פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה על ילד בן 3.8
    בעיה במשקל
    21/10/2009

שלום רב,
    אני אמא לילד בן שלוש ושמונה חודשים ויש לנו בעיה קטנה, לילדי יש חברה בגן והם משחקים כל הזמן במשחקים כאלה כמו של מבוגרים, אני הולך לעבודה, ללימודים וכו'. לא מזמן הם התחילו לנשק אחת את השני בפה להתחבק ויש להם תינוק וכו'. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות מצד אחד אני לא אומרת לו כלום על זה ומצד שני אני לא חושבת שזה כלכך בסדר בגיל הזה לעשות דברים כאלה. מה אני צריכה לעשות על מנת לא לפגוע בו ולא להוריד לו את הביטחון. אני אמא חברה אני חושבת שאם אני היה חברה שלו הוא יספר לי הכל וישתף אותי בהכל ולא להיות אמא , אמא. לכן בעניין זה אני לא יודעת אך לגשת אליו בעניין הזה. תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על ילד בן 3.8

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגויות שההורה אינו מרוצה מהן

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2009

לאמא שלום,
    אני חושבת שאחד מתפקידייך כאם הוא לסייע לבנך להבין כיצד להתנהל בעולם. ואת עושה זאת מתוך ההבנות שלך לגבי הסביבה החברתית שאנו חיים בה, ומתוך אירועים שהיו לך ומהם הסקת מסקנות כיצד כדאי או לא כדאי להתנהל. אם בעינייך לא מקובל שבנך יתנשק עם חברתו (אני אישית לא רואה בכך רע, הם בסהכ ילדים קטנים והדבר הוא חלק ממשחק, אבל כל הורה ראוי שיקבע במשפחתו מה הכללים) - עלייך לבקש ממנו לעצור זאת. הרי, אם המשחק היה כולל הרבצת מכות נמרצות זה לזה, אני מתארת לעצמי שהיית פחות עוצרת את עצמך מלהעיר לו.
    בעיניי חלק ניכר מההורות הוא עיצוב ההתנהגות הנכונה אצל הילד; אל לך לחשוש מלחנך אותו, גם אם הוא ייעלב או יכעס. לא ברור לי גם למה את חוששת שאם תעירי לו, הביטחון שלו יירד. היכולת לקבל ביקורת היא תכונה חשובה, שיש לעודד אותה, ולסייע לילד להתמודד עם המתח שהביקורת מעוררת.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחרותיות ?
    דניאלה
    21/10/2009

שלום,
    בתי בת החמש ילדה חכמה, יפה ומפותחת מאד ביחס לגילה. מאד חברותית ובמקביל מאד תחרותית
    עם כל חברותיה, כמו כן היא עסוקה בהשוואות בינה לבין חברותיה כל הזמן. לדוגמא: כאשר באה לשחק איתה חברה היא כל הזמן שואלת שאלות כגון : " אצל מי יותר כיף לך אצלי או אצל..." או למי יש בית יותר יפה לי או..." .
    האם מדובר בחוסר ביטחון או תחרותיות יתר על המידה ? ואם כן איך אני יכולה לסייע לה להתגבר על התחושות האלו.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תחרותיות ?

הוספת תגובה

• תחרותיות

ד''ר שירי שדה שרביט
    21/10/2009

דניאלה שלום,
    הצורך להשוות את עצמנו לאחרים הוא צורך אנושי בסיסי, והוא חלק מההתפתחות התקינה. בערך מסביבות גיל 4-5, ילדים מתחילים להבחין בערך החברתי שהמבוגרים מייחסים לדברים שונים בעולם, ושיש דברים ש"נחשבים יותר" מאחרים. בעיניי, יש סוגים שונים של השוואות חברתיות. במידה ובתך עסוקה בהשוואות יתר על המידה, וגם מאוד לא מרוצה כאשר היא מגלה שלזולת יש יותר ממנה, חשוב מאוד להדגיש בפניה היבטים אחרים - לשמוח בחלקה, להבין שיש בתים שונים שיכולים להיות יפים במקביל או תואמים טעם אישי שונה, וכדומה.
    מהדברים שציינת, ניתן להבחין שבתך רגישה מאוד לערכים שהם יותר חברתיים-תרבותיים-משפחתיים, ונרכשים באמצעות אינטראקציה עם הסביבה. ילדים בגיל של בתך לרוב אינם עסוקים בהשוואות בין היופי של בתים שונים (כמו בדוגמא שהבאת). אני חושבת שיש כאן גם הזדמנות עבורכם ההורים, לבדוק באיזו מידה אתם עסוקים בהשוואה חברתית, ובאיזו מידה בתכם נחשפת לכך. וכמו כן - אלו התנהגויות של תחרותיות ו/או קושי לקבל השוואה חברתית שאינה בטובתכם, אתם מדגימים לה מבלי משים. כפי שאמרתי, חשוב המסר שאם מישהו אחר נהנה ממשהו, זה לא אומר שהיא חסרה.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות
    אמא
    21/10/2009

שלום לכן, תודה מראש על התייחסות המומחיות הנכבדות.

אני אמא לפעוט בן 3 בדיוק, ולתינוק כבן שנה.
    בני בן 3 הינו ילד מאוד מאוד אינטיליגנטי (כך גם עפ"י הגננת בגן), מאוד תקשורתי, ומאוד דעתן.
    קיים הבדל גדול ביו התנהגותו בגן (שם נאמר לי כי הוא ילד "מקסים", ובין התנהגותו בבית, המאופיינת בדעתנות, לעיתים עיקשות לקבל מה שרוצה, ולעיתים די קרובות איננו ממושמע : למשל כשמבקשים ממנו משהו ואינו מעוניין אומר: "לא" ולא עושה. כמו כן, אם אנו מעוניינים לצאת או נמצאים בקניון למשל ורוצים לעזוב ולהמשיך ללכת, הוא מסוגל להשאר על המיתקן או ליד חנות שאוהב ולא לבוא עימנו. כשאנו מנופפים לו "בי בי" כאילו שבכוונתנו ללכת בלעדיו, זה לא מפריע לו, הוא אומר "בי בי" ונשאר שם גם כשרואה שהמשכנו ללכת. כמו כן, הבוקר היתה תקרית, כשסירב ללבוש בגדים וללכת לגן, ואנו נלחצנו בשל קוצר הזמן כי יש לו הסעה בשעה מסויימת, ואז מצאתי עצמי צועקת עליו מאוד וכמעט יצאתי מכליי. רק לאחר צעקות ובכי התלבש ויצא בלי מצב רוח , וכדי שיבין שהתנהגותו איננה לרוחי , גם אמרתי לו וגם לא נופפתי לו לשלום.

מה עושים עם עקשנות כזו ועם זה שאינו ממושמע לעיתים? (לעיתים הוא ילד מקסים ושובה לב ממש)

איך עלינו להתנהג בסיטואציות כגון זו המתוארת בקניון או בבוקר?
    אנא עצתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות

הוספת תגובה

• גבולות

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום אמא,
    גיל 3 הוא גיל שמאופיין אצל הרבה ילדים באמירה מרובה של המילה "לא". מטרת השלב הזה היא לסייע לילד להתחיל לגבש את זהותו, בין השאר דרך הבדלתו מרצונם של אחרים על ידי כך שהוא מתנגד. זהו שלב בריא והכרחי בדרך לבניית עצמאות. פעם, ונדמה לי שגם היום, היה ספר ילדים בשם "הדובון לא לא" שמתאר דובון שכל הזמן אומר לא, ומתייחס בדיוק לשלב הזה. (אפשר לחפש אותו בחנויות ולהקריא אותו לילד, הוא יכול להנות מזה מאוד ואתם יכולים לצחוק על זה ביחד).
    מה שחשוב זה לא להעלב ולא לפרש זאת כחוסר משמעת או חוסר כבוד אליכם. רצוי לא להתנהג בצורה נקמנית, כמו למשל כשכעסת ולא נופפת לו לשלום. כדאי כבר מגיל צעיר מאוד להרגיל אותו שאצלכם כעס לא קשור לכך שמפסיקים לאהוב. מותר לכעוס, זה לא אומר שעכשיו אמא ברוגז ונעלבת.
    עם זאת יש מקרים שבהם לא תוכלו לוותר. כדי לבחור על מה מתעקשים ועל מה לא, כדי שהיום לא יהפוך למסכת שלמה של מאבקי כח. כשהילד ירגיש שמקבלים את עצמאותו ומכבדים אותה מתי שניתן, דווקא אז הוא יוכל להרפות מהעקשנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות והתפתחות הציור לילד בן 4
    איריס
    21/10/2009

שלום, בני בן ארבע עוד חודש, התחיל גן עירייה חדש השנה. חשוב לציין כי לא היו לו ילדים שהוא מכיר בגן, מבנה חדש וצוות חדש. בתחילה הפרידות בבוקר היו קשות , הוא לא רצה ללכת לגן והיה בוכה נורא אבל נרגע אחרי כמה דקות ובסוף היום היה אומר לי שהיה לו כייף אבל שוב בוקר למחרת לא רוצה ללכת לגן ושואל מתי הגן יגמר ומתי יגיע יום שבת. היום המצב שונה - הוא נפרד יפה ופחות ופחות אומר שלא רוצה ללכת לגן. משחק יפה עם חברים ומתנהג יפה.
    שני דברים שמטרידים אותי. 1. הוא החל להכניס את החולצה שלו לפה. הגננת התריעה על כך ואמרה שנעקוב חרי זה. הוא עושה זאת בעיקר בזמן שצריך להתרכז או לשבת בשקט ולהקשיב.
    בשעת משחק בבית או בחוץ זה לא קורה.
    דבר שני - הוא לא מתקדם בכישורי הציור. הציורים שלו עדיים מאוד בסיסיים על גבול השירבוטים. הוא צובע יפה מאוד מחזיק יפה את הטוש או צבע, אבל נראה שציור לא ממש מעניין אותו, ואם כבר אז הוא בעיקר מקשקש. הילד מאוד אתלטי וחזק, אין לו בעיה בחגורת הכתפיים. איך אפשר לעודד אותו לציור? ניסיתי לשבת איתו ולהראות לו ולבקש שיצייר לי, הוא עושה עיגול יפה מאוד, ועיגול בתוך עיגול גם אבל זהו.
    תודה
    וסליחה על האורך.

הוספת תגובה

• התנהגות והתפתחות הציור ליד בן 4

סמדר ריינר
    21/10/2009

איריס שלום,
    המעבר לגן עירייה היה מלחיץ לכולכם, אבל בכל זאת הילד מסתגל וזה סימן טוב של כוחות ויכולות. הייתי מורידה את רמת הלחץ ואת תחושת המבחן סביב ההתנהגויות שלו והציורים שלו. הוא לועס את החולצה כסוג של הרגעה שהוא נזקק לה. אם את רוצה לצייר איתו עשי זאת תוך משחק והנאה, אפשר גם תוך השתתפות בציור שלו, ולא תוך העברת תחושה שאת נותנת הוראות וממתינה בחיל ורעדה אם מצליח לו לבצע אותם. אם באמת יש בעיה אפשר לבקש מהפסיכולוגית בגן שתצפה בו, אב יותר חשוב נראה לי כרגע להינות יחד איתו מהגדילה שלו ולא לשים דגש על הפגמים ועל הלחץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בעייתי
    אמא
    21/10/2009

שלום רב .יש לי בן בן 11+שהוא תאום.כבר מכתה א' בעלי ואני מתמודדים איתו עם בעיות של שקריםבכל מיני נושאים שבעיקר קשורים לבי"ס, אי הכנת ש"ב,הפרעות בכיתה, ואף מקרי אלימות בבי"ס. הוא ילד מקסיםחכם בצורה בלתי רגילה (אפילו אובחן כמחונן) ורגוע בבית ,עם ציונים מעולים.כמובן שמורידים לו ציונים על אי הכנת ש"ב.היה מס' חודשים בפגישות אצל פסיכולוגית שלא נראה שתרמה משהו...נראה לי שהוא סובל מחוסר בטחון, ונגרר לשטויות של חבריו לכיתה..אני חברה במכבי.לא מוצאת פסיכולוג פנוי באזור מגורי.(מרכז)לפני חופשת סוכות הוא איים על חבר מהכיתה עם מספריים, לאחר שחבר נוסף אמר לו לעשות את זה!ביה"ס דורש טיפול, וכמובן דיווח על המקרה ללשכת הרווחה בעיר שבינתיים לא פנו אלינו.בעלי ואני אנשים נורמטיביים לחלוטין ,ובטח מגנים כל מקרה כזה. הוא נענש,בשלילת מחשב וטלויזיה וכו' ,אך נראה שלעונשים הללו אין כל משמעות..אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אפילו אתמול הוא שיקר אותנו בנוגע לש"ב, ורק התחלנו את השנה.אנחנו בודקים לו את השיעורים אבל מסתבר שהוא מצליח לחמוק!אני די מיואשת. לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בעייתי

הוספת תגובה

• ילד עם בעיות.

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום אמא,
    כמו שראית שיניתי בכותרת שלי את ההגדרה מ"ילד בעייתי" לילד עם בעיות, כמו שאמרת, הוא ילד מחונן ובבית הוא רגוע, אין סיבה לסמן את כולו כ"בעייתי", ככל שהוא מסומן כך, הוא גם מתנהג כך.
    נראה לי שבהחלט אתם זקוקים לעזרה, אם אין לכם אפשרות כלכלית לפנות למטפל פרטי, אפשר לפנות לתחנה ציבורית באיזור מגוריכם בחינם או בתשלום מסובסד.אתם זקוקים לדעתי גם להדרכת הורים באותו מקום. אתם יכולים להתייעץ עם פסיכולוגית בית הספר לגבי מקומות ציבוריים שבהם אפשר לקבל טיפול בעירכם, היא בטוח נמצאת עם מקומות כאלה בקשרי עבודה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "שמחה מוגזמת"
    שרית
    21/10/2009

שלום רב,

אני מקווה שלא תחשבי שאני פולניה אבל, כנראה שעודף רגישות שלי מביאה אותי לשאלה הבאה:

בדר"כ אני נמצאת עם ביתי בת השנה ועשרה חודשים כל יום אחרי הגן ועד שעת השינה. בשבועיים האחרונים, בעקבות סידורים ולקראת רכישת דירה, יצא מספר פעמים בהן היא שהתה או עם אביה או אחת מן הסבתות אחה"צ וגם עם שינה כך שהיא לא ראתה אותי הרבה שעות. לא ניכר שזה משפיע עליה באופן מיוחד מלבד העובדה שלפעמים היא חיפשה אותי בבית וקראה לי לפני שהלכה לישון. נהפוך הוא. כשאני באה לאסוף אותה היא צוחקת מעבר לרגיל והיום בגן היא נפרדה מאביה ללא כל בעיה (בדר"כ זה קשה לה) ורצה בגן הלוך ושוב צוחקת ומאושרת. השאלה היא: האם היא מפתחת מן מנגנון הגנה עצמית של OVER צחוק בגלל שהיא לא רואה אותי או שאני מפתחת שיגעון גדלות? יש לציין שאני נמצאת לאחרונה במתח רגשי לקראת רכישת דירה ולכן אני יותר רגישה לשינויים במצבי הרוח שלה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    "שמחה מוגזמת"

הוספת תגובה

• שמחה מוגזמת

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום שרית,
    נראה לי שבאמת מוקדם מדי לקבוע האם יש פה דפוס, בסך הכל נעדרת כמה פעמים, והילדה נשארה עם דמויות מיטיבות שהיא מכירה, לא הייתי ממשיכה ומסיקה מכאן מסקנות מרחיקות לכת. אין ספק שאת מאוד חשובה עבור ביתך, אבל לא הייתי מקשרת באופן אוטומטי בין התגובה הזו לבין מספר העדרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שרית
    21/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי שקט
    רוית
    21/10/2009

שלום, ביתי הבכורה בכיתה א' וביומיים האחרונים שמתי לב שבחוברת חשבון ביתי לא עושה את עבודה הכיתה שנעשית בכיתה. שוחחתי עם מורתה והנ"ל אמרה לי שבמהלך שיעור חשבון הילדה מפטפטת ולעיתים סוגרת את החוברת בטענה שסימה את העבודה, אך בפועל הדבר אינו נכון. הבעיה אינה קיימת בנושא הקריאה והכתיבה. עוד ציינה המורה שיש לה אי שקט, קוצים בטוסיק (בשעור הספציפי).
    כשאני ישבתי עם הילדה אתמול על השעורים בחשבון, הסברתי לה מה צריך לעשות והיא התמודדה.
    אני לא שקטה עם ההערות של המורה, "קוצים בטוסיק", אי שקט, נתנה לי עוד דוגמא כשהיא מבקשת מהילדים להוציא חוברת רק הבת שלי עומדת ומוציאה את החוברת. האם זה מעיד על משהו? מה עלי לעשות? הערה: ביתי מחכה לי עד שאני מגיעה מהעבודה על מנת להכין שעורים.

לקביעת תור
    סגירה
    אי שקט

הוספת תגובה

• אי שקט

סמדר ריינר
    21/10/2009

למודאגת שלום,
    זו רק תחילת כיתה א'. מותר לילדה שיהיה לה קשה להפנים ולהסתגל. חשבון זה מקצוע שקשה להרבה ילדים כיוון שהוא מופשט, ודורש ריכוז. הייתי קצת מחכה ורואה איך היא מסתגלת לפני שהייתי ממשיכה לדאוג. וכן הייתי עוזרת לה עם שיעורי הבית כמה שהיא צריכה זה בסדר גמור. זה שהיא מתמודדת אחרי שאת מסבירה זה סימן מצויין ואין סיבה שהיא לא תוכל להסתגל בכיתה בהמשך השנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

רוית
    21/10/2009

ראשית, תודה על תגובתך המהירה, היא בהחלט מעודדת.
    שאלה נוספת, הילדה נמצאת לאחר בית הספר עם גיסתי בבביתי. את שעורי החשבון הילדה מעדיפה לא לעשות בזמן הזה אלא להמתין לי (למרות שהיא יודעת את התשובות).
    האם יש טעם להלחם בזה, או פשוט שתמתין לי עם השעורים? אני אמרתי לה שתנסה להכין לבד ומה שהיא לא מבינה תשאיר עד שאגיע מהעבודה.
    החשש שלי, שזה לא ימשך גם שהיא תגדל.
    אגב, יש לך רעיון מה עושים עם "קוצים בטוסיק" כפי שהמורה כינתה זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום למודאגת,
    הייתי מניחה כרגע בצד את כל המאבקים ואת מה שהמורה אמרה זו רק ההתחלה וזה לא אומר כלום. אם בהמשך יהיו לה קוצים, וזה יהיה גםב בעוד מקצועות וזה ממש יפריע יהיה צורך לערוך אבחון כדי לראות ממה זה נובע. אתם ממש עוד לא שם, תני לילדה להרגיש אותך מלווה אותה ואל תתעקשי בינתיים, זו רק תחילת כיתה א' וזה מעבר קשה, היא זקוקה לאמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רוית
    21/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעלות את הביטחון שלה עי מחמאות

רוני
    21/10/2009

אנו האימהות לוקחות הכל ללב.גם אני כזאת.אך לדעתי זה עניין של אופי של הילד.תעודדי אותה הרבה ,תגידי כמה את גאה בה וכמה היא ילדה נפלאה על מנת לעלות לה את הביטחון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 7
    מירית
    21/10/2009

שלום לכם
    יש לי ילדה בכיתה ב היא הקטנה ויש לה שלושה אחים גדולים ממנה.
    אני מרגישה שייש לה קושי לעמוד על רצונות שלה עם הילדים בכיתה ,אתמול היא סיפרה שהמורה אמרה לה שהשם שלה מוזכר הרבה פעמים ואז היא סיפרה לי שהילדה שיושבת לידה מאשימה אותה בכל מיני דברים ויום אחד הבת שלי החליטה לא לדבר איתה והילדה הכריחה אותה להשלים איתה .ואחר כך היא אמרה לילד שיושב בקבוצה "נכון שהיא {הכוונה לילדה שלי} מדברת הרבה ומעצבנת" הבת שלי אמרה לי אמא כמעט בכיתי . לא ידעתי איך להגיב ואחר כך היא אמרה לי הלוואי שהילדה לא היתה לומדת בכיתה .
    הבעיה שבכל מקום שהיא יושבת יהייה ילד שירגיז אותה .
    ואני לא יודעת איך לתמוך בה ואילו משפטים להגיד שיעזרו לה להתמודד עם הקושי להסתדר עם הילדים.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 7

הוספת תגובה

• ילדה בת 7

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום מירית,
    נשמע שאת מאוד מזדהה עם הבת שלך, וכואב לך עליה נורא, ואולי זה קצת נשכח שאת שמעת רק צד אחד, הצד שלה, ולא ברור ממה שהיא מספרת מה החלק שלה בכך שכולם מאשימים אותה. נסי לברר איתה את הסיטואציה יותר בפירוט, מאיפה באו ההאשמות, ואיך קורה לה שהיא כל כך לא מרוצה. כמו כן נסי לשים לב האם זה קורה רק בבית הספר או גם בשעות אחה"צ, וגם מה קורה לה בבית, עם האחים אם יש, או בכלל, מה באמת קורה שם, והאם ההבנה שלה את הסיטואציה תואמת גם להבנה של שאר האנשים שהשתתפו בה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה

מירית
    21/10/2009

אני יודעת ומבינה שיש משהו בתגובות של בתי שגורמות לילדים להתנהג אליה בצורה כזאת .
    איך אני צריכה להגיב במצב כזה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים חברתיים

סמדר ריינר
    21/10/2009

התגובה שלך צריכה להיות תוצאה של הבנה מסויימת. קודם כל צריך להבין מה בתגובות של הילדה גורם לכך. את ניתן לעשות או על כך שצופים בה מהצד כשיש הזדמנות או מסיטואציות שקורות בבית. אם את לאל מצליחה להבין לבד אפשר לקבל מידע ממשיהו חיצוני, אולי המורה שמה לב, או משיהו מהמשפחה המורחבת. האם היא זו שמציקה קודם? האם מפרשת לא נכון סיטואציות כאילו הייתה בהן כוונה להעליב אבל בעצם זה לא נכון ואז היא מתחילה מריבה ואז זה מתגלגל ואז באמת כבר מעליבים אותה? אני לא יכולה לדעת כי אני לא נמצאת שם צריך להתחיל לעקוב אחרי האירועים האלה ולא רק על ידי הדיווחים הלא אובייקטיביים של ואז לנתח מה קרה ואיך אפשר להגיב אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איה
    21/10/2009

אני אמא לשניים בת שנתיים ו 10 חודשים ובן חודשיים וחצי
    נשואה לאיש צבא שלא מגיע כל יום הביתה
    גרה קרוב מאוד לאמא שלי, הילדים מכירים אותה ונשארים אצלה בלעדיי (הגדולה לפחות)
    בימים שבעלי אינו חוזר הביתה אני הולכת לישון אצל אמא שלי, היא גרה מרחק הליכה מביתי ו בתי הגדולה נהנית שם ומרגישה בבית במלוא מובן המילה.
    היא יודעת שהולכים לסבא וסבתא ונהנית מהביקורים ומן הלינה, אין לה בעייה לישון שם גם בלעדיי, בימי שישי לאחר סעודת השבת היא מבקשת מזה חודשיים לחזור אליהם הביתה ולישון עימם....

האם אני מרעה לילדיי בסידור זה? האם אני גורמת להם נזק כלשהו?

אודה על עזרתך....

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום איה,
    "מרעה" לילדייך זו מילה חזקה מדי. אין בהכרח "נזק" קשה ובלתי הפיך בסידור הזה. עם זאת יכול להיות שכשאת הולכת להורים מתקבל הרושם שאת לא רואה בעצמך ובילדים משפחה בפני עצמה, ואת חוזרת להיות בעצמך ילדה שלהם יחד עם ילדייך, ובאופן הזה ילדייך כשהם מחפשים הורים מתרגלים לחפש את הורייך ולא את הוריהם. יכול להיות שיהיה נכון יותר להעזר בהורייך בשעות הפעילות ולחזור כל יום לישון כמו משפחה נפרדת בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בפרק ב
    ששש
    21/10/2009

שלום לכן אני אלמנה פלוס 2 מתבגרות 16 ו21 יש לי חבר זה 8 שנים אנחנו לא מתגוררים יחד אך באותה עיר , ביתי הבכורה בקשר טוב איתו אך הצעירה מסרבת להתקרב או לדבר איתו הוא מנסה להתקרב אלייה אך בעקבות העבר איתו נפגעה מהילדות שתמיד התלונן עלייה שאינה מקבלת אותו ,ואינה אוהבת אותו בקטנותה אף הייתה מקללת אותו עכשיו התבגרה אך מסרבת אף לומר לו שלום לציין שאינו מנסה לבלות איתן , ההתקרבות היחידה שלו היא לדבר ותו לא ,ביתי הצעירה מאזינה לשיחות הפרטיות שלנו ומציינת תמיד שהיא כועסת והוא פוגע בי למרות שזה לא נכון ,שוללת אותו בכל מצב ומסרבת לשבת עימנו בחגים יותר נכון איתו ,למרות שכשחלתה לקח אותה למיון דאג לה כמה וכמה פעמים, דבר לא עוזר אני ממש וגם הוא רוצים לגור ביחד אך בלתי אפשרי לעשות כן במיוחד שהבת הגדולה עוברת לגור אם חבר קבוע שלה ובטח שאני לא מצליחה לשכנע את הבת הצעירה ,הוא מצידו חוגג להן ימי הולדת אך מעבר לזה מאום אינו עוזר בפרנסה ולא מביא להן שום מתנה במשך כל השנים ,ניסיתי ללכת ליועץ משפחתי ואף פסיכולוג אך הבת מסרבת להגיע איתי או איתנו ביחד ובכלל שוללת את הנושא של טיפול או ייעוץ קשה לי ואני אובדת עצות,מצד שני אני שואלת את עצמי האם להשאר אם אדם שעד היום לא עזר כלכלית במאום ולא טרח אף שהילדות היו קטנות והתייתמו לתת להן איזו שמחה או לטייל איתן וחוץ ממסעדה שאכלנו ביחד אם 2 הבנות, והבת הצעירה אינה מוכנה בכלל לשמוע עליו במיוחד לאחר שהתגנב לאוזנה רצוני לגור עימו ,ובמיוחד שנצטרך בעצם לעבור אליו כי הבית שלנו קטן יותר איני יודעת מה לעשות אני והוא מסתדרים בסדר גמור אך אני בדילמה האם לוותר על הזוגיות ,להעמיד לה אולטימטום דבר שמפחיד אותי כי יש לה בעיות נפשיות קלות עקב העבר מה עושים איזשהוא רעיון בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בפרק ב

הוספת תגובה

• המשך קצר

ששש
    21/10/2009

אגב לדעת בנותיי הוא אגרסיבי נכון שאנחנו חונכנו אחרת וואינן רגילות לאופי שלו ולמרות השנים אומרות שהוא אדם יהיר ומתנשא כך חשבתי גם אני בעבר עד שהכרתי אותו לעומק איני יודעת איך מציינים בעברית אדם שונה מאיתנו בושה לומר אך גדל באוירה שונה משלנו בעברית מכנים את זה שלוך נדמה לי הנימוסים שלו גסים אינו מתכוון לפגוע אך זה מה שהוא ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרק ב'

סמדר ריינר
    21/10/2009

שלום ששש,
    נשמע מהתאור שלך שאת בעצמך יש התלבטויות לגבי הקשר ושהן לא קשורות רק לבת שלך. אם את תחליטי שאת מעוניינת בקשר, ואת מעוניינת שבן זוגך יגור איתך, זוהי החלטה שלך וביתך תצטרך לקבל אותה, נראה שהגבולות בבית לא ברורים וזה בא לידי ביטוי בהאזנה של ביתך לשיחות הפרטיות שלך ולמשקל שאת מייחסת לחוות דעתן של הבנות על הקשר. נראה לי שכדאי לפנות לייעוץ לגבי הבת הקטנה ולגבי ההורות איתה בלי קשר לבן הזוג, ולקב החלטות לגבי בן הזוג בלי קשר לבת שלך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסמדר

ששש
    21/10/2009

פענחת את המצב נכון ויפה ממני ואת צודקת,במידה ואחליט הבעייה באיך להעביר את הילדה לבית שלו היא גדולה ומסרבת בכל תוקף ,ובכל מקרה מאיימת שתלך לקבסית בית ספר ותבקש לגור בפנימייה אם נעבור דבר שלא רצוי מבחינתי ,נראה לי שאני זו שצריכה ללכת לפסיכולוג ולפתור קודם הכל ביני לבין עצמי עזרת לי תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר רצון שהאור יהיה כבוי.
    אנונימי
    20/10/2009

ילדתי בת השנה ושמונה לא אוהבת את החושך ,היא ישנה באור ורק לאחר מכן אני מכבה את האור גם שאנחנו שוכבות אצלי בחדר וראות טלויזיה ביחד היא רוצה אור דלוק.
    מתי מתחיל החשש/פחד מחושך? האם זה הגיוני בגיל כו צעיר?
    תודה

הוספת תגובה

• חוסר רצון שהאור יהיה כבוי

סמדר ריינר
    20/10/2009

שלום לך,
    אם היא ילדה נבונה ומפותחת זה בהחט יכול לקרות בגיל כה צעיר. מה שחשוב זה לא אם זה מתאים או למתאים לגיל אלא עד כמה זה מפריע. אלה התנאים שהיא זקוקה להם, ואין בזה בכרח כל רע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה ביצירת קשרים חברתיים
    שירה
    20/10/2009

שלום,
    יש לי תאומים בני 4, בן ובת, הבת לרוב מעדיפה לשחק עם הבנים וכמעט ולא יוצרת קשרים חברתיים עם בנות, אלא ביוזמה שלי- שאני יוצרת עם האמא של הילדה מפגש בין הבנות.
    העיניין הוא שהיא ילדה חברותית ושובבה שמאוד אוהבת ילדים, אך לא הגיע לשלב בו הקשרים שלה נוצרים מתוך יוזמה שלה , אין לה ממש ילדה מהגן או מהסביבה שהיא מחוברת אליה, הכל מאוד שטחי.
    אני שמה לב כי ילדות אחרות בנות גילה יוצרות קשרים חברתיים , מזמינות אחת את השנייה והמצב מדאיג אותי.
    עם אחיה התאום אין לי בעייה כזאת, הוא מאוד חברותי, מאוד אהוד על ידי חבריו, אני אומנם יוצרת את המפגשים החברתיים- לרוב, אבל אני רואה שיש לו חברים קרובים בגן שהוא מחובר אליהם יותר .
    החשש שלי הוא לגבי הבת- האם זה גיל שבו נוצרות חברויות בין ילדים, ואם כן מה זה אומר לגביה?
    האם יש טיפים שאוכל להתשמש בהם כדי לעזור לה חברתית? ומה עלי לעשות כדי שתהיה יותר בחברת בנות ולא בנים?

תודה.

הוספת תגובה

• האם באמת קיימת בעיה?

ליאת גרוס
    20/10/2009

שלום שירה
    העובדה כי ביתך מעדיפה בנים אינה בעייתית כלל. מחקרים מוכיחים כי בנות TOM BOY מצליחות יותר בחיים. בדר"כ זה עובר בגיל 6-10. לא הייתי מתערבת כלל בנושא.
    נקודה נוספת - היזהרי מאד מהשוואות עם האח. אז מה עם הוא יוזם יותר? זה לא אומר שיש לה בעייה , זה רק אומר שהצרכים האישיים והחברתיים שלה כיום שונים משלו. אצל תאומים יש את אפקט הנדנדה בינהם כך שמצבה עוד יכול להשתנות וגם שלו. בכל אופן אל תשדרי לה באף דרך שכדאי שתהיה יותר כמוהו. את רק תשיגי את האפקט ההפוך.
    העובדה שחברותית, אוהבהת ילדים ומשחקת איתם בגן מספקת לחלוטין. נסי לבדוק מה היא רוצה וצריכה. אם רע לה ומשעמם לה- חשוב לפעול ולהתערב אך אם לה טוב כרגע - תתני לה לבחור. תקשיבי לה. אם היא רוצה שתזמי קשרים אחרי הגן, עשי זאת אך אל תלחצי. קבלי אותה כמו שהיא.
    היא עוד קטנה. זה בסדר שזה שטחי... חכי עוד שנה לפני שאת מתחילה לדאוג.
    אני סומכת על תחושה של אמא ואולי כל מה שכתבתי לא נכון- אבל כדאי שתבדקי עם עצמך יותר לעומק על מה הדאגה... מה מפחיד? האם כל הבנות בגילה אחרות או שרק חלק ?

חשבי על זה
    את מוזמנת לחזור ושתף במחשבותייך

ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אב שמתקשה עם בנו ...
    ליאור
    20/10/2009

שלום רב,

יש לי בן יחיד, בן 4.5, אני אוהב אותו מאוד, לאחרונה זה כמה חודשים שהוא נהפך למורד במידה מסוימת, כל דבר קשה, אם זה כניסה למקלחת, לקום בבוקר, להתלבש, לא להקשיב שמבקשים ממנו משהו, לצעוק שרוצים להעביר לערוץ אחר ושונה מהערוץ "שלו" ודברים נוספים ודומים.
    בבית אני מתפקד כאדם הנוקשה יותר שחשוב לו גם חינוך וצייתנות ולא רק לתת.
    אשתי זו שכמעט תמיד לטובתו ונותנת לו יד חופשית, לא פעם אמרתי לה שאם המצב הזה ימשך ולילד יהיה גיבוי על כל דבר שהוא עושה אני לא אוכל להתמודד עם זה.
    עד כאן הכול סביר להניח כבר קרה במקומות אחרים, אך השאלה שלי היא האם התנהגות זו נחשבת נורמלית לילד בגילו ? האם היחס שלי נוקשה מידי בזה שאני עומד על שלי כמעט בכל דבר ודורש שזה יעשה במיידי ולא בזמן שלו (יש לציין שאני לא מרים את ידי עליו ולא מכה אותו חלילה ואני לא מאמין בזה, אני כן מרים את קולי שנדרש) ? האם יחס של סבלנות יתר על המידה לא תוביל אותו לחשוב שכל מה שהוא רוצה הוא מקבל ויעשה את המצב לבלתי נסבל עוד יותר ?
    אשמח לקבל הבהרות, הערות והארות על המצב.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אב שמתקשה עם בנו ...

הוספת תגובה

• למצוא את שביל הזהב

ליאת גרוס
    20/10/2009

שלום ליאור
    אכן בעיה שכיחה אך לא פשוטה.
    מתירנות יתר היא מאד בעייתית מהמון בחינות. יחד עם זאת גם נוקשות וגבולות חריפים אינם יעילים. נבוט או סמרטוט.
    הבעייה היא שמה שקורה הוא שכל אחד מהם מקצין את עמדותיו על מנת לפצות על התנהגותו של האחר. הילד מקבל מסרים סותרים ומנצל את המצב "לטובתו".
    ישנם ספרים רבים על הצבת גבולות נכונה. שווה מאד לקרוא. במקביל רצוי לפנות להדרכת הורים קצרה על מנת להבין טוב יותר את ההשלכות של כל אחת מהקיצוניות ולקבל כלים למצוא את שביל הזהב.
    כרגע מי שמשלם את המחיר זה בעצם הילד, במקביל לכל אחד מכם ולזוגיות בינכם. בגיל הזה עוד קל לקבל הדרכה ולשנות דפוסעים שלכם ושלו. ככל שיגדל זה יהיה קשה יותר.
    ממליצה לפנות להדרכת הורים קצרה, על מנת להתיחס למקרה הספציפי שלכם ולא רק לסיסמאות שאפשר לקרוא בספר.

בהצלחה

ליאת גרוס

מודיעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    רינת
    20/10/2009

בני בן 5 וחצי עבר לאחרונה שתי בדיקות בהרדמה מלאה דבר אשר הפחיד אותו מאוד
    הוא עתיד לעבור ניתוח כפתורים בעוד כשבועיים והוא מודע לכך ומאוד מפחד
    לאחרונה כתוצאה מהבדיקות הופיעו אצלו פחדים שלא היו בעבר הפחדים מופיעים בלילה
    הוא לא רוצה שנצא מחדרו עד שהוא נרדם אומר שהוא מפחד יש לו כאבי בטן בזמן הפחד
    לאחרונה ספר לי על שני חלומות מפחידים שהוא חלם והם חוזרים לו בזכרונות והוא מתחיל ממש לבכות .אנ חייבת לציין כי התופעות הללו לא היו בעבר והופיעו רק לאחר סדרת הבדיקות שעבר
    האם לפנות לגורם מקצועי ? כיצד להתמודד מה לומר לו?
    אודה על עזרתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    20/10/2009

כדאי לפנות לצוות הפסיכולוגי בבית החולים או במסגרת שבה עובר את הניתוח ולהתייעץ עם פסיכולוג רפואי או קליני לגבי הכנת הילד לניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 ביישן מאוד
    רונן
    20/10/2009

שלום,
    בני הוא בן 4 והוא מאוד ביישן מהיום שהוא נולד. הוא תמיד נמנע מלהשתתף במסיבות בגן ותמיד נחבא שמישהו מדבר איתו. בגן הקודם היה צוות מדהים שזיהה שהוא רגיש וצריך תשומת לב ובאמת נתנו לו הרבה והילד פרח גם מבחינה חברתית. בחודשיים האחרונים הוא החל ללכת לגן עירייה עם צוות די עייף ואנו שמים לב שהילד "נובל" והביישנות צפה ועולה. אנו שמים לב שמבחינה חברתית הוא לא כל כך יוצר קשרים והוא לא כל שמח בגן ונראה שהוא הולך כי "מכריחים" אותו. הוא אומר על עצמו שהוא משחק הרבה לבד כי הוא פשוט אוהב לשחק לבד. העניין הוא שבגן הקודם הוא לא היה משחק לבד אלא היו לו הרבה חברים בגן והילדים היו מאוד אוהבים אותו.
    יש לציין שהוא לא יוצר קשרים חברתיים בעצמו אלא רק אם הצד השני יזום.

מה עושים? אני הייתי די דומה לו ואני יודע שזה בעייתי ויודע גם מה מצפה לו ואני כן רוצה לעזור לו ולתמוך בו.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 ביישן מאוד

הוספת תגובה

• ילד בן 4 ביישן

סמדר ריינר
    20/10/2009

שלום רונן,
    קודם כל חשוב ויפה שאתם שמים לב ורוצים לעזור לילד ולא מזניחים. עם זאת, נדמה לי שגם אתם, כמו הילד קצת נוטים להשאיר לאחרים את היוזמה. בגן הקודם היה צוות ששם לב וטיפל. בגן הזה לא. אז מה עושים? פונים לצוות בכל זאת ומנסים לגייס אותו. גם אם התוצאה לא תהיה כמו בגן הקודם, זה יותר טוב מכלום. ובנוסף, לא צריך להשאיר הכל לצוות הגן, גם אתם כהורים יכולים לעודד אותו ליצור קשרים אחרי הצהריים למשל על ידי קביעת פגישות עם הורים לילדים אחרים, התבוננות בו כשהוא משחק ושיפור המיומנויות החברתיות שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה