מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוע לא עונים לכולם על השאלות??????אילי06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עם קצת סבלנות, בוודאי תקבל תשובה
נעמה סבג שמש06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי בית - "מעמסה להורים"אמא ל-205/10/2009
שלום רב ,
פעם ראשונה שלי בפורום , לי שתי בנות מקסימות מדהימות , האחת 2.5 והשניה 7.5 ,
ההתייעצות שלי היא לגבי הבת 7.5 , היא כבר בכיתה ב' ילדה מקסימה אינטליגנטית , רגישה(מאוד) , טובת לב , אך עם "בעיה" כבר מכיתה א' , היא מאוד איטית בפעולות שלה , כל דבר לוקח לה המון זמן , ובמיוחד אם זה קשור לשיעורי הבית (עשיית חוברות בחופש), קריאת ספר או בכלל וכו'...
שאלתי היא : כיצד ניתן לעזור לה ? האם יש דרכים של תרגול ל"עצלנות " מסוג זה ?
ניסיתי את דרך הענישה , דרך השיחה , התגובות שלה לכל דבר הן בכי (וזה מוציא אותי מדעתי) ,
אני ממש מרגישה שאני צריכה עזרה איך לעזור לביתי להגיע להחלטה לעשות את הדברים ולסיים אותם .
דוגמא - הכנת שיעורי בית יכולה להימשך כ-3 שעות על 4 דפים , היא רוב הזמן חולמת ורק כשאני נמצאת ומזרזת אותה זה נעשה .
בבקשה , בכל לשון של בקשה , אני אובדת עצות
בברכה ,
האמא שרוצה לעזור לבתה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי לימודי
נעמה סבג שמש05/10/2009שלום לך,
נראה לי שדרך הענישה או השיחה לא יוכלו לפתור פה את הבעיה.
נשמע שהבעיה אינה בשליטתה. הייתי פונה לאבחון כדי לראות מה בדיוק הבעיה, ולקבל כלים כיצד להתמודד עימה.
נשמע שהילדה גם מתוסכלת וסובלת מהעניין בעצמה. לכן, אל לך להכביד עליה אלא למצוא את הגורם לקושי. נראה לי שלא מדובר פה בכוח רצון אלא בבעיה אחרת.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא מוכנה להזמין חבריםרוית05/10/2009
שלום,
לי יש בת בת 10 שלא מוכנה בשום פנים ואופן להזמין אליה חברות הביתה , וגם לא כל כך רוצה ללכת אליהן .
ההסבר שלה הוא שהיא פשוט לא אוהבת להזמין חברות כי "הן נוגעות לי כל הזמן בדברים בחדר "
(הכוונה לנגיעות בברציות , בפיות שיש לה על המדפים וכ' ) .
אני ובעלי ניסינו בכל כוחנו לשכנע אותה אפילו הכנו עבורה סוכה יותר גדולה שהיא תוכל לארח חברות בסוכה . אבל היא טוענת שהיא פשוט לא אוהבת שבאות אליה חברות (היא גם לא רוצה ללכת אליהן).
תקופה ארוכה חשבנו שאולי בגלל שהבית שלנו קצת קטן ולא גדול ומפואר כמו של החברות שלה אז אולי זו הסיבה . ואז החלטנו לשדרג לה את החדר בשטיח חדש , בארון חדש ככה שתרגיש טוב .
אבל לצערנו זה לא עזר .
מה עושים ? האים להניח לה ? האם להתעקש איתה (זה מביא למריבות בבית ) ?
אגב, יש לה אח בן 7 וגם לו היא לא מסכימה להיכנס לחדש שלה בלי רשות .
אני זוכרת שלי היה חדר קטן מאוד וכל הבנות בכיתה אהבו להצטופף אצלי בחדר , אז מה הבעיה שלה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש צריכה את תשובתכן
רוית06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוכנה להזמין חברים
ליאת גרוס08/10/2009שלום רוית
קודם כל חשוב להבין מה מצבה החברתי מחוץ לבית. האם בכיתה יש לה חברות? האם הולכת למסיבות כיתה ? האם חשה בטוחה בעצמה ? האם יש לה כישורים חברתיים טובים?
ייתכן כי סובלת מבעייה חברתית בכיתה ולכן נמנעת מפגישה עם החברות אחה"צ. אם זה המצב יש לנסות לסייע לה בתחום החברתי, ולא להתעסק בחלקים הטכניים.
שיפוץ החדר אינו רלוונטי. הגודל לא קובע. חפציה חשובים לה, אולי כפיצוי על משהו אחר, ויש לכבד את בקשתה . אין טעם לריב עימה בנושא. כדאי להבין מה היא מרגישה ורוצה והאם היא מרוצה מהמצב הנוכחי, מבלי להפעיל עליה לחץ כי משהו איתה לא בסדר. לחץ מצדך עלול להחריף את המצב. נסי להתחבר אליה ולהבינה בטרם תנסי לעזור לה לתקן. אני יודעת שזה קשה, אבל שווה לנסות.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו-10 חודשים,מרביץ לעצמוהדס04/10/2009
בני בן שנה ו 10 חודשים.
אם מקבל מכה ממשהו, הוא מרביץ לעצמו באותו המקום.
זה לא נראה כאילו הוא עושה זאת מתוך תסכול, אלא כאילו הוא רוצה לחוות שוב את המכה.
האם זה נורמלי? האם התופעה מוכרת?
לא ראינו עד היום עדות לבעיות בוויסות תחושתי אצלו, אבל עם זאת יש לי אח עם אוטיזם קל ובעיות וויסות תחושתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי
עינת06/10/2009אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתת ילדדנית04/10/2009
שלום.
אני גרושה כבר מספר חודשים. גיליתי שבעלי לשעבר מסית את הילדה נגדי( בת 4), בכל פעם שהיא חוזרת משהיה ארוכה (סופ"ש בדרך כלל) היא אומרת דברים כמו "אבא אמר לי שאת כמו מכשפה רעה", "אבא אמר לי שאת גמרת לו את כל הכוח", "למה זרקת את אבא", "אבא אמר שאת לא אוהבת אותו", "אבא אוהב אותי יותר ממך", "אני מקשיבה רק למה שאבא אומר, ככה הוא אמר לי". באחת הפעמים שהוא החזיר אותה, פתחתי את דלת המכונית שלו והיא ישר אמרה לי "אני לא רוצה אותך", זה היה נראה לי מוזר וישר שאלתי מי אמר לך את זה? היא ענתה, "אבא".
כמובן שמאוד קשה וכואב לשמוע זאת. אני מגיבה ישר ואומרת לה שזה לא נכון ושאבא קצת מבולבל ושהיא יודעת ששנינו אוהבית אותה.
השאלה איך דבר כזה משפיע עליה, איך ישפיע בעתיד? האם אני עונה נכון?האם אני אמורה לדווח למישהו על העניין הזה?
ביני ובין בעלי לשעבר אין כלל תקשורת כך שאין דרך להעביר לו מסרים בעניין.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתינה לתשובה...
דנית16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתת ילד
ליאת גרוס18/10/2009שלום דנית
בעלך כנראה מאד פגוע ו/או לא בטוח בעצמו אם הוא מתנהל כך. הסתה אכן גורמת נזק משום שהיא שמה את הילדה במקום בו היא צריכה לבחור. מכיוון שהיא לגמרי תלויה בכל אחד מכם כשהיא בנוכחותו, זוהי משימה בלתי אפשרית עבורה.הדבר יוצר בלבול, חרדה וקושי.
אני מציעה שתנסי בכל זאת לדבר עימו. אם לא באופן ישיר נסי שהגננת או אפילו פסיכולוגית הגן ישוחחו איתו.
זכרי שהוא נוהג כך כי חושש, נפגע, מרגיש דחוי. אם יש לך דרך לחזק את האגו שלו, לפנות אליו ממקום של כבוד ולא של כעס, עשי זאת. כך יש יותר סיכוי שיקשיב.
לבתך המשיכי לאמר כפי שעשית עד כה. זה טוב מאד. נהדר שאת לא מאלצת אותה לבחור. הבטיחי לה שאת אוהבת אותה ושום דבבר שאבא יגיד לא ישנה את זה.
אני מקווה שיחול שיפור באמירותיו עם הזמן
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגעת באיברים האינטמייםשרית04/10/2009
ביתי בת שנה ותשעה חודשים. כשאני מחתלת אותה היא נוגעת בפות כמה שניות. האם זה הגיל שזה קורה או שיכולה להיות לכך סיבה אחרת שקשורה לגן למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעה באיברים אינטימיים
ליאת גרוס08/10/2009שלום שרית
מחקרים מוכיחים כי תינוקות נוגעים באיבר מינם עוד בהיותן ברחם. זה בסדר גמור שזה קורה ובגיל הזה גם לא הייתי מעירה דבר. לא סביר שזה קשור למשהו בגן. אל תדאגי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד עצוב !דנה04/10/2009
שלום רב .
אני זקוקה לעזרתכם!!!! בני בן 8.5 , ילד בכיתה ג' חרוץ ומקובל על חבריו. (אחות בת 5.5)
אנו ההורים גרושים כבר 3 שנים , יש לציין שיחסינו טובים ואנו עושים הכל למען הילדים.
מזה זמן רב אני שמה לב כי הילד כבוי ... עיניו עצובות, הוא בוכה הרבה בערב וטוען שמתגעגע לאבא למרות שרואה אותו בתדירות סבירה. בשיחה איתו הוא טוען שהוא לא מרגיש שהוא ילד חרוץ למרות ציוניו הטובים, הוא מרגיש שהמורות לא אוהבות אותו וחושבות שהוא לא ילד טוב, הוא מרגיש שהוא לא אוהב את עצמו וטוען שמעדיף לגדול ולעבוד במקום ללמוד. כמו כן הילד אומר שלמרות שיש לו הכל ואין לו סיבה להיות עצוב הוא מרגיש בכל זאת עצב ומתחיל לבכות.
יש לציין כי אני בעצמי מטופלת בכדורים נוגדי חרדה ודיכאון וסובלת ממצבי רוח משתנים וגם בהריון שלו מצבי הנפשי היה בכי רע.
מה עושים?????????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עצוב
ליאת גרוס08/10/2009פונים לטיפול פסיכולוגי משולב בעבודה עם ההורים. בין אם זה פיזיולוגי, או בעקבות הגירושים.(או שילוב של שניהם).יש צורך בהתייחסות מעמיקה . חשוב שידע כי אתם מנסים לסייע וכי אתם איתו ולשרותו.נשמע שהוא סובל וזקוק לחיזוק והעצמה.בטח כבר ניסית כל מה שאפשר לבד... פנו לייעוץ מקצועי.
בנוסף, מחזקים אותו ומדגישים את הנקודות בהם הוא טוב,מבלים איתו זמן איכות
מקשיבים לו.
בהצלחה
ליאת גרוס
מודיעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דאגה לאח קטןמיכל03/10/2009
בני בן 5 ילד מקסים נבון וטוב לב דואג מאוד לאחיו בן השנה וחצי. לפני כשנה היינו בטיול ולפתע היתה רוח חזקה שהעיפה את עגלת התינוק (למזלינו הבן הקטן לא ישב בה) ומאז אחיו הגדול פיתח חרדה ודאגה לאחיו. זה מתבטא לפני כניסה למעלית שהוא מבקש שנרים את אחיו על הידיים, בטיולים רודף אחריו שמא חתולה תשרוט אותו או שיפול וילך לאיבוד. אנו מנסים להוריד ממנו את הדאגה בטענה שאנו שומרים אך זה לא מספק אותו בכלל. איני רוצה שיגדל בתחושה שעליו כל הזמן לדאוג מה לעשות? אודה לתשובה בהקדם
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה לאח הקטן
ליאת גרוס08/10/2009שלום מיכל
התנהגות כפי שאת מתארת היא הרבה פעמים נלמדת. בדקי האם את עצמך חרדתית קצת לילדים או מישהו אחר בסביבתו. אם כן, כאן ההתחלה של התיקון.
אם ממש לא, המשיכי להעביר את המסר כי זו אחריות שלכם ולא שלו וכי הילד בטוח. עשי זאת באופן אסרטיבי אם צריך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה לא בביתמיטל03/10/2009
שלום
יש לי שני ילדים בני שנתיים ושמונה חודשים ושנה וחמישה חודשים.
בעלי ואני כרגע בהליכי גירושין ויש בינינו חילוקי דעות לגבי שינה מחוץ לבית.
חשוב לי לציין שעד היום הילדים לא ישנו מחוץ לבית.
רציתי לדעת האם זה יהיה נכון לתת את האפשרות לשינה מחוץ לבית בגיל כה קטן.
ואם לא כרגע באיזה גיל זה יהיה נכון ולא יפגע בהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מחוץ לבית
נעמה סבג שמש05/10/2009מה הכוונה בשינה מחוץ לבית?
שינה אצל חברים? אצל משפחה.
בעקרון, בגיל זה ניתן לישון אצל הסבתא, או אצל אדם אותו מכירים מאד טוב.
כמובן שזה צריך להעשות עם הכנה מראש, להבין מה רצונות הילד וצרכיו.
ילד צריך להיות מוכן לדברים מראש וכך ייטיב להתמודד עימם.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה מחוץ לבית
מיטל06/10/2009כנראה שלא הסברתי את עצמי ....
ההגדרה מחוץ לבית לא ממש נכונה!
הכוונה מחוץ לבית, ללכת לישון אצל אבא שלהם בבית חדש שהם לא מכירים.
לדעתי קשה להסביר לילדים בגילאים של הילדים שלי שאבא ואמא כבר לא גרים יחד ונראה לי עוד יותר מוזר ממבט של ילד שפתאום הוא הולך לישון עם אבא שלו בבית אחר.
גם ככה המצב רגיש .... אני לא רוצה לעשות בלגן לילדים בראש.
האם כדאי להמתין עם נושא השינה עד לגיל מסוים או שזה בסדר לתת להם לישון עם אבא שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסדרי שינה
נעמה סבג שמש08/10/2009מיטל שלום,
בעבור הילד הגדול יותר, יהיה אפשרי להסביר לו תוך דיבור בגובה העיניים, את המצב החדש. ילדים מסתגלים למצב חדש ומקבלים את השגרה.
אם יידע מראש באיזה יום הוא ישן אצל אבא, הוא יוכל להתרגל לזה. (ביום בו הולכים לפארק, יש הפעלה בגן וכו'..)
עם זאת, בהחלט נושא השינה הוא נושא בפני עצמו אצל ילדים רבים. האם לילדך נושא השינה אינו מהווה קושי?
במידה וכן, עשו את הדברים בצורה הדרגתית.
לגבי התינוק הקטן יותר- אני מניחה שהוא עדיין מתעורר בלילה, ובדר"כ ילדים מעדיפים את הסביבה המוכרת שלהם בלילה. כדאי, קודם כל, לאפשר לו להתרגל לסביבה החדשה ולמצב החדש לפני שמכניסים גם את נושא השינה.
מקווה שתגיעו לעמק השווה, כך שזה יהיה אכן טוב ויעיל לילדים,
בהצלחה.
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי בוכה על כל ''לא''נילי03/10/2009
נכדי בן השנתיים וחצי לא מוכן לקבל תשובת לא,ולכן בוכה על כל דבר,אנחנו מבנים שהוא בודק את הגבולות אך איך עוצרים את זה?עד כמה לתת לו לבכות?מנסים לאסביר לו מדוע לא עכשיו או מדוע לא,והבכי ממשיך.
אני טוענת שזה נובע מפינוק.........
אמו תמיד נשברת..........היא עברה טיפולים עד שזכתה לילד הזה,אבל כשהיא מתעקשת
אתו צריך לברוח מהמקום זו לדעתי הגזמה בכוון ההפוך.מהי דרך הזהב?
ביומים אחרונים דבר חדש -למשל יצאנו לארוחת חג לסוכה אמו הלכה עם מגש ביד,
הוא התעקש שהיא תקח אותו,לא הסבים לא הסבתות לא אבא רק -אמא.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת גבולות.
נעמה סבג שמש05/10/2009נילי שלום,
כמו שאמרת, זהו אכן גיל של בדיקת גבולות.
התגובה של ההורים צריכה להיות עקבית ועניינית וזה מה שיעזור להכחיד את ההתנהגות.
עד כמה לתת לו לבכות? לא להכנע לו בשל הבכי. ניתן גם לחבק את הילד ולעטוף אותו אך עדיין לאסור את מה שאסרתם. אין סתירה בדברים.
"אתה לא יכול לקבל את זה כי", "אני כועסת כי... ולמרות זאת אני תמיד אוהב אותך. אני רוצה לחבק אותך ולעזור לך להרגע. זה באמת מאכזב שאסור לך... זה מעציב אותך, נכון?
חשוב תמיד לשקף לילד את הרגשות. לקרוא להם בשם וכך לעזור לו להתמודד עימם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלוש וחצי, עדיין עושה קקי בחיתולהולה03/10/2009
שלום,
בני בן שלוש ושבעה חודשים. גמול מפיפי מזה כחצי שנה.
יש לציין שזרמתי איתו בעניין הגמילה. זה התחיל בפיפי בישבנון לפני המקלחת ואז בבת אחת הורדת החיתול. הגמילה מהפיפי היתה קלה ביותר. הוא פספס אולי פעם אחת במשך היום, ותוך שבועיים ישן כבר לילה עם תחתונים. היום הוא מחזיק מעמד לילה שלם ולא מפספס, גם אם לא מעירים אותו בלילה לפיפי.
לגבי קקי הסיפור קצת שונה. בתחילת הגמילה הוא עשה בערך 4 פעמים קקי בשירותים, והדבר עבר חלק. אחר כך התחיל לבקש חיתול לקקי, וזה נמשך עד היום. אנחנו מציעים לו כל פעם מחדש לעשות בשירותים, אך הוא שהוא מסרב, או שאם הוא מנסה הוא מתייאש אחרי 30 שניות (כשהלחץ ניכר על פניו), אומר שהוא לא יכול ומבקש חיתול.
אני די אובדת עצות. הוא עדיין בגן פרטי, כך שעניין החיתול פחות בעייתי לעומת גן עירוני, אך עדיין הייתי רוצה לעזור לו להיגמל גם מהקקי.
מספר שאלות:
1. מה הדרך הטובה והנכונה ביותר לעשות זאת?
2. בתי בת שנתיים וחודש, מודיעה כבר שהיא עושה קקי ופיפי בחיתול, אך עשתה פיפי בישבנון רק כפעמיים, למרות שהיא רוצה לנסות. האם אני צריכה "לזרום" איתה, כמו שזרמתי עם הבן, או שדרך לימוד "כפויה" היא טובה יותר בסופו של דבר?
תודה מראש,
הולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אקבל תשובה?
אמא מודאגת19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אולה ...
ליאור20/10/2009אני אמנם איש מהיישוב ולא עברתי הכשרה כלשהיא, אבל הסיפור שלך דומה אחד לאחד עם מה שהיה לנו עם הבן שלנו, אצלנו הוא היה מזהה מתי יש לו פיפי וקקי ולא היה מוכן בשום פנים ואופן לעשות את זה בשום מקום אלא רק בחיתול, גם כל מיני משחקים של להשקות את העץ, פרסים וכו' לא העוילו ונשארנו עד גיל 3 וחצי עם ילד שיודע שיש לו צרכים אך פשוט מפחד לעשותם במקום אחר אלא רק בחיתול, הוא פשוט היה צורח אם היינו מבקשים ממנו שיעשה בשירותים או מקום דומה, פשוט לא היה מוכן, התייעצנו עם הרבה מומחים כאלו ואחרים וחלקם אמרו כך וחלקם אחרת, ד"ר אחד אמר בפירוש לעשות את זה בצורה פחות נעימה, פשוט לקחת לו את החיתול, לא לשים לו, ידענו בתוך תוכנו שאם לא נעשה כך נגיע גם לגיל 4 ואולי אפילו יותר וזה פשוט היה כבר לא נעים, בשבת אחת שהיינו בבית עשינו את זה, הכנו מבעוד מועד פרסים ודברים שהוא אוהב והוא פשוט הצחיל לצורח שהוא רוצה חיתול, הלב נשבר וכאב אבל חרקנו שיניים ובאותו היום הוא עשה פעם אחת על הריצפה (ונבהל) ופעם שנייה כבר בסיר (המעבר אחר כך לשירותים היה קל), אני לא חושב שיש לו משקעים מהעניין הזה והוא ילד רגיל, נורמטיבי, חייכן ונבון, אני חושב שמבחינתנו זו הייתה הדרך היחידה שנשארה אחרי שניסינו לא מעט זמן דברים אחרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושך באזנייםאמא מודאגת03/10/2009
בני בן שנתיים וחצי. מגיל שנה בערך הוא תופס את האזניים של מי שמרים אותו או נמצא לידו (אנשים שמאוד קרובים אליו) , תוך כדי השמעת קולות "ציפצוף" מציקים, ולא מוכן להפסיק התנהגות זו גם כשמבקשים ממנו או כשצועקים עליו, אלא לאחר שהוא מחליט , וגם אז הוא יכול ללכת ולהמשיך לצפצף.איך מפסיקים התנהגות זו? יש לציין שהוא לא מכאיב אלא מחזיק את האוזן בעדינות. אבל מאוד לא נעימה לנו התנהגות זו.
בעיה נוספת היא שהוא "מתגלגל" על השטיח על מנת לאונן (במשך זמן רב) וגם לא מוכן להפסיק. גם אם אני שולחת אותו לחדר הוא ממשיך שם . מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושך באזניים
אמא מודאגת21/11/2009מתי אקבל תשובה לשאלתי? יש שאלות שנשאלו מאוחר יותר וכבר נענו...
מחכה לתשובה במהרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להמליץ לך לקרוא קצת
אוי נו באמת21/11/2009"ספרי הורות" או להכנס לפורומים של הורים צעירים.
משתי השאלות שלך אני מתרשמת שאת לא ממש יודעת להבדיל בין עיקר וטפל.
הפעוט מושך באוזניים לאנשים?! א) אז מה. ב) שלא ירימו אותו ג) אם את ממש מתעקשת תגידי לו "לא" ותלמדי אותו להפסיק.
בדיוק ההיפך עם האוננות. תלמדי אותו שאת זה עושים בפרטיות בחדר, ושזה נהדר שנעים לו. למה יש לך בעיה עם זה שהוא ממשיך שם?
יש קורסים להדרכת הורים. יש ספרים. יש קהילות פורומים נהדרים שאפשר להתיעץ עם אמהות. תתעוררי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושך באזניים
אמא מודאגת26/11/2009אין לי שום בעיה בהבחנה בין עיקר וטפל. הבעיה היא לא האוננות עצמה אלא משך הזמן שהוא מקדיש לכך. אם הוא ממשיך זמן רב עד שכואב לו זה נראה לי מוגזם. בני מאונן כשהוא זקוק לכך אך הוא מגזים,
בעניין האזניים, הוא מציק לילדים בגן שמרביצים לו בתגובה למשיכות שלו באזניהם ונגיעה בפניהם, ולכן כשפניתי אליכם (אז הוא רק נכנס לגן) לא רציתי שהמשיכות שלו באזני המבוגרים , יתפתחו להצקה לילדים ודחייה מצידם. - מה שקרה בינתיים
מסיבות אלו ניסיתי לבקש דרככם עצה טובה, אך אם אין לכם כזו - באמת אולי עדיף לפנות למקור אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מודאגת
נעמה סבג שמש26/11/2009שלום לך,
מי שנתן לך תשובה והעיר על חוסר הבחנה בין עיקר לטפל לא היה אחד ממנהלי הפורום אלא אורח בפורום.
התשובה שנכתבה אכן פוגעת ואולי נכון היה להשמיטה בטרם עת.
הנושאים שהעלית אכן חשובים ואף הגבתי אליהם.
את מוזמנת לפנות בכל שאלה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמכות הורית
נעמה סבג שמש22/11/2009שלום לך,
תגובתך להתנהגות בנך אינה מספקת. זה נכון להעיר לו להפסיק, אך ברגע שזה לא עוזר, עלייך לנקוט פעולה. הילד צריך לדעת שלכל מעשה יש מחיר ועליו יהיה לשאת אותו. הוא צריך לדעת מה יפסיד במידה וימשיך בדרך זו.
בנוסף, הייתי ממליצה לך להשתמש בשיטה של ההרגעות בחדר בכל פעם שעשה מעשה שתאסרי.
בנוגע לאוננות, אין סיבה שתאסרי עליו לעשות זאת, אך הקפידי שיעשהזאת בפרטיות, בחדרו, ללא קהל.
נשמע כי סמכות הורית לוקה בחסר. את מוזמנת לקרוא מאמר בנושא באתר זה או באתר שלי.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך נעמה, עזרת לי מאוד
אמא מודאגת26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
נעמה סבג שמש29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבולות והחתלהאיילת03/10/2009
בני בן 10 חודשים. דינמי חייכן ומתוק.
לאחרונה החל לצוץ ההכרח בהשמת גבולות (החל לעמוד ולתור אחר גירויים בצורה אקטיבית יותר).
1. מתי מתחיל הצורך שלו בגבולות חיצוניים? האם "לאבזר" את כל הבית בהתאמה אליו, או להתחיל להשתמש בגבולות וב"לא"?
2. ובהמשך לשאלה - ההחתלה והחלפת הבגדים הופכת להיות מאוד קשה בשבועות האחרונים. הקטן צועק, בוכה ומתעצבן בכל פעם שנאלצים להחליף בגדים מדי ערב ובוקר, ולהחליף טיטולים. ניסיתי להיות עקבית, להחליף במהרה ולהרגיע תוך החלפה, ולאחר כשבועיים ללא שינוי, ניסיתי להסיט את תשומת ליבו, לשיר ולקפץ, גם זה לא עזר.
מה עושים?
אנא קצת הכוונה.
אשמח אם תפנו אותי לחומר כתוב בנושא.
בתודה,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי לתשובה לשאלה???
איילת.07/10/2009תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקי קשור אליישני02/10/2009
אני אם חד הורית. יש לי תינוק בן שנה וחודש. אני אוהבת אותו אהבת אין קץ. העניין הוא שהוא כל הזמן איתי. בינתיים לא במעון. אנחנו עושים הכל ביחד והדמות היחידה שהוא קשור אליה זו אני. אנחנו מתגוררים אצל אימי ואחי הגדול גר פה גם.
דא עקא שהתינוק לא מוכן להיות עם אף אחד - עם אמא שלי ואחי כן - אבל לא עם זרים או אנשים שמכיר/לא מכיר. רוצה רק אותי. לעיתים אני לא יכולה אפילו ללכת לשירותים כי הוא מתחיל לבכות! זה די מעיק עלי כי אינני רוצה להפוך אותו לתלותי/פחדן.
אני מודה ומתוודה - הוא ישן לידי ואני נהנית מזה. אני פשוט חולהההה עליו ועם זאת אינני רוצה לעכב את התפתחותו או לעכב את עצמאותו.
מה לדעתך עליי לעשות? מבחינת התפתחות גופנית/מוטורית וכדומה הכל אצלו בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתן עלי
שני06/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצמאות
נעמה סבג שמש06/10/2009שני שלום,
אהבה לילד בעוצמות שאת מתארת היא דבר מקובל.
עם זאת, עלינו לדעת שאסור שאהבתנו תהיה חונקת. אם לא נלמד לשחרר נפגע ביכולתו של הילד לפיתוח עצמאותו או בבטחונו העצמי.
בגילו הנוכחי זה עדיין לגיטימי שהדמויות המשמעותיות יהיו אימו וסבתו, אך עם הזמן, חשוב יהיה לאפשר לו מגע עם אחרים. לתת גם ל"אחר" לטפל בו או לשחק עימו, כל עוד את נוכחת. אם יראה ששאת נותנת גב ובוטחת בדמות הנוספת, גם הוא יוכל להפתח לאט לאט.
קראי בבקשה את המאמר על דימוי עצמי, באתר זה או באתר שלו ואת המאמר בנושא אמון בין הורה לילד.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה היכן המאמר נמצא?
שני07/10/2009תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצמאות
נעמה סבג שמש08/10/2009שני היי,
המאמר נמצא באתר זה או באתר שלי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחרפנת!!!דידי02/10/2009
שלום, יש לי ילד בן שלוש. בדרך כלל מקסים, נעים וכייפי. הוא נכנס לגן חדש ומאוד קשה לו והוא פשוט מוציא אותנו מדעתינו!! הוא נעשה בלתי נסבל. כל דבר קטן שמפריע לו, הוא צורח בקולי קולות. הוא מיילל בלי סוף. ממש לא נעים להיות לידו. אני מוצאת את עצמי כל הזמן מתעצבנת עליו!! מה לעשות? אי אפשר לדבר איתו על הקשיים בגן כי הוא לא משתף פעולה בשיחה כזאת. מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה לגן
נעמה סבג שמש05/10/2009שלום דידי,
הילד עובר משבר בשל כניסתו לגן. הוא מביע את הקושי ומבקש ע"י כך תשומת לב.
האם היה עד כה איתך בבית?
המעבר מבית לגן הוא לא פשוט. הייתי בודקת עם הגננת את התנהלותו בגן ומוודאות את נושא התאקלמותו.
עם הילד הייתי משנה אווירה ומנסה לקיים איתו פעילויות אחד על אחד מחוץ לבית, נותנת הרבה תשומת לב והרבה מגע.
עם הזמן זה אמור לעזור. החגים קצת מקשים בשל חוסר הסדר והיציבות.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)