פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד רוצה להיות זאב
    אבא
    11/10/2009

שלום,

ילד שלי (בן שלוש) כל הזמן אומר שהוא רוצה להיות זאב. כהמשך המשחק הוא שואג ואומר כי יוכל את הארנב(צעצוע), החתול, את אמא וכוי. כנראה, אנחנו, המבוגרים התחלנו את המשחק אבל לא יכולים לעצור. למזל הילד לא מנסה לפגוע או לנשוך באמת. ווריאציה של אותו משחק: "רוצה להיות תנין". כדרך כלל קורה עם תנין-צעצוע ביד.

בבקשה, תנו עצה איך לשכנע כי להיות רע תנין או זאב רע זה לא טוב.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד רוצה להיות זאב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמיון מפותח

נעמה סבג שמש
    14/10/2009

אבא שלום,

הילד מפעיל את דמיונו ואין רע בכך. חשוב תמיד להזכיר ולומר שאנחנו עושים ב"כאילו".
    חשוב גם לדמיין אותו סיפורים נעימים, בהם החיות יכולות לעזור זו לזו. אך אין רע במשחק הנוכחי כל עוד זה לא יוצא מפרופורציות.

בברכה,

נעמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרות של עשירים

גל
    14/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - ילד בן 11.5 שנים
    סגלית
    11/10/2009

שלום,
    אני אמא לילד בן 11.5 וילדה בת 7.5. בני הבכור ילד אוד חכם שאוהב לשחק במחשב פלייסטישין וטלויזה. כשהתחילה שנת הלימודים החלטתי להנהיג נוהג חדש שבצהריים לא משחקים במחשב, פלייסטשיין ולא צופים בטלויזה. בהתחלה היתה התמרמרות אך לאחרונה אנ י חושבת שיותר טוב והם משחקים יחדיו בצהריים (בדרכ בכדור בחצר יש לנו בית פרטי).
    אולם, גילתי כי כשאני אוסרת עליו לשחק במחשב (יש לו מחשב בחדר) כאשר הוא בעונש או כאשר מאוחר ואני לא מרשה (גם אחרי 20:00 איני מרשה ) ואנ י מפתיעה ונכנסת הוא מכבה את המסך. שאני שאלתי אותו הוא הכחיש. ה יום שוב זה קרה וראיתי. אז מ אוד כעסתי ואסרתי עליו לשחק שבוע במחשב. כמובן שהסברתי לו את נושא ה אמון (כבר הסברתי בעבר).

אודה לעצתכן בנושא. אנו מאוד חוששתשזה יסלים

אמא דואגת תמיד....(אני באמת תמיד מאוד דואגת )

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - ילד בן 11.5 שנים

הוספת תגובה

• למה דילגו עלי ?

סגלית
    13/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להחזיר תינוק למיטה
    אתי
    11/10/2009

שלום רב,

אני מבקשת את עצתכן על מנת שאוכל להחזיר את בני בן השנה ו- 5 חודשים למיטה משלו.

לפני כ 8 חודשים בני חלה לתקופה ארוכה, הוא היה מקיא תוך כדי שינה והחשש שזה יקרה כשהוא במיטתו ואני לא אהיה נוכחת, גרם לי להעבירו לידי במיטה הזוגית.

כאשר הוא הבריא ניסיתי להחזירו למיטת התינוק שלו אך הוא סרב בתוקף. ניסיתי להתעקש איתו כמה לילות אך הוא בשלו!

החלטתי לקנות לו מיטת נוער, ולהחזירו לשינה עצמאית, ואני מבקשת כלים כיצד לעשות זאת ולנחול הצלחה.

אשמח לתגובתכן המהירה
    אתי :-))

לקביעת תור
    סגירה
    איך להחזיר תינוק למיטה

הוספת תגובה

• הרגלי שינה בגיל הרך

נעמה סבג שמש
    12/10/2009

אתי שלום,

חשוב מאד שתחזירי את בנך להרגלי שינה בריאים בצורה הדרגתית.
    כדאי שתהיי נוכחת, בשלב הראשון, בעת ההרדמה, בחדרו.
    חשוב שהאמון ביניכם יישמר, ולכן, אם הוא בוכה בכי של מצוקה, זה אומר שעדיין לא הגיע הזמן לעזוב.
    עם הזמן, תוכלי להתרחק לכיוון הדלת ורק בסופו של דבר לא להיות נוכחת.
    ברור שהילד מתלונן. לקחת לו משהו שהיה לו.
    את מוזמנת לקרוא מאמרים בנושא, באתר זה או באתר שלי.

בהצלחה!

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב איטי
    תמי
    11/10/2009

שלום רב
    הבן שלי בן 6 והוא עכשיו בכיתה א, הוא חכם מאוד, אבל הבעיה שלו שהוא איטי יותר מדי בכיתה, הוא פותר את כל השאלות בצורה נכונה אבל מאוחר מדי! בבית כשאני לידו הוא פותר אותן מהר. המורה אומרת שצריך לעבוד על כי זי עלול להשפיע עליו בבחינות! מה לעשות? אנא עזרו לי, מחכה לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    קצב איטי

הוספת תגובה

• קצב אישי, לא בהכרח איטי

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/10/2009

תמי שלום,
    בקריאת שאלתך עברה לי תחושה של לחץ בו את ובנך מצויים.
    איני רואה צורך בהאצה הזו בילד, שבאה גם מהמורה. הילד התחיל את כיתה א' לפני חודש וקצת, ולכן המבחנים צפויים לו עוד זמן רב מאוד. אני חושבת שכדאי לחזור למורה ולשוחח איתה על כך, וגם עם הילד. לנסות להבין מה עוזר לו בבית לפתור מהר יותר - יש פחות גירויים מפריעים, הנוכחות שלך מרגיעה, בכיתה הוא לחוץ שלא ייצא לו פתרון נכון והוא מתבייש לטעות שם וכדומה.
    כדאי להבין מה גורם לקצב האישי שלו ולהגן על הילד מההלחצה של הסביבה. זו גם הזדמנות עבורך לבדוק עם עצמך, באיזו מידה את משדרת מסרים מלחיצים לגבי הלימודים באופן כללי, ובאיזו מידה את מאפשרת לילד להסתגל למערכת הבית ספרית המורכבת, באופן הדרגתי ואישי.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה וחודשיים שואלת שוב כי לא ענו
    אולגה
    11/10/2009

שלום,

יש לנו תינוקת בת שנה וחודשיים. בימים אחרונים שמנו לב שהיא פתאום קופאת במקום ולא זזה, כאילו נכנסת לבועה. אם לא מנסים להוציא אותה מזה היא יכולה להיות במצב כזה אפילו דקה שלמה. זה מעין פרצוף נעלב, לפעמים עיניים טיפה רטובות כאילו עוד שניה פורצת בבכי.

זה קורה בעיקר במצבים כשמישהו זר יוצר איתה קשר מיוזמתו.או כשהיא נבהלת. למשל מנסה ללכת ונופלת.

קצת רקע:

היא נכנסנה בספטמבר לגן והיה לה מאוד קשה. עד גיל שנה וחודש הייתה איתי בבית. היא בוכה הרבה בגן. בימים ראשונים הייתה שוכבת על הבטן ערה אבל לא זזה. כאילו מפוחדת , קפואה.

היא נורא קשורה אליי ולא נותנת לזרים להחזיק אותה.

מצד שני מאוד חברותית מחייכת לכל עובר ושב ועושה לכולם ברחוב שלום.

יוצרת קשר עין עם זרים.

היא תקשורתית, שמחה ומבינה את מה שאומרים לה (עד כמה שתינוק בגילה מבין).

האם זאת חרדה?

יש ממה לחשוש?

אשמח למענה . קצת חוששים לשלוח אותה לגן , לנו זה נראה קשור.

הוספת תגובה

• חרדה נורמטיבית

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/10/2009

אולגה שלום,
    התגובה שאת מתארת נראית לי כמו תגובת חרדה נורמטיבית ביותר לאירועים/אנשים מפחידים - זרים שאינה מכירה, או אירוע מבהיל. אין סיבה לחשש לפי תיאורך.
    לא היה ברור לי למה את מקשרת את ההתנהגות לגן - האם יש לך סיבות לחשוש לגביו?
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אולגה
    12/10/2009

אני קישרתי את זה לגן כי זה התחיל אחרי ששמנו אותה בגן,
    אני לא חוששת שקורה משהו שם אבל אולי בגלל שהיא נכנסה למסגרת הזאת והיה לה מאוד קשה בהתחלה היא פיתחה את התגובה הזאת.

קצת חששנו שאולי היא פשוט לא מוכנה עדיין למסגרת.

תודה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 13 מקלל וצועק
    איריס
    11/10/2009

שלום לכם
    אני גרושה +2 שגרים אצלי בני הקטן בין ה13 מאז שעברנו לגור בלי אביו מדי כמה חודשים משתולל וצועק וכועס ומקלל אם זה בגלל שאני מבקשת ממנו לעזור בבית אם זה בגלל שאחותו רוצה זמן מחשב וכו על כל מיני דברים שאני מאמינה שהם בשיגרת יום יום בכל בית העניין הוא שבכול פעם שהגיעו מים עד נפש ערבתי את אבא שלו במטרה שירגיע אותו ואכן היה בא ולוקח אותו לכמה שעות ואז הילד היה חוזר רגוע עם הבטחות שזה לא יקרה שוב וכך חוזר חלילה ואחרי שזה קרה מספר פעמים דיברתי איתו והסברתי לו לילד שזה לא יכול להמשיך כך ובסוף הוא יגרום לי למצב לא נוח שבו אני אשלח אותו לגור עם אבא שלו לצמיתות כי איתו נראה לי שהוא מסתדר.עלי לציין שביתי אחותו נמצאת בפנימיה בהרצליה ופעם בשבועיים באה הביתה.כך שרוב הזמן אני עם הבן
    ערב חג האחרון בדיוק ביום ההולדת של הבן היה התקפה כעס נוסף שחצה גבולות בקללות כגון את זונה מזדיינת וכו' שהעלו את חמתי ולמחרת בבוקר ארזתי לו תיקים ולקחתי אותו לאבא שלו בלי הרבה דיבורים. העניין הוא שלאחר כמה ימים הזמנתי את שניהם אלינו בשביל לפתור את הדברים ולהפתעתי הגדולה גיליתי שאבא שלו מסית אותו נגדי שאומר לא שאני זרקתי אותו בכוח מהבית ובשביל לחיות איתי צריך לאכול צפרדעים ולעמוד דום. ואני מיד להגנתי בקשתי ממנו שלא יכניס לי מילים לפה ושאני מעבירה אותו לאבא שלו ולא לאדם זר בגלל שאין לי כוח לשגעון הזה ואם יש משהו שסובל בבית אני לא יחזיק אותו בכוח ויאכיל אותו צפרדעים. אך השיחה הסתיימה בכעסים משני הצדדים והבן נמצא אצל האבא שמחזק אותו בהתנהגות הבזויה הזו ועושה הכל בכדי שאני לא יגיע להבנה עם הילד אומר לו לא להתקשר אליי שנסעתי למסור לו כמה דברים שהיו חסרים לו לא נתן לו לרדת לראות אותי וכו' אני מרגישה שנפלתי בבור שגרושי חפר בעדינות ובהתמדה ושאני מאבדת את בני איך אנ י מחזירה את הילד הביתה ומגשרת על העניין במינימום פגיעה בילד כי היום ברור לי שהילד לא אשם בהתנהגות הזו אלה אבא שלו מגיע אלי דרכו . עלי לציין שבימים אלו אני מחלימה ממחלה קשה שהיתה לי בשנה האחרונה ולאבא של הילדים אין השפעה כזו על ביתי כי היא לא בקשר איתו מבחירה שלה .

לתשובתכם בהקדם אודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 13 מקלל וצועק

הוספת תגובה

• התנהלות המשפחה לאחר גירושין

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/10/2009

איריס שלום,
    את מתארת מצב מאוד לא קל בבית, והצטערתי לקרוא על כך.
    אולם לאור מורכבות התמונה המשפחתית והבריאותית, חשוב מאוד שתתייעצי עם פקידת הסעד לסדרי דין או דמות אחרת במחלקת הרווחה. ניתן גם להתייעץ עם הצוות הטיפולי בפנימייה של בתך, במידה והם מכירים את המשפחה טוב יותר.
    באופן כללי מאוד אני אאמר, שהילד נמצא באמצע בינך לבין גרושך, וחשוב להפחית את העימות ביניכם ככל שניתן, על מנת שייטב לילד.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות ילדה בת שנה
    נורית
    11/10/2009

שלום אני צריכה את עזרתכם.
    יש לי ילדה בת שנה שכבר שבועיים אני רואה אותה מאוננת ומתחככת ברצפה כשהיא על הבטן או במיטה היא התחככה בבקבוק שלה או ברגל שלי כשאני יושבת איתה על הרצפה לשחק היא ממש מטפסת על הרגל שלי ומנסה למצוא תנוחה טובה לאוננות שלה. במצב הזה אני מורידה אותה בעדינות מהרגל שלי ומעבירה נושא מה שנקרא במשחק או משהו אחר.היא עושה את זה ממש כבר באופן קבוע לפחות פעם ביום )כמובן היא בגן)ולא יודעת מה קורה שם.
    אני רוצה לציין שיש לי עוד ילדה שלא היתה עושה את זה.זה ממש חדש לי והייתי רוצה לדעת מה לעשות ואם זה עובר כי זה לא נעים ומביך.אני חושבת ומנסה להבין איך פתאום התחילה ואני אומרת אולי כי התחילה גן חדש או שאין קשר
    אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות ילדה בת שנה

הוספת תגובה

• אוננות

נעמה סבג שמש
    11/10/2009

נורית שלום,

החשש שלך מובן, אך על פניו מדובר בתופעה מוכרת גם בגיל זה.

כל עוד הדבר לא קורה באופן מוגזם אין לך סיבה לדאוג.

בברכה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסביך אדיפוס?
    יוסי
    11/10/2009

שלום
    אני גרוש ונמצא במערכת יחסים מעולה עם גרושה שלה ילד בן 9.
    היחסים שלי עם הילד מצויינים.
    הילד מחבק ומנשק את אמו בתדירות גבוהה ונראה כי היחסים בינהם חמים ואוהבים.
    אתמול קרה מקרה שהדאיג אותי, שמתי לב שבמהלך החיבוק וההתכרבלות שלו באמו
    הוא שולח יד ונוגע בשד שלה וזאת ללא תגובה של אימו.
    שוחחנו על כך והיא אומרת שזה קרה כמה פעמים ללא תגובה שלה.
    לי זה נראה מצב לא תקין אני מעריך שיכול להתפתח תסביך אדיפוס.
    שוחחנו אני ואמו על העניין.
    והסתבר לי שגם לדעתה זה לא תקין והיא פשוט לא יודעת איך להגיב.
    איך צריך להגיב כשמקרה כזה יחזור על עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    תסביך אדיפוס?

הוספת תגובה

• קשר בין אם לבנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/10/2009

עופר שלום,
    השלב האדיפלי הוא שלב שבו כל הילדים מוצאים עניין מוגבר בהורה בן המין השני. זוהי תקופה בחיים שהיא חלק מההתפתחות התקינה והטבעית. בגיל ההתבגרות, הילדים עוברים מפנטזיה על ההורה, לחיפוש בן/בת זוג אחר בגילם. זה הסבר קצר ושטחי ביותר.
    לענייננו, מגע בין ילד בגיל זה לבין אמו הוא מאוד אינדיבידואלי. יש משפחות שיש בהן קשרים קרובים וטובים, אבל ההורים לא מרגישים נוח להיות עירומים מול הילדים ולא ירגישו בנוח מול מגע שאתה מתאר. יש משפחות בהן התכרבלות כזו היא טבעית ומקובלת.
    הדבר החשוב כאן הוא העובדה שלזוגתך המגע הזה מפריע, וזו האינדיקציה הכי חשובה. לכן חובה עליה להסביר לילד על כך שהגוף שלה הוא פרטי, ויש איברים שאנחנו שומרים לעצמנו, לא נוגעים בשל אחרים והם לא נוגעים בשלנו. ייתכן מאוד שעבור הילד המגע הוא ילדי ולא מיני, אולם התגובה של האם צריכה לשקף את הרגשתה. האמירה לילד צריכה להיות מאוד עניינית, קצרה וישירה, ועל האם להמשיך להיות עקבית במידה והדבר נמשך.
    בהצלחה,
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפורום פעיל?

שירלי
    31/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות הילדה
    טל
    11/10/2009

שלום,
    הילדה שלי בת 3. היא ילדה מאוד אינטלגנטית ומאוד פתוחה ומלאת חיים שאוהבת לבלות, לטייל, לצאת לבתי קפה ומאוד עצמאית ואין לה בעיה להשאר בלי ההורים ותמיד מעדיפה לא לחזור הבייתה אלה להמשיך בבילוי מחוץ לבית . בתחילת השנה הנוכחית היא עברה לגן חדש ונתון נוסף הוא שעוד חודש אנחנו עוברים דירה לעיר אחרת.
    בחודש האחרון ההיתנהגות שלה השתנתה בצורה שמאוד מדאיגה אותנו. זה מתבטא שבתי צורות עיקריות:
    1. כאשר אנחנו יוצאים היא כול הזמן מבקשת לחזור הבייתה.
    2. בשבוע האחרון כול בוקר היא בוכה במשך שעות ומתחננת בצורה קורעת לב שלא ניקח אותה לגן. זה מגיע לרמות בכי היסטריות וכשמגיעים לגן זה נראה כמו פחד נוראי.

אני מבקש יעוץ ומידע לאן עלי לפנות כדי לקבל יעוץ מקצועי ואבחון שיעזור לנו לדעת מה
    הסיבה למצוקה שהילדה מביעה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהתנהגות הילדה

הוספת תגובה

• כניסה לגן, הבית כמקלט?

נעמה סבג שמש
    11/10/2009

טל שלום,

יכול להיות שתהליך הכניסה לגן לא נעשה בצורה נכונה, ומשם נובע הקושי.

הצורך שלה לשהות בבית, יכול להיות שנובע מהרצון לבלות איתכם זמן רב יותר.

כדאי לקיים את הפרידות בגן בצורה הדרגתית כדי להקל על הילדה.

בנוסף, הייתי מגיעה גם באקראי באמצע היום לראות ולשמוע איך היא מתנהלת במהלך היום.

לדעתי, ייעוץ לכם כהורים, ייקל עליכם וייתן לכם כלים על מנת להתמודד איתה. ניתן לפנות להדרכה הורית.

בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית משמעת
    דנה
    11/10/2009

בני בן 6 , ילד מאוד חכם ונבון , אוהב לדעת הכל ולדעת הגננת הקודמת שלו (התחיל בספטמבר כיתה א')ברמה קוגנטיבית גבוהה לגילו.
    הילד מאוד רגיש וקולט כל דבר. קשה לדבר על ידו כי הוא "צריך" להבין הכל. מלבד זה הילד לא מפסיק לדבר ולעיתים בקול רם למדי (על גבול הצעקות, ולפעמים אם כועס בצעקות של ממש) , הילד דורש תשומת לב נונסטופ וכשהוא "משועמם" הוא לא יודע להעסיק את עצמו, יש לי ילד נוסף בן שנתיים וקשה לי להיות כל היום צוות הווי ובידור שלו מה גם שזה לא נראה לי הגיוני.
    בנוסף לילד מידי פעם יש טיקים מוטוריים קלים וכן מעט חרדות שאני לא יודעת למה לשייך (גיל או בעייה) . קראתי על הנושא רבות ויתכן מאוד שיש לו תסמונת טורט באופן קל - אם כי כרגע אני לא ממש רוצה לאבחן/לתייג אותו. יותר מעוניינת לתת מענה לבעיות.
    מהמאפיינים שקראתי כמו: דיבור אינסופי ובקול רם וכן תזזיתיות שיש בו (בבית הוא לא מסוגל לשבת לרגע) יתכן מאוד שמדובר על ADHD .
    הקשיים שלנו איתו הם : קנאה באח הצעיר ממנו(בן שנתיים) ,הצקות מרובות לאח שלו , ויכוחים אינסופיים, קושי לקבל מרות, נהנה לעשות דווקא, ולעיתים פשוט לא מקשיב לנו , ממש לא ממושמע , כל דבר צריך להגיד לו 50 פעם . ואנחנו אובדי עיצות. ניסינו את כל השיטות אם זה בתגמול על התנהגות טובה , חיזוקים חיוביים (מקבל המון), שיטת המדבקות , דיבור בגובה העיניים , או לחילופין פסק זמן בחדר , דיבור אסרטיבי ,ובעלי גם חטא במכה בטוסיק כשהוא כבר עבר את הגבול (ברור לשנינו שזה לא הפתרון והוא התיסר מאוד על כך) .
    כלום לא עוזר !!! יש ימים יותר טובים ויש ימים פשוט נוראיים שנראים כמו ויכוח אחד ארוך. מיותר לציין שמאוד לא נעים לחיות באוירה כזו. בעיני חלק מהמשפחה בעיקר הסב המבוגר שלא ממש יודע על הפרעות קשב ,הילד "מחוסר חינוך" ותולים את האשם בנו.
    דבר אחד מפתיע לטובה והוא קרן אור , במסגרות שהוא נמצא בהם אף פעם לא היו עליו תלונות , שם הוא מתנהג למופת (אם כי המורה החדשה ציינה שהוא מעט פטפטן) . תמיד לא הבנתי איך יכול להיות פער כ"כ גדול בין הבית לבין המסגרת בחוץ. בגן הגננת בכלל לא הבינה על מה אני מדברת כששאלתי אותה אם יש לו קשיים לשבת בריכוז או לקבל מרות.
    ברור לי שבמוקדם או במאוחר אאלץ לאבחן אותו. כרגע כל עוד זה לא מפריע בהתנהלות עם בי"ס אני נמנעת מכך.
    השאלה היא : האם יתכן פער כזה רציני בין התנהלותו בבית לבין במסגרת ? שהרי אם יש בעייה מוכחת כגון היפראקטיביות + קשב וריכוז , הדבר יתבטא בהכרח גם מחוץ לבית, לא ???
    קשה לי להמנע מהמחשבה שיש בעייה עם החינוך/המשמעת שלנו, אבל באמת שניסינו הכל.
    הייתי מעוניינת לשמוע את דעתכם על המקרה ואיך ניתן להמנע מהויכוחים האינסופיים ? איך ניתן לגרום לו לעשות דברים שאנו מבקשים ולא להציק כל הזמן ?
    וכמו כן על איזה טיפול הייתם ממליצים לנו להתחיל ? טיפול ריגשי , פסיכולוגי התנהגותי וכ"ו ? ואיך לשתף את הילד בכך
    המון תודה ומצטערת על האורך הייתי חיבת לפרט

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית משמעת

הוספת תגובה

• בעיה מורכבת

ד''ר שירי שדה שרביט
    11/10/2009

דנה שלום,
    את מתארת רמזים לקשיים בתחומים שונים - יחסי הורים וילדים, קבלת מרות, טיקים מוטוריים, חרדות וכדומה. כמו כן בנך התחיל כעת כיתה א', וכניסה לבי"ס היא מצב לחץ עבור ילדים.
    לא ברורה לי ההבחנה שאת עושה בין אבחון לבין טיפול. טיפול טוב מתחיל באבחון טוב - פסיכולוג צריך להיפגש איתכם ועם הילד, לשוחח עם המורה ואולי לשלוח להתייעצות עם נוירולוג במקרה של חשד לטורט או הפרעת קשב וריכוז. לדעתי האישית, כל הערכה פחות מכך, אינה יעילה ואינה מקצועית!
    רק לאחר שתבינו במה מדובר, והיכן מוקד/י הקושי, יהיה ניתן לטפל בכך - יש טיפולים מסוגים רבים, ואיש מקצוע מיומן יידע לסייע לכם להתאים את הטיפול הנכון לבעיות הילד ולקונסטלציה המשפחתית. אפשר להבין את החשש מ"תיוג" אפשרי, אולם לדעתי חוסר אבחון של בעיה הוא הרבה יותר קשה עבור הילד והסביבה. וכמובן, אם יתברר למשל שמדובר בנושא של סמכות הורית וגבולות ואתם ההורים תופנו להדרכת הורים, כולכם עשויים להרוויח מכך.
    לכן, מומלץ לפנות להתייעצות והערכה אצל פסיכולוג, שיברר את טיב הבעיה.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך - והמשך...

דנה
    12/10/2009

ד"ר שירי תודה רבה על תגובתך.
    מדברייך אני מבינה כי מומלץ לנו להתחיל אצל פסיכולוג ילדים.
    לגבי ההפרדה שאני עושה בין טיפול לבין איבחון, הסיבה הראשונה היא כי אין בעיות כלל במסגרות , וכרגע אם אין בעיות למה שאעלה אותם על פני השטח ? מדוע שאשלח פסיכולוג לדבר עם המורה (כפי שכתבת לי) אם אין כל בעייה בבי"ס ? הבעייה העיקרית כרגע היא ההתמודדות שלנו עם ההתנהגות שלו בבית!!!!
    ושנית וזה הכי הכי מפריע לי , אני מחשיבה את עצמי אדם נאור ואני יודעת שקיימים עוד רבים וטובים כמותי, אבל מה לעשות שאנו עדיין חיים בחברה סטיגמתית . לדוגמא קראתי בפורום טורט את המלצתה של רופאה בישראל שמומחית לטורט שאמרה בפירוש לא לציין את האיבחון בפני בי"ס מורים והורים ,אלא להשתמש בשמות אחרים (כמובן כשהאיבחון הוא קל והטיקים לא קיצוניים)
    וזאת למה? כי לדבריה עדיין יש סטיגמה נוראית על הלקות הזו של ילדים שמקללים יורקים ומלאים בבעיות התנהגות ופסיכיאטריות , הם לא ממש מודעים שטורט מופיעה עם טווח גדול ועם סימפטומים בדרגות שונות , וכן גם המורים בישראל לא חסינים מהסטיגמה הזו...
    אז אני כאמא שרוצה את הטוב ביותר עבור בני , בהחלט מתכוונת להשמע להצעתה ונסיונה של הרופאה האנושית הזו. אני לא אהרוס לילד שלי ואדביק עליו סטיגמה בעיקר שאין כרגע שום צורך ,
    במקביל כמובן שארצה מה שיותר לעזור ולטפל בקשיים שלו. אני לגמרי מבינה את חשיבות האיבחון אבל לא מוכנה לקחת את הסיכוי שזה יהרוס יותר מאשר יועיל. מקווה מאוד שלא אאלץ להתעסק עם הסוגייה הזו ושלא יהיו כלל בעיות/קשיים בבי"ס.
    שאלה אחת שלא קיבלתי עליה תשובה: האם יכול להיות שילד עם הפרעה כלשהי (טורט/קשב וריכוז) יכול להתנהג בבית באופן שונה מאוד מאשר במסגרת? אשמח לתשובתך , זה יכול להסביר לי כמה דברים ....
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/10/2009

היי,
    העובדה שבנך מתנהג אחרת בסיטואציות שונות, היא דבר משמח. היות והיא מדגישה את הכוחות והיכולות שלו להתמודד עם קשייו. ייתכן גם שהוא "מחזיק" את עצמו כל היום, ובבית הוא נח. כמו כן, אפשר גם שהקשיים באים מהכיוון ההפוך - בבית היחסים יותר סוערים ומורכבים מבמסגרות החינוך, ולכן הדבר יותר מעצים את קשייו.
    כפי שכתבתי, רצוי לפנות להתייעצות אצל פסיכולוג שמכיר את תחום הטוראט היטב.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג

דנה
    24/10/2009

הי ד"ר שירי,
    האם תוכלי להמליץ לי על פסיכולוג כזה שמכיר את תחום הטוראט/קשב וריכוז (אע"פ שעוד אין איבחון ודאי...)?
    אנחנו מאזור פתח תקווה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מגברים.
    קארין
    10/10/2009

יש לי בת (בת שלוש וחצי) שחרדה מגברים היא לא רוצה ללכת לחברות אם האבא נוכח בבית,
    גם מדודים וקרובי משפחה שהיא מכירה . באופייה היא ביישנית מאוד, ניסיתי לשאול אותה מדוע מפריעה לה נוכחות גברים אך היא לא יודעת להסביר לי וטוענת שפשוט לא נעים לה ואני מבינה שזו ביישנות. שאלתי היא איך אני אדע האם אני צודקת או שישנה בעיה אחרת. אילו שאלות אשאל אותה ואיך?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מגברים.

הוספת תגובה

• מקפיצה כי לא ענו

קארין
    12/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם חברים של ילדים
    אמא
    10/10/2009

שלום, יש לי בת בת 4 והיא עכשיו בשלב שכל הזמן רוצה להזמין חברים. אני שמחה על כך אך לעיתים אני נתקלת בסיטואציות לא פשוטות - מצבים בהם החבר/חברה אינם נשמעים לי או מרשים לעצמם דברים שאני לא מרשה לבתי. יש גם סיטואציות שבהן אני מרגישה צורך להגן על בתי - במקרה נגיד שחברה באה אליה עם עוד חברה והן משחקות בלי בתי. רציתי לשאול אם יש לכן המלצה לספר שיכול קצת להדריך על הדרך להקנות לילדים כלים להשתלבות חברתית כולל התמודדות עם מצבים כאלה שהם מאתגרים, לפחות עבורי. תודה

הוספת תגובה

• אפשר טיפ קטן מאמא אחרת? :)

אמאלה 100
    11/10/2009

כאשר אתם מזמינים חבר/ה לבילויי אחה"צ בבית ,
    תסתפקו באחד ואל תהפכו את זה לאירוח של גדוד,
    יש להם כל הבוקר גדוד של חברים והתמודדויות ,
    אחה"צ אחד על אחד כל כך כיף למארח ולאורח
    ובטח לאמא/אבא המארחים :) פחות כאב ראש לגשר בין כל הצדדים.

ככה אנחנו נוהגים .
    את שאר היעוץ אני משאירה ל"גדולים" ממני
    שבוע טוב
    אמאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגו עלי

אמא
    12/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם החברים של הילדה

ליאת גרוס
    13/10/2009

שלום לך
    לא עולה לי כרגע ספר בראש אבל יש לי כמה עקרונות.
    1. בבית שלך את הבוס ואת קובת את החוקים. תרגישי נוח להגדיר אותם באופן נחרץ ואסרטיבי. תסבירי שבבית הזה אסור. אם עדיין אותו ילדה עדיין לא נשמעת לך, דבקשי מאימה בעדינות שתדבר איתה. במידה וגם זה לא עוזר, תנסי, עד כמה שאפשר שלא להזמין את אותה ילדה. סביר שאם תהיי אסרטיבית וברורה מספיק, לא תצטרכי להגיע למצבים כאלו.
    2. כשאת רואה מצבים בהן ביתך סובלת, נסי תחילה לתת לה להסתדר בעצמה. אם אינה מצליחה התערבי אבל עשי זאת בלי לקחת ממנה את התפקיד כלומר נסי לשאול אותה מה היא רוצה והסבירי לה מה היא יכולה לאמר ולעשות, למשל להגיד לילדות שגם היא רוצה לשחק איתם. נצלי את ההזדמנויות האלו ללמד את ביתך כיצד להתנהל במצבים כאלו תוך כדי שזה קורה. רק אם זה לא עוזר, התערבי באופן ישיר והציבי גבולות ברורים לחברות בנוכחותה של ביתך כדוגמא אישית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה בעקבות קשיים בגן
    הגר
    10/10/2009

בתי בת שנתיים, גמולה מטיטולים מזה חודשיים. תהליך הגמילה ארך כשבוע ויש לציין כי היא שתפה פעולה לאורך כל הדרך ואינה מפספסת כלל. ילדה בוגרת ,נבונה ו"מבינה עניין". לפני כחודש נכנסה למסגרת חדשה (גן) - לאחר שטופלה בידי מטפלת "אחת על אחת". ניכר כי אינה מרוצה מהשינוי (הכניסה לגן - אשר לוותה על ידנו בהדרגה, סבלנות ואהבה) ורוב שעות הפעילות הגן אינה פנויה רגשית ללמוד, להכיר, לאכול ולישון (בוכה) על מנת להקל עליה את ההסתגלות אנו מקפדים לקחת אותה אחרי לא יותר מ- 4 שעות בגן.

ציוני דרך:
    ** בגן - נהגה לבקש מידי פעם אך גם פספסה - הגננות ביקשו שנלביש לה טיטולי גמילה. לדבריהן, יש לאפשר לה להיות פנויה ולבטוח בסביבה ובצוות.

** בבית 100% גמולה (למעט בשעות הלילה) . לפני כשבוע ,כאשר היתה חולה ושהתה בבית למשך שבוע עם חום ודלקת ריאות - לא פספסה אף פעם אחת.

** מאז חזרתה לגן מחופשת המחלה חל שינוי לרעה גם בבית: עושה בתחתונים ולא מבקשת, קוראת לנו לאחר שעושה, אינה מעוניינת לשבת בסיר/אסלה. התגובות שלנו מאוד מבינות ותומכות, לא פעם אמרנו לה: אנו מבינים ששכחת לבקש / לא נורא - בפעם הבאה תבקשי ונעשה באסלה /בסיר.

התגובה שלה לכך היא: "לא" (כלומר לא אגיד לכם בפעם הבאה)

אנו חשים שהיא "מענישה" אותנו .

אודה לעצתך כיצד לנהוג:

1. האם החזרת הטיטול בשעות הגן היתה פעולה נכונה?
    2. בבית - האם להחזיר / לא להחזיר את הטיטול בבית?

חשוב לנו להקל עליה רגשית כמה שיותר: אני בחודש התשיעי להריוני כך ששינוי גדול נוסף עומד בפתח.

תודה מראש, חג שמח,

הגר

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה בעקבות קשיים בגן

הוספת תגובה

• רגרסיה

נעמה סבג שמש
    11/10/2009

הגר שלום,
    יש הגיון בדברי הגננות, ולכן הצעד היה בסדר.
    עם זאת, בבית בשום אופן אל תחזיו את הטיטול.

תחושתכם שהיא מענישה אתכם יכולה להיות נכונה. המשיכו בדרככם והיו סבלניים.
    השינוי גרם לתהפוכה ועם הזמן היא תחזור למצב הקודם.

הלידה בהחלט עלולה להוות קושי נוסף, אך אתם תמשיכו בדרככם הבריאה.

סבלנות ובהצלחה, ולידה קלה,

נעמה.

נ.ב- אתם מוזמנים לקרוא מאמר בנושא אחים וקבלת אח חדש, באתר זה או באתר שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקים
    אמא
    09/10/2009

שלום
    אני אמא לילד בכיתה א
    הוא עדיין בשלב משחקי הדימיון ויכול להמציא לעצמו משחקים לבד ולהעסיק את עצמו שעות , זה נהדר בעיני
    הוא לא מתעניין במשחקים במחשב / אינטרנט / פלייסטיישן / בקוגן וזה משעמם אותו (אני ממש לא לוחצת ומבחינתי זה מעולה)

הבעיה שכל החברים שלו משחקים במחשב או בפלייסטיישן וכשהוא הולך אליהם או שהם באים אליו אין מכנה משותף ומהר מאוד הילד הולך או שבני חוזר הביתה
    אנחנו גרים במושב ויש מגוון מצומצם של חברים ובאופן כללי אין מבחר
    מה עושים? אני לא רוצה להכריח אותו לשחק במה שלא עניין אותו, אבל הלב נחמץ לראות אותו דחוי ולא משתתף במשחקים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משחקים

הוספת תגובה

• משחקים

ליאת גרוס
    13/10/2009

משחקי דמיון הם דבר נפלא ומעידים על אינטלגנציה גבוהה.
    השאלה היא האם גם הוא מתוסכל מהמצב או לא.
    לדעתי חשוב לבדוק האם בגן הוא מקובל או מבודד. במידה ומבודד יש לבחון את המצב יותר לעומק. במידה ובגן משתלב היטב, הייתי מחכה...
    נסו למצוא חבר אחד - לא צריך יותר, שיש להם שפה משותפת. התייעצו עם הגננת.
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם ילד בן 8
    איריס
    09/10/2009

שלום רב
    יש לי שלושה ילדים :בת 10 בן 8 ובן שנתיים וחצי .
    הבעיה היא עם הילד בן ה-8 , בכיתה ב , שבחודשיים- שלושה האחרונים פיתח מעין חרדה לא מובנת שמתבטאת בכך שאינו רוצה ללכת לבית הספר , אינו מוכן לצאת מן האוטו לכיוון בי"ס , ואנו ההורים נאלצים לגרור אותו בכח .עירבנו את הצוות החינוכי בביס , והם מודעים לכך .משיחות שעשו עם הילד הוא עונה להם שהוא מתגעגע לאמא ולכן אינו רוצה להיות בביס . אציין שמבחינה לימודית אין בעיה וכי השנה הקודמת של כיתה א חלפה ללא כל בעיה.
    מעבר לכך הוא אינו מוכן להזמין חברים מהכיתה הביתה ובשום אופן אינו מוכן ללכת אליהם .הוא אינו מוכן לרדת למטה לשחק , גם כאשר חבר מבקש ממנו ,אלא אם כן אנחנו ההורים נרד איתו ,ובעיקר אני -האמא . אינו מוכן להירשם לשום חוג , לחוגים שנרשם בעבר הוא דרש להפסיק ללכת לאחר זמן קצר מאוד. יש לו בן דוד בן גילו שרק אליו הוא מתחבר ורק איתו הוא מוכן להיפגש ונהנה עד מאוד מהמפגשים עימו . אנחנו מאוד מאוד מודאגים לגביו וחוששים מאוד . מוכנים לאמץ כל פתרון בבקשה עיזרו לנו לעזור לילד

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה עם ילד בן 8

הוספת תגובה

• חרדה מרובה של ילד

ד''ר שירי שדה שרביט
    13/10/2009

איריס שלום,
    חרדה היא תגובה שיש לה ערך אבולוציוני -להיזהר מאובייקטים מסוכנים. אולם החרדה בה מצוי בנך היא עוצמתית מאוד, ופוגעת בתפקוד היומיומי התקין במידה ניכרת. כדאי לפנות במהרה להתייעצות עם מטפל מקצועי המתמחה בחרדות.
    בהצלחה!
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה