פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• התנהגות פעוט בעקבות הולדת אחות
    לאה
    19/10/2009

שלום,

בני בן 2.3 . נולדה לו אחות לפני שבועיים. נמצא במסגרת גן חדש (היה קודם בגן אחר).
    לפני הלידה וגם כיום הכנתי אותו לקראת האחות: הראתי לו תינוקות, אלבום תמונות שלו כשהיה תינוק, אני מסבירה לו שתינוקת בוכה הרבה כי לא יכולה לדבר וכשתגדל תהיה לו חברה, מסבירה לו את ההבדלים בינו לבינה מבחינת היכולות שלו לעומת שלה וכו'...
    הוא ילד מאוד מאוד רגיש, תובעני מבחינת תשומת הלב שלו, נבון ולמרות גילו מבין הכל וכל מה שקורה סביבו מרגיש מאוד.
    בבית החולים קיבלתי אותו והבאתי לו מתנות בשמי ובשם התינוקות לרגל מעמדו כאח גדול.
    עוד לפני הלידה ועד היום החל בהתפרצויות בכי, זורק עצמו על הריצפה, זורק צעצועים ואת המוצץ שלו בהפגנתיות גם בבית וגם בגן וגם בסביבה אחרת.
    כמובן שהוא ממשיך לקבל את אותה תשומת לב וכשחוזר מהגן משתדלת לסיים את ההנקה ולתת לו חצי שעה יחס ומשחק וכמובן שההתנהגות שלו לא מפתיעה אותי.
    שאלתי איך אני אמורה להתמודד עם זה? מה לעשות כשמשליך עצמו, בוכה וזורק דברים? האם אני אמורה להמשיך בדרך שלי מבחינת הצבת גבולות וענישה כפי שנהגתי קודם, או שעכשיו להיות איתו יותר רכה, להבליג ולתת לו להתנהג כמו שרוצה?
    עד היום ועדיין כשהתנהג בצורה לא הולמת היה מקבל עונש - סגור בחדר למספר דקות ואח"כ הייתי מוציאה אותו ומסבירה לו למה היה בעונש והשיטה הזו עובדת אצלנו. האם להמשיך לנהוג כך או שלוותר? אני מרגישה שלא נכון לוותר לו אם מתנהג בצורה לא הולמת, למשל, התנהגויות שמסכנות אותו מבחינה בטיחותית או בכלל כל התנהגות שאינה מקובלת עלינו וכן להמשיך באותו אופן כפי שנהגנו עד היום - האם זה נכון? איך להתמודד עם כל ההתנהגות שתוארה?

תודה
    לאה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עניתם לשאלות ששאלו אחרי.מה איתי?

לאה
    20/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות פעוט בעקבות הולדת תינוק.

סמדר ריינר
    20/10/2009

שלום לאה,
    אכן הולדת אחים זהו פרק מורכב שמביא לתגובות לא פשוטות אצל ילדים. זה נשמע שאת ציפית שאם תעשי הכל נכון, ותביאי לו מתנות ותסבירי ותתני, תוכלי לחסוך ממכם וממנו את הזעם שלו, ואת מופתעת שהוא עדיין שומר על זכותו לכעוס:-) אין מה לעשות הכאב הוא כאב. כמובן שאם הילד מסכן את עצמו בטיחותית צריך להגביל אותו. יחד עם זאת קשת התגובות של הורים היא קצת יותר רחבה מהבלגה אינסופית מצד אחד לבין ענישה בצד השני. לא צריך להביג, אבל כן אפשר לאסוף אותו, להגיד לו שמבינים אותו, שקשה לו, שהוא גם אוהב את אחותו אב גם קצת כועס שהיא באה, וזה בסדר, מותר לכעוס אבל אסור לו לפגוע בעצמו או במישהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה עם ילדים
    חסוי
    19/10/2009

שלום אני התחלתי עבודה בתור סייעת לגלאי 3 לפנכן עבדתי עם תנוקות. תמיד חשבתי שאני טובה ומתאימה זה נכון אבל כשהתחלתי לעבוד יש משהיא בגיל שלי שעובדת איתי שממש יש לה את המקצועיות הזאת הילדים רוב הזמן מקשיבים לה וכשהיא מרכזת אותם למשחקי קופסא הרבה ילדים מצטרפים ונשארים בריכוז אצלה. אני אתמול ישבתי עם קבוצה שהתעופפה לה מהר נשארתי רק עם 3 ילדים הרגשתי לא נוח (הגננת ראתה אותי) ואני מתחילה כבר להרגיש חוסר בטחון שאולי זה לא מתאים לי כמו שחשבתי או שמא תוכלו לתת לי טיפים שיעודדו את רוחי.
    איך לגרום עניין במשחק?איף לתפעל כך שישארו רגועים?איך לגרום לילד שיקשיב לך?כי כשאני פונה אליהם יש ילדים שפשוט "בורחים לי" ואז אני מוותרת מה לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה עם ילדים

הוספת תגובה

• אהבתי את היושר שלך . אני בטוחה שאת

נ
    19/10/2009

אני בטוחה שאת אדם נפלא , ואני בתור אמא יכולה להגיד לך שעדיף גננת סייעת כמוך מאשר גננת שוטרת . בטוח שאותך אוהבים הילדים הרבה יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!שימח ועודד אותי מה שרשמת

חסוי
    21/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליטה בגן ואמא בחופשת לידה
    יג
    19/10/2009

שלום! בבקשה תשובתכם, להודעה שלי משלשום שלא נענתה.
    בתחילת אוקטובר עברנו לעיר אחרת, ובני הבכור בן 3.3 התחיל קליטה בגן עיריה חדש. ב-11.10 ילדתי תינוקת (שבועיים לפני תל"מ).
    בני ילד מאד נבון, לדברי הגננת בגן פרטי קודם - התפתחותו השכלית כבן 4 לפחות (לדבריה ב-6 שנים שקיים הגן רק הוא וילד נוסף אחד היו מפותחים שכלית באופן יוצא דופן).
    הילד נמצא בגן מגיל 1.3 שנים, בגן קודם (שהיה מצויין ושבסוף היום הוא לא רצה ללכת הביתה) בסביבות גיל שנתיים היה בוכה בבוקר ולא רצה שאני אלך. אז הסברתי לו שלאמא בעבודה יש דוד מנהל שיכול לפטר אותה אם תאחר, ואז לא יהיה לנו כסף לקנות אוכל ולא יהיה איפה לגור, אז נצטרך לישון ברחוב ולאכול דשא. מאז הוא מסכים להיכנס לגן בהבנה.
    כרגע אני בחופשת לידה. הילד שאל מספר פעמים מתי אני חוזרת לעבודה. וההתלבטות שלי מה להגיד לו?
    שכן אם ידע שאני בבית עם תינוקת - יבקש להישאר איתי. מצד שני אם אגיד שתינוקת בגן לתינוקות - זה גם שקר וגם שלא ידאג לה כי הוא קיבל אותה מאד יפה בינתיים.
    בינתיים אמרתי שהולכים לבי"ח בבוקר שרופא יבדוק שהיא בריאה (זאת האמת - בדיקת צהבת ילודים).
    בבקשה עזרתכם.

הוספת תגובה

• קליטה בגן

סמדר ריינר
    19/10/2009

שלום לך,
    נראה שאת חוששת להגיד לבנך את האמת ולא ברור למה. התשובה שנתת לו בעבר על הסיבות מדוע את הולכת לעבודה, יכולה להיחוות כקצת מפחידה ומוגזמת עבורו. בכל אופן כדאי מאוד להגיד את האמת. האמת היא שגם לילדים וגם למבוגרים יש מטלות בחיים. ילדים הולכים לגן ולבית הספר ומבוגרים הולכים לעבודה ומגדלים את הילדים ומטפלים בענייני הבית. לפני שהתינוקת נולדה, את הלכת לעבודה, עכשיו העבודה שלך היא לגדל את התינוקת בבית. הוא כבר גדול והוא יכול, כמו ילדים גדולים ללכת לגן, תינוקות הם קטנים יותר, הם עוד לא יודעים לדבר, ולדאוג לעצמם ולכן עד שקצת יגדלו, אמא נשארת איתם. יכול להיות שבעקבות התשובה הזו גם הוא ירצה להיות קצת קטן לפעמים, זה טבעי, מותר לו להפעמים לרצות בקבוק ומוצץ (למרות שהוא נבון כמו ילד בן 4) ומותר לו שלפעמים יברח לו פיפי למרות שהוא כבר שולט. עדיין, למרות שלפעמים בא לו להיות קטן, רוב הזמן הוא גדול, והוא הולך לגן כמו כל הילדים בגילו (ואפשר לתת לו דוגמאות של חבריו מהגן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בהסתגלות לגן חדש
    אמא מודאגת
    19/10/2009

בני בן שלוש, עד עתה היה בגן פרטי, מאוד מוגן, עם מעט ילדים. הוא החל השנה בגן רב גילאי עם המון ילדים, רב הילדים גדולים ממנו בשנה וגם כבר מכירים אחד את השני. לבני קשה מאוד מאוד. הוא אמנם רק בוכה קצת בפרידה ולאחר מכן, על פי דיווחי הגננות, אינו בוכה ומשתף פעולה כך שמבחינתן הוא מסתגל. אך בבית הוא עצבני כל הזמן, הוא מתעורר בלילות צורח שאינו רוצה ללכת לגן.
    נכנס כאן מרכיב נוסף, הוא בן יחיד והוא מאוד תמים וילדותי במגעו עם ילדים אחרים, הוא אינו יודע כל-כך להגן על עצמו וגם עוד לא כל-כך יודע איך לשחק ביחד עם ילדים אחרים. הוא רוצה את קרבתם אך עוד לא כל-כך מצליח לייצר משחק משותף לאורך זמן. הגננת מספרת שמרבית היום הוא מחפש את קירבתה (אני חושבת שפשוט לשם ביטחון).
    אני רואה אותו מחפש את קרבתם של הילדים מהגן אך גם לא כל כך יודע איך לגשת וגם, מרביתם רואים בו קטן וכלל לא מתייחסים אליו או אפילו מבטלים אותו כדי להרגיש חזקים. זה גומר אותי!!
    אני מאוד מודאגת - איך אדע שקשיי ההסתגלות שלו הם בגדר הסביר ושלא מדובר במשהו חמור יותר? אני חוששת שהכנסנו אותו להתמודדות שהיא גדולה על יכולותיו ושהוא ממש נפגע מכך. אשמח לשמוע דעה מקצועית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בהסתגלות לגן חדש

הוספת תגובה

• תוספת - וכן אשמח לתגובה מהירה

אמא מודאגת
    19/10/2009

רק רציתי להוסיף זה שמה שמקשה במיוחד זה שלא ניתן לדבר איתו על הדברים, הוא ממש לא משתף וגם לא משתף פעולה בשיחות בנושא. אני גם רואה שהוא כל הזמן מחפש את קרבתם של הגדולים, הם מתעלמים ממנו והוא לא מוותר, ממשיך לנסות וסופג עוד דחיה. מה עושים?? אביגיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לגן

סמדר ריינר
    19/10/2009

אביגיל שלום,
    טוב מאוד שהילד לא מוותר, סימן שיש לו תקווה ואולי הוא לא כל כך סובל מהדחיה כמו שנדמה לך, משום מה את אומרת: "זה גומר אותי" אבל אותו זה לא גומר, הוא פייטר קטן וזה לא רע. נראה לי שאת מאוד מודאגת, ולא בטוח שאכן המצב כל כך גרוע. בכל מקרה, תמיד יש אפשרות להעביר אותו לגן עם ילדים קטנים יותר, לא קרה שום אסון בלתי הפיך יש הרבה גנים שעדיין מקבלים בשלב הזה של השנה. ניתן גם להשקיע ביצירת קשרים אחר הצהריים ולסייע לו להכיר את הילדים אחד על אחד בבית בתיאום עם ההורים. זו רק תחילת השנה והרבה דברים יכולים להשתנות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9
    יעל
    18/10/2009

שלום רב,בני בן 9. השבוע הוא הוזמן למסיבת יום הולדת ויומיים לפני הוא הודיע לי שהוא חולה וכל מיני תירוצים למה "לא כדאי" שהוא ילך למסיבת יום ההולדת של הילד שלומד איתו בחוג ולומד בבית ספר אחר. לאחר שהסברתי לבני שכדאי שהוא ישתף אותי בסיבה האמיתית...הוא שיתף: באחד הפעמים שהוא היה בקאנטרי השכונתי, בעת מקלחת במלתחות הבנים, היתה "לפתע" ילדה בגילו שהיתה במלתחות הגברים וראתה לו את הבולבול (כדבריו את "המשהו הפרטי"). לדבריו הילדה התקלחה עם אביה במלתחות של הגברים (תמוה בעיני שבגיל כזה זה כך ועוד במלתחות ציבוריות..אך זה אינו עניני). לאחר מכן הוא אמר שהיא פעמיים הצביעה עליו עם חברה וכנראה מלמלה משהו כגון "זה הוא שראיתי לו". הוא בתחושה שצוחקים/לועגים לו והוא לא רוצה יותר ללכת לקאנטרי השכונתי על מנת להימנע ממפגש פוטנציאלי עם הילדה ומכריה מהחשש שילעגו לו. ניסיתי לדבר על ליבו אך כנראה לא בהצלחה רבה ואכן הסכמתי כי לא ילך ליום ההולדת. כמו כן אמרתי לו שהוא לא עשה שום דבר רע והיא זו שחדרה לפרטיות שלו , משפטים כגון "אז היא ראתה לך את הבולבול..מה קרה" - לא עובד , הוא בכה כשאמר שהוא "בחיים לא ילך לקאנטרי יותר בגללה ובגלל הלעג שהוא חש. מה לעשות? מה לומר לו . היום קיבלתי הזמנה ליום הולדת נוסף עם ילד מהבית הספר השני, ובטוח שוב הוא לא ירצה ללכת. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9

הוספת תגובה

• אודה לקבלת תשובה

יעל
    20/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9

סמדר ריינר
    20/10/2009

שלום יעל,
    נראה לי שעשית טוב, הדבר היחיד שאולי אפשר עוד להגיד הוא שדברים כאלה קורים, לא רק לו, ואי אפשר כל הזמן לתת לזה לנהל אותנו, עם הזמן גם הילדה תשכח, וגם הוא ואי אפשר לעסוק בזה כל הזמן, יש עוד דברים שקורים. אם זה לא עוזר, הייתי מניחה לזה ומוותרת, אלא אם זה באמת לא עובר לו, ממשיך להגביל אותו בפעילויות ואולי אף מתרחב לתחומים נוספים שמהם הוא מתחיל לפחד, אז כדאי לקחת אותו לטיפול, כדי להתגבר על הטראומה שכנראה נוצרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!
    פלונית
    18/10/2009

היי, אני בת 25 בפעם הראשונה בפורום. מאז גיל 18 אני גרה לבד, לא כי רציתי, כי ההורים שלי לא רצו שאשאר. מגיל 16 אין לי ממש בית. הרבה פעמים ההורים שלי ביקשו שאלך, עד שבגיל 20 שהשתחחרתי מהצבא, לקחתי הלוואה, שכרתי את הדירה הראשונה שלי, עבדתי, כיסיתי את ההלוואה והמשכתי לשלם את ההוצאות הרגילות. מגיל 18 אני גרה לבד, כי הייתי נשארת לישון בבסיס שלי, בלשכה, בלי שאף אחד ידע. לפעמים המפקד שלי היה בא בלילה מאוחר, או בבוקר מוקדם, הייתי שומעת אותו נכנס ומתחבאת. הייתי נורא מתביישת ולא רציתי שאף אחד יידע. הייתי מתקלחת בשירותים של הלשישכה. ובבוקר מכבסת את המדים שלי במכבסה בת"א. לפעמים , נתנו לי לחזור הבייתה, עד ששוב ביקשו שאעזוב. הייתה תקופה שגרתי לבד ואבא שלי ביקש שאחזור כי היה עצוב, אבל כבר ביום שחזרתי, אבא שלי הבין שזאת הייתה טעות לבקש ממני לחזור, כי אמא שלי כעסה. אז גרתי ברכב שקניתי לי, ושוב כיבסתי את הבגדים במכבסות, והתקלחתי במקלחות בחוף הים, ככה עבר לו קיץ שלם כמעט, בעבודה לא הרגישו שום דבר, עד שיכולתי לשכור עוד דירה. ומאז אני לבד. ההורים שלי פתאום כאילו חברים טובים שלי, אבל יש בי הרבה כעס. ואני לא רוצה לפגוע בהם, אני משתדלת להיות חברה שלה, אבל הפצע לא עובר וכשאני מוצאת את עצמי שוב לבד אני עצובה כל ערב כל יום כמעט. אחותי לאחרונה עברה לגור איתי, היא לפני צבא, ההורים שלי לא ביקשו ממנה ללכת, הא פשוט רוצה לגור איתי, כדי לא להיות בבסיס סגור (ההורים שלי עברו לגור בשטחי A) ראיתי הרבה פורומים, והרבה מוקדי תמיכה/עזרה לנשים מוכות, לגברים מכים, לגרושים, מה לא? אבל מי יכול לעזור לי? בעבודה שלי, חוץ מהבחורה שעובדת איתי, שיודעת שההורים שלי התאכזרו אליי קצת, והייתי תקופה אצל חברים כי לא היה לי כסף לשכ"ד אף אחד לא יודע. אני נורא מתביישת. האם יש איזושהי דרך לקבל עזרה? להתגבר על הבושה? אני לא שונאת את ההורים שלי, אבל לאחרונה אני יודעת שמה שאני מרגישה זה כעס, או אכזבה. אני מרגישה בעצם בלי הורים, למרות שאני מאחלת להם חיים ארוכים, אבל לא בחרתי לעזוב את הקן, אילצו אותי, וגם לא הייתי מוכנה לזה, למה אני כבר בת 25 ומרגישה כל כך הרבה עצב במקום בו הרבה חברות שלי באות ומקנאות בבית שלי,בדירה הקטנה והחמימה לדעתם שניראת לי מאד קרה, ריקה ואפורה כשאני לבד...האם יש פורומים או מישהו שיכול לעזור,לייעץ גם לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!

הוספת תגובה

• שלום פלונית

ליאת גרוס
    20/10/2009

נשמע שעברת הרבה קשיים ושאת כועסת בצדק.
    אחת הבעיות היא שכשמדובר בהורים תמיד יש אמביוולנטיות עמוקה וקשה מנשוא. מצד אחד כבוד, אהבה, תלות רגשית, פנטזיה שלא נעלמת שיום אחד הכל יהיה אידילי. מצד שני כעס עצום, כאב, רצון לנקמה, שנאה אפילו. הקושי הוא להחזיק את שני הדברים האלה יחד. זה גובה כלכך הרבה אנרגיה שכבר לא נשאר כוח לשום דבר אחר.
    חשוב שתפרגני לעצמך על כל מה שהצלחת להשיג לבד. למרות המציאות הקשה, יש לך המון כוחות כי הצלחת להסתדר ולאסוף את הדברים. פרגני לעצמך כי בעיני זה ממש מופלא ולא מובן מאליו. כל הכבוד לך...
    טיפול פסיכולוגי הוא הדבר שהכי יכול לעזור אבל הוא גם עולה הכי הרבה כסף.
    לצערי אני לא מכירה עמותות או כתובות לשיחות טלפון ללא תשלום כך שאני לא יודעת להפנות. אולי ער""ן.הייתי פונה גם לשירות הרווחה במקום בו את גרה. במקביל נסי לדבר עם חברה . בקשי ממנה רק להקשיב. להקשיב. לא לעודד. לא לתת עצות. רק להקשיב ולתת לגיטימציה לכל הרגשות שיעלו.
    את מבקשת עזרה אבל לא מגדירה מה באמת את צריכה. נסי להגדיר קודם כל לעצמך, מה בתחושה שלך הכי יעזור לך במצב הנוכחי. אז יהיה יותר קל למצוא...

המון בהצלחה.
    את כבר בגיל בו את יכולה להסתדר לבד. כיום את תלויה וזקוקה להם פחות. מצאי מטרה לחייך, עבודה בה את נהנת, בן זוג אוהב. מאחלת לך דף חדש

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות חברתיות בחטיבה
    רחל
    18/10/2009

בני בן 12 עלה השנה לחטיבה היום הוא מספר שישנם כמה תלמידים בכיתה שמציקים לו גם פיזית וגם מילולית מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות חברתיות בחטיבה

הוספת תגובה

• בעיה חברתית בחטיבה

סמדר ריינר
    19/10/2009

שלום רחל ,
    יש כמה מישורים שאפשר לפעול בהם. המישור הראשון הוא של הילד עצמו. האם זו פעם ראשונה שהוא ניתקל בתגובות כאלה הוא שמצב כזה של קורבנות ודחיה חברתית זה משהו שהוא מכיר ממסגרות קודמות ברמה כזו או אחרת? אם זה משהו שהוא מכיר, יכול להיות שקיים גם קושי אצלו להשתלב חברתית שכדאי לבדוק מאין הוא נובע, אם יש כאן בעיה של ביטחון עצמי שצריך לחזק או התנהגויות שלו שבאופן לא מודע גורמות לסביבה להגיב אליו בדחיה. אם זו לא חוויה שמוכרת לו, כדי לבדוק בכל זאת מה היה עוזר לו (גם לדעתו) לחזק את הביטחון שלו, החל מקורס להגנה עצמית כדי שלא ירביצו לו וכלה בחיזוק קשריו החברתיים בכיתה עם ילדים שלא נמנים על אלה שמציקים לו.
    לעומת זאת אם יש בעיה כללית של אלימות באותה כיתה ובאותו בית ספר, כדי מאוד (וזה לא עומד בסתירה) ליידע את המחנכת ולדרוש בית הספר יפעל בעניין, כדי שיהווה מקום בטוח לבנך ולשאר הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6
    שירה
    18/10/2009

בני בן ה6 עכשיו בכיתה א ' יש לו 2 אחיות קטנות אחת בת שנתיים והשניה נולדה עכשיו הכל התחיל לפני חצי שנה שמנו לב שהוא מאוד אוהב להציק אך לא רק לאחותו אנחנו באמת הורים שמחבקים ומנשקים אך אין ספק שאחותו לקחה ממנו את ההצגה . לגבי השניה כרגע הוא מפגין אהבה. מעבר להצקות לפעמים שמטריד אותי ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה ,שמעירים לו על דבר מה הוא מתעצבן נזרק לספה ומתחיל לילל זה בא לידי ביטוי גם בשיעורים אם הוא עושה טעות ואני מעירה לו הוא מתעצבן ונזרק לספה ובוכה הוא לא מוכן לקבל הערות ואני מסבירה לו שכולם בני אדם אין מושלמים והחוכמה לעלות על הטעות ולתקן אותה הוא אומר כל הזמן אני עושה טעיות וההסברים שלי לא עוזרים מעבר לזה אני שמה לב שסה"כ הילדים אוהבים אותו הוא מראה עצמאות הולך לבד וחוזר לפי בקשתו מבית ספר שההורים מתפלאים ממנו הוא בחוג אומניות לחימה שמאוד טרם לביטחון שלו הוא יודע בדיוק מה הוא רוצה הוא מביע את עצמו יפה אנחנו באמת משתדלים לעטוף אותם באהבה ונשיקות כל הזמן אך ההצקות לפעמים והקושי לקבל ביקורת משגע אותי אנחנו רוצים לקנות לו ספריה שיעשה שיעורים בחדר ואפילו לרשום אותו לעוד חוג שהוא ביקש הוא באמת מקבל הכל וסה"כ הוא ילד מקסים מה עלי לעשות חשבתי על פסיכולג , יועצת ? יש לציין שבתקופה האחרונה יש לו חלומות רעים והוא ניגש אלי למיטה ואומר היה לי חלום סיוט דוגמה גנבים וכו' האם זה מצביע על משהו או שזה נורמלי אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6

הוספת תגובה

• ילד בן 6

שירה
    23/10/2009

אשמח לקבל תשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6

סמדר ריינר
    23/10/2009

שלום סיגל,
    את מספרת בתאור המפורט שלך כמה אתם נותנים לילד, ונראה שיש מאמץ גדול לרצות אותו וזה לא עוזר. פחות אני יכולה לשמוע בתאור שלך מה בנוגע לגבולות בבית שלכם. בנוגע לטעויות את עונה לו נכון ויפה, אבל זה לא מרגיע אותו. יכול להיות, וזו רק השערה, על סמך הנתונים המעטים שיש בידי, שהילד תופס אותכם קצת כמרצים וחלשים, ואולי יש לכם אשמה כלפיו על כך שהוא "נאלץ" להתמודד עם הולדת אחיותיו, ומתקשים לראות אותו מתוסכל לפעמים, בלי לנסות לפצות אותו ולהרגיע אותו כל הזמן. אם זה העניין כדאי לשים לב לאשמה שמפעילה אתכם ולהתרגש פחות כל פעם שהוא לא מרוצה ממשהו ולשים גבול ברור להצקות. זה לא סותר שאפשר לדבר איתו על מה שקשה לו, אבל לא מתוך עמדה שיכולה להתפרש על ידו כהתחננות שהוא יפסיק להיות לא מרוצה, ושאי אפשר לשאת את התסכול שלו. אם אתם לא מצליחים לבד, כדאי לפנות להדרכת הורים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפה
    לילך
    18/10/2009

שלום
    יש לי בן בגיל 2.9 ולפני כחודש נוסף אח למשפחה. מאז בני הגדול באופן קיצוני מעדיף להיות עם אבא שלו. הוא לא רוצה שאני אשכיב אותו לישון שזה ההתנהגות היותר משמעותית אבל באופן כללי הוא מעדיף לעשות דברים איתו ולא איתי. חוץ מזה שזה מעליב אותי באופן אישי זה גם מפריע בתפקוד הכללי שלנו . בגלל שאני מניקה קשה לי להיות לבד איתו לאורך זמן אבל אני מנסה מידי פעם ויש לנו בילויים טובים לבד אבל זה לא קורה הרבה וזה לא משנה אחר כך שכולנו ביחד הוא עדיין מעדיף להיות עם אבא שלו. איך אני יכולה לשנות את המצב? האם אני צריכה להתייעץ עם מישהו מקצועי?

לקביעת תור
    סגירה
    העדפה

הוספת תגובה

• העדפה

סמדר ריינר
    19/10/2009

שלום לילך,
    אכן זה מעליב כשהילד שלנו מעדיף מישהו אחר על פנינו, גם אם זה אבא שלו. בכל זאת אנחנו צריכים לקחת בחשבון שהוא ילד, וזה סגנון ההתמודדות שלו. גם הוא נעלב מכך שאימו "מעדיפה" את אחיו הקטן, בעוד שעד לא מזמן הוא היה היחיד. אני מציעה לקחת את הכל בפרופורציות, לנסות להתייחס בהומור לתגובות שלו, ואם הוא ירגיש שאפשר לקבל אותו גם עם הכעס שלו, זה יעבור לו עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה להורים בתהליכי גירושין
    דנה
    18/10/2009

אני ובעלי בתהליך גירושים, שעתיד להסתיים בחודשיים הקרובים, אבל הוא עדיין מלא בכעס כלפיי, לגבי העזיבה שלי והוא מרבה להשתמש בכינויים לא יפים כלפיי ולא עונה לטלפונים כשהילדה אצלו. כל זה לא נראה לי חריג עד אשר הגננת סיפרה לי כי ביום שישי האחרון דיווחה לו שהילדה היתה קווצ'ית ושאלה אותו אם הכל בסדר איתה. הוא כמובן לא ידע מה לא בסדר איתה כי היא היתה אצלי ביומיים שלפני כן , ובכל זאת ענה לגננת: הכל בסדר גמור.
    הגננת לא ידעה שלא ידעתי מכך ועוד הוסיפה שהילדה בוכה כשהאב בא לקחתה מן הגן בימי שישי אליו.
    רציתי להתייעץ מה עליי לעשות ולמי לפנות על מנת שהוא יקבל את ההדרכה הנכונה לגבי הקשר איתי לגבי צרכיה הבסיסיים של ילדתינו. או האם להניח לדבר.

הוספת תגובה

• ילדה להורים בתהליך גירושים

ליאת גרוס
    20/10/2009

שלום דנה
    חלק מהבעייה בגירושים הוא שאת מאבדת חלק מהשליטה לגבי מה שקורה עם הילדה. מנסיוני עם זוגות גרושים -אם תעירי לו או תציעי לו לפנות להדרכה הוא רק יכעס יותר ויתרחק יותר . אני מציעה שלא לאמר לו דבר. במקביל נסי להגיע עימו למצב של יחסים קורקטים וסבירים כמה שיותר מהר. ככל שהיחסים בינכם יהיו טובים יותר כך יהיה קל יותר לילדה והיא פחות תיקרע בין הנאמנות לשניכם. פעלי איפה שיש לך שליטה.אל תאמרי דבר רע על האב. תני לה לגיטימציה להיות עצובה. הרגיעי אותה ששניכם אוהבים אותה. עודדי אותה ללכת לאבא ותסבירי לה מתי את תקחי אותה.חישבי איתה על דברים כפים שיהיו לה שם. אל תשדרי שאת לא רוצה שתלך אבל אין לך ברירה.
    תני לזמן לעשות את שלו...
    קראי חומר בנושא
    מקווה שדברים יסתדרו עם הזמן...

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג/ית ילדים - דחוף
    אמא
    18/10/2009

אנחנו מתקשים להתמודד על בעיות התנהגות של ביתי בת 5.9 והיינו שמחים לקבל סיוע.
    האם מישהי מכן מכירה פסיכולוג/ת טובים באזור המרכז?
    תודה

הוספת תגובה

• איפה באזור המרכז?

ליאת גרוס
    20/10/2009

אני מכירה מרחובות, נען,נוף איילון, מודיעין,מכבים,שהם.
    אם מתאים התקשרי אלי ואפנה אותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 11 חודשים
    נ
    18/10/2009

שלום רב

רציתי לספר לכם על ביתי בת 11 חודשים ורציתי לדעת האם היא נמצאת בגרף או מעל ומה אפשר עוד לצפות בגילה .

אז כך היא זוחלת , עומדת כמובן בעזרת חפצים מקשקשת המון כשאני אומרת תני נשיקה נותנת נשיקה כשאני אומרת בהיי בהיי היא עושה כפיים ועד כל מיני רעשים שאני עושה והיא חוזרת אחריי יפה , אפילו שאני אומרת לה תני כייף היא נותנת

אבל שאני שואלת איפה אבא היא לא מחפשת ? אבל אם היא שומעת אותו עונה או מדבר היא רצה אליו ומחפשת

לקביעת תור
    סגירה
    בת 11 חודשים

הוספת תגובה

• שחכתם אותי??

נ
    19/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

סמדר ריינר
    19/10/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=233 id=link]התפתחות הילד, התפתחות ילדים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 7 שאוכל את החולצה שלו
    תמר
    18/10/2009

יש לי ילד שהחל השנה כיתה א'
    הוא לועס את החולצה שלו כמעט רוב הזמן.
    כאשר אני שואלת אותו אם הכל בסדר בבה"ס ואם יש לו חברים- הוא אומר שכן
    אני בקשתי ממנו מספר פעמים להפסיק לאכול את החולצה אך הוא לא מפסיק- הוא אומר שהוא עושה את זה כשמשעמם לו.

יש לציין שתופעה זו החלה בזמן האחרון- 3 חודשים
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• ילד שלועס את צווארון החולצה כל הזמן

תמר
    18/10/2009

ילד שעלה לכיתה א' השנה- לא נראה חרדות אצלו, אך התחיל ללעוס את החולצה שהוא לובש כמעט כל הזמן, בזמן שהוא צופה בטלויזיה, במחשב, או במהלך השיעור בכיתה.

מה הבעיה יכולה להיות?
    אודה לתגובה
    תמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מתרנגולות
    רבקה
    17/10/2009

ערב טוב,
    אני אמא לילד בן 12 שחרד מאד מתרנגולות , כאשר הילד שומע את המילה תרנגולת כולו מצטמרר
    וגופו מתכווץ כאשר הוא רואה בטלויזיה או במציאות הוא נכנס לפאניקה ומתחיל לצרוח ולהשתולל .
    הוא אינו מצליח לשלוט על תגובותיו . הוא לא עובר במקומות שידועים מראש שקיימים שם תרנגולות . ( בישוב שלנו קיימים לולים ) .
    אשמח לקבל התיחסות או כיצד אוכל לעזור לבני .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מתרנגולות

הוספת תגובה

• חרדה מתרנגולות

ליאת גרוס
    18/10/2009

שלום רבקה
    השלב הראשון צריך להיות נכונות שלו להתמודד עם הפחד. כל עוד הוא אינו רוצה לטפל בבעיה יהיה קשה מאד עבורך לטפל בפחד שלו..בגיל זה, לפעמים צריך לחכות עד שיסבול מספיק והרצון יבוא ממנו.
    האם הוא סובל? האם מפריע לו ? מה יגיד אם תציעי לו לנסות ולהתמודד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג/ית ילדים
    יעל
    17/10/2009

אודה מאד לקבלת המלצה על פסיכולוג/ית ילדים טוב מאזור השרון.

הוספת תגובה

• פסיכולוגית

ליאת גרוס
    18/10/2009

אני מכירה מישהיא בשם מיכל הלפרין מפרדסיה.
    את מוזמנת לנסות
    את גם יכולה להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר שבטח מכירה פסיכולוגים מהאזור

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה