מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התקף זעםנעמה19/03/2010
שלום רב,
ברצוני לשתף במקרה שקרה היום לבני בן ה-8.
היום הייתה פעילות בבית הספר עם הורים וילדים וכחברת ועד נשארתי קצת יותר מכולם בבית ספר.
בני החליט שהוא לא רוצה שאלך והוא התחיל לבכות ולצרוח. המורה הציע לי להשאר איתו בתוך הכיתה, אך בני לא רצה.
הוא רצה להשאר מחוץ לכיתה איתי ולצייר. כבר הסכמתי לקחת אותו הביתה כי לא חשבתי שיש צורך להשאר בטווח בית הספר בשביל להיות בחוץ ולצייר. גם לכך התנגד. אמרתי לו שיש לו שתי ברירות או שאני נכנסת איתו לכיתה או שאני לוקחת אותו הביתה הוא צרח צרחות שגרמו לי ממש לבושה ולא ידעתי מה לעשות. החלטתי ללכת ואם הוא רוצה שיבוא אחריי. הוא התחיל להרביץ לי ולמשוך לי בחולצה וכך כולם מסתכלים עלינו ועל הצרחות שלו ועל המשיכת חולצה. בסופו של דבר הגענו לאוטו. באוטו רק התחילו הצרות הגדולות יותר הוא התחיל להכנס להתקף זעם ושבר את הדיבורית של האוטו ובעט בדלתות ולא הסכים בשום פנים לצאת מהאוטו, כך זה נמשך שעה וחצי, רק חבר של ההורים שלי הצליח להוציא אותו בסופו של דבר מהאוטו. אני רוצה לחדד את סוג ההתנהגות – ממש הוא כאילו לא שמע אף אחד מצדידו, צעק ובכה ללא הפסקה.
מה עושים במקרה כזה? למה מקרים כאלה קורים? האם זה בעיה רגשית? האם יש קשר בין התקף זה לבין לקיחת רטלין? אני חייבת לציין שכאשר היה יותר קטן, גם היה לו התקפים כאלה אך לא באורך כזה ובכזו עוצמה.
אשמח לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף זעם
סמדר ריינר19/03/2010שלום נעמה,
אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת למה זה קשור. אני לא יודעת כמה זמן הוא לוקח ריטלין, האם הריטלין זה דבר חדש? כי אם לא אז למה דווקא עכשיו הוא מגיב כך? אלה שאלות שאת צריכה להפנות לרופא שלו.
אני לא יכולה להגיד לך, בגלל שאין לי הכרות מוקדמת איתכם מה לעשות באופן כללי בכאלה מצבים. אני כן יכולה להגיד שההתרשמות שלי היא שבמקרה הזה, ניסית מאוד לשנות את ההתנהגות שלו כדי שתתאים לנסיבות ולא ניסית (או לפחות לא כתבת שניסית) לשמוע אותו ולהבין רגע, ברוגע מה קרה לו. יכול להיות שהוא קינא נורא שאת עדיין בבית הספר אבל הוא מפסיד אותך. יכול להיות שבזמן הפעילות המשותפת את היית איתו אבל הראש שלך היה אולי עסוק בתפקיד שלך בועד. אולי הוא הרגיש שהוא בכלל לא היה במרכז מעיינייך באותו יום, למרות שאולי הוא מאוד חיכה ליום הזה, הוא מאוד גאה בך ואוהב אותך ורצה שגם את תהני להיות איתו ולהיות אמא שלו ליד כולם. ואולי (אולי) מה שהוא קיבל זו אשה מאוד חשובה ומאוד עסוקה, אבל לא בו. לכן אולי היה צריך כמה דקות של תשומת לב אישית ממך, לבד בלי כולם, בלי נוקשות, בלי כעס, בלי אוירה של בושה שהוא מתנהג רע אז לוקחים אותו הבייתה כי הוא נורא מאכזב, אלא כמה דקות להירגע ולהקשיב לו, לצייר איתו בצד ואחר כך שיחזור לכיתה. קצת גמישות והקשבה אולי הייתה עוזרת לו. יכול שבשבילו הכל היה נוקשה ולחוץ מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לשלותייך בקשר להתקף זעם
נעמה21/03/2010תודה על תשובתך,
הוא לוקח רטלין בערך 4 חודשים ותמיד כשאני מגיעה לבית הספר קיימת אותה התנהגות מצידו.
אני מקדישה לו המון תושמת לב בעת שהותי בבית הספר וכאשר הוא קורא לי אני עוזבת הכל ונמצאת איתו. זה לא פעם ראשונה.
ניסיתי לספר את הסיפור בקיצור ולא פירטתי לפרטי פרטים, אז להערותייך -
ברגע שזה קרה המורה היתה מאוד אמפטית ונתנה ללו אפשרות שאני אשאר שם בתוך הכיתה , הוא לא היה מוכן. נשארתי איתו עוד שעה בחוץ במסע הבנות ושכנועים וגם זה לא עזר. ניסיתי להבין אותו, לשאול אותו לדרבן אותו. הוא נכנס פשוט לבכי ולא היה מוכן להקשיב בכלל. אני לא רוצה להגזים ולאמר אבל זה נראה כמו מישהו שנכנס לקריז. אחרי שהלכנו מבית הספר עוד שעה וחצי הוא היה במצב הזה וברח לאמצע הכביש.
חבר של הוריי ניסה להרגיע אותו, ואחרי כחצי שעה הוא בא איתו הביתה ושוב הוא ברח.
איך אפשר להתמודד עם דבר כזה? האם עליי לתת לו לצרוח ברחוב? הוא היה כמו בעמוק.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף זעם
סמדר ריינר21/03/2010שלום נעמה,
משהו אחד נשאר לי לא ברור בפרטים שאת מתארת. אם בלאו הכי נשארת איתו בחוץ ל"מסע שכנועים והבנות" אז למה לא נשארת כבר וציירת איתו כמו שהוא רצה? לא ברור לי מה פירוש שלא מצאת טעם להישאר איתו בבית הספר ולצייר בחוץ - הטעם הוא שזה מה שהוא ביקש, למה אי אפשר היה להענות לזה לרבע שעה עד שיירגע? זה נשמע שנהיה מאבק כוח- או שיקבל מה שאתם מציעים לו או שלא יהיה כלום, ולא ברור לי למה כל כך עקרוני היה לא להתחשב במה שביקש.
גם המצב שבו את בבית הספר עסוקה בדברים אחרים והוא צריך לקרוא לך כל פעם, הוא מצב לא פשוט, אפילו אם את נענית לו פיזית מייד, זה מעמיד אותו כל פעם במצב שהוא צריך לקרוא לך ושלא מובן מאליו שאת איתו. (אם הבנתי נכון את הסיטואציה ביום ההורים והילדים שאת מתארת).
ברור לי שעצם העובדה שאת בועד ההורים נובעת מהשקעה רבה שלך ואיכפתיות שלך כלפי הילד. עם זאת הוא רק בן שמונה ועדיין לא יכול להבין את זה, מבחינתו אולי הוא צריך שאת תהיי לידו בזמן פעילויות ההורים והילדים, שהוא לא יצטרך לקרוא לך כל הזמן כי יש לך עיסוקים יותר חשובים, ובזמן שאתם ביחד הראש שלך יהיה באמת איתו, ולא תדברי מעל לראשו עם מישהו אחר בקשר למשהו קריטי שצריך לארגן. ואם אין ברירה ובכל זאת מישהו צריך לארגן ולא יכולת להיות נטו רק איתו, אז לפחות לתת לכך הכרה שמבחינתו זה לא מספק ולשבת איתו כמה דקות בחוץ ולצייר איתו.
בכל אופן לשאלתך האם לאפשר לו לצרוח באמצע הרחוב - ואיך תמנעי ממנו,?לא נשמע מהתאור שלך שנמצאה דרך להשתלט עליו במצב הזה.
בעיני לצרוח זה פחות גרוע, לסכן את עצמו את באמת לא יכולה לאפשר לו.
נראה לי שאם הילד מגיע למצבים שמסכנים אותו, כדאי לפנות לטיפול ולהדרכת הורים מסודרת. ובהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נעמה21/03/2010מתשובתך ניכר כי עליי לבצע כל מה שהוא מבקש. זה מה שעשיתי עד עכשיו וזה לופ שקשה לצאת ממנו. אני חושבת שזה קצת מוזר לשבת מחוץ. לכיתה עם אמא ולצייר. אני נותנת המון תשומת לב לבני, עד כדי שאחרים אומרים שאני מבצעת כל מה שהוא רוצה.. נראה לי שתוך כדי כתיבת דברים אלו הגעתי לתובנה שהוא פשוט רגיל לכך שאני עושה כל מה שהוא מבקש ופתאום היה לו מוזר שאני לא נהנית לו וזו הבעיה. קשה היה לי לראות אותו במצב הזה והוא התחיל להכות בי ולשבור דברים.
לדעתי ילד לא צריך גם לקבל דברים שאני לא מסכימה איתו בהם ולא להגיב כמו שהגיב. יכול להיות שטעיתי בתגובתי אך עדיין לדעתי תגובתו היתה חריגה מאוד מהתנהגות של ילד מאוכזב, או מקופח או חסר תשומת לב ביום ועד ההורים. עובדה שכל ההורים הלכו ורק אני נשארתי ואף אחד לא הגיב בצורה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סמדר ריינר22/03/2010שלום נעמה,
אני ממש לא חושבת שאת צריכה לעשות כל מה שהוא מבקש. אני חושבת שיש משהו באמצע בין לעשות מה שהוא רוצה לבין להתנגד לו בעקשנות רק כדי שזה לא יצא שהוא מקבל את מה שהוא מבקש.
כמו שציינתי בתשובתי הראשונה, אני לא מכירה אתכם מספיק, ולמשל לא יכולתי לדעת שיש לך דפוס של קושי להציב לו גבולות. רק בגלל זה כדאי שתיגשי להדרכת הורים.
אני חושבת שבכל מקרה עשית מה שהוא ביקש, נשארת איתו בחצר שעה, את אותו זמן היה אפשר להעביר בצורה נעימה יותר, אם כבר בלאו הכי נשארים שם.
נוצר כנראה מצב שאו שאת נכנעת לו או שאת נלחמת בו, ובשני המקרים נראה לי שאתם לא ממש נהנים זה מחברתו/ה של זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נעמה22/03/2010תודה רבה על תשובתך המורחבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה שלום
יונית מטרסו02/04/2010נעמה עם המערכת תפרסם את ההודעה ,אז זה בסדר
נעמה קראתי מה שכתבת ,ותרשי לי
1] הילד מכה אותך [מה הוא רואה בבית ??]
2] כל ההורים הלכו ואת נשארת איתו . [אז את יכולה לראות את הבעיה ,מי יוצא דופן ??]
הילדים תמימים והם לא אשמים בכלום
כי לא לימדו אותם
הייתי מציאה לך ,ללכת לקורס של גידול ילדים
ולתת לו דוגמא טובה בבית
ולא להתווכח ליד הילד
מקווה שלא פגעתי בך
את כמו יהלום שקצת צריך ללטש אותו
שהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהרוית19/03/2010
שלום רב,
אני אם לתאומים בני שלוש וחצי. לפני כשבועיים היינו בטיול בצפון במהלכו איבדנו עם אחד מהילדים קשר עין והוא הלך לאיבוד. לאחר חיפושים נרחבים שארכו כחצי שעה (אבל הרגישו כמו נצח..) הילד נמצא באיזור מאד מרוחק מזה שהיינו כאשר אישה הלכה עימו יד ביד וחיפשה אותנו. כאשר נמצא, הקפדתי לא לקבל פניו בהיסטריה ואף להתבדח עימו כדי לא ליצור בו פחד. בהמשך הטיול הילד התנהג כרגיל (הוא ילד סקרן, פעלתן ואמיץ מאד). כעבור מס' ימים ועד היום הילד הפך לחרדתי - כאשר אנו יחד בבית הוא לא מש ממני ומבקש שאבוא איתו אפילו לשירותים, הוא מבקש לא לכבות את האור בלילה, היסטרי באמבטיה ומבקש להצמד למגבת בעזרתה יוכל לנגב את עיניו אם נוזלים מים ובכלליות בוכה המון ומכל דבר. יש לציין כי בגן הוא מתנהג כרגיל וחוץ מהסממנים שציינתי, שקורים בעיקר בבית, לא שמתי לב למשהו שונה.
שאלתי היא כיצד להתייחס לתופעות הללו, אשר בעיני יש להן קשר ישיר למקרה שקרה. כרגע מה שאנו עושים (בעלי ואני) זה להתעלם ככל האפשר ופשוט לספק לו המון בטחון, חום ואהבה אשר ירגיעו אותו אבל בנתיים זה ממשיך. מה כדאי לעשות?
בתודה מראש, רוית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
סמדר ריינר19/03/2010שלום רוית,
בהחלט לא להתעלם. נראה שמרוב רצון לא ללבות את החרדה של הילד, יצרתם מצב שלא מכירים בכך שמה שקרה היה מפחיד.
הילד זקוק להכרה בחוויה שהוא עבר. בכך שתכירו בה לא תיצרו אותה, היא כבר קיימת.
צריך לדבר איתו ולהגיד לו שכרגע הוא פוחד בגלל שכבר קרה לכם בטיול שבאמת נעלמתם אחד לשני, ובטח הוא מאוד דאג וגם אתם דאגתם. צריך לעשות לו את החיבור הזה כדי שהוא יוכל להכיל את הפחד. ואז, אני מקווה הוא יוכל לבכות ולהוציא קצת את מה שהיה ולשאול שאלות ולהיות לא רגוע. לא מייד זה יעבור, אבל לפחות אפשר יהיה לדבר על זה ולעשות לזה עיבוד כלשהו.
אחר כך אפשר להסביר מה צריך לעשות כדי שזה לא יקרה שוב, איך שומרים אחד על השני בטיולים.
עכשיו אתם לא בטיול, אתם בבית ואתם נמצאים לידו כל עוד לא הודעתם שאתם הולכים. צריך להגיד לו את זה. יכול להיות שזה לא מייד יעבור אבל לטווח הארוך זה אמור להקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר אפשר לשאול שאלה על המקרה ?
יונית מטרסו30/03/2010קראתי את השאלה והתשובה ,ומעניין אותי ,אילו ההורים היו חווים עם הילד ברגע שמצאו אותו
בצורה של דאגה ,געגוע ,שימחה ,או אפילו דמעות של אושר שמצאו אותו
אז הילד היה עובר את זה יותר טוב ??
כי זה נראה כאילו הוא פיספס את הרגע[כי אימו הפכה את הרגשות לא למציאות ],אבל זה חוזר לו ,בגלל שהוא לא עבר את זה ??
תודה ,וסליחה עם זה לא מכובד לשאול
יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר30/03/2010שלום יונית,
כן, בעיקרון מה שאמרת הוא בכיוון הנכון. זה לא בדיוק שזה חוזר לו בגלל זה אלא שזה כל הזמן היה, ואם היה אפשר לתת לזה מקום אז אפשר היה גם להרגיע את זה. אבל מה שכאילו לא קיים, אי אפשר גם להרגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה!!!!סנדרה19/03/2010
שלום,נטלי בת 5 וחצי,ולאחרונה התחילה להכות אותי בזמן שהיא כועסת.
הכעס נובע בדרך כלל כאשר אני אומרת לא,או מציבה גבול.
אני אומרת לה להפסיק ומדגישה שזה לא מקובל עלי ומובילה אותה לחדר להירגע.
יוצאת ,והיא באה אחריי...לפעמים אני פשוט עוטפת אותה ומנסה להרגיע אותה בחיבוק דב,אך זה מעצבן אותה עוד יותר!!!!!!היא צועקת ובועטת!
ואז כ"עונש" אני מבטלת את כל הפעילויות הכיפיות כמו פיקניקים,חברים וכו'.ומסבירה לה למה.
ברוב המקרים,זה לא ממש מזיז לה.והתשובה שלה: מה אכפת לי!
מה עלי לעשות???
איך להיתמודד עם הבעיה?
איך לגרום לה להבין שלא מרביצים?
איך "להעניש" ?
מה לעשות ומה לא לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 וחצי מרביצה לאמה
סמדר ריינר19/03/2010שלום סנדרה,
אני מבינה משלושת סימני הקריאה שהשתמשת בהם שעצם האופציה שילדה קטנה מרביצה לאמה ממש מזעזעת אותך. אני חושבת שהזעזוע לא עוזר לכן להתמודד והוא קצת מוגזם. ילדים עושים כל מיני דברים כדי להביע את עצמם, זה לא אומר שצריך להסכים לזה, אבל תגובות כאלה יכולות להתפרש על ידי הילדה כהיסטריה וחולשה ורק ללבות את המשך ההתנהגות ולהגביר אותה. אני חושבת שאת עושה נכון כשאת מפסיקה מיד את ההתנהגות, ומחבקת חיבוק דב. משום מה כאן את נעצרת ומאוד מתפלאת כשזה מעצבן אותה יותר. בודאי שזה מעצבן אותה יותר, אז מה?
כאן את צריכה להיות חזקה יותר ממנה, פיזית ונפשית ולהמשיך להחזיק עד שהיא שהיא מתעייפת ראשונה.
בנוסף, את צריכה להיות מאוד עיקבית. כל פעם שהיא מתנהגת כך אסור שהיא תקבל את מה שהיא רצתה. היא ממשיכה את ההתנהגות הזו כי כנראה לפעמים היא בכל זאת משתלמת לה. לפעמים כנראה אין לך כח ואת מוותרת. לא צריך להעניש, פשוט לא לתת את מה שהיא רצתה. העונשים לא מרשימים אותה כי היא יודעת כנראה שהם זמניים או שלא תעמדי בהם. לכן חשובה העיקביות.
גם לא הייתי שולחת אותה לחדר, זהו עונש שיש בו דחייה רבה והוא גם לא עובד, בעצמך ראית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהיעל18/03/2010
שלום רב.
בתי בת שנתיים ו-11 חודשים.
אני בשבוע ה-36 להיריון.לקראת לידה.אני משוחחת עם הילדה על הלידה הקרבה ומנסה להכין אותה לכך שאני אעדר בלילה מהבית (אבא יהיה איתה, היא תבוא לבקר אותי, תקבל הפתעה מהתינוק וכו'...).יש לציין כי הילדה לא חוותה מאז לידתה לילה ללא אמא וכמעט שלא ניפרדנו (תמיד הייתה או איתי או עם בעלי.מעט מאוד עם בייבי סיטר או משפחה מורחבת- אין יותר מידי עזרה לצערי).
הבעיה היא בעיקר בלילות.ניתן לומר כי עד היום היא לא ממש ישנה רצוף אך בתקופה האחרונה היא מתעוררת כל שעה כאילו לוודא שאני בבית.נראה כי היא נמצאת בחוסר וודאות וחרדה מכך שאני אעלם לבית היולדות.היא כמובן מוכנה שרק אני אקום אליה.היא מנסה לחזור להירדם לבד אך כעבור שעה שוב מגיעה אלינו למיטה בוכה.לעיתים אנו מכניסים אותה למיטתנו כבר בלילה.לרוב אנו מתעקשים שזה יהיה בבוקר.
אשמח לשמוע מה ניתן להגיד לה על מנת להפחית מעט את חרדתה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת הילדה מהעדרות האם
נעמה סבג שמש18/03/2010יעל שלום,
נכון היה לתת לילדה לישון מחוץ לבית במהלך ההריון כדי שהחוויה תהיה הדרגתית וכך גם הקושי.
כעת, הבטיחי לה שלא תלכי מבלי ליידע אותה.
תבחרו יחד דובי שיוכל לישון איתה ולהרגיע אותה.
קראי לה סיפורים רלוונטים כמו: פילפילים והאח החדש של איתמר.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חדש במשפחהאני18/03/2010
שלום. בני הבכור בן שנתיים ועשרה חודשים. לפני כחודשיים נולד לי בן נוסף. בני הבכור קיבל את התינוק בצורה מדהימה, החל ברגע הראשון. הוא המציא לו שם חיבה. הוא מודיע לי שהתינוק רעב כשהוא בוכה (התינוק יונק), נותן לו מוצץ, מלטף ומנשק אותו כל הזמן, עושה לו פרצופים כשהתינוק בוכה כדי להצחיק אותו, כששואלים מה לקנות לו מבקש שיקנו גם לתינוק, מתעניין היכן הוא כשהתינוק אצל סבתא כדי לאפשר לי זמן איכות עם הבכור, ולפחות פעם ביום מספר לי שהוא אוהב את התינוק החדש. בקיצור, מלאך אמיתי.
אני לא רוצה לחפש בעיות, אבל אני חוששת שבכורי משתדל כל כך לרצות כי הוא חושש לאבד את מקומו ואת אהבתנו. אחרי הכל, לא נראה לי הגיוני שילד כה צעיר לא יקנא כלל ויתנהג בכזו בגרות...
האם יש יסוד לחששותי? אם כן, כיצד כדאי לנהוג? (כבר כעת אני משתדלת לבלות לבד עם הבכור לפחות פעמיים בשבוע, אומרת לו כמה אני אוהבת אותו כל הזמן, מחבקת ומנשקת אותו).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש במשפחה
סמדר ריינר18/03/2010שלום לך
אני מסכימה איתך. עם זאת אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת מה גורם לזה. ייתכן שבלי לשים לב אתם מייצרים שבו הילד מתרגל להראות בגרות מעבר לגילו ומוותר על צרכיו הריגשיים. כמובן ללא כוונה. שימו לב לציפיות שלכם ממנו. כמה אתם סבלניים כלפי גילויי התנהגות מצידו שלא נוחה לכם, איך אתם מגיבים לגילויי תוקפנות ותסכול מצידו, וכו'. טוב את עושה שאת מנסה להקדיש לו זמן משל עצמו. תנו לזה זמן וראו איך זה מתפתח ובמקביל שימו לב לציפיות שלכם ואיך אתם משדרים אותן, גם אם זה בלי מילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אקפיד לשים לב לנקודות שהעלית.
אני23/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מכלביםשירה18/03/2010
בני בן ה-4.5 פחד מאז ומעולם מכלבים. איננו מודעים למקרה שקרה לו שבגללו הוא החל לפחד. בתקופה האחרונה הפחד הזה פוגע באיכות החיים שלו ושלנו מאחר ואנו גרים במושב ומספר הכלבים הקיימים במושב גדלה משמעותית. כיום הוא מפחד ללכת לגן המשחקים או לחברים.
לפני כמה ימים הבאנו הביתה גורת כלבים מתוקה ומקסימה (שנראית ממש כמו צעצוע) כדי לטפל בפחד שלו ולהראות לו שהשד לא נורא. הבעיה היא שהוא מסכים שהיא חמודה ואפילו הגענו לידי ליטוף מדי פעם כשאנחנו מחזיקים אותה אבל בכל פעם שהיא משוחררת הוא על הספה כדי שלא "תלקק" אותו.
מישהו יכול להציע לי מה עוד אפשר לעשות?
מיותר לציין שכרגע פגענו באיכות חייו גם בבית וזה מאוד מפריע לנו כי הוא כמובן במקום הראשון. מצד שני כל שאר בני המשפחה מאוהבים בגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
סמדר ריינר18/03/2010שלום שירה,
אנא פנו לעמודת "שאלות נפוצות" לתשובה הרלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים ו 4 חודשיםעינת18/03/2010
בני בן שנתיים ו4 חודשים. בתחילת השנה בגן הגננת לקחה אותנו לשיחה, ואמרה שהילד שלנו קצת "תינוקי", והתינוקיות מתבטאת בעיקר בזה שהוא מתעקש שניקח אותו לגן ומהגן על הידיים.
אחרי השיחה ניסינו לשכנע אותו ללכת ברגל, אבל הוא בד"כ מתעקש להיות על הידיים ואנחנו לא נלחמים איתו, למרות שלפי מבטי הגננת היא לא מרוצה מזה.
האם זו באמת בעיה? כי לנו לא כל כך ברור למה זה מפריע שאנחנו לוקחים אותו על הידיים, ומצד שני אנו רואים שכל בני גילו הולכים לגן ברגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים ו-4 חודשים
סמדר ריינר18/03/2010שלום יעל,
אם זה לא מפריע לכם אז אין שום בעיה. הילד אמור להיות תינוקי, הוא עדיין תינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש פסיכולוגית ילדים דוברת ערביתצפון18/03/2010
מבקש המלצה לצורך פגישת אבחון לילדה בת 5. עדיף פסיכולוגית מאיזור הצפון שעובדת גם עם קופת חולים כללית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוואי ויכולתי לעזור
סמדר ריינר18/03/2010שלום לך,
אני לא מכירה, תנסה לקבל המלצה מפסיכולוגית הגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בצהרוןעינת17/03/2010
שלום יש לי בת 7 שנמצאת בצהרון של בית ספר שלוש פעמים בשבוע .
מתחילת השנה ועד היום היא לא מוכנה להכניס לאכול את ארוחת הצהרים בכיתה המקבילה .
כאשר כולם נכנסים היא נשארת בחוץ(במסדרון) , ומחכה שיסימו לאכול, או שמביאים לה את האוכל לבחוץ והיא אוכלת במסדרון . כאשר מסיימים לאכול נכנסים כולם לכיתה שלה כדי להכין את
שיעורי הבית והיא נכנסת בלי בעיה. חשוב לציין שהמדריכות אומרת לי שהחצי שעה הראשונה שלה קשה לה ואח"כ היא משתחררת והכל בסדר . (היא תמיד אומרת לי שהיא לא רוצה צהרון ושלא כייף לה , כשאני מגיעה לקחת אותה אני לא רואה שהיא "סובלת " הרבה דברים אצלה היא לא רוצה .)
רציתי לדעת האם זה בסדר ? מה אני צריכה לעשות ?
חשוב לציין שגם בגן היא היתה בצהרון ולא היתה בעיה , (היא אהבה מאוד את הצהרון ) אבל היתה לה בעיה של פרידה בבוקר כולל בגן חובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בצהרון
סמדר ריינר18/03/2010שום עינת,
האם הילדה מסבירה מדוע היא לא מוכנה להיכנס לכיתה המקבילה?
יכול היות שלמרות שהיא כביכול הסתגלה להמון מעברים ושינויים בחייה (לנו זה לא נראה המון, אבל לילד זה יכול היות קשה לעבור מהגן לצהרון, מהגן לבית הספר, מבית הספר לצהרון, וכו') בפנים היא לא הסתגלה, והיא זקוקה לקביעות והמשכיות, ומעבר הכיתה באמצע היום דורש הסתגלות - שוב צריך למצוא מקום לשבת, ליד מי, וכו', וזה קצת יותר מדי בשבילה.
אולי את חושבת שאת לא רואה אותה סובלת, כי היא לא בוכה וצורחת ונראה כלפי חוץ שהיא מסתגלת, אבל כדאי להקשיב גם למה שהיא אומרת.
אחרי שמקשיבים לה ומבינים אותה ולא דוחים את ההרגשה שלה כי "נראה שהיא סובלת" אפשר לחשוב איתה ביחד על פתרונות, מה בדיוק קשה במעבר לכיתה, האם הייתה רוצה שהמדריכה תלווה אותה לשבת, האם יש לה חברה טובה שהיא בדרך כלל יושבת לידה? האם יש לכם אפשרות לוותר על הצהרון בכלל? וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי עם קשיי שינהעדי17/03/2010
שלום רב,
אקווה שתוכלו לעזור לנו עם בעיה שמדירה שינה מעינינו (תרתי משמע...).
בני בן השנתיים וחצי החל לפני כעשרה ימים לפתח אנטי מוחלט לכל הקשור לשינה. הוא מסרב ללכת לישון ללא נוכחות של אחד מההורים (לעיתים קרובות דורש שנשיר לו שירים בכדי להירדם). למרות כל ההבטחות ש"פעם אחרונה ודי" מרגע שמתרחקים ממנו הוא פורץ בצרחות ובכי. אותו דפוס מופיע גם בלילה, מספר פעמים.
יש לציין כי בשנה וחצי האחרונות לא היו כמעט בעיות בהרדמה . היה טקס פרידה קצר ולאחר מכן הלך למיטה באופן עצמאי.לעיתים קרובות התעורר במהלך הלילה וביקש מים/ מוצץ, אך חזר לישון מיד. ניסינו לחשוב האם השתנה משהו + וביררנו בגן, אך לא עלה שום דבר חריג.
אשמח לשמוע הצעות להתמודדות,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מהחושך? לילה? חלומות?
נעמה סבג שמש18/03/2010עדי שלום,
בדקו אם ישנה בעיה של חלימה או פחדים.
אולי הוא חלם משהו, אולי שמע סיפור על מפלצות. כדאי לבדוק מה זה יכול להיות ולתת לכך הסבר הולם.
נסו לגלות זאת תוך כדי שיחה או הצגה.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..קשיי שינה בן שנתיים וחצי
עדי18/03/2010ניסיתי לברר האם הוא מפחד ממשהו, אך לא עלה משהו ספציפי.
האם יכול להיות שזה קשור לתהליכי גמילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי, המשך.
נעמה סבג שמש23/03/2010שלום עדי,
יכול להיות קשר לגמילה, בהחלט או צורך רב יותר להתפנק. האם אתם נמצאים איתו פחות מהרגיל?
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבת אחיםעידית17/03/2010
יש לי שני בנים בני 5.5 ו- 10 . האם אימצו משחק בינהם של "מכות" (לא מריבות בגלל סיבה מסויימת) אלא פשוט משחק בינהם של דחיפות, בעיטות, נפילות וכו'. המשחק בינהם הוא ב"צחוק" הם לא מרביצים בכעס אלא כ"בידור". הם מאוד נהנים לשחק במשחק זה.
האם עליי להפסיק התנהגות זו? אני פוחדת שאחד מהם יתן מכה אחד לשני ב"טעות" ויקרה נזק למישהו מהם? מה עושים? אשמח אם תעזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבות אחים
עידית18/03/2010משום מה דילגתם עליי .... אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכות על בצחוק
ליאת גרוס18/03/2010שלום עידית
משחק מכות כזה בין בנים הוא נורמטיבי ותקין. לכי תביני למה הם נהנים מזה אבל ככה זה.
כל עוד המשחק הוגן ושניהם נהנים ממנו, וכל עוד הם לא גורמים לנזק בלתי הפיך, אל תתערבי. גם אם מישהו יקבל מכה פה ושם זה לא נורא... זו מעיו דרך להתאמן לחיים בעולם הגברי הקשה שיש בחוץ.
אם באופן קבוע אחד מנוצל באיזה שהוא אופן, או אם קיימת סכנה לנזק ממשי - חשוב להתערב ולהפסיק את זה.
בינתיים אל תתרגשי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לא מוסברנועה17/03/2010
שלום רב,
בתי בת השלוש ילדה עצמאית ,חברותית,פיקחית ומבינה מאוד הגיון בריא,אין צורך אף פעם לעטוף לה את המציאות בעוגייה ומניפולציות ילדותיות בכדי שתעשה דברים ותתרצה.
מאז שהיתה קטנה יש לה פחד בלתי מוסבר מרעשים חזקים,היא שומעת מטוסים מרגע המראתם עוד טרם רואים אותם בשמיים,כאשר עובר לידה אופנוע או אוטו היא ממש נחרדת גם כל מה שקשור בתיקונים תחזוקתיים ובאנשי תחזוקה מפחידים אותה-יש לציין שאנחנו גרים באזור של הרבה אימונים צבאיים וכל הפיצוצים שנשמעים סביב ביתנו ומרעידים אותו לא מפריעים לה כלל.
לאחרונה יש צורך בהליכות לרופאים על מנת שיעשו לה בדיקות תקופתיות:שיניים,התפתחות וכו...
הפחד שלה הוא עצום והיא הופכת להיסטרית כל כך ואני לא מזהה את ילדתי בכלל,התחלתי לשאול עצמי עם כדאי בכלל להתעקש משום שלא מדובר בבדיקות תכופות אלא שיגרתיות ואיך עלי להתנהג,
לאורך כל פחדייה אף פעם לא שיתפתי פעולה עם הדרמה שהיא יצרה סביבה תמיד המשכתי כרגיל אמרתי לה שאמא ואבא איתה ,לא נמנענו מפעיליות נתתי לה יד והמשכנו הלאה ברוגע-האם התנהגות שהיא על בסיס רגשי כל כך לא מוסבר (לא היתה שום טראומה בילדות) מצריך איזה שהוא טיפול מיוחד או שעלי להמשיך בחיזוק מצידינו של התנהגות רגילה ולחכות שאולי עם ההתבגרות זה יעבור?
אשמח לתשובה-תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד לא מוסבר
סמדר ריינר17/03/2010שלום נועה,
ההחלטה אם יש צורך בטיפול או לא קשורה גם לעד כמה התופעה מפריעה לשגרת החיים ולהתפתחות התקינה של בתך. וכאן תצטרכי להפעיל שיקול דעת משל עצמך.
לגבי אם הייתה טראומה או לא, יש כל מיני סוגים של טראומות, לאו דווקא משהו מאוד דרמטי. עבור ילדים קטנים יכולה להיווצר טראומה מתמשכת מכל מיני דברים שלנו יכולים להיראות נורא פעוטים שאנחו לא מבינים בכלל כמה הם משפיעים ואנחנו גם לא תמיד יכולים להיות אובייקטיביים לגביהם.לגבי הבת שלך, אני לא יודעת עליכן מספיק, אבל ממה שכתבת עולה אצלי ההשערה שיש ציפיות מהילדה הזו להיות בוגרת ורציונלית, וכשהיא יוצאת מהשורה, זה נראה לא ברור, לא מקובל וללא סיבה. יכול להיות שהרבה פעמים את לא שמת לב שהיא זקוקה להרבה יותר הגנה וויתורים ממה שנתת, לא בהכרח מניפולציות וסוכריות, אלא משהו אחר שקשה לי להסביר פה כי לא נתת דוגמה מובהקת. תנסו לשים לב ביניכם לבין עצמכם האם ייתכן שיש ממש בהשערה הזו, ואם יש טעם לחשוב עליה יותר, או לבד או בהדרכת הורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מאמבטיהשחר17/03/2010
הילדה שלנו בת שנה עשתה שבוע שעבר את צרכיה באמבטיה ומאז היא פשוט לא מוכנה בשום אופן להתקרב לאמבטיה, ניסינו עם משחקים חדשים ניסיתי להיכנס איתה ביחד והכל ללא הועיל.
השאלה האם לנסות בכח?? האם להפסיק תקופה לרחוץ אותה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה מאמבטיה
סמדר ריינר17/03/2010שלום שחר,
לא בכח וכמובן לא להפסיק לרחוץ. תנסו לרחוץ אותה בגיגית קטנה יותר ולא באמבטיה עצמה, וגם לתת לה קודם לרחוץ את הדובי למשל. אם לא הולך אז פשוט העביר עליה ספוג כשהיא בחוץ. אי אפשר לא לרחוץ לגמרי.
מעניין מה היה לה כל כך קשה אחרי שעשתה את צרכיה באמבטיה. האם תגובתכם הייתה קשה? זה מאוד טבעי שילדים עושים את צרכיהם באמבטיה, המים החמים מגרים את פי הטבעת, במיוחד לגבי ילדים בגיל כה קטן שאפילו לא אמורים להיות גמולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה, שנית
שחר18/03/2010לדעתי מה שהיה לה קשה זה הקטע שלפני שהיא עשתה כשהיא התלבטה האם לעשות או לא נלחצה מכך והתחילה לבכות, בשלב זה לא ידעתי מה מציק לה ולפיכך לא עודדתי אותה להשתחרר, ואז כשהיא עשתה היא נכנסה להיסטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה מאמבטיה
סמדר ריינר18/03/2010שלום שחר,
זה באמת קשה לחשוב איך עוזרים לילדה כל כך קטנה שבטח לא מדברת וגם לא ברור מה היא מבינה. היא נלחצה כנראה מאובדן השליטה על חלק מהגוף שלה. בדרך כלל כשהיא עושה את צרכיה הם נמצאים אסופים בתוך הטיטול וצמודים אליה, עד שמחליפים לה.
יכול להיות שכדאי לשטוף אותה לא באמבטיה, ולא להפשיט אותה לגמרי אלא כל פעם חלק אחר ולנקות אותו, כך שתרגיש פחות חשופה ויותר בשליטה. או להושיב באמבטיה עם הטיטול ורק כמוציאים אותה להוריד אותו ולנקות שם בעמידה. אחר כך בהדרגה להוריד אותו בשלב יותר ויותר מוקדם עד שהפחד יתפוגג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצי שנהנעמי17/03/2010
שלום, כאמור ביתי בת חצי שנה ,רגילה להירדם על הידיים או בעגלה בטיול בחוץ , היא זקוקה להרבה תנועה... לאחרונה אני מנסה להשכיב אותה במיטה להירדם אך ללא הצלחה, כמובן שאני נשארת לידה מנענעת אותה או שרה לה או פשוט יושבת לידה . היא מבינה מה אני מנסה לעשות ומיד מתלוננת הבעיה היא שכעבור זמן מה זה נהפך לבכי היסטרי שלפעמים גם כשאני מרימה אותה כבר היא ממשיכה לצרוח ומאד כועסת ...
אני מאד משתדלת "לדבוק במשימה" אך קשה לי נורא נורא לראות אותה בוכה ועייפה ככה...
רצוי לציין שהיא מוציאה שיניים , יכול להיות שזה זמן לא מתאים ?(היא לא נראית לי סובלת מאופן מיוחד מהשיניים).
יש איזו שהיא דרך שיכולה להועיל לי ? האם אני עושה בסדר???
אשמח לתשובה..
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תשובה בשבילי??
נעמי17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי שינה בגיל חצי שנה
נעמה סבג שמש18/03/2010נעמי שלום,
גיל חצי שנה זה בדיוק הגיל בו נכון לעשות שינוי ולהקפיד על הרגלי שינה.
השתדלי לעשות את הדברים בצורה הדרגתית. לא להרדם שוב בטיול, אלא בחדר. לתת לה להרגע בידייך, ולהניח אותה רגועה.
השתדלי להכניסה למיטה גם במהלך היום, רק כדי שתתרגל למיטתה. לפני שינה, הכניסי אותה לפני שהיא שפוכה לגמרי כי אז הכל יותר קשה.
את מוזמנת להכנס לאתר שלי ולקרוא על כך מאמרים.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני לא אוהב אותי...מעידנה16/03/2010
שלום רב.
יש לי בן בן שנתיים ו8 חודשים. ויש בעיה שאני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה ולאן לפנות. הבעיה היא שבני מעדיף את אבא שלו על פני. וזה לא תקופות של העדפת הורה אחד והפוך, אלה שמשהו שמחמיר עם הזמן. כלומר מאז שבני היה בן 10 חודשים ועד עכשיו- הוא מעדיף את אבא שלו. שילביש אותו, שירחץ אותו, בליילה כשמתעורר שרק הוא יקום אליו. ולי הוא אומר לכי מפה, דוחף אותי ולא מחבק. זהו רק דוגמאות מעטות, ואני כבר לא יודעת מה לעשות... כשאני איתו לבד הוא מתהג אלי יפה, עד שאבא מגיע ...חשבתי לפנות ליעווץ , אבל לא יודעת לאן לפנות...
אנא תעזרו לי בבקשה!!!
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מאוד מאוד זקוקה להתייחסת
מעידנה17/03/2010אני מאוד מאוד זקוקה להתייחסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)