מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תסביך אדיפוס?עמרי19/10/2009
שלום
בני בן שנתיים ושבעה חודשים.
לאחרונה כשהוא מתעורר בלילה, הוא אינו מעוניין שאביו ייגש אליו אלא רק אני ולעתים אף מגיב אליו בתוקפנות מילולית בסיטואציות כאלה ואחרות כגון- "לך מכאן"/ "אני רוצה רק את אמא " ואפילו- "אני אהרוג אותך" (שאת הביטוי הזה הוא שומע לעתים מדודנו אשר נוהג לומר זאת לחרקים שבהם הוא נתקל..)
אנחנו כמובן תמיד מגיבים לביטויים אלה.
יש לציין כי אביו מאוד משקיע מזמנו על מנת לבלות איתו והם נהנים מאוד יחד מהחוויות המשותפות שלהם, מהטיולים סיפורים וכדו'
מלבד זאת הוא אומר לי שהוא רק שלי ואני שלו, שיש רק לנו מקום במיטה, ליד שולחן האוכל ועוד...
שאלתי היא- האם ניתן לשייך את ההתנהגות והגיל שלו לתסביך אדיפוס? ושנית- כיצד עלינו להגיב להתנהגויות אלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסביך אדיפוס
סמדר ריינר20/10/2009שלום עמרי,
אכן זיהיתם נכון, זהו תסביך אדיפוס. כדאי ורצוי להתייחס בהומור ולא להיעלב. מתי שמתאפשר להענות לו ולאפשר את ההתנהגות מתי שניתן ומתי שזה מפריע או מוגזם - לשים גבול. כמו בכל דבר אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגויות שונות ומשתנותעמרי19/10/2009
שלום
יש לי שני בנים. האחד בן שנתיים ושבעה חודשים והשני בן שלושה חודשים. בני הבכור מאוד אוהב את האח שנולד לו ומגלה כלפיו יחס חם וחברי.
בני הגדול מאוד קשור אליי מאז ומתמיד.הייתי איתו זמן רב בבית בחופשת לידה, בגיל שנה וחצי הוא נכנס למסגרת בייתית וחמה מאוד ולמעשה רק השנה הוא החל לשהות במסגרת של פעוטון, בגיל שנתיים וחצי.
הוא מאוד אוהב את הבית ובכלל, אנחנו משתדלים לשהות הרבה יחד כל המשפחה, לצאת לטיולים וחוויות משותפות. בשבוע שעבר נסענו לכמה ימים לחופש על חשבון שלושה ימי גן.
מיד לאחר החזרה מהחופש, כשחזרנו לגן הוא התקשה מאוד להתאקלם שוב ובכה במשך היום בגן וביקש ללכת הבייתה. מובן שדווח לי על כך וכמובן שהגעתי לקחת אותו מוקדם מן הרגיל בימים אלו.
מדובר בילד שמטיב להתבטא ובעל יכולות שפתיות גבוהות ובכלל הוא ילד מדהים!
שאלותיי הן-
1. האם יכול להיות שהקושי שהוא חווה עכשיו קשור ללידת האח הצעיר על אף אהבתו אליו ולמרות שילדת לפני 3 חוד'? (ישלהניח שהוא מבין שאני נמצאת בבית במשך שעות היום ולא הולכת לעבודה)
2. האם ייתכן שהחופש ניתק אותו מהגן וכעת לא פשוט לו לחזור למסגרת זו?
אשמח לשמוע את חוות דעתכן מה יכול להיות הגורם לקושי אצל ילד שאוהב את הבית אך גם מטיב להשתלב בדר"כ..
תודה רבה וסליחה על אורך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגויות שונות ומשתנות
סמדר ריינר20/10/2009שלום עמרי,
נראה שחשוב לך מאוד להדגיש כמה הרמוניה ואוהבה יש במשפחתכם (בנך הבכור מאוד אוהב את אחיו, את היית איתו הרבה זמן בבית, אתם משפחה שמבלה הרבה ביחד ועוד) וכאילו יש שאלה שלא נשאלת כאן, איך זה יכול להיות שכל כך אנחנו משתדלים להיות נםלאים וחמים ולידל בכל זאת קשה? האם זה אנחנו או שקשה לו לחזור לגן? ובכן, לצערנו הרב גם אם אנחנו הורים ממש מושלמים אנחנו לא יכוים למנוע באופן טוטאלי כעס וכאב מילדנו. מאוד סביר להניח שבשלב מסויים בנך "קלט" באופן חדש מבעבר את המקום שתופס איו הקטן, וקשה לו עם זה. זה טבעי, ואם כולם יוכלו להכיר בכך שזה קשה ויאפשרו לו לעבור את הקושי, הוא גם יצא ממנו. נשמע לי בעיקר שקשה לך להכיר מכך כי את מרגישה אשמה שלא הצלחת למרות מאמצייך הרבים וכל מה שנתת לו, למנוע ממנו כאב. זוהי משימה בלתי אפשרית, את פשוט צריכה להניח כאן את האשמה ולקבל שבכל זאת כואב לו. למרות שהוא גם אוהב את אחיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסמדר המון תודה
עמרי21/10/2009על התשובה הרגישה ועל האבחנה הטובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שלועס כל הזמן את צווארון החולצהתמר19/10/2009
ילדי לועס כל הזמן את החולצה
התחיל השנה כיתה א'
נראה מרוצהולא טרוד במיוחד
שאלתי מספר פעמים ולא עניתם לי
אודה אם תתנו לי כיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שלועס את החולצה
סמדר ריינר20/10/2009שלום תמר,
כאשר חלים שינויים משמעותיים ומורכבים בחייהם של ילדים, שמאלצים אותם לגדול וללהתפתח בצורה שקשה להם, הם יכולים לעיתים למצוא פתרונות שמחזירים אותם להיות קצת ילדים קטנים. יכול להיות שלעיסת החולצה זה הדבר הכי קרוב שהבן שלך מצא כתחליף למוצץ נניח, או למשהו רך להתרפק עליו. הוא נראה מרוצה ולא טורד כי הלעיסה מרגיעה אותו, אבל המעבר לכיתה א' כנראה כן קשה לו. כדאי להקדיש ו תשומת לב וללוות אותו בהסתגלות לבית הספר אולי בצורה קצת יותר קרובה ממה שנעשה עד עכשיו, וכן במעברים השונים במהלך היום - משינה לעירות ולהיפל מהבית הספר לבית ולהיפך וכוכ', לעזור לו חברתית על ידי תיווך עם הורי ילדים אחרים לקביעה אחר הצהריים ומעקב עם המורה כדי שתתייחס ותקל עליו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לספר לילדים שסבא התאבד?אני19/10/2009
שלום רב, אבי התאבד לפני 4 שנים. בזמנו ילדיי היו קטנים וסיפרתי להם שסבא מת כי נשבר לו הלב...דבר שדי נכון למען האמת.
כיום הם בני 13 ו11, אני יודעת שאצטרך לספר להם אך זה מפחיד אותי. אני לא רוצה שיחשבו על זה הרבה ויראו בהתאבדות כמשהו לגיטימי..אם לסבא מותר גם לי מותר..אולי הזדהות ביום מן הימים. אני פוחדת מזה מאוד.
השאלה היא איך מספרים כזה דבר. ומתי? אני פוחדת שיגלו לבד בבגרותם ויכעסו עליי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לספר לילדים שסבא התאבד
סמדר ריינר20/10/2009שלום לך,
אכן ניחתה עליכם מכה קשה, לפני כ-4 שנים. לצערי אין דרך קלה או מיוחדת לספר זאת, אלא פשוט לספר את האמת, כמו שהיא. העבודה הקשה היא אחר כך, כמו שאת מתארת לעמוד בשאלות ובתחושות שבאות . כשהורים לא יודעים איך לספר משהו לילדים, אני תמיד שואלת איך הם קודם כל מספרים זאת לעצמם, ומה נשאר לא פתור אצלם. האם הסבא היה בדיכאון? האם דיכאון זה משהו שמוכר במשפחתכם? האם מכאן החשש שזה יעבור הלאה לנכדים? בכל אופן על פניו לא אמורה להיות להיות סיבה שהם יחשבו שזה מותר או יבצעו זאת בעצמם מתוך הזדהות. ובלי קשר עם הכניסה לגיל ההתבגרות יכולות לעבור עליהם תקופות של דיכאון, ועליכם להיות ערים ולהיות שם לצידם, כמו כל הורים למתבגרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה/פרידהירדנה19/10/2009
לפני כחמישה ימים חליתי בשפעת ואני בבידוד, בני בן השנתיים שסיים לא מכבר דלקת ריאות נלקח מהגן ישירות לבית הסבא והסבתא ושהה שם עם בעלי. כעבור שלושה ימים בעלי נסע ובני נשאר לבד.במהלך התקופה האחרונה(שלושה חודשים אחרונים)עבר בני שינויים רבים:מעבר דירה, גן חדש, טיסה בנפרד שלי ושל בעלי לחו"ל בפרקי זמן של שבוע עד שבועיים.אני חייבת לציין שברגע זה אני במצב היסטרי להחזיר את ילדי הביתה לסביבתו הקבועה כי אני חוששת שהוא משלם מחיר רגשי מאוד גבוה על סביבה משתנה כל הזמן ועל העלמות הוריו.עד עכשיו שוחחנו עימו בטלפון וכעת הוא מסרב.אשמח לעצתכם המיידית.האם ילד בן שנתיים וחודש שמדבר ג'יבריש זה בנורמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד לבד
ליאת גרוס20/10/2009שלום ירדנה
ילד בן שנתיים וחצי שמדבר ג'יבריש זה לא בנורמה. האם מדבר רק כך או שבמקביל גם מדבר מילים?
מה שאת מתארת אינו חרדת פרידה או נטישה אלא תגובה נורמלית למצב לא נורמלי.
את צודקת שהילד חווה הרבה מעברים. חשוב לעשות מאמץ ליצור עבורו, עד כמה שאפשר ,חיי שגרה במקום אחד רצוי עם דמויות קבועות.
זה בסדר שהוא לא רוצה לדבר בטלפון. הוא כועס וזה לגיטימי. סביר שכאשר החיים יחזרו למסלולם, יעבור לו והאמון בכם יחזור.
איפה שאת יכולה לשלוט במצב- עשי הכל כדי להקל עליו. הכל. איפה שאת לא יכולה לשלוט. קבלי את המצב כפי שהוא ובלי ייסורי מצפון. ככה זה . את כבר תמצאי דראך לפצות בהמשך.
העיקר שתהיי בריאה.
ליאת ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית הסתגלותמירב19/10/2009
שלום,
יש לי ילדה בת שנה וחצי.
בתחילת ספטמבר התחילה ביתי ללכת למשפחתון. היא לא הצליחה להשתלב במשפחתון זהתבטא בכך
שהיא לא אכלה כלום מ-7 בבוקר ועד 16.00 ורק בכתה לפרקים.
אתמול לאחר היסטריה מצידה בדרך למשפחתון וחוסר הסתגלות החלטנו לשנות לה מסגרת.
שאלתי היא כזאת.
הרופאה שלה טוענת שחייבים להשאיר אותה בבית ולא לשלוח אותה למסגרת נוספת.
האם זה מומלץ? יש לציין שאנחנו עובדים .
תודה מראש
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף !דחוף!דחוף!
מירב20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית הסתגלות
ליאת גרוס20/10/2009שלום מירב
הייתי מנסה את המשפחתון החדש אבל לאט ובהדרגה. עוד לא להרים ידיים. אולי משהו היה בעייתי במשפחתון עצמו.אם זה ממש לא הולך ניתן לשקול מטפלת בבית.
בהצלחה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לגן
נעמה סבג שמש20/10/2009היי מירב,
מי זו הרופאה שלה? רופאת משפחה? מה הסיבות שהביאו אותה לכך?
לאיזה מסגרת אחרת אתם שוקלים להכניסה, האם ההכנה לגן נעשתה בצורה מובנית ובריאה? האם הפרידה נעשתה בצורה הדרגתית?
אתם מוזמנים לקרוא מאמרים בנושא באתר שלי או באתר זה.
בדקו את עצמכם לפני כניסה מחודשת כדי לדעת היכן היתה הבעיה. הייתי בודקת גם אם אפשר לעזור לילדה בהסתגלות מחודשת לגן הנוכחי. אם לא- בדקו אם היא מתאימה כבר למסגרת כזו או עדיף שעדיין תהיה אצל מטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי הסתגלות
מירב21/10/2009שלום ותודה על העזרה,
רופאת המשפחה של ביתי היא זו שהמליצה לי לא להכניס אותה למסגרת שוב, וזאת מכיוון שהיא לא אכלה כלום כל היום והיא טוענת שזהו גיל קריטי בהתפתחות הילדה.
ביתי היתה איתי בבית שנה וחודשיים ומכאן הקושי הרב.
בתחילת ספטמבר רשמתי אותה למשפחתון של העירייה עם 4 ילדים נוספים , ההסתגלות היתה בהדרגה, אך ביתי לא הפסיקה לבכות מהרגע שיצאתי איתה בבוקר מפתח הבית והיתה בהיסטריה מוחלטת. יש לציין ששאר הילדים היו רגועים ומאושרים. כמו כן כשראיתי שקשה לה הייתי איתה במשפחתון ימים שלים, כשהייתי איתה היא היתה מאושרת, שיחקה אכלה ולא רצתה ללכת הביתה, אך כאשר עזבתי אותה היא היתה נתקפת היסטריה.
חשבנו להכניס אותה למעון בו יש 10ילדים בגילה עם 2 מטפלות. האםהדבר מומלץ?
מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכות בגן של הבןיואב19/10/2009
היום הבן שלי בן השנתיים חזר הביתה עם נשיכה מכוערת בגב, התגובה הראשונית שלי הייתה שמחר אני הולך איתו לגן ומבקש ממנו להצביע על הילד שעשה לו את זה ופשוט הולך ומגיש תלונה במשטרה. אשתי אומרת שזה חלק מההתפתחות אבל אני לא מקבל את זה כי יש לי ילדה בת 4 שמעולם לא חשה צורך לנשוך מישהו.
אני מבקש לדעת אם אני צריך לעבור על דבר כזה בשתיקה או שאני יכול לדרוש שזה יהיה המקרה האחרון בו נושכים את בני וכיצד אני עושה את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכות בגן של הבן
סמדר ריינר19/10/2009שלום יואב,
אכן נשיכות בגי הזה זה דבר שקורה, זה לא אומר שצריך לאפשר זאת. יש גם משהו באמצע בין להגיש תלונה במשטרה על ילד בן שנתיים לבין אדישות מוחלטת:-) אולי פשוט להעיר את תשומת ליבה של הגננת שתדבר על כך עם הילדים ותשים לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד מכהdana19/10/2009
הבן שלי בן חמש וחמשה חודשים לומד בגן חובה ילד מיוחד ונבון
הילד עבר לפני שבוע מבית ספר אחד לאחר,הבעיה היא שהמורה מתלוננת כל הזמן שהילד מכה ילדים אחרים ללא סיבה,כמו כן בבית הוא מנסה להפעיל כוח על אחותו הקטנה בת שלוש ולהכות גם אותה. (הוא גם נהג ללת מכות לילדים גם בבית הספר הראשון שהיה בו ללא סיבה)
חשוב לציין שלא מכים את הילד אך כשיש התנהגות לא טובה יש עונש
אני חשבתי שהוא מנסה למשוך תשומת לב האחרים שהוא נמצא ורוצה חברה,אך חשוב לציין שיש לו חברים בכיתה החדשה והוא משחק איתם ולפעמים גם מכה אותם
בבקשההההההה אני חסרת אונים ומבקשת עזרה בעניין זה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד מכה
סמדר ריינר19/10/2009שלום דנה,
יכול להיות שמכות הן דר ההתבטאות של הילד והוא לא מכיר מספיק דרכים אחרות לבטא תחושות שהוא חש. את מציינת שכאשר יש התנהגות לא טובה הוא נענש, השאלה אם חוץ מעונש יש גם ניסיון להבין אותו, מה קרה לו, האם משהו מציק לו ומדוע הוא בוחר להגיב כך. יכו להיות שפשוט חסרות לו מילים להגדיר בהם את המצוקה (זה לא קשור לתבונה,הוא יכו להיות מאוד נבון). האם אצלכם בבית נהוג לדבר על מה שקשה ועל רגשות או ישר לעשות (להעניש למשל) . יכול להיות שהילד צריך ללמוד ואולי גם אתם להתבטא המילים ולא רק במעשים. אם זה כך, אולי נכון לפנות לייעוץ מקיף יותר, לא רק דרך האינטרנט כדי ללמוד איך עושים זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה ללכת לשירותיםdana19/10/2009
אני אמא לילד בן חמש וחצי, הוא הולך לגן חובה. הוא ילד מאוד נבון וחכם
הבעיה היא שהוא לא אוהב ללכת ל"כל" שירותים,הבעיה הזאת נמצאת כבר מזמן,אני מרגישה שיש לו פחד כאשר מוריד את המים בשירותים אחרים שלא רגיל להיכנס אליהם כמו כן הוא מרגיש שכל המקומות האחרים חוץ ממה שיש לנו "מגעילים".
המקרה הגרוע ביותר קרה היום בבית הספר כאשר המורה ראתה שהוא לא מרגיש טוב ומנסה להתאפק,אמרה לו להיכנס לשירותים והוא סירב עד שהגיע למצב שהוא לא יכול להתאפק יותר נכנס לשירותים אך לא בזמן ו"כמעט" פספס.
אני מודאגת מכך מאוד שהוא מנסה להתאפק כל עוד הוא בבית הספר.אשמח מאוד לקבל ייעוץ מהיר לעניין זה
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתם אותי??
dana19/10/2009היי
אני צריכה ייעוץ לבעיה זו
מקווה שלא שכחתם אותי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוף שלי!
סימה וינטראוב20/10/2009ערב טוב לך אמא יקרה
מתוך מה שאת מספרת ,בנך מרגיש חסר בטחון להכנס לשירותים שהם לא בביתו,אני מאמינה שזאת לא הבחירה שלו בגלל שסתם כך הוא החליט,צריך לבדוק ממתי התחיל להגיב כך,וכמובן איזה חויה לא נעימה גרמה לו להרגיש כך,ולמצוא כלים על מנת להעניק לו תחושת בטחון ,מאחר וזה פוגע באיכות חייו ותפקודו ומקרין על הדימוי העצמי שלו בסביבה.
בכל דרך שתבחרי חשוב לצעוד איתו צעד אחר צעד עם איש/ה מקצוע שבנך התחבר אליהם על מנת שישתף פעולה לפתרון הקושי שלו.
בברכה
סימה וינטראוב
מאבחנת ומטפלת מוסמכת בפסיכותרפיה גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדפת אבא על אמאענת19/10/2009
שלום לכם
יש לי ילד בגיל 7 (כיתה ב') וילדה בת 4. הילד שלי מעדיף באופן מובהק את אבא שלו על פניי, זאת למרות שאני זאת שנמצאת עם הילדים רוב הזמן. אני מגיעה הביתה בזמן שהוא מגיע מביה"ס, מכינה איתו שיעורים, חוגים, חברים וכד'. אבא מגיע מאוחר יחסית ונמצא עם הילדים בכל רגע שהוא בבית.
אצלי זה נעשה תוך כדי ביצוע עבודות הבית. עליי לציין כי ביתי מעדיפה אותי רוב הזמן אבל לא כמו הבן. לאחרונה לילד ולבעלי יש ביום שישי ושבת זמן איכות קבוע בחוות סוסים שמאז הילד עוד יותר מעריץ את אבא שלו. העניין גורם לי לתסכול רב ולמרמור עד כדי כך שלפעמים אני מוצאת את עצמי יותר חסרת סבלנות כלפי הילד, לדוגמא: אם אני מציעה לו לעשות איתו משהו, אז הוא אומר שהוא מעדיף לעשות את זה עם אבא. העניין גרם לי בימים האחרונים גם למריבה עם בעלי שכן אני לא יודעת איך להתמודד עם העניין. בעלי טוען הוא בסך הכל ילד ולא חושב על מה שהוא אומר, אבל זה לצערי לא גורם לי להיות נינוחה. הייתי רוצה בבקשה שתעזרו לי ללבן את הבעיה ולמצוא דרך לחשיבה חיובית אחרת, אני די חסרת אונים ולא רוצה לגרום לתסכול שלי להשפיע על הילד שהוא כמובן אהבת חיי.
תודה רבה לכן- אמא מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפת אבא
ליאת גרוס20/10/2009שלום ענת
הרבה בנים בגיל זה מעדיפים את אבא כי איתו הם יכולים להזדהות ויש להם יותר שפה משותפת. הוא מתחיל להיות גבר קטן ומחפש להיות עם הגבר הגדול. בנוסף הוא מרגיש שהבת היא שלך ולכן הוא רוצה ייחודיות עם האב. זה לא בגלל שאת אמא לא מספיק טובה. ייתכן אפילו שבבפנים שלו, את דמות יותר משמעותית כי את לרב שם בשבילו.זה שמעדיף לבלות עם אבא לא אומר כלום עלייך או על האימהות שלך. באמת שלא.
אם לא תקחי את זה כביקורת - תוכלי להסתכל מהצד ולשמוח שיש לו אבא כזה ושיש בינהם קשר קרוב. לא כל הילדים זוכים לזה. תני להם לגיטימציה.תשחררי.
בדקי עם עצמך מה בך ובעברך גורם לך לחוש ככה.למה את לא בטוחה באימהות שלך ובעצמך?
אם זה לא מספיק, פני לייעוץ או טיפול קצר. יכול לעזזור המון.
חבל על המרמור. תשדמרי אותו לדברים רעים באמת...
אני יודעת שזה קל לדבר וקשה לשנות הרגשה, אבל זה שווה לנסות. המחיר שכולם משלמים כרגע ועלולים לשלם אם תמשיכי כך הוא גבוה.
בהצלחה
חייכי
ליאת ג
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדפת אבא על אמא
ענת21/10/2009ליאת שלום
אני ממש מודה לך על התגובה, נתת לי פרספקטיבה חדשה שעוזרת לי, כמו כן מחשבה חדשה שזה לא חריג.
תודה רבה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף...
ליאת גרוס22/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות בת 3 לגן עירייהמיכל19/10/2009
בתי בת 3 אחות קטנה לשני אחים. התחילה השנה ללכת לגן עירייה ולאחר נשארת בצהרונית (עד כה טופלה ע"י מטפלת בביתנו). כמו כן בסוף הקייץ עברנו דירה.
בתחילת השנה הלכה לגן ברצון השתתפה בפעילויות ויצרה אולם לא דיברה עם צוות הגן, בחול המועד הלכה לצהרון במשך כל היום ומאז לא מוכנה ללכת לגן.
בגן היא לא מדבר עם הצוות או הילדים, לא אוכלת, לא משתתפת ולא יוצרת. היא יושבת כל היום בצד עם בקבוק מים ומוצץ ביד.
אחר הצוהריים הילדה פורחת, משחקת, יוצרת ומבקשת לרדת לגינה עם החברים מהגן.
היות והיא לא אוכלת אנו מוציאים אותה מהצהרון מוקדם.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות בת 3 לגן עירייה.
סמדר ריינר19/10/2009שלום מיכל,
לא כתבת בשאלתך איזה דיאלוג היה לך עם הצוות בגן ומה הם ניסו לעשות כדי לשנות את המצב. אני רק יכולה לשער שבצהרונית יש פחות ילדים ולכן אולי מרגישה יותר נח. אולי גם הצוות בצהריים שונה ויש בו שמהו שמכיל אותה יותר טוב. כדאי להישאר איתה אולי יום אחד ולצפות ולראות מה קשה לה, איך מתנהל הגן ומה יותר קל לה בצהרונית. אולי יש דברים שהגננת או הצוות יוכלו לעשות כדי להקל עליה, להציע יותר תשומת לב, יותר מגע גופני, יותר הסברים שמותאמים לגילה. לא כתבת גם לגבי הגילאים של שאר הילדים והאם היא קטנה ביחס אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות בכישיר19/10/2009
ביתי בת 8 מתפרצת בבכי מכל דבר שקורה. איך מתמודדים. לאן כדי ללכת לייעוץ? מחפשת המלצה לפסיכולוגית ילדים ברמת גן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות בכי.
סמדר ריינר19/10/2009שלום שיר,
לא ברור מהתיאור שלך אם זו תופעה חדשה או שזה תמיד היה כך. אם זו תופעה חדשה, צריך לבדוק מה הטריגר שלה: מעבר דירה, גירושין או אובדן במשפחה חלילה או סיבה אחרת. במקרה כזה אולי הבכי הוא לא על דברים קטנים אלא על משהו גדול אחר.
אם זה תמיד היה כך, יכול להיות שמשום מה אין לה מספיק כלים אחרים להתמודדות עם מצבים, ו/או עד היום הבכי שירת אותה להשיג את מטרותיה ואין לה שום סיבה להפסיק אותו. במקרה ניתן לשוחח איתה בצורה רגועה, לתת יחד איתה שם לסיטואציה שקרתה ולמה שזה גורם לה להרגיש (נשבר הצעצוע, זה עצוב ומאכזב, בואי נראה מה אפשר לעשות: אפשר לנסות לתקן, אפשר לשחק עם בובה אחרת ולהוסיף לה קישוט כדי שתהיה יותר יפה, וכו') וללמוד לתת חיזוקים כל פעם שמראה התנהגות שמתגברת (הנה היום בכית פחות ומצאת פיתרון, כל הכבוד לך שאת מתמודדת) ולהפסיק לחזק על בכי שנראה ללא סיבה (תסבירי לי בשקט בלי בכי, מה קרה ונמצא ביחד פיתרון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מוותכרמי19/10/2009
שלום רב
ביתי בת 6 בכתה א ילדה אהודה וחברותית
לאחרונה יש לה המון שאלות על המוות למה זה קורה היא לא רוצה למות
והיא מפחדת למות. היא על הזמן שואלת שאלות למה הזקנים מתים ולמה בראו אותנו כדי שבסוף נמות.
היא שואלת אם כולם חייבים למות. היא אף אומרת שכל לילה היא חושבת על זה עד שנרדמת ולא מצליחה להפסיק לחשוב. היא גם מפחדת מללכת לצבא כי חיילים מתים
האם יש צורך בהתערבות מקצועית? מלבד זאת התנהגותה רגילה לחלוטין לילדה בגילה.
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד מוות
סמדר ריינר19/10/2009כרמי שלום,
הפחד של ביתך הוא נורמלי, היא הגיעה לגיל (בערך גיל 5 +-) שבו ילדים מפנימים את עובדת קיומו וסופיותו של המוות, וזה טבעי ונורמלי בהחלט. נשמע שהיא ילדה נבונה ויש לה שאלות נבונות. אין שום דבר לא נורמלי בזה. אפשר להגיד לה שעד יגיע זמנה למות יש עוד זמן רב ובינתיים יש הרבה דברים טובים אחרים שאמורים לקרות. זה פחד אופייני והוא אמור לעבור עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים אוכלת בלילהלילך19/10/2009
שלום רב.
ביתי בת שנתיים בדיוק ועדיין מתעוררת באמצע הלילה לפעמים פעם אחת ולפעמים פעמיים לשתות את הבקבוק חלב שלה.
היא דורשת אותו בבכי. לא ניתן להתעלם מבקשתה זו.
אני יודעת היא איננה אכלנית גדולה ומשך היום נמצאת במסגרת מעון וגם שמה אוכלת מעט. לא ניתן להכריח אותה משום שהיא מאוד עומדת על שלה דעתנית. כשהיא לא רוצה אז זה פשוט לא.
אני מיואשת כבר.
מה ניתן לעשות בנידון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה
נעמה סבג שמש19/10/2009היי,
היא דעתנית וכך גם את. הבהירי לה בארוחת ערב וטפטפי זאת במהלך כל היום: את צריכה לאכול עכשיו את ארוחת הערב כי אם תהיי רעבה בלילה לא תוכלי לקבל בקבוק. אין אוכל בלילה, בלילה לא אוכלים. חזרי על זה כמו מנטרה. בלילה, אל תתעלמי מבכייה. חבקי ונשקי, לטפי, תהיי איתה, הציעי מים, אך בשום אופן אל תאפשרי לה לאכול. 3 לילות בהם תעמדי על שלך ובמקביל תהיי שם בשבילה וזה יסתדר. היא צריכה לדעת שארוחת ערב היא חשובה. את חייבת להיות עקבית, ולא- תחמירי את המצב.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרור שאלות בעניין מתבגרתאלי19/10/2009
1. איך מטמיעים אמפטיה בילדה "נטולת אמפטיה", חוץ מהחזקת כלכלב...
2.באילו דרכים מתמודדים עם בעיית ביישנות עמוקה שלה (אגב,היא ילדה יפה)
3.איך משכנעים אותה להגיע לפסיכולוג
אבקש תשובות להדיוט אבל ספציפיות או/ו קישורים או המלצות לספרים
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרור שאלות בעניין מתבגרת
סמדר ריינר19/10/2009אלי שלום,
המתבגרת לא מוכרת לי וקשה לענות באופן כללי. אבל נראה מאופן ניסוח השאלה שנורא רוצים לשפר אותה ולשנות אותה, והיא נעלבת מהביקורת (מה שגם נראה כמו ביישנות) ומסתגרת ומתנגדת עוד יותר. קודם כל כדאי אולי לשנות גישה ולהוריד ממנה חלק מהלחץ, שנדמה לי, מהפרטים המועטים שניתנו, שקיים עליה. ילדים רבים מתנגדים ללכת לפסיכולוג כיוון שהם מרגישים שזה אומר עליהם שהם לא בסדר. אולי כדאי לקחת חלק מהאחריות גם על ההורים, ללכת ולפגוש את הפסיכולוג לכמה פגישות מקדימות של הדרכת הורים ולבדוק מה חלקם במצב, ואז לראות אם יש צורך בטיפול גם עבור הערה, ואם כן מתוך הכרות עם המשפחה, איך משכנעים אותה, שהטיפול הוא למענה ולא בגלל שההורים לא מרוצים ממנה כמו שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
אלי19/10/2009ראשית תודה ונעדכן:
מדובר בטום בוי רצינית עד לפני שנתיים . השתנתה מאז בבגדיה אך נותרה קשוחה מאד ושתלטנית . נולדה כזו. זה בולט בפרט בהשוואה לאחותה שכמעט באותו גיל.
מדובר גם בביישנות רצינית עד כדי המנעות מלהביט בעיניו כמעט של כל אחד, למרות יופיה.
לאור זאת נבקש תשובות ספציפיות מעודכנות ככל שניתן במגבלות הפורום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתבגרת ביישנית
סמדר ריינר19/10/2009שלום אלי.
התשובה הבסיסית שלי לא השתנתה לאור הנתונים החדשים. אני מתרשמת שגם ההתנהגות הקשוחה היא סוג של הגנה והסתגרות. משום מה הנערה חשה כנראה שלהיות עדינה ויפה משמעותו גם להיות פגיעה. והיא מנסה להימנע, כך אני מעריכה מהחודרנות של הסביבה אפילו על מחודרנות שהיא רק במבט. זו רק השערה שלי, כמובן שצריך להכיר את המשפחה והערה כדי לדעת יותר. לא ברור לי גם למה אתם רוצים להפנות אותה לטיפול, האם היא סובלת או שאתם סובלים או לא מרוצים ממשהו? בכל אופן אם יש צורך בטיפול והיא מסרבת אני חוזרת על המלצתי לפנות להדרכת הורים או לטיפול משפחתי, שבו כל המשפחה מטופלת והמוקד הוא לא עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)