מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה הולמת של הורים לזוגיות הבןדפנה29/03/2010
איך הורה צריך להגיב לזוגיות הבן במצב בו ההורים לא בטוחים שהבן (הבוגר) עשה בחירה נבונה בבן הזוג? האם יש טעם להעיר ולהאיר את עיניי הבן או לתת לו לגלות לבד את הטעות שלו?
הסיפור הספציפי הוא על הילדה שלי בת ה- 26 שיוצאת עם גבר בן 37 גרוש פעמיים ויש לו ילד. הנתונים הללו גורמים לי לפחד שמדובר בבן אדם שלא יודע להחזיק מערכת יחסים.
אני יודעת שגם אם אגיד משהו לביתי לא אשנה כלום. האם עליי לדבר איתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה הולמת של הורים לזוגיות הבת
סמדר ריינר29/03/2010שלום דפנה,
אני חושבת שמותר בהחלט להורה להביע את דעתו. זה לא אומר שהבת חייבת לקבל אותה. משום מה נראה לך שאם הבת לא תקבל את דעתך אין טעם להגיד אותה. למה?
אני חושבת שיש הבדל בין להגיד, לבין ללחוץ, או לא לקבל את בן הזוג שלה, להציב אולטימטום או אתם או הוא או להחמיץ פנים כל פעם שהוא בא. אלה הם דברים שהייתי נמנעת מלעשות.
אני חושבת שאפשר לנסות לדבר עם הבת, ולהגיד לה ששמחים שיש לה בן זוג, ושכדאי לה לשים לב לאט, עם הקשר, לעניין הזה שייתכן שלאיש יש קושי מסויים במערכות יחסים, ולשמוע מה היא חושבת על כך. כדאי להגיד לה שאתם מציעים לה חומר נוסף למחשבה, שאולי היא גם חשבה עליו בעצמו, דרך אגב, את לא יכולה לדעת, והיא תעשה עם זה מה שהיא רוצה.
יכול להיות שהבת שלך בכלל לא רצינית בעצמה לגבי הבחור הזה, וכל הדאגה שלכם תתברר כמיותרת.
בכל אופן אני הייתי מסתפקת בהבעת דיעה ומעבר לזה לא לוחצת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא נוסע לעבוד בחו"לאמא מודאגת29/03/2010
אביו של בני בן השנה מתעתד לקבל הצעת עבודה בחו"ל, כך שבשנתיים-שלוש הקרובות הוא יגיע לארץ פעם בשלושה שבועות למספר ימים.
אני מודאגת מאד מההשפעה האפשרית על בננו, ומחרדת נטישה וחוסר הסתגלות למצב בו הוא לא יודע לאן אבא נעלם לו ומתי יגיע שוב.
אשמח לחוות דעת מקצועית בשני מישורים:
1. מה ההשלכות הנפשיות הצפויות מצעד כזה? חוו"ד מקצועית שתבהיר לאב מה עלולות להיות תוצאות צעד כזה, במטרה לנסות ולבטל החלטה כזו.
2. כיצד להתמודד במקרה ואכן תיפול החלטה כזו? עצות מקצועיות להקלה על פרידה ולהתמודדות עם מערכת יחסים של הורה נוכח-נפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא נוסע לעבוד בחו"ל
סמדר ריינר29/03/2010שלום לך,
אני לא בטוחה שזה נכון דתת חוות דעת מקצועית באינטרנט שתורה למשיהו שלא ביקש אותה מה לעשות.
אם אתם מנהלים דיאלוג בעניין, עדיף שתפנו לאיש מקצוע שמוסכם על שניכם ותבקשו חוות דאת מסודרת.
בכ אופן אני לא מציעה להיכנס כרגע לעמדה שמנסה למנוע מאבי הילד לנסוע, במיוחד אם היחסים ביניכם מתוחים או שאתם במצב גירושין טרי, כי עמדה כזו יכולה לדחוץ אותו יותר דווקא כן לממש את הנסיעה דווקא בגלל התחושה שאולי את מנסה לנהל אותו.
ולעצם העניין, עצם נסיעה ש האב זה לא בהכרח מצב שכל פעם הוא ייעלם לילד והילד לא ידע מתי הוא רואה אותו שוב, אלא זה תלוי איך עושים את זה. אפשר לשמור על קשר דרך הסקייפ, ולחשוב איך בימים שהוא מגיע הוא רואה אותו.
זה גם תלוי במסר שאת מעבירה, גם אם הוא לא במילים סביב העדרות האב, האם המסר כועס ומריר, או רגוע ונייטרלי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביקורי סופ"שטל29/03/2010
שלום
בן זוגי מזה שנתיים גרוש ואב ל 2 בנות בנות 8 ו 3. הוא וגרושתו החליטו כי בסופי שבוע הם יהיו עם הבנות לסירוגין,מה שאומר שבוע הבנות אצלו בשישי עד שבת בבוקר ושבוע אחרי משבת בבוקר עד הערב.וחוזר חלילה.
לי נראה שזה לא נכון כלפי הילדות לפצל את השישי-שבת ולקום בבוקר שבת ולחזור להורה השני ולא להיות מיומיים רצופים אצל האב שישי שבת מלאים-לישון לקום לטיל בשבת ולהנות.
רציתי לדעת מה דעתכם על הסידור הזה והאם הוא נכון לבנות?
אגב,יש לציין שהבנות מאדדדד קשורות לאב ואינן ישנות אצלו במהלך השבוע מפאת חוסר מקום בדיור הזמני שלו. הסידור הזה בעיקר משרת את האם שטוענת ששישי שבת רצוף עם הבנות קשה לה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביקורי סוף שבוע
סמדר ריינר29/03/2010שלום טל,
אני לא רואה נזק משמעותי בסידור הזה, ואני לא מספיק מכירה את משפחה כדי לדעת מה יסב נזק גדול יותר לבנות, פיצול של הסוף שבוע או אמא לא מרוצה....
בכל אופן אני לא בטוחה שזה עניין לאינטרנט, אני מניחה שההורים ישבו וחשבו הרבה וחתמו על הסכם שהוא הכי טוב שיכלו להשיג כרגע.
יכול להיות שגם לבת זוג ש האבא הסידור הזה לא טוב, כי אז אין גם סוף שבוע אחד שקט ללא הבנות...
אבל זה סיפור אחר, שצריך לסדר אותו ביניכם ולא דרך חוות דעת בנושא הבנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לאלימות כלפי הבתשיר28/03/2010
לאחרונה שוחחתי עם חברה לגבי התגובה של ההורים כאשר הילד מספר שהיכו אותו בגן. היא טוענת שהילד צריך להגן על עצמו ולכן היא מעודדת אותו להחזיר "לתוקף", אבל בשום אופן לא ליזום אלימות.
קשה לי להסכים עם הדרך הזו, למרות שפעמים רבות אני מרגישה תסכול מהמחשבה שהיא חשופה לאלימות ולא מגינה על עצמה.
כיצד עליי לענות לבת שלי (בת 3.4) כאשר היא מספרת לי שילד בגן היכה אותה? האם לעודד להחזיר? להציע לה לא לשחק איתו יותר? לעודד אותה לדווח לגננת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלימות כלפי הבת
סמדר ריינר29/03/2010שלום שיר,
לא ציינת למה את מתלבטת. בדרך כלל כשאנחנו מתלבטים יש נימוקים בעד פיתרון מסויים ונימוקים נגד. לא פירטת אותם, ואולי את יוצאת מתוך הנחה שיש פיתרון אחד נכון.
אני לא בטוחה בזה, אני חושבת שהרבה דברים הם תלויי סיטואציה ומי האדם שעומד שם.
אני מניחה שמצד אחד את רוצה שהבת שלך תגן על עצמה ולא תצא "חנונית" ומצד שני את נגד אלימות.
אני חושבת שילד צריך לדעת לעמוד על שלו ולא לפחד, עם זאת, במיוחד בגיל כל כך קטן שהאלימות נובעת הרבה פעמים מחוסר במיומנויות אחרות, נראה לי מתאים ללמד אותה לערב את הגננת. הגננת אמורה להיות מעורבת כאשר קורית אלימות בגן, ללמד את הילדים דרכים אחרות ולדווח להורים שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות
שיר01/04/2010אני מעודדת את הילדה שלי לנסות להסביר את עצמה במילים כאשר היא כועסת, עצובה, שמחה. אני לא מקבלת בבית כל סוג של אלימות, בין אם מלולית ובין אם פיסית.
אחד הסיבות שמונעות ממני לעודד את הילדה שלי "להחזיר" לילד שהיכה אותה בגן, היא החשש שיתפתח דפוס התנהגות שיבוא לידי ביטוי גם ביחסים שלה עם אחותה. זה עשוי להיות מבלבל עבורה כאשר אני מאשרת לה בנסיבות מסוימות להגיב באלימות ובמקרים אחרים אני מונעת ממנה ומתייחסת להתנהגות כזו כדבר שלילי.
מצב כזה לא עשוי להיות מבלבל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות
סמדר ריינר01/04/2010שלום שיר,
אני חושבת שאת צודקת, יש בכך משהו מבלבל. עם זאת לא ציינת בת כמה אחותה, האם היא קטנה ממנה או גדולה ממנה וכו'. וכן עדיין לא ציינת מהם הנימוקים שלך בעד ללמד אותה להחזיר. הרי אם היית רק נגד לא הייתה לך התלבטות, נכון? גם עם זה את לא לגמרי שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטולים...אפרת28/03/2010
שלום לכן! כמה נחמד לקרוא בפורום הזה... לומדים ככ הרבה!!! אז ככה- ביתי יקירתי כבר בת 3 ומס ימים.. ילדה מדהימה לכל הדיעות, בוגרת, פיקחית, חכמה, מצחיקה, ראשונה ויחידה בנתיים וכמובן-וצר גדול! שאלתי היא בנושא גמילה מטיטולים, בפעוטון שלה כמעט כולם גמולים והיא מודעת לגמילה ומדברת למי יש טיטול ומי עושה בשירותים וכו. היא תמיד מודיעה לי לפני שהיא עושה - קקי בדרכ. פיפי פחות. אמא, אני הולכת לעשות קקי. אני אומרת לה-בואי נעשה יחד בשירותים, ישבנון, סיר, יש את כל האפשרויות זמינות אך היא מתעקשת ללכת לצד ולעשות רק בטיטול!!! מדי פעם היא מבקשת להוריד את הטיטול או מורידה בעצמה ומבקשת מדי פעם ללכת לשירותים, מתיישבת, עושה פיפי לעיתים. אך כשיש קקי תמיד אומרת-אמא, שימי לי טיטול, יש לי קקי ולא מוכנה לעשות בשירותים. לי אישית המצב לא מפריע ואני די זורמת איתה... אני מאמינה שכל אחד והקצב שלו למרות גילה יש לי הרבה סבלנות שיש לה את הקצב שלה בנושא הזה. אך כמובן שיש לחץ מהסביבה... נו, מה קורה? עד מתי היא תעשה בטיטול? עד גיל 7? וכו וכו. הסביבה כוללת גם את בעלי היקר. אני מבינה אותו אך עדיין חושבת שצריך להקשיב לה. השבוע שאלתי את עצמי - באמת עד מתי? ואולי כן לקחת יוזמה ממשית והתחיל גמילה!!! כשאני מדברת איתה על זה היא אומרת-לא אמא עדיין לא, אני רוצה טיטול!!!!!! שאלתי לכן יועצות יקרות- מניסיון ומהמקצועיות שלכן - מה לעשות???? מהי הדרך הנכונה לה? סליחה את האריכות, פשוט רציתי לתת רקע שנראה לי חשוב. תודה רבה רבה וחג פסח כשר ושמח!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול
סמדר ריינר28/03/2010שלום אפרת,
אני פני לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הרלוונטית, והראי גם לבעלך:-)
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתגובתך
אמא30/03/2010שלום
דווקא בבית יש גבולות גבולות שינה גבולות בישיבה סביב שולחן בארוחות וכו' אני מתמקדת בבעיה הספציפית שהיא כאשר בתי הגדולה מתנהגת בחוצפה כמו לא בא לי , אני לא מקשיבה לך האם לא להתייחס לכך או להעניש אותה כמו לשבת בפינה . וגם כאשר מענישים אותה ואומרים לה ללכת לשבת בפינה כעונש צועקת לא רוצה ולא מסכימה האם להביא אותה בכוח ? בבית אנחנו דווקא מאד עיקביים היא יודעת יפה מה מותר ומה אסור .
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבולות
סמדר ריינר30/03/2010שלום לך,
אני כתבתי מה שכתבתי כיוון שבשאלתך הקודמת את כתבת בסוף התשובה: אני מרגישה לשבנות אין כבר גבולות בבית" ובכל זאת עכשיו את טוענת שיש הרבה גבולות.
אז נשאלת השאלה מה זה בעינייך שאין גבולות - שלא עושים בדיוק בדיוק מה שאת מבקשת? האם יכול להיות שאתם דווקא הלכתם לכיוון השני ואתם יותר מדי נוקשים עם הבנות?
קצת קשה לי לדעת כי לא כתבתם הרבה פרטים.
יכול להיות שהקושי שאתם מתעקשים יותר מדי ולא מחליטים איפה להתגמש. לא כל רגע וכל דבר הילדה חייבת לעשות כמו שרציתם. ילדים לפעמים מושכים קצת את שעת השינה, לא גומרים הכל מהצחלת, לא יושבים יפה ליד השולחן, משחקים עם האוכל, השאלה אם יש מקום לזה גם?
יכול היות שהילדה שלכם מרגישה שלהכל יש הערות והוראות והיא לא יכולה ככה והיא צודקת. אני לא יודעת.
אני לא חושבת שאפשרויות הן רק להתעלם או להעניש. יש גם כל מיני דברים באמצע, כמו לשאול אותה מה קרה, למה היא כועסת עכשיו, מה לא נוח לה.
אם נראה לכם שהילדה מתחצפת כדי לקבל תשומת לב אז הפיתרון הוא באמת להתעלם מההתנהגות הזו, ואולי גם לתת חיזוקים חיוביים להתנהגויות הפוכות. כלומר כשהיא כן עושה מה שמבקשים - לתת מדבקות ופרסים וכשלא, להתעלם. וכן להתייחס לתכונות חיוביות שלה בהבלטה,
כדי לא ליצור מצב שהיא מרגישה שהיא מקבלת התייחסות רק כשהיא ילדה רעה. כשתהיה לה עוד דרך לקבל התייחסות, היא לא תצטרך להתחצף בשביל זה.
מקווה שעזרתי, אם לא תנסי לכוון אותי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה חוצפנית ומרביצהאמא28/03/2010
שלום
בתי בת 7 עוד כמה חודשים עולה לכיתה א , מתנהגת אלינו בחוצפה , כל בקשה שפונים אליה לדוגמא לכי להתפשט למקלחת , סידור המשחקים ועוד כל מיני דברים קטנים , רבה כל הזמן עם אחותה בת ה- 3 . מבקשים ממנה משהו אומרת לא או לא בא לי , אני לא מקשיבה לך סותמת את האוזנים וגם שאומרים לה גשי לעונש בחדר או בפינה צועקת לא רוצה ומרביצה לנו ... חושבת שהכול מגיעה לה כל דבר שאחותה לוקחת או רוצה גם היא רוצה . כמה שמנסים להסביר לה שהיא הגדולה בבית ומפנקים אותה שום דבר לא עוזר . כמה שמסבירים לה היא מבינה אומרת נכון אך חוזרת לאותה התנהגות חוצפנית ולא נעימה . אני ואבא אומרים לה ככה לא מדברים לאמא ואבא . אני לא יודעת מה לעשות
אני מרגישה כבר שאין לבנות גבולות בבית מבקשת אם תוכלי לייעץ לי בדוגמאות איך להתנהג איתה בזמן שהיא מסרבת לדרישותנו באומרה לא רוצה. מה לעשות ? איך לפנות אליה כי אני מרגישה ששום דבר לא עוזר ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה מתנהגת בחוצפה
סמדר ריינר28/03/2010שלום לך,
הסיומת של השאלה שלך קצת שונה מההתחלה. את מתחילה מלהתלונן על הבת הגדולה אבל אחר כך מתברר שכנראה יש בעיית גבולות כללית בבית.
כדי לשמור על גבולות קודם כל צריך להיות עיקביים. אם ילד מרגיש שאין עיקביות קשה לו להסתגל לדרישות. אתם צריכים להחליט על מה מתעקשים ועל מה לא, לא על כל דבר צריך להתעקש, אבל על מה שהחלטתם צריך לעמוד באופן עיקבי ולא לוותר. דבר נוסף הטון בו מבקשים צריך להיות תקיף וברור.
דבר שלישי, אפשר לתת חיזוקים חיוביים על התנהגויות שרוצים לחזק, כמו חיזוקים מילולייים, מדבקות וכו'.
אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך
אמא30/03/2010שלום
ציינת שאין גבולות בבית דווקא אני מקפידה על גבולות כמו שעות שינה לא לקום מהמיטה שעה קבועה גבולות בזמן ארוחה וכו אני מתכוונת שהילדה מדברת בחוצפה ולא מקשיבה לדוגמא אני לא מקשיבה לך , לא בא לי , לא רוצה . מרביצה . לא מוכנה ללכת לחדרה או לשבת בעונש בפינה . מה כן עליי לעשות? שמסבירים לה סותמת את האוזניים ולא מקשיבה .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעניתי
סמדר ריינר30/03/2010שלום לך,
עניתי לך בהמשך לתגובתך שניתנה בטעות אחרי השאלה של אפרת על הטיטולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה מתנהגת בחוצפה
מהא28/03/2010שלום,
חשוב מאד להיות סבלניים בהתייחסות שלכם כלפיה, הבת שלך עדיין קטנה וצריך לנצל זאת בכל העניין של יחסים וקשרים בתוך המשפחה כמו שמירת גבולות -מה מותר ומה לא וללכת לפי כך, חשוב מאד להיות ברורים עם הילדה. דבר שני היות ויש לה אחות קטנה אז לשתיהן צריך לתת תשומת לב ולהגיע לאיזשהו שווין בינה לבין אחותה, ילד בגיל 7 יכול שם לב לדברים מאד ממוקדים וקטנים במשפחה והוא יכול לשאול את עצמו למה אמא מחבקת את אחותי יותר ממני? לא משנה באיזה גיל צריך לשים לב לכך -דבר שאולי גרם אצל הילדה שלה לחוצפה וסירוב לעשות מה מבקשים ממנה. ולכן צרכיך לשים לב למידת הקשר וצורת הקשר במשפחה שלך והאם את נותנת היחס לשתי הבנות במידה שווה (למרות הילדה היא הגדולה).
מקווה שעזרתי
מהא
סטודנטית לתואר שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנתיים שבוכה הרבהדבי28/03/2010
בני בן שנה ו 11 חודשים נכנס לפני כחודש לגן אך לא הפסיק לבכות והגננת נאלצה להוציאו מהגן,גם בבית בוכה וממש נכנס להיסטריה בלי שום סיבה הנראית לעין.
מה עושים?החלפנו גן אך אנו חוששים מהתהנהגותו גם שם.
גם בלילות מתעורר לעתים תכופות בצרחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק שבוכה הרבה
סמדר ריינר28/03/2010שלום דבי,
לא תארתם שום פרטים על המשפחה ועל הילד והתופעה עצמה. האם היה כך תמיד, אם לא מתי זה התחיל, איך אתם נוהגים להרגיע אותו, וכו'. כמו כן יכול להיות שיש סיבה רפואית כלשהי אם הוא בוכה הרבה בלי סיבה נראית לעין. אולי יש כאבים כלשהם? האם הילד מדבר מעט? האם אומר מה מציק לו? בקיצור חסרים פרטים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות לגן טרום טרום חובהעפרונית27/03/2010
ביתי כיום בת 2.4 וקיבלנו הזמנה לרשמה לגן מועצה בספטמבר הקרוב (תהיה בת 2.9) ואנחנו מאוד מתלבטים אם להשאיר אותה שנה נוספת בגן פרטי או לנסות בגן מועצה למרות גילה הצעיר (החסכון הכלכלי מאוד מפתה).
הילדה מאוד אסרטיבית ועומדת על שלה אך החשש שלי היא כי היא לא עצמאית (נגמלה לפני שבועיים) ויש צורך לעזור לה בהאכלה. חשש נוסף הוא כי היא תשהה במחיצת ילדים גדולים ממנה אף בשנה ומעלה ולא תזכה בתשומת לב מספקת מהגננת והסייעת.
כיצד ניתן להיות בטוחים שהיא בשלה לעבור לגן מועצה?
תודה, וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מסגרת
נעמה סבג שמש27/03/2010עפרונית,
עד לתחילת הנה יש פרק זמן לא מבוטל. הילדה תלמד דברים נוספים, תתפתח ותגדל.
באופן אישי אני מעדיפה זמן רב יותר בחממה, כל עוד ישנה את האפשרות.
גם אם לא- חשוב יותר לדעת מי הצוות ואיך הוא מתפקד, מאשר העובדה אם זה גן פרטי או מועצה.
בהצלחה בבחירה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
עפרונית27/03/2010אני מניחה שבעוד חמישה חודשים לערך היא תרכוש כלים נוספים, כולל מבחינה שפתית (שכיום היא רק מתחילה לדבר חצאי מילים בקושי ודי קשה להבינה).
לגבי צוות של גן, לצערי התמונה המצטיירת לעיניי ההורים היא שונה מהמתרחש לעיתים בגן.
מה ניתן לצפות מפעוט בגיל 2.9? במידה ונשלח אותה לגן מועצה, האם מבחינה אובייקטיבית היא אמורה לדעת להפשיל בגדים תחתונים כדי לעלות לאסלה באופן עצמאי? או לפתוח קופסת אוכל ולהוציא כריך?
ומה ההמלצה בגיל כזה מבחינת כמות גננות/סייעות על קבוצת גיל זו?
על טופס הרישום שלה לגן מועצה רשום "לגילאי 3-4" זה אומר שגם ילדי גיל 4 או אלו שקרובים לכך אמורים לשהות איתה באותו מבנה?
השנתון שלה מבחינת רישום נגמר ב- 8.12.2007, והקטנה נולדה ב- 4.12.2007, כלומר היא תהיה ממש בין הקטנים אם לא הקטנה ביותר.
ושוב תודה גדולה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשחררי לחץ
שיר28/03/2010הבת שלי כרגע נמצאת בגן טרום טרום חובה. היא ילידת נובמבר , מכאן שגם היא בין הילדים הקטנים בשכבת הגיל שלה.
כמוך, גם אני התעסקתי בסוגייה האם לרשום אותה לגן עירוני ואיך היא תסתדר. היו לילות שממש לא ישנתי.
לשאלתך, הילדים אמורים לדעת להוציא את הכריך ולגשת לשירותים לבד. כמובן, שהצוות יסייע בשלבים הראשונים ובכלל לילדים שמתקשים, אין צורך לדאוג.
תתפלאי כמה הקטנים שלנו יכולים להיות עצמאיים, במיוחד כשהם לומדים מילדים אחרים סביבם המתפקדים לבד.
באופן כללי, אני מאוד מרוצה מהגן העירוני. אני מרגישה שהילדה התפתחה שם מאוד.
אני מציעה לך להירגע, יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהנילי26/03/2010
שלום,
בני בן השנתיים וחצי מתקשה להרדם לבדו. כך שבכל ערב לאחר הטקס הקבוע (מקלחת, צחצוח שינים, סיפור) אני נאלצת לשהות איתו בחדר כשעתיים+- עד שהוא נרדם. אני לא משוחחת איתו ולא משחקת איתו אלה משדרת לו מסר כי כעת צריך לישון. ניסיתי להשכיבו ולצאת מהחדר אך ללא הצלחה. מה עושים?
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גבולות או קשיי הרדמות?
נעמה סבג שמש27/03/2010נלי שלום,
האם קרה שינוי בעקבותיו החלה התופעה? האם התנהלות זו היתה מאז ומתמיד? מי עוד משכיב אותו?
בגדול,נשמע שמדובר פה בבעיית גבולות, שקרוב לוודאי מתבטאת בעוד תחומים. הילד בהחלט בודק פה גבולות, ואכן מצליח למתוח אותם.
חסר לי מידע בכדי לעזור. נסי לחשוב אם ישנה סיבה לצורך שלו בך בשעות כאלו. האם את נוכחת מספיק במהלך היום?
העליתי מס' השערות, מקווה שאחת מהן תהווה בעבורך פתח להבנת הבעיה.
מאמרים בנושא גבולות, את מוזמנת לקרוא באתר שלי.
אני פה לכל שאלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נילי28/03/2010נעמה שלום,
תודה על תשובתך,
אכן נתת לי חומר למחשבה!
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 גולש באתרי סקסביגי26/03/2010
שלום רב,
יום אחד בני בן ה-9 סגר את דלת חדרו וביקש ממני לא להיכנס. אני בתמימותי לא חשדתי בכלום וחשבתי שאולי זה חלק מההתבגרות שלו ואני אתן לו את העצמאות הזאת. יש לציין שגם בני בן ה- 5 היה איתו בחדר וחשבתי זה לא נורא כל-כך.....
לאחר מכן כשבעלי חזר הביתה וסיפרתי לו על המקרה זה לא מצא חן בעיניו וניסה לדובב את בני בן ה-9 לספר לו למה הוא הסתגר בחדר ולא זכה לתשובות.
לאחר שתיחקרנו את אחיו בן ה- 5 הסתבר לנו שהם גלשו באתרי סקס באינטרנט.
כמובן שכעסנו ודיברנו והסברנו אבל איך באמת צריך לנהוג במקרה הזה? האם זה נכון לכעוס? איך זה ישפיע על הבן הצעיר יותר?
לאחר שחסמנו את הגישה לאתרים האלה מהמחשב הבייתי שלנו גילינו שהוא שוב גלש באתרים אלה אך ממקום אחר (למרות שהבטיח לא לעשות את זה יותר....)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 גולש באתרי סקס
סמדר ריינר26/03/2010שלום ביגי,
משהו כאן אכן נשמע מדאיג. גם אם זה נכון לכעוס, זה לא עוזר, לפי מה שאת מתארת. הייתי יושבת עם הילד בשקט, ושואלת אותו היכן נחשף לאופציה הזו לראשונה, ואם היו לו עוד חוויות בתחום הזה. ייתכן שבנך נחשף למיניות באופן לא הולם וזו חלק מהתגובה שלו חשוב לברר איתו בדיוק מה קרה, אם קרה. בהתאם למה שהוא יגיד, הייתי מחליטה איך להמשיך לפעול. בנוסף, הייתי מסבירה לו שמין זה דבר טוב ונעים, אבל האופן בו הוא מוצג באתרים האלה הוא מעוות ולא מעיד באמת על יחסים בריאים ונכונים בין גבר לאישה, יחסים שאמורים להיות בהם אהבה וכבוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיית קקי בתחתונים לילד בן 5 וחצימיקי26/03/2010
שלום, בני בן חמש וחצי. נגמל בגיל 3 הן מפיפי והן מקקי. הגמילה מהקקי הייתה מעט איטית ומדי פעם הוא עשה קקי בתחתונים אך גם זה עברבסביבות גיל 3 וחודשיים . הגמילה מפיפי בלילה הייתה קשה ורק בעזרת התערבות של "פיפימון" הוא הצליח להגמל לפני חודשיים.
לפני שלושה ימים הגיע לבני חבר וללא סיבה ברורה , לא כעסתי עליו או משהו הוא לפתע הגיע אלי ואמר שפספס קקי במכנסיו. בהתחלה לא האמנתי לו והוא חייך במבוכה ואמר שאכן כך קרה. לא כעסתי עליו ולא המשכתי לדון איתו בכך . עזרתי לו להחליף בגדים ולהתקלח ומאז לא דברנו על כך. אתמול(יומיים אחרי) הלכנו לחבר אחר ושוב הוא מגיע אלי כאשר נעליו התלכלכו מקקי. בהתחלה חשבתי שהוא דרך על קקי אך שוב הוא הסביר לי שפספס. אין לי מושג מה עובר עליו? מה גורם לכך? שמעתי שיש תופעה שנקראת "אנקרופרזיס". האם זה יכול להיות? אם לא, מה לדעתך יכולה להיות הסיבה? האם עלי לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנקופרזיס
סמדר ריינר26/03/2010שלום מיקי,
ייתכן בהחלט שמדובר באנקופרזיס, אך קודם כל יש לשלול סיבה רפואית. אנא פנו קודם כל לרופא המשפחה. אם תישלל בעיה רפואית, כדאי לפנות לפסיכולוג או פסיכורתפיסט שעובד עם ילדים ובגישה קוגניטיבית התנהגותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר עיןעינת25/03/2010
הגננת של בני (שנתיים ו 4 חודשים) אומרת שלפעמים כשהיא קוראת בשמו הוא אינו מגיב, ושגם אינו יוצר איתה קשר עין.
איתנו ההורים זה לא קורה, וקשר העין שלו איתנו מצוין, והוא ילד עם יכולת ורבלית מצוינת.
האם יכולה להיות בעיה שמתבטאת בכך שיוצרים קשר עין סלקטיבי (למשל רק עם ההורים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עין
ד''ר שירי שדה שרביט27/03/2010יעל שלום,
לא ברור איזה קשר נוצר בין הגננת לבנכם ומדוע היא הסבה את תשומת לבכם לתגובה הסלקטיבית שלו. בכל מקרה, לא ניתן לייעץ בנושא שכזה באמצעות האינטרנט שכן חשוב שאיש מקצוע יתרשם בעצמו. תוכלו לפנות לרופא הילדים ולשאול בעצתו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה לגןלירון24/03/2010
שלום רב,
אני אמא לילד שבספטמבר יהיה בן שנה וחצי. כרגע הוא נמצא במשפחתון עם עוד 2 תינוקות (אליו הסתגל בקלות), ובשנת לימודים הבאה יכנס לגן בו בקבוצת גיל שלו יהיו עוד 19 ילדים. בהקשר הזה יש לי 2 שאלות:
1. אני מעט מודאגת מכך ששינוי כזה יכול להיות עבורו מאוד קיצוני ומהקושי שהוא יכול להוות. השאלה היא האם צודקים האנשים מסביבי שאומרים שבגיל כזה צעיר זה הולך יחסית חלק, ואחרי שבוע-שבועיים הם כבר מסתגלים ומתאקלמים, והאם יש משהו שחשוב לי לדעת או לעשות נוכח השיוני הזה?
2. המטפלת במשפחתון מציעה לי לא להכניס אותו לגן בספטמבר, אלא להשאיר אצלה עד אוקטובר -לדבריה מאחר וספומבר זה חודש של חגים, בו גם ככה אין רצף של מסגרת, להכניס אותו בנוסך לכך למסגרת חדשה יצור עבורו בלגן וקושי עוד יותר גדול, ועדיף שיעביר את החודש במסגרת מוכרת. האם יש טעם בדבריה, או שלהיפך, כדאי להכניס אותו לגן חדש דווקא בחודש כזה, שמאפשר הרבה זמן בבית ואולי מקל על ההסתגלות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
נעמה סבג שמש25/03/2010שלום לירון,
הדעות חלוקת לגבי גיל כניסה למסגרת. גיל שנה וחצי לדעתי הוא גיל אידיאלי. עדיף בעיניי מסגרת קטנה יותר עם יותר מטפלות, אבל בסה"כ זה בסדר. הילד זקוק לחברה בגיל שכזה. אם תעשי את ההתאקלמות באופן הדרגתי, זה יעבור בשלום (את מוזמנת לקרוא על כך מאמרים באתר שלי).
הייתי ממליצה להכניס אותו לאחר תק' החגים מכמה סיבות: ההפסקות אכן קשות ופוגעות בשגרה וביכולת ההתאקלמות. בנוסף, יהיו קשיים של אחרים והרבה בכיות. אם ייכנס מעט אחרי, המטפלות יהיו פנויות למקד בו את תשומת הלב.
אך שוב אני מדגישה, לעשות זאת בהדרגתיות!
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים שמתקשה לעמוד על שלהג24/03/2010
שלום
ביתנו בת שנתיים וחודש,ילדה חכמה ומקסימה, חייכנית מדברת ומתקשרת יפה.
הבעיה היא שכאשר היא נמצאת בגן או בגינת משחקים או בכל סיטואציה אחרת בה מעורבים ילדים אחרים בני גילה ואחד הילדים לוקח ממנה צעצוע שאתו היא משחקת או אפילו חפצים אישיים (הדובי שלה, למשל) היא מאד פאסיבית.
למרות שרואים שהיא מתוסכלת היא לא מנסה לעמוד על שלה או להתנגד ואפילו לא בוכה או מתלוננת. היא פשוט עומדת אובדת עצות או ממשיכה בענייניה כאילו שלא אכפת לה.
יש לציין שבבית, כאשר אנחנו לוקחים לה משהו היא מגיבה בהרבה יותר החלטיות (בכי, עצבנות, משיכה של האובייקט/צעצוע מידינו).
מה יכול להיות הגורם להתנהגות כזאת ?
היינו רוצים, כמובן, שהיא תהיה קצת יותר אסרטיבית ופחות נסוגה. למי כדאי לפנות כדי להתייעץ בנושא ? האם ניתן לעשות משהו בגיל כזה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסרטיביות בגיל הרך
נעמה סבג שמש25/03/2010גיא שלום,
דאגו להוות בעבורה דוגמא אישית. הדגימו לה בבית סיטואציות דומות. אני מאמינה גם ב"הצגות" עם חיות או בובות ותוך כך ללמדה איך להגיב.
תעבדו על זה וזה ישתנה עם הזמן.
במקביל כמובן חשוב לחזק את עצמאותה ובטחונה העצמי.
אל תתערבו בסיטואציות, אך תנחו אותה מה לומר לאחר. שאלו אותה מה כדאי לומר.
קראו על כך מאמרים באתר שלי,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם בן 11שירלי24/03/2010
שלום רב,
בני בן 11, תאום נולד ראשון, הוא ילד מאוד רגיש ולוקח הכול ללב, בחודש האחרון שמתי לב שלפני שהוא נכנס לחדר או יוצא הוא נעצר מסתכל למטה חוזר חזרה ואז יוצא/נכנס האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם בן 11
סמדר ריינר24/03/2010שלום רחלי,
תנסי לשאול אותו למה הוא עושה זאת. ייתכן שמדובר בחרדה, ואז אולי כדאי לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, עוד שאלה
שירלי25/03/2010שאלתי אותו ואין לו הסבר, קראתי מאמר על OCD זה בעקבות עוד שינויים שאני רואה אצלו וכשקראתי את המאמר הרבה מההתנהגויות שיש שם מצביעים עליו, אשמח אם תכווני אותי למי אני פונה במצב כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר25/03/2010שלום רחלי,
אכן מדובר בסימפטומים שיכולים להיות קשוירם ל-OCD, זהו מצב שנובע מחרדה. כדאי לכם לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ובשיטה קוגניטיבית - התנהגותית.
אתם צריכים להחליט אם אתם מעוניינים בטיפול פרטי, או במקום ציבורי.
אם אתם מעוניינים לפנות לטיפול במקום ציבורי אתם יכולים לפנות למרפאה לבריאות הנפש של משרד הבריאות באיזור מגוריכם, שם הטיפול הו אבדרך כלל בחינם, לעיתים יש תור המתנה. אתם יכולים לברר בקופת החולים שלכן לגבי רשימה של מטפלים שעובדים עימה בהסדר ומקבלים במחיר מסובסד, או שאתם יכולים לברר המלצות ממכרים או מפסיכולוגית של המסגרת החינוכית על מטפל פרטי טוב שעונה להגדרות שפירטתי למעלה באיזור מגוריכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)