מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גמילה מחיתוליםחנן21/03/2010
שלום
הבת שלי היא בת 4 שנים גמלתי אותה מחיתולים כשהיתה בת שנתיים וחצי והכל היה טוב ויפה עד לפני שנה היא התחילה לעשות קקי במכנס ומסרבת לכנס לשירותים וכמעט שנה אני סובלת מזה ומשתגעת כי היא מאוווווווווווווד עקשנית
אני לא יודעת איך להתמודד עם המצב הזה כי אני מרגישה שהיא יותר חזקה ממני בעקשנות שלה ומנסה למדוד עד כמה אני יכולה לסבול בנושא זה
הילדה מאוד חכמה אבל עקשנית מאוד עושה רק מה שבא לה לכן בכל שאר הדברים אני מאוד ברורה איתה ועושה גבולות לה אבל בנושא הגמילה אני לא יודעת איך להתמודד כי זה נושא רגיש
אנא עזרו לי כי אני נכנסת לשגעון עוד מעט לא יכולה לסבול את החלפת מכנס כל שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
סמדר ריינר21/03/2010שלום לך,
לא ברור לי אם מדובר במקרה בגמילה או באנקופרזיס. אנקופרזיס זו תופעה שבא ילדים שנגמלו חוזרים לעשות צרכים (צואה) במכנסיים. ואכן מקרים כאלה מלווים בסוג של מאבק כוחות עם ההורים, כמו שאת מתארת. נראה לי שכדאי לך לפנות לטיפול והדרכת הורים אצל פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות מפחידותטלי21/03/2010
שלום רב, בתי בת השמונה מספרת לי על מחשבות ודמיונות שעושים לה רע. היא בוכה תוך כדי שהיא מספרת. היא מדמיינת את בניהמשפחה מתעלפים ומתים (כל אחד בהזדמנות אחרת, לא כולם ביחד), גם את עצמה. כשבעלי התרגז על אימו ודיבר אליה בתקיפות היא דמיינה שחמתי עושה לו קרניים ודוקרת אותו עם סכין. היא דמיינה שבעלי פותח את החולצה ורואים את החזה פתוח עם כלי דם חשופים(זה קטע שאני ספציפית ראיתי איתה בטלוויזיה כשאחד החברים היה אצלנו בבית והעביר תחנות ובדיוק הייתה סצינה כזו ). היא דמיינה שאבא שלי דקר את חמי (שנהרג בתאונת עבודה כשהיא הייתה בת חודשיים...) וכו' וכו'
היא הודתה בפניי שרשמה בגוגל את המילה "סקס" כי ילד בכתה שלה התגרה בה ואמר לה שהוא יודע מה זה והיא לא והוא לא יגלה לה. כשראתה חלק מהתמונות שמופיעות באתר שנכנסה אליו, הבינה שזה לא תקין וסגרה את האתר. וגם על זה יש לה מחשבות(שמחתי מאוד והערכתי מאוד את זה שהיא סיפרה לי).
אני מנסה לומר לה שזה זמני ושזה יעבור וזה טבעי ושתנסה להעסיק את עצמה עם משהו אחר כדי שזה יעבור והיא באמת מנסה, אבל המחשבות חוזרות.
מה עוד אפשר לעשות כדי לסייע לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מפחידות
ליאת גרוס21/03/2010שלום טלי.
זה נכון שלכולנו יש מחשבות רעות לפעמים אבל מחשבות כאלו בגיל זה ובאופן שמטריד זה כבר לא בהכרח טבעי וזמני.
משהו עובר עליה וזה לא קל בכלל. קשה לי להעריך את הגורמים לכך אבל לא הייתי מחכה שיעבור לבד. אני ממליצה על פנייה לטיפול פסיכולוגי. רצוי קוגנטיבי התנהגותי. זהו טיפול קצר וממוקד בפחד. בדר"כ מאד יעיל. אל תתני לה לסבול ככה. זה עלול להחמיר אם לא מטופל ומובן יותר לעומק.
קורה משהו במשפחה ?
איך את מבינה את הפחדים שלה ? כמה זמן זה נמשך? בעקבות מה התחיל ?
פני לטיפול.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתענבל21/03/2010
שאלתי לפני כן לגבי חיטוט באף. יש לי שאלה נוספת לגבי בתי.
בתי בת 3.5, סנדוויץ', מאז שנולדה היא משחקת בצורה מסוכנת, מנסה דברים מסוכנים שאני לא מרשה לה ושלא מתאימים לגילה. היא אוהבת להשתולל בפראות ולהסתכן.
אין בה פחד משום דבר. כשאני מאיימת שאעניש אותה היא ממשיכה להשתולל ואומרת שאינה מפחדת מהעונש.
מה אפשר לעשות כדי ללמד את הילדה שצריך לפחד לפעמים ושיש דברים שפשוט אסור לה לעשות?
אני חוששת שיקרה לה משהו נורא אם תמשיך להסתכן כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתן אותי? אשמח לקבל תגובה
ענבל21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות יתרגלי21/03/2010
שלום רב,
בתי הבכורה בת חמש.
בזמן האחרון שמנו לב שהיא רגישה מאוד ובוכה מכל דבר קטן כגון מילה שאמר לה אחיה הקטן, מכה שנתן לה, ובעצם מכל שטות. הגננת גם הביאה לתשומת לבי שבגן היא גם כן מאוד רגישה ונוטה לבכות מכל דבר. שאלתי את הגננת איך הולך לה מבחינה חברתית והיא אמרה לי שהיא בסדר גמור, שהיא משחקת עם ילדים אחרים, שיש לה חברות ושבעצם לא חל כל שינוי מבדרך כלל מהבחינה החברתית.
גם בבית לא חל איזשהו שינוי שיכול היה להשפיע עליה.
לפני יומיים ניסיתי ל'דבר איתה ולשאול אותה איך בגן ועם מי היא משחקת וכ' ולפתע היא פרצה בבכי ואמרה שהיא לבד בגן ושאין לה חברות ושאף אחד לא רוצה לשחק איתה. מאוד הופתעתי לשמוע כי מהגננת שמעתי דברים אחרים וגם נראה שהיא הולכת לגן בשמחה.
בעלי טוען שמה שנראה לו זה שהיא מרגישה שאני בעצם נותנת לה במה מעצם השאלות שלי, שהיא נהנית מהדרמה שמיוצרת ועוד יותר מהתגובות המודאגות שלי וכן נהנית למשוך תשומת לב.
כמו כן, אני רוצה לציין שבכל הציורים שהיא מציירת לא ניכר שינוי והם ממשיכים להיות עשירים בצבעים ובפרצופים מחוייכים.
אני לא יודעת מה לעשות, האם להמשיך לבדוק ממה נובעת רגישות היתר הזו או שפשוט להניח לזה?
האם חייבת תמיד להיות סיבה לשינוי במצבי הרוח או שזה יכול להגיע סתם כך ובאותה צורה גם להיעלם?
אודה לתשובתכם.
בברכה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר
ליאת גרוס21/03/2010שלום גלי
שתי התשובות נכונות. כן, כדאי לך לבדוק יותק לעומק מה קורה מבחינה חברתית בגן. אולי הגננת לא מספיק מודעת. במקביל, יכול להיות שהיא פשוט עוברת תקופה רגישה יותר ורחמים ועניין מצידך עלולים להאריכה.
בדקי מה קורה בגן. הזמיני חברות אחה"צ. בקשי מהגננת לשים לב. מצד שני אם את לא מגלה כלום, הרפי וחכי לראות מה קורה.
אפשרות נוספת- כן קרה משהו אבל היא מתקשה לדעת מה בדיוק ובטח לא יודעת להסביר. ההסבר הכי פשוט לה זה העניין החברתי אבל זה לא בדיוק הסיפור. תהיי איתה יותר. שמחי אותה. אם עצובה נסי לעזור לה להבין, יחד עם זאת אל תלחצי.
תכף חופש. אם זה לא רציני עד סוף החופש זה יעבור. אם נמשך, חיזרי אלינו.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברויות בגן
אביטל11/04/2010הבת שלי בת 5.4בגן חובה . היא אוהבת לשחק עם מרבית הילדים אך אין לה חבר /או חברה שאיתם אוהבת לשחק באופן ספציפי. כאשר אני שואלת אותה עם מי שיחקת היום ? הרבה פעמים התשובה שלה היא לבד. כמו כן היא מרבה לומר "הלוואי והילד הזה או הזה היו חברים שלי"..... שאני שואלת למה היא אומרת את זה את היא מסבירה שאותו ילד ברוגז איתה ואז אני מסבירהשיש הרבה ילדים ואפשר לשחק עם אחרים. היא מתראה מדי פעם אחהצ עם חבר/ה או שניים השאלה שלי האם לערב את הגננת? אציין כי הילדה הולכת בשמחה לגן וגם שמחה בחזרה . בעלי חושב שאני מגזימה ואן צורך לערב את הגננת אך אני עדין מודאגת שמה אין לה חברים בגן.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרם קיבלתי תשובה
אביטל13/04/2010הבת שלי בת 5.4בגן חובה . היא אוהבת לשחק עם מרבית הילדים אך אין לה חבר /או חברה שאיתם אוהבת לשחק באופן ספציפי. כאשר אני שואלת אותה עם מי שיחקת היום ? הרבה פעמים התשובה שלה היא לבד. כמו כן היא מרבה לומר "הלוואי והילד הזה או הזה היו חברים שלי"..... שאני שואלת למה היא אומרת את זה את היא מסבירה שאותו ילד ברוגז איתה ואז אני מסבירהשיש הרבה ילדים ואפשר לשחק עם אחרים. היא מתראה מדי פעם אחהצ עם חבר/ה או שניים השאלה שלי האם לערב את הגננת? אציין כי הילדה הולכת בשמחה לגן וגם שמחה בחזרה . בעלי חושב שאני מגזימה ואן צורך לערב את הגננת אך אני עדין מודאגת שמה אין לה חברים בגן.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברויות בגן
ליאת גרוס17/04/2010שלום אביטל
את יכולה לבקש מהגננת לשים יותר לב ולהתערב רק בשעת הצורך. יחד עם זאת אל תשדרי לביתך שאת מוטרדת מהנושא.
אולי כדאי שהאב ישוחח איתה. מעניין אם לו היא תענה אחרת...
את יכולה להציע לה להזמין יותר אחר הצהריים או ללכת לחברות. זה יכול לעזור לא פחות מעירוב הגננת.
עוד נקודה - גם כשהיא פונה אלייך עם קושי, נסי לסייע לה להעחות פתרונות בעצמה. אל תתני לה את הפתרון מוכן. אם תחשוב על פתרונות בעצמה תתחזק ותוכל להתמודד טוב יותר בעתיד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוט באףענבל21/03/2010
בתי בת 3.5, לא מפסיקה לחטט באף ולעיתים גם מכניסה לפה.
אני לא מצליחה לגמול אותה מהרגל הזה.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוט באף
נעמה סבג שמש23/03/2010ענבל,
זהו מצב התנהגותי נלמד, או בבית או בגן.
גם את וגם הגננת, הציעו לה טישו בכל פעם שזה קורה, בצורה אינטנסיבית, כדי לנסות ולשנות התנהגות. זו תופעה מוכרת בגיל זה.
את יכולה לנסות גם את טבלת התגמולים הפשוטה שיכולה להועיל.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוכנות לכיתה א'לי21/03/2010
שלום רב.
שאלתי היא עבור בני הקטן ,(הקטן מבין שלושת ילדיי).
בני יליד סוף ספט',נמצא כעת בגן חובה ואמור לעלות בספט' הקרוב לכיתה א' (כיתה א' בחטיבה צעירה).
חשוב לי לציין שעל פי התרשמותי וגם רשמי הגננת שלו, הוא מאוד חכם,נבון,בעל קליטה מהירה,יודע לפתור תרגילי חשבון גם מעל 10, מכיר את האותיות וכו',מבחינה קוגנטיבית הוא מוכן לכיתה א'.
אבל רגשית הוא עקשן,בעל קושי לקבל מרות וסמכות, אינו משתתף בפעילויות בגן ,מסיבות בגן (בחגים)הן עונש בשבילו..הוא לא מוכן לשיר או לרקוד,אומר שהוא לא אוהב.
גם מבחינה חברתית אין לו הרבה חברים בגן,שניים שלושה.
הוא ילד חייכן ושמח רוב הזמן.
הוא מופנה לאבחון כעת ושאלותיי הן:
האם ייתכן שחלק מהסרבנות שלו להשתתף בפעילויות היא בגלל אופיו..(שאולי לא ישתנה גם עוד שנה),כשאני שואלת למה הוא לא רוצה להשתתף הוא עונה שזה משעמם לו.
יכול להיות שההתנהגות נובעת מפינוק (הוא הקטן בבית ולכן מפונק יחסית לאחיו..הוא רגיל שהם מוותרים לו).
הוא מאוד מאוד רוצה לעלות לכיתה א',האם כיתה א' במסגרת של חטיבה צעירה תקל עליו את המעבר לביה"ס?
בעלי לא רוצה להשאירו שנה נוספת בגן (בכל מקרה הוא לא יישאר פיזית באותו גן מכיון שהגננת שלו מקבלת שנה הבאה ילדי טרום טרום (3) ויצטרך ללכת לגן אחר,עם גננת חדשה וילדים חדשים.)
ואני מאוד מתלבטת: להעלות אותו לכיתה א' (חטיבה צעירה) או לשלוח אותו לגן חדש עם גננת וילדים חדשים?
מפחדת שזה יגרום לו לנסיגה במקום לצמיחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכנות לא'
ליאת גרוס21/03/2010שלום לי
יש שתי סיבות עיקריות להשארה. אחת היא בשלות קוגנטיבית כאשר יש סיכוי לטפל בבעיות במהלך השנה. זו אינה הבעייה של בנך. השנייה היא בשלות רגשית נמוכה הבאה לידי ביטוי בקושי להתמודד בעצמו, ילדותיות, בכי תכוף, ואי משיכה ועניין בלמידה ועלייה לא'. גם זו אינה מאפיינת את בנך.
קושי לקבל סמכות הוא אמנם בעייה אבל שנה נוספת בגן לא תפתור אותה. צריך יותר גבולות ופחות פינוק. הוא אמנם הכי קטן אבל הוא כבר די גדול וצריך להתמודד עם חובות וזכויות בהתאם. העובדה כי אינו משתתף במסיבות אינה מצדיקה השארתו לשנה נוספת.
מכייון שהוא רוצה לעלות, אביו רוצה שיעלה, ומדובר על חט"צ שזה ייתרון במקרה שלו, נראה לי שנכון להעלותו. חשוב לקבל הדרכת הורים של כמה פגישות כדי להתמודד בצהרה עם הבעיות שהצגת ולקדמו מבחינה חברתית. זה חשוב ואפשרי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושכת את אחיה התינוקנעה21/03/2010
שלום,
יש לי ילדה בת 3 ותינוק בן 5 חוד'.
בתי לא חוותה משבר רציני כשאחיה נולד, פה ושם היו ויש התפרצויות קנאה ותשומת לב, אבל סך הכל היא מאד אוהבת אותו ומפגינה כלפיו המון חיבה - חיבוקים נישוקים וכו'.
ממש לאחרונה - בימים האחרונים היא נשכה אותו באצבעות ממש חזק- תוך כדי גילוי חיבה אליו.
זו ילדה מאד מאד ורבלית, מבטאה את עצמה מצויין. בנוסף היא מוקפת באהבה מכולם (נכדה ראשונה במשפחה)
איך להתמודד עם דבר כזה? זה חזר על עצמו פעמיים, ופעם נוספת איתי.
תודה רבה,
נעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נושכת את אחיה התינוק
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010נעה שלום,
יחד עם האהבה שבתך בוודאי חשה כלפי אחיה התינוק, יש רגשות אחרים שהם מאוד טבעיים - קנאה, כעס, חשש שהוא מקבל את כל תשומת הלב, וכדומה. גם אם היא לא חוותה "משבר", הרגשות הללו הם צפויים, והייתי מוטרדת אם לא היו מופיעים כלל. ייתכן שהנשיכות בטאו כעס מסוים כלפי הילד, וייתכן גם שבתך (שהיא עדיין ילדה קטנה על אף היכולות הורבליות שלה), מתבלבלת לעתים בין נשיקה לנשיכה. לא סתם שתי המחוות הללו דומות בשמן, הן שני תגובות קרבה באמצעות הפה. ייתכן שבתך התכוונה בתחילה לנשק, אולם פתאום נתקפה בצורך להפעיל יותר תוקפנות ונשכה את בנך.
כמו כל התנהגות תוקפנית בין אחים (ובכלל), יש להציב גבולות באופן ברור ומפורש. להגיב בכעס על הנשיכה, ואם ההתנהגות חוזרת - לנקוט בסנקציות קצרות מיד לאחר האירוע.
בהצלחה ותיהני משניהם,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
מאמאמיה21/03/2010ד"ר שירי,
תודה רבה על תגובתך, כמובן שבדקתי אותה גם גופנית, שכחתי לציין זאת, היינו בבדיקה ביום חמישי האחרון והרופא שלל כל דבר. חשוב לציין שבדק אותנו רופא מחליף ולא הרופא הקבוע שלנו, קבעתי לה תור נוסף ליום שלישי. אבל האמת היא שזה לא נראה לי גופני. באינטואיציה שלי זה משהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת גניםליאת21/03/2010
בוקר טוב,
ביתי הבכורה בת 5.5 והחלטנו להשאיר אותה בשנה הבאה שנה נוספת בגן בשל חוסר בשלות רגשית לכיתה א'. ביתי הצעירה בת 4.5 ועולה בשנה הבאה לגן חובה. כל הילדים בגן של הצעירה עוברים בשנה הבאה לגן שבו תהייה הבכורה.
השאלה היא מה עדיף לקטנה - ללכת לאותו גן חובה אליו ילכו כל חבריה אבל בו תהייה גם אחותה , או ללכת לגן אחר בו היא לא מכירה אף אחד. אציין כי בתחילת השנה הזו היה לה מאוד קשה להיסתגל לגן החדש.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת גנים
ליאת גרוס21/03/2010שלום ליאת
לבת הצעירה עדיף להעלות עם כל חבריה. העובדה שגם אחותה שם לא אמורה להוות בעייה אם מתמודדים עם זה נכון. מי שעלולה לשלם את המחיר זו דווקא האחות הגדולה. אולי אפשר להעביר אותה לגן חובה אחר ? אתם בטוחים בהחלטה ? זה אומר שהן עלולות להיות כל השנים בכיתות מקבילות. זו החלטה משמעותית.
במידה ויהיו באותה מסגרת חשוב לשמור על נפרדות ברורה, להשאיר לגדולה פריוולגיות של גדולה. חשוב שאתם והגננת תבהירו להן שהן לא אחריות זו על זו. כדאי לנסות לעשות הפרדה בחברים וחברות. חשוב לא להשוות. ועוד ועוד...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי תוכלו לעזור לי.. :)מאמאמיה21/03/2010
שלום לכולם,
יש לי תינוקת מדהימה בת ארבעה חודשים, יונקת , במשך הלילה היא חלומה של כל הורה, ישנה שינה רצופה יותר משמונה שעות.
במהלך היממה , וגם בשעות הערב עד ההרדמות, לעיתים קרובות היא נתקפת בצווחות מחרישות אוזניים (ברצוני לציין שהבית שלנו הוא בית רגוע מאוד, יש לנו ילד גדול כבן ארבע מתוק אמיתי, עוזר , בוגר ולעולם לא נתקלנו איתו בצרחות מהסוג הזה)
אני ממש ממש לא מכירה את הדפוס הזה, ורוצה לדעת האם הדבר נורמלי?? כמובן שבעת הצווחות אנחנו בודקים את כל הסיבות (חיתול, רעב, חיבוק...)אבל עדיין, וגם כאשר הכל כשורה, הצווחות ממשיכות! זה קורה רק בשבוע וחצי האלו, והחריף בימים האחרונים
מחכים לתגובותיכם!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צווחות של תינוקת
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010ל"מאמאמיה" שלום,
הייתי קודם כל לוקחת את הילדה לרופא לבדיקה, כדי לשלול סיבות גופניות לצרחות, במיוחד לאור העובדה שהיחס שלכם אינו מקל על הצווחות. אם הבדיקה תימצא תקינה, אנא חזרי לפורום ונוכל להעלות אפשרויות נוספות לתופעה הזו.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות וקפוחמלי21/03/2010
ראשית אני רוצה להודות לכם מאוד נעזרתי בכם כמה פעמים וגם אני לומדת הרבה מהתגובות לאחרים תודה! לשאלתי ביתי בת שלוש+ ילדת סנדויץ בין שתי אחיות כל דבר שהיא רוצה היא מבקשת בתלונה או במרמור כמו לא הבאת לי לשתות ... במנגינת בכי למה הבאת רק לה? (לאחות הגדולה?) במקום פשוט לבקש ניסיתי לדבר להסביר לשאול וזה לא עוזר ממה זה נובע ? איך מביאים אותה ללמוד לבקש להגיד מה שהיא רוצה מבלי להתבכין או להתלונן שרק לה לא מביאים וכו'
יש לצין שהיא ילדה יפה ומלאת קסם אישי ומקבלת את תשומת הלב שלה האם זה אופי? האם אפשר לשנות זאת? אשמח לשמוע דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדת סנדביץ
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010מלי שלום,
ראשית תודה על התודות, אני שמחה שהפורום עוזר. זו מטרתנו.
אנחנו יודעים שכל ילד במיקום אחר במשפחה מרגיש לעתים קנאה באחיו - הגדולה גם יכולה לקנא בפינוקים של הקטנות, הקטנה מרגישה שהגדולות עושות דברים שעדיין אינה יכולה וכדומה. לכן המיקום במשפחה אינו הדבר היחיד שעלול להפריע לבתך. ייתכן שבתך אכן מזהה הבדלים ביחסכם אליה לעומת אחיותיה, וכדאי להקשיב לטרוניות שלה ולבדוק מתי הן מוצדקות. שאלת את בתך, אך היא לא יכולה תמיד להבין מדוע היא מתנהגת באופן מסוים, ובוודאי שמושגים כמו "קנאה" ו"השוואות" הם מופשטים מדי עבורה.
במקביל, הדרך בה בתך פונה אליכם היא בוודאי לא אופן התנהלות שנרצה שיתקבע אצלה. לכן כדאי לבקש ממנה לחזור על הבקשה בטון הולם יותר, ורק כשתעשה זאת - תתנו לה את מבוקשה. חשוב לומר שכל עוד היא מדברת במנגינת בכי, לא תיענו לבקשה.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירושים ומעבר למדינה אחרתדנה20/03/2010
שלום,
אחותי, בת ה34 התגרשה לאחרונה מבעלה אשר עימו התגוררה בארה"ב וכעת חזרה להתגורר עם בנה בן ה- 6 וחצי בישראל. הילד מאוד אוהב את ישראל, התחיל ללכת פה לביה"ס ובאופן כללי די מרוצה.
בשבועיים הראשונים של הפירוד מהאבא, הילד כמעט ולא שאל עליו ולא ממש התלהב להיפגש איתו, אבל ביום שאביו נסע חזרה לארה"ב הוא החל לבכות והיה לו ממש קשה להיפרד מאביו.
יש לציין שלפני כן האב לא היה הרבה בבית ולא ממש היה מעורב בחיי הילד, מלבד טיולים פה ושם אחת למספר שבועות.
בגלל שהילד לא שאל על האב ולא התעניין, לא אמרנו לו שום דבר בקשר למצב במשפחה, אבל אחרי הפרידה הכואבת שלהם, אמו הסבירה לו את המצב הנוכחי וניחמה אותו בכך שיבקר את אביו מידי כמה חודשים.
השאלה היא האם להמשיך לדבר איתו על כך? האם לשאול אותו מידי פעם איך הוא מרגיש עם זה? או להתעלם מזה? איך להסביר לו את המצב החדש? האם יש איזושהיא דרך להסביר לו ולהקל עליו?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירושים
סמדר ריינר20/03/2010שלום דנה,
אבא, כל אבא, הוא מאוד משמעותי עבור הילד שלו, גם אם לא בילו יחד הרבה, ואלי דווקא כשלא נמצאים יחד הרבה, כשגם המעט הזה נגמר הכאב הוא כפול.
צריך להסביר לילד שאבא ואמא לא הסתדרו ביחד, וזה לא קשור אליו, והם עדיין אוהבים אותו אותו הדבר, והוא לא אשם בזה.
כדאי לנסות לשמור על קשר עם האבא בטלפון או דרך הסקייפ.
ובחלט לדבר על העניין הזה עם הילד ולא להתעלם ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "שנתיים האיום" בגיל שנה ו-3 חודשים?שירי20/03/2010
יש לנו בנים תאומים בני שנה ושלושה חודשים.
אנחנו מגדלים אותם בשיוויון מוקפד מאוד, ועדיין - כל אחד נולד עם האופי שלו: ילד אחד מאוד חיובי וחייכן והשני, שבגדול הוא ילד שיודע לצחוק ולשמוח (בעיקר בחצר, שם כאילו הכל מתאפס) נהייה כבר בגיל שנה ילד מאוד כעוס, תלותי, עם התקפי זעם לא ברורים...
קראתי קצת על ההתנהגות הזו והבנתי שהיא מאוד "הולמת" את "גיל שנתיים האיום" ודי צוחקים עלי שאני חושבת כך, אבל הילד הזה מפותח מכפי גילו בהרבה מובנים, הוא פשוט צעיר מכדי להתבטא ברמה שהיה רוצה, זו התחושה שלי...
אבל בכל זאת - הזמן היפה הזה מתבזבז על הרבה בכי ותסכול והייתי מאוד רוצה לעזור לו, או אולי לבדוק אם אני עושה משהו לא בסדר.
קצת רקע: נולד פג, משקל 2 ק"ג, הדביק את הפער מהר מאוד (חלב אם עד גיל 9 חודשים, מגיל חצי שנה בשילוב מוצקים) , נעמד מאוד מוקדם, הולך מגיל שנה, אוכל לבד את כל אבות המזון, תזונתו מלאה. מגיל 9 חודשים הולך לגן, שם המטפלות לא מעידות על התנהגות יוצאת דופן, אני מרבה לשאול אם התנהגותו שונה)...
אודה להכוונה
כל טוב
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה נקודות נוספות שאולי יעזרו
שירי20/03/2010הוא מאוד מאוד אוהב כלבים ומשחק עמם ללא כל פחד, אך פוחד ומתבייש (טומן ראשו בצווארי) עם אנשים שאינו רואה ביום-יום.
לאחר שאהב מאוד את האמבטיה היומית החל לפני כחודשיים לצרוח בהיסטריה רק מהידיעה שעומד להתרחץ. הוא אינו פוחד ממים, ומשחק עם אחיו כשהוא בתוך האמבטיה בכיף רב (גם בגן הוא נוטה לחפש שלוליות ולהתפלש בשמחה, אוהב לרחוץ ידיים)
אין לו בעייה במגע, אנחנו גרים במושב והוא נחשף למרקמים שונים באוכל ובמגע ולא נרתע מדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלי טמפרמנט בין תאומים
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010שירי שלום,
אכן לכל ילד יש את האופי שלו, על המעלות והקשיים שבכך. ההשוואה בין תאומים היא אוטומטית כמעט. יחד עם זאת, כדאי שתשתדלו שלא ליצור "מעגל", בו אתם תופסים כל אחד מהם כשונה, ואז הוא מעצים את התגובות הנפרדות ובכך מחזק את תפיסתכם אותו. גם הילד ה"קשה" יותר וגם הילד ה"קל" יותר מפסידים מראייה כזו של ההורים אותם, כי אז יש להם פחות הזדמנויות להרחיב היבטים נוספים בהם.
באופן ספציפי לגבי שאלתך - כדאי להבחין בין מספר תכונות שאת מתארת. התקפי זעם הם התנהגויות של כעס רב כלפי הסביבה, ויש דרכים מאוד יעילות להתמודד עמם. אני מבינה שכבר קראת על כך וכיצד להגיב. את מקשרת היטב את העובדה שהוא בתחילת התפתחות השפה להתנהגויותיו, ובוודאי כשיוכל לבטא עצמו במלים תהיה לו אפשרות להתנהג באופן שונה. יחד עם זאת, קצת היה לי קשה לקרוא את האמירה לגבי בנך שהוא "תלותי". הוא ילד ככ קטן וצעיר, וברור שהוא זקוק לחברת ההורים, לנוכחותכם ולתמיכתכם במידה רבה ביותר. לכן כדאי לראות איך ניתן לעזור לו ולנהל את היומיום באופן שיענה יותר על צרכיו. העובדה שבגן אין התנהגות יוצאת דופן, עלולה להעיד על כך שבסהכ התנהגויותיו הן בטווח ההתנהלות המצופה מגילו. גם ההתנהגויות שציינת בתוספת, אף הן תואמות לגילו בהחלט. לכן כדאי לנסות לראות אם בכז יש דפוס בהפגנות הכעס או הרצון בקרבה אליכם, ולראות כיצד לסייע לו בזמנים אלו.
בהצלחה,
דר' שירי שדה שרביט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעניין התלות... לא סתם כתבתי....
שירי21/03/2010כשאני בבית אני לא יכולה לסגור את דלת השירותים או המקלחת כי הוא פשוט יוצא מדעתו...
הוא צורח עד לב השמיים, רוצה כ-ל- ה-ז-מ-ן בידיים (בעיקר שלי).
עוד דבר - הוא מתעצבן כל כך כשהדברים לא מסתדרים בדיוק כפי שהוא רוצה (עד לרמה שאם הבקבוק מוגש לו בקצת זווית, ולא כך הוא התכוון, הוא יזרוק את הבקבוק ויכעס, ולא ישתה, על אף שהוא רעב, ורק אחרי כמה דקות, אם התזמון יהיה מושלם, הוא יסכים לשתות (ורק לבד! שזה אחלה, הוא מאוד רוצה להיות עצמאי בתחום האוכל) הוא גם מתעצבן סתם ופשוט משתטח על הרצפה ובוכה לפעמים.
היחס שלי אליו מאוד חם בכל מצב, אני מודה שלפעמים אני נשברת כי פשוט כבר אין לי כוח לבכי הזה...
היחסים שלו עם בנזוגי מאוד טובים, אבל הוא קצת מתייחס אליו כמו אל דוד חביב, ועם כל האהבה והנתינה שלו, בנזוגי מרגיש שהילד פשוט לא שם עליו. (זה קורה בעיקר כשהוא בא לאסוף את כולנו בערב מסבא וסבתא האהובים... חשבתי שאולי זה קורה כי זה הדבר שמסמן לו את סוף היום).
אשמח לקבל המלצות ושיטות יעילות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שירי שדה שרביט22/03/2010שירי שלום,
נראה שהילד חש יותר מתוח בבית מכפי שהוא בגן, ומאפשר לעצמו יותר לבטא את הרצון להיות איתך ואת הקושי שלו. ייתכן גם שזה חלק ייחודי שיש לו לעומת אחיו התאום, ואז הוא מקצין את ההתנהגות (כפי שכתבתי בתחילה). קשה לי לומר יותר כי אני לא מכירה אתכם.
יש שני דברים שעשויים לעזור כאן - ראשית לבחור את נקודות העימות. אם יש משהו שאת יודעת שבאופן קבוע מאוד מסעיר אותו ואת יכולה למנוע זאת מלכתחילה - מה טוב. כמובן שיהיו נקודות חיכוך רבות נוספות ובהן רצוי להציב גבולות ולנסות להרגיע אותו באמצעי אחר (מוצץ, חפץ אהוב, הסחת דעת שיעילה איתו, וכדומה). בנוסף אני מבינה שהמתח בא לידי ביטוי בעיקר איתך, וזה המקום בו אבא מאוד יכול לעזור. לאבא יש תפקיד משמעותי בחיים שלו וכדאי שתקדישו חשיבה איך להפוך את אבא לדמות יותר דומיננטית. רצוי להבטיח להם זמן אישי יחד ולא בסוף היום, ללא נוכחות אחרים (וכמובן לדאוג שלאבא יהיה משהו דומה גם עם בנו השני). בעצם גם את וגם בן זוגך מבטאים תחושה שהילד הוא זה שמוביל את הקשר - איתך הוא כעסן, עם אבא הוא די אדיש. הבן שלכם הוא צעיר מדי מכדי להיות מסוגל להבין את היחסים ולנהל אותם. אתם אלו שתתוו את הדרך לפי העדפותיכם, ויש לכם בגילו את הכוח לעשות זאת.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי23/03/2010נראה לי שאאמץ מספר נקודות שניתן לעבוד עליהן!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור, חג שמח
ד''ר שירי שדה שרביט27/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופות טובות ותקופות פחות טובות...שירה20/03/2010
שלום
אני אמא לילד בן 5 שנים ושלושה חוד' וילדה בת שנה. ילדי מטופל בריפוי בעיסוק עקב "חשד" להפרעת קשב וריכוז הטיפול הינו במוטוריקה עדינה. בשנה האחרונה (בעצם מאז שנולדה הקטנה) חלה נסיגה בהתנהגותו ופנינו להדרכות הורים רבות וניסינו המון דרכים בכדי לדעת איך להתמודד עם חוסר השקט שלו וחוסר ההקשבה ,ההצקות לאחותו הקטנה ולסובבים אותו וכד'. בחודש האחרון התחלנו להקנות לו הרגלי אכילה שונים מאלה שהיה רגיל להם (הורדנו שוקולד ומתוקים, הכנסנו אומגה 3 בשוקולד חרובים , ירקות ,פירות במקום ממתקים וכד') ואכן חל שיפור פלאים במצבו הוא הרבה יותר קשוב ומרוכז, רגוע, ובוגר (יש לציין כי הוא ילד מאוד חכם ומבחינה קוגנטיבית עולה על גילו). בשבועיים האחרונים השינוי היה מהפכני, אלו היו שבועיים נטולי עצבים, צעקות ועונשים מיותרים והכל היה נפלא. נפלא עד שנגמר...בשישי האחרון כאילו נזכר בילד שהשאיר מאחור שוב שב למצבי רוח, תזזתיות והצקות .. בעבר היו לו תקופות "פחות טובות" ממושכות ואז לשבוע היתה הפוגה בה היה נהדר וחוזר חלילה. הפעם התקופה "הטובה" היתה ארוכה ביותר כך שחשבנו שזה לא עניין של תקופות ושבאמת הילד התבגר והשתנה ומה שאנחנו עושים כנראה הדרך הנכונה , האם זה נכון? האם התבדינו? מה גורם לתקופות ה"טובות" ומה ל"פחות טובות"? הלוואי ויהיו לי תשובות כך שאוכל לעשות דברים שיגרמו לתקופות "הטובות" להימשך יותר מ"הפחות טובות".
אשמח להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקופות טובות ופחות טובות
סמדר ריינר20/03/2010שלום שירה,
נשמע שחל שיפור מרשים אצל הילד שלכם, וכרגע יש ייומיים קשים ושוב עולה החרדה מההתנהגות הלא נעימה של הילד. לכל ילד יש עליות וירידות, נראה שניסיתם כבר המון דברים, ולפעמים צריך קצת סבלנות, מותר לילד שיהיה לו קשה והוא לא תמיד יתנהג כמצופה. אולי כשזה קורה כדאי להקשיב לו ולראות מה מציק לו, ופחות להיות מרוכזים באיך להחזיר אותו "לדרך הישר".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
שירה21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר21/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כבר לעשות?אוקסנה19/03/2010
שלום. ילד בן 3 וחצי שנים. בבית אנחנו לומדים הרבה גם עונה וכ'. בגן הוא לא עונה על שיאלה פשוטה כמו תמונה של דובי, מדבר פחות. אני דואגת שבגן יכולים לחשוב שילד לא יודעה כלום. ואוד דבר ילד בוחר אוכל לפי צבע. שזה רק לבן: גמדים וסולת. מה כבר לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות הילד
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010אוקסנה שלום,
קשה להבין דרך המידע שמסרת מהי שאלתך בדיוק. אני מתארת לעצמי שאת מוטרדת מכך שהילד אינו מתקשר באופן מילולי בגן ומכך שיש הרבה נוקשות סביב האכילה שלו. אם תתני קצת יותר פרטים וגם תמקדי את שאלתך, נוכל אולי לסייע יותר.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיועשת ... מה לעשות ?מעידנה19/03/2010
שלום רב.
יש לי בן בן שנתיים ו8 חודשים. ויש בעיה שאני כבר לא יודעת איך להתמודד איתה ולאן לפנות. הבעיה היא שבני מעדיף את אבא שלו על פני. וזה לא תקופות של העדפת הורה אחד והפוך, אלה שמשהו שמחמיר עם הזמן. כלומר מאז שבני היה בן 10 חודשים ועד עכשיו- הוא מעדיף את אבא שלו. שילביש אותו, שירחץ אותו, בליילה כשמתעורר שרק הוא יקום אליו. ולי הוא אומר לכי מפה, דוחף אותי ולא מחבק. זהו רק דוגמאות מעטות, ואני כבר לא יודעת מה לעשות... כשאני איתו לבד הוא מתהג אלי יפה, עד שאבא מגיע ...חשבתי לפנות ליעווץ , אבל לא יודעת לאן לפנות...
אנא תעזרו לי בבקשה!!!
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר עם אמא
ד''ר שירי שדה שרביט21/03/2010לאמא שלום,
ראשית אני יכולה להבטיח לך שאת דמות מאוד חשובה עבור הבן שלך. שני ההורים הם הדמויות המשמעותיות ביותר עבור ילדים לאורך כל חייהם. יחד עם זאת, נשמע שהקשר של בנך ושלך מאופיין במתח מאוד רב וברגישות רבה מאוד האחד כלפי השני(ה). כדי להבין יותר טוב מה קורה אצלכם, לא ברור באיזו מידה אבא נמצא מספיק איתו ומה אתם עושים כשאתם לבד.
יחד עם זאת, חשוב להקפיד שלכל הורה יהיה זמן אישי מהנה עם הילד. כמו כן, כשבנך נוהג בך (או באביו) בצורה שאינה מוצאת חן בעינייך, רצוי להציב גבולות ואף לנקוט בסנקציות - אם הוא דוחף אותך, יש לומר לו בבירור שזו התנהגות לא מתאימה ואף להשאיר אותו מעט לנפשו. במקביל, חשוב שגם את תבדקי עם עצמך כיצד את מגיבה לבנך - ייתכן שהתגובות הרגשיות שלך וההיעלבות גורמות לו להקצין את התנהגותו כלפי האב כדי להגיע לאותה השפעה כלפיך.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)