מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שקריםסיגלית17/10/2009
שלום,
בני בן 11.5 שנ ים . לאחרונה גלתי כי אם אני אוסרת עליו לשחק במחשב (אם הטלתי עונש או בשעות הצהרים שאסור לו לשחק) אזי הוא בחדר צופה בחחשב ושאני נכנסת הור מיד מכבה
מה ניתן לכשות וכיצד להגיב ? כמובן שנתתי את נאום האמון וכו'
סיגלית
כבר הפנית לכן שאלה זו אבל לא קיבתי תשובה - מדוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
סמדר ריינר14/11/2009שלום סיגלית,
את לא נותנת מספיק רקע מהן הסיבות לעונשים ולחוקים שאת מנהיגה בבית. נאום האמון הוא לא כל כך רלוונטי פה, כי הוא מראש לא הבטיח לך שום דבר, אלא את באופן חד צדדי אסרת עליו. עונשים וחוקים שרירותיים יכולים להיחוות כהשפלה בעיני ילדים ובעיני הם לא דרך יעילה לחינוך. כשילד מרגיש מושפל השיח על אמון הוא לא רלוונטי, כי אנחנו יכולים לדרוש כבוד ואמון רק ממי שמרגיש שאנחנו מכבדים אותו. יכול להיות שיש עוד דרכים להשיג תוצאות רצויות מילד בגיל הזה באופן שיהיה פחות נוקשה ומקטין עבורו, ועדיין שתורגש הסמכות ההורית שלך. בהעדר דוגמאות נוספות מצידך, לא אוכל לפרט יותר כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להתערבות כירורגיתדלית16/10/2009
שלום רב! - אשמח אם תענו בהקדם - זוהי פנייתי השלישית...
בני בן שנתיים וארבעה חודשים, עומד לעבור התערבות כירורגית קלה באיבר המין. מדובר בהרחבת החור בפין וטיפול בהידרוצל.
ההתערבות כרוכה בהרדמה מלאה למשך כחצי שעה, ולאחר מכן ייתכן ויום-יומיים ישרוף לו מעט בעת הטלת שתן.
אני מאוד חוששת שההתערבות באיזור רגיש זה תיחרט בזיכרונו כחוייה טראומטית - ברור שלא יזכור את האירוע עצמו אך אני מתכוונת לזיכרון חווייתי קדום, שאולי בדרך כלשהי עלול לגרום להשלכות כלשהן.....(חוויית סירוס או משהו...)
מדובר בילד מאוד ורבלי, וברור שעליי להכינו מראש.
אשמח לחוות דעתכן על חששותיי בהקדם, וכמו כן כיצד מומלץ להכינו לקראת ההתערבות.
תודה מראש,
דלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה להתערבות כירורגית
סמדר ריינר16/10/2009דלית שלום רב,
הנושא שאת פונה לגביו הוא קצת מורכב למענה מקוצר בפורום. כדאי לך להתעניין במסגרת הרפואית שבה נערך הניתוח לגבי השירותים הפסיכולוגים שם, אמורים להיות פסיכולוגים רפואיים או קליניים או עובדים סוציאליים במסגרת שתפקידם לתת בדיוק את הייעוץ הזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה?? גיל 3.5נירה16/10/2009
שלום,
ביתי בת 3.5 ואנחנו נחשפים יום יום להתנהגות יוצאת דופן שלה כאשר אנחנו במקומות ציבוריים...
אם וכאשר פונה אליה זר ברחוב/בסופר/בכל מקום אחר, היא מגיבה בתגובות קיצוניות כמו בכי, או צעקות מחרישות אזניים, או שהיא פשוט ממלמלת כמו תינוקת ומתעלמת מהבן אדם... כמובן שנצצמדת אלי ורוצה ידיים... לאחרונה התופעה מחמירה ומופיעה לפעמים גם כשילד שהיא לא מכירה פונה אליה.
לפעמים פנייה של מישהו ברחוב יכולה לגרום לנו לחזור הביתה מאחר והיא תתחיל לבכות ולא תירגע עד שנלך ..
באופן כללי "מעברים" לוקחים לה זמן וגם כשנפגשים עם אנשים שהיא מכירה, היא מאוד מתביישת ונפתחת לאט לאט, אפילו עם חברים/ות שלה.... הילדה כמעט ולא נפתחת במפגשים חברתיים (וגם אם כן היא תמיד בתשומ ת לב מרובה לסביבה..).
לעומת זאת בגן, ובגנים השונים שהיתה היא חברותית מאוד ודומיננטית... למרות שתמיד שומרת על דיסטנס מסוים עם הגננות...
ישנו איזה פער גדול בהתנהגות שלה בבבית ובגן לבין ההתנהגות בשאר המקומות, הקיצוניות נעה בין בטחון עצמי גבוה, דומיננטיות, שמחת חיים ועוד... לבין כעס, פחד, חרדה??? בחברה חדשה.
כבר זמן מה שההתנהגות הזו מטרידה אותי אולם לאחרונה חלה החמרה וחשבתי שאולי כדאי לקבל ייעוץ מקצועי? האם הגיל צעיר מדי? אנחנו משתדלים לתמוך ולא לכעוס עליה כמובן, אך לעיתים לא יודעים איך להתמודד עם זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב ומקווה לתשובה....
נירה30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה
סמדר ריינר31/10/2009שלום נירה,
מדובר בילדה שאולי כבר אפשר לדבר איתה ולשאול אותה, גם אם לא באותו רגע, אולי אחר כך כשהיא רגועה - מה קרה לה? משהו הבהיל אותה? מה היא חוששת שיכול לקרות?
חשוב להבין, כהורים, שמעבר לשתי התגובות המנוגדות - מצד אחד כעוס ומצד שני לרחם או לתמוך, יש מגוון של תגובות ביניים ומה חשוב זה לא מה לעשות אלא למה אנחנו עושים את זה - כלומר מה אנחנו מבינים - איך מבינים את מה שקורה לה. זו ילדה שכבר אמורה לדעת לדבר והיא יכולה לשתף ברמה מסויימת בחוויה שלה. אם היא תגיד אולי ממה היא מפחדת אפשר יהיה לדבר איתה על כך ולהרגיע אותה.
בכל אופן, אם אתם לא מצליחים, כמובן שאפשר לפנות לטיפול. יש מטפלים שמטפלים ביד בגי הזה לבד, אבל מה שבדרך כללי יותר מקובל בגיל הזה הוא הדרכה להורים או טיפול דיאדי, כלומר טיפול משוף להורה ולילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון נרגילהגל16/10/2009
לפני כחודש גיליתי (דרך הסטוריית האיי.סי) שהבן שלי וחבריו מעשנים נרגילה.
שוחחתי איתו והסתבר שאכן כן וזה התחיל עוד מל"ג בעומר....
מאחר וסבל גם מבעיות משמעת בביה"ס - אסרתי עליו יציאות באותו שבוע תוך כדי שיחות רבות
על נושא העישון נרגילה וההתנהגות וכיצד יש לקבל אחריות על העתיד וההווה וכו'.
בני הבטיח לי שהוא לא יעשן יותר גם אם יעשנו סביבו ושהוא ישתדל לשנות את התנהגותו בביה"ס.
עברו שלושה שבועות ושוב קיבלתי טל' ממורה שהוא מפריע במהלך השיעור ושהוא לא עובד כלל ולא הגיש שעורים וכו וכו.
נכנסתי לאיי.סי ושוב גיליתי שהם עדיין מעשנים נרגילה.
מה עליי לעשות? האם כדאי להגביל את יציאותיו? (הוא טיפוס חברתי מאוד שהפעילות החברתית חשובה לו בצורה ממש משמעותית). כיצד עליי להתנהג כעת? להעניש? להגביל? לתת דרור וחופש גם ולמרות שהוא שוב מאבד משמעת ושליטה על חייו?
לתגובתכם אודה,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון נרגילה
סמדר ריינר16/10/2009גל שלום,
לא כתבת מה הגיל של בנך, אני מנחשת שהוא מתבגר. בכל אופן, את מתארת את ההתלבטות אם לתת חופש או להגביל אבל אלה לא האפשרויות היחידות. יש אפשרות אחת חשובה שלא ברור לי אם ניסית והיא לברר איתו מה קורה לו. לא בנימה נוזפת ומאוכזבת בהכרח שישר תגרום לו להתגונן או לחילופין להגיד לך מה שאת רוצה לשמוע רק כדי שיהיה שקט, אלא ממקום באמת מתעניין, יכול להיות שהוא מתריע דרך ההתנהגות שלו על מצוקה כלשהי, ואת זה צריך לברר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עצבנית בת כשנתיים וחצייעקב פיאלקוב16/10/2009
שלום.
יש לי נכדה בת שנתיים וחצי בערך והילדה הזאת עצבנית מהיום שעמדה על דעתה.
כל דבר קטן עשוי "להקפיץ" אותה והיא פותחת בצעקות ובבכי.
יש לה אחות בוגרת בת 16 שכמעט אין קשר ביניהן והפעוטה מסרבת ליצור קשר עם אחרים כמוני או כמו בת זוגי. היא אינה מוכנה שנחזיק אותה בידינו או שנעשה איתה איזושהי פעילות בזמן אבא שלה אינו נוכח בסביבה, בעיקר האב.
בתי ובעלה מתנהגים אל הילדה לעתים בקשיחות ולעיתים בסבלנות אין קץ ובסופו של דבר, הילדה היא שמנהלת להם את החיים ואת הבית.
כשהיא רוצה למשל לראות טלוויזיה, היא תפתח בסצינה כזאת שהם פשוט יוותרו לה כדי לשמור על מעט שקט בבית.
השניים שבורים לחלוטין ואובדי עצות. ובנוסף, בשנה האחרונה בתי חלתה בסרטן ומאז היא גם מתייחסת אל הילדה בקצת רחמים, אפילו, דבר שמחמיר את המצב, כמובן.
אגב, הילדה הולכת לגנון כבר שנה שנייה ודווקא שם היא מסתדרת היטב עם כולם.
מה עושים במצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה עצבנית
סמדר ריינר16/10/2009שלום יעקב,
נשמע שמדובר בילדה חרדה מאוד ולא רק עצבנית, נשמע שלהורים קשה להחזיק אותה ריגשית והלבין איך לשים את הגבולות לא בצורה קשוחה מדי ולא בצורה סבלנית מדי, הם לא מוצאים משהו מאוזן באמצע. נראה שהם זקוקים להדרכת הורים, במיוחד עכשיו לאור מחלת האם. נשמע י שהילדה חווה את ההורים כחלשים ולכן היא חרדה ועצבנית, הם זקוקים להעצמה ולהדרכה במתן גבולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גןאיריס16/10/2009
שלום לך,
בתי בת שנתיים וחמישה חודשים (אני אם חד הורית רווקה) , מגיל שנה ותשעה חודשים בתי הולכת לגן (גן פרטי).
גננת נהדרת עם עוד שתי סייעות מקסימות - עליהן אני מאוד סומכת.
שנה שעברה בתי התאקלמה יפה מאוד בגן.
כיוון שבגן נהוגים חופשים של משרד החינוך:
א. כל חודש אוגוסט הילדה היתה בבית , שבועיים עם סבתא ושבועיים איתי
ב. בחגים האחרונים היו חופשים מלאים כולל כל חג סוכות
מתחילת השנה הנוכחית בתי בוכה בבקרים ולא רוצה ללכת לגן.
יחד עם זאת מייד לאחר שאני עוזבת אותה והיא נשארת בגן , היא נרגעת (הגננת מתקשרת אלי כחצי שעה אחרי שאני הולכת). כמו כן נמסר לי מהגננות שילדתי נהנית בגן משחקת משתתפת. גם אמא שלי (שאוספת אותה מהגן ב 12:30) מספרת שהיא חוזרת שמחה. ולי הילדה מספרת מה היה בגן ואומרת שנהינתה והשתתפה. ראוי לציין שאני לא מרגישה שום סימני מצוקה בבית. הילדה מאושרת מאוד ופעילה מאוד.
ברצוני לציין כי בתי פוחדת לעיתים קרובות מקטעים מסויימים בטלויזיה / DVD ומבקשת לא לראות בנחרצות רבה , כמו כן כשמגיעות מפעילות בגן היא מפחדת (למרות שבסופו של דבר היא משתתפת , והגננת מקפידה לשבת לידה ולהרגיע אותה).
אודה להתייחסות:
א. הבכי בבוקר כשהולכים לגן (אגב. לעיתים אין לי ברירה ואני מלבישה אותה בכח תוך כדי זה שהיא בוכה , ולוקחת בכח לגן . כאמור אני אם חד הורית ואין מי שישקח בבוקר את בתי מאוחר יותר , גם לא היתי רוצה)
ב. נושא הפחדים שציינתי
תודה איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן
איריס21/10/2009אודה להתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגויות הילדה
ד''ר שירי שדה שרביט21/10/2009איריס שלום,
שתי ההתנהגויות שתיארת הן נורמטיביות לחלוטין ותואמות את גיל הילדה.
הפרידות בבוקר עשויות להיות קשות במשך כל השנה, אבל אם בתך לאחר מכן נרגעת ומשתפת פעולה עם צוות הגן, זה הדבר החשוב. כדאי לחשוב על דרכים להקל עליה במהלך הפרידה - לבדוק האם היא לא רעבה מדי בבוקר, האם היא ישנה מספיק בלילה, האם יש חפץ מהבית שהיא יכולה לקחת עמה, וכדומה. חשובים גם המסרים שלך לגבי כמה את סומכת על הגננת, האשמה/קושי שלך עם העבודה שלך, וכדומה. אגב, הבת שלך היא מספיק קטנה כדי שתוכל לישון בלילה עם הבגדים שאותם תלבש בבוקר לגן (אלא אם כן את מלבישה אותה בבגדים "חגיגיים" במיוחד לגן), ובכך תוכלו שתיכן להימנע מעימות אחד ולהתחיל את הבוקר באווירה טובה יותר.
הפחדים שהיא מפגינה הם בהחלט בטווח התקין לגילה, ואם משהו מפחיד אותה יש לעצור את ה-DVD או לכבות את הטלוויזיה. בעיניי נהדר שהיא מבטאת את הפחד בנחרצות ויודעת לשמור על עצמה.
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגן
איריס23/10/2009אני מאוד מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדה/פסיכוטי אצל ילדדוני אם16/10/2009
אני עובדת כמורה וזטוהי לי שנת סטאז' ביעוץ חינוכי בביה"ס. היום יצא ילד כבן 10 מהשירותים בצרחות אימים וצרח במסדרונות שנכנס בו שד. הילד רעד בכל גופו, דבר לא לענין בכה ואף לא שלט בצרכיו מרוב פחד.
משיחה עימו לאחר שנרגע מעט התברר שהוא די אובסיסי ו"אוסף" ספורים בנושא שדים ורוחות רפאים. הוא חיבר את הספורים יחד ויצר לו ספור משלו לגבי מה שקרה היום.
הילד בטוח לחלוטין שהוא ראה שד והשד נכנס בו.
לאחר שיחה עם המחנך התברר שהיו עוד פליטות פה לא ברורות שלו- בפעם אחת אמר למחנך שהוא חושב שיש מחבל בביה"ס שעומד לרצוח תלמידים.
למורה אחר אמר שהוא דמיין שהוא לוקח את האקדח מהשומר ויורה בילדים אחרים.
מדובר בילד חדש בביה"ס-נחשב שקט ודי בינוני בהישגיו.
התברר לי היום לאחר מעשה שהוא נטל בשנה שעברה ריטאלין באופן קבוע.
השנה הוריו הפסיקו לתת לו והשבוע החליטו להתחיל לתת לו שוב.
זכור לי שבמסגרת למודי לתואר ראשון בפסיכ' קראתי שריטאלים עלול להחמיר תופעות פסיכוטיות שונות.
מה מומלץ לעשות כרגע??? מה לומא/לא לומר להורים? האם אמרה לי שלא ארע דבר כזה עוד מעולם. הילד ספר לי שהוא הכיר טוב את הפסיכולוגית מבי"הס הקודם...
האם הוא יכול ללחזור לביה"ס במצבו? אציין גם שהוא מספר את ספור השד לכל מי שרק מוכן לשמוע. והדבר עורר הדי פחד רבים בביה"ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף פסיכוטי
סמדר ריינר16/10/2009שלום לך,
אכן נתקלת בתופעה שהיא מבהילה מאוד עבור כל אחד. אין לך הרבה מה לעשות בעניין מלבד לתאר אותה להורים, עליהם לפנות לפסיכיאטר או לרופא המטפל במקרה זה שנתן את הריטלין. מי שמקבל את ההחלטה על דרכי הטיפול זה הרופא +גורמים טיפוליים נוספים אם יש, כולל לגבי מועד החזרה לבית הספר. ברור שצריך לאזן אותו קודם. נראה לי שמרוב בהלה את קצת לוקחת על עצמך את המקרה וחושבת בטעות שקבלת ההחלטות קשורה אלייך. זה עניין רפואי, ואין לך הרבה מה עשות איתו ולא את אמורה לתת כאן תשובות או הכוונה להורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות במשחק עם חבריםחסוי15/10/2009
הבת שלי בת 5 כשמוזמנים אליה חברות התלונה העקרית מהחברות שלה ואני גם רואה את התנהגותה של בתי שהיא צועקת מרימה קול מחליטה קובעת במה כול אחד ישחק וכו ממש מפקדת.
איך אני אמורה להגיב? נסיתי להסביר לבתי וזה לא עוזר יוצא שהיא נעלבת והמשחק נהרס והחברות לא רוצות להמשיך לשחק איתה.
אני ראיתי באמת שהיא ממש משתלטת על אופן המשחק מה יהיה ואיך ולי בתור אמא לא נוח עם זה במיוחד שזה נגמר בהעלבות ובכי מצד בתי.
נ.ב. אני יודעת שגם שהיא הולכת לחברות הן מחליטות בבית שלהם (וזה נאמר לי אתמול ע"י בתי)אבל בתי לא חוזרת הביתה בגלל שהיא לא רוצה להמשיך לשחק והחברה לא בוכה זה רק אצלי בבית נגמר בסטואציות לא נעימות .מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות במשחק עם חברים
סמדר ריינר16/10/2009שלום אסנת, אם זה קורה רק בבית אולי זה בגלל שביתך מרגישה רכושנית כלפי הטריטוריה שלה והמשחקים שלה. זה דבר טבעי בגיל שלה. אולי אפשר קצת לרכך זאת אם מדברים איתה על כך שהדברים שלה תמיד יישארו שלה וזה דווקא כיף שהחברות שלה יכולות ליהנות מזה כי זה סימן שהיא מארחת טובה ונדיבה וכיף לבוא לבית שלה, ואחר כך כולם יחזירו הכל למקום וזה יישאר שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה עקשניתשי15/10/2009
שלום בתי בת שנתיים ו-4 חודשים.
רק לפני כחודש החלה ללכת באופן עצמאי ולכן קניתי לה נעליים צעד ראשון רק לפני שבועיים.
הבעייה היא שמאז שנועלת את נעליה איננה מוכנה לחלוץ אותם גם לא בשעת אמבטיה או שינה.
במקלחת היא פשוט נכנסת להתקף זעם קשה מאוד ומאוד קשה לרחוץ אותה וגם מסוכן כיוון שיכולה להחליק.
כל נסיונותיי להסביר לה שגם אמא חולצת נעליים בשעת מקלחת לא עוזרים ומה שעוד יותר מטריד אותי שבאמצע הלילה מתעוררת וצועקת : "נעליים,נעליים".
האם נורמלי והילדה פשוט עקשנית???(היא ילדה מקסימה ואוהבת אך מתרגזת בקלות רבה לפעמים בלי כל סיבה נראית לעין)
מה עושים???
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלתי לא נענתה...
שי18/10/2009שאלתי לא נענתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלתי לא נענתה, תודה
שי19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה חרדה
סמדר ריינר19/10/2009שי שלום,
מה שאת מתארת לדעתי הוא לא עקשנות אלא מראה על חרדה גדולה שהילדה נתקפת מסיבה כלשהי, והיא נאחזת בנעליים כמשהו מחזיק ומרגיע. את הסיבות לחרדה אינני יכולה לדעת מתוך הפרטים האלה, ואם התופעה נמשכת ומפריעה מאוד לתפקוד כדאי ללכת ייעוץ מקצועי במרפאה לגיל הרך באיזור מגורייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן 10נננ15/10/2009
בני בן 10פוחד מאד מאד מחתולים.בכל פעם שרואה חתול הוא בורח בריצה לצד השני ..
לא חווה מעולם משהו עם חתולים ולכן מוזר כל נושא הזה.
אנו אובדי עיצות כיצד לנסות ולהרגיע אותו?יש לציין כי הוא ילד עם בעיית קשב ורכוז ויש לו עוד פחדים (להשאר ואו לישון לבד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מחתולים
ליאת גרוס18/10/2009חשוב להבין יותר לעומק את הגורם לפחדיו ואת השפעת בעיית הקשב על חיי היום יום. אני ממליצה על טיפול קוגנטיבי התנהגותי מלווה בהדרכת הורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשורה לאמאשיר15/10/2009
שלום. אני אמא לילדה בת שנה ו שמונה, אני מטפלת בה בבית ובאה אלי עוד ילדה אשר אני מטפלת בה באופן קבוע. יש לי 2 שאלות.
1. יש ערבים שהיא לא מוכנה לישון כשאנחנו מצפים ממנה, וכשזה קורה היא בוכה בלי הפסקה בחדרה לבד, (מידי פעם אנחנו נכנסים לראות שהכול בסדר ויוצאים) היא עדיין ממשיכה לבכות וזה יכול לקחת שעות או עד שכואב לנו הלב ואנחנו מוציאים אותה, מה שכן אני לא חושבת שהיא עושה זאת כמניפולציה מכיוון שכשהיא עייפה היא מבקשת לישון ולא מרגישים אותה עד הבוקר. וכך גם שנת הצהריים שלה. אני ובעלי בחילוקי דעות. אני חושבת שהיא לא עייפה ולא מצליחה להירדם ולכן היא בוכה וכדאי להוציא אותה איתנו לסלון לעוד שעה ואחר כך היא לא עושה בעיות. מה לדעתכם נכון ומה כדאי לעשות. (בעלי רוצה שבשעות הערב אחרי 21:00 להיות רק איתי בלי בלגאן)
2. אני אמורה ללדת בחודש הבא ולפעמים היא רוצה אותי ורק אותי. בעלי אבא נהדר והיא אוהבת אותו מאוד אך זה לא תמיד עוזר. כשהיא עייפה, רעבה, צמאה, או כואב לה משהוא זה רק אני. ושאלתי היא האם אני צריכה לפנות להם זמן לבד בלעדיי כדי שיהיה קל יותר אחרי הלידה (לא אוכל להתפנות אליה 24 שעות) או שלא יהיה לזה משמעות? האם יש משהוא שאוכל להכין אותה לשינוי הזה? אני מסבירה לה אבל אני יודעת שהיא לא מבינה אותי.
אשמח לקבל תשובה מקצועית וגם תשובות גם מבעלי ניסיון
תודה מראש שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יענו לי בסוף?
שיר20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדיםלבנה יהודה15/10/2009
יש לי ילדה בת 6 כיום לומדת בכיתה א' בחודש האחרון הילדה מביעה פחדים
לגבי סגירת דלתות כניסה למעליות לא מוכנה ללכת לבית-הספר מכיון שסוגרים
את הדלת והפחד שלה להיתקע בפנים
ההיתי רוצה לקבל איזה פתרון זמני והאם כדאי ללכת לפסיכולג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים
סמדר ריינר16/10/2009שלום לבנה,
נראה על פניו שאולי יש קשר בין הופעת הפחדים והמעבר לכיתה א'. יכול להיות שהיא לא הגיעה לגמרי מוכנה ריגשית לכיתה א' והופתעה מהמסגרת, מהמחוייבות מהמבנים המאיימים וכו'. אפשר לנסות לדבר איתה קצת על החוויה שלה בבית הספר, אולי גם הרגישה באופן פתאומי נורא לבד בלי הגננת שמכירה אותה ואלי בלי חלק מהחברות שמכירה ואולי לא עברו איתה מהגן. אוי גם המעבר לא היה מספיק הדרגתי. ניתן לנסות לדבר עם המורה שתשים לב ותתייחס אליה, אם אפשר במהלך היום אפילו אם זו ילדה שקטה שלא דורשת התייחסות, כי אולי היא מרגישה לבד ומבוהלת. בכל מקרה אם לא מורגשת הקלה בבעיה והיא מחמירה ומתרחבת לעוד פחדים ניתן לטפל בה בטיפול יחסית קצר אצל פסיכולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רגשיתחופית14/10/2009
שלום רב,
שני ילדיי, תאומים בני שלוש נמצאים במעון עם ילדים בני שנתיים עד שנתיים וחצי. האם דבר זה יכול לגרום לבעייה התפתחותית כלשהי, יש אפשרות להעביר אותם לקבוצת גיל גדולה יותר 3-4 שנים. נאמר לנו שהם מבחינת שפה והתפתחות מוכנים אך מבחינה רגשית אינם מתאימים לעבור לקבוצה זו.
אודה אם תחוו דעה, מה לעשות בנושא זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים בגן
ליאת גרוס18/10/2009שלום חופית
למען האמת ההחלטה לא נראית לי מאד קריטית. זה בסדר אם ישארו או אם יעלו. תמיד יוכלו להשלים את הפער בהמשך.
השאלה היא מדוע רגשית אינם מפותחים באופן תואם לגילם? מה הבעייה? בתאומות יכולות להיות הרבה סיבות לכך ויש לבחון זאת יותר לעומק ,בלי קשר להחלטה שתתקבל. נתן לפנות לייעוץ אצל איש מקצוע המתמחה בתאומים בגיל זה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשרות בטוחה?נעמית14/10/2009
שלום, אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון,
בני בן תשעה חודשים בקרוב. אחרי הלידה הרגשתי קושי רב וחרדה ולכן הפסקתי להניק לאחר חודש ולקחת תרופות נוגדות חרדה. בנוסף, הייתה לי מטפלת במשך חצי שנה שעזרה לי כמעט יום יום לטפל בו משום שאין לי משפחה שגרה קרוב אלי. כיום הילד הולך לפעוטון קטן ונחמד ולרוב נראה שטוב לו שם. כאשר אני באה לקחת אותו הוא בדרך כלל מחייך אליי ולעיתים גם נראה ממש שמח לראותי.מצד שני הוא שמח לראות עוד אנשים שהוא מכיר. בנוסף, לא נראה שהוא חושש מזרים או מפחד להיפרד ממני. האם זה אומר משהו על ההתקשרות בינינו? האם עצם זה שהייתה לי עזרה בתחילת הדרך "פוגעת" באיכות הקשר שלי עם בני? איך יודעים אם ההתקשרות בינינו טובה?אני שואלת כי התחילו לי ספקות ואולי כדאי שאני אפנה לייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בסדר
ליאת גרוס17/10/2009שלום נעמית
נשים רבות חוות חרדה, ובעיקר אחרי לידה. בדרך כלל הזמן וטיפול תרופתי מביאים פתרון. זה נפלא שנעזרת באנשים אחרים וכך בנך לא החסיר דבר. כנראה שלא נגרם נזק ממשי כי עובדה שכיום הוא שמח ומסתגל. העובדה ששמח לראות אנשים נוספים בלבדך היא סימן טוב ולא רע. הייתי מודאגת אם זה היה קיצוני לכיוון השני. אל תדאגי. תהני ממנו ואל תייסרי את עצמך על דברים מהעבר שאין לך שליטה עליהם כיום. נשים רבות אינן מניקות ונעזרות באחרים בחודשים הראשונים ואין לזה השלכות על הקשר עם הילד.
אם את עדיין מודאגת, פני ליעוץ עבור עצמך.
זיכרי, עשית טוב. לילד היה מה שהיה צריך. עשית הכי טוב שיכלת. חרדה זה דבר קשה מאד ובכל זאת כמה חודשים אחרי את מתפקדת כאם. חייכי. הרימי ראש. סלחי לעצמך והמשיכי הלאה.
באמת שזה בסדר
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב נדרס. איך מספרים לילדים?הדר14/10/2009
אתמול בלילה נדרס הכלב שלנו שנמצא איתנו כשנה. בן בית לכל דבר...
יש לנו 3 בנות - בנות 6, 4 ושנה. איך מספרים להן דבר כזה? אמרו לי להגיד שהלך לאיבוד ואולי מישהו אחר לקח אותו וכשלא יחזור כמה ימים, להגיד שנדרס.
קצת קשה לי עם לא להגיד אמת ואני לא ממש יודעת מה הדרך הנכונה.
אשמח לייעוץ בנושא
תודה,
אמא עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהר כלב חדש !!
אהרון14/10/2009אני לא מומחה , אבל עברתי מקרה דומה עם חתול ובני שהיה בין שנתיים וחצי .
כיוון שהיה ברור שנחזיק חתול נוסף לאחר שהראשון נדרס , מיהרתי להביא גור חתולים חדש .
לאחר הדריסה , במשך שלושה או ארבעה ימים השתדלנו לא לדבר על החתול , כשהילד שאל אמרנו שהוא כנראה מסתובב (החתול שלנו היה יוצא המון לבד וחוזר ).
הבאתי בלילה את החתול החדש , ובבוקר אמרתי לילד שיש לנו חתול חדש ממש חמוד .
הוא התלהב ולרגע שכח את הקודם , נדמה לי שלאחר יומיים שלושה אמרתי לילד שהחתול נדרס "כי הוא לא שם לב לכביש " (ניצלתי את המקרה כדי להמחיש כמה מסוכן הכביש ) , אנני יודע מה הילד חשב באותו זמן אבל לא הבחנתי בהתנהגות חריגה .
אני חושב שלילדה הגדולה (בת 6 ) אפשר לספר אבל אולי להתחיל בכך שאת רוצה שהיא תבוא איתך לבחור כלב חדש ולשתף אותה בבעיה שלא לספר לאחיות הקטנות , כשתביאו את הגור החדש ההמולה סביבו כבר תשכיח את הכלב הקודם במעט , לאחר מספר ימים אפשר להגיד לאחיות האחרות .
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)