פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הגב סמדר ווינר מאיתנו בברזיל
    מיכאל
    05/04/2010

ןאכן אני סובל מרגשי אשם עמוקים
    תשובתך נפלאה
    אך ניזיה אשתי לגמרי רוצה לחזור לארץ
    היא פתאום אף מדברת על גיור למרות שיש בידה אזרחות תעודת זהות ופספורט ישראלים
    היא מדברת עברית שוטפת ומאוד אוהבת את הארץ ,עזבנו לנסות וראינו כי ישראל עדיפה בהרבה
    אני פשוט רוצה להמעיט את הרגשת הבלבול אצל עילאי הבן שהוא כל כך עליז ושמח ומאושר
    לא רוצה להעמיס עליו בגיל 5 כל כך הרבה,לכן גם חוזרים לאותה עיר בה גרנו
    אנחנו עוברים תקופה קשה מאוד של המתנה עד שנמכור מה שיש לנו כאן ועילאי חש אבא עצבני ובעיקר כועס על עצמו
    קשה לי לעכל שגרמתי זאת לבני
    כיצד אני מקל עליו????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגשות אשם

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום מיכאל,
    זה יפה שאישתך רוצה לחזור לארץ, ברוכים הבאים ואני מקווה שתצליחו ותהנו כאן.
    העובדה שאישתך רוצה לבוא ולהתגייר לא סותרת בהכרח את מה שאמרתי לכם בתשובתי הקודמת. אדם שמרגיש נוח בזהות ובשייכות שלו, לא כל כך מהר רוצה לעבור לארץ אחרת ולהתגייר. זה לא כל כך פשוט. עם זאת אני מבינה שזו אמירה כבדה שאין לכם מה לעשות איתה כרגע, אלא עליכם לפנות לטיפול מסודר או כעת או כשתגיעו לארץ.
    אני בכל זאת חושבת שהעבודה העיקרית היא לא איך אתה מקל על הילד אלא איך אתה לומד לחיות בשלום עם עצמך. אתה בעצמך אומר שהקושי העיקרי הוא שהילד צריך להתמודד עם אבא עצבני וכועס על עצמו.
    לכן האבא צריך לפנות לייעוץ שיעיזור לו להבין, למה לא טוב לו בכל מקום, האם הוא מרגיש שכל פעם מחדש הכל מתקלקל לו? וכו', אני לא אכנס לזה יותר, כי זה לא המקום.
    כשאתה תהיה פחות עצבני וכועס על עצמך גם לבן שלך יהיה יותר קל.
    בכל זאת כמה טיפים כדי להקל על הבן:
    דבר איתו באופן גלוי על החוויה שאתה מזהה - שבטח קשה לו עם המעברים בחיים שלכם, ובטח קשה לו שהוא רואה את אבא לחוץ וכועס. אתה יכול להגיד לו שזו לא אשמתו, ושאתה מאוד אוהב אותו. וכן שאתה תשתדל וגם אמא, לעשות שלכולכם יהיה יותר קל, ולפעמים יצליח לך יותר ולפעמים פחות. עצם הדיבור הגלוי על הקושי, יקל על הילד, ויעזור להוריד ממנו תחושות של חרדה ואשמה. זה גם יעלה אצלו שאלות שאולי כרגע הוא לא שואל, ומציקות לו מבפנים. על השאלות כדאי לענות בצורה גלויה וכנה ככל הניתן, בהתאם ליכולת שלו להבין בגילו.
    בהצלחה לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר דימיוני או קולות בראש??
    מדי
    05/04/2010

שלום,

בני בן החמש טוען בימים האחרונים כי הוא שומע קולות של חבר דימיוני בראשו. הוא אמר " הלוואי שלא היה לי חבר דימיוני, אני חושב משהו והחבר אומר לי משהו אחר. למשל אני חושב שהילדה הזו מגעילה והוא אומר לי - לא היא יפה. בגן כשאני לא מתנהג יפה - זה לא באמת אני, זה החבר הדימיוני שלי הוא אומר לי מה לעשות ואני שומע אותו מדבר אלי. נמאס לי לשמוע את החברים הדימיוניים שלי".
    השאלה היא איך להתייחס לדבריו - האם זוהי תופעה נורמלית או שיש להתייחס אליה בזהירות ולשקול התייעצות עם מטפל? בחודש האחרון הוא גם קצת מפוחד והפחדים של גיל 3 חזרו אליו - למשל מחושך או להכנס לבד לחדר. הסיבה שאני מאוד עירנית ומודאגת היא שיש במשפחתינו (לאבי
    ) עבר של סכיזופרניה. איך לעקוב אחריו? לאיזה סימנים אני צריכה להתייחס במיוחד ואיך כדאי לי לנהוג?
    תודה מראש,
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• חברת דימיוני או קולות בראש

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום מדי,
    התיאור שאת מתארת הוא אכן גבולי, ויש מקום להתייעץ לדעתי עם איש מקצוע. זה נשמע שהילד לא מרגיש שהקול הוא בשליטתו. ילדים שמשחקים עם חברים דמיוניים עושים זאת כשהם רוצים. כאן הילד שלך חש שיש פה מישהו ממש נפרד ממנו, וזה אכן קצת מדאיג.
    טוב שאת עירנית לכך, לא מכחישה ושואלת באומץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלו כל הקיצים :(
    עצובה
    05/04/2010

שלום רב,

בתי בת 6, בכורה , אחות לבן 4.5 ולבן 10 חוד'.
    חכמה מאוד, בעלת קליטה מהירה,מניפולטיבית ושתלטנית.
    אוהבת מאוד משחקי דמיון, סביבה חברות רבות, בעיקר באות אליה.
    בכל המסגרות, ילדה מדהימה. בגן, בצהרון, בקייטנה, אצל חברים.
    הבעיה מתחילה בבית ולאחרונה חלה החמרה נוראית במצב שכן גם אני וגם בעלי,"חוששים" לצאת מהבית, שכן מידי יום יש מס' סצינות מביכות.
    היא "ננעלת" על מטרות ומתחילה להעיק. לדוג', ארטיק,אם החלטנו שלא קונים, היא לא תרפה, ותציק ותיילל ותעשה סצינות. בהתחלה אני מסבירה, אחכ אני מתעלמת ובסוף אני כבר צורחת.(זה יכול להמשך שעתיים....).
    עולה לכיתה א' ובהחלט מוכנה לכך.
    יחד עם זאת,היא משתוללת וצועקת, (לא בגן !! ), לא מסוגלת להעסיק את עצמה בכיף ובשקט.(לעומת אחיה שבהחלט מסוגל)
    ניסיתי לפנות לה זמן איתי לבד, אך גם אז,היה משבר.
    יש לה תפקידים בבית, כגון, לפנות כלים מהשולחן, למחזר בקבוקים. כשהיא רוצה, היא מדהימה.
    עם אחיה האמצעי, היא במלחמה מתמדת, מהרגע שפותחת עיניים ועד שהולכת לישון. הוא ילד טוב והיא מציקה לו .דבר שגורם למריבות אינסופיות בבית.היום אני משתדלת להתערב פחות, אבל לאחרונה התחילה להחטיף לו. אין לי ספק שהיא הגורם הבעייתי בקשר.
    את הקטן היא מאוד אוהבת, אבל גם, סוג של מציקה. "חיבוק דב".
    לאחרונה התחילה לפרוק כל עול גם במעגלים רחבים יותר.
    אנו כועסים עליה מהבוקר עד הערב, וכולנו עצובים.

אנחנו מותשים ונבוכים, ומרגישים שעייפנו.

כיצד עלינו לנהוג?

תודה מראש וסליחה על האורך.....

לקביעת תור
    סגירה
    כלו כל הקיצים :(

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי...

עצובה
    05/04/2010

עליי לציין שבמשך כל הזמן ניסינו להמנע מלתייג אותה כילדה "קשה" "מפונקת" או "בעייתי", תמיד מצאנו תירוצים והסברים.... עייפה, רעבה, עצבנית..
    כמו כן, כל פעולה בסיסית, גוררת מאבק, להתרחץ, לסדר את החדר, לאכול.

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלו כל הקיצים

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום לך,
    לא תארת איזה משבר היה כשניסית להקדיש לילדה זמן לבד. אשמח אם תתארי זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתך..

עצובה
    05/04/2010

החלטתי לפנק אותה והלכנו לקנות נעליים.
    מדדנו נעליים, קנינו ושמחנו.
    המשכנו לחנות ספרים, הייתי צריכה לקנות משהו והיא החליטה שהיא רוצה חוברת. הסכמתי גם את זה. בחרה אחת לה ואחת לאחיה.
    ואז החליטה שהיא רוצה דיסק לפסח של יציאת מצריים.יש לנו את הדיסק בבית ומעבר לכך כבר היה נראה לי יותר מידי בזבוזים.
    לא הסכמתי ולא ויתרתי.
    התחילה ליילל , להציק, לרטון,לקחה את הדיסק ושמה בקופה, עד שבסוף נאלצתי לאיים שלא אקנה לה כלום, כעסה ויצאנו מהחנות.
    המשיכה להסתובב בעצבים וכעס וכבר שכחה את הנעליים שקנינו ואת הכיף שעשינו.
    המשיכה בסצינה שלא הסכמתי לקנות לה ארוחת ילדים (בשביל הצעצוע כמובן), ומי שראה מהצד בטח חשב שאני אמא נוראית שלא קונה לילדה לאכול.מיררה בבכי.
    ועוד כל מיני כאלה סצינות מיגעות :(

תודה רבה לך על ההתייחסות!!!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרט נוסף וחשוב...

עצובה
    05/04/2010

לפני כחודש בדיוק, חזרתי לעבודה אחרי 9.5 חודשי חופשת לידה
    אין לי ספק שכולם נהנו מהתקופה הזו
    הייתי רגועה, היה לי זמן לכולם
    הייתי משאירה אותם לפעמים איתי בבית ליום כיף
    הייתי מארגנת את הבית בבוקר ואוספת אותם אחה"צ , פנויה לחלוטין בשבילם
    היום אני עובדת במשרה מלאה, טסה מהבית מקסימום בשבע ובעלי מפזר אותם
    חוזרת בארבע בדיוק, עם הלשון בחוץ,ומתחילה לדאוג לכולם ולהכל יחד
    בתקופה זו, הכל היה תקין
    תמיד ידעה לדרוש ו/או לעמוד על שלה אבל "לא",היה "לא.זה לא היה חמור כמו לאחרונה.

ושוב תודה, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 6

סמדר ריינר
    06/04/2010

שלום לך,
    אכן את בעצמך מחברת את החיבור שלאחרונה נהיה שינוי מאוד גדול בבית. עבור ילדים זה שינוי גדול ובבת אחת. וגם עבורכם.
    עקב השינוי, יש לך ציפיה שכולם יקלו עלייך, כי את עם הלשון בחוץ וזה נורא קשה. אני יכולה להבין אותך.
    אבל כנראה שהילדה שלך לא יכולה להבין אותך, ולמה שהיא תוכל? היא רק בת 6.
    את מרגישה שאת עושה למענה הכל וכשהיא מתנהגת לא יפה, זה נראה לך נורא ואיום ואולי גם כפיות טובה נורא גדולה, את צועקת עליה בחזרה ורוצה שהיא תחזור להתנהג יפה. למה בעצם?
    ילידם לפעמים מתנהגים לא יפה.
    ילדים שמתנהגים בשתלטנות הם לרוב ילדים שבפנים בלב מרגישים מאוד חסרי אונים והם מנסים לשלוט בעולם כדי להחזיר לעצמם את תחושת השליטה ולהחזיק את עצמם. לילדה שלך חסר ליווי ריגשי לקשיים שלה. היא מרגישה לא מוחזקת, לא מובנת, החיים משתנים לה במהירות, הדרישות ממנה גדלות, היא הכי גדולה, כי המשפחה גדלה ואבא ואמא עובדים, וכנראה שריגשית היא מרגישה לבד, לא מצליחה להכיל את עצמה.
    עצם הרעיון להקדיש לה זמן לבד הוא יפה ובמקום, אלא שהזמן הזה צריך להיות מלווה בהכלה ריגשית ולא בהכרח או לא רק בקנייה חומרית.
    המקום שבו היא התחילה לכעוס הוא הזדמנות מצויינת לכך. את לא צריכה לקנות לה כל מה שהיא רוצה, ולדעתי זה לא מה שהיא רוצה, היא רוצה את אמא שלה בחזרה, וכל המתנות שבעולם לא יספיקו לה.
    אני לא הייתי קונה לה את הדבר האחרון, אלא יוצאת איתה מהחנות, לא מתרגשת מהבכי, הולכת הצידה, מחבקת אותה, ואמרת לה שאת יודעת שבזמן האחרון היה לה נורא קשה, והיא מתגעגעת אלייך, והיא צריכה נורא מהר להיות ילדה נורא גדולה ולהיות בגן ובצהרון, בלי אמא ואחר כך כשאמא חוזרת היא קודם כל מתפנה לקטנים ואז היא שוב לבד, וזה עצוב לה בלב והיא מקנאה וכועסת. וחשוב לך שהיא תדע שאת אוהבת אותה מאוד, והיא ילדה מדהימה, ואת תמשיכי להקדיש לה זמן לבד באופן קובע וזה יהיה הזמן רק של שתיכן, שתהיו ביחד ותספרו אחת לשניה דברים, ויהיה לכם כיף וגם אם היא תכעס בזמן הזה זה לא נורא כי את אוהבת אותה בכל מקרה, גם כשהיא מתנהגת לא יפה.
    לדעתי זה יעזור יותר מצעקות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

עצובה
    06/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה ובהצלחה!

סמדר ריינר
    06/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעור יתר
    סיגל
    05/04/2010

שלום רב

בתי בת 6 בעלת מודעות רבה למראה החיצוני, לאסטטיקה ופרטים קטנים בכלל. הילדה הינה ילדה יפה שבטוחה במראה שלה אך בעלת שיעור יתר בידים, רגלים ובגב. בימים האחרונים הגיע הקיץ והזרועות חשופות שוב והיא ממש בכתה שהיא לא רוצה את השערות על הידיים שלה שאין שערות כאלו לאף אחד מהבנות ו/או הבנים בגן שלה. שהיא רוצה לגזור אותן. אמרתי לה שתהיה גדולה יש פתרון להסרה לצמיתות כמו שאני עשיתי ושם לי היו שערות שהייתי בגילה, ואני אבדוק מה ניתן לעשות.
    מצד אחד זה נראה גיל מאד מוקדם להתחיל להתעסק בכל העסק הזה למרות שבאמת היום הכל מגיע בגיל מוקדם יותר, מצד שני אני לא רוצה שזה יפגום בבטחון העצמי שלה או יביא לעלבונות הילדים מסביב לה. אשמח לשמוע מה דעתך

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שיעור יתר

הוספת תגובה

• שיעור יתר

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום סיגל,
    השאלה לפי מה נקבע מה מוקדם מדי. לפי המוסכמות? לפי מה מתאים לילד והוא יכול להכיל?
    כאן יש רצון שבא מהבת שלך, הוא נובע ממציאות אובייקטיבית, לא משהו שהיא ממציאה ומגזימה, כך לפי התיאור שלך לפחות. אם היה מדובר ביישור שיניים, אני מניחה שהיית נענית לה. בגלל שזה שיעור ויש לכך קונוטציה של נשיות ומיניות, כנראה יש בזה משהו שמרתיע אותך. אבל לא נראה לי שהבת שלך רוצה להסיר את השיער כי היא רוצה להיות אשה טרם זמנה, או שיש לה רצון לבטא את עצמה מבחינה מינית או נשית. היא פשוט לא רוצה להיות חריגה.
    כדאי לגשת לרופא עור ולבדוק את ההשלכות הבריאותיות של העניין הזה בגיל הזה, ואז לחשוב מה המחירים והרווחים של העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יללות
    דידי
    05/04/2010

שלום, בני בן שלוש וחצי ואני אמורה ללדת בקרוב. בני ילד שמח וחמוד ובסך הכל אנחנו מסתדרים נהדר. בחודשים האחרונים יש לו לעיתים מצבים בהם הוא מיילל וזה מאוד מעצבן. אנחנו עובדים איתו על כך שזו לא דרך לתקשר, מסבירים לו, לעיתים גם מתעצבנים. מה שמעסיק אותי זה שסביב עניין הלידה הקריבה הוא לעיתים משחק כאילו הוא תינוק ואז הוא מדבר ביללות וזה שוב מאוד מאוד מעצבן. העניין הוא שזו הדרך שלו להיות "תינוק: ואני משערת שזה עוד ילך ויתחזק סביב הלידה ואחריה. אולי יש למי מכן הצעה כיצד להתמודד עם יללות אלה בצורה נכונה - אני רוצה לאפשר לו להיות תינוק אם הוא רוצה ולהקל עליו את כל נושא האח החדש אך היללות מוציאות אותי מדעתי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יללות

הוספת תגובה

• יללות

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום דידי,
    אני וושבת שאת מבינה נכון, גם הוא רוצה להיות תינוק. אז קודם כל אפשר לדבר איתו על זה, ולהגיד לו שגם לו בא לפעמים להיות תינוק, וזה כיף וזה בסדר, ולשחק איתו בתינוק, לתת לו בכאילו, או באמת לשתות מבקבוק, למצוץ מוצץ, להתכרבל ולהתפנק, ולהגיד לו כשהוא רוצה להיות תינוקי אפשר לשחק ככה, אבל כשהוא מילל זה לא נעים לכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לברזיל
    מיכאל
    05/04/2010

בחודש האחרון עילאי מלא קינאה עד שינאה לאחותו הקטנה
    ודורש המון תשומת לב
    חושש לאהבתי אליו......מרבה לשאול אם אני עדין אוהב אותו........

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת לברזיל

הוספת תגובה

• תוספת לברזיל

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום מיכאל,
    נושא הקנאה בין האחים נוסף לאשמה שבלאו הכי רובצת עליך סביב הנסיעות. תנסה להקדיש לעילאי יותר זמן איכות לבד, ותשים לב שההתנהגות שלו לא הופכת למניפולטיבית מתוך ניצול תחושת האשמה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לברזיל
    מיכאל
    05/04/2010

שלום
    עזבנו את ישראל בספטמבר לברזיל אשתי ברזילאית וחשבנו על חיי הכפר והטבע כחיים בריאים יותר
    לעילאי בן ה 5 ויארה בת השנה וחצי
    החלום התנפץ חוסר חברים,חוסר תרבות מסביב, בדידות וגעגועים לישראל.
    אנו מוכרים הכל בדרך שוב לארץ,אני כאב בתקופה קשה וחלש.
    עילאי לא רוצה ללכת לבית הספר כאן, ושוב ושוב אומר שהוא רוצה לישראל,אני מאוד חושש לבטחונו האישי המעברים(מהוד השרון לברזיל.....וחזרה שוב.)כיצד המעבר ישפיע על בגרותו וחייו,האם יגרום לבלבול????
    מיכאל

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לברזיל

הוספת תגובה

• נסיעה לברזיל

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלוא מיכאל,
    נראה שאתה מלא תחושת אשם כאב על כך שאתה מרגיש שלא הצלחת לנהל את חייך מספיק טוב עבור ילדיך.
    בודאי שהחזרה לארץ תגרום שוב קשיים ובלבול. אין מה לעשות. אלה הם החיים.
    מה שחשוב הוא איך מתמודדים עם זה.
    נראה שבמשפחתכם קיים נושא של שייכות, בלבול וזרות. גם כשתבואו לארץ ייתכן שאישתשך הברזילאית תרגיש לא שייכת.
    הנושא הזה הוא חלק מהחיים שלכם וכנראה לא באופן מקרי. יש כנראה סיבה עמוקה לבחירות שלכם בבני זוג זרים ובארצות זרות. אולי סיבה לקשורה לתחושת ניכור וחוסר שייכות מהעבר, אני לא יודעת זו רק השערה. בכל אופן הבחירות משפיעות עליכם ושיפיעו כל החיים.
    זה לא אומר שמעכשיו הכל רע, ושאתם הורים לא טובים שמטלטלים את הילדים שלכם.
    אבל אולי זה אומר שכמו לכולם בחיים גם לכם יש נושאים לא פתורים, ואולי כדאי לגשת לייעוץ, כשתגיעו לארץ, כדי להתמודד עם זה טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכושנות
    מירב
    05/04/2010

בני בן שנה ועשרה חודשים בן יחיד ונוח מאוד אך כאשר רואה שאני מרימה או מחבקת ילד אחר אז הוא מתרגז ומנדנד וגם בוכה. גם כאשר רואה שילד אחר משחק בצעצוע שלו אז מתעצבן מנסה לקחת בחזרה ואם לא מצליח אז בוכה (למרות שבכלל לא מעונן לשחק באןתו צעצוע). אני מנסה להסביר לו שצריך ללמוד לחלוק עם אחרים אך לא נראה שהוא מבין השאלה היא האם בגיל כזה אני צריכה לוותר לו או שהוא כבר כן יכול להבין ואני לא צריכה לוותר.

לקביעת תור
    סגירה
    רכושנות

הוספת תגובה

• רכושנות

סמדר ריינר
    05/04/2010

שלום מירב,
    הדרישות שלך מהבן לא תואמות לגיל שלו. זה לא עניין של הסבר וגם לא של הבנה. יכול להיות שהוא יכול להבין אבל לא יכול להכיל ריגשית. הבן שלך הוא עדיין תינוק. אם את מפסיקה לדרוש ממנו את ההבנה היתרה הזו זה לא נקרא שאת מוותרת לו זה נקרא שאת מכירה בצרכים הרגישיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אם יחידנית
    רינה
    04/04/2010

ויש לי תאומים בני שנתיים וחצי. בתקופה האחרונה אחד מהם רוצה תמיד את מה שיש לשני וכל דבר אומר שזה שלו. השני מנסה לא לוותר בדרך כלל ללא הצלחה ולפעמים הוא פשוט מוותר. בדרך כלל אני מתערבת ולא מוותרת ואז יש שעה של בכי וסקנדל. שאלתי היא האם עלי להתערב או לתת להם להסתדר לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    אני אם יחידנית

הוספת תגובה

• תאומים

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום רינה,
    אני חושבת שבגיל הזה את בהחלט עדיין צריכה הלתערב, הם לא יכולים לנהל את ענייניהם לבד.
    בנוסף הייתי בודקת מה קורה שפתאום התחילה ההתנהגות הזו. האם הילד שכל הזמן משתלט מרגיש שהיחס שמקבל השני שונה? האם עמוק בלב את יודעת שהוא צודק? האם יש שם קנאה, שלא קשורה רק לדברים שהילד לוקח אלא לתחושה כללית שהוא פחות מוחזק, יש לו פחות מקום, פחות מבינים אותו, וכו'?
    אם זה כך, אז לא מספיק רק התערב לטובת השני, כדאי גם לראות מה עוד אפשר לשנות בדינימיקה הכללית בבית.
    עם זאת, להיות אם יחידנית לתאומים זו משימה מאוד מאוד לא קלה, אז קודם כל כל הכבוד לך:-) ואני מקווה שיש לך מספיק עזרה ותמיכה, זה נשמע לי מאוד לא פשוט...
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה סמדר

רינה
    06/04/2010

זה בהחלט לא קל, רק לאחרונה אזרתי אומץ לקחת את שניהם לבד ברגל, לפני כן זה היה רק בעגלה. לצערי, לרוב אני מתמודדת לבד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בגמילה
    tal
    04/04/2010

הי,
    הבן שלי בן 3, התחלנו תהליך גמילה לפני כחצי שנה, בזמנו התחיל לסבול מאוד מעצירויות ונסוגנו.
    חשוב לציין שהוא תאום, אחיו נגמל ללא קושי לפני חצי שנה.

התחלתי שוב בתהליך לפני כשבוע, הוא מודיע כשעושה, מודע מבין ורוצה.
    אבל....
    מעולם לא הצליח לעשות פיפי לבד (ע"פ רצון שלו),
    פתאום הבנתי שהוא מכווץ במקום ללחוץ (ואז אומר: "לא יוצא").

איך מלמדים אותו???

אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בגמילה

הוספת תגובה

• לחץ רב בגמילה

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/04/2010

TAL שלום,
    שתי התופעות שתיארת - עצירויות וקושי בהטלת שתן - נובעות ממתח רב שבנך מצוי בו סביב הגמילה. המתח הנפשי בא לידי ביטוי במתח שרירי גבוה שמביא לכיווץ שרירי פי הטבעת (ואז לא יוצאת צואה) וכיווץ שלפוחית השתן (ואז אין פיפי). נראה שכרגע יש הרבה מתח ולחץ סביב הגמילה, גם מבחינתכם וגם מבחינתו, במיוחד לאור העובדה שאחיו כבר גמול מזה זמן רב.
    המלצתי היא "לשחרר" את המתח, ואז גם בנך יוכל "לשחרר" את גופו ואת צרכיו. השאירו את חדר השירותים פתוח ומואר עם מושב מתאים במידת הצורך מוכן על האסלה ותנו לו את האפשרות ללכת לשירותים כשירצה. כמו כן רצוי להציב סיר בקרבת מקום ולהראות לו היכן הוא. כדאי להזכיר לילד ללכת לשירותים, אבל עדיף כעת לא ללכת עמו לשם ולא להתבונן במעשיו באופן שיגביר את המתח בו הוא מצוי מלכתחילה. כאשר הוא מצליח, שמחו עמו בשמחתו ותנו לו חיזוקים, מחמאות ופרסים; כאשר יש פספוסים, התייחסו אליהם בצורה עניינית וחזרו במהרה לשגרה. המסר העיקרי לילד צריך להיות שהגמילה היא עניין פשוט ויומיומי שאינו מטריד אתכם במיוחד.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות כלפי כלב ורגזנות
    שרה
    04/04/2010

בני בן ה- 4.5 ילד מאוד חכם לכל הדעות. הבעיה היא שהוא מאוד אלים כלפי הכלבה שלנו. המצד אחד הוא מאוד אוהב אותה ומצד שני הוא מרביץ לה, בועט בה ואף נשך אותה פעם אחת. כל הזמן הוא מרביץ לה. כשאני מאיימת עחיו שאני אחזיר אותה, הוא מתחנן ומבטח\יח שהוא לא יעשה זאת יותר, אך ממשיך בשלו. מה עושים. בני הוא בן יחיד, מקסים ודבר נוסף, הוא רגזן - כשהוא לא מקבל את מה שהוא רוצה הוא כועס מאוד, מתעצבן ובועט לכל הכיוונים (לא עלינו)- גם על החברים שלו וגם עלינו. הוא יודע שבכעס לא משיגים דבר, היות ואני כל הזמן אומרת לו - איך מבקשים והוא מיד מתעשת ומבקש יפה. אך מטריד אותי, במיוחד עם חברים (כי אני לא נמצאת איתו תמיד) שהוא כך מתרגז ומתעצבן. האם כדאי לקחת אותו להתייעצות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות כלפי כלב ורגזנות

הוספת תגובה

• אלימות ורגזנות

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום שרה,
    ייתכן ויש מקום לקחת את הילד להתייעצות. אך לפני כן, כדאי לבדוק איך אתם מגיבים באופן כללי כלפי כעס, לא רק כלפי אלימות. את מציינת שהסברתם לו שבכעס לא משיגים דבר. יכול להיות שאצלכם בבית יש מסר שאסור לכעוס, זה לא יפה. אם זה המסר, הילד לא יודע מה לעשות עם כעס גם כשהוא לגיטימי, ועדיין לא אלים. ואז הכעס שלא מקבל לגיטמציה מצטבר ויצא בתור אלימות, אחרי שכבר אי אפשר להכיל אותו יותר. המסר צריך להיות לכעוס זה בסדר, תסכול זה דבר מובן, רק אחרי שנותנים לגיטמציה לכעס, אפשר לחשוב מה עושים איתו, איך מבטאים אותו בדרך יותר נסבלת, למשל מותר להגיד אני כועס, מותר גם לריב ולהתווכח, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שרה
    04/04/2010

אני תמיד אומרת לו שמותר לכעוס אך אסור להרביץ ולצעוק, הוא גם יודע את זה, כי באיזשהו שלב הוא מפסיק עם ההתנהגות הזו ומבקש יפה, אך יש לו המון התפרצויות זעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום שרה,
    תראי מה שהעליתי זו רק השערה, כי לא נתת הרבה פרטים על המשפחה ועל מה שקורה. ייתכן גם שאתם אומרים שלכעוס זה בסדר, אבל עדיין כשיש כעס קשה לכם לקבל אותו. לא יודעת כי לא ראיתי אתכם בפעולה.
    אם אתם מרגישים שזו לא הסיבה, אז בהחלט ייתכן שכדאי לכם לפנות לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כניסה לגן+אח חדש
    אודליה
    04/04/2010

ביתי אמורה להכנס לגן בחודש ספטמבר הקרוב, היא תהיה בת שנתיים.
    ובחודש זה אני אמורה ללדת את בני השני.
    אני חוששת שזה יקשה עלייה את הכניסה לגן
    האם זה יכול להשפיע על ביתי, ואם כן,
    האם יש משהו מסויים שאני יכולה לעשות כדי להקל על ביתי

לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן+אח חדש

הוספת תגובה

• אודליה עניתי לך. ראי תשובתי בהמשך

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3.5 סולד ממגע
    אמא של פיצי
    04/04/2010

שלום וחג שמח,
    בני בן 3.5 ילד נבון, ורבלי מאוד ומרעיף אהבה. אך פן אחד בהתנהגותו מלחיץ אותי. בני סולד ממגע בייחוד של זרים. אותי ואת אביו הוא מחבק ומנשק אך כשזרים אפילו מעבירים יד על ראשו הוא יכול לזעום מאוד (לא מחבק או מנשק אפילו את סבא וסבתא משני הצדדים אותם הוא אוהב מאוד) ולומר די אל תגעו בי - בכעס נורא. גם. כל זה עוד נשמע סביר, אבל לעיתים כשהוא כועס או נופל ונחבל הוא רוצה שלא יגעו בו גם לא אני או אביו. הוא רוצה לשבת לבד, פצוע ולבכות (אני מציעה חיבוק ונשיקות והוא צועק אל תיגעי בי תעזבי אותי). לי זה שובר את הלב שהוא לא רוצה את הנחמה שבחיבוק ובליטוף, וגם קצת מלחיץ אותי כי זה לא נורמלי....
    אשמח לשמוע דעה מקצועית בעניין.
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3.5 סולד ממגע

הוספת תגובה

• בן 3.5 סולד ממגע

ד''ר שירי שדה שרביט
    04/04/2010

לאמא שלום,
    אני חושבת שהבחנת מאוד יפה בין ההתפתחות התקינה של בנך בכמה מישורים - "נבון, ורבלי מאוד ומרעיף אהבה" כפי שכתבת, לבין הנטיה שלו לא להינות ממגע גופני של אנשים אחרים מלבדכם ההורים. אני מבינה מדברייך שעבורך מגע גופני, חיבוק וליטוף הם מנחמים ומחזקים אבל מסתבר שבנך הוא אדם ייחודי, והוא שונה ממך באספקט הזה.
    ההעדפה שלו לשמור על גבולות גוף יותר חזקים מכפי שמתאים לך, היא אינה בעיה והיא מאוד נורמלית וטבעית. אנשים נבדלים זה מזה בהמון דרכים, וזו העדפה של בנך שיש לכבדה. אין לכפות עליו מגע גופני עם מי שאינו רוצה או ברגעים שאינו רוצה. הדבר עלול לשדר מסר בעייתי, של התנערות מהקול הפנימי שלו למען הסביבה, ואני בטוחה שאין זה רצונך. לגבי היכולת להירגע כשהוא בעוררות מוגזמת (כשהוא כועס או בוכה), כדאי לשאול אותו - אחרי שהוא נרגע - איך אפשר לעזור לו, מה הוא רוצה שאמא תעשה כשכואב לו, וכדומה. בשפה שלו שהוא יבין. אפשר להציע לו מספר אפשרויות - בובה אהובה, מכונית צעצוע שחביבה עליו, לשמוע שיר מסוים וכדומה. יש ילדים ומבוגרים שקל להם יותר להירגע כשמניחים להם לנפשם, והם מעדיפים להסתגר מעט עם עצמם עד שיוקל להם. אם זה הסגנון שלו (וכך סביר להניח מתיאורך), חשוב לכבד זאת.
    אני מתארת לעצמי שככל שבנך יגדל, תגלי עוד נקודות של דמיון ונקודות של שוני ביניכם, ולטעמי זהו אחד מאתגרי ההורות המרכזיים - לראות איך לתקשר עם ילדינו גם במקומות הללו. בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    הילה
    03/04/2010

שלום לכולכן
    שמי הילה ולי יש בן השש ולילדה בת ה5 ירין בן השש הוא ילד מאוד קשה לדוגמא אחותו מעצבנת אותו הוא נותן לה מכות חזקות מאוד או שאני מענישה אותו הוא גם נותן לי מכות חזקות אני לוקחת אותו לצאד ומסבירה לו שזה לא נעים לי ומנסה לא להפליק לו גם מדברת אליו בשקט אני כבר חסרת אונים אני לא לא יודעת מה לעשות איך אני יכולה להפיג את הכעס שלו בבקשה אני זקוקה לעזרה גדולה

אודה לכם מאוד על העזרה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• ילד בן 5

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום הילה,
    קודם כל הייתי ממליצה לך לא לכנות את הילד שלך "ילד קשה", כי באופן הזה, בלי לשים לב את מקבעת את הדימוי שלו בעיני עצמך ובעיני עצמו כקשה והוא לאט לאט נהיה עוד יותר כזה.
    גם מעונשים הייתי ממליצה לך להימנע, את רואה בעצמך שהם לא עוזרים, והם רק משפילים את הילד.
    ירין כנראה מאוד מקנא באחותו, ואם הוא נחשב הילד "הקשה" הוא מקנא בה כל הזמן יותר ויותר, כי היא בטח נחשבת הילדה ה"קלה".
    קודם כל כדאי כשהוא מרביץ לה, כמובן להפסיק את זה מיד, ואחרי שהוא נרגע, לשבת איתו ולברר מה קרה, למה הוא הרביץ. לשמוע לשם שינוי את הצד שלו פעם. זה לא אומר שאת מצדיקה את מה שהוא עשה, אבל יש הבדל בין להבין לבין להצדיק. לדבר איתו על כך שאולי הוא חש אפליה (זה לא אומר בהכרח שאת באמת מפלה), והוא מקנא, ואת מבינה אותו, אומנם מכות הם לא הפתרון, אבל את מבינה אותו. בהמשך להבטיח לו זמן איכות שלך ושל אבא שלו לבד איתו, ששם הוא מקבל התייחסות ואהבה של שניכם, ועומד במרכז תשומת הלב שלכם.
    את הזמן הזה צריך לתת לו באופן קבוע ובזמנים קבועים ולא לבטל. אם תעמדו בזה יהיה לכם הרבה יותר קל איתו.
    אם אתם לא מצליחים, אתם יכולים לפנות לטיפול ולהדרכת הורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים
    אמאל'ה
    03/04/2010

הבן שלי בן שנתיים
    מאוד קשור אלי
    כמעט מאז שנולד נפרדתי מבעלי ואנחנו גרים בבתים נפרדים
    הילד הולך אליו פעם פעמיים בשבוע בלי שינה
    עד לפני כשלושה חודשים הוא ממש לא רצה ללכת אליו
    ממש בכה והיה צריך לקרוע אותו ממני
    אבל לפני שלושה חודשים התחיל להסכים לעבור אליו וכיף לו איתו
    אתמול... התחיל עם "רוצה אבא... " ואפילו "לא רוצה אמא, רוצה אבא"
    אני יודעת שזה טבעי, ואני יודעת שאני צריכה לשמוח שכיף לו עם שנינו
    אבל .... הנשמה שלי נשברת... איך מתמודדים עם "רוצה אבא"
    אחרי שנתיים שמכור לאמא....

לקביעת תור
    סגירה
    ילד להורים גרושים

הוספת תגובה

• ילד להורים גרושים

סמדר ריינר
    04/04/2010

שלום לך,
    לא ברורה לי השאלה שלך. מה פירוש איך מתמודדים? את מתכוונת איך את מתמודדת ריגשית בתוך עצמך? או מעשית מה אומרים לילד?
    ריגשית בתוך עצמך את יודעת שאת אמורה לא לקחת את זה אישית, אבל את לא מצליחה לעשות זאת. כדאי לך לפנות לפורומים שונים של אמהות חד הוריות ברשת או קבוצת תמיכה רגילה כדי לחלוק את החוויות האלה ולראות שאת לא לבד שם, ושזה לא אומר עלייך כלום.
    מעשית, כשהילד רוצה את אבא צריך לבדוק אם אפשר לתת לו להתקשר אליו באותו רגע, ואם לא, אז לתת לגיטימציה לגעגוע שלו, להציע לו לצייר ביחד ציור לאבא וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה