזר לבד לישון.
    גם לנו יש ילד בן 3.5 ולכן שמנו את התינוק בחדר שלנו עם דלת סגורה כדי שלא יפריע לגדול לישון.
    תנסי, אולי זה יעזור....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני לא מומחית אבל...

אמא ודודה
    15/03/2010

יש את הספר של הלוחשת לתינוקות- עזר לי ועזר לרבות אחרות (חברות שלי שחלקן ממש מכורות לדבר)
    יש לה שיטות שונות- לדעתי שווה לקנות ולנסות (ואח"כ אלפשר להעביר לחברה את הספר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובססיה לאמא
    חגית
    14/03/2010

שלום, שמי חגית.
    אני אם חד הורית מיזה 8 שנים, יש לי 3 ילדים וביתי בת ה8 הייתה כל ה8 שנים האלה סוג של "מלכה" היא קיבלה את כל תשומת הלב שלי ואת כל היחס שלי כאילו רק אני והיא קיימות נכון להיום אני נשואה בשנית (מזה שנתיים) ומאז הנשואים שלי היא לא מקבלת את בן הזוג שלי ומנסה בכל דרך אפשרית להיתנקל לו. זה בא לידי ביטוי במבטים של שנאה כלפיו ומבטי זילזול בו. יצא לי לשאול אותה שאלה "כשרע לאמא טוב לך?" היא ענתה שכן וההפך. כשאני יושבת בסלון עם בן זוגי והיא בחדר שלה היא יוצאת כל כמה שניות לברר מה אנחנו עושים. הילדה נכון להיום לא מניחה לי לרגע. הילדה לא מרוכזת בלימודים כשהיא נישאלת למה היא לא מקשיבה בשעורים היא עונה שהיא מרוכזת באמא כל היום כשאנחנו הולכים לנוח בצהריים היא עושה בכוונה רעש ולא נותנת לנו לנוח מנסה בכל דרך אפשרית לסכסך בין האחים שלה לבייני ואפילו ביני לבין בעל.בקיצור עושה הכל ולא בוחלת בשום אופן ודרך העיקר שכולם יהיו מסוכסכים איתי והיא תישאר "החברה הקרובה שלי" ניסינו לטפל בה דרך דמיון מודרך. ברצוני שתייעצו לי מה עליי לעשות חוץ מלפנות לטיפול פסיכולוגי איתה חשוב לי לעשות הכל ליפני הגעה שלנו לפסיכולוג או לייעוץ בבקשה עזרו לי בתודה חגית.

לקביעת תור
    סגירה
    אובססיה לאמא

הוספת תגובה

• אובססיה לאמא

סמדר ריינר
    15/03/2010

שלום חגית,
    יכול להיות שבתך מרגישה מרומה. כל עוד היית לבד, היא כנראה הייתה הבת המקורבת אלייך. זה מצב שהיה טוב לא רק לה אלא גם לך, היא כנראה פיצתה אותך על הבדידות, אולי ישנה לפעמים במיטתך, אולי שיתפת אותה לפעמים בדברים אינטימיים, ואז ברגע שניה לך חבר היא "נזרקה" בבחינת "הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת". אם התמונה דומה למה שתיארתי, אז היא בוודאי מרגישה מרומה ומנוצלת, היא לא רק קיבלה היא גם נתנה ובתמורה קיבלה תחושה של חשיבות ושל "תחליף בן זוג" שלך, ועכשיו היא נושלה מהמעמד הזה וזה מכעיס וזה כואב לה.
    כדאי קודם כל לתת הכרה לזה, ולהגיד לה שפעם היו היחסים ביניכם אחרים, ושהיא נורא נעלבה ואולי חושבת שהיא כבר פחות חשובה או שאת פחות אוהבת אותה מאשר קודם. חשוב לך להגיד לה שהיא חשובה ואהובה, אבל עכשיו אתם משפחה אחרת, שבה היא הילדה ואתם המבוגרים, וזו אהבה אחרת. כי לילד יש פחות דאגות, אבל ה הוא גם פחות קובע. לפני שהיה לך את הבן זוג היא אולי הרגישה שנותנים לה כבוד כמו למבוגרת, אבל אולי זה גם היה קשה כי הטרידו אותה נושאים שלא קשורים לילדים. עכשיו יש לה חופש מזה, והיא יכולה לחזור להיות ילדה ולהינות מזה. ואמא תמיד אוהבהת אותה הכי, כי היא הבת שלך, ובן זוג אפשר להחליף ובת לא.
    יכול להיות שהילדה תמשיך לכעוס, אבל זה אחרת כשמבינים את הכעס שלה ונותנים לו מקום, אז היא לא חייבת להראות אותו בכל מיני צורות כל הזמן, אלא שמעו אותה והבינו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 וחצי
    שירה
    14/03/2010

שלום הבן שלי הוא ילד רגיש ועדין, הוא ילד שאוהב יופי, להתבשם להראות טוב הוא ילד מיוחד במינו כלומר גנטלמן עדין מתחשב בזולת מקסים להפליא, יש לו תחומי התעניניות רחבים הוא בחוג גודו אוהב מאוד את החוג ומקפיד ללכת, אוהב כדורגל אך גם אוהב לפעמים להתעסק עם דברים של בנות והוא מאוד אהוב על הבנות בבית ספר, לעיתים משחק עם בנים ולפעמים עם בנות יש לו אפילו ילדה בכיתה שהוא מאוד מסתדר איתה כמו חברי נפש כאלה זה הגיע למצב שהבנים מעירים לו שהוא אמור לשחק רק עם בנים וזה לא מקובל עליו, האם יש ממה לדאוג בקשר לזה שהוא אוהב להתעסק עם משחקים של בנות או לראןת זאת באור חיובי שהוא משהו מיוחד זה מעיד על משהו? איך להתנהג איתו לדוגמא הוא אוהב לשחק בשיער וההורים שלי מעירים מפחד חשש איך צריך להתנהג והאם זה מעיד על משהו? ודוגמא אחרת אוהב להראות את השרירים שלו ושהוא חזק גופנית אז מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 וחצי

הוספת תגובה

• ילד בן 6 וחצי

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום סיגל,
    נראה לי שהכי טוב לקבל את הילד כמו שהוא. מותר לו שיהיו לו כל מיני תכונות, וכלל הוא מסתדר וזה לא מפריע לשום דבר אין מקום להעיר לו ולהילחץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה.
    מורן
    14/03/2010

שלום רב.
    יש לי ילד חם ואוהב כמעט בן 3 {עוד חודשיים} לפני חצי שנה נולדה לו אחות חדשה ויש לציין שהוא מקבל אותה נהדר מחבק,מלטף מנשק משחק מרעיף עליה אהבה ודאגה.
    בתוקפה האחרונה אני ובעלי לא יודעים מה לעשות אנחנו לא מצליחים להשתלט על הילד הוא מרביץ לנו, צועק וזורק דברים על הריצפה לפעמים אפילו סתם בלי סיבה מיוחדת...
    הוא לא מסוגל לדחות סיפוקים אם הוא לא מקבל את מבוקשו אז מתחיל הצרחות הבכי והאלימות והאוירה בבית ממש לא נעימה!
    כשאמא כועסת ולא מסכימה הוא הולך לנסות את מזלו אצל אבא וההפך...
    אני ובעלי ניסינו עונשים אבל זה מספיק בדיוק לאותו יום או לכמה שעות יש לציין שהעונש הוא לשבת במיטה בחדר שלו ולא לרדת ממנה
    וכשהוא מתנהג כך אנו מסבירים לו בצורה יפה ורגועה שלא מתנהגיחם כך וזה לא נעים שמרביצים או זורקים הוא מבקש סליחה אבל חוזר על המעשים...
    מה לעשות???
    בבקשה נשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה.

הוספת תגובה

• ילד בן 3

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לילך,
    כשילד מגיב באלימות, קודם כל צריך לעצור אותה, מיידית, גם פיזית אם צריך, ואת זה אני מבינה שאתם עושים.
    בשלב השני, אחרי שהוא נרגע, צריך לדבר איתו וקודם כל לתת הכרה למה שהיה לו קשה. למשל: "היה לך קשה כשלא קיבלת את השוקולד. זה באמת לא נעים כי נורא רצית."אחר כך צריך לתת לו אופציות אחרות מלבד אלימות כדי להתמודד עם הסיטואציה - "אז מה עושים כשרוצים שוקולד נורא - מבקשים, מחכים אחרי הארוחה, אולי במקום זה אפשר לשחק קצת עם הכדור ואחר כך לבקש שוב" וכו'.
    דבר נוסף שעליכם להקפיד עליו - להיות עקביים. אם הוא מצליח להשיג את מה שהוא רוצה בדרך הזו, אפילו פעם אחת ואפילו לפעמים - צריך להתחיל את הכל מהתחלה. הוא צריך להפנים שזו לא דרך משתלמת ואבא ואמא צריכים להיות מתואמים.
    מעבר לזה, נכון גם לתת לו הכרה לכך שאומנם הוא מאוד שמח שאחותו נולדה אבל זה גם מאוד קשה לו, ולנסות להקדיש לו קצת זמן לחוד באופן קבוע ועקבי, לפי היכולת שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאנשים זרים
    מאיה
    14/03/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת 3 מאז שהיא קטנה יש לה פחד מזרים, כאשר היא הייתה נכנסת למקום שהוא לא הבית שלה היא הייתה מאד נלחצת ונתלית עליי ולא מוכנה לעזוב אותי, עם הזמן זה קצת נרגע אבל עדיין היום היא בת 3 ועדיין יש לה את הפחד הלא מוסבר הזה.
    לדוגמא, לסייעת שלה בגן יש ילד בן 18 שהוא מגיע לגן, היא נלחצת ממנו ושמה ידייים על הפנים ומסתירה את העיניים, ונצמדת לסייעת אחרת ולא עוזבת אותה עד שהיא נרגעת או עד שהוא נעלם לה מזוית העין. בהתחלה חשבתי שזה רק עם גברים אבל מסתבר שזה גם עם נשים שהיא לא מכירה, אפילו שפגשתי חברה שלי שהיא לא ראתה המון זמן והחברה ניגשה אליה היא פשוט התחילה לבכות ותפסה אותי בחוזקה.
    מה דעתך?
    נא תגובתך.

תודה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאנשים זרים

הוספת תגובה

• למה דילגתם עליי? :-) מחכה לתשובתכן!

מאיה
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תענו לי!

מאיה
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאיה - האם של בת ה-3

אמא ודודה
    15/03/2010

אני אמנם לא פסיכולוגית אבל אני אמא ויש לי גם לא מעט אחיינים...

אם יורשה לי להציע-
    הסבירי לה כי אינך הולכת להשאיר אותה עם אותו אדם.
    הסבירי לה מי האנשים אותם פוגשים,
    ספרי סיפורים הקשורים במפגש עם אנשים שלא ראינו הרבה זמן,(המציאי מהראש)
    הסבירי לה את ההבדלים בין שיחה עם זר ובין שיחה עם חבר/ה משפחה כשיש מישהו לידה.

כמובן, נסי לחשוב אם השארת אותה עם ביביסיטר שהיא לא מכירה ונעלמת?
    אולי הייתה סיטואציה בה היא גילתה ש"נעלמת" לה וזה השאיר בה פחדים?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך אמא ודודה

מאיה
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובתכן... בבקשה לענות!

מאיה
    15/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי רצון ללכת לגן
    חלי
    13/03/2010

שלום,
    אני אמא ל-2 ילדים. הגדולה שלי בת שנתיים והקטן בן 3 חוד'.
    ביתי הקטנה מאוד ביישנית ומופנמת בסביבה זרה.
    עד גיל שנה וחמישה חודשים היא טופלה על ידי אמא שלי (אני עובדת משרה מלאה). בספטמבר האחרון החלטתי לרשום אותה לגן. בכל בוקר הייתי מביאה אותה לאמא שלי בשעה 7 והיא הייתה לוקחת אותה ב-8 לגן.
    הכניסה לגן היתה מלווה בבכי היסטרי ובצרחות. הילדה לא הייתה מוכנה לרדת מהעגלה ולא הייתה מוכנה שאף אחד התקרב אליה.
    בשלב מסוים החלטתי שאני אאחר לעבודה ואני זו שאקח אותה לגן- אך המצב לא השתנה.
    היו ימים שהיא היתה יושבת בעגלה עד שאמא או אני היינו באים לקחת אותה.
    לאחר כחודשיים (אחרי חופשת סוכות) הילדה חלתה במחלת הנשיקה וכמעט ולא שלחתי אותה לגן. (יום כן שבוע לא). בסופו של דבר כאשר יצאתי לחופשת לידה הוצאתי את הילדה מהגן והיא נמצאת איתי בבית.
    אני מאוד רוצה להחזיר אותה לגן- לפעמים אני לוקחת אותה לבקר שם-אבל היא מתאבנת! היא הופכת להיות קפואה. לא מוכנה לרדת לי מהידיים. אם אני רק מנסה היא צורחת ובוכה. גם אם אני מסבירה לה שאני פה ואני לא הולכת לשום מקום, היא לא מוכנה לרדת לי מהידיים. אם הילדים מתקרבים אליה היא מתחילה לבכות בהיסטריה.

ועכשיו לעובדות נוספות:
    **הגן הזה מאוד מומלץ בסביבתינו , אין ספור שבחים. אני גם בחנתי את התנהגות הילדים האחרים בגן וראיתי כי הם נכנסים בשמחה לגן ואף מחבקים את המטפלות והגננת. דיברתי עם אמהות וכולם ללא יוצא מן הכלל מרוצים מהגן.
    **חשבתי להעביר את הילדה לגן אחר, אך גם כשנכנסתי לגן האחר היא קפאה והתאבנה.
    **כפי שציינתי בתחילה היא מאוד בישנית וסגורה, גם ילדים שהיא מכירה מהשכונה לוקח לה זמן להתחבר אליהם כל פעם שהיא רואה אותם.

מה עושים???????????
    אני כן רוצה להחזיר אותה לגן אך אני לא יודעת מה לעשות.
    המליצו לי להעביר אותה לפעוטון עם מעט יותר ילדים (בגן יש 15 ילדים עם 2 מטפלות וגננת), אך אני מעדיפה שהיא כבר תטופל על ידי אמא שלי....

אני אציין בנוסף שהיא מאוד מאוד קשורה אליי.

אשמח לכל עזרה אפשרית.

תודה
    חלי

לקביעת תור
    סגירה
    אי רצון ללכת לגן

הוספת תגובה

• קושי בהסתגלות לגן

ד''ר שירי שדה שרביט
    14/03/2010

חלי שלום,
    נראה שהצטרפו כאן כמה גורמים יחד - לידת האח לאחרונה (וידוע כי הריון ולידה גורמים לילדים "להיצמד" להורים יותר מבעבר סביב תקופת הלידה), אולי נטייה של הילדה להימנע בסיטואציות חברתיות וגם התגובות שלך. אני אתייחס לאינטראקציה בין התנהגות הילדה להתנהגות המבוגרים כי זה המקום בו ניתן - וחשוב - לשנות ולהשפיע.
    נראה שהמעבר לגן מאופיין בהתנהגויות קיצוניות מצדך אשר עשויות להחריף את החרדה של הילדה. ההסתגלות לגן לא היתה צריכה להיעשות על-ידי אמך אלא על-ידי אחד ההורים. על אף שהסבתא טיפלה בה, זה ברור שאת האמא וצריכה להיות זו שמסייעת לה להסתגל. לא כתבת אם יש אבא בתמונה, אם הוא נמצא - הוא גם היה צריך להיות בהסתגלות. כלומר, כל המעבר של בתך למסגרת נעשה בצורה לא מספיק הדרגתית ולא על-ידי הדמות המתאימה. ברור לי שיש אילוצים חיצוניים, אך היה רצוי להתמודד עמם ככל האפשר, בוודאי שבשבועות הראשונים לגן. לאחר מכן, ההחזרה הביתה נשמעת לי מאוד דרמטית אף היא. ייתכן שבתך מבינה מההתנהלות הזו, שפרידות הן דבר מאוד מאיים וכואב כי הן נעשות באופן חד מדי, וגם המבוגרים חושבים כך כי בסוף משאירים אותה בבית צמודה לאמא. כלומר, האפשרויות הן - או ניתוק חד ומכאיב, או היצמדות ללא מרחב. אלו שתי אפשרויות שאינן מיטיבות עם הילדה.
    בנוסף, על אף ההמלצות שקיבלת על הגן, לא ברורה לי התנהלות הצוות. זה ממש לא מקובל ואף נורא בעיניי, שהיו ימים בהם הילדה היתה בעגלה כל היום! כולכם יחד הייתם חייבים לחשוב על פתרונות יצירתיים להתמודדות עם הילדה, למשל - להביא אותה ברגל כך שלא תהיה האפשרות של הישארות בתוך העגלה. אני חושבת על בתך, בכמה חרדה היא נמצאה עד כדי כך שלא הסכימה לצאת מהעגלה, ואיזו הרגשה נוראית היתה זו עבורה להישאר בעגלה כל היום בעוד ששאר הילדים משחקים.
    אני חושבת שחשוב מאוד עבור הבת שלך, לחוות חוויה אחרת בגן. היא בגיל בו היא זקוקה מבחינה התפתחותית למסגרת חברתית, וחשוב להראות לה שעולם הילדים יכול להיות מעניין ומהנה, ולא רק הקשר עם המבוגרים הקרובים. אני ממליצה שתחפשי מסגרת של משפחתון קטן ואינטימי, עם יחס מטפלים/ילדים טוב. ואז תבקשי מאמך שתשמור על בנך הקטן, ואת תלכי כל בוקר עם בתך לגן עד שהיא תסתגל. כמובן שיש לערב גם את אבא בהסתגלות. וכדאי להתייעץ עם צוות המשפחתון כיצד לסייע לה ככל שניתן.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תספורת לא מצולחת
    נילי
    13/03/2010

נכדתי בת ה-6 נלקחה לפני כשבועיים ע"י הוריה למספרה וכנגד רצונה-הסתפרה.לאחר מכן החלה הילדה לחבוש קפוצון על ראשה לבית הספר ולצהרון והיא מתחבאת מפני אנשין בצורה מעוררת דאגה.כך למשל כאש באתי לקחתה מהצהרון הביתה מצאתי אותה מסתתרת מאחורי עץ גדול,חפוית ראש ותנוחת גופה מעידה על מצוקה קשה.ע"מ להגיע למכונית,לאחר הפצרות רבות היא רצה במהירות כדי שאיש לא יראה אותה. בני מכריח אותה כעת להוריד את כיסוי הראש והיא משדרת אומללות רבה.האם המסופר לעיל מראה על מצוקה חריגה הדורשת טיפול או שזה ענין שיחלוף מעצמו כדברי בני.אודה על התייחסות.נילי

לקביעת תור
    סגירה
    תספורת לא מצולחת

הוספת תגובה

• תספורת לא מוצלחת

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום נילי,
    משהו כאן נשמע מדאיג. אני לא יודעת אם דורש טיפול בילדה דווקא או הדרכת הורים. לא ברור לי למה כל ההכרחה הזו. למה להכריח את הילדה להסתפר (מדובר בבת, היא יכולה לגדל, ואם השיער לא מסתדר תמיד אפשר לאסוף אותו) ואחרי שכבר הכריחו אותה, למה להכריח אותה להסיר את הקפושון. נשמע שאכן הילדה משדרת מצוקה, שלא בטוח שהיא קשורה רק לעניין התספורת. מה אומרות המורה והאחראית על הצהרון? האם הילדה כך כל היום? נסי לדבר עם אחראית הצהרון, אם המצב הוא כמו שאת מתרשמת אולי כדאי שהצוות ידבר עם ההורים על מצבה של הילדה ויפנה אותם להדרכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעצה
    אחותו
    13/03/2010

שלום ,
    אחי בן ה16.5 נמצא בכיתה קטנה בתיכון רגיל-יש לו בעיות בלימודים ובעיות רגשיות.
    פסיכולוגית של העירייה נמצאת בקשר שוטף עם המורה שלו.
    אנו חוששים לשתף את פסכולוגית באופן חופשי על מה שקורה עם אחי בבית,שמא היא תמליץ להוציא אותו מהמסגרת.
    אנחנו בטוחים שהילד זקוק לעזרת פסיכולוג ,ביררתי בקופ"ח על טיפול אך אני חוששת שזה יפגע לו בעתיד.
    שאלתי לגבי חיסיון רפואי ונאמר לי כי לבית הספר-חייבים שהאפוטרופוס יחתום על ויתור ובצבא אין חיסיון רפואי.
    האם זה עלול לפגוע בעתידו הצבאי?
    האם אמי יכולה שלא לחתום על ויתור סודיות לבית הספר או שזה עניין פורמלי ואם לא תעשה זאת זה יחשיד או שמא עושים זאת בכלל בתחילת שנה והיא כבר חתמה?

הייתי שמחה אם תוכלו להמליץ לי על פסיכולוג/ית פרטית לאחי הקטן,אני מעוניינת להגיע עם אמי לשיחות של אימון הורים תוך שילוב פגישות עם אחי הקטן,אשר מאוד מכונס בעצמו ולא נוהג לשתף אחרים בדרך כלל.
    כמה עולה טיפול כזה וכמה (מבחינת כמות) פגישות יכולות לסייע למצבו?
    אנחנו משפחה עם אמצעים מצומצמים,אך חוששים שעניין כספי לבסוף ישבש לו את המשך הדרך,
    ממתינה לתשובתכם
    תודה
    אחות מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעצה

הוספת תגובה

• זקוקה לעיצה

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום לך,
    נשמע לי שאתם אכן זקוקים לעזרה אך מאוד חוששים לקבל אותה בגלל חשדנות רבה שלכם כלפי כל המסגרות, הצבאית, החינוכית והרפואית.
    תנאי ראשון לקבלת עזרה הוא יכולת לתת אמון בצורה בסיסית, ונראה כרגע שזה באמת מאוד קשה לכם.
    אתם לא חייבים לחתום על שום ויתור סודיות אם אתם לא רוצים. הרצון להתחתים אתכם על ויתור סודיות לא נעשה כדי לפגוע בכם או באחיך, להוציא אותו ממסגרות או לשים עליו סטיגמה , אלא כדי שכל הגורמים המטפלים יהיו מתואמים והוא לא ייפול בין הכיסאות בגלל טיפול לא מתאים שנובע מאינפורמציה חלקית.
    למיטב הבנתי וידיעתי ילדים ובני נוער רבים מקבלים טיפול פסיכולוגי במסגרות פרטיות וציבוריות ואין לכך כל השפעה על עתידם הצבאי.
    ישנם מקרים שזה כן משפיע, ואולי זה לטובה באותם מקרים, למשל אם למישהו יש נטייה לאובדנות, או לאלימות, או חלילה להתפרצות למחלת נפש, לא הייתם רוצים שיגייסו אותו, זה יכול לגרום נזק גם לו וגם לסובבים אותו. עם זאת חלק גדול מהמקרים אינם כאלה. גם לא בטוח שהמידע עובר בלי שום בקרה לצבא, עד כמה שאני יודעת למעט מקרים של אישפוז פסיכיאטרי, העברת המידע נעשית רק אם המתגייס מדווח מראש לצבא שהיה בטיפול, אבל את זה כדאי שתבדקו בקופת חולים ובבית הספר (האם הם מעבירים באופן אוטומטי מידע לצבא אם הוא מבקש בלי לשאול אותכם).
    אותו דבר לגבי העברת המידע לפסיכולוגית בית הספר: דברים שהיא לא יודעת ייתכן וגורמים לה לטפל לא נכון. לא בטוח שאם תדע היא תמליץ להעביר מסגרת, וגם אם כן אולי זה מה שיעזור? אולי זה באמת מה שמתאים לאחיך ויעשה לו הקלה גדולה? וגם אם כן, והיא תמליץ- אתם עדיין יכולים להתנגד. בנוסף לכך מידע שקשור לבית לא אמור להשפיע למיטב הבנתי על המסגרת, המסגרת קשורה ליכולות של הילד לא למצב בבית. להיפך, דיווח על המצב בבית יכול רק להקל עליו.
    יותר מהכל נראה לי שאת לוקחת על עצמך המון אחריות בקשר לאחיך ואת לא סומכת על ההורים, המורים, הרופאים וכו' שהם יודעים מה הם עושים וכדאי להקשיב להם. את אפילו לא סומכת על אימך שהיא הבינה על מה היא חותמת.
    אז קודם כל לידיעתך, גם אם החתימו את אימך על ויתור סודיות כללי בתחילת השנה הוא לא תקף והם צריכים להחתים אותה שוב סביב כל העברת מידע ספציפית.
    לגבי טיפול פרטי: עלות של טיפול כזה היא בין 300 ל-400 ש"ח לפגישה. בעיקרון לא ניתן לדעת כרגע מה כמות הפגישות בהן יש צורך. ילד שנמצא בכיתה קטנה עם בעיות לימודיות וריגשיות ייתכן וזקוק לפחות של שנתיים שלוש של טיפול אחת לשבוע אם לא יותר.
    כדי לקבל המלצה על מטפל פרטי את צריכה לברר באיזור מגורייך, שלא ציינת מהו. בעיקרון פסיכולוגית בית הספר אולי יכולה לסייע בכך או מכרים שאתם סומכים עליהם.
    אני מציעה לך, אם את יכולה, לנסות להירגע ולתת אמון, לשתף במידע כמה שניתן, ולסמוך על אנשי המקצוע שכוונתם טובה, ואם הם טועים אפשר לנה איתם דיאלוג ולנסות לתקן אותם.
    בהצלחה,
    ואשמח לענות שוב אם יש עוד שאלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

אחותו
    14/03/2010

הי סמדר ,

צירפתי תצלום מסך,אשמח אם תוכלי לעיין ולהגיב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אח מתבגר

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לך,
    אני מבינה ומעריכה את כל מה שסיפרת על משפחתכם. אבל אני חושבת שילד מתבגר עם בעיות ריגישיות וסכנת התדרדרות יכול להיות גדול עלייך, למרות שכפי הנראה יש לך המון כוחות ואחריות.
    אני חושבת שצריך לכנס את כל המשפחה ולעשות חלוקת תפקידים ולקבל גם עזרה מבחוץ לפי הצורך, אולי של קידום נוער או גורם אחר.
    אתם חייבים לשתף ולקבל עזרה לפני שיהיה מאוחר מדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תצלום מסך

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לך,
    הייתי שמחה להגיב, אבל התצלום יצא קטן ולא מצאתי דרך להגדיל אותו ולקרוא, לצערי.
    אשמח אם נוכל למצוא דרך אחרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחות האלמונית

סמדר ריינר
    14/03/2010

שלום לך,
    קראתי והגבתי לך למעלה תחת הכותרת "אח מתבגר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לישון לבד ילד בן שנתיים
    מאיה
    13/03/2010

שלום,

בני בן שנתיים עוד חודשיים וביום יום הוא מתנהג כרגיל, שובב, לפעמים בוכה, לפעמים מחייך . אבל כשמשכיבים אותו לישון הוא מתחיל לעשות בעיות. קודם אציין שמשנולד היה עושה לנו צרות בשינה אבל הוא התרגל ללכת לישון לבד , בשלושה שבועות האחרונים הוא החל לבכות שוב ולדרוש שנהייה שם, הוא בוכה בהיסטריה עד שאנחנו באים אחרת הוא מקיא מרוב בכי. והוא גם התחיל להתעורר פעמים רבות באמצע הלילה , דבר שהוא לא עשה לנו המון חודשים. הבעיה שלי, היא שאני חושבת שמשהו מפריע לו, הוא קם צורח באמצע הלילה, בועט ברגליים, וזה נראה כי משהו כואב לו, הוא שהוא ממש מפחד ממשהו ואנחנו לא יודעים כיצד לבדוק את זה, מבחינה רפואית הוא בסדר לפי הרופאה לפחות. מה שמטריד אותנו כמובן זו העובדה שהוא מתעורר מלא באמצע הלילה ולא רוצה לחזור לישון וגם העובדה שאולי עובר עליו משהו שאני לא יודעת לזהות, מה עושים???

תודה מראש וסליחה על האורך

הוספת תגובה

• פחד לישון לבד

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום מאיה,
    קודם כל כדאי לחשוב האם קרה משהו לאחרונה בבית, האם אתם מתכננים הריון או נכנסתם אליו, או נולד אח, או מישהו נעדר מהבית לצורך נסיעה לפני מספר שבועות, או קרה משהו אחר שבגללו לא שמתם לב אבל הייתם פחות פנויים ריגשית אל הילד, עקב מתחים בעבודה, המשפחה המורחבת, בזוגיות?
    לא כתבת באיזה מסגרת הוא נמצא במהלך היום, גן, מטפלת, האם שם קרה שינוי לאחרונה?
    פחדים בגיל הזה הם כן טבעיים ואופייניים, ולא צריך בהכרח להילחץ מהם.
    אם זיהיתם כן שינוי מסויים שהפחדים יכולים להיות תגובה אליו, אז עצם ההתייחסות שלכם לכך וההכרה בקושי יכולה להקל מאוד על הבעיה.ולו מעצם זה תבינו שלא שמתם לב אבל משהו בהתייחסות שלכם לילד השתנה עקב המתח וצריך לשנות שם משהו.
    אם לא זיהיתם משהו כזה, כדאי גם לשאול אותו מה קורה לו, ממה הוא מפחד, ולעבוד איתו על הפחדים שלו על ידי הקראת סיפורים לילדים מדברים על הפחדים האלה למשל, או על ידי משחק משותף שהוא משחק בו את הגיבור שמנצח את המפלצות, על יידי דיבור על כך שאין מפלצות באמת וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ותודה על התגובה המהירה

מאיה
    13/03/2010

שלום, קודם הילד נמצא בפעוטון עם 12 ילדים ולא ראיתי שם שינוי כלשהו, הוא אוהב ללכת לשם לפי דעתי, כיוון שהוא לא ממהר ללכת משם כשאני באה , בבוקר הוא בוכה שנייה שאני הולכת אבל לפי הגננת הוא בסדר והיא לא רואה שום שינוי שחל בו בגן. לגבינו אנחנו אכן מתכננים הריון אבל אני לא מרגישה ששינינו את ההתייחסות שלנו אליו פרט לעובדה שלפעמים אין לנו כל כך סבלנות לשחק איתו כל כך הרבה כמו שהוא רוצה כיוון שאנחנו מאוד עיייפים כי הוא מתעורר לאחרונה בלילה ,
    מתעורר מאוד מוקדם בבוקר ועושה בעיות ללכת לישון , דברים (פרט ליקיצה המוקדמת) שלא היו קיימים עד לפני כשלושה שבועות. השאלה איך אני אדבר איתו על מה מפריע לו , הוא עדיין לא מדבר ברור, \הוא אמנם מאוד מפותח אך לא יודע להגיד לי מה מפריע לו?
    ותודה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שנתיים

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום מאיה,
    מה קרה שבזמן האחרון יש לכם פחות סבלנות לשחק איתו? זה מעניין כדאי לחשוב על זה. במידת האפשר כדאי לחזור ולתת לו את תשומת הלב אליה היה רגיל.
    לגבי הבירור מה מפריע לו, זה באמת תלוי ברמת הדיבור שלו. האם לדעתך אפשר לשאול אותו בלילה מה קרה? למה הוא בוכה? מה מפחיד אותו? האם הוא יכול ללענות על כך בדרכו? האם כשכואב לו הוא יודע להגיד? אם הוא לא יודע להגיד בכלל, יש דווקא אז חשיבות להתערבות המילולית שלכם, שיכולה לעזור לו לתת מילים שאין לו לחוויה מאוד חזקה ומציפה. למשל "פתאום התעוררת, מה קרה? אולי חלמת על חלמת על משהו? משהו הפחיד אותך? חלמת על משהו מפחיד? זה היה רק חלום, זה לא אמיתי, עכשיו אבא ואמא כאן, עכשיו נרגע, לאט לאט ונלך לישון" וכו'. גם אם הוא לא יוכל לענות לכם, הוא שומע אותכם ואולי מתחיל להבין מה קורה לו. עצם ההרגעה שלכם וההצעה שלכם להסבר היא התחלה של בניית סדר והגיון עבורו במשהו שנראה לא מובן.
    עם הזמן הוא יוכל להפנים את ההסברים שלכם והרוגע שלכם ואולי יוכל הירגע יותר ואולי לשתף גם במה שקורה לו כך שתוכלו לעזור לו יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מאיה
    14/03/2010

היי,
    מה שקרה זה שבזמן האחרון אנחנו עוברים תקופה שבה הילד לא ישן בלילות, קם מספר פעמים, ומשנולד קם בשעה מאוד מוקדמת 04:40-05:00 וזה קשה לנו, אנחנו עייפים, וקצת חסרי סבלנות בגלל זה כיוון שהוא לא מקשיב לנו והוא כנראה בתקופה שהוא בוחן את הגבולות שלנו.

אבל אני אנסה לדבר אליו בלילה, הוא מדבר משפטים קצרים אבל לא בכדי לענות לנו מה מפריע / כואב לו, אבל אני אנסה בכל זאת לדבר אליו ולפתח שוב את הסבלנות הרבה שהייתה לנו .

תודה רבה על התגובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לעיצה בדחיפות
    רמי
    12/03/2010

שלום רב
    יש לי בעיה עם ילדי בן ה 4 ואיני יודע מה לעשות.
    הילד נמצא בגן עירייה והולך שמח לגן וחוזר שמח.
    הסיפור הוא כזה.
    יש לו חבר אחד מתקפות ילדותו בגנים הקודמים והוא רוצה להיות רק איתו בגן וכאשר הילד יושב עם אחרים הוא רוצה להיות רק איתו בלבד , יש לו גם התפרצויות זעם בגן והוא זורק כסא ומאוד מתעצבן ולא מסביר למה...
    שמתי לב כי יש לו בעיה לתקשר עם מבוגרים במיוחד שהוא לא מכיר ממש ממש טוב ולא עונה לשאלותיהם אפילו בכן ולא רק לפעמים...אפילו עם הגננות אין לו קשר והוא לא מדבר איתן.
    בבית הוא מתנהג מצוין מתקשר מצוין ויש לו אוצר מילים מצוין , קשר טוב מאוד ומיוחד עם האבא וגם עם האמא , מקבל המון המון חום בבית.
    הגננת לקחה אותנו לשיחה ואמרה כי יש לו התפרצויות זעם והוא לא מסביר את עצמו ובנוסף רוצה רק את החבר שלו ואם מישהו אחר ישב ליד חברו הוא יבכה וירצה רק אותו . ואם לא הוא יתפרץ
    ...בנוסף אם אני למשל משחק איתו ומנצח אותו הוא בוכה ולא מוכן שאני אנצח אותו רק לפי הכללים שלו ולא לפי כללים של אחרים
    .יש אינטרקציה עם ילדים אחרים כאשר הולכים לגן שעשועים אבל יש לו קצת מוזרות לדעתי הוא לא פתוח מספיק כמו שאר הילדים ואין לו כנראה ביטחון עצמי גבוהה.
    סליחה על המכתב הארוך אך אנו זקוקים ליעוץ.
    הגננת אומרת שזה אולי בעיות תקשורת.
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעיצה בדחיפות

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    13/03/2010

שלום רמי,
    לפי התאור שנתת לא נראה שמדובר בהכרח בבעיית תקשורת, אם כי הגננת רואה את הילד כל יום וסביר להניח שהתמונה שיש לה יותר מלאה מהתאור שקיבלתי באינטרנט למרות שניכר שניסית לפרט מאוד.
    מהתאור שלך נראה שלילד שלך יש צורך גדול בשליטה ולכן מתקשה להתסגל לסיטואציות משתנות ושאינן בשליטתו ולכן גם מעדיף את החבר האחד המוכר שלו.
    ייתכן שהדבר נובע מכך שלא תמיד היו ערים בסביבתו להתאים את התנאים ליכולת הריגשית שלו. ולכן אולי הוא מרגיש קטן וחסר אונים בעולם שאין לו כלים ואין לו כוח להשפיע עליו ולכן הוא מנסה להפעיל שליטה בדרכים היחידות שהוא מכיר (התפרצויות זעם, היצמדות לילד מוכר) למרות שהן א יעילות ולא משרתות אותו כבר.
    לדוגמה כשאבא משחק עם ילד בן 4 הוא לא תמיד אמור לנצח אותו, כי ברור שהכוחות בין אדם מבוגר לילד בן 4 הם לא שווים. כשמבוגר משחק עם ילד הוא אמור להתאים את עצמו ליכולת של הילד, ללמד את הילד איך לנצח, לפעמים קצת לוותר, ורק באופן הדרגתי מאוד לעבור לשחק עם הילד לפי הכללים של המשחק, כשהילד רכש ביטחון ויכולת להתמודד בצורה שווה יותר עם המשחק. סוג כזה של ראיית צרכי הילד מבחינה ריגשית אולי דורש מיומנות שאתם כהורים צריכים בה חיזוק. זה לא קשור לחום ואהבה שאתם בודאי נותנים בשפע, אלא משהו נוסף שצריך לשים לב אליו כשאתם מגדלים את הילד, ואולי כדאי לכם לגשת להדרכת הורים כדי ללמוד על כך עוד.
    בנוסף ובהמשך לכך יש צורך לתת לילד עוד כלים של התמודדות עם תסכול מלבד התפרצויות זעם, לשם כך אתם צריכים להיות ערים למה היה לו קשה, לתת לכך הכרה, לתווך לו זאת במילים, לתת לו פתרונות אחרים וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה