פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בת רוצה להיות בן
    אמא ר
    01/04/2010

בתי בת שלוש ושמונה חודשים.
    מגיל שנתיים מתעקשת שהיא בן, לובשת בגדי בנים (לפעמים אני קונה לה אבל יש לה גם של בנות)
    בהתחלה היא הייתה דייגו מהטלויזיה. עכשיו היא פשוט בן. היא אומרת שהיא אוהבת רק בנים, לכן את אמא פחות מאבא ואח. משחקת עם בנים ואוהבת להשתולל איתם. מאוד בוגרת לגילה ועצמאית.בעלת בטחון עצמי וחברותית מאוד.בגן שלה יש הרבה יותר בנים מבנות. האם זה קשור? האם ניתן לעשות משהו?יש לציין שלי אין שום בעייה אם היא תהיה לסבית אבל היא אוהבת בנים...
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת רוצה להיות בן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת שרוצה להיות בן

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום לך,
    לא כל כך ברור מה השאלה שלך. הבת שלך רוצה להיות בן, לא אכפת לך שהיא תהיה לסבית, אבל היא אוהבת בנים, שלוש נקודות... אנחנו אמורים להבין מזה משהו? האם את חושבת שיש בכך משהו מדאיג? למה בדיוק את מתכוונת ומה מפריע לך? כי מצד אחד את כותבת שאין לך בעיה ומצד שני לא ברור...
    אנא פרטי יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות של ילד בן שנתיים ושבעה חודשי
    רונן
    31/03/2010

בני כשהוא יושב הוא מחכך בין שתי רגליו ושם את ידו בין שתי הרגליים ליד איבר מינו.האם זוהי אוננות ואיך מגיבים על כך במיוחד שהוא עושה זאת ליד אנשים אחרים.מודה לכם מאוד

הוספת תגובה

• אוננות של ילד בן שנתיים ושבע

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום רונן,
    ייתכן שזו אוננות, ייתכן גם שיש לו כאבים או שמגרד לו, אפשר לשאול אותו. בכל אופן אם זו אכן אוננות, צריך להסביר לו בהתאם להתפתחות השפתית שלו ולמה שהוא מבין, שמה שהוא עושה זה נעים וטוב אבל לא עושים את זה ליד אנשים. מותר לעשות את זה בחדר לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לפסיכולוגית בקשר לאוננות

רונן
    01/04/2010

של בני.כשאני שואל אותו אם כואב לו הוא אומר שלו.הוא גם מתאמץ ואם זה כמה דקות אז הוא מזיע גם.מה דעתך...תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום רונן,
    נשמע שזו אכן אוננות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה לך

רונן
    01/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    01/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני בנים, כל כך שונים...
    שירי
    31/03/2010

כבר כתבתי כאן לפני כמה שבועות...
    "שנתיים האיום" בגיל שנה ו-3 חודשים? " (לצורך העניין בלבד אקרא להם "החזק" ו"החלש":

ה"חזק" (עליו דיברתי בפעם הקודמת) בעליות וירידות. דווקא הרגשתי שיפור של ממש ואז פתאום הוא נהייה אסרטיבי עד תוקפני בצורה שממש לא הולמת (או אולי כן, תגידו לי אתם) ילד בן שנה וארבעה חודשים...
    אחיו התאום כל כך עדין וממש חלש לעומתו. הוא חוטף לו צעצועים כ ל ה ז מ ן, כשה"חלש" רוצה תשומת לב ממני, הוא כמעט תמיד "נדחף" ואפילו נושך ומרביץ. ועם זאת - הוא גם מראה המון אהבה כלפיו - מחבק, מלטף, מנשק, מצחיק אותו וצוחק ממנו באמת המון... זה נורא מבלבל...
    דבר נוסף - ה"חזק" נורא פחדן, נבהל בקלות, בוכה פי 10 יותר מה"חלש", שמסתדר יפה לבד, מעסיק את עצמו, ולא נבהל מכלום. הוא זקוק לי המון, וגם מקבל כמה שרק רוצה, עם המון רכוּת ואהבה. בעלי נכנס יותר לעניינים איתו כפי שהמלצת (שירי) והוא באמת נמרח גם עליו יותר.

השאלה שלי היא האם יש צורך ביעוץ לאור התנהגותו או שהכל נורמלי ואנחנו צריכים פשוט להבין איך מתמודדים עם היריבות שנוצרת בינהם, בעיקר כדי שלהם יהיה יותר נעים, אבל גם כי אנחנו סובלים מהעניין?...
    טיפול משפחתי רלוונטי בגילאים כאלה?...

תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה
    שני בנים, כל כך שונים...

הוספת תגובה

• שירי שלום

נעמה סבג שמש
    02/04/2010

שלום שירי,

לא תיארת משהו שהייתי מגדירה "לא נורמלי", אבל ניתן להשפיע על ההתרחשויות ועל הקושי אותו אתם חווים ע"י יעוץ לכם ההורים.
    אין כאן דבר חריג, אך הכוונה יכולה להקל ולהועיל.
    ד"א- המנעי מלקטלג ע"י חזק\ חלש, כי המיתוג הזה יישאר כך לאורך שנים, באם תשתמשי בהגדרות אילו...
    חג שמח,
    נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפות
    אוקסנה
    31/03/2010

שלום. ילד בן 3 וחצי שנים. מדבר בעברית. עד 10 מילים ברוסית. 8 צבעים באנגלית+ מילה I LOVE. בבית אוהבים לשמוע שירים בשפה נוספת זה - יוונית. ידעתי שילד יודע מילה אחד ביוונית. אבל לפני 3 ימים ילד שר שיר עם שיר ביחד ביוונית. היו מילים שהיה ברור ממנו, ומילים שלא היה ברור ממנו. העם זה יכול להזיק לו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שפות

הוספת תגובה

• שפות

סמדר ריינר
    01/04/2010

שלום אוקסנה,
    לא זה לא יכול להזיק לו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

אוקסנה
    01/04/2010

מה זה בלבול שפה? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    02/04/2010

שלום אוקסנה,
    אני לא יודעת למה את מתכוונת במילים "בלבול שפה". פעם אומנם חשבו שללמד ילד שתי שפות במקביל זה מבלבל אותו. היום מחקרים מראים שזה לא תמיד נכון.
    בכל אופן הוא למד לבד את השירים ביוונית, כך שאת לא ממש יכולה למנוע את זה, זו היכולת הטבעית שלו וזה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אוקסנה
    02/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה:-)

סמדר ריינר
    03/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ...

לידיה
    04/04/2010

היא גם חרדה כשאני הולכת למקום כלשהוא אפילו שזה משפחה שללה ולא ישנה בלילה ,
    אני מכירה הרבה אנשים שבגלל שכפו עליהם להיות דתיים כשהם גדלו הם יצאו מזה אבל ממש יצאו מזה התחילו לשתות לא דפקו חשבון להורים הכל בגלל הילדות שלהם ...
    יש מצב שזה יקרה גם אצלי ?
    שכל זה שהיא ככה עכשיו ולא משחררת ולא כלום אני אגדל ואשחרר את עצמי יותר מידי בלי גבולות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה בת7 שאיבדה את אביה
    אמא07
    31/03/2010

שלום, לפני שנתיים וחצי נפטר בעלי באופן פתאומי בשנות השלושים לחייו.ביתי הגדולה היתה אז בת ארבע וחצי(יש לי עוד ילדה כיום בת ארבע).שתיהן נכחו בעת הארוע. מאז ומתמיד (עוד לפני המקרה) היתה לה נטייה להתקפי בכי,כעס וזעם בעיקר בסמיכות לזמני מחלה,שאף פעם לא באו לידי ביטוי בזמן מסגרות(גן או בית ספר) אלא רק בבית בעיקר מולי או בן משפחה קרוב כמו סבא וסבתא. לאחרונה ההתקפים נהיו אלימים(היא לא משתלטת על הזעם ומזיקה לסביבה ואולי קצת לעצמה גם) ובסופם היא בוכה ו אומרת שהיא לא יכולה לשלוט עליהם ובוכה(מיותר לציין שגם אני מאבדת במהלכם את קור רוחי).דיברתי איתה ושאלתי אם קשור לעניין אביה ואמרה שכן שמאוד קשה לה ועצוב לה בלעדיו(עד היום לא דיברה על הנושא בפתיחות),ואפילו הורדנו את התמונות שלו מרחבי הבית. האם את חושבת שכדאי להמשיך בשיחות איתה וזה עשוי לפתור חלק מהבעיה או שייתכן ומדובר בבעיה פיזולוגית?(היא גם היתה בטיפול בביביליותרפיה במשך שנה).כמובן שיש גם קנאת אחיות ברקע ומאוד חשוב לה שאמצא בן זוג שיהפוך לה לאבא(היתה לי מערכת יחסים של שנה שהסתיימה לא מזמן).היא לא רוצה ללכת לייעוץ חיצוני. תודה

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדה שאיבדה את אביה

סמדר ריינר
    31/03/2010

שלום לך,
    לא ברור לי למה את מתכוונת כשאת אומרת "בעיה פיזיולוגית". בכל אופן בעיות פיזיולוגיות מאבחן רופא, וזה לא בסמכותנו פה בפורום.
    אני בהחלט חושבת ששיחות על הנושא יכולות לפתור חלק גדול מהקושי.
    נראה לי שמדובר בנושא כבד, עם הרבה השלכות, וגם אם הילדה ללא רוצה לכת לייעוץ, את יכולה ללכת להדרכת הורים בנוגע אליה כדי לקבל הכוונה יותר מפורטת איך לנהוג ואיך לדבר איתה על הנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן
    עינת
    31/03/2010

בני יהיה בן שנתיים ו 10 חודשים בתחילת שנת הלימודים הבאה.
    לשנה הבאה שתי האפשרויות הן: גן עם 25 ילדים על 3 מטפלות, או
    גן של 11 ילדים עם שתי מטפלות.

1. האם בגיל הזה בהכרח עדיף מספר קטן של ילדים? או שאולי 11 זה מספר קטן מידי, עם פחות אינטרקציות חברתיות?

2. האם התשובה משתנה אם הגן הראשון הוא הגן שאותו הילד כבר מכיר (היה שם השנה) ושטוב לו שם (כרגע יש 16 ילדים, רק בשנה הבאה המספר יקפוץ)?

לקביעת תור
    סגירה
    גן

הוספת תגובה

• גן

נעמה סבג שמש
    02/04/2010

יעל שלום,

בגיל 3 לא הייתי חוששת מקבוצה גדולה יותר, אותה הוא מכיר, טוב לו שם, ואת מרוצה מהצוות.
    לא צריך יותר.

בהצלחה!

נעמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר?!?
    נטלי
    30/03/2010

שלום רב:
    לא בטוחה שזה הפורום הנכון אך בכל זאת אשמח לחוות דעת.
    הגדולה שלי בכיתה ג' מאוד מקובלת ודומיננטית בכיתה ותלמידה מצטיינת ויש קטע כזה שכמה בנים מהכיתה הציעו חברות לכמה בנות. אני הסכמתי כי הגיוני שבגיל כזה חבר זה תמים לחלוטין רק שבזמן האחרון היא מתחילה לספר שהוא ביקש ממנה נשיקה והיא לא הסכימה ואחר כך היא שאלה אם אני מסכימה לה בלחי..\ כמובן ששוחחנו רבות על כך שהיא קטנה מדי וזה לא בא בחשבון אך נראה לי שהיא מושפעת מחברותיה.
    בקיצור הבעיה שלי זה שאני מפחדת להיות יותר מדי נחושה וקשוחה בתשובה שלי (שהיא כמובן שלילית!!!) כך שבסוף היא תסתיר ממני ולא תספר לי עוד דברים ותעשה מאחורי הגב.
    איך כדאי לי להתמודד עם כל העינין הזה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חבר?!?

הוספת תגובה

• חבר

סמדר ריינר
    31/03/2010

שלום לך,
    אשמח אם תוכלי לפרט יותר, ממה את חוששת, מה יקרה אם תהיה נשיקה בלחי?
    נראה לי שהדבר החשוב הוא לא התשובה שתיתני אלא מתוך איזה תהליך של דיאלוג וקבלת החלטות תתיני אותה ותדגימי לבת שלך.
    נראה לי שכדאי לעבור מדגם של שאלה תשובה כן או לא לדגם של התלבטות משותפת, לשאול אותה מה היא חושבת, מה נראה לה. נראה לי שגם לבת שלך הייתה התלבטות, אולי היא רוצה אבל חוששת מה יחשבו עליה, אולי היא לא רוצה וחוששת מה יחשבו עליה, אולי עוד דברים שאנחנו לא יודעים. פחות נראה לי חשוב אם הוא ילד בן 8 ינשק אותה בלחי או לא, כמו שהיא תלמד לשתף, להתלבט, ולקבל החלטות בצורה רגועה בלי בהלה. כמובן שהדגם הזה לא מצוע לדברים שעניינם חיים או מוות או סיכון נורא גדול. איכשהוא לא נראה לי שנשיקה בלחי מילד בן 8 זה סיכון כזה גדול, מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר?!?

נטלי
    31/03/2010

היי..
    תודה רבה על ההתייחסות.. ולשאלותייך:
    אני חושבת שהפחד שלי הוא שזה יותר מדי ומהר מדי. הרי עד לא מזמן היא הייתה תינוקת קטנה ועכשיו חבר, נשיקה.... אני חוששת מאוד מכל מה שקורה בחוץ, מהיתר חשיפה של הילדים והנוער לתכנים לא לגילם ולמידע הפרוץ והזמין לכל מי שטיפה סקרן לגבי כל דבר. אני לא רוצה מצב בו אני אסכים לנשיקה בלחי הלכאורה תמימה לחלוטין ובעצם ההסכמה תינתן לה הלגיטימציה לעשות דברים נוספים כלומר אחרי הנשיקה מה יהיה.. היא ילדה מאוד סקרנית.. אולי אני מגזימה אך אני חוששת לטעות ולהטוות לה בסיס שגוי למערכות יחסים עתידיות.
    מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר

סמדר ריינר
    31/03/2010

שלום לך,
    קודם כל לדבר על כך עם הילדה, לשמוע מה היא חושבת, ואז מתוך זה גם אוי תוכלי להבין לאט אלט האם יש בסיס לחששות שלך.
    יכול להיות שזה נראה לך מהר מדי, אבל אני זוכרת, למרות גילי המופלג, (מה לעשות:-) שבילדותי בכיתה ג' ו-ד' רקדו סלואו במסיבות כיתה ונתנו נשיקות. וזה היה אז. זה נחשב מאוד נורמטיבי בגילאים כאלה פחות או יותר שיש חברויות בכיתה, חברויות שאין להם המון משמעות, מקסימום הולכים לסרט ביחד ונותנים נשיקה.
    זה לא אומר שיעשו דברים מעבר.
    מה שחשוב הוא להסביר לה שלאף אחד אין זכות לעשות משהו נגד רצונה.
    ושוב, למרות ששאלת מה לעשות, אני חוזרת ומדגישה שבעיני מה לעשות פחות חשוב, יותר חשוב איך הגעתן לזה, ולכן חשובה ההידברות ביניכן.
    חשוב שתביני האם באמת יש בסיס לחשש שלך. אני לא בטוחה. לדעתי הילדה בעצמה מתלבטת, אחרת לא הייתה שואלת אותך, ובכלל לא ברור שיחד עם המשיכה והסקרנות אין לה גם רתיעה. לדתעי את יוצאת מתוך הנחות שלא בדקת, ולכן אני שבה וממליצה לך לדבר עם הילדה ולשקול יחד איתה את ההיבטים וההשלכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית שינה פתאומית אצל בת 2.8
    אורלי
    30/03/2010

שלום רב, בתי המקסימה בת 2.8 נשארה בפעם הראשונה לישון בלעדינו לפני פחות משבוע עם הסבתא ( שהיא מאוד אוהבת), למשך לילה אחד בלבד, כאשר למחרת אנחנו הוצאנו אותה מהגן ( יום שיש הגענו מוקדם). הגננת והסבתא אמרו שהיא היתה נהדרת, לא בכתה כלל נהנתה מאוד. בלילה נרדמה באופן כזה שהסבתא ישנה לצידה, נתנה לה יד והיא נרדמה לאחר כחצי שעה.
    מאז חזרתנו הלילות וההשכבה סיוט: לא מוכנה להרדם, צרחות אימה אמיתיות, ממש אימה בעיניה, לא מוכנה שנעזוב אותה. בלילות הראשונים ניסינו להיות רכים וישבנו לידה וליטפנו עד שנרדמה.
    המצב החריף והיא מתעוררת כל לילה וצורחת במשך כשעתיים, גם כשאנחנו לצידה. היום היה סיוט אמיתי של צרחות מצידה, זורקת את עצמה, רועדת כולה וכו'.
    אנחו ממש מודאגים וחוששים ולא כל כך יודעים איך להתנהג.מיותר לומר שלאחר כשעה גם אנחנו כבר פחות סבלניים, משתדלים להיות הכי " בנחישות ורגישות" אבל זה גם לא עובד. יוצאים מהחדר לקול הצרחות ואומרים מהחדר הסמוך " אמא/אבא פה", "תשני" " אנחנו לא הולכים" וכו'.
    בסוף נרדמת.

אציין:
    1. נרדמה בלי בעיה עד אותו לילה אבל כל בוקר הגיעה למיטתנו לפינוק של חצי שעה-שעה עד שעת הקימה.
    2. מגלה חרדות ופחדים מזרים, חיות, חושך וכו'.
    3. למיטב ידיעתנו הכל כרגיל בגן
    4. אני בהריון מתקדם - לא עושים מזה ביג דיל בבית, שואלת-עונים וזה הכל
    5. תמיד סבלה מבעיות שינה, כמעט בכל גיל, כל פעם התבטא בדרך אחרת.

אנא עיזרו לנו! בעלי ממש חושש שקרה משהו שאין אנו יודעים עליו. לדעתי זו דרך קצת קיצונית לבדיקת גבולות אבל אני מודה שאני מאוד חוששת. היא ילדה רגישה, חכמה ונפלאה ובמשך היום מתנהגת כמו מלאך - מבינה, סבלנית, חייכנית ואוהבת.

תודה מראש

הוספת תגובה

• בעיית שינה פתאומית

סמדר ריינר
    31/03/2010

שלום אורלי,
    לא ציינת איך והאם הכנתם אותה לאותו לילה אצל סבתא. בכל אופן לא ברור לי למה את חושבת שזו בעיית גבולות אם את בעצמך מקשרת זאת ללילה אצל סבתא.
    ייתכן שלא הכנתם אותה מספיק לאותו לילה ומבחינתה זו הייתה הפתעה והיא לא יודעת באמת מתי תהיו לידה ומתי תפתיעו אותה שוב. ייתכן גם שזו לא הסיבה.
    בכל אופן כדאי לדבר איתה ולהסביר לה שאולי אחרי שישנה בלילה אצל סבתא היא קצת התבלבלה, והיא לא בטוחה מתי תהיו ומתי לא, ואתם רוצים לתת לה סימן - אם תשאירו אותה שוב אצל סבתא תמיד תגידו לה קודם, ואם לא אמרתם סימן שאתם איתה כל הלילה. (יכול להיות שגם בפעם הקודמת אמרתם, אב אולי זה לא הספיק לה, צריך לחזור והדגיש את המסר).
    אפשר גם להקריא לה סיפורים בנושא לפני השינה ולשוחח איתה עליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אורלי
    31/03/2010

ראשית תודה.
    אמרנו לה שהיא תישן עם סבתא ושאנחנו נבוא למחרת לקחת אותה מהגן - היא ישנה אצלה/אצלנו בבית, לא אצל הסבתא. גם בגן "טחנו לה" שאמא ואבא יקחו אותה והיתה הכנה, לדעתי סבירה, אולי לא מספיק.
    איך את מציעה לנהוג איתה?
    היום היתה את אותה סצנה של צרחות וקריזה באוטו, לאחר שנפרדה מאותה סבתא ( קשור?) אחרי שבילינו איתה כמה שעות ונסענו לדרכנו ( הילדה ואני).

השאלה העיקרית היא כיצד לפעול על מנת להפסיק את התנהגותה?
    אנחנו מסבירים, מתגמלים, מחבקים וכלום לא עוזר.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    31/03/2010

שלום אורלי,
    קודם כל עוד לא עבר שבוע, ייתכן וצריך כאן קצת סבלנות. בנוסף, לא ידוע לי אם לילדה יש חפץ מעבר. בכל אופן אם היא מתקשה להיפרד מסבתא, אפשר להציע לה לקחת משחק שיש אצל סבתא או חפץ כלשהו יחד איתה ולהחזיר לסבתא בפעם הבאה שתבואו. באופן הזה היא כאילו לוקחת חלק מסבתא איתה, ואז הפרידה היא פחות קשה.
    גם לקראת הפרידה לשינה, אפשר להשתמש בבובה, להשכיב אותה לישון, לתת לילדה לשיר לה שיר ערש, ובכאילו לספר לה סיפור, ואחר כך שהבובה תישן לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות כשהולכים לישון
    א
    30/03/2010

שלום ,
    בתי בת חמש וחודשים מאוננת מזה מספר שנים לסירוגין . כשהיא עייפה היא נכנסת למיטה ומאוננת.
    בזמנו כשזה התחיל קראתי שעד גיל 6 זה נורמלי - האם נכון הדבר?
    אודה לתשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות כשהולכים לישון

הוספת תגובה

• אוננות כשהולכים לישון

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום א,
    זה נורמלי בכל גיל. כל עוד עושים זאת בפרטיות כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד בן תשע וחצי
    גילי
    30/03/2010

שלום רב,
    נכדי בן ה9 ןחצי ילד נבון אינטיליגנטי חי במשפחה חד הורית ההורים גרושים
    יש לו אח גדול ממנו בשנה ורבע שיש לו בעיות רגשיות לא קלות, וכמובן שזה משפיע עליו
    בכל זאת אני הסבתא מקדישה לו ויש ביננו קשר טוב, אך לפחות פעם ביום מקבל התקפות של כעס
    וטוען שאף אחד לא אוהב אותו ונמאס לו לחיות כועס מאד, למרות ששוחחנונ אתו על הנושא , שאוהבים אותו תמיד גם כשהוא מעצבן, הוא פשוט רואה הכל בשחור ולבן ואני מאד מוטרדת
    רוצה לקבל מכם יעוץ מה לעשות.
    בברכה ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד בן תשע וחצי

הוספת תגובה

• ילד הן תשע וחצי

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום גילי,
    חשוב להבין יותר באילו סיטואציות זה קורה, האם יש ביניהן משהו משותף? האם יש דברים שהוא רגיש אליהם יותר, ומתפרץ דווקא שם? האם זה כשלא מקבל מה שהו ארוצה? האם זה כשלא מצליח לו משהו, ותחושת הערך העצמי שלו נפגעת? האם זה כשמישהו מעליב אותו? וכו'. ואז כשזה קורה, מה קורה אחר כך, איך הוא נרגע? האם פשוט כשמקשיבים לו, האם כשמקבל את מה שהוא רוצה? האם התקף הכעס נמשך הרבה זמן?אם תשלימו את הפרטים האלה אולי אוכל להבין יותר ולנסות לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכור למחשב
    יעל
    30/03/2010

היי, בני הבכור בן 7.5 , יש כמה נושאים שמטרידים אותי לגביו:מרכז עולמו הוא משחקי מחשב ורצוי אלימים. אם אנחנו יוצאים מהבית לבלות או להתארח הוא לא יפסיק להתלונן שמשעמם לו, גם בבית אם הוא לא משחק במחשב הוא מתלונן שמשעמם לו. זה נשמע לא נורא עד כא, ן אבל הוא לא מפסיק להתלונן , ממש קיטורים בלי להפסיק עד שכבר ממש אין לי כוח לשמוע אותו יותר , זה ממש מתיש.
    התחלתי לחשוב שאולי הוא פשוט מכור לזה וצריך להתחיל בגמילה... חשוב לי לציין שאנחנו מגבילים אותו והוא לא משחק כמה שהוא רוצה. דבר נוסף שמטריד אותי הוא התקשורת שלו עם בני גילו וכיתתו, הוא מזמין הרבה מאוד פעמים ילדים מהכיתה , אך רובם לא באים , יש ילד אחד או שניים שכן מגיעים מדי פעם , ואף אחד לא מתקשר להזמין אותו ,אולי פעמיים התקשרו להזמין אותו, מאז כיתה א'. פניתי למורה וליועצת בעניין והן ערכו תצפיות עליו ולא ראו שום בעיה מיוחדת , המורה אכן אמרה שהוא לרוב משחק עם שני ילדים ולפעמים בוחר להיות לבד , אבל זה מתוך בחירה. הוא סיפר לי שהוא לא שייך לשום קבוצה בכיתה , ושהוא "חנון" ,הוא לא אוהב את המשחקים שהם משחקים כמו כדורגל או תופסת וכו'. שמתי לב שיותר קל לו עם חבר אחד , אבל ברגע שיש קבוצת ילדים הוא לא יתחבר אליהם. אני כן חושבת שתחושת שייכות חשובה וגם לי היה קושי בילדות מבחינה חברתית אולי בגלל זה אני רגישה יותר לנושא . המורה לאחרונה המליצה לי לפנות לאבחון קשב וריכוז כי הוא מאוד חולמני , אמנם שקט ותלמיד טוב , אך מאוד איטי ומאוד פאסיבי , תמיד מעדיף לצפות מהצד, טרם הספקתי , תורים ארוכים מאוד ..

לקביעת תור
    סגירה
    מכור למחשב

הוספת תגובה

• מכור למחשב

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום יעל,
    את צודקת שאת מוטרדת. נשמע שהבן שלך לא כל כך או לא תמיד מסוגל להנות מחברת אנשים, הוא כאילו ויתר, ומעדיף להעסיק את עצמו עם המחשב. האם אתם משחקים איתו לפעמים? תנסו להקדיש לו תשומת לב בבילויים משותפים, שיחות, משחקים, יציאה משותפת לסרט, בזמן שאין לו מה לעשות כי הגבלתם אותו עם המחשב. קודם הוא צריך לקבל דוגמה ממכם איך מתקשרים, איך נהנים ביחד, יכול להיות שחסרות לו גם מיומנויות.
    אם זה לא מצליח, ייתכן וכדאי לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב שוויתר על ילדתו בת ה-7.5 שנים
    טלי
    30/03/2010

אני גרושה 4.5 שנים ,בתי הייתה אז בת 3 שנים.
    בתחילת הגירושים אביה לא רצה לפגוש אותה כ-3 חודשים ונאלצתי לשקר לה ולומר לה שהוא בחו"ל ועובד קשה . כשרצה לחזור לפגוש אותה קניתי מתנות ואמרתי לה שהוא קנה לה מחו"ל כדי שלא אציג את עצמי כשקרנית .
    כיום לאחר 4.5 שנים הוא וויתר עליה ולא פגש אותה כ-2.5 חודשים .
    היום היא במשבר ואמרתי לה שכרגע הוא עובד קשה בחו"ל וכשיחזור אנו נפגוש אותו.
    אני מתוסכלת מאוד ואין לי מושג מה לומר לה .
    תודה מראש על עזרתכם,

הוספת תגובה

• אב שוויתר על ביתו

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום טלי,
    אני מבינה שקשה לך מאוד לראות את הכאב של ביתך, אולם השיטה של השקרים כבר לא מתאימה. גם אם אבא נמצא בחו"ל, הוא יכול להתקשר, או לשלוח מסרון. יכול להיות שביתך כבר מבינה את זה, אך מאחר ואת מסרת לה את ההסבר הזה, היא מבינה שעדיף לא לשאול, כי את לא יכולה לעמוד יחד איתה בכאב. ילדים לעיתים מבינים את האמת יותר ממה שאנחנו חושבים.
    אני לא חושבת שמתפקידך למצוא תירוצים עבור הגרוש שלך.
    אני גם לא יודעת אם הוא באמת ויתר עליה. יכול להיות שכך זה נראה מבחוץ, אבל אנחנו לא יודעים מה עובר עליו באמת. לא שיש הצדקה להתנהגות הזו, אבל עדיין, הכותרת שהוא ויתר עליה היא פרשנות שלך.
    אני חושבת שצריך להגיד את האמת, שאת לא יודעת למה אבא לא יוצר קשר. ולתת מקום לרגשות שלה - עצב, כעס, געגוע, אולי היא חושבת שזה בגלל שהיא עשתה משהו לא בסדר, אולי היא חושבת שהיא לא ילדה שראויה לאהבה. כשאת משקרת לה את סוגרת את האופציה להעלות את הדברים האלה וזה לא אומר שהיא לא מרגישה אותם, רק בגלל שנמסר לה שאביה בחו"ל. היא צריכה שתהיי איתה בכאב בצורה אמיתית כדי שגם היא תוכל להגיד בצורה אמיתית מה היא מרגישה ואת תוכלי לעזור לה עם זה. למשל להגיד לה שזו לא אשמתה.
    אני גם מאמינה שאביה כן אוהב אותה, אבל בגלל בעיות ריגשיות שלו הוא מתקשה להראות את אהבתו וכנראה לא רק לה. היא צריכה לדעת שזה לא אומר שאביה לא אוהב אותה, אבל ההתנהגות שלו כרגע היא באמת לא מתאימה ומכאיבה לה ואנחנו לא יודעים את הסיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקופרזיס
    X
    30/03/2010

בני בן ה-12 וחצי מלכלך את תחתוניו בצואה.
    ניסינו טיפול תרופתי (קונצרטה), ניסינו עם פסיכולוג וניסיתי לפנות לדוקטור ברוך קושניר, אבל שום דבר לא עזר לאורך זמן.

לפי מה שבני אומר הוא לא מרגיש שיש לו, או שהוא מתעצל ללכת ולא מספיק להגיע בזמן.
    יכול להיות שזה אנקופרזיס?
    מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אנקופרזיס

הוספת תגובה

• אנקופרזיס

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום לכם,
    קודם כל צריך לשלול בעיה רפואית. אם זו לא בעיה רפואית, צריך לפנות לטיפול פסיכולוגי. אתם מספרים שכבר ניסיתם וזה לא עזר, אני לא יודעת למה ואיזה סוג טיפול ניסיתם, כמה זמן נמשך הטיפול ולמה זה לא עזר. בכל אופן כדאי לכם לחפש פסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד עם ילדים ובשיטה קוגניטיבית התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חג שמח !!! סמדר שלום ,תעזרי לי שוב
    יונית מטרסו
    30/03/2010

ביתי בת 10 חודשים
    קשה לי לדבר איתה הרבה ,בגלל אני חוששת מהעתיד שלה מכוון והיא עברה פגיעה מוחית בהריון
    ואני רצה איתה לרופאים ולא מקבלת תשובות לעיניין ,ורוב הרופאים לא רוצים להביט אפילו בניירת שבידי שאלו הוכחות שלי ,
    איך אני יכולה להתגבר על החששות שלי ?
    כי מה שלא היה אי אפשר לדעת בדיוק איך היא תיתפתח .
    מקווה שהיה נס והכל היה בסדר ,ה' יעזור
    אבל מה עלי לעשות להירגע להרפות ממצב?
    אני כמובן לא נותנת לה להרגיש את המתח שלי יש לי הפרדה שזה מגיע עליה .
    תודה מראש
    יונית

הוספת תגובה

• חרדה בנוגע לילדה

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום יונית,
    אכן עובר עלייך משהו קשה. את אמורה לחיות בחוסר ודאות ואת באמת לא יודעת מה יהיה. יחד עם זאת את יודעת טוב שהדאגה לא תעזור ופשוט צריך לחכות ולראות מה יקרה.
    את יכולה לנסות ולתרגל נשימות, יוגה או מדיטציה, ואחרי שאת מרגישה רגועה יותר גופנית לנסות לתרגל מחשבות אחרות, חיוביות יותר בנוגע לביתך או בכלל.
    אם את לא מצליחה לבד, את יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכותרפיסט שעובד בגישה קוגניטיבית התנהגותית בשילוב ביופידבק. זו גישה שמשלבת הרגעה גופנית עם שינוי צורת החשיבה. ההרגעה הגופנית היא חשובה כי כפי שאת אולי שמה לב, כשאת במתח יש לכך גם היבטים גופניים, כמו האצה של הנשימה והדופק, הזעה, שרירים תפוסים, כאבי ראש או כאבי בטן למשל. הרגעה של הגוף מאפשרת אחר כך עבודה יותר קלה על שינוי החשיבה והמחשבות המטרידות שיש לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתנהגות נערה בת 14+
    גילה
    29/03/2010

שלום וחג שמח לך.ביתי בת 14+ עסוקה במשך היום רק בעצמה. היא רוב שעות היום מול המראה ועסוקה בשייער ובפנים שלה . כל היום משנה תיסרוקות מסרקת את שיערה ומנקה את פניה באופן מוגזם כל כמה ימים היא רוצה ללכת לקוסמטקאית ולנקות גבות ופנים. גם בשיער היא משנה כימעט כל יום היא עסוקה באיפור ובלק בציפורניים. לא אכפת לה מכלום ואין לי שום עזרה ממנה רק בלאגן וליכלוך. מתיי זה יפסק ומתיי יהיה לה אכפת ממני?

לקביעת תור
    סגירה
    היתנהגות נערה בת 14+

הוספת תגובה

• התנהגות ילדה בת 14

סמדר ריינר
    30/03/2010

שלום גילה,
    ההתנהגות של הילדה שלך היא טבעית. ילדות בגיל הזה עסוקות מאוד במראה החיצוני שלהן, ולא אמור להיות איכפת להן מההורים שלהן כל כך:-)
    אני מציעה שתנסי להניח לה ולמצוא לעצמך גם עיסוקים משלך, ולא להיעלב ממנה, זה לא אישי, זה ככה אצל כולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה