מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 7 גונבשמוליק16/03/2010
שלום רב,
בני בן השבע (כיתה א) נתפס על חם גונב גוגואים מחבר לכיתה.
לאחר עימות קצר הוא נשלח להחזיר את הגוגואים בטענה ש"מצא" והחזיר.
מאד יכול להיות שזה לא המקרה הראשון משום שעוד כמה גוגואים התווספו בצורה מיסתורית לאוסף.
אציין גם שלילד היית נטיה לשקר מידי פעם מזה הרבה זמן (כמה שנים).
הילד נבון ומאד מקובל בחברה. משפחתנו מאד חמה ותומכת.
הסיטואציה מאד קשה לנו.
קראתי מספר הודעות ותגובות בנושא בפורום. לכן חשוב לי להתיחס לצד הרגשי.
הילד הוא השני בגיל, אחיו הבכור גדול ממנו בשנה ולפני חצי שנה נולד לנו תינוק.
הוא אומר במפורש שחסר לו זמן אמא.
חלוקת הזמן של אישתי אינה אחידה בן הילדים משום שהתינוק צורך יותר.
היא מנסה לפחות פעם בשבוע להקדיש כמה שעות לבד עם הילד.
אני נמצא איתו ועם אחיו הגדול פעמיים בשבוע בחוג.
איך ניתן לעזור לו? ומה הדרך הנכונה לפעול ביחס לגניבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 7 גונב
סמדר ריינר17/03/2010שלום שמוליק,
אני שמחה שקראת הודעות קודמות בפורום. אם כך אתה מבין אולי שהגניבה מתייחסת לחוסר ריגשי. עם זאת לא ברור לך איזה חוסר ריגשי יכול היות לילד שלך.
חשוב שתדברו עם הילד ע כך שאולי הוא גונב כי משהו קשה לו, ותנסו להקשיב לו.
בנוסף כדאי שתקדיש לו זמן לבד ולא עם אחיו בחוג. נראה לי כדאי שתעזור יותר לאישתך ולילד מבחינת הזמן שאתה מקדיש. הילד אומר שחסר לו זמן אמא אומנם, אבל אני חושבת שהוא שחסר לו זמן בכלל עם ההורים ואבא משום מה אפילו לא אופציה. כדאי שתיקח את המקום הראוי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדין סקרנות מינית???888816/03/2010
שלום לצוות,
יש לי ילד בן וחצי, גן חובה, אתמול נודע לי ממנו כי יחד עם עוד חבר וחברה מהגן (שכבר מכירים מהשנה שעברה) הם נכנסים יחד לשירותים ומורידים את המכנסים (נשארים עם תחתונים). לפי מה שהבנתי זה לא היה מקרה חד פעמי אלא משהו ברמת המשחק בגן.
הילד שלי אומר כי דווקא הילדה היא זו שגוררת אותם ביד ומאיצה בהם לשחק במשחק זה. הוא טוען שהרבה פעמים הוא מנסה להשתחרר ממנה אך בכל זאת משתתף ושלעיתים גם הוא מציע את המשחק הזה.
גם בשנה שעברה היה משחק דומה בגן עם אותם הילדים , בשנה שעברה כשזה קרה הגבנו בנוקשות יתרה והסברנו על גבולות הגוף וגבולות המשחק.
כאשר הוא סיפר לי אתמול על המשחק השמים נפלו עלי. אני ממש אובדת עצות האם הילד שלי צריך עזרה מקצועית? או אולי אני ? האם זה שזה חוזר מעיד עדין על סקרנות מינית. יש לציין שהם חברים מאוד טובים ובעלי עמדת כוח זהה ועם הכרות ממושכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקרנות מינית
סמדר ריינר17/03/2010שלום לך,
אולי תסבירי יותר למה נפלו השמיים? ממה את חוששת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
888817/03/2010אני חוששת שבני חצה את הגבול וכבר הסקרנות המינית הטיבעית הופכת להיות למשהו פחות תמים ונאיבי.אני חוששת לא למצוא את עצמי בתוך סיפור דומה למה שקורה כל יום בכלי התקשורת.
נפלו השמים משום שאנחנו דיברנו על גבולות הגוף כל כך הרבה והוא לא מצליח לשמר את הידע הזה ולהתמודד איתו.
לא יודעת ואולי התקשורת וכל הסיפורים המזעזעים שיש היום גורמים לי לאבד פרופורציות לגבי תקין ולא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנות מינית
סמדר ריינר17/03/2010שלום לך,
ההסבר על גבולות הגוף נועד לשמור על הילדים מניצול של מישהו את גופם ללא רצונם. זה לא המקרה כאן, שניהם באותו הגיל, לא ברור מה מזיק פה?
בסקרנות מינית אין שום דבר תמים ונאיבי, עדיין זה לא אומר שזה מזיק. הם עושים זאת בפרטיות ובהסכמה, איזה נזק יכול להיגרם?
ייתכן שקשה לך עם המחשבה שבנך הוא לא יצור תמים ונאיבי. אבל הוא לא. מה לעשות. לילדים קטנים יש מיניות גם. כל עוד הדברים נעשים בפרטיות ולא בכפייה, אין צורך להילחץ מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםשיר16/03/2010
הבן של י בן 10 סובל מטיקים. יש סיכוי שזה יעבור לבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקים
סמדר ריינר16/03/2010שלום שיר,
אני לא יודעת אם יש סיכוי שזה יעבור לבד, זו לא שאלה פסיכולוגית אלא נוירולוגית, וכדאי לכם לפנות למראת טורט בבי"ח שניידר כדי לבדוק במה מדובר ואם כדאי לטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד נטישהעינב16/03/2010
היי יש לי תינוק בן ארבע וחצי שבועות הוא רק יונק ולאחרונה צירפתי לו גם בקבוק.
אני צריכה לטוס לעיניני עבודה ל3 חודשים האם זה אפשרי האם זה מזיק ללילד?
מה יקרה אחרי 3 חודשים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד נטישה
עינב16/03/2010שחכתי להוסיף שגם בעלי נוסע איתי וסבתא שלו נשארת איתו במסגרת הקבוע בקיבוץ מהבוקר עד ארבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתינוק בן חודש
סמדר ריינר16/03/2010שלום עינב,
המלצה חד משמעית לא לעשות כזה דבר בשום פנים ואופן. אין מילים לתאר את הנזק שיווצר אצל בנך. מדובר באסון פסיכולוגי שלא ניתן להעריך אותו וישאיר את רישומו שנים אחר כך ולא ניתן יהיה להבין מאיפה זה בא כי התינוק הוא כרגע במצב שאין לו מילים.
הדבר מגביל לקטיעת איבר או אף למעלה מזה. התינוק שלך בכלל לא יודע עדיין שהוא אדם נפרד ממך, הוא חי בתוך הריח שלך, החלב שלך, הקול שלך והמגע של עורך. קטיעה כל כך ממושכת ודרסטית של הדבר הזה אי אפשר לתאר אותה בכלל לאדם מבוגר.
אני מקווה שהרתעתי מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אמצעי, בן 7.5איילת16/03/2010
שלום, יש לי 3 בנים, הבכור בן 10.5, האמצעי בן 7.5 והקטן בן 3.הבן האמצעי פשוט ממרר את חיינו, כל הזמן בתחושת קיפוח והשוואות לאחיו.ככל שנותנים לו יותר תשומת לב,המצב מחמיר.הוא בעימות מתמיד עם אחיו הגדול,מקלל,מציק ומרביץ.מתעמת גם עם הקטן ומציק לו.מסרב להכין שיעורי בית וכו' ההתנהגות הבעייתית רק בבית,בבי"ס מתנהג בסדר ואין עליו תלונות.תמיד כשחוזר מבי"ס או מחוג מתלונן שכולם מציקים לו ומרביצים לו והמורה מאשימה ומענישה רק אותו,כנ"ל בחוגים.לדברי המורה הכל טוב. בנוסף,כל הזמן מתראה עם אותו חבר ולא רוצה לפגוש אחרים,מעדיף לשבת בבית במקום. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד אמצעי
סמדר ריינר16/03/2010שלום איילת,
אנא פרטי למה הכוונה :" ככל שנותנים לו יותר תשומת לב המצב מחמיר". איזה סוג של תשומת לב נותנים לו? האם תשומת הלב היא נגזרת של התלונות, ההרבצות וטענות הקיפוח? כי אם כן הרי שנכנסתם למעגל שבו הוא מרגיש שהוא יכול לקבל התייחסות רק דרך תפקיד המקופח. ככל שהוא מתנהג כך יותר, ומקבל על כך יותר התייחסות נוצר מעגל סגור שמחזק את ההתנהגות הזו במקום להפחית אותה.
אם זה כך, ייתכן שכדאי לתת לו תשומת לב שלא קשורה לאירועים האלה, ולא באה ביוזמתו. לגבי האירועים האלה - כדאי כמה שיותר להתעלם מהם כדי לא לחזק את השימוש שלו בהם.
במקום זה, כדאי ליזום מתן תשומת לב מטעמכם ולא תגובה למניפולציה שלו, למשל לתת לו חיזוקים דווקא על דברים טובים שהוא עושה, אפילו אם הם קטנים יחסית ולא נראים לכם מאוד משמעותיים, וגם ליזום זמן של אחד מכם לבד איתו, ללכת לסרט או לאכול גלידה ולהתעניין בו מעבר לאירועים ולקיפוח, וכו'.
ובעיקר למצוא עוד נקודות שדרכן הוא יוכל לקבל מקום ייחודי מלבד הקיפוח וההרבצות שלו, למשל האם טוב במיוחד בסוג מסויים של ספורט, במקצוע מסויים, בהתנהגות מסויימת, לשים את זה במרכז ומיוזמתכם. להפוך ליוזמים במקום למגיבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התארגנות בכל בבוקרחוה16/03/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 4 וחצי כל בוקר לפני שיוצאים מהבית הופך לסיוט.
זה מתחיל שאני מקימה אותה בנשיקות ורוצה שרק יהיה טוב ושנצא בזמן.
אני מקימה אותה בכח כי היא לא רוצה לקום לא רוצה להתלבש זורקת הכל על הרצפה, מסתירה את הפנים כדי שאני לא אשטוף לה אותם
כל זאת לאחר שבערב כבר הכנו בגדים ללבוש מראש והסברתי לה שזה מה שהיא לובשת ואמא
ממהרת מאוד בבוקר.
יוצא מצב שאני במעלית עם הילדה והיא ללא נעלים וגרביים (כי היא לא מוכנה לנעול או לגרוב אותם)
לפעמים גם רק עם חולצה ותחתונים ואת המכנסיים היא לובשת באוטו בלי ברירה כי אני צועקת עליה
פשוט נורא, אני לא יכולה להמשיך כך יותר בטח גם היא לא .... בבקשה עזרי לי.
תודה , חוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התארגנות בבוקר
סמדר ריינר16/03/2010שלום חוה,
נשמע לי שמה שקרה לכן הוא שהיה בוקר אחד או שניים שבהם היה לילדה מצב רוח לא טוב והיא עיכבה אתכן, ומאז את נכנסת לחרדה וללחץ סביב העניין וזה נהפך למאבק כוח ביניכן. כדי להפסיק את המעגל הזה את צריכה לצאת מהלחץ, ולהיות רגועה יותר. הייתי מפסיקה לדבר איתה על העניין לילה מראש, ומפסיקה לתכנן את כל פעילותי כך שכל העניין בבוקר הוא איך הוד מעלתה תאפשר לך לצאת בזמן. קחי לך כמה ימים שבהם תבקשי לאחר בעבודה, תקומו יותר מוקדם, דברי אליה באסרטיביות בלי להתחנן, ובלי להפעיל מניפולציות (לנשק כדי שהיא תקום בטוב - זה ממש מקומם, היא מרגישה את הלחץ שלך ולא מאמינה לנשיקות שלך) פשוט להעיר אותה, ולא לעשות עניין. מאחר והערת אותה קודם וגם הודעת בעבודה שתאחרי, אין לך לחץ ולה אין כוח עלייך, מאותו רגע ואילך את מנהלת הבוקר בענייניות. אם היא לא קמה, את פשוט חוזרת על הוראתך בתקיפות, בלי לצעוק וובלי להתחנן, ממשיכה את הכנותייך לצאת מהבית, בלי תלות ברמת המוכנות שלה. בשלב מסויים היא תרגיש שאת לא מתרגשת ממנה ותתחיל לדאוג בעצמה שאולי כדאי להתארגן כי לאמא זה כבר לא מזיז, וזה כבר לא כיף לריב כשאין פרטנר. לאחר כמה ימים כאלה, יש סיכוי סביר שהבעיה תיפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה מוותרת מראש מפחד להכשללילך16/03/2010
ביתי בת השש הובחנה כילדה מחוננת. לאחרונה הפסיקה כל פעילות גופנית מובנת. חוג ג"אז חוג התעמלות ואפילו התעמלות בבית הספר. בכל פעם היא מפסיקה את הפעילות בבכי וטוענת שהיא לא מסוגלת לעשות את התרגילים שזה קשה לה פיזית ושאם היא לה הכי טובה היא לא רוצה להמשיך. נראה לי כי היא מבינה מנטלית שכדי להיות טובה במשהו היא צריכה להתאמן. היא גם מבינה שהגוף עובד אז יש קצת כאב. אבל בכל זאת היא לא מוכנה להמשיך. את החוגים הפסקתי כי זה אמור להיות כיף אבל התעמלות בבת הספר היא צריכה לעשות והיא מסרבת בתוקף יושבת בפינה ובוכה.
כיצד עלי להתמודד עם התחרותיות והפרפקציוניזם שלה? איך אני יכולה להביא אותם לפרופורציות נכונות? בנוסף היא גם לא מוכנה לשחק כל משחק קופסא שיש בו אפשרות לנצח כיוון שאינה רוצה להפסיד. אם בכל זאת מסכימה לשחק במהלך המשחק מפסיקה בבכי והיסטריה מפחד להפסיד.
כשאני משוחחת איתה היא מבינה ומבטיחה להשתדל ולנסות אבל נראה כי הפחד להפסיד ולא להיות הטובה ביותר גדול ממנה והיא בסופו של דבר מפסיקה את הפעילות בבכי. "אני לעולם לא אצליח" "זה היום הגרוע בחיי" וכו,
בבקשה עזרו לי להתמודד עם הבעיה. למורים וגם לי נגמרו הרעיונות כיוון שמנטלית היא מבינה אך רגשית אינה מסוגלת ליישם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאאאאופס דילגדתן עלי :-(
לילך16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דלגתן בכוונה?
לילך16/03/2010האם אתן יכולות לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע אין תשובה לשאלתי?
לילך18/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוותרת כי מפחדת להיכשל
ליאת גרוס18/03/2010שלום לילך
כמו שכתבת, ידיעה והבנה אינה מספיקה. בחוויה שלה אם תפסיד יקרה משהו נורא. אני נזהרת אבל בכל זאת מעיזה להציע שהרמז נמצא במשפט הראשון שכתבת עליה הוא שהיא אובחנה כמחוננת. אולי זה משהו מרכזי באופן בו היא נתפסת. כל הזמן מעריצים את חוכמתה ויכולותיה.אולי היא מקבלת מסר סמוי ולא מודע שאהבתכם תלויה בהצלחתה. לכן לא להצליח זה מסוכן. לא כדאי להסתכן ולעשות משהו שהיא לא טובה בו.
נסו להוריד לחץ. הורידו משקל מהחיזוקים של התחום הקוגנטיבי ושימו דגש על חיזוקים של תחומים אחרים ובעיקר של יכולת התמודדות עם מצבים פחות נעימים או מפחידים. אני חושבת שזה יעזור.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת אבל
לילך18/03/2010אנחנו ננסה לתת לה חיזוקים חיוביים על ניסיון בהתעמלות בבי"ס. בינתיים זה שהבהרנו לה שזה חובה גורים לה להשתתף בשיעור. מה לגבי חוגים ומשחקים שהיא אמורה לעשות מתוך הנאה? איך אפשר לגרום לה להשתתף בהם? אם הבנתי נכון החיזוק צריך להיות לאחר מעשה. אם זה לפני המעשה זה הופך להבטחה או התחננות מצד ההורים כדי שהיא תעשה זאת....
האם את מתכוונת שנפסיק את החיזוקים החיוביים על דברים שהיא כן טובה בהם? למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 2 וחצי מרביצה לאבארינה15/03/2010
שלום רב
נכדתי בת שנתיים וחצי ילדה נבונה וחכמה אבל מדי פעם שאבא או אמא משחקים איתה היא יכולה
פתאם להפליק לאבא שלה ומתנהגת כאילו לא קרה כלום ההורים ההמומים מאוד כועסים ובצדק
שאלתי מה פשר ההתנהגות הזאת.
יש לציין לפני ארבעה חודשים נולדה לה אחות ומה שקורה הילדה הגדולה מאוד עצובה וכל פעם
כאילו שהיא רוצה לבכות ומראה סימנים של מצוקה
אודה לכם על תשובתכם
בברכה רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת שנתיים וחצי
סמדר ריינר16/03/2010שלום רינה,
למה ההורים כל כך המומים? ולמה את חושבת שזה בצדק? ילדים רבים מביעים את עצמם בגיל הזה עם הידיים, כשאין להם מילים למשהו שהם מרגישים. לא צריכים להיות המומים. כנראה יש לכם ציפייה מהילדה שתהיה תמיד ילדה טובה ולא תראה תוקפנות אף פעם, וזו ציפייה לא הוגנת מילדה בגיל הזה. זה לא אומר שצריך לקבל את זה ולעבור על זה בלי התייחסות, אבל באמת שאין מה להיות המומים.
צריך לדבר איתה, לשאול אותה מה קרה לה, ולהציע מילים לתאר את החוויה: "את כועסת על אבא? למה את כועסת" ולנסות לנהל שיחה במקום הרבצה, ולהגיד לה כשכמרגישים כועסים אפשר להגיד, לא צריך להרביץ. לאט לאט היא תוכל למצוא דרכים טובות יותר לבטא רגשות קשים שיש לה. בתנאי שתוכלו לקבל אותם ולתת להם לגיטמציה, שהם גם חלק מהחוויה שלה, בלי להיות המומים ולהגיד לה שלא יפה להרגיש ככה, כי אבא כל כך אוהב אותה וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמרביצה לאבא
רינה16/03/2010תודה על התשובה המהירה
מכל הלב רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה:-)
סמדר ריינר16/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בת שנתיים וחצי
מהא17/03/2010שלום רינה,
לפי דעתי ילדים בגיל 2 שנתיים וחצי משתמשים בידיים שלהם הרבה ,התנהגות זו מאד טבעית . אם לדעתך התנהגותה אכן מוגזת צריך לחשוב למה היא מוגזמת בכלל, לפעמים הילד מחפש תשומת לב רבה מההורים שלו וכפי שאמרת שכבר לילדה יש עוד אחות, וההורין במצב זה צריכים לתת יותר תשומת לב לילדה. ובמידה והילדה כועסת, ההורים צריכים לשאול אותה למה היא כועסת על אבא או אמא.. לשאול אותה ולתת לה להתעסק במתן תשובה והבעת רגשות שאולי דרכן היא תפחית את שימוש בידיים.
מקווה שעזרתי
מהא- סטודנטית לתואר שני בחינוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר ביטחון עצמיורד15/03/2010
שלום
בתי בת 8. ילדה יפה,חכמה ויש לה מלא חברות.
משום מה היא כל הזמן נותנת לחברות להשפיל אותה,לצעוק ,לכאוס.
אם היא רבה עם חברות, היא חוזרת מבית הספר ומתחילה להתקשר ולהתנצל.
דיברתי איתה והסברתי לה שהיא צריכה להיות ליד הבנות שהיא תרגיש טוב איתם, אבל היא נדבקה לבנות המקובלות בכתה וכל הזמן משפילה את עצמה.
מה אני יכולה לעשות עם זה? איך להסביר לה?האם צריך לדבר איתה על זה ,או לא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ביטחון עצמי
סמדר ריינר16/03/2010שלום ורד,
אני לא בטוחה שלבת שלך יש בעיה של חוסר ביטחון עצמי. ילדה עם חוסר ביטחון עצמי אין לה "מלא חברות" והיא לא מתחברת עם המקובלות של הכיתה. אני מבינה שיש משהו בהתנהגות שלה שלא נראה לך, אבל אני לא בטוחה שהיא סובלת. צריך קודם כל הבין יותר טוב את הסיטואציה, ולמה זה קורה. מה גורם לילדה להתקשר ולהתנצל, על מה הבנות כועסות, וכו', האם זה עוזר לה שהיא מתנצלת, האם בשאר הזמן היא נהנית לבלות איתן, הייתי מבררת איתה יותר מה קורה שם, לפני שהייתי מסיקה מסקנות ומחליטה איך לפעול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 7הדס15/03/2010
שלום,
תודה רבה על פעילותכם הברוכה!
יש לי ילדה בת 7 חכמה ומקסימה.
יש לה נטיה לחולמנות.
אך מה שמפריע לי בעיקר,
שבפעמים שאני מסייעת לה בלבישה או כגון זה, או כשאני מדברת איתה, יש לה נטייה להסתכל לכיוון החזה שלי.
גם אם אני יושבת, היא מרכינה את ראשה לכיוון.
באופן אינסטינקטיבי, זה מלחיץ אתי באותו הזמן וגורם לי לרצות להתרחק ממנה.
תופעה זו קיימת כחצי שנה
בנוסף, מרבית חולצוותיי הן ללא מחשוף וממש בסדר.
מה עלי לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 7
סמדר ריינר15/03/2010שלום הדס,
הילדה שלך יכולה לבהות בחזה שלך מכל מיני סיבות. לא ברור ממה נובעת הרתיעה שלך, האם יש לך תחושה שמשהו במבט שלה לא בסדר?
יכול להיות שהיא מסתכלת כי היא סקרנית, יום אחד גם לה יהיה חזה כזה, זה מסקרן אותה. יכול להיות, שהיא מתגעגעת לציצי של אמא במובן תינוקי יותר, של לחזור להיות תינוקת וכו'.
האם נראה לך שניתן לגשת לעניין בצורה ישירה? פשוט להגיד לה, אני רואה שאת מסתכלת על ההחזה שלי, אני מבינה שאת סקרנית, כשאת תהיי גדולה גם החזה שלך יגדל. אולי זה הזמן להסביר לה על גוף האדם, אם לא עשיתם את זה עד היום, יש ספרים שמתאימים לגילה ומסבירים על ההבדלים בין המינים ועל אופן הגעת ילדים לעולם, ייתכן שיש לה סקרנות לנושא וכדאי שהיא תקבל הסבר מסודר. ואז גם צריך להסביר שהגוף של כל אחד הוא פרטי, גם שלה, לא נוגעים ללא רשות ולא נועצים מבטים באיזורים פרטיים בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים פתאומייםרוני15/03/2010
הי
יש לנו תינוקת בת שנה ועשרה חודשים (שנולדה בשבוע 29 ועדיין לא עשתה catch-up מלא)
אני נמצאת כבר 3 חודשים בשמירת הריון ולכן אבא מטפל בה הרבה יותר ממני, ואכן, הם הפכו ל"צמד חמד" נהדר.
לפני כשבועיים העברנו אותה ממשפחתון לגן, עוד לא היתה הסתגלות מלאה למצב החדש.
עם כל אלה, החלו בשבועיים האחרונים שינויים רבים בהתנהגות:
מסרבת בתוקף להכנס לאמבטיה - מה שהיה עד היום כיף גדול
מסרבת ללכת לישון - הכניסה למיטה מלווה בצרחות ולוקח הרבה זמן להרגע מהן
אוכלת הרבה פחות - גם בבית וגם בגן,
הרבה יותר התפרצויות של כעס ובכי בגלל כל דבר קטן שקורה כנגד רצונה (כיווני הליכה, סוג מזון וכד')
ברור לנו שזה נובע בעיקר מהשינוי והגן החדש, ובעוד כחודש יגיע עוד שינוי בצורת אחות קטנה
כך שברור לנו שזה גם לא יהיה קל
השאלה היא כיצד להתמודד עם כל אלו, האם "להכנע" לבכי או להיות "קשוחים"?
אנחנו מנסים להסביר כל פעם את ההגיון שעומד מאחרי ההחלטה להתקלח או ללכת לישון
ובכל זאת.. זוהי מסחטה ריגשית רצינית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים פתאומיים
סמדר ריינר15/03/2010שלום רוני,
העניין הוא לא "להכנע" או להיות "קשוחים" אלא למצוא משהו באמצע. צריך להקפיד על שעות השינה שלה, הרחצה וכו'. האופן שבו עושים זאת לא חייב היות קשוח, עם זאת הסברים מרובים מדי הם גם לא לעניין. אלא יותר ליווי ריגשי, ואם אפשר אז משחקי - לשחק איתה שרוחצים את הדובי או שמשכיבים אותו לישון, להקראי סיפור שמתאים לגילה או לשיר שיר ערש וכו'. את זה אפשר ללוות במלל שמתארת את החוויה הריגשית שלה כשהיא מתנגדת, ולא הסברים למה לעשות את מה שאתם רוצים, אלא יותר משהו כמו: "לא בא לך, את כבר עייפה, את לא רוצה ללכת לישון ולהיפרד עכשיו, אולי נסביר לדובי שכדאי עכשיו ללכת לישון, ונשכיב אותו, את רוצה לשמור עליו שלא יפחד בלילה?" וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בובות בראץ...אירית15/03/2010
שלום,
בני בן ה-5 שנים ,ילד רגיל ופעיל, אוהב לשחק בבובות- בבית וגם בגן. בעלי כועס מאד אך כשהוא מבקש אני קונה לו , וזה מעסיק אותו שעות ארוכות. הוא בן יחיד,פרט לאח תינוק, האם זה עלול לנבא בעיות מיניות בעתיד? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בובות בראץ
סמדר ריינר15/03/2010שלום אירית,
קצת קשה נבא בגיל כזה וזה מוקדם מדי. גם לא כתבת האם הילד משחק בעוד דברים, האם יש לו חברים בנים, האם זה מפריע בעוד אופן, למשל האם צוחקים עליו, וכו'.
גם אם לבנך יהיו נטיות כאלה או אחרות, לא בטוח שאם תמנעי ממנו את מה שהוא רוצה זה מה שיעזור, וזה עלול לתת לו הרגשה שיש משהו לא בסדר ושלא מקבלים אותו כפי שהוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתולים -פחד מהאסלהאורטל15/03/2010
שלום .
ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים. לפני כשבוע ביקשה ממני להוריד לה את החיתול ומאז מסרבת ללבוש אותו שוב.
שמחתי מאוד על החלטתה אך כשהתחלנו(אני ובעלי בשילוב עם הגן) את התהליך הן בית והן בגן נתקלנו בפחד של ביתי מהאסלה.
במשך יומיים ביתי התאפקה ולא עשתה את צרכיה בגן עד שהמטפלת הלבישה לה חיתול לשנת הצהריים ואז עשתה בחיתול ( לאחר שהתאפקה משעה 08:00 בבוקר) .
כעת היא מפספסת תמיד ולא מוכנה לשבת בשירותים.
ניסנו חיזוקים, פרסים , סיפורים וסרטים.
אני כל בוקר יושבת לידה בשירותים ומחבקת אותה ורק לפעמים זה עוזר לפחד שלה.
שאלתי היא, איך אני יכולה לטפל בפחד שלה ? האם זה נורמאלי?
ואולי היא לא מוכנה עדיין לתהליך הגמילה.
תודה מראש
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מחיתולים
סמדר ריינר15/03/2010שלום אורטל,
אנא פני ל"עמודת שאלות נפוצות" לשתובה הרלוונטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלישת שיער מהראשרחל15/03/2010
נכדי בן הארבע. לפני כחודשיים נולדה לו אחות.
כשהיה תינוק היה מוצץ אצבע ומגלגל קווצת שיער בראשו במקום נקודתי.
לפני כשנה בערך החל לתלוש את שיערו במקום אשר היה מגלגל את קווצת השיער.
לאחרונה הוא אף החל להכות ילדים בגן. עלי לציין שהוא ילד מאד אנטיליגנטי ובבית מתנהג מאד יפה לתינוקת.
שאלתי היא, מה גורם לו לתלוש שיער מראשו ולהתנהג בגן בצורה שונה מהתנהגותו בבית.
אודה לכם על תשובתכם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלישת שיער
ליאת גרוס15/03/2010שלום רחל
אלימות ותלישת שיער יכולות לנבוע מסיבות שונות. תלישת שיער יכולה להיות קשורה למתח וחרדה. דווקא ילדים אינטלגנטיים נוטים יותר לחרדה מאשר אינטלגנטיים פחות (כך גם בקרב מבוגרים).
מכייון שהתנהגות זו התחילה לפני שנה לא נראה לי שזה קשור ללידת האחות הקטנה. יחד עם זאת, שנה זה כבר הרבה זמן ומתחיל להיות מדאיג. אני ממליצה על פנייה להתייעצות אצל פסיכולוגית הגן המכירה אותו ויכולה גם לשוחח עם הגננת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיניות אצל ילדרונית15/03/2010
בני בן 4.5 כבר כמה חודשים מתעניין בגוף הנשי, אני כדוגמא.
הוא מתלהב כשהוא רואה אותי ערומה, מנסה להציץ למחשוף שלי די הרבה
האם זה נורמלי? מבחוץ זה נראה כאילו הוא נמשך אליי ואני ממש פוחדת רק מלחשוב על זה.
האם זה הגיל שצריך להפסיק להשאיר את דלת האמבטיה פתוחה לכל/ להתלבש לידו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות אצל ילד
סמדר ריינר15/03/2010שלום רונית,
הכל מאוד נורמלי, אך בהחלט את צריכה לסגור דלת ולא להתלבש לידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)