מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חברות לוחצתמעיין23/10/2009
שלום רב,
בני בן הארבע נמצא בגן פרטי, בקבוצה שלו חברים כשמונה ילדים.
הוא אהוב מאד בגן, והגננת היתה מספרת שהילדים רבים מי ייהיה בחברתו, זה מושך לכאן וזה לכאן.
עם כל הילדים הוא בקשר מצויין, ועם רובם גם מחוץ לשעות הגן.
נוצרה מערכת יחסים קרובה במיוחד עם אחד הבנים, והשניים הפכו לצמד.
הבן החל להתלונן שאותו ילד לא נותן לו לשחק עם אף אחד אחר בגן מלבדו, שהוא חוסם אותו פיזית, כשהוא רוצה לשחק עם ילד או ילדה אחרים, שהוא צועק עליו, "מה אתה לא חבר שלי" בכל פעם שהוא משחק עם מישהו אחר. ביררתי עם הגננת ולדבריה אותו ילד פיתח תלות בבני, זה זמן רב, וזה עול כבד על כתפיים של ילד בן ארבע. ביקשתי ממנה להתחיל להפריד בינהם , והיא אכן עושה זאת בשעות העבודה בגן, ובמקביל ציננתי את מערכת היחסים מחוץ לגן. לאחרונה הבן שלי נרשם לחוג ובעקבותיו עוד מספר ילדים מהגן ובינהם אותו ילד, בשיחה שערכתי עם המדריך , לשאול איך היה ? הוא אמר לי שזה לא לטובתו שהחברים נמצאים איתו. וכשהגענו הביתה הילד הודיע שהוא לא מוכן ללכת לחוג בגלל שאותו ילד נמצא בו. אציין כי לפני שהחברים הצטרפו הוא פרח בחוג הזה.
אני אובדת עיצות, מצד אחד הבן שלי באיזשהו מקום אוהב את אותו הילד וגם הגננת אמרה לי שמה שמפתיע זה שהוא עדיין רוצה לשחק עם אותו חבר למרות גילויי אלימות,, מצד שני אין לי ספק שהוא מרגיש מאויים, ואיכשהו נשבה בחברות הזאת. הילד השני מתוק , אבל מאד כוחני, ואני לא מוכנה שהבן שלי יסתבך במערכת יחסים מהסוג הזה שיכולה לדעתי לפגוע לו בדימוי העצמי. אשמח ואודה לכל עיצה שתתנו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות לוחצת
סמדר ריינר23/10/2009שלום מעיין,טוב שאת שמה לב ושיש תקשורת פתוחה ופורה עם הבן שלך. עשית נכון כשביקשת מהגננת להפריד ביניהם. יחד עם זאת ל אהייתי עוסקת בזה מעבר לכך, ולא הייתי מייחסת כל הרבה חשיבות לעניין. "מערכת יחסים" נראה לי מושג קצת מוגזם, מדובר בילדים בני 4, ואם בגן הם מופרדים, והבן שלך הוא חברותי ומוצלח, את יכולה לבחור אם כל כך עקרוני מבחינתך שהוא ימשיך באותו חוג, או שבמסגרת החוג אפשר גם שהמדריך יפריד או ששם הם יהיו היחד אבל במקומות אחרים לא. לא הייתי מייחסת חשיבות כל כך קריטית לכל העניין מעבר לצעדים הנכונים שכבר עשית.
קשר אחד עם חבר לא מוצלח בחוג פעם בשבוע לא אמור לפגוע בביטחון העצמי של הבן שלך עד כדי כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על תשובתך המהירה ועוד שאלה
מעין24/10/2009החוג הוא פעמיים בשבוע, וההפרדה בגן היא לא טוטאלית כמובן, אלא רק כשעובדים בקבוצות.
אבל בכל זאת תודה שהכנסת אותי לפרופורציות נכונות.
מעבר לזה רציתי לבקש את עצתך, כיצד עלי להדריך את הבן שלי להגיב להתנהגות מסוג זה.
לדוג' הגננת סיפרה לי שבאחד המיקרים שהוא רצה לשחק איתו, ובני לא רצה אותו ילד תפס את היד של בני בשתי ידיו בחוזקה וסירב לשחרר אותו במשך זמן ממושך והילד שלי נבהל ובכה.
אחרי זה הם הופרדו והגננת לקחה את הילד ההוא לשיחה. אח"כ הם שוב שיחקו כרגיל. מדובר אגב באירועים שחוזרים על עצמם.
עד עכשיו הדרכתי את בני לא לנהוג בשום אופן באלימות, אבל אני מתחילה לחשוב שאולי אם הוא היה בעצמו טיפה יותר כוחני או פחות עדין, הוא לא היה נאלץ לספוג התנהגויות מסוג זה. כיצד היית מייעצת לו , לו זה היה הבן שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
סמדר ריינר25/10/2009שלום מעיין,
אני חושבת שבנך הוא עדיין מאוד קטן, וסביר ונכון שהוא ייעזר בגננת כשמציקים לו. אני לא יודעת אם את יכולה להפוך את בנך לכוחני אם זה האופי שלו וכך הוא גדל בבית, אני גם לא יודעת אם את רוצה. אולי כשיגדל הייתי שולחת אותו לחוג של אומנויות לחימה או הגנה עצמית, לא כדי שיהיה כוחני, אלא להיפך שיהיה לו ביטחון עצמי גם ביכולות הפיזיות שלו ושתהיה לו בחירה של עוד אפשרויות תגובה. זה לא נקרא כוחני בעיני, כוחני שה משהו שרוצה לאיים ולהשתלט וזה משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק החוג ששלחתי אותו
מעין25/10/2009ואחרי השיחה הבוקר עם מנהל הגן , שאמר לי "בעקיפין" אבל בצורה מאד ברורה שכן על הילד להיות יותר אסרטיבי, ושהוא צריך לדעת להעיף ילד שתופס אותו, ולא לעמוד ולבכות ושהצוות יצטרך להתערב כל הזמן בסיטואציות כאלו. אז כן , לצערי הרב, כנראה שצריך להנחות את הילד להשתמש באלימות מסויימת. לא להתחיל אף פעם, אבל כן להגן על עצמך וכן לתקוף כשתוקפים אותך, כי ככה זה עובד בעולם האמיתי, וככל שמתבגרים זה ניהיה יותר גרוע.
מודה לך מאד על כל העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפקציוניזם?...יערית23/10/2009
שלום, ילדי בן 6, החל כיתה א' לפני כחודשיים.
מבקש (ומקפיד בעצמו) לסגור את הרוכסנים של התיק כולם לאותו הכיוון, ומפריע לו אם מישהו סוגר לכיוון השני.
במשימות של שיעורי הבית יכול לשבת שעות ארוכות ולצייר את הצורות המבוקשות בדיוק רב (ומאוד יפריע לו אם המשלוש לא יהיה ממש ישר).
אני חוששת שאולי הילד מפתח דפוסי התנהגות שיזיקו לו בבגרותו. האם אני נוקשה מידי?
מה לעשות כדי לעזור לילד "לזרום" יותר?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפקציוניזם
סמדר ריינר23/10/2009יערית שלום,
נשמע שהילד חרד ולחוץ עקב המעבר לכיתה א', שכולל מסגרת יותר נוקשה כנראה ממה שהכיר קודם. עם ההתרגלות יכול להיות שהתופעות האלה יתרככו. בינתיים אפשר להתייחס לזה בהומור, ולהראות לו שכולם טועים, ולא כל כך יוצא להם ישר ומוצלח, גם אבא ואמא ואפילו המורה, ואפשר לצחוק מזה ולתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילדיםגליה22/10/2009
שלום
יש לי בת בת ארבע שנים בזמן האחרון היא פוחדת בלילה מאוד שאלתי אותה מה קרה היא סיפרה לי שהיא חולמת חלומות רעים על אריה שבא אלינו הביתה לפי האתרים באינטרנט היסברתי לה שהוא בגן החיות וכו וגם תוך כדי צחקתי ואמרתי לה תהיי את המכשפה ותגרשי אותו הלך בסדר
למחרת היא פוחדת שישימו אותנו בבית כלא ואני לא יודעת איך להתמודד כל כך אני לוקחת אותה אלי מחבקת ומנשקת אותה ומסבירה לה את ההשלכות של כל החלומות האלו
האם אני הולכת בדרך הנכונה איתה ?
האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות
בבקשה תעזרו לי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים אצל ילדים
סמדר ריינר23/10/2009שלום גליה,
פחדים מהסוג הזה אצל ילדים בגיל של בתך הם דבר נורמלי לגמרי. את פועלת יפה ונכון. אפשר לחפש בחנויות הספרים ספרי ילדים שמתייחסים לפחדים של ילדים לפני השינה ולהקריא לה ואתם לפני השינה בלילה, היא יכולה להזדהות הגיבור ועם דרך ההתמודדות שלו וזה עשוי לעזור לה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלטעותמתושלח22/10/2009
בתי בת 7 לומדת בכתה ב' "נתקעת" לעתים קרובות בעת הכנת שעורי הבית בחשבון, הבעיה איננה בהבנת החומר אלא בפחד מלעשות טעות או מכך שלא הבינה כראוי את ההוראות. יש לה נוקשות חשיבתית/התנהגותית מסוימת גם בתחומים אחרים. לגבי הפחד, שאלתי אותה מה יקרה אם היא תעשה טעות?, היא ענתה שהמורה תלעג לה. (כמובן שהעלתי כל מני טיעונים רציונלים, אך היא לא השתכנעה) כיצד אפשר לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מלטעות
סמדר ריינר23/10/2009שלום "אני",
את הגבת יפה ונכון לפחדים של בתך, אבל זה לא הרגיע אותה. כנראה שיש לבתך קושי במיומנות שמתפתחת בילדות ומשרתת אותנו גם כשאנחנו מבוגרים וזו היכולת לשחק, כלומר אפשר לעשות בכאילו, ליד, בערך, לתמרן, להיות יצירתיים, לטעות, לתקן ולא הכל חייב להיות בדיוק בדיוק, נכון ולא נכון ושחור לבן. החרדה לא לדייק עולה במיוחד בחשבון כנראה בגלל שזה סוג של מקצוע שבו באמת יש רק תשובה אחת נכונה, בניגוד למקצועות אחרים שכל אחד יכול להגיד מה הוא חושב וזה יכול להתקבל, אלא מייד רואים את הטעות וזה נורא מלחיץ. כדאי לשים לב איך היא משחקת, האם יש לה משחקים שבהם היא משתמשת בדמיון, או שהכל נורא צמוד לחוקים, נוקשה וחוזר על עצמו. האם זה דומה למישהו בבית? האם יש דרישה לפרפקציוניזם בבית?אם כן כדאילהניות ערים לכך ולהוריד את הלחץ. בכל אופן כדאי להכניס משחקיות והומור לסיטואציות, ולשחק איתה משחקי דמיון ודרמה. אם המצב מחמיר, מתרחב לתחומים נוספים ומפריע לתפקוד, אפשר לפנות לטיפול בשיטת PLAY THERAPY, שזו השיטה שנהוגה בטיפול בילדים וזהו טיפול באמצעות משחק, שאחת התוצאות שלו היא אפשרות להסתגלות גמישה יותר למציאות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא מבינה את אמא!!!!אורין22/10/2009
היא לא מרשה לי קולה והיא רוצה שאני יעשה הליכון ואני בדיכאון היא לא נותנת לי מה שאני רוצה לעשות לצאת עם חברות כן וכל הזמן היא צועקת עליי שאני לא עושה כלום ושאני צריכה להרזות וזה מציק לי
עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה עם אמא
סמדר ריינר22/10/2009שלום אורין,
את אומרת שאת לא מבינה את אמא, אבל אוי בעצם מה שמציק לך זה שאמא לא מבינה אותך, את רוצה שיקבלו אותך כמו שאת, גם אם את לא רזה ושיתנו לך לעשות דברים שילדים עושים בגילך, כמו ללכת עם חברות, ואת מרגישה שלאמא יש כל הזמן טענות אלייך, וזה מעליב ולא נעים. לא כתבת מה גילך, אני מנחשת שאולי את בגיל ההתבגרות, וזה מצב מאוד טבעי שיש מתח בין ההורים והילדים בגיל הזה, ואף אחד לא מרוצה מהשני.
אולי תנסי לדבר עם אמא בשקט, מתי שאתן לא רבות ותגידי לה מה מפריע לך, אם זה לא עוזר אולי תבקשי ממנה שתלכו לייעוץ כדי לנסות להסתדר קצת יותר טוב.
גם לא ברור לי אם אבא שלך בתמונה ומה עמדתו בעניין, אולי ניתן לפנות לעזרה גם אליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים????ישראלה ישראלי22/10/2009
שלום.
לפני כ-4 שנים התגרשתי כאשר בני היה בן 8 חודשים.
בני בחזקתי מאז הגירושין ועד היום.
התחתנתי לפני חודש ובני (שמו גל) מאז הנישואים מתנהג בצורה שונה מאוד(לא מקשיב לי, כועס, מורד, עצבני, אלים) מדי פעם אומר שהוא רוצה לעבור לגור אצל אביו.
אני מרגישה שמאז הנישואים בני השתנה מקצה לקצה ואני מבינה שיש לזה קשר ישיר לנישואי השניים.
חשוב לציין כי בני בחודש האחרון עלה לכיתה א' שזה שינוי מצב נוסף שהוא חווה ויכול להיות שגם השינוי הנ"ל תורם להתנהגותו.
אשמח לקבל טיפים כיצד להתנהג איתו ע"מ שיחזור לעצמו מצד אחד ומצד שני שלא יתפנק יותר מדי וינצל את המצב בכדי לקבל את מבוקשו.
דבר נוסף: קשה לי מאוד להעיר אותו בבוקר לביה"ס(40 דק' מרגע שאני מנסה להעיר אותו). ניסיתי כבר מספר שיטות ולא הולך. אשמח לקבל גם פה טיפים ע"מ שהדבר יקל עליו ועליי בבוקר.
אשמח לקבל תשובה לפנייתי היות וקשה לי מאוד נפשית להתמודד עם הדברים. אינני מקצועית בכדי
לדעת כיצד להתמודד עם מצבים אלו.
תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נישואים שניים ומעהר לכיתה א'.
סמדר ריינר22/10/2009שלום ישראלה,
ראשית יש אי בהירות לגבי הזמנים, אם בנך היה לפני 4 שנים בן 8 חודשים, הוא צריך להיות כרגע מקסימום בן 5, זה קצת מוקדם לכיתה א', כך שאו שיש טעות בזמנים או שהוא קצת קטן לכיתה א...
בכל אופן בנך בודאי מרגיש שמקומו ובלעדיותו אצל לא מובטחים יותר. הוא צריך להיאבק על מקומו מחדש בתקופה מאוד רגישה בחייו בה הוא זקוק למלוא כוחותיו כדי להסתגל למעבר לבית הספר, ולדרישות שלו. מה שבא לו לעשות זה פשוט להישאר לישון וזהו:-)
קודם כל צריך לשוחח איתו על השינויים ולהראות לו שמבינים את הקושי שלו. כמו כן, כדאי למצוא דרך לבלות איתו זמן לחוד ולהעניק את התמיכה ותשומת הלב להן הוא זקוק שחלק מהן אולי אבדו לו בזמן האחרון כשכולם היו עסוקים בענייני חתונה וכשחבר חדש נוסף למשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...מריאנה22/10/2009
שלום, אני אם לילד בן 4 וחצי.
לבני יש בעיות רגשיות שמתבטאות בפעילות השוטפת בגן ובבית.
בני אינו משתף פעולה עם הגננת לא באופן מוחלט.
יושב מאט זמן בפעילות מסויימת. זקוק להמון תיווך, איסוף והכוונה.
רמת הריכוז שלו בינוני מינוס.
מה עליי לעשות בכדי שהוא ישתף יותר פעולה, ישב יותר זמן והאם הדבר מצביע על בעיית התנהגות, אולי קשב וריכוז?
תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
סמדר ריינר22/10/2009שלום אתי,לא ברור מהשאלה שלך האם גם בבית הילד נראה לך חסר ריכוז או שזו רק תלונה של הגננת. לא ברור האם התחיל השנה גן חדש, האם זה גן עם הרבה ילדים וכו'. הילד עדיין קטן ואולי הוא זקוק לעוד זמן של הסתגלות, לא ברור לי מה הגננת עשתה כדי לאסוף אותו והאם זה עוזר. לא ברור לי גם אם זו רק חוות דעתה של הגננת או שגם מישהו מהצוות המקצועי, למשל פסיכולוג של הגן ראה אותו וחושב כך גם.בקיצור יש מעט מדי אינפורמציה בשלב מאוד התחלתי של השנה הייתי מחכה קצת ושמה לב גם מה קורה בבית ונמנעת מלהתחי להלחיץ את הילד שיישב יותר או משהו כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך..
מריאנה25/10/2009סמדר שלום,
גם בבית הוא מתנהג כך.
זאת השנה השניה שלו בגן,ישנם 31 ילדים.
גם צוות מקצועי (פסיכולוגית,מרפאה בעיסוק,גננת,וגננת שיח) חווה את דעתו על בני.
הקושי העיקרי:
קושי בריכוז,ושיתוף פעולה.
תודה על עזרתך.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילד בגן
סמדר ריינר25/10/2009שלום אתי,
אם יש חוות דעת ש צוות מקצועי כל כך רחב, אין ספק שהם יודעים על הילד יותר מאיש מקצוע בפורום מזדמן וכדאי להקשיב להם.
בנוגע למה שאת יכולה לעשות בבית, אני לא יודעת כמה נהוג אצלכם בבית לעשות דברים יחד עם הילד (עבודות יצירה, הקראת סיפור וכו') במידה וזה לא נעשה, כדאי להשקיע בו בכיוון הזה, בהתאם לסבלנות שלו. יכול להיות שאחד על אחד באופן הדרגתי הוא יכול לשתף פעולה יותר.
חשוב לברר בגן מהם התכניות שלהם לגביו, מעבר לאבחון שהם עושים, האם יש להם דרך לסייע לו, באמצעות תשומת לב אישית מדי פעם, גננת שיח או כל פיתרון אחר שנראה להם מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר בעיותעינת22/10/2009
הגננת של בני (בן שנה ו 11 חודשים) קראה לנו לשיחה ואמרה שיש כמה דברים קטנים שהיא רוצה להסב את תשומת ליבנו אליהם, ושאנחנו נחליט אם הם נראים לנו דורשים טיפול או לא:
1. כשקוראים לו לפעמים הוא לא מגיב.
עד היום לא שמנו לב לבעית שמיעה אצלו, חוץ מזה שבתקופה האחרונה שבעלי חוזר הביתה הוא לא שומע את הדלת נפתחת, למרות שהוא מצפה בכיליון עיניים לבואו. מבחינת דיבור הוא מפותח מגילו (אוצר מילים רחב מאוד. משפטים של 5 מילים).
2. כשילד אחר בוכה הוא בוכה גם.
3. מסרב לאכול עם כפית, ומתעקש לאכול בידיים
4. בזמן ציור הוא מכניס לפה את הצבעים.
אילו מהנושאים הנ"ל דורשים טיפול, והאם הם יכולים לרמוז על בעיות מסוימות (ואם כן מהן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר בעיות
סמדר ריינר22/10/2009שלום יעל,
בדיקת שמיעה אולי לא יזיק לעשות, בכל אופן זה משהו שכדאי להתייעץ גביו עם רופא המשפחה. לגבי שאר הדברים, הם נראים סבירים לגמרי לגבי ילד בגילו, הוא ממעוניין לחוש את העולם בכל החושים, גם חוש המישוש וחוש הטעם, זה דורש מהגננת הרבה השגחה והסברים, חוזרים ונשנים מה אסור ומה מותר, אכילת צבעים יכולה לגרום לו נזק, אכילה בידיים לא, היא רק מלכלכת.
מעבר לזה הייתי מניחה כרגע לעניין ונותנת לו להנות מהעולם בדרכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 12 מפחד ממותיובל22/10/2009
שלום רב יש לנו 3 ילדים בנים בגילים 7 9 12 אנו משפחה לא דתיה
הבן הגדול התחיל לשאול שאלות קשות כגון "אני מפחד למות" "מה זה מוות" זה קורה בעיקר בלילה לפני השינה (דרך אגב שלשת הילדים באותו חדר) הוא פשוט מגיע למיטה שלנו בבכי ואמר שהוא מפחד למות
זה קרה לפני כ- חצי שנה פעמים שלוש
ושוב אתמול ושילשום
עניתי לו שיחשוב על דברים טובים במקום זה ושהוא צעיר ויש עוד המון זמן ...
מה לעשות במידה והיום הוא שוב יהפוך זאת להרגל לפני שינה לבוא למיטה שלנו
המון פעמים הילדים ישנים איתנו במיטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 12 מפחד ממוות
סמדר ריינר22/10/2009שלום יובל,
ילדים ומבוגרים מתוודעים בשלבים שונים לסופיותם של החיים. בדרך כלל זה קורה בפעם הראשונה בגיל 4-6 שילדים מתחילים לקלוט שיש לדברים סוף. זה יכול לקרות שוב או מאוחר יותר כאשר הם נתקלים במוות של מישהו קרוב, או באירוע כלשהו שמעורר את המוחשיות של האיום הזה. לא ברור לי מה הרקע להתעוררות הפחדים האלה דווקא עכשיו אצל הבן שלך. התשובות שענית הן תשובות טובות, אבל יכול להיות שהן עדיין לא מרגיעות את הפחד. זמן השינה הוא זמן שהפחד הזה מתעורר שוב, כי השינה היא סוג קטן של פרידה מהעולם לכמה שעות. החשש למות הוא אולי לא רק חשש מהמוות של עצמו אלא גם ממותם של הקרובים לו. כדאי אולי לדבר עם הילד במהלך היום על הפחדים שלו, כשיש זמן, ולא כשרוצים מהר להחזיר אותו לחדר שלו. שיחה מעמיקה שנותנת מקום למחשבות שלו, לחששות שלו ולסיבות שהם עלו דווקא עכשיו.
אני מבינה שהשינה במיטת ההורים היא נוהג שקורה אצלכם הרבה ואתם רוצים בצדק להימנע ממנו. יכול להיות שהצורך של ילדיכם בקרבה הפיזית המנחמת שלכם בלילה נובע מכך שהם עדיין לא הפנימו יכולת להירגע לבד, והם לא תמיד מרגישים שגם כשההורים לא לצידם הם עדיין קיימים ושומרים עליהם.
לכן צריך פה שתי טקטיקות משולבות - מתן גבולות ברורים במהלך הלילה מי ישן איפה ומתן תשומת לב רגישה במהלך היום ומתן כלים להתמודדות עם פחדים שיסייעו להם להתמודד לבד ולא לפתח תלות בקריבה הפיזית בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתרונית21/10/2009
שלום,
יש לי ילד בן 10 חודשים והוא מרבה לישון אצל הסבים שלו
מקסימום פעם בשבוע מכיוון שזאת הדרך היחידה שהם מתראים.
הם לוקחים אותו בשעות הערב המאוחרות ומחזירים אותו בבוקר.
וכשהוא מגיע אלי הוא דוחה אותי ומעדיף את הסבא
שאלתי היא כזו האם דרך זו לא טובה ויש להפסיקה?
יש לציין שהוא נורא אוהב אותם וקשור אליהם למרות המרחק
שאלתי השנייה היא אני ובעלי מתכננים ירח דבש שיארך כשבועיים שימלאו לילד שנה
השאלה היא האם כדי לדחות את ירח הדבש בשנה או שעדיף מבחינת גילו של הילד לנסוע עכשיו
כשאין עדיין לילד מושג של זמן
אודה לכם אם תענו לשאלתי בהקדם
בתודה מראש
עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 10 חודשים
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2009עדן שלום,
לא ברור לי לגמרי הסידור עם סבא וסבתא - הם לוקחים אותו כשהוא כבר עייף ומחזירים אותו מיד בבוקר? אם כך הדבר, זה סידור לא ככ נוח עבור הילד וכדאי לחשוב עליו. למה שלא ייקחו אותו אחהצ או יבלו איתו במהלך היום (למשל יום שישי/שבת אם הם עובדים)?
לגבי הדחייה, ילדים רבים חשים כעס על ההורים גם לאחר פרידה קצרה, בה בילו במקום אחר. הכעס הוא תגובה תקינה למצב, יש לכבדו ולתת לילד את הזמן והמרחב לחזור לקשר עמך.
בהקשר לנסיעה - פרידה לשבועיים משני ההורים היא קשה ביותר לילדים בגיל הרך. לדעתי עדיף לדחות את הנסיעה או לנסוע כעת לנסיעה קצרה (בסביבות חמישה ימים) ואחכ לנסוע לפרק זמן ממושך יותר - כשהילד למשל יוכל לשוחח עמכם בטלפון ובכך להקל עליו בפרידה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מנהלות הפורום לא רואות שישנוגה21/10/2009
בלוקים שלמים של שאלות שלא זוכות למענה? איזו הזנחה וזלזול באנשים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוגה
נעמה סבג שמש21/10/2009שלום לך,
חבל לי שכך את מרגישה.
מנהלות הפורום גם עובדות מלבד השתדלותן לתת מענה לקהל הרחב ומכאן הקושי.
במצב שכזה נסי להקפיץ שוב את שאלתך ולהתאזר בסבלנות.
סופשבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בכיתה א עם חבר בכיתה זאמא21/10/2009
שלום
בני נכנס בספטמבר לכיתה א, בי"ס איזורי (אנחנו גרים בקיבוץ) מ א - ח
יש גבולות ברורים וידוע לכולם שהילדים הגדולים לא נכנסים לחצר ולבנין של כיתה א ו ב
היום בערב הוא סיפר ליש שיש לו חבר חדש שהוא מאוד אוהב אותו בשם איציק
כאשר שאלתי אותו מאיפה איציק הוא אמר שהוא לא יודע ושהוא ילד גדול, בכיתה ז
שאיציק הזה משחק איתם בקפיצות, שהוא היה פעם בבנין שלהם ושהפעילות היתה בחצר
אני מאוד נלחצתי, שלחתי אימייל למורה ואני מתלבטת מה עוד לעשות
האם אני היסטרית או שזה די מוזר? אני מפחדת בעיקר מאלימות וניצול מיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בכיתה א עם חבר בכיתה ז
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2009לאמא שלום,
אני חושבת שטוב עשית ששלחת אימייל למורה וכדאי לברר את העניין המטריד אותך. ייתכן שתגלי שיש ילדים גדולים שהם חונכים של הקטנים או שהילד הגדול היה שם מאיזושהיא סיבה. גם אם הוא לא היה שם ב"רשות" ובמכוון, ייתכנו עוד סיבות להתחברותו לילדים הקטנים מלבד ניצול מיני.
יחד עם זאת, אני מאמינה שזו הזדמנות ללמד את בנך לשמור על עצמו ועל גופו, ולפנות למבוגרים כאשר מישהו עושה לו דברים שלא נעימים לו. בנך עבר למסגרת שהיא יותר מורכבת, מאיימת ולהבנתי גם רחוקה מהבית יותר מבעבר. הוא ייאלץ להתמודד עם התרחשויות שונות שלא נדרש להתעסק עמן בעבר, ואת תלווי אותו יותר ממרחק. לכן כדאי לחזק אצלו את היכולת לצאת מסיטואציה חברתית שאינה טובה לו, ולחדד את ההבחנה בין התנהגויות תואמות ולא-תואמות.
בהצלחה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שאני חייבת לה תשובה מהר ...ענבר21/10/2009
שלום ,
אני בת 13 וחצי, אני מאוד אוהבת כלבים אבל יש לי בעיה כל פעם אני משכנעת את ההורים שלי לקנות לי כלב(או כל חיה אחרת), וכשהם קונים וכשהכלב פתאום מגיע אלי הביתה אני כאלו רוצה אותו אבל משהו גורם לי לא לרצות אותו וגורם לי לעייפות ולתשישות ולחרטה על כך שביקשתי אותו. אבל אני מאוד אוהבת כלבים ואני רוצה שיהיה לי כלב שוב פעם. ואני רוצה לדעת מה הבעיה הזאת ואיך אפשר לפתור אותה. אני מאוד רוצה כלב עכשיו . (בקשר לכלב שהבאנו, החזרנו אותו ) והבעיה הזאת הייתה גם עם שרקן שהבאנו ותוכים. ואני לא מבינה מה הבעיה ?
בבקשה תעזרי או תעזור לי.
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות בגיל העשרה
נעמה סבג שמש21/10/2009ענבר שלום,
לא קל לקבל כזו אחריות גדולה, ולעתים אנחנו "נכנעים" לקושי.
את צריכה לדעת שאם את מבקשת בעל חיים עלייך להיות אחראית לגביו, ולהבין שללא טיפולך הוא לא ישרוד.
כנראה שאת נמצאת בשלב בחיים בו סדר העדיפויות שלך אחר.
תסלחי לעצמך על ה"פספוס" ודעי שאינך מוכנה עדיין בקבלת אחריות שכזו.
אולי כדאי לנסות קודם לטפל בחיה וירטואלית קודם לכן. למיטב ידיעתי יש היום משחקים שכאלה. זה יעזור לך לרכוש נסיון ולקבל אחריות ולראות מה תוצאות מעשייך.
כשתחליטי , תוכלי לקבל על עצמך אחריות זו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבר22/10/2009תודה רבה, עזרת לי מאוד . :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציור של ילדמירי21/10/2009
בני בן 4 לאחרונה צובע את הציורים בשחור.מהגן הוא מביא ציורים בצבע שחור ובבית צובע בגואש שחור.יש לציין שהוא ילד יחיד. מקבל כל מה שהוא רוצה..!יש לו חברים ובעיקר הוא ילד שמח.{אני בחודש שביעי להריון והוא יודע שצריכה להיות לו אחות....}האם זה מצביע על משהו מפחיד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציור של ילד
סמדר ריינר21/10/2009מירי שלום,
לא בהכרח צביעה בשחור אומרת משהו מפחיד, הילד מבטא את עצמו ויכולות להיות לכך כל מיני משמעויות. לפי מה שאת כותבת הוא ילד יחיד ומקבל כל מה שהוא רוצה. זה נשמע שאת מצפה שלא יהיהו לו אף פעם טענות ולא יהיה לו אף פעם קשה. את צריכה לדעת שלילדים יש תוקפנות מולדת ובריאה, ואם נותנים להם הכלולא מוכנים לקבל שום תגובה מהם שלא עולה בקנה אחד עם הכרת תודה, יכול להיות שהם לא ידעו איך לבטא תחושות של כעס, תוקפנות או כל דבר אחר שהוא בהחלט נורמלי ולא מפחיד בכלל אצל כל אדם. יכול להיות שהשחור והגואש באים לבטא את רצונו יקבלו גם את הצדדים המלוכלכים והשחורים שלו ולא ידחו אותם. לכל אחד יש צדדים כאלה וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפץ מעבר
מירי21/10/2009ראשית אני מודה לך על תשובתך המהירה. יש לי שאלה נוספת.
לבני בן ה4 צריכה להוולד אחות בעוד חודשיים.
* הוא עדיין ישן בחדר של ההורים{בגיל 3 ישן בחדרו אך לפתע פתאם קיבל 3 התקפי אפילפסיה ומאז עברו 7 חודשים והוא ישן ב מיטה מתקפלת בחדר ההורים}
ו* גם לוקח מוצץ וחפץ מעבר{פאה של שערות...}
האם הוא צריך להגמל מהמוצץ וגם לעבור חדר בבת אחת,?האם בכלל צריך להוריד קודם מוצץ?או אחרי הלידה?
תודה רבה לכם.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסת אחות חדשה למשפחה
נעמה סבג שמש21/10/2009מירי היי,
הולדת אחות לא מצריך ממנו לוותר על המוצץ. מה הקשר? הגמילה צריכה להעשות בהתאם לילד ולא בגלל צורך חיצוני. יותר מכך, הלידה רק תקשה על העניין.
הייתי ממליצה להעבירו חדר כבר עכשיו כדי שלא ירגיש ש"פינו" אותו כדי שיהיה מקום לאחותו. לכן, כדאי שתעבדו על זה כבר עכשיו.
את מוזמנת לקרוא לגבי הנושא במאמרים באתר שלי או באתר זה, ובכתבות "מהתקשורת" באתרי.
לידה קלה ובהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברנו ממיטת תינוק למיטת מעברחני21/10/2009
בתי בת שנה וחצי ואני בהריון בחודש שמיני לכן החלטנו לעשות את המעבר עכשיו לפני טראומת הלידה כי אנחנו צריכים את מיטת התינוק בקרוב.
ואיזה ייאוש! עברו כ10ימים ולא מסתמן שיפור.
מתחילים עם טקס קריאת סיפור ובקבוק, סוגרים את האור אומרים לילה טוב ואז מתחילה הטיילת. בשבוע הראשון ישבנו לידה בלי לקום עד שנירדמה בתשישות. ילדה שבשמונה בערב במיטת התינוק פשוט הנחנו אותה ונרדמה מייד נילחמת בעקשנות. היא יורדת עוד לפני שאנחנו מספיקים לצאת מהחדר וצוחקת עלינו כל הזמן.בלילות הראשונים צעקתי עליה שאמא כועסת וכו אבל זה לא הזיז לה ואז ניכנסנו לשגרה שלא אומרים מילה פשוט מרימים אותה ומחזירים אותה. היום אחרי 10ימים הצחוק הפך לבכי ואני לא יודעת מה קשה לי יותר. נתנו לה לבכות כרבע שעה ובסוף נרדמה מתוכו. השתדלנו גם במהלכו לא להיכנס כלל, למרות שלא היינו בטוחים שזה צעד נכון.
האם אנחנו עושים נכון ורק להמשיך?או שיש פטנט קל יותר? אנחנו מותשים:-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת מעבר
נעמה סבג שמש21/10/2009חני שלום,
חבל שהתחלתם את תהליך המעבר כ"כ סמוך ללידה.
בגלל הזמן הקצר חשוב שתעבדו נכון. נתחיל מכך שלתת לילד לבכות לא פותר את הבעיה ולא תורם. אתם יוצרים מצב של שבירת אמון ביניכם לבינה וחבל.
נכון יותר לערוך טקס שלם סביב המיטה החדשה, לקשט במדבקות, לבחור יחד מצעם חדשים וכו'.
עם הילדה עליכם לפעול בדרך הדרגתית, עד לשינה ללא עזרה מצידכם.
אולי בגלל הזמן הקצוב כדאי לבדוק לגבי ליווי תהליך שכזה.
נסו את הטיפים. בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שבירת אמון אם אנחנו כל הזמן שם
חני23/10/2009ומחזירים אותה כל פעם שהיא יורדת? אנחנו לא נעלמים.
גם אם היא בוכה כמה דקות היא יודעת שאנחנו שם וגם שומעת אותנו.
תודה על הטיפים!
בילינו שעה נעימה ליד המיטה בהחלפת מצעים ביחד, סידור בובות והדבקת מדבקות על ארון סמוך שהיא רואה מהמיטה, שהיא מאד אהבה. אתמול לקח שעה ובלי בכי, אבל עדיין היא יורדת ואנחנו מחזירים, שעה מתישה, אבל זה כבר לא שעתיים שזה כבר הטבה לא? וזה שלא היה בכי גם היה הקלה. כמה זמן כל הסיפור הזה אמור להימשך? הכוונה ממתי להתחיל לדאוג?.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)