מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירושיןאלה14/10/2009
שלום
אני ובן זוגי החלטנו שאנחנו מתגרשים אחרי שנה שניסנו לעבוד על המערכת יחסים
שלנו ללא הצלחה .
רציתי לדעת איך אני יכולה להסביר לילדה בת 3 ,ילדה יחידה על הפירוק,
באופן שהיא תפגע בצורה מזערית ,ואם כדי לערב פסיכולוג לילדים
מחכה לתשובה דחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת ומוסיפה
אסנת14/10/2009אני נמצאת באותו מצב ולכן מצטרפת להודעה זו , אך רק מוסיפה קצת...
הבת שלי בת 5 כמעט, בוגרת מאוד ופיקחית.
שאלותיי:
1. מתי לספר? כמה זמן לפני עזיבת האבא את הבית?
2. מה לומר? (נדמה כאילו שהיא לא מרגישה בכלל במתח מכיוון שהוא קיים בשגרת היומיום אצלנו בבית... חוסר תקשורת ופשוט "ברוגזים").
3. איך באמת מתמודדים עם התגובות???
תודה מראש,
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של איבוד שליטהאמא מודאגת13/10/2009
שלום,
אני אמא לשלושה בנים 19,16,9 ברצוני להתייעץ בדבר התנהגות ביני בן ה 16. בתקופה האחרונה הוא יוצא לבלות וכאשר אנו מגבילים ומציינים את שעת ההגעה שאנו מבקשים או שואלים אותו מתי הוא מתכנן להגיע , הוא מציין אך באופן שיטטי לא מגיע בזמן. החמור ביותר הוא בתקופת החופש היו בילויי הלילה עד הבוקר, לא הגיע הביתה ואף לא הודיע, ישן אצל החברה . עם החזרה לבית הספר ביקשתי ממנו להגיע עם סיום הלימודים הביתה, למרות הבקשות הרבות הוא אינו מגיע אלא הולך לחבר או לחברתו. יש לו חברה חדשה והוא מבלה עימה רוב הזמן. אני בתחושה שאין לי שליטה עליו, הוא לא מקשיב ולמעשה עושה מה שרוצה. גם ברגע זה כשהגדרנו שיגיע בשעה 22:30 הוא לא הגיע.
לעיתים אני מוצאת את עצמי צורחת עליו ומאבדת שליטה ,חשוב לציין כי קיימתי עימו שיחות אך זה לא עוזר.
אשמח לקבל הכוונה כיצד להתנהג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות
ליאת גרוס18/10/2009שלום לאם המודאגת
גיל 16 הוא גיל לא פשוט לילד ולהורים. זה בסדר שאת קצת מאבדת עליו שליטה. זה אומר שהוא לוקח יותר שליטה על החיים שלו וזה בדיוק מה שהוא אמור לשות בגיל זה. התפקיד ההתפתחותי שלו הוא להתחיל להתנתק מכם ולהקשיב לעצמו. זה לא אומר שאינו צריך גבולות או קשר, אבל מצד שני אפשר טיפה לשחרר. אם מאחר בחצי שעה-שעה אפשר להבליג. תני לו יותר סמכויות. יש דברים שלא צריך להתעקש עליהם ויש דברים שחייבים להתעקש עלהם.
קראי ספרים בנושא פנ להדרכה אצל מישהו שמכיר את הגיל ומשמעותו. את חווה משהו שקורה לכולם. כדאי פחות להיפגע. זה ממש לא זלזול בכם, פשוט הדרך שלו למרוד ולהתנתק. ההורות צריכה להשתנות וזה לא פשוט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמנהגל13/10/2009
ביתי בת 4.5 , ילדה שמנה אך שמחה חברותית וחכמה. היום פרצה בבכי קורע לב ושאלה למה היא שמנה וכל הילדים רזים וקטנים ממנה.
ניסיתי להסביר לה שיש ילדים שונים אחד שמן אחד נמוך ואחר עם משקפיים ושהיא מלאה ויפה וחכמה. זה לא עזר והיא לא הפסיקה לבכות ואמרה שהיא לא רוצה להיות שמנה ואפילו שהיא עושה התעמלות בחוג זה לא עוזר.
שמעתי מספר פעמים שמכנים אותה שמנה ותמיד שיש משחקים שקשורים למשקל(נדנדה עם עוד ילד או ערימת ילדים)היא מרגישה את הדחייה של הילדים.
אנחנו מנסים לטפל במצב כבר מגיל מאוד צעיר ללא הועיל המצב רק מחמיר .
מה אני אמורה להגיד לה איך אוכל לחזק אותה ומה אני אמורה לעשות כאשר ילדים מכנים אותה שמנה בנוכחותי? האם לומר משהו? מצד שני אני לא יכולה לסתום לכל הילדים את הפה? מה יהיה בביה"ס כשאני לא אהיה?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא קיבלתי תשובה
גל14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאים אתן לא יודעות לענות אז תפנו ...
גל16/10/2009אותי למקום אחר , אל תיתנו לי לחכות לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה שמנה
סמדר ריינר16/10/2009שלום גל,
את מתארת מצב נוגע ללב, שלא נראה שיש לו פיתרון מעשי כרגע (את אומרת שהנושא מטופל ללא הצלחה). נראה לי שאת עונה לה יפה, מעבר לזה אפשר אולי לדבר עם הגננת שתדבר עם הילדים בגן על השונות שלהם ועל שכל אחד הוא אחר, ואף אחד לא רוצה שילעגו לו. יכול להיות שהיא תצטרך להתמודד עם הבעיה כל חייה, אבל ככל שהיא תגדל כך יהיו לה כלים למצוא את מקומה בחברה באמצעות כישורים אחרים שתפתח, זה לא אומר שלא ילעגו לה לפעמים, אבל זו לא חייבת להיות החוויה היחידה שתקבע את המצב החברתי שלה.ובודאי גם היום יש לה חוויות חברתיות אחרות, כדאי גם לשים עליהן את הדגש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת את ד"ר מירב מילואאמאשל13/10/2009
אני מחפשת בנרות את הטלפון של פסיכולוגית הילדים מת"א, ד"ר מירב מילוא, שטיפלה בעבר בבני. כנראה שהמספר שלה חסוי ואני חייבת למצוא אותה. מי שמכיר - תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת, לא אוכל לעזור.
נעמה סבג שמש14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי במרפאת הגיל הרך של רמת חן
מישהו26/10/2009טלפון 03-5720847
היא עובדת שם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את יכולה להמליץ על מילוא מירב?
מחפשת30/12/2009אני מחפשת בנרות פסיכולוגית ילדים טובה.... תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן עירייהנתי13/10/2009
שלום רב.
בני בן 2.5 והוא נמצא כיום בגן פרטי בקיבוץ. בעלי ואני מתלבטים האם להעבירו בספטמבר לגן עירייה(טרום טרום חובה) שנמצא באיזור מגורנו (בעיר) או להשאירו שנה נוספת בגן הפרטי? אנו רוצים לדעת, עד כמה חשוב לילד בגיל 3.4 שנים יחסי החברות עם ילדים מהגן לאחר שעות הפעילות והאם קשיי ההסתגלות בגן עירייה קשים יותר ככל שהילד גדול יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן עיריה
ליאת גרוס13/10/2009התשובה היא כן לשאלה הראשונה ולא לשנייה.
בערך בגיל זה מתחיל להיות חשוב הקשר אחר הצהריים עם ילדי הגן. תוך כמה חודשים יבלה איתם הרבה אחה"צ.
ההסתגלות בגן העירייה תלויה בילד, בגננת ובילדים האחרים. אני לא חושבת ששנה נוספת בגן הפרטי תקשה עליו מאד את השילוב הגן עירייה בשנה הבאה.אולי רק בימים הראשונים וזה חסר משמעות בראייה רחבה.
השאלה היא איפה יהיה לו טוב יותר. בררי פרטים על גן העירייה. כמה ילדים, איך הגננת? וכו' ואז תתייחסי לכל הנתונים ותקבלי החלטה מהבטן (כי אין דרך אחרת).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנה ושלושה חודשיםאמא מודאגת13/10/2009
בני בן השנה ושלושה חודשים נמצא במהלך היום במסגרת חינוכית במשפחתון שמונה השנה כשלושה ילדים באותם הגילאים לערך בחודשיים האחרונים הביאה לידעתי המטפלת כי ישנו ילד שמכה את בני ללא הרף מושך לו בשער דוחף אותו וזה מגיע כבר למצב שכשבני רואה אותו מתקרב למשחק שהוא משחק בו הוא ישר מתרחק מוותר בישבלו ממש מפחד ממנו המטפלת ניסת להפריד בינהם וזה לא עוזר נכחתי יום שלם בגן והילד הצליח להכות את בני שמונה פעמים מבלי שהוא ניסה אפילו להחזיר הוא פשוט עומד ובוכה מה עלי לעשות לנסות לתת לו להתמודד על אף שלי קשה ? או שאולי להעביר לגן אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים חברתיים
נעמה סבג שמש14/10/2009היי,
3 ילדים בלבד הוא מס' בעייתי. עם מי ישחק בנך במצב שכזה?
אין זה נכון לתת לילד בגיל כזה להתמודד לבד, אך נראה כי למטפלות אין את הכלים לכוון ולהדרך ולמנוע את המצב.
כאמא, הייתי מעדיפה להרחיקו משם. אין סיבה שבגיל כזה יצטרך לספוג זאת. אם מס' הילדים היה גדול יותר אפשר היה לקיים הפרדה במשחקים ולשים אותם בקב' נפרדות.
בשל העובדה שהמטפלות אינן פועלות נכון והן חסרות אונים, אני אישית הייתי מוותרת, עם כל הקושי שבעניין.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונות על גננת מכהמירי13/10/2009
שלום יש ילדה בת שנתיים ו10 חודשים שנכנסה לגן עירייה כמה פעמים שהילדה התלוננה שהגננת מכה אותה ויש ימים שהיא אומרת אמא שביט לא מרביצה לי.
בשיחה עם הגננת והילדה ששאלתי את הגננת למה הילדה מתלוננת אז הילדה נעשתה נבוכה שמה יד על הפה וציחקקה ואמרה לי אמא די עם הדבר הזה.
מה התנהגות הזאת אמורה להביע ואיך אני יכולה לטפל בזה?
הגננת כמובן מכחישה את זה בכל תוקף והילדה לא מפחדת ממנה בכלל והולכת לגן בכיף כל בוקר.
אשמח לתשבותכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמיון או מציאות? גיל 3
נעמה סבג שמש14/10/2009מירי שלום,
אני מבינה את הצורך שלך לבדוק את הדברים. הייתי בודקת זאת גם מול הורים נוספים.
עם זאת, חשוב לציין שבגיל הזה הילדים נוטים לשקר, מבלי להבין שהם משקרים. יכול להיות שבתך תספר שגם את מרביצה לה.
לכן, חשוב להיות עם יד על הדופק ולבדוק, אך גם לקחת זאת בערבון מוגבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל ילד בן 7 לאחר פריצהלאה12/10/2009
בני בן 7 ילד מקסים חכם ונבון מאד, לפני 3 חודשים באור יום בערך ב 18:00 האוטו של בעלי היה מול הבית ואנחנו בדרך כלל משאירים את המכוניות פתוחות עד שהולכים לישון ואז אחד מאיתנו נועל אותן.
לפתע הילד שלי שיחק בחצר וראה בחור בשנות ה - 20 מזוקן וכהה אור, פותח את הדלת של האוטו של בעלי ומחטט.
בני רץ הביתה וקרא לבעלי.
בעלי יצא החוצה הוציא את הבחור שהיה ברכב, הרחיק אותו מהבית לשכונה אחרת וסגר איתו חשבון (לא לפני הילדים)., אך כשהגיע הביתה סיפר שהוא הרביץ לו.
אך מאז הבן שלי לא מוכן לזוז מטר בבית לבד, צריך ללוות אותו לשירותים ולחכות ליד הדלת עד שהוא יסיים, צריך ללוות אותו למקלחת, והוא לא נשאר לבד בסלון, ולא ביחדר שלו אפילו לא שנייה.
יש לציין שהוא ואחיו בן ה - 4 ישנים באותו חדר. בערב כשאנחנו משכיבים אותם לישון צריך לחכות שהוא יירדם, ובערך פעם עד פעמיים הוא מתעורר באמצע הלילה ואם הוא לא רואה שאחד מאיתנו לידו הוא רץ עד למיטה שלנו ומבקש שאחד מאיתנו יחזור ויישכב לידו, כשאני חוזרת לשכב לידו אני שומעתצ את הדפיקות לב המהירות שלו מפחד.
לפעמים כבר כואב לי הלב אז אני אומרת לו שלא יידאג שאני ישנה לידו כל הלילה, ורק כשהוא יודע שאני לידו כל הלילה הוא ישן רצוף ורגוע.
בבוקר שוב כשהוא מתעורר וצריך להתלבש לבית הספר צריך להביא לו את הבגדים לסלון כדי שיתלבש, כי הוא לא נשאר לבד בחדר.
כל זה התחיל מאז אותו מקרה. אני לא מצליחה לישון לילה אחד רצוף וקופצת כל הלילה מהחדר של הבנים לחדר שלנו, באיזשהו שלב אני כבר מתעייפת ופשוט ב 5 בבוקר נשארת לישון לידו, ובעלי מסכן מתעורר בוקר בוקר למיטה ריקה.
אשמח אם תוכלו לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד
ליאת גרוס13/10/2009שלום לאה
את מתארת חרדה שנבעה ממשהו מפחיד אובייקטיבית אבל בנתיים הפכה מוכללת יותר ופוגעת באיכות החיים שלו ושלכם.
אני ממליצה לפנות לייעוץ פסיכולוגי העוסק בהתמודדות בטראומה או טיפול בחרדות. יש הרבה כאלה. הם יעילים ולרב טיפול קצר משיג תוצאות יפות. אל תחכי הרבה. בינתיים הילד מתרגל לרווחים שבפחד ועלול להעדיפם על התמודדות קשה עם פחדיו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מציגים לילד ידיד הומוסקסואל ?איילת השחר12/10/2009
יש לי ידיד הומסקסואל שהוא חבר ותיק שלי מזה 18 שנים.
היום ילדיי בני 8 ומעולם לא הכרתי בינם לבין הידיד שלי מאחר ואני לא יודעת איך לעשות זאת.
אני מאוד פתוחה בדעותיי מצד אחד ואף בשיחות עם ילדיי לגבי נושא זה אני מסבירה בצורה פתוחה,
אבל אני חוששת כביכול להפוך את העניין ללגיטימי ואולי אפילו לנשגב.
מצד אחד ברור לי שאלו נטיות טיבעיות ומצד שני גם סביבתיות ומכך אני חוששת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיד הומוסקסואל
ליאת גרוס13/10/2009שלום איילת. לא ברור לי למה את צריכה לעדכן את הילד בהעדפתו המינית של הידיד. לא רלוונטי כלל. תכירי לו את הידיד בשמו ואולי במקצועו ותארי אותו כחבר ותיק.
האם נשמע לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים ילד בן 7שחר12/10/2009
שלום,
בני בן 7 התחיל כיתה ב . מזה מספר חודשים הוא מפחד להסתובב לבד בבית למרות שתמיד נמצא גם מבוגר בבית. החששות האלה קיימים במהלך היום ומתגברים בלילה.
לדוגמא החשש להיכנס לשירותים לבד או ללכת לחדר הסמוך אלא בליווי מבוגר גם בשעות היום או בערב כאשר דולק אור בחדר.
כאשר הוא נכנס לשירותים הוא משאיר דלת מעט פתוחה ומוודא שאני תמיד לידו / כאשר הוא צופה בטלויזיה הוא תמיד מוודא שיש מישהו ליד (אפילו בחדר הסמוך).
בלילות הוא מגיע אלינו לחדר השינה בטענה שהוא מפחד ורואה מפלצות / חיות ועוד דברים מפחידים לטענתו.
איך עליי להתייחס לחששות אלה ? האם זה נורמלי בגילאים האלה ?
אודה לתשובתכם.
שחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שחר
איילת השחר12/10/2009יש לי תאומים ואני יכולה לספר לך ששניהם עברו את אותם השלבים בדיוק.
היו משאירים דלת פתוחה בשירותים ובאמבטיה ומידי פעם קוראים בשמי רק כדי לוודא שאני בטווח
שלהם. וכמובן שבלילה זה החמיר.
זה עבר עם הזמן (עכשיו יש דברים חדשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שקשה לו עם מסגרותגליה12/10/2009
לחברה שלי יש ילד בן 11 קשה לו מאוד עם מסגרת של בית ספר תמיד אחרי חופשים קשה לו מאוד לחזור בוכה הרבה נהיה לו חום מזה זה משפיע עליו גופנית ופיזית מה עושים לגבי ההמשך האמא פוחדת מאוד וחסרת אונים שהוא ינשור מהר מהמיסגרת אנא עיזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסגרות
נעמה סבג שמש12/10/2009גליה שלום,
הפרטים שנתת אינם מספקים. איך הילד מסתדר במסגרת? האם הוא מצליח בלימודים? יש לו חברים? האם הוא נמצא במסגרות נוספות? איך היה בגן? שם התאקלם מהר? האם עבר חוויה חברתית לא נעימה? האם כישוריו החברתיים טובים?
הרבה שאלות...
חשבו על התשובות לפני הסקת מסקנות. אולי ישנו גורם בתוך המסגרת שמקשה על שהייתו...
בדקו זאת,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממתינה כבר שבוע לתגובה - אנא -אילונה12/10/2009
למי עליי לפנות בעזרה לילד בן 5 וחצי שלא גמול מחיתול עם קקי? (יושב עם החיתול עליו על האסלה ולא מסכים להפרד).
גמילה מלאה מפיפי כבר בשנתיים בלי נסיגות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מטיטול
נעמה סבג שמש12/10/2009אילונה שלום,
את יכולה לפנות לפסיכולג או לעבוד עם בנך בשיטת התגמולים.
בכל פעם שיישב על האסלה יקבל מדבקה חדשה\ משחק או גלידה.
דרך ה"שוחד" לעתים עוזרת.
אם לא התעסקתם עם זה זמן ה, נכון יהיה לחזור ולנסות שוב.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שלא קמה בבוקררונית12/10/2009
יש לי 2 ילדים הגדול בן 7 והקטנה בת 4.5. בחודש האחרון הילדה עושה כל מיני דברים על מנת שאני ובעלי נכעס (למרות שבגדול היא מקסימה) וכביוכל היא מתחילה להנות מזה. במיוחד מה שמפריע לי וקשה לי להתמודד זה שכל בוקר היא מתעוררת בשעה 6.30 אבל היא לא יוצאת מהמיטה עד 7.20 למרות שאני כועסת כי אני מאחרת לעבודה. שוחחתי איתה המון שבכל פעם שהיא לא קמה כועסים עלי בעבודה ולכן אני צריכה להישאר יותר זמן בעבודה מה שגורם שאגיע בשעה מאחורת לצהרון. היא מאודה מבינה מבקשת סליחה וטוענת שמחר היא תקום , אך כמובן זה חוזר על עצמו. הבן שלי ישן איתה באותו החדר והוא קם כמו תמיד ללא בעיה. עד היום תמיד היא הייתה משכימה מהר ומתארגנת כך שבשעה 7 היא הייתה מוכנה. מה עושים איך פונים אליה שהיא תשנה את הגישה?
נ.ב לא חסר לה תשומת לב ממני ומבעלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קמה בבוקר
ליאת גרוס13/10/2009שלום רונית
האם ניסית שימוש בעונשים ופרסים?
התחילי עם פרסים. על כל יום שמוכנה ב7 מקבלת סוכריה נגיד(או משהו קטן אחר שאת יודעת שרוצה).
מעבר למקרה הספציפי, מדוע מנסה להכעיס אתכם לדעתך? האם מבקשת הצבת גבולות ברורה יותר ? האם מאותת על כעס? .
חשוב להציב גבולות ברורים ולא להישבר ... מותר לאיים שאם לא.. אז אבל חשוב לעמוד מאחורי האיום ולממש אותו במידת הצורך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים במעבר לחדר לבד-ילד בן 8שרי12/10/2009
עד לפני חודשיים בני בן ה-8 חלק חדר עם אחותו בת ה-4. העברנו אותו לחדר לבד וקנינו לו רהיטים חדשים וההתרגשות וההתלהבות היו גדולים. החדר החדש קצת מרוחק מהחדר שלנו ההורים והחדר הקודם היה מולינו. בלילות הראשונים הוא לא הפסיק לבכות ואמר שהוא פוחד ושנישן לידו.הוא קם במשך הלילה אינספור פעמים וניגש לחדרינו וצועק ובוכה שהוא רוצה שנישן לידו. כך זה המשיך ופסק והמשיך ופסק. היו לילות שהוא היה בא אלינו לחדר והיינו כ"כ עייפים שלא ממש הרגענו אותו וצעקנו עליו שילך מיד לחדרו ולא התהגנו כ"כ יפה... קראנו לו תינוק,בכיין וכו'. רצינו לדעת האם כתוצאה מהפחדים שלו ומכך שאנחנו לא בדיוק עודדנו וכעסנו עליו מאוד, האם גרמנו לו נזק? כי הבחנו שמאז חל בו שינוי לרעה.הוא שואל כל דבר כמה פעמים, בוכה בקלות, מפריע בבי"ס(מפטפט ללא הרף ונכנס לדברי המורה).צריך שיגידו לו כל דבר מאה פעמים... אנו מרגישים שמשהו עובר עליו וחוששים שנגרם לו נזק עקב הפחדים שהיו לו בלילות כתוצאה מהעברה לחדר המרוחק יותר. האם יש קשר?
ברצוני להוסיף שעד היום הוא הולך לישון רגוע רק כאשר אנחנו בסלון אבל אין בכי וכו' והוא טוען שהוא אוה מאוד את חדרו
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה...
שרי13/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייסורי מצפון הוריים
ליאת גרוס13/10/2009שלום שרי
יכול להיות שטיפה הגזמתם אבל סכ"ה פעלתם באופן נכון שאפשר לו לגדול ולהתבגר וזה הרבה יותר טוב מלהכנע לו ולהשאיר אותו תלותי . קשה לדעת מה הסיבות לשינוי לרעה עליו אתם מדברים. יכולות להיות סיבות רבות שאינן בהכרח קשורות למה שהיה.
חשוב שתחזקו אותו על העובדה שהצליח להתגבר. ספרו לו כמה אתם גאים בו. תנו לו פריוילגיות של גדול ובוגר.בלו עימו זמן איכות. נסו לשוחח איתו על מה שמציק לו. שתפו אותו בדברים מחייכם על מנת שילמד לשתף גם אתכם. תהיו שם בשבילו. במקביל הציבו גבולות ברורים איפה שצריך.
נסו לשים בצד עד כמה שאפשר את ייסורי המצפון (למרות שהם חלק בלתי נפרד מהחבילה ההורית) וזיכרו שכל ההורים עושים טעויות לפעמים וכל הילדים יוצאים קצת מתוסבכים עקב כך. והכי חשוב:. אל תביעו בפניו את ייסורי המצפון שלכם כדי לא להכניס לו רעיונות לראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח חדשoc12/10/2009
לפני כחודשיים ילדתי אח לילד בן שלוש וחודשיים. מאז החיים סיוט!
הוא חזר להרטיב במיטה, עושה קקי במכנסיים, מתחת לשולחן, על המיטה ובכל מקום שאינו אסלה.
לפני הלידה הוא היה במיטה בשמונה לא משנה מה, ועכשיו עד 10:30 עוד חגיגה...
הוא לא רוצה ללכת לגן, ובמיוחד השארתי אותו בגן פרטי משנה שעברה כדי לא להחמיר את התגובה.
הוא מכה,בועט,ומכבד אותנו בהתפרצויות זעם ארוכות.
חשוב לי להגיד שעשיתי הכל לפי הספר, ספרים בנושא, לפני הלידה ואחריה, מתנות מהתינוק, לקחת לבד לגן חיות, שעשועים, ועוד. מתעלמים ממנו כשהוא נשכב על הרצפה גם חצי שעה...
תמיד חיבוקים, נשיקות, הכל!
עוד שבוע אחרי הלידה בקיסרי ישבתי איתו על הרצפה להרכיב פאזלים.
אין לי עוד רעיונות, ואני מתוסכלת כל היום בגללו.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אח חדש
נעמה סבג שמש12/10/2009שלום לך,
הייתי מתמקדת בשיחות בפן הרגשי.
חשוב לאפשר לו עדיין להיות קטן, "תינוק". הוא לא חייב להיות האח הגדול, הבוגר. תתיחסי אליו כאל קטני. אפשרי לו את המקום הזה כי אולי פה הבעיה.
את מוזמנת לקרוא כתבה ומאמרים בנושא, באתר זה או באתר שלי.
בהצלחה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)